29 Σεπτεμβρίου, 2007

ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ NA EΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΛΑΟ


Στο τρέχον τεύχος του περιοδικού "ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ" υπάρχει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο για τις πρόσφατες πυρκαγιές. Πέρα από τις πολιτικού χαρακτήρα εκτιμήσεις του αρθρογράφου - απέναντι στις οποίες διατηρώ διφορά φάσεως - τα θέματα που θίγονται και που αφορούν την ουσία των πυρκαγιών, όπως τα κίνητρα, οι τρόποι εμπρησμού καθώς και οι συνέπειες εχουν τεθεί πράγματι με πρωτοποριακά τολμηρό και κατά συνέπεια υπεύθυνο ως προς τις συνέπειες τρόπο. Το ανοιχτό πνεύμα που διέπει το περιοδικό εξοπλίζει αφετηριακά τη σκέψη τόσο των αρθρογράφων, όσο και των αναγνωστών να λειτουργήση. Πέρα από μισόλογα και την τετριμένη αναπαραγωγή του Μatrix επιχειρούνται θαρραλέες και διεισδητικές προσεγκίσεις, που ευτυχώς σήμερα πλέον χαρακτηρίζουν συνολικά τον έντυπο χώρο της επάξια λεγόμενης αναζήτησης. Στο μεγάλο θέμα των πυρκαγιών σκοπεύω να επανέλθω, ως εθελοντής πυροσβέστης κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιας της Πεντέλης το 1995.
Σ' αυτό το σημείωμα θέλω να παραμείνω σε μία αναφορά που γίνεται στο εν λόγω άρθρο σε μια προφητεία του Νοστραδάμου. Η αντίστιχη στροφή (C5:Q90) κάνει λόγο για "καταστροφή και λοιμό στήν Πελοπόννησο τον 21ο αιώνα". Η συγκεκριμένη έκφραση που χρησιμοποιεί ο Νοστράδαμος είναι: "PESTE PAR FAUX CONNISE - πανούκλα από πύρηνη σκόνη".
Στα χθεσινά δελτία ειδήσεων μεταδόθηκε ότι το νερό έχει δηλητηριαστεί στην Πάρνηθα μετά τις πυρκαγιές. Αντίστοιχο δημοσίευμα υπάρχει και στην Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" για δηλητηριασμό των υδάτων σε περιοχές της Μεγαλόπολης. Έτσι διαφένεται η επόμενη φάση του σχεδίου της διαδικασίας του "τσακίστε τους γιατί είναι λαός ατίθασος", που διακύρηξε ο Χένρυ Κίσσιγκερ.
Αφού τους καίμε ρίχνουμε και το δηλητήριο. Φυσικά είναι αναμενόμενο να βγούν και να αναλύσουν κάποιοι που ενεδύθησαν τη ρόμπα της επιστημονικοφανούς μπουρδολογίας γιατί ο δηλητηριασμός των υδάτων αποτελεί φυσικό επακόλουθο των πυρκαγιών. Όπως και ο υπουργός που ξεστόμησε το περίφημο "καήκανε και κάτι δέντρα" να το σημπληρώσει με το "τρυπήσανε και κάτι χιλιάδες στομάχια".
Σε ανάλογες καταστάσεις εντεινόμενων δεινών φέρνω αυτό που μου είπε πριν είκοσι χρόνια ο γέροντας στην Κύπρο:
"- Να μη σκιάζεσαι. Εκεί που υπερίσχυσε η αμαρτία, υπερεπλεόνασε και η χάρις. Έχει χιλιάδες πεφυλαγμένους και η χάρις είναι η σκέπη όσων αγωνίζονται για τη δικαιωσύνη".

2 σχόλια:

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

"- Να μη σκιάζεσαι. Εκεί που υπερίσχυσε η αμαρτία, υπερεπλεόνασε και η χάρις. Έχει χιλιάδες πεφυλαγμένους και η χάρις είναι η σκέπη όσων αγωνίζονται για τη δικαιωσύνη"

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε!Σας βρήκα πρόσφατα και ξεκινώ απ την αρχή αν και προηγουμένως διάβασα κάποια ποστ πολύ ενδιαφέροντα!Στο δια ταύτα ο Νοστράδαμος εκεί αναφέρει και άλλες περιοχές της Ελλάδος καθώς και διάρκεια 9 μηνών...μηπως υπερβάλλετε λοιπόν., η εστω οι πυρκαγιές του 07 δεν αντιστοιχουν στη συγκεκριμένη προφητεία??