27 Ιανουαρίου, 2008

ΤΑ ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ



Καλή η πτήση, αλλά...

όταν αποφασίσης να πετάξης...
πέτα σαν χελιδόνι,
όχι σαν σκατόμυγα.

ΜποΣτοΠελ


Θεωρώ ελάχιστη ανταπόδοση και αυτονόητο χρέος μου απέναντι στην προσπάθεια του κ. Ζορμπά, να παραθέσω κάποια στοιχεία, που αφορούν τη μαραθώνια πορεία του, σε ανώμαλο δρόμο μετ΄αθέμιτων εμποδίων, στην κατεύθυνση της διερεύνησης των ζημιογόνων επενδύσεων των ταμείων με τα επιλεγόμενα δομημένα ομόλογα. Ιδιαίτερα σε μια φάση, που αιτιολογημένα η δημόσια προσοχή είναι ολοκληρωτικά στραμένη στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Το 2004 ο κ. Ζορμπάς ήτο εισαγγελεύς, πριν τοποθετηθεί πανηγυρικά από τους "επανιδρυτές του κράτους" στη θέση του γενικού γραμματέα εξοπλισμών. Η επιλογή ενός αδέκαστου και ανυποχώρητου εισαγγελέως στη νευραλγική αυτή θέση, είχε ως στόχο την παρελθούσα κυβέρνηση του Πασόκ και τις ρεμούλες της με τις εξοπλιστικές δαπάνες.
Είναι λοιπόν προφανές ότι οι κύριοι "επανιδρυτές" πριν βγούνε κουρεμένοι, πηγαίνανε για μαλί.

Δύο χρόνια αργότερα ανατέθηκε στον κ. Ζορμπά με τυμπανοκρουσίες η προεδρία της αναβαθμισμένης νομικά Εθνικής Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμιποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες.
Παρά τους πανυγυρισμούς, η ίδρυση της Αρχής αυτής είχε καθαρά προπαγανδιστικό χαρακτήρα και από την αρχή της ίδρυσης της αντιμετωπίστηκε με υπόθαλψη.
Ενώ με το νόμο 3424/2005 που συστάθηκε έχει αυτή διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, οι λιγοστοί συνεργάτες του κ. Ζορμπά καταγγέλουν "ότι δεν μπορούν εδώ και ενάμυσι χρόνο να προμηθευτούνε ούτε χαρτί για φωτοτυπίες".
Η στελέχωση της αρχής παραμένει κάτω του 50%. Οι αρμόδιοι του υπουργείου οικονομίας αρνήθηκαν επανειλλημένα με αστήρικτες δικαιολογίεςα την προβαλλόμενη αίτηση στα πολλαπλά διαβήματα του κ. Ζορμπά, τα οποία απόφυγε να δημοσιοποιήση, για απόσπαση στελεχών, για να καταστή η Αρχή αποδοτική, όπως προβλέπει ο νόμος της ίδρυσής της.

Είναι γνωστό ότι το πρώτο πόρισμα του κ. Ζορμπά για τα ομόλογα, που αφορούσε ομόλογο του ΤΕΑΔΥ, του ταμείου δημοσίων υπαλλήλων, ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ, του το επέστρεψε με προσχηματικές αιτιάσεις η Εισαγγελία Πρωτοδικών, συγκεκριμάνα ο "ανεξάρτητος" κ. Κολιοκώστας. Ματαίωσε επίσης η κυβέρνηση με κάθε δυνατό μέσο να δοθή αυτό το πόρισμα στη δημοσιότητα, δεμένου μάλιστα ότι τότε ήταν προεκλογική περίοδος. Και καθόπως λέει η λαϊκή παροιμία, ακόμη και αυτοί που αγοράζουνε γουρούνι, δεν επιθυμούν να το αγοράζουνε στο σακί. Η αναφορά που γινόταν στο πόρισμα για διοχέτευση μέρους της μίζας σε "συγκεκριμένο πολιτικό φορέα", είχε βάλει στα κάρβουνα την κυβέρνηση και δεν είναι λίγοι αυτοί που επιμένουν, ότι αυτό επηρέασε την επίσπευση της διεξαγωγής των εκλογών, δεδομένου ότι επίκειτο η παρουσία στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, η οποία αναβλήθηκε και έγινε μετά τις εκλογές.

Τότε είχε διοχετευτεί στον τύπο σχέδιο απομάκρυνσης του κ. Ζορμπά, το οποίο επιβεβαίωσε στη Βουλή και ο υφυποθργός οικονομίας Ν. Λέγκας.
Η απομάκρυνση του κ. Ζορμπά προϋποθέτει νομοθετική ρύθμιση, που απέφυγε με κάθε τρόπο ο υπουργός εσωτερικών Παυλόπουλος, λόγω του πολιτικού κόστους. Στο φαγοπότι ενωμένοι, στο ξεκαθάρισμα της βρωμιάς τραβιώνται όλοι πίσω, για να το κάνη ο άλλος.
Από τότε είναι οκ. Ζορμπάς προγραμμένος και θεωρείται ανεπιθύμητος.

Και το δεύτερο πόρισμα του κ. Ζορμπά γύρισε η "αδεκαστη" Εισαγγελία Πρωτοδικών" πρόσφατα πίσω. Αυτό αφορά ομόλογο που αγόρασε το ταμείο δημοσιογράφων ΤΣΠΕΑΘ.
Ο κ. Ζορμπάς όμως στο πορισμά του επιχειρηματολογεί και συγκεκριμένα και εμπεριστατωμένα. Με αναφορά σε λογαριασμούς, αποδείξεις, μυστικά συμβόλαια και υπόγειου χαρακτήρα χρηματικές διακινήσεις.

Στο πόρισμά του αυτό σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρεται ότι το επίμαχο ομόλογο, στο οποίο είχε τοποθετηθεί το 20% των αποθεματικών του Ταμείου, αγοράστηκε κατά 43 εκατομμύρια ευρώ ακριβότερα. Το πόρισμα περιγράφει τη διαδρομή μίζας 13,6 εκατομμυρίων ευρώ μέσω off shore εταιριών και τραπεζών της Ελβετίας, η οποία κατέληξε σε λογαριασμούς προσώπων που συνδέονται με το κυβερνόν κόμμα. Η για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, κατέληξε σε κομματικά ταμεία. Για να φάνε οι προγουλάδες της "επανίδρυσης" στους Μπαϊρακτάρηδες του Λονδίνου και οι κομματάρχες του κομματοσκυλισμού, που θα επισυνάξουνε τις αγέλες της εκλογικής αγυρτίας, για την γελιοποίηση αυτού , που οι ίδιοι αποκαλούν "δημοκρατία" με σαρκασμό, κάνοντας εμετό απάνω στα κλεμένα βούτυρα.

Η κατάσταση αρχίζει να γίνεται αφόρητη για την κυβέρνηση με το ομόλογο του ταμείου των φαρμακοϋπαλλήλων ΤΑΥΦΕ για δύο λόγους. Πρώτον η διαδρομή των μιζών είναι η ίδια με αυτή των δύο άλλων ταμείων. Οπότε διαφαίνεται πλέον αρκετά καθαρά οργανωμένο μυστικό σχέδιο για την άλλωση των αποθεματικών των ταμείων. Να γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για να πληρώνονται οι συντάξεις. Να γιατί πρέπει σιγά-σιγά να δουλεύει ο κοσμάκης μέχρι τα ογδόντα πέντε. Ελληνες με πακιστανικό διαβατήριο υπογραμμένο από το Μαγγίνα.
Το δεύτερο είναι ότι αυτή η μίζα αγγίζει το περιβάλλον του υπουργού οικονομίας.

Δεν τους φτάνουν τα πλούτη, τα κότερα, οι βίλες, οι κρεπάλες, τα προσκυνήματα. Θέλουν και άλλα. Μιλάμε για κατάσταση πλήρους ψυχασθένειας. Για την σούπερ τρέλλα, που ξέρει να καλύπτεται πίσω από τα χαμόγελα και τις γραβάτες. Μα και για την πιο επικίνδυνη τρέλλα, την πιό ποταπή διαστροφή. Με μια λέξη: Εξουσία.

Κόκα: το ναρκωτικό της "καλής" κοινωνίας.
Εξουσία: το ναρκωτικό της "ακόμη καλύτερης".


Δεν υπάρχουν σχόλια: