21 Φεβρουαρίου, 2009

ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟΙ


Οι δυνάμεις που κυοφόρησαν τον Αδόλφο Χίτλερ κινήθηκαν με βάση την στρατηγική "Δημιούργησε ένα πρόβλημα και μετά πείσε τους ότι έχεις τη λύση του στα χέρια σου". Η πλέον αποδοτική και σίγουρη μέθοδος επιβολής προαποφασισμένων εξελίξεων είναι η δημιουργία τεχνητών κρίσεων και επιβολή ξεπεράσματος τους με τον επιθυμητό τρόπο. Οι σκλάβοι δέχονται την "ευεργεσία" με ευγνωμοσύνη.
Αυτή η μέθοδος αποτελεί ένα από τα πάγια - και στην ουσία ένα από τα πλέον τετριμμένα - τεχνάσματα της εξουσίας. Άσχετα το πόσο "θεαματικά" μπορεί να είναι τα σενάρια που εφαρμόζονται. Αυτό το ζήσαμε πολύ γλαφυρά με την μεταπολίτευση και την "αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα", με απώλεια ακόμη για μια φορά εθνικού χώρου και μάλιστα κατά την περίοδο όπου ίσχυε το δόγμα Ζόνενφελντ, σύμφωνα με το οποίο οι υπερδυνάμεις είχαν συναποφασίσει να μην γίνει βίαια αλλαγή των ισχυόντων συνόρων.
Κοιτάζοντας το αυγόφιδο, το χρώμα του κέλυφους προδίδει το είδος του κυοφορούμενου ερπετού. Ανάλογα με το τι κλιμακώνεται, τι είδους χαρακτήρα έχει δηλαδή η κρίση που υποβάλεται, μπορούν να βγουν συμπεράσματα, για ποιά κατάσταση έχει προγραμματιστεί να επιβάλει το προαποφασισμένο, προγραμματισμένο και ενεργούμενο ξεπέρασμά της.
Οι "πεφωτισμένοι" πάντοτε συνηθίζουν να δίνουν το στίγμα τους, δήθεν προβλέποντας, στην ουσία προαναγγέλοντας, τον χαρακτήρα των επερχόμενων εξελίξεων. Η κ. Διαμαντοπούλου, έξοχο μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, στην γνωστή της συνέντευξη πριν από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, είχε δώσει πολύ συγκεκριμένα το στίγμα των επερχόμενων γεγονότων. Κατ' αναλογία και η κ. Ψαρούδα-Μπενάκη είχε προβεί σε διακύρηξη προγράμματος των "Πεφωτισμένων" κατά την προσφώνηση του κ. Παπούλια, ως νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Και τα δυο γεγονότα υπάρχουν βιντεοσκοπημένα, ας μου επιτραπεί να ισχυριστώ ΣΚΟΠΙΜΑ και είναι πολύ εύκολα προσβάσιμα στο διαδίκτυο.
Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτω από την πίεση τριών μεγάλων καταστροφικών διαδικασιών, που θα ήταν σκόπιμο να γίνουν σκέψεις, ως προς το ποιό μύνημα αυτές υποβάλουν. Οι τρεις καταστροφές είναι:
1. Πυρκαγιές δασών με συνακόλουθη καλπάζουσα καταστροφή του οικοσυστήματος.
2. Ισχυρότατη διάδοση των σκληρών ναρκωτικών, που θερίζουν την νεολαία και ωθούν στη δυστυχία οικογένειες.
3. Ένας νέου είδους πολιτικός βανδαλισμός, χωρίς ομολογημένη συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, που αποσκοπεί αποκλειστικά στην ικανοποίηση ψυχολογικού μένους. Αυτή η διαδικασία βρίσκει την κορύφωσή της στη νέου είδους τρομοκρατία, που γιγαντώνεται σπερματικά αυτή την περίοδο. Οι ιθύνοντες όχι μόνο αδυνατούν, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ στην νέα λαίλαπα. Αρκεί να λάβει κάποιος υπ' όψει του, τα όσα είπε στη συνέντευξή του ο κ. Ζαγορίτης στο δελτίο ειδήσεν των 8 του Μέγκα εχθές, για να πειστεί ότι:
1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΝΕΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ. Ο κ. Ζαγορίτης ισχυρίστηκε επ' αυτού, ότι είναι "κυβερνητικός" και όχι "υπηρεσιακός". Λες και η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών και οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι για τα σώματα ασφαλείας και την εθνική ασφάλεια, ούτε υπευθυνότητα, ούτε αρμοδιότητα, ούτε καθήκον υπέχουν για την μελέτη του προβλήματος και τη λήψη μέτρων.
2. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Την παρατήρηση του κ. Χρυσοχοΐδη, ότι η σύμπραξη των κομμάτων για την αντιμετώπιση του νέου και εξαιρετικά επικύνδυνου αυτού φαινομένου, μπορεί να γίνει μόνο στη βάση ενός κοινού προγράμματος και από κυβερνητικής πλευράς δεν έχει γίνει η παραμικρή πρόταση μέχρι στιγμής, αντιπαρήλθε ο κ. Ζαγορίτης χωρίς την παραμικρή αναφορά.
Αυτό αποδεικνύει ότι Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ, ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΜΙΑΣ ΙΔΙΑΖΟΥΣΑΣ ΚΡΙΣΗΣ.
Τόσο στο θέμα των πυρκαγιών, όπου φάνηκε η πλήρης γύμνια της κυβέρνησης στο να κινητοποιήσει έστω τον ανεπαρκή, κουτσουρεμένο και αναποτελεσματικό κρατικό μηχανισμό που υπήρχε, με κορύφωμα να μην γίνει χρήση των τεθωρακισμένων, αντιπυρικών οχημάτων, που στάθμευαν στο στρατόπεδο της Ανδραβίδας, για να σωθούν άνθρωποι από την κόλαση της φωτιάς στην Ηλεία, όσο και στο θέμα όχι μόνο της πλήρους αδυναμίας στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, αλλά με το αίσχος να ενέχεται σύμβουλος του Πρωθυπουργού στη παροχή βοήθειας σε ναρκεμπόρους, να καταδικάζεται από δικαστήριο γι αυτό και η κόρη του ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
Τι υποδειλώνει λοιπόν όχι μόνο η αδυναμία, ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ του κράτους να χειριστεί αυτές τις κρίσεις; ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ; ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ Η ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΠΟ;
Είναι προφανές, ότι όταν κλιμακώνεται οργανωμένα ο μηδενισμός, γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να διακρίνω μια διαφορετική φιλοσοφία, τηρουμένων των αναλογιών, στις προκυρήξεις της "Σέχτας", από αυτή που διαπνέει τις δηλώσεις του κ. Ζαγορίτη περί "αντιμετώπισης" της τρομοκρατίας όσο αφορά την μηδενιστική εκφορά, το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι παρά η καταράκωση των ισχυουσών αξιών.
Δηλαδή αυτό που ευαγγελίζεται ο προβοκάτορας δημιουργός της ταινίας ZEITGEIST με το πρόγραμμα των "Πεφωτισμένων" στο "The Venus Project", για να καταργηθούν όλες οι ισχύουσες αξίες, δηλαδή ο όποιος πολιτισμός. Την επιβολή ενός νέου χιτλερικού "μεσία", εν είδη Πολ Ποτ ή αντίχρηστου, που κυοφορείται για να επιβάλει τη "νέα τάξη" των υπονόμων.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μποτίλια,
Καλώς ήλθες και πάλι.
Τώρα μπορώ να υποβάλλω τα συλληπητήριά μου, για έναν Άνθρωπο που αν και δεν τον γνώριζα, μέσα από τα γραφόμενά σου τον νοσταλγώ.
Αγάντα...έλεγε ο πατέρας μου.
Ο νοών...νοείτω.

Ανώνυμος είπε...

@Ο νοών...νοείτω
Κατά τη διάρκεια της σιωπής μου, δεν χάθηκε η επαφή, γιατί παρακολουθούσα ανελλιπώς τα σχόλιά σου στο Antinews, καθότι είσαι ένας από τους πλέον συμπαθείς και σοβαρούς της παρέας εκεί.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ο εκλιπών φίλος είχε ιδιαίτερους δεσμούς με αυτή τη σελίδα.
Οι επισκέψεις σου εδώ αποτελούν για μένα τιμή και χαρά.

Ανώνυμος είπε...

Η απουσία σου φάνηκε μεγάλη. Ηταν σωστό να αποφασίσεις πως θα τιμήσεις τον εκλιπωντα. Όλα δείχνουν να γίνονται όπως τα περιγράφεις. Μεθοδικά, βίαια και γρήγορα. Η κόντρα πρέπει να γίνει απο άλλα κέντρα πιο ισχυρά απο την κυβέρνηση. Δύο φράσεις απο το χώρο της λογοτεχνείας που έρχονται στο μυαλό. Το ζητείται ελπίς απο τον αντώνη Σαμαράκη και αυτό που έχει γραφεί στον τάφο του ν. Καζαντζάκη δε φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα είμαι ελεύθερος (;)

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος
Ο Μήτσος που έφυγε στήριζε αυτή τη σελίδα με μοναδικό τρόπο. Η απουσία μου δεν έγινε για λόγους απόδωσης τιμής, γιατί όποτε δεν έγραφα ο Μήτσος με ρώταγε τι συνέβη, κι αν υπάρχει πρόβλημα που μπορεί να βοηθήσει. Όποτε έμπενα στη σελίδα, έβλεπα από παντού να βγαίνει ο Μήτσος και σταματούσα. Εξ άλλου η αγρανάπαυση βοηθάει στην απόδωση του χωραφιού.
Και οι δυο συγγραφείς που αναφέρεις υπήρξαν μεγάλοι υπαρξιστές. Υιοθετούμε το μυνημά τους χωρίς ερωτηματικό. Γιατί και το "δεν ελπίζω τίποτα" έχει μεγάλο βάθος, αλλά και υψώνει ανεπανάλληπτα. Γιατί είναι μεγάλη η πτήση, για να σηκωθούμε πάνω από την ελπίδα. Η λαμπρότερες σελίδες του Ελληνισμού γράφτηκαν στο Ζάλογγο, στη Γραβιά, στις Θερμοπύλες και στο Μεσολόγγι. Αν αναζητήσουμε με συνέπεια την ελπίδα, αυτή θα μας συνδράμει να πετάξουμε ακόμη και πάνω από αυτή.