24 Φεβρουαρίου, 2010

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "FOCUS" - ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ





Ο Γουλιέλμος Β' ήταν ακράδαντα πεισμένος ότι ο στρατός ανήκε σε αυτόν και όχι στο κράτος, σε τελευταία ανάλυση πίστευε ότι και το κράτος αποτελούσε ιδιοκτησία του. Υψηλότερος στόχος της ύπαρξής του στάθηκε - σαν να μην πέρασαν χιλιάδες χρόνια από τότε - μια ιπποτική κονταρομαχία, που θα του έδινε την δυνατότητα να μεγαλώσει την κρατική επικράτεια και συνεπώς την δόξα του. Έτσι πίστευε ότι τα μόνα θέματα που άξιζε να επιδίδεται ήταν ο στρατός και η εξωτερική πολιτική. Το θράσος της κάστας των βιομηχάνων που αποσκοπούσε να υπάρχει μόνο για τα δικά της συμφέροντα και όχι για το κράτος και την ανάδειξη της δόξας του κρανοφόρου μονάρχη, δεν μπόρεσε ποτέ να χωρέσει στο μυαλό του. Πως μπορούσε να υπάρξει άλλη ηθική πέρα από την κατάκτηση ξένων εδαφών;

Γκόλο Μαν, "Γερμανική Ιστορία του 19. και 20. αιώνος"


Το πρόσφατο ανθελληνικό δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό „Focus“ στάθηκε αφορμή για να γραφούν ποικίλα σχόλια και να εκφραστούν ισχυρές κριτικές, διαφωνίες και διαμαρτυρίες. Το παρελθόν που σφράγισε τις σχέσεις των δυο χωρών και τα εγκλήματα του γερμανικού στρατού σε βάρος της Ελλάδας βγήκαν εκ νέου στην επιφάνεια, παραμερίζοντας την εοκική γαλήνη δεκαετιών, που στόλιζαν οι ενέσεις των χρηματικών πακέτων του νέτο καταβολέα.
Ουδέν κακόν όμως αμιγές καλού. Διότι αυτό το δημοσίευμα έγινε αιτία να τεθούν επί τάπητος πολύ συγκεκριμένα ζωτικά ερωτήματα, τα οποία ο γράφων με διάφορες ευκαιρίες – τόσο εδώ όσο και σε σχολιασμό άλλων ιστοσελίδων – συχνά επιχείρησε να αναδείξει, όπως:

- Υπάρχει ανθελληνική εκστρατεία, η οποία προωθείται με συστηματικό τρόπο;
- Εάν υπέχει το προηγούμενο ερώτημα δόσεις αληθείας, τότε για ποιους λόγους έχουμε στοχοποιηθεί και που αποβλέπουν συγκεκριμένα αυτοί που μας υποθάλπουν;
- Ποιος ο ρόλος που έχει ανατεθεί στην Γερμανία στο συγκεκριμένο ανθελληνικό σκηνικό;

Κάνοντας λόγο περί Γερμανίας, δεν μπορώ να αποφύγω να γίνω σχετικά αυτοβιογραφικός. Ζώντας επί 37 συναπτά έτη σε αυτή την χώρα, είναι φυσικό να μην μπορώ να εφαρμόσω μια αποστασιοποίηση, όπως στην περίπτωση που θα αναφερόμουν ίσως στους ελέφαντες της Βραζιλίας.
Ας μου επιτραπεί ο ισχυρισμός, ότι με τα δεδομένα αυτής της χώρας είμαι άριστα εξοικιωμένος. Έχω μαζέψει τις δέουσες σφαλιάρες, έχω βάλει κάποια γκολ, έχω κλάψει, έχω γελάσει, έπαιξα τις ανάλογες πενιές στην γέφυρα Admiralsbrücke, όπου μαζεύονται οι πιτσιρικάδες που δεν διαθέτουν ψιλά για τον καφέ στα γύρω γραφικά καφενεδάκια του Kreuzberg. Μπορεί ακόμη να ισχυριστώ και κάτι που λίγοι ημεδαποί ή αλλοδαποί είναι σε θέση να πετύχουν σε αυτή τη χώρα: Έχω και κάποιους Γερμανούς φίλους. Αυτοί που γνωρίζουν τα κοινωνικά ήθη των Γερμανών, ίσως κατανοούν γιατί αυτό το θεωρώ επίτευγμα.

Ξεκίνησα την καριέρα μου εδώ ως φοιτητής, την συνέχισα ως αντιρρησίας συνείδησης, την προχωράω μέχρι σήμερα ως εξερευνητής των άγριων αστικών στεπών της βόρειας Ευρώπης.
Σε αυτή την σελίδα πολύ σπάνια έκανα λόγο για την Γερμανία, μια και στην Μεγάλη Ελλάδα πατάω πάντοτε πάτριο έδαφος. Όμως ποτέ δεν έπαψα να είμαι ένας πολεμικός ανταποκριτής από την μάχη με τον εαυτό στα χαρακώματα του Βερολίνου.
Μέρα πάρα μέρα περνάω μπροστά από το Metropol στην Nollendorfplatz. Πίσω από την μαυρισμένη πρόσοψη της σημερινής δισκοθήκης και πρώην ιστορικού θεάτρου, ακούω να βγαίνει όπως το 1945 η φωνή του Ιωσήφ Γκέμπελς, όταν διακύρηξε τον Ολοκληρωτικό Πόλεμο: „Wollt ihr den totalen Krieg?“
- Ναι ρε μάγκα, λέω μέσα μου, θέλουμε. Αλλά πόσα δεκαπεντάχρονα έμμειναν ακόμη όρθια να στείλουμε βορρά στον Ερυθρό Στρατό;

Άνετα μπορώ να πιστοποιήσω ότι οι Γερμανοί είναι ένας φιλελληνικός λαός. Το πιστοποιούν και τα 300 περίπου ελληνικά εστιατόρια κατά την δεκαετία του ’90 στην μείζονα περιοχή του Βερολίνου. Πριν μερικές ημέρες έτυχε να βρεθώ σε ένα φαγάδικο της ψεύτικης τουριστικής νοσταλγίας. Εντύπωση μου προξένησε ότι πολλοί επισκέπτες περίμεναν πάνω από μια ώρα στην είσοδο μέχρι να ελευθερωθεί ένα τραπέζι.

Θυμάμαι πριν κάμποσα χρονάκια σε μια συγκέντρωση γονέων σε κάποιο ουμανιστικό γυμνάσιο, όταν διακήρυξε με ένα χαμόγελο απέραντης υπερηφανείας ο κλασσικός φιλόλογος „Ich bin Grezist“, τουτέστιν «Είμαι Ελληνιστής». Τότε ρώτησε αυθόρμητα κάποιος γονέας, για ποιον λόγο αξίζει να παιδεύεται ο γιος του με την εκμάθηση μιας νεκρής γλώσσας. Ο φιλόλογος ετοιμάστηκε να του απαντήσει με οίστρο. Τον έκοψα. «Άσε φίλε να καθαρίσω εγώ», είπα. - Ρε φιλάρα, συνέχισα, εάν θέλεις να μπορεί το παιδί σου να επιβιώνει μασώντας ακριβή αλλά ξιπασμένη αμερικάνικη τσικλόφουσκα, μάθε του Αγγλικά. Στην ζωή όμως τον πλούτο διέπει το λούστρο. Αυτό που δεν είναι άμεσα απαραίτητο, αλλά αποτελεί αριστοκρατική γυαλάδα και αρχοντιά. Γιατί η επαφή με τον Ελληνισμό επενεργεί επαφή με το φως. Διάβασε ακόμη και τα δικά σας μεγάλα κεφάλια: Γκαίτε, Νίτσε, Φίχτε, ότι θέλεις, για να βγάλεις συμπέρασμα. Και μην πνίγεσαι μέσα στα Χεγγελιανά κουραφέξαλα περί περιούσιου του γερμανικού λαού. Δεν υπάρχει γραμμική εξέλιξη χωρίς ποιοτικό άλμα.

Βέβαια ο αλητάμπουρας Φρειδερίκος ο Β΄, που νοίκιαζε το στρατό του για να γεμίζει τα σεντούκια του παράδες και να τα ξοδεύει σε όργια στο Σαν Σουσί, τα είχε κάνει πλακάκια με τον Βολτέρο και τους διαφωτιστές. Προπαγάνδα για φυσικό δίκαιο, επιστροφή στη φύση, άρνηση του Πολιτισμού, επιστροφή στην βαρβαρότητα με την προβολή της δυαρχίας του ελευθεροτεκτονισμού. Μπορεί όμως να δομείται έτσι ο Χειραφετημένος Πολίτης, ο „Mündiger Bürger“; Επιστροφή στην Λερναία Ύδρα, τον Λύκιο Δία, τον τοτεμισμό των Ορνίθων της Στυμφαλίας. Γι’ αυτό και τα καρντάσια θεωρούσαν τιμή τους να θυσιάσουν την ζωή τους για να γεμίσουν τα σεντούκια του αυτοκράτορα.

Όλοι οι σοβαροί διανοητές κατέγραψαν ότι στην Γερμανία δεν αναπτύχθηκε ποτέ αστική τάξη. Ο Georg Lukács στο „Zerstörung der Vernünft“ («Η καταστροφή της Νόησης») θεώρησε αυτό το δεδομένο απαρχή για την επικράτηση της ψύχωσης του εθνικοσοσιαλισμού. Ο μεγάλος σύγχρονος Γερμανός ερμηνευτής της Γερμανικής ιστορίας Golo Mann στο σημαντικό έργο „Deutsche Geschichte des 19. und 20. Jahrhunderts“ («Γερμανική ιστορία του 19ου και 20ου αιώνος») ερμηνεύει βήμα – βήμα τις κοινωνικές και πολιτιστικές συνέπειες αυτής της πορείας.
Αλλά και ο Βίλχελμ Ράιχ στην «Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού» αναλύει ότι αχθοφόρος του αυγόφιδου ήταν μια υπέρανεπτυγμένη γραφειοκρατεία. Ο πρωσικός μιλιταρισμός την εξέθρεψε, την γιγάντωσε και την έβαλε στο ιστορικό της βάθρο.
Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι αυτό το καθεστώς κέρδισε την καρδιά του γερμανικού λαού με μια άψογη λειτουργία της κρατικής μηχανής και μια γενναιόδωρη κοινωνική πολιτική. Είναι γνωστό ότι ιδρυτής των κοινωνικών ασφαλίσεων υπήρξε ο καγκελάριος Βίσμαρκ. Όμως η βουλή αποτέλεσε στην Γερμανία απλό αυτοκρατορικό εξάρτημα.
Η διακήρυξη του Γουλιέλμου Β΄, ότι σκοπεύει να πατάξει τα συνδικάτα, επειδή αυτά είναι άχρηστα, στο ποσοστό που ο ίδιος έχει βάλει ως στόχο του την καλύτερη πραγματοποιήσιμη ευημερία της εργατικής τάξης, σηματοδοτεί ταυτόχρονα τρία δεδομένα:
- Την πάγια ισχυρή κοινωνική πολιτική του μιλιταριστικού γραφειοκρατικού συστήματος.
- Την υπερβολική ταύτιση του γερμανικού λαού με το κράτος, ως συνακόλουθο
- Την έλξη που εξάσκησαν στο γερμανικό κεφάλαιο τα κατά καιρούς σοβινιστικά συνθήματα.
Ίσως αυτοί να ήσαν οι λόγοι για την σύντομη διάρκεια ζωής της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, που οδήγησαν την γερμανία σε μια πορεία να μετατραπεί σε καλυμμένη νεοαποικία του αγγλοσαξονικού και σιωνιστικού κατεστημένου. Ίσως από εκεί να έλκει την πορεία του και όλος ο επιθετισμός που υπήρχε μέσα στην ψυχή του γερμανόφωνου χώρου, που διαπίστωσε ο Φρόιντ στην «Ψυχοπαθολογία της Καθημερινής Ζωής».

Η Γερμανία κινήθηκε πάνω στο τεντωμένο σκοινί μεταξύ της προφητείας του Χέγγελ μιας άρρωστης εποχής ηγεμονίας του γερμανικού πνεύματος κρατικισμού και του ανάλαφρου Διονυσιασμού, που διακήρυξε ο Νίτσε στην «Χαρωπή Επιστήμη». Οι Γερμανοί εγκλωβισμένοι στα ψυχικά έγκατα ενός βάρβαρου παγανισμού, δεν παύουν να αφουγκράζονται τα χαρμόσυνα απελευθερωτικά σήμαντρα του Ελληνικού Πνεύματος, όπως και όσο αυτό ηδυνήθηκε να φτάσει ως εδώ. Αυτό το Πνεύμα – προσμένοντας την δική μας συμβολή – μπορούν οι Γερμανοί μέχρι σήμερα να κατανοούν μόνο με την επιδερμίδα, όπως δέχεται κάποιος το χάδι μιας μάνας.

Μπορούμε να μιλάμε κατ' αποκοπή για Γερμανούς, ταυτίζοντας τον λαό με το εκάστοτε εξουσιαστικό κατεστημένο; Αποτελεί η πολιτική αυτής της χώρας ένα είδος γερμανικής ασθένειας, ή περισσότερο φυλετικής διαστροφής των "αρείων";
Η απάντηση δεν είναι καθόλου απλή σε αυτό ερώτημα.
Οπωσδήποτε η συγκεκριμένη ιστορική εξέλιξη είχε σαν αποτέλεσμα μια ισχυρή ταύτιση του μέσου γερμανού με το κράτος "του". Δεν είναι τυχαίο ότι ο ναζιστικός φασισμός και ο σταλινικός σοσιάλφασισμός αναπτύχθησαν σε χώρες με χαμηλή αστική ανάπτυξη και έντονο απολυταρχικό παρελθόν.
Εάν εξετάσουμε όμως τα κακουργήματα λαών με φιλελεύθερο κοινοβουλευτικό καθεστώς σε βάρος χωρών που έθεσαν βίαια κάτω από την ηγεμονία τους, η κατάστασή τους είναι νομίζω εξίσου αποκαρδιωτική.

Σίγουρα η υπεροψία είναι μια ιδιότητα που ζυμώθηκε με τον ψυχισμό του γερμανικού λαού. Σε συνδυασμό με την υπερβολική δουλοπρέπεια έναντι του κράτους, οδηγήθηκαν οι γερμανοί σε κενόδοξες και μοιραίες για την ουσιαστική ανεξαρτησία τους πολιτικές, με αυτοκαταστροφικές συνέπειες για τους ίδιους και έντονα εγκληματικές πράξεις σε βάρος άλλων λαών.
Αυτή η πορεία οδήγησε βαθμηδόν στην πλήρη δορυφοροποίηση της πολιτικής τους, όσο και εάν το δοτό μεταπολεμικό "γερμανικό οικονομικό θαύμα" δημιούργησε την τελείως λανθασμένη εντύπωση ενός φυσικού γίγαντα, ο οποίος μόνιμα θνήσκει, αλλά είναι σε θέση λόγω της εσωτερικής του δύναμης να αναγεννάται. Αυτή είναι μια ψεύτικη πρόσοψη που οικοδομούν οι αγγλοσάξονες και με την οποία βαυκαλίζονται οι γερμανοί. Κάποιοι οικοδομούν μόνιμα το σκιάχτρο του "κακού γερμανού", για να καλύπτονται οι ίδιοι. Και έστω εάν ο σανός που έδωσαν τροφή στο ρομπότ, ήταν βαμμένος χρυσός, αυτό δεν παύει να είναι ενεργούμενο.

Παρ' όλα αυτά, ποτέ δεν έπαψαν οι Γερμανοί να είναι ένας λαός, έντονα στραμμένος προς την θεωρία. Με ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Ελληνικό πολιτισμό και τα Ελληνικά Γράμματα.


Στο επόμενο μέρος:

Γερμανία και Γουόλ Στριτ: Ο διευθυντής ορχήστρας στα Γερμανικά κοντσέρτα.
Από την χρηματοδότηση του Εθνικοσοσιαλισμού στην "Πολιτική Αναδιαπαιδαγώγηση (Umerziehung)" μετά τον πόλεμο, στην "Αντιαυταρχική Εκπαίδευση (Antiautoritäre Erziehung)" του 68 μέχρι την αληταμπουρία Δανιήλ Κοέν Μπεντίτ - Ιωσήφ Φίσερ της κουρελαρίας πετροπόλεμου χαφιέδων και το "θαύμα" του Ελιά Φραμ (Willy Brand).
Η καλυμμένη νεοαποικία του Αγγλοσαξονισμού.

17 Φεβρουαρίου, 2010

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ




Επειδή αρεσκόμεθα να περιπλέκουμε τα πράγματα, ενώ στη βάση τους αυτά είναι απλούστατα, όσο αφορά τα δέοντα γενέσθαι – διότι δεν σκοπεύω να ασχοληθώ εδώ με τα κακώς κείμενα και το παρελθόν, δεδομένου ότι έχει χυθεί αρκετό διαδικτυακό μελάνι επ’ αυτών – θέλω να γράψω δυο τρία απλά πράγματα, ως κομβικά σημεία της μελλοντικής διεξόδου:

Η Ελλάδα είναι ταυτόχρονα ο αδύναμος και ο δυνατός κρίκος διότι:

Είναι αδύναμος διότι βάλλεται, επειδή είναι δυνατός.
Είναι δυνατός, διότι στην προσπάθειά τους να τον μετατρέψουν σε αδύναμο, δια των συνεχών επιθέσεων και υπούλου εκμαυλισμού, ενδυνάμωσαν το φρόνημά μας.
Διότι ο Θεός εφρόντισεν να διαθέτει άπαντα τα προαπετούμενα η Ελλάς δια να είναι ισχυρή.

Αυτός ο οποίος τολμάει να έλθει σε ρήξη με την πλανηταρχία σήμερα είναι ο Ούγκο Τσάβες. Θα ισχυρισθεί ίσως κάποιος καλοθελητής ότι, ναι μεν αλλά η Βενεζουέλα διαθέτει άφθονο πετρέλαιο και παρέχει ελλιμενισμό εις τους Ρώσους πλησίον της Αμερικής. Η Ελλάς όμως διαθέτει πολύ περισσότερο πετρέλαιο από την Βενεζουέλα και η έξοδος των Ρώσων στην Μεσόγειο – ένεκα Μέσης Ανατολής – είναι γι αυτούς σπουδαιοτέρα του εν Βενεζουέλα ελλιμενισμού.
Τότε τι λείπει; Ο Έλληνας Τσάβες;
Ας μην προβάλλουμε χαριτολογήματα για μια χώρα που έβγαλε στο κλαρί τόσους και τόσους.

Κατά συνέπεια μελλοντικά θα καταστούν αναγκαία:

- Ομάδα εις τα σώματα ασφαλείας δια να τσακίσει τους εισαχθέντες κρυφούς στρατούς και το σκυλολόι του Σόρος

- Ομάδα στο στράτευμα για να τσακίσει έξωθεν απειλή. Η υπεροπλία είναι ήδη δεδομένη.

- Ερευνητική επιστημονική ομάδα για την κατασκευή όπλων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων χαμηλής εντάσεως. Τα πρόσωπα που θα την στελεχώσουν υπάρχουν.

- Πολεμικό κέντρο επιδημιολογίας για την αντιμετώπιση επίθεσης με βιολογικά όπλα.
Ζητούνται συνεργάτες.

- Βιγλάτορες παντός είδους.

Καλώς ήλθατε στην κόλαση κα(ω)λόπαιδα.





ΠΩΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟ "ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"



Ο εικονιζόμενος πίνακας είναι του μεγάλου Γερμανού ζωγράφου του μεσοπολέμου GEORGE KROSZ.

Αφού μας έπεισαν ότι:

- Τα λεφτά υπάρχουν
- Η ιθαγένεια ταυτίζεται με την υπηκοότητα
- Το προσδιορισμός "εθνικός" βλάπτει
- Επίσημη γλώσσα της χώρας πρέπει να γίνει η αγγλοσαξονική λαλιά των 2000 λυμάτων
- Εφόσον η κυβέρνηση συμπράττει με τους κερδοσκόπους, δεν υφίσταται εθνική κυριαρχία
- Ο Αβραμόπουλος δεν ήταν το τρίτο κόμμα που χρηματίστηκε από την Μίζενς
- Η χώρα διαθέτει αξιωματική αντιπολίτευση
- Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης
- Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας "νέας αντιπολίτευσης"
- Ο Τουρμποκαπιταλισμός του ξέφρενου "φιλελευθερισμού" οικοδομεί το ευτυχισμένο αύριο


ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ


Κάποιες σημαντικές αναρτήσεις για το στημένο ξεπούλημα με αφορμή το δημόσιο χρέος της Ελλάδας:

διαβάστε εδώ 1

διαβάστε και εδώ 2

αν θέλετε και εδώ

16 Φεβρουαρίου, 2010

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ - ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ


Σοβαρές σκέψεις σχετικά με την μέση κριτική ικανότητα, που χαρακτηρίζει κάποιες ιστοσελίδες με αναμφίβολα αγνό πατριωτικό προσανατολισμό, μου προξένησε η επικρότηση της κριτικής, που άσκησε ο επικεφαλής της ομάδας των "οικολόγων" Δανιήλ Κοέν Μπεντίτ σε βάρος (του ομογάλακτου του) Ιωσήφ Μπαρόζο και την δράση της Kommission, σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα.
Κάποιες από αυτές τις σελίδες επικρότησαν τον "κόκκινο" (σύμφωνα με τους προσδιορισμούς τους) Ντάνι - παρ' όλο που διακρίνονται για τον εν γένει αποστασιοποιημένο από τις αριστερές ιδέες προσανατολισμό τους - που κατηγόρησε για απραξία την Kommission, όσο αφορά το Κυπριακό πρόβλημα, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας.
- Ότι ο "κόκκινος" Ντάνι υπήρξε μόνιμα υποστηριχτής των Σκοπίων στην αξίωσή τους να ονομάζονται Μακεδονία, δεν θέλησαν να το λάβουν υπ' όψει τους, πριν μοιράσουν συγχαρητήρια στο πρακτορείο του ΝΑΤΟ, που με τον πλέον γλοιώδη και απροκάλυπτο τρόπο προσπάθησε να νομιμοποιήσει την επίθεση του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία και την αιματοβαμμένη κατάληψη του Αφγανιστάν, με την μάσκα του δήθεν ανθρωπισμού.
- Ότι η ομάδα των Κοέν-Μπεντίτ και Φίσερ μετέτρεψαν το κόμμα των Πράσινων της Γερμανίας από πολιτική σύγκληση που βγήκε από το κίνημα ειρήνης, σε εργαλείο του μιλιταρισμού, δεν θέλησαν οι κατά τα άλλα συμπαθείς ιστολόγοι να το λάβουν υπ' όψει τους.
- Ότι ο εν λόγω κύριος και ο "πράσινος" συρφετός, όταν κάνουν λόγω για επίλυση του Κυπριακού, εννοούν την επιβολή του σχεδίου Ανάν, δεν θέλησαν να το λάβουν υπ' όψει τους.
- Ότι ο "κύριος" αλητάμπουρας έκανε παλιότερα οργανωμένη προπαγάνδα για την παιδεραστία κατά το θα "διαφθείρουμε τις κοινωνίες των γκιγιονίμ", όπως με το εικονιζόμενο βιβλίο του, δεν φρόντισαν να το λάβουν υπ' όψει τους. Εδώ βασικά τμήματα της ανόμαλης παιδόφιλης προπαγάνδας του κάργα "ανθρωπιστή": http://www.schweizerzeit.ch/0501/kinder.htm
- Ότι η κριτική του Κοέν-Μπεντίτ στον Μπαρόζο είχε στόχο την προώθηση του ομογάλακτού του Ιωσήφ Φίσερ στην προεδρία της Κομισιόν, δεν θέλησαν να το λάβουν υπ' όψει. (Στην κάτωθι διεύθυνση ανάλογο δημοσίευμα: http://www.abendblatt.de/politik/deutschland/article1125165/Cohn-Bendit-fuer-Fischer-an-EU-Spitze.html).

Το ίδιο χοντροκομμένη είναι και η βοήθεια που ήρθε να δώσει ο εν Μπίλντερμπεργκ αδελφός Πάγκαλος στον Σαμαρά, μετά την εξαγγελία των θέσεών του δεύτερου για το μεταναστευτικό, με την καταγγελία ότι "Ο Σαμαράς είναι χειρότερος από τον Καρατζαφέρη".
Πρόκειται για την πιο χοντροκομμένη φούσκα, με στόχο να αποδοθεί δήθεν "σκληρή" αντιπολιτευτική στάση στο πλέον αποφασισμένο και αποδοτικό στήριγμα του Πασόκ.
Στην φάση που το Πασόκ διαλύει κυριολεκτικά την Ελλάδα, η άτυπη συγκυβέρνηση του ομογάλακτου του Άμχερσντ, οδήγησε τους οπαδούς του Σαμαρά να τον εκλιπαρούν από τα φόρα να κρατήσει λίγο πιο σκληρή στάση. Μετά την κατακραυγή και την αδράνεια πολλών εβδομάδων, διακήρυξε στη Βουλή ότι "άμα εκλεγεί θα καταργήσει το νομοσχέδιο".
Δεν πάει να διαβάσει καλύτερα καμιά δημοσκόπηση; Παρά την πιο αδύναμη και πλέον ειδεχθή κοινοβουλευτική κυβέρνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα, η δήθεν αξιωματική "αντιπολίτευση" βρίσκεται σε μόνιμη πτώση.
Κλιμακώνοντας την πιο προκλητική μονοκρατορία στο κόμμα της ΝΔ. και οδηγώντας την προγραμματισμένα σε διάσπαση και πλήρη διάλυση, στα πλαίσια επικυριαρχίας των γκρουπούσκουλων της "νέας μεταπολίτευσης" των ανεύθυνων μελλοντικών κυβερνήσεων συνεργασίας, ταΐζει παρηγόρια τους αδιόρθωτους καταναλωτές μυθευμάτων.

Το παραμύθιασμα φεύγει πλέον με το καντάρι. Η σοβαρότητα και η κριτική σκέψη μοιάζουν στον πολύπαθο αυτόν τόπο απόλυτα μειοψηφικό προνόμιο.

Καλά αυτοί που ξέρουν τι τρέχει και κονομάνε από το δημοσιογραφικό μπαλαμούτι. Οι αγνοί πατριώτες ιστολόγοι, που αναδεικνύονται σε ουραγούς της Μπίλντερμπεργκ, δεν αναλογίζονται τις ευθύνες τους;




15 Φεβρουαρίου, 2010

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ - ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ


Εκτός από το παραμύθιασμα των τεχνικών της εξουσίας υπάρχει δυστυχώς και η αθέλητη αναπαραγωγή παραμυθιάσματος από ανθρώπους, οι οποίοι όχι μόνο έχουν αγνές προθέσεις, αλλά συγκαταλέγονται μεταξύ των ενεργών πολιτών.
Το διαδίκτυο παρέχει μιας πρωτόγνωρης μορφής σε έκταση, εμβέλεια,ταχύτητα και δυνατότητα σελιδοποίησης σε κάθε καλοθελητή, που αισθάνεται την ανάγκη ή και εσωτερική υποχρέωση να εκφραστεί. Οι ερασιτεχνικές ιστοσελίδες, που διανθίζουν σήμερα την άδολη και πέρα από ιδιωτικές σκοπιμότητες περιοχή της μπλογκόσφαιρας, ενώ ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια από κάποιους μη ειδικούς της δημοσιογραφίας, περισσότερο στην βάση κάποιας σχετικής φιλαρέσκειας και χωρίς συγκεκριμένες κοινωνικές επιδιώξεις, πολύ σύντομα υποχώρησαν ποσοστιαία, δίνοντας το προβάδισμα σε ενεργούς πολίτες που παρεμβαίνουν στα διαδικτυακά δρώμενα στην κυριολεξία στην βάση μιας κοινωνικής σταυροφορίας όλων των δυνατών αποχρώσεων.
Από την αρχή του φαινομένου εκδηλώθηκε η παρουσία ισχυρών ιστολόγων, οι οποίοι με σελίδες υψηλής ποιότητος (όπως πχ. οι „Θεαμαπάτες“) ή δριμείας και αθυρόστομης κριτικής (όπως ο Prezatv) ή μόνιμης κριτικής πολιτικής παρέμβασης στις εξελίξεις (όπως το Press me και το Antinews) ώθησαν τις εξελίξεις συνολικά προς την κατεύθυνση της πολιτικής – κοινωνικής διαδικτυακής παρέμβασης. Άνθρωποι του πνεύματος, καθηγητές με συγκροτημένες απόψεις, πολιτικές ομάδες και πρόσωπα, κομματικές τάσεις, σε τελευταία ανάλυση κάθε κόμβος που εκπροσωπούσε συγκεκριμένες απόψεις, ή θεωρούσε τον χώρο ή το πρόσωπο του φορέα συγκεκριμένου μηνύματος, ξεχύθηκε κυριολεκτικά στον διαδικτυακό στίβο.
Ακόμη και αυτοί που είχαν ήδη ισχυρή παρουσία στο πεδίο των παραδοσιακών «μίντια», απέδωσαν στην διαδικτυακή συμπλήρωση της παρέμβασής τους ιδιαίτερη σημασία.
Η δυνατότητα σχολιασμού που παρείχαν οι σελίδες ισχυρής επισκεψιμότητας, έδωσαν την δυνατότητα να προωθούν τις απόψεις τους χιλιάδες ιδιώτες στα φόρα συζήτησης. Πολλοί από αυτούς σχετικά γρήγορα εξελίχθηκαν σε αυτοτελείς ιστολόγους.
Το διαδικτυακό τοπίο που έχει διαμορφωθεί μέσα σε αυτήν την πορεία είναι πρωτόγνωρα αξιόλογο. Αποτελεί όχι μόνο ένα δυναμικό άξονα εναλλακτικής ενημέρωσης, αλλά χαρακτηρίζεται συχνότατα από μια γοητευτική αυθεντικότητα, πρωτοτυπία, άδολη αμεσότητα, δροσερή επικοινωνιακή αύρα, δημοκρατική έκφραση της βάσης, λαϊκή δημιουργικότητα, πνευματική φιλοπονία, ανιδιοτελή μαχητικότητα, οίστρο κοινωνικής προσφοράς και συχνά συγκροτημένης και δομημένης έκφρασης ιδεών και διαφωτιστικής παρουσίασης των αποτελεσμάτων έρευνας και ενασχόλησης με την ουσία ή και το βάθος πολλών φαινομένων. Ίσως βέβαια το ισχυρότερο στοιχείο του να είναι η ανάπτυξη διαλόγου και η δυνατότητα που παρέχει για γνωριμία και αμοιβαίο πλησίασμα στα πλαίσια της εικονικής πραγματικότητας ανθρώπων με κοινές ανησυχίες.

