29 Μαΐου, 2009

ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ - ΟΤΙ ΠΑΡΕΤΕ ΕΝΑ ΤΑΛΛΗΡΟ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αριστος στο blouz

Ανώνυμος είπε...

εύγε!!!
Αγαπητέ μου φίλε, δίαβασα τυχαία στο παρακάτω λινκ μία ανάλυση για την οποία θα ήθελα πάρα πολύ να τοποθετηθείς με τις πολυεπίπεδες γνώσεις σου, εφόσον φυσικά έχεις όρεξη και το βρίσκεις σαν θέμα ενδιαφερον.

www.eamb.gr/new_text/kkeeuro.htm

Είναι άραγε κείμενο προβοκατόρικο ή περα για πέρα αληθινό?
Θα μου άνοιγες τα 'μάτια' για άλλη μία φορά.
Σε ευχαριστώ
ΧΧΧ

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρη πως κάτι καλό ετοιμάζεις και μας έβαλες το μουσικό διάλειμμα, ως προεισαγωγή.
Αναμένω εναγωνίως.

Μποτίλια στομπέλαγος είπε...

@2mnk
Είναι όπως συμπέρανες. Η επόμενη ανάρτηση αφορά τους Νεότουρκους και τον Κεμαλισμό και θα γίνει σύντομα. Ερευνώντας στην κατεύθυνση κάποιων ενδιαφερόντων εντοπισμών, αναγκάστηκα να αναθεωρήσω απόψεις, που τις θεωρούσα "έτοιμες". Η αναφορά στο θέμα θα γίνει άμεσα.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

@Anonymos
Αγαπητέ φίλε, πριν ευχαρίστως εκφφράσω μια άποψη στο κείμενο που αναφέρεις και που περιέτρεξα, θα μου επιτρέψεις να αμφισβητήσω το πολυεπίπεδο των γνώσεών μου. Όχι από μετριοπάθεια, αλλά εάν χαρακτηρίσω αυτά που κατέχω ως πολυεπίπεδα, προσφέρω κακές υπηρεσίες στον εαυτό μου και στους άλλους, μπροστά στο μεγάλο κενό γνώσεων, που καλούμαστε να επικαλύψουμε. Στη φάση που μας έχουν επιβάλει τρόπους σκέπτεσθαι, θα ήταν μοιραίο εάν υπήρχε τάση να υπερεκτιμήσουμε την ημιμάθειά μας σε κάποια και την αμάθειά μας στα περισσότερα.
Το συγκεκριμένο κείμενο δεν είναι ούτε προβοκατόρικο, ούτε πέρα για πέρα αληθές. Πρόκειται για ένα ατυχές κείμενο, το οποίο δυστυχώς είχε όλες τις καλές προϋποθέσεις να είναι επιτυχές. Η αποτυχία του στο να μπορέσει να εληθεύσει δεν συνίσταται κύρια σε κάποιους ιστορικούς εντοπισμούς που αυτό προβαίνει, αλλά στην υπέρμετρη εμπάθεια από την οποία αυτό διακατέχεται. Διότι "εάν το καλόν ουκ καλώς, ουκ καλόν".
Είτε το θέλουμε είτε όχι το ΚΚΕ αποτελεί σήμερα στο πολιτικό γίγνεσθαι, παρά την σημαντική εκλογική του βάση και τον μη ευκαταφρόνητο μηχανισμό που διαθέτει, μια παρανυχίδα, όσο αφορά τις πολιτικές εξελίξεις. Η πλήρης αποτυχία του και ο ξύλινος λόγος που το διακρίνουν, το καθιστούν ουσιαστικά ανενεργό, μη αποτελεσματικό και από πλευράς συνεπειών ανούσιο. Με αυτή την έννοια, από την στιγμή που δεν απειλεί τίποτα και κανένα, διεπόμενο από πνευματική οκνηρία, στο ποσοστό που έχει περίπου το 7% της συμπάθειας του εκλογικού σώματος, δεν έχει κανένα νόημα η καλλιέργεια πόλωσης απέναντί του. Τουναντίον η τακτική που πρέπει να καλλιεργείται απέναντι στους οπαδούς και τα στελέχη του, πρέπει να είναι σχέση συμπάθειας, χωρίς όμως να αποσιωπείται τίποτε. Με στόχο να τραβηχθούν αυτοί σε πραγματικά ουσιαστικές και αγωνιστικές θεωρήσεις και πρακτικές.
Για να δώσω ένα παράδειγμα: Το ΚΚΕ ήταν ό μόνος φορέας που διαδήλωσε ενάντια στην συνεδρίαση της Μπίλντερμπεργκ πρόσφατα στην Αθήνα, χωρίς όμως να μπορεί να προβάλει συγκεκριμένες θέσεις. Εάν υπήρχε εκεί ταυτόχρονα μια αγωνιστική πρωτοβουλία θα μπορούσε να αξιοποιήσει αυτή την κινητοποίηση του ΚΚΕ, προβάλοντας ουσιατικές θέσεις (Στο ποσοστό βέβαια που θα ήταν σε θέση να διαμορφώσει κάτι αντίστοιχο, πέρα από τον πολλαπλά αναφερθέντα κατάλογο συμμετεχόντων).
(Για λόγους μεγέθους διακόπτω εδώ).
Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Μμμμ! Πολύ "ορεκτικό" θέμα.
Αδημονώ να μάθω τι καινούργιο ανακάλυψες.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε!
ο Μήτσος

αμμοδύτης είπε...

πολυτάλαντος... Μπράβο