07 Φεβρουαρίου, 2008

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Η ειδησεογραφία μας πληροφορεί ότι η κ. Γιαννάκου έχει σοβαρά προβλήματα υγείας μετά από ατύχημα που υπέστη.
Σκοντάφτοντας τραυματίστηκε στο πόδι. Κατά τη διάρκεια της νοσοκομειακής περίλθαψης παρουσιάστηκαν σοβαρότατες επιπλοκές, σχετιζόμενες με αγγειακά προβλήματα, όχι μόνο στην περιοχή του τραύματος, αναγόμενα σε διαβήτη.
Ο διαβήτης δημιουργείται και επιρρεάζεται εκτός από τις κακές διατροφικές συνήθειες και από το άγχος, τη δυσαρέσκεια και κάθε είδους φυσική και ψυχική πίεση.
Η κ. Γιαννάκου έγινε στόχος από πάρα πολλούς ανθρώπους για την πολιτική που κλήθηκε να διεκπεραιώση ως υπουργός παιδείας. Η όλη κατάσταση με τη γενική καταγραυγή, που είχε σαν αποτέλεσμα την μη επανεκλογή της και την αποπομπή της, την επιρρέασε αναμφίβολα πολύ αρνητικά στην ψυχολογική της και τη φυσική κατάσταση.
Ανήκω σε αυτούς, που και από την ιστοσελίδα της άσκησαν δρυμεία κριτική.

Τώρα όμως που η κ. Γιαννάκου ασθενεί, της εκφράζω από βάθους καρδίας τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση. Εύχομαι να ξεπεράση το πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε και να αποθεραπευθή σύντομα.

Θα επαναλάβω ότι οι αντιρρήσεις, που εκφράζει το Μπλογκ, αφορούν πρακτικές και νοοτροπίες, χωρίς εμπάθεια εις βάρος προσώπων.
Κάθε άνθρωπος παραμένει, πέρα από κάθε τυχόν σφάλμα, άνθρωπος. Με αυτή την έννοια παραμένει άξιος του σεβασμού, της προσοχής και της συμπάθειας μας, πέραν του αν κρίνουμε κάποτε, ότι είναι εκ των πραγμάτων επιβεβλημένο, να κατευθύνουμε εναντίον του τα πυρά μας.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και εγώ διαφώνησα έντονα με την πολιτική και τον μοντέλο ιδιωτικοποίησης της παιδείας που προσπάθησε να επιβάλλει, αλλά της βγάζω το καπέλο για την στάση της σχετικά με το βιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού, όπου κίνήθηκε στα πλαίσια της νομιμότητας και δεν υπέκυψε στις λαικιστικές απόψεις και τις πιέσεις της εκκλησίας, όπως έκανε ακόμα και το ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γιαννάκου πλήρωσε αυτή την παληκαρίσια στάση της. Θεωρώ ότι την έριξαν από τα δεξιά.

Της ευχόμαστε περαστικά και καλή δύναμη.