07 Ιανουαρίου, 2024

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΨΥΧΗ". ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

 

 

1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

  Σύνολη η ανθρωπότητα βρίσκεται στην τρέχουσα φάση με σφιγμένη διάθεση μπροστά στην διογκούμενη απειλή μιας διευρυμένης ανάφλεξης, που προωθούν οι δυνάμεις που αντιμάχονται τον άνθρωπο με μοχλό πίεσης το κρατιδιακό μόρφωμα τού ισραήλ. Το υποτιθέμενο μοναδικό “δημοκρατικό κράτος” στην μέση ανατολή, έχοντας ποδοπατήσει σκόπιμα και βάσει σχεδίου κάθε ανθρώπινη νόρμα στην μέση ανατολή, εκτοξεύει δαδιά προς πάσα κατεύθυνση τής μπαρουταποθήκης της. Για πρώτη φορά στην πορεία περισσότερων δεκαετιών η ανθρωπότητα φάνηκε να μην είναι διατεθειμένη να εορτάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έχοντας απολέσει ολοσχερώς το χαμόγελό της μπροστά στις υφιστάμενες ζοφερές απειλές. Έστω και εάν αυτοί που μπορούν να διακρίνουν, ότι αυτές οι απειλές αφορούν τον έσχατο βρυχηθμό ενός τέρατος, πριν αυτό οδηγηθεί χωρίς δυνατότητα επιστροφής στον σκουπιδοτενεκέ τής ιστορίας, για να ξεκινήσει στην συνέχεια μια νέα, ποιοτικά καλύτερη εξέλιξη προς όφελος των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν παύει η τρέχουσα φάση να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων δεν είναι σε θέση να σταθμίσει το κόστος αίματος, που θα επιβάλλει το τέρας στην διαδικασία ενταφιασμού του. Έτσι, η απειλή, που προέρχεται από την αρμαγεδωνική ατζέντα, επισκιάζει έντονα, συνειδητά ή ασυνείδητα, την ψυχική διάθεση κάθε ανθρώπου.

  Αυτή η διαδικασία έχει απασχολήσει με έμφαση κατά την πρόσφατη περίοδο αυτήν την σελίδα. Και άλλοι όμως ανήσυχοι άνθρωποι, που εκδηλώνουν με γόνιμο και αφυπνιστικό τρόπο την συμμετοχή τους στο διαδίκτυο, καταθέτουν με έμφαση αντίστοιχη προβληματική. Οι σχετικές αφετηρίες δεν μπορεί παρά να είναι ποικιλότροπες, σύμφωνα με το τρόπο, που μπορεί ο καθείς να διακρίνει τούς υφιστάμενους κινδύνους, σε μια προσπάθεια να δοθούν ερμηνείες και να προταθούν διέξοδοι. Όλες αυτές οι προσπάθειες συμβάλλουν σε μια γενικότερη ζύμωση, που στοχεύει να εστιαστεί η δημόσια προσοχή στην κατεύθυνση τού συνειδητού και ενεργού χειρισμού των προκλήσεων που έχουν προκύψει.

  Με θέμα κάποιο συγκεκριμένο σενάριο αρμαγεδωνικού χαρακτήρα, που εκκινεί από την αφετηρία εφαρμογής οπλικών συστημάτων και μεθόδων, που έχουν ενεργειακά χαρακτηριστικά, ξεκίνησε πρόσφατα ο καλός φίλος και υπό μια έννοια διαδικτυακός συνοδοιπόρος, καθότι σε προηγούμενη εποχή έχει προβεί σε αρκετές αναρτήσεις σε αυτήν την σελίδα, ΕργΔημΕργ μια σειρά αναρτήσεων, παίρνοντας αφορμή από ένα βίντεο τού καναλιού “Michael Sandler's Inspire Nation” με τον Dr. Steven Greer. Στο βίντεο αυτό γίνεται αναφορά στούς μηχανισμούς να κατευθυνθεί κάποιος αστεροειδής προς την γη, με στόχο να προκληθούν μεγάλες καταστροφές, καθώς και στις παρεμβάσεις εξωγήινων παραγόντων μα ματαιώσουν στο παρελθόν αντίστοιχες απόπειρες. Στα πλαίσια αυτών των αναρτήσεων, οι οποίες εξακολουθούν να συνεχίζονται, γίνονται πολλαπλές αναφορές σε επιστημονικά θέματα, με αφορμή την εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνολογιών σε πρωτότυπα οπλικά συστήματα, καθώς επίσης αναπτύσσεται και μια εκτενής αναφορά, στον τρόπο που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τού Εργοδότη επιχειρείται η χειραγώγηση ενός αστεροειδούς.

  Στην ανάρτηση αυτής τής σειράς, με τίτλο “ψυχή”-2, όπου έχει ενσωματωθεί και το βίντεο με τον Steven Greer, εκφράζει ο συγγραφέας κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τις προθέσεις τού ομιλητή και με καλεί να καταθέσω τις εκτιμήσεις μου από συνωμοσιολογική σκοπιά σχετικά. Συγκεκριμένα αναφέρει “Μόνο ένα πράγμα δεν μπορώ να σας πω: εάν ο φιλοξενούμενος της εκπομπής είναι από τις σοβαρές «φίρμες» της «συνομωσιολογίας». (Εγώ, πρώτη φορά τον έμαθα.) Θα μου πείς, κι αν έχει τη φήμη αέρα-πατέρα, αυτά που λέει είναι λιγώτερο αξιόπιστα; Δεν γνωρίζω (καί δεν νομίζω), αλλά αυτό θα το κρίνετε εσείς. Ωστόσο, την σοβαρή απάντηση περί «φίρμας», ή όχι, θεωρώ ότι μπορεί να μας τη δώσει ο αγαπητός «Μποτίλιας», που το έχει ψάξει το θέμα σε επίπεδο προσώπων”. 

 https://ergdhmerg.wordpress.com/2024/01/04/%cf%88%cf%85%cf%87%ce%ae-2/

  Όσο αφορά λοιπόν το βίντεο που ενσωμάτωσε ο ΕργΔημΕργ στην παρούσα σειρά αναρτήσεων από το κανάλι “Michael Sandler's Inspire Nation” με τον Dr. Steven Greer αφορά μια προβληματική, που δεν με έχει απασχολήσει μέχρι σήμερα ιδιαίτερα και δεν τής έχω αποδώσει κάποια σημασία. Η πρόσκληση όμως τού ΕργΔημΕργ να καταθέσω την γνώμη μου για την ποιότητα, που εκτιμώ ότι μπορεί να χαρακτηρίζει τον Dr. Steven Greer από συνωμοσιολογική σκοπιά, αποτελεί μια ιδιαίτερα ευχάριστη πρόκληση για μένα και τον ευχαριστώ γι αυτό από καρδιάς, διότι με αυτόν τον τρόπο, μού παρέχει την ευκαιρία να εκφράσω απόψεις για μια σειρά ζητήματα, που θεωρώ εξόχως σημαντικά και που χωρίς αυτήν την πρόσκληση, τουλάχιστον προς ώρας, θα παρέκαμπτα.

  Το εν λόγω κανάλι ασχολείται κυρίως με ζητήματα ουφολογίας, τα οποία μπορεί μεν να μην εντάσσονται στα ενδιαφέροντά μου, όμως επεκτείνεται και σε μια σειρά άλλα ζητήματα, που θεωρώ ότι αφορούν θέματα αιχμής. Τα νούμερα που χαρακτηρίζουν αυτό το κανάλι είναι τέτοια, που εκ των πραγμάτων το καθιστούν ένα σημαντικό κόμβο προβληματικής στο διαδίκτυο, που δεν αρμόζει να παρακάμψουμε. Με 342.000 συνδρομητές και 1710 βιντεοσκοπήσεις δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι αυτό το κανάλι εξασκεί μια τεράστια επιρροή στον χώρο τής εναλλακτικής ενημέρωσης. Επί πλέον, το συγκεκριμένο βίντεο ασχολείται με υψηλής σημασίας ζητήματα, όπως αυτό τής επιστήμης, τού εξωγήινου παράγοντα και τού αρμαγεδωνισμού, στα οποία αρμόζει η απόδοση συγκεκριμένης προσοχής.

  Ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει την δική του ιδιοσυγκρασία στην πορεία τού χρόνου, οπότε, βάση αυτής αναπτύσσει τις αναζητήσεις και τις έρευνες του. Η επιλογή μου να μην αποδίδω κάποια αξία στην ουφολογία και στις εξωγήινες παρεμβάσεις, έχει προσωπικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί μέτρο στην αξιολόγηση αυτών των φαινομένων. Ο ΕργΔημΕργ είναι ένας ρηξικέλευθος ερευνητής, που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη τόλμη στις αναζητήσεις του. Όπως ανέφερα προηγουμένως, έχω την τάση να ακολουθώ μια αυστηρή οδό συνέπειας στην διαμόρφωση των αναζητήσεών μου. Η έρευνα όμως είναι γόνιμο να μην περιχαρακώνεται από περιορισμούς και να διαθέτει την ετοιμότητα να αποτολμά διεισδύσεις σε αχαρτογράφητες περιοχές, που μπορεί να είναι παρακινδυνευμένες σε νοητική βάση. Και είναι αναμφίβολα αναγκαίον, πριν τύχει συστηματικής νοητικής επεξεργασίας κάποιο ζητούμενο, αυτό κατ' αρχήν να εντοπισθεί και να τεθεί. Για την ρηξικέλευθη έρευνα – και αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση τού ΕργΔημΕργ – μπορεί η δεοντολογία των προσεγγίσεων να μην ανταποκρίνεται πάντοτε με την συνέπεια που κάποιοι θα ανέμεναν. Πλην όμως, η τολμηρή σκέψη, έστω κι αν αυτή κάποτε επιλέγει νοητικές μεταβάσεις ασταθούς ισορροπίας, είναι αυτή που μπορεί να ανοίγει νέους δρόμους, θέτοντας γόνιμα ερεθίσματα. 

  Επειδή τα θέματα, στα οποία αναφέρομαι στα σχόλιά μου, υποθέτω ότι μπορεί να ενδιαφέρουν και κάποιους από τίς φίλες και φίλους επισκέπτες αυτής τής σελίδας, τα μεταφέρω και εδώ με την μορφή ιδιαίτερης ανάρτησης. Οπωσδήποτε προτείνω όμως, πριν ασχοληθεί κάποιος με όσα σχολιάζω, να προσέξει τις σχετικές αναρτήσεις τού ΕργΔημΕΡγ.

  Επίσης θεωρώ χτήσιμο, πριν ασχοληθεί κάποιος με τούς σχολιασμούς που ακολουθούν, να λάβουν υπ' όψει τους ένα άλλο βίντεο από το ίδιο κανάλι με τον Bruce Lipton, το οποίον αναφέρεται με μοναδικά έξοχο τρόπο στην προβληματική τού αρμαγεδωνισμού από επιστημονική σκοπιά, εμπλέκοντας ταυτοχρόνως ζητήματα ψυχολογίας, λειτουργίας τού εγκεφάλου και βιονοητικής συγκροτήσεως.

 

 

 

 2. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

  Ο διαδικτυακός χώρος τού ΕργΔημΕργ έχει θέσει κατ' επανάληψη ζητήματα, που αφορούν επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα σε συνδυασμό με συνωμοσιολογικές θεωρήσεις. Οι γνώσεις που διαθέτω σε ζητήματα επιστημών και τεχνολογίας από γενική σκοπιά είναι πολύ περιορισμένες, παρόλο που μελετώ συνεχώς και με σύστημα αυτούς τούς τομείς. Δεν τυγχάνω επιστήμων κάποιου κλάδου και η πολυετής ενασχόλησή μου ως μηχανικός δομικών έργων με έχει βοηθήσει να μπορώ να μοντελοποιώ σε μαθηματική βάση πολύπλοκες υπαρκτές δομές μέσα σε ελάχιστο χρόνο, για να προτείνω κατασκευαστικές λύσεις και σε περιπτώσεις που είναι υπερεπείγουσες, επειδή εμπεριέχουν κινδύνους. Υπό αυτήν την έννοια, ο αντίστοιχος τρόπος σκέψης που με διέπει, είναι πολύ αυστηρά δομημένος και ανταποκρίνεται στην υποχρέωση να εκτιμώνται μη άμεσα αντιληπτά, αλλά υπαρκτά δεδομένα, κατά το δυνατόν σε ρεαλιστική βάση, χωρίς να υφίστανται περιθώρια απομεμακρυσμένων μεταβάσεων με εικασίες σε παράπλευρες υποθέσεις. Η ανάπτυξη αυτού τού τρόπου σκέψης, που στην περίπτωσή μου ήταν αναγκαίος για την επαγγελματική μου επιβίωση, βρίσκεται στον αντίποδα τής επιστημονικής έρευνας, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς στην βάση να ωθούνται οι πρακτικές διαπιστώσεις στην κατεύθυνση νέων εικασιών και θεωριών, οι οποίες εφόσον διερευνηθούν μεθοδολογικά, μπορεί να πιστοποιείται η ισχύ τους, μέχρι να προκύψουν νέες προτάσεις, που αποδίδουν με καλύτερο τρόπο τα δεδομένα τής πραγματικότητος. Η μέχρι σήμερα ενασχόλησή μου με ζητήματα τεχνολογίας και επιστήμης έχει γίνει αποκλειστικά με στόχο να μπορέσω να οργανώσω την σκέψη μου επί συνωμοσιολογικής βάσεως και να να συμβάλλω στο μέτρο τού δυνατού στην θεωρητική συγκρότηση τής συνωμοσιολογίας.

   Συνωμοσιολογικά πονήματα έχουν γραφεί μέχρι σήμερα χιλιάδες και η ανάλογη προβληματική απασχολεί πλέον σε σημαντικό βαθμό την δημοσιότητα. Πλην όμως, παρά την υπερπληθώρα των αντίστοιχων μελετών και θεωρήσεων, δεν υφίστανται μια συστηματική συγκρότηση αυτής τής προβληματικής, η οποία να θέτει με μεθοδικό τρόπο τις βάσεις και τις αρχές της. Η πολυμορφία των υπαρχόντων συνωμοσιολογικών θεωρήσεων και η αντίστοιχη έλλειψη μια δομημένης συγκρότησης αυτής τής προβληματικής, έχει οδηγήσει να επικρατούν τελείως ετερόκλητες ερμηνείες, όσο αφορά τις αφετηρίες της, τα δομικά της χαρακτηριστικά και τις στοχεύσεις που την διέπουν. Κάποιοι, πχ. θεωρούν, ότι τα συνωμοτικά κυκλώματα, που αποσκοπούν στον καθορισμό τού συνολικού γίγνεσθαι στον πλανήτη, διέπονται εν τέλει από την τάση να αποκομίσουν αυτά κάποια οικονομικά οφέλη και γι αυτόν τον λόγο επιχειρούν να μονοπωλήσουν την πολιτική εξουσία. Αυτός ο οικονομιστικός – υλιστικός τρόπος θεώρησης, αντιλαμβάνεται την αφετηρία των συνωμοτικών συγκλήσεων ως ανθρωπογενή. Άλλοι πάλι θεωρούν, ότι στην βάση αυτών των συγκλήσεων λειτουργούν κάποια ιερατεία, τα οποία εξυπηρετούν συμφέροντα και αναγκαιότητες μη ανθρωπίνων υπάρξεων, οπότε σύμφωνα με αυτές τις θεωρήσεις, η ανθρωπότητα υπόκειται σε συγκαλυμμένο ετεροκαθορισμό. Όλες οι συνωμοσιολογικές κατευθύνσεις συμφωνούν όμως πλέον στην παρέμβαση τού βαθέος κράτους, στους χώρους που παρεμβαίνουν εντατικά αντίστοιχα κυκλώματα, το οποίον συνδέουν με παιδοβιασμούς και κατανάλωση αδρενοχρώματος. Αυτές είναι αναμφίβολα πολύ σημαντικές διαπιστώσεις, που μέχρι πριν λίγα χρόνια αποδίδονταν αποκλειστικά σε λίγους συνωμοσιολόγους, Πλην όμως, ενώ αυτές οι διαπιστώσεις ανέτρεψαν το σκηνικό τής άγνοιας και τής αποσιώπησης, αφορούν σημαντικά συμπτώματα, αλλά όχι τις αιτίες τού φαινομένου. Σε αυτά πλαίσια, ενώ ερευνούμε εντατικά περαιτέρω, είναι επόμενον να διατυπώνονται με συνωμοσιολογικό, ή και “συνωμοσιολογικό” γνώμονα ερμηνείες σε συγκεκριμένα ζητήματα, που είτε δεν είναι επαρκείς, είτε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, λόγω περιορισμένων γνώσεων, ή μη επιτυχούς εφαρμογής ορθών διαπιστώσεων, ή και σκοπίμως.

   Πριν εμφανιστεί ο όρος “συνωμοσιολογία”, κυρίως με απορριπτική διάθεση από κάποιους, που αισθανόντουσαν ότι ενοχλούνται από την διατύπωση απόψεων, που αποσκοπούσαν να ανατρέψουν συγκαλύψεις δεδομένων, οι θιασώτες αυτής τής προβληματικής έκαναν εκ συστήματος αναφορά στην “συνωμοτική θεώρηση τής ιστορίας”, εκτιμώντας, ότι η ιστοριογραφία που έχει επιβληθεί, αποσιωπά και συσκοτίζει σκοπίμως κάποιες ουσιαστικές πλευρές τής ιστορίας, προβάλλοντας μια παραποιημένη εικόνα σχετικά με το συνολικό γίγνεσθαι. Αυτές οι πρώιμες αναφορές έκαναν μνεία των ελάχιστων βιβλίων, που είχαν εκδοθεί πολύ παλαιότερα, με κύριο θέμα την δράση μυστικών εταιριών και τα λεγόμενα “Πρωτόκολλα των Σοφών τής Σιών”. Σε αυτά τα πλαίσια παρουσιάστηκαν και στην Ελλάδα κάποια ελάχιστα βιβλία σχετικά, από τον Γιάννη Φουράκη και τον Αρχιμανδρίτη Χαράλαμπο Βασιλόπουλο. Έκτοτε άνθισε μια πολυποίκιλη βιβλιογραφία σε πολλές χώρες, που στην πορεία βρήκε αξιόλογη διάδοση, ενώ συχνά επεκτάθηκε στον χώρο περιοδικών εκδόσεων. Αυτές οι παρεμβάσεις έθεσαν εγκαίρως πολύ βασικά ζητήματα και αποκάλυψαν με εύστοχη κριτική διάθεση μια σειρά υφιστάμενες συνωμοτικές δομές, όπως η “τριμερής επιτροπή”, το “κλαμπ τής Ρώμης”, η “λέσχη μπίλντερμπεργκ” κά., καθώς και αρκετές από τις υφιστάμενες δυστοπικές ατζέντες, όπως η σχεδιαζόμενη κατάργηση τού ρευστού χρήματος, η παγκοσμιοποίηση και η επιβολή ενός παγκόσμιου κέντρου διεθνούς ελέγχου με ταυτόχρονο περιορισμό τής κυριαρχίας των εθνών, η υπερχρέωση των κρατών, η ισλαμοποίηση τής Ευρώπης και η πλήρης κυριαρχία ελάχιστων χρηματιστικών κέντρων στην παγκόσμια οικονομία και τα σχέδια αποπληθυσμού τού πλανήτη. Οι έγκαιρες και εύστοχες αυτές αποκαλύψεις, όπως και οι αποκαλύψεις, στις οποίες προέβη η διοίκηση Τραμπ στην συνέχεια, σχετικά με τον υποθαλπτικό ρόλο τού βαθέος κράτους και τούς παιδοβιασμούς επέφεραν μια άνευ προηγουμένου αίσθηση σε παγκόσμιο επίπεδο, έστρεψαν την προσοχή σημαντικού αριθμού ανθρώπων προς την προβληματική τής συνωμοσιολογίας και συνέβαλαν να εντείνεται μονίμως σε παγκόσμιο επίπεδο ένα κίνημα αφύπνισης. ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ, ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΝ, ΝΑ ΔΙΕΡΥΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ. Γενικά ισχύει, ότι ο εντοπισμός των συμπτωμάτων μιας νόσου μπορεί να εντοπιστεί πολύ ευκολότερα από ότι οι αιτίες που την προκαλούν. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται σχεδόν πάντοτε στην επιφάνεια, ενώ οι βαθύτερες αιτίες αφορούν ζυμώσεις στο εσωτερικό ενός οργανισμού. Η διαψιλάφησή τους είναι μια πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία, δεδομένου ότι τα κυκλώματα, τα οποία απεργάζονται την διεθνή συνωμοσία, δρουν με απόλυτη συνωμοτικότητα, απαιτούν αυστηρή εχεμύθεια με σκληρούς όρκους από τούς συμβαλλόμενους και το πλέον δυσχερές όλων, είναι ότι η υποχθόνια πρακτική τους, αφήνει να διαφαίνονται σκόπιμα κάποιες τελείως παραπλανητικές πρακτικές ως προς αυτά που εξυφαίνουν, ενώ ταυτοχρόνως προωθούν οι ίδιοι εντέχνως με άψογη υπουλία την στρεβλή “διαφώτιση” όσων ερευνούν, με αποτέλεσμα η άγνοια που έχει επιβληθεί, να επισφραγίζεται και από μια μια επιβεβλημένη ΠΛΗΡΗ σύγχυση των δεδομένων. Έχοντας ασχοληθεί εντατικά με την συνωμοσιιολογία επί 35 έτη, μπορώ να πιστοποιήσω, ότι παρά τα όσα αξιόλογα έχουν αποκαλυφθεί σχετικά μέχρι σήμερα, Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΕΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ. Αποτολμώ μια τέτοια αποτίμηση τής κατάστασης, διότι μετά από μοκροχρόνιες έρευνες κατόρθωσα να εντοπίσω κάποιους μίτους, που υποδεικνύουν προς τα πού επεκτείνεται ο λαβύρινθος. Και το πρόβλημα είναι, ότι είμαι τεμπέλης και ενώ θα έπρεπε να έχω αναπτύξει πολύ μεγαλύτερη εργατικότητα και έφεση, δυστυχώς εξακολουθώ να βολοδέρνω. Ένα άλλο εμπόδιο που αντιμετωπίζω, είναι η έλλειψη θάρρους που με διέπει, για να διατυπώσω μέσα στο σπήλαιο κάποια λίγα πραγματάκια που έχω διαπιστώσει, λόγω των ανάστροφων μηχανισμών και τού σοκ, που είναι δυνατόν να προκαλέσουν τέτοιες τοποθετήσεις.


3. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

  Εξ όσων έχω καταθέσει κατά καιρούς, καθίσταται προφανές, ότι αντίκειμαι στην οικονομιστική – υλιστική βάση ερμηνείας τής συνωμοσιολογίας και πρόσκειμαι στην αντίληψη, ότι στην βάση των συνωμοτικών εταιριών κυριαρχούν κάποια ιερατεία. Κατά συνέπεια, βάση τής μελέτης τής συνωμοσιολογίας οφείλει να είναι η θρησκειολογία. Κατ’ επέκταση όμως, εξετάζοντας το φαινόμενο στην ιστορική του διάσταση, βάση τής μελέτης τής θρησκειολογίας αποτελούν η εθνολογία και η ανθρωπολογία, η οποίες ανάγουν την έρευνα στην μελέτη των πρωτογόνων κοινωνιών και τής βαρβαρότητος. Όσο αφορά την έρευνα τής επιστήμης από συνωμοσιολογική σκοπιά η ιστορική της πορεία αποτελεί σημαντικότατο κλάδο τής συνωμοτικής θεώρησης τής ιστορίας. Μόνον σε αυτήν την βάση είναι δυνατόν να δομηθεί με συστηματικό τρόπο μια συνεκτική και λειτουργική γενική συνωμοσιολογική θεωρία, η οποία να αποκαλύπτει τις αιτίες τού φαινομένου και να αναλύει στην πορεία των επί μέρους ιστορικών φάσεων, την πορεία που ακολούθησε η παγκόσμια συνωμοσία.
   Η εξέλιξη τής συνωμοσιολογίας στον αγγλοσαξονικό χώρο, ακολούθησε μια πολύ γόνιμη πορεία στην Αγγλία στις αρχές τού περασμένου αιώνα, με σημαντικές μελέτες σχετικά με τις παρεμβάσεις των μυστικών εταιριών καθ’ όλη την ιστορική περίοδο, όπως έγινε με το βιβλίο τής Nesta Webster „Secret Societies and Subversive Movements“. Στο μνημειώδες αυτό βιβλίο κατατίθενται πολύ σημαντικά ιστορικά στοιχεία, όπως και σε άλλα παρεμφερή έργα, αλλά ταυτοχρόνως διατυπώνονται κατά την εκτίμησή μου και μια σειρά λανθασμένα στερεότυπα, η συνεχής επανάληψη των οποίων και από αρκετούς άλλους, έχει οδηγήσει έκτοτε σε συνωμοσιολογικού χαρακτήρα αποτιμήσεις, που δεν αποκαλύπτουν την ουσία των πραγμάτων.

https://www.gutenberg.org/files/19104/19104-h/19104-h.htm

   Στην πορεία αναπτύχθηκε στην συνέχεια στις ΗΠΑ μια πολύ σημαντική και πλούσια βιβλιογραφία, η οποία εστιάζεται στον ρόλο των τραπεζιτών των ΗΠΑ και την ίδρυση τής FED, μέσω τής οποίας επιχειρήθηκε με μοχλό τούς οίκους ροκφέλερ και ρότσιλντ η χειραγώγηση των εξελίξεων στην παγκόσμια πολιτική κονίστρα. Αυτή ήταν και η κατεύθυνση που κυριάρχησε μέχρι την σύγχρονη φάση, στην οποία κατεύθυνση εντάσσεται και ένα πλέγμα αναλυτών και ιστοσελίδων, που στηρίζουν την Διοίκηση Τραμπ και τούς αγώνες της, όπως το “Infowars“ και ο Benjamin Fulford. Ενώ εκτιμώ την προσφορά όλων αυτών και τις αποκαλύψεις, που έχουν προβεί αυτοί σε πλείστους τομείς, δεν μπορώ να διακρίνω την παραμικρή προσφορά τους σε ζητήματα θεωρητικής τακτοποίησης και εμβάθυνσης στην ουσία τού προβλήματος. Οι συνεχείς γενικές αναφορές, στην “καμπάλ”, στους “χαζάρους” και στο “βαθύ κράτος” δεν διαβλέπω να προσφέρουν κάτι συγκεκριμένο στην κατανόηση τού βάθους των ζητημάτων.
   Στο όλο αυτό σύνολο των προσπαθειών, που μπορεί να έχει επιτελέσει σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη τής συμπτωματολογίας τής διεθνούς συνωμοσίας, αλλά δεν έχει προωθήσει τίποτε συγκεκριμένο ως προς την κατανόηση των λειτουργικών μηχανισμών, εντοπίζω δυο πραγματικά εξαιρετικές και φωτεινές προσπάθειες, που αυτοί που τις προωθούν έχουν επιδιώξει, αλλά και επιτύχει να ριχτεί φως σε διαδικασίες, που αφορούν το βάθος τού φαινομένου.
   Η πρώτη και χρονικά παλαιότερη, αφορά τις παρεμβάσεις τού Joseph Pharrell. Ο Pharrell είναι δόκιμος και δομημένος λειτουργικά συνωμοσιολόγος, ο οποίος έχει επιχειρήσει άκρως ενδιαφέρουσες διεισδύσεις σε πολύ σημαντικά ζητήματα. Χωρίς να έχει προσπαθήσει να συγκροτήσει μια γενικά δομημένη θεώρηση, οι ψηφίδες που έχει ερευνήσει αποτελούν πολύ σημαντικά συστατικά μέρη για την σύνθεση τού συνολικού παζλ. Ο Farrell αναφέρεται επίσης πολύ συχνά σε ζητήματα επιστήμης και τεχνολογίας και είναι από αυτήν την σκοπιά ο πρώτος, που έθεσε με πολύ συστηματικό τρόπο αυτά τα ζητήματα. Έχει εισχωρήσει πολύ βαθιά στην φυσική επιστήμη, παρόλο που έχει σπουδάσει στο Cambridge θεολογία των πατέρων τής εκκλησίας, διαδικασία που δείχνει, ότι έχει εισχωρήσει βαθιά στην Κλασσική Ελληνική Σκέψη, έχοντας δομήσει αντίστοιχα τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα. Η ιστοσελίδα του, τα βιβλία του και τα βίντεό του στο youtube, εκτιμώ ότι αποτελούν μια πολύτιμη πηγή, για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την συνωμοτική θεώρηση τής επιστήμης.
   Ο δεύτερος άκρως σημαντικός ιστοχώρος, που ανακάλυψα πρόσφατα και που θεωρώ ανεπιφύλακτα στην κυριολεξία θησαυρό γνώσεων και φοβερά σημαντική πηγή για την κατανόηση πληθώρας διαδικασιών είναι τo Καναδέζικο κανάλι στο youtube

https://www.youtube.com/@RisingTideFoundation

τής Synthia Chung και τού Matthew Ehret. Η Synthia Chung είναι μια φοβερά χαρισματική προσωπικότητα και η πλέον ικανή και πολύπλευρη διάνοια, που συνάντησα μέχρι σήμερα στο διαδίκτυο. Έχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό βιντεοσκοπήσεων και αυτά που αναφέρονται στην ιστορία τής επιστήμης έχουν ιδιαίτερη αξία. Κάποιες παρουσιάσεις της με βοήθησαν να κατανοήσω ζητήματα, με τα οποία έχω ασχοληθεί επί δεκαετίες και δεν έβρισκα άκρη.


4. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ "DISCLOSURE PROJECT"

  Στα πλαίσια των συνωμοσιολογικών ερευνών και αναζητήσεων έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες κυρίως στις ΗΠΑ μια κατεύθυνση, που ασχολείται με το λεγόμενο “Disclosure Project“ τής κυβέρνησης και την παρέμβαση των UFO στο γίγνεσθαι τού πλανήτη. Αυτή η προβληματική ξεκίνησε από τον Erich von Däniken και άλλους ερευνητές, οι οποίοι εξέτασαν σπηλαιογραφήματα τής προϊστορικής περιόδου και παραστάσεις σε αρχαία οικοδομήματα, που απεικονίζουν συσκευές, που μοιάζουν με διαστημόπλοια, κάποιους που φορούν σκάφανδρα και διάφορα αντικείμενα, που μοιάζουν με μηχανισμούς προηγμένης τεχνολογίας. Έκτοτε στα πλαίσια τής εναλλακτικής αρχαιολογίας και τής υπό συνεχή ανάπτυξη “ουφολογίας” σχηματίστηκε μια τάση, που αποδίδει την δημιουργία τού σημερινού ανθρώπου σε παρέμβαση εξωγήινων υπάρξεων μέσω τής γενετικής μετάλλαξης ανθρωποειδών. Σε πρόσφατο κείμενό μου παρουσίασα ένα βίντεο τού Mauro Bigino, που προσπαθεί να αποδείξει με αναφορές σε χωρία τής Βίβλου, ότι τα τα Ελοχίμ τής Παλαιάς Διαθήκης, είναι εξωγήινες υπάρξεις, που δημιούργησαν τούς ανθρώπους μέσω γενετικής μετάλλαξης. Οπότε θεωρώ, ότι η εν λόγω προβληματική μπορεί κάλλιστα να σχετίζεται με τον ένα ή άλλο τρόπο με πραγματικές διαδικασίες. Πλην όμως δεν αποδίδω σε αυτήν την προβληματική κάποια ιδιαίτερη σημασία από συνωμοσιολογική σκοπιά, διότι αναφέρεται σε διαδικασίες και όχι στην ουσία των ανθρωπολογικών δεδομένων. Κατά την εκτίμησή μου, η συνωμοσιολογία είναι σκόπιμο να στηρίζεται κυρίως σε ΑΠΤΕΣ λειτουργικότητες και τελείως δευτερευόντως σε διαδικασίες, που προκύπτουν από εικασίες. Και οι καθοριστικού χαρακτήρα λειτουργικότητες, που συνθέτουν την ανθρωπολογία, προκύπτουν από την συγκεκριμένη πρακτική των ανθρώπων στην ιστορική πορεία. Αυτή η έρευνα αρμόζει να γίνεται, όπως ανάφερα προηγουμένως, με γνώμονα εκκίνησης την θρησκειολογία και να επεκτείνεται σε όλους τούς τομείς. Χαρακτηριστικά, έχει αναφέρει ο πολύ επιφανής θεολόγος Χρήστος Γιανναράς, ότι για την ισχύ τού μηνύματος τής Αγίας Γραφής δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο, εάν ο άνθρωπος προήλθε από τον πίθηκο μέσω μιας εξελικτικής διαδικασίας, ή όχι. Η άκρως σημαντική αυτή αναφορά ενός δημοφιλούς θεολόγου, έρχεται να αποκαταστήσει τούς ανθρωπομορφικούς συμβολισμούς των γραφών, παραπέμποντας στην ουσία, που αυτές αποκαλύπτουν. Όταν η συμβολικές διατυπώσεις των Ιερών Κειμένων των διαφόρων θρησκειών και Μυθολογιών εκλαμβάνονται και ερμηνεύονται κατά λέξη, συνήθως οδηγούν σε παιδαριώδεις ερμηνείες και ανόητα συμπεράσματα. Κάποιοι “φωστήρες” έφτασαν να καταγγέλλουν το βιβλίο τής Γενέσεως τής Αγίας Γραφής, ότι αναφέρεται σε “αιμομιξία”, επειδή οι άνθρωποι προήλθαν από τα παιδιά των Πρωτοπλάστων. Ο σοβαρότατος μελετητής Mauro Bigino, προσπαθεί να ανασυνθέσει φυλετικού τύπου ζυμώσεις, που έγιναν στον χώρο τής ανατολικής Μεσογείου, βάσει των αναφορών τής Βίβλου σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αποκωδικοποιώντας ανθρωπομορφικούς συμβολισμούς.
   Η ουσία τού ανθρώπου αναδεικνύεται από την συγκεκριμένη πρακτική του και τις λειτουργικές σχέσεις που ανέπτυξε αυτός στην πορεία τής ιστορίας με το περιβάλλον. Το αυτό ισχύει και και για τούς εκπεσόντες, ή τις όποιες άλλες αγγελικές ή δαιμονικές δυνάμεις και ενέργειες, που παρεμβαίνουν στο ανθρώπινο γίγνεσθαι. Κατά πόσοn τα Εξαπτέρυγα, των οποίων κάνει συμβολική χρήση η εκκλησία, ανταποκρίνονται σε αγγελικές δυνάμεις, ή συμβολίζουν διαστημόπλοια κάποιων προηγμένων υπάρξεων, αποτελούν για την συνωμοσιολογία ζητήματα τελείως ήσσονος σημασίας. Αυτό που είναι καθοριστικό από συνωμοσιολογική πλευρά είναι ότι εκπεσόντες τρέφονται από την ενέργεια των ανθρώπων, απαιτούν την τέλεση ανθρωποθυσιών και ωθούν τούς υποταγμένους σε αυτούς ανθρώπους να οργανώνουν απόκρυφες ενώσεις και να τελούν μυστηριακές πρακτικές, επιδιώκοντας να καθορίσουν σε αυτήν την βάση την συνολική οργάνωση των ανθρώπινων κοινωνιών. Όπως επίσης και ότι οι Επουράνιες Δυνάμεις συμβάλλουν αποφασιστικά στην ωρίμανση και χειραφέτηση των ανθρώπων από την αλλοτρίωση των εκπεσόντων, με στόχο την πνευματική τους ανύψωση και τελείωση.


Συνεχίζεται... 

54 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ή εξαφάνιση των δεινο/σαύρων
8
Ή εμφάνιση της Συνείδησης

Ανώνυμος είπε...

Ό λόγος της μετάβασης σε ένα νέο Πεδίο* ήταν ένας Μετεωρίτης;;;ι άραγε είχε όνομα;;;

Ανώνυμος είπε...

guod erat demonstradum

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Κατευθυνόμαστε για κάποιου είδους εκδήλωση μέγα μαύρου κύκνου, πιθανώς αυτή την εβδομάδα

https://sinomosiologos.blogspot.com/2024/01/blog-post_53.html

Ανώνυμος είπε...

ΩκεαΝός
Ω κεΑΝος
Ω Α κεΝος

Το Δαχτυλίδι και οι ανοιχτοί λογαριασμοί

Ανώνυμος είπε...

16
Δεκας+ Εξ Ι

Ψυχή
Μία πλ/ούσια λέξη
Λέξη γενεσιουργός καθώς περιέχει τά δύο γράμματα των Χρωμοσωμάτων
Χ Υ
Γράμματα πού περιέχουν πληροφορίες, και το σύνολο τούς στην Αριθμολογία είναι 1000
Όσος και ό Αριθμός των Χρόνων της Βασιλείας Του ,
23+23 Χρωμοσώματα
Σύνολο 46 που άν προσθέσουμε το 4+6 συμπληρώνει την Δεκάδα όσο δηλαδή μία Τετρακτύς,
" Τά πάντα εν σοφία εποίησε"
Μέσω Παλινδρόμησης από το Α στο Ω
Καί από το Ψ στο Χ
Ψ 23 γράμμα κατα σειρά
Χ 22 γράμμα κατα σειρά
23+22=45
Το 4+5 συμπληρώνει άλλη μια Τετρακτύς ,
1+2+3+4+5+6+7+8+9=45
4+5 = Τετρακτύς
...

Ανώνυμος είπε...

Κάρτα 16
Μαζί με το Θάνατο και το Διάβολο, ο Πύργος είναι μία από τις κάρτες που προκαλούν ανησυχία και φόβο όταν εμφανίζονται. Ο Πύργος δείχνει ένα οικοδόμημα που γκρεμίζεται από κεραυνό. Αυτό το οικοδόμημα, που μεταφορικά αναφέρεται στην αντίληψη και στη νοοτροπία, γκρεμίζεται γιατί είναι ψεύτικο. Γκρεμίζεται για ν' αποκαλυφθεί η αλήθεια.
Ο Πύργος συνδέεται με την Αρχιέρεια, γιατί δείχνει το πέπλο της να έχει κομματιαστεί, ενώ ο κεραυνός μας φέρνει στο νου την ενέργεια που επικαλείται ο Μάγος, μόνο που εδώ, αυτή η ενέργεια χτυπάει με ανελέητη και φοβερή ισχύ.
Η κάρτα αυτή είναι ακριβώς το αντίθετο της προηγούμενης, του Διαβόλου. Μέσα από τη βίαιη καταστροφή, τη φωτιά και το φως του κεραυνού έρχεται η απελευθέρωση. Ο Παν μετατρέπεται σε Απόλλωνα, ο Σατανάς σε Εωσφόρο.
Αν προσθέσουμε τα ψηφία του αριθμού 16, μας δίνουν το άθροισμα 7. Το 7 συνδέεται με το Άρμα και είναι ο αριθμός που σχετίζεται με τον Ήλιο και την κοσμική ενέργεια, που στην περίπτωσή μας όμως, πλήττει τον υλικό κόσμο.

https://cdn.astmd.gr/img/948/569/90/2012/09/04/07da572bf2f275f9be7bdc46a8e66944.webp?t=gFY0RMdrHxZrI_nFz0ba8Q

Ανώνυμος είπε...

Περί των ονομάτων ΑποκαλΥΨΗ Χ

Miami
MI AM i ?

https://youtu.be/FosDMFXSJHs?si=cMikLf24tKIllCc-

(/) είπε...

Αγαπητέ Φίλε Διονύση
Καλέ μου Άνθρωπε, όπως έλεγε αυτός ο υπέροχος και βασανισμένος από την ζωή Άνθρωπος Θανάσης Βέγγος,
Σου γράφω γιατί αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα να ειπωθούν Αλήθειες, παρόλο τόν κίνδυνο να επιφέρουν Σόκ στην συνείδηση μας, αλλά και σέ άλλων,
Το Σόκ αυτό πάντα είναι καταλυτικό για την αφύπνιση και την επαναφορά της μνήμης ,
Ή αφύπνιση αυτή δεν αφορά μόνο την Γνώση, αλλά αφορά και τις δυνατότητες που μέσω της συνεργασίας όλων μας θά γίνουν Δυνάμεις αποτρεπτικες απέναντι στο κακό που ταλαιπωρεί και θανατώνει Ανθρώπους.
Το Σόκ είναι καθημερινότητα πλέον με τούς ξαφνικους θανάτους,
Ή Βία και ο θυμός κυριαρχεί,
Όι Άνθρωποι υποφέρουν,
Και οι Πύλες άνοιξαν και για τής δύο πλευρές.

Θά περιμένω ένα μύνημα τρανταχτό για να συνεχίσω

19:19

(/) είπε...

Προστάτης της Σύμης
Αρχάγγελος Μιχαήλ
Παν ορμιτης
https://www.seismos.gr/
4,1
41=ΜΑ

Πρίν 16 ώρες

(/) είπε...

Όπως βλέπεις Αγαπητέ Φίλε Διονύση
Το μύνημα ήταν τρανταχτό και ξεκάθαρο στα δικά* μου μάτια αλλά και στην καρδιά μου.

Ανώνυμος είπε...

τοσα χρονια ολο τις ιδιες μαλακιες γραφετε και αναμασατε. ολο κατι ερχεται, εννοειται παντα καταστροφολαγνικο, ολο κατι δηθεν αλλαζει, και νασου αυτη τη χρονια θα γινουν ολα οσα λεμε, ελα ομως που περνανε οι χρονιες και τιποτα ποτε δε γινεται και φτου κι απ' την αρχη το ιδιο ποιημα. αλλαξτε τον δεκαπεντασυλλαβο λεμε. ηρθε κι ο αλλος να μας πει οτι ελαβε μηνυμα τρανταχτο. 49 σεισμοι καταγραφηκαν στις 10/1, ωστοσο το μνμ ηταν πενταξεκαθαρο. εκτος κι αν το αναγνωστικο σας κοινο εχει συνδρομο νταουν ή μονοψηφιο iq,τοτε ναι ειναι κατανοητο,σε αλλη περιπτωση οχι. ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ ΟΛΟΙ.-

Σέ τί Ταχύτητα διαβάζεις? είπε...


ναι, είναι κατανοητό.

" Ηλία ριχτο" είπε...

Καλώς τον

https://youtu.be/KQlThjhdGVw?si=UmO-rNPROZ4BBufP

botilastopelagos είπε...

@ (/)

Αγαπητέ Φίλε,
δηλώνω χωρίς υπεκφυγές, ότι θα προβώ δημόσια σε ότι διαπιστώσεις έχω κάνει. Όσο πιο σοβαρή είναι μια κατάσταση, αντίστοιχα υπαύθυνος οφείλει να είναι και ο τρόπος που πρέπει να την χειριστούμε. Όσο αφορά την περίπτωση, να επέλθει κάποιο σοκ από ανατροπές κάποιων πραγμάτων που θεωρούνται αυτονόητα, αυτό δεν θα καταστεί αναγκαίο, διότι η πορεία τής παράθεσης πρόκειται να είναι ομαλή, καθώς κάθε αναφορά θα πρετοιμάζει για την επόμενη.
Κάποια ζητήματα, που είναι σκόπιμο να μπούνε σε σειρά, είναι περισσότερα. Το πρόβλημα είναι, ότι η παράθεση με μορφή αναρτήσεων έχει μεν επίκαιρο χαρακτήρα, αλλά δεν υπόκειται σε κάποια συστηματική συνοχή, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται μια αποτελεσματική σύνδεση μεταξύ όσων κατά καιρούς παρατίθενται και αρκετά από αυτά να φθίνουν ως απόψεις και πληροφορίες στην πορεία τού χρόνου. Αυτή η πρσκτική ήταν σκόπιμη και αποδοτική, όσο προχωρούσε η συγκέντρωση, επεξεργασσία και αποτίμηση ενός βασικού υλικού. Επειδή όμως στην πορεία έχουν διαμορφωθεί κάποια συμπεράσματα, αποφάσισα να προχωρήσω πλέον με την συγγραφή κάποιων σύντομων βιβλίων, όπως το πρώτο που προηγήθηκε. Όταν ολοκληρώνεται κάποιο κεφάλαιο σχετικά, θα το αναρτώ και εδώ. Σύντομα λοιπόν, θα ξεκινήσω με τις "Πτυχές τής Χθόνιας - Κρόνιας Λατρείας, που έχω προαναγγείλει, μέσω των οποίων θα προσπαθήσω να σχηματιστεί μια πρώτη συστηματική θρησκειολογική προσέγγιση από την μεριά μου, ως βάση τής συνωμοσιολογικής θεωρήσεως. Και στα πλαίσια αυτής τής παράθεσης, θα προσπαθήσω να αμφισβητήσω κάποιες στοιχειώδεις αντιλήψεις, που θεωρούνται δεδομένες και βέβαιες.
Θεωρώ, ότι τέτοιου είδους αποκαταστάσεις, δεν συμβάλλουν πρώτιστα στην αποδόμηση τού κατεστημένου, το οποίον έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα, πέραν των ταλαιπωρειών και τού κόστους που υφιστάμεθα, αλλά μπορούν να αποτελέσουν την γόνιμη βάση μιας εναλλακτικής πορείας μελλοντικά.

(/) είπε...

Πτυχές που καλύπτουν τόν χαμένο χρόνο μέσα στα Έτη Φωτός

U=Πτυχή

Ω=Πτυχή

η αναδίπλωση μιας επιφάνειας ώστε (σχεδόν) να ακουμπήσει η μία πλευρά της στην άλλη. Η κάμψη ενός ελαστικού υλικού, όπως το ύφασμα, ή σκληρού, όπως του γήινου φλοιού (όταν αυτός υφίσταται τεράστιες πιέσεις και κάμπτεται).
↪ οι πτυχές (και πτυχώσεις) του εδάφους, οι γκρεμοί, τα φαράγγια, η χαράδρες

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRTcTCyWCVCY-sJVu3n72ABE0qR2DHw3Tk8CA&usqp=CAU

(/) είπε...

Πτυχές αφήνει* και ό χρόνος πάνω στο σώμα,
Το Γήρας,
Ένα χωροχρονικό ταξίδι με φθίνουσα πορεία,
Πτυχές έχει και ή Ψυχή/Πσυχη
Πτυχές έχει και ή κουρτίνα του ΠΑΡΑθυρου,
Που κάποιος πρέπει να τραβήξει για να μπει Τό Φώς,
Υπάρχει και Άλλο ΠΑΡΆ
και είναι τού ΚΛΗΤΟΥ
Σέ ΠΑΡΑκαλουμε λοιπόν Φιλτατε Μποτιλια να συνεχίσεις και να τελειώσεις το Έργο που Επιθυμείς να συγγραψεις.

(/) είπε...

Τό μύνημα σου ήταν σαφέστατο και ξεκάθαρο,
Από την μεριά μου, θα σέ αφήσω στην ησυχία σου,
Χωρίς να τραβάω την προσοχή σου,
Ούτε και άλλων την προσοχή,
Γιατί άν αρχίσω να γράφω θά πέσουν πολλά γέλια αλλά ταυτόχρονα και πολλά κλάματα, όχι από λύπηση.
Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

δεν ειπα οτι γραφει κανεις στη δικια μου την καμπουρα και φυσικα ο καθενας μπορει να κανει ο,τι γουσταρει στον χωρο του. το εχετε καταλαβει ομως οτι ανακυκλωνεστε; οτι επι χρονια γραφετε συνεχως τα ιδια πραγματα; με ελαφρες παραλλαγες αλλα τα ιδια...επι χρονια...πολλα χρονια... τωρα, λεω ισως, επειδη εσεις εδω ειστε και μια καποιας ηλικιας αγορακια, μηπως, λεω μηπως, υπαρχει η πιθανοτητα να εντοπισατε οντως πριν καιρο καποια σημαντικα και καιρια σημεια, να προσφερατε ουσιαστικα στη θεματολογια, αλλα να μην σκαμπαζετε για παρακατω;μηπως ας πουμε τα επομενα να ειναι γραφτο να γραφτουν απο τις νεοτερες γενιες; γιατι και σεις πανω στα γραφτά των προηγουμενων απο σας γραψατε...και οι επομενοι πανω στα δικα σας θα γραψουνε κ.ο.κ.

Είμαστε σάντουιτς είπε...

Καλή όρεξη και καλή χώνεψη
Και καλά κρασιά

(/) είπε...

Εννοώ εσένα Φιλτατε Μποτιλια ότι το μύνημα σου ήταν σαφέστατο,
Γιατί ό καθένας κοιτάζει την καμπούρα του και πέρα βρέχει.

Εσύ είσαι ο άλλος? είπε...

Και εμείς οι άλλοι ειμασταν.

Ανώνυμος είπε...

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός που επινόησαν οι άνθρωποι και δεν είναι καθοριστική για να κάνει κάποιος κάτι ή για να μην κάνει.Ηλικία είναι αυτό που αποπνέουμε σαν αύρα και ότι έχουμε στην ψυχή μας.

Ευρυδίκη

Ανώνυμος είπε...

πολύ λυπάμαι που θα το πω, αλλα ναι η ηλικια, σωματικη, ψυχικη και νοητικη ειναι καθοριστικοτατη για άπειρα πράματα! για την ακριβεια για τα παντα ολα! και μην πεταχτει τωρα κανεις να μας πει τις χιλιοπαιγμενες σοφιστειες περι μη υπαρξης χρονου και αρχιδιες, ναι; οταν και αμα βρεθειτε καπουα αλλου και μπορειτε να λαλησετε, πειτε τα, εδω οχι, δεν σας παιρνει. κάποιοι θα πρέπει καποια στιγμη να καταλαβατε ότι η εμμονη με την αιωνια νεοτητα ειναι νοσηρη και αφυσικη! το να γερνας, οχι μονο σωματικα αλλα και ψυχονοητικα ειναι και ευλογια και τεχνη! ειναι τα σημαδια, η εμπειρια, η μαθητεια και η μυηση σου! θελει πολλα κακαλα και πολλες ωοθηκες να το κανεις. αν εσυ ευριδικη αρνεισαι να δεχτεις τη φυση σου, τοτε μαλλον κατι σου εχει ξεφυγει. απο σεπτεμβρη με τον κηδεμονα σου.

Ανώνυμος είπε...

πολύ λυπάμαι που θα το πω, αλλα ναι η ηλικια, σωματικη, ψυχικη και νοητικη ειναι καθοριστικοτατη για άπειρα πράματα! για την ακριβεια για τα παντα ολα! και μην πεταχτει τωρα κανεις να μας πει τις χιλιοπαιγμενες σοφιστειες περι μη υπαρξης χρονου και αρχιδιες, ναι; οταν και αμα βρεθειτε καπουα αλλου και μπορειτε να λαλησετε, πειτε τα, εδω οχι, δεν σας παιρνει. κάποιοι θα πρέπει καποια στιγμη να καταλαβατε ότι η εμμονη με την αιωνια νεοτητα ειναι νοσηρη και αφυσικη! το να γερνας, οχι μονο σωματικα αλλα και ψυχονοητικα ειναι και ευλογια και τεχνη! ειναι τα σημαδια, η εμπειρια, η μαθητεια και η μυηση σου! θελει πολλα κακαλα και πολλες ωοθηκες να το κανεις. αν εσυ ευριδικη αρνεισαι να δεχτεις τη φυση σου, τοτε μαλλον κατι σου εχει ξεφυγει. απο σεπτεμβρη με τον κηδεμονα σου.
Το έγραψα ξανά για να καταλάβετε ότι είμαι Δάσκαλος Σοφίας φωτισμένος,αν καμιά φορά δείτε στον δρόμο κάποιον με μεγάλα αυτιά σαν μαρουλοφυλα αυτός είμαι ΕΓΩ, γιατί ο δικός μου δάσκαλος μου τα τραβούσε συνεχώς μέχρι να μάθω γιατί ήμουν λίγο καθυστερημένο.

Ανώνυμος είπε...

επίσης μην δίνετε πολύ σημασία σε αυτά που γράφω,θα μου περάσει γρήγορα, γιατί σαν Δάσκαλος Σοφίας έχω να διδάξω και αλλου, ελπίζω να εντυπωσιασα με αυτά που σάς δίδαξα, επίσης δεν θα με δείτε εύκολα στο δρόμο γιατί τα κακαλα μου έχουν γίνει σαν πέτρα και με δυσκολεύει στο περπάτημα, επίσης ευρυδικη πιστεύω να κατάλαβες ότι δεν είμαι μισογύνης και αγενής.
αυτά μόνο τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

εσένα πάλι, κρυφε απογονε κοκκινοντηενεηκων βόρειων, το χιουμορ σου καποτε κατι μετρουσε. πλεον ειναι σαν τις βιντεοκασετες του ογδοντα.δεν βρισκεις βιντεο να τις παιξεις και κανεις δεν γελαει μαζι τους.

Ανώνυμος είπε...

εσένα πάλι, κρυφε απογονε κοκκινοντηενεηκων βόρειων, το χιουμορ σου καποτε κατι μετρουσε. πλεον ειναι σαν τις βιντεοκασετες του ογδοντα.δεν βρισκεις βιντεο να τις παιξεις και κανεις δεν γελαει μαζι τους,εγω ομως εχω βίντεο να ξέρεις και οποτε τις βλεπω γελαω μονος και με ακουει η μαμα μου και κανει το σταυρο της καθε φαρα

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Ρε τρόλλακα ανώνυμε.. πόσο μακάκας είσαι..
Τουλάχιστον, βάλε μόνο μία φορά το ίδιο σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

εσένα πάλι, κρυφε απογονε κοκκινοντηενεηκων βόρειων, το χιουμορ σου καποτε κατι μετρουσε. πλεον ειναι σαν τις βιντεοκασετες του ογδοντα.δεν βρισκεις βιντεο να τις παιξεις και κανεις δεν γελαει μαζι τους,εγω ομως εχω βίντεο να ξέρεις και οποτε τις βλεπω γελαω μονος και με ακουει η μαμα μου και κανει το σταυρο της καθε φαρα.
Αυτά κάνω στνεχως αλλά και αλλα και με περνάει η μανούλα μου για χαζο

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Ωστε το κάνεις επίτηδες..

Ανώνυμος είπε...

τοσα χρονια ολο τις ιδιες μαλακιες γραφετε και αναμασατε. ολο κατι ερχεται, εννοειται παντα καταστροφολαγνικο, ολο κατι δηθεν αλλαζει, και νασου αυτη τη χρονια θα γινουν ολα οσα λεμε, ελα ομως που περνανε οι χρονιες και τιποτα ποτε δε γινεται και φτου κι απ' την αρχη το ιδιο ποιημα. αλλαξτε τον δεκαπεντασυλλαβο λεμε. ηρθε κι ο αλλος να μας πει οτι ελαβε μηνυμα τρανταχτο. 49 σεισμοι καταγραφηκαν στις 10/1, ωστοσο το μνμ ηταν πενταξεκαθαρο. εκτος κι αν το αναγνωστικο σας κοινο εχει συνδρομο νταουν ή μονοψηφιο iq,τοτε ναι ειναι κατανοητο,σε αλλη περιπτωση οχι. ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ ΟΛΟΙ.
μαζί και εγώ βέβαια γιατί τώρα θυμήθηκα ότι και εγω εχω μονοψήφιο ig μαζί με το σύνδρομο, για αυτο αποφασισα να ζητησω ταπεινα συγγνωμη σε όλους οσους εθιξα μαζί με εμενα, πρέπει να με καταλαβετε γιατι κανω κουταμαρες,ειναι εξαιτιας οτι δεν μου κόβει και πολύ, αυτά και τιοοτε αλλο.

Αναστασία είπε...

Νομίζω, φίλτατε Διονύση, πως ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιον έλεγχο στα σχόλια πριν εμφανιστούν, γιατί είναι κρίμα αυτή η επίπονη και ιδιαίτερα χρήσιμη έως πολύτιμη αφυπνιστική εργασία σου να μαγαρίζεται από διάφορα ασπόνδυλα του βούρκου. Άσε που με τις συνεχείς γελοίες τρολο-παρεμβάσεις είναι αδύνατο να γίνει ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος...Πάει να ξεκινήσει από κάποιον αξιόλογο σχολιαστή και παρεμβάλλονται τα παράσιτα, κάνοντας τα σχόλια μπάχαλο...Κρίμα.....

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Φίλε Διονύση,

συμφωνώ με την Αναστασία. Σβήσε όλα τα τρολοσχόλια, και τα δικά μας μαζί που αντιδράσαμε στο θέμα (εννοείται), και βάλε μετά ρύθμιση "έλεγχος σχολίων πριν αναρτηθούν". Δεν μάς απασχολεί αν αργείς να μπεις στην φόρμα έγκρισης -ας είναι και μετά από 3 μέρες.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Ανώνυμος είπε...

εκείνο που ανεκαθεν ηταν αξιεπαινο στον μποτιλια,ειναι η ελευθερια λογου που επετρεπε στους σχολιασμους,ακομη κι οταν ηταν εναντιον του. δυστυχως για σας, ουτε κωστακης ειναι, ουτε εργακιας,ουτε κοκκινογενης και σια.δια τουτον, στις τρυπες σας ποντικουδια.

Ανώνυμος είπε...

εκείνο που ανεκαθεν ηταν αξιεπαινο στον μποτιλια,ειναι η ελευθερια λογου που επετρεπε στους σχολιασμους,ακομη κι οταν ηταν εναντιον του. δυστυχως για σας, ουτε κωστακης ειναι, ουτε εργακιας,ουτε κοκκινογενης και σια.δια τουτον, στις τρυπες σας ποντικουδια.
νά! είδατε; πάλι τά ίδια κανω,λες και εχω κατι σαν συνδρομο Τουρετ,ναι το ξερω ότι ειμαι αδιορθωτος αλλά είναι γνωστο ότι η βλακεια δεν έχει ορια, να με συμπαθατε λοιπον που ειμαι ετσι γιατι δεν φταιω Εγω στην ουσία αλλα ο πατερας μου, που εκανε χαρα οταν γεννηθηκα ο αθεοφοβος,απολογουμε τωρα γιατι πριν λίγο πηρα τα χαπια μου!.
αυτα και τιποτε αλλαλουμ

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Χτυπιέμαι στα πατώματα...

(/) είπε...

Ανθρωπομορφισμός

Αντίληψη Μέτρων Αποστάσεων και Εννοιών

Ο άνθρωπος έχει την Τάση να φέρνει τα πάντα στα μέτρα του,
Κινούμενος μέσα στα επίπεδα που κινείται όλοι η κοινωνία, έχοντας όλοι τόν ίδιο ορίζοντα,
Όταν όμως καταφέρει να ανέβει ψηλότερα στην κορυφή του βουνού στο σημείο αιχμής, και αγναντεψει με το βλέμμα του, θά δεί ότι τά Μέτρα είναι άγνωστα και ο ορίζοντας ψηλότερος, θά δεί ξεκάθαρα τό μεγαλείο του Ήλιου καθώς Ανατέλλει και Βασιλεύει,
Αυτός που κατάφερε και βγήκε στην κορυφή μπορεί να λέγεται και Σίσυφος, όμως χωρίς την πέτρα που σπρώχνει , που είναι στα μέτρα του,
Αλλά την πέτρα που εν τέλει πατά, γιατί άλλαξαν τά μέτρα της και έγινε Βουνό, ο Σίσυφος δηλαδή ελαχιστοποίησε τόν εαυτό του γιατί αντιλήφθηκε την αλήθεια των Μέτρων μόλις Μετανόησε.

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να φέρνουν στα μέτρα τους ότι δεν κατανοούν, έχουν την τάση να χλευάζουν,
Για αυτό και Ό Χριστός είπε: " Μη δωτε τά Άγια τοίς κυσοι μηδέ βαλητε τάς Μαργαρίτας τοίς χοιροις"
,,,

(/) είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουμε τί είναι τά Άγια, και άν προσπαθήσουμε να τά εξηγήσουμε θα τούς δώσουμε μορφή,
Στόν σεισμό όι αρχαίοι Έλληνες τού έδωσαν το όνομα Εγκέλαδος, αλλά και ο Ποσειδώνας λέγεται και Κοσμοσειστης.
Τά πράγματα όμως άλλαξαν καθώς αλλάζει και ό Ουράνιος θόλος,
Υπήρχε ή εποχή Πρό Χριστού και ή εποχή Μετά Χριστόν.

ΧΡΙΣΤΟΝ***

Όλοι οι χριστιανοί αγαπάνε αλλά και φοβούνται Τά Άγια,
Φοβούνται και τούς σεισμούς, δεν γνωρίζουμε τόν μηχανισμό που προκαλεί σεισμό, αλλά έχουμε αντίληψη του αποτελέσματος,
Δεν γνωρίζουμε τό βάθος των ονομάτων, αλλά τά χρησιμοποιούμε,
Εγκ ελ αδος
Ένα όνομα που σέβονται πάρα πολύ όι Χριστιανοί εξαιτίας της θέσης που κατέχει στόν Ουρανό και στην Γη είναι τού Αρχάγγελου Μιχαήλ
Το όνομα Μιχαήλ του δόθηκε από Τον Θεό
και σημαίνει
Όμοιος* Τω Θεό
Στην διάλεκτο της Αραμαϊκής γλώσσας σημαίνει
Κύριος Των Δυνάμεων
Με ότι συνεπάγεται αυτό στον νου όσον διαβάσουν αυτό το σχόλιο,
Έτσι λοιπόν ως Κύριος Των Δυνάμεων μπορεί να κάνει σεισμούς λιμούς καταποντισμους και να φέρει την Γη τούμπα.
Και επειδή τόν Αγαπώ πολύ έγραψα προχθές στο σχόλιο μου ότι το μύνημα ήταν τρανταχτό και ξεκάθαρο για τά μάτια μου και την καρδιά μου.
Ο σεισμός ήταν 4,1
Έβγαλα το κόμμα , και το μέτρησα ως 41=ΜΑ που είναι τά Αρχικά γράμματα του Μ ιχαηλ Α ρχαγγελος.

Ανώνυμος είπε...

εβγαλα το κομμα,το μετρησα χωρις κομμα,εβαλα πρωτα το ονομα και μετα τον τιτλο,μου ξεφυγε ενα τελικο σιγμα, παρελειψα ενα διπλο καπα,εκανα για λιγο χρηση ανορθογραφιας κλπ κλπ οι γνωστες ωλ ταιμ κλασσικ αριθμολογικες αρλουμπες της κοκκινογενης & σια ΑΕ ή ΟΕ..με τετοιες φτιαχτες μπουρδες ολοι προφητες γινομαστε και χωρις να χουμε κοκκινα γενια.

Ανώνυμος είπε...

εβγαλα το κομμα,το μετρησα χωρις κομμα,εβαλα πρωτα το ονομα και μετα τον τιτλο,μου ξεφυγε ενα τελικο σιγμα, παρελειψα ενα διπλο καπα,εκανα για λιγο χρηση ανορθογραφιας κλπ κλπ οι γνωστες ωλ ταιμ κλασσικ αριθμολογικες αρλουμπες της κοκκινογενης & σια ΑΕ ή ΟΕ..με τετοιες φτιαχτες μπουρδες ολοι προφητες γινομαστε και χωρις να χουμε κοκκινα γενια.
ολα αυτα που γραφω να ξερετε οτι ειναι επειδης ειμαι δυσκοιλιος και τα οξεα που συσσωρευοντα ι στο αντερο μου προκαλουν παραισθησεις βεβαια περνω τα χαπια μου αλλα τι να προλαβουν και αυτα με το μυαλο που διαθετο ;
ναι μπορει να ειμαι ανισορροπος και ενοχλητικος αλλα πες πες μπουρδες σαν αυτες που γραφω μπορει να τις πιστεψω, ζηταω συγνωμη ξανα τωρα που ειμαι λιγο καλυτερα.

(/) είπε...

Ό Θεός μαζί σου Αδερφέ μου.

(/) είπε...

Ή Αλήθεια είναι
Γυναίκα

https://youtu.be/PsnWymuYzcg?si=_WyzX2DQuDUQsq1z

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Σωστός ο Αντώνης! "Χάθηκαν οι ρόλοι".

Καλημέρα Μποτιλιαραίοι!

(/) είπε...

:-)

botilastopelagos είπε...

@ Αναστασία, Κώστας Κ-Τ

Αγαπητοί φίλοι,
σάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, όμως ας μού επιτραπεί να εξακολουθήσω να εφαρμόζω την αντιμετώπιση των σχολίων, όπως έχω πράξει εδώ και 16 χρόνια, που υπάρχει αυτή η σελίδα.
Έχω δηλώσει, ότι θεωρώ απαραίτητη κάθε είδους κριτική και αισθάνομαι αρκετά ισχυρός, ώστε να την υποστώ. Επί πλέον γενικότερα, δεν εκτιμώ τα μέτρα διοικητικού τύπου, ουδέποτε εφάρμοσα τέτοια στην πορεία τού βίου μου ούτε και καταναγκασμούς και μέχρι σήμερα θεωρώ, ότι αυτή η επιλογή είναι ορθή, ωφέλιμη και σύμφωνη προς την ιδιοσυγκρασία μου, έχοντας επιτύχει να επιβληθώ στον επιθυμητό και πλέον βαθμό, αποκλειστικά μέσω των επιχειρημάτων που θέτω σε κίνηση. Το κύριο, όσο αφορά τον χειρισμό κριτικής από την μεριά μου, είναι να προσπαθώ να αντλώ το μέγιστο δυνατόν σε οφέλη από αυτήν, άσχετα τού κατά πόσο αυτή μπορεί να είναι επιτυχής, άστοχη, εμπαθής ή και προσβλητική. Όσοι επιθυμούν επίσης να αναμετρηθούν μαζί μου σε επίπεδο υβρεολογίου, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα, πλην όμως δεν θα τούς το συνιστούσα.
Αγαπώ τούς ανθρώπους, ιδιαίτερα τούς πάσχοντας ψυχικώς, είτε λόγω καλώς νοούμενης ευαισθησίας, είτε λόγω κάποιας ψυχικής νόσου. Θεωρώντας, ότι εδώ τα σχόλια ανήκουν στούς επισκέπτες και όχι στον διαχειριστή, επιθυμώ να τούς παρέχεται η δυνατότητα να καταθέτουν τα σώψυχά τους χωρίς εκπτώσεις, με μόνη εξαίρεση τούς εξ αίματος συγγενείς μου, περί των οποίων δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ υβρεολόγιο. Για όλα τα υπόλοιπα παραμένω παρών και δηλώνω την πρόθεσή μου, να συμβάλλω στο μέτρο των δυνάμεών μου και με βάσει τις γνώσεις από την ψυχανάλυση που διαθέτω, ώστε αυτοί να μπορέσουν να διαχειριστούν προβλήματα ψυχικής νόσου, ή άλλου είδους ανεπαρκειών.
Όσο αφορά την κριτική και τις δηλώσεις που κατέθεσε ο εν λόγω φίλος, εκτιμώ ότι δεν πρόκειται για κάποιον που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά σχολιάζει αυτοβούλως. Επί πλέον αναγνωρίζω, ότι σε κάποιον βαθμό έχει δίκιο, αναφορικά με κάποια ζητήματα που μού καταμαρτυρεί, παρόλο που αυτό το πράττει με αφοριστικό τρόπο και θα αναφερθώ σε αυτά στην συνέχεια.
Πέραν αυτού, στα σχόλια είναι σπέσιαλ προσκεκλημένοι οι χαφιέδες. Πέραν ότι θεωρώ γενικότερα το περιεχόμενο αυτής τής σελίδας ψυχωφελές, οπότε αυτοί έχουν να ωφεληθούν συγκεκριμένα, όσο αφορά την αναθεώρηση τής ρυπαρούς προσωπικότητά τους, προτίθεμαι με απαντήσεις, που μπορώ να τούς παρέχω, να βοηθηθούν για να εγκαταλείψουν τις ρουφιανιές.

Συνεχίζεται...

botilastopelagos είπε...

Συνέχεια προηγούμενου...

Επειδή φέρνω επαρκώς γύρες στο διαδίκτυο, έχω διαπιστώσει, ότι κάποια πολιτικά πρόσωπα έχουν υιοθετήσει στην εκφορά τους σε δημόσια πολιτικά φόρα, απόψεις σε συνδυασμό με φραστικούς προσδιορισμούς, που έχω πρωτοδιατυπώσει, με στόχο την κατά το δυνατόν ευρύτερη διάδοσή τους, εδώ. Τούς ευχαριστώ θερμά για την αναπαραγωγή, έστω και εάν οι προθέσεις τους δεν ήσαν πάντοτε ειλικρινείς. Ο Τζίμυ Χέντριξ είχε καλέσει άπαντες όσους επιθυμούν, να τον αντιγράψουν με την επιταγή “copy me“ (εφόσον βεβαίως μπορούν). Αν και δεν συγκαταλέγομαι στούς βιρτουόζους τού είδους, το ίδιο εγκαλώ να πράξουν αναφορικά με όσα κατατίθενται σε αυτήν την σελίδα όσοι επιθυμούν, όπου και όπως θέλουν, χωρίς να χρειάζεται η παραμικρή αναφορά στην ασημαντότητά μου.
Ο εν λόγω φίλος, στα πλαίσια τής αναμφίβολα σκληρής κριτικής του, μού αποδίδει συνεχή επανάληψη και έλλειψη πρωτοτυπίας. Επειδή η κριτική που εφαρμόζω είναι ανελέητη προς πλείστες κατευθύνσεις, το ίδιο ανελέητη επιθυμώ να είναι και η κριτική, που απευθύνεται σε εμένα. Πράγματι αναγνωρίζω στον εν λόγω φίλο, ότι επανειλημμένα έχουν κατονομαστεί στο διαδίκτυο ημερομηνίες και γεγονότα για διεξαγωγή συγκεκριμένων, άκρως καταλυτικών γεγονότων, όπως “μαύροι κύκνοι” κλπ., ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί τίποτε από αυτά. Υπάρχει μάλιστα κάποιος, που έχει χιλιάδες ακολούθους, που εδώ και δυο χρόνια φτιάχνει κάθε εβδομάδα ένα βίντεο, εκφράζοντας με απόλυτη βεβαιότητα, ότι την επόμενη εβδομάδα θα συμβεί το μεγάλο γεγονός. Δεν θέλω να αμφισβητήσω στην κριτική, που κατέθεσε ο καλός μου φίλος, ότι η πρακτική τέτοιου είδους, συνεχούς μετατοπίσεως τού μεγάλου γεγονότος από εβδομάδα σε εβδομάδα, επιφέρει κάποια παρηγόρια και εφησύχαση σε αρκετούς πάσχοντες που παρακολουθούν, ενώ δεν λείπουν και αυτοί στα τσατς, που κράζουν τούς παρουσιαστές για την μόνιμη, νέα αναβολή που επιβεβαιώνουν. Δεν θεωρώ εύστοχο, να αποπέμπονται οι εκάστοτε κράχτες, με το επιχείρημα, “εάν δεν σάς κάνω, πηγαίνετε αλλού”. Προσωπικά, δεν έχω την παραμικρή αναστολή, να αναγνωρίσω στον εν λόγω φίλο, ότι υπό μια έννοια, η εμμονή αρκετών και εμού συμπεριλαμβανομένου μεταξύ αυτών, ότι επίκεινται μονίμως σοβαρά γεγονότα, τα οποία δεν έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα, θέτουν ζήτημα από μια πρώτη σκοπιά για την σοβαρότητά μας. Πλην όμως, εγώ όταν περπατάω, δεν βροντάω τα αχαμνά μου, όπως ισχυρίζεται ότι πράττει ο καλός μου φίλος, αλλά προσπαθώ μονίμως να κάνω χρήση των κυττάρων τού εγκεφάλου μου. Δεν μπορώ να γνωρίζω ο ίδιος κατά πόσο αυτά είναι ελαττωματικά και δυστυχώς, βάσει τής κριτικής που προηγήθηκε, αυτό δεν μπορούν να μού το πιστοποιήσουν και οι φίλοι επισκέπτες, εφόσον και αυτοί εκρίθησαν ως νοητικώς ανώριμοι. Πλην όμως, εξακολουθώ να εκτιμώ, ότι κατά πάσα πιθανότητα, κατά την διάρκεια αυτού τού έτους θα συμβεί το “μεγάλο γεγονός”. Εάν δεν επαληθευθεί αυτή η πρόγνωσή μου, δηλώνω, ότι θα ζητήσω δημοσίως συγγνώμη ένεκα παραπληροφόρησης. Τι θα γίνει όμως στην αντίθετη περίπτωση; Θα έχει τότε ο καλός μου φίλος την εντιμότητα να ζητήσει συγγνώμη από την πλειοψηφία των επισκεπτών που απαξίωσε; Πλην όμως, δεν ζητώ από αυτόν ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση να βάλει σιγαστήρα στα αχαμνά του. Επειδή σύντομα σκοπεύω να ιδρύσω την ορχήστρα αυτής τής σελίδας, τον καλώ να συμμετέχει παίζοντας κρουστά, βαρώντας τα αχαμνά του.

Συνεχίζεται...

botilastopelagos είπε...

Συνέχεια προηγουμένου...

Το πρόβλημα με το καλό μου φίλο, τις αγαθές προθέσεις τού οποίου δεν αμφισβητώ, είναι ότι θεωρεί τον εαυτό του αμιγώς τρελό. Χωρίς να επιδιώκω να αμφισβητήσω το δικαίωμα κανενός στην υγιή τρέλα, διαπιστώνω από όσα καταθέτει ο φίλος, ότι συγχέει την υγιή τρέλα που σε κάποιο ποσοστό πράγματι διαθέτει, με ένα είδος νεύρωσης, που τον ταλανίζει. Η δριμεία απαξίωση που εκφράζει αυτός προς πλείστες όσες κατευθύνσεις, φανερώνει, ότι στο βάθος τού ψυχισμού του, έχει πρόβλημα με τον εαυτό του. Φαίνεται να αποδίδει στις επιλογές του κάποια σοβαρά λάθη και αυτό τον κάνει να υποφέρει.
Θα πρέπει ο καλός μου φίλος να κατανοήσει, ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουμε ανεξαιρέτως λάθη. Αυτό είναι ανθρώπινο, αλλά από μια άποψη είναι αναπόφευκτο, διότι από τα λάθη μας καλούμαστε να διδαχθούμε. Αυτά, όσο αρνητικά αποτελέσματα και εάν επέφεραν, είναι ο εν δυνάμει δάσκαλός μας. Όταν προσπαθούμε να τα παρακάμψουμε, αυτά αμύνονται και αντιδρούν. Όταν αισθανόμαστε να μάς βαραίνουν έντονα, τότε, για να επιτύχουμε ένας είδος εξισορρόπησης, τα προβάλουμε σε άλλους, ονειδίζοντάς τους.
Θα πρέπει να κατανοήσουμε, ότι τα λάθη μας είναι ένα κομμάτι τού εαυτού μας. Αφού τα εντοπίσουμε, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μην τα επαναλαμβάνουμε, κοιτώντας πάντοτε μπροστά. Το μέλλον παραμένει πάντοτε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας διαχειρίσιμο.
Εγώ, καλέ μου φίλε, είμαι με την μεριά σου και σε συμπαθώ. Εδώ είσαι πάντοτε ευπρόσδεκτος. Εξακολούθησε να μού κάνεις σκληρή κριτική, απόλυσέ με, αλλά προπάντων κλείσε ειρήνη με τον εαυτό σου. Όπου σταματάει μια ζημία, ξεκινάει κέρδος.

Ανώνυμος είπε...

μποτιλια,μας πεθανες στις κλισεδιες ρε..αφου εχεις φαντασια,τι μας ξενερωνεις ετσι.εκει που κατι πηγαινες να κανεις, τσαααακ το προσγειωνες. λοιπον,θα σου δωσω χιντς για μια δευτερη προσπαθεια: σεληνη-ερμης-αφροδιτη-ν.δεσμος στον κριο.για να σε δω τωρα.

Ανώνυμος είπε...

ειδες με επιασε παλι η τρελα συγχωρεσε μποτιλια

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Άντε.. να επαναληφθώ κι εγώ:

--------------------------------

https://amg-news.com/arrest-wars-white-hats-military-all-clones-will-be-executed-clones-doubles-trannies-whos-your-daddy/

Του ΚΛΟΝΑρίδη γίνεται!
Και αλλαγής φύλου και αδρενοχρωμίου..
Βλέπουμε μόνο σινεμά...

botilastopelagos είπε...

@ Anonymon

Σε αυτό αναγνωρίζω ότι έχεις δίκιο, αγαπητέ φίλε, αλλά ξέχασα να το αναφέρω προηγουμένως. Η πρωτοτυπία δεν είναι εύκολη, ούτε και το να μπορούμε να πηδάμε έξω από την σκιά μας. Έχω σκεφτεί αρκετά με βάση την κριτική σου, αλλά προσκρούω στα όριά μου. Όμως είμαι αποφασισμένος να το προσπαθήσω. Προσεχώς θα σού αφιερώσω μια σχετική ανάρτηση, για να με ενημερώσεις, πώς τα καταφέρνω. Σκέφτομαι να γράψω την παράσταση "Ο Καραγκιόζης Κλώνος", αλλά πρέπει πρώτα να δουλέψω το θέμα.

(/) είπε...

Οξω φτώχια, τού μυαλού μου

https://youtu.be/1zrbvUHCKfo?si=UQvmx6IsT-66B_4K

(/) είπε...

Μια χαρά τά έγραψες Φιλτατε Μποτιλια, αλλά τώρα έχεις βάλει έγκριση στα σχόλια,
Άλλαξε ή κοσμοθεωρία σου;;;
Πιστεύω όχι.