11 Σεπτεμβρίου, 2008

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΜΑΚ ΚΕΙΝΤολμώ την πρόβλεψη ότι αποκλείεται να εκλεγεί ο Μακ Κέιν, για τους εξής λόγους:

1. Είναι Σκοτσέζος και μάλιστα από οικογένεια πολεμιστών.
Οι Σκοτσέζοι δεν είναι Αγγλοσάξονες. Συγγενεύουν με τους Κέλτες, έχουν δηλαδή πρωτοελληνική προέλευση. Τόσο ο παππούς του Μακ Κέιν, όσο και ο πατέρας του ήταν ναύαρχοι του Αμερικανικού ναυτικού. Ο πατέρας του ήταν αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Δεν κατάγεται από παραδοσιακή οικογένεια πολιτικών του κατεστημένου, ούτε και είναι φιστικάς ή αλήτης από αλκοολικούς γονείς, που επωάστηκε σε θερμοκήπιο, για να αναλάβει μελλοντικά κάποιο ρόλο. Οι οικογένεια του χαρακτηρίζεται από τα πολεμικά ήθη των Σκοτσέζων ανυπότακτων αγωνιστών.

2. Ο Μακ Κέιν δεν είναι το παιδί του μπαμπά. Είναι βετεράνος με όλη τη σημασία της λέξης. Αιχμαλωτίστηκε και βασανίστηκε απάνθρωπα στο Βιετνάμ. Όταν οι Βιετκόγκ πληροφορήθηκαν ποιος είναι, δέχτηκαν - μετά από πολυετή φυλάκιση - να τον ανταλλάξουν με άλλους, δικούς τους αιχμαλώτους. Ο Μακ Κέιν αρνήθηκε. Είναι σκληροτράχηλος και αστάθμητος. Επανηλιμένα έχει καταγγείλει της συνθήκες που επικρατούν στις στρατιωτικές φυλακές των ΗΠΑ, όπως στο Γκουαντανάμο και το Αμπού Γκαρέιμπ στο Ιράκ. Αρνήθηκε στον Τζόρτζ Μπους να συμμετέχει με τον οποιονδήποτε τρόπο στην προεκλογική του εκστρατεία.

3. Ο Κρόνος θα βρίσκεται για πολλούς μήνες ακόμη στην Παρθένο, φέρνοντας ενόπιους ενοπίων όσους ανήκουν σε αυτόν τον αστερισμό, ξεσκεπάζοντας τα λάθη και τις αδυναμίες τους και περιορίζοντας την επέκταση τους. Μια εκλογή του, κάτω από τέτοιες συνθήκες, θα μπορούσε να έχει σαν συνέπεια την προσωπική του καταρράκωση.
Βέβαια ο Μακέιν έχει μια κοινή ιδιότητα με τον Χίτλερ: Είναι ο βασανισμένος στρατιώτης που αποσκοπεί να ξεπλύνει μια ντροπή της χώρας του. Όμως η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης δεν πλησίασε ακόμη. Εάν λάβουμε υπ΄όψη τον ευθύ χαρακτήρα του, κάθε παιχνίδι του κατεστημένου με ένα τέτοιον υπέρσυντηρητικο, που είναι έτοιμος να θυσιαστεί για τις όποιες αξίες του φαίνεται να είναι έξω από τη λογική του συστήματος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε μποτίλια, μάλλον κάνεις νερά.