30 Μαρτίου, 2012

Μερικά σύμβολα - II



κπληξη πρώτη: Καλά, εσείς νομίζετε ότι οι ιθαγενείς της Κεντρικής Αμερικής πέρασαν τους Ισπανούς γιά θεούς έτσι, ξαφνικά;
Πολύ πριν γίνουν ορατά τα (βρωμερά και ψειριασμένα) γένεια των Ισπανών, έγινε ορατό -παρά τοις ιθαγενεύσιν- κάτι σαν αυτό εδώ:




Ναι, τα πανιά των πλοίων του Κολόμβου! Τα οποία, με τη σειρά τους, απηχούν μακρυνή ανάμνηση αυτού εδώ:





Πρόκειται γιά αναπαράσταση του πλοίου του σχεδόν μυθικού Αγίου Μπρένταν, που ταξίδευσε προς την Αμερική τον 6ο αιώνα μΧ. Βεβαίως, ο Ιρλανδικός σταυρός είναι καθαρά μία σχηματική κάτοψη της Ποσείδιας, της πρωτεύουσας της Ατλαντίδας.

Γιά να πάμε, όμως, λίγο και προς τα δικά μας... και στην έκπληξη νούμερο δύο! Από πολύ πρόσφατη ανάρτηση του -με την καλή έννοια- τρομερού ιστολογίου "Ήγγικεν", παίρνουμε αυτό:




Πώς σας φαίνεται; :-) Μήπως αρχίζει και δείχνει κάποιο κρυμμένο νόημα η έκφραση "Εν Τούτωι Νίκα!";

(Σημειώστε πως το "Ήγγικεν!" με εξέπληξε τα μάλα γιά δεύτερη φορά μέσα σε δευτερόλεπτα, με ακόμη μία ανάρτηση! Μας διαβάζεις, βρε; Ή τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται; :-) )

Κι επειδή ο οικοδεσπότης είναι ο πρώτος που μίλησε γιά την θρησκεία ως βάση ακόμη και των παναρχαίων πολέμων Ατλάντων-Ελλήνων (δηλ. τα παιδιά του Κρόνου εναντίον των παιδιών του Διός), σκεφθείτε - όσον αφορά τον σταυρό στο "πλοίο της Εκκλησίας":

...Τα δικά μας, που γίνονται δικά τους, που ξαναγίνονται δικά μας...

Σκεφθείτε το αυτό, ΚΑΛΑ. Θα επανέλθουμε παρακάτω.

Ά, με την ευκαιρία, και η σημαία της Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών:





Τα δικά μας, λοιπόν, που γίνονται δικά τους, που ξαναγίνονται δικά μας... Όπως αυτό εδώ:




Το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο, παρά οι δύο αετοί του Δία, που έφυγαν από τη Δωδώνη μετά τον Κατακλυσμό, και ξαναγύρισαν σ' αυτήν... αφού στο μεταξύ διέτρεξαν ένα ημισφαίριο της Γης ο καθένας!

Ο δικέφαλος αετός είναι σύμβολο του Βυζαντίου μεν, αλλά του ύστερου Βυζαντίου. (Τους προηγούμενους αιώνες, το κατ' εξοχήν σύμβολο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν το λεγόμενο "Χριστόγραμμα".) Λέγεται πως το σύμβολο υιοθετήθηκε, επειδή το είχε κάποιος ευγενής στην ακολουθία της Αγνής της Φράγκας - αν και με αντεστραμμένα χρώματα. (Υπάρχει, όμως, και διαφορετική εκδοχή της ιστορίας του συμβόλου αυτού στους Βυζαντινούς.)
Η σημαία της Αγνής πρέπει να ήταν κάπως έτσι:




Ο δικέφαλος αετός, ως σύμβολο, είναι πολύ δημοφιλής. Μέχρι και οι πανταχού παρόντες τέκτονες (του 33ου βαθμού) τον πήραν:




Αλλά και τα (μ)Παόκια:




Βρε, μπας κι έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι αναρχικοί και χουλιγκάνια κατευθύνονται από τους τέκτονες; Βρε (μ)Παόκια, πεντάλφα πάνω απ' τον δικέφαλο, και μάλιστα με το "G" μέσα, σαν τους τέκτονες, και μάλιστα με τον αριθμό 4 ("τετραγράμματον" - το όνομα του Θεού) ; Βρε, εσείς βγήκατε ...τριακοντατριώτεροι των 33ων, εδώ παραπάνω!!!



Εδώ τελειώνει η σύντομη αναφορά μου σε σημαίες και σύμβολα. Ελπίζω να βοήθησα, ώστε να ξεκαθαρίστε το τοπίο - παρά να σας μπέρδεψα χειρότερα.


15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ μποτίλια

μπορώ να σε διαβεβαιώσω...ότι τα μυστήρια της g4a είναι κοσμικά

το ότι ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που είναι και το πέταλό του είναι 4α και 4β...έχει απίστευτες προεκτάσεις με σημαινόμενα που είπαμε σε άλλες αναρτήσεις

<<...>>

Ανώνυμος είπε...

τα σύμβολα είναι παγκόσμια
οι χρήστες...κατά το δοκούν

μην μπερδεύεσαι σε αυτό αγαπητέ

<<...>>

Ατάργα τις είπε...

Εργοδότα

έπιασες ν' αναλύεις σύμβολα που τα ερμηνεύεις κατα πως σε βολεύουν,

Ο σταυρός πάντα ήταν ένα ηλιακό σύμβολο κι ένα σύμβολο των τεσσάρων μερών της γής. Ακομα και το όνομα ΑΔΑΜ είναι ένα ονομα-σύμβολο όμοιο με τον σταυρό

Α = ανατολή
Δ= δύση
Α= Αρκτος ( βορράς δηλαδή)
Μ = μεσημβρία (νότος )


http://3.bp.blogspot.com/_Av2goqtc530/TNatTLg38wI/AAAAAAAAEqk/l98HZVX0HoY/s1600/stayros4.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_Av2goqtc530/TNauBDsNzDI/AAAAAAAAEqo/JILLWtzIw_U/s1600/stayros5.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_Av2goqtc530/TNavrQKvATI/AAAAAAAAEqs/-AVB6YHyQpg/s1600/stayros6.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_G_Ty_jEIo-s/SoRZMUbgkoI/AAAAAAAAAHA/q3h9Pf5EJNI/s320/AnkhYvonneMetal+.jpg


Ο σταυρός ως σύμβολο όμως δίδεται από τα πανάρχαια χρόνια στους περισσότερους πολιτισμούς, τώρα περί κατακτητών κλπ στη δύση άλλα «σημάδια» εκτίμησαν κι όχι το σταυρό των πλοίων, που ουτε αυτό είναι σίγουρο, οτι το ειχαν ζωγραφισμένο στο πανί τους.
Εκείνοι λάτρευαν έναν λευκό "Ψαράνθρωπο" εκπολιτιστή που τους μόρφωσε και την επιστροφή εκείνου περίμεναν και δέχτηκαν !!!!

Για τον ΠΑΟΚ τώρα και τον αετό του τον δικέφαλο. Αλλοι οι αετοί σε μαύρο χρώμα κι αλλοι οι χρυσοί. Αλλοι με μαζεμένα τα φτερά κι αλλοι μ΄ανοιχτά. Αλλοι πενθούν κι άλλοι είναι έτοιμοι για την νίκη και την υπερβαση.

Οσο για τους αετούς των Δελφών σκέψου ότι ο Αετός είναι αυτός που έφερε στον Δία το βέλος για την επίθεση τους στους Τιτάνες… Και ταυτόχρονα είναι και το σύμβολο της τιμωρίας του Προμηθέα. Ο Αετός είναι το σύμβολο του ΕΑ(Υ)ΤΟΥ.

Σύμβολο του Βυζαντίου μπορεί να ξεκινά από τους δυο αετούς του Δία που συναντώνται πάνω από τους Δελφούς όσο για τη σύνδεση του "Ε" με τους δύο αετούς και τον ομφαλό των Δελφών και το γνώθι σ’ εαυτόν.
Είναι επίσης το σύμβολο της δύναμης, του φωτός και της ευτυχίας.

Όμως είναι και το σύμβολο της καταπίεσης και της τυρρανίας, καθώς κατασπαράζει τον Προμηθέα. Ένας αναγραμματισμός του ΑΕΤΟΥ-ΕΑΥΤΟΥ που μπορεί να σε κατασπαράζει, να κατασπαράζεις ο ίδιος το συκώτι σου, και τον εαυτό σου.

καλό βράδυ

Ατάργα τις είπε...

http://www.sakketosaggelos.gr/Images/Uploaded/image006%28423%29.jpg

http://xa2.xanga.com/c6cc8707c2333212671994/z166028216.jpg

δες και τις παραπάνω εικόνες. Οπου το φίδι/Οφις έχει αντικατασταθεί απο τον Ιησού στον σταυρό

στην ουσία και ο σταυρός ειναι το σύμβολο του πρώτου δέντρου της ζωής.

και στα καράβια των Ελλήνων ο πρώτος που ύψωσε δέντρο της ζωής ήταν ο Νύσσος του Διός.

http://2.bp.blogspot.com/_r1ccr6V0zHM/TRTIxNBjXGI/AAAAAAAAELs/ymKBHpklD_A/s400/536px-Exekias_Dionysos_Staatliche_Antikensammlungen_2044.jpg

και μάλιστα σε τρισδιάστατο έργο με προοπτική είναι και σταύρος που πιάνει και τις 4 πλευρές του κόσμου...

Στο παρακάτω, στους Δελφούς, Απόλλων και Διονυσος, εχουμε και το γεωμαγνητικό δίκτυο της γής- Ομ-φαλλός γάρ.

και το σύμβολο αποκρύπτεται στην φοινικιά που βρίσκεται απο πάνω απο τον ομ-φαλλό.

http://levigilant.com/Bulfinch_Mythology/bulfinch.englishatheist.org/proleg/fig124.jpg

κλπ κλπ


για να μην τα γράφω αύριο...

Καλο βράδυ και πάλι

nikos είπε...

ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ…


http://olympia.gr/2012/03/30/%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CE%B3%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB/

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ ΕργΔημΕργ

Βλέπεις λοιπόν ακριβέ μου Φίλε,
ότι όλα αυτά ξεκίνησαν "Με αφορμή μια εθνική επέτειο";
Άντε και του χρόνου, γεροί να είμαστε.
Εγώ γράφεις ότι σας βάζω φωτιές, εσύ όμως φρόντισες να καεί και το πελεκούδι με τις τελευταίες αναρτήσεις σου εδώ. Εάν κοιτάξεις την στατιστική της σελίδας, μπορείς να διαπιστώσεις, ότι αυτή είχε εχθές τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών από τότε που ξεκίνησε.Γι' αυτό σε προσφώνησαν κάποιοι πολύ περπατημένοι στην πιάτσα με το "Γεια σου Εργοδότη με τα ωραία σου", όταν ρώτησες αν σε διαβάζουν.
Τώρα αφού πας να με ρίξεις τον φουκαρά στο ταμείο ανεργίας, σφυροκοπώντας ανελέητα για να ξηλωθεί κανένα ολόκληρο κομμάτι από το Μάτριξ, ενώ εγώ αγκομαχώ εδώ και κάτι τέρμινα για μια ρωγμούλα, χαλάλι σου. Θυμάσαι, όταν έγραφα, ότι "είμαστε τόσοι όσοι είμαστε, αλλά είμαστε αρκετοί για να κάνουμε ζημιές";
Δεν φτάνει λοιπόν, που μάς γέμισες κόκκινους σταυρούς ακόμη και σε χριστιανικές παραστάσεις, τους ερμηνεύεις κιόλας όπως θέλεις. Και ακόμη χειρότερα: Βάζεις και τον δικέφαλο, ως σύμβολο των βυζαντινών και των τυροπιτάδων τριακοστού τρίτου βαθμού. Αλλά αφού το είπαμε: Ο σταυρός συμβολίζει τα τέσσερα σημεία τού ορίζοντα, οι ροδόσταυροι ήτανε κάτι περιπτεράδες στα Σεπόλια και οι μασόνοι δεν παίζουν κανένα ρόλο. Άντε το πολύ να πουλάνε τυρόπιτες στην Ομόνοια.
Εγώ δεν ερμήνευσα τον ερυθρό σταυρό. Έγραψα μόνο, "αναρωτηθείτε για το σχήμα και τα χρώματα". Διότι τα ξέρω αυτά.
Αλλά όπως είπε και το φιλαράκι "Μάρκος ντε Σαντ" στην διαδικτυακή μπαρμπουτιέρα:
"Κυρίες και Κύριοι καλώς ήλθατε. Ο κύβος ερρίφθει".

Υποκλίνομαι,
Μποτίλιας

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Κύριον <<...>>

Κατ' αρχήν θέλω, αγαπητέ φίλε, να σε ευχαριστήσω θερμά για τα πολλαπλά και φιλόπονα σχόλιά σου. Χρωστώ ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη σε όποιον καταβάλει προσπάθεια να με προβληματίσει και να με συνδράμει στην προσπάθεια να βελτιωθώ, τόσο εμένα όσο και τούς επισκέπτες.
Η συμμετοχή σου στον σχολιασμό εδώ, δεν αποτελεί μόνο τιμή, αλλά μού δίδει και μεγάλη χαρά, παρόλο, ότι σε πλείστα όσα βασικά σχετικά με αυτά τα οποία καταθέτεις διαφωνώ καθέτως. Οι καλοί και άξιοι συζητητές όμως δεν κρίνονται από το κατά πόσον συμφωνούμε ή διαφωνούμε μαζί τους, αλλά από το πόσο οι απόψεις τους δεν αφήνουν περιθώρια για να τις προσπελάσουμε, αποτελώντας δημιουργική πρόκληση.
Ένας βασικός λόγος για την μεγάλη χαρά, την οποία μού δίνει η συμμετοχή σου, είναι ότι είσαι Ορθόδοξος. Και μάλιστα, από όσα αποκαλύπτουν τα γραφόμενά σου, δεν είσαι μόνο πολύ κατατοπισμένος και προβληματισμένος, αλλά μού δίνεις την εντύπωση, ότι είσαι Γνήσιος Ορθόδοξος.
Η ρωγμή στο Μάτριξ, την οποία σκοπεύω να επιχειρήσω, συνεπάγεται και κριτική στην Ορθοδοξία. Δεν εντάσσεται όμως στις αρχές μου να προκαλώ, στην περίπτωση, που ο προκαλούμενος δεν διαθέτει τα εφόδια να αμυνθεί επαρκώς. Ειδικά στην προκειμένη περίπτωση, που η συγκεκριμένη κριτική που αποσκοπώ, άπτεται αμέσως ή εμμέσως μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας. Δεν αρέσκομαι να φέρνω τούς συνανθρώπους μου σε δύσκολη θέση και δεν ανεβαίνω στο ριγκ, εάν δεν έχω εξασφαλίσει εκ των προτέρων, ότι θα φάω και εγώ της χρονιάς μου.
Επίσης σκοπεύω να επιτεθώ με σκληρό τρόπο ενάντια στους "Δωδεκαθεϊστές" ή "Αρχαιόθρησκους".
Καλώς ήλθες λοιπόν πολύτιμε φίλε. Αναγνωρίζω, ότι οι διαθέσεις σου είναι ευγενικές και φιλικότατες. Πράγματι ο διάλογος είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία τού διαδικτύου. Τα σχόλιά σου έχουν κατά την ταπεινή μου γνώμη σοβαρότατη αξία. Με χαρά, αλλά και αίσθηση καθήκοντος, είμαι στην διάθεσή σου για να αναρτήσω ότι επιθυμείς. Αρκεί μια ανάλογη αναφορά σε ανάλογο σχόλιο, εφ' όσον δεν επιθυμείς αποστολή.
Να είσαι καλά καλέ μου φίλε και θερμά ευχαριστώ για την συνεισφορά σου.

sunnefoula είπε...

