21 Ιανουαρίου, 2008

ΑΝΤΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ --- ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ - (ΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑ - ΣΗΜΑΙΝΟΜΕΝΑ - ΥΠΕΡΣΗΜΕΝΟΜΕΝΑ)

Ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής
με άλλα (βιαιότερα) μέσα.
Κλαούζεβιτς

Ο τύπος είναι συνέχεια της πολιτικής σύγκρουσης
με άλλα (πιο ύπουλα) μέσα.
Το διαδίκτυο είναι συνέχεια της πολιτικής σύγκρουσης
με άλλα (ψηφιακότερα) μέσα.

Τόσο που ανέβασες τον πήχη, μεγάλε,
κατάντησες να περνάς από κάτω
και να σε χειροκροτούν οι (κο)κότες.
ΜποΣτοΠελ


Ας περάσουμε και στα άμεσα και ορατά της υπόθεσης (σημαίνοντα).
Από όσα έχουν δημοσιευτεί στον τύπο όλο το διάστημα που μένεται η υπόθεση Ζαχόπουλου, αλλά και από αυτά που αναρτώνται σε κάποια μπλογκ, βγήκαν ένα σωρό άπλητα στη φόρα. Παράλληλα όμως καταγράφεται και μια πρωτοφανής προσπάθεια παραπληροφόρησης, συσκοτισμού και αποπροσανατολισμού. Ο προσεκτικός όμως παρητηρητής μπορεί άνετα πλέον να βγάλη βασικά συμπεράσματα, δεδομένου ότι τα παρεχόμανα τμηματίδια του παζλ συνθέτουν πλέον πολύ περισσότερα απ΄ότι το περίγραμμα "της μαγικής εικώνας χωρίς εικώνα".

Ο εφημερίδες και η τηλεόραση βρίσκονται στα χέρια κάποιων, που ο Πρωθυπουργός ονόμασε νταβατζήδες. Τον ευχαριστώ για την χρησημοποίηση του όρου. Νομιποιώντας τον, καθιστά ευρεία και τη χρήση του, καθώς και το αντίστοιχο επίπεδο εκφοράς. Εγώ που στο φινάλε δεν είμαι και πρωθυπουργός δικαιούμαι να πω και μια κουβέντα ακόμη παραπάνω, δεδομένου ότι λόγω θέσεως δεν πρέπει κατ΄ανάγκη να αποτελώ πρότυπο για το θείο μου που είναι τσομπάνης.
Στα χέρια των ίδιων νταβατζήδων βρίσκονται και τα μεγάλα κατασκευαστικά τραστ.
Προφανής και ο ρόλος της "ενημέρωσης", που πραγματοποιούν οι νταβατζήδες, κάτω από το σλόγκαν, σκάστε τα μας τα έργα και τα τάλληρα για να μην δεινοπαθήσετε με τα μαζικά μέσα. (Πότε θα πάψουμε αγαπητοί φίλοι να τα αποκαλούμε μέσα "ενημέρωσης" βαυκαλιζόμενοι;)
Ας κατονομάσουμε και συγκεκριμένα τους ως άνω νταβατζήδες,μια και εμείς δεν καταγγέλουμε από του Μπαϊρακτάρη,αλλά από μέρη που κάνουμε ενδοσκόπηση στις δικές μας συκωταριές, τις οποίες κάποιοι, που νομίζουνε ότι είναι πιο μάγκες από εμάς, βάψανε εδώ και καιρό μαύρες:
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ. (Συγνώμη αν ξέχασα κάποιο κύριο ή κυρία, έτσι κιαλλοιώς μας βάλανε στο ... πρόστιμα).
Το τελευταίο διάστημα οι εν λόγω ΝΤ1 - για λόγους κοσμιότητος θα χρησιμοποιώ στο εξής τον όρο ΝΤ1, νταβατζήδες της ομάδος 1 - δρουν και μέσα από κάποια καλυμένα μπλογκς εκμεταλευόμενοι τρία πράγματα:

- την ανωνυμία του διαδικτύου
- το γεγονός ότι μπορεί να μπεί μέσα ο κάθε χρήστης χωρίς να πληρώση αντίτιμο εφημερίδας και οποιαδήποτε ώρα
- τη δική μας δουλειά, των άμισθων και χωρίς επιδίωξη προσωπικού όφελους Μπλόγκερς, που καθιερώσαμε την ανάγκη εισόδου στους επισκέπτες σε ιστοσελίδες που επιδιώκουν μια αντιενημέρωση πέρα από τα συμβατικά μαζικά μέσα.

Μια επιφανειακή ανάγνωση αυτών των μπλογκς καθιστά άμεσα προφανές, ότι αυτά λειτουργούν για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κυκλωμάτων. Η επισκεψιμότητα τους είναι συχνά μεγαλύτερη των μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδων και διαφένεται να απασχολούν συγκροτημένα δημοσιογραφικά επιτελεία. Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι όλα τα μπλογκς που έχουν τεράστια επισκεψιμότητα, στερούνται ειληκρινών προθέσεων. Τουναντίον αυτό αποτελεί και τις σημαντικότατες δυνατότητες του διαδικτύου. Εμείς ευχαρίστως δεχόμαστε την πρόκληση και μπαίνουμε στο παιχνίδι, με πλήρη συνείδηση των συνεπειών (ευχάριστων και λιγότερο ευχάριστων)όχι μόνο από χθες.
Ας σημειωθεί ότι αυτά τα μπλογκς ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες συμφερόντων, με αποτέλεσμα να εκτυλίσεται πλήρης ψηφιακή σύγκρουση. Σε αυτή συμμετέχει βεβαίως και η ομάδα ΝΤ2, νταβατζήδες ομάδας 2, που πρασπαθούν να είναι πιο καλυμένοι, με τερτύπια της πλάκας, γιατί δεν μπορούν διαφορετικά, δεδομένου ότι η εξουσία ήταν πάντοτε πέρα από τη σοβαρότητα και τη δεοντολογία (εξ ού και το υπέρμετρο αγκομαχητό της για σοβαροφάνεια, άντε πλησιάζουμε και τις Απόκριες.

Είναι γνωστό ότι στη σημερινή φάση οι ΝΤ1 υποσιτίζονται (καλοτρώει όμως ο Κόκκαλης και δε θέλω σχόλια ότι είναι νταβατζής, γιατί ο Μπαϊρακτάρης αποτελεί το μόνο ίδρυμα νταβατζολογίας - πιάσε και μια κόκα κόλα μικρέ). Γειά σου Μπόμπολα μεγάλε, μου πήρανε το ναργιλέ με το χρυσό καλάμι. Οι παγκόσμιοι εξουσιαστές αποφασίσανε ότι στη Μετασημίτια φάση κλείνουν τα "μεγάλα έργα" με τους Ολυμμπιακούς Αγώνες. Άντε να φάνε κομμάτι και μπλέ με τη διαχείρηση "Ολυμπιακών Ακινήτων". Λοιπόν Σπυράκο δε θα το πιστεψεις: Τους παίρνω τηλέφωνο, λέω το όνομά μου και τους πιάνει κρύος ιδρώτας. Νομίζουνε ότι θα τους την πέση η ΣΔΟΕ. Καλά ρε Σπυράκο, πες μας τέλος πάντων τί είσαι; Ελεγκτής ή ελεγχόμενος; Πολύ σε ταλαιπωρούνε, φοβάμαι...

Όσο αφορά τα ΄"μεγάλα έργα" θα πρέπη να σημειωθή ότι καλά φάγανε οι ΝΤ, στο τέλος όμως με τα διόδια και τα τέλη ο καταναλωτης-χρήστης θα τα πληρώση. Τρομπάρανε δήθεν χρήμα οι μεγάλοι του εξωτερικού στην ψωροκώσταινα, για να γίνουνε τάχα έργα υποδομής. Στην ουσία την οικονομία διαλύσανε με την εγκαθίδρυση - διεύρυνση καθεστώτος ευνοιοκρατίας. Εκπορνεύσανε τον κοσμάκη με τα κρατικοδίαιτα μοιράσματα της χαλασμένης πίτας. (Και προσποιούνται και από πάνω τους θιασώτες της προώθησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με στόχο την διάλυση/καταστροφή των τελευταίων κρατικών επιχειρήσεων. Γειά σου και σένα μεγάλε Ανδρέα, που με τις "προβληματικές" διάλυσες τον οικονομικό ιστό. Ελπίζω μόνο να μη σου αναθέσουνε τίποτε ακίνητα στον παράδεισο και καταντήσει στο τέλος ο Πινοσέτ να μένη σε παράγκα). Έφτασε και η κακομοίρα η κυρία Τσέκου, για μια θεσούλα στο δημόσιο να περιφέρη άσεμνα αντικείμενα... Και σύ λαέ βασανισμένε ψήφιζέ τους...

Ήταν επόμενο εφόσον δεν υπήρχε άλλο φιλέτο για τους ΝΤ1, αφού εξάλλου διαλύσαμε αυτά που θέλαμε, να περιμένη η κυβέρνηση της ΝΔ και το αναμενόμενο χτύπημα από τους ΝΤ1. Διότι, όπως λέει ο Μπρεχτ, τις γάτες δεν τις ταϊζουν, εάν αυτές δεν νιαουρίζουν. Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για γάτες...

Ο τρόπος που αποφάσισε να αμυνθή η κυβέρνηση απέναντι στους ΝΤ1, ήταν με τη συγκρότηση της ομάδας ΝΤ2. Τα ονόματά τους:
ΤΡΑΓΚΑΣ, ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΟΥΡΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Συγνώμη αν ξέχασα κανένα, αγαπητοί κύριοι... Τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν πολλά νυχτοπερπατήματα...Και γω με ΔΒΔ τη βγάζω, από αυτά που μου φέρνει ο Θέμης... Πληρώνω βέβαια κάτι παραπάνω, αλλά όχι σε μαύρη σακκούλα...Τις σακκούλες τις κρατάω, για να φτειάχνω γιαούρτι σακκούλας, γιατί τα γιουρτώματα έρχονται...)
Στο θάλαμο βέβαια προστασίας και ο Γιωργάκης... Αντιπολίτευση... Το αποφάσισαν οι πατεράδες.
"ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ" ορύεται ο Τράγκας τα πρωϊνά στο REAL FM - TO MONO ALITHINO RADIOFONO - SIGA RE MAGES SKETI ALITHIA ISASTE - γιατί είναι λέει "DEXIOS ME ARISTERES APOKLISIS". Ότι έχει αρπάξει 1.786.118 Ευρώ δημόσια κονδύλια εφέτος, που αν προστεθούν και τα έσοδα από κρατικές διαφημήσεις, το ποσό από την κοινωνία των κολλητών φτάνει τα 2.500.000 ευρώ, για τη "ΧΩΡΑ", μια εφημερίδα κυκλοφορίας 5.000 ευρώ δε λέει κουβέντα, ενώ μεγάλες σε κυκλοφορία κυριακάτικες εφημερίδες, με πωλήσεις πάνω από 150.000 φύλα, μόλις και μετά βίας φτάνουν τα 1.000.000 ευρώ (δείτε και www.lifo.gr.blog).

Και η σύγκρουση Αναστασιάδη - Τριανταφυλόπουλου προαποφασισμένη και στημένη. Βάσει στοιχείων που παραθέτει το Μπλογκ Κουρδιστό Πορτοκάλι (δες και αναφορά για στημένα Μπλογκς) τα χρήματα της μαύρης σακκούλας δοθήκανε από εφοπλιστή η σύζηγος του οποίου είναι κουμπάρα του κ. Αλογοσκούφη. Άχ αυτές οι κουμπαριές...

Γιατί σφύρηξε τον κομμιστή ο Μάκης στη δημοσιότητα; Μα για να μην το πληροφορηθή η κοινή γνώμη από δικαστικά ανακοινωθέντα, οπότε το σκάνδαλο για την κυβέρνηση θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

Γιατί αποκάλυψαν Θέμος και Μάκης το σκάνδαλο Μαγγίνα στο "Πρώτο Θέμα", αφου η εφημερίδα είναι στημένο κυβερνητικό φερέφωνο; "Απλά" γιατί ο Μαγγίνας είναι σφήνα Μητσοτάκη, που διαρυγνύει τα ιμάτειά του για γρηγορότερη και αποφασιστκότερη προώθηση των "μεταρυθμίσεων", για πιο γρήγορη δηλαδή καταβαράθρωση της κυβέρνησης, μέσα από τη λαϊκή δισαρέσκεια. Για να αναλάβη η κόρη του το πηδάλιο (νομίζω ότι η ορθογραφία είναι σωστή, εάν παράγεται από τον αντίστοιχο ρηματικό τύπο).

Το είπα και το επαναλμβάνω: Τον Καραμανλή τον ελέγχω ως πολίτης, δικαίωμα και καθήκον μου, για τα μεγάλα του ατοπήματα. Όμως τον στηρίζω απέναντι σε άλλους, γιατί είναι μετριοπαθής ζημιάρης, το έχει αποδείξει πολλαπλά και κύρια στα εθνικά ζητήματα (Κυπριακό, Κοσυφοπέδιο) γιατί καραδοκούν άλλοι πολύ χειρότεροι. Και αυτό το κάνω χωρίς μαύρες και άσπρες σακκούλες, μόνο και μόνο διότι επιμένω να σακκουλεύομαι την επιταγή των προγόνων μου, που εύχομαι να είναι μαλακό το χώμα που τους σκεπάζει. Γιατί και τα μόνα επιχειρήματα, που είναι άξια και λειτουργούν τελικά είναι η ειληκρίνεια.

Να λοιπόν πως πέρνεις ενίσχυση 5.200.000 Ευρώ, ουσιαστικά για το τίποτα, αρκεί να συνεχίσης να κάνης τη δουλειά σου (Δώσε μας και κανένα ΔΒΔ). Και ο έλεγχος από τη ΣΔΟΕ; Μόνο για να κρατάμε τα προσχήματα. Αφού στο φινάλε γίναν όλα εξωτερικά (υποτίθεται) νομότυπα. Αρκεί να μην ερωτηθεί ο εν λόγω εφοπλιστής που βρήκε το παραδάκι. Διότι τότε θα σφυράη το "δυο και δυο και άλλα δυο και τρεις και οχτώ δεκάξι, πρέπει να τη σακκουλευτής, μάγκα δεν είσαι εντάξει", θα παραπέμπει τελικά και αυτός σε άλλη σακκούλα και πάει λέγοντας, μέχρι να φτάσουμε να δούμε ποιοί είναι οι λοπωδύτες.

Να πως παίρνεις και 18.000.000 εκατομύρια δάνειο από την Τράπεζα Περαιώς χωρίς εγγύηση κύριε Μάκη, μεγάλε αποκαλυφτή των σκανδάλων. Αλλά δεν ξέρω πού θα πας να κρυφτής, όταν κατανοήσει η κοινή γνώμη τα δικά σου "έργα". Αποκαλύφτρες της πλάκας. Τύρα που εκτέθηκε το "Θέμα", πρέπει να στήσουν οι ΝΤ2 νέα φυλλάδα ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.

ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΥΤΟΚΤΩΝΙΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΗΝΕΣ.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΙΛΗΣΟΥΜΕ και ΓΙ ΑΥΤΕΣ; ΘΑ ΒΓΗΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ!

ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΡΕ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΤΣΕΚΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΒΔ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΜΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΑΣ

ΓΙΑΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΣΚΑΤΑ
Να

Δεν υπάρχουν σχόλια: