26 Δεκεμβρίου, 2008

ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ


Ας δούμε συγκεκριμένα κατ΄αρχήν κάποια από τα δεδομένα της εκτέλεσης του Γρηγορόπουλου:

Η αυτοψία που έγινε και η εργαστηριακή εξέταση του θανατηφόρου βλήματος δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά:

1. Χαρακτηριστικό είναι ότι η αστυνομία δεν τοποθετήθηκε, από όσα γράφτηκαν και είμαι σε θέση να γνωρίζω, ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΟ ΒΛΗΜΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΔΡΑΣΤΟΥ, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Αυτό όφειλε να είναι το πρώτο και κύριο μέλημα μιας βαλλιστικής εξέτασης. Προσπεράστηκε ως κάτι που είναι δήθεν αυτονόητο, ή μήπως οι υπεύθυνοι σιωπούν κάτω από τις απειλές της υπερεξουσίας;

2. Η φορά του βλήματος, όπως ανακοινώθηκε αμέσως μετά την νεκροψία, ήταν κεκλιμένη. Αν υποθέσουμε ότι η διαφορά ύψους του σημείου εισόδου της σφαίρας από το σημείο που αυτή σφηνώθηκε στον σπόνδυλο είναι 1,5 εκατοστά του μέτρου και η απόσταση σπονδύλου και εξωτερικής επιφάνειας είναι 10 εκατοστά, η κλιση είναι 15%. Η γωνία τριγώνου στα 25 (έστω) μέτρα που απείχε ο Κορκονέας συνεπάγεται διαφορά ύψους 3,00 μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι ο εκτελεστής βρισκόταν σε ύψος τελείως διαφορετικό από τη θέση του Κορκονέα.
Βεβαίως υπάρχει περίπτωση ο Γρηγορόπουλος να έσκυψε, φοβισμένος μετά από τον πρώτο πυροβολισμό και να δέχθηκε τον δεύτερο.
Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση μυστήριο αποτελεί ο τρίτος πυροβολισμός και ο τρίτος κάλυκας που βρέθηκε μετά από ημέρες σε άλλο σημείο.

3. Γιατί πλησίασε ο Κορκονέας μετά τη εκτέλεση το θύμα, στο ποσοστό που αποσκοπούσε στην εν ψυχρώ δολοφονία, ή τουλάχιστον σε χτύπημα του θύματος μετά από σκόπευση; Δεν επαρκούσαν οι αντιδράσεις του θύματος, για να τον πείσουν ότι αυτή βρήκε το στόχο της; Τι ήθελε να διαπιστώσει;
Μπορεί να σταθεί λογικά μια εν ψυχρώ δολοφονία από αστυνομικό, με τον τρόπο που αντέδρασε μετά από αυτή ο Κορκονέας;
Και κάποια ακόμη απλούστατα ερωτήματα: Γιατί να σκωτώσει το θύμα; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει φόνος χωρίς μοτίβο. Δεν σκέφτηκε επί πλέον τις συνέπειες για την οικογένειά του;

4. Γιατί οδηγήθηκε στη συνέχεια σε απομόνωση και αυτός και ο άλλος αστυνομικός και μάλιστα σε φυλακές έξω από αστικό κέντρο; Το επιχείρημα ότι αυτό έγινε για να μην τον λυντσάρουν οι άλλοι κρατούμενοι, δεν ευσταθεί. Μπορούσε να γίνει επιλογή συγκρατουμένων, που δεν είναι επικύνδυνοι να λυντσάρουν.
Γιατί στη φυλακή έχασε ο Κορκονέας τα λογικά του και άρχισε να παραφέρεται υπέρμετρα; Εάν το έκανε για λόγους να ελαφρύνει τη θέση του δικαστικά, ως ψυχοπαθής, γιατί ζήτησε εξομολόγο; Τι ήθελε να εκμηστηρευθεί;

5. Γιατί εδώ και τόσες ημέρες δεν γίνεται η αναπαράσταση που είχε εξαγγελθεί; Γιατί φοβούνται να παρουσιάσουν τον Κορκονέα δημοσίως;

Η βαλλιστική εξέταση της σφαίρας με τις αναφορές σε οξείδιο του πυριτίου που ακολούθησαν, χωρίς να είναι σε θέση οι "ειδικοί" σε ένα τόσο μικρό χώρο να εντοπίσουν συγκεκριμένα την επιφάνεια εξοστρακισμού, επιχειρεί εκ των πραγμάτων δυο στρεβλώσεις:
1. Να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το δεδομένο της εν ψυχρώ εκτέλεσης
2. Να συσκοτίσει τα πραγματικά δεδομένα του φόνου.

Κρίνοντας από την πλήρως οργανωμένη ροή των γεγονότων που επιβλήθηκαν στη συνέχεια, με αφορμή τον φόνο του Γρηγορόπουλου, σε συνδυασμό με τα μεγάλα ερωτήματα που δημιουργούν η νεκροψία και βαλλιστική εξέταση (και χωρίς να έχουμε διαβάσει τίποτε ακόμη για αναπαράσταση, που ώφειλε εδώ και καιρό να έχει λάβει χώρα) δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε ως πιθανότερη εκδοχή για το φόνο, αυτή που προβάλει στο ιστολόγιο του ο http://www.nrdisaster.blogspot.com. Ότι δηλαδή, ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου είναι επαγγελματίας εκτελεστής, που είχε ακροβολιστεί σε κάποιο άλλο σημείο τη στιγμή του φόνου. Ο Κορκονέας ήταν προφανώς το δόλωμα, για να αποδοθεί ο φόνος στην αστυνομία.
Αναμφίβολα και ο Κορκονέας έδρασε κάτω από εντολές των ίδιων κυκλωμάτων του εκτελεστού. Προφανώς οι εντολές που είχε πάρει, δεν ήταν να σκοτώσει.

Κατά κανόνα τέτοιου είδους σοβαρά γεγονότα ανατίθενται σε επαγγελματίες εκτελεστές. Μια απάντηση στο θέμα, που παραμένει αναμφίβολα ανοιχτό, μπορεί να δώσει ο Κορκονέας, ο αστυνομικός που ήταν μαζί του καθώς και μια υπεύθυνη τοποθέτηση αυτών που έκαναν την εργαστηριακή εξέταση, πάντοτε υπό ένταξη στις ερευνητικές διαδικασίες του ειδικού της οικογένειας του θύματος, ότι το θανατηφόρο βλήμα προέρχεται από το συγκεκριμένο όπλο.
Αντ΄αυτού θα ακούσουμε για μια ακόμη φορά τα γνωστά παραμύθια, καθόσον θα εντείνονται οι προσπάθειες, κάποιοι που γνωρίζουν τα πραγματικά συμβάντα, να μην τολμήσουν ή να μην μπορέσουν να αναφερθούν σε αυτά.

Είναι αναμενόμενο στο επόμενο διάστημα η στοχοποίηση της αστυνομίας να ενταθεί. Ταυτόχρονα με τις απόπειρες επιβολής χαοτικής κατάστασης, που θα μεταδίδουν μια στημένη εικόνα, ότι ενώ δεν υπάρχει αποτελεσματική αστυνόμευση, η αστυνομία είναι δήθεν ο μεγαλύτερος και τελικός εχθρός της κοινωνίας.

Υπήρξα καθ΄όλη τη διάρκεια του βίου μου αμφισβητίας και αντιεξουσιαστής. Επανειλημμένα δέχθηκα τα αντίποινα του κράτους. Δεν θα μπώ όμως να συμμετάσχω σε αυτό το στημένο ρεντίκολο της υπερεξουσίας, που στοχοποιεί την αστυνομία. Αυτό το ρόλο θα τον αφήσω στις κυράτσες, που το παίζουν προοδευτικοί, ενώ ούτε μια στιγμή στη ζωή τους δεν ονειρεύτηκαν καν να συγκρουστούν συγκεκριμένα και δυναμικά με το κατεστημένο.

Δεν αμφιβάλω ότι στην αστυνομία υπάρχουν και καλά παιδιά. Σ' αυτούς, που αυτές τις γιορτινές ημέρες διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα για να υπερασπίσουν αθώους πολίτες και την οικονομική βάση της επιβίωσης τους στέλνω τον σεβασμό και τη συμπάθεια μου. Και πριν απ' όλα στις οικογένειες τους.

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ - ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

4 σχόλια:

mnk είπε...

Πολύ φοβάμαι πως το συγκεκριμένο παιδί δεν ήταν ο τυχαίος αποδέκτης της σφαίρας, αλλά είχε επιλεχθεί εκ των προτέρων.

Ανώνυμος είπε...

@mnk
O Μάκης Τριανταφυλόπουλος είχε δηλώσει ότι η μητέρα του Γρηγορόπουλου του είχε τηλεφωνήσει εβδομάδες πριν τη δολοφονία και του είπε ότι το σπίτι τους παρακολουθείται. Ο Τριανταφυλόπουλος δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα.
Δεν είναι όμως μόνο ο Γρηγορόπουλος που έχει προγραφεί...

Ανώνυμος είπε...

After reading the information, I may have different views, but I do think this is good BLOG!

Ανώνυμος είπε...

If you could give more detailed information on some, I think it is even more perfect, and I need to obtain more information!
decorative fishing net