20 Ιουλίου, 2010

Η ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑΣ


"Το να βλέπει κάποιος σκιές είναι βολικό.
Το να βλέπει όμως κάποιος πίσω από το φως που δημιουργεί τις σκιές είναι πράγματι πολύ δύσκολο".


Ο νοών...νοείτο

Ο φίλος ιστολόγος διακρίνεται για αυτό που καλείται "συναισθηματική νοημοσύνη". Όπως είπε η Αλεπού στον Μικρό Πρίγκιπα, το πραγματικό καθίσταται ορατό μόνο με τα μάτια της καρδιάς. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο. Εφ' όσον όμως οφείλουμε να δούμε, ας ακολουθήσουμε την προτροπή του, την σημαντική διαπίστωση, ότι οι σκιές προϋποθέτουν την ύπαρξη του φωτός συν κάτι που παρεμβάλλεται μεταξύ φωτός και σκιάς.

Πράγματι επιχειρούν μονίμως να μας σκιάσουν. Αποδεχόμενοι την πρόκληση, ας εισέλθουμε στην χώρα των σκιών. Συνειδητοί της υπάρξεως ενός παραπετάσματος, με το οποίο επιχειρούν να μας υποβάλουν τις σκιές ως το εν τέλει υπάρχον.

Αυτό προϋποθέτει να έχουμε συμμαχήσει προηγουμένως με την δική μας σκιά. Εφ' όσον αυτή καταγράφει την σχέση μας με τον φωτισμό στην διάσταση της αληθείας, δεν αποτελεί φορτίο, αλλά σύμμαχο και συνεργάτη. Τον πλέον πιστό και υπάκουο. Γι' αυτόν τον λόγο θα παραμείνει πάντοτε Έλληνας ο Καραγκιόζης, σε μια αέναη επίκλησή μας, να μας περιποιηθεί το Πνεύμα με το κοπίδι. Για να γίνουμε διάτρητοι, επιτρέποντας στο Φως να περνάει από μέσα μας.

Αυτό που άλλοι έστησαν ως παραπέτασμα, εμείς εξοικειωμένοι με τις σκιές μας, μάθαμε από τα παιδικά μας χρόνια - αφού ερείπωσαν τα θέατρά μας και ανάμεσα στα άγια μαρμαρά τους φυτρώνουν αγριόχορτα - να αποκαλούμε "μπερντέ".
Διότι δεν υπάρχουν μόνον οι σκιές του εξουσιασμού, που προκαλούν. Αφήνουμε και τις δικές μας να γλιστρούν επάνω στις ίδιες επιφάνειες, γνωρίζοντας ότι ο σκιασμός δεν δύναται να καταργεί το φως.

Ελάτε λοιπόν σκιές. Εσείς, που υποδύεστε την διακριτική γοητεία της ανθρωποφαγίας με ξέφρενη επιθετικότητα στην σύναξη των κανιβάλων. Τερτίπια ύπαρξης που αρνείται την ύπαρξη. Σκιές σκιών. Πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η προσποίησή σας έναντι του Επισκιασμού της Χάριτος;


ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΙΩΝ

Χαράματα της 19ης Ιουλίου δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.
Οι αρχές ενημέρωσαν την δημοσιότητα, ότι συμφώνως προς την βαλλιστική εξέταση των βλημάτων της δολοφονίας, τα όπλα με τα οποία πυροβόλησαν οι δολοφόνοι, έχουν τύχει χρήσεως και σε άλλες ανθρωποκτονίες από την "οργάνωση" "Σέχτα Επαναστατών".

Ασχέτως εάν αληθεύουν οι ισχυρισμοί των διωκτικών αρχών, μια οργάνωση η οποία προβαίνει σε πολιτικές δολοφονίες, είναι πολύ λογικό και κατά τα συνήθη αναμενόμενο, να απευθυνθεί στην δημοσιότητα, είτε για να αναλάβει και να τεκμηριώσει την πράξη της, είτε - αναλόγως προς την περίπτωση - για να αποποιηθεί τις ευθύνες της δολοφονίας.
Στη φάση που το θέμα είναι πρόσφατο και απασχολεί κατά κόρον την δημοσιότητα, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης είναι απολύτως στραμμένο στο γεγονός. Άρα πρόκειται για την πλέον κατάλληλη φάση να αποτανθούν οι δράστες στην δημοσιότητα, για να ανακοινώσουν τα όποια "πολιτικά" τους επιχειρήματα, εφ' όσον η ενέργεια αυτή υποτίθεται ότι έχει πολιτικά κίνητρα.

Πέρασαν δυο ημέρες από την δολοφονία και η "Σέχτα" τηρεί - τουλάχιστον προς ώρας - σιγήν ιχθύος, τεκμηριώνοντας την εικόνα που αποκάλυψαν από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν τα προβοκατόρικα κείμενά τους: Οι μυστικές υπηρεσίες είναι αποφασισμένες, σε αντίθεση με το παρελθόν, που επιζητούσαν το επίχρισμα της πολιτικής επίφασης στις δολοφονίες που οργάνωναν, να καθαρίζουν όποιον γουστάρουν, χωρίς πολλά λόγια και "βαθυστόχαστες" αναλύσεις, αλλά το πολύ γράφοντας δυο μπαρούφες.
Διότι το παιχνίδι έχει γίνει χοντρό. Πρέπει τα υποψήφια θύματα να κατανοήσουν, ότι τους έρχεται όπως - όπως και ότι εάν δεν συμμορφωθούν επί τόπου, θα δουν τα ραπάνια ανάποδα.

Αφού λοιπόν οι "βαθυστόχαστοι" αναλυταί των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι συγγράφουν τα επαναστατικοτέφτερα της "σέχτας" απαξιούν να γράψουν δυο αράδες αναφορικώς με το "φιλολαϊκόν" και κάργα "επαναστατικόν" της εξοντώσεως ενός προσώπου, η δολοφονία του οποίου μπορεί να πληρείι τόση σκοπιμότητα ως προς την επανάσταση, όσο μπορούμε να φτιάξουμε παστίτσιο με αρουραίους από την έρημο Σαχάρα, ας ασχοληθούμε εμείς με της μοίρας τα γραμμένα, για να δούμε τι κρύβεται πίσω από αυτά τα τραγικά θεατρινιλίκια. Διότι κάποια ΑΠΤΑ δεδομένα, όσο κι αν προσπαθούν να τα συσκοτίσουν, ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ.


ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ;

Συνήθως, όταν πρόκειται περί του εντοπισμού δραστών και συνενόχων ενός εγκλήματος - όπως τουλάχιστον μάθαμε από την μυθιστοριογραφία - εάν πρόκειται περί αστυνομικού σεναρίου, πρωτίστως τίθεται το ερώτημα "ποιος ωφελείται;", ή εάν πρόκειται περί μυθιστορήματος τρόμου το ερώτημα "ποιος είναι ο ψυχανώμαλος;" (όπως παραδείγματος χάριν στο "ΨΥΧΟ" του Χίτσκοκ). Στην περίπτωση όμως της κρατικής τρομοκρατίας, δηλαδή της υπερεξουσίας, δεν πρόκειται μόνο περί αδίστακτων απατεώνων, αλλά ταυτοχρόνως και περί βαρέως νοσούντων ψυχοανωμάλων.
Με στόχο να επιχειρηθεί μια απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα ας προβούμε σε μια αυτοψία σε μάκρο-, σε μέσο- και σε μικροκλίμακα, για να μην αναπαράγουμε αβασάνιστα τα συμπεράσματα του τύπου "θέλουν να φιμώσουν να μπλογκς", "θέλουν να φιμώσουν την δημοσιογραφία", ή "ο Γκιόλιας ήταν άνθρωπος του συστήματος, αλλά είχε γίνει ανεξέλεγκτος".

ΑΥΤΟΨΙΑ ΜΑΚΡΟΚΛΙΜΑΚΟΣ

Ας θέσουμε το ερώτημα: Ποια είναι η περίοδος, σε οπτική ετών, την οποία διανύει η Ελλάς;
Εδώ κανονικά θα έπρεπε να αφήσω ένα κενό, για να γράψουν οι επισκέπται την άποψή τους, ώστε να τεκμηριωθεί και ο κοινός τόπος των εκτιμήσεων και συμπερασμάτων.
Επειδή όμως αυτά έχουν γραφεί χιλιάδες φορές, ας τα συνοψίσουμε συντόμως:
Ο Κώστας Καραμανλής, ιδιαίτερα κατά την δεύτερη περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ. στοχοποιήθηκε από την "νέα τάξη" επειδή δεν χόρεψε απολύτως σύμφωνα με τα κελεύσματά της. Τις απόψεις μου επί του συγκεκριμένου παρέθεσα αναλυτικά στην ανάρτηση "Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου" στις 12 του παρελθόντος Δεκεμβρίου.
Σε βάρος του Κώστα Καραμανλή κλιμακώθηκε τότε ένα καθεστώς πλήρως απαξιώσεώς του, τόσο ως πολιτικού, αλλά - με επιβολή μέτρων που αποκαλύπτουν την ψυχοπάθεια της υπερεξουσίας - και ως ανθρώπου. Χαρακτηριστικά αναφέρω:

- Υποκλοπές
- Πυρκαγιές δασών
- DVD, Ζαχόπουλος, στοχοποίηση Μαξίμου, κομιστής, Αγγέλου, έλεγχοι ΣΔΟΕ σε κομιστή, ροκάνισμα μέσω Ταρζάν της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ. με ανεξαρτητοποίηση του Κουκοδήμου.
- Στοχοποίηση Υπουργών της Κυβέρνησης που ήταν βαρίδια (Μαγγίνας, Βουλγαράκης, Λιάπης, Ρουσόπουλος, Τσιτουρίδης κ.ά.)
- "Εξέγερση" των ορδών του Σόρος τον Δεκέμβριο του 2008
- Άνοιγμα σκανδάλων: Δομημένα Ομόλογα, Ζίμενς, Βατοπέδι.

(Ας μου επιτραπεί εδώ η παρένθεση, ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας έγινε για πρώτη φορά περισσότερο γνωστός ως κάλφας του Ζούγκλα, όταν ξεκινήσανε τα αλισιβερίσια με τον εισαγγελέα ένεκα της υπόθεσης με το DVD, με την οποία επιχειρήθηκε ποινικοποίηση του αμέσου περιβάλλοντος του Καραμανλή, δηλαδή του Αγγέλου, πλησιάζοντας επικίνδυνα την δαγκάνα της ποινικοποίησης στον ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ).

Η σκανδαλολογία, το ροκάνισμα εκ των έσω, η έξωθεν ενορχηστρωμένη εκστρατεία απαξίωσης, η κατάρρευση του πιστωτικού συστήματος, η πολιορκία της οικονομίας σε συνθήκες ύφεσης, η εξέγερση του πρακτόρικου κανιβαλισμού, η άγρια επίθεση ενάντια στους ζωτικούς πόρους του περιβάλλοντος, η μόνιμα παραπαίουσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο έλεος παιδιών της βλαχοδημαρχίας, που η τσίμπλα έρεε από το μάτι τους χείμαρρος, κατέστησαν φανερό εις άπαντες, ότι "ο βασιλεύς ήτο γυμνός".
Στον Καραμανλή δεν έμενε άλλη διέξοδος από την διενέργεια εκλογών.
Εάν εξετάσει όμως κάποιος τα δεδομένα της προεκλογικής περιόδου, με βάση αυτά τα οποία έκτοτε συνέβησαν και υπό το πρίσμα της σήμερον, δεν μπορεί παρά να εξάγει το συμπέρασμα, ότι ο ΚΩΣΤΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΜΠΡΑΝΤΕΦΕΡ ΕΠΕΦΕΡΕ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΑΡΚΙΟ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ:
Αποκαλύπτοντας προεκλογικώς ότι η εκτίμηση της οικονομίας θα υφίστατο κατολίσθηση, η οποία θα την εκμηδένιζε το κράτος δανειοληπτικά, πρότεινε ο ίδιος εγκαίρως δέσμη μέτρων σε πλήρη σύγκρουση με τα επιχειρήματα αυτών, οι οποίοι υπογείως προετοίμαζαν την χώρα ως λεία του ΔΝΤ., καθιστώντας την υπαγωγή της χώρας στον λάκκο των Ρότσιλντ αδιανόητο, εφ' όσον ελάμβανε η δική του κυβέρνηση μέτρα προσαρμογής, σε περίπτωση εκλογής της.

Το παραμύθι όμως "Τα λεφτά υπάρχουν", της αισχρότερης δημαγωγίας που έζησε ποτέ η χώρα μετά το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών", οδήγησε τα παρασκήνια που κινούν τα νήματα του μεγάλου τιμονιέρη του κανό στην κυβερνητική εντολή. Η κλιμάκωση της συνειδητής διεθνούς απαξίωσης της χώρας συντελέστηκε με τρεις πρωταγωνιστές: Τον "πρωθυπουργό", τον "υπουργό οικονομικών" και τα ανθελληνικά συγκροτήματα μαζικών μέσων της αλλοδαπής, μεγιστάνων του σκότους, οι οποίοι ποτέ δεν ξεχνούν, ότι όταν οι Έλληνες αποκεφάλιζαν την Λερναία Ύδρα, αυτοί πέταγαν τα παιδιά τους στα πυρωμένα κάρβουνα του μολόχ.

Οφείλουμε να μην παραβλέπουμε, ότι το σκηνικό μιας δοτής κυβέρνησης συμπληρώνει μια δοτή αντιπολίτευση, για να δέσει ο κατήφορος. Χωρίς την ανύπαρκτη αντιπολίτευση από τον προσωποπαγή Σαμαρά, που μεταφέρει τα πολιτικά ήθη στην εποχή του Αρταξέρξη και την συνενοχή Μπακογιάννη-Καρατζαφύρερ, η πολιτική εποικισμού και ΔΝΤ. δεν θα πέρναγε.
Αποτελεί συμβολισμό τεραστίου μεγέθους και απροκαλύπτου προκλήσεως, ότι την πρώτη συνέντευξη ο Σαμαράς την έδωσε στον Ταρζάν, ο οποίος πρωτοστάτησε στην διαδικασία εντέχνου ποινικοποιήσεως του Μαξίμου ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, όπως και στο ροκάνισμα της οριακής πλειοψηφίας της ΝΔ. με την ανεξαρτητοποίηση του Κουκοδήμου.

Όπως έγγραφα στις 12 Δεκεμβρίου:
Η υπερεξουσία αποσκοπεί να ποινικοποιήσει τον Κώστα Καραμανλή.
Αναλόγως με το ατόπημα και οι κυρώσεις:
Πρωθυπουργός που δεν προσκυνάει το μολόχ "ΠΡΕΠΕΙ" ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΤΑΙ

ΑΥΤΟΨΙΑ ΜΕΣΟΚΛΙΜΑΚΟΣ

Ας θέσουμε το ερώτημα: Ποια είναι η περίοδος σε οπτική μηνών, την οποία διανύει η Ελλάς;
Σημαντικής έκτασης λαϊκές διαμαρτυρίες μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων. Κάποιοι αμαυρώνουν τα γεγονότα αυτά με στυγνή δολοφονία τριών εργαζόμενων στην τράπεζα Μαρφίν. Μακρόσυρτες στιχομυθίες του προετοιμαζόμενου ως Μπερλουσκόνι της Ελλάδος, στα πλαίσια του επερχόμενου καταθρυμματισμού του υπήρξαντος κομματικού σκηνικού, διευθυντού της Μαρφίν Βγενόπουλου με την κοινή γνώμη, για τα μέτρα πυρασφάλειας της τράπεζας και τις συνθήκες συμμετοχής των εργαζόμενων σε αυτήν στην αποφασισθείσα γενική απεργία.
Το αίμα αποσκοπείται να κάμψει την διάθεση για κινητοποιήσεις.
Μήπως όμως η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου αποφασίστηκε με στόχο να διαφανεί, ότι ο μελλοντικός Μπερλουσκόνι δεν ενέχεται στα κλιμάκια της υπερεξουσίας, ως "θύμα" των επιλογών της;

Απώλειαι:

1. Τρομοκρατικαί:
Με γράμμα-βόμβα δολοφονείται προ εβδομάδων μέσα στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ΠΡΟΠΟ ο υπασπιστής του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Βασιλακάκης από οργάνωση no name.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Κάποιοι επιδεικνύουν ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ.
Ακόμη και εάν αυτός είναι Υπουργός Δημοσίας Τάξεως
ή και
ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

2. Με "Σκόνη της Μάγισσας" (Ιδέ και "Οι Πραγματικοί Αφέντες του Κόσμου" του Ροντρίγκες Μάτα, πρώην διευθυντού των μυστικών υπηρεσιών της Ισπανίας κατά την δεκαετία του '80).
Παραθέτω τμήμα δημοσιεύματος της Εφημερίδος "Πατρίς", της 19.07.2010:

"Νεκρός ξαφνικά ο αξιωματικός της ΕΥΠ Γιώργος Τσουνάκης.
Σήμερα η νεκροτομή.
Ο άτυχος 48χρονος αξιωματικός είχε υπηρετήσει σε νευραλγικές υπηρεσίες όπως η ΕΥΠ, η Κρατική Ασφάλεια, η Δίωξη Ναρκωτικών και άλλες.
Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια της Αστυνομίας μετά τον θάνατο του Κρητικού αστυνομικού υποδιευθυντή Γιώργου Τσουνάκη με καταγωγή από το Ψυχρό Λασιθίου.
Ο εξαιρετικά αγαπητός αξιωματικός της ΕΛΑΣ βρέθηκε χθες το πρωί νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο που σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σπίτι του στο Γαλάτσι, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΩΣ ΥΠΟΠΤΕΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος είχε να δώσει σημεία ζωής από το βράδυ του Σαββάτου, όταν κανονικά θα έπρεπε να επιστρέψει από την δουλειά του. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό του που της είπε ότι βρίσκεται ήδη καθ' οδόν. Στις επίμονες κλήσεις της όμως που ακολούθησαν όταν άρχισε να καθυστερεί η επιοστροφή, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση...
...Δυστυχώς χθές ο 48χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου με αναμμένη μηχανή και το αλάρμ σε λειτουργία.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία ο Γιώργος Τσουνάκης είχε αισθανθεί αδιαθεσία ενώ οδηγούσε. Σταμάτησε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου με το αλάρμ και άνοιξε το παράθυρο για να πάρει αέρα. Ήταν όμως οι τελευταίες κινήσεις που πρόλαβε να κάνει, καθώς δευτερόλεπτα αργότερα όπως αναφέρεται από τον ιατροδικαστή, υπέστη καρδιακή ανακοπή.
Η ιατροδικαστική εκδοχή φαίνεται να αμφισβητείται από την οικογένεια του αστυνομικού, που θεωρεί ότι οι συνθήκες θανάτου του σχετίζονται με αστυνομικές υποθέσεις που χειρίστηκε, πριν από την τελευταία τοποθέτηση του στη διεύθυνση χειρισμού Κρίσεων. Σύμφωνα με τους συγγενείς του, ο Τσουνάκης το μόνο που έπαιρνε ήταν χάπια για την πίεση"...

Η "Σκόνη της Μάγισσας", ενώ επιφέρει γρήγορα τον θάνατο, δεν είναι ιατρικώς ανιχνεύσιμος.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.

Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός εντάσσεται στα πεπραγμένα των τελευταίων εβδομάδων, που αφορά ζήτημα δολοφονίας πολίτου από κυκλώματα της υπερεξουσίας σε σύνδεση με δοτή εξέγερση τους παρακράτους: Πρόκειται για την δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη σε συνδυασμό με την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η οποία μπαίνει στην τελική φάση της.
Στο θέμα΄αυτό έχω αναφερθεί διεξοδικά στο παρελθόν, προβάλλοντας την θέση, ότι όλες οι ενδείξεις συνηγορούν, ότι ο Γρηγορόπουλος εδολοφονήθη από ακροβολισμένο επαγγελματία εκτελεστή και όχι από τον Κορκονέα, με στόχο την πρόκληση αφορμής για την οργάνωση των αντιλαϊκών - αντικαραμανλικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα κατά την δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 2008. Ένα βασικότατο ερώτημα που δεν εθίγη στο ελάχιστο στην δίκη, αφορά τον τρίτο πυροβολισμό, που ακούγεται στην βιντεοσκόπηση του φόνου, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Τα όσα διαδραματίστηκαν προσφάτως στα πλαίσια αυτής της δίκης τεκμηριώνουν ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ την άποψη σχετικά με την δολοφονία του Γρηγορόπουλου, που εκπροσώπησα τότε. Αυτά για να παρατεθούν και να σχολιασθούν απαιτείται μια ειδική ανάρτηση προσεχώς. Όμως προς ώρας αξίζει να τονισθεί ένα πολύ ενδεικτικό σημείο, για την κατάσταση πολιτικής πολιορκίας - ΟΜΕΡΤΑ - που υφίσταται, από αυτά τα πρόσφατα γεγονότα:
Ενώ ο Κορκονέας έχει αφεθεί ήδη ελεύθερος και η εξέλιξη οδεύει προς μια απαλλαγή του λόγω αμφιβολιών (όπως διακήρυξε ο συνήγορός του Κούγιας πρόσφατα: "Θέλω ο πελάτης μου να αθωωθεί πανηγυρικά και όχι λόγω αμφιβολιών") ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας αρνείται να λάβει μέρος στην δίκη. Ο δεκαεπτάχρονος φίλος του Γρηγορόπουλου, ο οποίος ευρίσκετο δίπλα του κατά την στιγμή του φόνου, αρνείται να προσέλθει στο δικαστήριο και μετά την εντολή της βίαιης προσαγωγής του, κρυπτόμενος και φυγοδικών, δηλώσας ότι "δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της δίκης".
Ακόμη και για την ευφυΐα ενός δεκαεπτάχρονου είναι προφανές, ότι η φυγομαχία λειτουργεί υπέρ αυτού, τον οποίο ο νεαρός έχει κατακεραυνώσει φραστικώς ως δολοφόνο.
ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟΙΟΤΟΤΡΟΠΩΣ ΦΑΝΕΡΟΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΥΝ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ. ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ.
( Για να μην νομισθεί ότι συνηγορώ υπέρ της ποινικής απαλλαγής του Επαμεινώνδα Κορκονέα, δηλώνω, ότι ενώ δεν τον θεωρώ ένοχο του φόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον θεωρώ ένοχο συμμετοχής σε οργάνωση στάσεως εναντίον του κράτους, δηλαδή έσχατη προδοσία - εν μέρει εκουσίως - με το σημαντικό ελαφρυντικό όμως, ότι έδρασε υπό καθεστώς βιαίου εκβιασμού. Σημαντικό είναι να τιμωρηθούν πρωτίστως οι διοργανωταί, οι οποίοι θρέφονται όχι μια, αλλά χιλιάδες ζωές με το αίμα μας. Οι διεκπεραιωταί επιτελούν τριτεύοντα ρόλο και κατά κανόνα δεν βρίσκονται σε γνώση των σχεδίων, τα οποία προωθούνται.
Η στροφή της λαϊκής οργής εναντίον τους, αποσκοπεί να επιφέρει εκτόνωση της δίκαιης αγανάκτησης και αποτελεί προκάλυμμα των πραγματικών ενόχων).


Πολύ σημαντικό γεγονός των τελευταίων εβδομάδων είναι η πρωτόγνωρης χυδαιότητος επίθεση που έκανε η γαλλική κωλοφυλλάδα Mariane εναντίον του Κώστα Καραμανλή, αποκαλώντας τον "κάθαρμα" κι υπεύθυνο για την κρίση, θέτοντας διεθνώς τις βάσεις για προπαγάνδιση της ποινικοποιήσεώς του.
Αντιγράφω από το tvxs:

Τον απόηχο του άρθρου του για τον Κώστα Καραμανλή, στο οποίο τον χαρακτήριζε ένα από τα «7 καθάρματα της κρίσης», περιγράφει το νέο τεύχος του γαλλικού περιοδικού Marianne.

Το άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας είχε καταγράψει το πορτρέτο του πρώην πρωθυπουργού και τις μεγάλες ευθύνες του για την κρίση που διανύει η χώρα. Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του περιοδικού στην Ελλάδα, η αναπαραγωγή του δημοσιεύματος ξεκίνησε από τα πρωινά ενημερωτικά δελτία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, Antenna και Alpha, ενώ επεκτάθηκε αργότερα σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ και στα μεσημβρινά τηλεοπτικά δελτία. Επίσης, σε πόρταλς και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των σημαντικότερων εφημερίδων, οι οποίες δημοσίευσαν την μετάφραση ολόκληρου του άρθρου, ενώ υπογράμμισαν τα πιο έντονα σημεία του.

Η επιτυχία του άρθρου, σημειώνει η ανταποκρίτρια, οφείλεται στο γεγονός ότι παρέθετε με ηχηρό τρόπο αυτό που όλοι σκέφτονται σιωπηλά. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος μετά την ήττα του στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, δεν εμφανίσθηκε στα ΜΜΕ, παρά μόνο με σορτς στην ακτή της Ραφήνας, διέθετε ένα είδος ασυλίας από τα ΜΜΕ.

Η έξωσή του από την πολιτική ζωή, μέχρι και από το κόμμα του, τα οικογενειακά του προβλήματα, τον είχαν προστατέψει από όλες τις κατηγορίες. Το ότι η αμφισβήτηση προήλθε από ένα ξένο έντυπο, με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο, και κυρίως από γαλλικό, που έχουν απήχηση στην Ελλάδα, επέτρεψε το σπάσιμο της σιωπής.

Γράφει το νεοταξίτικο λιβελογράφημα:

«Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, από το 2004 έως το 2009, με την ανικανότητα και τα ψέματά του, βύθισε τη χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος. Ο κ. Καραμανλής, ανιψιός του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας 4 φορές από το 1955 έως το 1981, είχε μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα: να καταστρέψει τη χώρα. Λιγότερο από πέντε χρόνια, του ήταν αρκετά για να αδειάσει τα κρατικά ταμεία και να φέρει την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού».

Το δημόσιο χρέος (στο 120% του ΑΕΠ) και το έλλειμμα (στο 13% του ΑΕΠ) προκαλούν ρίγος, αλλά ο Κώστας διατηρεί ανέπαφο το αστραφτερό του χαμόγελο, που φαίνεται ότι είχε τυφλώσει τους συμπολίτες του το 2004. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, «δεν ήταν παρά η παραπλανητική αλλά ελκυστική βιτρίνα των υποσχέσεων και των φιλοδοξιών του. Το τεράστιο κόστος τους είχε προκαλέσει τη δυσπιστία των Ελλήνων πολιτών, η υπερηφάνεια όμως, που τους γέμιζε το γεγονός ότι βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, τους έκανε να μπερδέψουν την ψευδαίσθηση με την πραγματικότητα» αναφέρει το περιοδικό.

Και το Marianne συνεχίζει: «Λόγω έλλειψης ικανοτήτων, ο Κ. Καραμανλής είχε καταφέρει να επιδείξει τεράστιο χάρισμα στην τέχνη της παραπλάνησης. Κατά τη διάρκεια πολλών ετών, η απόκλιση, μεταξύ των στατιστικών στοιχείων που υποβάλλονταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και των πραγματικών μεγεθών του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, άγγιζε το 2,2% του ΑΕΠ. Ο Κώστας όμως έκανε ταχυδακτυλουργικά κόλπα, όπως ένας πλανόδιος μικροπωλητής σε ένα υπαίθριο παζάρι. Τον Οκτώβριο ωστόσο, του 2009, συνειδητοποίησε ότι δεν έχει άλλη ενέργεια για να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και οι εμπειρογνώμονες που καταγγέλλουν σήμερα την Ελλάδα, δεν είχαν τότε καταφέρει να δουν τι πραγματικά συνέβαινε. Με ένα ποσοστό ανάπτυξης που πλησίαζει το 5%, το φτωχό αυτό έθνος προκαλούσε σύνδρομα κατωτερότητας στις ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες με αδύναμες οικονομίες. Ο Κώστας Καραμανλής, σαν να ζούσε μέσα σε ένα όνειρο, έδινε την εντύπωση ότι βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων και της περίοπτης πολιτικής του γραμμής. Ωστόσο, αν και η Ελλάδα θεμελίωσε την έννοια της δημοκρατίας πριν από μερικούς αιώνες, πολύ συχνά φαινόταν ότι ξεχνούσε τις συγκεκριμένες αξίες. Στην πολιτική ζωή της χώρας επικρατεί ο νεποτισμός της οικογενειοκρατίας και αυτή είναι άλλωστε, και η δική του περίπτωση».

«Πολιτικο-οικονομικά σκάνδαλα κηλιδώνουν τη φήμη της κυβέρνησής του, και αντί να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά, ο Κώστας Καραμανλής οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία. Η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο, αλλά όχι αποκλειστικά. Στο πλευρό του, αλλά στο παρασκήνιο, σύμβουλοι που πρότειναν τη «συνεργασία» με την Goldman Sachs, που συνέστησαν την κάλυψη των πραγματικών οικονομικών μεγεθών και την υποβολή ψευδών στοιχείων».

Αναφερόμενο στον νυν πρωθυπουργό, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «Ο διάδοχός του στον πρωθυπουργικό θώκο και προαιώνιος αντίπαλός του, Γιώργος Παπανδρέου, με τη σειρά του γόνος πολιτικής οικογένειας της χώρας, δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής ήδη από την επαύριο της εκλογικής του νίκης το 2009. Ο Παπανδρέου, χωρίς να διαθέτει το χάρισμα να συγκλονίζει τα πλήθη, μετατρέπεται ξαφνικά στον πιο μισητό άνθρωπο της χώρας, όταν ανακοίνωσε δέσμη αυστηρών μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα».

«Ο Καραμανλής θα αποφύγει το πιθανότερο, κάθε είδους νομικής δίωξης και ίσως να μη δώσει ποτέ εξηγήσεις για τις πράξεις του. Από τον τρόπο διαχείρισης των πυρκαγιών του 2008, έως την πρόσφατη οικονομική κρίση, ο πολιτικός αυτός επέδειξε μια ουσιαστική επιμονή για να αποδυναμώσει τη χώρα. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι σε περίπτωση μιας εξαιρετικής αντιδημοτικότητας των Σοσιαλιστών, ο Καραμανλής μπορεί να φαντάζεται ότι θα εκπροσωπήσει εκ νέου τη χώρα».


ΑΥΤΟΨΙΑ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑΤΟΣ

Ποια ήταν εν τέλει τα βασικά γεγονότα στη φάση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια;

Το σημαντικότερο αφορούσε την απολογία του Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για "ηθική αυτουργία σε απιστία" στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.
Ο Γιάννης Αγγέλου είχε πάρει προθεσμία για να απολογηθεί στις 29 Ιουνίου. Στην συνέχεια όμως ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία για τις επόμενες ημέρες (τελικά για εχθές ως προς την ώρα που γράφω).

Τι ήταν αυτό που επέβαλε την μετάθεση; Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η καταγγελία σε βάρος του Αγγέλου αγγίζει πλέον άμεσα τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ. ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ποια ήταν τα θέματα που είχε ασχοληθεί κυρίως ο Σωκράτης Γκιόλιας; Αθλητικά ντόπινγκ και ΒΑΤΟΠΕΔΙ.

Οι δεκατέσσερις σφαίρες που δέχθηκε στόχευσαν στην κοιλιά. ΜΙΑ ΣΤΟΧΕΥΣΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ. ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΙΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟ.

Ο κλοιός σφίγγει:

Αντιγράφω από τα σημερινά "ΝΕΑ":

"Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου Γιάννης Αγγέλου.

Στον κ. Αγγέλου επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγύησης 400 χιλιάδων ευρώ.

Ο διευθυντής του γραφείου του τέως πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, απολογείτο επί 11 ώρες.

Αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σχετικά με τις ανταλλαγές της Μονής Βατοπαιδίου με το δημόσιο.

Κατά την πρόσφατη κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, ο κ. Αγγέλου δεν έκανε δηλώσεις.

Oι συνήγοροι υπεράσπισης του διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού δήλωσαν ότι «Επρόκειτο για μια απολογία, επί μιας κατηγορίας, κατά τη γνώμη μας, νομικώς και ουσιαστικώς αβάσιμης και αναπόδεικτης. Η κατηγορία στηρίχθηκε σε ένα τηλεφώνημα με τον Π. Δούκα, το περιεχόμενο του οποίου διαστρεβλώθηκε και τελικώς μεταμορφώθηκε σε ένα παντελώς αυθαίρετο κατηγορητήριο, αποδίδοντάς του την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε μία πράξη που δεν έχει καν κριθεί».

Επίσης, ανέφεραν πως «Η απόφαση περί επιβολής περιοριστικών όρων και μάλιστα τόσο δυσβάστακτων, αγνόησε την προσωπικότητα και την οικονομική κατάσταση του κατηγορουμένου, δεν συνεκτίμησε ανάλογες περιπτώσεις, παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας και ουσιαστικώς οδηγεί στην ηθική και κοινωνική του εξόντωση».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέληξαν: «Ο κ. Αγγέλου είναι ο πρώτος που επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια, να επικρατήσει η λογική και να αποδοθεί το δίκαιο, μακριά όμως από πάσης φύσεως σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη δεν επιτρέπεται να λειτουργεί υπό όρους ή και απειλή δημοσιότητας».

Ο κλοιός σφίγγει.
Αυτό που μπορεί να απαλλάξει τον Κώστα Καραμανλή από την στημένη και παράνομη ποινικοποίηση, είναι αυτός να μιλήσει χωρίς εκπτώσεις ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ.
Θα το τολμήσει αυτό σε μια χώρα, όπου το αίμα ρέει κατά βούληση της υπερεξουσίας;
ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΞΥΡΑΦΙ.

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ; ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΩΡΟΝ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΥ;

Και μια ακόμη "λεπτομέρεια":

Εχθές η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ειρήνη Ράικου, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις σχέσεις της Μονής Βατοπεδίου με την τράπεζα Marfin.
Στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής επισημαίνεται ότι η Μονή Βατοπεδίου έλαβε από την εν λόγω τράπεζα δάνειο ύψους 156,9 εκατ. ευρώ χωρίς την παροχή εγγυήσεων. Ακόμη, στο εν λόγω πόρισμα αναφέρεται ότι μέρος του ποσού αυτού διέθεσε για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ (τον Σεπτέμβριο του 2007) για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, αλλά και για επενδύσεις σε εταιρείες του Ομίλου.
Ωραίο σύστημα απάτης. Η τράπεζα δανειοδοτεί, φτιάχνοντας χρήμα εκ του μηδενός, τον εαυτό της.
Και οι άλλοι ηλίθιοι πάνε και δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Ή σήμερα με το ΔΝΤ. στήνονται στο πεζοδρόμιο.


Μήπως το επόμενο θύμα της "Σέχτας" έχει τα αρχικά Γ.Α.; Ή μήπως Κ.Κ.; Έτσι για να "τιμωρηθεί η λούμπεν μικροαστική τάξη", ρε γαμώτο.

Ως πότε παλληκάρια;


Ιππολάριε νετάραμε. Σε φιλώ.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου με στεναχωρείς με το συνεχίζεται...

Πάνω που προσπαθώ να μπώ στον τρόπο
σκέψεώς σου το κόβεις.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε Ανώνυμε, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για την τυραννία.
Δεν θα το αναρτούσα το κείμενο πριν ολοκληρωθεί, αλλά φοβάμαι μην το χάσω κατά την διάρκεια της επεξεργασίας.
Το παράπονο που έγραψες, πρέπει να υπάρχει και σε άλλους φίλους, γι αυτό ζητώ συγγνώμη από όλους όσους ταλαιπωρώ με τον ατελή τρόπο των αναρτήσεων.
Δεν υπάρχει σκοπιμότητα για τον εκνευρισμό, αλλά τυγχάνω μεροκαματιάρης. Προσπαθώ να βάλω κάποιες βάσεις, ώστε να μπορώ να απασχολούμαι μελλοντικά πιο συστηματικά με αυτήν την σελίδα.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Αργόσχολη είπε...

Από τον Πλάτωνα,
στις σκιαμαχίες των ημερών; Πολύ ενδιαφέρον, έχουμε υπομονή.

Ανώνυμος είπε...

από ιστολογιο taxalia
20 Ιουλ 2010
Ηχηρό όνομα, πίσω από τη δολοφονία του Γκιόλια;
Τις επαφές πέντε προσώπων με τον Σωκράτη Γκιόλια άρχισαν να ερευνούν εδώ και λίγη ώρα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Ο ένας από τους ύποπτους...

σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, είναι ένα ηχηρό όνομα και αναμένεται να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο στα κινητά τηλέφωνα του και στα καρτοκινητά που χρησιμοποιούσαν αυτός και κάποιος από τους συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες.

Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε μια τρανταχτή αποκάλυψη στην οποία εμπλέκεται και ο εν ενεργεία αστυνομικός -φρουρός του ελεγχόμενου προσώπου.

Παράλληλες έρευνες εξελίσσονται ραγδαία στις περιοχές του Κολωνού, της Βικτώριας, της Κυψέλης και σε κάποιες βίλες στη Σαρωνίδα, όπου πιθανόν να έχουν κρυφτεί οι δράστες της δολοφονικής ενέργειας, αν δεν έχουν διαφύγει ήδη στο εξωτερικό.

Πηγή: parapolitika.gr
Το είδαμε εδώ: http://www.arxaiaithomi.gr/?p=19106

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο 1ος ανώνυμος.

Εγώ σου ζητώ συγγνώμη.
Νόμιζα ότι το έκανες για να μας κρατάς σε αγωνία.

Πάρε όσο χρόνο θέλεις. Θα έχω γαϊδουρινή υπομονή. :-)

Μην σε νοιάζει εάν το κείμενο βγεί μεγάλο. Το τυπώνουμε και το
διαβάζουμε με την ισυχεία μας.

Ζητώ συγγνώμη και πάλι.

Ιππολάριος

nikos είπε...

καλη σου μερα αδελφε και σε περιμενω http://www.youtube.com/watch?v=7MQ5_Ju5D-I&feature=player_embedded

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

@ Ιππολάριος
Αγαπητέ φίλε η κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμενη.
Εάν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, ας ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας.
Το ενδιαφέρον που εκδήλωσες με το παράπονό σου, τιμά την σελίδα.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Όταν η εγκυκλοπαίδεια της "θάλασσας" μπορεί να περιέχεται σε μία μποτίλια, τότε δεν χρειάζεται να βιάζεσαι να φθάσει σε εσένα.
Το κύμα έχει τον δικό του ρυθμό.
Οι ανάσες όμως που λαμβάνεις καθισμένος στην ακρογιαλιά, ανοίγουν τα πνευμόνια.

ΥΓ. Ο λόγος σου και σκέψη σου, πάντα συντροφιά μου.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

@ ο νοών...νοείτω
Σίγουρα η εγκυκλοπαίδια της "θάλασσας" δεν μπορεί ποτέ να περιέχεται σε μια μποτίλια. Είναι όμως η αλμύρα στο δάκρυ όμοια με την αλμύρα της θάλασσας. Γι' αυτό κάθε δρώμενο οφείλει να εκκινεί με το "τετέλεσθαι", καθότι "ταυτόν αρχή και πέρας επί επιφανείας κύκλου", που όσο κι αν αυτός μας σφίγγει, μόνιμα μας ενώνει.

Αργόσχολη είπε...

Πανοραμικά αποκαλυπτικό.
Εύχομαι να μην αποδειχτεί
και προφητικό.

neotera είπε...

Φίλε μποτίλια, εξαιρετικό ! Βλέποντας δε την πορεία της σκέψης σου βοηθιέμαι να μην το χάσω, μ' αυτά που γίνονται και δεν λέγονται.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει καμμία, μα καμμία περίπτωση όποιος διαβάζει κείμενα σου, να μην πάει έστω ένα κλίκ παραπάνω στην νοηματική του κλίμακα!
Α-δύ-να-τον!
Είσαι μοναδικός, στο να μπορείς να ανεβάζεις τόσο εύκολα το επίπεδο σκέψης και αυτό σε καθιστά εξαιρετικά πολύτιμο και σπάνιο!!!


Μara