09 Δεκεμβρίου, 2010

ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ ΑΞΙΟΤΟΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ


Ομηρικός Ύμνος εις την Θεάν Αθηνά

Παλλάδ' Ἀθηναίην ἐρυσίπτολιν ἄρχομ' ἀοίδειν
δενήν, ἦ σύν Ἄρήϊ μέλει πολεμήϊα ἔργα
πορθόμεναί τε πόληες ἀϋτή τε πτόλεμοί τε,
καί τ' ἐρρύσατο λαόν ἰόντα τε νισόμενόν τε,
Χαῖρε, Θεά, δός δ' ἄμμι τύχην εὐδαιμονίην τε.

Εις τα νέα Ελληνικά:

Ξεκινώ ψαλμόν της Παλλάδος (κουκουβάγια) Αθηνάς προστάτιδος της πόλεως
την δεινήν Θεάν, η οποία μαζί με τον Άρη φροντίζει την πολεμικήν ικανότητα
στην πόρθηση των πόλεων και τις συγκρούσεις των μαχών
και που προστατεύει τον λαόν-στρατόν αναχωρούντα και επιστρέφοντα.
Χαίρε Θεά, δος μας τύχη και ευδαιμονία (ή πολύ απλούστερα την νίκη).



1. ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΑΠΟΨΙΛΩΣΕΩΣ

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν προσφάτως, με την ανελέητη επίθεση των ταγμάτων κρούσεως εις βάρος ειρηνικών διαμαρτυριών στην Αθήνα και τον Βόλο, ο αναίτιος τραυματισμός πολιτών και φωτορεπόρτερς, η εκτεταμένη χρήση τοξικότατων χημικών πολεμοφοδίων που επεκτείνονται σε όλην την ατμόσφαιρα μακράν των σημείων εκτοξεύσεως, σε συνδυασμό με ταυτόχρονους αεροψεκασμούς με αεροσκάφη, καθώς και η διεξαγωγή δίκης σε βάρος δεκαεξαχρόνων στην Λάρισα με χρήση του αντιτρομοκρατικού νόμου, δείχνουν χωρίς περιστροφές μια στημένη και από πολύ καιρό λίαν λεπτομερώς προγραμματισμένη επίθεση εναντίον του συνόλου πληθυσμού, η οποία προαναγγέλει τα ορεκτικά στο μεγάλο φαγοπότι που ετοιμάζεται.

Δεν είναι καθόλου πρωτότυπος ο ισχυρισμός, ότι οι ανθελληνικές δυνάμεις δεν περιμένουν στο άμεσο μέλλον την αντιπαράθεση των δοτών και εισαγόμενων χαφιέδων -ταραξιών του Σόρος, όπως έγινε στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2008, οι οποίοι ενεργούντο από τα ίδια παρασκήνια, που αποτελούν τους εντολόδότας των "εγγυητών ταγών της δημοσίας τάξεως" την σήμερον. Περιμένουν διευρυμένες διαμαρτυρίες, οι οποίες αναμένεται να προσλάβουν εξεγερσιακό χαρακτήρα, από πληθώρα πολιτών, η πλειοψηφία των οποίων διήγεν εν πλήρη ειρηνικότητι μέχρι τώρα.

Σε παλαιότερον σημείωμα της σελίδος είχα κάνει μνεία, ότι ο παπατζής είχε ζητήσει ήδη την παρέμβαση από την ΕΕ. της EUROGENDFOR, της παραστρατιωτικής δυνάμεως καταστολής των "πολιτισμένων" συμμάχων μας, οι οποίοι έχουν ακόμη νωπά εις το ενεργητικόν των τα Βερντέν και Άουσβιτς. Αλλά μήπως και ο πάππος του εν λόγω "κυρίου" δεν ήταν αυτός, ο οποίος οικοδόμησεν τους "νέους παρθενώνας" εις την Μακρόνησον και τον Άγιον Ευστράτιον, οθών δια της εντέχνου βίας τον κορμόν της Εθνικής Αντιστάσεως εις τας αγκάλας του κομμουνιστικού κόμματος, ώστε να δύναται το καθεστώς του μονοπλεύρου εμφυλίου να δολοφονεί και μαστίζει αυτούς, ως "αναρχιστάς" και "επιβουλομένους την έννομον τάξιν", ώστε μέσω των διώξεων, της κοινωνικής απαξιώσεως και των ανηκέστων βλαβών της υγείας τους, να μην μπορέσουν τα καλύτερα παιδιά του Ελληνικού Λαού να δημιουργήσουν οικεγένειες και να τεκνοποιήσουν; Αναρωτηθήκατε ποτέ, ποία ήτο η δύναμις του κομμουνιστικού κόμματος προ της εφαρμογής του μονοπλεύρου εμφυλίου και ποία μετά από αυτήν; Οι "εθνικόφρονες" και "κομμουνιστοφάγοι" ήταν αυτοί, οι οποίοι εφρόντισαν, βάσει προδοτικού και εν τη αλλοδαπή εξυφανθέντος σχεδίου, να σπρωχθούν τα λαϊκά στρώματα σωρηδόν εις την επιρροήν του αντιλαϊκού και σταλινόδουλου κομμουνιστικού κόμματος, δια να εξοντώσουν τον κοσμάκη και τον Ελληνισμόν.
Τα παρασκήνια, τα οποία δομούσαν την μορφήν του μεταπολεμικού κόσμου, με τον προγραμματισθέντα "ψυχρόν πόλεμον", ο οποίος ακολούθησε, κινούσαν τα νήματα όπισθεν των Ρούσβελτ, Τσώρτσιλ και Στάλιν. Και είχαν προγραμματίσει για την Ελλάδα δοτές εξεγέρσεις, προαποφασισμένα καθεστώτα αντιλαϊκής τρομοκρατίας, δολοφονίες, εκτοπίσεις, εμφύλιες συρράξεις και προσφυγοποίηση μεγάλου αριθμού Ελλήνων. Δηλαδή δοτές και προγραμματισμένες εθνικές αιμορραγίες. Με ξενοκίνητες - ή ορθότερεν από τις ΗΠΑ ελεγχόμενες - χαφιέδικες και προβοκατόρικες οργανώσεις, όπως η "Χ" και η "ΟΠΛΑ", με επικεφαλείς τους πράκτορες των ΗΠΑ Γρίβα και Νικόλαο Πλουμπίδη, έχυναν εκατέρωθεν λάδι στην φωτιά για να ξεσηκώσουν τους πάντας εναντίον όλων.
Και ο λαός - παρά τους τεράστιους αγώνας του, τον τεράστιο ηρωισμό και την αυταπάρνησή του - πέφτοντας θύμα της μιας και της άλλης προπαγάνδας, κατήντησε ο θλιβερός κομπάρσος εις το ρέκβιεμ του εξανδραποδισμού του, στα πλαίσια της μονίμου αναπαραγωγής της ξένης εξαρτήσεως του κρατιδίου.
"Ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος".

Να λοιπόν, για ποιον λόγο η πολιτική ειλικρινούς εθνικής συμφιλιώσεως, που ακολούθησε προσφάτως ο Κώστας Καραμανλής (σε αντίθεση με την πρακτική του λαοπλάνου σπορέως εμφυλίου μίσους Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δημιούργησε τα πράσινα και μπλε καφενεία) αποτέλεσε αγκάθι για το κατεστημένο. Και να γιατί, οι όψιμοι οπαδοί του Αβερωφισμού ("φωτιά και τσεκούρι στα ουρητήρια ομονείας") επιχειρούν συστηματικά με καλυμμένο τρόπο να απαξιώσουν τον Κώστα, χωρίς να έχουν το θάρρος και την ειλικρίνεια να το κάνουν αυτό ανοικτά.

ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΛΑΘΗ.

ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΑ - ΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΓΩ - ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1944.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΟ Ο ΠΑΠΠΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΟ Ο ΣΚΟΜΠΥ, Ο "ΠΑΠΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ.
ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.


2. ΑΣ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΟΦΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι σας καλώ να διδαχθούμε από μια σοφή παροιμία:
"Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας".
Αναρωτηθήκατε ποτέ το νόημα που συμπυκνώνει αυτή η λαϊκή ρήσις;
Είναι βαβαίως κατανοητό, ότι η κουκουβάγια έχει μεγάλα μάτια και συμβολίζει την σοφία, ενώ ο λαγός τρέχει γρήγορα. Δια ποιον λόγον όμως, κατέστη αναγκαίον να επινοηθεί μια ακόμη παροιμία, εκεί που θα επαρκούσε το "Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια";
Μήπως το νόημα, που ήθελε με αυτόν τον τρόπο να συμπυκνώσει το λαϊκό ασυνείδητο, μεταβιβάζοντάς αυτό ως εμάς, πηγαίνει μακρύτερα;

Η εν λόγω παροιμία κάνει λόγο στην κουκουβάγια - δηλαδή το σύμβολο της Θεάς της Σοφίας - και τους οφθαλμούς, σε αντιπαραβάλλοντας σε αυτά τον λαγό. Το ζωάκι, που το βάζει γρήγορα στα πόδια μόλις αισθανθεί κίνδυνο: "΄Εφυγε σαν λαγός", λέει μια άλλη παροιμιώδης έκφραση.
Ο συνδυασμός ΣΟΦΙΑΣ και ΟΦΘΑΛΜΟΥ ανάγει στην ενόραση. Τι είναι αυτή, είναι μια ολόκληρη ιστορία. Στην ουσία η ανάλογος προβληματική είναι σχεδόν τελείως ξεχασμένη, με εξαίρεση κάποια αμφίβολα ίσως κυκλώματα επίδοξων "γκουρούδων", ή άλλου είδους σωματεία, τα οποία αποτελούν το προθάλαμο αποκρυφιστικών ενώσεων, στην ουσία δηλαδή αποτελούν μαγαζάκια της δυαρχίας, τα οποία είτε καλλιεργούν τον αποπροσανατολισμό, είτε ψαρεύουν στα θολά νερά για τσικό του τεκτονισμού.
Η ενόραση, στην οποία αναφέρεται η παροιμία που παρατέθηκε, αντιδιαστέλλεται στην άτακτη υποχώρηση κατά την εμφάνιση κινδύνου. Αποτελεί δηληδή ΟΔΟ ΑΜΥΝΗΣ, ή κατά το Ελληνικότερον ΠΟΛΕΜΙΚΗΝ ΜΕΘΟΔΟΝ.
Πράγματι, από τον Ομηρικόν Ύμνον εις την Θεάν Αθηνά, διαφαίνεται ότι η Παλλάς δεν ήτο μόνον Θεά της Σοφίας, αλλά και Θεά του Πολέμου. Σε αντιδιαστολή με τον Άρη, ο οποίος ως Θεότης συμπυκνώνει την έννοιαν της ρώμης, της πολεμικής ασκήσεως, της μαχίμου ορμητικότητος, της γενναιότητος και της αντοχής, η Αθηνά συνδυάζει ΣΟΦΙΑ και ΠΟΛΕΜΟΝ. Ως θύλις Θεότης Η ΕΜΦΑΣΙΣ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ. Προκειμένου όμως περί του οφθαλμού - δηλαδή του κατ'εξοχήν ενορατικού οργάνου - η σοφία της Αθηνάς δεν αφορά αφηρημένα την επεξεργασία κάποιας στρατηγικής για τον πόλεμο, αλλά:

ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗΝ ΘΕΟΥΡΓΙΑΝ

Σε συνδυασμόν μάλιστα με αυτά τα οποία αναφέρθησαν εις την προηγούμενον ανάρτησιν αναφορικώς με το μύθον του Περσέως, γίνεται κατανοητόν, ότι η εσωτερική πλευρά της ασπίδος αφορά τον εσωτερικόν οφθαλμόν.
Κάποιοι φρόντισαν να μας αποκόψουν από την Θεουργίαν γενικώς και την Πολεμικήν Θεουργίαν ειδικότερον, κρατώντας αυτοί το δικαίωμα, ως δικό τους πλεονέκτημα, να χειρίζονται τα σύμβολα και το ασυνείδητο στις στοές της ανωμαλίας.
Βεβαίως υπάρχει μια διαφορά, όχι μόνον ετών φωτός, αλλά αιώνων φωτός, μεταξύ της υποδουλώσεως εις το ασυνείδητο και της ασκήσεως εις την οδόν της αρετής.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΡΕ ΔΗΘΕΝ ΜΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ:

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΤΕ ΣΑΝ ΑΡΝΙΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ.
ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ Η ΑΠΛΩΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΜΕ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ.


3. ΠΡΩΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΟΣ:

Αγαπητοί φίλοι,
αγαπητές φίλες:

Αφού προβείτε εις καθαρμόν εις το λουτρόν της οικίας σας, αναζητήσατε ήσυχον τόπον εντός του οποίου δύνασθαι να απομονωθείτε. Κλείοντες τους οφθαλμούς σας και αναπνέοντες βαθέως, επικαλεσθείτε το ΤΡΙΑΔΙΚΟΝ ΠΝΕΥΜΑ και κατόπιν οραματισθείτε επί δεκαπεντάλεπτον τον σχηματισμόν ατσάλινου τείχους επί του οποίου συντρίβεται η επιθεσις του ΔΝΤ. Οραματισθείτε τον Περσέα να επικαλύπτει δια της ασπίδος της Θεάς Αθηνάς την Ελλάδα και την οικουμένην.

Προσεχώς, με την βοήθειαν του Υψίστου, ακολουθούν και άλλαι εκκλήσεις.


...Παλλάδ' Ἀθηναίην ἐρυσίπτολιν ἄρχομ' ἀοίδειν
δενήν, ἦ σύν Ἄρήϊ μέλει πολεμήϊα ἔργα
πορθόμεναί τε πόληες ἀϋτή τε πτόλεμοί τε,
καί τ' ἐρρύσατο λαόν ἰόντα τε νισόμενόν τε,
Χαῖρε, Θεά, δός δ' ἄμμι τύχην εὐδαιμονίην τε...



Για τους φίλους που ενδιαφέρονται για το κείμενο "Θρησκειολογικές Προσεγγίσεις":

Θρησκειολογικές προσεγγίσεις

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μποτίλια

Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα και το παρόν μήνυμά σας. Το τελευταίο κείμενο ιδίως το οποίο είχατε περίτεχνα τυλίξει εις τον πάτον της φιάλης ήτο ιδιαιτέρως περιεκτικό και μεστό εκθαμβωτικών αποκαλύψεων δι εμε. Σας ευχαριστώ θερμά και ελπίζω τα δίχτυα μου να ξαναπιάσουν κάποια φιάλη από αυτές που στέλνετε από τις εξωτικές πνευματικές νήσους στις οποίες κατοικείτε.

Αλιεύς

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Αγαπητέ Αλιεύ:

Χαίρομαι που τα γραφόμενα επέτυχαν να προσφέρουν κάτι. Θέλω να πιστεύω, ότι οι νήσοι που περιφέρομαι βρίσκονται πάρα πολύ κοντά μας, μόνο που θα πρέπει να συγυρίσουμε λίγο το σπίτι μας. Τα γραφόμενα εδώ αποτελούν ψιχία αναφοράς στα τεράστια περιουσιακά στοιχεία του οίκου μας, τα οποία υπομονετικά αναμένουν την εκ νέου ανάδειξή τους προς χρήσιν των δικαιούχων. Αυτή η ανάδειξη αποτελεί απλή επικαιροποίηση, η οποία συντελείται από την επενέργεια της εντάσεως, που κυριαρχεί μεταξύ αυτού που κρατάει το ξεσκονόπανο και αυτού που τα αναβιβάζει σε βάθρο ψυχής, προσδίδοντάς τους την αίγλη που τους αρμόζει.
Πριν από εμάς λειτούργησαν με επιμονή και αταπάρνηση χιλιάδες άλλοι, οι οποίοι φιλοτέχνησαν αυτό το ωραίο οικοδόμημα, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε εμείς τον σωτήρειο πλούτο του.
Οι ευχαριστίες νομίζω ότι προσήκει να απευθύνονται κυρίως προς αυτούς και τους ευγενικούς επισκέπτες της σελίδας, οι οποίοι συνθέτουν το δυναμικό της πεδίο.
Δεν μπορώ όμως να κρύψω το ωραίο συναίσθημα που παρέχει το ξεσκόνισμα των λίγων που μπορώ να ακουμπάω. Η αβρότητα της αφής των νοητών καταργεί πάσα ένδεια.
Γι αυτό αξίζει ίσως να καταφεύγουμε στα έργα των διδασκάλων, όπου υπάρχει ο πλούτος συμπυκνωμένος και πολύ πιο άφθονος, από ότι στα γραφόμενα σε κάποιο μικρό ιστολόγιο.
Σε ευχαριστώ θερμά και γι αυτή την παραλαβή.