Αυτά όλα μπορούν να συνθέτουν κάποια από τα θετικά του στοιχεία. Δίπλα όμως στην διακίνηση της πληροφορίας δεν μπορεί παρά να παρεισφρέει και η παραπληροφόρηση, σκόπιμα ή ακούσια. Δίπλα στην κριτική προσέγγιση δεν μπορεί παρά να συνυπάρχει και η άκριτη διάδοση ή αναπαραγωγή εσφαλμένων δεδομένων. Δίπλα στην ευγενή κατάθεση άποψης, που χαρακτηρίζεται από διάθεση αναζήτησης και παρρησίας δεν μπορεί παρά να καταγράφεται και η διάθεση εκτόνωσης, με την εξωτερίκευση συνδρόμων και συμπλεγμάτων. Δίπλα στην προαγωγή της διαφώτισης δεν μπορεί παρά να επιχειρείται και η εμπέδωση των στερότυπων και των προκαταλήψεων.

Το καλό όμως είναι, ότι το διαδίκτυο μας παρέχει την δυνατότητα, όλα αυτά να βγουν στην επιφάνεια, στα πλαίσια μιας ανοιχτής άμιλλας. Οι δυνατότητες αντιπαραβολής και αντιπαράθεσης δεν διέπονται πλέον κυρίως από την φύση των παρεχόμενων τεχνικών μέσων, αλλά από τον ιδεολογικό και γνωσιολογικό εξοπλισμό αυτών που συμμετέχουν, από τα χρονικά τους περιθώρια και την επιτελική τους οργάνωση.
Τα παρεμβατικά υποκείμενα, που μπορεί να διέπονται από στενότητα οικονομικών ή άλλου είδους μέσων, είναι σε θέση να αντιστρέψουν υπάρχοντες συσχετισμούς, μέσω της φιλοπονίας, της συστηματικής ενασχόλησης και της πνευματικής υπεροχής, που διέπει η κριτική διάθεση και η ανιδιοτελής αφετηρία.

Αναμφίβολα οι αγαθές προθέσεις δεν επαρκούν από μόνες τους. Η διαπίστωση ότι «Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις πιο αγαθές προθέσεις» έχει σφραγίσει όλα τα κοινωνικά κινήματα στο διάβα της ιστορικής εξέλιξης. Όμως που θα βρισκόταν η κοινωνία σήμερα χωρίς την συμβολή τους; Μπορεί να υπάρξει και να αναπαράγεται η ανθρωπότητα, χωρίς οραματισμούς;
Φυσικά ο κίνδυνος εκτροπής ενός κοινωνικού κινήματος από τους αρχικούς στόχους που ευαγγελίσθη, αποτελεί μια μόνιμη και διαρκή απειλή για κάθε καλώς νοούμενο κοινωνικό κίνημα. Ακόμη χειρότερη περίπτωση συνιστούν όμως τα δοτά και στημένα κινήματα. Αυτά που λειτουργούν σε βάση τελείως άλλων στοχεύσεων από αυτές που διαδίδουν ότι ενστερνίζονται. Και τέτοιου είδους κινήματα γνώρισε η ανθρωπότητα πάμπολλα. ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ. Όχι μόνο διότι οδηγεί σε καλυμμένα αντιλαϊκές λύσεις, αλλά και διότι αναλώνει βάναυσα αγωνιστές που είναι έτοιμοι να προσφέρουν συχνά τα μέγιστα, οδηγώντας σε οικτρές επιβολές.
Η επιταγή του Ευαγγελίου «ΕΣΤΕ ΑΓΝΟΙ ΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΩΣ ΟΙ ΟΦΕΙΣ» διατηρεί πάντοτε μια αξία-κλειδί, ασχέτως του πόσο Χριστιανοί μπορεί να αισθανόμαστε. Διότι η αγνότητης χωρίς την βαθιά κριτική σκέψη, μπορεί να αποβεί όχι μόνον ανούσια άχρηστη, αλλά και μοιραία επικίνδυνη. Όσοι μετέχουν συνειδητά σε ένα κοινωνικό κίνημα, καλούνται να μετατρέψουν τον Όφιν από χαμερπές όν σε Ράβδον Μωυσέως. Σε ορθόν επίτευγμα κριτικού πόνου που αποκαθιστά τον ΟΡΘΟ ΛΟΓΟ. Εδώ και τώρα. Στο σήμερα και μπροστά στην πρόκληση των επίκαιρων αδιεξόδων καλούμεθα να ανακτήσουμε τον χαμένο παράδεισο ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ μέσω της ΑΓΝΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ και του ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΟΡΘΟΥ ΛΟΓΟΥ.

Τουτέστιν το σύνθημα ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑΤΑ δεν μπορεί να αποτελεί μόνον ορμή και πόθο μιας αγνής καρδιάς, αλλά και βαθύτατη αναζήτηση της αδιαπραγμάτευτα κριτικής μας ετοιμότητος και διεισδυτικής μας φιλοπονίας.

Με το τρόπο που αναπαράγουν άκριτα και επιφανειακά κάποια συγκεκριμένα δεδομένα – εν είδη παραδείγματος – κάποιοι ιστολόγοι με αναμφίβολο πατριωτικό προσανατολισμό θα ασχοληθώ στο επόμενο μέρος.

Καθότι – άσχετα εάν αισθανόμαστε φίλοι ή αντίπαλοι του Γιαχβέ – καλό θα ήταν να κάνουμε κάποιες σκέψεις αναφορικά με τον Ψαλμό του Δαυίδ, που λέει:
«ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΜΟΥ»
Και ας μην ξεχνάμε ότι μέσα σε αυτές τις κατηγορίες ελλοχεύει και ο ΥΠΕΡΝΟΥΣ. Ο μεγάλος εξόριστος σήμερα από την ανθρώπινη αγωνία.

ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Διαβάστε την ανάρτηση του Νίκου Σάμιου στην ιστοσελίδα ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΒΑΣΙΣ (pyrron.blogspot.com) με τίτλο:

Βιολογικοί πόλεμοι στην αρχαιότητα

Μια έξοχη προσέγγιση, που συνδυάζει μια βαθιά βουτιά στο νόημα και την λειτουργία του μύθου, την εμπεριστατωμένη ιστορική τεκμηρίωση, αλλά και το σημαινόμενο της σύνδεσης των οπλικών συστημάτων, ως προϊόντων διαστροφής της τεχνολογίας, με τις συνέπειές τους στην σύγχρονη εποχή.
Κατά τη γνώμη μου ο Νίκος Σάμιος δίνει (όχι μόνο) με αυτήν την ανάρτηση ένα πολύ ισχυρό δείγμα, τι εστί παρέμβαση των ανήσυχων πολιτών στο διαδίκτυο, τι εστί λαϊκή ολοκληρωμένη διαφώτιση.
Στη φάση, που κάποιοι μας επιρρίπτουν μαζικά τεχνητό σκότος, για να μας υποβάλουν την αίσθηση ενός ολοκληρωτικού κατήφορου, τέτοιου είδους σπίθες προεικάζουν τι θα συμβεί, όταν οι απλοί αλλά οι αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι εργάτες του Πνεύματος αναρτήσουν τις λαμπάδες στην διέξοδο του λαβύρινθου.

11 Φεβρουαρίου, 2010

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ - ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ



Ίδιον πάσης εξουσίας ανέκαθεν και με ελάχιστες εξαιρέσεις υπήρξε το λεγόμενο δούλεμα. Οι τεχνικοί της, που ήσαν και είναι εξουσιοδοτημένοι με την διαδικασία νομιμοποίησής της, αυτοί οι οποίοι δηλαδή απεργάζονται και επενεργούν την αποδοχή της από την εκάστοτε μάζα των υπηκόων στα καθεστώτα ανοιχτής η καλυμμένης επιβολής, μπορούν να χαρακτηρισθούν δουλευταράδες. Όχι διότι είναι ιδιαίτερα φιλόπονοι, αλλά διότι μοχθούν για το πλέον χονδροειδές δούλεμα.
Αυτός ο μόχθος καθίσταται από ένα σημείο και πέρα πλέον τελείως περιττός. Διότι ο συρμός, ακουλουθών τον νόμον της κοινωνικής αδρανείας, επιζητεί πλέον αυτοβούλως το χοντρό δούλεμα, ως είδος ψυχοανομάλου τροφής. Εάν του το στερήσουν σε κάποια θέματα και για κάποιο χρονικό διάστημα οι τεχνικοί της εξουσίας, αντιδρά αυτός ως να πάσχει σε κατάσταση αποστερήσεως, με φαινόμενα διαταραχής της ψυχικής του ισορροπίας.
Αυτή η διαδικασία καθιστά όλο και περισσότερο αδιάντροπη την εφαρμοζομένη πρακτική του δουλέματος, η ψευδολογία προσλαμβάνει όλο και περισσότερο προφανή μορφή, εισερχόμενη χωρίς προφάσεις στην σφαίρα του παρανοϊκά υπέρμετρου ή και γελοίου.
Βαθμιδόν επέρχεται ταύτιση των τεχνικών της εξουσίας με το προαγόμενο νοητικό μαζικό εμπόρευμα στα πλαίσια μιας υποκριτικά προβαλλόμενης σοβαροφάνειας, που τους προσδίδει συχνότατα συμπεριφορά και κινησιολογία ατόμου με φυσιολογικές βλάβες.
Με αυτή την έννοια θα έλεγα, ότι οι πολιτικοί και μάζα των οπαδών βρίσκονται σε μόνιμη σχέση αμοιβαίας παράνοιας, όπου οι μεν πρώτοι καλούνται να εκτοξεύουν χονδροειδή ψεύδη και οι δεύτεροι να τα καταναλώνουν, στα πλαίσια νομής ρόλων μιας κοινωνικής νόσου, η οποία καταργεί όχι μόνον πάσα λογική και πάσα σοβαρότητα, αλλά και τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις της ψυχικής υγείας. Αυτό στο οποίο εξασκήθηκε λογοτεχνική κριτική, ως „πλοίο των τρελών“ συγκροτεί πλέον το κοινωνικό σκάφος. Δεν επιζητούνται πλέον από καμία πλευρά ουσιαστικές λύσεις, αλλά μόνο εκτόνωση, στα όρια παροχής υποσχέσεων, γενικόλογης συνθηματολογίας, καταβολής παρηγοριάς με αυταπάτες, έκφραση παραπόνων ή διαμαρτυριών στη βάση της βερμπαλιστικής κατατρόπωσης ανεμόμυλων.
Η ρήση του Παύλου, ότι οι Ιουδαίοι για να πεισθούν ζητούν θαύματα και οι Έλληνες λογικά επιχειρήματα μοιάζουν σήμερα τόσο ντεμοντέ, όσο το υφαντό ιμάτιο, ο χιτώνας και η εσθήτα.

Μήπως λοιπόν τρελαθήκαμε τελείως στα πλαίσια μιας συνεπικουρούμενης πανουργίας των άνωθεν από καιροσκοπισμό των κάτωθεν ευρισκομένων, ούτως ώστε η μαζική νεύρωση να είναι το αναπόφευκτο πλέον πεπρωμένο μας, με ότι αυτή συνεπάγεται; Συνεχής αστάθεια και μαζική αποδόμηση των όποιων κατακτήσεων του παρελθόντος σφραγίζουν σε σημαντικό βαθμό την τρέχουσα πορεία μας. Καραδοκεί μήπως ο Νεάντερταλ της τρίτης χιλιετηρίδας σε κάποια από τις επόμενες στροφές της εξέλιξής μας;

Δεν είναι ο γράφων αυτός που έχει εντοπίσει, ότι η κύρια αντίθεση που κυριάρχησε τον περασμένο αιώνα και κορυφώθηκε προς το τέλος του, ήτο η ρήξη μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητος. Και την έννοια του πολιτισμού, καλό θα ήταν να μην επιχειρούμε να την χρωματίσουμε πολιτικά, διότι η ιστορική πείρα έδειξε ότι όλα τα υπαρκτά καθεστώτα, δεν ξέφυγαν από τον πειρασμό να δώσουν το προβάδισμα σε φρικαλέα βαρβαρότητα.

Η θέση που πρόβαλα στις „Θρησκειολογικές Προσεγγίσεις“ ήταν ότι η αντίθεση μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητος, συμβαίνει πρωταρχικά – και κύρια – στο οντολογικό επίπεδο, διαφωνώντας με αυτούς που την εντοπίζουν στο ανθρωπολογικό. Αυτό που συνιστά την ρήξη πολιτισμού και βαρβαρότητας, είναι τελικά η αντίθεση της διαλεκτικής προς την δυαρχία. Ή, σε όρους ιστορικούς, η ρήξη Ελληνικού Πνεύματος και Μολόχ.

Όταν ο Νίκος Εγκονόπουλος στο ποίημά του „Μπολιβάρ“ απευθύνεται στον ομώνυμο Ήρωα με την διακήρυξη „Είσαι ωραίος σαν Έλληνας“ καταγράφει απλά ότι η έννοια της διαλεκτικής διαμορφώνεται για πρώτη φορά φιλοσοφικά από το Ελληνικό Πνεύμα. Κάθε υπέρβαση των διλημμάτων που διέπει το ένστικτο στην βάση του Ήθους έχει απελευθερωτικό χαρακτήρα ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΑΛΗΘΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Και επειδή η αφαίρεση προϋποθέτει το υλικό, από το οποίο συνάγεται ως απαύγασμα το συμπέρασμα, είναι προφανές ότι αυτοί που έφτασαν πρώτοι στην αφαίρεση του συμπεράσματος, προήγαν σε ανάλογο βαθμό την πρώτη ύλη, μέσα στην πρωτογενή έκφανση του κοινωνικού γίγνεσθαι. Οι αγώνες για την ελευθερία ΕΧΟΥΝ ΕΔΩ ΡΙΖΑ ΒΑΘΙΑ. Και ο „Ύμνος εις την Ελευθερία“ αποτελεί το γενετικό, το εθνικό υλικό των Θιασωτών.

Διότι όσο και εάν αλλοτριωθεί – εκούσια ή ακούσια – αυτό το φυντάνι ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ. Διότι εκεί που φθάνει η ρίζα, που είναι Η ΛΑΛΙΑ, δεν μπορεί να φτάσει η σκωρία.
Διότι, έστω και εάν εξήλωσαν τα μάρμαρα της Ακροπόλεως, στο εσωτερικό μάρμαρο „κακιά σκουριά δεν πιάνει“.

Όχι δεν τρελαθήκαμε, ούτε και πρόκειται να τρελαθούμε. Έστω κι αν ο κυβερνήτης είναι μονίμως μεθυσμένος, έστω κι αν ο ναύκληρος ρίχνει μόνιμα ποντικοφάρμακο στην γαλέτα, υπάρχουν ακόμη κάποιοι - και θα υπάρχουν πάντοτε – που κάτω από την βρώμικα παλαμάρια του καταστρώματος κρύβουν μια φωτογραφία της μάνας τους, δίπλα στο λάζο. Δεν προσδοκούν την στιγμή που το σκάφος θα πιάσει λιμάνι. Τους αρκεί η αλμύρα της θάλασσας και ο ατελείωτος κόσμος του βυθού κάτω από τα πόδια τους. Και δεν είναι αυτοί που τραγουδάνε στις μπουνάτσες, αλλά στις θύελλες.

Τα εμβόλια αποψίλωσης του πληθυσμού στάλθηκαν εκεί από όπου ήλθαν. Και σε άλλα με υγεία αδέλφια.

08 Φεβρουαρίου, 2010

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΟΣΜΟ - ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ


Όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τον σεισμό στην Αϊτή συνάδουν στην κατεύθυνση ότι ο αυτός προκλήθηκε τεχνητά με κάποιο σεισμικό όπλο, το σύστημα HAARP, ή κάποια παραλλαγή του.
Αυτή η διαπίστωση οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η σύγχρονη τεχνολογία στα χέρια των μαθητευόμενων μάγων της υπερεξουσίας οδηγεί την ανθρωπότητα μπροστά σε μια νέα καμπή επιβολής της τάξεως των δουλοκτητών. Η τεχνογνωσία τους πλέον έχει υπερβεί την εδώ και αιώνες εφαρμοζόμενη πρακτική, η οποία στηριζόταν κυρίως στον οικονομικό έλεγχο, τον έλεγχο της συνείδησης με την δοτή δήθεν ενημέρωση, την ελεγχόμενη «τέχνη», την περιχαρακωμένη μέσα σε δόλιες στοχεύσεις επιστήμη, τον έλεγχο των θρησκευτικών κέντρων, τα φρούδα και δοτά ελεγχόμενα κοινωνικά κινήματα, τον έλεγχο των συνδικάτων του εγκλήματος, την καταρράκωση των κοινωνικών αξιών, την αλητοποίηση της νεολαίας, την διαφθορά, την διάλυση της οικογενειακής συνοχής.
Τώρα πλέον οι μάγοι της πρώην απροκάλυπτα και νυν συγκαλυμμένα αγρίας φυλής στην διαδικασία επιβολής τους, δεν φορούν μάσκα με παράξενα χρώματα και φτερά, δεν κρατούν κουδουνίστρες, δεν χορεύουν με παράξενους βηματισμούς, για να υποβάλλουν το ανυποψίαστο πόπολο. Δεν χορεύουν πλέον τον χορό τις βροχής, αλλά κατασκευάζουν „την μπόρα που καίει καλύβες“, όπως τραγουδούσε ο Νιόνιος παλιά στο „Βιετνάμ γιε-γιε“. Η περίπτωση της Αϊτής έδειξε, ότι αυτοί είναι σε θέση να κατασκευάζουν με όπλα υπερπροηγμένης τεχνολογίας το σοκ και τον μαζικό πανικό και στην συνέχεια να μπαίνουν μέσα και να καταλαμβάνουν μια χώρα αμαχητί, φέρνοντας μαζί τον πωρωμένο συρφετό της κοινωνικής λεηλασίας, τις στημένες ΜΚΟ. Από ολετήρες της ανθρώπινης ζωής εμφανίζονται ως οι ευεργέτες της, κάνοντας και κριτική επί πλέον, ότι τα θύματα εφάρμοζαν σατανολατρεία.
Δεν είναι δυστυχώς μόνο το HAARP, ως εξάμβλωμα προηγμένης τεχνολογίας, με εφαρμογή στον έλεγχο του καιρού, στην δημιουργία σεισμών και παλιρροιακών κυμάτων, στην εκπομπή συχνοτήτων που επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, στην μετατροπή ζωνών της ιονόσφαιρας σε κατάσταση πλάσματος που καταστρέφει οτιδήποτε με το οποίο έλθει σε επαφή. Τα σύγχρονα υπερόπλα επεκτείνονται στην βιολογία με κατασκευή ειδικών μικροβίων και μολυσματικών νόσων, στην δημιουργία ολογραμματικών μορφών που υποβάλλουν την ύπαρξη τεχνητών φαντασμάτων, τον πλήρη έλεγχο των επικοινωνιών με το σύστημα Echelon.
Η γη πλέον μετατρέπεται σε κακόγουστη αίθουσα των τεράτων ενός τεχνολογικού Λούνα Παρκ. Στην είσοδο δεν υπάρχει ταμείο, μια και όλοι βρισκόμαστε μέσα. Εξ άλλου το σόου πλασάρεται πλέον ως απτή και αυτονόητη πραγματικότητα. Όσο κι αν τσιμπάμε την κοιλιά μας δεν θα είναι πλέον εύκολο να ξυπνήσουμε από τον σύγχρονο εντεινόμενο δοτό εφιάλτη, εφόσον συνοδοιπορούμε μέσα στο ποτάμι της μάζας.
Ένα ολόκληρο σχέδιο αποτελούμενο από μαγγανείες που θα πλασαρισθούν ως θαύματα, έρχεται να επιβάλλει τον „Νέο Θαυμαστό Κόσμο“, στον οποίο οδηγεί η „Νέα Τάξη Πραγμάτων“. Σημεία και τέρατα, με στόχο τον πλήρη και τελειωτικό εξανδραποδισμό των ανθρώπων.

Το „ΩΣ ΧΑΡΙΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η“, πόσο χαριτωμένο πλάσμα είναι δηλαδή ο άνθρωπος όταν αυτός είναι πραγματικά άνθρωπος, που διακήρυξε το Ελληνικό Πνεύμα, στην διαδικασία εξανθρωπίσεως του ανθρώπου, αποτελεί τον κύριο στόχο ανατροπής των νεοταξιτών. Στο στόχαστρό τους περισσότερο από κάθε τι άλλο οι Έλληνες.
Βεβαίως ένα σημαντικό ζήτημα-κλειδί είναι τι εστί Ελληνισμός, ποιο είναι αυτό που συγκροτεί τον Έλληνα, το ερώτημα εάν υπάρχουν σήμερα Έλληνες και υπό μια μορφή.
Ο γράφων δεν ξιπάζεται με την αμετροέπεια να προβάλλει, ότι είναι σε θέση να δώσει ερμηνεία εις βάθος και να προτείνει συγκεκριμένη διέξοδο στην τεράστια πρόκληση που λέγεται Ελληνισμός και στην αμφισβήτηση που αυτός δέχεται, όχι μόνον στο σήμερα. Δεν είναι ο γνώστης που έμαθε εκ των προτέρων και έρχεται να διαφωτίσει τους αδαείς επισκέπτες, δεν είναι ο επαϊών ενώπιον απληροφόρητων ή αγνοούντων. Έχω συχνά δηλώσει, ότι ευρίσκομαι σε πορεία αναζήτησης - όπως χιλιάδες άλλοι άνθρωποι - και επιδιώκω την κοινή πορεία αναζήτησης με άλλους προβληματισμένους ανθρώπους. Πιστεύω ότι κάθε βήμα στην ορθή κατεύθυνση οδηγεί με την Χάρη του Θεού στο επόμενο. Η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να αποδεχθώ το ισχύον καθεστώς που επικρατεί πάνω στον πλανήτη ως αντάξιο της ανθρώπινης μοίρας. Πιστεύω, ότι οι άνθρωποι αξίζουμε μια καλύτερη ζωή και ότι είναι σκόπιμο, αναπόφευκτο και εκ του ήθους επιβεβλημένο, να την επιδιώξουμε στα πλαίσια κοινής προσπάθειας. Καταθέτω τον προβληματισμό μου σε αναζήτηση επικοινωνίας, θέτοντας το στίγμα μου στην μποτίλια που ρίχνω στο πέλαγος της μπλογκόσφαιρας. Το παρόν ιστολόγιο δεν αποτελεί βήμα, αλλά τράπεζα ιδεών, πέρα από ιδιοκτησιακές αυταπάτες, με πλήθος καθισμάτων κατά το δοκούν για όσους ευαρεστούνται.

Εδώ και τώρα καταθέτω την αγωνία μου, ότι μας απειλεί άμεσα ο κίνδυνος, αύριο αυτοί που θα μετατραπούν σε μπάζα και ερείπια με την μέθοδο που εφαρμόστηκε στην Αϊτή, να είμαστε εμείς. Κάθε αστικό κέντρο, ή ακόμη και μείζων περιοχή στην Ελλάδα, μπορεί να είναι το επικείμενο θύμα των μαθητευόμενων μάγων με το HAARP. Οι πυρκαγιές των τελευταίων ετών, που απανθράκωσαν την βλάστηση, τις καλλιέργειες, τον ζωτικό χώρο της πανίδας και χλωρίδας σε μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου, στην ανατολική Αττική και Εύβοια – την περιοχή αυτή την υπογραμμίζω διότι εκεί εχθές συνέβη σεισμός με ένταση 4,3 Ρίχτερ, θέμα στο οποίο στην συνέχεια θα επανέλθω - η κλιμακούμενη οικονομική πτώχευση, η μετατροπή της Αθήνας σε πεδίο ευρέος δοτού χουλιγκανισμού τον Δεκ. 2008, είναι καταστροφές που συνέβησαν βάσει σχεδίου. Ο κίνδυνος για επιβολή μεγαλύτερων καταστροφών, κάποιες από τις οποίες θα επιβληθούν με το κάλυμμα δήθεν φυσικών καταστροφών, είναι περισσότερο από προφανής, και για τον γράφοντα δεδομένος.

Αυτές οι καταστάσεις είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν χωρίς επαγρύπνηση, συντονισμό και συσπείρωση του υγιούς τμήματος της κοινωνίας.

Μια πιο προσεκτική εξέταση κάποιων συμβάντων πρόσφατα δημιουργεί την υποψία, ότι κάτι ίσως «μαγειρεύται», ανάλογο με τον σεισμό της Αϊτής με κέντρο την Ελλαδική επικράτεια. Στην περίπτωση του τεχνητού σεισμού στην Αϊτή – παρά τα κραυγαλέα σημεία που τεκμηριώνουν τον τεχνητό χαρακτήρα της περιπτώσεως – οι ιθύνοντες της καταστροφής και κατ’ ακολουθία τα φερέφωνα τους στα μαζικά μέσα, επιχείρησαν να παρουσιάσουν έτσι το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, ώστε αυτός να προσομοιάζεται με φυσικό.
Το περιοδικό ΤΙΜΕ έγραψε μετά τον σεισμό στην Αϊτή, ότι αυτός ήταν ο μεγαλύτερος ενός κύματος μικρότερων σεισμών που προηγήθηκε, ως είθισται να συμβαίνει στην περίπτωση των φυσιολογικών σεισμών. Πράγματι στις 9. 01 εκδηλώθηκε σεισμός 7,2 Ρίχτερ και παλιρροιακό κύμα (τσουνάμι) στην Καλιφόρνια (τα αντίστοιχα στοιχεία στο 1 )και στις 7.01 στις νήσους Σολομόντος (τα ανάλογα στοιχεία στο 2).
Ανάλογος μικρού μεγέθους σεισμός εκδηλώθηκε και στην Ελλαδική επικράτεια εχθές. Στα Ψαχνά Ευβοίας (τα ανάλογα στοιχεία στο 3) έγινε σεισμική δόνηση, καθώς και περίπου ταυτόχρονα έγινε στην ανατολική Ταϊβάν άλλη μεγέθους 6,6 Ρίχτερ (τα ανάλογα στοιχεία στο 4). Ταυτόχρονα μια ασυνήθιστα μεγάλη θαλασσοταραχή επικρατούσε στο Αιγαίο εμποδίζοντας πλοία των συγκοινωνιακών γραμμών να εισέλθουν στους λιμένες κάποιων νησιών.

Είναι προφανές ότι οι εχθροί της ανθρωπότητος έχουν βάλει το μηχάνημα της γεωτεκτονικής να δουλεύει αβέρτα. Αυτοί που δεν δίστασαν να μετατρέψουν την μεγαλύτερη έκταση του δασικού πλούτου της Ελλάδας σε καμμένη γη, κλιμακώνουν το επόμενο κτύπημα, ενώ η κοινή γνώμη εστιάζεται σε τελείως άλλα ζητήματα, τα οποία μπορεί να είναι σημαντικά, αλλά οι συνέπειές τους χαρακτηρίζονται από πολύ μικρότερη τάξη μεγέθους καταστροφικότητος όσο αφορά τους ισχύοντες κινδύνους.

Για προφανείς λόγους πρόταξα αυτή την αναφορά στην σύντομη πραγματεία όσων εκδηλώθηκαν στον σεισμό της Αϊτής, που τον αποκαλύπτουν ως τεχνητό. Η αναφορά αυτή θα ακολουθήσει στο τρίτο μέρος.


ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:

1.
http://www.cnn.com/2010/US/01/09/california.earthquake/index.html

2.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8441044.stm

3.
http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-43-%CF%81%CE%AF%CF%87%CF%84%CE%B5%CF%81-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%8D%CE%B2%CE%BF%CE%B9%CE%B1

4
http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-43-%CF%81%CE%AF%CF%87%CF%84%CE%B5%CF%81-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%8D%CE%B2%CE%BF%CE%B9%CE%B1

05 Φεβρουαρίου, 2010

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΚΟΙΝΗ ΜΟΙΡΑ" ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ





Από το πολύ ενδιαφέρον ιστολόγιο "Κοινή Μοίρα" αναδημοσιεύω την πρόσφατη ανάρτηση με τίτλο "
Η αντιστροφή των δύο τρίτων και η κοινωνική έκρηξη" που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική. Επίσης παραθέτω και την δική μου τοποθέτηση πάνω στα θέματα που αναφέρονται:


Η αντιστροφή των δύο τρίτων και η κοινωνική έκρηξη


ΟΙ Βρυξέλλες απαιτούν να ρυθμίσουμε τα δημοσιονομικά μας, χωρίς να ενδιαφέρονται ποιοι θα υποστούν το βάρος των μέτρων. Δικαίως! Τι τους νοιάζει τους ευρωτεχνοκράτες ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό; Για αυτό όμως δεν υπάρχουν οι εθνικές κυβερνήσεις, τα εθνικά κοινοβούλια και τα εθνικά κόμματα;

Στη δική μας περίπτωση, τα δύο μεγάλα κυβερνητικά κόμματα, κρίνουν πως τα περιοριστικά μέτρα, υπό τη μορφή περικοπών σε μισθούς και επιδόματα και αυξήσεων σε έμμεσους φόρους πάνω σε βασικά είδη καταναλωτικής ανάγκης, πρέπει να έχουν ως αποδέκτες τους Έλληνες της μεσαίας τάξης και ειδικότερα τους μισθωτούς.
Υπό αυτή τη λογική όμως κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε κοινωνία των δύο τρίτων, αλλά σε μία αντίστροφη εκδοχή από εκείνη την οποία γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Περί τα τέλη της προηγούμενης περιόδου διακυβέρνησης ΠαΣοΚ, σχεδόν ένα τρίτο της κοινωνίας μας είχε καταλήξει να είναι οι κλασσικοί φτωχοί μαζί με τους νεόφτωχους της Σοφοκλέους, ενώ τα άλλα δύο τρίτα μπορούσαν να ζήσουν όχι απαραιτήτως με κάποια άνεση, ή πολυτέλεια, αλλά τουλάχιστον με αξιοπρέπεια.
Τώρα, με τα νέα μέτρα, τα δύο τρίτα του πληθυσμού θα φτάσουν κάτω, ή έστω οριακά πάνω από τα όρια της φτώχειας.

Δεν αποκλείεται οι πολίτες να ένιωθαν την ανάγκη να συμβιβαστούν με την κατάσταση όπως θέλησε να την παρουσιάσει ο πρωθυπουργός. Αρκεί βέβαια να έβλεπαν ότι πρώτοι καλούνται να καταβάλουν το μέρισμα κόστους και ευθύνης που τους αναλογεί, το κεφάλαιο και η ανώτερη αστική τάξη.
Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν ισχύει.
Αντιθέτως, επιδεικνύεται από τους κεντρικούς συντελεστές του πολιτικού μας συστήματος μία προκλητική τάση προστασίας των κερδών και των πλουτών και σε ορισμένες περιπτώσεις, των ανομιών και των ανομημάτων, των ολίγων.

Η απότομη ανατροπή των οικονομικοικοινωνικών συσχετισμών και το αίσθημα αδικίας που νιώθει το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση της ανεργίας και την επιδείνωση του μεταναστευτικού, πρόκειται να προκαλέσουν μία εκρηκτική κατάσταση στην Ελλάδα για φέτος και για τα προσεχή έτη.

Αν δεν αποφασίσουν οι κεντρικοί συντελεστές του πολιτικού μας συστήματος μία ριζική αλλαγή φιλοσοφίας στον καταμερισμό βαρών σε τούτη τη συγκυρία αλλά και γενικότερα, τότε θα φτάσουμε στο σημείο ο καυτός Δεκέμβρης του 2008 να μοιάζει με μία ρομαντική σύναξη débutantes.



Μποτίλια στομ πέλαγος είπε...

Όταν καταργείται βιαίως η ελεύθερη αγορά, η οποία υπάρχει στα πλαίσια της παγκοσμιοποιήσεως πλέον μόνον κατ' όνομα, καταργείται και η ελευθερία και η δημιουργική πρωτοβουλία εκατομμυρίων ανθρώπων, που συγκροτούσαν την ευρισκόμενη σήμερα υπό κλιμακούμενη εξόντωση παραδοσιακή μεσαία τάξη. Ο κορμός της κοινωνικής δημιουργικής δράσης και δραστηριότητας, οι άνθρωποι που κατέβαλαν πόνο για την διατήρηση και βελτίωση της θέσεώς των, αυτοί οι οποίοι αυτά που παρελάμβαναν εκαλούντο να τα επαυξήσουν και να τα βελτιώσουν - κυρίως με την βελτίωση και περεταίρω άνοδο των παιδιών τους - σε λίγο θα έχουν εξαφανιστεί.
Μια νέα - αλλά και εξίσου παλιά - κοινωνική και οικονομική τάξη έρχεται να τους διαδεχθεί. Αυτή των γραφειοκρατών. Η παγκοσμιοποίηση έχει επιβάλει πλέον ένα νέο καταμερισμό εργασίας σε παγκόσμια κλίμακα. Ο καταμερισμός αυτός καταδικάζει την πλειοψηφία των πρώην παραγωγών χωρών σε οικονομική αδράνεια. Οι πάλαι ποτέ οικονομικοί κολοσσοί, όπως πχ. η Γερμανία, μετατρέπονται σε τεράστιες νέτο καταναλωτικές ζώνες.

Τεράστιες περιοχές αποθέτονται στο έλεος μιας άγριας παραγωγικής διαδικασίας, πιο ξέφρενης, άλογης, απάνθρωπης και με λιγότερους φραγμούς, από ότι η κεφαλαιοκρατία στην λεγόμενη φάση της πρωταρχικής συσσωρεύσεως. Την Κίνα ακολουθούν και άλλες υπόδουλες στα κελεύσματα της πλανηταρχίας χώρες, όπως ετοιμάζεται π.χ. η κοιλάδα στο κλιμακούμενο νέο Κουρδιστάν να μετατραπεί μετά τον επιβαλλόμενο διαμελισμό του τουρκικού ψευδοκράτους σε τεράστια περιοχή καλλιέργειας μεταλλαγμένων.
Οι μελλοντικές μη παραγωγικές περιοχές, εξελισσόμενες σε υποβαθμισμένες ζώνες των οικονομικώς εκμηδενισμένων, θα κληθούν να υποστούν την άνωθεν ποδηγεσία μέσω μιας δοτής και αυθαίρετα δομημένης γραφειοκρατίας.
Οι αξιακές αντιλήψεις, έστω και υπέστησαν στο παρελθόν καταταλαιπώρηση από την ηθελημένη σύγχυση μεταξύ υγειούς πρωτοβουλίας και κακώς νοούμενου άκρατου εγωισμού, επιχειρείται να καταργηθούν πλήρως. Την διανομή των αγαθών αναλαμβάνουν πλέον κυκλώματα που βρίσκονται σε σύμφυση με τα συνδικάτα του εγκλήματος, όπως στην περίπτωση της συνεργασίας των Κινέζων με την μαφία στο λιμάνι της Νάπολης. Τεράστια ποσά δασμών που διαφεύγουν με αυτό τον τρόπο οδηγούν σε ασφυξία τα δημόσια οικονομικά, συμπιέζουν βάναυσα τις εργασιακές σχέσεις και καταργούν το κοινωνικό κράτος.
Με την επιβολή της κερδοσκοπίας στα χρηματιστικά δεδομένα παγκοσμίως περιθωριοποιείται επικίνδυνα η πραγματική οικονομία, μετατρεπόμενη σε επουσιώδη παράγοντα.
Εγκαίρως εντόπισε ο μακαρίτης Νίκος Πουλατζάς, στις αρχές της δεκαετίας τοτ '70, τον επικίνδυνο ρόλο που επιμερίζεται στην "νέα μικροαστική" τάξη των γραφειοκρατών, καθόσον η υπερσυγκέντρωση των δομών περιθωριοποιεί μέγα μέρος των παραδοσιακά ενεργών υποκειμένων. Και ο Βίλχελμ Ράιχ στο βιβλίο του "Η Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού" κατέδειξε αναλυτικά, ότι κοινωνικό στήριγμα του Ναζισμού υπήρξε η γραφειοκρατία. Η διαφοροποίηση μεταξύ των εννοιών της άρχουσας και της διοικώσας τάξης, στη φάση που φθίνει η οικονομία και διογκούται το κράτος, εισάγει στην ουσία δομές στις κοινωνίες της πάλαι ποτέ ελεύθερης αγοράς, που χαρακτήριζαν τελικά τα αποτυχημένα σοσιαλιστικά πειράματα των χωρών της ανατολικής Ευρώπης.

Οι αριστερά δεν διαθέτει πλέον "Ευαγγέλιο", που να είναι σε θέση να δώσει αξιόπιστη κοινωνική προοπτική. Με βάση τα αριστερής κατεύθυνσης οράματα οικοδομήθηκε ο γραφειοκρατικός ολοκληρωτισμός στην Ανατολική Ευρώπη και την Κίνα. Όμως αυτά κυοφόρησαν τον σπόρο της συλλογικότητος, που είναι η απαραίτητη βάση για κοινωνικές προσπάθειες και που σήμερα βρίσκουν απήχηση στην πλειοψηφία των ανθρώπων καλής θελήσεως, ανεξάρτητα από την πολιτική τους ένταξη.
Η δεξιά, η οποία έκανε σημαία της την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας των ατόμων και την δημιουργική αντίληψη της Ελευθερίας, βλέπει σήμερα σημαντικά επιτεύγματα της προοπτικής του καλώς νοούμενου φιλελευθερισμού, όπως η κοινωνική ευημερία, η παροχή ευκαιριών σε ευρύτερα στρώματα, το κοινωνικό κράτος, η οικονομική και πολιτική σταθερότητα να υφίστανται βάναυση αποδόμηση. Μοιραία οι εξελίξεις την ωθούν να αποκτήσει κριτική στάση απέναντι στα τεκταινόμενα και να αναζητήσει ίσως ριζοσπαστικές επιλογές. Οι έννοιες της προόδου και της συντήρησης εκ των πραγμάτων απαιτούν νέο προσδιορισμό. Η προάσπιση των παραδοσιακών αξιών αποκτά ζωτικά προοδευτικό περιεχόμενο, ενώ η "νέα" λεγόμενη τάξη ταυτίζεται με βαθιά αντιδραστικές επιλογές. Με αυτή την έννοια οι δυνάμεις της δεξιάς που χαρακτηρίζονται από συνέπεια και σοβαρότητα αποκτούν σημαντικό ειδικό βάρος και ευθύνες στο να αντιταχθεί μελλοντικά η απαραίτητη άμυνα, τουλάχιστον ως προς την προάσπιση των κεκτημένων.
Εντοπίζουμε ότι η έντιμη έκφραση πολλών ανθρώπων του δεξιού χώρου, που διαθέτουν συνείδηση και αρχές, μορφοποιείται και ενισχύεται στις μέρες μας, όχι μόνον εναντίον των επιγόνων του Κώστα Καραμανλή, που μεθοδεύουν την διάσπαση και την διάλυση της ΝΔ. Σημαντικοί πολιτικοί της δεξιάς αναδεικνύονται σε κυματοθραύστες ήθους, όπως ο Ντε Βιλπέν στην Γαλλία και ο Κώστας Καραμανλής στην Ελλάδα.
Έστω και εάν διαφωνούμε με όλες σχεδόν τις επιλογές του πρώην Πρωθυπουργού, υποκλινόμαστε μπροστά στον Καραμανλισμό. Μας αρκούν το ήθος που επέδειξε και οι τομές που τόλμησε, στον μεγάλο στόχο να βρει έκφραση ο μεσαίος χώρος, στην φάση που αυτός απειλείται να εκμηδενιστεί.
Καλούμε τον κ. Καραμανλή, με βάση τα γενναία ανοίγματα πνεύματος που τόλμησε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του, να μπει εκ νέου επικεφαλής στα πολιτικά δρώμενα, για την δημιουργία μιας κίνησης αρχών, η οποία θα τολμήσει την σύνθεση άνευ όρων, πέρα από τις κοινωνικές διχόνοιες που επικράτησαν στο παρελθόν, για την σωτηρία της Πατρίδος.
Γνωρίζουμε ότι αυτός έγινε ήδη στόχος χυδαίων επιθέσεων και ότι κλιμακώνεται η πλήρης απαξίωσή του. Ο στόχος στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο ο ΚΚ. αλλά πριν όλων των άλλων ο Καραμανλισμός, η κοινωνική συνεννόηση που προώθησε και η επούλωση των πληγών που μόνο έβλαψαν την χώρα. Στην φάση που η μεσαία τάξη, δηλαδή για τα Ελλαδικά δεδομένα ο κοινωνικός κορμός, βάλλεται βαραίως, ο ρόλος και οι ευθύνες του Κώστα Καραμανλή, ως πόλου ειλικρίνειας και δυναμικής προοπτικής, είναι σαφώς αυξημένος, έστω και εάν δεν είναι άμεσα προφανής. Η σύγκρουση που απαιτείται, προοιωνίζεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη και θα απαιτήσει μια νέα νοοτροπία, στην οποία όμως η καλύτερη βάση που της προσφέρεται είναι ο Καραμανλισμός. Διότι οι ιδέες απαιτούν και τα ανάλογα πρόσωπα.Το παρελθόν του ΚΚ. - πέρα από τις αθλιότητες των εμπαιγμών που υφίσταται - αποτελεί σημαντική υποθήκη. Ίσως το τίμημα που θα απαιτηθεί να είναι μεγάλο. Ο Χοντρός όμως έχει αποδείξει ότι είναι καρύδι που σκληραίνει συνέχεια. Στον θαυμαστό κόσμο που ζούμε, ίσως ευτυχήσουμε να δούμε και την γέννηση του Σούπερμαν. Όχι μόνο στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, αλλά κυρίως στο συλλογικό υποκείμενο μιας κοινωνίας, για την οποία η σημερινή της έρπουσα στάση απειλεί να μετατραπεί σε ρέκβιεμ όχι μόνο όσων κατακτήθηκαν στο παρελθόν, αλλά κυρίως αυτών που επιτύχαμε να διασωθούν.


03 Φεβρουαρίου, 2010

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΟΣΜΟ - ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ


Καλώς ήλθαμε στον όμορφο θαυμαστό κόσμο. Όχι ότι ο κόσμος δεν ήταν πάντοτε όμορφος και θαυμαστός. Ένα σχοινί τεντωμένο ανάμεσα στο αληθές ατέρμονο θαύμα της θείας φύσεως - το υπό του Υπερνοός ενεργούμενον, που συνέχει τα πάντα - και τις φτηνές μαγγανείες της εξουσίας που πλασάρει ως δήθεν θαύματα, για να μας παγιδεύσει στην σφαίρα της απάτης.
Τα τερτίπια όμως αυξήθηκαν και συν τω χρόνω, μέσω μιας τεχνολογικής ανάπτυξης, που γέννησε η παραποίηση μιας επιστήμης που χώρισαν βίαια από την αρετή και την υποβίβασαν σε πανουργία φτάσαμε σε οδούς υπερβολικών κινδύνων. Ο μεγάλος οραματιστής της επιστήμης, ο σύγχρονος Προμηθέας της γνώσεως Νίκολα Τέσλα, στον οποίον οφείλουμε τον κορμό των ανακαλύψεων γύρω από τον ηλεκτρισμό και τον ηλεκτρομαγνητισμό, όπως την ανακάλυψη του ραδιοφώνου, του τριφασικού ρεύματος και τόσα άλλα, πάσχισε ώστε να να καταστεί η ανθρωπότητα κάτοχος των αγαθών μιας δωρεάν παρεχόμενης ενέργειας, που θα μετέτρεπε την ζωή μας σε όνειρο απόλαυσης των ευεργετημάτων της. Όμως οι εργασίες του περιήλθαν στα χέρια των „μαθητευόμενων μάγων“ της εξουσίας, που τα μετέτρεψαν σε εφιάλτη καταστροφικών υπερόπλων με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πρόσθεσα στους συνδέσμους την σελίδα του Μιχάλη Καλόπουλου. Του φιλόπονου ασκητή, που χρόνια και χρόνια αφιέρωσε φιλόπονα την δραστηριότητα του στο ξεσκέπασμα των μαγγανειών του εξουσιασμού, που έχουν στόχο την ποδηγέτηση της συνείδησής μας. „Το σημαντικότερο δεδομένο στην ζωή μας είναι η μαγεία“ είχε πει, βάζοντας επί τάπητος την συγκαλυμμένη μορφή επιβολής των δουλοκτητών της συνείδησης. Όταν ο σκεπτικισμός, δεν αποτελεί πρόχειρο αγνωστικισμό, αλλά αμόνι κριτικού ελέγχου, όπου την σφύρα μαρτυρίας δομεί η ιδιοσυγκρασία του ερευνητού.

Πρόσθεσα επίσης στους συνδέσμους και την ιστοσελίδα του Γέροντος „Misha“, ασκητού στο Άγιον Όρος . Την αναζήτηση της θύρας του αληθούς Θαύματος, μέσω της γλυκύτητος ψυχής, η οποία έλκει με την ανιδιοτελή της ησυχία στον ανάλαφρο αιθέρα της Αγνωσίας του Υπερβατικού και κάποιον που δεν είναι χριστιανός, όπως ο γράφων. Διότι η καθαρότης της καρδίας καταργεί όρια και συμβάσεις, ασκεί την ακαταμάχητο γοητεία της αγάπης, διέπει την γονυκλισία έμπροσθεν της μιας και μοναδικής απλότητος.
Δυο ορειβάτες της συνείδησης, φαινομενικά σε πλήρη αντίφαση, στο βάθος όροι μιας αρμονικής ασυμμετρίας, κάτω από την σκέπη του Ελληνισμού.

Με τέτοια στήριξη προσεγγίζω την βλασφημία του HAARP.

Παρακολουθώντας εδώ και κάποιο διάστημα τα έντυπα του „χώρου αναζήτησης“ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ήλθα σε επαφή με την αξιέπαινη προσπάθεια του ερευνητή Γιώργου Στάμκου να καταστήσει ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό την μορφή και το έργο του Νίκολα Τέσλα, την προσφορά του στην επιστήμη, αλλά και τους τεράστιους κινδύνους που απεργάζονται τα κυκλώματα της εξουσίας με το σύστημα HAARP και τις ιδιότητες των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων χαμηλών συχνοτήτων.

Ενώ η δημόσια προσοχή είναι στραμμένη προς την κλιμακούμενη οικονομική πτώχευση της Ελλάδας, εγώ θα επιμείνω στο HAARP και στον σεισμό στην ΑΪΤΗ. Μετά το παλιρροιακό κύμα (Τσουνάμι) που έπληξε στις 26.12.2004 την Ινδονησία και άλλες περιοχές, είχε γίνει πλέον φανερό ότι οι μαθητευόμενοι μάγοι είχαν θέσει σε πράξη το όπλο που μπορούσε να μετατρέψει σε ερείπια κάθε περιοχή στον πλανήτη. Η εφαρμογή του όπλου στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχε μόνο πειραματικό χαρακτήρα, αλλά γέμισε με ένα ελεγχόμενο κίνημα συμπαράστασης στα θύματα και τα ταμεία των εξουσιαστών. Ήδη από τις πρώτες ημέρες που είχαν γίνει οι έρανοι, αντιπαραβάλλοντας των αριθμό των πληγέντων με τα ποσά που είχαν συγκεντρωθεί, έφτασα στην παράξενη διαπίστωση, ότι τα χρήματα αυτά έφταναν για να μετατρέψουν κάθε πληγέντα σε εκατομμυριούχο. Στην συνέχεια τα σκάνδαλα που δόθηκαν στην δημοσιότητα σχετικά με την διαχείριση αυτών των χρημάτων από την επιτροπή του ΟΗΕ, που είχε πρόεδρο τον γιο του Κόφι Ανάν, μου έγινε κατανοητό που κατέληξε το παραδάκι. Μαζική δολοφονία με το αζημίωτο.
Σαν απάντηση στο τσουνάμι ακολούθησαν από την πλευρά των Ρώσων οι πλημμύρες στο Μισισιπί. Η αρκούδα προειδοποιούσε την άλλη υπερδύναμη, χωρίς να πτοηθεί μπροστά στο φόνο και το ξεσπίτωμα χιλιάδων ανθρώπων, ότι διέθετε και αυτή παρόμοια όπλα.
Οι πύλες του „όμορφου θαυμαστού κόσμου“ είχαν πλέον ανοίξει διάπλατα από τους σχιζοφρενείς της εξουσίας.
Ευγονική με εμβόλια και τεχνητές νόσους και τηλεγεωδυναμική, που θέτει σε ανισορροπία όλον τον πλανήτη, με στόχο την „ευγονική“ αποψίλωση του πληθυσμού της γης, άνοιγαν την αυλαία για μια νέα παγκόσμια δουλεία, προάγοντας την βαρβαρότητα που κυριαρχεί με ποιοτικό άλμα.

Η ανθρωπότητα δεν μοιάζει να διδάχθηκε από τον φόρο αίματος των δυο παγκόσμιων πολέμων του περασμένου αιώνα. Εγκλωβισμένη στην παράνοια ενός άφρονος καταναλωτισμού και του πλέον χυδαίου υλισμού, μοιάζει να ενστερνίζεται τα συνθήματα της κάστας των παγκόσμιων δουλεμπόρων.
Μπροστά στα τεχνητά „θαύματα“ των μαθητευόμενων μάγων οφείλουμε να αντιτάξουμε το πραγματικό θαύμα του Σωτηρίου Λόγου και του Πανταχού Παρόντος Πνεύματος, της πεμπτουσίας του Ελληνισμού.
Ο μέγας διδάσκαλος της Ανθρωπότητος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ μας δίδαξε την Πέμπτη Ουσία. Ο Ελληνισμός καλείται να πραγματώσει την βαριά υποθήκη που φέρει για την σωτηρία της Ανθρωπότητος και τον Ανθρωπισμό του ανθρώπου.

Ακολουθεί αναδημοσίευση κειμένου του Γιώργου Στάμκου για το HAARP από τo:
http://www.e-telescope.gr



HAARP: Το σύγχρονο «Κουτί της Πανδώρας»;

του Γιώργου Στάμκου *

agnosto.gr

11/3/2005

Εδώ και κάποιες δεκαετίες ο άνθρωπος δίνει την εντύπωση παιδιού που παίζει με δυνάμεις που αδυνατεί να κατανοήσει και να ελέγξει. Πίσω όμως από κάθε μεγάλη ανακάλυψη εγκυμονούν συχνά κίνδυνοι, που απειλούν ακόμη και την ίδια τη ζωή στον πλανήτη μας.

Η σχάση του ατόμου, που θεωρήθηκε ως η μεγαλύτερη ανακάλυψη του 20ου αιώνα, απελευθέρωσε τρομακτικές δυνάμεις που αποδείχτηκαν ασύμφορες και καταστροφικές. Παρομοίως και το περιβόητο πρόγραμμα HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) θεωρείται από πολλούς ως το σύγχρονο «κουτί της Πανδώρας», από το οποίο προβλέπουν ότι σύντομα θα βγουν πολλές συμφορές για τον πλανήτη Γη και την ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με τους πολέμιους του HAARP, που είναι ταυτόχρονα κι επικριτές της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, όσοι επιστήμονες εμπλέκονται σ’ αυτό το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα: «Είναι σαν μικρά παιδιά που παίζοντας με μια μυτερή βέργα, βρίσκουν μια αρκούδα σε χειμερία νάρκη και τη τσιγκλούν στον πισινό για να δουν τι θα συμβεί»...

Για κανένα άλλο επιστημονικό πρόγραμμα δεν γράφτηκαν τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια, όσο για το HAARP, που έγινε το αγαπημένο θέμα των συνωμοσιολόγων της δεκαετίας του 1990. Η διεθνής κοινή γνώμη έστρεψε για πρώτη φορά την προσοχή της στα αρχικά HAARP το 1995. Τη χρονιά εκείνη δημοσιεύτηκε ένα βιβλίο 230 σελίδων, που συντάραξε την διεθνή κοινή γνώμη. Το βιβλίο είχε τίτλο Angels Dont Play This HAARP: Advances in Tesla Technology (Οι Άγγελοι δεν Παίζουν αυτό το HAARP - λογοπαίγνιο με την ελληνική λέξη Άρπα-Harp - Πρόοδοι στην Τεχνολογία Τέσλα) και συγγραφείς του ήταν ο επιστημονικός ερευνητής δρ. Νικ Μπέγκις και η δημοσιογράφος Τζην Μάνιν. Εκτός του ότι περιείχε αρκετές διαφωτιστικές λεπτομέρειες σχετικά με το σχεδόν άγνωστο ως τότε πρόγραμμα, το βιβλίο αυτό αποτελούσε και μια ανοικτή καταγγελία για τον «υψηλής συχνότητας βανδαλισμό του ουρανού» που ετοιμαζόταν να εξαπολυθεί από την Αλάσκα.

«Αυτό το πρόγραμμα δεν έχει καμιά σχέση με μουσικά όργανα ή με το βόρειο σέλας», ήταν η ειρωνική απάντηση της στρατευμένης πολέμιας του HAARP Μπάρμπαρα-Κλερ Ζίκουρ σε όσους ζητούσαν να πληροφορηθούν γι’ αυτό το πρόγραμμα, που ενώ δεν είχε χαρακτηριστεί ως απόρρητο, εντούτοις καλύφθηκε από την αρχή με πέπλα αοριστίας και μυστικότητας. Σύντομα όμως όλοι κατάλαβαν ότι κάτι σημαντικό συνέβαινε στην Τζακόνα (Gakona) της κεντρικής Αλάσκα.

Κάτω από τα μονίμως χιονισμένα βουνά του Σαιντ Ελίας Παρκ εγκαταστάθηκαν 360 κεραίες, ύψους 24 μέτρων η κάθε μία και συνολικής ισχύος 1,7 Gigawatt(!), ένα ραντάρ ασύμφωνης σκέδασης διαμέτρου 36 μέτρων, συσκευές ανίχνευσης, αποστασιόμετρα λέιζερ, μαγνητόμετρα, αισθητήρες υπερύθρων και οπτικές διατάξεις για την ανάλυση της φωτεινής ακτινοβολίας χαμηλού επιπέδου από την ατμόσφαιρα, πομποί, γεννήτριες, κλωβοί ελέγχου κ.α. Εκεί κοντά κτίστηκε επίσης κι ένας οικισμός για τη φιλοξενία μιας μικρής «στρατιάς» επιστημόνων, ερευνητών και ειδικών που θα εκτελούσαν τα πειράματα. Φανερός σκοπός η επίμονη και σε βάθος «έρευνα της ιονόσφαιρας». Όσο για τους κρυφούς σκοπούς του προγράμματος, ακόμη και οι πιο ευφάνταστοι συνωμοσιολόγοι δυσκολεύονται να τους ανακαλύψουν...

Αναμοχλεύοντας το παρελθόν και το επιστημονικό υπόβαθρο αυτού του εξωτικού προγράμματος, με έκπληξη ανακαλύπτουμε τη διαχρονική μεγαλοφυία του Νίκολα Τέσλα, που πριν από έναν αιώνα είχε βάλει τις βάσεις για την ανάπτυξη των τεχνολογιών που βασίζονται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Συγκεκριμένα στην υπ' αριθμόν 1.119.732 ευρεσιτεχνία του (8-12-1915), ο Τέσλα πραγματεύεται τη δημιουργία μιας «παγκόσμιας ηλεκτρομαγνητικής ασπίδας» ως ένα φοβερό αμυντικό όπλο για την προστασία από κάθε είδους επιθέσεις! Προς τη δύση της ζωής του ο Σερβοαμερικάνος εφευρέτης ασχολήθηκε με την κατασκευή υπερόπλων που θα αχρήστευαν τις πολεμικές συγκρούσεις. Δεν είναι άσχετο εξάλλου ότι, μόλις ο Τέσλα πέθανε (7/1/1943), πράκτορες του FBI έκλεψαν και κατακράτησαν τελικά μέρος των πολύτιμων σημειώσεων του...

Ο θάνατος ωστόσο του Τέσλα, που συνέπεσε χρονολογικά με τις πρώτες προσπάθειες διάσπασης του ατόμου (Πρόγραμμα Manhattan), είχε ως αποτέλεσμα όλες οι μελέτες του σχετικά με τις εφαρμογές της ηλεκτρομαγνητικής τεχνολογίας να βυθιστούν στην αφάνεια. Σ' αυτό συντέλεσε και η έναρξη της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, που έστρεψε την προσοχή των ερευνητών αποκλειστικά στα πυρηνικά όπλα, περιθωριοποιώντας έτσι τις σχετικά λιγότερο φονικές τεχνολογίες.

Η περιθωριοποίηση αυτή φαίνεται ότι έληξε το 1980 με τις εργασίες του Αμερικανού φυσικού Μπέρναρντ Ίστλουντ, προέδρου τότε της εταιρίας ARCO. Στην υπ' αριθμόν 4.686.605 ευρεσιτεχνία του, ο Ίστλουντ κάνει λόγο για τον «Δυναμικό Καθρέπτη» που δίνει την ιδέα για την δημιουργία μιας «παγκόσμιας ηλεκτρομαγνητικής ασπίδας» υψηλής ενέργειας, που σε πρώτη φάση θα αναχαίτιζε όλα τα διηπειρωτικά βαλλιστικά βλήματα.

Η εφαρμογή των εργασιών του Ίστλουντ, όσον αφορά τη δημιουργία της ηλεκτρομαγνητικής ασπίδας ως αντιβαλλιστικό σύστημα, ανεστάλησαν το 1987, όταν η τότε πολιτική ηγεσία υπό την προεδρία του Ρ. Ρήγκαν, επέλεξε το πρόγραμμα SDI (Πρωτοβουλία Στρατηγικής Άμυνας ή Πόλεμος των Άστρων) του Ε. Τέλερ. Παρόλα αυτά, οι μελέτες του Ίστλουντ παρέμειναν απόρρητες μέχρι και το 1991.

Σε αυτό συντέλεσε το γεγονός ότι από το 1985, η εταιρία στην οποία ήταν πρόεδρος, η ARCO, μαζί με την θυγατρική της Atlantic Richfield Co. και την ΑΡΤΙ, με εντολή του DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency) ανέλαβαν την οικοδόμηση του HAARP σε μια ακατοίκητη περιοχή της Αλάσκα. Κύριο αντικείμενο των εργασιών τους υπήρξε η δυνατότητα επέμβασης στην ιονόσφαιρα για «επικοινωνιακές και άλλες εφαρμογές».

Το HAARP αποτελεί στην ουσία μια εξελιγμένη μορφή «ιονοσφαιρικού θερμαστή». Βομβαρδίζει το ανώτερο στρώμα της ιονόσφαιρας, η οποία εκτείνεται από 60 ως 900χλμ., με μια πανίσχυρη κατευθυνόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτίνα. Πιο συγκεκριμένα η συστοιχία των 360 κεραιών που ονομάζεται IRI (Ionospheric Research Instrument), εκπέμποντας 1,7 Gigawatt (1.7 δισεκατομμύρια watts) ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με τη μορφή εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων (ELF και VLF), δημιουργεί στο ανώτερο τμήμα της ιονόσφαιρας μια περιοχή διαμέτρου 48χλμ, που αποτελείται από διεγερμένα λόγω της «θέρμανσης» σωματίδια (το φαινόμενο αυτό είναι ανάλογο της αρχής λειτουργίας του φούρνου μικροκυμάτων, στον οποίο τα φαγητά ζεσταίνονται μέσω της διέγερσης των μορίων ύδατος που παρέχουν από τα μικροκύματα). Όλη αυτή η διεγερμένη περιοχή λειτουργεί ως ένας τεχνητός φακός (ιονοσφαιρικό κάτοπτρο), που αποσκοπεί στην εστίαση ισχυρών δεσμών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Αυτή η ενέργεια διασκορπίζεται στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές της ιονόσφαιρας, σχηματίζοντας έτσι μια «εικονική κεραία» μήκους πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων. Κοντολογίς με την μέθοδο αυτή ολόκληρη η ιονόσφαιρα μετατρέπεται σε μια γιγαντιαία κεραία ELF. Τα εκπεμπόμενα ηλεκτρομαγνητικά κύματα αντανακλώνται κατόπιν πίσω στη Γη, διαπερνώντας οτιδήποτε οργανικό και ανόργανο και πραγματοποιώντας μια «γήινη τομογραφία» (γεωτομογραφία).

Η πρώτη εικόνα που προσπάθησε να περάσει το HAARP στην κοινή γνώμη ήταν ότι επρόκειτο για ένα επιστημονικό σχέδιο με στόχο την επιλεκτική τροποποίηση της ιονόσφαιρας για τη βελτίωση των τηλεπικοινωνιών. Σύντομα όμως έγινε αντιληπτό ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο ήθελε να εκμεταλλευτεί την ιονόσφαιρα για τους δικούς του σκοπούς. Η επικοινωνία με τα υποβρύχια ήταν ένας από αυτούς.

Ως γνωστόν το νερό είναι πρακτικά αδιαπέραστο από τις περισσότερες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες. Έτσι, ένα υποβρύχιο που βρίσκεται εν καταδύσει δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον κόσμο της επιφάνειας παρά μόνον αν αναδυθεί και προεκβάλλει την κεραία του, με κίνδυνο πάντα να εντοπιστεί από τους εχθρικούς δορυφόρους που σαρώνουν τους ωκεανούς. Ωστόσο οι δέσμες των ELF κυμάτων, που αντανακλώνται από το «ιονοσφαιρικό κάτοπτρο» του HAARP, μπορούν να διαπεράσουν το νερό, επιτρέποντας έτσι την πολυπόθητη επικοινωνία με τα υποβρύχια.

Ο εντοπισμός και η επικοινωνία με τα υποβρύχια αποτελεί μονάχα την κορυφή του παγόβουνου των εφαρμογών του HAARP. Σύμφωνα μ’ ένα εμπιστευτικό εσωτερικό έγγραφο του Πενταγώνου «το πρόγραμμα HAARP έχει ως αντικείμενο, τον έλεγχο διαφόρων φυσικών χαρακτηριστικών της ιονόσφαιρας γα τη βελτίωση των στρατιωτικών συστημάτων διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνιών». Η πολέμια ωστόσο του HAARP Κλερ Ζίκουρ επιμένει: «Ο στρατός θα δώσει στην ιονόσφαιρα μια μεγάλη κλωτσιά για να δει τι θα συμβεί». Το HAARP χαρακτηρίζεται από τους πολέμιους του ως ένας «ουρανοθραύστης» (skybuster) με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Αν και το αμερικανικό Πεντάγωνο αρνείται την άμεση ανάμειξη του στο πρόγραμμα και υποβαθμίζει τη σημασία του, εντούτοις το DoD (Department of Defense) αναγκάστηκε να δώσει στη δημοσιότητα ορισμένες εφαρμογές του.

- Το HAARP δίνει την δυνατότητα στον αμερικανικό στρατό να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο του ηλεκτρομαγνητικού παλμού (EMP) στην ατμόσφαιρα, που μέχρι σήμερα μπορούσε να παραχθεί μόνο με πυρηνική έκρηξη. Ως γνωστόν ο ηλεκτρομαγνητικός παλμός μπορεί να καταστρέψει κάθε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σύστημα

- Δίνει την ευκαιρία για αντικατάσταση των συστημάτων επικοινωνιών των υποβρυχίων, που βρίσκονται στο Μίτσιγκαν και το Ουισκόνσιν, με πιο σύγχρονη τεχνολογία.

- Μπορεί ν’ αντικαταστήσει τα συστήματα ραντάρ «πέρα από τον ορίζοντα».

- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακώλυση και την καταστροφή των εχθρικών τηλεπικοινωνιών σε μια μεγάλη περιοχή, εξασφαλίζοντας όμως ταυτόχρονα τη λειτουργία των φίλιων στρατιωτικών συστημάτων.

- Καθιστά εφικτή την γήινη τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας αναλύονται από τους υπερυπολογιστές EMASS και CRAY και παρέχουν πληροφορίες για υπόγεια πυρηνικά εργαστήρια ή χώρους αποθήκευσης πυρηνικών όπλων, που απαραίτητες για τον έλεγχο των συνθηκών Μη Διάδοσης Πυρηνικών Όπλων (ΝΡΤ).

- Προσφέρει τη δυνατότητα ανεύρεσης πετρελαίου, φυσικού αερίου και κοιτασμάτων μετάλλων σε μια μεγάλη περιοχή έρευνας.

- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση αεροσκαφών και πυραύλων που πετούν σε χαμηλό ύψος και δεν εντοπίζονται από τα ραντάρ.

- Έχει τη δυνατότητα να εξακριβώσει την ταυτότητα των βλημάτων με πυρηνικές κεφαλές από τα παραπλανητικά βλήματα, μέσω ηλεκτρομαγνητικής φασματικής ανίχνευσης.

Όλες οι παραπάνω δυνατότητες του HAARP καθιστούν απαρχαιωμένες μια σειρά από στρατιωτικές τεχνολογίες (π.χ. τα ραντάρ) και, φαινομενικά τουλάχιστον, ικανοποιούν όλους όσους υποστηρίζουν τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών, εφόσον το πρόγραμμα στοιχίζει πολύ λιγότερο από τα δισεκατομμύρια δολάρια που ξοδεύονται κάθε χρόνο στην ανάπτυξη και συντήρηση των άλλων αμυντικών τεχνολογιών. Επίσης το HAARP θεωρείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στο ευρύτερο πρόγραμμα του Πολέμου των Άστρων, που συνεχίζει να εξελίσσεται στο πρόσωπο πλέον μιας περιορισμένης αντιβαλλιστικής προστασίας.

Πέρα όμως από τις συμβατικές στρατιωτικές κι επιστημονικές εφαρμογές, το HAARP έχει και μια σειρά άλλων εξωτικών δυνατοτήτων που εξάπτουν τη φαντασία ακόμη και των πιο ψύχραιμων ερευνητών του χώρου της μυστικής τεχνολογίας.

Πιο αναλυτικά λοιπόν το HAARP μπορεί να έχει τις παρακάτω εξωτικές εφαρμογές:

- Η εκπομπή τεράστιων ποσοτήτων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην ιονόσφαιρα μπορεί να την ωθήσει να συμπεριφέρεται σαν μια τεράστια κεραία κυμάτων ELF, που είναι σε θέση να πραγματοποιήσει διεισδυτικές «τομογραφίες» του υπεδάφους της γης. Με άλλα λόγια, ακτινοβολώντας κύματα εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων από τον ουρανό προς τη γη, είναι δυνατόν να σχηματιστεί εικόνα για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της.

- Η «θέρμανση» τμημάτων της άνω και κάτω ιονόσφαιρας για το σχηματισμό εικονικών «κατόπτρων» και «φακών» που ανακλούν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία πολλών φασματικών περιοχών (συχνοτήτων), επιτρέπει την ανίχvευση και τον εντοπισμό των «αόρατων» αεροσκαφών στελθ καθώς και των πυραύλων κρουζ.

- Η δημιουργία μας «ουράνιας ασπίδας», που θα είναι σε θέση να καταστρέφει τα βαλλιστικά βλήματα μέσω της υπερθέρμανσης των ηλεκτρονικών συστημάτων καθοδήγησής τους, καθώς αυτά θα διέρχονται μέσα από τα ισχυρά ηλεκτρομαγνητκά πεδία που έχουν δημιουργηθεί στην ιονόσφαιρα.

- Η διαχείριση και ο επηρεασμός εντοπισμένων καιρικών φαινομένων, με την πρόκληση διαταραχών όπως πλημμύρες, καταιγίδες, τυφώνες κ.α. που μπορούν να αξιοποιηθούν στρατιωτικά (βλέπε κλιματολογικός πόλεμος).

- Η σταδιακή και επιλεκτική θέρμανση ενός συγκεκριμένου τμήματος του γήινου φλοιού, έχει ως αποτέλεσμα η εκτόνωση αυτής της απορροφημένης ενέργειας να γίνεται με την μορφή σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας (σεισμικός πόλεμος).

Όλες αυτές οι εφαρμογές αναμένεται να έχουν τρομακτικές επιπτώσεις στην ούτως ή άλλως ευαίσθητη ισορροπία της ιονόσφαιρας. Στο άρθρο HAARP: Ο Βανδαλισμός στον Ουρανό, που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Δεκέμβριος 1995 - Ιανουάριος 1996, του αυστραλέζικου περιοδικού NEXUS, έχουμε τις απόψεις ορισμένων επιστημόνων για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις του προγράμματος στην πλανητική ισορροπία. Σύμφωνα με την αμερικανίδα φυσικό δρ. Ελίζαμπεθ Ράουσερ είναι εγκληματικό «να διοχετεύεται τρομακτική ποσότητα ενέργειας μέσα σ’ ένα φοβερά λεπτό μοριακό σχηματισμό, που περιλαμβάνει τα πολυστρώματα που ονομάζουμε ιονόσφαιρα». Από την πλευρά του ο φυσικός δρ. Ντάνιελ Γουίντερ υποστηρίζει ότι ο συνδυασμός των υψηλής συχνότητας εκπομπών του HAARP με τα ΕLF κύματα θα έχει πολλές παρενέργειες, με κυριότερη τον αποσυγχρονισμό του ηλεκτρομαγνητικού πλέγματος της γήινης βιόσφαιρας.

Επίσης ο Ντέιβιντ Γιάροου, ηλεκτρονικός ερευνητής του Πανεπιστημίου Άλμπανι (Νέα Υόρκη), υποστηρίζει ότι το HAARP θα έχει σοβαρές επιδράσεις όχι μόνον στην ιονόσφαιρα αλλά και στο μαγνητικό πλέγμα της Γης: «Το HAARP δεν θα ανοίξει ΄τρύπες΄ στην ιονόσφαιρα. Αυτό είναι επικίνδυνα υποτιμητικό του τι θα προξενήσει μια ακτίνα γιγαβάτ του HAARP…». Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι το HAARP «θα πάλλει κάθε χορδή της Γαίας με άγριες, άτακτες, μη αρμονικές υψηλές συχνότητες. Αυτές οι θορυβώδεις ωθήσεις θα προκαλέσουν δονήσεις στη γεωμαγνητική ροή…».

Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις είναι φανερό ότι το κύριο βάρος της λειτουργίας του HAARP έχει δοθεί στην ανάπτυξη κλιματολογικών και σεισμικών όπλων. Το πρόγραμμα HAARP δεν είναι το μοναδικό του είδους. Από το 1948 έλαβαν χώρα περάματα κάτω από τον γενικό χαρακτηρισμό, Active Ionospheric Experiments. Μερικές από τις πολλές κωδικές ονομασίες ήταν: EXCEDE, RED AIR, CHARGE IV, RIME, CRRES, WISP, ACTIVE, HIPAS, RADC, AIM. Τα κλιματολογικά όπλα έχουν μακρά ιστορία. Σκοπός τους ήταν η εκμετάλλευση των καιρικών φαινομένων ως τακτικό πλεονέκτημα για τον επιτιθέμενο ή την καθήλωση του εχθρού εξ αιτίας της τεχνητής κακοκαιρίας. Για τους ίδιους λόγους πραγματοποιήθηκαν και μια σειρά από σεισμικά πειράματα, σπουδαιότερο των οποίων υπήρξε το πρόγραμμα με την κωδική ονομασία PRIME ARGUS.

Αν και το HAARP αποτελεί τον ισχυρότερο «πομπό» του είδους του (3.000 φορές ισχυρότερος από τον μεγαλύτερο πομπό στον κόσμο), εντούτοις δεν είναι και μοναδικός. Παρόμοιες, αλλά μικρότερες εγκαταστάσεις υψηλής συχνότητας «ιονοσφαιρικών θερμαστών» υπάρχουν στο Τρόμσο της Νορβηγίας, στο Αρεσίμπο του Πουέρτο Ρίκο, στο Φέρμπανκ της Αλάσκα, στο Νίζνυ-Νοβγκορόντ της Ρωσίας, στην Ντουσαμπέ του Τατζικιστάν και στο Χάρκοβο της Ουκρανίας. Είναι φανερό ότι το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, αλλά και των κυβερνήσεων, για τέτοιου είδους τεχνολογίες είναι έντονο και ιδιαίτερα μυστικοπαθές. Η μυστικοπάθεια αυτή, που χαρακτηρίζει τους εμπλεκόμενους στο HAARP, αιτιολογείται κυρίως από τη Σύμβαση Απαγόρευσης Περιβαλλοντικών Τροποποιήσεων του 1977 (EMC ή Enviromental Modification Convention), η οποία απαγορεύει κάθε στρατιωτική ή εχθρική χρήση του περιβάλλοντος με τεχνικές διαμόρφωσής του. Έτσι αιτιολογείται γιατί το αμερικανικό Πεντάγωνο προσπάθησε να αποσιωπήσει την εμπλοκή του στο HAARP.

Από κάθε άποψη το HAARP αποτελεί μια τεράστια πηγή ηλεκτρομαγνητικής μόλυνσης που απειλεί το περιβάλλον και την υγεία των έμβιων όντων. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ένας αριθμός από μελέτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν συνδέσει την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες με μια σειρά από προβλήματα υγείας. Έτσι λοιπόν οι επιδράσεις της λειτουργία του HAARP πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ποικίλες και σοβαρές. Ξεκινώντας από μια απλή κόπωση, υπνηλία ή ευερεθιστότητα και καταλήγουν μέχρι την απώλεια μνήμης, την αύξηση του σακχάρου και της χοληστερίνης στο αίμα, την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παλμών, τη λευχαιμία, τον καταρράκτη και τον καρκίνο! Μια από τις σοβαρότερες επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του HAARP είναι η διατάραξη της χημείας του ανθρώπινου εγκεφάλου και κατ’ επέκταση των εγκεφαλικών κυμάτων.

Μάλιστα η συγκεκριμένη εκπομπή του HAARP στα 435 ΜΗΖ δημιουργεί μια σειρά προβληματισμών αλλά και απίθανων συμπτώσεων, αν βέβαια μπορεί κανείς να τις θεωρήσει έτσι. Ενώ ο «Πόλεμος των Άστρων» απαίτησε συχνότητες 1.000-1.200 ΜΗΖ για τις ανάγκες του (δορυφορικές επικοινωνίες κ.α.), η εμφάνιση της συχνότητας των 435 ΜΗΖ μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτή χρησιμοποιείται αποκλειστικά για πειράματα ελέγχου του νου (Mind Control), αφού είναι πλέον γνωστό ότι οι συχνότητες 400-450 ΜΗΖ είναι υπεύθυνες για τη σωστή λειτουργία της ανθρώπινης συνείδησης. Επιπλέον η συχνότητα των 435 ΜΗΖ είναι ίδια με αυτήν που ακτινοβολεί ο Γαλαξίας και επίσης έχει ανιχνευθεί στις συχνές εμφανίσεις των UFO! Πρόκειται απλά περί συμπτώσεων ή μήπως τα παραπάνω έρχονται ως επιβεβαίωση της προχειρογραμμένης πινακίδας που τοποθετήθηκε στην αρχή των εργασιών της εγκατάστασης του HAARP στην Αλάσκα: ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (TOP SECRET GOVERMENT EXTRATERRESTRIAL PROJECT).

Το HAARP έχει προκαλέσει ποικίλες και σοβαρές αντιδράσεις τόσο στην κοινή γνώμη, όσο και σε ευαίσθητα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, κυρίως στις ΗΠΑ. Οι μεγαλύτερες ανησυχίες εστιάζονται γύρω από τις οικολογικές επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία του προγράμματος. Αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η εκπομπή τεράστιων ποσοτήτων ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας (η ισχύς εξόδου του πομπού του HAARP είναι περίπου 3.000 φορές μεγαλύτερη από αυτή των ισχυρότερων εμπορικών ραδιοφωνικών σταθμών), μπορεί να έχει καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες γα τα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας. Εξάλλου ο ίδιος Ίστλουντ είχε επισημάνει ότι δεν έχει λειτουργήσει κατά το παρελθόν πομπός τέτοιας ισχύος σ’ αυτή την περιοχή συχνοτήτων (2,8-10 MHz) και ότι τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά. Προειδοποίησε μάλιστα ότι η λειτουργία της εγκατάστασης δεν πρέπει να αρχίσει προτού μελετηθούν ο επιπτώσεις της στο περιβάλλον, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

Η ιονόσφαιρα αποτελεί σαφώς το πρώτο τμήμα του περιβάλλοντος που επηρεάζεται άμεσα από το HAARP. Αυτή είναι ένα ευαίσθητο στρώμα, που μεταβάλλεται ανάλογα με τη μέρα ή τη νύχτα, τη διακύμανση του γήινου μαγνητικού πεδίου και την ηλιακή δραστηριότητα (ηλιακές κηλίδες). Αποτελείται από τέσσερα στρώματα, που υψώνονται από 56-800 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης. Σ' αυτό το ύψος οι υπεριώδεις ακτίνες και οι ακτίνες Χ του ήλιου, μετατρέπουν τα ουδέτερα άτομα των αερίων σε ιόντα και ελεύθερα ηλεκτρόνια (φαινόμενο ιονισμού). Η θερμοκρασία των ηλεκτρονίων στην Ιονόσφαιρα κυμαίνεται από -54 έως +150 βαθμούς Κελσίου.

Το HAARP κατά τη λειτουργία του αυξάνει τη θερμοκρασία συγκεκριμένου τμήματος της ιονόσφαιρας κατά +23 βαθμούς Κελσίου και για διάρκεια πάνω από 3 μήνες. Ακόμη ούτε οι ίδιοι οι επιστήμονες δεν μπορούν να συμφωνήσουν σχετικά με το τί μεταβολές μπορεί να προκαλέσει αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ακόμη και μια μικρή διαταραχή της ιονόσφαιρας έχει ως αποτέλεσμα το πάγωμα όλων των ασύρματων επικοινωνιών στον πλανήτη, αφού ως γνωστόν, τα ραδιοφωνικά κύματα αντανακλώνται από την ιονόσφαιρα και μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις.

Πέρα από την ιονόσφαιρα άμεσο κίνδυνο από τη λειτουργία του HAARP διατρέχει το ευαίσθητο οικοσύστημα της Αρκτικής, αφού καθημερινά καταναλώνονται 95 τόνοι πετρελαίου για να τροφοδοτηθούν με ισχύ οι εγκαταστάσεις, χωρίς να υπολογίσουμε το καυσαέριο από τις κινήσεις των οχημάτων και τα απόβλητα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Επίσης καθημερινά εκλύονται στην ατμόσφαιρα 1,8 τόνοι οξειδίων του θείου και 14 τόνοι οξειδίων του αζώτου. Η επιβάρυνση ωστόσο του περιβάλλοντος σε τοπικό επίπεδο, που κάνει δικαίως τους οικολόγους της Αλάσκα ν’ ανησυχούν, δεν είναι τίποτα σχετικά με τις διαταραχές που προκαλεί η λειτουργία του HAARP σε πλανητικό επίπεδο.

Όχι αναίτια εκφράζονται σοβαροί φόβοι ότι ο επηρεασμός του γήινου μαγνητικού πεδίου από το HAARP θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια προσανατολισμού των ζώων και κυρίως των μεταναστευτικών πτηνών και ίσως ορισμένων ανθρώπινων δραστηριοτήτων (λειτουργία πυξίδων κ.α.). Ανάμεσα σε όλα αυτά δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τον κίνδυνο που διατρέχουν τα αεροσκάφη που εκτελούν τακτικά δρομολόγια και διέρχονται πλησίον της περιοχής του HAARP. Γι’ αυτό το σύστημα του HAARP περιλαμβάνει αυτόματη διάταξη αναστολής της λειτουργίας του πομπού μόλις εντοπιστεί κάποιο αεροσκάφος στη περιοχή του το AAR (Aircraft Alert Radar), καθώς στην περιοχή την εγκαταστάσεων πετούν καθημερνά 12-20 αεροσκάφη σε τακτικά δρομολόγια.

Επίσης μπορεί να προκληθεί διακοπή καρδιακών βηματοδοτών, ανάφλεξη στα συστήματα φόρτωσης και μεταφοράς καυσίμων, να προκαλέσει την ανάφλεξη πυρομαχικών, πυροδότηση πυροσωλήνων και ηλεκτρονικών πυροκροτητών και πλήθος άλλων φαινομένων. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που το Πεντάγωνο με ανακοίνωσή του απαγορεύει ρητά να βρίσκεται κοντά στον πομπό οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση.

Αν και το ζήτημα των επιπτώσεων του HAARP στην ιονόσφαιρα και το περιβάλλον δεν έχει ακόμα διερευνηθεί, ωστόσο οι επιστήμονες προχώρησαν ανεύθυνα στη λειτουργία του, πράγμα που κάνει τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν το HAARP με δικαιολογημένη νευρικότητα. Όπως άλλωστε καταγγέλλει χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρν Γουίλιαμς, φυσικός στο Πρίνστον, «οι ενέργειες αυτές είναι ανεύθυνες πράξεις ενός παγκόσμιου βανδαλισμού». Άνοιξε άραγε το σύγχρονο «κουτί της Πανδώρας»;

Αναδημοσίευση από το βιβλίο του Γιώργου Στάμκου "Απαγορευμένη Τεχνολογία" (Αρχέτυπο 2000)


*Ο Γιώργος Στάμκος είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Από το 1988 αρθρογραφεί συστηματικά στον ειδικό, κυρίως, τύπο κι έχει δημοσιεύσει πάνω από 1.000 εξειδικευμένα άρθρα σε περισσότερα από 30 περιοδικά. Υπήρξε αρχισυντάκτης του περιοδικού Strange (1998-2001) και από το Νοέμβριο του 2004 εκδίδει και διευθύνει το ανατρεπτικό περιοδικό ΖΕΝΙΘ. Έχει μέχρι στιγμής γράψει δέκα βιβλία: Νίκολα Τέσλα: Ο Προφήτης του 21ου Αιώνα (1999), Μυστική Σερβία (1999, μαζί με τη Μίλιτσα Κοσάνοβιτς), Απαγορευμένη Τεχνολογία (2000), Γεωπολιτική του Αρχιπελάγους: Ο Ελληνισμός στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης (2000), Ελεύθερη Ενέργεια (2001), Μετα-Αποκάλυψη Τώρα (2002), Θεωρίες Συνωμοσίας (2003, μαζί με τον Λουκά Καβακόπουλο), Γκρίζα Ελλάδα: Η Ανατομία του Ελληνικού Συνδρόμου (2004), Ο Θαυμαστός Κόσμος του Τέσλα (Εκδ. Άγνωστο 2004) και Mind Control: O Πόλεμος για τον Έλεγχο του Νου (Εκδ. Άγνωστο 2005). Όλα τα βιβλία του οδηγήθηκαν σε πολλές επανεκδόσεις κι έγιναν αφορμή για δημιουργικές συζητήσεις, ακόμη και διαφωνίες. Έχει επίσης συμμετάσχει με εκτενή κείμενά του σε πολλά συλλογικά έργα (Μυστικές Εταιρείες, Μυστική Ελλάδα, Τα Μεγάλα Μυστήρια του Κόσμου, Ο Πόλεμος Ενάντια στο Matrix, Ιστορία του Μέλλοντος, Τα Μυστήρια του Χρόνου, Το Πεπρωμένο μας Είναι τα Άστρα κ.α.). Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ταξιδεύει συχνά στη βαλκανική ενδοχώρα. Για επικοινωνία με το συγγραφέα: stamkos@post.com –www.stamkos.gr και www.agnosto.gr



Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει αναφορά στον σεισμό στην Αιτή.

Για όσους ενδιαφέρονται να μελετήσουν περισσότερα για το HAARP:

http://books.google.de/books?id=CfXjAR0LlTQC&dq=Jerry+E+Smith&printsec=frontcover&source=an&hl=de&ei=16thS5WLGqTsmwPv35zGDA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=11&ved=0CDUQ6AEwCg#v=onepage&q=&f=false