15 Αυγούστου, 2009

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ


Πάντα έβγαινα στο δρόμο με μοναδική κουκούλα το πρόσωπό μου.
Θοδωρής Ηλιόπουλος

Ανήκω σε αυτούς που άσκησαν έντονη κριτική στα ξένα κέντρα αποσταθεροποίησης, στους εισαγμένους βανδαλιστές και στους χαφιέδες του Σόρος, που μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο καταστροφών και λεηλασιών με έκτροπα τον προηγούμενο Δεκέμβριο, διαχωρίζοντας πάντοτε από αυτά την ειρηνική διαδήλωση της αγανάκτησης των ευαίσθητων πολιτών απέναντι στην απαράδεκτη πολιτική της κυβέρνησης και της παγκοσμιοποίησης, που εκφράστηκε ταυτόχρονα παράπλευρα με τα ίδια γεγονότα.
Ίσως οι ειρηνικοί και καλόπιστοι διαδηλωτές να μην μπόρεσαν να προβούν σε μια ορθή εκτίμηση του τρόπου που οργανώθηκαν, πυροδοτήθηκαν και κλιμακώθηκαν τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου από τις δυνάμεις τις παρακρατικής ανωμαλίας. Εάν ήσαν σε θέση να το πράξουν αυτό, είμαι βέβαιος ότι θα απείχαν από την στημένη προβοκάτσια και δεν θα παρείχαν με την καθόλα αποδεκτή και επιβεβλημενη διαμαρτυρία τους προκάλυμμα στις δυνάμεις της ανωμαλίας.
Αυτή η σελίδα ασχολήθηκε διεξοδικά με το θέμα της στημένης δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που απέδωσε σε ακροβολισμένο πράκτορα επαγγελματία εκτελεστή βάση προμελετημένου σχεδίου, για να φορτωθεί στη συνέχεια στους Ράμπο των Εξαρχείων, τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον συνάδελφό του, ούτως ώστε να πυροδοτηθούν με ακρίβεια καλοστημένης αλυσιδωτής έκρηξης οι καταστροφές των κουκουλοφόρων που ακολούθησαν.
Στη συγκεκριμένη φάση οι υποτονικές αντιδράσεις της αστυνομίας κατέδειξαν αφ' ενός μεν την αγκύλωση της ηγεσίας της - παρ' όλο ότι ο τότε αρμόδιος για την δημόσια τάξη υπουργός κ. Χηνοφώτης προσπάθησε με μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να σώσει ότι ήταν δυνατόν - καθώς και την επικάλυψη κράτους και παρακράτους που έχει επιβληθεί.
Και φτάσαμε στην πορεία, μετά από εκατοντάδες βανδαλισμούς, να κρατείται ως υπεύθυνος μόνο ένας άνθρωπος με πρόσωπο και αγνή ιδεολογία, που διαχωρίζει την θέση του από τις πράξεις βίας. Διότι αυτό που φοβάται πραγματικά το κατεστημένο είναι οι αγνοί ιδεολόγοι, που με αταπάρνηση, παιδεία και ήθος προβάλλουν με ειρηνικό τρόπο τα αιτήματα της κοινωνίας για μια καλύτερη ζωή.
Για πάνω από ένα μήνα, ο μοναδικός τώρα πια φυλακισμένος του Δεκέμβρη, είναι σε απεργία πείνας. Παρόλο που έχει χάσει 12 κιλά, η πίεσή του έχει πέσει και παθαίνει υπογλυκαιμικά σοκ και παρόλο που οι γιατροί επιμένουν πως τώρα πια μπορεί να πάθει μη αναστρέψιμες βλάβες σε ζωτικά όργανά του, η διεύθυνση των φυλακών αρνείται να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος δηλώνει αθώος. Ενας όμηρος.
Στην συνέντευξη που έδωσε στο σημερινό φύλλο της Ελαθυεροτυπίας απάντησε στην ερώτηση εάν η απεργία πείνας φλερτάρει με το θάνατο:
«Κάθε τι φλερτάρει με το θάνατο. Αν είσαι μετανάστης, μια επίσκεψη στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα μπορεί αυτομάτως να σημάνει και το θάνατό σου. Ή αν είσαι εργάτης σε κάποιο εργοστάσιο. Ή αν είσαι ποδηλάτης στους δρόμους της Αθήνας. Η απεργία πείνας σε φέρνει μερικά βήματα πριν το θάνατο, αλλά και πιο κοντά στην ελευθερία. Ως ξένος που είμαι στον κόσμο των αφεντικών, ως εργάτης, ως ποδηλάτης δεν φοβήθηκα το θάνατο. Ως απεργός πείνας ζω με την ελπίδα της απελευθέρωσης κι όχι με το φόβο του θανάτου».
Διαβάστε όλη την συνέντευξη του Θεοδωρή Ηλιόπουλου, τη φωνή ενός αδάμαστου ιδεολόγου και κοινωνικού αγωνιστή, επάνω στον οποίον το κράτος εφαρμόζει όλο το αντικοινωνικό του μένος, πριονίζοντας το κλαρί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι, ρίχνοντας λάδι στις φωτιές του Σόρος, που οργανώνει τους νέους Γρηγορόπουλους:

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=72960

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: