21 Δεκεμβρίου, 2008

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΝΤ


(Βελτιωμένο)

ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

Βγήκανε οι κυράτσες του πολιτικού κατεστημένου των δύο δήθεν αντικρουόμενων, στην ουσία όμως πλήρως συνεργαζόμενων μαγαζιών του δικομματισμού, για να προετoιμάσουνε τα πνεύματα των ιθαγενών για την επιτήρηση της χώρας από το ΔΝΤ.
Το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν", την παροιμιώδη έκφραση του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Χαριλάου Τρικούπη, που πλήρωσε τα σπασμένα για την επιλογή των προηγούμενων (Δεληγιάννης) κάτω από την ισχυρή πίεση και υπόθαλψη των ξένων "προστατών", δεν το ακούμε πρώτη φορά από τα χείλη της πουλημένης στους ξένους ολιγαρχίας, σε μια χώρα που ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος και η έμμεση κηδεμονία στάθηκαν μόνιμα πηγή υπανάπτυξης,. Μια ζωή ξεπουλάνε τη χώρα, για να πάνε μετά στους νταβατζήδες τους, να κλαίνε για δανεικά. Το ποιος την πληρώνει τη νύφη έδειξε η ιστορία.

Προκύπτει βέβαια αυτόματα το ερώτημα: Ποιός οδήγησε τη χώρα στην χρεωκοπία; Οι κουκουλοφόροι του Σόρος, που σπάσανε ένα σωρό καταστήματα; Είναι αυτό λόγος χρεωκοπίας για μια χώρα; Η κλεπτοκρατική διακυβέρνηση από τη ΝΔ. μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια; Είναι δυνατόν μια χώρα που "έλαμπε" μέσα στον "σκληρό πυρήνα" της ΕΕ. να διαλυθεί σε μια τετραετία; Ή ήταν η πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση η αιτία; Γιατί όμως χρεωκόπησε από αυτή ως μόνη χώρα η Ελλάδα; Ή μήπως η εικοσαετία που οι Πασοκάρες εκμαύλιζαν τη χώρα, ήταν καθοριστικότερη;

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα κοπρόσκυλα έβαλαν το λιθαράκι τους στη χρεωκοπία του τόπου. Καθώς οι ιθαγενείς κάθε είδους που τους ψηφίζουν, τους χειροκροτάνε και τρέχουν από πίσω τους, πριονίζουν ασύστολα το κλαρί που καθόμαστε όλοι απάνω.

Η Ελλάδα ήταν χοντρή περίπτωση για το ΔΝΤ από τότε που την έβαλαν στην ΟΝΕ. Τα άλλα είναι παραμύθια. Της επέβαλαν το Ευρώ, για να βαθύνει η στρατηγική της φτώχειας. Το μόνο που κράταγε εικονικά την οικονομία τότε, ήταν οι ενέσεις από το εξωτερικό, για δημιουργία δήθεν έργων υποδομής. Χρήματα που διοχετεύτηκαν στους εγχώριους νταβατζήδες εκδότες-"κατασκευαστές", για να διαλύσουν ότι υγειές μπορεί να είχε απομείνει στον κατασκευαστικό κλάδο. Με τις μίζες στην ατελείωτη αλυσίδα των υπεργολάβων και την απάνθρωπη εκμετάλευση δυστυχισμένων αλλοδαπών, από αυτόν που θα έφτειαχνε το "έργο" για ένα παρά. Είδαμε που καταντήσανε τα λεγόμενα "ολυμπιακά" ακίνητα, είδαμε ποιος πλήρωσε τελικά με υπερτιμημένα διόδια την Αττική Οδό και τον "νέο αερολιμένα" του αφορεσμένου.

Βάση της Ελλαδικής οικονομίας ήσαν η αγροτική παραγωγή, ο τουρισμός, η ναυτιλία και ο οικοδομικός κλάδος. Όλα τα δέλυσε η ΕΕ. πλην από το εφοπ-ληστρικό κεφάλαιο, που βγήκε κερδισμένο από την παγκοσμιοποίηση.
Η αγροτική παραγωγή διαλύθηκε από την ακατάσχετη εισαγωγή αφορολόγητων ξένων προϊόντων, τη μονοκουλτούρα που επιβλήθηκε στις καλλιέργειες, με το ξερίζωμα δένδρων, που χρειάστηκσν δεκαετίες για να μεγαλώσουν και να δώσουν καρπούς, με την επιδότηση ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ και άφηναν τη γή να διαβρώνεται. Με την επιδότηση των καλλιεργητών για να μπλαστρώσουν τα χωράφια τους με φωτοβολταϊκά, προς μονομερές όφελος της Γερμανικής βιομηχανίας.
Ο τουρισμός καταστράφηκε με την εξίσωση των τιμών, λόγω ΕΕ. και με τη νομισματική ένωση. Το προσφερόμενο προϊόν έγινε πανάκριβο σε σύγκριση με την ποιότητα, που καθόριζαν οι βλαχορόκ κονομησάκηδες.
Την οικοδομή την ισοπέδωσε η εξίσωση των τιμών των ακινήτων με αυτές της ΕΕ., που μετέτρεψε την απόκτηση στέγης σε ονείρωξη, πέρα από τα όρια κάθε ονείρου, για τους νέους. Καθώς και οι ενέσεις ηρωϊνης από τα πακέτα του εξωτερικού, που διχετευόντουσαν σε ημέτερους, νταβάδες, κομματόσκυλα και υπόλοιπους διευθαρμένους, στερώντας την πραγματική οικονομία από παραγγελίες και ρευστότητα.

Αυτό που αρνούνται επίμονα να κατανοήσουν οι ιθαγενείς, είναι ότι πριν βγάλει ο νταβατζής τη γυναίκα στο δρόμο, της χαρίζει μερικά γουναρικά, για να τη συνηθίσει στην ψεύτικη πολυτέλεια.
Για μια φορά ακόμη οι οργίλοι και άχρηστοι μικροαστοί έδειξαν ποιός στηρίζει τους κοτζαμπάσηδες και την αλητοπαρέα της εκάστοτε εξουσιαστικής διαχείρησης. Αντί να κάτσουν να προβληματιστούν και να αποφασίσουν επί τέλους να δουλέψουν, έκαψαν το μαγαζάκι του γείτωνα. Και μας κάνουν και τους "προοδευτικούς".

Όσο αφορά τις συνέπειες στην εξωτερική πολιτική και αυτές καταφθάνουν.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλά τα λες, αλλά τον φουκαρά τον Χ.Τρικούπη που πέθανε στην ψάθα, γιατί τον εξισώνεις μ΄αυτά τα αποβράσματα;

Την επιτήρηση του ΔΝΤ φαίνεται να την γλιτώνουμε, προς το παρόν.
Θα τα αγοράσει η Ρωσία τα απούλητα ομόλογα, για άλλη μια φορά.
Και η Κίνα είπε θα συνδράμει.

Τον "βαφτιστικό της πριγκιποπούλας" λες αφορεσμένο;
τστστστςςς!...

Ανώνυμος είπε...

@2mnka
Σε ευχαριστώ για το εύστοχο, αλλά και απαραίτητο σχόλιο σου.
Η χρήση της γνωστής φράσης του Χαριλάου Τρικούπη έγινε μόνο επειδή αυτή είναι παροιμιώδης και όχι για να ταυτιστεί ο μεγάλος αυτός Εθνικός Ηγέτης με άλλους μινόρες που ακολούθησαν. Έχεις όμως δίκιο, ότι ο τρόπος της αναφοράς αφήνει περιθώρια περεξήγησης, γι αυτό θα αλλάξω την ανάρτηση, σύμφωνα με την κριτική σου.
Όσο αφορά κάποιες πιθανές δανειοληπτικές διευκολύνσεις από την Ρωσία και την Κίνα προς τη χώρα μας, αποτελούν σοβαρό θέμα, σχετιζόμενο και με κάποιου είδους κυριαρχικές παραχωρήσεις, ή τουλάχιστον διευκολύνσεις στον οικονομικό τομέα. Αξίζει λοιπόν να γίνει μελλοντικά μια συγκεκριμένη μνεία, που να ξεπερνά τα όρια του σχολίου.
Όσο αφορά τον Ελευθέριο Βενιζέλο αναπαράγεται μόνιμα, αλλά και στην περτίπτωση της ονματοδότησης του αερολιμένα συγκεκριμένα, μια συμβολική, καθαρά σε επίπεδο μαζικής ψυχολογίας, οπότε και σε αυτό το θέμα απαιτούνται περισσότερες στοχευμένες αναφορές.
Σε ευχαριστώ ξανά για το σχόλιο, αλλά και για την πολύ συγκεκριμένη στήριξη της σελίδας από τη μεριά σου. Αισθάνομαι στο διαδίκτυο να σπάει μια πολιτική και κοινωνική μοναξιά, που υπήρχε πριν ίσως λόγω αποστάσεων. Τα ίχνη των σχολιαστών εδώ μπορεί να λίγα, όσο αφορά τον αριθμό, τις περισσότερες φορές όμως διαπνέουν ένα σπάνιο αεράκι.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια πως η σκέψη σου δεν εμπίπτει στα γνωστά κλισέ κι είναι αναμενόμενο να ξενίζει (και να ξινίζει) όσους έχουν συνηθίσει να λειτουργούν με δόγματα και ψάχνουν παντού την ιδεολογική παρέκκλιση.
Η πρωτογενής και πρωτότυπη σκέψη δημιουργεί ανασφάλεια στα αδύναμα κι εξαρτημένα μυαλά.
Αλλωστε, στις μέρες μας, η έννοια του "προσώπου" βρίσκεται υπό διωγμόν.
Κυριαρχεί μια πνευματική δειλία, που αναζητά την ιδεολογική "πιστοποίηση" ISO.
Δεν νομίζω ότι φταίει η απόσταση. Μάλλον τους πέφτεις "πολύς". Είσαι αταξινόμητος και ουχί εύχρηστος. Μέγα "αμάρτημα"!

Εγώ έχω ενθουσιαστεί με τη σκέψη σου. Είσαι όαση διαυγούς αντίληψης και χειρουργικής εμβάθυνσης.

Φτάνει το λιβάνι. :)
Θα περιμένω την ανάλυσή σου και για τα άλλα θέματα που ανέφερες.

Ανώνυμος είπε...

See you in these things, I think, I started feeling good!
Personalized Signature:贵州信息港休闲游戏中心,我爱掼蛋网,重庆游戏中心,金游世界视频棋牌游戏中心,南通棋牌游戏中心,贵港热线休闲游戏中心,淮安棋牌游戏中心

Ανώνυμος είπε...

See you in these things, I think, I started feeling good!
Sports Net