09 Δεκεμβρίου, 2009
ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΑΣ; ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΦΙΛΟΥ
Πρόθεση μου στάθηκε να προσανατολίζεται αυτή η σελίδα κατά το δυνατόν σε κριτικό περιεχόμενο. Κύριος στόχος της οφείλει να είναι η αναζήτηση δεδομένων και όχι η προβολή πακτωμένων απόψεων. Σε αυτή την βάση τα σχόλια που ελέγχουν συμβάλουν σημαντικά σε αυτήν την προοπτική.
Ο αγαπητός φίλος ΟΡΓΗ με ένα μεστό και αρκετά διεξοδικό σχόλιο αντιπαρατίθεται στην άποψη της προηγούμενης ανάρτησης, ότι η πτώση της κυβέρνησης υπό τον Κ. Καραμανλή αποτέλεσε ένα από τους δυο βασικούς στόχους αυτών που κλιμάκωσαν τα έκτροπα τον παρελθόντα Δεκέμβριο.
Επειδή η προσπάθησε στην κριτική του απέναντι στην πρωθυπουργική πρακτική του Κ. Καραμανλή να συμπεριλάβει αρκετά σημεία που θεωρεί ενδεικτικά της ανεπάρκειας, των αδυναμιών και των κακών επιλογών του, νομίζω ότι αυτή αξίζει να προβληθεί, ως βάση προβληματισμού.
Στην προηγούμενη αναφορά εντόπισα το συγκεκριμένο ζήτημα σε σχέση με τα έκτροπα, χωρίς ακόμη να υπεισέλθω. Τόσο η άποψη που θεωρεί την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης ως αποτέλεσμα υπόθαλψης και συνωμοσιών, όσο και η αντικρουόμενη, που πρεσβεύει ότι αυτή η κυβέρνηση κατέρρευσε υπό το βάρος της δικής της μεγάλης ανεπάρκειας, έχουν πολλούς υποστηρικτές. Ενώ έχει χυθεί αρκετό μελάνι για την αντίστοιχη θεματολογία, δεν έχει διεξαχθεί μια συστηματική συζήτηση πάνω στο θέμα. Τις περισσότερες φορές που αναπτύχθηκαν σχετικές επιχειρηματολογίες, θεώρησαν το ζητούμενο συμπέρασμα ως δεδομένη βεβαιότητα, για να υποστηριχθούν περαιτέρω συλλογισμοί.
Κατά καιρούς έτυχε να τοποθετηθώ τόσο εδώ, όσο και με σχόλια σε άλλες σελίδες σε αρκετά ζητήματα που αφορούν την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα. Στα πλαίσια αυτών των τοποθετήσεων έχω παραθέσει αναλυτικά και την άποψή μου στο συγκεκριμένο θέμα. Επειδή όμως τα στοιχεία που την συνθέτουν καταχωρήθηκαν αποσπασματικά και με ευκαιριακό τρόπο, έκρινα σκόπιμο ότι είναι φρόνιμη μια συνοπτική παράθεση, που συγκεφαλαιώνει σκόρπιες τοποθετήσεις, οι οποίες όμως νομίζω ότι ιδωμένες στο σύνολο τους συγκροτούν μια σχετικά πλήρη απάντηση στο ζητούμενο.
Στο κλείσιμο της προηγούμενης ανάρτησης έθεσα σκόπιμα με προκλητικό τρόπο το θέμα της - κατά την άποψή μου - ανατροπής του Κώστα Καραμανλή. Με αυτήν την έννοια δεν με εκπλήσσει εάν αυτό προσέκρουσε στις απόψεις και τις αντιλήψεις κάποιων φίλων, διότι ήταν ηθελημένο και σκόπιμο, ώστε να ενισχυθεί ο διάλογος.
Πριν όμως τοποθετηθώ, παραθέτω τις αντιρρήσεις του καλού μου φίλου ΟΡΓΗ:
Φίλε μου γράφεις:
"Όμως με τα συγκεκριμένα γεγονότα δρομολογήθηκαν δυο στόχοι:
1. Η πτώση της κυβέρνησης υπό τον Κώστα Καραμανλή......"
Και εγώ όποτε διάβαζα κάτι αντίστοιχο δεν έπαψα να αναρωτιέμαι γιατί να ήθελαν την πτώση του ΚΚ αυτός δεν είναι πού
1) στο σχέδιο ΑΝΑΝ είπε ότι τα "θετικά είναι περισσότερο από τα αρνητικά σημεία"?
2)Δεν αποδέχτηκε την επίσκεψη του Ερντογάν στην Θράκη "στους Αδελφούς του τούρκους" όπως τους έλεγε 2 μήνες μετά την εκλογή του το 2004?
3)Δεν έχρισε την Ντόρα υπουργό Εξωτερικών αν και ήξερε τις δηλώσεις της υπέρ του ΑΝΑΝ αλλά ας πούμε δεν πειράζει υπήρχαν οι εσω-κομματικές ισορροπίες που έπρεπε να κρατησει στην αρχή αλλά μετά γιατί δεν την καρατόμησε (αντι-πυραυλική, αναγνώριση του Κόσσοβο κλπ.)
3)Ποιός ο λόγος της κουμπαριάς με τον Ερντογάν (αντε να πούμε στο πλαίσιο φιλίας όπως το ζεμπέκικο του ΓΑΠ) αλλά τι την ήθελε την επίσκεψη στην Τουρκία ενώ δεν την είχε επισκεφθεί Έλληνας Πρωθυπουργός από το 1959 και προσκύνησε το μνημείο του Κεμάλ
4) Δέχτηκε να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας το 2006 χωρίς καμία προϋπόθεση από μεριάς μας π.χ. άρση του casus beli, υφαλοκρηπίδα κλπ.
5) Υπογράφει τη σύμβαση πλαίσιο των Αγωγών με Ρωσία και παγώνει οποιαδήποτε εξέλιξη αυτών δηλ. τις επι-μέρους συμβάσεις για την υλοποίηση του Εργου
6) Του πετάει στα μούτρα ο Σρέντερ την λέξη Μακεδονία σε συνάντηση και δεν τον διορθωνει, το ίδιο κάνει και ο Πούτιν και αυτός στον κόσμο του παρουσία δημοσιογράφων….
7) Για πρώτη φορά η Ελλάδα δέχεται Τούρκους δασκάλους και τουρικά βιβλία ενώ έχουμε μειονότητα μουσουλμανική
8) Επί των ημερών του διαλύθηκαν τα σύνορα και η εισροή λαθρο-μεταναστών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ποτέ δεν ενεργοποίησε την συμφωνία του 2003 μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας για επανα-εισροή στην Τουρκία, ποτέ δεν το έθεσε στην ΕΕ
9) Σκάνδαλο υποκλοπών!!!!! στο αρχείο. Τον εκβίαζαν? ας έβγαινε και να έλεγε παραιτούμαι κ εκβιάζομαι όλος ο κόσμος ήταν μαζί του, η απραξία δεν δικαιολογείται και τελικά όπως αποδείχθηκε και σε άλλα λιγότερα καυτά θέματα ότι έτσι είναι ο τύπος του και δεν οφειλόταν σε κανένα εκβιασμό
10) Οι πράκτορες αλώνιζαν όλη την επικράτεια και η ΕΥΠ χρησιμοποιείται για τηλ. υποκλοπές στις γκόμενες των υπουργών (μην τους κερατώνουν), σε απόλυτο νιρβάνα και ξεχαρβάλωμα και η υπηρεσία της ατι-τρομοκρατικής (πληρώσαμε πάρα πολλά για 150-200 περιπου άτομα αν θυμάμαι καλά να εκπαιδευτούν στο εξωτερικό)
11) Άδεια ατζέντα, ο Πρωθυπουργός με τα λιγότερα ταξίδια στα φόρουμ του Εξωτερικού, παντελής απουσία της Ελλάδας από ΕΕ κ αλλού. Μόνο στα απολύτως απαραίτητα
12) Άκουσες τίποτα 5,5 χρόνια για την Κύπρο και την Ελλάδα στο πλευρό της??? Πρώτη φορά δεν υπήρχε αυτή η Ελλάδα αλλά μόνο Ταλατ – Χρυστόφιας κ Τουρκία
13) Εργασιακό ωράριο πρωθυπουργού 9:30-14:00!!! ακόμα και ο δημόσιος υπάλληλος που τόσο βρίζουμε έχει 7:30-2:30
14)α)Επί ημερών του ο κόσμος καταχρεώθηκε με το ξεσσάλωμα των τραπεζών, ακόμα κ επί Σημίτη έπαιρνες δάνειο έως 24,000 ευρώ ότι άλλο ήθελες να αγοράσεις έπρεπε να είναι από δικά σου κεφάλαια.
β)Τα καρτέλ μεγαλούργησαν εις βάρος του απλού κόσμου
γ) η φορολογική ψαλίδα αντιστράφηκε εις βάρος των κατώτερων τάξεων κλπ.
με λίγα λόγια διαλύθηκε η ραχοκοκαλιά των μικρο-μεσαίων
15) Από την σύσταση του ελληνικού κράτους το έλλειμμα ήταν έως το 2004, 170 περιπου δις και μέσα σε 5,5 χρόνια το διπλασίασε ενώ ήταν η χώρα μας 2 φορές υπό επιτήρηση και χωρίς κανένα μεγάλο Έργο (εκτός του Μαλιακού) αντίθετα πουλήθηκαν ΟΤΕ, Ολυμπιακή κλπ.
16) Σε μία νευραλγική γεωγραφική θέση όπως την Ελλάδας είναι ποτέ δυνατόν να παραδίδεις το μανατζμεντ του ΟΤΕ (και με αστείο τίμημα) ενώ πριν λίγα χρόνια είχε φροντίσει αυτός ο οργανισμός να εξαπλωθεί γύρω από το μουσουλμανικο τόξο? δηλ. εξαγορά του Αρμένικου, Ρουμάνικου, διείσδυση στη ΦΥΡΟΜ κλπ. και ενώ ο ελληνικός λαός πλήρωσε την εξάπλωση και ενώ έγινε η απόσβεση κ θα είχαμε πλέον και υψηλά κέρδη εκτός της "στρατηγικής" υπεροχής στο χώρο τον πουλάς για πλάκα???
17) Ετοιμάζεσαι να πουλήσεις το νερό της Μακεδονίας ενώ γνωρίζεις ότι το νερό είναι από τα κρίσιμα θέματα αν τον κόσμο και εκεί θα παιχτεί τα επόμενα χρόνια η ανεξαρτησία του κάθε κράτους ??
19) Φτάνει τουρκική φρεγάτα έως την Τζιά και δεν ανοίγει μύτη? Επιτρέπουμε την κάθοδο υπουργικού αεροπλάνου της ΦΥΡΟΜ στην Κέρκυρα με τα διακριτικά Δημ. της Μακεδονίας. Επιτρέπουμε διέλευση της Τουρκικής αεροπορική εταιρίας Πηγασος μέσω Αθήνας για τα κατεχόμενα!!! (ευτυχώς αντέδρασαν οι κύπριοι
20) Οι παραβιάσεις στο Αιγαίο την τελευταία 5ετία έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, καμία ενίσχυση της άμυνας και ξεχαρβάλωμα όλων των μονάδων εκτός των Αθηνών όπου έχει ενισχυθεί με πλήθος από στρατευμένα νιάτα
21) Δεν υπάρχει οικονομικός δείκτης δηλ. ποσοτικό κριτήριο αλλά και ποιοτικό που η Ελλάδα να μην έχει κατρακυλήσει στον πάτο
22) Σε έρευνα το 2004 το σεντιμεντ-ψυχολογικό των Ελλήνων ήταν πρώτο ανάμεσα στην Ευρώπη και το 2009 τελευταίο, μεγάλο θέμα το σεντιμεντ για την οικονομική μηχανή ενός λαού αλλά κ την κοινωνική συνοχή του
κλπ. κλπ. κλπ. αυτά είναι μερικά που άμεσα σκέφτηκα χωρίς να αναφέρω τα σκάνδαλα μιας και πάντοτε είχαμε
ΑΛΛΑ φίλε μου πέσμου που στο καλο εμπόδισε ο ΚΚ το "αισχρό" κεφάλαιο όχι την υγιή ελεύθερη αγορά ώστε να θέλουν να τον ρίξουν?
Που χάλασε χατίρι και όρθωσε το ανάστημα του σαν Πρωθυπουργός της χώρας ενάντι των ξένων συμφερόντων?? (στο βέτο του Βουκουρεστίου? εκτός από τους Οικολόγους αν ήταν κυβέρνηση ακόμα κ ο ΣΥΡΙζα θα έλεγε όχι από την στιγμή που έχει εναν Κουβέλη στις τάξεις του)
Που στο καλό βγήκε μπροστά μία φορά ΕΚΤΌς ΑΠΌ ΤΟ ΝΑ ΚΑΛΎΨΕΙ τα ρεμάλια τους υπουργούς του???
Ξέρεις πολύ καλά ότι όταν διαλύεις την οικονομία σου μετά δεν έχεις κανένα διαπραγματευτικό πλεονέκτημα και είσαι ευάλωτος στα ξένα συμφέροντα. Απόδειξη ότι γίνεται αυτές τις μέρες με τους Διεθνής Οίκους αξιολόγησης και ακόμα δεν άρχισαν μία προ-γευση μας δίνουν. Ξέρεις τι είναι να διαλύεις την οικονομία της χώρας σου από κακοδιαχείριση και μόνο πρίν ακόμα εμφανιστεί η παγκόσμια κρίση??? Δήλωση Αλογοσκούφη τον Ιούνιο του 2008 «πιάσαμε πάτο» και με τον Αλμούνια να τον ξεσκίζει λέγοντας «τα δικα σας ελλείμματα δεν έχουν σχέση με την κρίση»!!
Και αυτός ο άνθρωπος τσάκισε την οικονομία της χώρας, τσάκισε την μικρο-μεσαία τάξη είτε μισθωτούς είτε οικογενειακές επιχειρήσεις, τσάκισε την ψυχολογία του Έλληνα και την κοπάνησε νύχτα.
Πραγματικά κάθε φορά που διαβάζω ότι οι ξένες δυνάμεις τον χτυπούσαν απορώ γιατί να το έκαναν, ο άνθρωπος έστρωσε με την αδιαφορία του κόκκινο χαλί σε ότι εχθρικό μέτωπο είχε η Ελλάδα. Και ας πούμε ότι ναι οι ξένες δυνάμεις ήθελαν την πτώση του αυτός σαν Πρωθυπουργός γνωρίζοντας ότι οι «θέσεις» του (???) δεν θα ήταν αρεστές ΤΙ ΕΚΑΝΕ για να θωρακίσει την χώρα απέναντι στις «επιθέσεις»?????
ΟρΓη
Δεκέμβριος 09, 2009
Νομίζω ότι ι φίλος ΟΡΓΗ δομεί τα επιχειρήματα της άποψης που εκπροσωπεί - η οποία είναι όμως όχι μόνο ευρέως διαδεδομένη αλλά ίσως αυτή που κυριαρχεί με την μια ή άλλη χροιά - αρκετά εύστοχα και διεξοδικά.
Όλα τα επί μέρους επιχειρήματα που προβάλει είναι στον ένα ή τον άλλον βαθμό ορθά. Και το χειρότερο συνθέτουν μια ισχυρή πλευρά της επικίνδυνης κακοδαιμονίας που όχι μόνο μας ταλανίζει, αλλά μας απειλεί αδυσώπητα. Γιατί τότε διαφωνούμε στο συμπέρασμα και μάλιστα αντιδιαμετρικά;
Νομίζω, ότι όσοι γνωρίζουν τις απόψεις και τα γραφόμενα μου - έστω και σε μικρό βαθμό - πολύ δύσκολα μπορούν να μου αποδώσουν διάθεση να είμαι απολογητής της εξουσίας, ο οποίος επιχειρεί έντεχνα να παρασύρει άλλους σε φιλοκυβερνητικές θεωρήσεις και απαλλαγή της πρώτης από τις αντιλαϊκές της ευθύνες.
Όμως ταυτόχρονα ίσως έχουν διαπιστώσει οι φίλοι επισκέπτες, ότι τολμώ συχνά να βαδίζω σε έντονα σε προσωπικούς δρόμους, που αμφισβητούν τα αυτονόητα και τον κοινωνικό μύθο. Δεν ικανοποιούμαι εύκολα με αντιλήψεις που κυριαρχούν και επιχειρώ συχνά μια αποστασιοποιημένη θεώρηση της πραγματικότητας, εμμένοντας περισσότερο στα ερωτήματα, παρά στις απαντήσεις.
Μια λέξη που βασανίζει σχεδόν πάντοτε, είναι η λέξη ΓΙΑΤΙ. Όλες οι υπόλοιπες κατά βάση ικανοποιούν.
Κατά κανόνα η εξουσία δεν δίνει μονομερείς απαντήσεις στα ζητούμενα. Με βάση την δυαρχική, αντινομιακή της φύση, θέτει η ίδια διλήμματα, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ. Δίνοντας η ίδια έντεχνα εσφαλμένες απαντήσεις και για τις δυο διαφορετικές πλευρές των διλημμάτων που κατασκευάζει, αποσκοπεί να εγκλωβίσει την λογική του μέσου ανθρώπου μέσα σε σχήματα, που παραποιούν την πραγματικότητα.
Με αυτό τον τρόπο κατασκευάζονται ολόκληρες διενέξεις, διελκυστίνδες, συγκρούσεις και κάθε είδους αντιπαρατιθέμενες απόψεις, όπου με τον ταυτόχρονο έλεγχο και των δυο αντιπαρατιθέμενων μερών, επιχειρείται η επιβολή συνολικού ελέγχου και διαστροφής της πραγματικότητας.
Ότι τα περισσότερα επιχειρήματα που δρομολογούνται, ανταποκρίνονται κατά κανόνα σε ισχύοντα δεδομένα, αποτελεί το μεγάλο ατού της παραπληροφόρησης. Γι αυτόν τον λόγο επιστρατεύονται τεράστια επιτελεία ειδικών αναλυτών, επικοινωνιολόγων, δημοσιολόγων, δημοσιογράφων, καθηγητών, show masters, "ερευνητών", "φιλοσόφων", αλλά και κάθε είδους καφενόβιων ψιθυριστών και ανθρώπων "της διπλανής πόρτας" με πλήρη "άποψη".
Συχνά οι απόψεις που προβάλλω, μοιάζουν να πλησιάζουν προς κάποια από τις δοτές απαντήσεις στα στημένα διλήμματα. Εάν προσέξει όμως κάποιος περισσότερο, ίσως παρατηρήσει, ότι πάγιο μέλημα μου είναι να προσπαθώ να είμαι αυστηρά προσωπικός και ότι η εξωτερική ομοιότητα, που ίσως είναι συχνά διαπιστώσιμη, εδράζεται σε μια διαφορετική πιο ιδιόρρυθμη συλλογιστική, η οποία πασχίζει να διαρρηγνύει τα δοτά σχήματα.
Πριν όμως υπεισέλθω στην στήριξη του συμπεράσματος που θεωρώ ορθό, θα ήθελα να διαφοροποιηθώ απέναντι στα επιχειρήματα που κυριάρχησαν στην πορεία υποστήριξης αυτού του συμπεράσματος.
Αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι ο Κ. Καραμανλής αποτέλεσε στόχο πολύ ισχυρών κυκλωμάτων συμφερόντων, τα οποία κλιμάκωσαν την πτώση του, επειδή έθιξε με την πολιτική που ακολούθησε κάποιες επιδιώξεις τους, είναι κυρίως δεξιοί, όπως η ιστοσελίδα politis.gr. Πέραν όμως των δεξιών, αυτή η άποψη υποστηρίχθηκε και από τμήματα του γενικότερου χώρου αναζήτησης, που δεν διακρίνεται από συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, όπως το περιοδικό "Τρίτο Μάτι".
Όλοι όμως, αναξαρτήτως προελεύσεως, πρόβαλαν τα ίδια βασικά επιχειρήματα, όσα αφορά μια υποτιθέμενη ρήξη του Κ. Καραμανλή με δυνάμεις του κατεστημένου. Με αυτά τα επιχειρήματα διαφωνώ πλήρως. Αυτά συνοψίζονται στις εξής επιλογές:
1. Μη ανοιχτή αποδοχή του σχεδίου Ανάν
2. Αγωγοί
3. Βέτο στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ
4. Εκχώρηση των λιμένων στους Κινέζους
Όλα τα ανωτέρω επιχειρήματα τα θεωρώ εσφαλμένα. Φρονώ ότι ο Κ. Καραμανλής με τις συγκεκριμένες επιλογές του δεν έθιξε στο ελάχιστο τα κατεστημένα συμφέροντα σχετικά με αυτά.
Τουλάχιστον όσο αφορά το σημείο 4., την εκχώρηση των λιμένων στους Κινέζους, έχω κάνει πρόσφατα δυο αναρτήσεις. Σε αυτές έχω καταδείξει ότι η εκχώρηση έγινε βάσει των γενικότερων σχεδίων της πλανηταρχίας και υποθάλπτει απροκάλυπτα τα Ελλαδικά συμφέροντα. Αποτελεί παραχώρηση στην διεθνή μαφία με άνωθεν εντολή και με στόχο την διάλυση των Ευρωπαϊκών οικονομιών με στόχο την επιβολή της Κίνας ως μελλοντικού πρωτοπαλίκαρου του κράτους μεγάλου αδελφού, που σχεδιάζουν οι διεθνείς εξουσιαστές.
Όσο αφορά το σχέδιο Ανάν πιστεύω, ότι τα ανθελληνικά κυκλώματα που το κατασκεύασαν και το έθεσαν σε διαδικασία, ποτέ δεν πίστεψαν ότι αυτό είχε με τον Τάσο Παπαδόπουλο, ως πρώην αγωνιστή της ΕΟΚΑ, την παραμικρή ελπίδα να γίνει αποδεκτό. Επειδή δεν είναι τα κυκλώματα του κατεστημένου καθόλου αφελή και γνωρίζουν πολύ καλά που αποσκοπούν, ο λόγος που εκπόνησαν και έθεσαν σε κίνηση το συγκεκριμένο σχέδιο ΗΣΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΧΕ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ. Διότι η αποδοχή του μπορεί να ήταν για τον Ελληνισμό θανατηφόρα, αλλά και η απόρριψη του μονομερώς από τους Ελληνοκύπριους τους έδωσε επιχειρήματα σχετικής αποενοχοποίησης της Τουρκίας, στο ποσοστό που οι κάτοικοι του βορείου τμήματος - εξισλαμισμένοι Έλληνες, εξισλαμισμένοι έποικοι και τουρκικός στρατός κατοχής - ψήφισαν υπέρ του σχεδίου, δείχνοντας υποτιθέμενη (για τους μη ενημερωμένους τρίτους) διάθεση συμβιβασμού.
Κάτι ανάλογο ισχύει και με το βέτο στο Βουκουρέστι, ενάντια στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ο Κ. Καραμανλής μπορεί να είχε στην προκειμένη περίπτωση την εσφαλμένη εντύπωση, ότι με την συγκεκριμένη επιλογή του υπηρετούσε υψηλό πατριωτικό καθήκον. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΕΤΟ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΗΘΕΛΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΔΙΟΤΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ" ΑΛΒΑΝΙΑΣ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν ώστε να μην επιλυθεί η αντίθεση με την ονομασία, για να ενισχύεται ο αλυτρωτισμός τους. Με την διάλυση των Σκοπίων και τον προγραμματισμένο διαμελισμό τους, θα γεμίσουν την Βόρειο Ελλάδα με ένα εκατομμύριο "αλύτρωτους" σκοπιανούς πρόσφυγες, με στόχο την μελλοντική της απόσχιση και ανεξαρτητοποίηση.
Όσο αφορά τους αγωγούς, αυτά αποτελούν συμπεφωνημένα πράγματα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας προ πολλού. Η συγκεκριμένη ένταξη της Ρωσίας στον διεθνή καταμερισμό της εργασίας μέσω των ενεργειακών αποθεμάτων της, αποφασίστηκε ήδη στις διαπραγματεύξεις μεταξύ του γέρου Μπους και του Γκορματσόφ. Δεν πήραν οι ΗΠΑ τον έλεγχο των πετρελαίων της Κασπίας και ένα σωρό άλλα, χωρίς αντάλλαγμα και παραχωρήσεις.
Μα εάν έχουν έτσι τα πράγματα, τότε γιατί κλιμάκωσε το κατεστημένο την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, και μάλιστα με απαράδεκτα πλήρως απαξιωτικό τρόπο, στο ποσοστό που αυτός προέβη σε παραχώρηση όλων όσων του ζητήθηκαν, όπως επιμένω να ισχυρίζομαι;
Αυτό έχει να κάνει συν τοις άλλοις κυρίως με το μπάχαλο διάλυσης που επιφυλάσσεται στο επόμενο μέλλον, και που κάποιοι ονόμασαν παραπλανητικά, προβαίνοντας σε οργουελικού τύπου διαστροφή της γλώσσας, "Νέα Μεταπολίτευση". Πράγματι ο κύκλος της μεταπολίτευσης θα κλείσει με εντολή της εξουσίας πολύ σύντομα. Αυτό όμως που πρόκειται να ακολουθήσει, θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα και καταστροφές.
Αλλά επί του συγκεκριμένου θα συνεχίσω - Θεού θέλοντος - σύντομα.
Συνεχίζεται...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου