11 Φεβρουαρίου, 2008

O ΔΗΜΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ


Ο δήμιος και ο στρατοδίκης θα καούν σαν λαμπάδες στην τράπεζα της αναστάσεως.
Οδυσσέας Ελύτης, στο "Άξιον Εστί"


ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκτελεστή κάποιος.
Ο δήμιος καλύπτει το πρόσωπο του, όμως όλοι το γνωρίζουν,
παρ΄όλο που έχει πολλά πρόσωπα.
Το συνηθέστρερο είναι αυτό της εξουσίας.
Το καλοπισμένο, το δήθεν αξιοπρεπές, με την υποκριτική αγιότητα.
Αυτή η εξουσία που ισχυρίζονται ότι εμείς επιλέξαμε,
αναμφίβολα όμως, αυτή που ανεχόμαστε ή και συνδράμουμε.
Η συνενοχή μας είναι δεδομένη.
Η χειρότερη κρεμάλα είναι αυτή που θα στηθή για τον δήμιο και τον εντολοδότη.
Σ΄αυτή την περίπτωση δεν θα δείξουν συμπόνια ούτε τα σκουλίκια.
Εμείς τότε θα σφυρίζουμε αδιάφορα,
μετά θα συγχαρούμε το γιό του,
που κληρονόμησε το χατζάρι, το τσεκούρι, την κρεμάλα,
την ηλεκτρική καρέκλα,
το παγωμένο πάτωμα του κελιού.
Για να υπηρετή τη χρηστή κοινωνία μας.
Εμείς
οι ωραίοι
αρουραίοι.

ΜποΣτοΠελ

Άλλη μια γυναικούλα, εξαρτημένη από τα ναρκωτικά, ξεψύχησε από cold turky, το σύνδρομο του ψυχρού θανάτου, ριγμένη από τους δήμιους της στο παγωμένο πάτωμα ενός κελιού του "νέου Παρθενώνα", σχεδόν αναίσθητη, χωρίς σκεπάσματα. Μεταφέρουμε από το http://kratοumenoi.ath.cx:

Νεκρη βρεθηκε η 38ρονη Αννα Πετριδη τα ξημερωματα του σαββατου 5.15

αφου ηταν ηδη 4 μερες στην απομoνωση.Η πετριδη ειχε συλληφθει πριν μια εβδομαδα για χρηση τοξικων ουσιων και οδηγηθηκε στις Γυναικειες Φυλακες Κορυδαλλου.Την εριξαν στην παγωμενη απομoνωση της φυλακης με ενα στρωμα στο τσιμεντο.Ουτε καν κρεβατι.Ειχε δυο παιδια και ο αντρας της ειναι και αυτος κρατουμενος στις φυλακες κορυδαλλου,και αυτος για ναρκωτικα.Ο Ιατροδικαστης διεγνωσε αναροφηση ενω φωτογραφιες παρθηκαν απο το αψυχο σωμα της κοπελας ενω βρισκοταν νεκρη μεσα στην απομoνωση, να τονισουμε οτι για αρκετες ω΄νρες το πτωμα παρεμενε πεσμενο μεσα στο κελι, ενω και που τη βρηκαν νεκρη, παλι το σωμα της κοπελας παρεμενε στην απομoνωση χωρις να ερθει καποιος να το εξετασει.

Μια ακόμη εν ψυχρώ δολοφονία. Άν είναι δυνατόν οι δεσμοφύλακες των φυλακών Κορυδαλού να μη γνωρίζουν για τη βεβαιότητα του ψυχρού θανάτου κατά τη διάρκεια του στερητικού συνδρόμου, έχοντας να κάνουνε καθημερινά με εξαρτημένα άτομα.

Με αυτό τον τρόπο δολοφονήθηκαν από την αστυνομία της Νέας Υόρκης οι μεγάλοι καλλιτέχνες Τσάρλυ Πάρκερ και η Μπίλη Χόλλυντέυ. Το ρατσιστικό κατεστημένο δεν μπορούσε να ανεχθή, ότι οι μαύροι είχαν κυριαρχίσει στη μουσική σκηνή.

Εν τέλει υπεύθυνος για το θάνατο της κρατούμενης είναι, ως υπουργός δικαιωσύνης, ο κ. Χατζηγάκης. Ωφείλει να ενδιαφερθή για το γεγονός και να προωθήση διεξαγωγή έρευνας. Διαφορετικά η επανάλληψη παρόμοιου περιστατικού θα τον βαρύνη προσωπικά. Δεν μας έχουν συνειθήσει οι υπουργοί όμως σε πρακτική της επιβεβλημένης ευαισθησίας στα κακώς κείμενα των τομέων που χειρίζονται.

Και ο υπουργός άμυνας κ. Μεϊμαράκης θα έπρεπε να είχε ενδιαφερθεί για δύο αυτοκτονίες στρατιωτών, που συνέβησαν πρόσφατα μετά από άλλη, σε μονάδα περιώνυμη για την κάκιστη διαβίωση και μη προσήκουσα ματαχείρηση των στρατευμένων. Δυστυχώς όμως και αυτός δίνει την εικώνα ότι ενδιαφέρεται κύρια για τα εσωκομματικά παιχνίδια και τα παχιά λόγια.

Η κοινωνία μας χαρακτηρίζεται σε πολλά σημαντικά θέματα από απάθεια. Ειδικά όσο αφορά τις περιφερειακές ομάδες εθιστήκαμε να τις αντιμετωπίζουμε, ως σιωπηρά πλειοψηφία, με απαξίωση. Αυτή η τάση ενισχύεται και από αυτούς που διακατέχονται από την ψυχολογία της γκρούπας, και τα κόμπλεξ επιθετικότητας, με επικεφαλής τα φασισταριά. Τα φρόκαλα προηγούνται, οι μαζάνθρωποι ακολουθούμε.

Τα δύο παιδιά που μένουν πίσω έκθετα ποιός θα τα φρντίσει;

Αφήνουμε τους έμπορους να δρουν ανενόχλητοι. Ή μήπως δεν υπάρχουν κράτη που η διακίνηση ναρκωτικών είναι αδιανόητη; Με το αίμα των παιδιών μας χρηματοδοτούνται ο UCK, το "ίδρυμα" του Σόρος στα σκόπια, οι γκρίζοι λύκοι.

Οι αμαρτίες μας μάς την έχουν στημένη στην επόμενη στροφή. ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια: