06 Φεβρουαρίου, 2017

ΣΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΜAΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ - ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΝ
"Βεβαίως, έτσι έχουν τα πράγματα, εφόσον έτσι επιθυμείτε."
Μολιέρος

Γουστάρω πλούσια κι ελεύθερη ζωή,
κάτω οι τεχνικοί τής εξουσίας
Διονύσης Σαββόπουλος


1. FLASH BACK ΣΤΑ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ

  Ένας ευγενής σχολιαστής έθεσε σε σχόλιο τής προηγουμένης αναρτήσεως το ζήτημα τής προεδρίας τού Ντόναλντ Τραμπ. Αντίπαλος ή αχθοφόρος τής νεοταξικής λαίλαπας; Το ερώτημα αυτό συνιστά ζήτημα ιδιαζούσης αιχμής οπό γεωπολιτικής σκοπιάς και απασχολεί με τον ένα ή άλλο τρόπο εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Τεράστιοι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί για την κινητοποίηση ανθρώπων και διασπορά εντυπώσεων έχουν τεθεί σε κίνηση σχετικώς. Οι κοινή γνώμη εμφανίζεται διασπασμένη σε δυο στρατόπεδα: Σε αυτό τών ένθερμων οπαδών τού ξασπρουλιάρη χωριστράκια και σε αυτό τών ξεσαλωμένων αντιπάλων του. Ακροδεξιά μόμολα, αυτοανακηρυγμένοι "εθνικιστές", πανκιά τού υποτιθέμενου αντινεοταξικού αγώνα, αλλά και πλείστοι όσοι άνθρωποι καλής θελήσεως που μπούχτισαν από το νεοταξικό βδέλυγμα, είτε σήκωσαν τα λάβαρα τού θριάμβου μετά την ανακοίνωση τών αποτελεσμάτων τών προεδρικών εκλογών, είτε απλώς αισθάνθηκαν την ποθητή ανακούφιση, βλέποντας τούς παιδόφιλους τού πρώην προσωπάρχη τού Λευκού Οίκου (ιδέ και "λευκή θεά") Τζων Ποντέστα να μαζεύουν τα αιματοβαμμένα μπογαλάκια τους από το οβάλ γραφείο και λοιπά πατσατζίδικα τής κρεατομηχανής. Από την άλλη, τα πανκιά τού υποτιθέμενου "μοντερνισμού" τής "αριστερής" μέγαιρας Κλίντον, εμάντσες, λεσβίες, κοκαϊνάκηδες "προοδευτικοί", "αντιρατσιστές" τζιχάντια και ουτσεκάδες τού θανατά διαρριγνύουν τα ιμάτιά τους, διότι ο νεοεκλεγείς αρτηριοσκληρωτικός τζάμπα γόης γεροντάκος θα πάει λέει ολόκληρη την οικουμένη προς τα πίσω, καταργώντας πάσα έννοια "ελευθερίας", την "ελευθερία" δηλαδή τού "pizza gate" με το να εκμαυλίζονται σεξουαλικά ανήλικα παιδιά, πριν αυτά καταλήξουν στον τελετουργικό πάγκο τού χασάπη, ή να ακρωτηριάζουν οι δήμιοι - εμίρηδες  τού ISIS, που οι μηχανισμοί τού "ελεύθερου κόσμου" οργάνωσαν και θέριεψαν, τα χεράκια μικρών παιδιών, όταν αυτά αρνούνται να πυροβολήσουν στο κεφάλι Σύριους αιχμαλώτους. ΤΟΣΟ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΝΘΕΡΜΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΣΑΛΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ: Ο Τραμπ υποτίθεται ότι είναι κάτι ριζικά διαφορετικό από την Κλίντον, η οποία αναδείχθηκε σε ειδεχθές νεοταξικό πιόνι, ότι θα τα αλλάξει όλα και ότι εν ολίγοις θα καταργήσει την "Νέα Τάξη Πραγμάτων", οδηγώντας την Αμερική σε εσωστρέφεια, με στόχο να την νοικοκυρέψει και να την ξανακάνει "μεγάλη". Ή κατά πώς διακήρυσσε η αξέχαστη διαφήμιση τής θανούσης "Πειραϊκής Πατραϊκής", η οποία έδωσε την θέση της σε μια χώρα που παράγει μόνον χρέος: "Ντύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει".

  Παρακολουθώντας συστηματικά το γερμανικό διαδίκτυο, το οποίο διαθέτει αναμφιβόλως δυνατά κεφάλια, διότι ανέκαθεν κάποια αφρόκρεμα διανοητών στην Γερμανία είχε σοβαρή ροπή προς την θεωρία, οφείλω να ομολογήσω, ότι οι μηχανισμοί προπαγάνδας, οι οποίοι οργιάζουν πλέον εκατέρωθεν - με κοινό όμως στόχο αποπροσανατολισμού - κατάφεραν να παραπλανήσουν ακόμη και γερά τσακάλια τής αντιαρμαγεδωνικής διαφωτήσεως, όπως και τον ίδιο τον πατέρα της Wolfgang Eggert. Αυτός, που ιδιαίτερα εύστοχα μυρίστηκε προς τα πού οδηγείται η κατάσταση, προβαίνοντας εγκαίρως σε προειδοποιήσεις, ήταν ο Wolfgang Hörstel, επί δεκαετίες ανταποκριτής τού πρώτου προγράμματος τής γερμανικής τηλεοράσεως στις ΗΠΑ και σε πληθώρα χωρών τής Ασίας και τής Αφρικής. Ο Hörstel προβαίνει πλέον μονίμως σε υψηλής ποιότητος διαφώτιση, ως πρόεδρος τού περιθωριακού κόμματικού σχηματισμού Deutsche Mitte, τον οποίον ίδρυσαν γερμανοί μεγαλοβιομήχανοι. Για μια ακόμη ακόμη φορά αποδεικνύεται, ότι η πλέον επαναστατική κοινωνική τάξις είναι οι παραλήδες, εφόσον κατανοήσουν, ότι το μενού αποψίλωσης τής "νέας τάξης" συμπεριλαμβάνει και το δικό τους σβέρκο. Το ίδιο καταδεικνύεται και με αυτούς που προωθούν οργανωμένα την Λε Πεν στην Γαλλία. Όπως ορθώς διαπίστωσε ο Φρειδερίκος Έγκελς "Οι προλετάριοι δεν έχουν παρά να χάσουν μόνο τις αλυσίδες τους".  Όσο λιγότερα κατέχει κάποιος, τόσο λιγότερο έχει διάθεση να τα θέσει υπό διακινδύνευση και κατά την γνώμη μου ορθώς πράττει (τουτέστιν δεν πράτει τίποτε από πλευράς επαναστατικής ετοιμότητος, εκτός και εάν κάποιες συντεχνίες τον καλέσουν να κινητοποιηθεί σε ρεφορμιστική βάση για το λουκάνικο στην φασολάδα). Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο οι ναζιστές ξεκλήρησαν στην κυριολεξία τούς Γιούνκερς, δηληδή τούς Πρώσσους γαιοκτήμονες. Διότι είτε μάς αρέσει είτε όχι, οι πραγματικοί αριστοκράτες ήταν αυτοί, που έδειξαν ενάντια στον μελανοχίτωνα  μικροαστικό συρφετό, που έθεσαν τα μονοπώλια των KRUP και IG FARBEN καθώς και η WALL STREET σε φασιστικό παροξυσμό, πυγμή και τσίπα, καθώς το κομμουνιστικό κόμμα έθετε ως κύριο αντίπαλο κατά την διάρκεια τού μεσοπολέμου με την θεωρία τού "σοσιαλφασισμού" ως κύριο αντίπαλο την σοσιαλδημοκρατία. Οπότε, καλόν θα ήτο να πάνε οι άσχετοι "επαϊόντες", που αναφέρονται σε "βλαχομπαρόκ", να μελετήσουν τι προσέφερε το μπαρόκ στην αρχιτεκτονική, την μουσική και την φιλοσοφία.

  Αυτοί που κράτησαν ευφυέστερη στάση στο ζήτημα τού Τραμπ, ήσαν κάποιοι αμερικάνοι διανοητές, οι οποίοι είτε κράτησαν επιφυλακτική στάση, στην βάση τής αναμονής μέχρι να ξεδιπλωθούν επαρκώς οι επιλογές τής νέας διοικήσεως, είτε είπαν, όπως ο Noam Chomsky τα πράγματα με το όνομά τους. Συγχαρητήρια αξίζει να δοθούν και στον Χάρυ Μπελαφόντε. Τελικά οι κοινωνικοί ακτιβιστές είναι αυτοί που μπορούν να σκέφτονται, διότι διαθέτουν καρδιά και είναι εις θέσιν να διαχωρίζουν την ελευθερία από την ελευθεριότητα.

  Πώς μπορώ όμως να απαντήσω στο ερώτημα που έθεσε ο ευγενικός μου σχολιαστής, πριν ολοκληρώσω την αναφορά μου στον Ουμπέρτο Έκο και ιδιαίτερα αποτιμώντας αυτά που εξαίρει αυτός στο "Νεκροταφείο τής Πράγας"; Και με ποιο τρόπο μπορώ να αναφερθώ στο σχέδιο Β' τού Αρμαγεδώνος, αυτό που αποκαλώ "ΜΙΚΡΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ" για την εφαρμογή τού οποίου εξελέγη ο Τραμπ, πριν προχωρήσω στην περεταίρω ανάπτυξη τού θέματος "ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ";

  Όμως δεν μπορώ να χαλάσω σε αυτόν τον ευγενικό φίλο το χατήρι. Με υποχρεώνει εκ τών πραγμάτων να ΄κάνω κάποιο γρήγορο φλας μπακ. Όμως αισθάνομαι υποχρεωμένος να ανταποκριθώ.
Όπως έχω κατ' επανάληψη τονίσει, θεωρώ μάταιο, να επιχειρεί κάποιος γεωπολιτικές αναλύσεις, χωρίς να διαθέτει ένα λειτουργικό πλήρες αναλυτικό όργανο, το οποίον να εδράζεται στην φιλοσοφία και δη στην οντολογία. Λόγω λοιπόν, ότι έχω επωμισθεί αυτοβούλως αυτό το καθήκον, όχι διότι διαθέτω ως μπετατζής τα απαραίτητα κότσια, αλλά διότι τέλος πάντων κάποιος πρέπει επί τέλους να αναλάβει το καθήκον αυτού τού εγχειρήματος, ώστε να μην επαναλαμβάνονται πλέον κατ' αποκλειστικότητα οι αδιέξοδες μεθοδολογίες τών Μαρξ και Πόππερ, προχωράω στο ζουμί. Μπορεί, όπως λέει η παροιμία: "Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει". Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, αδυνατούμε να δούμε το βουνό που βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας. Και εάν περίμεναν οι αρχαίοι αστρονόμοι τον Γιούρι Γκαγκάριν, ο οποίος είδε πρώτος την γη από ψηλά, για να αποφανθούν, ότι η αυτή είναι σφαιροειδής, τότε θα είχαμε χάσει σημαντικά επεισόδεια.


2. ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΟ Α΄ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β΄. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

  Τα ακόλουθα σε αυτό το κεφάλαιο κατατίθενται με συνοπτικό τρόπο. Αυτό γίνεται στα πλαίασια τού ανακοινωνεθέντος φλας μπακ, χωρίς διάθεση εβιντιατσιαλισμού, καθότι υπάρχει στην διάθεση τού γράφοντος αρκετή περί αυτών δυνατότητα τεκμηρίωσης. Αυτή όμως απαιτεί χώρο και χρόνο, που ανήκει και θα αποδοθεί στα πλαίσια τής ανάπτυξης τών δύο θεμάτων (Έκο και Αρμαγεδωνισμός) που απασχόλησαν τις προηγούμενες αναρτήσεις.

  Το σημαντικότερο κείμενο που έχει κατατεθεί ιστορικώς στα πλαίσια τού Αρμαγεδωνισμού δεν μπορεί παρά να προέρχεται από τούς Αρμαγεδωνιστάς και δεν μπορεί να είναι άλλο παρά το μανιφέστο τους. Πρόκειται περί τής περιωνύμου επιστολής τού Albert Pike προς τον Mazzini. Αυτή θα αναλυθεί διεξοδικά στην αναφορά στο "Νεκροταφείο τής Πράγας". Συνοπτικώς πρόκειται για μια καταγραφή υπό μορφή επιστολής από τον επικεφαλής τού ελευθεροτεκτονισμού τών ΗΠΑ στρατηγού Albert Pike, η οποία απεστάλη κατά τα τέλη τού προπερασμένου αιώνος και στην οποία γίνεται αναφορά σε τρείς παγκοσμίους πολέμους, οι οποίοι συμφώνως προς τούς ισχυρισμούς στην επιστολή, πρόκειται μελλοντικώς να διεξαχθούν. Ο διεξαγωγή τού πρώτου και τού δευτέρου παγκοσμίου πολέμου έλαβε χώρα επακριβώς με τον τρόπο που αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή. Υπό αυτήν την έννοια εκτιμώ ότι, το εν λόγω κείμενο αποτελεί το σημαντικότερο κείμενο τού γενικού σχεδίου "master plan". Η σημασία του δεν στάθηκε καθοριστική μόνο για την συσπείρωση τών δυνάμεων τού σχεδίου στο παρελθόν, αλλά πυροδότησε - κατά τις εκτιμήσεις μου - και ΟΛΕΣ τις στρατηγικές επιλογές των δυνάμεων τού αντισχεδίου, όπως η εξόντωση τών πολιτικών αντιπάλων τής σταλινικής ομάδας το 1929, 1934 και 1938 καθώς και την βίαιη κολλεκτιβοποίηση στην Σοβιετική Ένωση κατά το έτος 1932 με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ουκρανία και όχι μόνο (το αντίστοιχο τίμημα πληρώνει η Αγία Ρωσία σήμερα). Το αυτό αφορά την ανάδειξη τού Ζντάνωφ ως διαδόχου τού Στάλιν, τον γάμο τού υιού τού πρώτου με την θυγατέρα τού δευτέρου Σβετλάνα Αλληλούγεβα, την ανάδειξη τών Αντρόπωφ, Γκορμπατσώφ και Γέλτσιν, αλλά και την "επώαση" τού Μεγάλου Σωτήρος τής ανθρωπότητος και ακραιφνούς Ελληνιστού Βλαδιμήρου Πούτιν. Το αυτό αφορά την ανάδειξη τής αντιαρμαγεδωνικής ομάδος στο Ιράν με επικεφαλής τον τεράστιο Ηγέτη Αχμεντινετζάτ, καθώς και την ανάδειξη όλων τών σημερινών Ιρανών ριζοσπαστώνεπιστημόνων, οι οποίοι επανακαθορίζουν τα επιστημονικά δεδομένα και  αποτελούν μετενσάρκωση ή και κλωνοποίηση αρχαίων Ελλήνων Σοφών. Από πλευράς θιασωτών τού σχεδίου η επιστολή πυροδότησε την κλωνοποίηση τού Μπαράκ Ομπάμα καθώς και την ανάδειξη τού στρατηγού Πετρέιους. Ο Ιούλιους Καίσαρ έδωσε την τελική μάχη  κατά την ολοκληρωτική στρατιωτική εκμηδένιση τών αντίπαλων δυνάμεων εναντίον τού Petreus στην βόρειο Αφρική.

  Η εν λόγω επιστολή αναφέρεται στην διεξαγωγή τού τρίτου παγκοσμίου πολέμου μεταξύ τού συνασπισμού τών χριστιανικών εθνών και τού Ισραήλ αναντίον τών ισλαμικών χωρών. Ως εκ τούτου καθίσταται κατανοητόν, ότι τα φλiναφήματα τών Samuel Hutington "Σύγκρουση τών Πολιτισμών" και τού αλητάμπουρα Francis Fukuyama "Το Τέλος της Ιστορίας" καθώς και το "State Building" αποτέλεσαν εξειδίκευση τής πλατφόρμας τού Pike.
  Στα ίδια πλαίσια εντάσσεται η ανάδειξη τής λεγομένης "Ισλαμικής Αδελφότητος" από τούς ναζιστάς και τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες τών Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν από τής ΗΠΑ και λοιπές δυνάμεις τής δύσεως, η δημιουργία τής Αλ Κάιντα, οι δύο εισβολές στο Ιράκ, η καταστροφή τής Λιβύης, η κατασκευή τού εκτρώματος Μπόκο Χαράμ,  καθώς και η κατασκευή και υπερδιόγκωση τού ισλαμοφασισμού.
  Ο μεγάλος Αρμαγεδών τού Ομπάμα προέβλεπε την μετατροπή όλης τής Μέσης Ανατολής, πρόσω και κεντρικής Ασίας, τού Καυκάσου και τής βορείας Αφρικής σε ζώνες ολοκληρωτικού χάους με την επικράτηση τών τζιχαντιστών. Εξαγωγή τού τζιχαντισμού μέσω τής επιβεβελημένης μετακινήσεως πληθυσμών - λαθρομεταναστεύσεως στην Ευρώπη με πλήρη επικράτηση τού μπάχαλου. Μετά την επικράτηση τού χάους στις περιοχές που προαναφέρθησαν, καθώς και τήν ολοκληρωτική επικράτηση τών τζιχαντιστών στην Τουρκία, στόχος τού μάστερ Πλάν ήταν η προώθηση τών τζιχαντιστικών ορδών στην νότιο Ρωσία. Ο υποτιθέμενος διαμελισμός τής Τουρκίας από το ΝΑΤΟ δεν επέβλεπε τελικώς στην κατασκευή κουρδικού κράτους, όπως η πλειοψηφία πιστεύει, αλλά στην ολοκληρωτική επικράτηση τού ISIS στην Τουρκία και στην απορρόφηση από αυτό όλων τών τουρκμενικών τζιχαντιστικών ομάδων. Αυτή ήταν τελικά η αιτία (σε συνδυασμό με την στρατιωτική αρρωγή τής Ρωσίας στην Συρία) που έσπρωξε την ομάδα Ερντογκάν στην σύμπραξη με τούς Ρώσους. Κάποια στιγμή κατανόησε ο δήθεν πονηρός, αλλά εν τέλει βλαξ μεμέτης, ότι τα τριάκοντα αργύρια που εισέπρατε ετησίως από τούς σαουδάραβες, δεν ήταν παρά καρφιά στο φέρετρό του.
  Η πρόκληση σχετικά ανώδινης στρατιωτικής παρουσίας τού ΝΑΤΟ στα δυτικά σύνορα τής Ρωσίας και η μεταφορά εκεί επιθετικών πυρηνικών όπλων ήταν αυτή, που υπολόγιζαν οι δυτικοί, ότι θα εξανάγκαζε τούς Ρώσους μέσα σε μια κατάσταση οικονομικού αποκλεισμού, εσωτερικής διαλύσεως και χάους από την σχεδιαζόμενη επίθεση τών νικηφόρων τζιχαντιστών, που θα μάζευαν την σάρα και την μάρα τών ανέργων από την υπεργεννητικότητα στις διαλυμένες οικονομίες τών ισλαμικών χωρών, να πατήσουν τα κουμπιά τών πυρηνικών, για την επιβολή τού Αρμαγεδώνος. Οπότε και τα πυρηνικά τού Ισραήλ θα έδιναν το έναυσμα ώστε να μετατραπεί το ίδιο με κέντρο την ομώνυμο περιοχή σε ένα νέο τεράστιο Άουσβιτς, συμπαρασύροντας στο μεκαλειό, όχι μόνον τις γειτωνικές χώρες. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΝΑ ΕΚΡΑΓΟΥΝ ΣΑΡΑΝΤΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ. Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΪΑΣ ΜΕΙΟΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΕΝΤΕ ΒΑΘΜΩΝ ΕΠΙ ΜΙΑ ΕΞΑΕΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ. Και άντε μετά από αυτό να επιβιώσει στον πλανήτη λέπι κατσαρίδας.

  Οι λεγάμενοι όμως σχεδίαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Παρόλο που οι δυτικές χώρες είχε αναπτύξει εκατοντάδες ινστιτούτα για την μελέτη τής Ρωσίας και τής Ρωσικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη υποθαλπτικής πρακτικής σε βάρος της, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ) ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.
  Παρόλο που δαπάνησαν δισσεκατομμύρια στην έρευνα οπλικών συστημάτων με επικεφαλής μια χώρα με 600 δις πολεμικές δαπάνες ετησίως ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΑΠΑΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΝΑ ΤΗΣ.

  Αλλά οι Ρώσοι έχουν ψυχή, βαρβάτους μαθηματικούς και ένα ισχυρότατο ελληνογενή πηρύνα, που βρίσκεται πίσω από τον θρίαμβό τους. Μόνο ένας βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τούς Ρώσους και τούς Ιρανούς: ΟΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΙ.

Να γιατί ο Βλαδίμηρος έφτυσε στην σούπα κάνοντας τον μεγάλο Αρμαγεδώνα αλιφή για κάλους.

Βγαίνει ο Τραμπ και διακηρύσσει: "Σε ένα μήνα θα έχω τελειώσει με τούς τζιχαντιστές".
Σιγά ρε μεγαλε, πώς έτσι; Μήπως ψήνεις καφέδες στο Κρεμλίνο, όταν συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο;

  Δεν είναι όμως μόνον η αλιφή για κάλους, που χρησιμοποιεί για μπριγιαντίνη ο χωριστράκιας. Καθότι έχει μεγάλο πρόβλημα μέσα στην χώρα του: Ποιος κάθησε να ασχοληθεί με τον έντιμο αυτόν Άνδρα, που τού χρωστάει τεράστια ευγνωμοσύνη η ανθρωπότης, τον άγγλο στρατηγό Μάικελ Τζάκσον; Όταν είχαν κατέβει τα ρωσικά εαροπλάνα στην Πριστίνα πριν το τέλους τού πολέμου στην  Γιουγκοσλαβία, αποβιβάζοντας χιλιάδες Ρώσους κομμάντος ρώτησε τότε αυτός τον επικεφαλής τών δυνάμεων τού ΝΑΤΟ στην Ευρώπη στρατηγό των ΗΠΑ Γουέλσεϋ Κλαρκ τι να πράξει. "Χτύπα τους", διέταξε ο Κλαρκ. "Δεν είναι αυτό δυνατόν", απάντησε ο Τζάκσον. "Δεν μπορώ να ξεκινήσω τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Δεν έχεις δικαίωμα να μού δώσεις μια τέτοια διαταγή. Είμαι στρατηγός και δεν δέχομαι τέτοιες διαταγές".  "Χτύπα τους", ούρλιαζε ο Κλαρκ, "είσαι στρατηγός τριών αστέρων και είμαι στρατηγός τεσσάρων αστέρων, οπότε σε διατάσσω". "Αρνούμαι", απάντησε ο Τζάκσον. "Θα επικοινωνήσω σχετικά με την κυβέρρνησή μου".
  Η Αγγλική κυβέρνηση συμφώνησε με την πρόταση τού στρατηγού Τζάκσον, να μην γίνει επίθεση εναντίον τών Ρώσων. Η παρρησία και ο ανδρισμός του έσωσε την ανθρωπότητα, η οποία βρέθηκε στο χείλος του τρίτου παγκόσμιου. Σήμερα είναι και ο όδιος ο Γουέσλεϋ Κλαρκ θιασώτης τής αντιπολεμικής διαφωτίσεως. Διαβάστε το βιβλίο του "Don't Wait Till the Next War Comes".

  Αυτό το συμβάν περιέχει αυτά που τόσο εύστοχα ανέλυσε ο μακαρίτης Νίκος Πουλατζάς, ως ο καλύτερος σύγχρονος θεωρητικός τού κράτους, στα βιβλία του. Στο εξέχουσας σημασίας έργο του "Φασισμός και Δικτατορία", περιέγραψε ο έξοχος αυτός διανοητής το βασικό χαρακτηριστικό τών ολοκληρωτικών καθεστώτων. Πρόκειται για καθεστώτα εκτάκτου ανάγκης, άρα είναι βραχύβια.
(Για ποιον αντιχρηστάκη λοιπόν και για ποια επιβολή παγκόσμιας δικτατορίας μάς ομιλούν, όταν το διακύβευμα είναι ο Αρμαγεδών; Τι θα κάνει ο αντιχρηστάκης, όταν ήθελε καθήσει στον θρόνο τής σιών, θα μετράει τα μπεκερέλ στα εναπομείναντα μπάζα;)
  Όταν σκαρώνουν κάποιοι Αρμαγεδώνα τα παίζουν όλα για όλα. Σε αυτό το χαρτί ακουμπά το σύστημα τα πάντα. Τα ίδια τα εντόσθιά του. Και όταν μπαχαλοποιεί σύνολο το βιός του για να το κάψει, εάν δε τού κάτσει, τρέχει και δεν φτάνει. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣΤΡΑΚΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΑ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΑ.
  Το πρώτο που ξεφεύγει είναι ο ίδιος ο στρατός, ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ.
  Αναρωτηθήκατε για ποιον λόγο έβαλε τον στρατηγό Φλυν σύμβουλο ασφαλείας; Μήπως ήταν αυτός που είχε ξεσηκωθεί ενάντια στην δημιουργία και στήριξη τών τζιχαντιστών; Τα έγραφε διεξοδικά ο Thierry Meyssan στο Voltairenet.org. Καλείται τώρα ο Φλυν να συμμαζέψει τα μπάζα τού Ομπάμα στο Πεντάγωνο. Παραβλέπουμε διστυχώς μια απλή αλήθεια: Μεταξύ αυτών που αποκαλούμε υποτιμιτικά "μπάτσους" και "καραβανάδες" συγκαταλλέγονται μερικού από τούς πλέον φιλότιμους συμπολίτες μας. Είναι η ψυχολογία αυτών τών μηχανισμών, που βοηθάει κάποιους από τα μέλη τους, που δεν απορροφόνται από τον χυλό τού εξανδραποδισμού που επιβάλλουν οι πολιτικοί και οι στοές σε αυτούς τούς μηχανισμούς, να αναπτύσουν αρχές, υπευθυνότητα και αυτοθυσία. Ο στρατός προσβλέπει κατ' όνομα στην άμυνα τής χώρας. Καλεί τα μέλη του να προσφέρουν την ζωή τους για την υπεράσπιση τής ζωής τών πολιτών, τής εθνικής κυριαρχίας και τών ιερών τού Έθνους. Η αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας προσβλέπουν κατ' όνομα στην προάσπιση τής δημοσίας τάξεως και την προάσπιση τών πολιτών από το έγκλημα. Και αυτές, οι έστω μόνον κατ' όνομα αρχές, διαπλάθουν - είτε το αποδεχόμεθα, είτε όχι σε υποσυνείδητοι βάση τον χαρακτήρα κάποιων μελών τους, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Ο στρατηγός Νάσερ και ο συνταγματάρχης Καντάφι δεν βγήκαν από λέσχη προσκόπων, αλλά από στρατώνες. Και ο Ιωσήφ Στάλιν δεν βγήκε από γιάφκες, αλλά από τα χαφιέδικα καταγώγια τής τσαρικής αστυνομίας Οχράνας. Επισυνάψτε του όποια εγκληματική κτηνωδία επιθυμείτε. Όμως, εάν δεν υπήρχε ο Κόμπα, σήμερα όλοι θα σερνόμαστε με μια αλυσίδα στο πόδι, που θα έφερε μια σιδερένια μπάλα με τον αγκυλωτό σταυρό. Είστε εις θέσιν να κατανοήσετε, ότι στην ζωή δεν υπάρχει μόνον το άσπρο και το μαύρο, αλλά και το γκρίζο, μέσα στο οποίον χώνεται η επιβίωση; Εάν η μαμά μας και ο μπαμπά μας δεν ήταν εις θέσιν να κάνουν συμβιβασμούς μεταξύ τους, συχνά εξουσιαστικούς, καταπιεστικούς, συμφεροντολόγους, ή ακόμη και πρόστυχους, εμείς μάλλον δεν θα είχαμε γεννηθεί καν.
  Οκτώ είναι λοιπόν οι επαναστατικοί θεσμοί τής κοινωνίας κατά σειράν αξιολογήσεως:

1. Ο στρατός
2. Τα σώμαστα ασφαλείας
3. Ο αντισατανιστικός κλήρος
4. Οι επαναστάτες διανοούμενοι και ειλικρινείς φιλόσοφοι
5. Οι συνειδητοί μαθηματικοί και οι σαμάνοι
6. Οι λεφτάδες που κατανοούν το πραγματικό τους συμφέρον και δεν απορροφούνται στο βόρβορο τής χλιδής και τής αλαζονείας
7. Οι πονόψυχοι και ελεήμωνες ανθρωπισταί.

Αυτοί είναι που μεταλάσσουν τον κόσμο προς το καλύτερο.

   Ο Τραμπ έρχεται σε αυτήν την βάση να φορέσει το αντικλίντον σκάφανδρο, για να περισσώσει ότι μπορεί από τα μπάζα τού μεγάλου Αρμαγεδώνος, τα απολωλότα πρόβατα τού συστήματος, που έστρεψαν τις πλάτες στην βυθιζόμενη μαούνα, που ονόμάσθη "θωρηκτόν αναψυχής η νέα τάξις".
   Εξ άλλου το δηλώνει απερίφραστα ο άνθρωπος: Θα υποστηρίξει με κάθε μέσον το Ισραήλ και θα πατάξει απροσχημάτιστα το Ιράν. Τώρα που τα τζιχάντια ρούφηξε ο ρουμπινές τής ιστορίας, αυτό που τού απομένει είναι η ραβινική αρμαγεδωνική σέχτα Λούμπαβιτς (σε αυτήν θα αναφερθώ προσεχώς αναλυτικά) και οι αρμαγεδωνιστές μουλάδες τού Ιράν, που αναμένουν την καταστροφή τής συντέλειας για τον ερχομό τού Ιμάμη Μα Ντι. Τουτέστιν οι 350 πυρηνικές κεφαλές τού Ισραήλ και οι πνευματικοί απόγονοι τού Ζοροάστρη απέναντι. Όμως πίσω από τον μπερντέ τού πυρηνικού χειμώνα καραδοκεί ότι πιο επικύνδυνο υφίσταται. Η λερναία ύδρα. Ιδιαίτερα επικίνδυνη διότι είναι ελληνόφωνη με πείρα χιλιετιών.

  Ας ασχοληθούμε λοιοπόν και με ένα από τα πρόσφατα τερτίπια της:


3. ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ DER SPIEGEL ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΗΝ ΡΟΜΠΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

  Στο εξώφυλο τού προσφάτου τεύχους τού περιοδικού DER SPIEGEL παρίσταται κατάφωρη προσπάθεια αντιστροφής - διαστροφής τής παραστάσεως τού Περσέως που κρατάει το κεφάλι τής μέδουσας με στόχο την νόθευση τού πεδίου πληροφορίας. Ποια είναι η μέδουσα γνωρίζουμε από την μυθολογία και δεν είναι άλλη από τις δυνάμεις τών κρόνειων ιερατείων, που εκπροσωπεί ο Τραμπ. Το όνομα Περσεύς παραπέμπει ηχητικώς κατ' ευθείαν στους Πέρσες.  Οι θέσεις των παρισταμένων προσώπων, όπως είναι σχεδόν σε όλες τις ιστορικές παραστάσεις, αντιστρέφονται στο εξώφυλο τού περιοδικού. Την θέση τού Περσέως καταλαμβάνει η μέδουσα και την θέση τής μέδουσας καταλαμβένει ο Περσεύς.  Με αυτόν τον τρόπον απεικονίζεται η μέδουσα υπό τήν μορφή τού Τραμπ να έχει αποκεφαλίσει τον Περσέα - δηλαδή τούς Πέρσες - και να κρατάει την κομμένη κεφαλή του.
  Συμπαθητική μαγεία δεν κάνουν μόνον οι πρωτόγονες φυλές κανιβάλων, αλλά και οι σύγχρονοι γραβατωμένοι κρατικοί τεχνικοί τής εξουσίας μαύροι μάγοι. Η "συμπαθητική" μαγεία δεν τελείται πλέον μόνον μέσα στην ζούγκλα, αλλά και στις ζούγκλες τών σύγχρονων πόλεων, όπου  έχει στιβαστεί και αμπαρωθεί η ανθρωπότητα. Οι πόλεις βρύθουν στην κυριολεξικά από τελετουργικά σύμβολα μαγείας.
  Το κόκκινο συμβολίζει το αίμα. Και το λευκό τον λεγόμενο "ήλιο τού μεσονυκτίου". Σε συνδυασμό τα δύο συμβολίζουν την ανθρωποθυσία σε υπόγειο σπήλαιο, όπου ξάφνου γίνεται "η νύχτα μέρα". Με την αιμοποσία εμφανίζονται και οι "θεοί", ένεκα διμεθύλτρυπταμίνης. Αυτό συμβολίζει ο κόκκινος σταυρός στον λευκό μανδύα τών ιπποτών τού ναού, το κόκκινο σαρίκι και ζωνάρι στα λευκά ενδύματα τών ασσασίνων, ο ερυθρός σταυρός σε λευκό φόντο τής σημαίας τής αγγλίας, το ρόδο σε σχήμα ανάποδης πεντάλφας τών ροδοσταύρων. Κατ' αντιστοιχία και η κόκκινη γραβάτα σε φόντο του λευκού υποκαμίσου τής προκειμένης παραστάσεως. Το μαύρο κοστούμι παραπέμπει σε μαύρο ιερατικό μανδύα, όπου αντί κουκούλας, το ξανθό μαλλί παρραπέμπει στο πάγιο ηλιακό σύμβολο. Η ανεστραμμένη μάχαιρα προς τα άνω παραπέμπει στο ελευθεροτεκτονικό τελετουργικό "νακέμ αδονάι" ήτοι "θα σκοτώσουμε τον θεό". Και στο κάτω μέρος: "America First". Τουτέστιν ο πρώτος που θα περάσει από μάχαιρα θα είναι η ίδια η Αμερική.
  Το εικονιζόμενο πρόσωπο δεν έχει αισθητήρια όργανα - οφθαλμούς και μύτη - πλην τού ανοικτού στόματος, όπου προβάλλουν τα δόντια. Δηλαδή διεύρυνση τών αισθήσεων μέσω κρεοφαγίας, άρα δυμεθύλτρυπταμίνης.
   Ένα εξώφυλο που υποτίθεται ότι αντιμάχεται τον Τραμπ, ενώ με προφανέστατο τελετουργικό μαύρης μαγείας προωθεί το πρόγραμμά του, το πρόγραμμα τού "μικρού" αρμαγεδώνος. Υπάρχει τελικά το λιγάκι εσφαγμένος, το μερικώς δολοφονημένος, ή το εν μέρει νεκρός; 
  Να πιστέψουμε, ότι πίσω από το έντυπο τού φιλοσιωνιστού Rudolf Augstein βρίσκονται άλλοι από αυτούς που βρίσκονται όπισθεν τού φιλοσιωνιστού Τραμπ; Να πιστέψουμε ότι όπισθεν τού νεοταξικού project Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται άλλοι από αυτούς που καθορίζουν τις τύχες τών ΗΠΑ; Αυτοί που σκηνοθετούν αυτό το γκροτέσκο παραμύθι, ωφείλουν μια εξήγηση. Για ποιες δυνάμεις πρόκειται εν τέλει, οι οποίες αντιμάχονται μεταξύ τους; Για ποιά συμφέροντα; Για ποιες αντιμαχόμενες ολιγαρχίες;

  Συνηθίζεται να λέγεται ότι "Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις". Αυτή η πρακτική φαίνεται πλέον να εφαρμόζεται και σε άλλα ρεζιλίκια.

  Ο στόχος τού Τραμπ είναι να αποστασιοποιήσει την Ρωσία από το Ιράν, με στόχο την επιβολή τού μικρού Αρμαγεδώνος. Σε ένα πράγμα όμως ο Τραμπ έχει αναμφίβολη επιτυχία. Στην πλούσια κόμη. Καθότι ο πνυγμένος από τα μαλιά πιάνεται.

  Άξιζε να σκάσω στα γέλια με τούς σαλντιμπαγκισμούς και τα ρεζιλίκια, στα οποία έχουν περιπέσει. Δεν μπορώ όμως με τόσο πολύ αίμα αθώων που χύνεται. Μοναδική μου παρηγοριά η πλήρης βεβαιότητα, ότι ο Αρμαγεδών θα ματαιωθεί. Ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα ευτυχισμένο μέλλον, χωρίς πολέμους και ανθρωποφαγία.

Άντε να περάσει κι αυτός ο εφιάλτης.
Λίγο ακόμη να δούμε τις μυγδαλιές ν' ανθίζουν, την θάλασσα να κυμματίζει,
Λίγο ακόμη να ανεβούμε λίγο ψηλότερα, για να υποχωρήσει το σανίδωμα κάτω από την πίεση την μεγάλη τού ήλιου.

Σε επόμενη ανάρτηση με θέμα "Στα Πλοκάμια τής Μαγείας τών Πόλεων" θα γίνει αναφορά στούς ελληνοφώνους, οι οποίοι διαμορφώνουν πρωταγωνιστικώς τα σύμβολα μαγείας παγκοσμίως. Καθότι "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον". Ή να βγάλω το συμπέρασμα, ότι αυτοί που κατέχουν τον μύθο τού Περσέως σε βαθμό, ώστε να μπορούν να τον αντιστρέφουν σε μαγική βάση, δεν είναι ελληνόφωνοι;

ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΠΕΤΑΞΕ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ - ΓΕΛΑΣΕ.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαιρομαι ιδιαιτερως που προκαλεσα την παραγωγη αυτης της νεας κ τοσο αποκαλυπτικης μποτιλιας.περιμενουμε εναγωνιως κ τα συμπληρωματα για τον Εκο,τους αρμαγεδωνιστες αλλα μην ξεχνας φιλε Διονυση οτι "μας χρωστας" κ την ερμηνεια των χωριων του Εμπεδοκλη.ειναι ιδιαιτερης σημασιας -κ πιστευω ειναι η ειδοποιος διαφορα του παροντος ιστολογιου-οι αναφορες στα "αιθερικα" τεκτενομενα,γιατι ειναι το "δυσκολο μονοπατι" στην αντιληπτικη μας ικανοτητα.ειναι τα σημεια που "δεν φαινονται" δια γυμνου οφθαλμου,που η μοχλευση τα κανει μη αντιληπτα κ που ομως αποτελουν τον πυρηνα της υποδουλωσης μας.
Πηγαινοντας πισω,φιλε Διονυση,θεωρω το "520+1 παιδικο παραμυθι" το πιο "γλυκο κ ερωτευσιμο" αρθρο σου,καθ οτι το μελετησα κ ξαναγυριζα σ αυτο αρκετες φορες...
Εις αναμονη,λοιπον της εξαιρετικης ποιοτητος "μελιου" της διανόησής σου.....
με εκτιμηση i.w.

nikos είπε...

Εύγε αδελφέ σε περιμέναμε πως και πως

nikos είπε...

στο δημοσίευμα https://olympia.gr/…/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2…/ έθεσα και κάποια ερωτήματα ότι αφορά το συμβάν
– Είναι αλήθεια ότι στις αποθήκες της ΔΕΗ υπάρχουν στρόβιλοι της προηγούμενης τεχνολογίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον κατεστραμμένο στρόβιλο με πολύ χαμηλό κόστος, εάν δεν είχε αλλάξει η τεχνολογία;
– Είχε τόση διαφορά στην απόδοση ο στρόβιλος της νέας τεχνολογίας που αντικατέστησε τον παλιό, ώστε να δικαιολογεί μια αντικατάσταση που στην πρώτη μεγάλη βλάβη θα κοστίσει ο «κούκος αηδόνι»;
– Ειναι αλήθεια οτι ο στρόβιλος της τέταρτης μονάδας αντικαταστάθηκε γύρω στο 2010 από άλλον στρόβιλο διαφορετικής τεχνολογίας από αυτήν που χρησιμοποιούνταν μέχρι εκείνην τη στιγμή, κατασκευασμένος από γνωστό πολυεθνικό κολοσσό ο οποίος κατασκευάζει από καφετιέρες και τηλεφωνικά κέντρα μέχρι στροβίλους και ηλεκτρικούς αυτοκινητοδρόμους(διάβαζε SIEMENS);
την μετασκευή οπως κατέγραφε την έκανε η περήφανη ναβαρχηδα τις ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Η SIEMENS .μετά και την χθεσινή δήλωση Παναγιωτακη στην Πτολεμαΐδα http://e-ptolemeos.gr/m-panagiotakis-apo-tin-ptolema%CE%90…/ δεν πρεπει η ΔΕΗ να ζητήσει η παρέμβαση αυτή να γίνει και να επιβαρυνθεί η SIEMENS του Μητσιοτακη Χρυστοφορακου .Ένα τέτοιο έργο δεν έχει εγγύηση ,δεν πραγματοποιηθηκε με παρέμβαση ,εγγύηση και χρήματα του ευρωπαϊκού πολίτη. Ζητάω πολλά η κανένας δεν σκέπτεται

nikos είπε...

13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ #skouries
https://vasilinos.wordpress.com/2017/02/11/13-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%B9-skouries/

mnk είπε...

Βλέπω, Μποτίλια, πως, τώρα που το πρόβλημα έφτασε και στην Γερμανία, ανακάλυψες τα κακά της λάθρομετανάστευσης. Μήπως, κάποια στιγμή, θα έπρεπε να ζητήσεις συγγνώμη απ' αυτούς που τα έλεγαν μια δεκαετία πίσω, επειδή αυτοί τα βίωναν ήδη στο πετσί τους, και τους οποίους εσύ αποκαλούσες -με σκαιό τρόπο- ρατσιστές και ακροδεξίους;

Άσε που ανακάλυψες και τον "μεγάλο σωτήρα της ανθρωπότητας" Πούτιν...
[Όπως πάντα ακραίος και μονοδιάστατος στις εκτιμήσεις και τις εκφράσεις. Διότι ο Πούτιν δεν είναι ο "Πούτιν", αλλά ο Πούτιν είναι ο μπροστινός όλου του παλαιού πλέγματος της ΚGB, που βεβαίως και δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν φαντασιόπληκτο μεγαλομανή να κάνει την Ρωσσία προτεκτοράτο του. Το ότι εξ αυτού ωφελούνται κι άλλοι λαοί, δεν είναι παρά παράπλευρες ωφέλειες.]

mnk είπε...

Υ.Γ. Κι αν κάποιος παίζει στα δάχτυλα την σημειωτική και τις εφαρμογές της, αυτός είναι η ΚGB. Η χονδροειδής χαζαροκαμπαλιστική σκέψη παράγει ορνιθοσκαλίσματα και παιδικά σκαριφήματα μπροστά στα masterpieces της ΚGB, με αποτέλεσμα εσύ σήμερα να αποκαλείς τον Πούτιν "μεγάλο σωτήρα της ανθρωπότητας".

Μποτίλια Στο Πέλαγος είπε...

@ mnk

Αγαπητή,
το χρονικό και τα περί μετανοίας άφησέ τα καλύτερα στην μπάντα, διότι στα 44 χρόνια που ζω στην Γερμανία, από την πρώτη μέρα που πάτησα το ποδάρι μου εδώ μέχρι σήμερα, το χοντρό μου πρόβλημα ήταν και παραμένουν οι γερμανοί και όχι οι ξένοι. Εάν δεν είχαμε έλθει οι ξένοι εδώ πέρα, οι γερμανοί θα ήσαν 500 χρόνια πίσω (ενώ με την βοήθειά μας ενδιαμέσως κατάφεραν να είναι μόνο 250 πίσω). Βεβαίως, για όσους δεν έχουν φάει μια ζωή το κουρμπέτι στην μάπα, συχνά το κέντρο τού κόσμου είναι ο αφαλός τους, με αποτέλεσμα να αναλώνονται σε εικασίες για τούς άλλους.
Οι άποψή μου για την μετανάστευση ήταν ανέκαθεν και παραμένει ξεκάθαρη. Ήδη τον Νοέμβριο τού 2010 έγραφα στην ανάρτηση:

http://bostopel.blogspot.de/2010/11/blog-post_21.html

"Στην περίπτωση της Ελλάδος έχει αποφασιστεί η εκδίωξη όλων των γηγενών Ελλήνων από την χώρα και ο εποικισμός της κυρίως από ισλαμικούς πληθυσμούς, αλλά και άλλους. Το πρώτο στάδιο αυτού του σχεδίου εφαρμόστηκε μέσω της αθρόας εισαγωγής λαθρομεταναστών στην Ελλάδα από ισλαμικές χώρες. Αυτοί που κινούν τα νήματα αυτής της κλιμακούμενης εθνικής αλλοιώσεως εκμεταλλεύθηκαν τα τραγικά αδιέξοδα της αθλιότητος κάποιων πληθυσμών, τα οποία οι ίδιοι δημιούργησαν, θέτοντάς ένα τμήμα τους σε κίνηση προς την Ευρώπη, στα πλαίσια μιας γενικότερης πολιτικής ανακατέματος που ακολούθησαν, την οποία ονόμασαν παγκοσμιοποίηση. Στην ουσία όμως πρόκειται για κάτι άλλο.

Πίσω από την μετανάστευση αυτών των πληθυσμών - στην ουσία πρόκειται για μια βεβιασμένη νέα μετανάστευση λαών - δεν ευρίσκονται εν τέλει ισλαμικές δυνάμεις, του ριζοσπαστικού ή μη ισλάμ, αλλά οι παγκόσμιοι εξουσιασταί, οι οποίοι κατοικοεδρεύουν ως επί το πλείστον στην Δύση. Όπως έχουν αποκαλύψει διάφοροι συγγραφείς, μεταξύ των οποίων και ο Έλλην Αθανάσιος Στριγάς, αυτοί δεν έχουν πατρίδα και στο διαβατήριό τους αναγράφεται στην θέση της εθνικότητος ο προσδιορισμός "International".

Ταυτόχρονα με την διοχέτευση των λαθρομεταναστών ισλαμικού θρησκεύματος στην Ελλάδα (και όχι μόνο) έχουν διοχετεύσει στοχευμένα και πράκτορές τους, οι οποίοι προπαγανδίζουν το Τζιχάντ και την Σαρία και συστηματικά επιχειρούν να προσδέσουν σε αυτά τους λαθρομετανάστες, εμφανιζόμενοι ως υποτιθέμενοι μαχητικότεροι εκπρόσωποι των δικαιωμάτων τους στις χώρες μετανάστευσης".
Τίς απόψεις μου σε αυτό το θέμα έχω εκθέσει ακόμη σε αρκετές αναρτήσεις, όπως εδώ:

http://bostopel.blogspot.de/2011/01/blog-post_26.html

συνεχίζεται...

Μποτίλια Στο Πέλαγος είπε...

@ mnk

Τους λόγους που καταφεύγεις σε συκοφαντία κατανοώ καλώς, διότι σε πονάει. Όταν έτρεχες να υπερασπιστείς στα σχόλια πριν από χρόνια την άλλη, που είχε κάνει σημαία της τα φαιοκόπρανα τού Μιχαλολιάκου, δεν σού άρεσε, ότι σε ανάγκασα να πεις τα πράγματα με το όνομά τους. Άφησε λοιπόν το παραμύθι, γιατί προσωπικά με κουράζει και δεν αρέσκομαι να επανέρχομαι. Είμαστε και οι δύο πολλά χρόνια στην διαδικτυακή πιάτσα, ξέρεις ποιος είμαι και ξέρω ποια είσαι. Και όλοι οι παλιοί μάς γνωρίζουν εξίσου. Δουλειά μου δεν είναι να κάνω ψυχανάλυση στον καθένα. Έχω δηλώσει συχνά ότι, παρά τις διαφωνίες μου μαζί σου, σε εκτιμώ, διότι έχεις και προσφορά, την οποία δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να αναγνωρίζω (γι αυτό εξ άλλου και ο ιστοτοπός σου συμπεριλαμβάνεται στούς συνδέσμους εδώ). Όπως επίσης αναγνωρίζω, ότι η συμμετοχή σου στα σχόλια εδώ ήταν κυρίως εποικοδομητική (μέχρι το συγκεκριμένο συμβάν).
Όσο αφορά τον Πούτιν, θα επανέλθω σύντομα και θα εκθέσω την οπτική μου πολύ αναλυτικά. Θα συμφωνήσω πλήρως με την άπαψή σου, ότι η KGB χειρίζεται αριστοτεχνικά τα σύμβολα. Προς στιγμήν θα επισημάνο μόνον αυτό: Εγώ, για λόγους επιβιώσεως, κάνω έντονη χρήση τής γερμανικής γλώσσας, ως μετανάστης. Εάν δεν υπήρχε η KGB το ίδιο θα έκανες και σύ, όμως μέσα στην ίδια την γειτωνιά σου, διότι εκεί ακόμη και σήμερα θα περιπολούσε η Βέρμαχτ. Δεν υπάρχει καλή μου μόνον το άσπρο και το μαύρο. Το γκρίζο μάς έσωσε πολλές φορές, διότι όλοι είμαστε ανθρωπάκια. Το αντίθετο ισχυρίζονται μόνον τα δογματικά μαγνητόφωνα. Και έχει τεράστια απόσταση να προσβλέπουμε στο τέλειο (διότι και αυτό υπάρχει - αλλά αγκομαχεί μέχρι να θριαμβεύσει) από το να νομίζουμε ότι είμαστε οι ίδιοι τέλειοι, επειδή αρεσκόμεθα να κουβαλάμε τα όποια λάβαρα.

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Δεν "έχω τσιμπήσει" με την αιτιολογία που δόθηκε για τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Φλιν. Τί παίζεται;

nikos είπε...

Κινεζικά μαχητικά προσγειώθηκαν σε ρωσικές βάσεις – Τρελάθηκαν οι ΗΠΑ: Θέλουν Γ” ΠΠ! -Τεράστια στρατιωτική ανάπτυξη σε Γερμανία-Βουλγαρία-Ρουμανία

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2017/02/ektakto-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b5%ce%b6%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b3%ce%b5%ce%b9%cf%8e%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%cf%83%ce%b5.html#ixzz4YoeyNHnV

http://www.pentapostagma.gr/2017/02/ektakto-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B5.html

mnk είπε...

1)Eγώ ουδέποτε έγραψα οτιδήποτε αρνητικό περί νομίμου μεταναστεύσεως, προσφυγιάς ή φυσικών προσώπων πραγματικώς χρηζόντων ασύλου. Αλλά έγραψα περί μαζικής, κατευθυνόμενης εισβολής εποίκων ΛΑΘΡΟ-μεταναστών (και της εξ αυτών εισαγώμενης ακραίας εγκληματικότητας).
Η εμμονική σύγχιση αυτών των πολύ διαφορετικών εννοιών και καταστάσεων, δεν τιμά αυτόν που την κάνει. Δεν τιμά ούτε την λογική του, ούτε τα κίνητρά του.

2)Δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικές πεποιθήσεις κάποιου, όταν κρίνω το αληθές ή ψευδές των λεγομένων του. Η πολιτική του ιδεολογία δεν αποτελεί κριτήριο για μένα. Δεν διαχωρίζω τους συνομιλητές μου σε δεξιούς κι αριστερούς, ομόφρονες και αντιφρονούντες. Αλλά, σε ειλικρινείς και ψευδομένους, σε ευθείς και στρεψοδίκους, σε αυτούς που βασίζονται στα δεδομένα της πραγματικότητας και σε αυτούς που διαστρέφουν την πραγματικότητα. Σε αυτούς που ενδιαφέρονται να αναλύσουν τα πραγματικά δεδομένα και σε αυτούς που προσπαθούν να τα ταιριάξουν στον τυφλοσούρτη του μυαλού τους.
Ιδίως όταν αυτοί οι τελευταίοι, ελλείψει λογικών επιχειρημάτων, καταφεύγουν στην πρακτόρικη μέθοδο της προσωπικής επίθεσης και της ηθικής εκτέλεσης των διαφωνούντων.

3) Ως φαίνεται, από το άρθρο που παραθέτεις, το κατάλαβες από το 2010, τελικά, το στημένο παιχνίδι της ΛΑΘΡΟ-μετανάστευσης. Λυπάμαι, δεν θα μπορούσα να το ξέρω, διότι έχω πάψει να σε διαβάζω νωρίτερα απ' το '10, απ' όταν μου έριξες το γνωστό απρόκλητο ξεχέσιμο, επειδή δεν ήμουν επαρκώς "ανθρωπίστρια" και δεν υποστήριζα τις "ιδεολογικώς ενδεδειγμένες" απόψεις.
(Α, ναι και επειδή είσαι κι εσύ μετανάστης και ταύτιζες συγκινησιακά τον εαυτό σου με τους λαθροεισβολείς, όπως το ξανακάνεις και τώρα. Κακώς, κατά την γνώμη μου. Εκτός κι αν μπουκάρησες κι εσύ με το έτσι θέλω στην Γερμανία κι έκτοτε επιδίδεσαι κι εσύ σε πλιάτσικο, βιασμούς και φόνους γηγενών, εν αναμονή της στιγμής που θα μπορέσεις να τους ξεπαστρέψεις ή να τους εκδιώξεις απ' τα πατρογονικά τους εδάφη. Αυτούς τους άθλιους, ηλίθιους, καθυστερημένους παλιογερμαναράδες που σε φιλοξενούν επί δεκαετίες στον τόπο τους...)

Περιστασιακά ξαναβρέθηκα εδώ, κατόπιν προτροπής ετέρου αναγνώστη κι έτσι ανακάλυψα την μεταστροφή σου επί του εν λόγω θέματος και εξεπλάγην.

4)Δεν έγραψα τίποτα κακό για την KGB και τον Πούτιν, οι οποίοι έχουν την εκτίμησή μου για το ότι υπερασπίζουν σθεναρά την πατρίδα τους, τώρα και τότε. Απλώς διαχώρισα τον ρόλο τους ως αγωνιζόμενων Ρώσσων (και σοβιετικών, αφού αρέσκεσαι στις ιστορικές αναδρομές και αναγωγές), με την υποτιθέμενη ιδιότητά τους ως "σωτήρων της ανθρωπότητας", την οποία θεωρώ εντελώς συγκυριακή και πολύ πέραν των προθέσεών και ενδιαφερόντων τους.
Υπέθεσα πως είσαι εις θέσιν να αντιληφθείς την διαφοροποίηση.
Εσύ όμως, προτίμησες να υπονοήσεις -μανιχαϊστικώ τω τρόπω- πως προτιμώ την Βέρμαχτ και το Γ' Ράιχ, άρα είμαι ναζίστρια, άρα είμαι χρυσαυγήτισσα, άρα... "όπερ έδει δείξαι"!

Φτηνά κολπάκια. Θα τα έμαθες, υποθέτω, εκεί στο κουρμπέτι, όταν έτρωγες την ζωή με το κουτάλι.

(Και μετά μου λες και για ασπρόμαυρες και γκρι αποχρώσεις... Να σε πληροφορήσω, λοιπόν, πως για όσους δεν πάσχουν από δαλτονισμό υπάρχουν και άπειρες χρωματικές αποχρώσεις, πέραν των γκρι και ασπρόμαυρων)

5)Δέκα χρόνια μετά, εξακολουθείς να χρησιμοποιείς την διαστρέβλωση των λεγομένων, τα παραπειστικά "επιχειρήματα" και τα προσβλητικά υπονοούμενα , περί Μιχαλολιάκου, "ψυχανάλυσης", "δογματικών μαγνητοφώνων" και "κουβαλήματος λαβάρων".
Κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε να ντρέπεσαι να χρησιμοποιείς τόσο φτηνά κόλπα. Για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και μόνον. Δικής σου. Πλην όμως, όπως την βρίσκει ο καθένας. Όπως ξέρει κι όπως μπορεί.
Άντε γειά.

Μποτίλια Στο Πέλαγος είπε...

@ mnk

Δεν υφίσται λόγος να διαστρεβλώσω οτιδήποτε σε βάρος σου, από την στιγμή που εκτιμώ τόσο την προσφορά σου, αλλα και εσένα την ίδια ως άνθρωπο.
Εδώ στα σχόλια μού έχουνε σούρει κατά καιρούς τα εξ' αμάξης (μέχρι και άμεσες απειλές). Όμως σχεδόν ποτέ δεν έχω απαντήσει, εκτιμώντας, ότι ο κάθε νοήμων μπορεί να κρίνει εξ ιδίων από τις αναρτήσεις, χωρίς πολλά επιπρόσθετα. Όμως σε πάρα πολύ λίγες περιπτώσεις - όπως εσύ, το "αλενάκι" καθώς και κάποιος ακόμη με συχνή συμμετοχή παλαιότερα εδώ - έκρινα ότι άρμοζε να τοποθετηθώ. Διότι σάς εκτιμώ ως ανθρώπους και πιστεύω, ότι ωφείλω να διαφωνήσω συγκεκριμένα και με σκληρό τρόπο, όχι διότι με ενδιαφέρει το ανύπαρκτο γόητρό μου, αλλά διότι δεν θα ήταν φιλική συμπεριφορά από την μεριά μου, εάν σιωπούσα. Και στις τρεις περιπτώσεις αυτά που έγραψα έγιναν αιτία, αυτοί που δέχθηκαν την κριτική να με κακίσουν και στην συνέχεια να με αγνοήσουν.
Στην αναφερόμενη περίπτωση, σχολίασες για να υπερασπιστείς το "αλενάκι", η οποία είχε προωθήσει απροκάλυπτα χρυσαυγίτικη προπαγάνδα, σχολιάζοντας σε μια ανάρτηση, η οποία δεν είχε την παραμικρή σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Και είναι καταφανές από όσα έγραψα, ότι η αναφορά στον Μιχαλολιάκο κατευθύνεται ενάντια σε αυτήν και όχι άμεσα εναντίον σου. Όμως και την "αλενάκι" εκτιμώ, παρόλο που στο συγκεκριμένο ζήτημα ξέφυγε τελείως. Διότι έχει καλή καρδιά. Καλώς ή κακώς λάβαρα και μαγνητόφωνα έχω κουβαλήσει για πολλά χρόνια και εγώ, γνωρίζοντας έτσι από πρώτο χέρι τις συνέπειες τής αφέλειας. Η αφέλεια συγχωρείται, είναι όμως επικίνδυνη, διότι μπορεί να οδηγήσει στην πώρωση. Και τότε οι συνέπειες είναι δυσάρεστες, γι' αυτό ωφείλουμε να προσπαθούμε να προλαμβάνουμε. Θα το επαναλάβω χωρίς φόβο και πάθος: Ανθρωπισμός δεν είναι τα λάβαρα και τα μαγνητόφωνα, αλλά η άνευ όρων φιλανθρωπία. Αυτό δεν το έμαθα επειδή έφαγα την ζωή με το κουτάλι στο κουρμπέτι (όπως ειρωνεύεσι) αλλά, διότι έφαγα το ξύλο με το καντάρι. Κυρίως πληρώνοντας βλακείες δικές μου, τις οποίες ακόμη σε σημαντικό βαθμό συνεχίζω, διότι η διαδικασία τού συνετισμού από την ζωή είναι μακρύς και επίπονος δρόμος. Αυτό μπορεί να μην μού παρέχει το δικαίωμα να παρεμβαίνω σε άλλους, όμως σε πρόσωπα που εκτιμώ, δεν χαρίζομαι. Τότε αναφέρομαι στην ουσία τής περιπτώσεως, όπως την κατανοώ και χωρίς περιστροφές, άσχετα πόσο αυτό μπορεί να πονάει αυτόν ή αυτήν που απευθύνομαι. Διότι η ζωή μού πριόνισε τα φτερά,ένεκα τής ανεπάρκειάς μου. Εκτιμώ, ότι είναι πολύ προτιμότερο να γίνω εγώ κακός, από το να νουθετήσει η ζωή με ράπισμα.
Κάποιες αναφορές ωφείλουμε να τις ζυγίζουμε πάρα πολύ, πριν τις διατυπώσουμε, ιδιαίτερα όταν αφορούν τον Γέρο. Διότι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πραγματικοί Άγιοι και όχι οι κάθε λογής μαγνητοφωνάκηδες. Εάν θέλεις, διάβασε τίς πρώτες δέκα πρώτες σελίδες από τις "Διηγήσεις Ελληνικές Φυλής", για να δεις τι εννοώ, σε σχέση με αυτά που έγραφες τότε σχετικά.
Ουδόλως ισχυρίστηκα, ότι συμπαθείς την Βέρμαχτ. Αυτό όμως στο οποίο επιμένω, είναι ότι εγώ και εσύ είμαστε απείρως μικροί, για να κρίνουμε τον Πούτιν ορμώμενοι από ότι αυτός ήταν στέλεχος τής KGB. Για να αποφανθεί κάποιος, τι είναι πατριωτισμός, τι διεθνισμός και τι ανθρωπισμός, απαιτείται πολύ ψάξιμο στην θεωρία, αλλά κυρίως πολύ ξύλο μέσα στα κάθε είδους καταφύγεια ιδεών. Γι αυτό εμμένω αποκλειστικά στην εμβάθυνση τού γκρίζου. Όχι για να το χορτάσω, αλλά για να το εξαντλήσω. Και εάν κάποτε το καταφέρω, ίσως μού μείνουν κάποια δευτερόλεπτα χρόνος επιβίωσης
για να αντικρύσω το πρώτο αμυδρό χρώμα. Έτσι ξέρω και έτσι μπορώ.
Παρόλο που είμαι και παραμένω αλήτης, χωρίς να επιζητώ την παραμικρή αποδοχή ή αναγνώριση, ας μού επιτραπεί να ευχαριστήσω θερμά τον φίλο, που σού προτεινε να διαβάσεις αυτήν την ανάρτηση.
Σε ασπάζομαι, με διαρκή εκτίμηση, αλλά και διαφοροποίηση εκεί που κρίνω ότι αρμόζει.

mnk είπε...


Αφού μου ανέλυσες το σκεπτικό σου, θεωρώ σκόπιμο να σου αναλύσω κι εγώ το δικό μου.

-------------

...επειδή ουδέποτε έχω κουβαλήσει λάβαρα, ντουντούκες και μαγνητόφωνα...
...επειδή είμαι -παιδιώθεν- θιασώτης της ψυχικής και νοητικής εξατομίκευσης, της προσωπικής ευθύνης επί του νοός και των πράξεών μου, και της αυτεξουσιότητος των ψυχοπνευματικών λειτουργιών ενός εκάστου...
...κι επειδή τα περισσότερα γνωστά "ομαδικά παιχνίδια" με στενεύουν στις μασχάλες...

Για όλους αυτούς τους λόγους, φαίνεται πως αδυνατώ να συλλάβω την δυναμική των εξαρτημένων ανακλαστικών, που ενεργοποιούνται στην θέα της ταμπέλας του "οχτρού".


-----------


Δεν πιστεύω στην χρησιμότητα των ιδεολογιών και τις θεωρώ όλες ως διαβολικές εφευρέσεις διεστραμένων εγκεφάλων, που χρησιμοποιούνται σαν διανοητικοί ζουρλομανδύες, επί των αφελών που επιδιώκουν εκτόνωση των συμπλεγμάτων τους μέσα στην ασφάλεια της ομάδας, με τραγικά τις περισσότερες φορές αποτελέσματα.

Ως μη έχουσα, λοιπόν, ιδεολογία και άρα ούτε ιδεολογικούς "οχτρούς", δεν επιτίθεμαι απρόκλητα σε κανέναν και θεωρώ όποιον το κάνει, ως άξεστο και πεζοδρομιακό τραμπούκο.
(και φυσικά, τινάζω την σκόνη των υποδημάτων μου και απέρχομαι)

-----------


Για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά:
α) Συμφωνώ ή διαφωνώ με την Α ή Β άποψη, για τους χ, ψ, ζ συγκεκριμένους λόγους, επί τη βάσει των μέχρι στιγμής γνωστών δεδομένων.
β) Είμαι ευγνώμων για την ενδεχόμενη παροχή νέων δεδομένων, τα οποία ίσως και να τροποποιήσουν τις απόψεις μου, αφού τα επεξεργαστώ στο δικό μου εργαλείο.
γ) Θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να διατυπώνει τις όποιες απόψεις του, να επιχειρηματολογει και να αντεπιχειρηματολογεί.

Ουδόλως με ενδιαφέρει ποιος είναι αυτός που εκφέρει την Α ή Β άποψη και τι χρώμα βρακί φοράει. Κρίνω συγκεκριμένες απόψεις κι όχι ανθρώπους. Ιδίως όχι αυτούς με τους οποίους δεν έχω άμεση, μακροχρόνια και εν τω βάθει γνωριμία.


-------------


Δεν θεωρώ τον εαυτό μου διδάσκαλο ή καθοδηγητή ή λογοκρίτη κανενός.
Κατά την γνώμη μου, ο καθείς δικαιούται (και υποχρεούται) να σχηματίσει μόνος του τις απόψεις του, ώστε να φέρει συνειδητά και το βάρος της ευθύνης των, μιά και ο ίδιος είναι αυτός που θα κληθεί στο τέλος να πληρώσει το ηθικό και υπαρξιακό τους τίμημα.


----------------


Δεν θεωρώ τον εαυτό μου "μικρό" για να κρίνει το οτιδήποτε, στο μέτρο των ικανοτήτων μου και επί τη βάσει των δικών μου κριτηρίων.
Ειδικώτερα, θεωρώ ως προσωπική μου υποχρέωση την κρίση, επί της δράσεως των ιστορικών και δημοσίων προσώπων (και ομάδων), οι οποίοι επεμβαίνουν στις ζωές μυριάδων άλλων.
Τα πολιτικά πρόσωπα δεν κρίνονται για το ποιά "είναι", ή για το πού συγκυριακώς βρέθηκαν μέσα στην ιστορική ροή του χρόνου, αλλά για τις πράξεις, τις παραλείψεις και τα αποτελέσματα αυτών στις ζωές των υπολοίπων.

-----------------

Στην εξάσκηση ανθρωπισμού και φιλανθρωπίας, τα αποθέματά μου εξαντλούνται στην συμπάθεια προς τα θύματα, δεν έχω περίσσευμα για τους θύτες.
Προς το παρόν, υποστηρίζω την απόδοση προσωπικής ευθύνης για τις εγκληματικές πράξεις (μεγάλες ή μικρές, μαζικές ή εξατομικευμένες) κι όχι το "άτιμη κενωνία που μ' έκανες κατσαπλιά".
Αν, κάποτε στο μέλλον, αγιάσω, ίσως και να φτάσω στο "άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι".

---------------

Κατόπιν τούτων, ελπίζω πως μπορούμε πλέον, να κρατήσουμε τις όποιες διαφωνίες μας, στο έλλογο επίπεδο που ταιριάζει στην ευφυΐα και την ηλικία μας.

Φιλικάmnk είπε...

Κώστα,
διάβασα πως τον απομάκρυνε λόγω "διασποράς ψευδών ειδήσεων". Οι "ψευδείς ειδήσεις" ήταν το πίτσα-γκέητ.

http://greeknewsondemand.com/2017/01/01/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-pizzagate-%CF%80%CE%B9%CF%84/

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

@ mnk
Πραγματικά λυπηρό, ενναλακτική δεξιά, wikileaks και KGB να σε βοηθούν σε ποσοστό άνω του 5% να κερδίσεις ψήφους... και να κάνεις τα στραβά μάτια για ένα τέτοιο σκάνδαλο μόνο και μόνο για λίγότερες πιθανότητες απόπειρας δολοφονίας σου (γιατί θεωρώ αυτό ως πιθανότερο λόγο, παρά τις θεωρίες του Κουντούρη). Συντάσσομαι με τις απόψεις του παρόντος άρθρου και κυρίως καταλήγω στην άποψη πως η προσέγγιση Πούτιν προς Τραμπ έγινε για να αποφευχθεί το 1ο αρμαγεδωνικό σχέδιο, μόνον όμως εφόσον αναλάβει για την ώρα ο Τραμπ τον ISIS -αντί της Ρωσίας- πριν του την πέσουν του Πούτιν οργανωμένα στην Ουκρανία και από τα σκανδιναβικά κράτη (βλ. μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατού στον πλανήτη αυτή την στιγμή, στο Καλίνιγκραντ).

Καλημέρα!

Μποτίλια Στο Πέλαγος είπε...

@ mnk

Νταξ. Αλλά εάν θέλεις, δες και πότε γράφτηκαν τα σχόλια εδώ, για να μην το παρακουράζουμε. Και ο νοών νοείτω.

http://bostopel.blogspot.de/search?updated-min=2011-12-31T16:00:00-08:00&updated-max=2012-10-08T13:45:00%2B01:00&max-results=50&start=11&by-date=false

mnk είπε...

Προφανώς εννοείς εδώ:

http://bostopel.blogspot.gr/2012/09/blog-post_21.html

Ώστε έχουν περάσει μόνο 5 χρόνια; Εμένα μου φάνηκαν περισσότερα. Γράψε "λάθος".

Πάντως, το προσωπικό ξεχέσιμο σε μένα δεν ήταν σ' αυτό το ποστ, ψάξε παρακάτω.
Ίσως η συμφωνία μου με τον "οχτρό" να ήταν η ρίζα του "κακού", και με άλλη μεταγενέστερη αφορμή να μου τα έσουρες όλα μαζί και γι' αυτό και το θυμάσαι ακόμα, που "πήγα να στηρίξω την άλλη, η οποία ......(τζιζ κακά)". Κατά την γνωστή παρανοϊκή λογική τού "ο φίλος του εχθρού μου είναι εχθρός μου".


Περσινά ξυνά σταφύλια...
Άντε να μην σε εκνευρίζω.
Πάλι!


=======================

Δύο "ρητά" παλαιών και γνωστών μπλόγκερς αφιερωμένα από μένα στον Μποτίλια:

«ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ…
Αν δεν μπορει να το κανει ο ΕΛΑΣ , ας το κάνει η ΠΕΑΝ, ο ΕΔΕΣ ή ο Γριβας.
Το ΟΧΙ το είπε ο φασιστας Μεταξάς …»

Миша

------------------------

-Φίλε εγώ το κνίτικο το έχω αποβάλλει πια εντελώς………… εδώ και 2-3 χρόνια…………

-Νομίζεις.
Θα σου βγει εκεί που δεν θα το περιμένεις.
Τώρα περνάς τη φάση που γυρίζεις σαν τρελός γύρω από το κελί σου και φωνάζεις «δεν είμαι Κνίτης, δεν είμαι Κνίτης, δεν είμαι Κνίτης».
Μόλις το πιστέψεις καλά, θα σε επισκεφτεί το πνεύμα του πρώην γραμματέα του τομεακού σου γραφείου, και θα σε πειράξει.
Στην προσπάθειά σου να το καταπολεμήσεις, θα φερθείς κνίτικα.»

(Iznogoud)

-----------------------------

Φιλάκια στα μαγουλάκια

Μποτίλια Στο Πέλαγος είπε...

@ mnk

Στην ανάρτηση που αναφέρεις ήθελα να παραπέμψω. Από λάθος χειρισμό βγήκε αυτή τού Εργοδότη, η οποία είναι τελείως άσχετη με το θέμα και στην οποία δεν έχω καμία συμμετοχή ούτε στα σχόλια. Στην ανάρτηση που αναφέρεις φαίνεται ξεκάθαρα ποιους εχθρούς έχει ο καθείς, καθότι αυτό που χαρακτιρίζεις "ξεχέσιμο", αποκαλώ κόσμιο και αναγκαίο ξεσκέπασμα. Το ξεσκέπασμα όμως οφείλει να αποσκοπεί πρωτίστως σε αρρωγή τού αποκαλυπτομένου. Ο Φρόυντ ανέλυσε, ότι αρκεί να βοηθήσει κάποιος στο ανέλθει τα ασυνείδητο στην συνειδητή επιφάνεια και τότε δύναται να το χειριστεί ο καθείς μόνος του. Οι ψυχαναλυόμενοι αρχικά ερωτεύντο τον Φρόυντ. Στην συνέχεια ήθελαν να τον δολοφονήσουν. Να υπερασπίζεται κάποιος τον εαυτό του είναι φυσικό δικαίωμα. Να μπορεί όμως να επανεξετάζει τις αντιλήψεις του ευκαιρίας δοθείσης, είναι αρετή.
Αυτό που περιορίζεις στην ΚΝΕ, έχει και άλλα πολλά ποδάρια.

Κατά τα άλλα ουδόλως με εκνευρίζεις. Τουναντίον τιμάς και στηρίζεις αυτήν την σελίδα εδώ και χρόνια. Εσύ και ο μακαρίτης ο Φάκτορας την προβάλατε με σύνδεσμο πρώτοι στο ξεκίνημά της. Και γι αυτό είμαι ευγνώμων. Γι μένα η όποια διαφωνία στο όποιο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία εχθρότητος ή αντιπαλότητος. Έχουμε πολύ επικίνδυνους εχθρούς για να φτιάχνουμε από τούς φίλους μας εχθρούς.
Επίσης ωφείλω να αναγνωρίσω, ότι ζώντας εκτός Ελλάδος, μοιραία μπορώ να βλέπω κέποια πράγματα με λιγότερο φορτισμένη οπτική, από ότι άλλοι, που βιώνουν άμεσα τις συνέπειές τους. Η ύπαρξη ευαισθησίας είναι αυτή, που καθορίζει εάν η προκείμενη αποστασιοποίηση λειτουργεί ως πιο αντικειμενική προσέγγιση, ή ως αδιαφορία. Όμως αυτό στην δική μου περίπτωση δεν μπορώ να το κρίνω ο ίδιος.

Συνεχίζεται

Μποτίλια Στο Πέλαγος είπε...

συνέχεια προηγουμένου

Δεν υφίσταται προσωπική οπτική χωρίς υποκειμενικό πρίσμα. Γι αυτό εξ άλλου συζητάμε. Το κύριο στην προκείμενη συζήτηση δεν είναι μόνον κατά πόσον το υποκειμενικό πρίσμα ενός εκάστου διέπεται από ίδιοτελή ελατήρια, αλλά και κατά πόσον αυτό το υποκειμενικό πρίσμα είναι πράγματι αμειγώς προσωπικό, ή διέπεται από δογματισμό. Στην περίπτωση τού δογματισμού, το πρόβλημα πάει πολύ βαθύτερα στην ψυχή, από ότι ο οφελιμισμός. Διότι, με το δόγμα, αφενός εκδηλώνονται δικά μας σώψυχα, από την άλλη όμως το δόγμα δεν το έχουμε εφεύρει εμείς οι ίδιοι. Όλα τα δόγματα διεκδικούν απόλυτο ισχύ, από αυτούς που τα εφηύραν. Όμως η αλήθεια δεν έχει καμία σχέση με το όποιο δόγμα. Η αλήθεια συνιστά επίτευγμα προσωπικής μαρτυρίας. Και όσο βρίσκεται κάποιος εν ζωή, η προσωπική μαρτυρία δεν μπορεί, στην καλύτερη τών περιπτώσεων, παρά να οικοδομείται βήμα προς βήμα. Η εκδήλωση τής απολυτότητος στις εκφάνσεις μας υποδηλώνει ψυχικά εμπόδια. Βεβαίως υφίσταται το Απόλυτο. Η προσέγγισή του όμως έχει εσωτερικό και μυστικό χαρακτήρα. Διέπεται από ταπεινότητα και όχι από έπαρση. Από ετοιμότητα μετανοίας και όχι εμμονή στην αγκύλωση των ατομικών και κοινωνικών μυθευμάτων. Ειναι μειλίχια, συμπονετική και αδιαπραγμάτευτα φιλάνθρωπη. Αγωνιά για την σωτηρεία τού Σύμπαντος Κόσμου, χωρίς να διαχωρίζει μανιχαϊκά σε αμνούς και ερίφια. Ακόμη και όταν η θανάτωση τού αντιπάλου καθίσταται αναπόφευγος, ως πράξις φιλανθρωπίας, δεν παύουμε να βλέπουμε τον αντίπαλο ως άνθρωπο. Αυτός είναι ο λόγος, που ο Ελληνικός Μύθος απαιτεί την εξιλέωση τού Ήρωος. Γι' αυτό ο Ήρως είναι τραγικός.
Αγαπάμε αλλήλους, πριν εν ομονοία ομολογήσουμε. Έστω και με καλάσνικοφ. Οι Συρία έχει σήμερα δεκάδες χιλιάδες σακατεμένους τραυματίες πολέμου. Όμως το καθεστώς προσφέρει απλόχερα αμνηστεία σε όποιον κανίβαλο δεχθεί να συνθηκολογήσει. Γι αυτό ήταν και παραμένει ο Ιούλιος Καίσαρ ανυπέρβλητος. Γι' αυτό θαυμάζω την πολιτική τού Ασσάντ και υποκλείνομαι έμπροσθεν τού Πούτιν. Πόσοι μελέτησαν την εκστρατεία τού Καίσαρος στην Iσπανία και κατενόησαν το περιεχόμενο τής ρήσεως VEDI - VIDI - VICI;

Γι' αυτό αποτελεί η μυστική σύναξις την παράδοξο ενότητα αμαρτωλών και αγίων. Δεν χρειάζεται να αγιάσουμε, ώστε να μπορούμε να δρούμε με σόφρωνα καρδία, τουτέστιν μεγαλοκαρδία. Η Χάρις τού Πνεύματος περιβάλει τούς πάντες και τα πάντα. Η αγιότης δεν συνιστά τόπο, αλλά ελπίδα και παρηγοριά, κάλος και νοσταλγία για κάθε ανθρωπάκο που ορέγεται τον Θειο Γνόφο.

Φιλιά και από εμένα

nikos είπε...

τρομερά αποκαλυπτικό(μου το έστειλε ένας φίλος και σύντροφος)


Είναι προφανές πως το «σύστημα Fed», μετά από έναν περίπου αιώνα από τη δημιουργία του, φτάνει στο τέλος του – με πλημμυρισμένο το δάσος, καθώς επίσης με τις ρίζες των δέντρων να σαπίζουν από τα πολλά νερά που έχουν συσσωρευτεί για να σβήσουν την πυρκαγιά.)
.
Ανάλυση
Υπενθυμίζουμε πως η κεντρική τράπεζα των Η.Π.Α., η Fed, ιδρύθηκε από το ισχυρότερο τραπεζικό καρτέλ όλων των εποχών – ενώ έχει την απαιτούμενη «δημοκρατική νομιμοποίηση», παρά το ότι είναι ίσως ο πλέον δικτατορικός Θεσμός του πλανήτη. Όσον αφορά το δολάριο, ευρίσκεται στα χέρια του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος (Federal Reserve System) – οι ιδιοκτήτες του οποίου είναι μερικές ιδιωτικές τράπεζες που συνιστούν το νούμερο ένα χρηματοπιστωτικό καρτέλ του πλανήτη.
Με δεδομένο τώρα το ότι, η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στηρίζεται κυρίως στην «εξαπάτηση» των πελατών του (ανάλυση), την οποία αποδέχθηκε για πρώτη φορά, δημόσια και με ειλικρίνεια, η Τράπεζα της Αγγλίας, οι μέθοδοι της Fed δεν μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από τις αντίστοιχες της Μαφίας – σε εκλεπτυσμένη φυσικά μορφή.
Συνεχίζοντας, το πόσο μικρή είναι η επιρροή της αμερικανικής κυβέρνησης στη λειτουργία της Fed αποδεικνύεται από τις δηλώσεις ενός προηγούμενου διοικητή της, του κ. Greenspan, σε μία τηλεοπτική του συνέντευξη – σύμφωνα με την οποία, ”Κατ’ αρχήν, η Fed είναι ένα ανεξάρτητο πρακτορείο. Αυτό σημαίνει ότι, δεν υπάρχει κανένα κυβερνητικό «πρακτορείο», το οποίο να μπορεί να αποδυναμώσει τις ενέργειες μας».
Η κεντρική τράπεζα των Η.Π.Α. λοιπόν υπηρετεί ορισμένους εκλεκτούς – ενώ στη λίστα των προτεραιοτήτων της δεν είναι υποχρεωτικά στην πρώτη θέση η εξασφάλιση των συμφερόντων της υπερδύναμης και των Αμερικανών Πολιτών. Αυτό συμπεραίνεται ανεπιφύλακτα από την ιστορία της ίδρυσης της – η οποία αποτελεί έναν από τους πιο έξυπνους «ελιγμούς», στην ιστορία της σύγχρονης οικονομίας.
Η απάτη της ονομασίας
Πιθανότατα, η εύρεση του ονόματος είναι η ευφυέστερη ενέργεια, όσον αφορά την ίδρυση της Fed – αφού, παρά τον τίτλο «Ομοσπονδιακή» (federal), δεν είναι σε καμία περίπτωση κρατική, αλλά ιδιωτική. Εκτός αυτού, το δεύτερο συστατικό του ονόματος της, το «Αποθεματική» (reserve) είναι απολύτως παραπλανητικό – αφού δεν είχε κανένα απόθεμα.
Επομένως, μόνο το τρίτο συστατικό, το «Τράπεζα» (Bank) ισχύει – με τη δημιουργία της να είναι το αποτέλεσμα μίας «μπλόφας» ορισμένων ανδρών. Οι άνδρες αυτοί το 1910, εκπροσωπώντας τότε χονδρικά το 25% του παγκοσμίου πλούτου, κατάφεραν να κατασκευάσουν έναν εκπληκτικό «Θεσμό» – ο οποίος θα τους εξασφάλιζε στο διηνεκές τα δικά τους «φέουδα».
Ο «Θεσμός» αυτός απέκτησε την κυριαρχία του νομίσματος της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να δημιουργούν χρήματα από το πουθενά – σε ποσότητες που είναι αδύνατον να φαντασθεί ο ανθρώπινος νους.
Εκτός αυτού, τους προσέφερε την απίστευτη δυνατότητα, όπως τεκμηριώθηκε από την πρόσφατη κρίση, να «κοινωνικοποιούν» τις απώλειες τους – να επιβαρύνουν δηλαδή με αυτές το κοινωνικό σύνολο, εάν τα παιχνίδια τους απέβαιναν ζημιογόνα. Προφανώς δε να προσελκύουν τις «κορυφές» του ανθρώπινου πνεύματος – τις ευφυΐες καλύτερα, αφού οι αμοιβές που προσφέρουν είναι οι μεγαλύτερες δυνατές.
Η μυστική συνάντηση
Το Νοέμβριο του 1910, ορισμένοι από τους ισχυρότερους άνδρες του πλανήτη συναντήθηκαν στο ιδιωτικό βαγόνι ενός τραίνου, στο σταθμό του New Jersey – έχοντας φτάσει ο καθένας μόνος του, κρυφά, για να αποφύγουν την προσοχή των ανθρώπων, αφού κανένας δεν έπρεπε να το γνωρίζει.
Η αιτία ήταν το ότι ο άνθρωπος, στον οποίο ανήκε το βαγόνι (N. Aldrich), ήταν ο γερουσιαστής του Rhode Island, καθώς επίσης ο πρόεδρος της εθνικής επιτροπής συναλλάγματος – οπότε, τυχόν γνώση του «κοινού» για τη συνάντηση των τραπεζιτών μαζί του, θα ήταν αρκετή για να δημιουργήσει αναταραχές στο χρηματοπιστωτικό και όχι μόνο σύστημα.
.....

nikos είπε...

Τα πρανη δεν πέφτουν σε κλάσμα δευτερολεπτου χρειάζονται ….χρόνο και κατάλληλες συνθήκες(ρήγματα ,νερό ) Αυτές της δημιουργεί και διαχειρίζεται ο άνθρωπος
Κάποιος δεν έκανε καλά και σωστά την δουλεία του http://kokinokamini.blogspot.gr/2017/03/blog-post_64.html…
Η ζημία είναι πρωτοφανείς και δημιούργησε ενα τεράστιο bolt neckst με αποτέλεσμα να ..κολλήσουν ο Ε4, Ε5 Ε6 Ε7 λιγνιτική εκσκαφείς και διακινδυνευουν να σταματήσουν την τροφοδοτήσει και σε συνέχεια την λειτουργεία του ΑΗΣ Καρδιας(1200 MW) και Αγ.Δημητριο(1560 MW) http://kozani.tv/…/39587-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%…