27 Ιανουαρίου, 2008

ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ


ΜποΣτοΠελ, "Η αλήθεια βαραίνει"


"Υμείς εσταί το Άλας της Γης"
Προτροπή του Ευαγγελίου

"...τα δε δικαστήρια μισθοφόρα κατέστησε Περικλής,
και τούτον δη τον τρόπον έκαστος των δημαγωγών προήγαγεν
αύξων εις την νυν δημοκρατίαν."
Αριστοτέλης, "Πολιτικά", Β12


Θεωρώ απαράδεκτη παράλειψη από μέρους μου ότι στο σημείωμα με τίτλο " Η κραυγαλέα σιωπή των αμνών", που αφορούσε τη διάβρωση των δικαστικών και την επιβεβλημένη στρέβλωση στην απόδοση δικαιοσύνης, δεν έκανα μνεία στον επικεφαλής της "αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος" κ. Γ. Ζορμπά.

Η αναφορά στον κ. Ζορμπά ήταν ζωτικά απαραίτητη:

Ενώ επιχείρησα στο εν λόγω σημείωμα σαφή διαχωρισμό, μεταξύ των διεφθαρμένων "λειτουργών", που έχουν υποβιβάσει τη δικαιοσύνη σε παραμάγαζο του εγκλήματος και αυτών που επάξια φέρουν τον τίτλο τους και μοχθούν για την επιβολή των νόμων, μέσα σε ιδαίτερα αντίξοες συνθήκες, δεδομένου ότι οι αντίπαλοι τους δεν περιορίζονται στα κλασσικά κυκλώματα του εγκλήματος, αλλά ελλοχεύουν στα πλέον ευαίσθητα κέντρα των κρατικών και των κυβερνητικών μηχανισμών, η αναφορά στον κ. Ζορμπά αφορά τον πλέον συνυφασμένο με την επικαιρότητα, αδιάβλητο, ευσυνείδητο και γενναίο δικαστικό λειτουργό.

Η προσφορά του κ. Ζορμπά στο Πανελλήνιο είναι αυτή τη στιγμή, που πλείστοι όσοι τιμηταί του συστήματος αποκαλύπτονται ως ιδιοτελείς και μικροπρεπείς φανφαρόνοι της δήθεν αξιοπρέπειας και της διαφάνειας, αποφασιστικής σημασίας. Διότι καταδυκνύει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Έτσι διασώνει, μαζί με την αρρωγή κάθε άλλου ευσυνείδητου λειτουργού και κάθε ευσυνείδητου πολίτη, τους θεσμούς από τον κίνδυνο της πλήρους απαξίωσης, που κάποιοι κλιμακώνουν με σύστημα.

Οι " πολιτικοί της κουτάλας", όπως τους χαρακτήρισε στις Λατινιαμερικάνικες μπανανίες ο Πάμπλο Νερούντα, μπαχαλοποιούν και σπιλώνουν θεσμούς και αξίες. Παρουσιάζονται αρχικά με μεγαλόστομες διακηρύξεις ενάντια στην ρεμούλα, κακοδιαχείρηση και κλεψιά των προκατόχων τους. Μόλις όμως υφαρπάξουν με τα εκλογικά τερτύπια τη διαχείρηση των κοινών, η αδηφάγα βουλημία τους και ο στρεβλός τους χαρακτήρας, τους ωθεί σε ακόμα χειρότερη και πλέον σκανδαλώδη διαχείρηση από τους προκατόχους τους. Πολλοί από αυτούς που τους υποστήριξαν, ήλπησαν σε μια καλυτέρευση. Η ακόμη μεγαλύτερη χειροτέρευση όμως, που αυτοί επέβαλαν, οδηγεί σε μοιρολατρία και απαξίωση.
Τα ξένα κέντρα, που βρίσκονται όμως πίσω τους, δεν επιδιώκουν κύρια την καταλήστευση, αλλά τον πλήρη εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού.
Με την καταστροφή της ιστορικής του μνήμης, την κατάργηση της εθνικής του ταυτότητος, την αλλοτρίωση των αρετών που απόκτησε με αίμα στη δύσκολη πορεία του. Για την μετατροπή του σε εθνικό και κοινωνικό ανδράποδο, σε μισθοφόρο της "νέας τάξης'.
Και η απαξίωση των πάντων αυτή την προοπτική εξυπηρετεί.
Βάζοντας αυτοί που κινούνε τα νήματα, τα ενεργούμενα δίποδά τους να τσακώνονται για το ποιός θα πρωτοαρπάξη τα περισσότερα, διαλύουνε και διαβρώνουν μεσοπρόθεσμα, αξίες, θεσμούς, συνειδήσεις.

Έτσι οι έντιμοι, οι αδιάφθοροι, οι αγωνιζόμενοι εν τέλει δικαστικοί λειτουργοί, δεν είναι απλά και μόνο ευσυνείδητοι επαγγελματίες, αλλά και εθνικοί και κοινωνικοί ευεργέτες.
Διότι αυτοί σήμερα αποτελούν εθνικά και κοινωνικά πρότυπα, που πιστοποιούν ότι η πολιτισμένη κοινωνία δεν αποτελεί ουτοπία, αλλά στόχο που υπηρετούν συγκεκριμένα οι θαρραλέοι και έντιμοι κρατικοί λειτουργοί.
Μας πείθουν ότι δεν είναι η ιδέα του κράτους, οι αναγκαιότητα οργάνωσης της κοινωνίας, αυτό που φταίει, αλλά τα μιασματικά κολλητάρια και ο μικρόψυχος συρφετός που σέρνουν.

Αυτοί οι άνθρωποι, που πασχίζουν να διασώσουν το γόητρο της δικαιωσύνης, πρέπει να μας αισθάνονται δίπλα τους. Αγωνίζονται για την κοινωνία και αυτή υποχρεούται να τους στηρίζη ενεργά και να εκδηλώνη το σεβασμό της και τη διάθεση αυτοθυσίας για την προάσπιση του έργου τους και τη διαφύλαξη των νόμων, των θεσμών και των κοινωνικών αξιών. Και αυτό αποτελεί αγαπητοί φίλες και φίλοι, όχι μόνο στοιχειώδη υποχρέωση μας απέναντι στο σύνταγμα, αλλά και βάση επιβίωσης, για όσους δεν προσβλέπουμε στην επιβεβλημένη αποκτήνωση των απέραντων Ζωνιανών.

Ο κ. Ζορμπάς βάλλεται ύπουλα και έχει μπεί στο στόχαστρο κυκλωμάτων που νέμονται παράνομα το κράτος.
(Επί του συγκεκριμένου ακολουθεί ιδαίτερο σημείωμα).

Συμπαράσταση στον κ. Ζορμπά με όλα τα παρεχόμενα νόμιμα μέσα.

Ζήτω η έντιμη δικαιωσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: