27 Απριλίου, 2013

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ - ΣΥΝΕΧΕΙΑ



2. ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΡΞ

Από τον Μάϊο τού 1968 μέχρι σήμερα οπωσδήποτε επήλθαν κάποιες ποσοτικές αλλαγές, όσο αφορά την αντιμετώπιση τής ανθρώπινης αγγινάρας στα πλαίσια τής ανθρωποκαλλιέργειας.

Πριν όμως αναφερθώ σε κάποιες ποσοτικές αλλαγές, οι οποίες αφορούν το ανθρώπινο πεπρωμένο και επήλθαν κατά την πάροδο των τελευταίων δεκαετιών, θα ήθελα να προβώ σε μνεία κάποιων πολύ βασικών ποιοτικών δεδομένων, τα οποία διέπουν την παρουσία μας επάνω σε αυτόν τον πλανήτη, επί παγίας βάσεως. Βάσις, η οποία ξεπερνά και αυτά ετούτα τα συγκεκριμένα ιστορικά δεδομένα τής παρούσης ιστορικής σπείρας, έχοντα διαϊστορικό χαρακτήρα:

Οι άνθρωποι -  βαυκαλιζόμαστε να θεωρούμε τούς εαυτούς μας ως "το απαύγασμα τής δημιουργίας" (να χαρώ και κάτι πολλά βαρείς μαγκίτες τύπου "Θεόδοτος", οι οποίοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους σχετικά με την "ανωτερότητα τής λευκής φυλής"). Από εποχής "αγίου" αυγουστίνου τού "μεγάλου" και "αγίου" θωμά ακινάτου, οι "πολιτισμένοι" λαοί θεωρούν, ότι διαθέτουν την απαραίτητη κρίση, ώστε να κατανοούν δια τής νοησιαρχίας την Βίβλο, από εποχής μαρτίνου λούθηρου θεωρεί η προτεσταντική Ευρώπη ότι "η ερμηνεία τής αλήθειας της Αγίας Γραφής αποτελεί ατομικό ζήτημα τού κάθε πιστού" - πέραν των ορίων τής όποιας κοινότητος - και από τότε που ο αλητάμπουρας των στοών ζαν ζακ ρουσσώ συνέγραψε το "Κοινωνικό Συμβόλαιο", θεωρεί ο κάθε γερμανός μανάβης, ότι είναι "χεiραφετημένος πολίτης" ("Mündiger Bürger") ώστε να δύναται αυτοδικαίως και επαξίως να συναποφασίζει και να συγκαθορίζει τις τύχες τής κοινωνίας και τής ανθρωπότητος, για να μην αναφερθώ στον ιδεολογικό προπαγανδιστή - μπράβο του "τάγματος των πεφωτισμένων τής βαυαρίας" γκέοργκ φρίντριχ βιλχελμ χέγγελ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι, "ότι υπάρχει είναι καλό, ως προϊόν τού Πνεύματος", με "ύψιστο απόκτημα τής Δημιουργίας το Γερμανικό Κράτος", τουτέστιν και το Άουσβιτς και το Νταχάου μέσα.
Το Μάτριξ διαθέτει αβέρτα - κουβέρτα μηχανισμούς στην προσπάθειά του να αναπαράγεται - και κακά τα ψέματα - όλοι εδώ μέσα βράζουμε.
Εκατοντάδες χιλιάδες μόμολα επάνδρωσαν και επανδρώνουν (είτε ως "άνδρες", είτε ως "γυναίκες") τούς εκούσιους αλλά και ακούσιους μηχανισμούς υπνώσεως και αυτοϋπνώσεως, που το αναπαράγουν. Είτε ως "συντηρητικοί" ιδεολογικοί χαφιέδες, οι οποίοι θεωρούν ενδωμύχως ότι "απολαμβάνουν" επαξίως τα δήθεν προνόμια που το σύστημα τούς εξασφαλίζει, είτε ως σαλταρισμένοι "επαναστάτες" και "αντιφρονούντες", στων οποίων την μαυρισμένη πανκ ψυχή χέουν ακόμη μεγαλύτερη μαυρίλα οι πρακτοράτζες των αδερφάτων αλλά Σόρος-Τσίπρας-Μιχαλολιάκος-Κουφοντίνας. Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών: Η πάκτωσις τής απολύτου αληθείας μέσω τού φανατισμού. Κατά πόδας βαβαίως και οι καναπεδάτοι προπαγανδιστές τού ωχαδερφισμού, τού "εντάξει αρχίζει να φαίνεται φώς στο βάθος τού τούνελ", οι οποίοι αναμένουν να αγιάσουν προσεχώς δια τής σχολαστικής τηρήσεως των "χρηστών ηθών".

Όμως, για να το πω εξω από τα δόντια και χωρίς περιστροφές, ουδόλως βοηθάει η ενασχόλησις με τις ποσοτικές αλλαγές που επιοβάλλονται - όσο υπερβολικά ξεδιάντροπες μπορεί αυτές να εκδηλώνονται - εάν δεν καταστεί κατανοητή η βαρεία ποιότητα που μάς σφραγίζει όλους τούς ανθρώπους - αγγινάρες μέσα στο Μάτριξ:
Διότι κατ'ουσίαν δεν είμαστε περισσότερο από τροφή για όντα που δεν έχουν άλλη δυνατότητα επιβιώσεως από το να σπαράσουν αίμα και ανθρώπινες σάρκες και κατά προτίμηση παιδιών, βρεφών ή και εμβρύων, τα οποία διαθέτουν αυξημένη ζωϊκή ενέργεια. Και δυστυχώς αυτό είναι το μικρότερο κακό - καθότι για όσους δεν κρέμονται από τον υλισμό, δεν αποτελεί το σαρκίον τους (ή κοινώς τομάρι) το ανώτατο διακύβευμα. Δυστυχώς, αυτό το οποίον σπαράσουν και είναι το πλέον ζοφερό, είναι η ψυχή μας. Μια γρήγορη ματιά ολόγυρά μας είναι αρκετή, ώστε να πείσει πάντα εχέφρονα άνθρωπο (όχι όμως και τα χεγγελιανά μαγκάκια) περί τής ποιότητος τού Μάτριξ εις το οποίον είμεθα εντειχισμένοι. Και όπου πάσα έννοια δικαίου και ανθρωπισμού βιάζεται απροκαλύπτως στο όνομα των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", τού "πολιτισμού", τής "ανοικτής κοινωνίας", τής "προόδου", τής "αναπτύξεως", τής "λογικής", τής "υπηρεσίας τού Θείου Θελήματος", τής "ελευθερίας", τής "δικαιοσύνης" και των αυγών τουρκίας.

Στην "Αποκάλυψιν τού Ιωάννου" γίνεται αναφορά στον πόλεμο που έλαβε χώρα μεταξύ τού "Αρχαγγέλου Μιχαήλ και των αγγέλων αυτού και τού Εωσφόρου (Δράκοντος) και των αγγέλων αυτού". Καθώς και ότι "Ο Εωσφόρος και οι άγγελοι αυτού ηττήθησαν και εβλήθησαν εις την γην και  ουδέ τόπος ευρέθει αυτώ έτι εν τω ουρανώ".  (Αποκάλυψις, κεφ. 12, στίχοι 7-10).
Το ζήτημα των προφητειών γενικώς είναι πολύπλοκο και ιδιαίτερα αυτό τής "Αποκαλύψεως τού Ιωάννου", το ενδιαφέρον πέριξ τής οποίας βαθμηδόν αυξάνεται τάχιστα. Στο παρελθόν έτυχε να κάνω κάποιες γενικές αναφορές σχετικά με την όλη προβληματική και αναμφιβόλως σκοπεύω να επανέλθω διεξοδικά. Επί τού προκειμένου όμως προτίθεμαι να παραμείνω αποκλειστικά στο χωρείο που προηγείται:
Στο υποθετικό ερώτημα, ως προς το συγκεκριμένο που αναφέρεται, ότι ο Δράκων έβλήθη ηττηθής εις την γην, χωρίς να υπάρχει περιοχή στον ουρανό που αυτός και οι άγγελοί του θα μπορούσαν πλέον να σταθούν, πού μπορεί αυτό να ανάγεται, η απάντηση στην οποία μετά από συγκεκριμένες παρατηρήσεις δεκαετιών έχω καταλήξει, είναι, ότι αυτά τα προφανώς μη υλικά όντα (ως άγγελοι) αδυνατούν να σταθούν οπουδήποτε στον ουρανό, διότι τα προσβάλλει η κοσμική ακτινοβολία. Η δε παραμονή εντός τής γης, τούς εξασφαλίζει το απαραίτητο φίλτρο, για την προστασία τους από αυτήν.

Tα κείμενα τού Ion Maggos στην ιστοδελίδα "Terrapapers" αναφορικά με την ένταξη τού ανθρώπου στην διατροφική αλυσίδα, αλλά και κάποια άλλα κείμενα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά, όπως και μερικά σημαντικά βίντεο τού David Icke, θεωρώ ότι σηματοδοτούν κάποια πολύ σημαντικά δεδομένα, τα οποία δεν μπορούν, όσοι διαθέτουν ανοικτό ορίζοντα και προβληματίζονται χωρίς προσκώματα, να παρακάμψουν.
Η λογική τής διατροφικής αλυσίδας χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένη προβληματική: Η φωτοσύνθεση στηρίζεται βασικά στην ηλιακή ενέργεια. Αυτή οδηγεί στο να αναπτυχθεί το χόρτο, με το οποίον θρέφονται τα φυτοφάγα ζώα. Τα σαρκοφάγα ζώα θρέφονται με το κρέας των φυτοφάγων ζώων. Οι άνθρωποι θρεφόμαστε τόσο με φυτά, όσο και με το κρέας και το γάλα των φυτοφάγων ζώων, αποφεύγοντας - πλην των περιπτώσεων εξαιρετικής ελλείψεως τροφής - την βρώση κρέατος σαρκοφάγων ζώων. Η όλη αλυσίδα έχει κατά συνέπεια ως βάση την ηλιακή ενέργεια. Η έμμεση πρόσληψή της όμως από εμάς, μέσω τής βρώσεως φυτών και κρέατος φυτοφάγων ζώων, δεν επαρκεί για την επιβίωσή μας. Αυτή προϋποθέτει ταυτοχρόνως και την συχνότατη έκθεσή μας στο ηλιακό φως (και τις λοιπές κοσμικές ακτινοβολίες, οι οποίες όμως λόγω τής υψηλής συχνότητος που διαθέτουν, παρουσιάζουν υψηλότερη ικανότητα διαπερατότητος από το φως και δύνανται να διαπερνούν μέσα, εντός των οποίων η διάδοση τού φωτός ανακόπτεται).
Όντα, τα οποία αδυνατούν να εκτίθενται αμέσως στην ηλιακή ενέργεια και την κοσμική ακτινοβολία, είναι υποχρέωμένα να αντλούν την απαραίτητη για την επιβίωσή τους ζωική ενέργεια με την βρώση άλλων όντων. Ο μύθος τού βρικόλακα κωδικοποιεί αυτόν τον συμβολισμό: Οι βρικόλακες υποτίθεται ότι μπορούν να κυκλοφορούν μόνο στο σκότος της νυκτός, διότι το φως τού ηλίου τούς εξοντώνει. Κατά συνέπεια, πίνουν αίμα ανθρώπων για να επιβιώσουν.Ο συμβολισμόςαυτός έχει περάσει και στην συμβολική χρήση κάποιων πτηνών τής νύκτας, όπως η νυκτ-ερίδα. Ως πτηνό που κυκλοφορεί μόνον την νύκτα συνδέεται συμβολικά με την πόση αίματος και αποτελεί συνακόλουθα πάγιο σύμβολο των αποκρυφιστών, το οποίον εντέχνως διοχετεύεται και από τα κυκλώματα τού Μάτριξ τού Μάτριξ στις παιδικές ψυχές μέσω παιχνιδιών και εικονογραφημένων, αφού προηγουμένως αυτό υποστεί την αντίστοιχη ωραιοποίηση, ώστε να καταστεί αποδεκτό.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει τόσο η ετοιμολογία τής λέξεως βρικόλακας, από την σύνθεση των όρων "βριλ", η οποία σημαίνει το ον που ζει υπογείως (ιδέ και "Βριλίσια") και τού όρου "κολάζω", ο οποίος σημαίνει "τιμωρώ" και "τυραννώ". Η σημασία αυτών των ρημάτων είναι προφανής κατά την διαδικασία βασανισμού τού θύματος τής ανθρωποθυσίας, πριν αυτό θανατωθεί, με στόχο την παραγωγή διμεθίλτρυπταμίνης ( (ιδέ και την "δύναμη βριλ" των ναζί).
Προφανής είναι και η σύνθεση τού όρου νυκτερίς εκ των "νύξ" και "Έρις".

Ένα ακόμη "νυχτοπούλι", το οποίον έχει προσλάβει συμβολικό χαρακτήρα είναι η κουκουβάγια. "Περιέργως" παρακολουθούμε να γίνεται χρήση τού εν λόγω συμβόλου από κυκλώματα, τα οποία εμφανίζονται εκ πρώτης όψεως ετερόκλητα: Αφ'ενός μεν η κουκουβάγια αποτελεί το ιερόν ζώον τής θεάς Αθηνάς, αφ'ετέρου βλέπουμε να γίνεται χρήση αντιστοίχου ειδώλου στις τελετουργίες των "Bohemian Groove", οι οποίοι θεωρούνται σατανολάτραι και στις τελετουργίες των οποίων, όπως έχει καταγγελθεί από συνωμοσιολόγους όπως ο Alex Jones, το είδωλο τής κουκουβάγιας συμβολίζει το μολόχ . Επί τού προκειμένου αξίζει να αναφερθεί, ότι η κουκουβάγια είναι ένα πουλί, το οποίον συνδέεται όχι μόνον με την νύκτα, αλλά και την αυγή, την εκδήλωση δηλαδή τού πρώτου πρωϊνού φωτός, το οποίον συνδέεται και με τον πρωϊνό αστέρα, τουτέστιν την Αφροδίτη (σύμβολον τής οποίας είναι η πεντάλφα, ή ορθότερον τα πέντε Λ, τουτέστιν "Πεντέλη").Το φως τής αυγής αποκαλείται και "λυκαυγές" και λυκόφως, συνδεόμενο με τούς "λυκάωνες", τούς "λυκανθρώπους", τον "Λύκειο Δία", ιερόν τού οποίου υπήρχε στην λίμη Λέρνη (εξ ού και η "λερναία ύδρα") και τα αντίστοιχα τελετουργικά αίματος.
(Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες αναφορές σχετικά με το "λυκόφως" και την συμβολιστική αντιπαραβολή του προς το φως τού Ηλίου, μπορεί να ανατρέξει στην ανάρτησή μου "΄Ελληνες Εναντίον "Πεφωτισμένων"", όπου επιχειρείται γραμματολογική προσέγγισις τού όρου "lux", τού όρου Έλλην - Ήλιος, καθώς και ανάλυση των λόγων, οι οποίοι οδήγησαν τούς λατίνους στην αντιστροφή της ενεργειακής ακίδος τού γράμματος Λ με την εξουδετέρωσή του μέσω τού L και στην διάσπαση τής πληρότητος τής διφθόγγου ΟΥ και την αντικατάστασή της με την σχιζοφρένεια τού γράμματος U).

Η κουκουβάγια υπήρξε αρχικώς σύμβολο τής "Λίλιθ", η οποία αποτελούσε συμφώνως προς τις διδασκαλίες των αποκρυφιστών, την πρώτη σύζυγο τού Αδάμ. Η Λίλιθ θεωρείται δαιμονική οντότης και εκπροσωπεί την θυλική έκφραση τού Βάαλ. Η Λίλιθ πέρασε στον ελληνόφωνα χώρο ως θεά Εκάτη, σύμβολο τής οποίας υπήρξε η κουκουβάγια. Η επικρατώσα άποψη τής ετοιμολογίας τής λέξεως "Παλλάς" συνάγει αυτόν τον όρο εκ τού "Βάαλ". Κατά πόσο με τον συμβολισμό τής κουκουβάγιας - παλλάδος, επιχείρησαν να αποδώσουν κάποιοι εντέχνως και κρυφίως στοιχεία μητριαρχικής λατρείας σε μια θεότητα, η οποία αποτελεί την κατ' εξοχήν θεότητα τής πατραρχίας, ή κατά πόσο οι ιθύνοντες τής πατριαρχίας έκαναν σε βάση ανοχής και σκοπιμότητος χρήση αυτών των συμβολισμών, ώστε να προωθήσουν ομαλώς πατριαρχικά σύμβολα σε μητριαρχικώς δομημένο ασυνείδητο, δεν είμαι εις θέσιν να γνωρίζω, ούτε και αυτό αποτελεί ζητούμενο επί τού παρόντος.
Κάποιοι, μεταξύ των οποίων και λίαν εξαίρετοι λεξικογράφοι, όπως ο Π. Χ. Δορμπαράκης, αποδίδουν τον όρο "Παλλάς" στο ρήμα "πάλλω", ήτοι την "η πάλλουσα το δόρυ". Συμπληρώνει όμως ο Δορμπαράκης, ότι η εν λόγω ερμηνεία είναι λίαν αμφίβολος, δεδομένου ότι - κατά την γνώμη μου - αυτή στερείται λογικού νοήματος. Τουναντίον το ρήμα "παλάσσω", το οποίο πλησιάζει ηχητικώς περισσότερο στο "Παλλάς", σημαίνει ραντίζω, μολύνω, μιαίνω. Ένας δυνατός συνδυασμός των ρημάτων ραντίζω και μιαίνω συνεπάγεται ραντισμό με αίμα, ως τελετουργική διαδικασία.
Ας μην παραβλέπουμε, ότι αρχικώς ο "Πάλλας" ήτο Τιτάν (τουτέστιν χθόνια θεότης) και στην συνέχεια η "Παλλάς" ήτο ξόανον - τουτέστιν κεραία - το οποίον ετοποθετείτο εις το "Παλλάδειον", τόπον όπου συνήρχετο το δικαστήριον των εφετών, το δικάζον ακούσιους φόνους (Ερώτημα τού γράφοντος: Ήσαν οι φόνοι κατά κανόνα πράγματι "ακούσιοι"; Και τι εγίνοτο με την παραγομένη μέσω αυτών "διμεθίλτρυπταμίνη";). (Το ξόανον ήτο κορμός δένρου, η κορυφή τού οποίου είχει ξυστεί προσλαμβάνοντας μορφή ακίδος.  Η μορφή τής θεότητος ήτο ελαφρώς εξυσμένη επί τού ξύλου. Δεν είναι τυχαίο, ότι και τα πρώϊμα ξόανα, τα οποία έγιναν σε πέτρα, παρουσιάζουν ευθυτενείς μορφείς με τα χέρια αφαπτόμενα πλαγίως των μηρών, ως εξέλιξη τής προηγουμένης πρακτικής).
Επί των κεραιών (υπό μορφήν οβελίσκων, μενχίρ, ξοάνων κλπ.) και των φίλτρων (σπήλαια, καταβάσια) όπου ετελούντο - και εξακολουθούν να τελούνται ανθρωποθυσίες - έχω κάνει αναφορές κυρίως στις σειρές αναρτήσεων "Με το Σκυλί τού Μπάσκερβιλ Υπό το Φως τής Ακροπόλεως" και στην "Απορείες Αφελούς".





Θα ήθελα να ολοκληρώσω το παρόν κεφάλαιο με κάποιους εντοπισμούς, οίτινες αφορούν το πρόβλημα των ενέσιμων σκληρών ναρκωτικών, τα οποία θεωρώ, ότι όχι μόνον άπτονται τής παρούσης προβληματικής, αλλά αποτελούν απτές ενδείξεις σχετικώς με όσα προαναφέρθησαν.
Επανειλημμένως έχω δηλώσει, ότι είμαι πραγματιστής, χωρίς όμως να απαιτώ σώνει και καλά να χωρέσει η πραγματικότης στα στενά διανοητικά σχήματα, τα οποία η "μέση" περί αυτής αντίληψη επιχειρεί να επιβάλλει.
Η προσεκτική παρατήρησις κάποιων πραγμάτων, τα οποία εκτυλίσσονται περιξ ημών και τα οποία η μέση αντίληψις προσπερνά εκ συστήματος, θεωρώ ότι δύνανται να προάγουν μια ρεαλιστικότερη εκτίμησή τους, από αυτήν που επικρατεί και την οποίαν το Μάτριξ επιβάλλει στην βάση τής "εχεφρόνου λογικής", συνθέτοντας τα ισχύοντα κοινωνικά μυθεύματα.
Αυτά τα συμπεράσματα έχω συνάγει παρατηρώντας κάποια δεδομένα στα μέρη, όπου πλασσάρεται η πρέζα. Δυστυχώς αυτά τα "στέκια", ευρίσκονται διασκορπισμένα εν μέση οδώ, εκεί όπου οι μη συμμετέχοντες στο εν λόγω αλισιβερίσι πολίτες, είθισται καθημερινώς να διάγουν. Είναι προφανής η προκλητικότης των λόγω κυκλωμάτων στην βάση τού σλόγκαν "θα μάς φάτε στην μάπα με το στανιό". Η πλήρης συμπαιγνεία και αρρωγή τούς κράτους (ως δουλικότατου αχθοφόρου τού Μάτριξ) θεωρείται πλέον περισσότερο από δεδομένη.
Προσωπικά δεν έχω τίποτε εναντίον των εξαρτημένων ατόμων. Όλοι είμαστε άνθρωποι και "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω". Πλην όμως πίσω από το εμπόριο και την υπέρμετρη διάδοση των ναρκωτικών φαίνονται να διεκπεραιόνονται στοχεύσεις εβρισκόμενες πολύ πέραν τής παρανόμου κερδοφορίας και τής χρηματοδοτήσεως μέσω αυτής παρανόμων επιχειρήσεων των κρατικών μυστικών υπηρεσιών.

Εάν παρατηρήσουμε την διαδικασία τής δια ενέσεως διοχετεύσεως ναρκωτικών ουσιών εις το αίμα των δυστύχων εξαρτημένων προσώπων, θα δούμε, ότι αυτοί πρίν διοχετεύσουν την ναρκωτική ουσία στην φλέβα τους, αντλούν δια τής σύρριγγος ποσότητα αίματος εξ αυτής, η οποία και αναμιγνύεται εις την σύριγγα με την ναρκωτική ουσία.
Το φαινόμενο, το οποίον υφίσταται κατά την διάρκεια αυτής τής διαδικασίας, είναι να παραβρίσκεται ποσότης αίματος, ως φορεύς ζωτικής ενεργείας, πλησίον κεραίας, η οποία συγκεντρώνει την περιξ αυτών κοσμική ακτινοβολία εις την ακίδα της. Τοιουτοτρόπως επικρατούν συθήκες, κατά τις οποίες οι εθαιρικές οντότητες δύνανται να αποσπάσουν αυτήν την ζωική ενέργεια, χωρίς να εκτεθούν στο εν λόγω σημείο σε μεγάλη κοσμική ακτινοβολία. Την εν λόγω κεραία αποτεί η βελόνα τής σύρριγγος.

Πιθανόν να θεωρήσουν κάποιοι αναγιγνώσκοντες αυτήν την ερμηνεία αυθαίρετη και υπερβολική.
Υπάρχει όμως ένα επί πλέον δεδομένο στην όλη διαδικασία, το οποίον είναι αδύνατον να παρακάμψουμε, αιτούμενοι ταυτοχρόνως την ικανοποίηση τής λογικής συνέπειας:
Η πλειοψηφία των εξαρτημένων από τα ναρκωτικά άτομα, είτε τρώνε τα νύχια τους, είτε υπάρχουν σε αυτά μεγάλες ποσότητες ρύπων.
Η ερμηνεία που δίδω σε αυτό το αναμφισβήτητο δεδομένο, είναι ότι μπορεί μεν οι ναρκομανείς να προβαίνουν ασυνειδήτως σε αυτές τις πρακτικές, χωρίς να αντιλαμβάνονται την συνέπειά τους. Τα δάκτυλα αποτελούν όμως φυσικές κεραίες τού σώματος, προς απορρόφηση τής κοσμικής ακτινοβολίας. Η τέχνη τής χειρολογίας έχει προβεί σε λίαν ακριβείς αναλύσεις, οι οποίες αφορούν τον ψυχισμό τού ατόμου σε συνδυασμό με τις ιδιότητες και την μορφολογία τής χειρός και δη των δακτύλων. Τα νύχια αποτελούν την ακμή  τής φυσικής κεραίας, το ρόλο τής οποίας επιτελούν τα δάκτυλα. Συνεπώς η στόμωσις των ονύχων εμποδίζει την απρόσκωπτη απορρόφηση τής κοσμικής ακτινοβολίας από τα δάκτυλα, με αποτέλεσμα η περιεκτικότητα του αίματος των εξαρτημένων προσώπων σε αυτήν να είναι περιορισμένη, ώστε το αίμα τους να μπορεί να καταναλωθεί από αιθερικές οντότητες.
Εκ τούτου προκύπτει, ότι ο θάνατος των εξαρτημένων από τα σκληρά ναρκωτικά δεν επέρχεται κυρίως από αναιμία, δηλητηρίαση τού αίματος, ή άλλες μεταδοτικές νόσους, αλλά από την βαθμιαία υποκλοπή τής ζωτικής τους ενέργειας από αιθερικές οντότητες.
Ένα σχετικό ζήτημα αφορά την αίσθηση ευφορίας και υπερμέτρου απολαύσεως, η οποία συμβαίνει τόσο στην περίπτωση τής καταναλώσεως διμεθίλτρυπταμίνης, όσο και τής καταναλώσεως σκληρών ναρκωτικών. Αυτή προφανώς δεν προέρχεται από βιοχημικές διαδικασίες, οι οποίες διεγείρουν το νευρικό σύστημα, αλλά από παρεμβάσεις των αιθερικών οντοτήτων στην αύρα των εις μέθην ευρισκομένων. Υποπτεύομαι, ότι οι αιθερικές οντότητες δύνανται, όταν μπορέσουν να βρεθούν πλησίον ατόμων τα οποία εβρίσκονται υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ουσιών, να διεγείρουν τεχνιέντως κάποιες συχνότητες τής αύρας, οι οποίες επιφέρουν ευφορεία και αίσθηση υπερμέτρου απολαύσεως.
Κάτι ανάλογο διάβασα προ δεκαετιών και σε βιβλία τού Λόμπσανγκ Ράμπα, ο οποίος δηλώνει σε αυτά, ότι τυγχάνει θιβετιανός μοναχός βαθυτάτου μυήσεως και ισχυρίζεται σε κάποιο από αυτά, ότι "στούς χρήστες σκληρών ναρκωτικών γλύφουν δαιμονικές οντότητες την αύρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τρύπες στο αιθερικό σώμα αυτών των ατόμων".

Εφ'όσον ισχύουν οι ως άνω υποθέσεις, πρικύπτει, ότι η διάδοσις των σκληρών ναρκωτικών έχει βαθύτερες αιτιάσεις. Υπό αυτήν την έννοια καθίσταται νοητή και εικονική καταπολέμησις τού προβλήματος από πλευράς ιθυνόντων. Στην βόρειο Ευρώπη έχει επικρατήσει μέσω τής ακατάσχετης προπαγάνδας των κυκλωμάτων των "πράσινων σκουλικιών" δήθεν "οικολόγων", των κυκλωμάτων προωθήσεως ομοφυλικής προπαγάνδας, των σοράδων και λοιπών "χειραφετημένων" κατά ζαν ζακ ρουσσώ γουρουνιών και η επικράτηση τού λεγόμενου "δικαιώματος στην έκσταση των ναρκωτικών" (Rauschrecht).

Έχοντας παρουσιάσει στο παρελθόν φωτογραφικό υλικό από κεραίες και φίλτρα στην περιοχή Αθηνών, σε προσεχή ανάρτηση θα καταθέσω φωτογραφική τεκμηρίωση αντίστοιχων δεδομένων στο Βερολίνο, ώστε να καταστεί παραστατικά κατανοητό, ότι το Μάτριξ δεν έχει γεωγραφικά όρια, αλλά πέραν από τις ωραιοποιήσεις που επιχειρούν οι ιδεολογικοί του αχθοφόροι, ο ίδιος ανθρώπινος σταυλισμός επιβάλεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη. Με κωρύφωση κάποιες χώρες όπως η Βραζιλία, όπου εκεί η ζωή των παιδιών δεν αξίζει ούτε μια πεντάρα.

Ας μού επιτραπεί εκ προοιμίου ο εντοπισμός, ότι οι αναφορές μου στην ανθρώπινη αγγινάρα δεν αποσκοπούν να επιφέρουν ηθική κατάπτωση, διάθεση μοιρολατρικής αποδοχής των δεδομένων και περαιτέρω προσαρμογή στο Μάτριξ. Τουναντίον εκτιμώ - και θα προσπαθήσω προσεχώς να καταδείξω - ότι η ανθρώπινη αγγινάρα δύναται να αποτελέσει την πλέον ισχυρή γόμωση για το πυροβόλο που θα εξοντώσει δια παντός τις αιθερικές οντότητες, οι οποίες την ταλανίζουν, επιλύοντας δια παντός το ζητούμενον των ιστορικών μεταπτώσεων στην προοπτική τής μεταβάσεως στον μεταάνθρωπο.


2. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑΚΗ ΔΙΕΘΝΗ" ΣΤΙΣ ΤΡΟΜΠΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΩΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΛΑΔΟΜΠΟΓΙΑ

Συνεχίζεται

160 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε για την ανάλυση μποτίλια! σου εχω μια διορθωση και μια επισημανση. η μεν πρωτη αφορα την λιλιθ η οποια λεγετε και λιλιτου (λι-λιτου) και στην πραγματικότητα που στέκει και ετοιμολογικως αφορα την μητερα του Απολλωνος ΛΗΤΏ τη κόρη των Τιτάνων Κοίου και Φοίβης κοκ η οποια κατα αλλους "θεοτητα", κατ'εμε αθανατος ανθρωπος, η οποια σήμερα παρουσιάζετε απο κάποια ερεβαιοκρατουμενα κέντρα σαν κακη θεα κοκ. Μην ξεχναμε οτι οι γνωστες της πραγματικης ιστοριας ερεβαιοι εχουν το κακό συνήθειο να παρουσιάζουν ολες τις Ελληνικές θεότητες-συνήθειες σαν το κακο, και τουμπαλην. την επισήμανση θα στην δώσω στην μορφη λινκ και αφορά τις αιθερικες βδέλλες, τις οποιες εχω συναντήσει και εχω πολεμήσει και εγω εκει...http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=7456&page=9

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μποτίλια..
Σου γράφω ένα σχόλιο, γιατί... ‘πάσχω’ από ονυχοφαγία. ΔΕΝ παίρνω ναρκωτικά, ΔΕΝ καπνίζω, και πίνω ελάχιστα, αλλά κατά κάποιο τρόπο είναι ένα είδος εθισμού και αυτό. Τα νύχια μου είναι πολύ εύθραυστα και σπάνε μετά τα 1-2mm (έχω δοκιμάσει πολλά, δε γίνεται τίποτα), και είναι κάπως η ‘δικαιολογία’ μου για την ονυχοφαγία (που γίνεται πιο έντονη σε περιόδους ανασφάλειας). Πλένω συχνά τα χέρια μου αλλά δεν καταφέρνω να το κόψω. Λες να μου ρουφάνε τη ζωτική ενέργεια;;;
Πάντως πιστεύω (παρατηρώ) ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, έχουμε κάποιο είδος ‘εθισμού’, που πολλές φορές έχει σχέση με το στόμα.
Π.χ. Κωλο-Τσιγάρο (=Κεραία;;;), Υπερφαγία, υπερβολικά γλυκά, αλκοόλ, κλπ.
Φιλικά, Σοφία

PANDAROS είπε...

Αγαπητε Μποτιλια

Μου κανει εντυπωση πως εσυ που εχεις ξεσκονισει ολα τα βιβλια του Πλατωνα και εχουμε μαθει τοσα θαυμαστα πραμματα απο σενα κανεις γαργαρα αυτα που λεει ο Πλατωνας και προσπαθεις να ταιριαξεις τα αταιριαστα και τελικα να τσουβαλιαστεις...

ξεκινας λοιπον ετσι,

''Κάποιοι, μεταξύ των οποίων και λίαν εξαίρετοι λεξικογράφοι, όπως ο Π. Χ. Δορμπαράκης, αποδίδουν τον όρο "Παλλάς" στο ρήμα "πάλλω", ήτοι την "η πάλλουσα το δόρυ". Συμπληρώνει όμως ο Δορμπαράκης, ότι η εν λόγω ερμηνεία είναι λίαν αμφίβολος, δεδομένου ότι - κατά την γνώμη μου - αυτή στερείται λογικού νοήματος''

Αγαπητε φιλε ειναι σιγουρο οτι το ηξερες οτι καποιοι μεταξυ των οποιων οπως χαρακτηριστικα αναφαιρεις ειναι και Σωκρατης!!!!!
για να δουμε λοιπον τι λεει ..[μισο να το κοπιαρω να μην το γραψω απο το βιβλιο και βαριεμαι]

τζιφος!! δεν βρηκα καλη αποδωση στα νεα ελληνικα ουτε καν το αρχαιο κειμενο βρηκα . οποτε θα προσπαθησω εγω

παμε λοιπον
'' Την καλουμε Παλλαδα γιατι αυτο το ονομα μου μοιαζει οτι προερχεται απο τον παλμο των οπλων στον ενοπλο χορο.μπλα μπλα μπλα....διοτι το να μετεωριζουμε το σωμα μας[οπως οταν χορευουμε] η κατι αλλο απο την γη μας ωστε να ΠΑΛΛΗ και να ΠΑΛΛΕΤΑΙ μεσα στα χερια μας τοτε το καλουμε χορευειν και χορος


Ερμογένης.
Πολύ σωστά.

Σωκράτης.
Για αυτο το λογο την ονομαζουμε Παλλάδα.

Ερμογένης.
Και πολύ ορθά

τωρα τι να πω εγω αγαπητε φιλε,αφου τα λεει χαρτι και καλαμαρι ο γιγαντας της σκεψης, ο Σωκρατης και ειμαι περιεργος γιατι εσυ πιανεσαι απο τις αμφιβολιες του
Π. Χ. Δορμπαράκη και πας αλλου την δουλεια,για να το δεσεις με τα ραντισματα στα οποια εχεις απολυτο δικιο ...

βεβαια η Αταργα τα ξερει καλυτερα απο μενα γιατι παλλω σημαινει σειω, κραδαινω και απο την ριζα παλλω βγαινει και η λεξη παλη και ο παλμος που το λεξικο την δινει σαν''τρομωδης κινησις''και φυσικα το ΠΑΛΤΟ, αυτο το ακοντιο που οταν το πετας αποκτα μια ''τρομωδης κινησις'' λογω της αντιστασης του αερα..
Αρα κατα την γνωμη μου το ρημα "παλάσσω", που σημαίνει ραντίζω, μολύνω δεν εχει σχεση με την Παλλαδα, εχουν ομως τα ραντισματα,,χαχαχχαχ εκει επεσες διανα

γιατι οπως θα αποδειξω αυριο ειναι τρεις το βραδυ τωρα και τα βλεπω διπλα και τριδιπλα τα γραμματα] η Αθηνα δεν ηταν τιτανιδα οπως λες εσυ, αλλα ερπετοθεα ιδια φαρας με τον ηφαιστο και τον ποσειδωνα τον ερεχθεα και τον κεκροπα και ολα υπολοιπα φιδια που λατρευαν οι Αθηναιοι





PANDAROS είπε...

ξεσασα να σου πω και αυτο αγαπητε φιλε

στο χωριο της μανας μου το ξUραφι το λενε ξΟΥραφι ,το τUμπνο ..τΟΥμπανο και την τρUπα τρΟΥπα ,μπορω να γραψω παρα πολλα U προφαιρονται OY..

ειναι πλεον βεβαιο οτι στην αρχαια ελλαδα οτι το U [ στις περισσοτερες περιπτωσεις] το προφαιραν σαν ΟΥ ..οποτε δεν εχει βαση αυτο που λες

''' οδήγησαν τούς λατίνους στην αντιστροφή της ενεργειακής ακίδος τού γράμματος Λ με την εξουδετέρωσή του μέσω τού L και στην διάσπαση τής πληρότητος τής διφθόγγου ΟΥ και την αντικατάστασή της με την σχιζοφρένεια τού γράμματος U).''

γιατι η γιαγια μου εγραφε την λεξη τρυπα αλλα την διαβαζε τρουπα!!!

αλλωστε το λατινικο αλφαβητο ειναι αυτουσιο ελληνικο και το Υ-ψιλον πηρε την σημερινη προφορα του σαν γιωτα περιπου το 1000 μ.χ οποτε η λατινοι διατηρησαν την παλαιοτερη προφορα του

οσον αφορα Λ και το ανεστραμενο L δεν μπορω να συμφωνησω μαζι σου γιατι ηδη απο τον 720 π.χ

οι αττικη γραφη το Λ το εγραφε με ανεστραμενο L !!!!

ριξε μια ματια εδω..και δες 400 χρονια πριν απο τους λατινους πως γραφαν το λαμδα οι Αθηναιοι αρα δεν βλεπω τον λογο οι λατινοι να αναποδογυρισουν το Λ αφου παντα το εγραφαν με L

http://www.hellinon.net/NeesSelides/NEOTERES/EllAlfavito.htm




η ειρωνεια ειναι οτι οι πρωτη που εγραφαν τον Λ ME L δεν ηταν οι Λατινοιοπως ηταν οι αθηναιοι του κεκροπα της Αθηνας και των αλλων φιδιων,,οποτε θα ηθελα να τοποθετηθεις πανω σε αυτο αγαπητε μποτιλια αν μηπως οι ανθρωποι του σκοτους που αντεστρεψαν την ενεργειακη ακιδα του γραμματος Λ- οπως εγραψες- ηταν οι αθηναιοι και οχι οι Λατινοι, αυτοι απλα αντεγραψαν...μηπως πρεπει να κοιταξουμε πρωτα απο εδω και μετα να δουμε και τα ξενα,,,

παραπαπομπη απο εδω,,,

http://img.pathfinder.gr/clubs/files/24195/1.html

Ι. Το αττικό αλφάβητο (από την Στήλη Παναθηναίων, 5ος π.Χ. αι.)

ψηφία: Α Β Λ Δ Ε Ι Θ S K L[ωπ εδω ειμαστε] M N O Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ
προφορά: α β γ δ ε ζ θ ι κ λ μ ν ο π ρ σ τ ι φ χ

Το αλφάβητο αυτό (βλέπε επιγραφή Παναθηναίων, Δίπυλου κ.α.) περιέχει τα ως άνω 20. Εδώ Λ = [γ], L = [λ], Ι = [ζ], S = [ι]. Ο

να και ο φθογγοοοοοος
φθόγγος [u] γράφεται δίψηφα ΟΥ,

δηλ. ως και σήμερα.
[και εδω περιμενω τοποθετηση σου μποτιλια....γιατι οσα λες οτι τα εκαναν οι κακοι τα εχουμε κανει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕς ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΜΕΙς!!!!]


Δεν υπάρχουν τα στοιχεία Ξ Ψ Ω Η, υπάρχουν όμως τα υπόλοιπα ορθογραφικά, δηλ. τα: EI OI ΑΙ Υ ΜΜ ΝΝ ΣΣ ΤΤ.. και γι αυτό και εδώ η ορθογραφία είναι λιγότερη - ευκολότερη.

ΕΔΟΧΣΕ ΤΕΙ ΒΟLΕΙ ΚΑΙ ΤΟΙ ΔΕΜΟΙ ΚΕΚΡΟΠΙΣ ΕΠΡΥΤΑΝΕΥΕ ΜΝΕΣΙΘΕΟΣ ΕΛΛΡΑΜΑΤΕΥΕ....
(Αττική Επιγραφή 5ου π.Χ. αιώνα)

Υ,Γ
Σου εχω πει αγαπητε φιλε πως δεν σε διαβαζω απλα ,αλλα σε μελετω ..περιμενω με αγωνια να δω πως οι αγγιναρες που γραφεις θα βγουν απο την κατσαρολα και θα παρουν στο κυνηγι τα λαμογια


Κ.Δ είπε...

Βλέπω από καιρό τώρα να επανέρχεται και στα σχόλια και στις αναρτήσεις η θεματική περί «καλών» και «κακών» θεών … ποιοι ήταν οι τιτάνες, ποιοι ήταν οι προηγούμενοι , ποιος και τι και γιατί … και πως φτάσαμε στους «12» των πρόσφατων αρχαίων ημών. Θα δώσω μερικές διευκρινήσεις από το πώς το έχω προσεγγίσει το θέμα .

Σε πρώτη φάση είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε την σχεδόν προϊστορική σαφή εικόνα της οφιολατρίας όχι μόνο στα καθ’ υμάς αλλά παντού στην υφήλιο. Εκεί οι πρώτες συνδέσεις εμφανίζουν εκδοχές των «12 ολυμπίων» συσχετισμένες με τον ιερό όφι του Απόλλωνα πχ , με τον γνωστό μας Εριχθόνιο γιόκα του Ηφαίστου, τα φιδάκια της Αθηνάς, ο χθόνιος «μειλίχιος» Δίας που στις γιορτές του παίζανε με τα «μαγικά» δέρματα φιδιών … Οι αναφορές είναι αμέτρητες και συνεχίζουν…

Την πρώτη αυτή φάση πιθανότατα οφείλουμε να την διαχωρίσουμε από την εμφάνιση των Αρίων στα ιστορικά δρώμενα που ήρθε αργότερα και να την συνδέσουμε με δραβίδες, πελασγούς και λοιπά γνωστά φύλα. Σε αυτή τη πρώτη φάση ακόμη και ο ηρακλής-βριάρεως εμφανίζεται ψιλοτερατόμορφος και γενικά όλοι οι «άρχοντες» ή γίγαντες που δεν έχουν ακόμη καταταχτεί σε 12θεα κλπ είναι συνήθως με άκρα ή χαρακτηριστικά περίεργα… πόδια φιδιού πχ … πολλά χέρια … και έχουν σαφή χθόνια καταγωγή. Η ελληνική λατρεία του αγαθοδαίμονα μη ξεχνάτε είναι αρχαιοτέρα των Ολυμπίων.

Έχουμε πιθανότατα και «καλες» και «κακές»-ανθρωποφάγες τερατόμορφες οντότητες … που όσο εξανθρωπίζονται σε μορφή τόσο καλοσυνεύουν. Γενικά από τα στοιχεία προκύπτει πως παράλληλα με το ανθρώπινο είδος συμβίωναν στον πλανήτη και διφυή χθόνια όντα τα οποία προηγήθηκαν κάποιων άλλων που ήρθαν αργότερα και τα βαφτίσαμε ουράνια, εξωγήινους ή ανθρωπόμορφους τιτάνες, και δε ξέρω τι. Επίσης πολύ συχνά οι γενάρχες των ανθρώπων εμφανίζονται οφιοειδείς όπως ο κέκρωπας.

Οι «άνθρωποι» φαίνεται να προϋπήρχαν των «ουράνιων» θεών που ήρθαν αργότερα για να φτιαχτεί μία πολύ λεπτή γραμμή που δείχνει μία μετάβαση από τα παλιά χθόνια στα κάποια νέα ουράνια μοτίβα. Κάποια στιγμή καταγράφεται η εισβολή των Τιτάνων (κρόνειες δυνάμεις εναντίον ουρανού) και αργότερα η συμμαχία μέρος των γηγενών δυνάμεων με αυτές του Τίτανα Διός (που πήγε κόντρα στον δυνάστη πατέρα του) για να προκύψει ότι ξέρουμε σήμερα. Εκεί πιθανότατα κατόπιν συμβιβασμών αλλά και μυθολογικών και αιθερικών μίξεων και μεταλλάξεων πρέπει να διατηρήθηκε μία αναλογία της παλιάς τάξης αρχόντων και της νέας τάξης του Διός. Το 12θεο εγώ πιστεύω πως ήταν 50-50% παλιά και νέα τάξη.

Το ότι ισχυρίζεται η μυθολογία την καταγωγή των τιτάνων εκ του γηγενούς πιθανότατα ουρανού οφείλεται σε προβοκατόρικο μπαστάρδεμα της αργότερα και για αυτό και στην ησιόδεια θεογονία αν ενθυμού καλά έχουμε εν κρυπτώ αναφορές σε 2 «Ουρανούς».


Κ.Δ είπε...

PS * Αναφέροντας τούτα τίθεται και το κουίζ που απτεται το θέματος και έχει να κάνει με τη μετάλλαξη των αρχόντων η γενναρχων ή πατρονάρων ... από τερατόμορφους ή και ανθρωποφάγους σε ... πιο διπλωμάτες και "φιλάνθρωπους" ... αλλά πολλές φορές εξίσου βαμπίρια. Ή μήπως η μεταστροφή ήταν ανάποδη από το καλό στο κακό? Παλιά ή νέα τάξη?

PANDAROS είπε...

φιλε κ,δ

συμφωνω και εγω μαζι σου το θεμα καλων και κακων θεων ειναι τελικα θεμα διπωματιας αυτων και των δαιμονισμενων ιερεων τους..αχαχχαχ

γενικα τους εχω γραμμενους τους θεους και τους δαιμονες και ολο αυτο το κακο συναπαντηματων βαμπιρ που ρουφαει το αιμα μας...εκει συμφωνω με τον μποτιλια,τον οποιο και εκτιμω απεριοριστα περι L και U των λατινων και για τους κρονιους που ειπες και συ τρελλενομαι,,χαχαχχαχα

ξεκιναω να μελετησω το πονημα του μποτιλια και με μια πρωτη αναζητηση στο φτερο που εκανα εχτες βραδυ ολα οσα κατελογιζε στους λατινους τα ειχαμε κανει εμεις εκατονταδες χρονια πριν απο αυτους!!!!

απο την αλλη παω να μελετησω με καλη προθεση και διαθεση για τους Ουρανιους θεους και ιδιαιτερα τους θεους της αθηνας και πεφτω πανω σε φιδια και βρικολακες,γαμω τον μπελα μου ,γαμω!!χαχαχχαχαχαχαχ

απο που να αρχισω γαμωτο.. ποσειδωνας, αθηνα ηφαιστος, διας μελιχιος -εριχθονιος,ερεχθεας,κεκροπας..νικη? [κορη του γιγαντα παλλαντα.?φλομωσα στα φιδια,και στους βρυκολακες...

και υπαρχουν ανθρωποι να τους αποκαλουν ουρανιους και περιμενουν να μας σωσουν κιολας!!!!χαχχαχαχα
αυτοι οι εψιλον και οι εοαε πως διαβολο λεγονται,ελεος....

μερικες φορες αναρωτιεμαι.. αν οι δικοι μας λενε τους αλλους κακους.δηλαδη τους κρονιους.και τους τιτανες π.χ τον προμηθεα που εδωσε τα φωτα σε εμας και μας εκανε ανθρωπους απο ζωα που ειμαστε στις φαρμες των θεων,, και μας ειχαν να βοσκουμε τα προβατα τους να καθαριζουμε τους κηπους τους- βλεπε αδαμ και ευα -και στο τελος να πεθαιναμε στον υπνο μας οπως το χρυσο γενος γαληνιοι και ξεκουραστοι και ηρεμοι σαν τα προβατακια που βοσκαμε
..δηλαδη θα μας ειχαν φαει οι γεναρχες καθε φυλης ανθρωπων αυτα τα φιδια του κερατα ,αμαριωτιμαι λοιπον οι καλοι ποιοι ειναι.? οι Διογενεις και το αλλο 50% φιδιων που ειναι μαζι τους?..μα ολοι πριν δημητρας ειχαν τσιμπισει ξεροψημενη πετσουλα ανθρωπου..

και πως θα πιστεψω αυτα που λεει το ιερατειο τους οτι ο διας απαγορευεσε την ανθρωποφαγια?
...ξερετε αυτα τα κουσουρια δεν κοβονται ,ποτε μα ποτε μην πιστεψεις ενα πρεζονι οταν σου λεει οτι εκοψε την πρεζα και συμφωνα με τον φιλο μποτιλια το DMT ειανι η πρεζα....

υ,γ
συγνωμη για τα αρθογραφικα,δεν τα διορθωνω αλλα βιαζομαι να παω στην κλινικη να αλλαξω την γυναικα μου και να κατσω το βραδυ με την μανουλα



ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

Καλησπέρα σ ολους!σωστα το προσεγγίζεις το θέμα .Γιά θεοκρασία πρόκειται με κοινωνικοπολιτικές απολήξεις κάθε εποχή,-αλλωστε εχουμε και θεούς που εκπίπτουν στον επόμενο γύρο σε ηρωες],αυτο συμβαίνει και με την Αθηνά[που φυσικά λαμβανει αλλες προεκτασεις στην θεολογική σκεψη των Ελλήνων πολύ αργότερα,ως η Σοφία του Θεου]Τό νόημα της ανάρτησής σου το αποδεχομαι συλλογικά!

Κ.Δ. δίκιο εχεις..ετσι ειναι κάπως τα πράγματα...σε μια μακρινή εποχη συνυπάρχουν μιά φυλή, που ειναι κάτι ανάμεσα σε ψυχρόαιμα και θερμόαιμα και οι ανθρωποι,[θερμόαιμοι κι αφου εχουν αλλαξει οι συμπαντικές επιρροές, οι οποίες πια ειναι ευνοηκές για την υπαρξή τους] και η οποια φυλή μάλλον καταστρεφεται από τους Αριους ηρωες![καποιοι απ αυτα τα οντα πάντως απ οτι λένε εξακολουθούν να υπάρχουν]Καί ναι με την εμφάνιση των Αρίων αρχίζει η εποχή του Δωδεκαθέου κι ισχυει αυτο που λές για το 50-50!Παλιά ή νέα τάξη πραγμάτων;;χμ νέα τάξη που ειναι απλά παμπάλαια!!

tuluba είπε...

Καλημερα και καλο μηνα ,

@Πανδαρος . Με μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό θα ήθελα να παρατηρήσω κάτι , «κολλάς» στο OY – U και αφήνεις να περάσει το :
“Διότι κατ'ουσίαν δεν είμαστε περισσότερο από τροφή για όντα…”
(@ΚΔ) Το οποίο έρχεται σε αντιδιαστολή με το σχόλιο του ΚΔ , αν θεωρούμε ότι τα όντα είναι και θεοί :
“Οι «άνθρωποι» φαίνεται να προϋπήρχαν των «ουράνιων» θεών…”
@Μποτίλια
Ευχαριστώ για την «εξω από τα δόντια» αναρτηση.
Έχουμε φτάσει στο σημείο , οτιδήποτε «ανώτερο» να μην το βαφτίζουμε Θεο/θεο ?
καλό – κακό ή κάτι - αντί-κάτι ?

Κ.Δ είπε...

Καλημέρα.

@Πάνδαρε η ιστορία του Προμηθέα από εκεί που συνήθως την αντλούμε … βλέπε … αισχύλο … πρέπει να είναι αρκετά μπασταρδεμένη… με βάση το ιερατείο που ήταν από πίσω.

@Φωτεινή εκτός από το ότι καταγράφεται και αντλείται από τα εκάστοτε στοιχεία δεν πρέπει να το παίρνουμε παρά σαν τάσεις της εποχής του και όχι σαν αντικειμενικότητες … οφείλουμε να κάνουμε και τις ψυχαναλυτικές μετα-αναλύσεις αυτών των εκδηλώσεων που μας υπόδειξαν τα όποια στοιχεία μας. Οπότε σωστά νομίζω θέτεις την κουβέντα πάνω και στις αλλαγές των «θεών» (είπες για Αθηνά πχ) και τις συνδέσεις με τις συνειδησιακές αλλαγές ημών. Ποιοι θεοί δλδ που και αυτοί είναι υπό καθεστώτα ανάγκης.
Αυτό που μπορούμε να επισημάνουμε κάλλιστα είναι πως η εικόνα των «θεών» είναι πολλές φορές αυτοπροβολή της ανθρωπότητας αλλά ισχύει και το ανάποδο. Ενδεχομένως να υπάρχουν και συνειδησιακές ατομικότητες «ανώτερης» μορφής που τις αντιστοιχούμε εν αγνοία μας σε εκφάνσεις πλήρων συνειδητών θεών … Γεγονός που δεν ισχύει απόλυτα.. γιατί δεν έχουμε σαφή διάκριση των διανοιών και των δυνάμεων . Το θέμα είναι που σταματάν τα όνειρα των θεών και ξεκινάν τα οράματα των ανθρώπων και τούμπαλιν (Πουθενά δλδ… ακόμη και το αμέσως «ανώτερο» θέλημα εκδηλώνεται μέσω του «κατώτερου» άρχοντα παντός κόσμου και αναστρόφως. Όλοι είναι βαμπιράκια για τους διπλανούς τους εν τέλει). Εκεί τίθενται ενδιαφέροντα ερωτηματικά για τι γεωμετρίες που θα χρησιμοποιήσεις να περιγράψεις τα κοσμογονικά σου μονδέλα . Δλδς αν το πας νοητικά μπορείς να αφαιρέσεις τόσα ώστε να πηδήξεις το 12θεο ως πολλαπλότητα και να χτίσεις την βαβέλ σου μέχρι τον Έναν. (Μετά βέβαια πρέπει να ξαναβρείς τρόπο να χωρέσεις την ετεροτοπία της περατότητα σου στο σημείο της βλαμμένης νοητικής σου αφαίρεσης. ) Εν τέλει δλδ ακόμη και οι προσεγγίσεις που θέτουν τον άνθρωπο σε αντιπαράθεση με τους «θεούς» … δε με βρίσκει σύμφωνο (ή αν θες δε μπορούμε να είμαστε απόλυτοι για τπτ).

@Τουλούμπα μου μ’ αρέσει ο πληθυντικός στη τελευταία πρόταση σου.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι σας φαινεται τοσο περιεργο το γεγονος οτι ολοι ειμαστε κομματι της συμπαντικης τροφικης αλυσιδας?Ολα μεσα στο συμπαν τρεφουν και τρεφονται.Οταν οι περισσοτεροι τρωτε το αρνακι, που εφαγε το χορταρακι, που εφαγε την κοπρια και παει λεγοντας, γιατι αντιδρατε στο οτι καθε μορφη ενεργειας που εκπεμπετε τρεφει και κατι αντιστοιχο?Αυτο ειναι μια κοσμικη σταθερα γνωστη απο αρχαιοτατων χρονων.Εξαλλου η ενεργεια δε χανεται παρα ανακυκλωνεται.Το ζητημα δεν ειναι πώς θα βγει καποιος απο αυτην την κοσμικη τροφικη αλυσιδα.Το ζητημα ειναι πώς θα μαθουμε να αναπληρωνουμε αμεσα αυτο που χανουμε.Η εστιαση των περισσοτερων πανω σε αυτο το ζητημα ειναι λαθος απο τη βαση της.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε μεγάλε νταξ. Που σταματά η ηθική και ξεκινά το χλαπάκιασμα ναουμ?

Τζάμπα δλδς μας προίκισε η φύση με λοβό και κοινωνική συνείδηση ?

Με αυτά τα κριτήρια η ζούγκλα κόσμος δε γίνεται

Ανώνυμος είπε...

Τα παντα ολα ειναι ανταποδοτικο καθρεφτισμα των δρασεων και επιλογων μας.Οταν οι περισσοτεροι συναινειτε στο να φτανουν στα πιατα σας τροφες-οντα που κακομεταχειριστηκαν και εκτραφησαν παρα τη θεληση τους κατω απο αθλειες συνθηκες, γιατι αντιδρατε οταν και σεις αποτελειτε κατα τον ιδιο τροπο τροφη για ανωτερα οντα?Τα παντα μεσα στη φυση γνωριζουν με καποιο τροπο οτι αποτελουν κομματι της κοσμικης τροφικης αλυσιδας, απο το παραμικρο χορταρακι μεχρι το μεγαλυτερο θηριο.Ο μονος που το αρνειται ειναι ο συγχρονος ανθρωπος.Δεν ειναι τυχαιο οτι οι "πρωτογονες" φυλες καλουσαν τα πνευματα των ζωων που θα αποτελουσαν τροφη γι αυτες και τα ζωα ερχονταν μονα τους για θυσια.Επισης δεν ειναι τυχαια τα τελετουργικα των πρωτογονων τροπων κυνηγιου.Καθολου τυχαιο δεν ειναι επισης και το γεγονος οτι σε καποιες θρησκειες τα πτωματα των ανθρωπων αφηνονται ως τροφη για τα ορνεα.Αλλα και η ταφη και η καυση στο βαθος τους δειχνουν προσφορα προς τροφη στις αντιστοιχες οντοτητες, πυρος και γαιας.Ο μονος που θεωρει οτι μπορει να τρωει αλλα οχι να τρωγεται ειναι ο ανθρωπος, θεωρωντας οτι βρισκεται στην κορυφη της τροφικης αλυσιδας του μικροκοσμου του, αγνοωντας επιδεικτικα την τροφικη αλυσιδα του μακροκοσμου.Διακρινω καποια μορφη υποκρισιας εδω ή οχι?Σημειωστε οτι ακομη και τα συναισθηματα χαρας που εκπεμπετε αποτελουν επισης τροφη για αντιστοιχες οντοτητες αλλα βεβαιως εκει δε λεμε τιποτα...Οταν θα μαθουμε να σεβομαστε το οτιδηποτε τρωμε τοτε αυτοματα θα σεβαστουμε και εμεις απο οτιδηποτε μας τρωει.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε η έκθεση ιδεών σου δεν απαντά γρι στο ερώτημα μου. Ποιο σέβας και ποια κακομεταχείριση? Says who? Θα μπορούσα κάλλιστα να σου καταλογίσω διάφορα.

Το ότι ο ιθαγενής καλούσε τις φώκιες πχ και αυτές βγαίναν στα ρηχά και τις σφάζανε μετά ιεροτελετουργικά είναι το ίδιο πράγμα με τα εκτροφεία γουρουνιών σήμερις. Απλά τότες τις καλούσαν ψυχοτρονικώς ... σήμερα τα στοιβάζουνε τα ζα σε φάμπρικες.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το σύμπαν βρίσκει τρόπο να διατηρήσει την ομοιοσύσταση του και ανακυκλώνει το 99% από τα σκατά του. Που το είδες το σέβας σε αυτό?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κουδουνο-ανωνυμε,
φυσικα και σου απηντησα.Αλλα μαλλον εισαι ιδιαιτερα απασχολημενος με την προσωπικη σου κοσμοθεωρηση, ως συνηθως, αδυνατωντας να δεις ψηγματα αληθειας σε μια αλλη κοσμοθεωρηση που παρατηρει το θεμα απο την αναποδη.Δε χρειαζεται να βιαζεσαι παντα τοσο πολυ στις απαντησεις σου.Κανε μια μικρη προσπαθεια να φιλτραρεις τα γραφομενα μου εξω απο επιπλαστες ανθρωπινες ηθικες και σεβασμους.Γινε για λιγο γουρουνι ή αρνι ή κατσικι.Και μετα γινε για λιγο βαμπιρας ή αγγελος ή Θεος.Ενσυναισθηση δε θελουμε?Ας προπονηθουμε σε αυτην.

tuluba είπε...

@ Ανωνυμος (εκθεση)
«Οταν θα μαθουμε να σεβομαστε το οτιδηποτε τρωμε τοτε αυτοματα θα σεβαστουμε και εμεις απο οτιδηποτε μας τρωει.»
>ποιος το λέει αυτό ?
«Το ζητημα ειναι πώς θα μαθουμε να αναπληρωνουμε αμεσα αυτο που χανουμε»
>Καπιταλιστική λογική , δηλαδή να γίνουμε επαναφορτιζόμενες από απλές μπαταρίες .
«...αγνοωντας επιδεικτικα την τροφικη αλυσιδα του μακροκοσμου»
>Μπορείς να μας αναφέρεις τους κρίκους αυτής της αλυσίδας? Και αν έχει στηθεί έτσι εγώ δεν έχω το δικαίωμα να θέλω να απεμπλακώ από αυτήν ?
«Σημειωστε οτι ακομη και τα συναισθηματα χαρας που εκπεμπετε αποτελουν επισης τροφη για αντιστοιχες οντοτητες αλλα βεβαιως εκει δε λεμε τιποτα..»
>Εχει αναφερθεί.

Ανώνυμος είπε...

@tuluba

>Ο νομος της δρασης και της αντιδρασης.

>Ισως και να ειναι καπιταλιστικη λογικη για καποιον που εχει προγραμματιστει να αναλυει βασει ανθρωπινων κοινωνικοπολιτικων μοντελων, δεν αντιλεγω.Βασει κοσμικων μοντελων ομως, ισως να ειναι μια αληθεια στην οποια οφειλουμε να στρεψουμε την κυρια προσοχη μας.Προσωπικως, εχω πειραματιστει αρκετα και με συνειδητη προσφορα ενεργειας και με αμεση αναπληρωση αυτης.Η διαχειριση αυτης ειναι το ζητουμενο.

>Τους κρικους αυτης της αλυσιδας μπορεις να τους δεις αν καθρεφτισεις μερικα γνωστα φιλοσοφικα μοντελα απο την αναποδη.Οπως επανω ετσι και κατω.Δικαιωμα απεμπλοκης ισως και να εχεις αν βρεις τροπο εσυ καταρχην να μην τρεφεσαι απο την κοσμικη ενεργεια.Περνα στην ανυπαρξια δηλαδη και δωσε χαιρετισματα.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε δε πρόλαβα ακόμα να σε τσιγκλήσω και μπερδεύτηκες με κουδουνοκρουσίες και μπούρδες. Κουβέντα έκανα δίκην διαβόλου.

Η κωλοτούμπα σου έχει ως εξής, και δείχνει ότι προφανώς κι εσύ δε ξέρεις τί λες και απλά λες για να λες: Μέχρι πρότινος ανήγαγες την ηθική και το σέβας στην απολυτότητα της ζωής και τώρα την κατέβασες σε ανθρωποκεντρική επιπλασία και μας προτείνεις να γίνουμε βαμπίρια. Είσαι εγκάθετος, προβοκάτορας και άλλο ένα ανώνυμο τρολλ που φάσκει και αντιφάσκει κάνοντας χαβαλέ και πετώντας μενίρ.

Τί μας τσαμπουνάς την ανωτερότητα της δικιά σου θεάσεως ως ανάποδη όταν δε ξέρεις καν τί λες ρε ασχετίδι?

Δεν απαντάς πάλι επί της ουσίας όταν μοιράζεις δίκια και άδικα. Γω ψηφίζω εσένα πρώτο να δώσουμε στα βαμπιροαρχόντια να σε φάνε, αφού σε αρέσει η ενσυναίσθηση να τη βιώσεις μέσα από τη κοιλιά κάποιου κοίτους

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κουδουνο-ανωνυμε (δις),
μεχρι προτινος βελαζα.Λυπαμαι αλλα μαλλον εσυ μπερδευτηκες, μιας και ποτε μου δεν ανηγαγα την ηθικη και το σεβας ως απολυτοτητες της ζωης.Αντιθετως!Συμπαθω και προπονουμαι εις τις ανηθικοτητες και τις ασεβειες αυτης, μεσα απο ζεν ασκησεις.Σε ευχαριστω θερμως δια την ψηφο σου αλλα και παλι σε προλαβα μιας και εκουσιως εχω προσφερθει ουκ ολιγες φορες, οχι βεβαιως στα βαμπιροαρχοντια οπως θελεις ατοπως να τα ονομαζεις αλλα σε αλλου τυπου θλιμμενες νυκτ-εριδες.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμο ρακούδι

Παρεπιμπτόντως αυτές οι τακτικές ζεν είναι για τον πόιτσο...και σου έχουν κάνει το μυαλό πελτέ. Σε ξαναλέω μη μπερδεύεσαι έτσι γιατί θα μπερδευτείς.

"Ατόπως" δε τα λέω βαμπιροαρχόντια μεγάλε γιατί τα ξέρω, είναι φιλαράκια μου και τους αρέσει που και που να τους λένε έτσι. Οπότε σάλτα και χοροπήδα με τα νυχτεριδάκια σου... γατάκι.

Σαφώς και ανήγαγες την ηθική σε απολυτότητα. Σαφώς φάσκεις και αντιφάσκεις δε χωρά αμφιβολία σε αυτό. Είσαι τελείως βλαξ και τελεία. Δε σηκώνει κουβέντα το πράγμα. Η αλήθεια είναι πασιφανής και είναι με το μέρος μου. Έχω δίκιο και έχεις άδικο. Πως να το πω αλλιώς ρε παιδί μου. Αν διαφωνείς. Ε τί να κάνουμε τότε συλληπητήρια... Αν θες πάντος εμπειρία με βαμπιροαρχόντι ... αρκεί να με αφήσεις να σε πλησιάσω λίγο...

Ανώνυμος είπε...

@ Ανωνυμο κουδουνο-νυκτεριδακι

Σε εχω ηδη αφησει εις το παρελθον να με πλησιασεις λιγακι και σε εφαγα παραυτα.Για θυμησου...Και απο οτι δειχνεις σου αρεσε και θες κι αλλο.Λυπουμεθα αλλα ησουν ανοστος.Επομενος παρακαλω!

Κ.Δ είπε...

Χα, χα. Ρε guys σιγά τα αίματα.

Το θέμα είναι απλό. Όσο υπάρχουν ετεροτοπίες, κρίσεις, διακρίσεις και επικρίσεις τόσο θα υπάρχουν και αλτρουισμοί ή ιδιοτέλειες. Τι να κάμνωμεν δηλαδή. Έτσι παίζει το πράγμα μετά τη ρήξη.

PS* Καλά ρε ανώνυμε lamer εσύ που προφανώς με μπερδεύεις με τον άλλον ανώνυμο lurker … Είναι ποτέ δυνατόν εγώ να έλεγα λέξεις όπως ρακούδι , ασχετίδι και τέτοια ή ότι είμαι φίλος με βαμπιροαρχόντια;

Ανώνυμος είπε...

Κουδούνα που σε λέγει κι ο άλλος είσαι ένα τράγος και μισός και άντε και χοροπήδα κι εσύ με τις φιλοσοφίες σου. Αλτρουισμοί και ιδιοτέλειες και μπούρδες. Έκανα μία απλή ερώτηση και το χετε κάνει σούπα πάλι. Είστε για τον πόιτσο, φεύγω. Όσον αφορά τώρα τον άλλον ανώνυμο, φίλε δεν ήθελα να σε τζαζάρω αλλά εσύ με φαίνεται βλέπεις πολλά όνειρα και στο ξύπνιο σου, οπότε τζαζάρεσαι ή μάλλον τζηζάρεσαι από μόνο σου. Λαμακία το λένε αυτό και καλή η πρακτική της αλλά με μέτρο.

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον τα κουδουνια δω μεσα ειναι πολλα.Κατι σαν κοπαδι ενα πραγμα.Και παρακαλω, οταν θελετε να μιλατε ποδανα, να τα μιλατε σωστα.Λακιαμα ειναι το σωστο, τζαζοανώνυμο.Λακιαμα.Το αλλο που λες, το λαμακια, φατο τηγανητο μπας και στρωσεις.

Ανώνυμος είπε...

λαμακία από το λαμακας βρε ασχετίδι, το γράφει και το google. Λακιαμας δεν υπάρχει. Στούρνε

Ανώνυμος είπε...

Προς ορθιν χρησιν της ποδανης: μεταθετομεν την πρώτη συλλαβη εις το τελος και διαβαζομεν - λακαςμα ητοι μαλακας, λακιαμα ητοι μαλακια.

υγ:Καλη πτηση ευχομεθα για Μαλαισια!Και κοιτα μη φας πολλες καραβιδες γεμιστες με λαμακια, μην εχομεν αλλα.

Ανώνυμος είπε...

βλέπω να ηρέμησες λίγο αφού ρε καρντάση σε είπα να πούμε αλλά συ εκεί φαγώθηκες να σε κεράσω μέρα μεσημέρι δίψασες να πούμε κι εσύ και ο κόσμος διψά για αίμα και σπέρμα λαμακας είναι κατα εξαίρεση σε λέω φαγώθηκες και δικός σου φίλος είναι αυτός ο κουδούνης μένα τι θες και με μπερδουκυκλώνεις στα δικά σας το κέρατο μου αλλα οκ είμαι χαμογελαστός οπτιμιστάκος εγώ μωρέ θα τακιμιάσουμε σε λέω δε παίζει στρες κι αν θες και κέρασμα γω δω ειμαι μη φυγεις μαλαισία

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ανώνυμος πρώτου σχολίου

Αγαπητέ/ή φίλε/η,
θερμά ευχαριστώ για την αποδοχή και την ενθάρρυνση. Ως πρώτο σχόλιο που γράφτηκε, ήταν για μένα ιδιαίτερα πολύτιμο. Για πρώτη φορά με αυτήν την ανάρτηση παραβαίνω πλήρως τα όρια τής συμβατικής λογικής, η οποία δεν παύει να διέπει ως ένα βαθμό και εμένα. Είναι επόμενο με τέτοιου είδους προσεγγίσεις ο γράφων να αποτολμά μια διαφορά φάσεως με ένα τμήμα τού εαυτού του. Η πιστοποίηση όμως τής οδού που επιλέχθηκε, με πείθει ότι στο συγκεκριμμένο εγχείρημα δεν είμαι μόνος και μεταιοριζόμενος.
Στα σχόλια που επακολούθησαν, διαπιστώνω μια ανοιχτή διάθεση από πλευράς των σχολιαστών γενικότερα - πέρα από συγκεκριμένες διαφωνίες που διατυπώνονται - έναντι τής τάσης να προσεγγιστούν καταστάσεις με τρόπο διαφορετικό από τα τετριμμένα, χωρίς να αμφισβητείται η σοβαρότητα τού γράφοντος.
Το ζήτημα τής Λίλιθ ετέθη παρεπτόντως και δεν εκτιμώ ότι συμβάλλει σε κάθε περίπτωση στην επιχειρηματολογία τής αναρτήσεως. Αφετηρία μου στάθηκε η σκοπιιμότητα να αναφερθώ στον σχετικά - τουλάχιστον από μια πρώτη οπτική - ετερόκλητο τρόπο, που έχει γίνει χρήση τού συμβόλου τής κουκουβάγιας κατά καιρούς. Ένα ζήτημα, που θεωρώ ότι μάλλον πρέπει να είναι σημαντικό και αξίζει να απασχολήσει πιο συγκεκριμένα. Εδώ επιχειρήθηκε μια πρώτη προσέγγιση (ελπίζω με την δέουσα προσοχή) περισσότερο για να αναδείξει το θέμα, παρά για να δώσει πλήρεις ή συνεκτικές ερμηνείες.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό το ζήτημα, ως και η ενασχόλιση με τις σχετιζόμενες θεότητες, θα πρέπει μελλοντικά να διερευνηθεί περισσότερο. Υπό αυτήν την οπτική ευχαριστώ για τα στοιχεία σχετικά με την Λίλιθ που κατατέθησαν και για τον αντίστοιχο σύνδεσμο.
Ας μού επιτραπεί με αυτήν την ευκαιρία να προσθέσω, ότι έχω προσφάτως αναφέρει την γενικότερη άποψή μου σχετικά με την μη μονοσήμαντη λειτουργικότητα των συμβόλων. Κατά συνέπεια η όποια προσπάθεια για ερμηνεία τους μπορεί να γίνεται κατ' αρχήν προσεγγιστικά. Το γεγονός, ότι τέτοιου είδους ζητήματα τίθενται σε ανοικτή συζήτηση, απηχεί και την αναγκαιότητα να βγουν κάποια σημαντικά δεδομένα, που αφορούν μυητικές διαδικασίες, στο φως μιας κριτικής θεώρησης, όπου ο διάλογος συνιστά πολύτιμο στοιχείο της.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Σοφία

Αγαπητή φίλη,
η αναφορά στην "ονυχοφαγία" έγινε αποκλειστικά σε συνδυασμό με την περίπτωση τού εθισμού σε σκληρά ναρκωτικά.
Δεν θεωρώ ότι από μόνη της αυτή η συνήθεια σχετίζεται με την προβληματική τής αποσπάσεως ζωτικής ενέργειας από αιθερομορφές.
Όμως, όπως έγραψες, αυτή δεν παύει να υποδειλώνει μια αίσθηση αβεβαιότητος. Ως προκύπτουσα πρακτική από άλλες, σημαντικότερες ψυχικές αφετηρίες, δεν νομίζω ότι αρμόζει να εστιάσουμε την προσοχή μας στην κατάργησή της καθ' εαυτήν. Θα ήταν ίσως περισσότερο οφέλιμο, να αναζητήσουμε τα ψυχικά αίτιά της και να προσπαθήσουμε να δώσουμε σε αυτά μια φρόνιμη διέξοδο. Κατανοώ, ότι αυτό δεν είναι εύκολο. Όμως, επιχειρώντας μια τέτοια διαδικασία, θέτουμε σε κίνηση κάτι σημαντικό: Το να ερευνούμε δηλαδή με συνειδητό τρόπο τις καταστάσεις, οι οποίες επηρεάζουν και δομούν τον ψυχισμό μας. Οπότε το όφελος μεσοπρόθεσμα μπορεί να αποβεί σημαντικότερο από το να ξεπεράσουμε μια συνήθεια, η οποία μάς ενοχλεί.
Πολλές φορές αδυνατούμε οι ίδιοι να αναγνωρίσουμε κάποια πράγματα, τα οποία μπορεί ως ένα βαθμό να είναι προφανή. Σε αυτήν την καταεύθυνση μπορεί ίσως να μάς βοηθήσει η άποψη κάποιων καλών φίλων, οι οποίοι μπορούν να δουν κάποια προβλήματα που μάς αφορούν με τρόπο πιο αποστασιοποιημένο από ότι εμείς.
Παρ'΄ολα αυτά, εάν ισχύουν αυτά που ισχυρίστηκα στην ανάρτηση, η καταστροφή της άκρης των νυχιών μάς αποστερεί την ακμή μιας σημαντικής κεραίας, η οποία συμβάλλει στον συσχετισμό μας με τα κοσμικά δεδομένα και ενέργειες. Νομίζω λοιπόν, ότι στον βαθμό που αντιμετωπίζουμε ανάλογο πρόβλημα, αξίζει να ασχοληθούμε συγκεκριμένα με στόχο να το ξεπεράσουμε.
Εάν νομίζεις, ότι θα μπορούσα να ενισχύσω την προσπάθειά σου πιο συγκεκριμένα, ευχαρίστως μπορείς να επικοινωνίσεις μαζί μου μέσω μέιλ.

PANDAROS είπε...

Kαλησπερα

μεχριτωρα διατυπωθηκε[με τον εναν η τον αλλο τροπο] η αποψη οτι ειμαστε μερος της συμπαντικης τροφικης αλυσιδας και οπως τρωμε εμεις τα κατωτερα ειδη ετσι μας τρωνε και εμας τα ανωτερα οντα-ειτε στην σουβλα κεκροπες γιγαντες κ,λ, ειτε μας ρουφανε το αιμα οι βρικολακες ειτε μας ρουφανε με το μπουρι της σομπας την ζωτικη ενεργεια μας δαιμονικες υπαρξεις-

θελω να θεσω προς συζητηση και μια αλλη παραμετρο που δεν υποθηκε τον ανθρωπινο κανι-βαλ-ισμο....

τω καιρω εκεινω υπηρχαν γιγαντες επι της γης και ειχαν τους ανθρωπους σαν ζωα να φυλανε τα κοπαδια τους [γιαυτο αλλωστε και δεν ειχαμε μονιμους οικισμους ,εκτος ελαχιστων περιπτωσεων..]ο καθε γιγαντας λεγονταν και γεναρχης και ολοι οι ανθρωποι φορουσαν ενα περιαπτο, ενα σημαδι δηλαδη -πως εχουμε εμεις τον σταυρο - με σκοπο οταν τους συναντησουν αλλοι γιγαντες να καταλαβυν οτι ανοικουν στο κοπαδι του Ερεχθεα,π.χ και να μην τους φανε,,.ετσι την γλυτωναν προσωρινα μεχρι να τον δουν τροφαντο τροφαντο ο γεναρχης η το σοι του-οι αλλοι γιγαντες δηλαδη- και να τον προσθεσουν στο μενου τους μαζι με τον αρνακι γαλακτος

οι ανθρωποι τοτε ειχαν εναν αρχηγο που ειχε και ονομα!!! για να επικοινωνει με τους γιγαντες [σαν συνδεσμος ]και να κουμαντερνει τους ανθρωπους.. αυτο μου θυμιζει το αγαπημενο προβατο του παππου μου και ηταν το μονο που ειχε ονομα -λουιζα ετσι την ελεγε- αυτο το προβατακι περασε ζωη και κοτα !

Αποτελεμα? το εφαγε τελευταιο χαχαχχα ακριβως οπως κανανε οι γιγαντες στους ανθρωπους την εποχη
εκεινη....
ετσι οι ανθρωποι θεωρουσαν την ανθρωποφαγια κατι το φυσικο, γιαυτο και προσφαιραν στον αρχηγο τους ,οταν πηγαν στον γερο διαολο και εξαφανιστηκαν αποτο προσωπο της γης οι γιγαντες , τον πιο διαλεκτο συμπολιτη τους η τον πιο γενναιο εχθρο τους ... ετσι εκτος απο φαγακι ετρωγαν και την αιθερικη , πως να το πω, δυναμη..τρωγοντας εναν γενναιο γινονταν γενναιοτεροι
[τωρα μου ηρθε το παραδειγμα του δια που εφαγε την μητις για να γινει σοφοτερος η τον μελεαγρο αν θυμαμαι καλα που εφαγε η μαλλον ρουφηξε τον εγκεφαλο ενος εχθρου του -δεν θυμαμαι ποιανου τωρα..σπαρταριστο -σπαρταριστο και μαλιστα ωμο!!!! τωρα δνε εχω χρονο να ψαξω και να ποσταρω το μρμαρινο συμπλεγμα να τον δουν ολοι ...

οι αρχαιοι προγονοι μας επειδη ειχαν μνημη δεν εφριταν με τον κανιβαλισμο ,μαλιστα τον θεωουρουσαν σαν κατι το φυσικο, και αποδειξη στον ομηρο οταν ο κυκλωπας ετρωγε για πρωινο και απο ενα φανταρι του οδησσεα αυτοι εβλεπαν το θεμα μαλλον στωικα...
Αλλα και στην σημερινη απολιτιστη αφρικη και στην νησο παπουα σκομη και σημερα υπαρχουν κυνηγοι κεφαλων! Οπου καθε πανσεληνο βαινουν στο κατοπι και οποιον παρει ο χαρος..χαχαχαχαχ...
με τα χρονια αυτο περασε στην θρησκεια και εχουμε φαινομενα τυπου αγιας κοινωνιας οπου οι πιστοι τρωνετο σωμα και το αιμα του θεου τους...
ειναι συμβολισμος βεβαια αλλα η πραξη ειναι πραξη..ουσιαστικα τρωμε την ζωικη ενεργεια και αιθερικη του θεου,,

τρωγοντας λοιπον ενα ζωο η φυτο ουσιαστικα μεσω της τροφης τρως και το αιθερικο του ετσι εξηγειται γιατι οι μουσουλμανοι δεν τρωνε το γουρουνακι σαν ακαθαρτο γιατρι τρωγντας ενα βρωμογουρουνο επαιρναν και τις ιδιοτητες του, [καπου ακουσα οτι εχει σχεδον ιδιο dna με εμας και θεωρειται πραξη καννιβαλισμου]

ετσι εξηγουνται ολα, γιατι π,χ οι εσκιμωοι τρωνε τα παπαρια του ταρανδου γιανα ειναι ντουροι στο κρεβατι.. γιατι ο πυθαγορας δεν ετρωγε κουκια γιατι δεν πρεπει να τρωνε αυτα τα κθουλου τα χταποδια και τις σουπιες,,,,[ πλαματα πολυ μοχθηρα στην οψη]....

το θεμα ειναι συμφωνα με τον παραπανω συλλογισμο ειναι τι εχουμε εμεις και αρεσουμε τοσο πολυ σε αυτες τις δαιμονικες οντοτητες που μας εχουμε παρει αμπαριζα και μας ρουφανε με το μπουρι της σομπας

Υ.Γ

Παντως δεν εχω διαβασει ακομη σε πλατωνικα κειμενα για αυτες δαιμονικες ρουφηχτρες... ειναι δυνατον στον πλατωνα αυτα τα θεματα να ηταν αγνωστα?..
ενω ολη η αρχαια ελλαδα ηταν θετικη στον ενθουσιασμο δηλαδη σε αυτην την εθελουσια δαιμονικη καταληψη των ανθρωπων απο ας πουμε θεους...

μποτιλια περιμενω τον τροπο σου για να παρουμε την αγκιναρα και να την κοπανισουμε στις κεφαλες αυτων των πλασματων





PANDAROS είπε...

Kαλησπερα

μεχριτωρα διατυπωθηκε[με τον εναν η τον αλλο τροπο] η αποψη οτι ειμαστε μερος της συμπαντικης τροφικης αλυσιδας και οπως τρωμε εμεις τα κατωτερα ειδη ετσι μας τρωνε και εμας τα ανωτερα οντα-ειτε στην σουβλα κεκροπες γιγαντες κ,λ, ειτε μας ρουφανε το αιμα οι βρικολακες ειτε μας ρουφανε με το μπουρι της σομπας την ζωτικη ενεργεια μας δαιμονικες υπαρξεις-

θελω να θεσω προς συζητηση και μια αλλη παραμετρο που δεν υποθηκε τον ανθρωπινο κανι-βαλ-ισμο....

τω καιρω εκεινω υπηρχαν γιγαντες επι της γης και ειχαν τους ανθρωπους σαν ζωα να φυλανε τα κοπαδια τους [γιαυτο αλλωστε και δεν ειχαμε μονιμους οικισμους ,εκτος ελαχιστων περιπτωσεων..]ο καθε γιγαντας λεγονταν και γεναρχης και ολοι οι ανθρωποι φορουσαν ενα περιαπτο, ενα σημαδι δηλαδη -πως εχουμε εμεις τον σταυρο - με σκοπο οταν τους συναντησουν αλλοι γιγαντες να καταλαβυν οτι ανοικουν στο κοπαδι του Ερεχθεα,π.χ και να μην τους φανε,,.ετσι την γλυτωναν προσωρινα μεχρι να τον δουν τροφαντο τροφαντο ο γεναρχης η το σοι του-οι αλλοι γιγαντες δηλαδη- και να τον προσθεσουν στο μενου τους μαζι με τον αρνακι γαλακτος

οι ανθρωποι τοτε ειχαν εναν αρχηγο που ειχε και ονομα!!! για να επικοινωνει με τους γιγαντες [σαν συνδεσμος ]και να κουμαντερνει τους ανθρωπους.. αυτο μου θυμιζει το αγαπημενο προβατο του παππου μου και ηταν το μονο που ειχε ονομα -λουιζα ετσι την ελεγε- αυτο το προβατακι περασε ζωη και κοτα !

Αποτελεμα? το εφαγε τελευταιο χαχαχχα ακριβως οπως κανανε οι γιγαντες στους ανθρωπους την εποχη
εκεινη....
ετσι οι ανθρωποι θεωρουσαν την ανθρωποφαγια κατι το φυσικο, γιαυτο και προσφαιραν στον αρχηγο τους ,οταν πηγαν στον γερο διαολο και εξαφανιστηκαν αποτο προσωπο της γης οι γιγαντες , τον πιο διαλεκτο συμπολιτη τους η τον πιο γενναιο εχθρο τους ... ετσι εκτος απο φαγακι ετρωγαν και την αιθερικη , πως να το πω, δυναμη..τρωγοντας εναν γενναιο γινονταν γενναιοτεροι
[τωρα μου ηρθε το παραδειγμα του δια που εφαγε την μητις για να γινει σοφοτερος η τον μελεαγρο αν θυμαμαι καλα που εφαγε η μαλλον ρουφηξε τον εγκεφαλο ενος εχθρου του -δεν θυμαμαι ποιανου τωρα..σπαρταριστο -σπαρταριστο και μαλιστα ωμο!!!! τωρα δνε εχω χρονο να ψαξω και να ποσταρω το μρμαρινο συμπλεγμα να τον δουν ολοι ...

οι αρχαιοι προγονοι μας επειδη ειχαν μνημη δεν εφριταν με τον κανιβαλισμο ,μαλιστα τον θεωουρουσαν σαν κατι το φυσικο, και αποδειξη στον ομηρο οταν ο κυκλωπας ετρωγε για πρωινο και απο ενα φανταρι του οδησσεα αυτοι εβλεπαν το θεμα μαλλον στωικα...
Αλλα και στην σημερινη απολιτιστη αφρικη και στην νησο παπουα σκομη και σημερα υπαρχουν κυνηγοι κεφαλων! Οπου καθε πανσεληνο βαινουν στο κατοπι και οποιον παρει ο χαρος..χαχαχαχαχ...
με τα χρονια αυτο περασε στην θρησκεια και εχουμε φαινομενα τυπου αγιας κοινωνιας οπου οι πιστοι τρωνετο σωμα και το αιμα του θεου τους...
ειναι συμβολισμος βεβαια αλλα η πραξη ειναι πραξη..ουσιαστικα τρωμε την ζωικη ενεργεια και αιθερικη του θεου,,

τρωγοντας λοιπον ενα ζωο η φυτο ουσιαστικα μεσω της τροφης τρως και το αιθερικο του ετσι εξηγειται γιατι οι μουσουλμανοι δεν τρωνε το γουρουνακι σαν ακαθαρτο γιατρι τρωγντας ενα βρωμογουρουνο επαιρναν και τις ιδιοτητες του, [καπου ακουσα οτι εχει σχεδον ιδιο dna με εμας και θεωρειται πραξη καννιβαλισμου]

ετσι εξηγουνται ολα, γιατι π,χ οι εσκιμωοι τρωνε τα παπαρια του ταρανδου γιανα ειναι ντουροι στο κρεβατι.. γιατι ο πυθαγορας δεν ετρωγε κουκια γιατι δεν πρεπει να τρωνε αυτα τα κθουλου τα χταποδια και τις σουπιες,,,,[ πλαματα πολυ μοχθηρα στην οψη]....

το θεμα ειναι συμφωνα με τον παραπανω συλλογισμο ειναι τι εχουμε εμεις και αρεσουμε τοσο πολυ σε αυτες τις δαιμονικες οντοτητες που μας εχουμε παρει αμπαριζα και μας ρουφανε με το μπουρι της σομπας

Υ.Γ

Παντως δεν εχω διαβασει ακομη σε πλατωνικα κειμενα για αυτες δαιμονικες ρουφηχτρες... ειναι δυνατον στον πλατωνα αυτα τα θεματα να ηταν αγνωστα?..
ενω ολη η αρχαια ελλαδα ηταν θετικη στον ενθουσιασμο δηλαδη σε αυτην την εθελουσια δαιμονικη καταληψη των ανθρωπων απο ας πουμε θεους...

μποτιλια περιμενω τον τροπο σου για να παρουμε την αγκιναρα και να την κοπανισουμε στις κεφαλες αυτων των πλασματων





Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραια.Και μιας και η συζητηση εφτασε δω που εφτασε, ορθο θα ηταν να ειπωθει οτι η ενεργεια για την οποια μιλαμε, δεν ειναι προσωπικη, δικη μας.Εμεις ειμαστε τα δοχεια αυτης της κοσμικης ενεργειας, οπως και καθετι τριγυρω μας ειναι δοχειο αυτης.Δανεικη ειναι και απο τη βαση της δεν εχει ουτε αρνητικο ουτε θετικο προσημο.Προκειται για την ζωτικη ενεργεια που προηλθε απο τον πρωτο που ξεπηδησε απο το Χαος.Τον Ερωτα.Ο τροπος φιλτραρισματος και εκφρασης αυτης της ενεργειας, την κανει ειτε αρνητικη ειτε θετικη, ελκυοντας και τις αντιστοιχες οντοτητες.Αν λοιπον καποιος θεωρει πως τον ρουφανε μονιμα κακοι βαμπιρες, ας αναρωτηθει δια ποιον λογο συμβαινει αυτο.Μηπως εκφραζει και αντιστοιχες οψεις?Μηπως δεν ειναι αρκετα εστιασμενος, ωστε να δημιουργει ασπιδα προστασιας τριγυρω του?Μηπως οι επιλογες του ειναι τετοιες ωστε να επιτρεπουν τετοιο ρουφηγμα?Ειμαστε οι επιλογες μας.Και ολα ειναι ζητημα διαχειρισης αυτης της ζωτικης ενεργειας που μας δινει και μας παιρνει τη ζωη.Και ξαναλεω.ΔΕΝ ειναι δικη μας.Ειναι δανεικη.Ειμαστε τα δοχεια εκφρασης της.

υγ: ανωνυμε που νομισες οτι σε μπερδεψα...τραμπαλα ειπα να καμω και ψαρευτικη σαν καλο ψαρι που ειμαι.Γιατι για να πιασεις αυτο που θες, πρεπει να γινεις και συ τετοιο.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ PANDAROS

Καλέ μου φίλε,
πριν από κάθε τι άλλο, θα ήθελα να ρωτήσω πώς εξελίσσεται η κατάσταση τής μητέρας σου, πιστεύοντας ότι αυτό το ερώτημα απασχολεί πρώτιστα πολλούς φίλους και φίλες εδώ.

Στο θέμα τής Παλλάδος θέλω να καταθέσω τα εξής:
Ουδέποτε πίστεψα ότι διαθέτω τις προϋποθέσεις ώστε να μπορώ να θεωρώ τον εαυτό μου πλατωνιστή. Η φιλοσοφία είναι ιδιαίτερα δύσβατος περιοχή, ειδικά για όσους δεν είμαστε ειδικοί επί τού θέματος. Εκτιμώ, ότι η πλατωνική διδασκαλία υπήρξε μυστική και ως εκ τούτου είχε εν τέλει μυητικό χαρακτήρα. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Πλάτων κατάσσεται από τον Αριστοτέλη στούς Πυθαγορείους. Τα γραπτά τού Πλάτωνος αποτελούν - συμφώνως προς την εκτίμησή μου - κωδικοποιημένη αγκύρωση στο μέλλον των βασικών αρχών τής διδασκαλίας του, αφήνοντας ανοικτή την πρόκληση σε κάποιους από αυτούς που μελλοντικά τα μελετήσουν, να βρουν οι ίδιοι - στο βαθμό που η ευσπλαχνία τής γνώσεως τούς αναδείξει επάξιους - το αντίστοιχο μονοπάτι, που οι οδοδείκτες τής διδασκαλίας του σηματοδοτούν. Ο Πλάτων για να μπορέσει να συνάξει το γνωσιολογικό υλικό του και να το συνθέσει σε πλαίσια διδασκαλίας, αφιέρωσε με έμφαση την ζωή του σε αυτόν τον σκοπό. Η δική μου βιογραφία είναι - καλώς ή κακώς - πολύ πενιχρή, ούτως ώστε να δύναται να ανταποκριθεί στοιχειωδώς σε ένα τέτοιο καθήκον. Ως άνευ όρων όμως ερευνητής, με στόχο τον εντοπισμό ενός απαραίτητου για την δράση οργάνου, προσπαθώ να αντλήσω, στον βαθμό που μπορώ, κάποια διδάγματα από την διδασκαλία του, τα οποία όμως έχουν μερικό και αποσπασματικό χαρακτήρα.
Από όσο μπορώ να επικοινωνώ με τα γραπτά του, διαπιστώνω, ότι ενώ μονίμως συμφωνώ με τις αρχές που αυτός προβάλλει, αρκετές φορές διαφωνώ με συγκεκριμένες εκτιμήσεις του ως προς κάποια δεδομένα τής εποχής του. Αναφορικά με αυτές, δεν είμαι εις θέσιν να γνωρίζω, κατά πόσο διατυπώθησαν με χαρακτήρα σκοπιμότητος, ώστε να μην έλθει αυτός σε άμεση σύγκρουση με το κατεστημένο τής εποχής του και υποχρεωθεί να δει τα ραδίκια ανάποδα, όπως ο διδάσκαλός του. Με την καταδίκη σε θάνατο τού Σωκράτη, η οποία κατά την άποψή μου υπήρξε στημένη δολοφονική ενέργεια σε βάρος του από το κατεστημένο τής εποχής του και σχετικά με τούς λόγους που αυτή επεβλήθη δεν έχω συναντήσει μέχρι σήμερα ούτε ένα κείμενο, το οποίον να μην αναφέρεται με κωδικοποιημένο τρόπο σε αυτά τα συμβάντα, έδειξε το κατεστημένο τής εποχής, ότι δεν ήταν διαθετημένο να δεχθεί τις συνέπειες τής κριτικής τής φιλοσοφίας, χωρίς να πέσει λεπίδι. Είναι γνωστό, ότι και ο Αριστοτέλης την έκανε από την Αθήνα νύκτα, αναφερόμενος στο γνωστό αιτιολογικό. Στόχος των διωκτών του, δεν ήταν σύμφωνα με την ρήση του ο ίδιος, αλλά η φιλοσοφία.
Κατά συνέπεια, πέραν των αθυεντιών, τις οποίες σέβομαι, έχω ανάγει ως τελικό κριτίριο την ευθυκρισία. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορώ να δω, πού συνέχεται το ρήμα πάλλω και ως εκ τούτου εξακολουθώ να μην αποδέχομαι την εν λόγω ερμηνεία, μέχρις ότου μεταπειστώ, βάσει συγκεκριμένης πραγματιστικής επιχειρηματολογίας. Επίσης κατανοώ και σέβομαι την επιλογή όσων προτιμούν να αποδέχονται την ερμηνεία τού πλατωνικού κειμένου ένεκα αυθεντίας.

Συνεχίζεται

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Συνέχεια προηγούμενου

Πριν προχωρήσω σε τοποθέτηση στα προηγούμενα σχόλιά σου, θέλω να αναφερθώ στο ζήτημα που έθεσες στο πρόσφατο σχόλιό σου, σχετικά με τον Πλάτωνα, διότι άπτεται αυτών που έγραψα προηγουμένως.
Όπως ήδη ισχυρίστηκα, η γραπτή διατύπωση τής πλατωνικής διδασκαλίας έχει τα χαρακτηριστικά τής συστηματικής παράθεσης γενικών αρχών και δη με κωδικοιποιημένο τρόπο, χωρίς να υπεισέρχεται εν τέλει αμέσως και με σαφή τρόπο στα δεδομένα τής εποχής του.
Εάν ο Πλάτων προέβαινε σε τοποθετήσεις περί τελετουργικής αιμοποσίας, τελετουργικού κανιβαλισμού, τελετουργικής ομοφυλοφιλίας, τελετουργικού ευνουχισμού και τελετουργικής παιδεραστίας, θα το έκανε με πλήρως αποκαλυπτικό τρόπο, οπότε θα αποδομούσε το Μάτριξ, όπως αυτό εκφραζόταν στην εποχή του.
Η παρούσα ανάρτηση είναι η πρώτη, στην οποία προβαίνω σε αναφορές, χωρίς να υποκύπτω σε προσχήματα. Ως καθίσταται κατανοητό, θα ακολουθήσουν Θεού θέλοντος και άλλες, οπότε το κορδόνι έχει συνέχεια.
Επ' αυτού θεωρώ σημαντική την κατανόηση, ότι η ρήξη με το Μάτριξ (Ρωγμή) δεν μπορεί να συντελεστεί αποκλειστικά με διαφωτιστικές διαδικασίες. Αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή από όποιον έχει ερευνήσει και δύναται συνεπώς να επισκοπεί τον τρόπο που δομείται, λειτουργεί, επιβάλλεται και αναπαράγεται το Μάτριξ.
Η ρήξη όμως με το Μάτριξ συνιστά διαδικασία κοινωνικού κινήματος, η οποία μπορεί να συντελεστεί ΜΟΝΟΝ ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Εκτιμώ, ότι αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό μόνο στην τελική φάση μιας ιστορικής σπείρας, όπου το διακύβευμα έχει ολοκληρωτικό χαρακτήρα και όπου στην συγκρουση συμμετέχουν ενεργά στελέχη υψηλής μυήσεως από ιερατεία τού παρελθόντος, τα οποία μετά από πολλαπλές ήττες καλούνται να επικρατήσουν επιτυχώς στον τελικό γύρο (ρεβάνς).

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ PANDAROS, συνέχεια

Στο ζήτημα τής αποτιμήσεως των συγκεκριμένων γραμμάτων που ετέθη, υποθέτω ότι δεν ανέτρεξες στην ανάρτηση την οποία ανέφερα, όπου πραγματεύομαι συγκεκριμένα το εν λόγω ζήτημα, ώστε ο διάλογός μας να μπορεί να είναι περισσότερο εστιασμένος στο εν τέλει ζήτημα και εκεί όπου θα μπορούσε ίσως να υφίσταται μια ουσιαστική διαφωνία.
Καθότι, αναφορικά με το δεδομένο ότι το λατινικό αλφάβητο θεωρείται ελληνικής προελεύσεως, συμφωνώ εκ των προτέρων. Το ζητούμενο είναι όμως "τι είναι Ελληνικό"; Είναι κάθε τι το ελληνόφωνο ταυτοχρόνως και Ελληνικό; Ποια ήταν π.χ. η παρουσία Ατλάντων, η οποία προέκυψε από την προηγούμενη ιστορική σπείρα, στον Ελληνικό χώρο; Ήταν η λερναία ύδρα ελληνίς; Ήσαν οι Τρώες Έλληνες; Ποια γλώσσα ομιλούσαν οι Τρώες;
Επί τού θέματος ενέχονται ένα σωρό ζητούμενα και δεδομένα, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ το περιεχόμενο τής συγκεκριμένης αναρτήσεως.

Όσο αφορά την ρεβάνς τής αγγινάρας, αυτό δεν μπορεί να καταγραφεί στα πλαίσια μιας παραγράφου, αλλά αποτελεί μια από τις βασικότατες αναζητήσεις και ενασχολήσεις αυτής σελίδας. Τον τρόπο που θα συντελεστεί αυτό, περιμένω εγώ, ευκαιρίας δοθείσης, να αποκαλύψεις εσύ σε εμένα. Ποιο θα ήταν εξ άλλου το νόημα τής συμμετοχής σου εδώ; Ή εκτιμάς ότι μόνον εσύ μελετάς τα γραφόμενά μου, χωρίς να μελετάω και εγώ τα δικά σου γραφόμενα;

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Κ.Δ.

Φίλτατε,
συμφωνώ με την εκτίμηση, ότι το Δωδεκάθεο αποτελούσε συμβισμό μεταξύ Χθονίων και Ουρανίων. Αυτός ο συμβιβασμός εκφραζόταν από πλευράς τελετουργικής πρακτικής στις πόλεις όπου κυραρχούσε η χθόνια λατρεία, όπως κυρίως στην Σπάρτη, οι ανθρωποθυσίες να τελούνται απροκάλυπτα, ενώ στις λοιπές κοινωνίες π.χ. στην Αθήνα οι ανθρωποθυσίες να τελούνται με σχετικά συγκαλυμμένο τρόπο.
Σε επίπεδο οντολογίας έχω τοποθετηθεί επ'αυτού με το κείμενο "ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ", που εχω καταχωρήσει στο scribd.com.
Σε επίπεδο συγκεκριμένης ιστορικής πρακτικής δεν έχω τοποθετηθεί ακόμη. Αυτήν την προσέγγιση έχω προγραμματίσει για το άμεσα προσεχές μέλλον, διότι εκ τού περιεχομένου της δεν μπορούσε παρά να συμπεριληφθεί στην φάση, που οι αναφορές δεν υποκύπτουν πλέον στην τήρηση προσχημάτων.
Στο παρελθόν είχα καλέσει όσους επισκέπτες και επισκέπτριες ευαρεστούνται, να μελατήσουν εκ προοιμίου σε αυτήν την προοπτική τα "Λυκούργος - Νουμάς" και "Αγησίλαος - Πομπήιος" τού Πλουτάρχου.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ tuluba

Αγαπητή φίλη,
νομίζω ότι με το σχόλιό σου σημάδεψες το κέντρο τής προβληματικής.
Κατά κανόνα χαίρομαι, όταν η κριτική που εκφράζεται στα σχόλια αφορά δευτερεύοντα ζητήματα, αφήνοντας άθικτη την ουσία μιας ανάρτησης. Σε αυτήν την ανάρτηση όμως αυτό δεν ισχύει. Μια συγκεκριμένη οπτική, που αμφισβητεί μετωπικώς την πεπατημένη, δύναται να κατισχύσει μόνον εφ'όσον καταδειχθεί, ότι αυτή δύναται να αντεπεξέλθει όλο το εύρος και το βάθος τής κριτικής, που μπορεί να εκδηλωθεί.
Νομίζω, ότι να λειτουργήσουμε χωρίς να υποκύπτουμε πλέον στην τήρηση προσχημάτων, αποτελεί ζήτημα επιβιώσεως. Και στις φάσεις κρίσεως το αισθητήριο λειτουργεί ευτυχώς με πιο οξυμένο τρόπο.
Με τις εν λόγω προσεγγίσεις κάθε άλλο παρά επιχειρείται να υπερσκελιστεί η έννοια τού Θείου και τού Ιερού. Ίσως σήμερα να έχουμε ανάγκη τής συνδρομής Αυτών περισσότερο από άλλοτε. Οι περί Αυτών (ή αυτών) όμως προσλήψεις μας απαιτούν αποκαθαρισμό. Το ανάλογο εγχείρημα είναι ιδιαιτέρως λεπτό και ωφείλουμε πάντοτε αυτό να συντελείται με τον προσήκοντα σεβασμό και αγάπη προς τις αδελφές και τούς αδελφούς μας.
Στον όρο "Θεός" σκοπεύω να αναφερθώ προσεχώς, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με κριτική στο "Φιλοσοφία τής Θρησκείας" τού Χέγγελ.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ ΦΩΤΕΙΝΗ

Αγαπητή φίλη,
γνωρίζεις ότι θεωρώ την αποτίμηση από πλευράς σου αυτών που γράφω ως μέτρον ορθότητος.
Είναι νομίζω αυτονόητο να ομολογήσω, ότι περίμενα την παρέμβασή σου σε ένα θέμα που θεωρώ ότι προσεγγίστηκε με τολμηρό τρόπο. Εφ' όσον λοιπόν εγκρίνεις, προτίθεμαι να συνεχίσω.
Σε ευχαριστώ για την στήριξη που παρέχεις.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία συνεχίζω το συλλογισμό μου από νωρίτερα αφού η συζήτηση φτάνει σε ωραία ύψη. Είπαμε η ενέργεια δεν έχει πρόσημο και είναι δανεική και ότι εμείς είμαστε τρόπον τινά τα δοχεία. Αυτό που δε είπαμε είναι ότι η ενέργεια δεν ανήκει σε κανέναν και ότι δεν υπάρχουν κάποιοι κανόνες για το πώς μεταφέρεται ή την χρησιμοποιούν. Ισχύει ο νόμος της έλξης και της συμπάθειας όπως είπαμε αλλά να προσθέσουμε εδώ πως ισχύει και ο νόμος του έρωτα ως αντίθεση και αντιπαράθεση. Πολλές φορές το μεγάλο κύμα καβαλά το μικρό. Ας πούμε επίσης και τούτο. Το ότι ο έρωτας ξεπήδησε από το χάος αυτό δε σημαίνει πως η ύπαρξη δε κολυμπά πάλι στο χάος και πως δε ξεπηδά από εκεί κάθε στιγμή και νέος κυκλώνας από έρωτες. Είδατε τι ωραία που σας ανεβάζω στη πραγματική αλήθεια; Άντε επιτέλους να ξεστραβωθείτε. Είπαμε πως είμαστε τα δοχεία έκφρασης. Αυτό που δεν είπαμε είναι ότι είμαστε και οι σάλπιγγες δημιουργίας που παίρνει το τίποτα και το κάνει τα πάντα. Αλλά λέγοντας τούτο για να σας ανεβάσω ακόμη ψηλότερα να πούμε πως τελικά ακόμη και το τίποτε ήταν κάτι και το καταλαβαίνουμε αργότερα. Και τώρα για να σας γκρεμίσω πίσω χάριν ισορροπίας να σας πω πως αυτό το κάτι που τελικά δεν ξέρουμε πότε ξεκίνησε και πως πραγματικά το φιλτράραμε για να φτιάξουμε το σχετικό καλό και το σχετικό κακό που τα χρησιμοποιούμε νομίζοντας ότι νομίζουμε, ήταν πάντα εναρμονισμένη απειρία σημείων και μη σημείων στη σύμπλεξη της ασύλληπτης ταυτοετεροχωροχρονοτοπίας. Κι αφού ο καθένας νομίζει ότι χωρά η γκλάβα του, καλό πάσχα σε όλους και καλή ανάσταση στις εξαιρέσεις.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Προς λοιπούς ανώνυμους φίλους:

Αγαπητοί φίλοι,
νομίζω ότι η "διένεξη" που αναπτύξατε με χαριτωμένο τρόπο, αναδεικνύει κάποιες πολύ σημαντικές πλευρές τού ζητήματος:
Πράγματι, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε κατά κανόνα οι άνθρωποι τα λοιπά όντα, τα οποία αποτελούν την τροφή μας - και επ' αυτού έχει ασκηθεί ήδη μεγάλη κριτική, ώστε να χρειάζεται να προστεθεί κάτι ακόμη - θυμίζει τον τρόπο που σπαράζουν εμάς οι αιθεροοντότητες. Υπό αυτήν την έννοια, η κριτική η οποία εξασκήθηκε από τον πρώτο ανώνυμο φίλο είναι και κατανοητή και επιβεβλημένη. Ότι αυτό έγινε με την δέουσα σουρεαλιστική προκλητικότητα, νομίζω ότι προσδίδει το απαραίτητο πιπέρι σε μια περίπτωση που μάς αφορά και που είναι ιδιαίτερα ζοφερή.
Πράγματι, πού διαφέρει ποιοτικά η πρακτική των τελετουργικών αίματος, από την πρακτική τού μέσου διατροφικού μας ορνιθοτροφείου, όπου γεννιέται ένα πουλί μέσα σε ένε κλουβί, ίσο προς το μέγεθός του, το οποίον ποτέ δεν θα τού επιτρέψει να περπατήσει ή να πετάξει; Για να μην αναφερθούμε σε άλλες ζωικές λειτουργίες σημαντικότερες, τις οποίες, ενώ θεωρούμε για μας αυτονόητες, αρνούμεθα με πλήρη φολαρέσκεια και ξιπασμό σε άλλα ζωντανά;
Από αυτό όμως προκύπτουν δυο σημαντικά συμπεράσματα:
1. Οι υποχθόνιοι μάς έχουν επιβάλλει μέσω τού Μάτριξ την δική τους φρικαλέα επιθετικότητα, την οποία εμείς άκριτα αναπαράγουμε.
2. Ένα πουλί φυλακισμένο μέσα σε ένα κλουβί μπορεί να περάσει σε γνώση τού εστί φτερό και πτήση μόνον ενεργοποιώντας την κυτταρική μνήμη. Διότι, ότι υφίσταται σε φυσικό πεδείο ελλοχεύει και ως πληροφορία εντός.

Υπό αυτήν την έννοια ορθώς εξενίσταται ο άλλος ανώνυμος φίλος, ότι εδώ εγκύπτει ένα τεράστιο θέμα ήθους. Πράγματι για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε την εφαρμογή τού ήθους στην όποια αντιμετώπισή μας, οφείλουμε πρωτίστως να διαθέτουμε ήθος οι ίδιοι. ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΘΕΡΟΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΜΑΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΟΤΙ Η ΓΝΩΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΝΘΥΜΗΣΗ.
Πρόκειται για τα αδρανοποιημένα πτερά μας μέσα στο κλουβί τού Μάτριξ.
Μια πολύ παραγωγική διελκυνστίδα των δυο ανώνυμων φίλων, που η πρόσδωση τού πιπεράτου την καθιστά χαριτωμένη, ενώ στην ουσία θα έπρεπε να είμαστε πολύ κατυφείς με την κατάντια που δυστυχώς μας βαραίνει.

Ανώνυμος είπε...

Α, και για να διορθώσω τον προηγούμενο συλλογισμό μου, θα πρέπει να σας πω τώρα ότι ο έρωτας δεν είναι νόμος αλλά ο Προ-Λόγος όλων των νόμων. Επίσης, πολλές φορές θα πρέπει να ξέρετε ότι και το μικρό κύμα καβαλάει το μεγάλο. Και μια τελευταία διόρθωση, για να σας ανεβάσω εντελώς στην κορυφή μιας και έχω αδυναμία σε κάποιο ξανθό είδος του γένους Olea, αυτό το κάτι που τελικά δεν ξέρουμε πότε ξεκίνησε και τα λοιπά, ήταν πάντα εναρμονισμένη απειρία σημείων και μη σημείων στη σύμπλεξη όχι της ασύλληπτης ταυτοετεροχωροχρονοτοπίας αλλά της ασύλληπτης ταυτοετεροχωροχρονοατροπίας. Αυτά, καλό πάσχα(=πέρασμα) στις εξαιρέσεις και καλή ανάσταση σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Και για να διορθώσω ουφ μου ρχεται μετα πλιτς ήχου ακόμη κάτι, και στρώνει το παρασυμπαθητικό μου, ο έρωτας δεν είναι ο πρόλογος γιατί αν υπάρχει πρόλογος θα έπρεπε να υπάρχει και προπρόλογος και κατά συνέπεια προπροπρολογος κοκ και η ανηφόρα της νοητικής βαβυλώνας θα συνεχιζόταν. Για αυτό και γκρέμισα τις βαβέλ νωρίτερα στο άλογο της άγνωστης σχετικότητας και σχετικιστικότητας. Συμφωνώ πάραυτα με την διόρθωση που έκανα στον εαυτό μου αν και την άρνηση την υπονοεί ήδη το σκωπτικό του ταυτοετερου, οπότε ως κυκλοθυμικός τώρα που το σκέφτομαι παίρνω πίσω τη συμφωνία και να πάω να γαμηθώ. Για τους άλλους είπαμε μη τα ξαναλέμε.

PANDAROS είπε...

@ μποτιλια και σε ολα τα παιδια..
ρωτησες για την μανουλα φιλε..
οριστε λοιπον

η μανα μου ειναι 20 μερες στην κλινικη, της βαζανε κορτιζονη να ξεπριστει το πρηξιμο στο κρανειο λογω των ογκων..το πρηξιμο επεσε αλλα της εσπασε το στομαχι και ειχε γαστροραγια,

μετα της κοψανε το φαι και επεινε μονο ενα ποτηρι νερο την μερα, για να μην κανει εμετους,οι εμετοι σταματησαν αλλα τα κωλοφαρμακα που επεινε της βουλωσαν το εντερο και χρειαστηκε σωληνες απο πισω για να ξεβουλωσει και να φυγουν τα αερια...

τις προηγουμενες μερες ρωταγα αν θα αντεξει η μανουλα με ολα αυτα που τις κανανε και μου ελεγαν'' σιγουρα δεν το συζηταμε...

που ειχαμε μεινει? α΄στα αερια, τα αερια σταματησαν ,αλλα επαθε υπογλυκεμικο σοκ την επιασαν σπασμοι και για δυο μερες ηταν σε αλλο τοπο και χρονο,,,κατι σαν κομμα... της κανανε ενεση γλυκοζης και ησυχασε αλλα ηταν αλλου και παλι στην κοσμαρα της

τοτε αρχιζω να τα παιρνω στην κρανα και να αρχιζω τα καντηλια στους γιατρους...

της κοβω ολα τα φαρμακα της αγορασα κατι πολτοποιημενες τροφες που παιρνουν τα μωρακια και την ταιζαμε με μια συριγγα που μεσα της βαζαμε ,η μαλλον σπαγαμε 2 καψουλες αστραγαλο, και τσιγκσενκ-για ενισχυση του ανοσοποιητικου-
ταυτοχρονα μαζι με το νερο της βαζουμε καθε πρωι στην συριγγα βιταμινη β-17 [αντικαρκινικη φουλ..εχει μεσα υδροκυανιο]

και μεσα σε δυο μερες αδελφια η μανουλα ανοιξε τα ματια της τρωει οσο μπορει, μιλαει αλλα δεν μπορει να σηκωθει ακομη ...
και εγω περιμενω να καταπιει νερο απο το ποτηρι να της δωσω σπιρουλινες και χλωρελες για με τις παπαριες των γιατρων εχει να πιει μια βδομαδα..
την εχω μεσα μονο για τους ορους και για να της βαζουν στην πεταλουδα καθε βραδυ μια μαστουρωτικη ενεση να μην ποναει...



ο καρκινος αδελφια εχει πολυ πονο,παρα πολυ στα τελευταια σταδια του

επισηςεκτος απο τα παραπανω .. εχω βαλει ολα τα οπλα που ξερω να δουλευουν
οπως απο το απλο ξεματιασμα ,της εκανα μια λειτουργεια για παρτυ της στην αγια φωτεινη
καθε σαββατο μολις φευγει ο παπας απο την εκκλησια του σκαω ενα πενηνταρικο και παει στο νοσοκομειο και την κοινοναειστο νοσκομειο..

δεν την αφηνω ποτε μονη της το βραδυ καποιος απομας ειναι παντα διπλα της και μαλιστα συνηθως ειναι δυο ατομα..
να μην αφησουμε την ψυχη της να φυγει ανετα να προλαβουμε να την κρατησουμε κατω,,,

και ειδικα της 2 μερες που ηταν σε κωμα,ολο το βραδυ ειμαστε 5 ατομα απο πανω της εγω η αδελφη μου ο γαμπρος και ο πατερας μου,,δυο ξενυχτια καπακωτα...

δεν ξερω ποσο θα τραβηξει αλλα εχω να σας πω, πως οταν ανακαλιψαμε οτι εχει 9 εκατοστα καρκινο στο νεφρο και 2 ογκους στο κρανειο εχει περασει εναμισι χρονος και ακομη ζει ,,,οι γιατροι λενε οτι εχει ξεπερασει ηδη το προσδοκιμο οριο ζωης κατα πολυ....
εγω βεβαια τους εχω γραμμενους ..ετσι μου λεγαμε απο τον νοεμβριο του 11 και τωρα εχουμε 13. και αν την βγαλει καθαρη απο την κωλοκλινικη που την πηγα θα φαμε και το 14...





Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα

δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλα σας τα σχολια όμως η Λητώ είναι η εβραική Λιλιθ. Ο Βήλ βήλος- δήλιος ο Δίας και η Βαβυλών ειναι η πόλη του υιού Νίνου-Νεμρώδ...Ετσι διάβασα σ' ενα βλογκ...

Αυριο ελπίζω σε μια "άλλη" μέρα, το πρωί τζάμπα μας τραβάνε στο γραφείο, θα ήταν προτιμότερο να βγώ για κανένα άγιονέρι - κοινός τσίπουρο...

μπας και ξεκαθαρίσει το μυαλό μου... καθώς οι παλμοί της παλλόμενης καρδιας του Διονύσου και οι δονήσεις των ήχων που πιάνω εκει με οδηγούν

και θα σας καλουσα αλλα προτιμώ ναμαι εγώ και το μωρό μου...

Αορ-ΑΤος κι ΑΡΓοπορημένος

tuluba είπε...

@μποτίλια
δεν εννοούσα οτι μου είναι ξενο το Θείο και Ιερό , όπως το εννοείς.Αλλωστε πιστεύω και οτι ο Ανθρωπος μπορεί να είναι θείος και Ιερός , ενα κομματι από τον Θεο.
Ηθελα να καταδείξω το οτι οταν καποιος φτιαχνει ενα ματριξ (ή ένα κλουβί), δεν τον κάνει Θεο , άπλώς φαινεται θεος στα μάτια μας.

Ανώνυμος είπε...

PANDARE ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΣΙΣ, ΑΜΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΕΛΑΙΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑΚΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΝΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΓΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟ. ΑΥΤΑ

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ PANDAROS

Εύχομαι από καρδιάς και με την καλή σου φροντίδα, γρήγορη ανάρρωση στην μανούλα σου.


@ tuluba

Ζητώ συγγνώμη για την μη ορθή κατανόηση. Πέραν αυτού, το θέμα που θέτεις - πέραν νομίζω τής ορθότητος που το τοποθετείς - φαίνεται να έχει πολύ μεγάλη σημασία.

PANDAROS είπε...

καλημερα παιδια

ευχαριστω για την συμβουλη σου ανωνυμε καιγια τα καλα σου λογια μποτιλια...

στο θεμα τωρα..

θελω, αν ειναι δυνατο, να ξεκαθαρισυμε μερικα πραμματα μεσα απο το διαλογο, για μενα ειναι πολυ συμαντικο να γνωριζουμε με ποιον εχουμε να κανουμε. Γιαυτο αδελφια θελω ξεκαθαρες απαντησεις ,χωρις υπονοοθμενα,στα επωμενα τρια ερωτηματα που θα θεσω..

α] ποιοι οι ποιος ειναι πισω απο το ματριξ? Ειναι ανθρωποι η αιθερικες οντοτητες?
Εχει σημασια να απαντηθει αυτο, πριν απο τα αλλα για να ξερουμε με ποιον εχουμε να κανουμε

β μολις λοιπον απαντηθειτο πρωτο ερωτημα παμε και στο δευτερο,
]ειχα ρωτησει τον μποτιλια στο κειμενακι που εγραψα πριν απο δυο μερες και σας το κοπιαρω στο καπακι,,
''' το θεμα ειναι συμφωνα με τον παραπανω συλλογισμο ειναι, τι εχουμε εμεις και αρεσουμε τοσο πολυ σε αυτες τις δαιμονικες οντοτητες που μας εχουμε παρει αμπαριζα και μας ρουφανε με το μπουρι της σομπας'''

[εγω βεβια εδω γραφω ντεφακτο για δαιμονικες οντοτητες ,μην το λαβεται υποψιν σας μεχρι να βρουμε ακρη στο πρωτο ερωτητα, λαθος μου]

γ]μολις αρχιζουμε να ξεδιαλυνουμε το μυστηριο των δυο πρωτων ερωτηματων μπορουμε να θεσουμε και το τριτο...αν ειναι ανθρωποι να κατσουμε και να βρουμε τους κωδικες επικοινωνιας τους αν τους σπασουμε μπορουμε να τους χτυπησουμε εκει που πονανε,,
αν ειναι ,το λεω ετσι γενικα και αοριστα , πνευματα να βρουμε πως επικοινωνουν με τους εδω συνεργατες τους για αν μαθουμε τον τροπο επικοινωνιας τους μπορουμε ανετα και να τους τον κοψουμε, και να τους πονεσουμε..

ελπιζω να βρουμε την ακρη , ειναι σημαντικο για μενα ,γιατι ετσι κερδιζουμε χρονο ,δεν λεω εγω π.χ το μακρυ μου εσεις το κοντο σας ετσι για να περασει η ωρα και μετα παμε για αλλα...

αυτα μπορουμε να το κανουμε μονο αν βγαλουμε ακρη-μεσα απο διαλογο στα ερωτηματα ποιοι ειναι, γιατι το κανουν και πως επικοινωνουν μεταξυ τους ..

παρακαλω βαλτε ολοι τα δυνατα σας , καταθεστε αποψεις και παμε να τους φαμε,,χαχαχχαχ με οπλο την αγγιναρα του φιλου μου του μποτιλια

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ PANDAROS

Οι όροι "Μάτριξ" (= Μήτρα / καλούπι) και "αιθερικές οντότητες" είναι βοηθητικοί, στην προσπάθεια να προσεγγίσουμε δεδομένα, τα οποία δεν επισκοπούμε επαρκώς. Με τον προσδιορισμό "αιθερικές" αποδίδεται το δεδομένο, ότι οι εν λόγω οντότητες δεν διαθέτουν φυσικό σώμα και δεν καθίστανται αντιληπτές μέσω των πέντε αισθήσεων.
Εκτιμώ ότι, η συμμετοχή τους στην δόμηση και την αναπαραγωγή τού Μάτριξ είναι καθοριστικότερη από αυτήν τών ανθρώπων που τούς υπηρετούν.
Η επαφή μεταξύ ανθρώπων και των εν λόγω αιθερικών οντοτήτων γίνεται μέσω λήψεως παραισθησιογόνων ουσιών αλλά και πρακτικών επίκλησης. Η επαφή είναι δυνατόν να λάβει χώρα σε ατομικό επίπεδο, κυρίως όμως αυτή τελείται με συλλογικό τρόπο σε πλαίσια τελετουργιών. Κυριότερο ρόλο σε αυτήν την διαδικασία επιτελούν οι αποκρυφιστικές οργανώσεις.
Για ποιο λόγο ακριβώς οι εν λόγω οντότητες προσανατολίζονται προς το ανθρώπινο αίμα και σπέρμα, ως φορείς ενεργείας, αδυνατώ να ερμηνεύσω. Εκτιμώ εν πρώτοις, ότι το συστατικό που τούς ενδιαφέρει μπορεί να μην αφορά άμεσα κάποια συστατικά βιοχημικής υφής που αυτά περιέχουν, αλλά άλλες συχνότητες, οι οποίες μπορεί να εμφανίζονται στην αύρα των θυτών.
Εκτιμώ ότι, το ζητούμενο τού εντοπισμού αυτών των δεδομένων, ως και ο μεσοπρόθεσμος χειρισμός τους είναι δύσκολες προκλήσεις. Θεωρώ όμως πολύ θετικό, ότι θέτεις αυτόν τον στόχο ως κοινή αναζήτηση στα πλαίσια ενός ανοικτού διαλόγου.
Εννοείται, ότι για την αντιμετώπιση τού προβλήματος θα πρέπει να λάβουμε κάποια μέτρα και να προβούμε σε άλλαγές, οι οποίες αφορούν πρωτίστως εμάς τούς ίδιους.

Κ.Δ είπε...

Καλημέρα…

Όσον αφορά το σπέρμα κι αίμα μποτίλια είναι ακριβώς αυτό που λες. Έχει να κάνει με τις συχνότητες και του κραδασμούς αλλά και με την ενέργεια. Άλλωστε μη ξεχνάς πως η ερωτική ενέργεια θεωρείται από τις πιο λεπτοφυείς και για αυτό είτε μέσω ταντρικών μεθόδων ή διαλογισμών ή νηστειών προσπαθούν να την κατευθύνουν οι παραδόσεις. Το αίμα από την άλλη έχει να κάνει με την ενέργεια της ζωής την οποία πιθανότατα δεν μπορούν να αναπληρώσουν τα εντροπιακά όντα (αντιθέτως ο άνθρωπος θεωρείται ότι πηγαίνει κόντρα στην εντροπία ως θερμόαιμος και πηγή τάξης, τώρα αν ξεφεύγει τελικά από αυτήν μη με ρωτάτε).

Τώρα όσον αφορά τις ερωτήσεις σου Πάνδαρε τα βλέπω λίγο πιο σύνθετα τα πράγματα γιατί έως ένα βαθμό πιστεύω πως πολλές από τις `δυνάμεις` που βλέπουμε να λειτουργούν και τις αποδίδουμε σε διάνοιες είναι ενδεχομένως οι δαιμονικές απολήξεις εμάς των ίδιων, και δλδ πιθανότατα το «μάτριξ» περιλαμβάνει συνάψεις μεταξύ ημών και των μυθικών προεκτάσεων μας στο ασυνείδητο, χωρίς αυτό να αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχουν και συλλογικά εγρηγορότα με βούληση (`διάνοιες`). Κατά συνέπεια βλέπω να υπάρχει μία τέτοια αλληλοσύνδεση σε μυθιστορικό επίπεδο που αντανακλάται σε φυσικό αλλά και ανάποδα. Ακόμη και οι « απολήξεις φωτός του τάδε Απόλλωνα ή του δείνα Ζεύα» όταν υποχρεωτικά παίρνανε μέσα από τα φίλτρα του υπάρχοντος πλανητικού συστήματος ως «άγγελοι» ή «ερμίδες» ή «μεταφορείς» sms μεταφέροντας κραδασμούς κατοπτρικά από αλλού υποχρεώνονται σε μία κάποια στρέβλωση ώστε να καταστεί εφικτό το link. Κατά συνέπεια όσοι δηλώνουν αβατάρας ή ακτίνες ή δε ξέρω τί, είναι συνήθως στρεβλές αντανακλάσεις καθότι φέρουν υποχρεωτικά και κραδασμού του κόσμου τούτου. Και το στρεβλές βάλτε το σε εισαγωγικά καθότι μία χαρά είναι και ο κόσμος αυτός στη γωνιά αυτή του σύμπαντος και μια χαρά είναι και οι κραδασμοί του αφού εμείς είμαστε μέρος τους. Αν θέλουμε κάτι άλλο επιβάλλεται και η αντιποίηση ώστε να αποκολληθούν όλες εκείνες οι αιθερικές βδέλλες που μας γουσταρίζουν.

Souxsie είπε...

Καμιά σχέση ηπρέζα με το DMT. Μην μπερδεύεται ανόμια πράγματα. Δεν ξέρω τι εμπειρίες έχεις εσύ που τα γράφεις όοα αυτά, αλλά άμά θες να ασχοληθείς με αυτό που κάνει η πρέζα να ψαξεις τα οπιούχα δηλαδή ΤΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ. Τα ψθχοτρ΄πα είναι τελείως διαφορετικά. Η ευφορια που λες είναι το άνοιγμα των τσάκρα που γίνεται όταν παίρνεις ψυχεδελικα και η κουνταλινική ενέργεια που ρεει μέσα από αυτά. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και μεσα από διαλογισμό. Την ίδια ευφορία νιώθεις. Η πρέζα είναι άλλο πράγμα.Μη παραπληροφορείται τον κόσμο άμα δε ξέρετε.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Souxsie

Αγαπητέ/ή αδελφέ/ή,
δεν νομίζω ότι προβλήθηκα ποτέ ως επαΐων επί των σκληρών ναρκωτικών. Φυσικώ τω λόγω, ότι γράφεται σχετικά γίνεται με προσοχή, καθότι λείπει η ίδια εμπειρία τόσο αναφορικά με την πρέζα, όσο και με τις ψυχότροπες ουσίες.
Κάποια εμπειρία στον διαλογισμό τυχαίνει να διαθέτω, αλλά ακόμη δεν έχω φτάσει στο στάδιο τής ευφορίας, που αναφέρεις.
Η μεγάλη διαφορά μεταξύ DMT και ηρωΐνης είναι κατά βάση κατανοητή, χωρίς σώνει και καλά να τα έχω δοκιμάσει. Δεν ξέρω εσύ, που αίρεις το αίτημα τής θεωρητικής αποκαταστάσεως αυτών, κατά πόσο διαθέτεις ταυτοχρόνως ίδιες εμπειρίες και στην πρέζα και στον διαλογισμό, απαιτώντας τες από εμένα, επειδή αναφέρθηκα επ' αυτών. Επί πλέον έχω αποψη και για την ομοφυλοφιλία, χωρίς να την έχω δοκιμάσει. Εκτός και εάν επιμένεις, ότι όποιος έχει προβάλλει άποψη περί αυτής, πρέπει σώνει και καλά να καθήσει πρώτα να τον ...

Souxsie είπε...

Εγ΄ω τυχαία σας βρίκα εδω και δεν ξέρω αν γράφεται σοβαρά ή αν τρολάρεται, αλλά λες οτι η ευφορία της πρέζας και των ψυχεδελικών είναι ίδια, και φέρνε΄ις και πηγή τον Ράμπα, κάπου αλλού,. λες και για Terrapapers.Συγνώμη αλλά αυτοί είναι γνωστοί τσαρλατάνοι στον χόρο της αναζήτησης. Μην διαδίδεται τέτοιες μπούρδες βρε παιδιά, εκτός και αν παίζεται εδώ. Συγνώμη κιόλας αλλά το λέω γιατί φαίνεσαι έξυπνος άνθρωπος και δεν έχω καταλάβει αν τα λες στα σοβαρά ή αν κάνεις πλάκα

Εγώ προσωπική εμπειρία δεν έχ΄΄ω με την πρέζα αλλα έχω ζήσει με άτομα που ήταν άρρωστοι με πρέζα.Δεν είναι ευφορία αυτό που σε λιώνει το σώμ α και τηνψ ψυχή. Εχω νερικές εμπειρίες με ψυχεδελικά και διαλογισμό και ε΄ναι η ίδια ευφορία στα τσάκρα. Δεν έχουν σχέση με την πρέζα. Θα σου έλεγα και τι γινέται με τον συνδιασμό της πρέζας και των ψυχεδελικών αλλά άστο καλύτερα. Μακριά παιδιά!Έχω δει διάφορα άσχημα πράγματα.

Ε και πως να το κάνουμε άμα δεν έχεις δοκιμάσει δε μπορείς να ξέρεις. Και για την ομοφιλοφυλία που γράφεις, εντάξιε μπορεις να λες οτι θέλεις θεωρητικά αλλά άμα δεν έχεις κάνει έρωτα με άντρα,δε μπορείς πάλι να ξ΄ερεις

Souxsie είπε...

Πάντως μπράβο οσυ εσύ που έχεις αυτό το blog φαίνεσαι να έχεις στήσει καλά το δικό σου μάτριξ εδώ μέσα. Διάβαζα αρκετή ώρα τις δημοσιεύσεις σου και γαόνεσαι να είσαι πολλά χρόνα στο διαδικτιακό κουρμπέτι.Είδα ότι ζεις και στη Γερμναία. Κατάλαβα ότι σχολιάζεις και σαν ανώνυμος κάποιες φορές από κάτω για να παέι εκεί που θέλεις εσύ η συζ΄τηση. Πρόσεχε μόνο κάποια μικρά λάθη που κάνεις γιατί φαίνονται μερικές φορές όταν κάνεις ανόνυμο άσχετο σχόλιο για να γράψεις αμέχως στο καπάκι το επόμενο post σχετικό με το σχόλιο.Επίσης άμα ζεις στη Γερμανία όντως, μα΄λον στην Αθηνα ζεις γιατι μιλάς για κατασταση πρέζας Ομόνοιας και Εξαρχείων. Αλλιώς είαι η φάση της πρέζας στο Βερολίνο.Ξέρω εχω πάει και έχω και την αδερφημοθ εκεί. Μπράωο πάντως είσαι καλός ιντερνετικός ΠΑΠΠΕΤΙΑΡ...

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε Souxsie! Γεια στο στόμα σου! Καλή Ξυπνάσταα...!

PANDAROS είπε...

Χαχαχχα., -μπραβο ρε Μποτίλια ε΄σαι και γρηγορ΄΄ος όταν θες,,

χαχχαχαα


















Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ SOUXSIE
ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ! ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ. ΜΑΥΡΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ

PANDAROS είπε...

ποιος γραφει για μενα ρε παιδια ?
το προηγουμενο σχολιο που εγινε στον μποτιλια δεν ειναι δικο μου,,,

Ο/Η PANDAROS είπε...
''''Χαχαχχα., -μπραβο ρε Μποτίλια ε΄σαι και γρηγορ΄΄ος όταν θες,,

χαχχαχαα'''''

μαλλον θα ηταν ενος απο τους πολλους ανωνυμους

τελος παντων ,
εγω δεν γελαω απο την αρχη στα γραπτα μου..
τι μπουρδες γραφεται , ρε παλιοπροβοκατορες .....χαχαχχαχαχ

αυτο το γελιο εινα δικο μου


επισης καλη ανασταση , σε οσους πιστευουν, σε οσους δεν πιστευουν οτι επιθυμειτε ,υγεια και χαρα νας δινει ο βουδας,ο κρισνα, ο διας και δεν ξερω εγω τι αλλο, εχετε στο μυαλο σας και πιστευετε..

και παλι χρονια πολλα


υ.γ μου αρεσε το θεμα με το σπερμα και το αιμα...θα το κοιταξω

επισης φαινεται να κλειδωνει απο τα γραπτα σας ,το πρωτο ερωτημα ου εθεσα εχθες οτι ειναι αυλες οντοτητες με τους εδω συνεργατες τους

καθως και γιατι κανουν σαν τρελλοι για μας αυτοι...

μου αρεσει αυτο γιατι αποτελει βαση για συζητηση και θα πηγαινουμε κατευθειαν στο ζουμι χωρις πισογυρισματα





... είπε...

ωμα το ντεκαπ`αζ κεφαλ`ακι σ` Siouxsie οι εντολοδ`οτες επιμ`ενουν να δε`ιξω καταν`οηση μ`εχρις `οτου δραστηριοποι`ησετε υποθ`εσεις εκε`ινες συνεργας`ιας –ουχι το κυλοτ`και σας- για την κατ`αστρωση από μ`ερους

^♥^ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Mz_u_SnH_q8

Ατάργα τις είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και καλά σε όλους σε ολες σας.

Αληθώς Ανέστη...

Ετσι για μια καλησπέρα και μια όμορφη καληνύχτα...

Το θέμα της ενέργειας κι ολων των εμπειριών για μένα με γίγαντες και τιτάνες και θεούς ειναι καθαρά θέμα αντίληψης και εμπειριών του εγκεφάλου. Προχθές έβλεπα ένα ντοκυμαντέρ για το πως μπορεί να παραχθεί μέσω ηλεκτροδίων στις πλευρές του προσώπου το φαινόμενό του τρίτου προσώπου ή αυτο που λέμε φυλακα αγγελου... ή οντότητας που μας οδηγεί σε κρίσιμες καταστάσεις ή σε επιθανάτιες περιπτώσεις... ολα θέμα ηλεκτρικών εκκενώσεων και αντιδράσεων ορισμένων νεύρων και του εγκεφάλου μας. Οπως και τα φαινόμενα της αισθησης ότι κάποιος μας καθοδηγεί και μας βοηθάει. Ε εμπειρίες εγκεφάλου ατόμων με μειωμένες αισθήσεις που αποδίδουν στο αγνωστο την βοήθεια ή την ενδυνάμωση για να συνεχίσουν...

Οι ίδιες εμπειρίες μπορουν να προέρθουν και απο ψυχοτροπα φαρμακα, μανιτάρια ή ναρκωτικά...

Κοινώς μπουρδες ... Ολες οι θρησκείες στηρίζονται σε ουράνιες επικοινωνίες και "εμφανίσεις" τρίτων ατόμων ή αγγέλων, θεών κλπ...

Ακόμα και η αποκάλυψη που επικαλείστε κάτι ανάλογο ήταν, μια φανταστική διήγηση ενός "μαστουρωμένου" ίσως Ιωάννη που δεν ειχε καμιά σχέση με τον Ιωάννη του Ευαγγελίου... Πάνω σε ψεύδη βασίζουμε την πίστη μας και τις θρησκείες μας.

Αυτοκτονούμε ασυστόλως ολη τη μέρα και μετά μας φταίει ο Χ ή ο Ψ "θεός" ή Γιγας ή τιτάνας που μας ρουφάει την ενέργεια.
Δεν μπορούμε να βάλουμε τη ζωή μας σε σειρά και μας φταίει το μάτριξ και το μαντρί.


ΦΙΛΙΑ

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι φιλενάδα να ήσαν τόσο απλά τα πράγματα όπως τα λες. Και άμα θέλουν και οι υπόλοιπες μπίτσεζ δω μέσα να μιλήσουμε σοβαρά κάποια στιγμή, μπορούμε και να το κάνουμε σαν διάλειμμα από τα τρολοπαιχνιδάκια.

Δεν ενστερνίζομαι όλες αυτές τις υστερικές παπαριές περί μάτριξ και βάμπιρων αλλά έχω αρκετές εμπειρίες επαφής με οντότητες από τότε που με θυμάμαι και με το συμπάθιο αλλά η άποψη σου ακούγεται το λιγότερο αστεία. Και ξέρω ότι είσαι και έξυπνη γυναίκα και ξέρω ότι ασχολείσαι και με ιδιαίτερα θέματα. Ας μη γενικεύουμε. Διότι μαντάμ, όταν κοιμάσαι και ξάφνου μες στον ύπνο σου νιώθεις δυσφορία στο δεύτερο και ανοίγεις τα μπιρμπιλοματάκια σου και βλέπεις τον 3ματο μπάρμπα να αιωρείται από πάνω σου με προτεταμένα τα άκρα του στην κοιλίτσα σου, ε, άντε πες μου εσύ τί είναι αλήθεια και τί όχι. Και είσαι και ξενέρωτος ε, δεν έχεις μπουκώσει τίποτα από ψυχεδέλειες.

Λάβε το άνωθεν ως ένα μικρό παράδειγμα από τα πολλά που μερικοί βιώνουμε και πίστεψέ με πολύ θα θέλαμε να μην τα βιώνουμε. Άντε φιλάκια στα ροζ σου μαγουλάκια.

Ανώνυμος είπε...

Φιλενάδα υπάρχουν και «παρασιτικά όντα». Υπάρχουν και άνοα στοιχειακά, υπάρχουν και πνεύματα idiots χωρίς «φανερούς» κοσμικούς σκοπούς που συνήθως εμφανίζονται οπισθοδρομικά σε ένα σύστημα που προάγει μία μόνο συγκεκριμένη τάξη και συνήθως καταλήγουν πλανητικά ορφανά γιατί δε τα θέλει κανείς στον κόσμο του. (Στο τέλος μπορεί να στέλνονται από τους «φύλακες» στο «πυρ το εξώτερο» ή σε καμιά «κόλαση» προς συμμόρφωση). Υπάρχουν και «έκφυλα» και «καταστρεπτικά πνεύματα» που εμφανίζονται να αντιμάχονται πολλές φορές τα idiots βοηθώντας άλλα idiots-ανθρωποιειδή σε μεικτούς κόσμους όπως ο δικός μας και παίζουν το ρόλο της αριστεράς την οποία εκμεταλλεύεται συχνά η δεξιά ή δλδ άλλα όντα που εμφανίζονται να αντιμάχονται τους «διαφωτιστικούς» ρόλους των προαναφερομένων παίζοντας το πιο «ιεραρχικοί» . Ψιλοζούγκλα. Υπαρχουν όντα με αιθερικές συνειδήσεις που γεννήθηκαν από συσσώρευση σκεπτομορφών και επένδυση με αισθητική ενέργεια δια της πράξης (παίξαν και οι θρησκείες ρόλο σε αυτό), υπάρχουν προσκολλήσεις σκεπτομορφών στα φυλετικά εγρηγορότα από διάφορες πηγές που επιδρούν με τις εισηγήσεις τους στις αντιδράσεις. Υπάρχουν, υπάρχουν, νταξει, υπάρχουν succubus and incubus. Είτε φέρουν ανθρώπινη μορφή είτε όχι. Το θέμα είναι εμάς τί μας ενδιαφέρει όλο αυτό; Ή μάλλον εμας τί μας ενδιαφέρει γενικώς;Abstract being; God; Universe;World;Humanity; Ourselves; Nothing; Anything; Something;

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που κάποια από όλα αυτά που λες έρχονται σε επαφή μαζί μας και γίνονται αντιληπτά, μάλλον θα πρέπει να μας ενδιαφέρει. Αφού βρέθηκαν στον δρόμο μας, κάτι έχουν να μας δείξουν-διδάξουν, όπως και κάθετι που συναντάμε στον δρόμο μας, υποθέτω. Οι δικές μου εμπειρίες, μου δείξαν πως για κάποιο λόγο, δε θέλουν να γίνονται αντιληπτά [ορισμένα από αυτά, όχι όλα]. Τη στιγμή που αντιλαμβάνονται ότι τα αντιλαμβάνομαι, την ίδια στιγμή και αποχωρούν. Φιλικά πάντως, προτείνω [σε όσους μπορούν να καταλάβουν], να φτιάχνουν συχνά την αυρα τους και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πριν αλλά και μετά από πάσα μορφή πνευματικής εργασίας να φτιάχνουν "κύκλο προστασίας". Ακόμη και για έναν απλό καθαρισμό των κέντρων. Και το λέω αυτό γιατί συνήθως πάνω σε κάποιο ενεργειακό άνοιγμα μπορεί να σου "κολλήσει" το οτιδήποτε... εμπειρικά μιλώ.

Ανώνυμος είπε...

Ε, κοίτα ακόμη κι αν οι επαφές μας ανεβούν λίγο σε ποιότητα, ερχόμαστε σε επαφή πρώτα με κατώτερες οντότητες σεληνιακές ή κρόνιας φύσης (προβολές από αλλού και αυτές) αλλά έχουν και αυτές τα δικά τους θέλω και σκοπούς οπότε το να διδαχτούμε από όλο αυτό είναι κάπως σχετικό. Για πιο κάτω δε το συζητάω ότι μπορεί να είναι να’ναι. Κανείς δεν είναι πουθενά πιστεύω από υπέρτατο αλτρουισμό.
Το project genesis και project edem που σκαρφίστηκαν κρονοσελήνιοι πχ αναφέρεται ως project παραγωγής δούλων πολύ συχνά, αλλά και πολύ συχνά αλλού οι ίδιοι αναφέρονται ως «πατέρες». Είναι και από πού θα αντλήσεις τις πληροφορίες.

Στα όσα λες, για ρίξε κάνα tip ρε μανδάμ πως θα καταλάβεις αν σου’ χει κολλήσει αιθερικό τσιμπούρι και πως θα την καψαλίσεις; U know anything;

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέω να διδαχτούμε εννοώ να καταλάβουμε επιτέλους ότι αυτό που λέμε Κόσμος το μοιραζόμαστε και με άλλα δημιουργήματα είτε μας αρέσει είτε μας όχι. Αλλά βέβαια εδώ δε μπορούμε να δεχτούμε να μοιραζόμαστε τις κοινωνίες μας με αλλόθρησκους-αλλοδαπούς και πάσης φύσεως "άλλους" ανθρώπους, τις οντότητες θα αποδεχτούμε; Παρεπιμπτόντως, εγώ τις λέω αστρικές όχι αιθερικές. Το αιθερικό προϋποθέτει υλική δομή. Ψιλά γράμματα θα μου πεις...

Περί τιπ, τι να σου πω, εγώ συνήθως τα βλέπω και καταλαβαίνω... χρειάζεται υποθέτω και μια σχετική καλή επαφή με το σώμα μας για να καταλαβαίνουμε λεπτές αλλαγές. Εγώ πάντως δεν τα 'καψαλίζω' όπως λες, δε μπαίνω σε πολεμικό τριπ μαζί τους, αντιθέτως τα συμπονάω μάλλον και συνήθως φεύγουν μόνα τους, δε χρειάζεται να κάνω κάτι εγώ. Νομίζω ότι η πρόληψη είναι η μισή θεραπεία γι αυτό αναφέρθηκα παραπάνω σε τακτική δόμηση της αύρας κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Το αιθερικό είναι πιο κάτω δίκιο έχεις. Και το αστρικό όμως που λες μορφικό είναι. Ακόμη και το ανώτερο σώμα στην επταπλή κλίμακα όπως το χω δει εγώ το πράγμα είναι φορέας και άρα συνδέεται με λεπτή ουσία. Και το ατμικό και όλα δλδ είναι κατα κάποιο τρόπο μορφικά. Τώρα που θα βάλεις το πέρας του "υλικού" φορέα του κάθε σώματος κάθε φορά έχει να κάνει με το σε πιο πέπλο το αντιστοιχείς. Αν εσύ θεωρείς πχ πέπλο το φως βάζεις συγκεκριμένο κατώφλι. Αν θεωρήσεις πέπλο τα μποζόνια βάζεις άλλο πέπλο πιο μακρινό, και άρα μεταθέτεις τα σύνορα του εξώτερου πυρός και πάει λέγκολας. Αλλά εδώ θα μου πεις πως με αυτούς τους φορείς που ενεργοποιούμε, με το ζόρι υποσελήνιοι. Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, αυτό που λες παραπάνω ότι πρώτα ερχόμαστε σε επαφή με κατώτερες οντότητες και στην πορεία με πιο εξευγενισμένες, δε θα λεγα ότι είναι απαραίτητο. Πολλές φορές μπορείς να βρεθείς, χωρίς να το καταλάβεις κιόλας, σε ιδιαίτερα φωτεινούς ιριδίζοντες "τόπους" δια της "μεθόδου της αστραπής".

Αυτό που με εντυπωσιάζει πάντως, είναι το πόσο εύκολα διάφοροι αναιρούν όλες αυτές τις αμέτρητες αναφορές περί οντοτήτων σε όλες τις κουλτούρες παγκοσμίως και όλα τα θεϊστικά συστήματα που τις κατατάσσουν ανάλογα με την ποιότητα τους, επειδή ήρθε δήθεν η επιστήμη και μας είπε ότι όλα είναι ζήτημα εγκεφαλικών εκκενώσεων. Όλοι είναι τρελοί δλδ και η επιστήμη η γνωστική που έσκασε να μας βάλει στον ίσιο δρόμο. Είναι το λιγότερο αστείο νομίζω να υπερασπίζουμε μια τέτοια γενικευμένη θέση επειδή αδυνατούμε να καταλάβουμε. Φυσικά παίζει και αρκετή φαντασίωση και πολλοί πάτησαν πάνω σε αυτήν την αλήθεια για να φτιάξουν τα άνοστα και γελοία τρομολαγνικά σενάρια τους πέρι μάτριξ και πρότζεκτ παπαριές. Αυτό όμως δεν αποτελεί επιχείρημα ώστε να αναιρέσει την υπαρξη οντοτήτων. Ας μην ισοπεδώνουμε αλλά και ας μην το τραβάμε στα άκρα το θέμα.

Ατάργα τις είπε...

καλημέρα

είπες ανώνυμε οτι ασχολουμε με ιδιαίτερα πράγματα και ακουγεται κάπως περιέργο. Η τέχνη δεν ειναι ιδιαιτερότητα ειναι τρόπος έκφρασης. Ο τεχνίτης ή αν θέλεις ο καλλιτέχνης δίνει "ζωή" στις ιδέες του. Οπου δεν μπορεί να δουλέψουν τα χέρια του δουλευει το μυαλό του και αντίστροφα. Αληλένδετα βρίσκεις λύσεις και περνάς απο την θεωρία στην πράξη. Γι αυτό επιμένω κάθε φορά. Πως περνάτε στην πράξη;

Γιατι αν δεχτώ οσα λέτε με ολες αυτές τις κατηγορίες οντοτήτων μάλλον χάνω τελείως τη μπάλα. Και για μένα ειναι ολα θεωρίες ή φαντασίες και τίποτα άλλο.

Η μοναδική περίπτωση που μου χει τύχει ήταν μάλλον μια κρίση άγχους πριν χρόνια. Ενας υπέρτατος τρόμος και το ότι ξύπνησα μέσα σε αναφυλητά- ανευ λόγου στην ουσία και δεν μπορούσα να συνέλθω για αρκετές ώρες. Α και ο μόνιμος εφιάλτης όταν έτρεχα, πριν χρόνια να βλέπω οτι με κυνηγάνε και να μην μπορώ να ξεκολλήσω, να μην μπορω να κουνήσω τα πόδια μου και τα χέρια μου και να κινούμε σε slow motion ¨οπως στις ταινίες, και εκει να βιώνω την απόλυτη αίσθηση οτι δεν μπορώ να κινηθώ και ζυγίζω όσο κι ένα φορτηγό... Η μεγαλυτερη αγωνία μου ήταν αυτή...

Αλλα όλα αυτά ειναι γιατι πολύ απλά κάπου το σώμα "κρασάρει" απο την άθληση ή την πίεση κι ολα αυτά...

Ο Τρίοπας που ανέφερες ειναι σίγουρα κάποιες προσπάθειες σου για ανοιγμα του τρίτου ματιού. Ο εαυτός σου βγαίνει μπροστά σου. Την επόμενη φορά πάρε ένα στυλό ή ένα μολύβι δίπλα σου στο κρεββάτι για να τον "τυφλώσεις" ως άλλος Ουδεισέας. Αλλα πρόσεξε μη σηκωθεις με καμιά πληγή στο μέτωπο !!!

Απο την αλλη έγραψα και παραπάνω, αυτοκτονούμε μόνοι μας καθε μέρα και σιγά σιγά. Θελω να πω ότι σίγουρα δεν μπορούμε να κρατήσουμε το σώμα μας σε αρμονία με τη φύση, ουτε με την γή, τρώμε βλακείες, ακόμα και ένα βαρύ γεύμα το βράδυ προκαλεί εφιάλτες και όταν υπάρχει και αρκετή φαντα΄σια τα πάντα διογκώνονται κι οι φόβοι μας τη νύχτα υπερμεγενθύνονται...

Σας αφήνω εχω ραντεβού με τον Νεβρώδ... καλή σας συνέχεια

Ατάργα τις είπε...

Α και κάτι ακομα. Επειδη μερικοί έχουν αρκετά "βρώμικο" μυαλό, μπορεί να έχουν κιτρινίσει κι απο τη ζήλια τους, άσε που μπορεί να φαντάζονται και διάφορα τους ενημερώνω έτσι γιατι μ΄αρέσουν τα ξεκάθαρα λόγια κι οχι τα μεγάλα, και πάντα παίζω μ΄ανοιχτά χαρτιά.

Οτι με τον ανώνυμο γνωριστήκαμε σε δημοσιο χώρο το 2004, όταν είχα στείλει ανοιχτή πρόσκληση για την έκθεση μου σε ολο το φορουμ. Ηρθε μαζι με έναν φίλο του και φωτογράφισε όλοκληρη την έκθεση μου. Παρών και ο "Παππούς" τότε και όλο το σόι, γονείς, παιδιά, σύζυγος και πάει λέγοντας. Ετσι για να μην δημιουργούνται ψευδής εντυπώσεις... σε όσους διαβάζουν...

Αντε καλη μας μέρα

Ανώνυμος είπε...

ουφ! Ατάργα, μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλον. Δε γνωριζόμαστε, ούτε γνωριστήκαμε ποτέ. Το ότι ασχολείσαι με ιδιαίτερα θέματα, το εννοούσα για το μπλογκ σου, γιατί σε διαβάζω ενίοτε. Είμαστε πολλοί οι ανώνυμοι από ότι φαίνεται εδώ μέσα... Και ξαναλέω, δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα με τις οντότητες. Η εξήγηση σου για τον Τρίοπα, δεν ευσταθεί. Δεν είναι δυνατόν να με "έχω προβάλλει" και να μου απομυζώ ενέργεια από το δεύτερο κέντρο μου και μενα και του συντρόφου μου. Γιατί αυτό γινόταν την ώρα που τον αντιλήφθηκα. Καμιά προσπάθεια δεν έκανα για άνοιγμα του άζνα εκείνη την περίοδο. Και δεν είναι η μοναδική μου εμπειρία. Αποτελεί μόνο ένα μικρό παράδειγμα.

Τέλος, ξαναλέω πως δεν ενστερνίζομαι την υστερία για τους βάμπιρες, το έχω ξαναπεί. Αλλά οι οντότητες πάσης φύσεως υφίστανται είτε μας αρέσει είτε όχι. Συμπηκνωμένες μορφες ενέργειας είναι, που εκδηλώνονται μέσα σε κάποια παράλληλη διάσταση και κάποιες φορές ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους. Δεν είναι παράλογο, αντιθέτως είναι αρκετά λογικό, αν στηρίξεις την εξήγηση πάνω σε κβαντικές θεωρήσεις.

Ατάργα τις είπε...

Ανώνυμε ή ανώνυμη !!! καλύτερα;;; καθώς μιλάς για "μένα και του σύντροφου μου" κι όχι της συντρόφου μου!!! -

Το θέμα των ενεργειών μπορώ να το δώ μόνο ως ενέργειες απο 4 διαστατο σύμπαν ή κάποια άλλη διάσταση, ναι εκει μπορεί να συμβεί αν δεχτούμε οτι ειμαστε αποτελέσματα φωτός-ενέργειας...

Τώρα μπορει να ειναι και "στοιχειακά" πνεύματα της γής όποτε έχεις πέσει σε αρνητικό πεδίο ενέργειας εκεί που κοιμάσαι.

Οσο για τον Τρίοπα που λες σίγουρα μπορεί να μην είχες κάνει προσπάθειες εκείνη την περιοδο, αλλα σιγουρα κάτι έκανες σε προηγούμενη περίοδο, αλλιώς πως ;;;

Οποτε τι να πω όσοι μπαίνετε σε τέτοια λούκια ας προσέχατε που λένε.

Περισσότερα δεν δύναμαι και δεν γνωρίζω και δεν.. μόνο όνειρα και σύμβολα προσπαθώ να ερμηνεύσω οσο γίνεται...

Το θαύμα της Ανάστασης και της μετεμψύχωσης το βίωσα χθές μπροστά στα μάτια μου, οταν έσκασε - την ώρα που έπινα τον καφέ μου στην απόλυτη ερημιά του βουνού, με το κελάιδημα του κούκου στο βάθος- το κουκούλι μιας πεταλούδας.
Για μένα αυτό ήταν το σημάδι και το θαύμα. Το ζαρωμένο εντομο, πρώην σκουλήκι/κάμπια, με τα φτερά κουβάρι που γυρίζε γύρω γύρω, και άφησε τον τάφο-σάβανο- κουκούλι του και ξαναγεννήθηκε με φτερά αυτή τη φορά τσαλακωμένα, ζαρωμένα νηστικο και παραπατώντας...
Ανέβηκε στο χέρι μου, την ανέβασα πάνω στο περβάζι στον ήλιο να την ζεστάνει και έμεινε εκεί να τεντώνει και να ξεδιπλώνει τα φτερά της. Αφού κάθησε καμια ώρα ίσως και παραπάνω πέταξε τριγύρω λεύθερη και ζωντανή...

Δεν ξέρω τι λέτε, θαύματα συμβαίνουν γύρω μας, αρκεί να ειμαστε εκει και να έχουμε τις αισθήσεις μας ανοιχτές και να τα παρατηρούμε, και την γνώση για να μας οδηγήσουν σε άλλα μονοπάτια και σε άλλες σκέψεις.

Αυτή ήταν η δική μου Ανω-στάση και το μήνυμά της. Η ψυχή ως πεταλούδα και η αθανασία της και η επιστροφή στην Ελευθερία.

Καλή συνέχεια



Ανώνυμος είπε...

Αχχχχχχ φιλενάδα!
Ωραίο το μήνυμα της Ανάστασης που σου συνέβη... Ελπίζω να μας χωράει και εμας τα homo boyz που κοιμόμαστε παρέα με άλλα boyz...

Καλημέρα σας

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ είπε...

Της τρολιάς το πανηγύρι...

Μποτίλια μάλλον ενόχλησες πολύ πάλι...

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ατάργα

Αγαπητή φίλη,
σε ευχαριστώ από καρδιάς για τις ευχές σου και σού εύχομαι ότι καλύτερο και καλή δύναμη σε όσα προωθείς.
Στα σχόλια αυτής την ανάτρτησης ειδικά ανέφερα, ότι τα επιδοκιμάζοντα σχόλια - επειδή η ανάρτηση δεν περιορίζεται στα όρια συμβατικών θεωρήσεων - έχουν για εμένα αξία. Γενικά όμως έχω δηλώσει στο παρελθόν, ότι ιδιαίτερα πολύτιμα είναι τα σχόλια που εκφράζουν κριτική έναντι όσων γράφω, διότι με τον μονόλογο δεν είναι δυνατόν μακροπρόθεσμα να καταλήξουμε κάπου.
Στο συγκεκριμένο θέμα παρέθεσα κάποιες ενδείξεις, σχετικά με τον κεντρικό ισχυρισμό μου, οι οποίες όμως - τουλάχιστον ακόμη - απέχουν πολύ από το να συνιστούν αποδείξεις. Ως γνωστόν, έχω δηλώσει, ότι πρισπαθώ να ακολουθώ αυστηρά πραγματιστική οδό. Η παρούσα ανάρτηση ήταν η πρώτη άμεση και χωρίς περιστροφές αναφορά στο εν λόγω θέμα, ενώ έχουν προηγηθεί στο παρελθόν κάποιες άλλες, οι οποίες επιχειρούσαν να εισάγουν στην εν λόγω προβληματική. Μελλοντικά θα καταθέσω επί πλέον ενδείξεις και μάλιστα αρκετές, οι οποίες βρίσκονται στην διάθεσή μου, ελπίζοντας ότι ίσως κάποια στιγμή επιτύχω να καταδείξω με απτές αποδείξεις τούς ισχυρισμούς μου.
Ωφείλω να ομολογήσω, ότι ουδέποτε συνάντησα σε μη υλικό πεδείο κάποια ή κάποιες από τις οντότητες, την ύπαρξη των οποίων ισχυρίζομαι. Υπάρχουν όμως αρκετοί άλλοι, οι οποίοι είχαν ισχυρίζονται ότι είχαν/έχουν έμεση επαφή, τούς οποίους γνωρίζω και μού έχουν κατ' επανάληψη πιστοποιήσει την ύπαρξη αυτών των οντοτήτων. Σε αυτούς θα αναφερθώ - με την δέουσα διακριτικότητα - προσεχώς. Επειδή όμως δεν διαθέτω επί τού προκειμένου άμεση εμπειρία, είμαι κατ' αρχήν προσεκτικός.
Παρ' επιπτόντως αναφέρω, ότι ουδείς υπάρχει, ο οποίος να είχε ίδια εμπειρία σε κάποιου είδους μυστήρια (μυκιστήρια) και ενώ προέβη εις περί αυτών αποκαλύψεις, να μην εθανατώθει.
Εννοείται, ότι έχω πλήρη σεβασμό έναντι όσων εκφράζουν έντονο σκεπτικισμό ή απόρριψη, έναντι των ισχυρισμών μου (μέχρι τουλάχιστον να καραθέσω αποδείξεις, πυκνώνοντας βαθμηδόν και το σύνολο των προβαλλομένων ενδείξεων).
Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου στην κατεύθυνση τής προσπάθειας νουθεσίας μεμονομένων ατόμων, ή κοινωνικών ομάδων. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η έρευνα και ακολούθως η αποκάλυψη θεσμών και μηχανισμών, οι οποίοι με οργανωμένο τρόπο αναπαράγουν την κακία, με οδηγό την διαπίστωση τού Σωκράτους, ότι "Ουδείς εκών κακός".

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ ΑΟΡΑΤΟS

Φίλτατε,

Εφόσον αγαπούμε τούς ανθρώπους τότε έχουμε κατανόηση για τα προβλήματά τους, τον τρόπο που θεωρούν τα πράγματα, καθώς και για όσα έχουν αυτοί υποστεί. Διαβάζω τα σχόλια, όσων ευαρεστούνται να καταθέτουν κάτι εδώ, πάντοτε με συμπάθεια και διάθεση κατανόησης. Προσπαθώ να διαβάζω και ανάμεσα στις γραμμές, ώστε να μπορέσω να διακρίνω τα μοτίβα και τις προαιρέσεις που κινούν, ή συγκινούν, τούς συνανθρώπους μας.
Υπό αυτήν την οπτική δεν διακρίνω από κάποιον ή κάποιους την τάση να τρολάρουν εδώ. Ο καθείς έχει τον δικό του τρόπο να εκφράζεται και είναι σε κάθε περίπτωση σεβαστός από εμένα, ακόμη και στις ελάχιστες περιπτώσεις στο παρελθόν, που έγινα εριστικός.
Η συζήτηση είναι ανοικτή και για να μπορέσουμε να την διεξάγουμε, θα πρέπει πρωτίστως να σεβαστούμε τον συνομιλητή μας. Εγώ συμπονώ κάθε άνθρωπο, διότι όλοι έχουμε υποστεί στραπάτσα και αποτελεί για μένα ευχής έργον, ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έρχονται να καταθέσουν οτιδήποτε εδώ, το οποίον νομίζω ότι πάντοτε αξίζει τής προσοχής και τής συμπάθειάς μας. Επί πλέον τούς θεωρώ όλους φίλους και φίλες, από την στιγμή που μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν τα εδώ γραφόμενα και να καταθέσουν άποψη.

Όσο αφορά την διαπίστωση ότι μπορεί να ενόχλησα κάποιους, δεν το θεωρώ πιθανό. Ακόμη η υπάρχουσα δύναμη πυρός είναι μικρή και εκτιμώ, ότι στην παρούσα φάση μάλλον ακόμη ενισχύει αυτούς που ισχυρίζομαι ότι αμφισβητώ. Σε λίγες ημέρες κλείνω τα 59 και θα ισχυριζόμουν, ότι εδώ και 59 χρόνια λειτουργώ υπέρ τού κατεστημένου, παίρνοντας μέρος σε ένα παιχνίδι, στο οποίο τα χαρτιά είναι άγαρμπα σημαδεμένα.
Ελπίζω όμως, ότι αυτή η προσπάθεια κάποτε θα δυναμώσει και οδηγήσει σε αποτελέσματα. Τότε ίσως δεχθώ κάποια αντίποινα. Όμως, όσο αφορά εκείνη την φάση, στηρίζομαι στην συνεργασία και στην συνδρομή των ορατών, αλλά κυρίως των "ΑΟΡΑΤΩΝ" φίλων μου.

Κ.Δ είπε...

Του κουτρούλη ο γάμος … συμφωνώ με τon ΑΡΓοπορημένος Αορ-ΑΤους...

Τώρα το αν ενόχλησε ο μποτίλιας ή είν τα κλούβια πασχαλινά αυγουλάκια … είναι το κουίζ της σημερινής. Εξίσου πιθαν`η φαίνεται … η κβαντική μάζωξη σε μια γωνιά του κυβερνοχώρου από 5-6 με δι`αθεση βελάσματος και trollo –βοώting … «Μπιμπ», «μπιμπ» ... «βλάβη στο σύστημα» , «βλάβη στο σύστημα» …

Όπου γάμος δλδς και η χαρά η Βασίλω πρώτη…

Όμως εσύ ρε Ατάργα μ’ έχεις κουφάνει με τις παρεμβάσεις σου. Είναι δυνατόν όλα να’ ναι αποτελέσματα των εγκεφαλοκυτταρικών σου διεργασίων? Ε, τότες κι εγώ μέσα στο κεφάλι σου είμαι. Τι κάθεσαι και μου γράφεις σεντόνια. Αφού είμαι εκεί μέσα στο κρανίο σου παρόν με αυτά. Τέσπα. «Παππού» λες τον Φούραξ, ε? Αχαχαχαχαχαχαχα… old time classic!!!!

Καλέ συ τι εξέθετες στο ξιμπίσιον;

Σημείωση... μου αρέσει πάλι λόγω συγγένειας υποθέτω, η παρέμβαση του οικοδεσπότα και η πίστη που δηλώνει στα τελειώματα του προηγούμενου σχολίου του. Α, ρε μποτίλια ... ρομαντικός είσαι και του λόγου σου...

Καλημέρα σε όλους...

Ατάργα τις είπε...

Καλησπέρα Μποτίλια
ναι δύναμη σε ολους μας και καλή Λευθεριά και Ανάσταση στην πατρίδα μας. Απλώς ψάχνω αγαπητέ μου, ομως τις πραγματικές ιστορίες και τα σύμβολα αναζητώντας τον Λόγο και την αρχική ερμηνεία των συμβόλων και των ιστοριών, όσο μπορώ κι οσο δύναμαι...

Nαι Δημήτρη κι ομως σου παραθέτω μερικές σελίδες να τις μελετήσεις με την ησυχία σου, και για όσους ενδιαφέρονται.

http://en.wikipedia.org/wiki/Third_Man_factor

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=112746464

http://tvblogs.nationalgeographic.com/2011/04/25/guardian-angel-or-hallucination/

http://www.osv.com/tabid/7621/itemid/5587/The-mysterious-Third-Man.aspx

και το ντοκυμαντέρ για τους άπιστους θωμάδες …

http://topdocumentaryfilms.com/angel-effect/


Αντε καλές αναγνώσεις και καλές θεάσεις...


Ανώνυμος είπε...

(Απο συνεντευξη του Δημητρη Νανοπουλου)

"...Χωρίς δεύτερη σκέψη, θα ήθελα να είχα συσχετιστεί με τη θεμελίωση της κβαντικής φυσικής. Η κβαντική φυσική μάς ανέτρεψε όλη αυτή τη βεβαιότητα που είχαμε για τον κόσμο μας.

Πιστεύαμε ότι όλα ήταν μαύρο και άσπρο, ώσπου ήλθε η κβαντική φυσική και μας είπε ότι στον μικρόκοσμο δεν λειτουργεί άσπρο – μαύρο. Δουλεύει 75% άσπρο και έχει και 25% πιθανότητα να είναι μαύρο.

Κατά κάποιο τρόπο ανέτρεψε την Αριστοτελική λογική.

Tώρα περιμένουμε αυτό που ονομάζουμε υπερσυμμετρικά σωματίδια. Δηλαδή μία ομάδα καινούργιων σωματιδίων που υπάρχει, και χαρακτηρίζαμε ύλη και αντι-ύλη. Με την ομάδα μου εδώ και τριάντα χρόνια ερευνούμε ένα σωματίδιο το οποίο μπορεί να έχει σχέση με τη λεγόμενη σκοτεινή ύλη.

Ζούμε σε ένα σύμπαν του οποίου αυτό που είναι ορατό σε εμάς αποτελεί μόλις το 4.5% του. Η σκοτεινή ύλη καλύπτει το 24% και το υπόλοιπο είναι ενέργεια. Υπάρχουν πολλά ακόμη στις υπερσυμμετρικές θεωρίες. Το μποζόνιο Higgs δεν είναι το τελευταίο, αποτελεί απλώς τον επίλογο ενός βιβλίου, αλλά ταυτόχρονα την εισαγωγή σε ένα καινούριο, πολύ μεγαλύτερο και πιο ενδιαφέρον από το προηγούμενο..."

Κ.Δ είπε...

Καλά ρε Βούλα την πέταξα την κοτσάνα χθε... και δε με διορθώνεις. Είπες "παππού", "φόρουμ" ... και το μυαλό μου για κάποιο λόγο πήγε αλλού. Συ μιλάς για το ΜΦ λογικά άρα μιλάς για άλλους παππούδες. Τον φούραξ μετά μου' ρθε ... από που να τον ξες εσύ. Κάτι άλλους ήξερα τότες που είχαν άλλοτε αλισβερίσια μαζί του... άσχετο αλλά πάνω κάτω εκείνη η εποχή ήταν στο μυαλό μου συνδεδεμένη με συγκεκριμένα άτομα και μπερδεύτηκα.

Τι καλό εξέθετες όμως δε μας είπες?

Ατάργα τις είπε...

Χαχα

Τι εξεθετα έ; νόμισα οτι ο ανώνυμος ήταν κάποιος γνώριμος απο τα παλιά που τον γνώρισα και προσωπικά στην πρώτη μου έκθεση. Καθώς μου έκανε την μεγάλη τιμή να παρεβρεθεί και να με τιμήσει με την παρουσία του. Αλλα εκεινος δεν μπαίνει αργίες μέσα, οπότε γράψε άκυρο -
Και ναι για τον "Παππού" μιλουσα βρε τον Φούραξ. Και βέβαια τον ήξερα απο παλια πριν καν ιδρύσει το φορουμ του. Και είχε έρθει και στην έκθεση μου τότε, αποδεχόμενος μετα της συζύγου- την προσκλησή μου, μετά είχε και σχετική παρουσιαση και χαλαρή κουβεντούλα κλπ
Και φυσικά μιλάω γενικότερα και για "παππούδες" που γεράσανε και μυαλά δεν βάλανε ακόμα, αλλα ας όψεται...Πολλά είπα.

Καλα δεν μιλάω βέβαια για σένα, ακόμα νεαρούδη είσαι... αλλα σκέψου μετα απο καμιά 10 χρόνια να μην εχεις ωριμάσει ακόμα!!!

φιλιά μικρέ περίεργε ...

Κ.Δ είπε...

Δλδ το old time classic ισχύει???Χαχαχα... Μιλάμε για φουρνιά ολόκληρη...

Ναι περίεργος σαν το δράκο του σρέντιγκερ... φιλιά

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!!!!!!!!!11
ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΠΕΤΟΎΝ ΜΠΟΤΙΛΙΕΣ ΥΓΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ 'ΔΙΚΑΙΟΥ.[ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΗΞΕΡΑΝ
-ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ-...
'

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΑ ΣΑΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ!ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!΄ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΣΤ.Ε ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥ΄ΛΆ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ,ΜΕΜΥΑΛΟ ΤΑ ΝΕΑΡΟΥΔΙΑ.







.

PANDAROS είπε...

αγαπητοι φιλοι

Μου κανει εντυπωση πως η Αταργα ενω εχει ασχοληθει σοβαρα με αυτα τα θεματα, προσπαθει να πεταξει την μπαλα σε αλλο γηπεδο !!μας εδωσε μερικα λινκ [τα οποια και μελετησα] για να ενισχυσει τον συλογισμο της οτι ολα οσα βλεπει ο κοσμος σχετικα με φυλακες αγγελους κ.λ,ειναι οπως χαρακτηριστικα γραφει ΄΄΄΄ ολα θέμα ηλεκτρικών εκκενώσεων και αντιδράσεων ορισμένων νεύρων και του εγκεφάλου μας. ΄''''

Παντως μου κανει εντυπωση, πως τους αρχαιους σοφους τους χρησιμοποιουμαι κατα το δοκουν οποτε μας συμφαιρει λεμε ο πλατωνας ειπε αυτα ο Σωκρατης αυτα και πυθαγορας αυτα,,,,

πρεπει λοιπον να ξεκαθαρισουμε μια για παντα τι παιζει με αυτους, Ηταν γνωστες η απατεωνες?
Γιατι αν θεωρησουμε οιι ηταν γνωστες πρεπει να δεχτουμε αυτα που λενε ,ψαχνοντας τα, βεβαια και οχι να φαμε αμασητα τα οσα λενε] σαν βαση για μετεπειτα αναζητησεις μας

Αταργα, σχετικα με αυτα που εγραψες για τους φυλακες αγγελους και το τριτο προσωπο ,ξερεις πολυ καλα οτι στην αρχαια ελλαδα πιστευααν οτι ο καθε ανθρωπος εχει εναν ας το πουμε ΄΄φυλακα αγγελο δηλαδη εναν ΄΄κατά φύλακα δαίμονα''και οποιος ειχε την ευνοια του ηταν κατ επεκταση και ευδαιμων

δεν τα λεω εγω αυτα αλλα ενας απο τους γιγαντες της σκεψης ο Σωκρατης...

« ΣΩΚ.: Αλήθεια, Ερμογένη. Τι να σημαίνει άραγε το όνομα «δαίμονες»; Πρόσεξε αν σου φανώ ότι λέω κάτι σπουδαίο.
ΕΡΜ.: Λέγε.
ΣΩΚ.: Γνωρίζεις ποιοι, κατά τον Ησίοδο, είναι οι δαίμονες;
ΕΡΜ.: Δεν γνωρίζω.
ΣΩΚ.: Δεν γνωρίζεις ούτε για το χρυσό γένος των ανθρώπων, που λέει ότι υπήρξε πρώτο;
ΕΡΜ.: Αυτό το ξέρω.
ΣΩΚ.: Λέει λοιπόν γι’ αυτό:
« Μόλις το γένος τούτο χωρίστηκε σε μέρη
οι δαίμονες αγνοί και γήινοι ονομάζονται, λαμπροί,
ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ από το κακό, ΦΥΛΑΚΕΣ των ανθρώπων. »
ΕΡΜ.: Δηλαδή, τι εννοείς;
ΣΩΚ.: Νομίζω πως, λέγοντας χρυσό γένος, δεν εννοεί φτιαγμένο από χρυσάφι, αλλά καλό και ωραίο. Απόδειξη θεωρώ το γεγονός ότι για μας λέει πως είμαστε σιδερένιο γένος.
ΕΡΜ.: Έχεις δίκιο.
ΣΩΚ.: Πιστεύεις λοιπόν ότι, και αν κάποιος από τους συγχρόνους μας είναι καλός, θα μπορούσε να πει πως ανήκει στο χρυσό γένος;
ΕΡΜ.: Βέβαια.
ΣΩΚ.: Οι καλοί όμως είναι συνετοί ή τίποτε άλλο;
ΕΡΜ.: Συνετοί.
ΣΩΚ.: Κατά τη γνώμη μου, αυτό περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο χαρακτηρίζει τους δαίμονες∙ επειδή ήταν συνετοί και «δαήμονες» (σοφοί) τους ονόμασε «δαίμονες». Και στην αρχαία γλώσσα μας το όνομα αυτό αντιστοιχεί στο ίδιο. Σωστά λοιπόν και αυτός και άλλοι ποιητές λένε ότι, αν πεθάνει κάποιος ενάρετος, μεγάλη τύχη και τιμές αποκτάει και γίνεται δαίμονας, σύμφωνα με την ονομασία της φρόνησης. Έτσι και εγώ λοιπόν αντιλαμβάνομαι τον «δαήμονα», δηλαδή κάθε άνθρωπο, θεϊκό όσο ζει και αφότου πεθάνει, και νομίζω ότι σωστά ονομάζεται «δαίμων».»

Αλλωστε και ο Σωκρατης ειχε τον δικο του δαιμονα και δεν το λεω εγω αλλα αυτος στην απολογια του,,,

« Ίσως πάλι να σας φανεί αλλόκοτο που εγώ περιφέρομαι και δίνω τέτοιες συμβουλές κατ’ ιδίαν και ανακατεύομαι στις ξένες υποθέσεις, ενώ στη δημόσια ζωή δεν τολμώ να ανεβώ στο βήμα μπροστά στο δήμο και να πω τη γνώμη μου στην πόλη. Αιτία για αυτή τη συμπεριφορά μου είναι αυτό που με ακούσατε να λέω πολλές φορές και σε πολλά μέρη, ότι δηλαδή μου έρχεται ένα ΘΕΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ, αυτό το δαιμόνιο που ο Μέλητος κοροϊδεύοντας το περιέλαβε στην κατηγορία. Αυτό μου συμβαίνει από παιδί, μια φωνή που ακούω μέσα μου, η οποία, όταν έρχεται πάντα με αποτρέπει από κάτι που πρόκειται να πράξω, αλλά ποτέ δε με προτρέπει.»

συνεχεια...

PANDAROS είπε...

τελικα ο Σωκρατης επινε ξιδια και ελεγε τετοια πραγματα? καπνιζε φουντες και εβλεπε αυτα τα δαιμονια? Η υπηρχαν και οτι εβλεπε ελεγε?
και να ηταν μονο αυτος? ριξε μια ματια τι λεει ο Πλουταρχος γιαυτο,,[δεν πιστευω και αυτος να επεινε τα ιδια,,ετσι?χαχαχχα


« Έτσι και στο Σωκράτη το δαιμόνιο μοιάζει να του προσέφερε εξ αρχής ως ΟΔΗΓΟ του βίου του μια όραση, «που» μόνο «αυτή προχωρώντας μπροστά ρίχνει φως στα άδηλα πράγματα, καθώς και σε όσα η ανθρώπινη φρόνηση δεν μπορεί να συλλογιστεί. Γι’ αυτά τα πράγματα το δαιμόνιο συνομιλούσε πολλές φορές μαζί του και ενέπνεε τις επιλογές του.»

με λιγα λογια θελω να πω, οτι ειναι απιστευτο ποσες φορες εχουμε κανει λαστιχο αυτους τους ανθρωπους ,[ και δεν το λεω για σενα αλλα και για τον εαυτο μου, μην νομιζεις δεν ειμαι καμμια παρθενα και εγω,ειμαι σιγουρους οτι ειμαι πολυ χειροτερος σου,,]
λεγοντας ειπε ο ταδε αυτο ,ειπε ο ταδε εκεινο και οταν θελουμε να πουμε κατι αλλο κανουμε, γαργαρα αυτα που εχουν πει και στελνουμε λινκ για τους απιστους οπως χαρακτηριστικα λες,,

PANDAROS είπε...

παντω; πραμματικα παιδια,, θα ηθελα να ακουσω ολων τις αποψεις-

μη νομιιζετε δε σας ξεχναω-,,,
και παε;ι καλα και η μανουλα[ευτθυχως]

εντομεταυι ]χαχαχχαχαχ
''

σιγουρα εστι δεν ειμαι παρθενσ οπως αλλοι αλλα καμια φορα -πουλεςει και ενα φιλοσ

,,whatever works for you darling












PANDAROS είπε...

η μανουλα δεν παει καθολου καλα αδελφε, και μην την βαζεις στο στομα σου
και καλα θα κανεις να μην βαζεις ανθρωπους στο βρωμοστομα σου, που ψυχοραγουν

εισαι τυχερος που δεν σε ξερω

και επιτελους παψε να γραφεις με το ονομα μου. Μην ξεφτυλιζεσαι αλλο


Ατάργα τις είπε...

Μια τελευταία απάντηση γιατι την οφείλω για να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και να μπαίνουν στην θέση τους.
Πως λειτουργεί βρε ο εγκέφαλός μας; μονο με αίμα και νερό και τέλος αυτό ειναι ;;;
Αποτέλεσμα ενέργειας δεν ειμαστε δεν λειτουργεί και εν "είδη ηλεκτρομαγνητικών συνάψεων" ως ένας υπερυπολογιστής ;;;

Τι σας φάνηκε παράξενο τό ότι το φαινόμενο του "αγγέλου" ή του τρίτου - υπερανθρώπου, ή της συνείδησης ή της ψυχής, όπως θελετε πείτε το, αν θέλετε, μπορεσαν και το παρήγαγαν στο εργαστήριο ;;;

Αν οι φιλόσοφοι και ο Σωκράτης ειχε ανάλογες καθαρότερες συνάψεις, σκέψεις μπορούσε να έρχετε συχνότερα σ΄επαφή με αυτό τον δαίμονα = δαήμωνα.

Οπου Δαίμων (εκ του Δάω )= δαήμων αλλα μπορεί να πάρει και τις έννοιες της θεότητας, θείας ουσίας, θείου οντος, μοίρας, ειμαρμένης, ευτυχίας, φαντάσματος, πνεύματος, ψυχής κλπ.

Δαήμων = γνώστης, ειδήμων, επιστήμονας, έμπειρος, ειδικευμένος

Δάω = μαθαίνω, πληροφορούμαι, γνωρίζω

Αρα ο Σωκράτης είχε προσάγει τον εαυτό του στο αγαθώ και στον αγαθό δαίμονα και παρέδωσε όλη τη διακυβέρνηση της ζωής σ΄αυτόν.

Στον αγαθό δαίμονα δαήμονα.

Το πνεύμα νοείται πολλαχώς. Αλλος θα το πεί αγιο πνεύμα, αλλος άγγελο, αλλος δαίμωνα, αλλος πνεύμα, αλλος ψυχή, αλλος νού κλπ ...

Ο Σωκράτης λοιπόν είχε φτάσει σε σημειο να επικοινωνεί με τον ανώτερο εαυτό του και να φτάσει να γνωρίζει την αγαθή και ανώτερη πλευρά του. Να συνομιλεί μαζί της και να πράττει το αγαθό...

Και να κάποιοι μπορούν να φτάνουν εκει συχνότερα και να πράττουν το αγαθό.

Σκεφθείτε και το άλλο που περίμενα να αναφέρετε. τον ηλεκτρομαγνητισμό των κινητών. Χτυπά το βρεγματικό και κροταφικό σημείο του προσώπου μας... Αρα καταστρέφει, προκαλεί πονοκεφάλους κλπ κλπ - γιατι σας είπα αυτοκτονούμε ασυστόλως κάθε μέρα !!!

Και κάτι ακόμα τελευταίο. Ουτε κι αυτό το αναφέρατε. Ο Μποτίλιας μιλησε για νύχια και χέρια που έλκουν ή παράγουν και διοχετεύουν ενέργεια κλπ

Γιατι σχεδόν σ΄ολα τα αρχαία αγάλματα οι θεοί φέρουν ράβδο, τρίαινα, κηρύκειο, κεραυνο κλπ ;;;

Γιατι οι αγνοί ήταν αυτοί που αφαιρούσαν πάντα το σπαθί απο το βράχο ;;;

Καλη συνέχεια





Ανώνυμος είπε...

@Ατάργα
καταρχήν έχεις συμπτήξει όλο το φαινόμενο 'οντότητες' σε έναν και μόνο παράγοντα που παρουσιάζεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις - In climbing circles, he is called the “Third Man” — a mysterious, helpful companion who appears in times of great danger - . Το εντυπωσιακό είναι ότι συνεχίζεις συγχέοντας το πνεύμα με τελείως διαφορετικές καταστάσεις. Γράφεις: "Το πνεύμα νοείται πολλαχώς. Αλλος θα το πεί αγιο πνεύμα, αλλος άγγελο, αλλος δαίμωνα, αλλος πνεύμα, αλλος ψυχή, αλλος νού κλπ" Καμιά σχέση το πνεύμα με όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις. Για άλλη μια φορά σε βλέπω ισοπεδωτική και με ελλειπείς γνώσεις αναφορικά με τις αιθεροαστρικοπνευματικές προεκτάσεις μας.

Οι σύνδεσμοι που παρέθεσες δεν είναι τίποτα άλλο από την ΑΙΘΕΡΙΚΗ προβολή των ατόμων που την περιγράφουν. Αν είναι δυνατόν να ταυτίζουμε όλο το φάσμα των ενεργειακών μας προεκτάσεων στα υπόλοιπα πεδία, με αυτό του αιθερικού... Βολεύει, δε λέω, αλλά ξαναλέω, ας σοβαρευτούμε λιγάκι.

Ανώνυμος είπε...

"Ζούμε σε ένα σύμπαν του οποίου αυτό που είναι ορατό σε εμάς αποτελεί μόλις το 4.5% του. Η σκοτεινή ύλη καλύπτει το 24% και το υπόλοιπο είναι ενέργεια"

Το νοείτε το παραπάνω;;;;;;;;;
Αν λοιπόν κάποιοι θεωρούν πως έχουν έτοιμη τη λύση επειδή αντιλαμβάνονται μόνο το 4,5% αυτού που μας περιβάλει, μάλλον οφείλουν να υπολογίζουν επίσης και το υπόλοιπο 95,5% και οποιαδήποτε μορφή ενέργειας μπορεί να κινείται μέσα σε αυτό το 95,5%, πριν φτάσουν σε τελικά συμπεράσματα.

PANDAROS είπε...

αγαπητη Αταργα

δεν συμφωνω με αυτο που εγραψες

"Το πνεύμα νοείται πολλαχώς. Αλλος θα το πεί αγιο πνεύμα, αλλος άγγελο, αλλος δαίμωνα, αλλος πνεύμα, αλλος ψυχή, αλλος νού κλπ"

δεν μπορει η εννοια του αρχαιοελληνικου δαιμονα να ειναι ιδια με το αγιο πνευμα

Άρθρο 8ο. «Καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, τὸ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ Πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν».

οπως βλεπεις στην ορθοδοξια το αγιο πνευμα ,ειναι αγιο, κυριον και ζωοποιον δηλαδη ειναι το τριτο προσωπο της Θεοτητας αρα ομολογουμε οτι ειναι Θεος

ενω απο την αλλη ο πλατωνας ξεκαθαριζει οτι οι δαιμονες δεν ειναι θεοι αλλα διαμεσοι μεταξυ θεων και ανθρωπων,μαλιστα αναφερει οτι ειναι πολλοι και καθε λογης


- Τότε, της είπα, τι θα ‘ναι ο Έρως, θνητός;
- Κάθε άλλο!- Αλλά τότε, τι;
- Κάτι σαν αυτά που αναφέραμε πριν, το ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ο ανάμεσα στο θνητό και το αθάνατο.
- Δηλαδή τι, Διοτίμα;
- Δαίμων μέγας, Σωκράτη∙ γιατί βέβαια όλο το γένος των δαιμόνων είναι ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ανάμεσα σε θεούς και σε θνητούς.
- Και ποια είναι, είπα, η δύναμή τους;
- Να εξηγούν και να διαβάζουν τα μηνύματα των ανθρώπων στους θεούς και στους ανθρώπου των θεών, των πρώτων τις προσευχές και τις θυσίες, ενώ των θεών τις εντολές και τις ανταποδόσεις για τις θυσίες∙ και, καθώς βρίσκονται στο ενδιάμεσο θεών και ανθρώπων, καλύπτουν το μεταξύ τους κενό, ώστε το σύμπαν ν’ αποχτήσει τη συνοχή του. Είναι ο δίαυλος, απ’ τον οποίο διαβιβάζεται και η μαντική στο σύνολό της και το λειτούργημα του ιερατείου, που έχει να κάνει με τις θυσίες και τις μυήσεις και τα μαγικά άσματα και κάθε μαντεία και μαγγανεία. Ο θεός δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τον άνθρωπο, αλλά με τη ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΙΣΗ των δαιμόνων συντελείται κάθε επικοινωνία και συνομιλία των θεών με τους ανθρώπους, και στον ύπνο και στο ξύπνιο τους∙ κι ο άνθρωπος που είναι σοφός σ’ αυτές τις συναλλαγές είναι δαιμόνιος, ενώ ο σοφός σ’ ό,τι άλλο, που έχει να κάνει με επαγγέλματα ή κάποιες χειρωνακτικές εργασίες, αγοραίος. Οι δαίμονες λοιπόν που λέμε είναι ΠΟΛΛΟΙ και κάθε λογής κι ένας ανάμεσά τους είναι ο Έρως.'''

αλλα ουτε μπορει οι δαιμονες να εχουν ιδια εννοια με την ψυχη αφου ο Πλουταρχος το ξεκαθαριζει

''' Από εκείνες, όμως, τις ψυχές που είναι ευπειθείς και ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ευθύς εξ αρχής και από τη γέννησή τους στον οικείο δαίμονα προέρχεται το γένος των μάντεων και των θεόπνευστων ανθρώπων''

αλλα και ο νους ειναι κατι το διαφορετικο απο το πνευμα αφου ο πλατωνας μας λεει οτι ολα -εκτος απο ελαχιστα- δημιουργηθηκαν απο αυτον!!!!!!
μαλιστα τονιζει πως η γεννηση του κοσμοθ μας οφειλεται σε αυτον

γαμωτο δεν θυμαμαι που το διαβασα στον τιμαιο πρεπει να ηταν,,

συμπερασμα

ολα οσα ειπες αγαπητη αταργα ειναι ασχετα μεταξυ τους ενω εσυ τα εβαλες ολα μαζι με την γενικη επωνυμια ΄΄πνευμα''

στα υπολοιπα που εγραψες ειμαι μαζι σου με χιλια


















Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά
μερικές παρατηρήσεις


Η Υλη είναι εννάδα
τουτέστιν παίζει από τα πάνω...έως τα κάτω

Δεν δύνασαι να έρθεις σε επαφή με οντότητες οι οποίες χωρίζονται από το επίπεδο ύπαρξης με όρια

Για να φτάσεις στην καμπύλωση του Ομικρον, έχουν προηγηθεί άλλα γωνιώδη γράμματα εντός του κώνου

το Ομικρον είναι ο πρώτος περιγραφόμενος κύκλος, διότι η πηγή είναι ο απερίγραπτος

υπάρχουν πολλά ''πνεύματα''...που φυσιούνται και ρουφιούνται από διάφορες πηγές

άλλο το πνεύμα, άλλο ο νους, άλλο η ψυχή

άλλο το Αγιον Πνεύμα


Το Πνεύμα είναι το μέσο κίνησης αρχικώς
άμα τη προβολή και την ρύση όμως είναι και το μέσο και το προβαλλόμενο, αλλά και το εκρέων.

ps- Μποτίλια, τελείως άστοχα τα περί Λ και U

το μυστικό...κατανόησης το αφανές βρίσκεται και στα αγγλικά γράμματα

Ατάργα τις είπε...

Εστω ότι το θειο-Θεότητα νοείτε ως ένας υπερ-νους ή ως αγνή συνειδητότητα ή συμπαντικός, κοσμικός, άπειρος αγνός Νούς όπως τον περιγράφει ο Αναξαγόρας ως ένα απεριόριστο ωκεανό συνειδητότητας, γνώσεως εν κινήσει τότε ο ατομικός νους είναι ένα κύμα του ωκεανού αυτού. Το κύμα – ατομικός νούς θα κατασταλάξει και θα ενωθεί με τον ωκεανό για να μπορέσουμε να πούμε ότι επέστρεψε στην πηγή του.

Ο νους μας λοιπόν για να γνωρίσει τον εαυτό του και να αποκτήσει σοφία, το «Γνώθι σ΄αυτόν» «ταξιδεύει»….Η επιθυμία του αυτή γεννιέται μέσα σε καθένα από μας.
Η συνειδητότητα δηλαδή το να γνωρίσει κανείς Συν+ειδεναι (οίδα) μας δίνει την συνείδηση, και την συνειδητότητα.
Η γνώση δομείται στην συνειδητότητα και η άλλη λέξη για την συνειδητότητα είναι ο νούς. Ή αν θελετε ως λειτουργία του νού – του ατομικού.
Ο νους προσπαθεί και επιδιώκει όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα πεδία, αλλα ταυτόχρονα εξελίσσετε και αναζητά περισσότερη γνώση, μεγαλύτερη ευτυχία, και δύναμη και μεγαλύτερη δημιουργικότητα.
Ο αρχικός Νούς ή Υπερ Νούς είναι η αρχική πηγή των σκέψεων και η πηγή της μακαριότητας και της σιωπής.
Ο Νους αυτός διαχέει και διαπερνά τα πάντα. Κυβερνήτης πάντων και η αιτία της τάξεως στο σύμπαν.
Ο Ευρυπίδης έχει γράψει στην Ελένη «ο Νους στον καθένα μας είναι ο Θεός»
Ο Πλάτων αναγνωρίζει τρία επίπεδα ψυχής με ύψιστο το Νού. «Νους είναι το ιδίωμα των θεών και πολύ ολίγων ανθρώπων» Τίμαιος
Η έννοια της ψυχής λοιπόν έχει την ερμηνεία της συνειδητότητα ή του νού.
Στον Φαίδωνα η επιστροφή της ψυχής στον εαυτό της καθώς συλλογίζεται και περνά από τον ένα τομέα στον άλλο, της αγνότητας, της αιωνιότητας της αθανασίας κλπ σε συνεχή επικοινωνία με το αμετάβλητο γίνεται αμετάβλητη και αυτή η κατάσταση της ψυχής ονομάζεται Σοφία (Φαίδων)
Η Σοφία λοιπόν εννοείται ως κατάσταση του αμετάβλητου της ψυχής.
Η Ψυχή αποκτά γνώση με το ν΄ αφήσει πίσω της τον κόσμο των αισθήσεων και να κατασταλάξει εις μια κατάσταση ησυχίας (σιωπής) και επιστρέφει ως αυτό-γνωσία και ως σωφροσύνη – Σωος+ φρένα = νους, μυαλό.
Το Πνεύμα ως σύμβολο της ψυχής ή του νου που πνέει -πετά … και ως περιστέρι που περι-στέλλει. Αλλα και Πνεύμα και η εκπόρευση εκ του Υπερ Νού ή Κοσμικού συμπαντικού Νού …
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεὸν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος, και ο Λόγος είναι πνεύμα που όπου θέλει πνέει.

Πνεύμα θεωρείτε και ο Νους μας. Το πνεύμα του Νίτσε λέμε
Πνεύμα θεωρείτε και το φάσμα/Φάντασμα που καλούμε
Πνεύμα και ο Θεός- Το πνεύμα του Μεγάλου Μανιτού κλπ

Ατάργα τις είπε...

Joannes Damascenus Scr. Eccl., Theol., Expositio fidei
Section 13, line 101

Τὸ πνεῦμα νοεῖται πολλαχῶς· Τὸ ἅγιον πνεῦμα· λέγονται δὲ καὶ αἱ
δυνάμεις τοῦ πνεύματος τοῦ ἁγίου πνεύματα· πνεῦμα καὶ ὁ ἄγγελος ὁ
ἀγαθός· πνεῦμα καὶ ὁ δαίμων· πνεῦμα καὶ ἡ ψυχή· ἔστι δέ, ὅτε καὶ ὁ
νοῦς πνεῦμα λέγεται· πνεῦμα καὶ ὁ ἄνεμος καὶ ὁ ἀήρ.

Pseudo-Zonaras Lexicogr., Lexicon
Alphabetic letter pi, page 1558, line 9

. τὸ θεῖον· ὁ ἄγγελος· ἡ ψυχή· ὁ
ἄνεμος· ὁ νοῦς· ὁ δαίμων. ἢ πνεῦμα ἐστὶ νοε-
ρὸν καὶ ἁπλοῦν καὶ λεπτόν· σαφὲς καὶ τρα-
νόν· ἀπήμαντον καὶ ἀμόλυντον· μονογενὲς καὶ
παντεπίσκοπον. ἢ πνεῦμα ἐστὶ λεπτὴ καὶ ἄϋ-
λος καὶ ἀσχημάτιστος ἐκπορευτικὴ ὕπαρξις.
δὲ εἴρηται ὡσανεὶ πᾶν νεῦμα, διὰ τὸ
ὡς νεῦμα ὀξέως παντὶ νεῦον καὶ κινούμενον. εἴ-
ρηται δὲ ἐν τῇ γραφῇ πνεῦμα τετραχῶς· πνεῦ-
μα τὸ ἅγιον· πνεῦμα ὁ ἄγγελος· πνεῦμα ἡ
ψυχή· πνεῦμα ὁ ἄνεμος. ἔστι δ' ὅ τε καὶ ὁ νοῦς
τοῦ ἀνθρώπου πνεῦμα λέγεται.

Πνεύμα και ο νους μας που ταξιδεύει… και η εκπόρευση εκ του Πρώτου Νοός του Υπερ-Νου ή του Θεού, του Κοσμικού η Συμπαντικού Νού εκπόρευση είναι το Αγιο Πνεύμα που πνέει, όπου θελει…
Αρα μέσα στο 95,5 % που δεν βλέπουμε και δεν αντιλαμβανόμαστε …λόγω περιορισμένων δυνατοτητων
Αν όμως υπερ-φορτίσεις έναν ατομικό νου-εγκέφαλο, είπαμε θεωρώντας τον ως υπο-λογιστή ακόμα και με σταθεροποιητή τάσης να τον έχεις συνδεδεμένο και γειωμένο θα σου καεί…!!!
Βλέπετε δουλεύουμε πάνω σε συγκεκριμένες συχνότητες και με συγκεκριμένες ποσότητες ενέργειας. Οτιδήποτε άλλο πόσο μάλλον σε «μεγάλης έντασης » συχνότητα ή ενέργεια καίει το σύστημα, ακόμα κι αν το έχεις γειωμένο.
Πόσο μάλλον αν φας έναν Κεραυνό χιλιάδων βόλτ…κατακέφαλα !!!

Αρα προτιμώ τις ελλιπείς μου γνώσεις στις «αιθεροαστρικοπνευματικές προεκτάσεις σας» και μένω σ ‘ οσα μπορώ ν΄αντιληφθώ και να νοήσω με τις ελλιπείς μου αισθήσεις και πνεύμα… Σκέφτομαι δε ότι και το «εν οίδα ουδέν οιδα» τελικά ισως έχει άλλη σημασία : Βλέποντας το ΕΝ είναι σαν να μην γνωριζεις τίποτα καθότι στην ουσία το ΕΝ δεν βλέπετε- αόρατο, αχραντο κλπ αλλά βιώνεται

Καλό σας απόγευμα

Ανώνυμος είπε...

Very nice, girl!
Και τώρα λοιπόν που μας το έκανες λιανά το θέμα "πνεύμα", δίνοντας του και ιδιότητες "αγγέλου-δαίμονα-ανέμου κλπ", ελπίζω να κατάλαβες ότι εμφανέστατα υποστηρίζεις την ύπαρξη οντοτήτων... [με λαθος γενικευμένο όνομα κατ' εμέ - πνεύμα - αλλά μικρή σημασία έχει]

Μερικές παρατηρήσεις:
γράφεις - "Αρα μέσα στο 95,5 % που δεν βλέπουμε και δεν αντιλαμβανόμαστε …λόγω περιορισμένων δυνατοτητων" ναι λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων που ενίοτε όμως και υπό κατάλληλες χωροχρονικές συνθήκες υπερβαίνονται.

Βλέπω επίσης πως ταυτίζεις και συ όπως και αρκετοί άλλοι το νου-εγκέφαλο με έναν υπολογιστή... διαφωνώ καθέτως και απορώ πραγματικά πώς είναι δυνατόν να γίνονται τόσο περιοριστικά κακόγουστες συγκρίσεις. Οι συχνότητες που λες ότι δουλεύουμε καταρχήν δεν είναι ίδιες σε όλους, όπως επίσης και η αντοχή και δεκτικότητα στα ποσά ενεργειών και κεραυνών, επίσης διαφέρει κατά άτομο. Όσοι "ασκούνται", ασκούνται ακριβώς επάνω σε αυτήν τη διαχείριση-επαφή των βομβών Πυρός. Και η Ευφορία που αναφέρεται παραπάνω είναι και αυτή ένα κομμάτι αυτών των βομβών.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν αντιλαμβάνομαστε όλοι τα ίδια με τον ίδιο τρόπο και σαφώς δε μπορεί να υπάρχει καμιά σταθερά κοινή για όλους.

Ατάργα τις είπε...


Η κοινή σταθερά για ολους μας ειναι οτι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ παλεύουμε για το ανέφικτο και ειμαστε πραγματικά λεύτεροι μονο στ΄ονειρό μας. Εκει ξεπερνάμε ακόμα και τις περιορισμένες δυνατότητες και είσαι ευτυχής και απόλυτα χαλαρός.- Οσοι βέβαια δεν έχουν ανοίξει τρύπες στο αστρικό τους και δέχονται επιθέσεις και τους ρουφά ενέργεια κανένας Τρίοπας ...

Αλλος περισσοτερο αλλος λιγότερο αλλα δεν μπορείς να ξεφύγεις απο την κοινή σταθερά του ανθρώπου όσο περισσότερο μυαλό ή δεξιότητες και αν αποκτήσεις ή όση άσκηση πνευματική η σωματική και αν πραγματοποιήσεις.

Εξάλλου έχουμε μαθει να χρησιμοποιούμε ένα μικρό ποσοστό του εγκεφάλου μας, οι δυνατότητες ανεξερεύνητες αλλα είπαμε, εξαρτάται τι ψάχνει ο καθένας...

Πάντως εγώ γκουρού ή θεούσα σίγουρα δεν είμαι και δεν πρόκειτε να γίνω.

Μου αρκει να καλύτερεύσω και να μάθω τον εαυτό μου. Μονον αυτόν μπορώ να αλλάξω - όταν κι εφόσον χρειάζεται και τίποτ΄αλλο.

Ενας ευτυχισμένος ανθρωπος μπορεί και επηρεάζει και το περιβάλλον του και τους άλλους γύρω του.

Εξάλλου υπάρχει και ο νομος της Ελξης, άλλος θα τον πεί νομο της Αγάπης, αυτό που εκπέμπεις αυτό λαμβάνεις.


Καλο βράδυ






Ανώνυμος είπε...

"αλλα δεν μπορείς να ξεφύγεις απο την κοινή σταθερά του ανθρώπου όσο περισσότερο μυαλό ή δεξιότητες και αν αποκτήσεις ή όση άσκηση πνευματική η σωματική και αν πραγματοποιήσεις"


Απαππαπαπαπαα χρυσή μου!
Τι πεσιμισμοί είν τούτοι!

Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση, φιλενάδα...

Άντε BOOM Shiva.

Ανώνυμος είπε...

Οι Θείτσες πουλάνε την Τραλαλίνη!

Ανώνυμος είπε...

Θείτσα και στα μούτρα σου.

Γω ειμί boy, χρυσό μου.
Προς το παρρόν δηλαδή, καθότι...

""Ήν δ΄ ἀπολείψας σώμα ἐς αιθέρα ἐλεύθερον ἔλθηις, ἔσσεαι ἀθάνατος θεός ἄμβροτος ούκ έτι θνητός"

Ανώνυμος είπε...

To 100o Troll κερδίζει!

Ανώνυμος είπε...

Ντιν ντον ντιν ντον
Αχ θα πιω ένα ντεπόν
Ντιν ντον ντιν ντον
Το 100ο το Τρολλολόν
Ντιν ντον ντιν ντον
Κερδίδει γλειφιντζούρι από τεφλόν
Ντιν ντον ντιν ντον...

PANDAROS είπε...


@ μποτιλια

καλησπερα σε ολους


επιστρεφω στα γραφομενα του μποτιλια σχετικα με την λιθιλ την κουκουβαγια και την Αθηνα...

εχω να κανω μερικες παρατηρησεις

α] οπου και αν εψαξα δεν βρηκα απεικονηση της λιλιθ που να φοραει ρουχα , σε ολες ηταν απο ημιγυμνη εσως γυμνη ,ενω στην Αθηνα εχουμε χιλιαδες απεικονησεις ,ειτε σε αγαλματα ειτε σε αγγεια και ειναι σε ολες με ρουχα και μαλιστα παλιομοδικα,η ενδυση της αποπνεει σεμνοτητα και σοβαροτητα
εδω ειναι παρασραση της λιλιθ απο το βρετανικο μουσειο

http://www.britishmuseum.org/explore/highlights/highlight_image.aspx?image=com12540c.jpg&retpage=19089

η μονη συσχετιση , με την Αθηνα ειναι τα φτερα[αν και εδω ειναι ελαχιστες οι απεικονησεις της,τοσο ελαχιστες που δεν βρισκω να σας τις στειλω και η κουκουβαγια, εδω δεν χρειαζεται να σας στειλω λινκ τα ξερτε ηδη καλυτερα απο μενα στην κουκουβαγια θα επανελθω

β] η λιλιθ δεν εχει το βασικοτερο γνωρισμα που διακρινει την Θεα, το φιδι!
που ειναι κατα την γνωμη μου και το βασικοτερο γνωρισμα της. Η Αθηνα ειναι κυριολεκτικα φιδοθεα[αλλωστε οι ορφικοι την αποκαλουσαν δρακαινα] ενω η λιλιθ οχι

γ] και δυο θεες, ειναι θεες της νυχτας,για την λιλιθ τα μαθαμε απο τους εβραιους ενω για την αθηνα τα πραγματα ειναι συγκαλημενα , και θελει ψαξιμο ...

για την σχεση της Αθηνας με την νυχτα και ιδαιτερα η ταυτιση της με την σεληνη μπορουμε να μαθουμε μονο απο την λατρεια της στο ερεχθειο που λατρευοταν σαν κορη αλλα και ως μητερα μαλιστα το αγαλμα της στον ναο της Αθηνας νικης κρατουσε ροδι που μου φερνει στο νου την περσεφονη !!!!

αλλα και το γοργονειο που κοσμουσε την ασπιδα της θεας,και αλλοτε το στηθος της εχει σχεση με την σεληνη γιατι οι ορφικοι την αποκαλουσαν «Γοργόνος Κεφαλή»

Α ν σκεφτουμε οτι και μητερα της Αθηνας ηταν η Μητις [θαλασσια Θεοτητα] που μοιαζει ,και το ονομα της[τουλαχιστον ηχητικα ] με αυτο της μεδουσας
ερωτηματικο για μενα ειναι το επιθετο της τριτογενεια, αν δηλαδη μας δειχνει τα τρια της γενη η τις τρεις υποστασεις της και κατ επεκταση της τρεις φασεις της Σεληνης..

δεν μπορω να καταλαβω τον τροπο λατρειας της απο τους Αθηναιους, οποιος εχει περισσοτερες πληροφοριες ας της βγαλει στην φορα..

περσεφονη = περσευς και φονος ,μηπως ειναι αυτη που καθαρισε ο περσεας?
η μηπως συμβολιζει τον αποκεφαλισμο της πανσεληνου?[μηπως τοτε τελετουργικα γινονταν και πιθανον να γινονται ,ολα υατ τα φρικτα που μας εγραψε ο φιλος μου ο μποτιλιας?

γ ] η γλαυκα

τωρα απο το γλαυκος[αυτος που εχει γαλαζιο χρωμα, πολυ ανοιχτο θα ελεγα] βγαινει και η λεξη γλαυξ και το αναποδο να ειναι δεν με πειραζει, αλλωστε δεν ειμαι γλωσσολογος και λογω αυτου του λαμπερου βλεμματος του το ταυτισαν με την θεα.ετσι λενε τα χαρτια ομως οι γλαυκες σαν πτηνα ειναι νυχτοβια ανοικουν στην οικογεννεια των Στριγγιδων δηλαδη ειναι πολυ κοντα στο νεοελληνικο στριγγλα, λογω των ουρλιαχτων που βγαζουν αυτα τα βρωμοπουλια,,χαχαχαχχα

ισως να εχουν σχεση, οι στριγγλες δηλαδη, με τις λαμιες ,θα ηθελα πολυ να εχουν....
επισης ειναι και το πουλι των νεκροταφιων ,κακο αυτο!!
αλλωστε και η μικρη κουκουβαγια λεγεται Αθηνά η νυκτία (Athene noctua)
και εδω μπαινει το σκεπτικο του μποτιλια που σε γενικες γραμμες συμφωνω

αλλα παρολα αυτα δεν βλεπω καμμια σχεση αθηνας και λιλιθ εκτος απο την νυχτα και την κουκουβαγια μαλλον ειναι αστοχη εκ μερους συγκριση δυο διαφορετικων θεοτητων

οπως και να εχει η λατρεια της θεας Αθηνας ειναι αρκετα σκοτεινη.. ανοικει και αυτη στο ειδος των γοργονων σαν την περσεφονη ?
μην ξεχναμε οτι στην ελληνικη αποικια της Β,Αφρικης Την κυρηνη δηλαδη την κουρουνα[ μποτιλια το Υ και το U που λεγαμε δεν το αλλαξαν οι λατινοι ιλλουμινατοι αλλα υπηρχε ηδη στο αττικο αλφαβητο 1000 χρονια πριν απο αυτους]] λατρευαν την Αθηνα σαν γοργονα

συμβολιζει την Σεληνη? μαλλον1
συμβολιζει και τα τα δυο?
-το πιθανοτερο

εδω βλεπουμε μια σπανια απεικονηση της αθηνας προμαχου με την μορφη κουκουβαγιας

http://www.eie.gr/archaeologia/gr/layout/images/02/zoom/102.jpg










Κ.Δ είπε...

Πάνδαρε λίγο που είχα ψάξει τη συσχέτιση μεταξύ λίλιθ και Αθηνάς είχα καταλήξει στο ότι :

Ναι μεν αναφέρονται και οι δυο στο γυναικείο αρχέτυπο και άρα κάποιες απολήξεις τους συνευρίσκονται στη σελήνη που όπως και να’ χει ενίοτε λατρευτικά βγάζει και μία σκοταδίλα εκεί το πράγμα… αλλά anyway η λίλιθ τείνει ενίοτε στην γκεμπουράχ για αυτά και η σχέση της πιθανότατα με τον σαμαήλ… ενώ η Αθηνά τείνει προς τη χεσεδ … για αυτό και αντιστοίχηση της ενίοτε με τον πλανήτη Δία στην Ιλιάδα αλλά και η γνωστή σχέση της με το Δία. Μην ξεχνάμε επίσης πως η Αθηνά είναι περίεργο δείγμα για το θυληκό αρχέτυπο και έχοντας ξεπηδήσει από το κεφάλι του μεγάλου παίζει περίεργα παιχνιδάκια … πχ στη δίκη του Ορέστη όπου με έντεχνο τρόπο πάει υπέρ του σπόρου και της πατριαρχίας και ουχί υπέρ της γης και της μητριαρχίας.

Anyway η Αθηνά συσχετίζεται με τη σοφία, τη στρατηγική , με την νόηση του θεού , είναι παρθένος και είναι με το μέρος της τάξης του Δϊα. Ενίοτε αβαντάρει έμμεσα την ανθρωπότητα και εναντιώνεται στα διφυή νεφελιμικά όντα με άκρα ερπετικά ή ιχθυοδειδή.

Η Λίλιθ αντιθέτως συνδέεται με τις ερωτικές πράξεις και τον πειρασμό, το ασυνείδητο και είναι επαναστάτρια αταξική και φόλα φεμινιστομητριαρχική. Είναι η πόρνη της βαβυλών, ενίοτε μισεί την ανθρωπότητα , και είναι αυτή που γεννά τερατογεννέσεις που θυμίζουν ερεχθίδες και κέκροπες.

Προσθέστε επίσης πως η Λίλιθ έχει πάμπολλα κοινές επιφάνειες και με την Αφροδίτη – Αστάρτη - Ιστάρ ,άλλωστε και αυτή εμφανίζεται με την γλαύκα πλην της Αθηνάς.
Νομίζω πως σε τέτοιες συγκρίσεις μπορείς να βρεις και κοινά αλλά και ένα σωρό αντιφάσεις όπως αυτές που ανέφερα γιατί οι λειτουργικές της κάθε θεάς σε κάθε τόπο και χρόνο ούτε σταθερές ήταν ούτε και ίδιες. Είναι σαν να προσπαθούμε να συγκρίνουμε την Αθηνά με την περσεφόνη ή την Αφροδίτη. Παίζει ρόλο το που το πότε κλπ. Εννοείται πως θα βρούμε και κοινά αν το γενικεύσουμε.

Αλλά στα χοντρά … θα έλεγα πως η Αθηνά έχει μόνο όσα στοιχεία αναφέρονται στην πολύ πρωταρχική εικόνα της Λίλιθ που ήταν ανώτερη σοφή γυναικεία θεά … κόβοντας όμως ότι μητριαρχικό υπήρχε στο αρχέτυπο αυτό, για αυτό και δεν ασχολείται με αναπαραγωγές και σεξ κλπ. Στη πορεία κιόλας η λίλιθ εξέπεφτε και υποβιβαζόταν από σοφή σε σεξοπορνοδαιμονοδιαστροφικη.

Νομίζω είναι και θέμα πολιτικής.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας!

Όλες οι γλαύκες δεν είναι ίδιες.
η οικογένεια στριγγιδων χαρακτηρίζεται για την στριγγιά φωνή της, εξ ου και η ονομασία που δίνει ο Ησαϊας στην λίλιθ με την επωνυμία στρίγλα.

κακαβίζω φωνή πουλιών που προσδιορίζει τις πέρδικες,
ειδικά "επί γλαυκών κακαβιζουσών"

η κουκουβάγια ως γλαύξ κακαβίζει.

όπως λέει ο Η.Η.WILSON "Kukubha"
στα σανσκρητικά είναι ο φασιανός.


Μάγια η Μέλισσα

Κ.Δ είπε...

Ναι ... και Φάσις λεγόταν ο Αρκτούρος ... που όλος τυχαία δεχόταν τα νερά του Γλαύκου... και ήταν γνωστός και με το όνομα βόας. Ίσως έτσι να φανερώνεται και η σχέση των βοωτιδών με τη Λίλιθ ...

ή ίσως όλες αυτές οι τουμπουρλουκηδόν συνδέσεις ... να είναι και οι σκουληκότρυπες μας... και τπτ παραπάνω...

PANDAROS είπε...

kαλησπερα

ισως να εχεις δικιο κ,δ πως κανουμε συνδεσεις τουρλουμπουκι.
Ομως ο εθνικος θεος των βοιωτων ηταν ο Ποσειδωνας,και αυτος σχετιζεται ΑΜΕΣΑ με την Αθηνα.Οποια πετρα και να σηκωσεις,καπου κοντα της θα τον βρεις, απο την κοινη λατρεια τους στο ερεχθειο μεχρι τους ΛΙΒΥΕΣ,οπου οι γηγενεις ειχαν εθνικο θεο τους τον ποσειδωνα και την Αθηνα ως συζυγο του,αν θυμαμαι καλα.

Αλλα και οπως εγραψα εχθες η Αθηνα λατρευοταν, απο τους ελληνες αποικους της κυρηνης, της Λυβιης σαν γοργονα!!!! το υγρο στοιχειο ειναι παντου .. μητις, ποσειδωνας γοργονες και τριτωνες, τριτωνιδα λιμνη και στην Λιβυη αλλα και στην βοιωτια

Το εντυπωσιακο με τον ποσειδωνα ειναι πως ενω θεωρητικα ειναι μια θαλασσια θεοητα,το ονομα του ποτει-δας η δαων σημαινει, τον κυριο της γης !!!!

και επειδη ειναι θεος των βοιωτων οι οποιοι λογω Καδμου ειχαν στενες σχεσεις με την Ανατολη και πιθανοτατα με τους σουμεροβαβυλωνιους[τους βαζω σε ενα τσουβαλι αυτους ] κατα την εποχη του χαλκου ισως να ταυτιζεται ο ποεσειδωνας να ταυτιζεται με τον σουμεριακο θεο των υδατων ΕΝ. ΚΙ

Αλλα το εντυπωσιακοτερο ολων ειναι οτι ΕΝ.ΚΙ σημαινει κυριος της γης,δηλαδη Ποσειδωνας !!!!

επειδη αυτη την στιγμη ειμαι στην κλινικη διπλα στην μανουλα που αυτην την στιγμη κοιμαται σαν πουλακι [δινει μεγαλη μαχη αδελφια ,αστα να πανε] ,δεν μπορω να τα ψαξω οπως πρεπει και γραφω οσα θυμαμαι στο φτερο..

παντως θα ειναι εντυπωσιακο αν αυτος ο σουμεριος Ποσειδωνας ειχε σχεσεις με θεοτητα τυπου Αθηνα...
θα παρακαλεσω καποιον φιλο απο εδω να ψαξει ,γαμωτο δεν εχω χρονο

αν βρουμε τετοιες σχεσεις Τοτε παιρνω πισω οτι ειπα για τον μποτιλια,κριτικη καλοπιστη εκανα αλλωστε,και του βγαζω καπακι το καπελο

ειναι παντως δυσκολο να κανεις συγκρισεις με θεους διαφορετικων λαων, ομως με το λεγε λεγε και με λογια στο βροντο ισως κατι να βγει..




Ανώνυμος είπε...

OK ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΝΕΣ "ΠΑΤΕΡΕΣ" (ΛΟΛ) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΥΛΤΡΑ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ "ΜΑΣ" (ΛΟΛΧ2) ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΦΥΣΙΚΟ" (ΞΑΝΑ ΛΟΛ) ΣΟΜΑ ΕΝ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ; (ΞΑΝΑΜΑΝΑ ΛΟΛ) ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ; https://www.youtube.com/watch?v=Q08Ad4IYHxE ΟΕΟ;

ΥΓ ΤΡΟΛΑΚΟ ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑ...

Ατάργα τις είπε...

Μερικές σημειώσεις για όσους ενδιαφέρονται...

Ο Γλαύκος είναι κατ' ουσίαν ο ιδιος ο Μελικέρτης-Παλαιμων ομογάλακτος του Διονύσου και στην ουσία μεταφέρει τις ιδιότητες του Διονύσου στην Θάλασσα. Με μητέρα την Ινώ Λευκοθέα-Λευκονόη...
Η Ηθονόη- Αθηνά ειναι αυτή που διασώζει την καρδιά του πρώτου Διονύσου Ζαγρέα.
Ο Ζαγρέας εμφανίζεται με την μορφή φιδιού δράκοντα, καθώς προέρχεται απο την ένωση του Φιδοθεού Δια με την Περσεφόνη σε κάποια απο τις εκδοχές γέννησής του.
Ο Ποσειδών λατρευόταν ως θεότητα ακομα και σε νερά ποταμων και λιμνών κι οχι ανοιχτής θάλασσας...και ιερά του βρίσκονται και σε όρη πολλές φορές...
Τα φίδια-δράκοντες συμβολίζουν στην ουσία τη ηλεκτρο-μαγνητική ενέργεια της γής

Οσα μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή με μια πρώτη ανάγνωση των σχολίων σας.

Καλο σας βράδυ


Κ.Δ είπε...

Πάνδαρε θα εννοείς την Innana που συνδέεται με τον Ενκι ... και σχετίζεται πρωτίστως με την Λίλιθ αλλά και με το αρχέτυπο της Ιστάρ

Ανώνυμος είπε...

Κ.Δ το λεει και ο πρώτος ανώνυμος η λι-λιτου πιθανότατα ειναι η Λητω και αυτο βγαίνει ετυμολογικά (hebrew is greek ,joseph yahuda) οσο για την ισταρ-ασταρτη-ασερα η γυναικα του αδοναϊ, ειναι η μου-αρα η Αφροδίτη η γκόμενα του αδονιδος ωπαα;;! αδοναϊ=Άδωνις ναι ντε εχει και επιτάφιο και ανάσταση το πράμα...βρε κάτι συμπτώσεις βεεβαια... αλλα θα μου λυσει κανεις την απορία; ποιος κάνει κουμάντο αυτήν την στιγμή στην Σεληνη;;

Κ.Δ είπε...



Κοίτα πολλές φορές μιλάει το πράγμα για τα ίδια που είναι τελικά άλλα... απλά μεις είμαστε ντουγάνια να καταλάβουμε τις διακρίσεις... Ο πλάτωνας ας πούμε εδωσε ένα σωρό info ταυτοτήτων και ετεροτήτων ... αλλά θέλει να κάνει κανείς προσεκτικές αντιστοιχίες ... γιατί ακριβώς όπως είπα δεν ισχύουν τα ίδια κάθε φορά. Εξαρτάται το λέβελ οφ ρεφερενς. Πχ όταν η ουράνιος Αφροδίτη είναι ο Σ Ά ... ο Άδωνις είναι ο Β ... αλλά πολλές φορές ο Α γίνεται ο Απόλλων ... Αυτό τί σημαίνει δλδ ότι ο Απόλλων είναι η Αφροδίτη ή οτι η Λητώ είναι μανούλα της Ιστάρ? Μπα. ... Παίζουν διάφορα ... πχ το πιο κλασικό ... όλοι αλλάζουν θέσεις: ο Απόλλωνας πχ ... τον βρίσκεις ξέρω γω και στο κέντρο ως απολλύων. Και κάλλιστα φυσικά και η κάθε μανούλα regina astris αλλάζει θέσεις...

tuluba είπε...

Whatever. Δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος για την συσχέτιση ή όχι των προσώπων αυτών. Το ζουμί που είναι?
Καταλήγουμε ότι όλες οι ανθρ. φυλές μιλάν για τα ίδια ΙΣΤΟΡΙΚΑ γεγονότα?
Καταλήγουμε ότι υπεύθυνες για την υλοποίηση του ανθρώπου είναι όλοι αυτοί οι «θεοί «?
Υπάρχει πλάνο ? Μπορούμε σήμερα να το καταλάβουμε από τις ενέργειες των επικυρίαρχων πάνω μας ?
Μπορούμε να απεμπλακούμε από αυτούς τους «θεούς» και να βρούμε/ενωθούμε με τον έναν ΘΕΟ ?
Πρέπει/Μπορούμε να δούμε τους «θεούς» αυτούς με άλλο μάτι , από ότι τους έβλεπαν οι προηγούμενες γενεές ?
Αλλιώς βλέπει το παιδί τον πατέρα του στην ηλικία των 5 και αλλιώς στα 25.Πολλές φορές τον απομυθοποιεί.
Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές.
Να’μαστε καλα.

Ανώνυμος είπε...

Ε να είχαμε να λέγαμε... παιχνιδάκια λέξεων μου κάνουν όλα αυτά, περισσότερο προς ιδίαν ικανοποίηση ότι λύσαμε και καλά τον υπέρτατο λεκτικό γρίφο και πιάσαμε τον έτσι από τα κάκαλα.Δε νομίζω ότι είναι τόσο απλό.Με τέτοιες επίπεδες συνδυαστικές λογικές δε βγάζεις άκρη.Δοκίμασε πχ. να διαβάσεις από δεξιά προς τα αριστερά ή με αναγραμματισμό τη Λίλιθ και ξαναέλα να τα πούμε.

Και φυσικά ο Ποσειδώνας 'αρχοντας γης ήταν πριν σκάσει στα μέρη μας, εξού και η ερμηνεία του ονόματος του.Οι πρώτοι δάσκαλοι από τη θάλασσα σκάσανε άλλωστε-Οάννης κτλ, πλατσουρίζοντας από άλλη γη άλλα μέρη.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως στο Σάος-Σαώκι[=Φεγγάρι] ,υπάρχει ακόμη στην κορυφή τουο θρόνος που καθόνταν ο Ποσειδώνας και κοιτούσε τον Τρωικό πόλεμο

Κ.Δ είπε...

Ναι τουλούμπα whatever. Ακόμα και για τον ένα θεό που λέγεις ... πάλι whatever works δεν είναι? Αφού άλλους τους ταιριάζει η πολλαπλότητα και άλλους το πιο αφηρημένο. Ο καθένας έχει τα δικά του όρια καθοριστικότητας διακρίσεων και προσδιορισιμότητας στο πως την βλέπει. Δλδ πόσο αφηρημένο θα τον κάνεις τον 1 θεό? Αν τον κανεις τελείως αόριστο και ακατανόμαστο απλά δεν υπάρχει για τα δικά σου δεδομένα... αφού ειναι ονμηον all together.

Προηγούμενε ανώνυμε προφανώς κατ' εσένα το να διαβάσεις ποδανά που έλεγε κάποιος νωρίτερα ή να κάνεις έναν αναγραμματισμό που έλεγε κάποιο άλλο troll... είναι λιγότερο flat ... Μπααα, δε. Πάντως με βρίσκεις σύμφωνο για τα παιχνιδάκια... αν και θα το έθετα ως αναπόδραστο κομμάτι της νόησης όλο αυτό... που από την μία μπορείς να την δεις ως αποστασία ... από την άλλη ως αυτοσυνειδησία που ξορκίζει με παιχνιδάκια διακρίσεων ότι βολεύει ... για να δώσει νόημα στον βρόγχο της ύπαρξης...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα
έτσι όπως ακούω τά περί Ποσιδώνος
κ.λ.π
θά πρόσθετα πώς καί οι σκληροτράχηλοι καί-νομίζω-ακραιφνώς
στεριανοί Σουλιώτες,μέ έναν απλό αναγραμματισμό γίνονται κάτι άλλο.
τό ίδιο καί οι επίσης στεριανοί Λιόσηδες,εάν δεχθούμε τήν ορθογραφία Λυόσηδες,γίνονται πλατσαπλούτσηδες.
Νά προσθέσω πώς κατά Π.Α.Φουρίκη("πόθεν τό όνομα Σούλι")δέ στέκει η ετυμολόγηση από τό "σελλοί"
αλλά από αλβανική(...ε?)λέξη πού σημαίνει "στύλος,δοκός"καί κατεπέκτασιν βίγλα(βίλλια,βλ.καί γαλλιστί veiller,αγγλιστί vigilance κ.λ.π.)
βίγλα από δώ βίγλα από κεί,
βίγλα καί παρακάτου
ποιά είναι τά 2 vigilance πτηνά στά οποία μεταμορφώνει ο Ερμής τίς Μινυάδες?καί πού κολλάει η ΒΑ ισπανία.
Τουρλουμπουκοψαράκης ο χαλκομανίας

Υγ.Δημήτρη,thanks γιά κάποια στοιχεία πού έδωσες χθές προχτές,φιλιά

Ανώνυμος είπε...


γιά παράδειγμα

http://cdn1.vtourist.com/4/381690-Lo_Rat_Penat_Valencia.jpg

καθώς καί αρκετές σημαίες από τη former crown of Aragorn μέχρι τίς πλείστες τής Tarracorn

μήπως πρόκειται γιά οφθαλμοφανή βαμπιροσύναξη καταλαμβάνουσα τό 1/3 περίπου μιάς χώρας?Δέν μπορώ να πώ ή μάλλον λέω πώς νομίζω ότι όχι ή μάλλον όχι,όμωςποτέδένξέρειςτιπραγματικάσυμβαίνει.
Δηλαδή πιθανότατα όχι αλλά μπορεί καί ναί ή περίπου ναί.
ευχαριστώ πάσα υπομονετική αναγνώστρια

ιχθύδιον τό ευκολόπι(α)στον <3

PANDAROS είπε...

αγαπητοι φιλοι

εχω την αισθηση οτι την παμε αλλου την δουλεια, λεμε...λεμε και χανουμε την μπαλα σε αλλο γηπεδο.
το θεμα μας ειναι η αν και κατα ποσο η λιλιθ ταυτιζεται με την Αθηνα .

Αν ταυτιζεται, τοτε λεμε μποτιλιας και ξερο ψωμι και ολα οσα ειπε κουμπωνουν με το σκεπτικο που μας αναφερε στο εντυπωσιακο κειμενακι του.

Αν οχι,τοτε δεν αναιρουμε αυτα που μας εγραψε ,αλλα πρεπει να τα ψαξουμε απο αλλες μπαντες...

Ας κανουμε συνοψη λοιπον

συμφωνα με τον Κ,Δ και τους ανωνυμους[βαλτε ενα ονομα ρε παιδια δεν ξερουμε ποιος γραφει τι] και με τις δικες μου σκεψεις εχουμε ...

Α] στενη συνδεση Ποσειδωνα και Αθηνας [τα ειπαμε αυτα πριν ,οποτε δεν χρειαζεται να τα ξαναπουμε

το ιδιο εχουμε και στην μεσοποταμια μεταξυ του σουμεριου ΕΝ.ΚΙ -Ποσειδωνα και της ινανα[προδρομη μορφη της λιλιθ κατα τον Κ.Δ\

Κορη του ηταν εκει αλλα και στην λιβυη ,στην λιμνη τριτωνιδα, η Αθηνα λατρευοταν σαν κορη του ποσειδωνα! Αυτο πολυ μοου αρεσει!!!

β] μπηκα στις εικονες του google και ειδα οτι η ιννανα-λιλιθ- ηταν πολεμικη θεα, πανοπλη σαν την Αθηνα ντυμενη αναλογα και μαλλον σεμνα ,σαν την Αθηνα- και αυτο επισης μου αρεσε.. ολα κουμπωνουν ωραια

το γεγονος οτι η λιλιθ στο αναγλυφο που μας εδωσε ο μποτιλιας ξταν γυμνη σαν πορνη της συγγρου, ειναι συμαντικη διαφορα βεβαια, αλλα δεν την λαμβανω υποψη μου και την θεωρω σαν μεταγενεστερη αποψη για την Θεα.οποτε το περναω στο ντουκου..

τα συμβολα μενουν ομως, και η κουκουβαγια ειναι εκει και στριγλλιζει... Αριστα λοιπον κουμπωνει με την κουκουβαγια της Αθηνας και αυτο ειναι καλο για το σκεπτικο μας γιατι αποδεικνυει οτι και οι δυο ειναι θεοτητες της νυχτας και μαλιστα η αθηνα ειναι φεγγαροθεα δεν ξερω για την λιλιθ αλλα πιθανον να ειναι..

Β] Διαφωνω με την Αταργα που λεει οτι ο Ποσειδωνας δεν ηταν θεος της ανοιχτης θαλλασσης αλλα μονο λιμνων και ποταμων και περιμενω απο αυτην να μας δωσει στοιχεια γιαυτο...
γιατι μας χαλαει την δουλεια αυτη η αποψη..χαχαχαχαχχ

ομως οπως και να εχει ολοι αυτοι ηταν θαλλασιες θεοητες οπως μας ειπε και ενας απο τους ανωνυμους και συνδεονται με γλαυκους .μητις τριτωνες και γοργονες...

η λατρεια της γοργονας- αθηνας και η στενη της σχεση με με περσεα, μεδουσα και τα σχετικα με ολο αυτο το σοι μου εκατσε βουτυρο γιατι επιβεβαιωνει τον ισχυρισμο μου οτι η Αθηνα ειναι φεγγαροθεα ...[να πουμε την αληθεια η ορφικοι μου εδωσαν την ιδεα]

γ] θα ηθελα να ακουσω της αποψεις ων φιλων για τον αν η ινανα- ασταρτη- λιλιθ ειχε στενη σχεση με τα φιδια ,σαν την Αθηνα γιατι αν βρουμε οτι ειχε τοτε ολα κουμπωνουν ωραια

δ]διαφωνω βεβαια με την ετυμολογια που μας εδωσε ο μποτιλιας σχετικα με το ονομας παλλας -και της λιλιθ αλλα αυτο ειναι ασυμαντο μπρος τα αλλα και δεν το λαμβανω καν υποψιν μου

ε] τα περι σελληνης δεν με ενδιαφερουν προς το παρον, αλλα ειμαι προθυμος να τα συζητησω μολις βρουμε την ακρη με αυτη σχεση που μας προτεινε ο μποτιλιας

γιατι αν ισχυουν τα παραπανω, ολα κουμπωνουν με τους βρυκολακες και τα σχετικα που αναφερθηκαν απο τον μποτιλια

δεν ξερω αν ξεχασα κατι αλλα βαλτε ατ δυνατα σας εσεις και εγω να βγαλουμε ακρη ,
οχι τιποτα αλλα ετσι θα δουμε τους εχθρους μας
θα μαθουμε δηλαδη το νλογο που οι αυστριακοι εστεισαν αυτο συμπλεγμα στην βιεννη

http://www.tasses.ca/Pictures/Trips/2005%20Vienna%20Austria/Photos/Nov%209%20Athena%20Goddess%20of%20Law.JPG

απο αγαπη?απο θαυμασμο? η συμβολιζει κρυφα την λιλιθ?














Κ.Δ είπε...

Τουρλουμποκοαπαυτέ Χαλκομανία …(καλά που τα βρίσκετε ρε) … θα΄πα κι εγώ κάτι καλό ως αντιμετατρολλ (εκ του αντιμεταήρωα) … οπότε thanks…

Ρε συ με μερικούς αναγραμματισμούς από δω και κάνα δυο ακροβατικά από κει όχι 1/3 … 13/9 μπορείς να βγάλεις… και να πας από κίνα στο φεγγάρι πάνω στην πλάτη της κουκουβάγιας μετά λιλιθικής συζεύξεως.

Απάντα σε τούτο: ποιο το ποσοστό των ιώνων, ποιο των δωριέων και ποιο των αιολών . Επί κλασικής κάντο … όχι για σήμερα. Η καταγωγή του μπαμπά από τις κοπελούδες πάντως εμένα με είχε κάποτε προβληματίσει αλλιώς … και είναι συγκεχυμένη αλλά έχει πάντα κάτι ποσειδώνιο και από κει και πέρα παίζει πολιτική με είτε αναφορά τρωαδίτικη είτε ελληνική πχ Νομίζω οι μινύες ήταν αιολείς κιόλας … κι αν ενθυμού χρόνια πριν που τα τσέκαρα τα των ποσειδώνιων θυμάμαι πρέπει να ήταν δύο διακριτές καταγωγές … Οι Πλειάδιοι από την μία πλευρά και οι Ωρίωνες από την άλλη. Πες μου εσύ τώρα ποιος κυνηγάει ποιον?

Αναρτώ κατόπιν Πάνδαρου που ακόμη δεν έχω διαβάσει…

Τρίφθαρτος είπε...

Παπαρια μάντολα.Να βαλουμε λεει τα δυνατα μας να βγαλουμε ακρη αν οντως η Λιλιθ ειναι η Αθηνα που πινει τσαι με λεμονι στη ΒΑ Ισπανια φορωντας βαμπιρομενταγιονι διαβασμενο ποδανα απο την ουρα του Ποσειδωναι του ιδιου καθως τηλεγραφει στην Πλειαδεια γκοργκον που κανει τα γλυκα ματακια στον αναγραμματισμενο Τριτωνα που ζει στον Ωριωνα και εχει και μια μακρινη θεια απο τη Βιεννη.

Και ολο αυτο για να βρουμε τους εχθρους μας.Θα καταλαβουμε ετσι λοιπον ποιοι ειμαστε και πως αυτοριζομαστε ως υπαρξη μεσα στον κοσμο ή μη, άμα τελικα η Λιλιθ ειναι η Αθηνα ή οχι.

Ανώνυμος είπε...

Ποια Βιένη ρε ταγάρια … Η Βόνη πάει με το λεμόνι

ΑΛΛΑ ΣΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

ΠΑΡΤΕ ΤΑ

tuluba είπε...

@ΚΔ
ονμηον ή μείον θα Τον εθετα.

Ανώνυμος είπε...

έχει κάποιο δίκηο τό προπροπαραπάνω σκωπτικόν,άν τό πιάνω σωστά,ότι δηλαδή τσουβαλιαζόμαστε σωρηδόν στή στριφοειδή γαστέρα τού τριφθάρτου κι ότι μέσα στήν ανακατωσούρα δέν πολυχωράει ν'ακουστεί καί κάτι άλλο.Είναι όμως απόλυτα έτσι?Εμένα πάντως,σάν μέ πιάνει αυτή η εν πολλοίς παράλογη διάθεση επικοινωνίας,επιλέγω νά τό κάνω μέ μάλλον άγαρμπο τρόπο,ίσως δέν γνωρίζω καλύτερα
αλλά γνωρίζω πώς δέν μπορώ νά γράψω ούτε ως πιό κατέχων ούτε ως πιό αναγραμματιζούμενος μήτε σάν πιό αστείος από τόν όντως αστείο,αλλά ούτε καί πιό ηλίθιος από τόν πραγματικά ηλιλίθιο.
Υπάρχει όμως καί τό σκεπτικό "κάτι παίρνω,κάτι αφήνω",λανθάνοντας πάντα.
Γιά τούς αναγραμματισμούς πού λέτε,νομίζω πώς δέν είναι κανόνας ή λύση ή τυφλοσούρτης καί δέν οδηγούν απαραίτητα σέ ασφαλή συμπεράσματα.Εμένα ομολογουμένως κάτι μού κάνουν,μού αρέσουν πώς νά τό πώ,αλλά δέν μπορώ καί νά υπερασπιστώ τήν άποψη τής δικής μου στραβωμάρας έναντι κάποιου άλλου.
Οπως επίσης βρίσκω ενδιαφέρουσα καί τή σχετικά ποδανή οπτική τών κινέζων νά θεωρούν τήν κουκουβάγια δυσοίωνη καί τή νυχτερίδα ευοίωνη.
Δηλαδή,τί..είναι όλοι βαμπίρ;
Αναρωτιέμαι πάντως γιατί δέ βρέθηκε κάποιος νά πεί πώς η νυκτερίς/vespertilio/murcielago/panaria/rat penat(..penal θά ήταν "τής ποινής")/lucifugus κ.λ.π.
είναι βαμπίρ μόνο κατ'ένα είδος καί αυτό σέ άλλην ήπειρο.Αρα,θά μπορούσε νά σημαίνει κι άλλα πράγματα.
κι ίσως πάλι νά μήν έχει κάν ιδιαίτερη σημασία γιά τόν καθορισμό τής ύπαρξης,ναί πράγματι.

καλημέρα

υγ.πάντως μετά λύπης-καί χωρίς νά είμαι νυχτεριδόφιλος-παρατηρώ μιά γενικευμένη συχνά ανάγκη τού νά φορτώνουμε σέ κάποιο είδος τού ζωικού βασιλείου τά δεινά τής μοίρας μας.Παλαιά ήταν οι σαύρες κι οι σκύλοι ΄,τώρα φαίνεται πώς ήρθε κι η ώρα τής κουκουβάγιας .Ουδέ ζωόφιλος(υπερβολικά) ειμί κι ούτε οικολόγος.

Ατάργα τις είπε...

καλημέρα

τεκμηριώνω οτι ο Ποσειδών λατρεύεται ακόμα και στα όρη και μαζί με την Αθηνά... και μάλιστα σε περιοχές των Τζουμέρκων/Ηπείρου

Αποσπάσματα

Ο Στράβων, αντλώντας πληροφορίες από τον Θεόπομπο, αναφέρει τους Αθαμάνες στην απαρίθμηση των έντεκα από τα δεκατέσσερα κυριότερα Ηπειρωτικά φύλα. Στα βόρεια των Αθαμάνων κατοικούσαν οι Αίθικες, στα δυτικά τους οι Μολοσσοί και στα νότια οι Αμφιλόχιοι. ΟιΑθαμάνες, όπως και τα γειτονικά τους φύλα, διήγαν βίο ποιμενικό νομαδικό, μετακινούμενοι από τους χειμερινούς στους θερινούς βοσκοτόπους και αντίστροφα. Κατά συνέπεια, ο γεωγραφικός τους χώρος, για πολλούς αιώνες, δεν πρέπει να οριζόταν μεσταθερά, συνεχή όρια, αλλά καθαρά ποιμενικές διαιρέσεις
. Εξάλλου, η έλλειψη ανασκαφών στην περιοχή δεν μας επιτρέπει να ορίσουμε με ακρίβεια ποιες από τις εντοπισμένες αρχαιολογικές θέσεις ανήκαν στους Αθαμάνες και ποιες στους Μολοσσούς,ιδιαίτερα στις βορειότερες και τις ανατολικότερες περιοχές των Τζουμέρκων. Λόγω του τρόπου ζωής τους, οι Αθαμάνες πρέπει να φαίνονταν βάρβαροι στα μάτια των Ελλήνωντων νοτιότερων περιοχών κατά τους ιστορικούς χρόνους. Έτσι, ο Θουκυδίδης τους θεωρεί βαρβάρους ενώ ο Στράβων
γράφει «…Αιτωλοί και Ακαρνάνες εισί και Αθαμάνες, ειχρή και τούτους Έλληνας ειπείν». Ωστόσο, η φράση του Στράβωνος πρέπει να ερμηνευθείως αντιδιαστολή του πολιτισμού των Αθαμάνων με τους άλλους Έλληνες, και όχι να οδηγήσει σε αμφισβήτηση της ελληνικότητάς τους, η οποία είναι άλλωστε καταφανής απότα οκτώ γνωστά τοπωνύμια της Αθαμανίας (Αθήναιον, Αιθοπία, Άκανθος, Αργιθέα,Ηράκλεια, Θεοδωρία, Κραννών, Τετραφυλία), από τα ανθρωπωνύμια και τις επιγραφές των νομισμάτων της, που είναι όλα ελληνικά. Η ελληνικότητα του φύλου των Αθαμάνων επιβεβαιώνεται και από τη θρησκευτική ζωή των κατοίκων, η οποία παράλληλα αντικατοπτρίζει και τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις

Σύμφωνα λοιπόν με τις φιλολογικές μαρτυρίες και τα αρχαιολογικά δεδομένα, κύρια θεότητα στην περιοχή ήταν η Αθηνά, όπως προκύπτει και από την ονομασία της αντίστοιχης οχυρής θέσης του Αθήναιου, καθώς και από τα λείψανα ναού των κλασικών ήτων πρώιμων ελληνιστικών χρόνων που έχουν αποδοθεί σε ναό αφιερωμένο στη θεά. Η λατρεία της μαρτυρείται τουλάχιστον από τα τέλη του 3ου
π.Χ. αι., εποχή στην οποία χρονολογούνται τα χάλκινα νομίσματα που έκοψαν οι Αθαμάνες, γύρω στο 220 – 185π.Χ., με απεικόνιση της Αθηνάς Αρχηγέτιδος. Την παράσταση συμπληρώνει γλαύκα σταπόδια της θεάς και η επιγραφή ΑΘΑΜΑΝΩΝ, ενώ τον οπισθότυπο κοσμεί κεφαλή Διώνης,της κύριας γυναικείας θεότητας της Ηπείρου, με στεφάνι και καλύπτρα. Η ταυτόχρονη παρουσία στα νομίσματα των Αθαμάνων της Αθηνάς και της Διώνης απηχεί τη φιλική σχέση που διατηρούσαν με την Αμβρακία, στην οποία παρέμεινε εξόριστος ο βασιλιάς τους Αμύνανδρος, αλλά και με τη Δωδώνη, το Ηπειρωτικό Ιερό και Μαντείο, τουλάχιστον από τον 4ο
π.Χ. αι., όπου η Διώνη λατρευόταν ως σύναος του Δία. Στο συμπέρασμα οδηγεί και επιγραφή από τη Δωδώνη, του 330 π.Χ., σύμφωνα με τηνοποία τιμάται με προξενία κάτοικος της Αθαμανικής Αργιθέας...


συνεχίζετε

Ατάργα τις είπε...

και ένα ακόμα

Μια ακόμη λατρεία γνωστή σε ολόκληρη την Ήπειρο, εκείνη του Ποσειδώνα,μαρτυρείται και στην Αθαμανία, σύμφωνα με επιγραφή του 2
ου π.Χ. αι., που βρέθηκεστην Κέρκυρα και αφορά στη συνθήκη καθορισμού των ορίων ανάμεσα σε δυο περιοχές,την Αθαμανία και μια άλλη που δυστυχώς δεν σώζεται. Στην επιγραφή, γίνεται λόγος και για ιερό του Ποσειδώνα στην Αθαμανία. Ο θεός γνώρισε σημαντική λατρεία στην Ήπειρο τουλάχιστον από τον 4ο π.Χ. αι., σύμφωνα με επιγραφικές και φιλολογικές μαρτυρίες αλλάκαι νομισματικούς τύπους. Αξιοσημείωτα είναι δυο χωρία της Οδύσσειας όπου αναφέρεται ότι ο Οδυσσέας, ύστερα από συμβουλή του μάντη Τειρεσία, έπρεπε να μεταβεί σε τόπο,όπου οι άνθρωποι δεν γνώριζαν τη θάλασσα και δεν χρησιμοποιούσαν αλάτι στην τροφήτους για να εξιλεώσει με θυσίες τον Ποσειδώνα, ύστερα από το φόνο των μνηστήρων. Η θέση αυτή τοποθετείται, από τους σχολιαστές του Ομήρου, στα Βούνειμα της Ηπείρου,κοντά στην άγνωστη πόλη Τράμπυα, πιθανόν, κατά τον Hammond, στο Βοτονόσι. Μεβάση τα παραπάνω, φαίνεται πιθανότερο ο Ποσειδών να είχε ανάλογη λατρεία και στηνορεινή και απομακρυσμένη Αθαμανία.

ένα απο τα κειμενα που αναφέρουν λατρεία του Ποσειδώνα

Αρχαιολογικές επεμβάσεις και έρευνες στην περιοχή της αρχαίας Αθαμανίας και του βυζαντινού Τζεμέρνικου / Υπεύθυνοι Μελέτης: Αγγέλη Ανθή – Ζήδρου Κωνσταντίνα

ελπίζω να μη σας χαλάω τους ειρμούς σας...

μπορεί να σας βρώ κι αλλα κειμενα αλλα θέλω χρονο για ψάξιμο και προς το παρόν δεν έχω ...

Καλη συνέχεια

PANDAROS είπε...

καθολου δεν μας τους χαλας φιλεναδα...
ειχα παρατηρησει σε προηγουμενη αναρτηση το παραδοξο σχετικα με το ονομα του ''κυριος της γης'' οπως και την απορια γιατι μια θαλασσια θεοτητα να εχει τετοιο ονομα.

Παντως το πιο σημαντικο ατι αυτος και η Αθηνα πανε ΠΑΚΕΤΟ.Αυτο το τονιζω για να δεσω το σκεπτικο του μποτιλια[αν μπορει να δεθει..ειναι ενα θεμα και αυτο ]

Αλλα και να ειναι ετσι οπως τα λες ο Ποσειδωνας των Σουμεριων ειναι και αυτος θεοτητα ποταμια,γιατι αυτοι δεν ειχαν θαλασσα ,που να την βρουν αλλωστε βαζουμε και την σχεση του με την κορη του ινανα [προδρομη μορφη της λιλιθ συμφωνα με τον Κ,Δ] οποτε κουμπωνουμε και εδω
ετσι κατα την γνωμη μου το θεμα εξαντληθηκε προς το παρον και βαδιζω εστω και επιφυλακτικα πανω στα γραπτα του μποτιλια

και παμε στην επωμενη τοποθετηση του μποτιλια που ειναι..

''Στο υποθετικό ερώτημα, ως προς το συγκεκριμένο που αναφέρεται, ότι ο Δράκων έβλήθη ηττηθής εις την γην, χωρίς να υπάρχει περιοχή στον ουρανό που αυτός και οι άγγελοί του θα μπορούσαν πλέον να σταθούν, πού μπορεί αυτό να ανάγεται, η απάντηση στην οποία μετά από συγκεκριμένες παρατηρήσεις δεκαετιών έχω καταλήξει, είναι, ότι αυτά τα προφανώς μη υλικά όντα (ως άγγελοι) αδυνατούν να σταθούν οπουδήποτε στον ουρανό, διότι τα προσβάλλει η κοσμική ακτινοβολία. Η δε παραμονή εντός τής γης, τούς εξασφαλίζει το απαραίτητο φίλτρο, για την προστασία τους από αυτήν.΄''

εδω μας ξεκαθαριζει οτι τα οντα αυτα ειναι μη υλικα [εννοει,αν το καταλαβα καλα τους θεους και τους δαιμονες]

οποτε και οι αγγελοι που τους εδιωξαν απο τους ΄΄ουρανους΄΄ ειναι και αυτα μη υλικα οντα
ερωτω λοιπον εγω, αν και τα δυο οντα ειναι μη υλικα [αγγελοι και εκπεσοντες] γιατι η κοσμικη ακτινοβολια να επηρεαζει μονο τους εκπεσοντες και οχι αυτους που τους εριξαν?
δευτερη ερωτηση.. ειναι αλλης συστασεως οι εκπεσοντες απο τους αγγελους?-γιατι εγω γνωριζω οτι και οτι και τα δυο ειδη μη υλικων οντων,οπως χαρακτιριστικα γραφει ο μποτιλιας , ηταν αγγελοι!

και αν ειναι ετσι, γιατι ο εωσφορος να ειναι δρακοντας και ο αγγελος που τον εριξε στην γη να μην ειναι δρακοντας και αυτος και να ειναι κατι αλλο, οπως φαινεται απο την αποκαλυψη
εχουμε λοιπον μαχη μεταξυ δυο ομαδων μη υλικων οντων διαφορετικης μορφης? αλλα και τι μορφη αραγε θα ειχε ενα μη υλικο ον?

τα ερωτηματα ειναι πολλα,, ελπιζω να απαντηθουν










Κ.Δ είπε...

Πάνδαρε αυτό που είπα είναι πως η Αθηνά μπορεί ίσως να θυμίζει τη σοφή θεά Λίλιθ στα πολύ πρώτα της πριν εκπέσει σε πορνοδιαστροφική κατά την περίοδο αργότερα πιο πατριαρχικών μοτίβων... και χωρίς τα γυναικεία χαρακτηριστικά γονιμότητας κλπ. Το ότι έδωσα μία λίστα από αντικρουόμενους χαρακτηρισμούς για τις Αθηνά και Λίλιθ ... βλέπω το κάνεις γαργαραντούα... Η Ινάννα αν θυμάμαι αναφέρεται και ως η ίδια η Λίλιθ ή αλλού ... ότι έχουν κάποια λειτοργική σχέση μεταξύ τους ... η μία είναι το χέρι της άλλης...

Αλλά βρε Πάνδαρε πες μας ... που θες να το πας ... και το τριβελίζεις ... και το τριβελίζεις?

Καλημέρα...

PANDAROS είπε...

αγαπητε φιλε κ,Δ
εγω δεν το παω πουθενα, απλα με πηγαινουν οι σκεψεις μου.
Πριν απο δυο μερες [ελπιζω να το διαβασες]ειχα και εγω εκφρασει μια λιστα με αντικρουομενους χαρακτηρισμους σε οτι αφορα την σχεση Αθηνας Λιλιθ ,οπως βλεπεις δεν το εκανα γαργαρα.
Μετα αρχισα να το ψαχνω ,και βρηκα οχι και λιγα ομοια χαρακτηριστικα μεταξυ τους...

εβγαλα λοιπον απο την μυγα ξυγκι και το ψιλοδεσα [υπαρχουν αρκετα στοιχεια που δενουν αυτην την σχεση ] και ετσι καλυφθηκα προς το παρον .
Αλλιως οι ισχυρισμοι του μποτιλια πανε στον βροντο...
Μαζι του λοιπον, λεω ναι και εγω σε αυτην την σχεση Αθηνας- Λιλιθ

Στο θεμα των αγγελων τωρα. Δεν θα ειναι ωραιο να βγαλουμε επιτελους ακρη και να δουμε τι ηταν αυτοι, μη υλικα οντα, οπως υποστηριζει ο μποτιλιας, η υλικα οντα?
γιατι δεν μπορει ο ενας να ηταν δρακοντας και ο αλλος αγγελος
οπως επισης γιατι η κοσμικη ακτινοβολια να επηρεαζει εκπεσοντες και οχι τους αλλους?
και τελος τι ειδους πολεμος εγινε μεταξυ αυλων οντων? ποιο να ηταν αραγε το διακύβευμα ?

αυτα μπορουν να απαντηθουν μονο με ενα αιτιλογημενο ΝΑΙ η ΟΧΙ για να βρουμε ενα δρομο και να πορευτουμε πανω σε αυτον!Αν κανουμε λαθος ,δεν θα ειναι και η πρωτη φορα αλλωστε χχαχαχαχ ,εδω ειμαστε να τα ξανασυζητησουμε,,,ο δρομος μετραει για μενα

οι απαντησεις του τυπου ναι μεν αλλα..ναι ξερεις μπορει να ειναι αλλα και να μην ειναι. Ο ταδε ειπε ετσι ,ναι αλλα ο αλλος ειπε ετσι.. Αυτα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε ,το θεμα ειναι τι λεμε εμεις αυτο μετραει

Μονο με ξεκαθαρες κουβεντες θα βγαλουμε ακρη και θα βρουμε τον δρομο μας και ετσι δεν θα ξαναεπιστρεψουμε στα ιδια και τα ιδια
Αλλιως θα ανακυκλωνομαστε με μισολογα και θα περνανε οι μερες και τα χρονια στην θολουρα...

O μποτιλιας εκτιθεται με τα γραπτα σου σε εμας, γιαυτο αλλωστε το κανει. Βγαζει τους προβληματισμους στην φορα,ειναι η σειρα μας τωρα ειναι να βαλουμε , μεσα απο την συζητηση, σε μια ταξη τα πραγματα και να πορευτουμε αναλογα

Τρίφθαρτος είπε...

Μια είναι η ουσια δεν υπαρχει αθανασια.Στ αρχιδια μου κι η Λιλιθ κι η Αθηνα και και τα υποθεια αυλα και υλικα του κοσμου ολου.Επικαλλουμαι το αιωνιο φως και ζω κατ' εικονα και καθ'ομοιωση.Εχω μεσα μου τον ηλιο και τη σεληνηκαι ειμαι και δημιουργος και καταστροφεας ως ζωντας θεος επι γης.Κανεις δε μπορει να με αγγιξει αν δεν το επιλεξω.Φερω μεσα μου τον θεικο σπινθηρα και ζω εδω τον χρονο που μου δοθηκε ελευθερος απο σεναρια τρομου ως ανθρωπος με απειρες δυνατοτητες.Και αγκαλιαζω και τον θανατο οταν ερχεται χωρις ενοχες για οσα θελησα να κανω αλλα δεν εκανα.Και να πα να γαμηθει και το δωδεκαθεο ολοκληρο.Πορευομαι αδεσμευτος απο την κλανια της Αθηνας ειτε εμοιαζε ειτε δεν εμοιαζε με την κλανια της Λιλιθ.

tuluba είπε...

+1 στον τριφθαρτο.

Μπέμπης είπε...

Κι εγώ ρε σεις επικαλούμαι διάφορα για επικύρωση, ζω κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του ότι μου κατέβει, δεν έχω καμία εξάρτηση από κανέναν λέω, αλλά ρε γαμώτη δε μπορώ να τραφώ με μποσόνια όπως τα έλεγε και ένας αγαρμπάκος κάποτε, οπότε έχω μία μικρή εξάρτηση από τις τουλούμπες (μανααααααααααάρια μου) και από τους διπλανούς μου. Και την κοινωνία μου καμιά φορά.

Α, και από το μπιμπερό μου.

Ανώνυμος είπε...

Μπέμπη...

+++++...

Αλλά ...
άλλο το μποζόνιο, άλλο το μπλοζόνιο ως ίσο και αντίθετο που το εξουδετερώνει ...

και άλλο το μπαζόνιο...


ξανά μανά +++++

Ανώνυμος είπε...

Λαθάκι , προφανώς είναι μπλονζόνιο το σωστό...

Ανώνυμος είπε...

άντεγκτη μοίρα μποινική σέ ντούτη ντώ τη γκτίση
μποτίλιας καί μπαρέα του μάς γκλείσανε τό ζμπίτι

σύλλογκος εγκζωραιστικός πολυπολιτιτιβιστικοκρωχτικός
"νυγντερίντε γκι αράγκνε"

Ανώνυμος είπε...

PS* Και πρόσεξε boy ...γιατί τα μπαζόνια δεν εξουδετερώνονται από γοητρόνια αλλά από άλλα μπαζόνια... Είναι σαν να κάνουν ντου οι μηχανές και αυτός που σώζει την ανθρωπότητα να είναι κάτι πράσινα τερατάκια αν ενθυμού ... trolls δλδς... που από ζήλια κατ' αρχήν πάνε να κλέψουν τη δόξα... και χαλάνε τη μαγιά ...

Μπέμπης είπε...

Πωπωπω, η καλή σινδόνα να λέγεται obe...

Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σα κι εσένα...

Αλλά για ποια δόξα μιλάς?

Ανώνυμος είπε...

ντόξα στό μεγκίστου σινονιγηριανό μπαμπαντασκάλου Χσιάο Φου Κουκουμπχα πού τά εκτέσει οικολογικό του προμπλεματιζμό γιά τή μείωση μπντέλλας λόγκω αγγινάρας εντός ολίγκου αναμείνατε

φήλιξ Ντε Κουκουράβα

Ανώνυμος είπε...

Πρός τον γενεράλην Μπουτέι
Αντελφέ.
Μπαμπαντασκάλου Κουκούμπα αγκαπάει Ελληνος. Ελληνος έκει προμπλέματα,
μάστερ ντασκάλου λύνει προμπλέματα.
Αλλά Φήλιξ τρώει μόνο τό μπντέλλα. Αν εσύ ντέ γκαταλαμπαίνεις,Φήλιξ αιτερικό νυχτερίντου.
Χωρίς Φήλιξ,Κουκούμπα ντέντουλέβει κι ελληνος αντελφός έκει πολλά προμπλέματα.
Οικοζυζτέμα από σπηλεά γκέ ορυκείο γκέ μπλατεία Αφρικής ντιαταρακτεί από υπερντιαστατική αγγινάρα .Τότε τί πεί γκενεράλης?Παράπλεμπρες απώλειες?Αντελφό τρομόπουλο εν αγκαλιά ντέ τσιπραμούρτι ζυμφωνεί μέ ζοφία ντασκάλου.
Στήν Αφρική λέμε:Τό μπντέλλα τά πάει στό μπντέλλα.Καί κάνει παιντεά.πολλά παιντεά.Μετά Φήλιξ τά βρεί τί φάει καί λύνει προμπλέματα.
Εκουμε ντίκηο,βλέπεις

Επίσης Κουκούμπα λέει γιά μάμπρο ατένα λιλίτου πώς τό λατρεία καί ντό μπολιντιζμό αρχίσαν στό Νταρζανία
Κι εκεί θά καταλήξουν.
Ζκέψου αντελφέ γκενεράλη τί πά μα γκάνηζ.Γκόζμο έκει πολλά κι αντικρουόμενα .Αλλά μπρέπει κι μείς νά ζήσομε.
Φιλικά, Master Xsiao Fu C/bha

Ανώνυμος είπε...

Μη προσβλήνεσαι αντελφό τσιν και στεναχωρήσχεις αλλά συ όχι κουκούμπα κε ζώ όχι Nikkei. Ηολα πέτσουν ανεξάρτητα παιζία παίζει αλλά πίσω αχλάδες και καρναμπάλλοι. Πολύ retro. Έτσι αποφύγει όλοι αγοράσει τσήμερον όπως τότε , γιατί αξολόγηξη μή ζεν. Πάντα τα ίδια. Γενικά καιρό αποφύγκει και άλλοι αγκοράσει κατότι ντείκτης κάνει διάσπαση παρόλα ντήθεν ευκαριάς, και μοντέλο μπορδέλο ντηλαντί χαοτικό καμίας πρόμπλεψης, όλοι τρολλς. Έτσι καλάει υπεντιάστασιακός ντολμάς ήντη ντεμέκ, αλλά ντο ντεν τσοστό ή λάσος. Ντο έτσι γιαντί έτσι και πάντα έτσι. Τα γνωστά. Άλλα ζεν λέει. Ναι τσοστό όλοι ζήσει , αλλά μη εστίαση σετον εαυντόν , πολλοί ανεξαρντάτητοι ζουλού ντεν αρέσκουν ουτροπία ενός γκαμάει άλλα ζώα τζούγκλας. Βρίσκε βασιά το τσοστό. Πάντα εξαλείψει παρωχυμέτευσης και βαντίζει από μήλα καρζιάς αλλά και πάντα γκαταγκρίνει μπάλλες σανάτου. Αγελλοχύστες και τσιάο νυγκταρίδας ούνα το ένα φάτσα το άλλο, σέλουν ενιάπυλη φύγει κρυφά και τσοσκώσει άλλα αμφίμπια δύσου παρά. Εκτός όχι μάχη όμως μόνο εντός.

PS* Μπέμπη τo troll του ενός επιπέδου είναι η heroin του από κάτω και πάει λέγκολας. Αν είναι όλοι όλα, τότε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση Εκείνος είναι εντός όλων και εκτός όλων αφού είναι εντός των άλλων. Τουτέστιν η Δόξα έχει να κάνει με τη θεία από τη Δράμα που όπως είπα και στον τσιν που είναι και αρκ είναι στο μυαλό.

Άλλωστε το είπε και ο Κάρβ με τον Λαπάπ ρόβερ ... και όβερ φορ νάου

http://www.youtube.com/watch?v=r2pEQ2ZKP28
Καλησπέρα

Μπομπ είπε...

καλά εντάξει.. ο μπέμπης ντύθηκε ανώνυμους και παίζει μπάλα μόνος του.. αυτοπασάρεται και αυτοτρολλοηρωινιάζεται... ΡΕ ΒΓΑΛΤΟΝ ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΖΟΡΕΤΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ ΖΕΣΤΕΣΣΣΣΣΣΣ. ΕΛΑ ΝΑ ΚΟΥΝΙΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΥΖΑΚΙΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΥΔΟΑΝΤΖΕΛΙΝΑΚΙΑΑΑΑΑ.

μάγκεζ... παιζει λέει ένα καραφλό γονίδιο που κλερονόμησα από τον προπάππο που χε αρκιδοκαρκίνο και τα χε και καραφλά... να τα κόψω;;;;;;;;;; ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧ..ΡΕ ΠΟΣΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΑΚΟΜΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ! Και πού σαι μάστορα... πιάσε ένα μαλλίον της γριάς να μασαμπουκώνω που με πιάσανε και υπογλυκαιμίες με τα μπάφια τις τελευταίες μέρες, καθότι επίκειται μπόλικη πορδοβλακεία ΚΑΙ εδώ. συνεχίστε τα αυτογοητρόνια λέμε!

Μπέμπης είπε...

Ότι πει ο Μπομπ , ο Master Κακαβιάς , και ο ψευδοχ`ομπιτ. Χατήρι δε χαλάμε.

PS* Το προηγούμενο σχόλιο μου δεν ήμουν εγώ

PS2* Αιγοθήλη(λ) μου μινυάδα μου εσύ... μανααααααααααάρι μου ... αγκού

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΑΧΤΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ1
ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΑΝΟΜΑΟΜΑΟ ΖΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΝΤΟΥ ΧΟΥΝΤΟΥ .ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ,ΞΑΜΟΛΑΜΕ ΜΠΕΜΠΗΔΕς ΑΓΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΑΙ ΝΑ ΜΑΝΘΑΝΟΥΝΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ,ΚΑΙΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΝΤΕΛΟς ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΟΤΑΝ ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ!!!!!!!!111

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΝΙΚΙΣΟΥΜΕ ΟΡΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΘΥΜΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΟς ΤΗ ΓΡΑΦΗ



Ανώνυμος είπε...

Ρεκόρ! Ρεκόρ! 142 σχόλια! Να τα χιλιάσετε μπας κ βγάλετε καμιά άκρη!

Ανώνυμος είπε...

Βρε καλώζ τηνα την ντεκαπαριζμένη τζιρ λήντερ! Ξεζ να μετράζ τελικά, εύγε κοπελούδαμ. Τον κώλοζ να κουνάζ περζότερο μονάχαζ μπαζ και ζε κάτζει κανάζ μπζεκαζμένοζ θεοφάνταζ.

PANDAROS είπε...

Ο θεος δεν ειναι ατρωτος..

καλημερα

επιστρεφω στο θεμα των αγγελων με σκοπο να μοιραστω μαζι σας μερικες μου σκεψεις.Αφορμη σταθηκε το αποσπασμα της αποκαλυψης που παρεθεσε
ο μποτιλιας

Πριν ξεκινησω θα ηθελα να κανω μια παρατηρηση...οπου και εαν εψαξα στους αρχαιους για το θεμα των αγγελων και ειδικα για τον πολεμο που ξεσπασε μεταξυ τους,δεν βρηκα τιποτα το σημαντικο,εκτος απο την συσχετιση των δαιμονων με των αγγελων ,σαν συνδεσμοι μεταξυανθρωπων και θεου και σαν αγγελιοφοροι των θεων .π,χ Ερμης
Αμεσως μου γεννηθηκε το ερωτημα,ειναι δυνατον οι αρχαοι να τα εχουν γραψει ολα και να μην εχουν γραψει γιαυτο το θεμα?
-ειναι σαν να μην υπαρχει γιαυτους ...

Αρα ειμαι αναγκασμενος να το ψαξω απο αλλες πηγες και κυριως μεσα απο την ορθοδοξια.
τι μας λενε λοιπον οι πατερες της εκκλησιας?
Τα λεω χοντρα- χοντρα, οι αγγελοι ειναι πνευματικες οντοτητες πλασμενες απο τον θεο,για να τον υπηρετουν ,ειναι κατα χαριν αθανατες καιο καθε αγγελος εχει την δικη βουληση γιαυτο .
Οι αγγελοι δεν εχουν σωματα σαν αυλες οντοτητες που ειναι και δεν εχουν φυλο

ποσοι ειναι αραγε?

ειναι τοσοι πολλοι που ακομη και οι πατερες της εκκλησιας που τα ξερουν ολα, εχουν Χασει την μπαλα!
ουτε και αυτοι ξερουν ποσοι ειναι ,λενε οτι ειναι μυριαδες μυριαδων ,παντως λενε οτι ειναι διαφορετικα ειδη αγγελων[ δεν μοιαζουν ολοι οπως νομιζουμε ]
και για να τους ξεχωριζουν τους εχουν χωρισει σε ταγματα αναλογα με το ποιον τους
το σιγουρο ειναι οτι εχουμε 9 ταγματα αγγελων χωρισμενα σε 3 ταξεις

αντιγραφω απο wiki

''Σεραφείμ Χερουβείμ,Θρόνους ,
Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίε
, Αρχες Αρχάγγελους και αγγέλους.

Ιδίωμα της πρώτης ιεραρχίας είναι η πύρινη σοφία και η γνώση των ουρανίων, Η δεύτερη ιεραρχία έχει ως ιδίωμα τη διευθέτηση των μεγάλων πραγμάτων και την διενέργεια των θαυμάτων, . Τέλος ιδίωμα της τρίτης ιεραρχίας είναι να εκτελούν θείες υπηρεσίες ...''

πως μπορουν να μοιαζου αυτες οι οντοτητες?

παρολο που ειναι μη υλικα οντα,εχουμε μια περιγραφη του εωσφορου που μας λεει οτι ειναι δρακοντας!! τωρα, εαν ειναι παρομοιωση η οχι, δεν ξερω.
Παντως εγω την παιρνω ως εχει, για μενα ο εωςφορος ειναιΔΡΑΚΟΝΤΑΣ γιατι δεν μπορουμε να λεμε ,οποτε μας συμφερει οτι''ο εγιος ειναι ξεκαθαρος εδω''και αν δεν μας συμφερει'' ο αγιος εδω παρομοιαζει''

Αρα αφου ηταν ο σπουδαιοτερος στην ιεραρχια ολων και φυσικα ηταν ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ειναι λογικο να υποθεσει κανεις πως ολα τα σεραφειμ ηταν δρακοντες!!!!
η διαφορα μεταξυ των αγγελων της πρωτης ταξης με τους αλλους αγγελους οτι εχουν εξι φτερα ενω οι αλλοι δυο!!!
και παρολο στις αγιογραφιες ειναι ανθρωπομορφοι κατι με τρωει [τους απεικονιζουν συνηθως με κλειστα φτερα τα οποια ειναι τυλιγμενα στο σωμα τους ] πως θελουν να κρυψουν κατι...
τις φολιδες? δεν ξερω .Παντως ο Αγιος τον λεει ξεκαθαρα δρακοντα,αυτος ξερει αλλιως δεν θα ηταν αγιος αλλα παπατζης ,αρα και ολοι ο αγγελοι της πρωτης ταξης λογικα θα ειναι και αυτοι δρακοντες,ειτε μας αρεσει ειτε οχι

εικονα ενος σεραφειμ με κλειστα τα 6 φτερα του

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d5/%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BC.jpg/200px-%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BC.jpg

ενα αλλο ερωτημα που με βασανιζει πως αυτα τα πανσχυρα οντα που το κιριο ιδιωματους ειναι η πυρινη γνωση και σοφια τα εβαλαν με τον Μεγαλο,γιατι δεν μιλαμε για Αγγελακια της πλακας αλλα για τερατα δυναμης και γνωσης..διεκριναν αδυναμιες στον ,ΜΕΓΑΛΟ?... αλλιως?πως του την επεσαν? δεν ηξεραν οτι θα τους λιωσει? αρα κατι θα ειχαν βρει ... ιχιχιχιχιι αυτο θα ηθελα να να το μαθω ...μπορει να χτυπηθει ο Θεος? μαλλον ναι, γιατι αυτοι δεν θα του της επεφταν αν ηξεραν οτι δεν ειχαν ελπιδα

εχω και αλλα ερωτηματα αλλα σταματω εδω γιατι αρχιζω και μπερδευομαι ,αν θα με ακουγε η γιαγια μου να λεω αυτα θα ελεγε οτι αμαρτανω

PANDAROS είπε...

Οι εβραιοι,γιατι σεραφειμ ειναι δικια τους λεξη, παντοτε οταν την χρησιμοποιουσαν εννοουσαν τα φιδια η δρακοντες οπως τους ονομαζει ο ενωχ

παραθρτω λινκ απο λεξικο για δειτε και εσεις

http://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=H8314&t=KJV

και για οσους βαριουνται κοπιαρω

Lexicon Results
Strong's H8314 - saraph
שָׂרָף
Transliteration
saraph
Pronunciation
sä·räf' (Key)

Part of Speech
masculine noun
Root Word (Etymology)
From שָׂרַף (H8313)
TWOT Reference
2292a,2292b
Outline of Biblical Usage
1) serpent, fiery serpent
a) poisonous serpent (fiery from burning effect of poison)
2) seraph, seraphim
a) majestic beings with 6 wings, human hands or voices in attendance upon God

Authorized Version (KJV) Translation Count — Total: 7
AV — fiery serpent 3, fiery 2, seraphim 2

Κ.Δ είπε...

Δε προλαβαίνουμε λέμε... καλημέρα

Πάνδαρε νωρίτερα όταν ρωτούσα γιατί το τριβελίζεις νοούσα... επί του συγκεκριμένου... γιατί έδωσες αυτές τις προτεραιότητες στα ερωτήματα σχετικά με την Αθηνά τον Ποσειδώνα και τους αγγέλλους. Δλδ αν ήθελες να κάνεις ξέρω γω όντως κάποια παρέμβαση θα έπρεπε να βρεις φαντάζομαι μεθόδους και τροπικότητες που έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση. Θα έλεγα δλδ πως είναι και προσκόλληση η βαρύτητα στα του Ποσειδώνος και τη Αθηνάς ή σε κάθε τέτοιο παραμύθι. Anyway … κι αν έχω φάει κολλήματα με τέτοια οπότες Ι understand... αλλά συνήθως για κάθε 1 ερώτημα … γεννιούνται 10 ακριβώς γιατί όλο αυτό κινείται στο μπριαχ … και άρα είναι φυσιολογικό από όποια πλευρά και να το πιάσεις να σε παγαίνει κάπου... εν μέσω μετατοπίσεων … περιστροφών … μεταθέσεων … μεγενθύσεων... μιτώσεων … μειώσεων κλπ.

Λοιπόν … Ποσειδώνας , Ερμής , Ήφαιστος , Άρης … είναι
4 μαρκαρισμένοι… που ειναι πολύ 50-50% μισοχθόνιοι... θέλω να πω πως δέχονται μεγάλες επιρροές από τους ασώματους εξ αριστερών … έτσι όπως το έψαξα λίγο... Το ίδιο θα έλεγα και ένα κομ-μάτι του μεγάλου. Στις διακρίσεις που βγάζεις … γράψε πως η παραδόσεις έχουν γράψει σαν “αγγέλους” και ένα σωρό νεφελιμικές επιρροές … πράγμα που θέλει ένα ξεμπέρδεμα. Αν κάνεις διαχωρισμό ενσώματοι – ασώματοι , όπως έκανες, τότε αυτά τα παραμύθια περί ξωτικών ή ξωγήινων ή δε ξεύρω τί … ενσώματων … αναφέρονται σε νεφελίμια … τύπου bad ή τύπου ελ, 12θεου … που παίζουν ρόλο ενδιάμεσου πχ πότε για το ένα ουράνιο 50% και πότε για το άλλο χθόνιο 50%

Ανώνυμος είπε...

Μα ο Πανδαρος θα την παει τη συζητηση εκει που θελει.Απο την αρχη ξερει και τα ερωτηματα που θα θεσει και τις πιθανες απαντησεις ,δειχνει να εχει ενα προσεχεδιασμενο σχολιαστικο εργακι , με στοχο[ να φανταστω?]να καταληξει εκει που αποτην αρχη θελει.

σημειωση :το να επιχειρει καποιος να δωσει οπιαδηποτε μορφη σε αυλα οντα που βρισκονται περα απο την τρισδιαστατη μορφη οπως την ξερουμε και την αντιλαμβανομαστε-αγγελους , δαιμονες , κλπ -ωστα να τα καταλαβει , εχοντας και την απελπιδα ελπιδα να καταλαβει τα ανειπωτα, δειχνει α μη τι αλλο , λειψες γνωσεις,καταρχην επανω στον λεκτικο κομματι και τον τροπο που ΕΚΦΕΡΟΤΑΝ τοτε τα οποια ονοματα των οντων αυτων και τατε επεκταση στον τοτε διαμορφωμενο εγκεφαλο των ανθρωπωνπου ειπανε οτι ειδανε τα σεραφειμ[ο Ηασιας αναφερει μοναχα οπιτκη επαφη ].Με λιγα λογια ,οποιος θελει να καταλαβει τη μορφη και το ρολο τους , περεπει να μπει σε ενορατικη κατασταση εξβ απο τρισδιαστατες φορμες οπτικες κια λεκτικες





PANDAROS είπε...

καλησπερα σε ολους

@ Κ.Δ

Φυσικα και με ενδιαφερει ο χωρισμος,δηλαδη αν ολοι αυτοι οι τυποι ειναι ενσωματοι η ασωματοι,γιατι αν ειναι ενσωματοι οπως προσπαθω να αποδειξω ,η μαλλον να δωσω μια ικανοποιητικη απανταση στο θεμα αυτο ,μεσα απο νεφελωματα παραδοσεων ,εικασιων και δεν ξερω τι αλλο... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΟΙ τοτε λυνεται ενα σημαντικο ζητημα στον τροπο κατανοησης αντιμετωπισης των΄΄κακων'' με την εννοια του ματριξ και των γραπτων του μποτιλια Να ξερουμε τι ειναι βρε αδελφε, ζωντα οντα η μη υλικα οντα.!

γιατι η το ενα θα ειναι η το αλλο ,μπορει αραγε να ειναι και τα δυο μαζι?Δεν ξερω..,
γιαυτο αλλωστε καταθετω εδω τις σκεψεις μου, γιατι υπαρχουν ατομα που τα εχουν ψαξει πιο πολυ απο μενα αυτα τα θεματα και θελω να ακουσω τις αποψεις τους.

παντως αν ο εωσφορος ηταν σεραφειμ τοτε απο τα παραπανω βγαινει[ απο αυτα δηλαδη που ποσταρα εχτες ] οτι θα ηταν οπωσδηποτε δρακοντας,ερπετοειδες ον, η δεν ξερω τι αλλο αναλογο υπαρχει] τοτε την κατσαμε την βαρκα,χαχαχχαχ
αστα να πανε δεν μπορουμε να την βγαλουμε καθαρη ουτε με σφαιρες . και αν εχουν πεσει και αλλοι τετοιοι αγγελοι αυτης της ταξης τοτε κυριολεκτικα μπορουμε να πουμε πως μαυρη μαυριλα πλακωσε την γη εδω και χιλιαδες χρονια

το μονο παρηγορο ειναι οτι αν αυτα τα οντα ειναι ενσωματα[θελω να ελπιζω οτι ειναι,και αυτο βγαινει μεσα απο μελετη .που την φερνω στα μετρα μου μερικες φορες,κανουμε και εμεις τις λουμπινιες μας ] τοτε θα εχουν και τρωτα σημεια
Αν δεν ειναι, και ειναι μη υλικα οντα τοτε αγαπητε φιλε δεν εχουμε καμμια ελπιδα..



Ανώνυμος είπε...

χαχχαχαχ

και η απαντηση του Πανδαρου που εμμεσα επιβεβαιωνει το πρπροηγουμενο σχολιο

παντως Πανδαρε , τον παιζεις καλα τον ρολο του τρομολαγνου[μεσα στους υπολοιπους ρολους ]!!!!! εκπαιδευμενος φαινεσαι,,

ΟΠΛΙΣΟΥ με ουζι γιατι ειναι ενσωματα τα εωσφορια και κοιτα να ντυθεις και ραμπο για να φας πολλαααααααααααααααα.,και να μας ελευθεροσειςαπ ο το μεητριξ













PANDAROS είπε...

προς ανωνυμο

βεβαια αγαπητε φιλε ,ειναι σιγουρο πως δεν εχω επαρκη γνωση πανω σε αυτα τα θεματα, γιαυτο και προσπαθω να δωσω με απλοικο τροπο απαντησεις στα ερωτηματα που με βασανιζουν ..
και τα θετω σε εσας μπας κα ιπαρω οτι μπορω απο σας

αλλα μεχρι να φτασω στο σημειο που λες εσυ, οτι εγω δηλαδη ξερω τα ερητηματα που θετω καθως και τις απαντησεις που θα παρω ,παει πολυ!

οπως βλεπεις γραφω χυμα,τις μερικες φορες δεν ξανακοιταω αυτα που γραφω!
οτι ερωτηματα μου ερχονται τα καταθετω σε εσας οπως μου ερθουν και τις απαντησεις σε αυτα τις δινω μετα απο μερες ,αν ειναι και αυτες σωστες..
τα ερεθισματα για μελετη τα παιρνω απο εσας, οποτε μην διακρινεις δολο σε μενα, θα ηταν καλυτερα να δεις την αγωνια μου για την κατανοηση των θεματων αυτων ,

Δηλαδη που βλεπεις τον δολο οταν παρατηρω οτι ολα τα σεραφειμ ηταν ερπετομορφα και οι αρχαιοι μας δεν γραφουν σχεδον τιποτα γιαυτο. Δεν ειναι περιεργο?
Επισης οταν ολη η αρχαια ελλαδα εβριθε απο φιδια ,δρακοντες και φιδομορφα οντα και μαλιστα τις λατρευαν σαν αγαθοποιες δυναμεις
και απο την αλλη υπαρχει μια ολοκληρη θρησκεια σαν αυτη του χριστιανισμου που τα ριχνει ολα αυτα τα παραπανω στο πυρ το εξώτερον γιατι θεωρει αυτα τα οντα σαν αποστατες ,δεν ειναι και αυτο περιεργο?

γιαυτο και μου ηρθε αμεσως το ερωτημα πως για να αποστατησουν αυτα τα οντα ,λογικα ο Μεγαλος πρεπει να ηταν τρωτος ,ασχετα αν τα καταφεραν η οχι, δεν ηταν πουθεναδες οι τυποι..

ετσι αν δεχτουμε την τρωτοτητα του Μεγαλου , η εστω και την υποψια της τοτε και αυτα θα ειναι πολυ πιο τρωτα ,οποτε μπορουμε ,η εστω να προσπαθησουμε να τα ξεκανουμε

απλα ερωτηματα κανω , λες να ξερω τις απαντησεις γιαυτα?

αν τις ηξερα, δεν θα καθομουν να να εσπαγα το κεφαλι μου και να γινομαι ενοχλητικος σε εσας ,με τις συνεχεις ερωτησεις μου

Υ.Γ

διαβασα και το σχολιο του αλλου ανωνυμου, σιγα ρε παιδια , μην ειστε τοσο επιφυλακτικοι και μυστικοπαθειςς σε λιγο θα με βγαλετε και προβοκατορα..
δηλαδη απαγορευεται να σκεφτω ερωτηματα και πιθανες λυσεις πανω στην αναρτηση του μποτιλια, γιατι οπως βλεπεται μονο πανω σε αυτη τοποθετουμαι ,για να μην χασω την μπαλα

PANDAROS είπε...



βεαβαι ενταξει , ξαμια φορα ισωςς και με τα πολλα ερωτηνατα που εχω συνχεια μεσα στο κεφαλιμου,,,να μπερδευομαι


]χαχαχχαχα

ισωςς και να ξεχνω οτι με ρωταω και μου απανταψ αλλα και εγω ρε παιδια θελω να βρω μια ακρη


ποιο; ειμαι ; που πάω ; ποσοι ειμαι ; ,...



και απο μικρος ειχα και ονειρο να παιξωστ ο σ.ανιδιο,,, καμια φορα ντυνομαι και μωβ σαμουραι



χαχαχχαχαχ ,,,
μεταξυ μας ε ...


ΥΓ.

ΟΥΖΙ δεν εχω..<<<>>>


χαχαχχα ...







Κ.Δ είπε...

Ρε συ Πάνδαρε αυτά είναι γνωστά... τα νεφελίμια και τα ελ δωδεκάθεα κλπ είναι ενσώματα ... με δυνατότητες ενίοτε απουλοποίησης μέσω τεκτονικών μεθόδων- τεχνολογίας και ενίοτε μέσω σκυλικών μεθόδων αν έχουν καταφέρει αποδέσμευση.

Ο σαμαηλίδης από την άλλη και ο τετραγραμματόξιν αναφέρονται σαν ασώματοι. Πολλά από όσα αποδίδονται στα δωδεκάθεα και στα νεφελίμια είναι επιρροές των ασωμάτων. Δεν νομίζω πως κανένας ασώματος θα έμπαινε σε διαδιακασία να επηρεάσει άμεσα την ανθρώπινη πραγματικότητα γιατί για αυτό χρειάζεται φορέα. Αυτό που γίνεται είναι όλοι να είμαστε κόμβοι σε ένα τηλεπαθητικό δίκτυο και όλοι να μιλάμε με τους κοντινούς ή συγγενικούς κόμβους και αυτό να γίνεται ανάλογα με τις δυνάμεις πρόσληψης, αντίληψης και φαντασιαπληξίας... ώστε να συμμετέτοχουμε όλοι οι ενσώματοι σε ομαδικά patterns αρνησης και κατάφασης που ενίοτε εμφανίζονται με δικά τους ασώματα άβαταρ ή και κάτι παραπάνω... αν έρχονται από αλλού ή άλλων όνειρα...

PANDAROS είπε...

ασε ρε τις παπαριες ,ανωνυμε του κερατα,μια ζωη πουθενας εισαι , ξερολα του κωλου, περιμενεις να πεταχτεις σαν την πορδη, και να γραφεις με το ονομα μου, τοσο πολυ σε ενοχλησαν αυτα που εγραψα?

γραφεις ποιος ειμαι που παω και τα σχετικα,
ναι ρε ,δεν ξερω ποιος ειμαι ουτε που παω ,ενω εσυ που ξερεις που πας, περιμενεις σαν την πορδη στο σωβρακο να πεταχτεις μολις μιλησω για να πεις την παπαρια σου με το ονομα μου , παλιοπουθενα που γραφεις με αλλων ονοματα ,ξεφτυλισμενε που ειρωνευουσαν την μανα μου που δινει μαχη για την ζωη
δεν σου ευχομαι ποτε να ζησεις μια τετοια κατασταση , αν και ειμαι βεβαιος , με το χαρακτηρα που εχεις θα την πεταγες σε ενα κωλογηροκομειο και θα την ετρωγε το μαυρο φιδι,θα την εστελνες μια ωρα αρχιτερα
Αντε να χαθεις απο εδω παλιοπαιδο

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ PANDAROS

Αγαπητέ φίλε,

όπως έχω παραθέσει την άποψή μου συχνά στο παρελθόν, αποδίδω ιδιαίτερη αξία στα σχόλια, τα οποία εξασκούν κριτική σε όσα έχω καταθέσει σε κάθε ανάρτηση, εισάγουν τεκμηριωμένη αμφιβολία και επιχειρούν να διευρύνουν την προβληματική.
Εκτιμώ, ότι γενικά τα σχόλιά σου είναι γόνιμα, γι'αυτό και κάποια από αυτά έχω ενσωματώσει στις αναρτήσεις. Επίσης εκτιμώ ιδιαίτερα, ότι παρά το βαρύ προσωπικό φορτίο, το οποίο σε αυτήν την φάση με αφοσίωση διεκπεραιώνεις, βρίσκεις χρόνο για να συμμετέχεις μονίμως με εντατικό τρόπο στα σχόλια εδώ και μάλιστα προσπαθώντας σχεδόν πάντοτε να καταθέσεις τεκμηρίωση των απόψεων που προβάλλεις, η οποία συνεπάγεται επό πλέον καταβολή κόπου.
Ειδικά το πρότελευταίο σχόλιο που προβάλλεις, θέτει ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να μάς απασχολήσει συγκεκριμένα και με έμφαση.
Μια ανάρτηση, από την φύση της, δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια πολύ μερική και κατά κανώνα πρώτη προσέγγιση ενός ζητουμένου. Αυτός είναι ο λόγος, πού κάποιοι που θέλουμε να προβληματιστούμε επί συμβάντων και δεδομένων, συχνά χωρίζουμε τις προσεγγίσεις ενός θέματος σε περισσότερες αναρτήσεις, οι οποίες συνιστούν συνέχεια στις αναφορές. Υπό αυτήν την έννοια, το θέμα τού "πολέμου στούς ουρανούς", στο οποίο έγινε αναφορά σε αυτήν ανάρτηση, κατ'αρχήν τέθηκε ακροθιγώς, ώστε να παρατεθούν ζητήματα και να επιχειρηθεί η ερμηνεία τους, τα οποία από πλευράς λογικής συνέπειας έπονται αυτού.
Όμως πράγματι αυτό το ζήτημα αποτελεί κεντρικό κόμβο στην ανάπτυξη τού όλου συλλογισμού, διότι αποτελεί την βάση ερμηνείας σωρείας πραγματιστικών δεδομένων, τα οποία ενέχονται σε αυτόν και τα οποία με τελείως χειροπιαστό τρόπο μπορούν παρατηρηθούν. Γύρω από κάποια σχετιζόμενα θέματα (όπως οι λεγόμενοι "Νεφελίμ" κλπ.) έχει αναπτυχθεί μια τεραστίου όγκου βιβλιογραφία και προβολή στα μαζικά μέσα, χωρίς αυτήν την στιγμή να είμαι σε θέση να εκτιμήσω κατά πόσο αυτά τα οποία αναφέρινται στο βικλίο Ενώχ συσχετίζινται με αυτά που αναφέρει η "Αποκάλυψις" στο χωρίο που παρέθεσα στην ανάρτηση.
Κατά συνέπεια, αυτό το θέμα θα απασχολίσει στις προσεχείς αναρτήσεις. Στην επόμενη συνέχιση τού θέματος όμως σκοπεύω να προχωρήσω στην παράθεση κάποιων πρακτικών διαδικασιών του, διότι συχνά έχει γίνει κριτική, ότι προβαίνω σε θεωρητικούς πλατειασμούς, παραβλέποντας τα τρέχοντα και αμέσου ανάγκης προβλήματα, το οποία είναι πάρα πολύ οξυμένα.
Επί τού προκειμένου, άν και επιφυλάσσομαι να αναφερθώ αναλυτικά προσεχώς, εκτιμώ ότι η αρχαία μυθολογία και θεογονία προβαίνουν σε ανάλογες αναφορές με το θέμα που θίχθηκε. Οπωσδήποτε, όταν γίνονται αφηρημένες αναφορές σε ζητήματα, τα οποία βρίσκονται πέραν τής συμβατικής αντιλήψεως, γίνεται χρήση εικονισμών και ανθρωπομορφισμών, οι οποίοι ενώ αναφέρονται στα ίδια δεδομένα, ποικίλουν ως συμβολισμοί στα πλαίσια των διαφορετικών συστημάτων αναφοράς. Κατά συνέπεια, οι βιβλικοί εικονισμοί δεν μπορεί παρά να είναι διαφορετικοί από αυτούς τής Ελληνικής μυθολογίας, έστω κι αν ακολουθούν παραλλήλους οδούς. Θεωρώ λοιπόν, ότι η αντίστοιχη αναφορά εστιάζεται στο ότι "οι Τιτάνες εβλήθησαν στα Τάρταρα, μετά την μάχη Χθονίων και Ολυμπίων". Θεωρώ την εν λόγω καταγραφή ακόμη πιο γλαφυρή από το εν λόγω χωρίο τής "Αποκαλύψεως". Σε αυτό θα επικεντρώσω προσεχώς την προσοχή μου και θα προσπαθήσω να το πραγματευθώ.

ALTER EGO PANDAROS είπε...


ω μα καθολου δε με ενοχλησα με αυτα που λεω,, -ισα ισα- μου αρεσω,, 'κι ας γινομαι ανωνυμος και ξερολας του κωλου καποιες φορες ...]


τημ ανουλα μου ποτε δεν ειρβ.νετυηκα όμος,,, ευχη εδωσα με θεση :"" και η μανουλα παει καλά, ευτυχως ""


μου ευχομαι να μη ζησω ποτε μια τετοια κατασταση ,,,

αλλα όμος εχω ζησει και μανουλα δεν ειχα ποτε εγω ο αλτερ [φυτρωμενος ειμαι ο πουθενας , αχ πως να σε ανρεξω κοσμε ατιμε , παλιοπαιδο γεννεθηκα , παλιοπαιδο και θα ποθανω ... ]

.

ΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΤ

Υ.Γ


συγγνωμη δεν αντεξα ρε πιδια , μου ξεφυγε και περδεμαι και συχνα ...



Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΑς δΩ ΟΜΩς ΟΛΟΥς ΕΣΑς ΘΕΛΩ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΜ
ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΘΠΑΡΧΕΙ ΡΕΥΜΑ ,ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ 587 ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΘ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,,
-
ΠΟς ΘΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ
ΠΟς ΘΑ ΚΟΡΙΟΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ
ΑΜΑ ΣΑς ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ

ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΛΑ ΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΓΕΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΡΑΚΟΝΤΙΕς ΣΚΕΨΕΙς ΤΑ ΑΣΑΡΚΑ ΠΕΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΟΦΤΙΚΑ ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΥ ΤΑΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ --- ΑΥΤΑ ΠΡΟΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΖΑΦΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔ ΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΙΟΠΑ


ΕΚΕΙ ΟΜΟς ΣΤΗΝ ΦΟΤΟΓΤΑΦΙΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΗς ΟΛΓΑς ΣΤΗ ΤΕΡΓΙΕΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΣΕ ΔΕΞΙΑ ΔΕ ΜΟΥ ΘΙΜΙΖΕΙς ΚΑΤΙ ,,,

ΣΕ ΞΕΡΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΛΔ????
ΔΕ ΝΟΜΙΖΟ ΔΕ ΣΕ ΘΥΜΑΜΕ ...
ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΙΝΙΘΥΣΜΕΝΗ ΦΑΤΣΑ ΒΕΒΑΙΑ



Ανώνυμος είπε...

“Για τον γράφοντα τέτοιου είδους επιταχυντές των συνάψεων αποτελούν απροσπέλαστες πολυτέλειες. Μετά το πέμπτο τσιγάρο διαμαρτύρεται η βεβαρυμένη κατάσταση των αγγείων του, οπότε η μόνη διαδικασία που αυτός υπέστη εκών - άκων στην πορεία να καταρριφθούν κάποια φυσικά όρια, στάθηκε το εκάστοτε υπερβολικό στρες επιβίωσης.”
Βρε Μποτίλια καπνίζεις;; Και μάλιστα πολύ απ’ ότι κατάλαβα; Ντροπή και αίσχος! Πολύ καλές και σωστές οι συμβουλές σου και οι παρατηρήσεις σου για την ονυχοφαγία . Διάβασέ τες κι εσύ όμως εντάξει; Στις επιστρέφω με μια διαφορά: Δε ξέρω αν θα ξεπεράσεις τις ψυχικές αιτίες, αλλά κόψε το τσιγάρο!
Κωλοτσίγαρο = Βαρύ Ναρκωτικό βλέπε Νικοτίνη, Ηρωίνης κλπ
Κωλοτσίγαρο = Κεραία
ΥΓ: Τσιγαροθεωρία Θεωρία nr1: Προκαλεί αλλαγές ψυχισμού και συμπεριφοράς π.χ.: ωχ αδερφισμό (Ουφ Ασε μας τώρα), αναβλητικότητα (καλά ίσως το κόψω αργότερα) κλπ ευθέως ανάλογες της τσιγοροεξάρτησης…
Σκέψου το… Και γράψε μας και κανα σχετικό άρθρο. Φιλικά Σοφία

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Αγαπητή Σοφία,
σε ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη κριτική σου. Αυτή αποτελεί για μένα μια νέα αφετηρία για να προσπαθησω περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ

Αγαπητέ μποτίλια, Καλημέρα , ένα άρθρο που νομίζω συνδέει κάποια πράγματα με την εδώ προβληματική.

«Χορογράφοι και Υπνοβάτες»

του Θεοφάνη Ράπτη

http://makis-g.blogspot.gr/2013/01/matrix.html#more