08 Μαΐου, 2012

Μίνι τέστ

ας έχω ένα ωραίο. Την εικόνα του ουρανού την ώρα που έκλειναν οι κάλπες, όπως φαινόταν από Αθήνα. Νά 'τηνε, παρμένη με το Stellarium:



Τί σημαίνει αυτό που βλέπουμε; Ότι ο Σείριος, την ώρα που έκλειναν οι κάλπες, βρισκόταν στις 29° 36' πάνω απ' τον ορίζοντα. Τα δε τρία αστεράκια, που βρίσκονται πάνω απ' τον Ρίγκελ στη σειρά, δηλαδή η ζώνη του Ωρίωνα, βρισκόντουσαν (σωστά μαντέψατε!) στις 33° (και κάτι ψιλά) ακριβώς!
Αυτά τα γνωρίζουμε απ' τη λεζάντα που βγάζει το πρόγραμμα αυτό πάνω αριστερά, η οποία δεν φαίνεται στο απόσπασμα της οθόνης που παραθέτω. Επίσης, αυτό δεν είναι -φυσικά όχι!- το έδαφος της Αθήνας, αλλά ένα έδαφος-μαϊμού, γιά να καταλαβαινόμαστε πού βρίσκεται ο ορίζοντας. (Αντιστοιχεί σε κάποιο Γαλλικό χωριό, απ' όσα είδα στις ρυθμίσεις.)

Τί να κάνουμε, δεν συμπίπτουν πάντα οι επιθυμίες "αυτωνών" με τα φυσικά φαινόμενα! :-) Σημειώστε ότι ο Σείριος βρισκόταν ακριβώς στις 30° μόλις 4 λεπτά πιό πριν, δηλ. στις 18:56' ώρα Ελλάδος.

Θα με ρωτήσετε, πού βρίσκεται το περίεργο. Νομίζω πως, στο ότι η ψηφοφορία δεν άρχισε και δεν έληξε παραδοσιακά, με την ανατολή και τη δύση του Ηλίου (6:23' και 20:18', αντιστοίχως, στις 6 Μαΐου 2012). Αλλά και γιατί να μην πάει πχ 8 το πρωΐ με 8 το βράδυ, αν υποτεθεί ότι (όπως επισήμως δικαιολογούνται) δεν θέλανε να ταλαιπωρούνε το προσωπικό των εκλογικών τμημάτων και τους ψηφοφόρους; Ποιός σηκώνεται στις 6, να πάει να ψηφίσει στις 7;
Ακόμη μία δικαιολογία, ότι πάνε να κερδίσουν μία ώρα στην καταμέτρηση των αποτελεσμάτων, δεν ισχύει - διότι, έτσι κι αλλοιώς (με ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή όχι), πάντα έρχονται οι μεταμεσημβρινές ώρες της επόμενης Δευτέρας, γιά να φτάσουμε σε οριστικά αποτελέσματα. (Αφού αργούν, τα ρημάδια!)

Με δεδομένο, τώρα, ότι άλλα σημαντικά άστρα γιά τις τελετουργίες αυτού του είδους (πχ Σελήνη, Κρόνος, Βασιλίσκος, κτλ) δεν είχαν σημαντικά αζιμούθια, συμπεραίνω ότι το στήσιμο αυτό σημαίνει πως απλά μας παρακολουθούνε. Πώς δεν μας εγκατέλειψαν ποτέ, και να μη βάζουμε πονηρές ιδέες με το μυαλουδάκι μας, περί ελευθερίας, ανεξαρτησίας, κτλ. (Σωστά!... Υπολόγισαν την Πανσέληνο, θ' άφηναν απ' έξω τα υπόλοιπα; :-) ) Αλλά και πως τα "καλά" μας τ' αφήνουν γι' αργότερα!



Με την ευκαιρία... Η ορκομωσία Παπαδήμ(ι)ου άρχισε στις 11 Νοεμβρίου 2011, στις 16:14', αλλά τίποτε το σημαντικό από "πύλες" - το λέω, διότι έκανα το τέστ και γιά την αφεντιά του. Να τον θεωρούν "αναλώσιμον", τα λαμόγια; Ποιός να ξέρει...
Στο κάτω-κάτω, το θέμα είναι τί τον θεωρεί ο Ελληνικός Λαός! :-) Γιά τη γνώμη των λαμογίων, εχέσθημεν.



Στο μεταξύ, όλοι μιλάνε γιά επαναληπτικές εκλογές "σύμφωνα με το Σύνταγμα" (ναι, η συνταγματική νομιμότητα τους μάρανε - όταν το καταπατούσαν με τα "μνημόνια" και τα λοιπά κωλόχαρτα, ήταν καλά; ) κάπου μέσα στον Ιούνιο. Πιθανώτερες ημερομηνίες η 10η και η 17η.
Έλα, όμως, που οι Κυριακές του προσεχούς Ιουνίου περιλαμβάνουν και την 24η!

- Και τί μ' αυτό, ρε Εργοδότη;

Έεεε... νάαα... η 24η Ιουνίου 1717 είναι η μέρα, κατά την οποία ιδρύθηκε επισήμως το κεντρικό ποδιτσομάγαζο στην αγγλίτσα! Κι όχι μόνον αυτό!... Λέω να σας τρομάξω λιγάκι, αλλά υπάρχει και η αφίσα του οικοδεσπότη, που λέει να κυριαρχήσουμε επί του φόβου, οπότε ...μην τρομάζετε! :-)
Λοιπόν, στις 7 το βράδυ τοπική ώρα Ελλάδος, την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012:
  • Ο Σείριος βρίσκεται ακριβώς στις 0° (δύει, διασχίζει τη γραμμή του ορίζοντα).
  • Ο Ήλιος στις 19° 20' (πολύ κοντά στο "υπερδιαστατικό" αζιμούθιο ύψους, των 19.47°').
  • Ο Κρόνος (πλανήτης συνδεδεμένος με τον θάνατο και το βαρύ κάρμα) στις 39° πάνω απ' τον ορίζοντα.
  • Το ίδιο και ο Ερμής, στις 39° πάνω απ' τον ορίζοντα, υποθέτω με την ιδιότητά του ως Ψυχοπομπός.
  • Και όλ' αυτά τα άστρα δύουν, ή οδεύουν προς τη δύση. ("Κατηφορίζουν", γιά να το απλουστεύσω.)
Μ' άλλα λόγια, το όλο πακέτο σημαίνει: θάνατος, θάνατος, θάνατος. Γιά την Ελλάδα και τους Έλληνες, εννοείται. Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, περιμένω λίγο πριν τις επόμενες εκλογές, οι "στοές" και οι ποδίτσες να μας βγάλουν στο προσκήνιο το "πουλαίν", που θέλουν γιά πρωθυπουργό. (Μάλλον θα είναι κάποια "προσωπικότητα κοινής αποδοχής". Μπορεί και ο ...Κυβέλης, που λέγεται πως είναι δικός τους - ποδίτσας, παναπεί.)



Αθήνα, 24 Ιουνίου 2012, 19:00'
Μετέτρεψα την Αθήνα σε ...θάλασσα,
γιά να φαίνεται η δύση του Σείριου


Κανένα στοιχηματάκι, ότι οι επόμενες εκλογές θα προκηρυχθούν ...μαγικώς πως... αντί γιά τις 17/06, γιά τις 24/06; Και με ωράριο ψηφοφορίας από 7 το πρωΐ μέχρι 7 το βράδυ ακριβώς;

(Καλά να είμαστε, και να βρεθούμε κάποια στιγμή... και νά 'χουμε και λίγα λεφτά! Αν χάσω, κερνάω τον πρώτο γύρο τις μπύρες!)

18 σχόλια:

sunnefoula είπε...

πάντα όσο θυμάμαι οι κάλπες ήταν ανοιχτές 7 με 7.
Επίσης, ειδικά στα χωριά υπάρχουν παπούδες και γιαγιάδες που περιμένουν από τις 7 παρά 10 έξω από το τμήμα!!!

η 17η με βολεύει καλύτερα πάντως!

ΕργΔημΕργ είπε...

Μου φαίνεται πως το ωράριο 07:00'-19:00' καθιερώθηκε στη Μεταπολίτευση. Αν δεν κάνω λάθος, δηλαδή. Πιό πριν, ακολουθούσαν τον Ήλιο.

zoyzoy είπε...

Εσύ γνωρίζεις καλά αστρολογία να σου στείλω το χάρτη μου να μου βρείς τα μελλούμενα!
Αυτά που δεν βλέπω εγώ γιατί ώς συνήθως των αλλωνόνε τα βλέπεις τα δικά σου στραβώνεσαι και δεν βλέπεις πάνω απ'την μύτη σου.

Θάνατος της δημοκρατίας,του δικομματισμού τις εννοεί ο ποιητής??

Ανώνυμος είπε...

η πυθια μιλησε πολυ καιρο τωρα
http://www.katohika.gr/2011/11/blog-post_7708.html

ΕργΔημΕργ είπε...

Καλημέρες!

@Συννεφούλα:

Έκανα και το τέστ γιά τις 17 Ιουνίου. Δεν βγάζει τίποτε, απ' όσα λέμε εδώ.

@Ζουζού:

Ημερομηνία γεννήσεως, ώρα με απόκλιση +/- πέντε λεπτά (αν ξέρεις), και τόπο. Τα υπόλοιπα θα τα βρω.
Στην αναρτησούλα μιλάω γιά θάνατο της Ελλάδας.

@Ανώνυμον:

Σωστή!... Μόνο που θέλει διόρθωση το "25 Ιουνίου". Πέφτει Δευτέρα.

ΕργΔημΕργ είπε...

@όλους-ες:

Το έγραψα γιά πλάκα, αλλά μπορεί να γίνει. Δυστυχώς.

Όταν/αν πάρει ο ...Κυβέλης διερευνητική εντολή, μπορεί κατ' ευθείαν να κολλήσουν μαζί του Πασόκ και Νουδού, και να βγάλουν κυβέρνηση με πάνω από 150 έδρες. Ποδίτσες και ποδιτσοκόμματα, γάρ - θα έχουν ήδη λάβει σχετική εντολή απ' το ποδιτσοχανείο της Σουρμελή-Αχαρνών.

Μπορεί ν' αφήσουν τον Κυβέλη να γίνει πρωθυπουργός και να βγάλει όσους δικούς του υπουργούς γουστάρει αυτός και το κομματάκι του, αλλά θα ψηφίζουν όλοι-ες οι υπόλοιποι-ες (των Πασόκ-Νουδού, μαζί με τη Δημάρ - εννοείται) "μονοκούκκι" τα νομοσχέδια. Άρα, πάλι τη βάψαμε.

Ανώνυμος είπε...

λιγο τραβηγμενο εργοδοτα... τωρα πλεον ΞΕΡΟΥΝ οτι θα ΔΡΟΥΝ κατα της πλειοψηφιας του λαου, εχουν χασει το καλυμμα της "λαικης εντολης" αρα κατι αλλο θα κανουν ισως κανα πραξικοπηματακι;

Ατάργα τις είπε...

Καλημέρα

ψηφίσαμε την Κυριακή του Παραλύτου ... που ανεγέρθει.. κατα το άρον τον κράβατόν σου και περιπάτει...

με μια γαλάζια σελήνη στο μέγιστο υπέργειό της και μ΄ενα Σειριο στην κορυφή να μας εποπτεύει...

Σείριος μέγας κύνας και άστρο των Μακεδόνων. Ο Σείριος ο καίων ο καυστικός και ο θερμός... που τους κατέκαψε και τους τσουρούφλισε... ο σειριοκαυτος με την Σειρήνα την αδερφή του Μέγαλ' Αλέξανδρου να τον αναζητά... αλλα αντί για Αλέξανδρος μας πρόεκυψε ΑΛΕΞΗΣ, πίσω από τις λέξεις... χαχα

Μέγας κυνηγός δεν ξέρω αν θα βρεθεί ή αν ο συμβολισμός της Χρυσής αυγής τους δώσει το ρόπαλο και την συνέχεια για καλά κυνήγια ...

Καβειρια μυστήρια (εκ του Καιω) και Καμμένοι και Ευνούχοι της μεγάλης μητέρας..
Με κύρια εκπρόσωπο της εκ Κρήτης να "αποχωρεί" για τον Κάτω Κόσμο, και η κόρη να μένει ορφανή και να λαμβάνει την θέση της ως μητέρα και ως κόρη ταυτόχρονα...στον κάτω κόσμο της ψήφου και την εκ-πτωσης της εκτός κοινου-βουλίου...

Μέρες του Κυνός, του μεγάλου φύλακα, βλέπω οτι οι εκλογές θα γίνουν στις 17 στο χάσιμο της Σελήνης-Εκάτης αλλα οδεύοντας για εαρινή ισημερία και γνωστή Πύλη Καρκίνου

Στις 24 γενέθλιο του Προδρόμου του Οάννη ... χαχα

Καλη συνέχεια

ΕργΔημΕργ είπε...

@Αταργάτιν:

Αυτό με το μικρό όνομα του Τσίπρα το σκέφτηκα κι εγώ.

Θυμήθηκα και τον Τρισ-α-τέλειες, που έλεγε πως ο μικρός Μακεδών δεν αργεί, θά 'ρθει ως μονόκερως! Αλλά κάτι δεν μου κολλάει, διότι μετενσάρκωση του Μ. Αλεξάνδρου ήταν (κατά 99.9%) ο Ιουλιανός. Ο Τσίπρας, όμως; Μάλλον όχι.

Αλλά... Με κάποιον τρόπο, κάτι σαν προπομπός του ορίτζιναλ Αλεξάνδρου; Ταιριάζει αυτό.

Υγ: Όλα καλά στο σχόλιό σου, εκτός από ένα μικρό φάουλ: οδεύουμε γιά θερινό ηλιοστάσιο. Την εαρινή ισημερία την αφήσαμε πίσω μας.
Υγ 2: Καλόοο... Ξέρετε πότε είναι τα γενέθλια του Τσίπρα; (Βιογραφικό εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7%CF%82_%CE%A4%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82)
28 Ιουλίου (1974), επάνω στην κορύφωση των αρχαίων Παναθηναίων!!!
Υγ 3: Μετά από 3-4 χρόνια, εδέησε ο Χόγκλαντ να γράψει άρθρο! Γιά την Πανσέληνο της 6ης Μαΐου!
Πάω να το διαβάσω. (http://www.enterprisemission.com/Hyperdimensional-Eclipse.htm)

ΕργΔημΕργ είπε...

Διόρθωση:

Συγνώμη, μιλάει γιά την ***έκλειψη*** της 20ης Μαΐου φέτος.

Ατάργα τις είπε...

Εργοδότα

γράψε λάθος στο εαρινή με το θερινό ηλιοστάσιο, λογω κεκτημένης ταχύτητας..

οσο για το Αλέξανδρος δεν νομίζω οτι ο Αλέξης ειναι μετενσάρκωση του Μεγάλου...

καμια σχέση ο ένας γεννήθηκε 23 Ιουλίου (6 Λώου κατά το μακεδονικό ημερολόγιο) του 356 π.Χ.

-ολοκληρωμένος Καρκίνος στην κόψη του Λέοντα...

ο έτερος βλέπε εδώ θα πάρεις αρκετές πληροφορίες

http://www.astrology.gr/CELEBRITIES/PROSOPA/item/30520-To-astro-toy-Alexi-Tsipra

Στις 24, που δηλώνεις, γι αυτο σου μίλησα για τον Οάννη, αρσενικό σειρήνο ή γοργόνο !!! Πρόδρομο

Το ζόρι για θάνατο, της Ελλάδος ή οποιουδήποτε θα ήταν αν ειχαμε εκλογές τον Αύγουστο. Ο μήνας του Θανάτου ειναι ο Αύγουστος με τα φεγγάρια του...

Πράγμα αδύνατον !!!


μέχρι τοτε


Εγέρθητο !!! χαχα


΅Καλο βράδυ

Ανώνυμος είπε...

o alexis είναι ο agent Smith...unplugged
φτυστοί είναι

ο ελλαδικογραικύλικος λαός που ψήφισε γπα για γαστέρα...ψήφισε ο ίδιος ως νέο πασοκ ενωμένο δυνατό και τον alexis για το κερασάκι

οι στρατοί στηθήκανε, οι ταλιμπάν των νεομπολσεβίκων μιλάνε για ντου στα στρατόπεδα για σαμποτάζ και οπλισμό και το αντίπαλον δέος των χρυσαυγιτών περιμένει όπως και τότε

στα τύραννα-σκόπια-άγκυρα πανυγηρίζουν για τον επερχόμενο εδαφικοδημογραφικό κατακερματισμό όπως είχε σχεδιαστεί εδώ και 10 χρόνια

ο εμφύλιος (μίνι ή μεγάλος) αντε πόρτας

ο νόμιμος (δημοκρατικά εκλεγμένος) εξισλαμισμός της χώρας έχει προοπτική 1000ετίας μιάς και το 1ο νομοσχέδιο θα αφορά την ελληνοποίηση όλων ανεξαιρέτως των λαθρομεταναστών

οι γραικύλοι έχοντας να διαλέξουν μεταξύ φασιστών διαφόρων αποχρώσεων, αποφάσισαν ή μάλλον στις επόμενες πιθανότατα να αποφασίσουν να εμπιστευθούν τις τύχες τους σε ένα συνασπισμό ανθελληνικών σεκτών της int.service,με αρχηγό έναν δηλωμένο ανθέλληνα-άθεο-αντίχριστο...


τρίβει τα χέρια της η Γερμνία
η οικιοθελής θα έρθει εντός μηνών όπως προέβλεπε άλλωστε και ο αρχικός σχεδιασμός της εσπερίας, στο όνομα "επανάστασης" στο κατεστημένο

τι τίμημα της "νέας μεταπολίτευσης" δεν θα είναι απλά η μισή Κύπρος

θα είναι ένας αιμοποτικός ολοκληρωτισμός από την πλευρά των ταλιμπάν


οι προνοητικοί φυλάξτε τρόφιμα και σχεδιάστε διαδρομές εξόδου από την χώρα

αυτά που θα βιώσουμε...θα σας κάνουν να νοσταλγείτε τις σημερινές μέρες
όπως κάποιοι τις προ γαπ

λουστείτο το

Ελλας...ΤΕΛΟΣ

ps-...εάν ο Θεός μας λυπηθεί, όσοι επιβιώσουν της Νεμέσεως που για ακόμα μιά φορά ως τριτοκοσμικός-κεντροαφρικανικός-ταλιμπανικός λαός θα επιφέρουμε επί δικαίων και αδίκων

ίσως να φέρουν κάτι νέο

εάν...

ο Θεός να μας φυλάει και να μας φωτίζει όλους

Ανώνυμος είπε...

ps2-...όταν θα έλθει η ώρα των πετρελαίων

είναι ανάγκη...μέσω της δικίας μας τριτροκοσμικής "ανοιξης" να είμαστε σε εμφυλιακή κατάσταση τύπου Λιβύης...ή μόλις να έχουμε βγει από εκεί...όχι απλά ως επαίτες...αλλά κάτι χειρότερο

για να αντληθεί...καλύτερα

Καλή τύχη σε όλους
Γειά σας!

Ανώνυμος είπε...

ps3-...αν θέλετε να πάτε αναλογικά πίσω

τότε ο επερχόμενος, δεν είναι άλλος από τον Επαμεινώνδα της μικρής Θηβαϊκής δυναστείας

έχουμε περάσει τους Αιγός ποταμοί

μετά την Θηβαϊκή ηγεμονία (η πράσινη αττικοβοιωτία έγινε ήδη ροζ)...θα έλθει ο μικρός Μακεδών

και θα κατασκάψει τις Θήβες

Ανώνυμος είπε...

ps3-...αν θέλετε να πάτε αναλογικά πίσω

τότε ο επερχόμενος, δεν είναι άλλος από τον Επαμεινώνδα της μικρής Θηβαϊκής δυναστείας

έχουμε περάσει τους Αιγός ποταμοί

μετά την Θηβαϊκή ηγεμονία (η πράσινη αττικοβοιωτία έγινε ήδη ροζ)...θα έλθει ο μικρός Μακεδών

και θα κατασκάψει τις Θήβες

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ είπε...

Eργοδότα, 06/04/1976 ΑΘΗΝΑ στο νοσοκομείο Λητώ...7 το πρωί,
μην τα δημοσιεύσεις απλώς δημοσίευσε απάντηση...είμαι άσχετος και περίεργος

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ είπε...

καλα που είπα μην το δημοσιευσεις...αχχαχαχαχα

zoyzoy είπε...

Εχει δίκιο ο φίλος πιο πάνω γιαυτό στα δίνω σε λατινικούς αριθμούς

II/V/MCMLXIII στις 1.25 π.μ στον Πειραιά!

Ελπίζω
να μη τρομάξεις μ'αυτά που θα δείς :))