11 Δεκεμβρίου, 2010

ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕ Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ


Ίσως αρμόζει να αφήνουμε τους νεκρούς σε ησυχία - ειδικά στην περίπτωση που αυτοί έγιναν θύματα δολοφονικής ενέργειας με πολιτικά ελατήρια - σεβόμενοι την μνήμη τους, τον πόνο των συγγενών και των φίλων τους, το χλωμό φως του Άδου, που φωτίζει το μεταθανάτιο αινιγματικό χαμόγελό τους.

Ίσως όμως η εμμονή μας, να επανερχόμαστε στις συνθήκες υπό τις οποίες αυτοί έπεσαν θύματα μιας στυγνής απόφασης να τους αφαιρεθεί η ζωή, ώστε να αποκομίσουν κάποιοι ακατονόμαστοι, ύπουλα απάνθρωποι και ευρισκόμενοι πίσω από το σκοτεινό επικάλυμμα της συνομωσίας άνομα ωφέλη, να ανταποκρίνεται πράγματι -όχι μόνο σε ένα βαθύ σεβασμό της μνήμης τους - αλλά και σε αυτό που τα θύματα των πολιτικών δολοφονιών θα επιθυμούσαν, εάν διέθεταν θέληση.

Ίσως τα θύματα του ύπουλου πολιτικού φονικού να μην είναι τα μόνα που δέχονται το κτύπημα της φυσικής εξόντωσης. Ίσως αυτό να επεκτείνεται και σε μας, ίσως το δικό μας τμήμα που εξοντώνεται μετά από μια πολιτική δολοφονία, ενώ δεν αφορά άμεσα την φυσική μας εξόντωση, να μας αφαιρεί κάτι εξίσου ζωτικά πολύτιμο. Όσο τραγικό χαρακτήρα κι αν έχει η συνέπεια του φόνου για το θύμα, ίσως οι συνέπειες για την κοινωνία που αυτό εγκαταλείπει να είναι ακόμη μεγαλύτερες. Υπάρχει κάτι σημακόντερο από την ζωή; θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε. Ίσως πράγματι να υπάρχει. Όσοι αψήφησαν τον θάνατο για κάποιο σκοπό, αυτό δηλώνουν με την επιλογή τους.

Η πολιτική δολοφονία είναι παλιά ιστορία. Τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος. Η οργισμένη φωνή του Θείου αφήνει μετέωρη την ερώτηση άνωθεν των κεφαλών μας: "Κάιν γιατί σκότωσες τον αδελφό σου";
Η σειρά των γνωστών και αγνώστων δολοφονημένων ανθρώπων με πολιτικά κίνητρα είναι ατελείωτη. Σπάνια οι φόνοι τους εξιχνιάσθησαν. Συχνά προβλήθηκαν στην δημοσιότητα ως δολοφόνοι άτομα που δεν είχαν ενοχή. Άλλοτε παρουσιάστηκαν οι φόνοι ως αυτοκτονίες, ή ως ατυχήματα, ή ως θάνατοι από δήθεν φυσικά αίτια. Κάποιους που ανήκαν σε μηχανισμούς του συστήματος, τους εξόντωσαν "τρομοκράτες", όταν αυτοί αμφισβήτησαν με κάποιο τρόπο σημαντικά ταμπού του κατεστημένου. Για τους περισσότερους τα αίτια των δολοφονικών ενεργειών δεν έγιναν γνωστά. Η υπουλία, η δειλία και η άνωθεν κάλυψη, που διακρίνει τους εκτελεστές, αλλά κυρίως τους ηθικούς αυτουργούς, σχεδόν πάντοτε τους εξασφαλίζει το απυρόβλητο.

Οι Ηρακλείς Πουαρώ, οι Σέρλοκ Χολμς, η κα. Μαρπλ και ο δικός μας υπαστυνόμος Μπέκας, εξιχνιάζουν εγκλήματα στην σφαίρα της φαντασίας, για να ικανοποιείται η στρεβλή μας τέρψη μέσα ένα περιβάλλον, το οποίο έχει αποξενωθεί τελείως από την έννοια της δικαιοσύνης και την πρακτική της εφαρμογή. Αγόμεθα και φερόμεθα μέσα στον κόσμο του αδίκου, γνωρίζοντας καλά, ότι η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει περισσότερο από αυτήν της μύγας, όταν αμφισβητηθούν κάποια ευαίσθητα σημεία του συστήματος. Η προτροπή "Γιάννη μ' κάτσε ήσυχος να γίνεις νοικοκύρης" στιγματίζει την προσαρμογή μας σε μια κατάσταση που μας εξοντώνει σιγά - σιγά, μετατρέποντάς μας σε παθητικούς συνενόχους αυτής της εξόντωσης.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου νομίζω ότι λειτουργεί σε δυο επίπεδα: Η προμελετημένη αφαίρεση της ζωής ενός εφήβου, ενός παιδιού που κάνει αυθόρμητη χρήση του δικαιώματος στη ζωή, μέσα σε ένα βεβαρυμένα τοξικό περιβάλλον, εμπεριέχει τον συμβολισμό της απρόσκωπτης ύβρεως σε βάρος της δημιουργίας, από κυκλώματα στυγνών και απάνθρωπων μηδενιστών, η διαστροφικότης των οποίων τους οδηγεί στην πλήρη απαξίωση της ζωής, στην πλήρη υποδούλωση στο ένστικτο του θανάτου, μέσα σε ένα διεστραμμένο εξουσιστικό παραλήρημα. Ιδιότητες που βρίσκονται πέρα από τα μέτρα της μικροψυχίας και μικρόνοιας του όποιου "μπάτσου", που μπορεί μεν να εκφυλίζει το λειτούργημα της διαφυλάξεως της τάξεως με το σύμπλεγμα ιδιοποίησης αρχής ενός επίδοξου, θρασύδειλου και πωρωμένου σερίφη, αλλά πολύ απέχει από το να γίνεται συνειδητός πυροδότης μιας δοτής εξέγερσης, η οποία δίδαξε τον τρόμο όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά έφερε ολόκληρο το πρωθυπουργικό επιτελείο σε συνθήκες ολοφάνερης αμηχανίας με μοιραίες συνέπειες για την επιβίωση του τότε κυβερνητικού σχήματος.
Μια διαστροφικότητα, η οποία σύμφωνα με τις θρησκειολογικές μου πεπειθήσεις, μόνο κύκλωμα που υπόκειται στον γνωστικισμό μπορεί να επιδεικνύει. Και εφόσον επιθυμούν τα "καρντάσια", ευχαρίστως να αντιπαρατεθούμε επ'αυτού. Μπορεί να διαθέτουν τα ρόπαλα, αλλά σε επίπεδο επιχειρημάτων μάλλον άλλοι θα χάσουν.

Το δεύτερο επίπεδο που λειτουργεί αυτή η δολοφονία είναι σαφώς το κοινωνικό. Όταν η οργή της κοινωνίας καναλιζάρεται σε αυτοκαταστροφικά αδιέξοδα, ανοίγοντας την αντίστροφη μέτρηση γι όσα άνωθεν επιβλήθησαν και τα ακόμη χειρότερα, που αποτελούν τα "προσεχώς επί της οθόνης".

Στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αναφέρθηκα στο παρελθόν σε τρεις αναρτήσεις:

Στις 25.12.2008:
Που αποσκοπεί η στοχοποίηση της αστυνομίας
Στις 26.12.2008:
Που αποσκοπεί η στοχοποίηση της αστυνομίας - Δέυτερο μέρος
Και στις 20.07.2008:
Η διακριτική γοητεία της ανθρωποφαγείας

Θα παρακαλέσω τις φίλες και τους φίλους, εάν επιθυμούν, να ανατρέξουν σε όσα έγραψα εκεί, για να μην χρειαστεί χάριν ευκολείας να τα επαναλάβω. Στόχος αυτού του κειμένου είναι να αναφερθώ επιπροσθέτως σε κάποια δεδομένα τα οποία προκύπτουν από δημισιεύματα στον τύπο, σχετιζόμενα με την διεξαγωγή της δίκης του φερομένου ως δολοφόνου του Αλέξη Επαμεινώνδα Κορκονέα και του φερομένου ως συνενόχου του Βασίλη Σαραλιώτη. Καθώς και σε αυτά που παραθέτει στην πολύ σημαντική τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Στέλιος Κούλογλου υπό τον τίτλο: "Το Χρονικό Ενός Προαναγγελθέντος Θανάτου", μαγνητοσκόπηση της οποίας παραθέτω ακολούθως.
Η εν λόγω εκπομπή χαρακτηρίζεται από πολύ συνεπή δημοσιογραφική δεοντολογία. Καθήκον της εντίμου δημοσιογραφίας δεν είναι να προβεί σε ανάλυση δεδομένων εγκληματολογικού χαρακτήρος, αλλά να προβάλλει εκείνα τα δεδομένα, τα οποία αποτελούν την ουσία ενός ζητήματος. Η επιλογή και ο τρόπος προβολής των δεδομένων από αυτήν την εκπομπή, νομίζω ότι πληρούν με συνέπεια και ευστοχία αυτό το ζητούμενο, παρέχοντας την δυνατότητα να βγουν κάποια σημαντικότατα συμπεράσματα σχετικά με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα γεγονότα και τους στόχους για τους οποίους δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος.

Αυτά τα συμπεράσματα ενισχύουν την ερμηνεία στην οποία έχω προβεί και παρέχουν την δυνατότητα μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας του παζλ. Πριν όμως αναφερθώ στην αξιολόγηση αυτών των δεδομένων, σας παρακαλώ να δείτε την βιντεοσκόπηση που ακολουθεί:



ΡΧΣ: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας
Hochgeladen von tvxorissinora. - Familienevents, Geburtstage und Eltern Videos.


Ας δούμε αρχικά κάποια θέματα, τα οποία ετέθησαν στην πορεία της δικής, στα μέσα του προηγουμένου Φεβρουαρίου, όταν "εξετάσθησαν" τα βασικότερα ζητήματα:

1. Χαρακτηριστική ήταν η απόρριψη του αιτήματος της οικεγενείας του Γρηγορόπουλου να κλητευθούν προς εξέταση μια σειρά βασικοί μάρτυρες από το δικαστήριο, με την δικολαβικού τύπου αιτιολόγηση, ότι η γνωστοποίηση δεν υποβλήθηκε εγκαίρως. Αποτέλεσμα αυτής της απόρριψης ήταν να απόσχει η μητέρα του Γρηρόπουλου από την διεξαγωγή της δίκης. Ο συνήγορος της οικογενείας Χρήστος Μυλωνόπουλος, επικαλέστηκε αεροπαγητική απόφαση σύμφωνα με την οποία, η γνωστοποίηση του καταλόγου μαρτύρων γίνεται άπαξ και ισχύει σε περιπτώσεις αναβολής, όπως εν προκειμένω. Όπως σημείωσε μάλιστα, αυτός υπέβαλε και σχετική αναφορά στον Άρειο πάγο.
Ο αποκλεισμός όλων σχεδόν των μαρτύρων, οι οποίοι ήταν αυτόπτες στο γεγονός, σε συνδυασμό με την άρνηση του βασικού μάρτυρος, του φίλου του Αλέξη, οποίος εβρίσκετο δίπλα του κατά την στιγμή της δολοφονίας, να προσέλθει στο δικαστήριο, αποτελεί σαφή ένδειξη, ότι άνωθεν χειρ επιχείρησε να συσκοτίσει τα συμβάντα.
Στην ουσία η μόνη βασική μαρτυρία ήτο του ιατροδικαστού Λευκίδη.
Η ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΣΤΑΤΗ εξέταση μαρτύρων φαίνεται πολύ γλαφυρά και από τον τρόπο που η εγκληματολογική υπηρεσία αρνήθηκε να εξετάσει την βασικότατη μάρτυρα Λητώ Βαλιάτζα, η οποία μαγνητοσκόπησε τα συμβάντα της δολοφονίας από το μπαλκόνι της. Επί του θέματος γίνεται εκτενής αναφορά στην εκπομπή του κ. Κούλογλου, όπως θα αναπτύξω στην συνέχεια.
Η τυχαία - εάν σε αυτόν τον ντουνιά μπορεί να υπάρξει τυχαίο γεγονός - παρέμβαση στα γεγονότα της κ. Λητούς Βαλιάτζα, ήταν ο απρόβλεπτος παράγων που δεν υπολόγισαν οι στυγεροί δολοφόνοι του Αλέξανδρου, όταν σχεδίασαν την όλη ιστορία παραγωγής του απαραιτήτου θύματος για την εκτροπή που ακολούθησε, με στόχο να την φορτώσουν στον Κορκονέα.
Ο στημένος και χοντρά σκηνοθετημένος χαρακτήρας της όλης υποθέσεως δεν προκύπτει μόνο, όσα αφορά τα συγκεκριμένα συμβάντα, από την μαγνητοσκόπηση της κ. Βαλάτζα. Όμως αυτή η βιντεοσκόπηση παρέχει ένα επί πλέον ιδιαίτερα αποκαλυπτικό στοιχείο για τον τρόπο που έγιναν στην πραγματικότητα τα γεγονότα.

2. Ο ιατροδικαστής κ. Λευκίδης κατέθεσε ότι: "Η σφαίρα τρύπησε τον αριστερό ημιθώρακα, μετά τον αριστερό πνεύμονα, μετά τρύπησε το περικάρπιο, πέρασε στην καρδιά, την θωρακική αορτή και κατέληξε να σφηνωθεί στον δέκατο θωρακικό σπόνδυλο οπότε προήλθε ακαριαίος θάνατος του άτυχου αγοριού".
Ο κ. Λευκίδης κατέθεσε ότι πρόκειται για εξωστρτασκισμό αφού το μπροστινό μέρος της σφαίρας είχε διαβρωθεί. "Αυτή η αλοίωση που είχε η σφαίρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει από το κόκαλο του άτυχου παιδιού. Εξοστρακισμός υπήρξε, όμως το όπλο ήταν στραμμένο προς το θύμα, γιατί αν δεν ήταν, τότε δεν θα υπήρχε τραυματισμός", τόνισε.
Όπως μετέδωσαν τα μαζικά μέσα "σύμφωνα με τον κ. Λευκίδη, η θέση του χεριού του Κορκονέα την ώρα του πυροβολισμού ήταν ευθεία στο ύψος του στήθους σε απόσταση 1,5 μέτρου από το έδαφος ενώ στην σφαίρα βρέθηκε υποξείδιο του πυριτίου, υλικό που σημαίνει ότι η σφαίρα χτύπησε σε άμμο ή οικοδομικό υλικό".

Ας μου επιτραπεί σε αυτό το σημείο μια πρώτη παρατήρηση σχετικά με τα λεγόμενα του κ. Λευκίδη:
Ο ισχυρισμός "
Εξοστρακισμός υπήρξε, όμως το όπλο ήταν στραμμένο προς το θύμα, γιατί αν δεν ήταν, τότε δεν θα υπήρχε τραυματισμός" αποτελεί είτε δείγμα διανοητικής αναπηρείας, πράγμα αδύνατο να συμβαίνει σε ιατροδικαστή, είτε αυτή η τερατολογία εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Εξ αρχής προβλήθηκε σκόπιμα η στημένη θεωρία του ανθρωποκτωνίας με φονική καραμπόλα μπιλιάρδου, πριν γίνει εργαστηριακή εξέτεση του βλήματος, μετά τον ισχυρισμό του Κορκονέα ότι πυροβόλησε προς τα άνω.
Εάν δεχθούμε το εξοστρακισμό, αυτόματα προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο δολοφόνος δεν σκόπευσε στην καρδία του θύματος, κατά συνέπεια ο φόνος δεν ήταν ηθελημένος, αλλά προϊόν συμπτώσεως, έστω κι αν υπήρξε πρόθεση προκλήσεως σωματικής βλάβης. Τι θέλει να πεί τελικά ο κ. Λευκίδης με το επιχείρημα "το όπλο ήταν στραμμένο προς το θύμα, γιατί αν δεν ήταν, τότε δεν θα υπήρχε τραυματισμός"; Κατ'αρχήν ούτε ο πρωταθλητής μπιλιάρδου της Γουατεμάλας δεν είναι σε θέση να πετύχει στόχο με σφαίρα δι εξωστρακισμού. Άλλοι οι νόμοι της πράσινης τσόχας και άλλοι των πυροβολισμών. ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΒΛΗΜΑ ΕΣΤΑΛΗ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΘΥΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ ΕΝΑ ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΥΤΟ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ - ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗ ΟΠΩΣ Ο ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ -ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΟΤΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΚΗ ΣΚΟΠΕΥΣΗ. ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ:
1. ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΞΩΣΤΡΑΚΙΣΜΟΥ - ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΤΕΝΝΙΣ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑ ΤΕΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ κ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΤΙΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΟΠΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝ Ο ΓΡΗΓΟΡΟΠΥΛΟΣ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ.
2. ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΟΞΥΔΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΛΗΜΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΕΙΧΟΥ.
Διότι κατά άλλα βρίσκεται πλήρως στις δυνατότες μια μυστικής υπηρεσίας, η οποία έχει ακροβολήσει σε κάποια σκεπή τον εκτελεστή της, να κάνει χρήση εκ των προτέρων σκοπίμως και εντέχνως παραμορφωμένου βλήματος, στο οποίο έχουν προστεθεί ίχνη οξειδίου του πυριτίου. ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΠΥΡΙΤΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΗΚΕ. Τι πάει να πει "΄αμμος ή οικοδομικό υλικό" γενικόλογα, χωρίς πιστοποίηση των συγκεκριμένων δομικών τμημάτων πέριξ του θύματος, κύριοι "εγκέφαλοι" των εργαστηριακών αλχημειών;

Ποια είναι τα βασικά σημεία που θέτει η εκπομπή του κ. Κούλογλου;

1. Ήδη το πρώτο θέμα που θέτει η εκπομπή είναι αρκετό για να τραβάμε τα βυζιά μας για να τα κάνουμε ματζούνια: ΕΝΩ ΟΙ ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΚΑΙ ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΟ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 15 - 16 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΥΤΕ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΣΤΟΛΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.

ΥΠΕΡ ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΞΕΤΕΛΕΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ;
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΑΥΤΟ;
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΙΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ;
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ;
ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΣΤΑΙ;
ΕΞΙΧΝΙΑΖΕΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ Η ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΓΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;



ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΑΙ;
ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;
ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΤΡΕΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ Η ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΘΕΡΕΤΡΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟ ΕΚΛΕΓΕΙΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;

ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΣΤΑΣΕΩΣ


Το ντουέτο των "Ράμπο των εξαρχείων" δεν μεταβαίνει στον τόπο της διατεταγμένης αποστολής ούτε μετά τους πυροβολισμούς. Η υπηρεσία τους τους αναζητεί επί ημίσιαν ώραν. Η εγκληματολογική υπηρεσία τους αναζητεί επί ημίσιαν ώραν.
Όπως μεταδίδει αυτόπτης μάρτυς σε μαγνητοσκόπησιν, η οποία αφηρέθη από την ιστοσελίδαν YOUTUBE.COM ο Κορκονέας είναι και φτιαγμένος. Έχει πάρει και τα αφιόνια του. Τι εορτάζετε ρε μάγκες τέλος πάντων; Τον οικο της ανωμαλίας ή την αποκαθήλωση του Κώστα Καραμανλή;

2. Η εκπομπή συναχίζει με μαρτυρία της μάρτυρος κ. Λητώ Βαλιάτζα, η οποία μηγνητοσκόπησε και έδωσε στην δημοσιότητα την μμανητοσκόπηση των γεγονότων.
ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΑΝΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΥΚΕΣ ΑΚΟΥΣΘΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΕΙΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ.
Οι τρεις πυροβολισμοί βεβαίως δεν θα ακουσθούν το ίδιο ισχυροί σε όλα τα σημεία, όπως πιστοποιούν άλλες βιντεοσκοπήσεις μαρτυριών που βρίσκονται στο YOUTUBE. Γεγονός που καταδεικνύει, ότι ο τρίτος πυροβολισμός ΕΡΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ. Μάρτυρες που παρακολουθούν από ψηλά ακούν τους δυο πυροβολισμούς. Άνθρωποι που βρίσκονται στην πλατεία ακούνε και τον τρίτο:










ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ 1.18




Αυτά που μαρτυρεί η κ. Βαλιάτζα στην εκπομπή είναι υπέρ άνω ποταμών: Όταν διεξάγεται η πρώτη επιτόπιος αυτοψία κατέρχεται της οικίας της και συναντά τον επικεφαλής, κάποιον κ. Κουζέλη. Προσφέρεται να μεταβεί στην ασφάλεια και να καταθέσει. Ο εν λόγο κύριος υπόσχεται να την καλέσει. Οι μέρες παρέρχονται και αυτή δεν καλείται. Μεταβαίνει η ίδια στην ασφάλεια. Εκλιπαρεί να καταθέσει. Ουδείς ενδιαφέρεται. Θα της απαντήσουν ότι ο κ. Κουζέλης είναι άγνωστος στην "υπηρεσία".

Γνωστός ή άγνωστος τελικά ο κ. Κουζέλης; Ή μήπως γνωστός άγνωστος; Η μήπως άγνωστος γνωστός;

Αναφορά στο όνομα αυτό θα γίνει κατά την διάρκεια της δίκης από τον συνήγορο του Επαμεινώνδα Ράμπο Κορκονέα Αλέξη Κούγια. Όπως διαβάζουμε στο τύπο του παρελθόντος Φεβρουαρίου:
"Την επανεξέταση του αστυνομικού κ. Κουζέλη, ο οποίος ήταν ο προϊστάμενος της ομάδας αστυνομικών η οποία συνέδραμε στην αυτοψία που διενήργησε ο ανακριτής λίγες ημέρες μετά την δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή, ζήτησε από το δικαστήριο, ο Αλέξης Κούγιας. Όπως υποπστήριξε ο εν λόγω αστυνομικός πρέπει να διευκρινίσει το λόγο που υπέδειξε άλλη θέση του θύματος από αυτή που είχαν μέχρι εκείνη την στιγμή, αλλιώς θα πρέπει να διωχθεί για ψευδορκία".

Είναι προφανές ότι ο Κουζέλης, η ο άνθρωπος φάντασμα που το έπαιζε "Κουζέλης", δεν επενέργησε αυτοψία, αλλά επιχείρησε μόνο να αλοιώσει τα στοιχεία της δολοφoνίας επί τόπου. Άρα η συνομωσία φτάνει ψηλά.
Τώρα βέβαια κάτι υποτίθεται ότι έγραψα. Ακόμη και οι τυροπιτάδες, που χρωστάνε δέκα ενοίκια στα Εξάρχεια, γνωρίζουν, ότι η αστυνομία και υπηρεσίες ασφαλείας είναι διαβρωμένες από τα συνδικάτα του εγκλήματος και τις ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Ξένες; θα ρωτήσετε. Καλέ αυτές είναι πιο δικές μας και από τον εαυτό μας. Τι πάει να πει δικό μας και ξένο;

Και μια ερώτηση κρίσεως:
Γιατί θέτει θέμα ο Κούγιας για τον Κουζέλη στην δίκη, εφόσον είναι προφανής η προσυνενόηση των Κορκονέα και Σαραλιώτη να πυροβολήσουν, έστω κι αν τελικά τους εξαπατούν, χωρίς να τους έχουν ενημερώσει για τον σχεδιασμό του φόνου, που θα τους φόρτωναν;

3. Η εκπομπή κάνει μνεία και δείχνει φωτογραφίες από το τραύμα του γρηγορόπουλου στην καρδιά. Δεν θα κάνει όμως αναφορά στην γωνία που σχηματίζει το κανάλι της σφαίρας από πάνω προς τα κάτω, που πιστοποιεί ότι ο Γρηγορόπουλος πυροβολήθηκε από μεγάλο ύψος. Το παραμύθι ότι έσκυψε πριν φάει την σφαίρα, δεν ευσταθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Ράμπο, που υποτίθεται ότι πυροβόλησε, έπρεπε να έπαιζε μπιλιάρδο με στόχο το κεφάλι, πράγμα που μπορεί να ανήκει μόνο στον χώρο της πιο αρωστημένης επιστημονικής φαντασίας.

Τα γεγονότα πιστοποιούν, ότι ο ακροβολισμένος εκτελεστής δεν σημάδεψε την καρδιά, αλλά την σπονδηλική στήλη. Η σφαίρα έπρεπε να σφηνωθεί. Πράγματι "δουλειά" ακριβείας, "δουλειά" για την οποία εκπαιδεύεται κάποιος σαν ρομπότ χωρίς κρίση και αισθήματα χρόνια και χρόνια και μάλιστα όταν πυροβολεί με παραμορφωμένη σφαίρα και στόχο σχετικά μικρό, όπως το κορμί ενός αθώου εφήβου.
Μόνο που δίπλα στην σπονδυλική στήλη του Αλέξη βρισκόταν η καρδιά μιας νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης.
Ακόμη μια "άψογη" δουλειά των μυστικών υπηρεσιών.
"Άψογη" για τους σάπιους εγκεφάλους που την σχεδίασαν.
Με μικρά όμως λαθάκια και ατέλειες...
Τόσο μικρά, που από το πολύ τράβηγμα τα βυζιά όσων καταλαβαίνουν πέντε απλά πράγματα στο τέλος θα καταντήσουνε μακαρόνια.
Εξ άλλου, για όσους διαθέτουν ωραίο στήθος, πραγματικό είναι μόνο αυτό που μεταδίδουν τα σκουπιδοκάναλα.

(Σας παρακαλώ θυμηθείτε την έκκληση που έκανα στην προηγούμενη αναφορά.
Εάν θέλετε ενσωματώστε σε αυτήν και μια ενορατική προσπάθεια για την αποκάλυψη των πραγματικών ενόχων ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ. Προβάλλετε ένα τείχο. Μια χειρ δικαιοσύνης τραβάει ένα τμήμα του. Όπισθεν βρίσκονται κρυμμένοι οι ένοχοι ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ. Η Νέμεσις επιβάλλει ποινήν ισοβείου καθήρξεως και καταναγκαστικών έργων ένεκα ειδεχθούς δολοφονίας ανηλίκου, καταστροφής περιουσιών, δημιουργίας χάους, βαρείας διαταράξεως της κοινωνικής ειρήνης και στάσεως σε βάρος του ισχύοντος πολιτεύματος.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ "ΓΑΜΩΣΤΑΥΡΟΥ" ΣΤΟ:
http://gamostavros.blogspot.com/2010/10/blog-post_11.html


6 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Τα διάβασα και τα ξαναδιάβασα.

Είμαι ένας από αυτούς που "έβριζαν" τον ΚΚ τον Β', άρα εάν υπάρχει "παγίδα" έπεσα μέσα.

Ξετυλίγεις ένα κουβάρι που με τρώει και εμένα, αν και εγώ ξεκίνησα από άλλη άκρη. Tο κουβάρι καταλήγει ίσως σε αυτό που μας έχουν πει να ονομάζουμε Νέα Τάξη, και τονίζω την λέξη "ίσως".

Δεν θεωρώ ποτέ ότι υπάρχουν ψυχανωμαλίες. Απλά υπάρχει εύκολη ή αποτελεσματική έκφρση συμφερόντων. Και είναι δύσκολο να τα δούμε, πρώτον γιατί βλέπουμε αυτά που φαίνονται (ή αυτά που μας "δείχνουν") και δεύτερον γιατί είμαστε λιγάκι σαν τα μυρμήγκια, σε μιά πέτρα, πάνω σε πευκοβελόνες, μέσα στο πευκοδάσος, πάνω από ένα νταμάρι με πέτρες, σε ένα βουνό με πεύκα κλπ κλπ.

Συμφωνώ στα εξής:

Δεν ήταν τυχαία η ροή των σκανδάλων επί ΚΚ. Υποκλοπές, παπάδες, καλόγεροι, Ζήμενς, Ζαχόπουλος και έχω πια χάσει λογαριασμό.

Όπως δεν είναι τυχαίος ο διαχωρισμός ΚΚΕεσ και ΚΚΕεξ.

Το έχω γράψει, από αυτά που έχω καταλάβει εγώ, ότι δεν υπάρχει "Νέα Τάξη". Υπάρχουν μεγάλες εταιρίες με πραγματικούς ιδιοκτήτες, και με σκοπό. Η "Νέα Τάξη" ήρθε στο πρόσφατο προσκήνιο μετά την Πτώση του Τείχους, και υπηρχε στο προσκήνιο πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και στις παραμονές του Β'.

Αυτή η Νέα Τάξη έχει εδραιωθεί στην Ευρώπη, και η υπόθεση εραγσίας που έχω είναι ότι το επιχειρεί και στην Αμερική (εκεί είναι λίγο πιο σκληρά καρύδια, από τις καταβολές τους)

Για μένα, το παιχνίδι στην Ελλάδα είναι απλό: Υπάρχουμε όπως υπάρχουμε για να μην κατέβει ο Ρώσος εδώ κάτω. Δεν έχουμε μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον, απλά εμείς από την μία και οι Τουρκοι από την άλλη είμαστε στην πόρτα. Δευτερευόντως, είμαστε πέρασμα για την Μέση Ανατολή.

Σε γεωπολιτικά θέματα, οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι αλλού διαφωνούν αλλού συμφωνούν. Αισθάνομαι ότι συμφωνούν ότι δεν θέλουν Ρώσους στα Βαλκάνια, αυτό το εμπεδώσαμε. Από εκεί και πέρα, οι Γερμανοί δεν πολυγουστάρουν Αμερικάνους στην Μέση Ανατολή και αν εμείς διευκολύνουμε, τις τρώμε, με διάφορα αριστερίζοντα προσχήματα.

Και κάπως όλο μαζί δουλέυει για την απόλυτη διάλυσή μας, που όμως ΔΕΝ συμφέρει καποιον. Ποιόν ΔΕΝ συμφέρει διάλυσή μας;;;

Καλή δύναμη

archaeopteryx είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Αγαπητέ Αρχαιοπτερύξ, σε ευχαριστώ για το εκετενές και μεστό σχόλιο. Επειδή θεωρώ ότι το θέμα της λεγόμενης "νέας τάξης" που έθεσες είναι πολύ σημαντικό και μια αναφορά χρειάζεται χώρο, θα ήθελα να τοποθετηθώ επ'αυτού στα πλαίσια μιας προσεχούς ανάρτησης.

neotera είπε...

Γειά σας κι από δώ !

Πολύ ενδιαφέρον θέμα. Εμένα πάλι από τις πρώτες ώρες μου φάνηκε προμελετημένο έγκλημα. Το κλίμα από τις κινητοποιήσεις στις αμέσως προηγούμενες μέρες φαινόταν περίεργο. Ηταν όντως πορτοκαλί εξέγερση αυτό που ζήσαμε τότε, που όμως δεν γίνεται να επαναληφθεί σήμερα το ίδιο σενάριο. Ορθώς ο Μποτίλιας επισημαίνει τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί η μουσουλμανική μετανάστευση για ταραχές. Νομίζω ότι η Νέα Τάξη για την οποία μιλάει ο αρχαίος είναι η παλιά καλή, ενώ σήμερα ο όρος αναφέρεται σε κάτι γενικότερο που είναι η πολιτική λειτουργία της παγκοσμιοποίησης η οποία είναι οικονομία, δηλαδη πιό αμερικάνικο προϊόν.
Αρα καλό είναι να διευκρινίζεται κάθε φορά παρότι σε πολλά υπάρχει σύμπλευση, παραπέμποντας στις σχέσεις ευρώπης-ΗΠΑ.

Stavros είπε...

Αν πω ότι τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, θα περιαυτολογήσω υπονοώντας ότι έχω "μυαλό"!
Όπως και να 'χει οι σκέψεις μας εδώ βαδίζουν παράλληλα.
Ρίξε μια ματιά (και κάνε πως δεν διάβασες τα μπινελίκια!)

http://gamostavros.blogspot.com/2010/10/blog-post_11.html

Στον Κορκονέα αναφέρεται η ανάρτησή μου.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ γαμώσταυρος

Αγαπητέ φίλε, συγκινούμαι βαθιά όταν βλέπω εγκεφαλικά κύτταρα όχι μόνο να λειτουργούν ξυράφι, αλλά να εισέρχονται και στην σφαίρα της αντιύλης.
Υποκλίνομαι μπροστά στην ερμηνευτική σου δεινότητα, αλλά και μπροστά στην ευλογημένη σου ικανότητα να προκαταλαμβάνεις το μέλλον.
Μετά τον θάνατο του Νίκου Βεργίδη είχα περιπέσει σε κατάθλιψη, βλέποντας τα μυαλά που στήνουν χαρακώματα να αραιώνουν. Διαβάζοντας κάποια από τα άρθρα σου πήρα πάλι επάνω μου. Απ' ότι φαίνεται πάντοτε ο Θεός μας φροντίζει.