06 Ιουνίου, 2010

Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΦΛΟΤΙΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ


"Ίσως ήταν μια σπίθα που μπορεί να ανάψει φωτιά στον κάμπο, όπως έλεγε ένας παλιός φίλος"
Βαγγέλης Πισίας,
συνδιοργανωτής στου "Στόλου της Ελευθερίας"

Από ότι πλέον διαφαίνεται η ανθρωπιστική δράση των αγωνιστών της πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για την Γάζα", η διοργάνωση της οποίας ξεκίνησε με πρωτοβουλία Ελλήνων μαχητών της ανθρωπιάς, πρόκειται να προσλάβει στο άμεσο μέλλον τέτοιες διαστάσεις, που ούτε η δημιουργική φαντασία αυτών των μαχητών και οι προβλέψεις του Γιώργου Καραμπελιά (δείτε δυο αναρτήσεις πιο κάτω) ή κάποιου άλλου θα μπορούσε να διανοηθεί:

Με αφορμή μια σημαντική ανάρτηση του ιστολογίου "Ιδιαζόντως" (δείτε και τους εδώ συνδέσμους) διάβασα σε δημοσίευση στο tvxs δημοσίευμα tvxs τα κάτωθι:

Στολίσκος με «οργισμένους» Ισραηλινούς, που θα ζητούν να σταματήσει η τουρκική κατοχή στην βόρεια Κύπρο και να επανενωθεί το νησί υπό την κυπριακή κυβέρνηση, πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα από το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post.

Με την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ να κορυφώνεται, ειδικότερα μετά τη γνωστοποίηση ότι οι 9 νεκροί ακτιβιστές του «Στόλου της «Ελευθερίας» είναι Τούρκοι, οι ομάδα των «οργισμένων Ισραηλινών», όπως αναφέρει η εφημερίδα, επιθυμεί να δώσει τη δική της απάντηση στην Τουρκία στην προσπάθεια της περασμένης εβδομάδας να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας.

Στην ομάδα συμμετέχει ο Alex Goldfarb, πρώην βουλευτής των κομμάτων Tzomet και Yiud, τη δεκαετία του ‘90, καθώς και ο ακτιβιστής του κόμματος Meretz, Pinhas Har-Zahav. Η κίνηση πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από πλούσιο Ισραηλινό, το όνομα του οποίου παραμένει άγνωστο.

Όπως πολύ σωστά όμως τονίζει η ιστολόγος mnk:

Το γελοίο βέβαια είναι πως οι Ισραηλινοί είναι πρωταθλητές στην αγορά Ελληνικών περιουσιών απ’ το ψευδοκράτος. Έχουν ήδη συστήσει Εβραϊκή κοινότητα στα Κατεχόμενα κι έχουν βαφτίσει την Κύπρο Εβραϊκή πατρίδα, τελώντας και τις ανάλογες ετήσιες γιορτές “μνήμης”!

Το παρόν ιστολόγιο, εμμένοντας στην γραμμή - σε αντίθεση με τους πολιτικάντηδες της Ελλάδας και τα φερέφωνά τους - που κλιμακώνουν την εμπλοκή μας στον Αρμαγεδώνα - ότι η Ελλάδα οφείλει να διατηρήσει στρατιωτικά αυστηρή ουδετερότητα στην σύγκρουση Ισραήλ - ΗΠΑ με Ιράν - Τουρκία, θα συνδράμει, όπως έκανε στην περίπτωση της Φλοτίλα και αυτήν την νηοπομπή, που έχει στόχο την κατεχόμενη από τους Τούρκους βόρειο Κύπρο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι σκοπιμότητες αυτής της διοργάνωσης είναι ιδιοτελείς και ότι έχουν σαφώς προπαγανδιστικό χαρακτήρα, που βρίσκεται πέρα από το δίκαιο.

Ποιος είναι όμως σε θέση να μας διαβεβαιώσει, ότι μέσα στην αποστολή αυτή δεν συμμετέχουν και Ισραηλινοί συναγωνιστές μας, με τους οποίους από χρόνια αυτή η σελίδα συνεργάζεται, οι οποίοι έχουν - ως αντιρρησίες στράτευσης ή αντισιωνιστές - τελείως άλλη στόχευση από την κυβέρνηση καθαρμάτων του Ισραήλ;

Όσο αφορά την φαγωμάρα των σκυλιών μεταξύ τους, ισχύει το "Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα". Μόνο που δεν πρόκειται για αχυρώνα, αλλά για γη, ποτισμένη με αίμα λαϊκών αγωνιστών. Την Κύπρο και την Παλαιστίνη συνδέουν αγώνες ενάντια στην αποικιοποίηση και τον ιμπεριαλισμό.
Και ας σκεφτούμε ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

8 σχόλια:

nikos είπε...

οτι έμαθαν τα παιδιά από μικροί ..από τον παππού τους τον λεγόμενο «πατέρα της δημοκρατίας» που έκαψε στην κυριολεξία το 45 τον ελληνικό λαό ..αυτό κάνει με το ολοκαύτωμα ο ΓΑΠ το 2010 ….ότι έμαθε μωράκι αυτό κάνει ως «άντρας»

Ανώνυμος είπε...

η υποχρεωσης υποχρεωνουν http://www.antinews.gr/?p=49051 χιχιχ

Ανώνυμος είπε...

Πρόβες, πρόβες... λίγο πριν την μεγάλη ΠΡΕΜΙΕΡΑ...
ΜΑΚΡΙΑΑΑΑ....
(Όχι τίποτα άλλο, αλλά αρχίσανε κάποιοι ανεγκέφαλοι τις φιλοισραηλινές κορώνες. Τέτοιος ξαφνικός συντονισμός....)

Μara

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μποτίλια, στην παρακάτω διεύθυσνη θα βρείς ένα σχόλιο που απευθύνεται και σε σένα από τον Σπάρτακο.

http://olympia.gr/2010/06/03/gap_aki/

Mara

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

@ Mara
Αγαπητή φίλη, σε ευχαριστώ για την παραπομπή και για την μόνιμα ευγενική παρουσία σου.
Τα σχόλια του Σπάρτακου στην Ολυμπία παρακολουθώ από τότε που αυτός ξεκίνησε να γράφει εκεί. Το συγκεκριμένο όμως έτυχε να μην το έχω προσέξει.
Ο Σπάρτακος είναι εξαιρετικός φίλος, με πολύ καλή συμμετοχή στο διαδίκτυο.
Μπαίνουμε σε εποχή, όπου όλοι δείχνουμε που πιστεύουμε και πάνω σε τι οικοδομούμε. Έστω κι αν κάποιες εξελίξεις λίγο μας εκπλήσσουν, αυτό που αποτελεί τον άξονα των τεκταινόμενων γνωρίζουμε από δεκαετίες. Και σίγουρα άλλοι θα είναι αυτοί που θα βγουν χαμένοι, επειδή εμείς γνωρίζουμε τι θέλουμε, καθώς και τις αισιόδοξες προοπτικές που ανοίγονται σήμερα για ένα καλύτερο αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Άχ! Βρέ Μποτίλια, λίγες γραμμές του σχολίου σου ήταν αρκετές, για να μου πάρουν όλη την στεναχώρια και το θυμό, που είχα τόσες μέρες, με το θέμα του Σπάρτακου.
Να είσαι πάντα καλά!!!!!!

Mara

nikos είπε...

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως τα blog που είναι ανεξάρτητα δεν προβάλουν την Κοινοβουλευτική έκτροπη που πραγματοποίησε η «ομάδα» Κουβέλι Ψαριανου Λεβεντη Τσουκαλη ..και τι εννοώ 160 ΠΑΣΟΚ +15 ΛΑΟΣ + Ντόρα +4 = 180 είναι τυχαία ..πρέπει να περιμένουμε να την ΓΑΡΓΑΛΗΣΟΥΝ δίχως σάλιο ..τελικα η "δικη μας " δεν φαγωνονται.. με τιποτα

nikos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=qheBR5rR_nw&feature=player_embedded