19 Νοεμβρίου, 2012

Ποιοί -ή, "τί"- είμαστε; - III

(προηγούμενο)

ιά μικρή προσθήκη, πριν συνεχίσουμε: ο (ακέραιος) αριθμός σεληνιακών μηνών, που συνδέει γέννηση με γέννηση ή θάνατο με θάνατο -σε διαδοχικές ενσαρκώσεις του ίδιου ατόμου- προκύπτει όχι μόνο ως άθροισμα όρων της ακολουθίας Φιμπονάτσι, αλλά και ως διαφορά.
Επίσης, μπορείτε να διαπιστώσετε την αλήθεια όσων ισχυρίζομαι, εάν κάνετε δοκιμές στις ημερομηνίες γεννήσεων και θανάτων ιστορικών προσωπικοτήτων. Ιδού ο δημόσιος δειγματοχώρος σας!

Γι' αρχή, μπορείτε να δοκιμάσετε εάν συνδέονται με το "κριτήριο Φιμπονάτσι" οι ημερομηνίες θανάτου των Μ. Αλεξάνδρου και Ιουλιανού, εφ' όσον ο δεύτερος είχε την πεποίθηση ότι αποτελεί μετενσάρκωση του πρώτου. Όμως, κατά τα φαινόμενα θα καταβάλετε αρκετό κόπο, επειδή κανένα "λογιστικό φύλλο" (απ' τα γνωστά σ' εμένα - Excel και Calc του OpenOffice) δεν δέχεται αρνητικές ημερομηνίες (δηλ. χρονολογίες πρό Χριστού). Πρέπει να κάνετε τον υπολογισμό με το χαρτί και το μολύβι, αλλά πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.



iv. Οι υπαίτιοι

Άρα, πράγματι η Σελήνη καθορίζει τις ακριβείς ημέρες ...ενάρξεως και λήξεως των μετενσαρκώσεων ενός ατόμου. Πώς, όμως, συμβαίνει αυτό με ένα ουράνιο σώμα, το οποίο απλώς διαγράφει μία τροχιά; Συμβαίνει και με άλλα ουράνια σώματα;

Η απάντηση εδώ έχει να κάνει με την μέχρι σήμερα άγνωστη σε μας Φυσική του αιθέρα, και τους παράδοξους "νόμους" της (πχ ενέργεια "εκ του μηδενός", κτλ). Προφανώς κάθε σώμα κουβαλάει μαζί του αιθέρα, αλλά -επίσης προφανώς- τα ογκώδη σώματα (όπως η Σελήνη) κουβαλάνε μεγαλύτερη ποσότητα αιθέρα. Τόση, ώστε να σημειώνονται παρατηρήσιμα φαινόμενα αλλοίωσης του περιβάλλοντος.
Αλλά, ακόμη κι αν εμείς δεν γνωρίζουμε την αντίστοιχη Φυσική, αυτό δεν έχει καμμία σημασία - διότι, φαίνεται πως κάποια έλλογα όντα, κάποτε, τη γνώριζαν αρκετά καλά...

...Σε τέτοιο βαθμό, ώστε να "ξεκολλήσουν" τη μία απ' τις φυσικές σελήνες του πλανήτη τους, και να την θέσουν σε τροχιά γύρω απ' τη Γή.


Πάλι ως απόρροια αγνώστων φυσικών "νόμων", οι εσώτεροι πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος δεν έχουν σελήνες εκ δημιουργίας: Ήφαιστος, Ερμής, Αφροδίτη, Γή, Άρης. Γιά τη Γή τα είπαμε, γιά τον Άρη υπάρχει ολόκληρη "φιλολογία" πως οι δύο δορυφόροι του (Φόβος και Δείμος) δεν παρατηρήθηκαν σε φωτογραφίες τηλεσκοπίου του 1877, άρα δεν είναι φυσικές σελήνες - άρα, είναι σώματα που περιπλανιόντουσαν στο διάστημα, και γιά κάποιο λόγο συνελήφθησαν από τη βαρύτητα του Άρη κάποια στιγμή, που τα γήϊνα τηλεσκόπια "δεν πρόσεχαν". (Διαβάστε και τί λέει ο Χόγκλαντ γιά τον Φόβο...)
Φαίνεται, όμως, ότι στο διάστημα από τον Φαέθωνα και μετά υφίστανται οι συνθήκες δημιουργίας σεληνών σε κάθε πλανήτη - και ο Φαέθων διέθετε δύο. Η μία ανατινάχτηκε μαζί με τον πλανήτη, αλλά την άλλη πρόλαβαν και την κουβάλησαν εδώ οι τότε κάτοικοι του τότε πλανήτη.

Εδώ υπεισέρχεται ακόμη ένα θέμα, το πότε έγινε αυτό. Αλλά το προσπερνάω, διότι ενέχει και υποθέσεις περί αλμάτων στο μέλλον - μ' άλλα λόγια, μη γραμμικό χρόνο. Σας το αφήνω μονάχα ως αφορμή γιά σκέψη.
Εφ' όσον είπαμε ότι στο αιθερικό δεν υφίσταται χρόνος, όπως τον εννοούμε εδώ (άρα, όποιος μπορεί ν' ανεβεί στο αιθερικό, μπορεί εύκολα πχ να προφητεύσει), τότε όποιος έχει την τεχνολογία να εκμεταλλεύεται το αιθερικό, μπορεί πολύ εύκολα να κολυμπάει στη θάλασσα του χρόνου όπως θέλει.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν ακόμη μία ιδιοτροπία μου. Τα αναφέρω, επειδή όλο το μέχρι τώρα άρθρο μιλάει γιά μία ιδιότυπη χειραγώγηση των ανθρωπίνων όντων,...

...αλλά δεν συμφωνούν οι ημερομηνίες κάποιων σημαντικών γεγονότων!

Βλέπετε, ο πρώτος έλλογος άνθρωπος έζησε κάπου δύο μύρια χρόνια πριν, ενώ ο Φαέθων ανατινάχτηκε 3,200,000 χρόνια πριν. Άρα, αν η Σελήνη μπήκε σε τροχιά γύρω απ' τη Γή μας πρίν την έκρηξη του Φαέθωνα, δηλ. πιό πριν από 3,200,000 χρόνια, τί "χειραγωγούσε" εδώ - και γιά ποιόν σκοπό; Τις κατσίκες;


Και οι υπόλοιποι πλανήτες (των ωροσκοπίων) τί κάνουν; Καλά, ευχαριστούν! Δεν γνωρίζω αν ισχύει και γι' αυτούς κάτι σαν το "κριτήριο Φιμπονάτσι" (όχι, φυσικά, σε διαφορές ημερών - εννοείται, στις τιμές των θέσεών τους σε μοίρες κύκλου), δεν το 'χω ψάξει ακόμη, αλλά οπωσδήποτε συμμετέχουν στη διαμόρφωση των συνθηκών ζωής ενός ανθρώπου με "ριπές" αιθερικής ενέργειας.
Βλέπετε, το "κριτήριο Φιμπονάτσι", που ήδη εξετάσαμε, είναι αναγκαίο, αλλά όχι αρκετό: την ίδια ημερομηνία γεννήσεως και την ίδια ημερομηνία θανάτου ίσως τις μοιράζονται περισσότεροι από ένας άνθρωποι. Τί σημαίνει αυτό; Πως όλοι αυτοί αποτελούν τη μετενσάρκωση του ίδιου ατόμου; Όχι, απαραίτητα.

Σημαίνει ότι υπάρχουν κι άλλα κρυμμένα "μετενσαρκωτικά" patterns στους πλανήτες -που μου διαφεύγουν τώρα-, τα οποία συμβάλλουν κι αυτά στη ρύθμιση των ενσαρκώσεων. (Απλώς, η επιρροή της Σελήνης είναι η πλέον τρανταχτή.)

Μικρή παρένθεση: Η επιρροή των πλανητών κατά τη γέννηση ενός ανθρώπου υφίσταται μετά βεβαιότητος. Όσον αφορά τις επιστημονικοφανείς ανοησίες που λέγονται (γιά κατάρριψη της Αστρολογίας), ότι δηλαδή ο μαιευτήρας έχει μεγαλύτερη ηλεκτροστατική επίδραση στο νεογέννητο από πχ τον Πλούτωνα, έχω να πω ότι: (α) ο Ηλεκτρομαγνητισμός δεν είναι μονάχα στατικής μορφής. Διαδίδεται και με κύματα. Και (β) τα κύματα των πλανητών μάλλον είναι του τύπου των λεγομένων "scalar", τα οποία προβλέπονται από τον Ηλεκτρομαγνητισμό του Maxwell, αλλά όχι από τη σημερινή καρικατούρα Ηλεκτρομαγνητισμού, που εφηύρε ο αγράμματος ο Χηβισάϊντ. Γι' αυτό και τα συγκεκριμένα κύματα δεν χάνουν ενέργεια, παρά το ότι διανύουν τεράστιες αποστάσεις. (Η μελέτη, όμως, των κυμάτων αυτών, σήμερα έχει καθαρά στρατιωτικούς σκοπούς - πχ διαμόρφωση του καιρού, κτλ. Όπως όταν μπούκαραν οι ηπαπαραίοι στο Αφγανιστάν, και το Χάαρπ δημιουργούσε στην περιοχή θερμοκρασίες καύσωνα τον ...Νοέμβριο... αντί να τ' αφήσει αυτά τα παλληκάρια να ψοφήσουν στα κρυοπαγήματα, όπως και θά 'ταν το φυσιολογικό.)

Οπότε, ο όλος μηχανισμός είναι:
  • Η Σελήνη καθορίζει επακριβώς το ποιές ευκαιρίες έχει μία ψυχή να μπει (ξανά και ξανά) σ' ένα σώμα, και
  • Οι λοιποί πλανήτες συνεισφέρουν με "κεντήματα" αιθερικής ενέργειας, η οποία μπαίνει αναγκαστικά στα σεληνιακά "καλούπια".
Διόλου δεν αποκλείεται, βέβαια, και οι λοιποί πλανήτες να έχουν φάει ..."σέρβις" απ' τους Φαεθωνιανούς!

Βλέπετε, δεν είναι μονάχα ο λόγος περιστροφής προς ιδιοπεριστροφή της Σελήνης, εκείνο το φοβερό 1:1, που βγάζει μάτια. (Βγάζει μάτια, εκτός από μερικών γνωστών μου στόκων, που τον θεωρούν "τυχαίο". Πόσο "τυχαίος", όμως, μπορεί να είναι λόγος μικρών ακεραίων, χωρίς δεκαδικά ψηφία, μέσα σ' ένα Σύμπαν με τελείως ακανόνιστες τροχιές; ) Αν ψάξετε καλά τα δεδομένα του Ηλιακού μας Συστήματος, θ' ανακαλύψετε και άλλους τέτοιους λόγους μικρών ακεραίων - και δη, ακριβώς στο κλάσμα περιστροφής προς ιδιοπεριστροφή. Σας δίνω έτοιμη την περίπτωση του Ερμή (3:2), αλλά και κάποιοι δορυφόροι του Δία και του Κρόνου παρουσιάζουν το ίδιο φαινόμενο. Ψάξτε γιά αστρονομικά δεδομένα πχ στα sites της Νάσα, και τα ξαναλέμε!
Και, φυσικά, αν δεις το ίδιο πράγμα τρεις, τέσσερεις, πέντε,... νί φορές, παύεις να μιλάς γιά τυχαιότητα, και ψάχνεις ποιητικό αίτιο.

...Κάποιοι, κάποτε, βάλαν γιά τα καλά το χεράκι τους στους πλανήτες...

...Άρα, ολόκληρο το Ηλιακό μας Σύστημα μπορεί μεν ν' αποτελεί το βρεφικό λίκνο της ανθρωπότητας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί σήμερα (δηλ. μετά τις "επεμβάσεις") κι ένα είδος ματριξιανής παγίδας - νά 'τη πάλι η σκηνή με το μαιευτήριο, απ' την φοβερή ταινία!...


Με κατοχή μιάς τέτοιας υπερτεχνολογίας, πώς, λοιπόν, να μη μας έβλεπαν (και ίσως μας βλέπουν ακόμη...) "κάποιοι" σα μυρμήγκια, και τους εαυτούς τους σα θεούς;
Κατασκεύασαν, λοιπόν, έναν μηχανισμό, ο οποίος ρυθμίζει την ίδια μας τη ζωή - και από τον οποίο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Μας διαφεύγει, όμως, ο σκοπός αυτού του μηχανισμού: το τί ακριβώς τον θέλανε. Κύριος οίδε!... Να κρατάνε τους ανθρώπους δούλους, όπως μας έρχεται πρόχειρα στο μυαλό; Ναι, αλλά δούλους σε τί - και γιατί;

Βάλε κι εκείνο που έγραψε ο πρόγονος, ότι υπήρχαν και προσελήνιες φυλές, κι αμέσως ξεπηδούν λίαν ενδιαφέροντα ερωτήματα:
  • Τί θα γινόταν, αν είχαμε τρόπο ν' απομακρύνουμε τη Σελήνη απ' τη Γή;
  • Ο μηχανισμός αυτός στήθηκε μιά κι έξω, ή απαιτεί ρυθμίσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα; Κι αν απαιτούνται ρυθμίσεις...
  • ...Οι Φαεθωνιανοί "μηχανικοί" άφησαν απογόνους; ...Ή, μήπως, ζουν ακόμη... κάπου;
Σκεφτείτε τα όλ' αυτά λιγάκι!

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί θα γινόταν, αν είχαμε τρόπο ν' απομακρύνουμε τη Σελήνη απ' τη Γή;

Θα 'τελειώσει' το πείραμα και θα ανοίξουν οι 'ουρανοί' αλλά δεν είναι ακόμα η ώρα του!

Theophanes Raptis είπε...

"Αγράμματος" ο Heavyside?! Έχεις κάνει τον κόπο να διαβάσεις τις εργασίες του?

http://serg.fedosin.ru/Heavisid.htm

http://en.wikisource.org/wiki/Electromagnetic_effects_of_a_moving_charge

http://en.wikisource.org/wiki/Motion_of_Electrification_through_a_Dielectric

Κ.Δ είπε...

Εργοδότα τα στρογγύλεψες...Μέχρι πριν λίγες μέρες έγραφες ότι με την επαναστατική θεωρία σου δε θα μπορούν να κρυφτούν και τώρα μας λέγεις πως παίζει να σου ξεφεύγουν κάποια patterns... και ότι είμαστε σίγουροι για αυτό κι εκείνο … κι όχι για τ' άλλο... και τελικά θα φτάσουμε να λέμε πάλι αυτά που ξέραμε...

Επειδή όμως τις προάλλες κάνατε λόγο για αυτοκινητάκια και μάντρες και εργοστάσια κάρων θα σας πω πολύ σύντομα μία ιστοριούλα... Βλέπετε άπαξ και ο “δημιουργός” σχεδιάσει το μονδέλο του αυτοκινήτου... το 3d cad και το κάνει κάποια προεπεξεργασία επιλέγοντας τα υλικά... στήνει ένα πρόβλημα θέτοντας οριακές συνθήκες και το στέλνει σε ένα “λύτη” - solver … όπου με την μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων για παράδειγμα… κάνει το crash simulation. Τα data από τον solver τα παίρνει η μετα-επεξεργασία και τα τρέχει ένα σωρό metrics δλδ κριτήρια … Το πιθανότερο είναι στο εικονικό crash test...το αυτοκίνητο έχει γίνει σμπαράλια... οπότε η διαδικασία ξεκινά από την αρχή... μία και δύο και 500 φορές. Μετά απο εξαντλητικό simulation στέλνουμε το πρωτότυπο και σε πραγματικό crash test... οπότε ενδέχεται να ξαναεπιστρέψει όλη η διαδικασία στην αρχή αν τα κριτήρια αποτύχουν... γιατί άλλο πραγματική ζωή και άλλο μέθοδος πεπερασμένων στοιχείων...

Θέλω να πω πως γίνονται και ξαναγίνονται ένα σωρό μετρήσεις και αναλύσεις και πάλι δεν είναι σίγουρο το πως βγει το αυτοκινητάκι μας... Άρα what σειριακότητα ? Συν αθηνά και στη κορφή κανέλλα δλδς... αφού δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι...

Αλλά εν πάσει περιπτώση έστω ότι θα το παίξω ΑΙ και high-tech οπότε θα πάω να φτιάξω κάνα ευρετικό, κάναν νευρωνικό … κάνα fuzy logic και θα ταιριάξω τα δεδομένα στη θεωρία μου αν αυτό μπορεί να γίνει ικανοποιητικά. Ξέρετε τί κάνω? Ξεχωρίζω τις εισόδους από τις εξόδους... (ποιές είναι εδώ οι είσοδοι και ποιες οι έξοδοι? Γιατί η μία είσοδος και όχι η άλλη? Γιατί η τάδε έξοδος? ) Έπειτα σπάω τα δείγματα των δεδομένων εισόδου με ένα λόγο ξέρω γω 60 – 40% και στήνω μοντέλο στο 60 και κάνω validate με το 40. Τρέχω κάνα δυο,3,5 metrics σφάλματος (πως τα επιλέγω?)... και αν δεν είμαι ικανοποιημένος επιστρέφω στην αρχή... Κι έπειτα και να τελειώσω με όλα … και να μείνω ικανοποιημένος δλδ… πάλι ξεύρω ότι για δείγματα εισόδων που έχουν απόσταση απ'όσα είχα στη διάθεση μου … το σύστημα μου δεν είναι ικανό να δώσει εύστοχη απάντηση... γιατί πολύ απλά έκανα αυθαίρετες επιλογές εισόδων – εξόδων, παραμέτρων του ευρετικού...και είχα μόλις 10000 δείγματα για πληροφορία προς επεξεργασία κλπ

Μία τέτοια θεωρία σαν τη δικιά σου πρέπει να επαληθευτεί στατιστικά...

Και ο μεγα-αλέκος δλδς τίνος μετεμψύχωση ήταν τότες? Και γιατί να μην βγεί νεός μικρός μακεδών (που λέγει ο φίλος μου ο “...”, και που τις προάλλες τον αποπήραμε τρόπον τινά και του ζητώ και συγγνώμη, cause τον θέλουμε ακόμη και για χαβαλέ εδώ μέσα...) και να πρέπει ο ήρωας να είναι μετεμψύχωση του παλιού ξέρω γω?

Κι εγώ σου ρωτάω... είναι το ίδιο το μεσουράνημα στη ζώνη του Ωρίωνα και το μεσουράνημα στον Αλγκόλ?

ΕργΔημΕργ είπε...

Καλημέρες!

@Θεοφάνη:

Το "αγράμματος" είναι σαφώς υπερβολή, αλλά το άτομο μονάχα το Λύκειο τελείωσε.
Ο Χηβισάϊντ είναι υπεύθυνος γιά την άγρια "απλοποίηση" του Ηλεκτρομαγνητισμού του Maxwell, επειδή δεν καταλάβαινε τα σαφώς αφηρημένα Μαθηματικά που χρησιμοποίησε ο δεύτερος. (Τα περίφημα quaternions.)
Ο Maxwell είναι από τους ελάχιστους Φυσικούς, που χρειάστηκε να εφεύρει δικά του Μαθηματικά, γιά να θεμελιώσει θεωρία. (Στο μυαλό μού 'ρχεται ακόμη ο Feynman, με τα διαγράμματά του - κι άλλος ουδείς.)

Όθεν, ένας καλούτσικος ερασιτέχνης ο κυρ-Όλιβερ, και τίποτε παραπάνω.

@πράκτορα Κού-Δού, από πράκτορα Έργ-Γού:

Ωραία τα γράφεις! Άμα τά 'βαζες και σ' εφαρμογή αυτά που ξέρεις, ακόμη καλύτερα! (Πχ κάνε πρώτα τον υπολογισμό που σας έβαλα ως άσκηση - ή βρες τρόπο να δέχεται ημερομηνίες προ Χριστού το λογιστικό φύλλο! :-) )

Θα επαναλάβω και γιά χάρη σου κάτι, που ήδη το ξέρουν οι παλιοί αναγνώστες: πως εγώ τόσο μπορώ, τόσο κάνω. Τα μόνα μου "όπλα" σ' αυτή τη φάση της ζωής μου είναι μιά καρέκλα γιά να κάθομαι και να κατεβάζω ιδέες, και το κεφάλι μου (το ενδεχομένως κλούβιο). Άντε, και κανένα λογιστικό φύλλο και το Ιντερνέτι - όποτε έχω πρόσβαση σ' αυτό. Και το ότι βρίσκω πράγματα έστω και επιφανειακά, πρέπει να το εκτιμάτε. "- Πάλι καλά!", να λέτε.

Από εδώ και μετά, πρέπει να συνεχίσετε εσείς "δι' ιδίων δυνάμεων", που λένε.

Αν ήμουνα επικεφαλής ερευνητικού ιδρύματος, ή ομάδας νεαρών γατονίων διαφόρων ειδικοτήτων, τότε όντως θα μιλούσαμε σε διαφορετική βάση...

...Αλλ' αμφιβάλλω αν θ' ανακοίνωνα τίποτε τότε! :-)

Ασπασμούς!

Υγ: Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι ευτυχία, αλλά δεν μένει και τίποτε γιά σένα. Ούτε ενέργεια, ούτε χρόνος, ούτε -φεύ!- χρήμα.

Κ.Δ είπε...

Έτσι πάει το έργο (η παραγωγη πνευματικού επικοιδομήματος... που σας γκρίνιαζα της προάλλες)… εργοδότα μου... όπως το θέτεις στο υγ σου. Κάτι πρέπει να θυσιαστεί... Και αυτό το κάτι είναι ο χρόνος Δλδ η ζωή...

Και για να το συνδέσω και με αυτά που συζητούσαμε στο χώρο αυτό τις προάλλες για τον θυσιαζόμενους ήρωες κλπ: η θυσία νοείται ως δαπάνη χρόνου όχι για τον εαυτό εγωιστικά αλλά για τους άλλους ...

Ανάλογα με τα όρια το λοιπόν εξατομίκευσης και τα όρια εγωισμού του καθενός … ορίζονται τελικά και ποια και πόσα πράγματα μπορεί να θυσιάσει κανείς... Εν τέλεις χτίζονται και οι συμβιβασμοί που κάνει ο καθένας μας... στη διάρκεια της ζωής του... και επιλέγονται ποια κομμάτια του εαυτού ανήκουν που και πως...

Πχ μας προβλημάτιζε τις προάλλες και μένα και την Χριστίνα που γυροφέρνει στο αυτό μπλοκ (τελείως συγχρονική η κουβέντα με αυτά που σου λέγω)... αν μπορεί να χωρέσει η ανάγκη να παράγει κανείς έργο μαζί με την ανάγκη να χαρεί τη ζωή όπως λέγεις κι εσύ μέσω της οικογένειας... Η απάντηση της ήταν σαν τη δική σου... Εγώ θα διαφωνήσω γιατί δε με συμφέρει. Άσε που υπάρχουν αντιπαραδείγματα...

Όσο για τα κολλήματα σου με τους υπολογισμούς ... όντως θες ένα γατόνι να σου σκαρώνει χαζά προγραμματάκια...
Αλλά τώρα έτσι πρόχειρα: να κάνεις offset μπροστά τις ημερομηνίες κατά χρόνια που δεν χαλάνε την απόσταση που βγάζεις(πχ 4000 ή at least 400) ... δε παιζει? Αλλά και πάλι αν ενθυμού καλά έχεις ήδη σφάλμα από την διαφορά 600 ετών μεταξύ των δύο εμψυχώσεων που check-αρες αφού η χρονική σου μονάδα δεν είναι σταθερή...
Τέλος πάντων... ασπασμοί και από μένα...

Ανώνυμος είπε...

Apollo 20...Η αποστολή που δεν έγινε ποτέ...ή μήπως έγινε?

http://aorata-gegonota.blogspot.gr/2012/11/apollo-20.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/QbWWN+(%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A9+%CE%91%CE%A0%CE%9F+%CE%A4%CE%9F+%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%9C%CE%91)

Theophanes Raptis είπε...

@ Εργ-Δημ-Εργ

Επειδή ενέσκηψε πάλι μια σειρά παρεξηγήσεων κ επειδή τυχαίνει να έχω ασχοληθεί με την ιστορία της επιστήμης είμαι

υποχρεωμένος να αναφέρω διευκρινιστικά μια σειρά από γεγονότα τα οποάι συχνά διαστρεβλώνονται από ύποπτους

συνωμοσιολόγους

1. Ο Δανυσματικός Λογισμός όπως διδάσκεται σήμερα αποδίδεται στους Gibbs k Heavyside κ ο πρώτος (Josiah Willard Gibbs)
κάθε άλλο παρά του Λυκείου ήταν όπως πιθανώς γνωρίζεις πολύ καλά.

2. Η κατηγορία "του Λυκείου" είναι τουλάχιστον αφελής για τον 19ο αιώνα διότι τότε η έννοια των "χαρτιών" κ των διαφόρων

βεβαιώσεων, πιστοποιητικών κλπ ήταν εντελώς διαφορετική από τη σημερινή σε έναν κόσμο που δεν είχε λόγο να "αυτοματοποιήσει"
την παραγωγή πτυχιούχων βάση της λογικής Taylor-Ford επειδή ακόμη η βιομηχανία δεν έχει υπερπηδήσει-καβαλήσει-"πηδήξει"
(όπως θες πάρτο!) την επιστήμη! Γι αυτό κ εν τέλει απονεμήθηκε στον Heavyside ο τίτλος του επίτιμου μέλους από την Royal Society
κ αργότερα του απονεμήθηκε διδακτορικό από το παν/μιο του Goettingen.

3. Εσυ, καλύτερα από τους υπόλοιπους θα πρέπει να γνωρίζεις την έννοια του "Ισομορφισμού". Όταν αναφέρεσαι σε διαφορετικούς
τρόπους αναγραφής των εξισώσεων θα πρέπει να έχεις σκεφτεί κατά πόσον αυτοί ήταν ισοδύναμοι κ απλώς η αρχική γραφή τους
ήτανε μαι αρμαθιά από σύμβολα τα οποία όταν πάρεις κα αναπτύξεις τους τελεστές των Gibbs-Heavyside θα σου βγούνε τα ίδια!

4. Μερικοί "συνωμοσιολόγοι" είναι τόσο ανόητοι κ απαίδευτοι ώστε μπερδεύουν ακόμη κ τον αριθμό των αρχικών εξισώσεων του
Maxwell οι οποίες από 20 γίνονται σε διάφορες ιστοσελίδες 200! Έλεος!

5. Ο μεγαλύτερος πράκτορας "συνωμοσιολόγος" υπήρξε αυτό το απολιφάδι του Μακαρθισμού, ο Thomas Bearden -τον οποίο

εξάλλου έχω καταγγέιλλει ανοιχτά από τις σελίδες του "Hellenic NEXUS". Πολλά τέτοια άτομα συνδέονται στην πραγματικότητα με

τη χριστιανική ακροδεξιά των ΗΠΑ! (Ναι, την ίδια που βάζει βόμβες σε δημόσια κτίρια).

6. Εάν θες να δεις τα αληθινά μαθηματικά που υπερβαίνουν τον λογισμό που σε ενοχλεί ρίξε μια ματιά σε αυτές τις ιστοσελίδες όπς

και στη δουλειά του David Hestenes (Geometric Space-time Algebra)

http://en.wikipedia.org/wiki/David_Hestenes

http://cag.dat.demokritos.gr/Links.php

Το γιατί δε διδάσκονται ευρέως αυτά τα εργαλεία - αυτό ας το ξεκαθαρίσει η Σύνοδος των Πουτάνεων! Έχεις κ εσυ δουλέψει από

"μέσα" κ καταλαβαίνεις τι εννοώ!

7. O "Δημοκρίτειος Αιθέρας" του 19ου αιώνα έχει οριστικά πεθάνει! Μη φαντάζεσαι πολύ μικρά άτμητα γιατί θα πέσεις έξω. Γιατί δε

φαντάζεσαι ένα υπερ-ρευστό το οποίο είναι πόλυτα συνεχές? Κ εξ αιτίας της αδυναμίας του ανθρώπινου εγκεφάλου να διακρίνει το

συνεχές προκύπτουν οι υπόλοιπες παραξενιές? Θες να σου πω τι σημαίνει αυτό? Πολύ καλά - για να ξεμπερδεύουμε μια κ καλή. Ο
Λάιμπνιτς είχε απόλυτα δίκαιο σχετικά με τη "Μοναδολογία" μόνο που αυτή αφορά τον εγκέφαλο του Παρατηρητή! Δες τώρα τον

ορισμό που δίνω εδώ κ μετά θα συζητήσουμε γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα των φυσικών θεωριών είναι ότι αρνούνται σθεναρά να
συμπεριλάβουν έναν σαφή κ ακριβή ορισμό του Νου του Παρατηρητή - γιατί τότε είναι που θα αποκαλύπτονταν πραγματικά ποιοί
στ' αληθεια είναι, που στ' αλήθεια βρίσκονται κ πως στ' αλήθεια λειτουργούν!!

http://cag.dat.demokritos.gr/Observer.php

8. Τα υπόλοιπα τα αφήνω για τις Πουτάνεις!

Χριστίνα είπε...

Άσε που υπάρχουν αντιπαραδείγματα...

Ωπ να μαι και γω είδα το όνομα μου και συγκινήθηκα ...
Λογικά τα αντιπαραδείγματα γιατί πάντα το άσπρο δεν κάνει χωρίς το μαύρο και τουμπαλιν.
Το καλό και το κακό επιβεβαιώνουν τι ένα και βασικό ότι ο άνθρωπος μισός δεν είναι τίποτα και το όλον τα εμπεριέχει αρκεί να μπορεί να έχει ισορροπίες..
Τα παιδιά απορροφούν όλη την ενέργεια μας και μας αναγκάζουν να παράγουμε περισσότερη για να αντεπεξέλθουμε στον αγώνα της μάθησης της επιβίωσης και της εργασίας όμως ....Μέσα απο αυτά καθρεφτιζόμαστε και εμείς και αυτό έχει δισυπόστατη έννοια ....
Απλά το έργο του καθενός είναι πολλες φορές σε άλλα level για να ολοκληρωθεί το παζλ το οποίο μπορεί και χωρίς την ολοκλήρωση να φαίνεται τέλειο αλλά το έργο μόνο έτσι πιθανόν να παράγεται για το ΟΛΟΝ
ΥΓ Σε βολεύει δε σε βολεύει :P :P έτσι είναι

Ανώνυμος είπε...

Εργοδότα η blackwater το παραμαγαζο της μονσαντο είναι προ των πυλών, σκουραίνουν τα πράγματα http://www.terrapapers.com/?p=20868
Ιολαος

Ανώνυμος είπε...

http://www.scribd.com/doc/114192261/%CE%97-%CE%94%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%B9%CE%B5%CF%86-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%8C%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82

Ανώνυμος είπε...

ready to execute order 6-66?

http://www.youtube.com/watch?v=aFOo86PDDuE

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=ZUKCW08_8Og

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=5alA8gpxQmE

Ανώνυμος είπε...

''Οι Φαεθωνιανοί "μηχανικοί" άφησαν απογόνους''

εργολάβε....Φαέθων και μηχανή πάνε πακέτο

αν ψάξεις δε...το crash του black pearl...και ποιός ανέλαβε το ρεσουράκτιόν του (F.D.)

ίσως και να κατανοήσεις την διαφορά ηλίου και σελήνης....

Ανώνυμος είπε...

Ποιόν ήλιο? Τον "Μαύρο" η αυτόν που βλέπουμε με τα μάτια?

ΕργΔημΕργ είπε...

Καλημέρες!

@Κ.Δ.:

Το σκέφτηκα αυτό που λες, με ...παράλληλη μετατόπιση των ημερομηνιών, αλλά τα πράγματα είναι μπλεγμένα.

Πολύ πονηρά άφησα την άσκηση γιά άλλους (αν και δεν το είπα), επειδή οι προχριστιανικές ημερομηνίες εμπεριέχουν κάποιες συμβάσεις. (Πχ δεν υφίσταται "έτος μηδέν".) Άρα, οι προχριστιανικές ημερομηνίες εμπεριέχουν αρκετή δουλίτσα γιά να τις επεξεργαστούμε!

Γιά τον ίδιο λόγο, πρέπει κάθε φορά να "ρωτάμε" τους Ιστορικούς, πότε κάνουν αναγωγή των ημερομηνιών των πηγών στο σημερινό ημερολόγιο και πότε όχι - και με ποιούς όρους.
Γιά παράδειγμα, δεν γνωρίζουμε καλά-καλά τί σημαίνει 25η Μαρτίου (1821). Με το ιουλιανό, ή το γρηγοριανό ημερολόγιο "25η"; (Με το τελευταίο πάμε στις 6 Απριλίου.) Σκέψου, τώρα, γιά ημερομηνίες έστω και τριών ή τεσσάρων προχριστιανικών αιώνων! (Πχ η ημερομηνία της μάχης του Μαραθώνα, μετά από αναγωγή, αποδίδεται σε διάφορα βιβλία από τις 13 Αυγούστου μέχρι ...τέλος Σεπτέμβρη!)

Ίσως είναι ευκολώτερο να στείλουμε ένα ημέηλ στα παιδιά που γράφουν κώδικα γιά το OpenOffice ή το Libre Office, να επιληφθούν του θέματος.

@Θεοφάνη:

Έχεις απόλυτο δίκιο, όσον αφορά την τότε εποχή της Φυσικής... όπου, ανεξάρτητα από ακαδημαϊκούς τίτλους, όποιος εμφανιζότανε με κάποια νέα ιδέα περνούσε γιά σοφός. (Πράγμα που συνεχίστηκε μέχρι τη δεκαετία του 1950.)
Και ειλικρινά, δεν έχω ξαναβρεί άτομο να έχει ξετινάξει τις επιστημονικές θεωρίες, στον βαθμό που το έκανες εσύ.

Πράγμα, όμως, που με φέρνει στον εξής προβληματισμό:

Ενώ υπάρχουν κάμποσα "ψαγμένα" άτομα, τουλάχιστον στο Διαδίκτυο, αρκετά απ' αυτά (κι εσύ ανάμεσα σ' αυτούς) κατά κάποιο τρόπο αρνούνται να παρουσιάσουν την "τελική τους θέση". (Τέλος πάντων, έτσι το αντιλαμβάνομαι προσωπικά.)

Μ' άλλα λόγια, ωραίες οι παραπομπές που παραθέτεις, αλλά πού οδηγούν συνολικά; Πού στοχεύουν;

Θα ήθελα να γράψεις σ' ένα μπλόγκ μία σειρά άρθρων - όπου, εκκινώντας από την "τελική σου θέση" (πχ "ζούμε ένα όνειρο, και φταίνε οι τάδε και τάδε παράγοντες, που μας αποκοιμίζουν - και το ξύπνημα βρίσκεται ΕΚΕΙ"), να πας ανάποδα, δείχνοντας στη διαδρομή τα γιατί.

Ας πούμε ότι ...έχεις ευθύνη, που δεν έχεις γράψει ακόμη μερικά χορταστικά αρθράκια! :-)

Ένας ακόμη, που παρουσιάζει αυτό το φαινόμενο, είναι ο Μιμάκος. Ωραία όλα όσα λέει, αλλά πού οδηγούν; Πού βρίσκεται το "διά ταύτα";
Όποιος διαβάζει Μιμάκο γιά χρόνια, πιθανόν και να συμπεράνει ότι οφείλουμε να γίνουμε ...Αχαιοί του Αγαμέμνονα, αλλά να πιστεύουμε στην Αγία Τριάδα και στο Σταυρικόν Μυστήριον! LOL!!!

Μοιάζουμε όλοι οι "ψαγμένοι" σαν μία παρέα γλεντζέδων, που συνεισφέρει ρεφενέ τρόφιμα και κρασ(ι)ά, αλλά ουδείς ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα γιά το φανταστικό τυρί, ή το καλό κόκκινο κρασί. Όλοι απλά τα καταβροχθίζουμε, και περιμένουμε τα επόμενα! :-)

Υγ: Γέλασα με τον Μπήαρντεν. Πού τον θυμήθηκες; Αρχιαπατεών!... Επίθετο και πράμα! :-) (Μπήαρντεν = μούσιας!) Πλην όμως άργησε τουλάχιστον καμιά πενταετία -από τότε που ο κυρ-Θωμάς άρχισε ν' αλωνίζει- να εμφανιστεί στα Ιντερνέτια το πρώτο λογικό ερώτημα: πού πήρε πτυχίο ο Μούσιας και πότε. (Απάντηση: πουθενά.) Και φυσικά, το επακόλουθο: σε ποιά μονάδα των Ε.Δ. των ηπαπάρα υπηρέτησε και πότε. (Απάντηση: ξανά πουθενά. Σε καμμία.)

Βλέπεις τί κάνει η σιωπή των εξύπνων ανθρώπων, Θεοφάνη; Αφήνει ν' αλωνίζουν οι Μπήαρντεν! Γι' αυτό σου λέω ότι ευθύνεσαι! :-)

@"Ανώνυμον" (σιγά τον ανώνυμον! LOL!!!) της Νοεμβρίου 24, 2012:

Ετούτο εδώ το καραβάκιον εννοείς;

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Pearl

Δεν βγάζω και πολύ νόημα.

ΕργΔημΕργ είπε...

@Όλους-ες:

Αργεί λίγο η συνέχεια, διότι ψάχνω σοβαρή βιβλιογραφία ("ιντερνετογραφία" βασικά) γιά καναδυό ερωτηματάκια.

Θα συνεχίσω, παραθέτοντας αναφορές και παραπομπές - διότι είναι εκ των ουκ άνευ.

Theophanes Raptis είπε...

Άκουσε φίλε

Σε πολλά έχεις δίκαιο κ σε πολλά υπάρχουν κενά.

Όσον αφορά εμένα, είμαι άνθρωπος με σχέδιο, αντικειμενικό σκοπό κ κυρίως, κανονισμούς ασφαλείας. Γι αυτό κ μιλάω όσο πρέπει, όταν πρέπει, εκεί που πρέπει, γιατί έτσι πρέπει! (Όπως κατάλαβες έχω κ άλλη εκπαίδευση πλην της καθαρώς επιστημο-τεχνικής)

Όσον αφορά το Black Pearl, ήθελα να σε προσειδοποιήσω από την προηγούμενη ότι υπάρχει διείσδυση σε αυτό το blog.Από αυτά που ακούστηκαν περι καπετάνιων μέχρι τα περι "ήλιων" (ειδικά το σχόλιο περι "μέλαινος ηλίου"!).
Για να το θέσω απλά, δε λένε όλοι οι πρακτορόστροφοι όλη την ώρα ψεύδη κ μάλιστα μερικές φορές μπορεί να τύχει να ξεράσουν κ την αλήθεια! Για να το πω απλά, μπορεί όντως να αληθεύει ότι σε αντίθεση με την φοβερή κ τρομερή, "Αμερικάνικη" ατάκα που λέει "The World is a Business", η
"Αρχαία" πραγματικότητα μπορεί να είναι η άλλη που λέει
"The World is a Ship", στην οποία περίπτωση μπορεί να είμαστε όλοι ακόμη, "ναύτες του Οδυσσέως", κ στην οποία περίπτωση οι πρακτορόστροφοι θα πάνε όλοι για κρέμασμα στα ξάρτια για απαράδεκτη ανταρσία!! (Ο νοών, νοήτω!)

Όσον αφορά τη σχετικότητα του χρόνου κ των ημ/νιων κατά συνέπεια, ειδικά σε γαλαξιακό επίπεδο, συμβουλεύω ανάγνωση του επόμενου άρθρου μου που θα δημοσιευθεί
στο τ. Δεκεμβρίου του Hellenic NEXUS.

Όσον αφορά τους πρακοτρόστροφους(sic!), μήπως ενθυμείται κανείς στις κωλο-υπηρεσίες τους (αυτές οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες του κώλου δηλ.!), το περιστατικό εκτέλεσης δια κυνηγετικού όπλου των καθ. Ξανθόπουλου κ Πνευματικού το 1990 εν τω παν/μιω Κρήτης? Μήπως γνωρίζουν το αντικείμενο της
διαμάχης του φονεύσαντος με τους θανόντες? Μήπως αληθεύει ότι ο μετέπειτα αυτόχειρας δράστης ηργάζετο επι πονήματος
αφορών την ηλεκτρομαγνητική συμπεριφορά μέλαινος κοιλότητος Υπό τουΕδάφους?! (Αλλά θα τα πούμε με τις υπηρεσιούλες τους - που ξέρουν πάρα πολύ λιγότερα! - 'οταν
λαλήσει ένα "σήμαντρο". Κ μάλιστα, θα τα πούμε κ Ενόπλως όπου, όπως κ οπόταν, εάν αυτό απαιτηθεί!)
Period!

Ανώνυμος είπε...

φιλε Theophanes Raptis αντε να δουμε ποτε θα σημανει το "σημαντρο" γιατι απο την επικυψη στον τραπεζομαφιοζο κοντευουμε να παθουμε λουμπαγκο
Ιολαος

ΕργΔημΕργ είπε...

@Θεοφάνη:

Σωστόςςςς!!!!

Δεν έχω να προσθέσω τί.

Γιά το περιστατικό στην Κρήτη, είχα ακούσει την εξής φήμη: ότι ο υποψήφιος διδάκτωρ ήταν λιγάκι πειραγμένος από μυαλά, και αυτό το εκμεταλλευόντουσαν οι άλλοι δύο φονευθέντες, που συνέχεια τον έβαζαν να κάνει νέες εργασίες, αλλά εκμεταλλευόντουσαν τις παλιές του αυτοί οι ίδιοι (χωρίς να του το πούνε, εννοείται).
Το γεγονός "του το σφύριξε" κάποιος, οπότε αυτός πήρε ανάποδες, με τα γνωστά επακόλουθα.

Δεν ήμουνα εκεί, δεν γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αλλά είδες; καμμία δημοσιογραφάρα δεν ρώτησε το απλούστατο, δηλαδή τί εργασία εκπονούσε ο φονεύς.

ΕργΔημΕργ είπε...

@Θεοφάνη, επίσης:

Αυτό που μ' έφαγε στη ζωή μου, αλλά κι αυτό που με κράτησε, είναι ότι έζησα την κακία των "καλών" συμβουλών των "καλών" ανθρώπων (ακόμη και διαφόρων συγγενών, κτλ) από πολύ νωρίς, οπότε από ηλικίας περίπου 15 ετών έκλεισα τ' αυτιά μου οριστικά. Από τότε, όποιος πάει να με συμβουλεύσει "γιά το καλό μου", κατά 99% θα δει τις "καλές" του προθέσεις να πηγαίνουν κατ' ευθείαν στη χωματερή. (Μερικές φορές και με αγενέστατο τρόπο εκ μέρους μου.)

Βέβαια, μ' αυτόν τον τρόπο "έκαψα" και πράγματι καλές συμβουλές, αλλά τί να κάνουμε! Θά 'πρεπε να καώ εγώ από το 99% της σαπίλας, γιά ν' αναδείξω το 1%;

Μην ανησυχείς, δεν κινδυνεύω από πρακτόρια, ή οποιονδήποτε κακόβουλον.

Ανώνυμος είπε...

ναι αυτό είναι το καράβι και πάει πακέτο με τον ιπτάμενο Ολλανδό

...την ιστορία τους μπορείς να την βρεις και στο Ιόνιο...και όχι μόνο

Σαφώς και άνευ πίστεως δεν υπάρχει γνώση εργολάβε myfriend...όσα λολ και να κάνουμε

Theophanes Raptis είπε...

@Εργ-Δημ-Εργ
Επειδή το θέμα που σου εξέθεσα είναι εξόχως σοβαρό, κ επειδή τύχαινε να δουλεύω στο ίδιο υπόγειο με τους θανόντες στην Κρήτη κ θα μπορούσε να έχω αφήσει κι εγώ τα μυαλά μου εκεί εάν κάποιος "εαυτού δαίμων" δεν με είχε ωθήσει να εγκαταλείψω το Ηράκλειο μερικού μήνες πριν, σε συμβουλεύω εντόνως να ρίξεις μια πολύ προσεκτική ματιά στο τελευταίο άρθρο μου στο "Hellenic NEXUS" που κυκλοφορεί. Θα σου αποστείλλω και αντίγραφο κατ' ιδίαν.