01 Δεκεμβρίου, 2009

ΠΩΣ ΕΞΩΦΛΟΥΝΤΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ


Κανείς δεν έχει εφτελίσει την έννοια του ήθους όσο οι Ελλαδίτες πολιτικοί. Οι πολιτικοί παγκοσμίως ασχημονούν βάναυσα σε βάρος του συνοδοιπορούντος χυλού. Στις άλλες χώρες όμως δεν βαυκαλίζονται με δεκάρικους για "ύφος και ήθος της εξουσίας" ή για "επαναφορά του ήθους" στην πολιτική. Η περί ήθους μεγαλοστομία μοιάζει όμως να έχει μεγάλη πέραση στην Ελλάδα. Οι κάτοικοι του Ελλαδιστάν είναι προφανώς έτοιμοι να αποδεχθούν τα πάντα, αρκεί αυτά να λειτουργούν κάτω από την επίφαση ενός επίπλαστου "ήθους".

Η μιντιοκρατία των νταβατζήδων αποτελεί αναμφίβολα όγκο κοπριάς. Κάθε κακώς κείμενο διαθέτει όμως και τον ανάλογο πάτο. Οι διαθέτοντες κόκκον νιονιού είναι εις θέσιν να αντιλαμβάνονται ότι ο τελευταίος υπόνομος του ελλαδίτικου μιντιαλισμού αποτελείται από τα ρυπαρά μίντια του" ζούγκλα". Αυτός που δι επωνύμου υποβιβάζει το ωραιότερον των ανθέων στο επίπεδο του ζωικής προελεύσεως λίπασμα του, έβλαψε και υπέσκαψε όσο καμιά άλλη χαβούζα του μιντιαλισμού την ΝΔ. και το γόητρο του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, όσο κι αν μπλέχτηκε εκουσίως στα πλοκάμια της πλανηταρχίας, δεν έπαψε να διατηρεί κάποια στοιχεία καλής καρδιάς, ανθρωπιάς και ειλικρίνειας χαρακτήρος, με αποτέλεσμα να κερδίσει την συμπάθεια πληθώρας δεξιών και μη δεξιών, αλλά και να δεχθεί σωρεία χτυπημάτων κάτω από την μέση από τα απάνθρωπα κυκλώματα της υπερεξουσίας.

Το πλέον χυδαίο κτύπημα που δέχθηκε ο Κώστας Καραμανλής ήταν αυτό με το DVD. Ένα χτύπημα που υποβίβαζε την πολιτική αντιπαράθεση σε επίπεδο κλειδαρότρυπας. Ο "Μάκης" ήταν αυτός που φρόντισε αυτό το κτύπημα να έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες, όχι μόνο για τον ΚΚ. αλλά κυρίως για το κόμμα της ΝΔ. θέτοντας τον θεμέλιο λίθο χρονικά για την πτώση της από την κυβέρνηση. Προφασιζόμενος μια ενδομιντιακή διαφορά με τον Θέμο Αναστασιάδη, τον οποίο αποκαλούσε "κομιστή" φρόντισε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτός είχε τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από το στενό περιβάλλον του ΚΚ. κρυφίας απαλλαγής από αδίκημα απόκρυψης μεγάλου ποσού μαύρου χρήματος, για να παραδώσει το ψηφιακό δισκίο, που έκθετε δήθεν τον πρώην πρωθυπουργό. Με την ύπουλη δημοσίευση τηλεφωνικών συνομιλιών με τον βουλευτή Κουκοδήμο, παραβιάζοντας κάθε έννοια προσωπικού απορρήτου και σχέσεως προσωπικής εμπιστοσύνης, έγινε αιτία να παραιτηθεί αυτός από την ιδιότητα του βουλευτού της κοινοβουλευτικής ομάδος ΝΔ. Τραυματίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο πολύ επικίνδυνα την ισχνοτάτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της των 152 ψήφων, καθόσον το τρωκτικό του Μητσοτακέικου Τατούλης (αλλά και κάποιοι άλλοι) ροκάνιζε την κυβερνητική οριακή πλειοψηφία.

Τα σκοτεινά κυκλώματα που βρίσκονται πίσω από την προώθηση της ομάδος Σαμαρά - Αβραμόπουλου - Μιχαλολιάκου στα πράγματα της ΝΔ. φρόντισαν να εξαπολύσει ο εν λόγω ρύπος του μιντιαλισμού χυδαιοτάτη επίθεση επί προσωπικού εις βάρος της κ. Μπακογιάννη παραβιάζοντας κατάφωρα τον ποινικό κώδικα, για να προωθήσουν με τον γνωστό πάγιο υβριστικό τρόπο, του οποίου γίναμε μάρτυρες, την υποψηφιότητα του "κάργα πατριώτη" με αθέμιτα μέσα.

Ο κ. Σαμαράς φρόντισε να εξαργυρωθεί το γραμμάτιο, δίνοντας την πρώτη συνέντευξη τύπου μετά την εκλογή του στην θέση προέδρου της ΝΔ. στον ρύπο. Ευτελίζοντας εγκαίρως με την πρώτη του ενέργεια μετά την εκλογή πάσα έννοια ήθους. Επιβραβεύοντας αυτόν, που με χυδαία μέσα υπέσκαψε βάναυσα τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, την κυβέρνηση της ΝΔ. και την υποψηφιότητα της αντιπάλου του, για να γίνει ο ίδιος καρεκλάτος.

Η πρώτη ενέργεια υπέχει όμως και ζωτικά συμβολικό χαρακτήρα: Έπρεπε να περάσει στους υποστηρικτές - ψηφοφόρους της υποψηφιότητος του, μεγάλο μέρος των οποίων εμφορούνται από αγνές πατριωτικές διαθέσεις, το υποβαλλόμενο μήνυμα στο ασυνείδητο, ενός "πατριωτισμού" χωρίς αρχές, ήτοι σοβινισμού. Για να καταστούν αυτοί την κατάλληλο στιγμή υποχείρια των σχεδίων της πλανηταρχίας.

Άλλο το ήθος κύριοι και άλλο η καραμέλα.

Μποτίλια στο πέλαγος,
Διονύσιος Κλαδάς του Γεωργίου
απόγονος της οικογενείας Κλαδά (Ακροκονδύλου, Νικολάου, Λυκούργου)

4 σχόλια:

Ο νοών...νοείτω είπε...

Συντασόμενος πλήρως με την ανάρτηση, ευχαριστώ τις "καταστάσεις" που οδηγούν με αργό και βασανιστικό τρόπο την πορεία της σκέψης και του λόγου μέσα από συμπληγάδες διαδικτυακές.

Όσοι αργοκίνητοι προσπαθήσουν να περάσουν θα καταλήξουν χαλκομανίες στις πλαϊνές πλευρές.
Η φυσική κατάσταση της επικοινωνίας περνάει σε άλλο στάδιο.

Τα διαδικτυακά γυμναστήρια μπορεί να έχουν βάλει προσφορές, αλλά η άνευ αντικρύσματος πρόσβαση θα είναι πάντα ελκυστικότερη.

mnk είπε...

1) Δηλαδή, τον 152ο βουλευτή "της ισχνότατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των 152 ψήφων" (Κουκοδήμο) τον εξόντωσε ο "αντι-μητσοτακικός" Ζούγκλας. Ενώ ο 151ος βουλευτής "της ισχνότατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των 152 ψήφων" (Τατούλης) ήταν τρωκτικό του Μητσοτακέικου! Κάτι "συμμετρικές" συμπτώσεις!

2) Η "χυδαιώτατη επίθεση επί προσωπικού εις βάρος της κ. Μπακογιάννη", από τον ζούγκλα, την έβλαψε ή την ωφέλησε επικοινωνιακά; Προκάλεσε, στον μέσο άνθρωπο, αισθήματα συμπάθειας ή αντιπάθειας για το άτομό της;

3) Σε ποιον δημοσιογράφο θα ήταν θεμιτό, κατά την γνώμη σου, να δώσει ο Σαμαράς "την πρώτη συνέντευξη τύπου μετά την εκλογή του στην θέση προέδρου της ΝΔ";

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ συμφωνώ με την ανάρτηση.

Πιστεύω ότι η απελπισία του κόσμου και η ανάγκη να βρουν έναν τίμιο πολιτικό στον οποίο να εναποθέσουν τις ελπίδες τους ήταν το κίνητρο και το δόλωμα που χρησιμοποίησε ο Σαμαράς με επιτυχία.

Ο Σαμαράς έχοντας μελετήσει το Μητσοτακέϊκο επί πολλά έτη, έχει καταφέρει να είναι ακόμα χειρότερος, πονηρότερος και δραστικότερος από αυτούς. Το έδειξαν και τα αποτελέσματα άλλωστε.

Οι νεοδημοκράτες νομίζουν ότι έγινε η υπέρβαση από το πουθενά, και ότι από την Δευτέρα είναι πλέον μέλη ενός καθαρού, νέου κόμματος που προέκυψε από παρθενογέννεση και δεν έχει σχέση με τις διαπλοκές των τελευταίων 30, για να μην πω 50 ετών.

Δεν έχουν καταλάβει ότι ο Σαμαράς είναι γέννημα-θρέμα της παλιάς δεξιάς και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα παρά μόνον κάπιοι επουσιώδεις εσωτερικοί συσχετισμοί.

ο Μήτσος

Ανώνυμος είπε...

δεν διάβασα τη συνέντευξη γιατί ενημερώνομαι σχεδόν αποκλειστικά από το διαδίκτυο, αλλά η Μπακογιάννη πήρε 300.000 ψήφους που αναλύονται εύκολα οι ηλικίες, τα στρώματα, το φύλο κτλ., not bad at all ...

και ο Σαμαράς πήρε 380.000 ψήφους

θεωρώ πάντως ότι η κάμερα της Ζούγκλας του την είχε στημένη από έξω, αν δεν είχε απαντήσει τώρα θα έλεγαν ότι είναι ακατάδεχτος

τα υπόλοιπα περιμένω να τα διαβάσω από σένα
καλή σου μέρα,
@αλλενάκι