28 Ιανουαρίου, 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ

Βάσει τού προσφάτου εκλογικού αποτελέσματος ορκίσθηκε εχθές η νέα κυβέρνηση τής Ελλάδος. Στα πλαίσια αυτού τού κειμένου προβαίνω στις αναγκαίες αξιολογήσεις, ερμηνείες και προβλέψεις σχετικώς. Πέρα από την πάγια πρακτική όσων επιχειρούν παρεμβάσεις στο διαδίκτυο, όπως αυτές καταγράφονται κατά τις δυο τελευταίες ημέρες:
- Τα μεν αντίπαλα κομματόσκυλα με το μένος τού παραγκωνισμένου επιχειρούν δαιμονοποίηση τού νέου κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
- Οι λοιποί, οι οποίοι επιθυμούν να κρατούν κριτική στάση, παραπαίουν μεταξύ επικροτήσεως και κριτικής, αναλόγως των επί μέρους κυβερνητικών εξαγγελιών. Κατά βάση όμως κρατούν στάση αναμονής, μέχρι να συμβούν τα τεκταινόμενα, αναγνωρίζοντες περίοδο χάριτος στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
- Συμπαθούντες, οπαδοί και κλακαδόροι πανηγυρίζουν και λιβανίζουν, ως είναι φυσικόν και αναμενόμενον.
Ο γράφων απορρίπτει και τις τρεις ως άνω επιλογές, θεωρών ως εθνικό και κοινωνικό καθήκον μια άνευ περιστροφών τοποθέτηση, επιθυμών να ανταποκρίνεται και προς τούς κανόνες τής λογικής. Ένας πλέον λόγος αυτής τής τοποθετήσεως εκπορεύεται από την εκτίμηση, ότι η αντίστοιχος προβληματική και ο δημόσιος διάλογος, ως αυτά εν πολλοίς διεξάγονται βρίσκονται εκτός θέματος.

Συνοψίζοντας κάποιους εντοπισμούς μου στην προηγούμενη ανάρτηση τονίζω εκ νέου τα κάτωθι τρία:

1. Θεωρώ, ότι σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες οι εκλογές που διεξάγονται αποτελούν παρωδία και συνιστούν ανεξέλεγκτο νοθεία τής ψήφου τών πολιτών. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν κρίνεται εν Ελλάδι από την κάλπη, αλλά από το λογισμικό τής εταιρίας που διεξάγει σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας την υποτιθέμενη καταμέτρηση, τούς κοριούς, τούς ιούς και τα "όπερ έδει δείξαι" του.
Το όλον ζήτημα είναι απλούστατον. Με την υπάρχουσα τεχνολογία τού διαδικτύου τής σήμερον είναι ευκολότατον να αναρτηθούν στο διαδίκτυο φωτομηχανικώς όλα τα ενυπόγραφα πρωτόκολλα των δικαστικών στα εκλογικά τμήματα. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Πας ενυπογράψας θα όφειλε να εξακριβώσει την αναλλοίωτο ένταξη τού αντιστοίχου πρωτοκόλλου στην τελική καταμέτρηση. Η αποφυγή αυτής τής αυτονοήτου πρακτικής ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΟΣ.

2. Ως εκ τού πρώτου σημείου προκύπτει, αλλά όχι μόνον ή κυρίως ένεκα αυτού, είναι σαφέστατον, ότι ο επιβληθείς μετεκλογικός μεγάλος συνασπισμός συνιστά συστημική λύση, ενταγμένη πλήρως στα σχέδια τού συστήματος.
"Μεγάλος Συνασπισμός", διότι πρόκειται περί δυο άκρως ετερόκλητων κομμάτων, τα οποία πέραν τής κοινής απορρίψεως τού μνημονίου, ουδέν έτερον κοινόν διαθέτουν. Τα δυο αυτά κόμματα καλύπτουν όλο το υπάρχον πολιτικό φάσμα από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Οι ΑΝΕΛ καλύπτουν το φάσμα μεταξύ άκρας δεξιάς και κεντροδεξιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει το φάσμα μεταξύ κεντροαριστεράς - ιδιαίτερα μετά την προσχώρηση στελεχών τού "Πα""σο""κ" - μέχρι άκρας αριστεράς.
Είναι γνωστή η εκτίμηση από τις δεξαμενές σκέψης τού συστήματος, ότι έμπροσθεν τών σημερινών αδιεξόδων και προκλήσεων, είναι αδύνατον σε ένα μόνον κόμμα, ανεξαρτήτως πολιτικής κατευθύνσεως να μπορέσει να αντεπεξέλθει. Αυτό εξ άλλου διεκήρυξε κατά την πρώτη μετεκλογική τοποθέτηση ως συστημικό φερέφωνο ο ΓΑΠ.
Τα επιλεγέντα πρόσωπα για την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία συστημικά και από πολύ καιρό επωασμένα γιαυτόν τον ρόλο. Οπωσδήποτε υπάρχουν και έντιμοι μεταξύ αυτών, πρόσωπα που εμφορούνται από αγνές διαθέσεις. Σε αυτά κατατάσσω π.χ. τον καθηγητή κ. Κατρούγκαλο, τον πρώην ευρωβουλευτή τού Συνασπισμού Χουντή, τον οποίον θεωρώ ειλικρινή αριστερό, καθώς και την κ. Κόλια - Τσαρούχα τών Ανέλ. Οπωσδήποτε μεταξύ αυτών υπάρχουν και άλλοι μη αναφερθέντες, καθότι δεν είμαι εις θέσιν να γνωρίζω όλα τα πρόσωπα με κυβερνητική ιδιότητα. Οπωσδήποτε στόχος τού κειμένου δεν είναι να εκδώσει πιστοποιητικά εντιμότητος, όμως πρέπει να αποφευχθεί μια κατ' αποκοπήν αρνητική μεταχείρισις τών συμμετεχόντων. Επίσης εκτιμώ τις παρεμβάσεις τής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην οποία αναγνωρίζω μαχητικότητα και φιλολαϊκό προσανατολισμό.

3. Το σημείο που είχε φτάσει η πρακτική τού πλήρους εξανδραποδισμού τής Ελλάδος προεκλογικώς, ομοίαζε με λέβητα ατμομηχανής, όπου η πίεση τού ατμού βάραγε κόκκινο.

Τουτέστιν:

Ήτο δηλαδή αναπόφευκτο να ανοιχθεί η βαλβίδα ατμού, ώστε να αποφευχθεί η μελλοντική έκρηξις, στα πλαίσια μιας αναδιπλώσεως με διπλό στόχο:
Το ένα σκέλος είναι το διώξιμο τμήματος τού υπερπυρωμένου ατμού. Αυτό σημαίνει ότι:
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΤ' ΟΥΔΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ.
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΦΩΝΑΣΚΟΥΝ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΛ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ Η ΣΥΜΠΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΝΤΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.
Η καταπράυνση των συμπτωμάτων θα έχει χαρακτήρα πρώτων βοηθειών και όχι χειρουργείου. Το ιώδιο όμως και οι επίδεσμοι που θα πέσουν, κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα μπορεί να είναι. Η παροχή πρώτων βοηθειών εις ένα βαρέως νοσούντα είναι άμεσο καθήκον, απολύτως αναγκαίο και επιβεβλημένο, ακόμη και για όσους αποσκοπούν την πλήρη αποθεραπεία τού ασθενούς και την ολοκληρωτική απαλλαγή του από τις παθογενείς αιτίες τής νόσου. Διότι, εάν δεν αντιμετωπισθούν αμέσως τα συμπτώματα ενός βαρέως ασθενούντος, υπάρχει κίνδυνος αυτά να επιφέρουν άμεσο θάνατο. Εδώ μιλάμε για μια κοινωνία, που τραβάει τα μαλλιά  της, τρέχει και δεν φτάνει, με 10.000 αυτοκτονίες και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε απόγνωση.
Οι ΓΑΠ, Παπαδήμοι, Σαμαράδες, Βορίδηδες και Γεωργιάδηδες οδήγησαν την χώρα στο απροχώρητο. Το επόμενο βήμα με πλειστηριασμούς τής πρώτης κατοικίας, ΕΝΦΙΑ για το 15, καλπάζουσα αύξηση τής ανεργίας και των λουκέτων, περαιτέρω βάναυση πτωχοποίηση των κατώτερων εισοδηματικών τάξεων θα διεύρυνε τις συνθήκες της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει επιβληθεί, μετατρέποντάς την σε οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα. Είναι αυτονόητο, ότι οι δεκάρικοι για δημιουργία πλεονάσματος δεν μπορούσαν πια να λειτουργήσουν στην αποδοχή τών υπηκόων, δεδομένου ΟΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΙΣ ΩΦΕΛΕΙ, ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ. Στα τσιρίγματα και την λιγδιάρικια επείδηξη των δήθεν ιθυνόντων στα τηλεπαράθυρα εν είδει ουρακοτάγκου, θα ακολουθούσαν  φάπες στην κυριολεξία. ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΡΥΘΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Αυτές έχουν σχεδιασθεί για να επιβληθούν στο μέλλον, όταν το σάπισμα έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο, ώστε όταν ο συφιλιδικός σηκώσει το χέρι του για να κτυπήσει, αυτό θα αποκολληθεί και θα πέσει κάτω από μόνο του. Οπότε και οι ευρωπαίοι "χειρούργοι" θα ανακράξουν: "Εμείς για να σάς σώσουμε θα φορολογούσαμε ακόμη περισσότερο τούς πολίτες τών χωρών μας, ώστε να χρηματοδοτήσουμε την χειρουργική επέμβαση τού ακρωτηριασμού σας. Όμως, όπως διαπιστώσατε, το πρόβλημά σας λύθηκε από μόνο του".

Είναι κατά συνέπεια αφελές - αλλά και απάνθρωπο - να αντιτίθεται κάποιος στην παροχή πρώτων βοηθειών, σε ένα θύμα που το έχουν ξεσκίσει στην κυριολεξία, έστω κι αν πίσω από την κουρτίνα τού ιατρείου βυσσοδομούν οι θύτες τού θύματος. Αυτό λοιπόν το οποίο πρέπει να μάς βρίσκει κάθετα αντίθετους δεν είναι η αντιμετώπιση τής συμπτωματολογίας, αλλά το χοντρό κλύσμα που αναμένεται να πέσει ταυτοχρόνως, που προδιαγράφεται να μην αφήσει στον ασθενή άντερο.


2. ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ. ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ;

Οι ασπιρίνες και τα παυσίπονα είναι γενικώς πολύ απαραίτητα στο δεύτερο στάδιο τής συφιλίδος. Εάν δεν χορηγηθούν, ο ασθενής θα πάθει τραλαλά και θα αναζητήσει μπαλκόνι ή ταράτσα να πηδήξει, ή θα βάλει φωτιά όπου βρει. Η σπειροχαίτη όμως δεν θεραπεύεται με παυσίπονα.
Αυτό που χρειάζεται ο ασθενής είναι:
- Εμπεριστατωμένη διάγνωση τής νόσου από ειδικούς ιατρούς, οι οποίοι προσβλέπουν σε θεραπεία.
- Άμεσο αντιμετώπιση των αιτιών, που οδήγησαν στο νόσημα και σταμάτημα τών νοσογόνων συνθηκών διαβιώσεως.
- Ξεκίνημα θεραπευτικής αγωγής με πενικιλίνη και λοιπά ισχυρά αντιβιοτικά.

Εάν δεν γίνουν τα ανωτέρω, περνάμε στο τρίτο στάδιο και τότε κλάψτα Χαραλάμπη.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος καθηγητής πανεπιστημίου στα λοιμώδη, για να κατανοήσει, αφού εκδηλωθούν τα πρώτα έλκη στο πρόσωπο, που πάει η δουλειά. Αυτά τα έχω διαβάσει, ξαναδιαβάσει και ματαξαναδιαβάσει σε αναλύσεις και αρθρογραφία εφημερίδων, στα διαδικτυακά μπλογκς και δεν συμαζώνεται:
Η στρατηγική των ανθελληνικών κυκλωμάτων είναι γνωστή πλέον και στις γάτες:

Πρώτο στάδιο: Καταστροφή τού ισχνού παραγωγικού ιστού και τού νοσούντως κοινωνικού ιστού που υπήρχε πριν την ένταξη τής Ελλάδος στην Εοκ. Διόγκωση τής διαφθοράς και τών πελατειακών σχέσεων. Προώθηση τής παρασιτικής νοοτροπίας, τού εύκολου πλουτισμού, τής οκνηρίας και τής πολιτικής απάθειας.
Δεύτερο στάδιο: Υπερχρέωση μέσω υπερκαταναλωτισμού χωρίς να υπάρχει παραγωγική βάση. Πληθυσμιακή αλλοίωση τής χώρας μέσω τής λαθρομεταναστεύσεως. Προώθηση τής πολιτικής εμπάθειας με μετατροπή των θυμάτων τής μεταναστεύσεως σε θύτες δια τής προπαγάνδας.
Τρίτο στάδιο: Διόγκωση τής υπερχρεώσεως, καταστροφή των εργασιακών σχέσεων, εκποίηση τής δημόσιας περιουσίας, καταστροφή τής μεσαίας τάξεως, βάναυση πτωχοποίηση των κατώτερων εισοδηματικών τάξεων, εκποίηση τής μικρής ιδιοκτησίας. Περαιτέρω πληθυσμιακή αλλοίωση υποχρεώνοντας τους ημεδαπούς σε μεταναστευτική έξοδο.
Τέταρτο στάδιο: Ξεχέρσωμα τών πάντων.

ΟΣΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ, Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ, Ή ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ. 

ΟΡΟΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΩΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Η ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ.
Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΒΑΝΑΥΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ. 

Όλα όσα διαδίδουν σχετικώς με αυτά οι τροϊκανοί και τα τσιράκια τους είναι συνειδητά ψεύδη.
Το μεγαλύτερο ψέμα των τροϊκανών αφορά την ανταγωνιστικότητα τής ελλαδικής οικονομίας. Αυτοί επιχειρούν να πείσουν, ότι στην βάση τής ανταγωνιστικότητος βρίσκεται το εργασιακό κόστος. Με αυτό το επιχείρημα επέβαλλαν καταβαράθρωση τών μισθών και των εργασιακών σχέσεων στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα. Αυτό το επιχείρημα είναι τελείως λανθασμένο διότι:
ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ.
Μια χώρα μπορεί να ρίξει τούς μισθούς σε επίπεδο Ουγκάντας, χωρίς όμως να είναι σε θέσει να εξάγει τίποτε περισσότερο από αυτό που εξάγουν παραδοσιακώς οι αποικίες και οι νεοαποικίες. Τουτέστιν φθηνότατες πρώτες ύλες.
Για ποιο λόγο η Γερμανία, η οποία έχει υψηλούς μισθούς έχει επιβληθεί στις εξαγωγές; ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΥΨΗΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ.

Και ποια είναι Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ για μια χώρα, που δεν διαθέτει αξιόλογη παραγωγικότητα, να μπορέσει να διατηρήσει το εμπορικό ισοζύγιο σε υποφερτό όριο; Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ.
Τα άλλα περί σκληρού πυρήνα και δεν συμαζώνεται είναι κουραφέξαλα ανεγκέφαλων ή πουλημένων.

Οι στατιστικές είναι αδυσώπητες. Και δεν υπάρχουν για αυτές τις παθογένειες γιατροσόφια. Και δεν τα λέω εγώ αυτά. Τα λένε σοβαροί γερμανοί καθηγηταί οικονομικών επιστημών:
Μόνον δυο χώρες διαθέτουν παραγωγικότητα άνω τού μέσου όρου τής ΕΕ. Η Γερμανία και η Αυστρία. Ακόμη και η Γαλλία, τής οποίας η παραγωγικότητα ανταποκρίνεται στο ύψος αυτού τού μέσου όρου αντιμετωπίζει αυξανόμενα προβλήματα με το ισοζύγιο.
Η ΕΕ. είναι ήδη χαμένη υπόθεση. Σε δυο με τρία χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. Για τα χρεώγραφα που ανακοίνωσε ότι βγάζει τώρα ο Ντράγκι δεν θα βρίσκει δανειολήπτες. Διότι η δανειοδότηση για κατανάλωση χωρίς παραγωγή δεν οδηγεί πουθενά. Και δεν πάσχουν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες από αυτοκτονικό ιδεασμό. Μεταξύ αυτών υπάρχουν σοβαρές οικονομίες και επιχειρηματικοί κύκλοι τής πραγματικής οικονομίας, οι οποίοι αισθάνονται ασφυξία κάτω από την μπότα των τραπεζών. Σήμερα σπρώχνουν την Λεπέν και τον Φαράζ στην λίγκα των ευρωσκεπτικιστών, που θεωρούνται γραφικοί, για να εξασκήσουν πίεση. Εάν όμως δεν βρούν διέξοδο, μεσοπρόθεσμα θα είναι άλλοι σοβαρότεροι. Και οπωσδήποτε δεν θα ανήκουν σε αυτούς οι συστημικοί Τσίπρας και Καμένος.

Εάν οι κ.κ. τής πλάκας φρονούν ότι θα κρατήσουν την ΕΕ. μετατρέποντας την πληγή τής Ουκρανίας σε καρκίνωμα, ή με το μπάχαλο τής δοτής τρομοκρατίας των τζιχαντιστών, ή με φιλοπολεμική ψύχωση ενεντίον τής Ρωσίας, ζουν σε περασμένους αιώνες. Οι άνθρωποι βαθμηδόν αφυπνίζονται.


3. ΘΕΛΕΙΣ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ; ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ΚΛΥΣΜΑΤΑ. ΘΕΛΕΙΣ ΜΑΝΤΟΛΑΤΑ; ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑ 

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι δίπλα στην συμπτωματολογία, την οποία ουδόλως αμφισβητώ ότι θα επιχειρήσει να χειριστεί ο μεγάλος συνασπισμός, αυτός θα επιχειρήσει με κινήσεις εντυπωσιασμού να πείσει, ότι θα προσπαθήσει να ανατρέψει και παθογένειες.
Προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένω πυροτεχνήματα άνευ προηγουμένου. Ήδη ο κ. Τσίπρας εντος δυο ημερών ανεδείχθει εις πυροτεχνουργό τής σημειολογίας.

Κατ' αρχήν μια παρατήρηση: Η εκτίμηση, την οποία κατέθεσα στην προηγούμενη ανάρτηση, ότι τα ποσοστά τής "Ν""Δ" πρόκειται να είναι ιδιαίτερα χαμηλά, δεν επαληθεύθηκε. Όποιος όμως αξιολογήσει όσα συμβαίνουν με κέντρο αναφοράς τον Σαμαρά, μπορεί να διαπιστώσει, ότι η προβληματική μου ήταν ορθή. Ο ονειδισμός του κορυφώνεται. Με το ποσοστό που τού έδωσαν τα κομπιούτερς είναι προφανές, ότι αυτός θα παραμείνει στην προεδρία. Φθαρμένος, δαρμένος, καταρρακωμένος, αλλά πρόεδρος. Με αυτό αποσκοπεί η εξουσία σε δυο στόχους. Κατά βάση μονίμως υπάρχει η επιλογή, να μην επιχειρεί στο προτεκτοράτο ισχυρή αντιπολίτευση, ούτως ώστε να ενισχύεται το εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα.
Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πλείστοι όσοι, επειδή ο κ. Σαμαράς δεν παρέδωσε στον κ. Τσίπρα. Ερωτώ όμως: Είναι δυνατόν περί αυτού να αποφαίνεται αυτοβούλως ο πρώην πρωθυπουργός; Από πότε αποφασίζουν οι πολιτικοί στις νεοαποικίες να κάνουν τού κεφαλιού τους; Από την στιγμή που τα κυκλώματα όπισθεν Σαμαρά και Τσίπρα είναι τα ίδια, είναι αυτονόητο ότι αυτά έδωσαν την εντολή. Ώστε να ενισχύσουν το "αριστερό" προφίλ ενός ανώδυνου για το σύστημα, στην βάση ότι τον κοντράρει δήθεν ο χολωμένος δεξιός.
Το δεύτερο ζητούμενο βέβαια είναι η διαφύλαξη τής κ. Μπακογιάννη, ως έσχατης εφεδρίας τού ακροδεξιού χώρου, δηλαδή των "φιλελευθέρων" τής "κεντροδεξιάς", ως προκαθήμενης τής επερχόμενης "light" δικτατορίας, όταν το επιχείρημα θα είναι: "Παιδιά σάς δώσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς δεν καταφέρατε"

Όσο αφορά τον πόθο τού Ελληνικού λαού για ουσιαστικές αλλαγές, με πρώτη και κύρια την τιμωρία των ενόχων και την κάθαρση, εκτιμώ ότι εκεί θα παιχθούν τα πλέον πονηρά επικοινωνιακά παιχνίδια.
Η επιλογή τής κ. Κωνσταντοπούλου στην προεδρία τής βουλής δεν είναι καθόλου τυχαία. Η Ζωή είναι σκληρό καρύδι και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα σφίξει τον κλοιό με τις εξεταστικές επιτροπές. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για τα αναλώσιμα υλικά τού συστήματος, όπως στην περίπτωση τού κάργα πρώην πολύ Άκη, που βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα.
Είναι επόμενο να δημιουργηθεί μεγάλη αίσθηση με αφορμή την ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ δίωξη κάποιων. Η προσοχή τού πόπολου θα στραφεί προς αυτά, παραβλέποντας τα μεγάλα θεσμικά προβλήματα. Να πάνε μερικά αλογάκια τούς συστήματος για μερικούς μήνες ή ένα χρόνο στην φυλακή, αφού πάρουν προηγουμένως τις ανάλογες διαβεβαιώσεις, ότι όλα έρχονται και παρέρχονται, δεν πρόκειται να χαλάσει την συνταγή ξενοδουλείας. Έτσι κι αλλιώς στην πορεία, "προς όφελος τού επενδυτικού κλίματος" και "τής πράου εικόνος τής χώρας στο εξωτερικό" θα καταλαγιάσει η "οργή".
Θυμάμαι τα λόγια τού Ζαχόπουλου, πριν πηδήξει από τον τέταρτο, όταν έπεσε το πρώτο καρφί στο φέρετρο τού καραμανλισμού, με στόχο τον ελκυσμό στο μνημόνιο: "Θέλετε αίμα στην αρένα!". Έτσι είναι Ζαχόπουλέ μου. Αν μπεις στα πιο βαθιά τις εξουσίας και δεις σε τι είδους θυσίες προχωράνε αυτοί, που δεν ανήκουν και στα τσικό... Μπράβο όμως, από μια άποψη έκανες κίνηση ματ.

Οι παθογένειες τής Ελλάδος είναι τέτοιες, που δεν αντιμετωπίζονται με γιατροσόφια. Όταν εργάζονται δύο και δέκα παίρνουν σύνταξη, όταν επί αιώνες ποτίζει η ξενοδουλεία τα μυαλά και τις καρδιές των υπηκόων, όταν η αριστερά έχει χάσει από εσωτερικές προδοσίες δυο γύρους, χωρίς ριξικέλευθες τομές μπορούν να λειτουργήσουν μόνο παυσίπονα, μέχρι να διατάξει εκ νέου η εξουσία: "Το διάλειμα τελείωσε".

Η απελευθέρωση τής ανθρωπότητος δεν έχει να κάνει με πόσο ήρεμοι είμαστε ή δεν είμαστε, πόσο φρόνιμες ή όχι μπορεί να είναι οι επιλογές μας, πόσες στρατιές γερόντων οχυρώνουμε πίσω από δυο - τρεις πιτσιρικάδες, πόσα μάστερ και δοκτορά έχουν κάποια στελέχη, πόσο ειλικρινά μπορεί να εννοούν αυτό που προωθούν κάποιοι μεμονωμένοι.
Κύριο και πρωταρχικό είναι, να θέλουμε να δούμε την αλήθεια παρά τις συνέπειές της. Και πριν λυπηθούμε τον εαυτό μας, να είμαστε σε θέση να συμπονούμε κάθε ευαίσθητη ύπαρξη επάνω στην γη.

Προσωπικά δεν αμφιβάλλω, ότι ο μεγάλος συνασισμός θα πετύχει τούς στόχους του. Φυσικά οφείλουμε να χαρούμε για την ελάφρυνση που μπορεί να επέλθει σε κάθε αναξιοπαθούντα. Όμως το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο. Όταν τα φρικιά τού υπουργείου παιδείας ροκανίζουν τα μυαλά των μαθητών, όταν ως πρότυπα θέτουμε κάποια γκεϋ βλαχαδερά, όταν η στήριξη στούς τζιχαντιστές των δυτικών μυστικών υπηρεσιών συγχέεται με την αλληλεγγύη στους δύστυχους μετανάστες, όταν χρυσώνουμε τις αλυσίδες τής παραγωγικής αδράνειας, όταν επιδιώκουμε το ανώδυνο φτιασίδωμα στην επιφάνεια και όχι την πλουτώνεια ζύμωση στην ουσία, βαυκαλιζόμαστε.

Δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή προθέματος σε εναγκαλισμό με την κόπρο. Δεν μπορεί να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο με αποδοχή τής Λισαβώνας. Δεν μπορεί να αναπτυχθεί πραγματική οικονομία σε καθεστώς επικυριαρχίας τών τραπεζών. Δεν μπορεί να υπάρξει προάσπιση τής εθνικής ανεξαρτησίας όσο ισχύει το Δουβλίνο. Δεν μπορεί να υπάρξει λιγάκι έγκυος. Και δεν μπορεί να υπάρξει ΕΕ. των λαών. Πρόκειται για σχήμα των πολυεθνικών και των αδερφάτων.

Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση με τον χάρο στα χαρακώματα.
Κάθαρμα, θέλεις αίμα στην αρένα; Έλα.



16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά τον Κοτζιά δεν τον ήξερα αλλά όταν τον είδα δίπλα στον Καραμπελιά έσκασα ένα χαμόγελο.

https://www.youtube.com/watch?v=Ir2lPh-flIQ

Ας ελπίσουμε ότι ο νέος ΥΠΕΞ θα κρατήσει ψηλά κάποια από τα σημεία που ηγέρθησαν κατά την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση

Μάνια είπε...

Σωστά ολα αυτα που λες Μποτίλια
ομως επειδη δεν βρίσκεσαι στην Ελλάδα, οφείλω να σε ενημερώσω οτι η κατάσταση απο τις εκλογες και μετα είναι δραματικη ,,,Δεν κουνιεται φύλλο ,,στους δρομους , στα μαγαζια,,Ολος ο κοσμος είναι φοβισμενος , και ανθρωποι σοβαροι εκτος συστηματος
( οικονομολογοι , δικηγοροι ) συμβουλευουν αυτα που συμβουλευουν οι γεροντες.
Με μια φράση είναι σαν να εχει πεσει βομβα..
Το σεναριο που παρεθεσε σχολιαστης στο antinews ειναι δυστυχως μαλλον το αληθινο,.,
Φαντασου ακομα και ο ΠΟυτιν και η Ρωσία δεν χρησιμοποιουν τετοιες βαριες κουβεντες εναντιον Ε.Ε. και Γερμανίας ,,,και δεν κανουν εμφανεις επιθετικες κινησεις,,Και βγαίνουν τωρα εδω ανοιχτα και με φορα τα καθαρματα να ορυονται εναντιον Γερμανιας , Ε.Ε ,,προσπαθωντας να δημιουργησουν προτετελεσμενα,,,Κοντραρονται στα ισα με Ε.Ε , προβαλλουν για το ποπολο φιλορωσικο προφιλ ,το οποιο δεν ενοχλει ουδολως τις Η.Π.Α!) μιας απο πισω τα εχουν κανονισει μαζι να διαλυθει η ΕΛλάδα και για 3,60 φυσικα να ξεπουληθει. Σταματουν ιδιωτικοποιησεις που θα μπορουσαν να είναι κερδοφορες, υποσχονται προσληψεις , μισθους , συνταξεις , ενω ουσιαστικά δεν υπαρχει χρημα ουτε για τα βασικα απο τον επομενο μηνα.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ανώνυμος

Αγαπητέ, θερμά ευχαριστώ για τον σύνδεσμο.
Δεν γνωρίζω εάν σε ερμηνεύω σωστά, αλλά τον εκλαμβάνω και ως πρόκληση να τοποθετηθώ πάνω σε όσα αναφέρονται στο βίντεο. Ευχαρίστως θα το πράξω σύντομα, δίνοντας έκταση στο θέμα.


@ Μάνια

Εκτιμώ, ότι η φρασεολογία είναι αποκλειστικά για το πόπολο. Το αυτί τών ιθυνόντων δεν ιδρώνη εφ' όσον πρόκειται κυρίως για απόδωση χαρακτηρισμών. Όλο το συνάφι είναι επαγγελματίες ψεύτες και δεν προσμετρούν τα δεδομένα σε φραστική βάση, όσο αυτή δεν συνοδεύεται από πρακτικές συνέπειες.
Στην συγκεκριμένη φάση δεν διακρίνω στο ελάχιστο συμπαιγνία ΗΠΑ και Ρωσίας, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Η πόλωση μεταξύ δυτικών και Ρωσίας κορυφώνεται, ενώ οι δυτικοί βρίσκονται ολοένα και σε πιο δεινή θέση. Η στάση τσαμπουκά που ακολουθούν, αποδεικνύει, ότι διακατέχονται από το σύνδρομο τού πκηγωμένου θηρίου.
Μέχρι σήμερα δεν έχω διαβάσει πουθενά μια ρεαλιστική εκτίμηση για τα τεκταινόμενα σε διεθνές γεωπολιτικό επίπεδο, όσο αφορά την στρατηγική και τον ρόλο τής Ρωσίας. Εκτιμώ, ότι αυτή η δύναμη βρίσκεται σε άνευ προηγουμένου επέλαση και αλλάζει ημέρα με την ημέρα τα βασικά δεδομένα τής γεωπολιτικής.
Η βασική στρατηγική τών δυτικών συνίσταται στο να μην μπορεί να επιβιώσει μια χώρα εκτός τής δυτικής παγκοσμιοποιημένης περιφράξεως. Οι Ρώσοι όμως με τούς BRICS και άλλα συναφή σύμφωνα δομούν συστηματικώς ένα νέο ζωτικό χώρο.
Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το δυτικό μαντρί, όσο μεγάλο κι αν είναι το προσωρινό κόστος γι αυτήν, το τραύμα για τούς δυτικούς θα είναι ανυπολόγιστο.
Οι Ρώσοι, όχι μόνον δεν προσβλέπουν σε καταστροφή τής Ελλάδος σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, αλλά επιχειρούν να δομήσουν την προοπτική παρελκυσμού τής Ελλάδος στην συγκρότηση τού υπό σχηματισμόν αντιδυτικού ζωτικού χώρου. Ο ξενόδουλος προσανατολισμός στο υπάρχον φαντασιακό τού Ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου - με εξαίρεση κάποιες δειλές εξαιρέσεις, οι οποίες όμως προσανατολίζονται μόνον προς το "πολυδιάστατο" τής εξωτερικής πολιτικής, χωρίς ούτε κατ' ιδέαν να αποτολμούν ρήξη - εμποδίζει σκοπίμως αυτήν την προοπτική.
Μπορεί να μην ζω στην Ελλάδα, αλλά ευρισκόμενος στην Γερμανία είμαι εις θέσιν να παρακολουθώ την αυξανόμενη συμπάθεια με γεωμετρική ταχύτητα απέναντι στον Πούτιν σε πλατειά στρωματα Γερμανών.
Όπως αναφέρω στο κείμενο, εκτιμώ ότι χρήματα για παυσίπονα θα βρεθούν. Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού και δεν είναι βραχυπρόθεσμο. Θα εξακολουθήσει το ίδιο μοντέλο σήψης, οπότε το πηγάδι ανοίγει χειρότερα σε μεσοπρόθεσμη βάση.

Μάνια είπε...

Επειδη δεν το εγραψα σωστα ,,
Δεν εννουσα στο ελαχιστο συμπαιγνια Ρωσίας -Η.Π.Α.
Εννουσα συμπαιγνια ΗΠΑ - Συριζοκαμμενων,
προκειμενου να διαλυθει η ΕΛλαδα
Να βγει απο το Ευρω , απο την ΕΕ
και να ερθουν οι Ατλαντικοι να ξεκοκαλισουν!
Το σεναριο τους ειναι διαβολικο, αλλα΄αφου τετοιοι είναι οι επικυριαρχοι , δεν θα μπορουσε να είναι αλλιως,,
Προσπαθουν να κερδισουν εντυπωσεις επιτιθεμενοι στην Ε.Ε.
με τσαμπουκα , - χτυπωντας στο θυμικο των κουτων εδω,,Ακομα και ο Πουτιν που εχει δυναμη και ισχυ ,δεν φερεραι ετσι,,
Κανουν αβερτα κουβερτα φιλορωσικες δηλωσεις τοσο δυνατα , που λες και πας γυρευοντας ..
Και αφου τις κανουν αυτες , η Αμερικη λεει 'δεν πειραζει΄.Δικαιωμας τους είναι ,,Ποιος ; ΟΙ ΗΠΑ που πρωτοι ξεκινανε τον πολεμο εναντιον της Ρωσίας.

nikos είπε...

δυστυχώς η κατάσταση στον πρωτογενή νευραλγικό τομέα την ενέργεια την έχω περιγράψει στο άρθρο http://olympia.gr/2015/01/19/%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%B6-%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF/και είναι τραγική

Ανώνυμος είπε...

ωρες ωρες εχω την εντυπωση οτι ακομη και ο ιδιος ο θεος να κατεβει και να γινει πρωθυπουργος αυτης της χωρας ,καποιοι θα μιλανε για υπογειες συνεργασιες του πουτιν με την λιλιθ και του ομπαμα με τον αντιχριστο

η περιπτωση δηλ να πηγαινει οντως να αλλαξει το πραγμα απο μεσα ,μια περιπτωση λεμε ,να υπαρχουν συστημικοι που δε γουσταρουν ρε παιδακι μου αλλο καπιταλικι και κατι προσπαθουν να κανουν ,δεν παιζει ε? ενταξει οτι πειτε ,δειχνεται να τα ξερετε καλυτερα τα πραγματα

μποτιλια μια και σου ξινιζει οτι συμβαινει ,τι λες ,ψηνεσαι για καμια παραπλησια κατασταση σα και αυτην που εχουν οι ρωσοι κατω στην γαυδο ή εισαι ταγμενος γερμανοαστος μεχρι θανατα ?

Μάνια είπε...

Γερμανοαστος ο μποτίλιας ;;
Τι αλλο θα ακούσουμε θεέ μου!

Ανώνυμος είπε...

αυτο σε πειραξε εσενα θεια

οι παπαροκαμενιλες που καθεσαι και διαβαζεις στα antinews [χεσούς κράιστ δηλ απορω πως τις αντεχεις ρε θεια και δεν εχεις καραφλιασει ακομη ?] ειναι καλυτερες ε ?

εκτος κι αν εχεις καραφλιασει οντως και το μανια ειναι nick της καραφλης τραγουδιστριας του ιονεσκο

Μάνια είπε...

Βλεπω οτι η παρακολουθηση είναι στενή πλέον ,απο παντου.
Που γραφουμε τι γραφουμε, τι διαβάζουμε ..και πολλά αλλα λεω

Πρακτοριλικι κανονικό..παλιοσκυλα/


ΓΑΒ είπε...

ε τι να κανουμε ρε θεια αφου ειμαστε και gilfomaniacs

ελα ελα αστη γκρινια τωρα και κατσε πισω ν απολαυσεις τα συριζαικα νεαρουδια να κανουν την επανασταση της γραβατας

που ξες μπορει να βγαλεις πιο ηρεμα και την εμμηνοπαυση

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ανώνυμος ή ΓΑΒ

Φίλε μου καλέ,
περί Ρωσίας ακολουθεί τάχιστα ανάρτηση.
Αυτό που δεν κατανοώ στην συλλογιστική σου, είναι για ποιο λόγο πρέπει οπωσδήποτε να είμαι προσαρτημένος κάπου, σε ένα από τα υπάρχοντα καταστήματα. Δεν επιτρέπεται δηλαδή να ακολουθώ την δική μου τρέλα, στον βαθμό που έχω καταφέρει να μην μού έχουν περάσει - τουλάχιστον ακόμη ζουρλομανδύα;
Και κάτι ακόμη:
Έχεις να αντιπαραθέσεις κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ έναντι των επιχειρημάτων που προβάλλει αυτή η ανάρτηση; Ή μήπως θεωρείς όλα όσα γράφω ανούσια; Σε μια τέτοια περίπτωση κακώς παρακολουθείς αυτήν την σελίδα. Αντί να σπαταλάς χρόνο στο έτσι, κάνε κάτι φρονιμότερο. Εκτός βεβαίως εάν νομίζεις, ότι με τα σχόλιά σου στηρίζεις αυτούς που αποδέχεσαι και συμπαθείς. Σε μια τέτοια περίπτωση, ετοιμάσου για ορθοπεταλιά, διότι ακολουθούν και άλλα. Οπότε σε ευχαριστώ που με έκανες να γελάσω.


@ Μάνια

Καλή μου φίλη,
κάποια στιγμή θα μού την δώση και θα ανεβάσω ένα PDF με τις απολαβές μου στον τραπεζικό λογαριασμό και πού στέλνω τα 3/4 των αποδοχών μου. Οπότε θα τουμπεκιαστούνε όλοι οι τζάμπα μάγκες. Πέρα από από το παραδάκι που φεύγει χέρι με χέρι. Είμαι ταπεινός, αλλά μπορώ μέσα σε λίγα λεπτά όχι μόνο να κλείσω στόματα, αλλά να προβληματήσω και ανθρώπους για την μαλακία και την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας που τούς δέρνει.

Ανώνυμος ή ΓΑΒ είπε...

για κατσε ρε μπαρμπα-μποτ τωρα που στραβωσες κιολας ντεμεκ

ειπα γω οτι πρεπει να εισαι καπου προσαρτημενος ή ότι θεωρω οσα λες ανουσια ή οτι συμπαθω και αποδεχομαι τα συριζακια ?

μια συντηρητικη ναφθαλινη μυρισα στον διαλογο σας με τη θεια και ειπα μια περιπτωση που μπορει να παιζει

εξαλλου εγω περιθωριοποιημενος ειμαι αλλα μια επανασταση της συστημικης γραβατας σα να τη βλεπω καπως και με ψυχαγωγει δεν το αρνουμαι

οσο για το γερμανοαστος δεν καταλαβα πού το κακο
40 χρονια λες ζεις στο μπερλιν
γερμανος αστος δε σημαινει οτι εισαι αυτο ?
και μ αυτο στραβωσες πια ?

πεταγεται και η θεια και λεει μας παρακολουθουν
μοναχη της το πε παραπανω για τα antinews εντωμεταξυ !
λες και αμα θελαμε να κοζαρουμε τπτ , τις θειες θα παρακολουθουσαμε ,τοσα φρεσκαδουρια ρε παιζουνε ρε θεια ,με σενα θα ασχολουμαστε ?

αναμενω παντως με αγωνια και φυστικια μπολικα αιγινης μπαρμπα-μποτ να δω τι γνωμη εχεις για τους ρωσους επιστημονες χαμω στη γαυδο

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ ΓΑΒ

Εντάξει ρε ΓΑΒ, αφού γνωρίζεις ότι σε αγαπάω. Άσε να κάνω και γω κανένα γαβ, μονοπώλειο το πήρες το σκυλάδικο;
Όχι μόνο είμαι αστός, αλλά και γραβάτα φοράω (όμως γύρω από το σώβρακο, για να μην μού πέφτει).
Είχα ξέρεις μια σκασίλα, με την διαφήμιση που κάνεις θα τρέχουνε από πίσω μου οι μικρές στο διαδίκτυο. Κάνε κάτι γιατί έχω να πάω με γυναίκα από τον πρώτο παγκόμιο πόλεμο.

Μάνια είπε...

Koπρόσκυλο ΓΑΒ
εχεις ολη την ανεση να εκφραστεις χυδαια και να κανεις προσωπικες επιθεσεις σε αλλα μπλογκ!
Δεν σου φτανει εκεί, θελεις και εδω να πεταξεις τις βρωμιες σου
Λυπαμαι Διονυση που αφηνεις τετοια σχολια ανοιχτα και δεν τα διαγράφεις.
Ψυχολογικες ανουσιες επιθέσεις, που πλεον τις βαρεθηκαμε .Για την ουσια να μιλησουμε , μπορουμε;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ ΗΤΑΝ...

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙ|Σ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ?