28 Νοεμβρίου, 2011

ΚΑΛΕΣΑΤΕ 322 - 523. Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ



1. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ

Φτάσαμε πλέον σε ένα σημείο, που μας πετάνε τις μπιέλες. Το σημείο πριν το λεγόμενο "αμήν", τον Άμον Ρα ή "αμνό", το κριάρι, το οποίο συμβολίζει τον ήλιο και το οποίον δηλώνει το πέρας μιας τελετουργίας, ως αναφορά στον Φωτοδότη, ο οποίος συμβολίζει ταυτοχρόνως και την αρχή πάσης αναπαραγωγής της ζωής. Εάν η ηλιακή ενέργεια δεν γίνει χλωροφύλλη, παύει η αναπαραγωγή παντός φυτικού ή ζωικού οργανισμού πάνω στον πλανήτη γη, πέραν της αξίας που έχουν οι ακτίνες του ηλίου καθ' εαυτές για κάθε ζωντανό οργανισμό.

Χιλιάδες άνθρωποι κοιμούνται πλέον στους δρόμους, χιλιάδες άνθρωποι στερούνται τροφής, κατά δεκάδες παραδίδουν τα παιδιά στα ιδρύματα, διότι αδυνατούν να προμηθευτούν τα στοιχειώδη προς το ζειν.
Αφού επέβαλαν πραξικοπηματικά ως κρατικούς ηγέτες δούλους της λερναίας ύδρας, εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν με υπέρμετρο άγχος και αβεβαιότητα το μέλλον.
Τραβάνε τραμπάλα τα νεύρα του πληθυσμού με τους μπακαλιάρους, τους οποίους παρουσιάζουν ως υποτιθέμενους πολιτικούς, μια μας λένε ότι θα μας δώσουν την δόση μας, μια μας λένε ότι πρέπει με τις κωλοτούμπες να γυρίζουμε γρηγορότερα από τους ανεμιστήρες για μας την δώσουν, μια φεύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, μια δεν φεύγει, μια φεύγει από το Ευρώ, μια θα χρειαστούμε βρακοζώνη γιατί από τον υποσιτισμό θα μας πέσουν τα πανταλόνια, μια θα χρειαστούμε το λουρί της μάνας, μια το εθνικό νόμισμα είναι αυτό που θα μας σώσει, μια η συνεργασία με το χασαπιό του Ισραήλ πρόκειται λέει να είναι η σωτηρία μας και μεις τραβάμε τα μαλλιά μας.

Όλοι αυτοί οι τζάμπα μάγκες, οι οποίοι επωάστηκαν στα θερμοκήπια του συστήματος, ως δήθεν ταγοί και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να φάνε την σουπίτσα που τους έδινε η μαμά τους, για να τους πει μπράβο η γειτόνισσα και ο φασίστας ο θειός τους, να κρατάνε μια ζωή την κουτάλα και να το παίζουν ηγέτες των "κάφρων" για λογαριασμό των ξένων κέντρων, αυτοί, που με το brain drain προσφυγοποίησαν χιλιάδες ικανούς ανθρώπους, που με το "η μετανάστευσις είναι ευλογία δια τον τόπον", οδήγησαν σε εκπατρισμό εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους γενιές και γενιές, έρχονται να εφαρμόσουν και τον θλιβερό επίλογο στην ολοκληρωτική διάλυση της χώρας, μέσα στο φρικιαστικό σενάριο αποπληθυσμού με την καταστροφή των τροφών μέσω του κώδικος τροφών "Codex Alimentarius", με την πληθυσμιακή αλλοτρίωση μέσω των αλλοδαπών και την οργανωμένη λιμοκτονία των γηγενών.
Έχουν το θράσος να διακηρύσσουν τα μόμολα της δήθεν "προωθήσεως των Ελληνικών γραμμάτων", τα δήθεν μετανοήσαντα ακροδεξιά στοιχεία με τα ρόπαλα ανά χείρας, που ξάφνου ενεδύθησαν γραβάτες και έγιναν "σοβαροί", δια στόματος του αρχηγού τους, του πλέουν αντιπαθούς βερμπαλιστού από τότε που βγήκε το χαζοκούτι, ότι "χαίρονται ιδιαίτερα που ο κ. Παπαδήμος ανήκει στην τριμερή".
Έρχονται να ζητήσουν την υποστήριξή μας, για να μπορέσουν να "αναδιαπραγματευτούν" το μνημόνιο, την αντισυνταγματική συνθήκη στην ουσία εξόντωσης του Ελληνικού λαού.
Αυτοί οι "κύριοι" που ζούνε μέσα στην χλιδή με τα χρήματα του Ελληνικού λαού, εργάστηκαν μια μέρα στην ζωή τους; Και όταν ερωτώ εργάστηκαν δεν εννοώ την προώθηση σιονιστικών συμφερόντων σε δικηγορικά γραφεία, ούτε την προαγωγή μοντέλων.

Δυστυχώς όμως ο λαός στέλνει αυτά τα βουβάλια στην βουλή ΜΙΑ ΖΩΗ, αλλά πλέον έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Το γνωρίζαμε εδώ και τουλάχιστον εικοσιπέντε χρόνια, ότι το σύστημα θα "έσπαγε" ηθελημένα, επιβάλλοντας ένα πολύ άψογα οργανωμένο και ελεγχόμενο χάος, με στόχο την επιβολή της "νέας τάξης", την επάνοδο των "μεγάλων παλαιών". Το σύστημα είχε προγραμματίσει να περάσει από την καλυμμένη λατρεία του Κρόνου, στην ανοικτή και απροκάλυπτη λατρεία του Κρόνου.

Ο ίδιος ο Κρόνος δεν φταίει πουθενά. Διέπει την αρχή της συντηρήσεως, άνευ της οποίας ουδέν δύναται να υπάρξει. Διέπει και την αρχή του θανάτου, άνευ της οποίας ουδέν δύναται να αναγεννηθεί. Ένα εκ των βασικών του συμβόλων είναι η νεκροκεφαλή με τα οστά.
Ουδέν κακόν με το εν λόγω σύμβολο.
Ουδέν κακόν, όχι όμως όταν το εν λόγω σύμβολο συνοδεύεται από τον αριθμό 322, όπως πράττει η στοά "Scull and Bones", "Στοά του κρανίου και των οστών 322", στην οποία ανήκουν οι ελληνόφωνος οικογένεια George Bush και άλλοι ελληνόφωνοι. Το συμβολικό περιεχόμενο του αριθμού 322 θα αποσυμβολίσω στην συνέχεια, για να κατανοήσουμε περί τινος πρόκειται, εφόσον έχω υποσχεθεί στα πλαίσια αυτής της σελίδος πλήρη αποκάλυψη των μυστηρίων.
Διότι δεν αποδέχομαι άρρητα. Ο Ιησούς Χριστός διακήρυξε: "Είρηκα τοις πάσι".
Μας κάλεσε να ανοίξουμε την αυλαία.
Δεν τυχαίνει να συγκαταλέγομαι μεταξύ των πιστών του. Αλλά τουλάχιστον ενώπιον των βασικών του Εντολών υποκλίνομαι, άλλο εάν πιστεύω, ότι έφτασε η ώρα να προχωρήσει η ανθρωπότητα και ένα βήμα πιο μπροστά.

Οι πρώτοι, οι οποίοι έκαναν ασπίδα την νεκροκεφαλή με τα οστά επί του στήθους, ως έμβλημα τάφου, αλλά με το σύμβολον της Αναστάσεως επ' αυτού, ήσαν οι Μεγαλόσχημοι μοναχοί. Αυτοί, οι οποίοι έθεσαν ως κύριο στόχο του βίου την νέκρωση του σαρκικού φρονήματος. Όχι της σαρκός, καθότι η σαρξ είναι πλήρως αγιασμένη και άνευ αυτής ζωή δεν υφίσταται. ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ.


