09 Δεκεμβρίου, 2008

ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... ΑΝΤΙΔΡΑ




Προσπάθησα στο Antinews.gr να ανεβάσω το σχόλιο που ακολουθεί στην ανάρτηση "Kράτος, αναρχία...και θεωρίες συνωμοσίας" επί μισή ώρα, ενώ το σύστημα αντιδρούσε μονίμως να το δεχτεί. Ας υποθέσω ότι ήταν παραφορτωμένο. Έτσι το δημοσιεύω εδώ:

Διαφωνώ με το πνεύμα της ανάρτησης ριζικά. Είμαι συνωμοσιολόγος και αυτό αποτελεί δικαίωμα μου. Αντίστοιχες απόψεις με τις δικές μου πρόβαλε εχθές και κάποιος από το Ρεσάλτο. Οι μάγκες που ζητάνε να σβήνονται τα σχόλια μας, απλά διατυπώνουν την αδυναμία τους για διάλογο. Ο εκνευρισμός τους υποδηλώνει, ότι είναι αρτηριοσκληρωτικά μυαλά, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, ή "καλοθελητές". Και από αυτό το μπλογκ να μας διώξουν, θα βρούμε τρόπο η φωνή μας να ακούγεται. Αυτό που μετράει είναι η αναλυτική διάθεση, πέρα από προκαταλήψεις και οι κεραίες συνζητητών, υπάρχουν και είναι σε θέση να κρίνουν.
Φυσικά η επιφάνεια των πραγμάτων δομείται έτσι, ώστε όλα να φαίνονται όλα φυσιολογικά. Μια συνωμοσία που δεν καλύπτεται, δεν αποτελεί συνωμοσία.
Το γεγονός ότι είμαι μετανάστης, κύρια από πολιτική ιδεολογία και όχι οικονομική ανάγκη, παρότι είμαι πτωχός, για κανένα δεν μπορεί να αποτελεί λόγο να μου απαγορεύσει να ενδιαφέρομαι και να αγωνίζομαι για την Πατρίδα μου και για για τα ιδανικά, που η εθνική μου ταυτότητα αυτονόητα απαιτεί. Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η συνειδητή και αγωνιζόμενη διασπορά αποτελεί το μακρύ χέρι και τα ισχυρά μετόπισθεν του Ελληνισμού στην οικουμένη, είναι ανάξιοι πολιτικού λόγου.
Δεν αντίκειμαι στην προσγειωμένη σκέψη, στις απλές λογικές συνεπαγωγές, στην αδογμάτιστη θεώρηση των πραγμάτων. Όμως απαιτώ, τουλάχιστον από τον εαυτό μου, στήριξη σε πραγματικά επιχειρήματα, αποφυγή των εύκολων και βολικών απαντήσεων, έρευνα σε βάθος, ετοιμότητα εξέτασης όλων των παραμέτρων, κριτικό πνεύμα χωρίς επανάπαυση σε έτοιμα σχήματα και εάν χρειαστεί τόλμη στην αμφισβήτηση κάθε κοινωνικού μύθου.

Αναμφίβολα η κυβέρνηση Καραμανλή είναι χειρότερη από κοινωνικά ανάλγητη και προκλητική και πλήρως αποτυχημένη. Αναμφίβολα έχει δημιουργήσει πρωτοφανή αδιέξοδα και έχει προκαλέσει και εξοργίσει το λαό. Αυτά είναι ηλίου φαεινότερα και όποιος αρνείται την ύπαρξη τους, είναι είτε αντικοινωνικά βολεμένος, είτε στημένος πράκτορας, είτε βλαξ.
Καταλαβαίνω πλήρως την αγανάκτηση της νεολαίας. Καθώς και την συσσωρευμένη οργή του κάθε πολίτη, που η πρακτική της Κυβέρνησης Καραμανλή έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Και φυσικά τους αναγνωρίζω, ως επαναστάτης, το δικαίωμα της δυναμικής αναμέτρησης με το κράτος, σε όποιους θίγονται τα στοιχειώδη δικαιώματα επιβίωσης και οι βασικές τους αρχές. Διότι, όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει, κατά την αυτονόητη αντίληψη μου, η Δημοκρατία δεν είναι το μηχανάκι της πλειοψηφίας, αλλά πριν από κάθε τι άλλο ο σεβασμός κάποιων υπερτιθεμένων αρχών. Αυτή όμως η δυναμική αναμέτρηση δεν μπορεί να γίνεται ανεξίτηλα και τυφλά. Δεν δικαιούται να στρέφεται εναντίον αθώων, που ουδεμία σχέση έχουν με το κράτος, την κυβέρνηση και την πρακτική τους.
Εχθές κινδύνεψαν να καούν μέσα σε κτίρια άνθρωποι, που δεν χρωστάνε τίποτε σε κανένα από τους εμπρησμούς και λοιπούς βανδαλισμούς των κουκουλοφόρων. Η αστυνομία έλαμψε δια της απουσίας της, αφήνοντας στην πυροσβεστική υπηρεσία το ακανθώδες έργο της διάσωσης. Αθώοι περαστικοί φάγανε πέτρες στο κεφάλι. Αυτή ακριβώς είναι η πρακτική του Νατοϊκού ιμπεριαλισμού. Με τα παράπλευρα χτύπημα των αμάχων επιχειρείται να καμφθεί η αντίσταση των μαχόμενων. Τέτοιες πρακτικές έχουν επιβάλει τα σφαγεία των ΗΠΑ. Εάν αυτά έγιναν αθέλητα και αυθόρμητα, όφειλε να βγει ένα σοβαρό μπλογκ και να νουθετήσει. Εάν έγιναν οργανωμένα και σκόπιμα, τότε η παρούσα ανάρτηση καταγράφει την πλήρη αγκύλωση του συγγραφέα να μπορεί να σκέφτεται. Και στις δυο περιπτώσεις, αυτό το ποστ είναι το χειρότερο που έχω δει στο ANTINEWS.
Όσο αφορά τον οργανωμένη και σκοτεινή πλευρά της δομημένης κόλασης, που έλαβε χώρα, τι νομίζετε; Ότι δεν υπάρχουν επιχειρήματα και ότι δεν θα μπορέσουν να αναπτυχθούν, εδώ ή αλλού; Ή ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι για συζήτηση, πέραν των όποιων απόψεων; Ή ότι στο φινάλε - και έτσι αν το θέλετε - ότι η μποτίλια θα πάψει να ταξιδεύει στο πέλαγος;
Αν κάτι χαρακτηρίζει αυτή τη σελίδα μέχρι σήμερα, είναι ο προοδευτικός της προσανατολισμός και η ανοιχτή, βαρβάτα δημοκρατική πρακτική της. Μπλογκ-κοτέτσα έχουν πολλά, που άμα λάχει δεν επιτρέπουν καν σχολιασμό. Και βγαίνουνε οι θειάδες και μιλάνε για δημοκρατία.
Εκφράζω την μεγάλη ευγνωμοσύνη μου στους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για το τιτάνιο έργο τους. Και απαιτώ η αστυνομία, όταν κινδυνεύει η ζωή μου από εγκληματίες, να παρεμβαίνει για να με σώσει. Γιατί η δουλειά των μπάτσων δεν είναι να πουλάνε ηρωίνη. Ούτε της κυβέρνησης να είναι κοπέλι του κάθε Σόρος.

Πράγματι ένα Ποστ χειρότερο από αποτυχημένο, σε μια όμως καθόλα αξιέπαινη σελίδα, που προσφέρει πάρα πολλά. Θλιβερή η εμμονή, ένα σχόλιο με κριτική διάθεση να μην γίνεται δεκτό. Ελπίζω ότι ο λόγος είναι τεχνικός.

ΥΓ.
Λυπάμαι, αλλά μετά από τρίωρη προσπάθεια να ανεβάσω το σχόλιο μου, αποκλείω πλέον τους τεχνικούς λόγους.

Nυχτερινό Υστερόγραφο:
Τελικά όπως αποδείχθηκε ο βασικός διαχειριστής της σελίδας έλειπε όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα μου. Το συγκεκριμένο ποστ του συγκεκριμένου συντάκτη ξέφευγε εξάλλου τελείως από το πάγιο πνεύμα του ANTINEWS. Αυτό είναι βεβαίως δικαίωμα του, από τη στιγμή που δεν παρεμπδίζεται ο διάλογος.
Σέβομαι και υποστηρίζω αποφασιστικά αυτή τη σελίδα για την τεράστια προσφορά και το ήθος που τη διακρίνει. Αυτή μπορεί να κρίνεται μόνο από τη συνολική έκφραση της σελίδας, που έχει ανθρώπους μέσα, διαχειριστές και σχολιαστές, πράγματι σπάνιας αξίας. Και οπωσδήποτε ένα μεμονωμένο γεγονός είναι αδύνατο να μειώσει μια αμέριστη συμπάθεια.

1 σχόλιο:

alexandros είπε...

O Σκαι πρωτεργάτης στο παιχνίδι της προπαγάνδας.Ακόμα και σατιρικές εκπομπές επιστρατεύτηκαν.Άνωθεν οι εντολές...???
Αυτό είναι …σάτιρα από άρρωστα μυαλά ή μέρος του σχεδίου κ. Αλαφούζo;
Δείτε το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα στο ​​​​​politis-gr​​​​​
Βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα.!!!