13 Δεκεμβρίου, 2023

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ - ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ


1. ΑΙΤΙΟΚΤΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ

  Στα πλαίσια τής προσπάθειας να τεθεί υπό εξέταση η διαμόρφωση θεωρητικών αναζητήσεων στην προοπτική τής κοινωνικής και πολιτικής πορείας, στην οποίαν μετέχουμε όλοι οι άνθρωποι περισσότερο ή λιγότερο συνειδητά, έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα οι παρεμβάσεις μας και η συμμετοχή μας σε αυτό το γίγνεσθαι να γίνεται περισσότερο στοχευμένα και λιγότερο άκριτα και αυθόρμητα, στην βάση μόνιμης αναπαραγωγής στερεότυπων, που θεωρούμε εκ των προτέρων δεδομένα και αυτονόητα. Στα πλαίσια τής ζύμωσης που προηγήθηκε σχετικά με την αναγκαιότητα μιας μόνιμης κριτικής επανεξέτασης των επιλογών μας και τού συνεχώς εξελισσόμενου περιβάλλοντος, τέθηκε η προβληματική προσέγγισης μιας σειράς παθογενειών, που μάς διέπουν ως κοινωνικό σύνολο, τόσο διαχρονικά, όσο κατά την πρόσφατη ιστορία μας. Αυτά τα ζητούμενα έχουν τεράστιο εύρος και βάθος, ώστε να είναι δυνατόν να θιγούν διεξοδικά από την σύντομη κειμενογραφία τού όποιου καλοθελητή. Όπως όμως φάνηκε από τα σχόλια στην προηγούμενη ανάρτηση, μια τέτοια προσπάθεια μπορεί να θέσει σε κίνηση μια διαδικασία, η οποία δεν περιορίζεται στην μετάθεση των ευθυνών για τα κακώς κείμενα τού βίου μας αποκλειστικά στο κατεστημένο, αλλά επεκτείνεται και σε γόνιμη ενδοσκόπηση όσων αφορούν εμάς, που δεν μετέχουμε άμεσα στις εξουσιαστικές διαδικασίες, αλλά δεχόμαστε τις συνέπειές τους. Καθότι, το σύστημα δεν αποτελείται μονομερώς από το κατεστημένο, αλλά σε αυτό μετέχουμε όλοι, τόσο παθητικά, όσο και ενεργητικά, αν και το δεύτερο δεν καθίσταται συνήθως εμφανές. Ένα σύστημα δεν στηρίζεται μόνον στους εξουσιαστικούς θεσμούς, που το επιβάλλουν και το αναπαράγουν, αλλά εγκαθιδρύεται εξ ίσου στην σφαίρα τής συνείδησης, μέσω ενός πλέγματος, που συντίθεται από κώδικες αξιών, που ρυθμίζουν τι οφείλει να είναι το πρέπον, από νοοτροπίες, που ρυθμίζουν τι είναι συμφέρον, από φαντασιακές θεσπίσεις, που αφορούν αυτό που μπορεί να είναι εφικτό, από ήθη και συνήθειες, που μεταφέρουν στο τώρα σχήματα τού απώτερου και πρόσφατου παρελθόντος, από επιγνώσεις, αλλά και παρερμηνείες, σχετικά με τους τρόπους που λειτουργεί η πραγματικότητα με βάση τις δυνατότητες πρόσληψης που διαθέτουμε και από προσδοκίες σχετικά με την διαμόρφωση τού μέλλοντος σε ενεργητική βάση, ή με γνώμονα το αναπόφευκτο. Αυτό το πλέγμα συγκροτεί στο σύνολό του τον λεγόμενο “κοινωνικό μύθο”. Αυτός συμπυκνώνει στην σφαίρα τής συνείδησης μέσω τής αφαίρεσης των δευτερευόντων στοιχείων τούς κύριους άξονες τής αντανάκλασης των δεδομένων τής πραγματικότητος. Πρόκειται δηλαδή για την κατίσχυση ενός κοσμοειδώλου, το οποίο επικαλύπτει το σύνολο τής κοινωνίας. 

  Η αναγνώριση τής κατίσχυσης τού κοινωνικού μύθου δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία, δεδομένου ότι η έδρασή του δεν βρίσκεται στην εξωτερική σφαίρα τής συνείδησης, αλλά εδράζεται σε μύχιους μηχανισμούς, τόσο τής προσωπικής σφαίρας, όσο και των κοινωνικών δεδομένων. Το ότι ο όρος “μύχιος” γράφεται με ύψιλον, γράμμα το οποίον έχει σχήμα υποδοχής, δείχνει το βάθος τής αντίστοιχης διείσδυσης, φέρνοντας τον όρο σε άμεση ετυμολογική γειτνίαση με τον μύθο. Το βάθος τω δεδομένων δεν επισκοπείται εύκολα. Και ο μύχιος χαρακτήρας, όταν επεκτείνεται από την προσωπική και στην κοινωνική σφαίρα, δεν περιορίζεται μόνον στην μέση, ή συλλογική νοοτροπία και συνείδηση, αλλά επεκτείνεται και στους θεσμούς. Αυτό συνεπάγεται, ότι οι θεσμοί χαρακτηρίζονται ταυτοχρόνως και από κάποιο απώτερο βάθος, στο οποίον εδράζεται ΚΥΡΙΩΣ ο κοινωνικός μύθος, διαθέτοντας κάποια ιδιοδυναμική. Ο λατινικός όρος, που αποδίδει την ιδιοδυναμική είναι “immanent“, ο οποίος ορίζεται ως “existing or operating within” (“υπάρχον ή επενεργόν εσωτερικά”). Το „in“ σημαίνει μέσα και το “manus“ σημαίνει χέρι. Αυτό συνεπάγεται, ότι οι θεσμοί διαθέτουν την ευ”χέρεια” να χειραγωγούν, χωρίς αυτό να καθίσταται αντιληπτό. Αναμφίβολα, υπάρχει ταυτοχρόνως και η χειραγώγηση μέσω των θεσμών, η οποία καθίσταται αμέσως αντιληπτή, όπως συμβαίνει πχ. στην περίπτωση των εκπαιδευτικών μηχανισμών, ή των μαζικών μέσων. Επίσης υφίσταται και μια χειραγώγηση μέσω των θεσμών, που πάει βαθύτερα μέσω τής υποβολής, όπως συμβαίνει πχ. με την υποβολή διαφόρων προτύπων μέσω τού κινηματογράφου και τής τέχνης γενικότερα, ή καταναλωτικών συμπεριφορών μέσω τής διαφήμισης. Όμως και στις δυο αυτές περιπτώσεις γίνεται σκόπιμη χρήση των θεσμών ως μέσου χειρισμού και δεν αφορά την μύχια ιδιοδυναμική τους, που ρυθμίζεται από τον ισχύοντα κοινωνικό μύθο. Και όσο βαθύτερη είναι η μέθοδος χειραγώγησης και ελέγχου, τόσο λιγότερο γίνεται αυτή αντιληπτή, οπότε οι επιρροές της είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν. Πέραν αυτού, εφαρμόζεται η πρακτική, από αυτούς που κατέχουν τους τρόπους τής μύχιας παρέμβασης και χειραγώγησης, να αποδίδεται ιερός χαρακτήρας σε μια πολύ βασική περιοχή τού κοινωνικού μύθου, οπότε η αμφισβήτησή της θεωρείται βλασφημία και στιγματίζεται. Αυτή η περιοχή δεν αφορά το συνολικό πλέγμα που αναλύθηκε προηγουμένως, το οποίον συνιστά τον κοινωνικό μύθο, αλλά τις ρίζες στις οποίες καταλήγουν αυτές οι εκφάνσεις και οι οποίες εν τέλει ρυθμίζουν τον μύχιο χαρακτήρα του. 

  Οι κοινωνίες χαρακτηρίζονται κατά κανόνα από εσωτερικές εντάσεις και συγκρούσεις. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην εντύπωση, ότι αυτές δεν κυριαρχούνται από κάποιον ενιαίο κοινωνικό μύθο, αλλά ο συγκρουσιακός τους χαρακτήρας προφανώς ανάγεται στην κυριαρχία περισσότερων μύθων, διαφορετικού ή και αντιτιθέμενου περιεχομένου, που διαμορφώνουν ξεχωριστούς τύπους συμπεριφοράς. Επί τού προκειμένου όμως αρμόζει να γίνεται μια διαφοροποίηση των αντιθέσεων και αυγκρούσεων, που εκδηλώνονται στην επιφάνεια των κοινωνικών πεπραγμένων από τις βαθύτερες ιδιότητες που τις διέπουν, καθορίζοντας την βαθύτερη ουσία τους. Κλασσικό παράδειγμα επιφανειακής σύγκρουσης, στην βάση όμως κοινών ουσιαστικών χαρακτηριστικών που διέπουν τα συγκρουόμενα μέρη, είναι το λεγόμενο “ρεμπελιό”. Ο ρέμπελος χαρακτήρας εξεγείρεται εναντίον κάποιου που διαθέτει αυταρχισμό, αμφισβητώντας με σφοδρότητα αυτόν τον αυταρχισμό. Όταν όμως αυτός καταφέρει να καταστήσει συνθήκες, μέσα στις οποίες μπορεί αυτός να εξασκεί αυταρχισμό, τότε το πράττει χωρίς ενδοιασμούς. Αυτή η πρακτική χαρακτήρισε στην πορεία την συμπεριφορά πλείστων όσων αμφισβητιών των όποιων καθεστώτων, οι οποίοι όμως, όταν απέκτησαν πρόσβαση σε άσκηση εξουσίας, μετατράπηκαν σε σκληρότερους καθεστωτικούς από αυτούς που αμφισβήτησαν. Υπάρχει ένα πολύ ενδεικτικό ιστορικό παράδειγμα σχετικά, που αφορά την εξέγεση Ρώσων ναυτών στην Κρονστάνδη κατά την διάρκεια τής εξέγερσης ενάντια στο τσαρικό καθεστώς. Ένας ναύαρχος τού τσαρικού καθεστώτος επιβιβάστηκε στο πλοίο που βρισκόταν ο αρχηγός των εξεγερμένων. Αφού τον χαστούκισε και τον εξύβρισε για την “αυθαιρεσία” και την “αντιπατριωτική” συμπεροφορά του, ο άλλος έσκυψε το κεφάλι και ζήτησε συγγνώμη. Αυτό το συμβάν δείχνει, ότι η εξεγερσιακή συμπεριφορά ενάντια σε ένα συγκεκριμένο καθεστώς μπορεί κάλλιστα να μην φθάνει ως την αναίρεση τής πατερναλιστικής υποταγής, που εδράζεται βαθύτερα. Η ανθρώπινη συμπροφορά διαμορφώνεται πολύ εντονότερα κατά την παιδική ηλικία και οι οικογενειακές συνθήκες μπορούν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να μεταδώσουν πολύ βαθιά κάποια πατερναλιστικά πρότυπα. Εξ άλλου, κάθε ένταξη σε μηχανισμούς που διέπονται από ιεραρχία ενισχύει τα πατερναλιστικά πρότυπα, που μπορεί να είναι βαθιά ριζωμένα.

  Αλλά σε αντίστοιχο βάθος με την περιοχή που έχουν εγκατασταθεί πατερναλιστικά πρότυπα, μπορεί κάτω από συνθήκες, να βρίσκονται εγκατεστημένα και αντιπατερναλιστικά πρότυπα, τα οποία να προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες, όπως βιώματα κατά την παιδική ηλικία, περιπτώσεις απώλειας γονέων κά. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο εωσφορισμός, στην προσπάθειά του να ποδηγετήσει αντικαθεστωτικά εξεγερσιακά κινήματα, έκανε χρήση ενός υπέρμετρου αντιπατερναλισμού, προβάλλοντας την αποστασία των εκπεσόντων, ως αντιπατερναλιστική εξέγερση. Ο Τζον Μίλτον στο ποίημά “Απωλεσθείς Παράδεισος”, που διαμόρφωσε σε σημαντικό βαθμό την γενικότερη ατμόσφαιρα κατά την γαλλική επανάσταση, βάζει τον εωσφόρο να απευθύνεται εναντίον τού Θεού – Πατέρα, διακηρύσσοντας “Καλύτερα να βρίσκομαι αιώνια στην κόλαση παρά κάτω από την δική σου επιβολή”. Ένα από τα πρότυπα που έχουν δεχθεί στην πορεία τού χρόνου έντονη διαστρέβλωση τού νοήματός τους είναι ο Προμηθέας, ο οποίος συχνά ανάγεται σε αντιπατερναλιστικό πρότυπο κατ' εξοχήν. Κατά την εκτίμησή μου, ο Σοφοκλής παρουσιάζοντας την τραγωδία “Οιδίπους Τύραννος” προσπάθησε να αποφορτίσει τα αντίστοιχα σύνδρομα, προβάλλοντας το δράμα ενός ανθρώπου, που προσπάθησε με κάθε μέσον να αποφύγει την πρόγνωση ενός χρησμού εφαρμογής βίας ενάντια στον φυσικό του γεννήτορα. Στην ουσία, τόσο ο πατερναλισμός, όσο και ο αντιπατερναλισμός αποτελούν τις όψεις τού ίδιου νομίσματος, ωθώντας τον άνθρωπο να ετεροκαθορίζεται από την ψυχική πίεση, που τού εξασκούν οι ιδεάσεις για τους προπάτορές του. αντί να ρυθμόζει τις επιλογές του με τάση εξεύρεσης τής ισορροπημένης εσωτερικής του αρμονίας, την οποίαν αρμόζει να ακτινοβολεί κάποιος και στο περιβάλλον. Και η επιλογή τού τίτλου στο βιβλίο “Ο Πατερναλιστικός Καπιταλισμός” δεν έγινε τυχαία από τον Ανδρέα Παπανδρέου, με την δράση τού οποίου ξεκίνησαν οι έντονες βολές ενάντια στην παραδοσιακή ισχύ τού θεσμού τής οικογένειας. Αυτό δεν σημαίνει, ότι οι θεσμός αυτός λειτουργούσε επί υγιούς βάσεως στα πλαίσια τού συστημικού συντηρητισμού. Πλην όμως, η εξάρθρωση των ηθών με γνώμονα την αντιπατερναλιστική ατζέντα είχε ολέθρια αποτελέσματα για την χώρα, παγιώνοντας με ακόμη χειρότερο τρόπο τον κοινωνικό μύθο τού ετεροκαθορισμού με αφετηρία οικογενειακά σύνδρομα

  Ο πατερναλισμός και το αντίπαλο είδωλό του είναι μια μόνον από τις περισσότερες απολήξεις, που κατοχυρώνουν την εγκατάσταση τού κοινωνικού μύθου στα βάθος τού ατομικού και τού συλλογικού ψυχισμού. Υπάρχει ένα πολύπλοκο πλέγμα, συνήθως εσφαλμένων εικασιών, που ανάγονται σε βεβαιότητες που τον συνθέτουν. Σε αυτές συγκαταλέγεται η αντίληψη, ότι η επιβίωση επιτυγχάνεται αποκλειστικά μέσω τής ισχύος, που βρήκε θεωρητική διατύπωση από τον Δαρβίνο με την θεωρία “περί επιλογής των ειδών”, βάσει της οποίας όλα τα ασθενέστερα είδη είναι καταδικασμένα να εκλείψουν στην πορεία τής εξέλιξης, καθώς και η θεωρία τής “δύναμης”, που διατύπωσε στα πλαίσια των φιλοσοφικών του διακηρύξεων ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο ίδιο συγκρότημα αντιλήψεων συγκαταλέγεται η εντύπωση περί κυριαρχίας τής συνεχούς φθοράς, που έχει ως οριακή απόληξη τον υποτιθέμενο “θερμικό θάνατο τού σύμπαντος”, η οποία συστηματοποιήθηκε από τις φυσικές “επιστήμες” με την εσφαλμένη θεωρία τής “εντροπίας”, που προωθήθηκε ως δεύτερος νόμος τής θερμοδυναμικής. Άλλη πτυχή αυτού τού πλέγματος είναι η αντίληψη, ότι κάθε έκφανση που κυριαρχεί στα κοινωνικά δεδομένα είναι προϊόν των δυνάμεων τού καλού και λειτουργεί προς όφελος τής ανθρωπότητος, εφόσον αποτελεί προϊόν τής ανθρώπινης νόησης, που είναι αντανάκλαση τής νόησης τού Θεού. Αυτή η προσπάθεια καταξίωσης παντός κατεστημένου, που διατυπώθηκε από τον Georg Wilhelm Friedrich Hegel (όνομα σιδηρόδρομος αλλά με ευτελές περιεχόμενο) έφτασε μέχρι την διακήρυξη τού τερατώδους ανοσιουργήματος, ότι το απαύγασμα τού ανθρωπίνου πνεύματος είναι το γερμανικό κράτος. Αυτή η μπαρούφα έχει διαποτίσει σε βάθος την ψυχοσύνθεση τής γερμανικής πλέμπας, την οποία συχνά χρησιμοποίησε ως μέσον ο διεθνής εωσφορισμός για το αιματοκύλισμα τής ανθρωπότητος (Β΄ΠΠ., διάλυση τής Γιουγκοσλαβίας και βομβαρδισμός τής Σερβίας, εξοπλισμός των ναζιστών τής Ουκρανίας) και για την ποδηγέτηση των Ευρωπαϊκών χωρών. Άλλη συνιστώσα τού “κοινωνικού μύθου” είναι η αντίληψη περί “περιούσιου λαού τής ιστορίας”, που στην περίπτωση των Εβραίων έτυχε ακατάσχετης εκμετάλλευσης από την εωσφορική ομάδα τού σιωνισμού (καθότι στα πλαίσια τού σιωνισμού διαμορφώθηκαν περισσότερες πτέρυγες και τάσεις, που δεν ήσαν όλες σοβινιστικές, άδικες και επικίνδυνες, ενώ τελικά επικράτησε στα πλαίσια επικυριαρχίας τού κρατιδιακού μορφώματος η μακράν χείριστη όλων αυτών). Εξ ίσου επιβλαβής στάθηκε η απολυτοποίηση τής αντίληψης περί περιούσιου λαού στους κόλπους τού Ελληνισμού. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά, τα επιτεύγματα, αλλά και τις σπουδαίες δυνατότητες για την διαμόρφωση τού μέλλοντος και την τεράστιας σημασίας υποθήκη, που ανατίθεται σε αυτόν. Πλην όμως η απολυτοποίηση αυτής τής Ευλογίας οδηγεί μέσω ενός τεχνητού νοητικού κράματος, αποτελούμενου από κοινού τόσο από τον Ηρακλή, όσο και από την λερναία ύδρα, στην αδυναμία να εντοπίσουμε τις ισχυρές αδυναμίες που μάς διέπουν, με στόχο να τις χειριστούμε και να τις καταργήσουμε. Αυτό το θολό μείγμα δεν πολώνει μόνον σημαντικές προσωπικότητες μεταξύ τους, αλλά διέπει σχιζοφρενικά και την ψυχοσύνθεση και δράση κάποιων από αυτούς. Το “διευθυντήριο” που προέκυψε από την Εθνοσυνέλευση, μέσω τής ισχυρής επιρροής που άσκησαν σε αυτό ξενόδουλοι πράκτορες, όπως ο Μαυροκορδάτος και ο Κωλέττης, απέδωσε τίτλο αρχιστρατήγου στον αναμφίβολης προσφοράς αγωνιστή Γεώργιο Καραϊσκάκη, με αποτέλεσμα να τον στρέψουν ενάντια στις δυνάμεις υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη με επιβολή εμφυλίου πολέμου στον Μοριά, σε μια πολύ δύσκολη φάση τής επανάστασης. Η τάση να εθελοτυφλούμε και να παρακάμπτουμε τέτοια δεδομένα δείχνει το βάθος τής αγκύρωσης τού κοινωνικού μύθου.

  Οι συνιστώσες τού κοινωνικού μύθου δεν έχουν όλες κατ' αποκοπήν αρνητικό, παραπλανητικό και επιζήμιο χαρακτήρα. Σε αυτές συγκαταλέγεται επίσης σημαντικός αριθμός χρήσιμων επιγνώσεων, που κάποιες από αυτές δεν εξυπηρετούν μόνον την πρακτική επιβίωση τού ανθρώπου, αλλά στοχεύουν στην ουσιαστική βελτίωση τού ήθους του και συμβάλουν στην αυτοπεποίθηση, με γνώμονα την συμβολή τού ανθρώπου στην γενικότερη ανύψωση τού ρόλου και τής προσφοράς του. Όμως όλες αυτές οι θετικές πτυχές τής βαθύτερης ιδιοσυγκρασίας, πολλές από τις οποίες επενεργούν πολύτιμες επιλογές, δέχονται μόνιμες επιθέσεις δόλιας στρέβλωσής τους από το σύστημα. Στόχος αυτών των επιθέσεων είναι αυτά τα προτερήματα τού κοινωνικού μύθου να παρεκκλίνουν από τις ορθές και ζωτικής σημασίας στοχεύσεις τους, για να υποβιβαστούν σε χαμερπή και επιβλαβή πώρωση. Κλασσική περίπτωση τέτοιου είδους προώθησης παρεκκλίσεων είναι η μετατροπή τού ευγενούς πατριωτικού φρονήματος σε εθνικιστικού χαρακτήρα παρορμήσεις και η αναγωγή τού υψηλού πνευματικού προορισμού τού Ελληνισμού σε φυλετικού τύπου κατήφορο. 

  Όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι δυνατόν στα πλαίσια τής κειμενογραφίας ενός καλοθελητή να απαριθμηθούν όλες οι συνιστώσες τούς ισχύοντος κοινωνικού μύθου. Όσα προηγούνται αποσκοπούν να καταδείξουν ότι αυτός συντίθεται από βεβαιότητες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται σε μεγάλο ποσοστό στην πραγματικότητα. Άρα, είναι σκόπιμη και αναγκαία μια ποιοτικά διαφορετική αντιμετώπιση σε κριτική βάση των δεδομένων, που θεωρούμε ασφαλώς δεδομένα και αυτονόητα. Κάθε ταξίδι προς ένα γόνιμο προορισμό ξεκινάει με το πρώτο βήμα. Και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την κατανόηση τού γεγονότος, ότι οι επισφαλείς βεβαιότητες που μάς διακατέχουν, μπορεί μεν να μάς εξασφαλίζουν μια ψευδή αίσθηση σιγουριάς, βολεύοντας κατά κάποιον άρον άρον τρόπο την καθημερινότητά μας. Όμως, η ώρα τής αλήθειας δεν είναι δυνατόν να μετατοπίζεται συνεχώς. Τουναντίον, όσο μετατίθενται χρονικά τα προβλήματα, τόσο περισσότερο οξύς είναι ο τρόπος που αυτά ανέρχονται στην επιφάνεια, όταν οι αντιπαραγωγικές συμβάσεις που επικρατούν, δεν μπορούν πλέον να συγκρατήσουν τις ζοφερές τους συνέπειες.

  Στην Ελλάδα έχει δαπανηθεί πολύτιμος χρόνος με αφισοκολλήσεις, κουνώντας σημαιάκια σε κομματικές εκδηλώσεις και συναυλίες σε ανοικτούς χώρους, καθώς και με προσκολλήσεις σε θεσμούς, που άλλα ισχυρίζονται και άλλα πράττουν, ενώ μέγα μέρος των ιδεολογημάτων που κυριαρχούν είναι εισαγόμενα από ξένες δυνάμεις, που ασκούν κυριαρχία στην χώρα. Μέσα σε αυτό το κλίμα διογκώθηκαν ζοφερά αδιέξοδα, που έχουν υποβιβάσει βάναυσα το βιωτικό επίπεδο, αλλά και την νοητική και πνευματική κατάσταση τής κοινωνίας. Η αναγκαιότητα αναδιάταξης τού κοινωνικού μύθου γίνεται συνεχώς επιτακτικότερη. Η αναδιάταξη αυτή δεν συνεπάγεται την πλήρη απόρριψή του σε όλες τις συνιστώσες του. Ότι είναι πρόσφορο αξίζει να διαφυλαχθεί και να αναπτυχθεί περισσότερο. Και ότι είναι επιβλαβές αρμόζει να απορριφθεί, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα και να δομήσουμε καλύτερες συνθήκες και πιο λειτουργικές και αρμονικές κοινωνικές σχέσεις. Η μεγάλη πρόκληση βρίσκεται στον διαχωρισμό μεταξύ ωφέλιμου και επιβλαβούς. Αυτή είναι μια απαίτηση για μια δημιουργική ενδοσκόπηση, που δεν μπορεί να περιορίζεται μόνον στα δεδομένα των κρατούντων, αλλά πρέπει να επεκτείνεται χωρίς τάσεις κομπλεξισμού, εσφαλμένης αυτοπροστασίας και φιλαρέσκειας εξ ίσου στα καθ' ημάς, ώστε να αποβεί αποτελεσματική. 

  Μάς χωρίζει πλέον το διάστημα λίγων εβδομάδων από την είσοδο τού πλανήτη Πλούτωνα στο ζώδιο τού Υδροχόου, που θα εγκαινιάσει ριζική μεταστροφή των κοσμοειδόλων, που κατίσχυσαν στο παρελθόν. Η γόνιμη και δημιουργική αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών, που σηματοδοτεί η αντιστοιχία κοσμικών παραγόντων προς το συνολικό γίγνεσθαι εναπόκειται σε όλους μας. Οι προκλήσεις προκύπτουν αδυσώπητα, κυοφορούμενες από το παρελθόν, ενώ η ελεύθερη βούληση είναι ο μόνος παράγων, που μπορεί να προσδώσει τον χαρακτήρα στον χειρισμό αυτών των προκλήσεων. Και όταν αυτό γίνεται με τρόπο συνειδητό και δαπάνη προετοιμασίας, τότε η δρομολόγηση των εξελίξεων μπορεί να είναι πρόσφορη, ιδιαίτερα σε φάσεις, που προεικάζονται ριζικοί μετασχηματισμοί. 

 

 

 Η αναγκαιότητα να θέτουμε σε έλεγχο κριτικής τις βεβαιότητες που μάς διέπουν, δεν συνεπάγεται την αμφισβήτηση και την σχετικοποίηση των πάντων με μιας. Η λελογισμένη ανάπτυξη τής ανθρώπινης δραστηριότητας προϋποθέτει την στήριξη σε μια στέρεη βάση αξιών και πρακτικών κανόνων αποδεδειγμένης διαχρονικής ισχύος. Ενώ αρμόζει να κρατάμε πάντα νωπή την σκέψη μας, αποφεύγοντας την αποξήρανσή της με την προσκόλληση σε σχηματικά πρότυπα, ταυτοχρόνως αρμόζει αταλάντευτη εμμονή σε εκείνες τις πανανθρώπινες αξίες, η ορθότητα των οποίων είναι υπερκείμενη των όποιων συγκεκριμένων επιλογών. Ιδιαίτερα σε φάσεις, που τα είδωλα που κυριάρχησαν στο παρελθόν, αποδεικνύονται επισφαλή και η κατάρρευσή τους οδηγεί σε ρευστότητα, που μπορεί να αποκτήσει ανεξέλεγκτο χαρακτήρα, καραδοκεί τόσο σε αυθόρμητη προσωπική βάση, ενώ αυτή αποτελεί εξ ίσου και μια στρατηγική τού συστήματος για την επιβολή ηθελημένου χάους, η άνοδος τού μηδενισμού. Αυτή μπορεί να επιφέρει ένα είδος αγκύλωσης στο θυμικό των ανθρώπων, με συνέπεια αυτοί να μετατραπούν εύκολα στα πλαίσια μιας επερχόμενης αμηχανίας σε άβουλα υποχείρια πονηρών ιθυνόντων. Η εντύπωση, ότι δεν υφίστανται διέξοδοι σε απειλές που εκδηλώνονται, οδηγεί σε πλήρη μοιρολατρία απέναντι στα τεκταινόμενα και σε παθητική ανοχή, ή ακόμη και αποδοχή, όσων μεθοδεύονται από εξουσιαστικά κυκλώματα. Η επιβολή ψυχικού και νοητικού χάους οδηγεί σε αντιμετώπιση κισμέτ πάσης μεθοδεύσεως. Γι αυτό αποτελεί ζήτημα απτής επιβίωσης, ειδικά σε φάσεις που οι κρίσεις κορυφώνονται η έμπρακτη εμμονή στην εκδήλωση συλλογικής αλληλεγγύης, θάρρους, φιλανθρωπίας, αντοχής, καρτερίας, έντασης τού αγωνιστικού φρονήματος και προ πάντων στην εφαρμογή τού δημιουργικού νου. Η μόνη βεβαιότητα, η οποία δεν αποδέχεται ποτέ την παραμικρή αμφισβήτηση και αποδεικνύεται πάντοτε σωτήρια στις πλέον δύσκολες καταστάσεις, είναι η πίστις στον τελικό θρίαμβο τού καλού. Αυτή η πίστις όμως δεν αρμόζει να εφαρμόζεται μηχανιστικά, αλλά πάντοτε με γνώμονα το “Συν Αθηνά και χείρα κίνει” και με έσχατο κριτήριο, ότι η Ελευθερία τού Πνεύματος και η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, ουδέποτε αρμόζει να τίθενται υπό διαπραγμάτευση, αλλά και ουδέποτε μπορούν να αφαιρεθούν με εξάσκηση βίας. Για όσους διαθέτουν ήθος, το μακρύ ζεϊμπέκικο τής ζωής μπορεί να τελειώνει εάν απαιτηθεί, με έσχατο βηματισμό τον Χορό τού Ζαλόγγου.


2. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΑΓΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ ΑΠΟ ΓΑΛΛΟΥΣ ΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΟΔΟ ΑΝΘΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

   Όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη ανάρτηση, η κριτική που στρέφεται ενάντια στον δογματισμό, δεν εστιάζεται στην αμφισβήτηση τού όποιου συγκεκριμένου δόγματος που έχει διατυπωθεί, αλλά αμφισβητεί την τάση προσκόλλησης σε έτοιμα σχήματα, χωρίς να ερευνάται το βάθος που τα διέπει. Πάντοτε είναι προσοδοφόρα η μετάβαση από τα σημαίνοντα στα εν τέλη σημαινόμενα μέσω αυτών. Και οι εκφάνσεις τής πραγματικότητος κατά κανόνα, όχι μόνον επιδέχονται, αλλά και απαιτούν από την σώφρονα διάνοια περισσότερες αναγνώσεις, μέσω μιας μετάβασης από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τής μορφής στην βαθύτερα ευρισκόμενο πυρήνα τής ουσίας. Πλην όμως, αυτή η μετάβαση δεν μπορεί να αποδώσει όταν έχει αποκλειστικά εγκεφαλικό χαρακτήρα, αλλά αρμόζει να συνοδεύεται από την έκφραση φιλανθρωπίας στην πράξη, στα πλαίσια τής εκδήλωσης προσωπικής μαρτυρίας. Όπως δίδαξε ο Πλάτων “Η Γνώση επιφυλάσσεται δια τούς εναρέτους” και όπως διαπίστωσε ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι “Μια καρδιά που αγαπά, μπορεί να καταλάβει τα πάντα”. Η εφησύχαση που προκύπτει από την εκπλήρωση τύπων, άσχετα πόσο μεγάλη αξία μπορεί να αποδίδεται σε αυτούς, χωρίς την βαθύτερη διάγνωση τού νοήματος και τού μηνύματος που αυτοί μεταφέρουν και την ζωντανή εφαρμογή τους, είναι ικανοποίηση τής δίψας με άδειο κανάτι. Δεν φταίνε εν τέλει τα όποια συγκεκριμένα δόγματα για την εκδήλωση δογματικών επιλογών, οι οποίες αποτελούν την αιτία ως στοιχειώδεις προαιρέσεις για την προσκόλληση σε αυτά. Και αυτές οι προαιρέσεις, εάν δεν οδηγήσουν σε μια δογματική επιλογή, μοιραία θα κατευθυνθούν προς το πλησιέστερο υποκατάστατό της. Η αναζήτηση συνεπάγεται πάντοτε κάποια διακινδύνευση. Διότι αναζητώντας, μπορεί να βρει κάποιος κάτι, ή να μην βρει τίποτε. Όμως ακόμη και την δεύτερη των εκδοχών ονόμασε ο Έριχ Φρομ “Καρποφόρα Αποτυχία”. Όπως διαπιστώνει η σοφή ρήση τής Ανατολής, “Ο δρόμος είναι ο στόχος τού τέρματος”. Αυτό δεν συνεπάγεται, ότι ο άνθρωπος οφείλει να βρίσκεται σε αέναη αναζήτηση. Αντιθέτως είναι σκόπιμο και αποτελεί ευχής έργον, η αναζήτηση να οδηγεί σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Διότι η αναζήτηση δεν έχει νόημα και αξία να αποτελεί αυτοσκοπό, χωρίς να οδηγεί σε αποτελέσματα. Πλην όμως ο αναζητητής, ενώ αρμόζει να αποδίδει πάσα εκτίμηση σε αυτό που εξευρίσκει, δεν αρμόζει να γραπώνεται από αυτό, αλλά εάν το απαιτήσουν οι υπερκείμενες και διαχρονικές αξίες, καλείται να το αποχωριστεί. Η ανάγκη για κατίσχυση βεβαιοτήτων πηγάζει από ανασφάλεια. Ο χαρακτήρας κάθε προσωπικής επιλογής συνεπάγεται προσωπική ευθύνη, την οποία παρακάμπτει η υιοθέτηση συλλογικών σχημάτων. Και αυτό όμως δεν συνεπάγεται άρνηση τής αναγκαιότητας για συμπόρευση σε συλλογικό επίπεδο. Τις φαινομενικές αυτές αντιφάσεις έρχονται να γεφυρώσουν με το μεγάλο βάθος νοήματος που αποκαλύπτουν δυο πολύ σημαντικές ρήσεις τού Ηρακλείτου:

  • “διὸ δεῖ ἕπεσθαι τῷ (ξυνῷ, τοὐτέστι) τῷ κοινῷ · ξυνὸς γὰρ ὁ κοινός · τοῦ λόγου δ᾽ ἐόντος ξυνοῦ ζῴουσιν οἱ πολλοὶ ὡς ἰδίαν ἔχοντες φρόνησιν.”

  • Εάν μη έλπηται ανέλπιστον, ουκ εξευρήσει”.

    Τι μάς αποκαλύπτουν λοιπόν οι δυο αυτές ρήσεις σε συνδυασμό ενός και τού ιδίου σοφού;
    Αφενός διακηρύσσει ο Ηράκλειτος, ότι ενώ ο λόγος είναι κοινός, οι περισσότεροι διάγουν σαν να διαθέτουν μια δική τους, ατομική φρόνηση. Από την άλλη όμως εμμένει, ότι εν τέλει ζητούμενο είναι το ανέλπιστο, που εάν δεν ελπίσουμε σε αυτό, δεν πρόκειται να το ανακαλύψουμε και να το βιώσουμε. Η επιταγή να βιώσουμε τον κοινό λόγο συνιστά έκκληση σε συλλογικότητα. Πλην όμως το ανέλπιδο ουδόλως αναζητούν οι πολλοί. Άρα, ο κοινός λόγος δεν αφορά κάποιο μέσο όρο, ούτε κάποια μηχανάκια τής πλειοψηφίας, αλλά η ορθή συλλογικότητα είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση, που βρίσκεται πέραν τής πεπατημένης και της ένταξης στο ανθρώπινο κοπάδι, για να συμπορευτούμε με αυτό στην βάση αυτονόητων σχημάτων. Οπότε σύμφωνα με τις επιταγές τού Ηρακλείτου η ορθή συλλογικότητα είναι η δράση για να αναδείξουμε μέσα σε αυτήν το ανέλπιστο. Να καταστούμε δηλαδή οδηγοί σε μια πορεία από κοινού, μέσω τις οποίας καταξιώνεται η ζωντανή εφαρμογή των υπέρτατων αξιών και ιδεών, πέρα από δογματισμούς και το αναμάσημα όσων άκριτα επαναλήφθηκαν κατά κόρον.  



Συνεχίζεται...

81 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γραμμική Α
Γραμμική Β
"πρόσβαση σε άσκηση εξουσίας"
Υπογραμμίσεις
Σύνολο Σώμα

Γαστέρα
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSpQ66Miy3ICrLAnc5jTbfll_To6Rt1v2g_9A&usqp=CAU

Ανώνυμος είπε...

https://www.papadopoulos.com.gr/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/2/-/2-db-560.jpg

Ανώνυμος είπε...

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a1/Lungs_diagram_detailed.svg/160px-Lungs_diagram_detailed.svg.png

Στο κεφάλαιο Τού Μέγα Ιεροεξεταστή τέθηκε το ζήτημα του γιατί ο Χριστός δεν μετέτρεψε τόν λίθο σέ άρτο για να χορτάσει, καθώς αυτή η πράξη του μετέπειτα θα ήταν καταλυτική για τής γαστερες των ανθρώπων επί της βασιλείας Του .
Ο Ιεροεξεταστής δεν εκθείασε καθόλου το Πνεύμα, εφόσον αυτή ήταν η προτροπή του Χριστου, άν και το ήξερε εξ αρχής, αλλά σκοπός του ήταν να δείξει μέσα από τόν μονόλογο του ότι αυτοί* έκαναν ότι δεν έκανε ο Χριστός, δηλαδή να χορτάσουν τά πλήθη,
Άρτος και θεάματα.
Ή πείνα είναι κακός σύμβουλος.
Ένα κοινό σημείο που ενώνει τά πάντα είναι ο χρόνος, καθώς και οι αριθμοί εκ του αραρισκω.
Πρό Χριστού
Μετά Χριστόν
4 Ευαγγέλια
12 μαθητές
Την τρίτη ημέρα κατά τάς γραφάς, σαράντα μέρες νηστείας στην έρημο,καθώς και άλλα πολλά.
Ο χρόνος είναι ενεργοβόρος για τά σώματα, και αυτό συνεπάγεται σε Ζητήματα Ενέργειας.
Γιατί όμως 40 ημέρες νηστείας στην έρημο*;;;
Μυητικα Στάδια...
Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

ΠΝΕΥ/ΜΟΝΑΣ
Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Μέσα σέ κάθε (Συνεχίζεται) εμπεριέχεται
Το Πνεύμα
Ο χρόνος
Ο χώρος
Και ή Ενέργεια ...
Συνεχίζεται..

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιησούς μετά τη βάπτισή Του «φερόταν από το Πνεύμα στην έρημο, πειραζόμενος από τον διάβολο 40 ημέρες» (Λουκάς 4:1-2).
Και όπως ο παλαιός Ισραήλ με τον Μωυσή έμεινε σαράντα χρόνια, έτσι και ο Χριστός μένει σαράντα ημέρες μέσα στη δοκιμασία της ερήμου, όπου αντιμετωπίζει από τον πειραστή διάβολο τρεις πειρασμούς.
Ο Ιησούς χρησιμοποίησε τις πρώτες 7 ημέρες από τις 40 που έζησε ανάμεσά μας, μετά την ανάστασή του, για να εξαγνιστεί και να αγιάσει τον εαυτό του. κάτι που έκανε πριν από τον σταυρό: «Και για χάρη τους αγιάζω τον εαυτό μου, για να αγιαστούν και αυτοί στην αλήθεια» (Ιωάν. 17:19).
Το εδάφιο Γένεση 7:12 λέει, «Και έπεσε βροχή στη γη 40 ημέρες και 40 νύχτες». Σε αυτές τις 40 μέρες και 40 νύχτες που έβρεχε στη γη, η στάθμη του νερού σταδιακά ανέβηκε. …Το εδάφιο Γένεση 8:3-4 λέει: «Και τα νερά αποχώρησαν βαθμιαία από τη γη. και τα νερά υποχώρησαν στο τέλος εκατόν πενήντα ημερών.

Η εγκυμοσύνη συνήθως διαρκεί κατά μέσο όρο 40 εβδομάδες, που αντιστοιχούν σε 10 σεληνιακούς μήνες των 28 ημερών ο καθένας,
δηλαδή 280 συνολικά ημέρες.

Άρα λοιπόν, σέ σχέση με την δοκιμασία του Ιησού στην έρημο βλέπουμε δύο αριθμούς , το 7 και το 40
7×40=280
Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Ό Ιησούς τήρησε όλους τους Νόμους, καθώς και τόν χρόνο, λέγοντας συχνά:
Δεν ήρθε ακόμα ή Ώρα Μου.
Στην έρημο μέσα σέ 40 εικοσιτετράωρα παρήλθαν
960 ώρες
96/0

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Μυητικο Στάδιο.

ΣΤ+Α-ΔΙΟ

Στην πρώτη καραντίνα εξαιτίας του κορονοιου,ο εγκλεισμός μέσα στα σπίτια διήρκησε 43 ημέρες 27 Μ/αρτίου έως 4 Μ/α/ιου.
Παρεμπιπτόντως το γράμμα Μ=40
Στην διάρκεια της καραντίνας άδειασαν σχεδόν τά σούπερ μάρκετ.
Εξαφανίστηκε η μαγιά για το σπιτικό ψωμί.
Ήρθε λίγη ησυχία...
Ο χρόνος είναι ενεργοβόρος για τά σώματα...

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι ακόμα αυτή την ησυχία,
Θυμάμαι ακόμα αυτά τα σύννεφα,
Παρατηρώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού μου οι πελαργοί εξακολουθούσαν κάθε πρωί να πετούν προς τα μέσα, για την καθημερινή αναζήτηση τους, χωρίς να χρειάζεται να στέλνουν μύνημα όπως εμείς για τον λόγο που θά πρέπει νά ξεπορίσουμε από το κλουβί μας,και κάθε που σκοτείνιαζε να επιστρέφουν προς την θάλασσα.
Θυμάμαι την ημέρα που έσπασε για λίγο αυτή η ησυχία από την μουσική που έπαιζε σέ ένα γειτονικό σπίτι καθώς γλεντούσε* η παρέα τους, στην αρχή χαμογέλασα, όμως έπειτα ένιωσα ότι αυτή η μουσική δεν θα βγει σέ καλό...
Ό Εστεμμένος (Κορώνα ιός) ήθελε κλειστά τα στόματα , για αυτό μας φόρεσε και μάσκες φίμωτρα,
Μην ανασαίνεις
Μην μιλάς
Μην τρως
Μην πίνεις...
Νηστεία* και έτσι...

Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Τά καθ/ιερωμένα πλέον απόκτησαν μία άλλη υφή καθώς η απόσταση η απόσταση μεγάλωνε μεταξύ των ανθρώπων εξαιτίας του διχασμού μέσω της επιλογής του αν θά επιστρέψουμε στα παλιά*(κανονικότητα!) προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, βάζοντας ουσίες που δεν γνωρίζουμε μέσα στο σώμα μας,η τού να υποστούμε απώλειες* μη δεχόμενοι να το πράξουμε αυτό...
Τέθηκε μια επιλογή μεταξύ ζωής* και ενδεχόμενου θανάτου*...
Ο χρόνος είναι ενεργοβόρος για τά σώματα...

Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Το ανέλπιστο
Και
Ή υπέρτατη αξία ,
Ή ζωή* σέ όλες τις εκφάνσεις της.
Το ανέλπιστο θά ήταν η επικοινωνία μεταξύ τού συνόλου των βασιλείων,
Ανθρωπότητα
+
Ζωικό βασίλειο
Φυτικό βασίλειο
Ακόμα και με την ίδια την Γη που πατάμε και μας τρέφει μας ζεσταίνει και μας ξεδιψά, ακόμα και με της Πέτρες, ακόμα και με τον Άνεμο,με το Νερό ακόμα με την φωτιά...
Επικοινωνία ΌΛΩΝ μέσα από το ΣΥΛΛΟΓΙΚΌ ΠΝΕΎΜΑ
Έτσι ό Σταύρος τού Εσταυρωμένου θα γίνει ο ισοσκελής Σταύρος με ότι συνεπάγεται αυτό.

Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Τρεπτόν

Ζητήματα Ζωής -ζωής
Και Θανάτου -θανάτου

Χρ/όνος



Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Τρεπτόν
Από την ρίζα Τρέπω.
Τροπή
Τ/ροπή
Τρ/οπή
Και όχι Μετά/Τρέπω
Επί του Χρ/όνου*
όνου
*νόου
.....
Στα εβραϊκά ή λέξη Μέτα σημαίνει θάνατος.

Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

«Πνεύμα Θεού επεφέρετο επάνω της αβύσσου»

Ανάβουμε κερί*
Είς Μνήμην....

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

https://choratouaxoritou.gr/wp-content/uploads/2021/06/%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1.png

Ανώνυμος είπε...

ni/tro/gen/i um
Ν 7
«διάζωτο»,
RNA
DNA
i um

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζεται

Ένας Χορός* ανολοκλήρωτος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Διονύση μέσα από αυτά που γράφεις"διαβάζω" πάντα την αγάπη σου για τους ανθρώπους και την αναγνώριση ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για κάποια θέματα που αναλύεις.Θα συμφωνήσω ότι έχει δαπανηθεί πολύτιμος χρόνος με αφισοκολλήσεις και σημαιάκια ,έχω έρθει σε αντιπαράθεση πολλές φορές για όλα αυτά χωρίς αποτέλεσμα γιατί κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτό το όνειρο,ότι κάποιοι θα μας βγάλουν από τον βάλτο.Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο νομίζω,ότι θα διαλύσει την ψευδαίσθηση των πολιτικών κομμάτων και θα αναδείξει την δύναμη των ανθρώπων μέσα από το κοινό συμφέρον και λόγω του ότι είναι σε αντίθεση με το ζώδιο του Λέοντα θα "τσακίσει" οτιδήποτε σχετίζεται με βασιλιάδες και πρωτόκολλα αλλά θα τελειώσει και όλους αυτούς που έχουν λειτουργήσει σαν βασιλιάδες.Ο Πλούτωνας είναι το το DNA,το κύτταρο και για μένα αυτά σχετίζονται με τον καρκίνο που προσβάλει τα κύτταρα,οπότε θεωρώ ότι θα υπάρξει μετά το 2026 ,πραγματική θεραπεία για τον καρκίνο.Το DNA μπορεί επίσης να είναι η ιστορία των προγόνων μας ,τα γεγονότα που ήταν στο σκοτάδι και που θα έρθουν στο φως.Θα συμφωνήσω επίσης ότι η μετάβαση θα είναι αργή και ότι θα πρέπει να έχουμε συμμετοχή όλοι με κάποιο τρόπο σε αυτό,γιατί ο Υδροχόος είναι οι ομάδες για το κοινό καλό και για την ευημερία αλλά σχετίζεται και με την γνώση που θα διαχέεται.Η Ελλάδα συνδέεται με την Βασιλεία η οποία για κάποιο λόγο μοιάζει σαν να μην έφυγε ποτέ από τη χώρα και νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα το αντιληφθούμε περισσότερο αυτό με όλα αυτά που θα συμβαίνουν.

Ευρυδίκη

Ανώνυμος είπε...

Ζητήματα Ζωής και θανάτου

Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο διαβάζουμε: «πασά αμαρτία και βλασφημία αφεθήσεται τοις ανθρώποις, η δε του Πνεύματος βλασφημία ουκ αφεθήσεται… ούτε εν τω νυν αιώνι ούτε εν τω μέλλοντι» (Ματθ. ιβ’, 31 – 32).
Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας διδάσκουν ότι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος είναι η συνειδητή αντίθεση στην αλήθεια.

Σέ αυτόν τον Αιώνα
Και σέ άλλον Αιώνα
Α`ι' ών Α
...
Το κύτταρο υπόκειται σε 7
Μέτα/λλάξεις για να γίνει Υπερκύτταρο δηλαδή Καρκίνος.
...
ni/tro/gen/i um
Ν 7
in/tro/gen/i um

Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Ευριδίκη
Ο Πλούτωνας είναι και Πλούτος,
Όπως αυτός που υπάρχει μέσα στο κύτταρο ως πληροφορία μέσα από τά 3+3 δισεκατομμύρια γράμματα*
κυτοσίνη C
γουανίνη G
θυμίνη T
αδενίνη A
εφόσον η Έλικα είναι διπλή.

Στο DNA περιέχονται οι πληροφορίες που καθορίζουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός οργανισμού και οι οποίες "οργανώνονται" σε "λειτουργικές μονάδες", τα γονίδια. Μέσω της αντιγραφής του DNA διατηρείται και μεταβιβάζεται η "γενετική πληροφορία από κύτταρο σε κύτταρο" και από έναν οργανισμό στους απογόνους του.
4 γράμματα ×6 δισεκατομμύρια
4×6=24*

ni/tro/gen/i um
N 7
24/7

Ανώνυμος είπε...

Ζητήματα ζωής και θανάτου

Ο ορισμός κάθε ονόματος είναι σημαντικός ως προς το νόημα του.
Ιδιαίτερα τά ονόματα στα χημικά στοιχεία έχουν έναν πιο λεπτό* χαρακτήρα, Εσώτερο.

Άζωτο Ν 7
....

Τό 9 στοιχείο είναι το Φθόριο,
fluorum στα λατινικά,
fluo σημαίνει ρέω ,
F/luorum
Η κυριότερη βιομηχανική εφαρμογή του στοιχειακού φθορίου είναι ο εμπλουτισμός του ουρανίου*.

7+9=16

Το θείο (λατινικά: sulphur
Sul/phur) είναι το χημικό στοιχείο με χημικό σύμβολο S* και ατομικό αριθμό 16.

Το θείο αναφέρεται, επίσης, στη Βίβλο, ως καιγόμενη λίθος.

Συνεχίζεται

Αναστασία είπε...

Φίλε Διονύση, το πρώτο κεφάλαιο του παρόντος κειμένου σου, μου έφερε στη μνήμη το έργο του Κώστα Χατζηαργύρη, «Ο θρύλος του Κωσταντή». Μου το είχαν συστήσει στα χρόνια της εφηβείας μου και με σημάδεψε ως προς την εμπιστοσύνη σε κάθε μορφή ιδεολογίας και εξουσίας, σε μια εποχή όπου κάθε είδους μαρξιστική απόχρωση είχε καταλάβει και διαστρεβλώσει τις μύχιες ελπίδες των νέων που αναζητούσαν το όραμα μιας «δίκαιης» κοινωνίας στα διάφορα αριστερά ιδεολογήματα. Ο Κώστας Χατζηαργύρης, συνιδρυτής του Θεάτρου Τέχνης μαζί με τον εβραίο Κουν και σύζηγος της ηθοποιού Ελένης Χατζηαργύρη, είχε την ατυχία να ζει και να δημιουργεί σε μια εποχή ιδεολογικών συγκρούσεων και εμφυλίου σπαραγμού, χωρίς να προσχωρεί σε κανένα ιδεολογικό σχήμα, αλλά περιγράφοντας με μια σπάνια ενάργεια την ουσία των γεγονότων στη και τα μύχια αίτιά τους μυθοπλασίας του, εκθέτοντας καταστάσεις, που θεωρούνταν ταμπού και απ΄τις δύο πλευρές. Το αποτέλεσμα ήταν να φάει το μαύρο σκοτάδι το εκπληκτικό του συγγραφικό έργο και ο ίδιος μα μαραζώσει μέχρι θανάτου, μη αντέχοντας την υποκρισία, τη βαθιά άγνοια του φιλαναγνωστικού κοινού και την αγνωμοσύνη των συνεργατών του, που μαζί με το κατεστημένο της πόλωσης, τον τιμώρησαν σε μια βίαιη σιωπή….
Στο «Θρύλο του Κώσταντή», που γράφτηκε στα χρόνια του εμφυλίου, ο Χαντζηαργύρης τοποθετεί τη δράση του έργου στην εποχή όπου στη Γαλλία κυβερνούσαν οι Λουδοβίκοι, ενώ η οθωμανική αυτοκρατορία ήταν στο φόρτε της. Εκείνη την εποχή, λοιπόν, στη Μεσόγειο λυμαινόταν ο θηριώδης και αιμοδιψής πειρατής, Κωσταντής, όπου εξανδραπόδιζε, έσφαζε χωρίς έλεος και τρομοκρατούσε όσα μέρη και καράβια έβρισκε στο δρόμο του. Κάποια στιγμή ανέθεσε σ’ έναν ευαίσθητο ζωγράφο - που είχε αιχμαλωτίσει - να απαθανατίσει τις σφαγές και τα ρεσάλτα του. Ο καλλιτέχνης αναγκαζόταν να εκτελέσει το έργο του φοβερού Κωσταντή, ενώ έτρεμε από τον πανικό που το προκαλούσε το αίμα και η ανείπωτη φρίκη της βίας του πληρώματος και του τερατώδους αρχηγού του. Για να σταματήσουν οι θηριωδίες, ο ζωγράφος σκαρφίστηκε τη λύση να φέρει τον Κωσταντή και τους πειρατές του σε επαφή με τη χριστιανική θρησκεία και τη μετάνοια, έτσι ώστε να πάψει η ατέλειωτη σφαγή και ο ίδιος να ηρεμήσει επί τέλους από τους εφιάλτες που βίωνε. Τα αποτέλεσμα, όμως, αυτής της πρακτικής ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Η μεταστροφή των πειρατών ήταν στην κυριολεξία απρόβλεπτη. Οι πειρατές, με πρώτο τον Κωσταντή, φανατίστηκαν θρησκευτικά σε τέτοιο βαθμό, ώστε άλλαξαν ριζικά και κάποιοι από αυτούς, αποδυόμενοι τη βία, έγιναν τόσο παθητικοί και αδύναμοι, ώστε συνελήφθησαν - ή μάλλον παραδόθηκαν- και οδηγήθηκαν στην αγχόνη, μέσα από μια ψυχική ευδαιμονία, ως μάρτυρες, όπου η θυσία τους κατέλυε τις φοβερές αμαρτίες τους. Ο δε Κωσταντής, άραξε σε ένα ελληνικό νησί, κάνοντας αγαθοεργίες και ζώντας σαν καλόγερος. Όμως, ο «ευαίσθητος» ζωγράφος δεν έμεινε ικανοποιημένος από αυτή τη μεταστροφή έτσι ώστε να συνεχίσει το καλλιτεχνικό του έργο, αλλά φρόντισε να πάρει από τα αιματοβαμμένα χέρια τού ανανήψαντος πειρατή την εξουσία, γινόμενος χειρότερος τύραννος από τους πιο άγριους και αιμοβόρους πειρατές. Ο Χατζηαργύρης τελειώνει την αφήγηση ως εξής: «Ο ζωγράφος κυβέρνησε δικτατορικά. Δολοφονήθηκε από τον ψάλτη, ο ψάλτης από τους προεστούς κι οι προεστοί από τον Τούρκο διοικητή με τον τρόπο του παλουκώματος….. Οι λοιποί έζησαν όπως και πριν, με τη διαφορά ότι θα πίστευαν πως τα πράματα είχαν αλλάξει πια και δε ζούσανε όπως πριν. Κάτι λίγοι μόνο είχαν αντίρρηση πάνω σ’ αυτό, αλλά δε λήφθηκαν ποτέ υπόψη». Νομίζω ότι η τελευταία πρόταση τα λέει όλα ως προς τις ελπίδες που τρέφει το κοπάδι στο ευοίωνο πρόσωπο που δείχνει η κάθε νέα εξουσία, η οποία μεταλλάσσεται σε κάτι χειρότερο και απείρως ειδεχθέστερο κάποιες φορές…..Τς ιστορικά παραδείγματα, άπειρα, αλλά και τα σύγχρονα ακόμα πιο γλαφυρά….Οπότε, θα πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση και να αναζητούμε πάντα τα βαθύτερα κίνητρα της κάθε πρότασης μας φαίνεται ελκυστική ως προς την αποκατάσταση των πραγμάτων.

Αναστασία είπε...

Συνέχεια του προηγούμενου με ένα υστερόγραφο.
Αυτό το εκπληκτικό έργο του Χατζηαργύρη έχει εξαντληθεί, αλλά υπάρχει στο διαδίκτυο στη διεύθυνση: https://www.sarantakos.com/kibwtos/mazi/xatzhar_kwstanthseis.html
Πραγματικά, αξίζει τον κόπο να διαβαστεί, είναι συγκλονιστικό και αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινη φύσης, αλλά και για την ακόρεστης δίψας για ανθρώπινο αίμα, σε συνδυασμό με τη θηριώδη φιλοδοξία για εξουσία, πάση θυσία…

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Αναστασία μου ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!
Καθώς κατάλαβα και από την περίληψή σου, είναι ΣΟΥΠΕΡ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ!!!!! (και λίγο Μελβιλικό)

Ανώνυμος είπε...

Χρόνος
Και
Ενεργειακά Τόξα*
Σιδηρούν Γένος

«mangen».

Χfluoνος

16+9
25 Mn Μαγγάνιο

(Mn SO4)
(MnO3F)

Συνεχίζεται

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Φίλε Διονύση,
Π Ο Λ Υ Χ Ρ Ο Ν Ο Σ !!!

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/zmOwwgefAIY?si=FXP8CeW0qilV7YOA

Συνεχίζεται

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

Διονύση μου,καλόχρονος,μακρόχρονος και κάθε ευλογία!!!νά σε χαιρόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Είναι δύσκολο να υπάρχει Συγχρονικότητα,
Όμως σήμερα εκτός τόν Διονύσιο εορτάζει και ο Δανιήλ αλλά και ο Ιακχος
Ο Αδάμ και
Ο Μελχισεδέκ

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Χρόνος
Και
Ενεργειακά Τόξα*
Σιδηρούν Γένος
«mangen».

Καθρέπτες

Η ιστορία του ονόματος του μαγγανίου είναι περίπλοκη. Στην αρχαία εποχή, δυο μαύρα ορυκτά από τη Μαγνησία της Ελλάδας ονομάζονταν και τα δυο «μάγνες», από την ονομασία του τόπου προέλευσής τους, αλλά θεωρούνταν ότι διέφεραν ως προς γένος. Το «αρσενικό», ο μάγνης, έλκυε το σίδηρο και ήταν σιδηρούχο ορικτό, γνωστό ως «μαγνητίτης», με κύριο χημικό συστατικό το επιτεταρτοξείδιο του σιδήρου (Fe3O4), από τον οποίο μάλλον προήλθε ο όρος «μαγνήτης». Το «θηλυκό», η «μάγνις», δεν έλκυε το σίδηρο, αλλά χρησιμοποιούνταν για να αποχρωματίζει το γυαλί.

Ανώνυμος είπε...

Και όμως υπάρχει Συγχρονικότητα, μαζί με τον mangen * στα γερμανικά δηλαδή μαγγάνιο εμφανίστηκε και ο εορτάζοντας Δανιήλ , πού η προηγούμενη εμφάνιση του ήταν στην Μαγνησία.

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Χρόνος
Και
Ενεργειακά Τόξα*
Σιδηρούν Γένος
«mangen».

Καθρέπτες

Ο Διονύσιος (Διόνυσος) έχει σχέση με τον Ιακχο,
Αλλά και ο Αδάμ με τον Μελχισεδέκ
Κατά την Τάξη....

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Χρόνος
Και
Ενεργειακά Τόξα*
Σιδηρούν Γένος
«mangen».

Καθρέπτες

16+25
Nb 41 νιόβιο (niobium)
nio/b/i um
bion/i um

Χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές εφαρμογές, κυρίως όμως ως πρόσθετο στο ατσάλι για την αύξηση της αντοχής του, στην κατασκευή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και πυρίμαχων μεταλλικών κραμάτων υψηλής αντοχής.

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Χρόνος
Και
Ενεργειακά Τόξα*
Σιδηρούν Γένος
«mangen».

Καθρέπτες

νιοβιο
ιόν βίο

Χρειάζομαι ένα σημάδι ότι θα πρέπει να Συνεχίσω,
Και αυτό γιατί η Συγχρονικότητα μπορεί να φέρει δυσάρεστα* ή και ευχάριστα* γεγονότα.

Ανώνυμος είπε...

Nb 41 νιοβιο

https://www.in.gr/2023/12/17/world/seismos-tarakounise-tin-konstantinoupoli/

Ανώνυμος είπε...

“Εάν μη έλπηται ανέλπιστον, ουκ εξευρήσει”

Χρόνος
Και
Ενεργειακά Τόξα*
Σιδηρούν Γένος
Μαγνήτης
Καθρέπτες

Ο Προσκυνητής

25+41
Dy 66 Δυσπρόσιο
"Πιο πολύ θα συναντήσουμε το δυσπρόσιο στην κατασκευή μαγνητών χρήσιμων σε νέες τεχνολογίες όπως εξηγήσαμε πριν και στους πυρηνικούς αντιδραστήρες με τη μορφή του cermet. Οπου cermet είναι το υλικό που προκύπτει όταν στο πλέγμα ενός κεραμικού υλικού εισχωρήσουν άτομα μετάλλου. Τότε το νέο υλικό έχει τις αντοχές σε υψηλές θερμοκρασίες των κεραμικών και την πλαστικότητα των μετάλλων. Μία λοιπόν από αυτές τις συνθέσεις είναι κεραμικό υλικό μαζί με οξείδιο του δυσπροσίου και νικέλιο. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται στις ρυθμιστικές ράβδους των πυρηνικών αντιδραστήρων που φροντίζουν να απορροφώνται όσα ανεπιθύμητα νετρόνια απειλούν σε ορισμένες στιγμές οι πυρηνικές σχάσεις να γίνουν ανεξέλεγκτες."

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

“Εάν μη έλπηται ανέλπιστον, ουκ εξευρήσει”

Χρόνος
Και
Ενεργειακά Τόξα*
Σιδηρούν Γένος
Μαγνήτης
Καθρέπτες
Ο Προσκυνητής

Φαίδρος
"Πρέπει, όμως πρώτα να ιδούμε τη φύση της ψυχής, της θεϊκής και της ανθρώπινης, τα πάθη και τα ενεργήματά της για να γνωρίσωμε την αλήθεια.

Και η αρχή της απόδειξης είναι η ακόλουθη· κάθε ψυχή είναι αθάνατη. Γιατί εκείνο που πάντα κινείται είναι αθάνατο· ενώ εκείνο που κινεί κάποιο άλλο και κινείται από κάποιο άλλο, μια που έχει τέλος στην κίνησή του, έχει τέλος και στη ζωή του. Μόνον λοιπόν εκείνο που κινείται μοναχό του, επειδή δεν αφήνει ποτέ τον εαυτό του, δεν παύει ποτέ και να κινήται, αλλά αυτό είναι η πηγή και η αρχή και για την κίνηση των άλλων όσα κινούνται."

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Κίνηση
Ο Προσκυνητής
Time is el*

https://time.is/el/
Όλα εδώ καθορίζονται από τόν Χρόνο
Πού Εν περικλείει μέσα του όλες τις δυνάμεις,
"immanent“,

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Κίνηση
Ο Προσκυνητής
Time is el*

ΔυσπρόσιΤος από όλους,
Σύντροφος με την Ροή

Ανώνυμος είπε...

«Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, εν ονόματι Κυρίου»

Άραγε ό όνος φορούσε σαμάρι?

Ή Είσοδος* στα Ιερά ΣΟΛ Υ Μ Α

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Κίνηση
Ο Προσκυνητής

Ανάβουμε κερί*

Ανώνυμος είπε...

«Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, εν ονόματι Κυρίου»

Κίνηση
Ό Προσκυνητής

"Οσο είναι αλήθεια ότι ο άνθρωπος έχει μια φυσική τάση προς τη γνώση («φύσει τού ειδέναι ορέγεται»), άλλο τόσο αληθεύει ότι όλοι μας έχουμε την τάση να αναζητούμε την προέλευση των λέξεων τής γλώσσας μας, την αρχική τους σημασία. Οι περισσότεροι άνθρωποι, με διάφορες ευκαιρίες, ετυμολογούν ή συνήθως (από έλλειψη ειδικών γνώσεων) παρ-ετυμολογούν λέξεις: υποθέτουν, διερωτώνται ή και αποφαίνονται για την προέλευση αυτής ή εκείνης τής λέξης. Με άλλα λόγια, μιλούν εμπειρικά για το έτυμο μιας λέξης.

Ηδη από τον 1ο αιώνα π.Χ. παραδίδεται (από τον Διόδωρο τον Σικελιώτη) ότι έτυμον είναι «η αληθής σημασία μιας λέξεως σύμφωνα με την προέλευσή της». Η λέξη έτυμον ως όρος προέρχεται από το επίθετο έτυμος που σήμαινε «αληθής» και χρησιμοποιείται ήδη στον Ομηρο: «ψεύσομαι, ή έτυμον ερέω;». Η λέξη είναι από την ίδια ρίζα μ’ ένα άλλο επίσης ομηρικό επίθετο, το ετεός που σημαίνει επίσης «αληθινός, γνήσιος».

ΣΑΜΑΡΆΣ

Συνεχίζεται

botilastopelagos είπε...

Ζητώ συγγνώμη που λόγω ενός κρυολογήματος δεν μπορώ πρόσφατα να συμμετέχω στα σχόλια.

@ ΚΩΣΤΑΣ Κ-Τ, ΦΩΤΕΙΝΗ

Θερμά ευχαριστώ για τις ευχές.

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Δείτε αυτές τις δυο ειδήσεις μαζί (σήμερα μαύρη μέρα) :

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/yperpsifistike-i-tropologia-gia-tous-paranomous-metanastes-poioi-psifisan-yper-kai-poioi-kata/

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/petralona-eksosi-ftoxis-oikogeneias-me-dyo-meli-amea-me-tin-voitheia-ton-mat-vinteo/

Και μαντέψτε ποιοι θα ζήσουν τώρα σε αυτό το σπιτάκι....

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΥΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

"Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, εν ονόματι Κυρίου"

Ή Είσοδος* στα Ιερά ΣΟΛ
Υ Μ Α

Σαμαρ/άς

Σαμαρ (Σα Μαρ*)
Σαμαρον (Σα Μαρ Όν)
Σαμερον (Σα Μερον*)
Τα Σα εκ των Σων Σοι προσφέρομεν κατά πάντα και δια πάντα.



Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Κίνηση
Ο Προσκυνητής

Και κάθε τόσο, η Ασωτία, και ή αμφιβολία, παίρνοντας ξανά και ξανά χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

Κίνηση
Ο Προσκυνητής

“Εάν μη έλπηται ανέλπιστον, ουκ εξευρήσει”

Συνεχίζεται

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Διονύση μας,
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!

botilastopelagos είπε...

@ ΚΩΣΤΑΣ Κ - Τ

Ευτυχώς, τα συμπτώματα έχουν περάσει ήδη και αύριο μάλλον θα συνεχίσω τις αναρτήσεις, εάν αισθάνομαι αρκετή δύναμη. Πρέπει να ήταν μια πολύ επιθετική περίπτωση, την αντιμετώπισα όμως με βιταμίνες. Τα ενέσιμα δηλητήρια έχουν κατεβάσει πολύ το ανοσοποιητικό στην Γερμανία, με αποτέλεσμα να υπάρχει στην τρέχουσα φάση υπέρμετρη έξαρση των λοιμώξεων. Σε πολλές επιχειρήσεις περισσότεροι από τούς μισούς απασχολούμενους έχουν δηλωθεί άρρωστοι και από ότι ακούω από τον περίγυρο, είναι πάρα πολλοί που υποφέρουν. Κατά κανόνα αρρρωσταίνω πολύ σπάνια, κατά την τριετή περίοδο των εγκλεισμών δεν έπαθα ούτε συνάχι. Αυτήν την φορά όμως τα τερατάκια που κυκλοφορούν φαίνονται πολύ επιθετικά. Κατά τα άλλα, εδώ και επτά μήνες είναι αδύνατον να κλείσει κάποιος επίκεψη σε γιατρό.

Ανώνυμος είπε...

Κίνηση
Ο Προσκυνητής

"Τού Θεού ή Γη και το Πλήρωμα αυτής"
Αυτή είναι η μια Αλήθεια,
"Πνεύμα Θεού Επεφέρετο Επάνω τών Υδάτων"
Και αυτό είναι ή Αλήθεια.
Πλήρωση Πνεύματος Αγίου.

Πλήρωμα
Πλήρωση
Πληροφορία

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Πλήρωμα
Πλήρωση
Πληροφορία

DNA
ΔΝΑ*
ΔΑΝ³

Όριο Καμπύλης
Χωροχρονική σκανδάλη
Γέφυρες Επικοινωνίας
Ορίζοντας Γεγονότων

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Dy 66 Δυσπρόσιο
66+11*
Ir 77 ιρίδιο (iridium)
«ομάδα του λευκόχρυσου»
"εμφανίστηκε από το άσπρο χρώμα, και δεν ήταν δυνατό να λιώσει, με οποιοδήποτε βαθμό θερμότητας θα μπορούσα να εφαρμόσω... Τείνω να αποκαλέσω το μέταλλο αυτό ιρίδιο, από την εντυπωσιακή ποικιλία χρωμάτων που δίνει, όταν διαλύεται σε θαλάσσιο (υδροχλωρικό) οξύ ..."


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c9/Cubic-face-centered.svg/800px-Cubic-face-centered.svg.png

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Οικοδεσπότη
Γνωρίζω ότι Είσαι ένας Φύλακας Άγγελος.
Γνωρίζω ότι δίνεις Συνειδητά Δύναμη εδώ στην Έδρα σου,σε όποιον την χρειάζεται,
Γνωρίζω επίσης ότι προλαβαίνεις και της έξωθεν επιθέσεις.
Σέ Ευχαριστώ από καρδιάς για την Συμπόνια σου για όλους μας.

botilastopelagos είπε...

@ Ανώνυμον

Καλέ μου φίλε, σε ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για όσα ευγενώς μού αποδίδεις. Αντιλαμβάνμαι τον ρόλο μου σαν ένας κοινωνικός ακτιβιστής μεταξύ χιλιάδων άλλων, που έχοντας αντιληφθεί κάποια σημαντικά κενά στις επιγνώσεις μας, προσπαθώ να συνεισφέρω στην γεφύρωσή τους με υπομονή και συστηματικό τρόπο. Επιθυμώ να παραμένω πάντοτε άνθρωπος χαμηλών τόνων, πιστεύοντας την αξία τής διαπίστωσης, ότι "Η δύναμις εδράζεται στην ησυχία". Θεωρώ ιδιαίτερα πρόσφορη την ζύμωση που διεξάγεται στο διαδίκτυο, διότι αυτή ξεπερνάει τα ακαδημαϊκά όρια και τις αυθεντίες διανοητών που κατισχύουν, μεταφέροντας το κέντρο βάρους της στην βάση τής κονωνίας, εκεί που αρμόζει να συντελείται η ωρίμανσή της, με βασικό υποκείμενο την ίδια. Δεν διαθέτω κάποια συγκεκριμένη ιδιότητα, την οποία μπορώ να επικαλούμαι και όσα καταθέτω προσπαθούν ταυτοχρόνως να επισημάνουν την αξία τού ρεύματος χειραφέτησης από την κοινωνική βάση.
Θεωρώ αυταπάτη, ότι κάποιος μπορεί να αγαπάει τον εαυτό του, χωρίς να αγαπάει ταυτοχρόνως και τούς άλλους, καθότι η αγάπη είναι μια ενέργεια που δεν τέμνεται. Γνώμονας των επιλογών μου είναι η αδυναμία μου να προσαρμοστώ σε ένα περιβάλλον, που θεωρώ βάρβαρο, απάνθρωπο και ανόητο, το οποίον απορρίπτω ριζικά. Ταυτοχρόνως προσπαθώ να δομήσω κάποιες θετικού χαρακτήρα προτάσεις για το μέλλον, ούτως ώστε η απόρριψη τού κατεστημένου να μην καταλήγει σε μηδενιστικά αδιέξοδα, αλλά να οδηγεί σε καρποφορία.
Η μέχρι τώρα εμπειρία μου με έχει πείσει, ότι η προσπάθεια μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη στόχων, που αρχικά έμοιαζαν πολύ δύσκολοι, ή και μη επιτεύξιμοι. Ανάμεσα στην προσαρμογή και την ανατροπή, προτιμώ την δεύτερη, γι αυτό συνεχίζω με υπομονή και πίστη στις δυνάμεις τού καλού, που βρίσκονται εν δυνάμει μέσα σε κάθε άνθρωπο. Δεν εγείρω κάποιο αίτημα, ούτε προβάλλω κάποια αξίωση, χαίρομαι από την συντροφιά και την επικοινωνία με τούς συνανθρώπους μου και για οτιδήποτε νέο μπορώ να εντοπίζω και να παρουσιάζω, αφήνοντας να με οδηγεί αυτό που θεωρώ σώφρον.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Οικοδεσπότη
Χαίρομαι για ακόμη μια φορά για την υπομονή σου, καθώς αυτή είναι που υπομένει να στηρίζει την Γέφυρα που κάνει το απέναντι* προσιτό.
Ναι, είμαστε στην βάση της κοινωνίας, και αυτό από μόνο του υποθέτει* ότι σηκώνουμε το βάρος αυτής της κοινωνίας, άρα με την αλληγορική έννοια είμαστε εν δυνάμει αυτοί που θα τρίξουν τά θεμέλια.
Και αυτή η δύναμις "εδράζεται στην ησυχία".