Όταν ψάλει ο Νιόνιος:
"Ζήτω η Ελλάς και κάθε τι μοναχικό στον κόσμο αυτό..."
δεν εννοεί κυρίως πέντε γερόντια που ασκητεύουν στα μοναστήρια.
"Η πιο μεγάλη, αλλά και η πιο σημαντική έρημος, ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΗΜΟΣ", διακήρυξε ο ιδρυτής του Χριστιανικού ασκητισμού Αγιαντώνης.
Πραγματικοί ασκητές είναι και όλοι αυτοί, οι οποίοι επέλεξαν την οδό της εσωτερικής μοναξιάς, την άρνηση να αφομοιωθούν στο πλήθος, την ρήξη με τον άρχοντα του κόσμου τούτου. Αυτοί που εμμένουν στις αρχές της ειρήνης και της δικαιοσύνης, οι διψώντες και πεινώντες την Αλήθεια. Οι διωκόμενοι υπέρ βωμών και εστιών. Αυτοί, που όχι μόνο θα χορτασθούν από τον Ήλιον της Δικαιοσύνης, αλλά αποτέλεσαν, αποτελούν και θα αποτελούν το φύραμα μιας άρτιας Κοινωνίας Ανθρώπων και Λόγου, για να χορτάσει η οικουμένη Χάρη, Θαύμα και Αληθή Ζωή.


2. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΩΣ ΣΚΑΛΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ήδη φθάσαμε λοιπόν στην αρχή του τέλους.
Ενώ στην Ελλάδα - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ - οργιάζουν οι φήμες για διάλυση της Ευρωζώνης και του Ευρώ, οι ειδήμονες, οι οποίοι κατά κανόνα δεν πέφτουν έξω, κάνουν πλέον λόγο για πτώχευση μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ μέσα στον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει υπερπληθωρισμό, αν όχι καταστροφή του χρήματος. Τουτέστιν ΦΟΒΕΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Προετοιμαστείτε και αποθηκέψτε).
Ο Αδόλφος Χίτλερ αποδεικνύεται ως πρόβα τζενεράλε για τον αντίχρηστο και τον ανοιχτό φασισμό του μολόχ.

Επειδή αυτά ήταν από χρόνια γνωστά, δεν ήθελα να κουράσω τους επισκέπτες με προσεγγίσεις περί των οικονομικών, της λογιστικής δηλαδή μαγγανείας, η οποία εφαρμόζεται για να επιβληθεί με δήθεν σοβαροφάνεια ένα προγραμματισμένο διεθνές μπανκρότ.

Και επειδή η οικονομία αποτελεί το μέσον και όχι τον σκοπό - που δεν είναι και αυτός οικονομικός - φρονώ εν αντιθέσει προς πληθώρα κοινωνικών διαφωτιστών και ακτιβιστών, ότι το πρόβλημα ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Τέτοιες αλλαγές - ή ορθότερα "αλλαγές" - γνωρίσαμε μπόλικες στην ιστορική διαδικασία, οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση ανακύκλωσαν το πρόβλημα, εάν δεν τον διόγκωσαν υπερμέτρως, όπως στην περίπτωση της "ερυθράς" (και δυο αβγά τουρκίας) Κίνας.
Όλοι αυτοί οι οποίοι ευαγγελίζονται τις (κάργα θολές) μελλοντικές "πολιτικοκοινωνικές" ανατροπές, αποφεύγουν να μπουν στον κόπο να αναλύσουν με διεξοδικό και εμπεριστατωμένο τρόπο τις κοινωνικές και πολιτικές συγκρούσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα στην Ρωσία και την Κίνα, τα δυο μεγάλα αυτά πεδία πολιτικού και κοινωνικού πειραματισμού, κατά την διάρκεια του περασμένου αιώνος.
Εάν υπήρχαν χρονικά περιθώρια μέχρι την μεγάλη τελική σύγκρουση, θα εγκατέλειπα τα εγκόσμια, για να πάω να ζήσω με μια νερόσουπα, ώστε να μπορέσω να χειριστώ κατά τα προσεχή χρόνια αυτήν την θεματολογία. Όμως εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχουν περιθώρια άλλα, από το να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας αποκλειστικά στα κεντρικά ζητήματα, ώστε να δομηθούν κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον.

Έχω γράψει αρκετές φορές, ότι η σύγκρουση ήταν, είναι και θα είναι πνευματική. Αυτό δεν το εννοώ σε καμία περίπτωση ηθικηστικά. Το ζητούμενο έχει δυο συνιστώσες, μια ηθική και μια γνωσιολογική, οι οποίες συδέονται άμεσα μεταξύ των, κατά το υπό του Πλάτωνος γραφθέν ότι "Η γνώσις διαφυλάσσεται δια τους εναρέτους".
Στο ζήτημα ήθους δεν θα υπεισέλθω, διότι φρονώ ότι η Ελλάς διαθέτει υπεράφθνο και κατά συνέπεια διακατέχομαι από υπεραισιοδοξία επ' αυτού.
Στο ζήτημα της γνώσεως, έχω ήδη τοποθετηθεί, εξαίρων την καταλυτική σημασία, την οποία αποδίδω στην επίτευξη ρωγμής στο Μάτριξ. Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος, ότι το διαψιλές της φωτίσεως εφορμά πλέον εις τους εργάτες της διεξόδου από τα αδιέξοδα.
Επ' αυτού συνιστώ εγκάρδια και τις δυο πρόσφατες αναρτήσεις του ΕργΔημΕργ, στις οποίες πραγματεύεται το ζήτημα του πυροδότου.

Ένας μεγάλος Έλλην σύγχρονος διαφωτιστής, ο οποίος μας παρέχει σημαντικότατα γνωσιολογικά εφόδια, είναι ο Ιπποκράτης Δάκογλου. Αυτός με την έκδοση μιας τετράτομης πραγματείας περί του Κώδικος του Πυθαγόρα, όχι μόνο μας παρουσίασε αυτήν την διδασκαλία, αλλά έδωσε πλείστες όσες πολύτιμες ερμηνείες. Εμείς καλούμεθα να μελετήσουμε, αλλά και να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε δημιουργικά, όσα ο Ιπποκράτης Δάκογλου, με την πρωτοποριακή του εργασία "Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ και η αποκτυπτογράφησι της διδασκαλίας του" (Εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ) μας κατέστησε προσιτά.
Οπωσδήποτε σε κάποιους φίλους και φίλες τα βιβλία αυτά είναι γνωστά και ο μόνος τρόπος να έλθει κάποιος σε επαφή με αυτό είναι να το προμηθευθεί και να το μελετήσει.
Εδώ θα αναφέρω το κεντρικό θέμα της εν λόγω πραγματείας, που είναι η γέννεση, η ανάπτυξη, ο θάνατος και η επαναγέννεση των πάντων, είτε αυτά ανήκουν στον μικρόκοσμο, τον μεσόκοσμο ή τον μακρόκοσμο. Χαρακτηριστική είναι η ρήση που αποδίδεται στον Πυθαγόρα "Ως άνω έτσι και κάτω".
Όλη η ως άνω διαδικασία συντελείται κατά τον Πυθαγόρα με φάση τον αριθμό Χρυσό Αριθμό "Φ", ο οποίος αποτελεί τον λόγο της λεγόμενης "Χρυσής Τομής". Η Χρυσή Τομή ορίζεται ως η τομή ενός τμήματος ΑΓ μέσω ενός ενδιάμεσου σημείου Β κατά τρόπον ώστε ΑΒ/ΒΓ = ΒΓ/ΑΓ. Ο Χρυσός Αριθμός είναι ο Φ = 1,61803 = τετραγωνική ρίζα του 5 συν 1 διά 2. Βασική ιδιότητα του Χρυσού αριθμού είναι: Φ² = 1 + Φ.

Ο Πυθαγόρας με βάση των Χρυσό Αριθμό κατόρθωσε να υπολογίσει με εκπληκτική ακρίβεια την απόσταση των πλανητών από τον ήλιο.
Ο Δάκογλου κατέγραψε τους από τον Πυθαγόρα διδαχθέντες νόμους συνθέσεως και αποσυνθέσεως του σύμπαντος, οι οποίοι εφόσον αφορούν γραμμικά φαινόμενα εξαρτώνται από τον Φ, επιφανειακά φαινόμενα από το τετράγωνο του Φ και ογκομετρικά φαινόμενα από τον Φ εις τον κύβο.
Επί πλέον τα συστήματα επεκτείνονται μέχρι της ολοκληρώσεως τους σε δώδεκα φάσεις, όπου το αρχικό βήμα επεκτείνεται στην επόμενη φάση πολλαπλασιαζόμενο με τον Φ.
Ο Δάκογλου υποστήριξε πριν ανακαλυφθούν πλανήτες πέραν του Πλούτονος, ότι οι Πλανήτες δεν είναι εννέα, αλλά δώδεκα. Οι ανακαλύψεις της NASA στην συνέχεια δικαίωσαν την θεωρία, που αυτός παρουσίασε.

Πέραν αυτού ο Δάκογλου παρουσίασε την Διεύρυνση των νόμων της δημιουργίας σε τριαδικές φάσεις, όπου από την πρώτη δημιουργική φάση προκύπτει ο αριθμός Κ, ο οποίος καλείται ΚΟΣΜΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και είναι η παγκόσμια σταθερά της τριαδικής δημιουργίας του σύμπαντος. Για τον Κ ισχύει:
Κ = 1 + Φ + Φ² = 5, 236
Η δεκάτη τρίτη δημιουργική φάση συντελείται σύμφωνα με τα έργα του Δάκογλου με:
Φ εις την 12η + Φ εις την 13η + Φ εις την 14η = Κ επί Φ εις 12η

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Δάκογλου αποκαλύπτει επίσης, ότι ο Κ αντιστοιχεί και στην συχνότητα του αιθέρα.

Έρχομαι τώρα στην δική μου ερμηνεία του αριθμού 322 με βάση αυτά που παραθέτει ο Δάκογλου στο εν λόγο έργο:

Με ποιο τρόπο συνδέεται το 322 με την διαδικασία θανάτου (αποσύνθεση) που συμβολίζουν το κρανίο με τα οστά;
Συμφώνως προς τον Πυθαγόρα ένα σύστημα ολοκληρώνεται στο δέκατο τρίτο βήμα, το οποίο συνίσταται, εφόσον το πρώτο βήμα αποτελεί την μονάδα, στον Φ εις την 12η. Αυτός ο αριθμός είναι ο 322.
Εκεί το εν λόγω σύστημα, αφού ολοκληρωθεί εισέρχεται στην αποσύνθεση και πεθαίνει.
Εκεί, στο θάνατο και την συντήρηση του θανάτου, επιχειρεί το εωσφορικό ιερατείο να εγκλωβίσει την εξέλιξη της υπάρξεως, κάνοντας χρήση αυτού του συμβόλου, στην βάση του νόμου του συντονισμού και της επαγωγής.

Εξέλιξη, αναγέννηση στο επόμενο στάδιο έχουμε με το Φ εις την 13η = 523

ΤΟ 523 ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ

Την έλευση σε ένα πραγματικά νέο, πραγματικά δίκαιο, πραγματικά ελεύθερο κόσμο.

Ο ΕργΔημΕργ απέδειξε σε πρόσφατη σειρά αναρτήσεων, ότι οι βασικοί Χριστιανικοί ναοί της Θεσσαλονίκης ανεγέρθησαν γύρω από τον κεντρικό ναό της Ροτόντας ακριβώς με τις αναλογίες των αποστάσεων των πλανητών του ηλιακού συστήματος.
Εάν λάβουμε υπ' όψει μας ότι η Ροτόντα ανεγέρθει επί των ερειπίων αρχαίου ναού, ο οποίος ήτο αφιερωμένος στα καβείρια μυστήρια, όπως και οι περισσότεροι ναοί χτίστηκαν επάνω στα ερείπια αρχαίων ναών, μπορούμε να κατανοήσουμε, ότι οι εν λόγω μαθηματικές σχέσεις είναι σε θέση να θέτουν σε κίνηση ενέργειες και ενεργειακούς νόμους, ανεξαρτήτως ποιος τις εφαρμόζει. Και ο χειρούργος και ο δολοφόνος κρατούν μαχαίρι. Ο πρώτος για να σώσει ζωές, ο δεύτερος για να τις αφαιρέσει.

Είναι όμως πράγματι τα σύμβολα ουδέτερα; Βρίσκονται στην πλήρη διάθεση όποιου δύναται να τα χειρίζεται, ως γνώστης των ιδιοτήτων τους, ανεξαρτήτως εάν αυτός αποσκοπεί σε κατάχρηση τους, ή καλώς νοούμενη χρήση;
Είναι η γνώση των συμβόλων σε όλους προσβάσιμη, ανεξαρτήτως διαθέσεων και σκοπών;
Ο Θείος Πλάτων απαντά αρνητικά σε αυτό το ερώτημα.
Περί του τρόπου όμως, που τα ιερά σύμβολα και ο αριθμός "το ιερότερον πάντων", ως Αυτός έφα, βρίσκονται κυρίως στην διάθεση του αγώνος των Ελλήνων και όχι των αντιπάλων της ανθρωπότητος, προσεχώς.





5 σχόλια:

μητσαρας είπε...

11880

:D :D :D

εργδημεργ είπε...

Απαραίτητη διευκρίνηση: Οι εκκλησίες αναπαριστούν το εσώτερο πλανητικό σύστημα αμέσως μετά την έκρηξη του Φαέθωνα - όταν οι πλανήτες είχαν ήδη μεταπηδήσει στις σημερινές τους τροχιές.
Σε σειρά παλαιοτέρων αναρτήσεων (στην ενότητα Φ-1, που ασχολείτο περί τα πραγματικά δεδομένα του Φαέθωνα ως πλανήτη), όντως είχα χρησιμοποιήσει το έργο του Δάκογλου, γιά να υπολογίσω τις παλαιές τροχιές (προ εκρήξεως). Στη διαδρομή, βρήκα και την πραγματική αναλογία των τροχιακών αποστάσεων, που δεν είναι ακριβώς ο -κατά Δάκογλου- πολλαπλασιασμός με το Φ, αλλά μία άλλη πυθαγορική ακολουθία, η λεγόμενη "του Φιμπονάτσι".

Δικαιώνεται αυτός απόλυτα, διότι ο τελικός υπολογισμός του Φαέθωνα, ως έχοντος μάζα περίπου ίση με του Κρόνου (λίγο μεγαλύτερη, γιά την ακρίβεια), συμφωνεί με τα λεγόμενα του μακαρίτη van Flandern, ότι ο Φαέθων ήταν "Saturn-big planet". (Δεν έχω αναφερθεί ακόμη σ' αυτά, διότι δεν τελείωσα την ενότητα Φ-1, αλλά προσεχώς. Γι' αυτό και δεν ξέρω πόθεν συνεπέρανε αυτό ο vF. Πάντως, ισχύει.)

Το έργο του Δάκογλου, όπως έχω ξαναπεί, καλό μεν, αλλά δείχνει πλέον με άσχημο τρόπο την ηλικία του. Γραμμένο προ μαζικής αποδοχής των επιτραπεζίων υπολογιστών (υποθέτω με γραφομηχανή...), χρειάζεται "καθαρώτερο" ξαναγράψιμο, αναθεώρηση κάποιων σημείων, ίσως προσθήκη χρώματος, και καλύτερες απεικονίσεις. (Ο ραπιντογράφος του μακαρίτη φαντάζει πλέον γραφική αρχαιολογική παλιατσαρία!)

Υγ: Έψαξα να βρω παρόμοια διάταξη με τις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, που να δείχνει την ΠΡΟ εκρήξεως Φαέθωνος κατάσταση του Ηλιακού μας Συστήματος. Μέχρι στιγμής, δεν έχω εντοπίσει κάποια.

εργδημεργ είπε...

Α, και δεύτερη επισήμανση:

Η Ροτόντα αρχικά, όταν χτίστηκε (ως ναός ή μαυσωλείο προχριστιανικής θρησκείας), είχε είσοδο ακριβώς από νότον. Άρα, (")ιερό(") ακριβώς προς βορράν.

Στην μελλοντική σειρά αναρτήσεων, υπό τον τίλο: "Ναοί και Αστρονομία", θα αποδείξω ότι οι ναοί με ιερό ακριβώς προς βορράν συμβολίζουν το άχρονο, το έξω από το ρεύμα του χρόνου. (Επομένως, ίσως τον Παράδεισο ή τα Ηλύσια Πεδία.) Δηλαδή το αιώνιο, το άφθαρτο, αυτό που δεν φοβάται Χάρο - ούτως ειπείν.

Τέτοιοι ναοί υπάρχουν και αρχαίοι, και χριστιανικοί.

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα με το σχολιάκι αυτό!

nikos είπε...

http://vassia4444.blogspot.com/

nikos είπε...

http://attikanea.blogspot.com/2011/12/www-666.html