08 Μαΐου, 2010

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Για λόγους υπευθυνότητος και πληρότητος αναρτώ κάτωθι σημερινό σχόλιό μου στην ιστοσελίδα "Antinews":

Υπάρχουν δυο ειδών εκδικάσεις: Η νομική και η συνειδησιακή. Η πρώτη, για να λειτουργήσει αντικειμενικά, προϋποθέτει ανεξάρτητους μηχανισμούς εκδίκασης με απρόσκοπτη εφαρμογή ενός νομικού πλαισίου, το οποίο δεν συνιστά αποτέλεσμα δολιότητος. Δυστυχώς αυτές οι προϋποθέσεις δεν υφίστανται. Παρ’ όλα αυτά δεν δικαιούμεθα να απαξιώσουμε το ισχύον σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης. Όσο διαβρωμένο κι αν είναι αυτό, δεν παύει να καθορίζεται από τον προσδιορισμό του, ο οποίος εξακολουθεί να υφίσταται ως αίτημα κάτω από όλες τις δυνατές συνθήκες.
Κατά συνέπεια οφείλουμε – εάν θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας πολίτες και όχι υπηκόους άνευ υποχρεώσεων και ευθυνών – να προωθήσουμε την αντίστοιχη καταγγελία.
Από πλευράς τακτικής ενός κινήματος Εθνικής Επιβίωσης (ή και Εθνοκεντρικής Αναγέννησης, όπως πρότεινε σε πρόσφατη ανάρτηση με τίτλο “Ο Απολυταρχισμός του Πασόκ…” και περιεχόμενο την αναφορά σε νόθευση των κοινοβουλευτικών θεσμών η “Αριστερά της Δεξιάς”) που κατευθύνεται ενάντια στις συνέπειες της καταστροφής της χώρας, βάσει της έξωθεν επιβληθείσης προσαγωγής στο ΔΝΤ., η έγερση της αντίστοιχης καταγγελίας αποτελεί σημαντικό καθήκον.
Όμως μια καταγγελία δεν μπορεί να υφίσταται αφηρημένα, αλλά οφείλει να δομείται νομικά, στηριζόμενη σε συστηματική προβολή αποδεικτικών στοιχείων. Αυτά υπάρχουν και είναι γνωστά τοις πάσι. Υπάρχουν όμως περιπτωσιακά καταγραμμένα και χωρίς συστηματική συγκρότηση δικογραφίας.
Υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στην Βουλή, ότι η κυβέρνηση προέβη σε χρονική μετάθεση λογιστικής καταγραφής εσόδων, καθώς και μέτρων καταβολής φόρων και εισφορών, με στόχο την ονομαστική διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος. Αυτή η ονομαστική διόγκωση, σε συνδυασμό (και προφανή συνεννόηση) με χρηματιστικά κερδοσκοπικά τεχνάσματα, οδήγησε στην απότομη έκρηξη του δανειοδοτικού κόστους και στην δανειοληπτική απαξίωση της Ελλάδος. Μεγάλη συνυπευθυνότητα έχει η μανιώδης εκστρατεία δυσφήμησης, που κλιμάκωσαν μαζικά μέσα της αλλοδαπής, αλλά και η ολιγωρία κάποιων κυβερνήσεων οικονομικώς ισχυρών κρατών της ΕΕ. να συναινέσουν σε δανειοδότηση της Ελλάδας, πριν την προσφυγή της κυβέρνησης στο ΔΝΤ. Δυστυχώς συνάγεται το συμπέρασμα, ότι αυτή η προσφυγή ήταν και από αυτές ηθελημένη, συμμετέχοντας ενεργά σε μια καμπάνια, η οποία αποδυνάμωσε την φερεγγυότητα του κοινού νομίσματος και την συνεκτικότητα της Ενώσεως, απαυξάνοντας τους σοβαρούς ορατούς κινδύνους, που υφίστανται και για άλλα κράτη – μέλη.
Δυστυχώς όμως την ουσιαστική αφετηρία παρείχε με θρασύτατο τρόπο η εγχώρια κυβέρνησις.
Μια τέτοιου είδους καταγγελία υπέχει σοβαρότατης εθνικής βάσεως και συνεπειών. Κατά συνέπεια προσήκει να μην προωθηθεί από μεμονωμένο ιδιώτη. Εδώ καλείται να πράξει το κοινωνικό σύνολο, υπό την πρωτοβουλία των υγειών δυνάμεων του Έθνους.
Κατά συνέπεια είναι σκόπιμο να προωθηθεί αντίστοιχη ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ.

Προσωπικώς αντίκειμαι σε προπηλακισμούς πολιτικών από ανωνύμους και σε πολιορκητικές ενέργειες σε βάρος του κτηρίου, όπου συνεδριάζουν αυτοί που όφειλαν να είναι Εθνική Αντιπροσωπεία. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις προωθούν καταστάσεις τύπου “εμπρησμού του Ράιχσταγκ”, που εγκύπτουν μέσα στην λογική και τον προγραμματισμό των δυνάμεων της ανωμαλίας, που καθοδηγούνται παρασκηνιακά από τις δυνάμεις που βρίσκονται όπισθεν του ΔΝΤ.
Αντίκειμαι στην λογική εφαρμογής βίας, πιστεύω όμως στην παθητική αντίσταση, αλλά πρωτίστως θεωρώ, ότι ο λαός και η κοινωνία οφείλουν να προβούν στην οργανωμένη προώθηση σκόπιμων αντιμέτρων. Το κεντρικό αυτών των μέτρων θεωρώ ότι είναι σκόπιμο να συνίσταται στην προώθηση καταγγελίας της παρούσης κυβερνήσεως επί εσχάτει προδοσία.
Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει:
- Να δομηθεί συγκεκριμένη καταγγελία στην προοπτική σχηματισμού φακέλου.
- Να ξεκινήσει κίνηση επιτροπών βάσης που θα την στηρίξει.
- Να ξεκινήσει συλλογή υπογραφών από φορέα συντονισμού.

Στο ζήτημα της συνειδησιακής καταγγελίας θα τοποθετηθώ προσεχώς.

9 σχόλια:

t είπε...

Καλημέρα Φίλε μας!

Σε ποια ανάρτηση είναι το σχόλιο?

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Καλημέρα αλλενάκι.
Το σχόλιο βρίσκεται στην ανάρτηση "συνεπώς... ασυνεπής".

nikos είπε...

Προσυπογράφω .έχω αργήσει λίγο συγνώμη

Μάνια είπε...

ΚΑι εγω αναρωτιέμια πως τόσοι Ελληνες πανεπιστημιακοι οικονομολόγοι,δικηγόροι με κύρος και θέσεις ειδικά στο εξωτερικό δεν κάνουν κάτι να σώσουν την χώρα.
Αφου η απάτη είναι προφάνης και στον κάθε ασχετο με τα οικονομικά.
Μακαρι να γίνει κατι τέτοιο, ειδικά για την εκτέλση της αντίστοιχης ποινης σ΄ολους αυτους τους προδοτες που είναι οι ηθικοί αυτουργοι των θανατων τοσων ΕΛληνων απο ληστείες και αυτοκτονίες λογω χρεων.

Κωνσταντίνος Τερζής είπε...

Δημοσίευσα σήμερα (10.5.2010) την ανάρτηση περί εσχάτης προδοσίας και θα ήθελα, εάν σου είναι εύκολο, όταν υπάρξει η συνέχειά της με την συνειδησιακή καταγγελία, να μου την στείλεις για να την δημοσιεύσω... δεν θα ήθελα να την χάσουν με τίποτε οι αναγνώστες του ιστολογίου μου...
Σε ευχαριστώ για τα κείμενά σου που είναι φως στο σκοτάδι του σοσιαλσκοταδισμού
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Μάνια, δεν υπάρχουν Έλληνες με κύρος στο εξωτερικό όπως εσύ τους φαντάζεσαι. Οι περισσότεροι βγάζουν ένα κανονικό μισθό και αν τον βγάζουν κι αυτόν.
Δε μπορούν να κάνουν κάτι.

Όσοι Έλληνες έχουν ξεφύγει λίγο κοινωνικά έχουν αφομοιωθεί από τις εκεί κοινωνίες κι έχουν κάνει μικτούς γάμους κλπ.

Επίσης κάπου σε πονάει να ξερνάει η Ελλάδα συνέχεια βοθρολύματα και εσύ να πρέπει να απολογείσαι. Πραγματικά αυτή η κατάσταση μας δημιουργεί προβλήματα. Έρχονται ώρες ώρες και λες μακάρι να μην ήμουν Έλληνας. Θα ήταν καλύτερα να μην υπήρχε η Ελλάδα με τη σημερινή της μορφή στη ζωή μας.

Και στην τελική δημοκρατία έχουμε όλοι ψηφίζουν, από Δήμαρχο μέχρι πρωθυπουργό και από συνδικαλιστή μέχρι διαχειριστή στην πολυκατοικία. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Ανώνυμος είπε...

Μας κοροιδευουν,μας ληστευουν,μας προδίδουν και οι Έλληνες ακόμη τους κοιτάμε.Όταν θα πέσει ανείπωτη πείνα σε μεγάλα στρώματα της κοινωνίας ενώ εκείνοι έχουν εξασφαλιστεί τότε θα ξυπνήσουμε και θα ψελίσουν κάποιοι νομικοί για εσχάτη προδοσία..

Ο νοών...νοείτω είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο νοών...νοείτω είπε...

Πέρασαν 5 ημέρες και ανταπόκριση καμμία;

Οι νομικοί με τον περισπούδαστο λόγο αλλού, δεν βρίσκουν πεδίο λαμπρό;

Δεν ήρθε η ώρα, ακόμη ή απλά δεν υπάρχει το απαιτούμενο θάρρος;

Στα λόγια θα μείνουμε;