16 Δεκεμβρίου, 2008

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΟΝΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ INDYMEDIA ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ



Με προκλητικό τρόπο επέμενε κάποιος στημένος δήθεν καλοθελητής σχολιαστής στα σχόλια του ANTINEWS προχθές να του φέρω συγκεκριμένα στοιχεια για το πατρονάρισμα της βίαια φασιστικής ιστοσελίδας Indymedia από το κάθαρμα της δυναστείας των Ρότσιλντ ναρκοέμπορα Σόρος. Ήταν τόσο αφελής που πίστευε ότι αυτά, μετά από τέτοια καταστροφή που έγινε σε βάρος του λαού, κύρια από εισηγμένους αλλοδαπούς προβοκάτορες με τις κοντόκανες καραμπίνες στα σακίδια, όπως αυτή του κόπανου που συνάλλαβαν την πρώτη μέρα των επεισοδείων, δεν θα έβγαιναναν στη φόρα.


Αναδημοσιεύω από το έξοχο Μπλογκ: ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Τα πλοκάμια του Soros μέσα από τα "ανεξάρτητα" Indymedia

(Δείτε τα σχεδιαγράμματα σε μεγέθυνση και τα πλοκάμια του Soros στους «ανεξάρτητους» δημοσιογράφους των Indymedia)

ΠΗΓΗ ΕΦΑΕ

Δεκάδες "αριστερές οργανώσεις", δεκάδες αναρχικές οργανώσεις. Πληθώρα προπαγανδιστικού υλικού, άμεση επαφή με media και mainstream επικοινωνιακά δίκτυα. Αυτή είναι η εικόνα της αριστερής «επαναστατικής» δράσης σήμερα. Πραγματικά φαίνεται ότι οι άνθρωποι σφύζουν από ενέργεια, ταλέντο και δράση. Είναι όμως αυτή η αλήθεια; Μήπως πρόκειται απλά για πληρωμένους «ακτιβιστές» των οποίων το επάγγελμα είναι η επανάσταση; Και μήπως μαζί με τον μισθό τους αναλαμβάνουν και κάποιες άλλες υποχρεώσεις; Το θέμα της χρηματοδότησης του ακροαριστερού χώρου είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης έρευνας και σίγουρα δεν μπορεί να αναλυθεί σε ένα άρθρο όπως αυτό. Χρειάζονται βιβλία και έρευνες αρκετών ετών, για να αποκαλυφθεί πλήρης η αλήθεια. Αλλά φαίνεται πως οι «παγκοσμιοποιημένοι» αριστεροί είναι πλέον τόσο σίγουροι για τους εαυτούς τους που δεν φροντίζουν να καλύπτουν τα ίχνη τους, ούτε καν στο διαδίκτυο, την μεγαλύτερη σήμερα πηγή πληροφοριών. Θα προσπαθήσουμε σε μερικές συνέχειες να δώσουμε μια ιδέα για το πώς δουλεύει το σύστημα αυτό το οποίο χρηματοδοτεί, με πόρους οι οποίοι είναι αβέβαιης προέλευσης, όλες αυτές τις ακροαριστερές – αναρχικές οργανώσεις. Σαν πρώτο μέρος και λόγω της δημοσιότητας που πήρε τις τελευταίες ημέρες μετά τα γεγονότα στο πολυτεχνείο θα αναφερθούμε στο indymedia.

Indymedia Αθηνών Τo indymedia όπως ίσως κάποιοι από εσάς γνωρίζετε είναι η κύρια έκφραση των ακροαριστερών – αναρχικών κύκλων στην χώρα μας μέσω του διαδικτύου. Κατά δήλωσή τους αποτελούν «ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων ανεξάρτητης ενημέρωσης-αντιπληροφόρησης . Ξεκίνησε στο Σηάτλ το 1999 ως προσπάθεια για την διαφορετική και ενεργή κάλυψη των διαδηλώσεων ενάντια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (Π.Ο.Ε.-W.T.O.) . Στη συνέχεια εξαπλώθηκαν σε διάφορες χώρες και πόλεις , με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτή την στιγμή πάνω από 60 τέτοια κέντρα σε όλο τον πλανήτη και πολλά άλλα ετοιμάζονται να λειτουργήσουν» και «Τα Indymedia είναι ένα ανοιχτό , μη ιεραρχικό και με οριζόντια οργάνωση δίκτυο που σε αντίθεση με τα θεσμικά Μ.Μ.Ε. δεν λειτουργεί με κίνητρο το κέρδος . Δεν ήρθαμε να αντικαταστήσουμε τα θεσμικά Μ.Μ.Ε. ή να καλύψουμε τα κενά τους . Δεν επιθυμούμε καμία σχέση και συνδιαλλαγή μαζί τους». Στην ουσία λοιπόν το site αυτό λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου αλλά και διαφημιστής των αναρχικών στην Ελλάδα, με εκτενείς προσβάσεις, παρόλα τα περί αντιθέτου λεγόμενα εξ’ αυτών, σε ιδιαίτερα δημοφιλή ΜΜΕ, με mainstream δημοσιογράφους να συμμετέχουν στις δραστηριότητές του και με συμπαράσταση μη κυβερνητικών οργανώσεων αλλά και διαφόρων καπιταλιστικών κύκλων που στηρίζουν την προσπάθειά τους αυτή. Στην Ελλάδα ιδιαίτερη ιδιάζουσες είναι και οι σχέσεις που έχουν αναπτύξει και με μεγαλοεκδότες – διαπλεκόμενους, μέσω της Eλευθεροτυπίας, μισθωτοί υπάλληλοι της οποίας ασχολούνται ιδιαίτερα και με την λειτουργία του indymedia.

Τα λεγόμενά τους περί ανεξαρτησίας και αυτονομίας όμως έρχονται να διαψεύσουν αποκαλύψεις σχετικά με την χρηματοδότησή τους. Η οποία φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τους δικούς τους πόρους, αλλά στηρίζεται σε κύκλους που στηρίζουν την παγκοσμιοποίηση αλλα και εμπλέκονται με μυστικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα την CIA. Ο κύριος χρηματοδότης του διεθνούς δικτύου των indymedia είναι ο γνωστός σε όλους κύριος SOROS, ο οποίος τόσο προσωπικά όσο και μέσω κάποιων φιλανθρωπικών του οργανισμών φροντίζει να ενισχύει όλα αυτά τα ακροαριστερά – αναρχικά δίκτυα πληροφόρησης. Και για να μην νομίζουν κάποιοι, ότι βασιζόμαστε απλά σε φήμες, ακολουθούν νούμερα. Νούμερα όμως τα οποία με κανέναν τρόπο δεν μας εξηγούν πως διαχειρίζονταν τα χρήματα που λάμβαναν τα ανα τον κόσμο indymedia. Κύριος, αλλά σίγουρα όχι μοναδικός χρηματοδότης, φαίνεται πως είναι ο γνωστός «φιλάνθρωπος» κ. Σόρος. Τον κ. Σόρο φαίνεται πως βοηθούν στις «φιλανθρωπίες» του και άλλοι αμερικανοί εκατομμυριούχοι, όπως οι ιδιοκτήτες της εταιρειας realnetworks.com . «Εισοδήματα»

Ο κ. Soros το 1999, χρονιά ιδρύσεως των indymedia δώρισε σε αυτά το ποσό των 70.000 δολλαρίων για να καλύψουν τις τότε διαδηλώσεις στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Αυτή από ότι φαίνεται ήταν η αρχή μιας επωφελούς συνεργασίας των ακροαριστερών με τον μεγαλοκαπιταλιστή Σόρος. Το 2000 ο κ. Σόρος έδωσε ακόμα 10.000 δολλάρια στο indymedia κάποιας πολιτείας των ΗΠΑ, προκειμένου αυτό να καλύψει τις εκδηλώσεις του Δημοκρατικού κόμματος στην περιοχή. Μπορεί κάποιος βέβαια να πει ότι δεν είναι δα και τόσο μεγάλα τα ποσά. Αυτά τα ποσά όμως δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Μέσω ενός λαβυρίνθου, μη κερδοσκοπικών οργανισμών, μη κυβερνητικών οργανώσεων, και ιδρυμάτων τα indymedia διασφαλίζουν μια συνεχή ροή χρημάτων, τα οποία βέβαια δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να διασφαλίσουν τη λειτουργία του indymedia, αλλά προφανώς και για να χρηματοδοτηθούν και άλλες δραστηριότητες του αριστερίστικου – αναρχικού χώρου.

Το 1999, λίγο καιρό μετά τις διαδηλώσεις στο Σιάτλ, το «μη κερδοσκοπικό ίδρυμα» με την επωνυμία “ Soros's Open Society” δίνει στο “ Tides Foundation”, επίσης «μη κερδοσκοπικό ίδρυμα», δύο δωρεές αξίας 393.000 δολαρίων. Με τη σειρά του το ίδρυμα “Tides Foundation” αποφασίζει να δωρίσει στον επίσης «μη κερδοσκοπικό οργανισμό» Indymedia 376.000 δολάρια. Πραγματικά άξια συγχαρητηρίων η αρμονική αυτή συνεργασία μεταξύ όλων αυτών των οργανώσεων. Τώρα τα 17.000 δολάρια διαφορά μάλλον θα χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τα μέλη του “Tides Foundation”. Κατά τα επόμενα χρόνια η συνεργασία αυτή επεκτείνεται...

Ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί ένα ακόμη ίδρυμα. Το “Tactical Media Found” το οποίο χρηματοδοτεί διάφορα projects των ανά τoν κόσμο “Indymedia” ιδιαίτερα σε τεχνολογικούς τομείς, προσφέροντας υπολογιστές αλλά και μετρητά για την καλύτερη οργάνωση και υποστήριξη, των κατά τα άλλα «ανεξάρτητων» αυτών κέντρων ενημέρωσης. Η έμφαση δίνεται αυτή τη φορά εκτός ΗΠΑ, κυρίως στην Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη. Αποθήκες στις ΗΠΑ είναι γεμάτες με υπολογιστές που στέλνονται σε διάφορες χώρες. Ακόμα τεχνικοί ταξιδεύουν και στήνουν servers σε όλη τη γη. Η παγκοσμιοποίηση κάνει καλά τη δουλειά της. Μέσω του τελευταίου αυτού project μεθοδεύεται ουσιαστικά και η μετατροπή των indymedia από απλά site –forums στο διαδίκτυο, σε κέντρικούς οργανωτές συνασπισμών μεταξύ διαφόρων αριστερών κομμάτων και αναρχικών οργανώσεων στις περιοχές που αυτά εδρεύουν. Μάλλον για εκεί προορίζεται το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.

Η χρηματοδότηση αυτή από έναν άνθρωπο, του οποίου η συνεργασία τόσο με την CIA όσο και με άλλες μυστικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο, όσο και η αποσταθεροποιητική δράση του σε όλο κόσμο, και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές των Βαλκανίων αλλά και της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως, είναι τοις πάσοι γνωστή προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Οι ανεξέλεγκτες αυτές οργανώσεις, ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Πρόκειται απλά για κάποιους αριστερούς ή πρόκειται για πιόνια των «παγκοσμιοποιημένων» που θέλουν να επιβάλλουν τις ιδέες τους και τα συμφέροντα τους;

Aνακοίνωση του Indymedia Θεσσαλονίκης για την διαπλοκή των indymedia

"Ζητήματα όπως η σχέση των imc με εταιρικά-εμπορευματικά αλλά και εναλλακτικά media, οι τρόποι οικονομικής ενίσχυσης, γενικότερα η συνδιαλλαγή των "αντι-καπιταλιστικών" imc με τους θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού, δηλαδή τους κρατικούς θεσμούς, τα κυρίαρχα media, τις εταιρίες και τις μ.κ.ο., η διάσταση των ρόλων δημοσιογράφου-διαδηλωτή, οι σχέσεις άτυπης ιεραρχίας, είναι ορισμένα πεδία αιχμής στα οποία διαφωνούμε με το σύνολο σχεδόν των imc της Ευρώπης. Από την άνοιξη λοιπόν του 2002 έως σήμερα δεν έχουμε καμία ουσιαστική επαφή με αλλά imc "

Ανακοίνωση του Indymedia Αργεντινής για τον ίδιο λόγο : "Πρώτα απ' όλα, εκτιμάμε πολύ την πρωτοβουλία των συντρόφων μας να φέρουν υπολογιστές στη χώρα μας….Παρ’ όλα αυτά, κάποιος είπε πως θα έβαζαν όλους τους υπολογιστές σε ένα κοντέινερ και θα τους έστελναν με ένα καράβι που θα φτάσει εδώ κάποια μέρα….Θέλουμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για το καθεστώς κάτω από το οποίο θα μας έρθουν οι υπολογιστές. Είχαμε μια καυτή συζήτηση γι αυτό το θέμα όταν μάθαμε πως ο Soros, μέσω του Tactical Media Fund, θα ήταν αυτός που θα έβαζε τα λεφτά για να μπορέσουν οι υπολογιστές -τους οποίους τόσοι από εμάς είχαν ονειρευτεί- να πακεταριστούν και να μας σταλούν. Υπήρξε μια στιγμιαία σύγχυση: Κάποιος νόμιζε ότι το Soros ήταν εταιρία ρούχων και κάποιος άλλος είπε πως αν καπνίζει μαριχουάνα, θα πρέπει να είναι εντάξει τύπος. Η διευκρίνηση της κατάστασης μας ήρθε από τη γη (συγκεκριμένα τη Παταγωνία, από την οποία ο Soros αγόρασε σχεδόν τη μισή) και τα γελάδια (θα ξέρετε πως είμαστε μια χώρα γελαδιών και ο Soros έχει περίπου 85,000 κεφάλια). Είχαμε μια απίστευτη συζήτηση! Όλα τα γελάδια μαζί, όλοι οι κόκκοι της γης και όλος ο αέρας της Παταγωνίας έκλαψαν μονομιάς, καθώς θυμήθηκαν τους δέκα Βολιβιανούς αδερφούς μας που πέθαναν χτίζοντας εμπορικά κέντρα στην Αργεντινή, ιδιοκτησίας του αριστεριστή Soros, γιατί εξαναγκάστηκαν να δουλέψουν υπό συνθήκες απόλυτα παράνομες …"

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως ίσως (δε)γνωρίζεις το εμπόριο των ναρκωτικών έχει περάσει σε χέρια μυστικών υπηρεσιών. Από αυτές διοχετεύεται στους αναρχικούς και από κει στην πιάτσα. Πολλοί αναρχικοί έχουν μισθούς κλπ. Μιλάμε δηλ. για ομάδες που είτε εν γνώσει τους είτε εν αγνοία τους στρέφονται κατά της ασφάλειας της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος
Το φαινόμενο δεν είναι νέο. Γιατί οι καλλιεργητές της κόκας έχουν σύμβουλους Ισραηλινούς στην Κολομβία;
Εδώ έγινε ολόκληρος πόλεμος στην Κίνα, ανάντια στην επιβολή της ναρκομανίας από τους δυτικούς (πόλεμος του οπίου) και αυτά πάνε πολλές δεκαετίες πίσω. Βασικό πρωτοπαλλήκαρο στον τότε πόλεμο και ο Πρέσκοτ Μπους, παπούς του σημερινού "ευεργέτη της ανθρωπότητας".
Συνιστώ και το βιβλίο "The politics of heroin. CIA Complicity in the Global Drug Trade" του Alfred McCoy, 2003 Lawrence Hill Books.
Οι στημένοι δήθεν "αναρχικοί", το εμπόριο ναρκωτικών, οι μυστικές υπηρεσίες, είναι ένα κύκλωμα. Αυτά τα γνωρίζω από παλιά. Σίγουρα μέσα στο όργιο βίας, που λαμβάνει χώρα, πλασσάρουν οι πρακτοράτζες του Σόρος πολύ αφιόνι σε πολλούς πιτσιρικάδες.
"Έτυχε" να συγκρουστώ με ένα καρτέλ να ναρκωτικών και γνωρίζω, ότι οι πρακτορές τους βρίσκονται στο πολύ κοντινό περιβάλλον μας. Ακόμη και εκεί που δεν τους περιμένουμε. Η διάβρωση είναι πάρα πολύ προχωρημένη.
Η λύση είναι μια:
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα. Ενδιαφέροντα. Εγώ δεν το ήξερα και κατέληξα στο συμπέρασμα αυτό από πληροφορίες που είχα από το πολύ κοντινό μου περιβάλλον και που είναι σπάνιες. Έτυχε να βρίσκεται σε πόστο ο φίλος μου και μου το είπε. Επί της ουσίας η δίωξη ναρκωτικών τσιμπάει τους μη ελεγχόμενους.

mnk είπε...

Κατά μια διαβολική σύμπτωση, η επέμβαση στο Αφγανιστάν έγινε αμέσως μετά που οι Ταλιμπάν, για θρησκευτικούς λόγους, απαγόρευσαν την καλλιέργεια του οπίου.

Ανώνυμος είπε...

Good article, good things, good feelings, good BLOG!