Τον δικέφαλο τον είχε πάρει το μάτι μου στη Γενεύη.. το έψαξα και βρήκα σχετικό άρθρο στο wikipedia (ναι ναι, ξέρω, δεν ειναι επιστημονική έρευνα :Ρ) : The double-headed eagle was part of the emblem of the Order of the Solar Temple. This cult was started by Joseph Di Mambro and Luc Jouret in 1984 in Geneva. It gained notoriety in 1994 when members of the cult committed mass suicide and murders in two villages in Switzerland, followed in 1997 by suicide/murders in Canada..

http://en.wikipedia.org/wiki/Double-headed_eagle

έχουν μαζέψει πολλές περιπτώσεις εμφάνισης δικέφαλου αετού, αν μη τι άλλο είναι ενδιαφέρον!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μποτίλια

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
αλλά επέτρεψέ μου

έχω την αμυδρά, ότι δεν είναι απόψεις μου αυτές ή έστω μερικώς
εντελώς παράλογα και "εγωιστικά" πιστεύω και γνωρίζω ότι
υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν προκειμένου καθείς να τις ανακαλύψει κάτω από την μύτη του

κοινά = πνευματικά

άμα θες κριτική στην Ορθοδοξία όσον αφορά τα κακώς κείμενά της, μπορώ να στην κάνω εγώ

βλέπεις και η Ορθοδοξία...είναι μιά μικρογραφία της κοινωνίας

ακόμα και το Αγιον Ορος είναι μικρογραφία της κοινωνίας

θα δεις τους ασχέτους,
τους ζηλωτές,
τους "αιρετικούς",
τους ωραίους,
και τους πνευματικούς ή μάλλον αυτούς τους τελευταίους δεν θα τους δεις ποτέ ή έστω πολύ δύσκολα

Ορθοδοξία δεν είναι το "κατασκεύασμα"...το προσομοιάζων με σύστημα που αντιλαμβάνονται οι πολλοί
Είναι Ο Λόγος Σαρξ εγένετο και πνευματικός βίος

η Ορθοδοξία ως "οργάνωση" διέσωσε απλά για όσους μπορούν να δουν και ακούσουν με άλλα μάτια το ιερό σύμβολο της πίστης και την τέλεση των μυστηρίων

μυστηρίων που ουδέποτε έπαψαν να τελούνται, ούτε πρόκειται
όσο υπάρχει μυούμενος

προσωπικά δεν θα έβλεπα ως ριγκ, καμμία "συζήτηση" ή αντιπαράθεση, απλά γιατί ως "κατέχων" ότι και να έλεγα δεν θα πρέσβευε την αποψάρα μου
actually σε μιά τέτοια περίπτωση...επίσης "εγωιστικά" θα προτιμούσα την σιωπή

ως "ατελώς κατέχων" όμως...σαφώς και μπαίνει το "προσωπικό"
για αυτό άλλωστε ως παραμένοτας σε πτώση...έγραψα ότι έγραψα

κάθε γραφή και κάθε λόγος...είναι πτώση άλλωστε

για αυτό και αποφεύγω τώρα τελευταία οποιοδήποτε γραπτό λόγο παντού

ps-...για την επίθεσή σου στους εθνικάρες που ανέφερες, μπορώ να σου ειπώ πάλι "εγωιστικότατα" ότι μου θυμίζεις τις δικές μου αρχές καράφλας, όταν τους επιτέθηκα προς δεκαετίας ανηλεώς

δεν αξίζει τον κόπο αγαπητέ

άμα δεν υπάρχουν ευγενικές διαθέσεις ξέρεις ποιός είναι ο δρόμος

παραδίδεσαι, ειδάλλως γίνεσαι ως δυάς μέρος του προβλήματος

Καλό Μήνα

ΕργΔημΕργ είπε...

Χαίρετε, αγάπες μου!

Αταργάτη:
Οι "Άτλαντες", τουλάχιστον η ηγετική τους φυλή, όπως μου άνοιξε τα μάτια ο οικοδεσπότης, ήταν κι αυτοί Έλληνες. Ο τότε πόλεμος ήταν -δυστυχώς- ακόμη ένας εμφύλιος.
Γι' αυτό και ο κόκκινος σταυρός δεν μου είναι απεχθής. Γνωρίζω ότι τον οικειοποιήθηκαν ξένοι στο διάβα της Ιστορίας.

Τρισ-παίκτα:
Μην είσαι απόλυτα σίγουρος!
Βασικά, οι "ποδίτσες" στην Ελλάδα είναι δύο ειδών: (α) οι "αριστοκράτες", κάτι "κόντηδες" και λοιπά ώνια εξ Επτανήσων, δηλαδή, και (β) οι "λαϊκοί". Τουτέστιν, πρώην φτωχαδάκια, που μετανάστευσαν στις ηπαπάρα προπολεμικώς (τότε, με το υπερωκεάνειο "Πατρίς", γύρω στο 1900), και, αφού πέρασε μία εικοσαετία, κατά την οποία τους αντιμετώπιζαν σα ζώα, κατάλαβαν πως θα γινόντουσαν αμέρικαν σίτιζενς α' τάξεως, μόνον αν γινόντουσαν στρατιωτικοί, ή τέκτονες.

Γυρίζοντας στην Ελλάδα (περί τα 1925-1930) πολλοί απ' αυτούς, έφεραν στους εδώ τόπους καταγωγής τους -δίκην μόδας- φρούτα όπως ο τεκτονισμός, ή διάφορες προτεστάντικες αιρέσεις (πχ Ευαγγελιστές).
Οπότε, ουδόλως αποκλείεται "λαϊκοί" τέκτονες να έπιασαν σχέσεις με τη "γκατέ φούρ", που λες κι εσύ - εξ ού και το σύμβολο.
(Ειδικά γιά τη Μακεδονία, έχω ακούσει ότι στο "πρότυπο χωριό" Νυμφαίον, οι μισοί κάτοικοι είναι "ποδίτσες".)

Τέλος πάντων, λεπτομέρειες, αλλά όλο και κάτι μαθαίνουμε με την ανταλλαγή απόψεων.

Ανώνυμος είπε...

Εργολάβε myfriend

όχι δεν ήταν Ελληνες επ' ουδενί
ανήκουν σε άλλο δακτύλιο...οι Ατλαντες

στην καταστροφή όμως "καταστράφηκαν" όλοι οι σχετικοί δακτύλιοι

οι Ατλαντίδα ήταν το Α που κατέρρευσε λόγω της "πρώιμης" παρουσίας του άναρχου φωτός

το Ε δεν είναι ούτε πρώιμο, ούτε όψιμο, είναι ώριμο. Στο 5 υπάρχει παρουσία φωτός. Παρόλα αυτά...έχει διασωθεί και το "πρώιμο" που λέμε...στο 1-2-3 πυρ...ως παιδιά βέβαια.

Θυμάσαι στο contact...που ένας "ξανθομπάμπουρας φανατικός" είναι υπεύθυνος για την καταστροφή του 1ου "μηχανήματος" ;

...απλά ο Τ.Σ δεν έδωσε το που καταλήγουν τα υπολείμματα

άμα θες να μιλήσουμε για την ανάπτυξη και διακλάδωση των στοών εν Ελλάδι, ας μιλήσουμε...αλλά αυτές υπάρχουν προ των δεκαετιών που αναφέρεις

όπως και τα προτεσταντικά παρακλάδια και η στρέβλωση της εδώ ζωής μετά το 1821 είναι πολύ παλαιότερα των 20ties

Εγώ δεν ξέρω παρά μόνο τον Μάκη τον Μανάβη...ως λαϊκό Φον Καραγιάν της g4a :-)

Ανώνυμος είπε...

ΑΤΛΑΣ = ΑΛΦΑ

ο Πλάτωνας είναι κατηγορηματικός και η μοναδική πηγή

οι Αθηναίοι ηγούμενοι των "Ελλήνων" (εκείνων που προορίζοταν σε εκείνο τον δημιουργικό κύκλο να είναι Ελληνες) αντιστάθηκαν στους Ατλαντες.

Ο Μύθος του Ατλαντα που φέρει την γη στους ώμους του ή του Ατλαντα που στέκει...προ του κήπου των Εσπερίδων με τα "μήλα της Γνώσης"

υποδεικνύει εκείνη την "Δύναμη" που στέκει εμπόδιο μεταξύ του κόσμου κάτω του Ατλαντος και άνωθεν αυτού

"δύναμη" που πρέπει κανείς να υπερβεί...και ο νοών τα γνωστά

Μετά την καταστροφή αρχίζει ξανά η διαδικασία

ps- το λύσιμο των ανωτέρω είναι στο Αλφάβητο και στην θέση βέβαια των γραμμάτων (και των αφαιρεθέντων included)

Ατάργα τις είπε...

καλημέρα

Κύριε μποτίλια - συγνώμη αν καταχρώμαι τον χώρο του blog σας, δεν θα συνέβαινε αυτό αν δεν έγραφε εδώ ο παλιός φίλος Εργοδότης...

Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα ...
βέβαια εδώ πρέπει να δώσω τα συχαρίκια μου για την Ανάσταση του "πτωτικού" ανθρώπου που ήταν αγνοούμενος και εξαφανισμένος εδώ και κάτι χρόνια.
Δεν είναι πτώση το να γράφεις, πτώση είναι να είσαι εγωιστής και να θεωρείς οτι η αποψάρα σου είναι η μοναδική και η σωστότερη, αν σε τρώνε τα χέρια σου και το λεει η ψυχή σου γράφεις και αδειάζεις, νιώθεις να ξεχειλίζεις και τα μοιράζεσαι ως δοχείο ενέργειας και λόγου, προσφέρεις δωρεάν όπως λαμβανεις …

(Ισως βέβαια θεωρείς Πτώση την μη δυνάμενη απόλυτη και σωστά «μεταφορά» των Ιδεών, που όπως κι αν το πράξεις δεν μπορείς να τις περιγράψεις με λόγια ) Αλλά μέσω διαδικτύου, ο μόνος τρόπος επικοινωνίας που μπορείς να ανταλλάσεις ιδέες είναι αυτός.

Συμφωνώ δεν είναι Έλληνες, ούτε και ελληνικά φύλα...

Όσο για τα μήλα των Εσπερίδων, κατά μία εκδοχή τα έχει βρεί και τα προστατεύει ο Νυσσος, στα επόμενα κείμενα μου θα δωθεί, με περισσότερα στοιχεία.

Οι τεκτονικές στοές διάσπαρτες στα ιόνια νησιά. Σε κάποια δεν υπάρχουν πολίτες που να μην ειναι εγγεγραμμένοι. Βεβαια το θεωρώ απίστευτο πρώτα απ΄ολα οτι μπαίνουν στην διαδικασία να τσακώνονται για το ποια στοά ειναι η καλύτερη και η "σωστότερη" ως προς το δόγμα της. Όπως μεταξύ της Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας και της Μεγάλης Εθνικής Στοάς, όχι ότι είμαι και σίγουρη ... παντού τα ίδια για τα δύο άκρα και τον διχασμό ακόμα και στις στοές ... χαχα
Απίστευτο όπως και το οτι θα πρέπει να πληρώνουν αρκετά καθε φορά που "μυουνται" στον επόμενο βαθμό τους...
Ίσως για κάποιους η γνώση θέλει στρωμένα σκαλοπάτια για να την ανεβούν πιο γρήγορα, τουλάχιστον αυτό χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο, τι να πω... καλά κάνουν (;)

Δεν νομίζω οτι ακόμα κι αυτοί που ειναι φτασμένοι ακόμα και μέχρι τον 33 βαθμό καταλαβαίνουν και πολλά. Από την αλλη όταν ακούς ότι οι βαθμοί φτάνουν μέχρι τον 360ο καταλαβαίνεις ότι κάποιοι δεν προλαβαίνουν να πάρουν κάν μυρωδιά για το τι παίζει όντας στα "χαμηλά κλιμάκια" των βατών "πρώτων" βαθμών

Καλή συνέχεια

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ατάργα

Δεν καταχράσθε τίποτε. Είστε ευπρόσδεκτη και οι απόψεις σας είναι σεβαστές.
Επισκέπτομαι τις ιστοσελίδες σας και έχω ωφεληθεί από αυτά που παρουσιάζετε.
Επειδή έτυχε να γίνει αναφορά από τον φίλο Εργοδότη, θα ήθελα να προσθέσω, ότι μέχρι σήμερα δεν έχω προβεί σε συσχετισμό Ελλήνων - ατλάντων και ούτε έχω κάνει κάποια μνεία στους άτλαντες.

Ατάργα τις είπε...

ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια κε Μποτίλια.

Οκ για τους Ελληνες-Ατλαντες κάποια στιγμή ισως περισσότερα


Α. να μην το ξεχάσω, αν θελετε παλιότερα κειμενα, παλιότερες συζητήσεις σε φορουμ, σχεδόν "αρχαία" βρίσκονται στην παρακάτω συλλογή του Λιάπη.

http://veritasgreek.blogspot.com/2012/03/blog-post_29.html

Καλη μας μέρα,
αν και συννεφιασμένη