08 Δεκεμβρίου, 2021

ΜΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΜΑ - ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΗ

Στο Facebook εισέρχομαι σχετικά αραιά. Διατηρώ ένα λογαριασμό εκεί για να κρατάω την επαφή με αγαπημένους συγγενείς και φίλους, με αρκετούς από τούς οποίους δεν έτυχε να έλθουμε σε άμεση προσωπική επαφή διά ζώσης εδώ και δεκαετίες. Προχθές μας επισκέφθηκε ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο, που συνήθως βρίσκεται σε πίεση χρόνου. Όταν δήλωσε, ότι πρέπει να φύγει, με διάθεση να το κρατήσω λίγο ακόμη κοντά μας, πήρα χαρτί και το πενάκι, κι άρχισα να σκαρώνω στα γρήγορα μια ζωγραφιά, αντιγράφοντας ένα μέρος μιας φωτογραφίας, που έδειχνε μια χορευτική παράσταση στην Άπω Ανατολή. Δεν είχα κάποια πρόθεση, να εκφράσσω εικαστικά κάποια ιδέα. Το πρόσωπο τσίμπησε, οπότε χαρήκαμε την συντροφιά του για είκοσι λεπτά ακόμη.

Την επόμενη ημέρα πήρα ξανά αυτό το σκαρίφιμα στα χέρια μου, που θεωρούσα αποτυχημένο, μια και λόγω ταχύτητας, χύθηκαν από απροσεξία κάποια μελάνια (στις δυο μαύρες θέσεις, που βρίσκονται δίπλα από τακεφάλια των δυο μορφών) δίνοντας του αυθόρμητα τον τίτλο κάρμα. Εχθές το πρωί με ρώτησε σε μια επικοινωνία με το μέσεντζερ ένας πολύ καλός φίλος, εάν αυτήν την περίοδο ζωγραφίζω κάτι. Τού απάντησα αρνητικά, αλλά υποσχέθηκα να τού στείλω ένα σκιτσάκι, που είχα φτιάξει πρόσφατα. Επειδή δεν γνωρίζω τον τρόπο, που στέλνονται εικόνες με το μέσεντζερ, το ανέβασα στο Facebook για να το δεί. Ο εξαιρετικός φίλος μου και συνεργάτης αυτής της σελίδας Νίκος Στεφανής

Ενδιάμεσα αναλογίστηκα τι ήταν αυτό, που με οδήγησε να δώσω αυθόρμητα αυτόν τον τίτλο στην συγκεκριμένη παράσταση και κατέληξα στην εξής διάγνωση, όσων έριξα στο χαρτί τυχαία (εάν υποθέσουμε, ότι υφίσταται γενικά το τυχαίο):

Όταν το κάρμα είναι σχετικά περιορισμένο (μικρότερη σκιά στην αριστερή μεριά τής εικόνας) μπορεί να τύχει επεξεργασίας με κίνηση και χάρη. Όταν όμως το κάρμα είναι μεγαλύτερο (μεγαλύτερη σκιά στο δεξιό μέρος) απαιτείται ευστάθεια και περισυλλογή. Σε τελευταία ανάλυση, πρόκειται για μια ενιαία παράσταση, όπου οι δυο μορφές αφορούν ένα και το αυτό πρόσωπο. Άλλα από τα κενά μας είναι μικρότερα, άλλα είναι μεγαλύτερα. Στοχευμένη δράση με αποφασιστικότητα, αλλά και περισυλλογή αποτελούν τα στηρίγματα τής μετανοίας. Αυτό που συνδέει αυτά τα δυο είναι η Συνειδητότητα. Σύμφωνα με την διδασκαλία τών Μυστικών Πατέρων τής Εκκλησίας, η αμαρτία είναι αποτυχία και αστοχία τού ανθρώπου, που οδηγεί στο αδιέξοδο, ενώ η μετάνοια είναι μια νέα θέαση τού εαυτού μας και τού κόσμου, που αναβλύζει από την Πίστη στον θρίαμβο τού Καλού. Οι Θείες Δυνάμεις βρίσκονται μόνιμα στο πλευρό μας, για να μάς συνδράμουν. Όπως χαρακτηριστικά βεβαιώνει ο Μέγας Βασίλειος “Εκεί που υπερεπλεόνασεν η αμαρτία, υπερεπερίσσευσεν και η Χάρις. Ή όπως ένας Ινδός σοφός υπογράμμισε: “Δεν υπάρχει Άγιος χωρίς παρελθόν και αμαρτωλός χωρίς μέλλον...”. 

 

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΗ

Με αυτήν την αφορμή παραπέμπω στο μπλογκ τού Νίκου Στεφανή, oataktos.wordpress.com, που έχει κάνει αγώνα ζωής ενάντια στις μεθοδεύσεις ξεκληρίσματος τής ΔΕΗ. Η παραπομπή αυτή είναι ιδιαίτερα επίκαιρη σήμερα, που ο κούλης έχει μεταβεί στην Ρωσία, για να εκλιπαρήσει τούς Ρώσους για παροχή φυσικού αερίου σε μειωμένη τιμή. Ξεπουλώντας τα λιγνιτωρυχεία στούς γερμανούς και καίγοντας τα δάση, για να τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες τους, αναγκάζεται πλέον η χώρα να αγοράζει ενέργεια από την Βουλγαρία και την Τουρκία σε τιμές τριπλάσιες από αυτές, που κόστιζε η εγχώρια παραγωγή. Με την ενεργειακή καταβαράθρωση τής χώρας αυξήθηκαν υπέρμετρα και άσκοπα οι λογαριασμοί ρεύματος, ενώ η φτώχεια και η ανέχεια θερίζουν το μεγαλύτερο μέρος τού πληθυσμού, μέσα στις συνθήκες τής σκόπιμης καταστροφής τής οικονομίας με την απεχθή πολιτική τής ψευδεπίγραφης “πανδημίας”.

 https://oataktos.files.wordpress.com/2017/10/cropped-photo-ataktos-small-23.jpg

Ο Άτακτος

Νικόλαος Στεφανής, τέως Επιθεωρητής Δ.Ε.Η.

Για τη μήνυση της ΔΕΗ κατά του Νίκου Στεφανή

Στις 15-12-2021 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Φλώρινας θα εκδικαστεί η μήνυση της ΔΕΗ Α.Ε. κατά του συνταξιούχου μηχανικού Νίκου Στεφανή για “ψευδή καταμήνυση και δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας”. Η ΔΕΗ χαρακτηρίζει “ψευδή και συκοφαντική” την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Ν. Στεφανής στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τη μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε στις 10-6-2017 στο ορυχείο Αμυνταίου, και που δημοσίευσε το antigoldgr.org. Με την εμπειρία των 25 χρόνων στα ορυχεία λιγνίτη της ΔΕΗ και ως υπεύθυνος ενεργός πολίτης, ο Ν. Στεφανής ζητούσε να διερευνηθούν οι πιθανές ευθύνες της επιχείρησης για την κατάρρευση του ορυχείου που προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημία στην επιχείρηση και σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή του παρακείμενου οικισμού των Αναργύρων. Και ενώ τα ερωτήματα που έθεσε η μηνυτήρια αναφορά ουδόλως έχουν απαντηθεί, η ΔΕΗ επιχειρεί να φιμώσει όχι μόνο τον “άτακτο” Στεφανή που τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά και όποιον άλλον διανοηθεί να το πράξει στο μέλλον.


  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

PAN-HELLENIC NETWORK OF ECOLOGICAL ORGANIZATIONS


Γαζή 216,  382.22-Βόλος / Gazi 216, 382.22-VOLOS

Tel-Fax:  ++30 24210  38387

e-mail: pandoiko@gmail.com/ site: www.pandoiko.org/ facebook.com/OfficialPandoiko/

    Βόλος 29/11/2021                                                              ΠΑΝΔΟΙΚΟ2021-22/508

 

 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) είχε, στις 28 Ιουνίου 2017, καταγγείλει στο Συνήγορο του Πολίτη την καταστροφή που έγινε στο ορυχείο Αμυνταίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Η κατολίσθηση αυτή δημιούργησε πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που δεν είχαν ληφθεί από τους αρμόδιους φορείς, παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις. Ζητούσε δε από την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και των πολιτών που εθίγησαν από την καταστροφή αυτή. Τώρα το ΠΑΝΔΟΙΚΟ πληροφορήθηκε ότι δικάζεται στις 15 Δεκεμβρίου 2021, μετά από μήνυση της ΔΕΗ, ο συνταξιούχος μηχανικός Νίκος Στεφανής, για «ψευδή καταμήνυση και δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας»! Και αυτό γιατί κατέθεσε σχετική μηνυτήρια αναφορά στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου! Αντί η ΔΕΗ να κάνει την αυτοκριτική της γιατί αδιαφόρησε για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων και να αποζημιώσει τους κατοίκους αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της, προσπαθεί να βρει δικαιολογίες, διώκοντας όσους ζήτησαν την αποκατάσταση της νομιμότητας. Ας σημειωθεί ότι ο Νίκος Στεφανής τιμωρήθηκε με αργία και στέρηση μισθολογικής εξέλιξης από τη ΔΕΗ, για μελέτη που εκπόνησε, ενώ λίγο αργότερα κλήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για να βραβευτεί για την ίδια μελέτη.

Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ δηλώνει τη συμπαράστασή του προς το Νίκο Στεφανή και ελπίζει ότι, υπ’ αυτές τις συνθήκες, ο Νίκος Στεφανής θα αθωωθεί στο δικαστήριο.

 

 Η Επταμελής  Γραμματεία

 

 

Στην φάση, που ελλαδική κοινωνία χειμάζεται από πρωτόγνωρη στα χρονικά των τελετυταίων πενήντα χρόνων φτώχεια και ανέχεια, η “κυβέρνηση” κούλη και λοιπών συνενόχων φρόντισε εκτός των υπόλοιπων μαζικών καταστροφών που επιβάλλει, να αφοπλίσει τελείως ενεργειακά την Ελλάδα. Τα χαράτσια στις τιμές ρεύματος, που πέφτουν ραγδαία, ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗΣ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Σε αυτά τα πλαίσια προωθείται βάναυσα η ισοπέδωση κάθε αντιστεκόμενου. Ο Νικόλας έχει δώσει αγώνα ζωής ενάντια σε αυτές τις κλιμακώσεις, με κέντρο βάρους την αφύπνιση στο ζήτημα τής ενέργειας. ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: