07 Νοεμβρίου, 2010

ΒΑΘΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Φθινοπωρινή Βεντέτα


ΒΑΘΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Από τα ευγενή αισθήματα ορμώμενος των δένδρων
και την επίγνωση της βλαστικής δυνάμεως
που τα διέπει σθεναρώς
βαθύ Φθινόπωρο μου έλαχε εφέτος
να προσμετρώ το βιός μας.
Φύλλα ξερά ολόγυρα
καταδικά μας
χρυσίζοντα ως ποτήριο
και πορφυρά ως οίνος.
Βλέποντας τα κορμιά μας
τώρα που τα ενδύματα μας πήρανε
αντίκρυ στους γυμνούς κορμούς των δένδρων
σπουδάζω την ωραία στάση τους:
Ως ερασταί που μείναν μόνοι
μα δεν σταμάτησαν από αγάπη να δονούνται
χωρίς μεμψιμοιρίες και ξεπεσμούς λυπητερούς.
Έχοντας πίστη ισχυρή
στις ρίζες τους που προχωρούν αθόρυβα
ακόμη πιο βαθιά
μες τις ουσίες της Γαίας
και στο γαλάζιο Φως του Ουρανού
που φτιάχνει απ' το σουραύλι
του μικρού θεού
ξίφος ατσάλινο αιχμηρό
στις πολεμίστρες των κλαριών
για ν' απλωθούν την Άνοιξη οι φυλλωσιές
ως φλάμπουρο πολεμικό
της διαρκούς επαναστάσεως
που ελάβαμε σκυτάλη.

Πελαγοφίαλος



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Καταθέτων τον τρόπο που αναγιγνώσκω τα πρόσφατα γεγονότα, νομίζω ότι αξίζει να σταθώ σε δυο θέματα, που αλληλοσυνδέονται και είναι ενδεικτικά για τις εξελίξεις:

Το πρώτο αφορά την φαστ φουντ "τρομοκρατία" σε συσκευασία πακέτων, που εκδηλώθηκε προσφάτως. Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή διαδικασία της πλάκας, εάν δεν προμήνειε ζοφερές εξελίξεις. Νομίζω, ότι τα αντίστοιχα γεγονότα δεν αποτίμηθηκαν επαρκώς και ορθώς από αρκετούς χώρους, οι οποίοι διακρίνοται για την κριτική διάθεση, με την οποία προσεγγίζουν αυτά τα θέματα.

Αναμφίβολα αυτή την φορά έγινε ευρέως κατανοητό, ότι πίσω από τις συσκευασμένες στρακαστρούκες υπήρχε σαφώς δάκτυλος του εξουσιαστικού κατεστημένου, έστω και εάν η αισθητική των φρικιών που ανέλαβαν την διεκπεραίωση τους τα ωθεί να εμπλέκουν στα κοτσιδάκια τους και εγκεφαλικές παραφυάδες. Το παραμύθι, ότι αυτά ενεργούνται ως εκκολαπτόμενα επικίνδυνα τσικό από εμπείρους τρομοκράτες της παλαιάς φρουράς, δεν έπεισε κανένα, πέραν αυτών που μισθοδοτούνται για να καταπίνουνε σλόγκαν και να ξερνούν φτηνή προπαγάνδα.
Ο τρόπος που καταγράφηκαν αυτά τα συμβάντα ήταν ιδιαίτερα χοντοκομμένος και όχι μόνο δεν έγινε αποδεκτός από την μέση κοινή γνώμη, αλλά μάλλον θεωρήθηκε αδιάντροπη πρόκληση, εάν λάβουμε υπ' όψει μας τα όσα γράφτηκαν πολλαχόθεν - με εξαίρεση βεβαίως τα σκοπιδομήντια, τα οποία αποτελούν πλέον συμφώνως προς την μέση συνείδηση την χωματερή της ενημέρωσης.

Λογικά προκύπτει ως πρώτο βασικό ερώτημα, ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΕΠΕΛΕΧΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ. Με αποτέλεσμα, να τίθεται αναπόφευγα στην συνείδηση του μέσου πολίτου ένα ξετύλιγμα του κουβαριού της δοτής μασκαράτας, η οποία εντέχνως τιλοφορήθηκε "τρομοκρατία", με βασικότατο κόμβο την βόμβα, η οποία έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού και στάθηκε η απαρχή της "εξαρθρώσεως" της επαράτου "τρομοκρατικής" οργανώσεως.

Οι φίλοι και φίλες που παρακολουθούν όσα γράφονται εδώ, γνωρίζουν, ότι σ' αυτή την θεματολογία αναφέρομαι συχνά. Καθώς και ότι ο τρόπος προσέγγισης που ακολουθώ, εστιάζεται κυρίως στην εξέταση της χρονικής συγκυρίας - το λεγόμενο timing - αλλά και το ερώτημα "ποιός ωφελείται". Βεβαίως αυτά τα κριτήρια είναι μάλλον αυτονόητα και με την πάροδο του χρόνου έχουν καταστεί κλασσικά. Επί πλέον και στην προκειμένη περίπτωση έτυχαν ευρείας εφαρμογής. Παρ' όλα αυτά εμμένω, στο ότι δεν έγινε ορθή αποτίμηση των δεδομένων. Γιατί;

Ενίοτε μου απέδωσαν κάποιοι φίλοι σε σχόλια μια ιδιαίτερη αναλυτική ικανότητα, όσο αφορά αυτά τα θέματα, την οποία σαφώς αποποιήθηκα. Όχι για λόγους ταπεινοφροσύνης, αλλά διότι αρέσκομαι να εμμένω στον εντοπισμό, ότι για την απομυθοποίηση της μασκαράτας επαρκεί η απλή λογική - την οποία δόξα τω Θεώ όλοι διαθέτουμε - εφηρμοσμένη όμως με πλήρη συνέπεια και εκεί νομίζω ότι βρίσκεται το ζήτημα.
Η πληρότης έχει μεν ποσοτικό χαρακτήρα, αλλά απαιτεί και ιεράρχηση των δεδομένων. Η εύστοχη ιεράρχηση είναι σημαντική, διότι αντιφάσκει στα νόθα μυθεύματα της προπαγάνδας. Εφόσον αναζητούμε τον φίλο μου τον σατανά, δεν επιτρέπεται να ξεχνάμε - όπως ορθά εντόπισαν οι παλαιοί - ότι αυτός κρύβεται στην λεπτομέρεια. Ή σε αυτό που τα φερέφωνα της εξουσίας πασχίζουν να μοιάζει λεπτομέρεια, αλλά δεν είναι.

Ας πάρουμε λοιπόν τα δεδομένα που συνθέτουν την χρονική συγκυρία της delivery στρακαστρούκας: Το προφανές δεδομένο είναι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Profan όμως αποκαλούν οι "μυημένοι" της εξουσίας το "βέβηλο". Ο τεκτονισμός αποκαλεί τους μη ανήκοντες στο τάγμα, τους μη "μυημένους" profan, ελληνιστί "βέβηλους". Αυτούς που θεωρούν δηλαδή ουσιαστικό, αυτό που υποβάλλουν ως προφανές οι "άρχοντες της γνώσεως".
Συμφώνως λοιπόν με την προφανή εξήγηση - η οποία κυριάρχησε - το delivery είχε αποδέκτη τον ψηφοφόρο. Το "ποιός ωφελείται" ανάγεται κατ' ακολουθία στον επιδίωξη εκφοβισμού του, με την προβολή της απειλής του σκιάχτρου της αστάθειας.
Ερμηνεία όμως των φαινομένων απαιτεί δράση του Ερμού. Αυτός είναι ο αγγελιοφόρος των θεών, αυτός αποκωδικοποιεί τα σύμβολα, αυτός ανοίγει τις ερμητικές σφραγίδες.
Κατ' ακολουθία Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΗ ΠΡΟΦΑΝΕΣ.
Για ποιο λόγο διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους οι "ειδικοί" του συστήματος στα σκουπιδομίντια, οτι τα εκρηκτικά delivery φιάσκα, τα οποία εστάλθηκαν από την Υεμένη δεν μπορούν να έχουν την παραμικρή οργανωτική σχέση με αυτά που εστάλθηκαν από την Ελλάδα; Εάν λάβουμε υπ' όψει μας ότι η προετοιμασία εκκρηκτικών μηχανισμών σε συσκευασία ταχυδρομίου απαιτεί χρόνο περισσότερων ημερών, η πιθανότητα το timing της αναπάντεχα ταυτόχρονης αποστολής από την Ελλάδα και την Υεμάνη να συνέβει τυχαία είναι μια στο τρισεκατομμύριο. Και εφόσον τέτοιου είδους συμπτώσεις ευρίσκονται πέραν πάσης πιθανότητος, μοιραίως προκύπτει, ότι το ταυτόχρονο των ενεργειών προϋποθέτει κοινό σχεδιασμό και κοινή οργανωτική σύνδεση. Άρα, έστω κι αν ενεργείται - ή ακριβώς γι' αυτό - από κάποια ανεγκέφαλα της όποιας "κατσαρόλας της φωτιάς" ή Αλ Καφρίλας, τα νήματα κινούν τα ίδια think tanks, τα οποία κατασκεύασαν την έχιδνα της τρομοκρατίας, ως μακρύ χέρι του γραβατοφορούντος φασιστικού κατεστημένου. Το στημένο αντίπαλο δέος, τα συνεργεία της βρωμοδουλιάς, τα οποία επικαλύπτουν τις δυνάμεις της "κρατικής ασφάλειας" με αυτές της μαφίας.

Εάν παλαιότερα εξηνταπέντε κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούσαν το Skip, στην πορεία εξακόσες πενήντα χιλιάδες επιτελικοί του ανορθόδοξου πολέμου συνιστούν την πλύση εγκεφάλου. Σε κοινωνίες της αμορφωσιάς, του χαβαλέ, του μηδενισμού, του θρησκευτικού φανατισμού, της απόγνωσης που επιφέρει η υλική, ηθική και πνευματική εξαθλίωση, αυτά είναι πλέον διαδικασίες, που δεν προϋποθέτουν ούτε το μάνιουαλ για τους τεχνικούς της εξουσίας. Το δόγμα, ότι "ο πόλεμος αποτελεί την συνέχιση της πολιτικής με άλλα, βιαιότερα μέσα", δεν ισχύει πλέον. Η πολιτική αποτελεί πλέον την συνέχιση του πολέμου με άλλα βιαιότερα μέσα.

Τι επιδιώχθηκε όμως με την γκραν γκινιόλ σαπουνόπερα της εκρηγνυόμενης τούρτας; Μήπως κάποιοι αρρωστημένοι σεναριογράφοι, αντιμετωπίζοντας το αδιέξοδο που δημιούργησε η συνταξιοδότηση του Πήτερ Σέλερς, επιχειρούν να μεταθέσουν τα Χολιγουντιανά σκηνικά στους ώμους πολιτών, που έχουν μετατραπεί σε κομπάρσους του κοινωνικού δράματος;

Αναμφίβολα, η γενική διαπίστωση, ότι με αυτόν τον τρόπο "διεθνοποιήθηκε" η "ελληνική τρομοκρατία" ισχύει. Θα πρόσθετα σε στενό συσχετισμό με αυτήν του "ριζοσπαστικού ισλάμ". Καιρός λοιπόν να δούμε και τα στελέχια της 17ης Νοέμπρη και της σέχτας με σαρίκια, και τις προκυρήξεις του "επανασταλτικού αγώνα" να αναλύουν τις ευεργετικές επιδράσεις τις σαρία. Διότι εκεί το πάνε, αυτοί που είχαν την φαεινή ιδέα να βάλουν αντί καρύδια πυρίτιδα στα μπακλαβαδάκια της κ. Μέρκελ, γόμωση στην χασισόπιπα της παλιάς καλής εποχής στην French Connection - χασισόπιπα του κ. Σαρκοζί, όταν αυτός "εργαζόταν" ως δικηγόρος της μαφίας της Μασαλίας και βαρελότο στο προφυλακτικό του κ. Μπερλουσκόνι, ως επιταχυντή της βιάγκρα.

ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΕ ΔΕΜΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ. Ας μην βλέπουμε μόνο τον πρώτο, αλλά ας δούμε και τον δεύτερο. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΤΑΙ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ. Πληθυσμό, ο οποίος ξεπλένεται από τα σκουπιδομίντια της χώρας του, που έκανε πρώτο θέμα τα κανταίφια που είχαν μέσα αντιαρματικό βλήμα. ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ EUROGENTFORCE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΛΑΪΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
- ΔΙΟΤΙ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΖΗΤΗΣΕ ΗΔΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ EURΟGENTFORCE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
- ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΔΗ ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥ 15% ΤΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
ΔΗΛΑΔΗ ΧΟΥΝΤΑ.


Ο Παπαδόπουλος και ο Πατακός είχαν τουλάχιστον το θάρρος να κατεβάσουν τα άρματα στους δρόμους για να αλυσοδέσουν ένα λαό, με συνέπεια να πάνε μετά ισόβια πίσω από τα κάγκελα. Διότι μπορεί να ήσαν καθίκια, αλλά είχαν ανδρισμό.
Ποιος είναι αυτός που θα μπορέσει να πάρει στο μέλλον στα χέρια του τον κώδικα ποινικής δικονομίας χωρίς να ξεράσει;

Αφού λοιπόν δεν σας τρομάζει το πουθενά, ούτε εμάς μας τρομάζει. Διότι όταν αυτό στερείται ουσίας καλείται βόρβορο, ενώ όταν αποκτά ουσία καλείται ΟΥΤΟΠΙΑ.





1 σχόλιο:

Ζάχαρη είπε...

Ερασιτεχνες ολοι, αρχοντες και αρχομενοι.
Καταναλωτες του εαυτου τους-του εαυτου μας.