28 Δεκεμβρίου, 2008

ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ "ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ" ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ



1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

Την ημέρα των Χριστουγέννων βομβάρδισε το Ισραήλ για μια ακόμη φορά τη Γάζα, σε μια επιχείρηση συλλογικής τιμωρίας ενάντια σε αμάχους, μετά από πρόκλησεις εκτόξευσης βλημάτων που έκανε οι Χαμάς, μια χαφιέδικη οργάνωση, που καθοδηγείται από τα ίδια κέντρα που βρίσκονται πίσω από τον μιλιταρισμό του Ισραήλ και που σε συνεργασία με αυτόν, προωθεί την γενονκτονία των Παλαιστινίων.

Τα σατανολατρικά κυκλώματα διαπράττουν μαζικές δολοφονίες αμάχων, ως ανθρωποθυσίες στο μολόχ, τις ημέρες των Χριστιανικών εορτών. Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε το Πάσχα το Βελιγράδι με ένα πρωτόγνωρα βίαιο τρόπο. Αν παρακολουθήσουμε τις αντίστοιχες ημέρες των εορτών, έχουμε μαζική σφαγή αμάχων, στο Αφγανιστάν ή όπου αλλού είναι αυτό δυνατόν, από τις "δυνάμεις του ελεύθερου κόσμου".

Ενώ τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν για την από δεκαετίες μόνιμη κρίση στη Μέση Ανατολή, ο αναγνώστης δεν είναι σε θέση να βγάλει συμπέρασμα, αναφορικά με το τι γίνεται εκεί. Η εικόνα που μεταδίδεται είναι εικόνα χάους: Οι Παλαιστίνιοι επιχειρούν με ρουκέτες επιθέσεις στο Ισραήλ, που φτάνουν μέχρι 40 χλμ. μέσα στην επικράτεια του, έχοντας πολύ σπάνια θύματα. Σε αντίποινα το Ισραήλ προβαίνει τόσο σε δολοφονίες στελεχών της Χαμάς, όσο και σε γενοκτονία των Παλαιστινίων σε δόσεις. Αλλά και οι Παλαιστίνιοι σκοτώνονται μεταξύ τους, σε εμφύλιες συγκρούσεις, συμπληρώνοντας την Ισραηλινή γενοκτονία σε βάρος τους. Μια ανοδική σπείρα αίματος, που αποβαίνει μόνιμα σε βάρος των Παλαστινίων, στην οποία μοιάζουν κατά παράξενο τρόπο να είναι και οι ίδιοι συνένοχοι.
ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ "ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ", ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΙ, ΤΟΝ ΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ "ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ".

Οι δυτικοί ιμπεριαλιστές διέγνωσαν στην περίπτωση του ανερχόμενου αραβικού εθνικισμού ένα ανερχόμενο και επικίνδυνο αντίπαλο των συμφερόντων τους, στην ζωτική για την παγκόσμια ηγεμονία περιοχή άντλησης του πετρελαίου. Μια από τις μεθόδους που είχαν επιλέξει, για την επιβολή τους στις μικρότερες δυνάμεις και την έντληση υπερκερδών με τη μεταφορά αξίας από τις οικονομίες τους στα δικά τους θησαυροφυλάκια, ήταν η ενεργειακή εξάρτηση. Ήταν επόμενο, ο αραβικός εθνικισμός, ως τάση εκκοσμικευμένη (χωρίς δηλαδή θρησκευτικές αναφορές) να στραφεί μεσοπρόθεσμα προς τη συνεργασία με τη Σοβιετική Ένωση, σε μια προσπάθεια πολιτικής ίσων αποστάσεων.
Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα οι αγγλικές μυστικές υπηρεσίες αρχικά και αυτές των ΗΠΑ στη συνέχεια, οικοδόμησαν απάνω στο τερατούργημα, που είχαν στήσει πρώτοι οι Χιτλερικοί, του λεγόμενου "Ισλαμικού Ριζοσπαστισμού".
Στην πορεία έγιναν αρκετά πράγματα γνωστά, αναφορικά με τον ρόλο του βασιλικού οίκου της Σαουδαραβίας στο όλο σκηνικό με τον Μπιν Λάντεν και το στήσιμο των Μουτζαχεντίν και των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, καθώς και στο ρόλο που έπαιξαν οι αμερικανικίνητας μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν στην ανάπτυξη της ισλαμικής "τρομοκρατίας". Κάποια πράγματα, τελικά αρκετά δυσάρεστα για τον ρόλο του Μπους και των μυστικών υπηρεσιών, βγήκαν στη δημοσιότητα με ευκαιρία του παραμυθιού της 11 Σεπτεμβρίου, που έγινε αφετηρία για την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ. Αυτά όμως αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Ελάχιστα απασχόλησαν τη δημοσιότητα τα στοιχεία που υπάρχουν αναφορικά με την "Ισλαμική Αδελφότητα", η οποία αποτελεί το μοχλό της δυτικής πολιτικής στις ισλαμικές χώρες και τον εν τέλει πυρήνα, που οικοδομεί την ισλαμική τρομοκρατία.

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι αυτές οι δυνάμεις δρουν και μέσα στη χώρα μας, μέσα στο σπίτι μας, μέσω του UCK και του UCC, οι διασυνδέσεις των οποίων, τόσο με το NATO τη CIA, όσο και με την ισλαμική τρομοκρατία είναι δεδομένες και έχουν βγει επανειλλημένα στη δημοσιότητα. Εάν λάβουμε υπ' όψει μας τη συμμετοχή του UCK στα πρόσφατα γεγονότα βίας, που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία και το τσάκισμα της Ισλαμικής Αδελφότητας αποτελεί καθήκον κάθε συνειδητού Έλληνα.

2. ΠΩΣ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΥ

Παραθέτω από το άρθρο του Hellenic Nexus "Αλ Καΐντα και Ναζισμός, η μυστική σύνδεση", τεύχος 12, Φεβρουάριος-Μάρτιος 2006, σελ. 46:

Την δεκαετία του 20, ο νεαρός Αιγύπτιος διανοούμενος Χασάν αλ-Μπάνα δημιούργησε στο Κάϊρο μια εθνικιστική ομάδα, την οποία αποκάλεσε "Αδελφοί Μουσουλμάνοι", μητρική οργάνωση πολυάριθμων ισλαμικών μορφωμάτων. Ο αλ/Μπάνα ήταν ένθερμος θαυμαστής του Χίτλερ και του έγραφε συχνά. Ο θαυμασμός του ήταν τόσο μεγάλος, που τη δεκαετία του 30 οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι μετατράπηκαν σε κρυφό όπλο των Μυστικών Υπηρεσιών των Ναζί. Η επίσημη πολιτική του Τρίτου Ράιχ, βασισμένη στο δόγμα Drang nach Osten , αποσκοπούσε στη μυστική ανάπτυξη των Αδελφών Μουσουλμάνων ως πέμπτης φάλαγγας εντός της Αιγύπτου.
Όταν ξέσπασε ο πόλεμος οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεσμαύτηκαν γραπτώς ότι θα ξεσηκώνονταν και θα βοηθούσαν τον στρατάρχη Ρόμμελ και θα εξασφάλιζαν ότι κανένας Άγγλος ή Αμερικάνος στρατιώτης δε θα έμενε ζωντανός στο Κάιρο ή την Αλεξάνδρεια. Η επιρροή και η δράση τους άρχισε να διευρύνεται κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΦΤΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ο οποίος ήταν ο εκπρόσωπος της Παλαιστίνης στην αδελφότητα.
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΥΦΤΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΒΑΦΕΝ SS ΑΠΟ ΑΡΑΒΕΣ ΝΑΖΙ. Βάση τους ήταν η Βοσνία και αποκαλούντο "Μουσουλμανική Μεραρχία Χαντζάρ".
Στο τέλος του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι καταζητούντο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου. Οι Γερμανοί καθοδηγητές τους είχαν συλληφθεί στο Κάιρο. Ολόκληρο το δίκτυο είχε εντοπιστεί από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ, ΠΡΟΣΕΛΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. (Σημείωση μποτίλια: Η πρακτική αυτή δεν είναι καθόλου αδιανόητη, αλλά συνήθης. Το ίδιο έκαναν οι ΗΠΑ με στελέχη των Ναζί και την ηγεσία της Μαφίας στην Ιταλία). Έφεραν όλους τους φυγάδες Ναζί εγκληματίες πολέμου αραβικής και μουσουλμανικής καταγωγής στην Αίγυπτο και τους εκπαίδευαν επί τρία χρόνια.
Και οι Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάστηκαν μαζί τους απελευθερώνοντας τον Μεγάλο Μουφτή και περνώντας τον λαθραία στην Αίγυπτο, στο μέρος όπου συγκεντρώθηκαν οι Άραβες πρώην Ναζί. Στη συνέχεια οι Βρετανοί τους "πούλησαν" στη CIA. Σκέφτηκαν ότι μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν ως αντίβαρο στους Άραβες κομμουνιστές.
Αλλά οι Αιγύπτιοι άρχισαν να εκνευρίζονται. Ο Νάσσερ διέταξε να φύγουν από την Αίγυπτο όλα τα μέλη των αδελφών Μουσουλμάνων, αλλοιώς θα φυλακίζονταν και θα εκτελούνταν. Έτσι στη δεκαετία του '50 η CIA φυγάδευσε τους Ναζί της Αδελφότητας στη Σαουδική Αραβία. Μόλις έφτασαν εκεί κάποιοι από τους ηγέτες τους, όπως ο δρ. Αμπντουλάχ Αζάμ. Εκεί οι ισλαμιστές ινστρούχτορες συνδύασαν ένα μείγμα ναζισμού με το τοπικό ισλαμικό ιδίωμα του Ουαχαμπισμού...

...Οστόσο, οι σχέσεις με τους Ναζί δεν αφορούν μόνο τη σημερινή "αντιτρομοκρατική εξτρατεία. Μερικές από τις πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ, ανάμεσά τους και οι Μπους, έχουν κάνει τη συνεργασία με τους Ναζί, την εποχή που χρηματοδότησαν τον Χίτλερ και επωφελήθηκαν από το "Ολοκαύτωμα".
Οι δικηγόροι των Ρόκφελλερ, αδελφοί Dulles, σκοπίμως και συστηματικά ενήργησαν με σκοπό να χρεωκοπήση η Γερμανία με τη συνθήκη των Βερσαλλιών, ώστε ο Ρόκφελλερ να μπορεί να αγοράσει τους τίτλους σχεδόν κάθε γερμανικής εταιρίας με ψίχουλα...
Η εταιρία βιτρίνα των νΡοκφέλλερ - Χάρριμαν χρηατοδοτούσε το Άουσβιτς πριν από τον πόλεμο. Τότε δεν ήταν κρεαμματόριο, αλλά χημική βιομηχανία. Ο προπάππος του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Herbert Walker, ίδρυσε την εταιρία και διόρισε τον γαμπρό του Πρέσκοτ Μπους , στα διοικητικά συμβούλια αρκετών εταιριών, που στην πραγματικότητα ήταν μετωπικές εταιρίες των Ναζί. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος το 1939 είχαν ιδρύσει ήδη τρεις τράπεζες, μια στη Γερμανία, μια στην Ολλανδία και μια στη Νέα Υόρκη (Union Banking Korporation με διοικητή τον Πρέσκοτ Μπους). Ανεξαρτήτως ποιός θα κέρδιζε τον πόλεμο, οι τίτλοι θ μεταφέροντο σε οποιαδήποτε τράπεζα κρινόταν σκόπιμο, όταν ο πόλεμος τελείωνε.
Λίγες δεκαετίες αργότερα, τα πράγματα είχαν ησυχάσει και τελικά όλα τα χρήματα των Ναζί συγκεντρώθηκαν στη Wall Street. Το 38% της Krupp πέρασε στην Chase Bank.


Οι γνώστες της αγγλικής μπορείτε να επισκεφτείτε την κάτωθι ιστοσελίδα, που αναφέρεται σε δεκάδες δημοσιεύματα αναφορικά με την τράπεζα Αl Takwa (Φόβος του Θεού) που αποτελεί τον τραπεζικό οργανισμό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας:

http://www.historycommons.org/timeline.jsp?timeline=complete_911_timeline&financing_of_al-qaeda:_a_more_detailed_look=taqwa

Στα παρατιθέμενα δεκάδες δημοσιεύματα, που προέρχονται από τελείως διαφορετικά έντυπα της παγκόσμιας εκδοτικής δραστηριότητας ξεχωρίζω τα εξής στοιχεία:

Ιδρυτής της τράπεζας που βρίσκεται στα σύνορα της Ελβετίας με την Ιταλία είναι ο Francois Genoud. Είναι ο ιδρυτής της οργάνωσης Odessa, που φυγάδευσε υψηλά στελέχη των Ναζί στην Αργεντινή μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. (Πέθανε το 1996).
Τελευταίος διευθυντής της τράπεζας, πριν την διαλύσουν οι ΗΠΑ λίγο μετά την 11 Σεπτεμβρίου για χρηματοδότηση της επίθεσης ενάντια στους Δίδυμους Πύργους, ήταν ο Ahmad Huber, ή πριν ασπασθεί τον ισλαμισμό Albert Huber. Γνωστός Νεοναζί. Στο γραφείο του μέσα στη τράπεζα υπήρχαν φωτογραφίες των Χίτλερ και Χίμλερ.
Ανώτατο στέλεχος της τράπεζας ήταν ο Yussef Nada, στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών του Χίτλερ.
Βασικοί μέτοχοι της τράπεζας ήταν στενοί συγγενείς του Μπιν Λάντεν.
Στη τράπεζα ξεπλύθηκαν το 1977 60 εκατομμύρια δολλάρια, που διοχετεύτηκαν για την ίδρυση της Χαμάς.

Και ένα χωρείο στα Αγγλικά, λόγω περιορισμένης αντοχής να μεταφράζω (οι μη αγγλομαθείς προσπεράστε το) - Όσοι αντέχετε επισκεφθείτε και τις παραπομπές, γιατί τα υπάρχοντα στοιχεία βρύθουν στην κυριολεξία.

The Al Taqwa bank was formed by the Muslim Brotherhood in 1988. One of the most significant Brotherhood members behind the formation of the Al Taqwa bank is Youssef Nada . In his youth, Nada joined the armed branch of the Muslim Brotherhood's "secret apparatus" (Erikson, no pagination). From there, Nada was recruited by German military intelligence. In 1945, Nada came to the aid of Grand Mufti el-Husseini (no pagination). El-Husseini's collaboration with the Nazis went all the way back to 1933, when he sent a telegram to Berlin addressed to the German Consul-General in the British Mandate of Palestine expressing his eagerness to disseminate the Nazi ideology in the Middle East (Dalin, no pagination). With the Nazi defeat imminent, el-Husseini needed help escaping from Germany (Erikson, no pagination). Nada helped arrange el-Husseini's escape from Germany through Switzerland. From there, el-Husseini made it to Egypt and would eventually resurface in Palestine in 1946.

One of the countries where Al Taqwa is based is Switzerland. When the bank required at least one Swiss citizen on its board, Ahmed Huber was brought on board (Komisar, no pagination). Huber is a faithful disciple of deceased Swiss lawyer Francois Genoud (Bushinsky, no pagination). Genoud financed Hitler and served as a Nazi agent during World War II. Genoud's Nazi activities did not end with the close of the war. After the Nazi defeat, Genoud underwrote the clandestine Odessa organization. Odessa assisted Nazi fugitives in escaping to the Middle East and South America. Klaus Barbie, Alois Brunner, and Adolf Eichmann were all recipients of aid from Odessa Authorities believe that Genoud established Al Tawqa bank (Bushinsky, no pagination).

Huber has stated that the Nazis and radical Islamists are fighting to achieve the same objectives. Authorities who have conducted a probe on the Al-Taqwa bank believe that its resources are allocated to support international terrorists, Bin Laden being one of the recipients. Two Bin Laden family members were actually Al Taqwa bank shareholders (Hosenball, no pagination). For the Nazi, Osama bin Laden is not merely another mad bomb-thrower. Instead, he is actually an integral part of the Nazis' post-War agenda. According to Ahmed Huber's account:

a group of aging SS officers and members of Hitler's personal guard who meet every few weeks in the German state of Bavaria for beer and conversation recently bestowed the title "honorary Prussian" on bin Laden. They praised his "valiant fight" against the United States, Huber said.

One of the members called Huber after the meeting to tell him that henceforth they had decided to call the al Qaeda leader "Herr von Laden," Huber said. (Finn, no pagination).

Through Al Taqwa bank's financing of international terrorism, the Muslim Brotherhood are seeing to it that the Nazi postwar objectives are satisfied. After all, terrorism leads to increased police state powers, which correspond with the historical agenda of Nazism. By seeking diplomatic relations with the Muslim Brotherhood, Bush's earlier condemnation of "Hitlerism" becomes disingenuous and cynical. Given the Bush family's flirtation with fascism, this should come as little surprise.

Sources Cited

Στο επόμενο ποστ (με τη βοήθεια του θεού):
ΠΩΣ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ ΚΑΤ¨ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ

Στο μεθεπόμενο ποστ:
ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΜΑΣ ΠΡΟΟΘΟΥΝ ΣΕ ΣΤΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

9 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

την jihad την χρησιμοποίησε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και ο Καϊζερ, ο οποίος δήλωνε ότι έγινε ...μουσουλμάνος προκειμένου να πάρει με το μέρος του τους Μουσουλμάνους περί την Κασπία και Μαύρη θάλασσα εναντίον των Αγγλων (που είχαν ξεσηκώσει τους άραβες μέσω Lawrence of Arabia) εναντίον των Τούρκων, συμμάχων των Γερμανών. Και εμείς φαίνεται ότι παίξαμε λιγακί σε αυτό το Μεγάλο Παιχνίδι με την ...εκδρομή μας στην Μικρά Ασία.

Δες τα βιβλία του Peter Hopkirk 1) the Great Game 2) the Fire Within. Επίσης google, "Great game"

Ανώνυμος είπε...

@αμμοδύτης
Σε αυχαριστώ θερμά που ασχολήθηκες με την ανάρτηση και παραθέτεις πολύ χρήσιμη βιβλιογραφία.
Πολύ ενδιαφέρουσες είναι και οι πρόσφατες ιστορικές αναφορές, που κάνεις στην ιστοσελίδα σου.
Οπωσδήποτε το θέμα έχει ιστορικές ρίζες, που ανάγονται σε προηγούμενο παρελθόν. Η θεματολογία αυτή είναι νομίζω ζωτικής σημασίας, και όσο αφορά τη σχέση Γερμανικής αυλής και κινήματος Νεοτούρκων, ειδικά με εστίαση της προβληματικής στο ρόλο του Πάρβους (Dr. Helphand). Αυτό το κενό, που δεν είναι μόνο κενό ιστοριογραφίας για τον τόπο μας, αλλά λανθάνουσα περιοχή άγνοιας στην συγκρότηση της εθνικής μας αυτοσυνειδησίας, γινεται λιγότερο απειλητικό, βλέποντας ιστοσελίδες όπως η δική σου, να θέτουν με συγκεκριμένο τρόπο ιστορικά θέματα, που αποτελούν ταμπού ή κάποιοι φρότησαν να θάψουμε στη συνείδηση μας.

mnk είπε...

Χα, να σου βάλω δύσκολα τώρα:
Για τη σχέση Γερμανικής αυλής, Λένιν και κινήματος Νεοτούρκων τι έχεις να πεις;
(κι άμα βάλουμε και τον Μπεναρόγια περιπλέκεται η εικόνα) ;)

Ανώνυμος είπε...

@mnk
Αγαπητή φίλη:
Το θέμα που αναφέρεσαι είναι τελικά δύσκολο, μόνο όσο αφορά τα καρούμπαλα απάνω στην καμπούρα μας, που προέρχονται από το να αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε και να σχοληθούμε με πράγματα ζωτικής σημασίας, που φωνασκούν και για τα οποία υπάρχει πληθώρα στοιχείων και υλικού προς επεξεργασία.
Επί του θέματος, στο επόμενο μέλλον σκοπεύω να κυκλοφορήσω στο δαδίκτυο φυλλάδιο σε μορφή pdf, φυσικά δωρεάν. Επειδή τυχαίνει με αυτό το θέμα να έχω ασχοληθεί στο παρελθόν κάπως συγκεκριμένα, οι προδιαγραφές που τελείως αυθόρμητα μου επιβάλει ο εαυτός μου στην επεξεργασία του, είναι κάπως λιγότερο ευκαιριακές. Έχω συλλέξει επί σειρά ετών αρκετή βιβλιογραφία, που συνίσταται κύρια σε πηγές, την οποία έχω επεξεργαστεί μόνο σε ένα μικρό μέρος.
Το ελπιδοφόρο ρεύμα όμως που δημιουργείται στο διαδίκτυο, σε συνδυασμό με τη διαδράση, μας καλεί σε εντονότερη ενασχόλιση.

mnk είπε...

Α, ωραία!
Δεν κωλώνεις πουθενά βλέπω. Εύγε!

Ανώνυμος είπε...

After reading the information, I may have different views, but I do think this is good BLOG!

Ανώνυμος είπε...

After reading the information, I may have different views, but I do think this is good BLOG!
netting

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αδελφέ,
Πως ερμηνεύεις αλήθεια την κατ’ αρχήν συμφωνία για τον σχηματισμό παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας;
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η προσέγγισή σου μετά από την ανάγνωση έστω και καθυστερημένα αυτής της ανάρτησης.

Ανώνυμος είπε...

@νοών...νοείτω
Με εκκίνηση τη διαπίστωση της ανάρτησης, ότι πίσω από την Ισλαμική Αδελφότητα βρίσκονται η δυτικοί, γίνεται νομίζω κατανοητή η αντίστοιχη επηρροή στη Χαμάς. Όσο αφορά τη Φατάχ, ο επηρρεασμός της από τις Δυτικές δυνάμεις είναι προφανής και ομολογημένος. Άρα αρχιτέκτονας της συνεργασίας είναι οι ΗΠΑ, στα πλαίσια της προώθησης κάποιων επιλογών με την εκλογή του νέου προέδρου. Από ότι διαφαίνεται, το σλόγκαν που έχει επιλεγεί, φέρει υον τίτλο Συμφιλίωση/Συνεργασία. Αυτό φάνηκε στην περίπτωση της νέας συνεργασίας που συμφωνήθηκε και με τη Ρωσία. Πρόκειται για μια κίνηση προπαγανδιστικού γοήτρου, ή για μια τακτική επιλογή στα πλαίσια νέας σχεδιαζόμενης επίθεσης σε νέο μέτωπο; Εικάζω το δεύτερο. Θα πρέπει να το ερευνήσουμε και να ασχοληθούμε στο άμεσο μέλλον. Ήταν ήδη ένα από τα θέματα που είχαν προγραμματιστεί.