03 Νοεμβρίου, 2009

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ


Αυτές τις μέρες διεξάγεται στην Αθήνα το Φόρουμ για την μετανάστευση. Εκτός από την προεδρεία του Κώστα Γαβρά αρκετοί μεγαλόσχημοι θα ανέβουν στην πασαρέλα, για να πιπιλήσουν την γνωστή καραμέλα, χωρίς να πουν τίποτε για τα πολύπλευρα θύματα της εξαναγκαστικής μετανάστευσης, από την οποία θίγεται άμεσα ή έμμεσα το σύνολο της ανθρωπότητος.
Από κοντά και ο Μπάνκι Μουν, η τωρινή δήθεν προϊσταμένη καρικατούρα εκπροσώπου των εθνών, μέσα σε ένα οργανισμό, που κατασκευάστηκε για να υποθάλπτει και να χλευάζει τα έθνη, στην διαδικασία κλιμάκωσης επιβολής παγκόσμιας δικτατορίας.
Για μια ακόμη φορά γνωστοί εκπρόσωποι της υποκουλτούρας θα συμβρεθούν σε μια παρωδία σύναξης για ανθρώπινα δικαιώματα, που έχουν καταντήσει κλωτσοσκούφι μέσα στο βόρβορο της "νέας τάξης", χωρίς να κάνουν την παραμικρή αναφορά στους πραγματικά υπεύθυνους για την απροσμέτρητη τραγωδία της εξαναγκαστικής μετανάστευσης και τις σκοπιμότητες που την επέβαλαν.

Κατ' επανάληψη θα παρουσιάσουν αυτούς τους ανθρώπους, που μέσα σε χείριστες συνθήκες αθλιότητος υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την γη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και τα αγαπημένα πρόσωπα προς την κατεύθυνση μιας άλλης εξαθλίωσης, που εικάζετο να είναι λιγότερο οδυνηρή, ως εκούσια επιλογή.
Σαν να λέμε ότι δεν υπάρχει ένστικτο αυτοσυντήρησης στον άνθρωπο, ότι ο άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει χωρίς τροφή, ή όταν βάλλεται από την μια από τις δολοφονικές δυνάμεις του NATO και από την άλλη από τους Τάλιμπαν, δεν θα προσπαθήσει να διαφύγει προς μια κατεύθυνση που δεν βρέχει βόμβες και οβίδες, για να περισώσει ότι είναι δυνατόν από την δυστυχή ύπαρξη του. Όταν μάλιστα υπάρχει δίπλα του ένα ολόκληρο σύστημα εμπορίας ανθρώπων, που του αποσπά τα τελευταία του υπάρχοντα και του επιβάλλει υποθήκευση της ίδιας του της ύπαρξης.
Λες και όλα συνέβησαν τυχαία, κάτω από συγκυριακό καθεστώς πίεσης και δεν αποτελούν σχέδιο της παγκοσμιοποίησης, που θέτει κάτω από φοβερές δοκιμασίες τόσο τους μετανάστες, όσο και τις χώρες υποδοχής, με στόχο την δημιουργία γενικού χάους και κλίματος διάλυσης των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών σταθερών, που ίσχυαν προηγουμένως.

Η μέθοδος επιβολής αυτής της κατάστασης στο εσωτερικό εκείνων των χωρών, που γίνονται αποδέκτες του σύγχρονου βάναυσα διογκωμένου μεταναστευτικού κύματος, είναι πάγια: Διαίρει και βασίλευε. Με τον γνωστό τρόπο που στρέφει έντεχνα την μια ομοταξία θυμάτων ενάντια στην άλλη, ώστε στα παρασκήνια να γελάει ο θύτης, παριστάνοντας από πάνω και τον μεγάλο "ανθρωπιστή". Σέρνοντας τις κυβερνήσεις των χωρών, που αποτελούν εντολοδότες των κέντρων αποφάσεων και κλιμάκωσης της παγκοσμιοποίησης, σε εκφυλισμένες και στημένες από τους ίδιους υπερεθνικές δικαστικές δομές, με στόχο την καταδίκη τους για την συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική, που αυτές ακολουθούν,
εγκλωβισμένες στην μέγγενη υποχρεωτικής κατάκλισης από εκατομμύρια μετανάστες.

Οι αρχιτέκτονες του κύματος προσφυγιάς, κλιμακώνοντας την μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην ιστορία της ανθρωπότητος, φρόντισαν να φτιάξουν ταυτόχρονα δυο ειδών τεχνητά και δοτά αντικρουόμενες οργανώσεις. Από την μια τους "αντιρατσιστές" και από την άλλη τους ρατσιστές, οι οποίοι στοχευμένα επιχειρούν να στρέψουν το ένα τμήμα της κοινωνίας ενάντια στο άλλο, χωρίς να χάνουν λέξη για τους υπαίτιους, που είναι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΚΛΑΒΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.

Στην ουσία οι κοινωνικές δυνάμεις που επιστρατεύουν σε αυτήν την φρούδα και αδιέξοδη διελκυστίνδα, αποτελούν παρασκευασμένα από τον μιντιαλισμό, την μάτριξ, την μόδα και τα συμπλέγματα χαρακτήρος, κοινωνικά υποπροϊόντα.
Από την μια οι "αντιρατσιστές": Αυτοί είναι τριών ειδών. Από την μια ανέξοδοι "ανθρωπιστές", κουλτουριάρηδες του life style, ανοιχτόκαρδοι εκεί που δεν έχουν προσωπικό κόστος (ή χοντρά κονομημένοι ενώσω πρόκειται για στημένες ΜΚΟ) αρκεί να μην θίγεται πουθενά η εξουσία και η στρατηγική του συστήματος, που είναι η διάλυση των κοινωνιών, με στόχο την επιβολή του παγκόσμιου "σωτήρα".
Από την άλλη οι μηδενιστές μπαχαλάκηδες, που στην κατεύθυνση επιβολής της καταστρεπτικής τους μανίας, είναι πανέτοιμοι να ακολουθήσουν την συνθηματολογία, είτε ως ανεγκέφαλες, είτε ως χειραγωγούμενες αγέλες, που ετοίμασαν οι θιασώτες της "νέας τάξης", πριν απ' αυτούς γι αυτούς.
Το πλέον επικίνδυνο είδος, είναι οι έντεχνα διοχετευμένοι στην μάζα των μεταναστών πράκτορες του τζιχαντισμού. Το κόλπο μεθοδεύεται οργανωμένα από την λεγόμενη "Ισλαμική Αδελφότητα" που υφίσταται υπό τον έλεγχο και καθοδήγηση της CIA. Στόχος τους η εσωτερική τεχνητή πόλωση των κοινωνιών, η δημιουργία εμφυλιακού κλίματος και αστάθειας, που εξωθεί τις αντίπαλες (από τα ίδια παρασκήνια ελεγχόμενες) ομάδες σε βιαιοπραγίες και έκτροπα.

Στον στημένο αντίποδα τους οι ρατσιστές. Αυτοί που αναβιώνουν το φασιστικό δηλητήριο στο όνομα της πατρίδας, στρέφοντας το μένος των γηγενών ενάντια σε μια ομάδα των θυμάτων της μετανάστευσης, που είναι οι μετανάστες. Δήθεν αγανακτισμένοι, ενώ και άπαντες είναι σε θέση να διακρίνουν ότι όλα συμβαίνουν βάσει άνωθεν εντολών και προγράμματος, εκπληρώνουν είτε τον ρόλο του χαφιέ, είτε εκτονώνουν το πωρωμένο βάθος της ψυχής τους. Τεταροαυγουστιανοί τύπου Πλέβρη, βαψομαλιάδες τύπου Καρατζαφέρη, που διακινούν δήθεν κόμματα για τον εγκλωβισμό της δυσαρέσκειας των δειλών και συμπλεγματικών, αλλά και άλλοι "θαρραλέοι", που διαλέγουν πάντοτε τον ανυπεράσπιστο για να ξεσπάσουν.

Η τεχνητά καλλιεργούμενη αντίθεση των δυο αυτών στημένων στρατοπέδων, αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό από τα ζωτικά προβλήματα και τους πραγματικούς υπαίτιους, την κοινωνική όξυνση, την δηλητηρίαση της κοινωνικής συνείδησης προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση, την μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής, την δημιουργία τεχνητά ελεγχόμενου χάους.

Το υποτιθέμενο οικονομικό όφελος από την απασχόληση των μεταναστών είναι όχι μόνο ανύπαρκτο, αλλά η διαδικασία είναι επικίνδυνα ζημιογόνα. Από την στιγμή που αυτήν την εφαρμόζε
ι ολόκληρη η οικονομία, καταβαραθρώνει τις εργασιακές σχέσεις συνολικά, μέσω της διαδικασίας συγκρότησης του μέσου ποσοστού κέρδους. Αυτή η απάνθρωπη πρακτική, απασχόλησης μεταναστών με μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, κρίνεται από τους θιασώτες της κεφαλαιοκρατίας απαραίτητο, ειδικά σε χώρες με πολύ μικρή παραγωγικότητα όπως η Ελλάδα, από την στιγμή που έχει επιβληθεί παγκοσμίως ο ανταγωνισμός με τα κινέζικα προϊόντα, που παράγονται σε ανάλογες συνθήκες, συμπιέζοντας δραματικά το κόστος παραγωγής.

Κάποιοι επιβάλουν σήμερα νέο μεσαίωνα, προσβλέποντας βραχυπρόθεσμα σε μια νέου είδους πρωτόγονη κοινωνία, των κυνηγών κεφαλών, της απόλυτης εξουσίας των σαμάνων στο ζήτημα της ανθρωποθυσίας και τον γενικότερο κανιβαλισμό των ισχυρών, που να στηρίζεται σε υπερανεπτυγμένη τεχνολογία χειραγώγησης και κοντρόλ.
Τα σχέδια τους είναι γνωστά και καταγγέλλονται εδώ και πολλές δεκαετίες. Πρόκειται για τους διεθνιστές του παγκόσμιου εξουσιασμού, που χρησιμοποιούν τις εκάστοτε χώρες μόνο ως εξέδρες για την επιβολή της παγκόσμιας ολοκληρωτικής εξουσίας τους.

Το συγκεκριμένο καθεστώς εισαγωγής και παραμονής μεταναστών στην Ελλάδα το επέβαλε η ΕΕ., κατ' εντολή των παρασκηνίων της παγκοσμιοποίησης, που είναι οι πραγματικοί παγκόσμιοι ηγέτες. Συνεργοί τους σε αυτή την στημένη κατάσταση οι συμμορίες των ανθρωποεμπόρων και η κυβέρνηση της Τουρκίας.
Το πλέον τραβηγμένο από τα μαλιά όλων είναι, ότι όλοι αυτοί που βάσει σχεδίου μετατρέπουν την ανθρωπότητα σε ξεριζωμένη, περιφερόμενη μάζα σε συνθήκες απάνθρωπης αθλιότητας, έχουν την απροσμέτρητη φαρισαϊκή αναίδεια να τραβάνε την εκάστοτε Ελλαδική κυβέρνηση, που αποτελεί εντολοδόχο και τοποτηρητή δικό τους, στα στημένα δικαστήρια, που γελοιοποιούν κάθε έννοια δικαιοσύνης, ένεκα του μεταναστευτικού.

Γι αυτά οι "ανθρωπιστές" του φόρουμ δεν αναφέρουν μέσα στα κροκοδείλια δάκρυα για τους μετανάστες κουβέντα.
Το ίδιο και οι κάθε λογής "αντιρατσιστές". Σικάτοι δήθεν κουλτουριάρηδες, μηδενιστές μπαχαλάκηδες και τζιχαντιστές χαφιέδες.
Το ίδιο και τα παλληκάρια της φακής, "αγανακτισμένοι" όψιμοι "πατριώτες" της αντιξενικής υστερίας.

Πράγματι ένα σωρό γάιδαροι. Μόνο που δεν μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα, αλλά μέσα στο σπίτι μας, εφτελίζοντας κάθε έννοια λογικής και δικαίου.

Οι πραγματικοί ένοχοι, που οργανώνουν την απάνθρωπη διαδικασία της μετανάστευσης, είναι όμως γνωστοί. Τα θύματα της μετανάστευσης δεν χρειάζονται ελεημοσύνη, αλλά αποφασιστικό αγώνα ενάντια στα αίτια που την επέβαλε. Δηλαδή αντιεξουσιαστική συσπείρωση, έξω από τα κόμματα, τις ΜΚΟ, τους μπαχαλάκηδες, τους μηδενιστές και τα ακροδεξιά μιάσματα, που άγονται και φέρονται από τους πράκτορες της.
Απευθυνόμενος στην ευαισθησία σας και το αίσθημα ευθύνης ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ.

- ΚΑΤΩ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
- ΚΑΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ
- ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
- ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΘΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.
- ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την ανάρτηση αλλά θα δώσω άλλη μια διάσταση. Πολύς κόσμος από τους μετανάστες ενδιαφέρεται να γίνει πλούσιος και είναι τυχοδιώκτες. Πόλεμος αυτή τη στιγμή γίνεται μόνο στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και μάλιστα στο Ιράκ έχουν ηρεμήσει κάπως τα πράγματα. Μεταξύ αυτών των κρατών και της Ευρώπης παρεμβάλλονται μια σειρά κράτη ασφαλή και μουσουλμανικά. Αν τους ενδιέφερε να ζήσουν και να επιβιώσουν θα έμεναν εκεί. Δεν τους ενδιαφέρει όμως αυτό. Τους ενδιαφέρει να φτάσουν στην Ευρώπη. Μόνο που η Ευρώπη δε χωράει άλλους. Αν σταθεί μπόσικη τότε θα καταντήσει σαν τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Επίσης μια και μένεις στη Γερμανία θα ξέρεις νομίζω πόσο σκληροί είναι οι Γερμανικοί νόμοι για τη μετανάστευση. Αν τους συγκρίνεις με την κατάσταση στην Ελλάδα εμείς είμαστε κολέγιο.

maria είπε...

Κ. Μποτίλια,
σας εκτιμώ πάρα πολύ, άρχισα να σας διαβάζω πριν από ένα μήνα που ανακάλυψα και το antinews.
Θα με συγχωρέσετε που θα σχολιάσω ακροθιγώς την πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτησή σας, γιατί σας γράφω κυρίως για άλλο λόγο.
Όσον αφορά το σχόλιό σας, συμφωνώ με τα όσα γράφετε, αλλά θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε κάποια πρόταση για το πώς θα εμποδίσουμε τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από και στις πλάτες μας. Συμφωνώ με τη συσστράτευση, αλλά πώς θα επιτευχθεί τη στιγμή που στον δημόσιο λόγο, όποιος τολμήσει να κάνει γεωπολιτικές - στρατηγικές αναλύσεις, που αν δεν είναι, μοιάζουν τουλάχιστον εξωτερικά με θεωρίες συνομωσίας, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί γελοίος? Και πώς θα αναλάβουμε δράση εναντίον κάποιου πράγματος που δεν ξέρουμε από πού μας έρχεται, ή αν ξέρουμε, δεν έχουμε όμως πρόσβαση, ούτε καν έμμεση σε αυτό?
Ο κυριότερος λόγος που πήρα το θάρρος να γράψω εδώ όμως είναι άλλος, μιας και είναι το μόνο μέρος που μπορώ να εκφράσω το παράπονό μου. Εδώ κι ένα μήνα όπως προείπα ξεκίνησα να διαβάζω ανελλιπώς το αντινιούζ, γιατί με εντυπωσίασε με το ύφος, τον λόγο και τα επιχειρήματα των σχολιαστών του, που δεν είχα συναντήσει σε άλλο μπλογκ. Πού και πού άρχισα να κάνω κάποια σχόλια, και σήμερα που διαπίστωσα ότι το σχόλιο κάποιου άλλου σχολιαστή (ντορικού) κόπηκε. Όταν το επεσήμανα στον αξιότιμο φάκτορα, χωρίς υβριστικούς χαρακτηρισμούς και πρώτα καλοπροαίρετα (ακόμη και μήπως ήταν πρόβλημα του η/υ μου είπα!), συνάντησα μια αντίδραση απαράδεκτη, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς ότι είμαι δήθεν λέει από την αραβαντινού και άλλα τέτοια φαιδρά (εν τω μεταξύ πιο πάνω, εγώ είχα διατυπώσει άποψη υπέρ του σαμαρά, κατά τραγική ειρωνεία!), όπως και απειλές ότι θα με κόβει στο εξής, αν συνεχίσω έτσι. Επί πάνω από μία ώρα προσπάθησα να στείλω τουλάχιστον τρία μηνύματα, χωρίς και πάλι να βρίσω, μάλιστα προς επιβεβαίωση του ισχυρισμού μου περί κομμένου σχολίου άλλου σχολιαστή, επεσήμανα τις απαντήσεις δύο άλλων σχολιαστών που απευθύνονταν σε εκείνον. Το αποτέλεσμα? Όχι μόνο κανένα σχόλιό μου δεν δημοσιεύτηκε παρά διαγράφηκαν και τα "ίχνη" του έτερου διαγραμμένου σχολίου, δηλ. οι απαντήσεις που προανέφερα!!!
Το θεωρώ απαράδεκτο και φασιστικό και αν είστε αυτό που υποδηλώνουν τα σχόλιά σας (συγγνώμη για την αμφιβολία, αλλά μετά από αυτά, ειλικρινά απογοητεύτηκα πάρα πολύ γιατί είχα πιστέψει πως τα σχόλια δημοσιεύονταν όλα και το μπλογκ ήταν ελεύθερο από κομπλεξισμούς) ελπίζω ότι θα κατανοήσετε το μήνυμά μου και θα το επισημάνετε κι εσείς στη διαχείριση των αντινέων.
Ευχαριστώ εκ των προτερων

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

@Ανώνυμος
Το θέμα που θέτεις, της επιλογής χώρας εγκατάστασης από τους μετανάστες, δεν απασχόλησε την ανάρτηση.
Είναι και αυτό ένα μεγάλο θέμα, που ειδικά για κάποιον που έχει κάνει 35 χρόνια στην μετανάστευση, δεν μπορεί να κλείσει μέσα σε λίγες γραμμές.
Και οι Έλληνες που μετανάστευσαν από λόγους ανάγκης κατά καιρούς, κατευθύνθηκαν προς πιο προηγμένες χώρες, όπως οι υπερπόντιες και η δυτική Ευρώπη. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήσαν τυχοδιώκτες και πρόσβλεπαν στον πλουτισμό. Να επιθυμούμε ένα καλύτερο μέλλον είναι ανθρώπινο.
Το πρόβλημα βρίσκεται στον εντοπισμό σου, ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα μετανάστευσης. Οι "σύμμαχοι" και οι φίλοι μας όμως είναι αυτοί που επιμένουν να μας κάνουν με το έτσι θέλω. Εκεί νομίζω ότι βρίσκεται η βάση του προβλήματος και όχι στους φουκαράδες που υποχρεώνονται πιεσμένοι άμεσα ή έμμεσα από τις συνθήκες διαβίωσης να εγκαταλείψουν την γη τους.
Όσο αφορά την μεταναστευτική πολιτική στη Γερμανία, το θέμα είναι επίσης μεγάλο και πολύπλοκο. Θα αρκεστώ στον εντοπισμό, ότι ενώ οι επιλογές μοιάζουν να έχουν εθνική αφετηρία, ουσιαστικά επιβάλλονται από υπερεθνικά κέντρα και στις δυο χώρες. Μια σύγκριση χωρίς συγκεκριμένη αναφορά στην ουσία και της άλλης περίπτωσης, δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι παραγωγική.
Λυπάμαι που ουσιαστικά δεν μπορώ να τοποθετηθώ αναλυτικά στα ζητήματα που έθεσες. Είναι όμως προτιμότερη μια αναγνώριση αυτής της αδυναμίας - λόγω του απαιτούμενου εύρους - παρά μια φορμαλιστική απάντηση. Και για τα δυο θέματα που έθεσες (λόγοι που ωθούν στην μετανάστευση καθώς και σχετικά με την Γερμανική μεταναστευτική πολιτική) έτυχε να έχω γράψει τοποθετήσεις πριν την εποχή του διαδικτύου σε τοπικά περιοδικά των μεταναστών. Έτσι γνωρίζω ότι εάν δεν δοθεί μια έκταση στην ανάπτυξη των συναφών στοιχείων, με παράθεση περισσότερων στατιστικών δεδομένων, δεν μπορεί να στηριχθεί κάποιο νόημα. Αυτή η θεματολογία αφορά καταστάσεις που ζήσαμε στο παρελθόν. Επειδή όμως για την ουσία του θέματος της μετανάστευσης των Ελλήνων στην Γερμανία έχουν γραφεί ελάχιστα, σίγουρα μελλοντικά θα κάνω στο μέτρο του δυνατού κάποιες αναφορές.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Αγαπητή κυρία Μαρία.

Το θέμα που θέτετε ως προς την συγκεκριμένη ανάρτηση είναι εύλογο. Πως είναι δυνατόν κάποιος να καλεί σε συστράτευση χωρίς να αναφέρεται σε ποιους στόχους και με ποιο τρόπο; Ή μπορεί τελικά να υπάρξει αφηρημένη συστράτευση;
Ο λόγος που έγινε η συγκεκριμένη έκκληση είναι παρ' όλα αυτά συγκεκριμένος:
Συχνότατα γίνεται στα ιστολόγια κριτική σε κακώς κείμενα. Σπανιότατα παίρνουν όμως οι συγγραφείς την ευθύνη να δώσουν προοπτικές ξεπεράσματος των καταστάσεων και να δείξουν ετοιμότητα για να επωμισθούν πρωτοβουλίες.
Αφ' ενός μεν θεωρώ τις θεωρητικού και αφηρημένου τύπου προσεγγίσεις απαραίτητες, ούτως ώστε να μπορέσουμε να κατασταλάξουμε σε κάποια συμπεράσματα. Αυτά όμως οφείλουν να διέπουν κάποιες μελλοντικές επιλογές δραστηριοτήτων, που θα παρέχουν την δυνατότητα να αντιπαρέλθουμε.
Οι κριτικές και οι καταγγελίες δεν έχουν ιδιαίτερη αξία, εάν δεν συνοδεύονται από προσωπική μαρτυρία και ετοιμότητα. Επειδή μια ζωή υπήρξα πολιτικός ακτιβιστής, φυσικά δεν προτίθεμαι να παραμείνω στην φράση.
Στα πλαίσια αυτής την σελίδας, προσπάθησα σε μια πορεία δυο ετών να διαμορφώσω κάποιες κριτικές εκτιμήσεις, απόψεις και προοπτικές για το δέον γενέσθαι. Όχι από καθέδρας, διότι η ενασχόληση με τις αναρτήσεις και η επαφή με τους σχολιαστές αποτελεί για μένα διαδικασία ενδοσκόπησης, πορεία διάγνωσης καταστάσεων και επίγνωσης προβλημάτων.
Τα περισσότερα που αναφέρθηκαν εδώ είναι ημιτελή και σκόρπια. Με τα σκαριφήματα που προηγήθηκαν και κάποια λιθαράκια που προετοιμάστηκαν σιγά - σιγά ξεκινά και η οικοδόμηση της συγκεκριμένης πρότασης. Με το νέο χρόνο ίσως ευτυχήσω να σας παρουσιάσω ένα μικρό πρώτο τμήμα της θεμελίωσης.

Το θέμα που θέσατε σχετικά με το ANTINEWS το γνωρίζω, ως τακτικότατος επισκέπτης αυτής της σελίδας. Αναφέρεσθε νομίζω σε σχόλιο που απάντησε ο σχολιαστής Υ. ενώ έλλειπε το σχόλιο. Γνωρίζω και την κριτική σας και τον μη αποδεκτό τρόπο που αυτή απαντήθηκε από τον διαχειριστή.
Δεν σας κρύβω ότι αυτό το συμβάν μου προξένησε αρνητική εντύπωση και ότι θεωρώ την αντιμετώπισή σας αντιδεοντολογική και άσκοπα προσβλητική.
Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω την συγκεκριμένη σελίδα αρκετό καιρό, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί μέχρι στιγμής μια - κατ' εμέ θλιβερή - εξαίρεση. Η σελίδα αυτή έδωσε στο παρελθόν σχολαστικά ελεύθερο και ανεμπόδιστο βήμα σε όποιον ήθελε να κάνει αναφορές στα σχόλια και διακρίθηκε για την δημοκρατικό και ανοιχτό πνεύμα της.
Θέλω να πιστεύω, ότι το συγκεκριμένο γεγονός θα παραμείνει μια εξαίρεση, που μπορεί να οφείλεται σε υπερκόπωση ή προσωρινή νευρικότητα, δεδομένου ότι όλοι είμαστε άνθρωποι και ένα μικρό ποσοστό σφάλματος υπάρχει στατιστικά πάντοτε.
Σας προτείνω να απευθυνθείτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον FactorX και να θέσετε το θέμα.
Το διαδίκτυο ζει από την ελευθερία στην έκφραση, από την στιγμή που δεν παραβιάζεται με μη δεοντολογικό τρόπο η αξιοπρέπεια και η τιμή κάποιων προσώπων. Η εφαρμογή αυταρχισμού δεν μπορεί παρά να έχει μεσοπρόθεσμα μεγάλο κόστος αξιοπιστίας. Είμαι βέβαιος ότι και μελλοντικά το ANTINEWS θα εξακολουθήσει να τηρεί τις αρχές που το καθιέρωσαν στην συμπάθεια χιλιάδων επισκεπτών. Με αυτή την έννοια θεωρώ αναγκαία μια επανόρθωση αυτού του σφάλματος από αυτήν την σελίδα απέναντι σας.

maria είπε...

Κ.Μποτίλια,
σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας, την εκτιμώ ιδιαίτερα. Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λέτε αναφορικά με το antinews, η αλήθεια είναι ότι κι εγώ σκέφτηκα να το (ξανα)επισημάνω μέσω email, μάλλον θα το κάνω, ελπίζω να έχει νόημα. Κι όχι τόσο για λόγους προσωπικούς, όσο γιατί θα ήθελα να το καταλάβουν κάποιοι ότι η λογική των εύκολων συμπερασμάτων, οι ύβρεις με υπαινιγμούς και αστειότητες και η φίμωση των απόψεων δεν οδηγούν πουθενά και ελπίζω να μην επαναληφθούν και σε άλλους σχολιαστές τέτοιες τακτικές.

Όσον αφορά τώρα τη θέση που υποστηρίζετε, έχετε όντως πολύ δίκιο και σας τιμά η διαπίστωση ότι τα κακώς κείμενα πρέπει όχι μόνο να στηλιτεύονται αλλά και να προτείνονται λύσεις, ακόμη κι αν αυτές παραμένουν αρχικά σε θεωρητικό επίπεδο. Εξάλλου καμία πράξη δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, τουλάχιστον σοβαρό και διαρκείας αν δεν συνοδεύεται και από κάποιο θεωρητικό υπόβαθρο. Ούτως ή άλλως δε έχουμε κιόλας κουραστεί όλοι να ακούμε εύκολη κριτική στους πάντες και στα πάντα, κοινώς γκρίνια, χωρίς καμία προσπάθεια έστω για μια πρακτικού επιπέδου πρόταση. Πιο πολύ σας ρώτησα τι εννοείτε με τη συσστράτευση γιατί περίμενα να ακούσω την άποψή σας, μιας και με ενδιαφέρει και ίσως δεν έχω καταφέρει να αποκρυπτογραφήσω πλήρως τα λεγόμενά σας, αφού είμαι νέα αναγνώστρια του ιστολογίου σας. Περιμένω και ελπίζω κι εγώ με τη νέα χρονιά να καταθέσετε την πρότασή σας, συνεχίστε να γράφετε σας παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον.

Υ.Γ. Παρακαλώ μη θεωρήσετε τα λεγόμενά μου απόπειρα κολακείας, πραγματικά θαυμάζω τον τρόπο γραφής και σκέψης σας, είναι μεν θεωρητικός και - πιστεύω - δύσκολα κατανοητός για τους περισσότερους, αλλά είναι σίγουρα και σπάνιος και πολύτιμος για τους νεότερους.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι,
Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι οτι το anti-news έπρεπε να το λένε anti-dora ή για να είναι πιο ειλικρινής pro-samaras. Τον τελευταίο καιρό αυτοακυρώνεται με την εμμονή του. Είναι κρίμα γιατί το παληκάρι πρέπει όλη μέρα να μην κάνει τίποτε άλλο εκτός από το blog του.

ο Μήτσος

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

@ ο Μήτσος
Αγαπητέ φίλε Μήτσο:
Το παρόν μπλογκ λέγεται Μποτίλια και δεν εξυπηρετεί τα χούγια κανενός από το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο, που έχει κάτσει στο σβέρκο μας με συναίνεση τμήματος της κοινωνίας. Επίσης η σχέση μου με την δεξιά και την αριστερή συντήρηση είναι γνωστή από την πολιτεία μου, την οποία έχω την χαρά να γνωρίζεις. Με αυτή την έννοια αισθάνομαι ότι δεν είμαι ο κατάλληλος παραλήπτης της κριτικής για άλλες ιστοσελίδες, στις οποίες μπορεί να απευθύνεται έκαστος αμέσως.
Πέραν αυτού επίτρεψέ μου την γενική παρατήρηση, ότι η επιλογή πολιτικού στρατοπέδου αποτελεί τον κανόνα για τους δημοσιογράφους. Τα γραφόμενα τους δεν μπορεί παρά να κρίνονται από το εάν εφαρμόζουν ειλικρινή δεοντολογία.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα που αναφέρθηκες, σταματώντας να λειτουργεί ως μπλογκ και επιλέγοντας την μορφή πύλης ενημέρωσης, προχώρησε και σε προσαρμογή του περιεχομένου της. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να κριθεί με τα μέτρα που ισχύουν για την μπλογκόσφαιρα.
Το παρόν ταπεινό ιστολόγιο, Θεού θέλοντος, αποσκοπώ να κινηθεί και στο μέλλον στα πλαίσια που το χαρακτηρίζουν. Με αυτήν την έννοια οι εσωτερικές διαμάχες δεξιών κομμάτων δεν το απασχόλησαν και δεν ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως τον υποφαινόμενο. Στην σύγκρουση της κ. Μπακογιάννη και του κ. Σαμαρά θα αναφερθώ μελλοντικά, όταν ασχοληθώ με το γενικότερο πολιτικό γίγνεσθαι, διότι φρονώ ότι μόνο σε αυτά τα πλαίσια υπέχει κάποια σημασία.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μποτίλια,
το ξέρω. Όπως και ξέρω ότι το δικό σου blog είναι ανοικτό για οποιονδήποτε προβληματισμό. Ξέρω ότι όσο ακραίες και να είναι οι θέσεις που θα αναρτήσει κάποιος, θα τις αντιμετωπίσεις με διαλεκτική. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις λογοκρίνει απόψεις. Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι είσαι φίλος μου και ξέρεις πόσο σε εκτιμώ, ακόμα και όταν διαφωνούμε!

Το σχόλιο μου ήταν απάντηση και στην Μαρία. Θεωρώ ότι κόσμιες κριτικές αναρτήσεις (και όχι μόνο) δεν πρέπει να κόβονται από blogs. Aκόμα και αν εκφράζουν λάθος απόψεις, πρέπει να απαντιώνται γιατί έτσι προχωράμε σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία.

ο Μήτσος

Ανώνυμος είπε...

Μποτιλια γνωριζω οπως και εσυ το antinews εδω και 2 χρονια.
Η παρουσια σου εκει ταιριαζει με τον πολιτικο-ιδεολογικο προσανατολισμο του σαιτ.

Ωστοσο νομιζω η εν γενει συμπεριφορα του φακτορα Β.Ζηση,ιδιαιτερα τον τελευταιο καιρο , οχι απλα απεχει απο καθε εννοια αντικειμενικοτητας , αλλα ουτε τα στοιχειωδη προσχηματα δεν τηρει με τη φανατικα στρατευμενη στηριξη στον Σαμαρα

Το πληθος στοιχεων δε που εχουν αποκαλυφθει για τη διαδρομη του συγκεκριμενου ανθρωπου δεν αφηνουν πολλα περιθωρια για δικαιολογιες
για το ποιον του.

http://alekos.blogspot.com/2009/03/praktorx-kai-antinews.html

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/06/praktorx-kai-antinews.html

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=2253747&publDate=

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=2762469

Αρκούδος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι στο antinews έχουν σβήσει πολλά μηνύματα και ότι υπάρχουν φήμες για τον ύποπτο ρόλο κάποιων εκ των διαχειριστών του.

