02 Δεκεμβρίου, 2009

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΦIΛΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΟΥ

Στο θέμα της συνέντευξης Σαμαρά στον μπόγια αντέταξε η φίλη αλλενάκι το εξής επιχείρημα:

"θεωρώ πάντως ότι η κάμερα της Ζούγκλας του την είχε στημένη από έξω, αν δεν είχε απαντήσει τώρα θα έλεγαν ότι είναι ακατάδεχτος".

Ας εξετάσουμε συγκεκριμένα αυτό το επιχείρημα:
Μια μικρή περιφορά στο διαδίκτυο αποκαλύπτει, ότι ο κ. Σαμαράς με αυτήν την συνέντευξη είχε μόνο κόστος (κατά την εκτίμηση μου σημαντικό) και μηδενικό επικοινωνιακό όφελος.
Υπάρχουν λογικά δύο δυνατότητες:
1. Η εν λόγω συνέντευξη ήταν προαποφασισμένη και στημένη.
2. Η εν λόγω συνέντευξη έλαβε χώρα χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση.

Εάν δεχθούμε το πρώτο, οφείλουμε να παραδεχθούμε, ότι ο κ. Σαμαράς δεν δύναται να ζυγίζει σε σημαντικότατα ζητήματα, που σχετίζονται με την κοινωνία, κόστος και όφελος. Άρα είναι υπερβολικά αφελής σε ένα τομέα-κλειδί για τον τρόπο, που αντιλαμβάνονται σήμερα οι πολιτικοί την άσκηση επιρροής. Άρα είναι ακατάλληλος ως προωθημένος πολιτικός αιχμής, για να μπορέσει να χειριστεί επαρκώς ευαίσθητα και ζωτικής σημασίας ζητήματα.

Όμως, ο κ. Σαμαράς έχει αποδείξει, ότι στα θέματα επικοινωνίας είναι όχι μόνο μεγάλος μάστορας, αλλά διαθέτει και ένα πολυπληθές και ικανότατο επιτελείο επικοινωνιολόγων και image makers, οι οποίοι - όπως γλαφυρά κατέγραψε το προκείμενο εκλογικό αποτέλεσμα - είναι σούπερ αποτελεσματικοί.
ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΑΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ - ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ - ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΖΩΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΒΟΛΗ) ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ.
ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΩΣ ΟΤΙ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕ ΕΚΛΟΓΙΚΩΣ. ΑΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ ΕΓΚΑΙΡΟΤΑΤΑ.

Βεβαίως υπέχει άλλη αξία να δομούμε λογικώς συμπεράσματα και άλλη να προσκομίζουμε μαρτυρίες. Δυστυχώς, ενώ θα έπρεπε να επικρατεί η λογική των αισθητηριακών εντυπώσεων, στην σημερινή κοινωνία του φαίνεσθαι, πείθει περισσότερο το δεύτερο.
Βεβαίως δεν είμαι insider. Πάντοτε όμως πιστεύω, ότι για τον προσεκτικό παρατηρητή και τον αναζητητή της αποκαταστάσεως της πραγματικότητος, όλα - λίγο πολύ - δύνανται να βγουν στο φως.
Που λοιπόν αλλού μπορούμε να αναζητήσουμε ζωντανές μαρτυρίες, πέραν αυτών που έγιναν μάρτυρες των όσων έλαβαν χώρα πριν και κατά την διάρκεια αυτής της συνεντεύξεως, αυτούς δηλαδή που ήσαν συγκεντρωμένοι στην Ρηγίλλης προ και μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος; Και αυτοί δεν μπορεί να είναι κατά το πάγιον οπαδοί άλλων κομμάτων, παρά υποστηρικταί της ΝΔ. Και είναι φύσει αδύνατον να μην παρευρέθησαν εκεί κάποιοι μπλόγκερς δεξιάς κατευθύνσεως.

Να λοιπόν τι μεταδίδει ο παραυρεθείς "Μεντιάκιας" στο μπλογκ του, κατά αναμετάδοση του "Νάξιου".

http://naxios.blogspot.com/2009/12/to.html


Ο ΚΑΤΑ -"ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΣΙΚΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ


"Χάρηκα που με πετύχατε" είπε ο Αντώνης Σαμαράς στο κλείσιμο της αυθόρμητης δήλωσης - συνέντευξης στον Ταρζάν (που κυνηγάει η Ντόρα για το απαράδεκτο δημοσίευμα εις βάρος της). Που πας Πρόεδρε στα τηλεοπτικά θηρία ; Να πεις τί; Ότι "χάρηκα που με πετύχατε", που; Ανάμεσα στα μάτια; Μπεκάτσα είσαι Πρόεδρε και σε πέτυχε ο Ταρζάν ανάμεσα στα μάτια. Η προσπάθεια και των δύο (του Ταρζάν και του Σαμαρά) να μας πείσουν ότι έγινε αυθόρμητη δήλωση ήταν τουλάχιστον αστεία. Ευτυχώς που ο Λαζόπουλος τέτοιες ώρες είναι έξω γιατί θα ακολουθούσε μεγάλη διαπόμπευση του νέου προέδρου της ΝΔ που δεν ξέρει πως παίζουν τα τηλεοπτικά λαμόγια (αλλά δεν ρωτάει κιόλας). Ο Πρόεδρος του "χάρηκα που με πετύχατε" περίμενε να τελειώσει το BREAK στις 23.30 του Ταρζάν και μετά κατέβηκε τα σκαλοπάτια της Ρηγίλλης. Στην αυθόρμητη δήλωση τον περίμενε ένα χέρι που του φόρεσε κατευθείαν την επιστροφή του ήχου στο αφτί. Ο "πρόεδρος του χάρηκα που με πετύχατε" που δεν γνωρίζει από ζωντανές συνδέσεις κρατούσε με το αριστερό χέρι τον πομπό της επιστροφής για να μην πέσει και ο Ταρζάν δάγκωνε τα χείλη του γιατί καταλάβαινε ότι το "αυθόρμητο του εγχειρήματος" καταρρέει. Το σκετσάκι " χάρηκα που με πετύχατε" προκάλεσε πολύ γέλιο γιατί ο MEDIAKIAS από πολύ νωρίς γνώριζε για την σύνδεση. Πως; Μα είναι απλό. Οι τεχνικοί του ΑΛΤΕΡ έξω από την Ρηγίλλης περίμεναν από τις έξι το απόγευμα και το έλεγαν παντού τα παιδιά : είμαστε εδώ για την συνέντευξη με τον Πρόεδρο", σε ποια εκπομπή; τους ρώτησαν έξω από το κτήριο της ΝΔ : "Στη Ζούγκλα" απαντούσαν αυθορμήτως. Το σκετσάκι "χάρηκα που με πετύχατε" απέτυχε διότι αν οι 800.000 φίλοι της ΝΔ γνώριζαν από την περασμένη Παρασκευή ότι ο νέος Πρόεδρος θα παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη στον Ταρζάν, μάλλον θα ψήφιζαν ...Ψωμιάδη. Αυτοί που έπεισαν τον Σαμαρά (αν δεν το αποφάσισε μόνος) να παίξει αυτό το σκετσάκι ( "Χάρηκα που με πετύχατε") αποδεικνύεται, ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ότι είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Θα μπορούσαν να τον νουθετήσουν να πει : " Είμαι κουρασμένος αλλά επειδή είναι αργά και είστε οι μόνοι που περιμένετε εδώ απ'έξω να σας κάνω τη χάρη για μια μικρή δήλωση", δηλαδή να σώσουν τα προσχήματα. Ούτε αυτό δεν σκέφτηκαν. Και βέβαια με το σκετσάκι αυτό κατάφεραν το αμίμητο. Σε λιγότερο από 24 ώρες Προεδρίας του Σαμαρά κατάφεραν να γυρίσουν εναντίον του ΟΛΟΥΣ τους τηλεοπτικούς σταθμούς που τώρα θα βλέπουν το επιτελείο του με (δικαιολογημένη) καχυποψία. Μπράβο κύριοι. Με τέτοια σκετσάκια θα πάτε μπροστά...
Tα αντιγράψαμε από το blog του Mediakia

Ισχυούσης της δευτέρας εκδοχής πρόκειται για επιτελείο ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΑΙΩΝΩΝ.
Τους λόγους που διέπουν αυτήν την τακτική επιχείρησα να αποδόσω στην ανάρτηση που προηγήθηκε.
Τα συμπεράσματα αφορούν την δική σας κρίση.

Θα επιμείνω όμως ότι η αληθείς ευφυΐα δεν διακρίνει τους πανούργους, δεδομένου ότι το ενδεχόμενο της αφελείας απέρριψα ήδη, καθότι και οι στραγαλατζήδες την σήμερον δεν είναι πλέον αφελείς.

(Θα ακολουθήσει τοποθέτησις και επί των θεμάτων που έθεσε η φίλη ιστολόγος mnk. Πρόταξα χρονικώς την απάντηση στο αλλενάκι, επειδή το θέμα που έθεσε ήταν ένα).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

διόρθωσε όμως τον τίτλο
είναι φιλης με ιώτα και όχι φυλης με ύψιλον
επίσης το πελαγοφύαλος νομίζω θέλει με ιώτα πελαγοφίαλος (φιάλη)

πολλά θέματα έθεσα
αλλά για τη συνέντευξη μόνο αυτό

εξάλλου δεν την πρόλαβα από την αρχή γιατί διάβαζα το αντινιους

εκείνη τη στιγμή ένα σχόλιο που έλεγε δίνει συνέντευξη στη ζούγκλα και έχασα την αρχή, διότι με τιβί έχω πάρει σχετικό διαζύγιο
και τα τηλεοπτικά τερτίπια δεν τα πολυπιάνω

@αλλενάκι

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

αλλενάκι, ζητώ συγγνώμη για το λάθος και ευχαριστώ για τις υποδείξεις.
Δεν θέλησα να περιορίσω τον ορίζοντα της προβληματικής με αυτή την ανάρτηση. Τα μπλογκς εξ άλλου εδώ παραμένουν για να αναπτύξουν την επικοινωνία και τον διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

κι εγώ ήμουνα στο Αντινιούς και λειτουργήσαν τα αντανακλαστικά υπεράσπισής του. Μάλλον ούτε για στραγαλατζής δεν κάνω, αλλά δεν πειράζει γιατί στο ζύγι με την αφέλεια και την ελπίδα από την μια και την εφυϊα με την απελπισία από την άλλη έχω ανάγκη το πρώτο. σχώρα με Δ. μου.
Όταν άκουσα το χάρηκα που με πετύχατε το ένστικτό μου μου είπε πως ήταν στημένη, αλλά και πάλι εκεί με το φλάμπουρο στην υπεράσπιση. Ακόμα και τώρα δεν θέλω να δεχθώ πως ήταν εξόφληση γραμματείου του ίδιου του Σαμαρά, αλλά κάποιου στενού συνεργάτη του. Το έγραψα σήμερα καθαρά και στον Ψυχραιμία, δεν έπρεπε να δώσει συνέντευξη σ΄ αυτόν τον δημοσιοκάφρο. Όμως είναι άγριο πράμα η εξουσία... Ήρθα εδώ γιατί από καιρό θέλω να διαβάσω με ηρεμία τις σχετικές αναρτήσεις σου. Νοιώθω πως η ματιά σου με προστατεύει από κακοτοπιές. Δεν το έκανα μέχρι να βγει, γιατί πραγματικά πίστευα στην αξία του, έτυχε να τον γνωρίσω από κοντά και το ένστικτό μου μιλάει με τα καλύτερά λόγια για την ποιότητα του Ανδρός. Πάω να σε διαβάσω...
(αλλενάκι η φυάλη έτσι γράφεται στην αρχική της γραφή, δηλαδή και το θυμόμουν αλλά και το τσέκαρα λίγο στο διαδίκτυο τώρα)
Σας φιλώ,
Βασιλική

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Αγαπητή Βασιλική,
γνωρίζεις την εκτίμηση μου προς το πρόσωπο σου. Νομίζω ότι αυτό που μας ορίζει περισσότερο από τις απόψεις είναι η αναζήτηση.
Ίσως έδειξα στο παρελθόν ότι εναντίον του κ. Σαμαρά δεν είχα τίποτε εκ προοιμίου.
Πολλές φορές αμφισβητώ, ειρωνεύομαι ή και επιτίθεμαι εναντίον ανθρώπων.
Γνωρίζω όμως την αξία της μεγάλης ρήσης του Σωκράτους, ότι "ουδείς εκών κακός", καθώς και ότι το πεπρωμένο μας περιέχει τόσο την σκιά όσο και το φως, κυρίως ως προκλήσεις. Αυτό ισχύει για όλους μας.
Έτσι ακόμη και όταν δίνω το προβάδισμα στις κακίες μου, δεν παραβλέπω ότι ο μόνος αντίπαλος που μπορώ να έχω είναι ο εαυτός μου.

Ανώνυμος είπε...

Βασιλική καλησπέρα, το τσέκαρα στον Κορρέ και από την εποχή του Ομήρου λέει ότι ήταν φιάλη, δεν ξέρω.

@αλλενάκι