Αρκούδος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι στο antinews έχουν σβήσει πολλά μηνύματα και ότι υπάρχουν φήμες για τον ύποπτο ρόλο κάποιων εκ των διαχειριστών του.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

@ Αρκούδος
Αξιότιμε κύριε:
Τελευταία έχω διαβάσει στην σελίδα που αναφέρεστε προειδοποιήσεις του διαχειριστού για σβήσιμο σχολίων, οπότε δεν αποκλείω τον ισχυρισμό σας.
Όσο αφορά την φημολογία για ύποπτο ρόλο κάποιων, όταν αυτή δεν στοιχειοθετείται συγκεκριμένα, αποτελεί κακοήθεια. Οι έχοντες συγκεκριμένα στοιχεία γιατί δεν προβαίνουν σε δημοσιοποίηση τους; Ή μήπως διαθέτει μόνο φίλους η ωσάνω σελίδα;

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

@ Ανώνυμος
Αγαπητέ φίλε:
Κατ' επανάληψη δηλώνω ότι δεν τυγχάνω οπαδός ή συμπαθών του κ. Σαμαρά. Πέραν αυτού δεν αισθάνομαι απολογητής άλλων σελίδων. Είμαι αυτόνομος ιστολόγος και οι απόψεις μου ως γνωστόν απηχούν τις αναζητήσεις του σοβαρού και αξιοπρεπούς αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι αναρτήσεις που παραθέτεις μου είναι γνωστές, καθότι είναι αρκετά παλαιές. Τις έχω αναγνώσει κατ' επανάληψη με προσοχή, αλλά δεν μπόρεσα να συνάγω κάποια στοιχειοθετημένη απόδειξη για συμμετοχή ή συνεργασία του Βασίλη Ζήση με μυστικές υπηρεσίες από αυτές.
Αντίστοιχες καταγγελίες οφείλουν να στοιχειοθετούνται συγκροτημένα και να μην στηρίζονται μόνο σε εικασίες. Ο κ. Στάμου δεν κρίνει αναγκαίο να υπεισέλθει καν στο κατά πόσο η συμμετοχή του Βασίλη Ζήση ως μάρτυρα κατηγορίας στην δίκη του ΕΛΑ έγινε αυτόβουλα, ή με κλήση του δικαστηρίου. Είναι ευνόητο, ότι στην δεύτερη περίπτωση μια άρνηση συμμετοχής έχει ποινικές συνέπειες. Τέτοιου είδους καταγγελίες οφείλουν να τεκμηριώνονται με σοβαρότητα και παροχή αποδείξεων. Στην αντίθετη περίπτωση λειτουργούν σε βάρος αυτών που τις προβάλουν.
Δεν αισθάνομαι απολογητής κανενός. Ο Βασίλης Ζήσης γνωρίζει γραφή και ανάγνωση και τυγχάνει κάλλιστα εξοικειωμένος με τις διαδικασίες του διαδικτύου, ώστε να είναι εις θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι των όποιων καταγγελιών.
Αυτό που με ενδιαφέρει προσωπικά είναι η αντιπαράθεση να γίνεται με ουσιαστικά επιχειρήματα και σοβαρότητα.
Αυτή η σελίδα παραμένει πάντοτε ανοιχτή στην διάθεση όσων έχουν να προβάλουν απόψεις με τεκμηρίωση και εφ' όσον πληρούται αυτή η προϋπόθεση, δεν έχω τον παραμικρό ενδοιασμό αυτές να αναρτηθούν, εφ' όσον υπάρχει επιθυμία.
Να αναλάβω τον ρόλο του κριτή άλλων βάσει εικασιών δεν εμπίπτει στις στοχεύσεις μου. Πέραν αυτού θα ήμουν ευγνώμων για κανένα σχολιάκι και για τα εδώ γραφόμενα.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

@ Μαρία
Σας ευχαριστώ θερμά για την εμψύχωση και τα καλά σας λόγια, αλλά ακόμη περισσότερο για τα σημεία που κριτικά εντοπίζετε.
Η παρουσία όλων των ευγενών επισκεπτών αποτελεί τιμή για αυτή την σελίδα.

Αρκούδος είπε...

Μποτίλια,
τέσταρα με τρόπο τη σελίδα σε ανύποπτο χρόνο με άλλο ψευδώνυμο και δυστυχώς τα μηνύματα τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Ούτε υβριστικά ούτε συκοφαντικά ούτε τίποτε. Η συμπεριφορά των διαχειριστών σε σχέση με το περιεχόμενο των μηνυμάτων καθώς και οι πληροφορίες από τις σελίδες που υπάρχουν στο σχόλιο με έκαναν να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι οι πληροφορίες αυτές έχουν μια δόση αλήθειας, για να μην πω ότι είμαι πεπεισμένος για την αλήθειά τους. Βέβαια νομίζω ότι δικαιούμαι να έχω γνώμη και ανάλογα να συμπεριφέρομαι.

ΥΓ. Καταλαβαίνω ότι επειδή είσαι εκτός Ελλάδας περνάς λίγο από την ώρα σου εκεί αλλά πρέπει κάποια πράγματα να λέγονται.