Ανώνυμος είπε...

https://www.afoo.gr/5239-tm_thickbox_default/-trapula-2-2.jpg

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Να δω με αυτή την "ησυχία".. πώς θα εμποδίσουμε την Ελλάδα να γίνει ισλαμική και επικίνδυνη για τους Έλληνες (που είναι ήδη επικίνδυνη). Άραγε τί ακριβώς είναι αυτό που θα εμποδίσει αυτή την εξέλιξη και δεν θα χρειαστεί να αλλάξουμε χώρα..;;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Διονύση χρόνια πολλά,πολύχρονος!!!Υγειά και δύναμη!!!

Ευρυδίκη

Ανώνυμος είπε...

Πλήρωμα
Πλήρωση
Πληροφορία

Όριο Καμπύλης (φ)
Χωροχρονική σκανδάλη
Γέφυρες Επικοινωνίας
Ορίζοντας Γεγονότων

DNA

Ι ωση φ

“Ιωσήφ, γιος* του Ηλί”.
*Δηλαδή Γαμπρός του...
(Σα Μαρ)

Ό Ξ ΥΛΟΥ ΡΓΟΣ


https://i0.wp.com/learningcornerandcrafts.com/wp-content/uploads/2022/08/9-3.jpg?resize=640%2C905&ssl=1

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Πλήρωμα
Πλήρωση
Πληροφορία

Όριο Καμπύλης (φ)
Χωροχρονική σκανδάλη
Γέφυρες Επικοινωνίας
Ορίζοντας Γεγονότων

DNA

Πριν Χρόνια, ένας ιδιαίτερος Άνθρωπος με ρώτησε άν μπορώ, να σχηματίσω πάνω σε ένα φύλλο χαρτί, το σημείο ιδιομορφίας,
Σχημάτισα ένα χωνί όρθιο
V
Και έπειτα στην βάση έβαλα το είδωλο του.
Λ

Χ ΥΛΟΥ ΡΓΟΣ

https://i0.wp.com/learningcornerandcrafts.com/wp-content/uploads/2022/08/6-3.jpg?resize=640%2C905&ssl=1

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Ειδικό βάρος

Η πυκνότητα συνιστά φυσικό μέγεθος με το οποίο εκφράζεται η μάζα ενός υλικού ανά μονάδα όγκου. Συνήθως, συμβολίζεται με το ελληνικό γράμμα ρ ή με το λατινικό γράμμα d.[1] Μονάδα μέτρησης της πυκνότητας στο Διεθνές Σύστημα Μονάδων (ir) είναι το (χιλιόγραμμο ανά κυβικό μέτρο). Συχνά, χρησιμοποιείται και η μονάδα
(γραμμάριο ανά κυβικό εκατοστό).[2] Ο βασικός μαθηματικός τύπος της πυκνότητας είναι ο λόγος της μάζας ενός υλικού, m, προς τον όγκο, V, που την περιέχει.

Το μεγαλύτερο ειδικό βάρος έχει τό

76 Όσμιο 22.570 (kg/m3)[ Πρόκειται για το πιο πυκνό στοιχείο.

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε
Από ανέκαθεν η μετατόπιση του κέντρου βάρους* στην Γεωπολιτική έδινε μια δυνατότητα αλλαγής* συνόρων* επεκτείνοντας την σφαίρα επιρροής.
Ή φωτιά που άναψε Ανατολικά είναι ένα σήμα επιστροφής*
Ή Ελλάδα πάντα ήταν ένα δοχείο υ
Με τά Ιερά και τά ό(υ)σια της.
Η Εμπειρία της Ελλάδας δείχνει ξεκάθαρα ότι μπορεί όπως κάθε άλλη φορά , νά ανταπεξέλθει σέ οποιαδήποτε ζήτημα τεθεί .
Με κόστος...

Ο φόβος κάνει το σώμα νά θέλει να τρέξει,
Μείνετε εδώ, σέ ησυχία.

Ανώνυμος είπε...

Πριν λίγο άκουσα μια ενδιαφέρουσα εκπομπή, που εξηγεί τί είναι η Γεωπολιτική,
Λέει:
Γεωπολιτική είναι ο Στρατιωτικός Έλεγχος του Χώρου και τού Χρόνου!,
Καθώς και τού Εργατικού δυναμικού και των πρώτων υλών.
Και έτσι εδώ* ανοίγεται ένα ζήτημα στην βάση* του...

botilastopelagos είπε...

@ Ευρυδίκη

Αγαπητή φίλη,
σε ευχαριστώ για τις ευχές. Ήθελα να γράψω κάποιες απόψεις με αφορμή αυτά που αναφέρεις στο προγούμενο σχόλιό σου, σχετικά με την είσοδο τού Πλούτωνα στον Υδροχόο, που θεωρώ ότι αρμόζει να αποτιμηθεί με την παραμονή τού Κρόνου στούς Ιχθείς, που είναι το τελευταίο ζώδιο τού ζωδιακού κύκλου, σηματοδοτώντας "τέλος εποχής", αλλά και λήξη κάθε σχέσης και διαδικασίας, που δεν ευσταθεί στην πορεία τού χρόνου. Δυστυχώς η ασθένειά μου δεν επέτρεψε να το πραγματοποιήσω και θα επανέλθω σε αυτό το ζήτημα στα πλαίσια επόμενης ευκαιρίας. Το ίδιο ισχύει και για το πρόβλημα τού κακού, που έθεσε η Αναστασία και είναι ζήτημα τεράστιας σημασίας. Και σε αυτό το ζήτημα σκοπεύω να επιμείνω στα πλαίσια αυτής τής σειράς αναρτήσεων.

Ανώνυμος είπε...

Πλήρωμα
Πλήρωση
Πληροφορία

Ισχυρή αλληλεπίδραση

osmium

Όριο Καμπύλης ψ

Καθεύδω
Εισχωρώντας

Ι
υ

ψ

Συνεχίζεται

X.I.X αλητικα είπε...

Καταρχας χρονια πολλα και καλα δια την ονομαστικη σας εορτη και ταχεια αναρρωση απο την ιωση.Κατα δευτερον καλοσωρισμα με συνεφουλλα μαυροσκουφηδες και ειρωνιες.Ολοι αυτοι που αναφερετε εχουν επιδρασει στη συνειδηση της ανθρωποτητας.Αλλωστε τους "εκθειαζει" κατα καιρους ο Δασκαλος ΕΝΩΔΩΝ.Ο μουστακιας στο τελος σαλταρησε ο Φρουδ εφευρετης της μαλακιας. Ο βρομυλος τσε τουνγκ που δαγκανε αχλαδακια και πιπιλαγε κερασακια δεν γνωριζε οτι γνησιος επαναστατης ειναι αυτος που ειναι σε επαφη με την ψυχη του.Λενε οτι η αυρα του ΒΟΥΔΑ εφθανε τα εννια χιλιομετρα.Το ιδιο και η μποχα του οιδιποδα που "ανεληφθη" μεσα σε βοθρο.Αλλα θελω να πω δυο λογια για την εσωτερικη γαλοτσα.Καποιος που φαινομενικα μοιαζει ρεμπελος αλλα εχει δουλεψει εσωτερικα εχει την αισθηση η τον αισθησιασμο του τιποτα που περικλυει τα παντα και θεληση του ειναι να υππαρχει στο κεντρο καθε μορφης.Αυτη η παρουσια φερνει ειρηνη και Εκεινο που αναβλυζει δημιουργει τις ορθες σχεσεις τις ομορφες φιλιες τις εκκλησιες και τους πολιτισμους.Υστερα επεμβαινει η σκεψη που ειναι παρελθον και υλικη διαδικασια.Ψαχνει στο μνημονικο κεντρο και προσπαθει να το κατηγοριοποιησει.Το κανει ειδωλο.Παυει να ειναι ιερο.Χαιρετω.Χ.Ι.Χ.

X.I.X αλητικα είπε...

Ξεχασα τον Πλουτονα.Μη ιερος πλανητης.Ειναι εκφραση της πρωτης ακτινας και συνδεεται με το ιερο κεντρο του ανθρωπου.Επισης συνδεεται με τον πλανητη Ηφαιστο{πρωτη ακτινα}που ειναι ιερος.Ειναι εσωτερικος κυβερνητης των Ιχθυων.{Ο αποσφραγισθεις ταφος και ο λαμπρος ηλιος}.Υ.Αρετες ειναι οι ποιοτητες των επτα ακτινων.Χ.Ι.Χ.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να το παραδεχτούμε, ότι όταν φταρνιζομαστε πάνω στα μούτρα των άλλων υπάρχει η πιθανότητα να τούς μεταφέρουμε κάποια ίωση.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ήφαιστος ο σιδηρουργός
Αυτός που κρατάει σφυρί και χτυπά τόν Ακμων κάνοντας συνεχώς θόρυβο.

Ανώνυμος είπε...

Πλήρωμα
Πλήρωση
Πληροφορία

"im man ent"
"Ισχυρή αλληλεπίδραση"

«Πώς ξέπεσες από τον ουρανό,
Εωσφόρε, γιέ της αυγής»
(Ησαΐας 14:12)

Πάντα υπάρχει ανάμεσα μας κάποιος καλοθελητης
πού έρχεται να ταράξει τά ήσυχα νερά, πετώντας μέσα μια πέτρα,με αποτέλεσμα να δημιουργείται συχνότητα συγκεκριμένη, αυτή που σχηματίζει κύκλους μέσα σε κύκλους, όπως χρόνο μέσα στόν Χρόνο.
Μάλλον καλοθελητης ήταν και ο Εωσφόρος.

«Οι Εβδομήντα επέστρεψαν με χαρά, λέγοντας, "Κύριε, ακόμα και οι δαίμονες υποτάσσονται σ’ εμάς όταν τους προστάζουμε στο όνομα Σου!" Και ο Ιησούς τους είπε, "είδα τον Σατανά να πέφτει σαν κεραυνός από τον ουρανό. Ιδού, σας έχω δώσει την εξουσία να πατάτε πάνω σε φίδια και σκορπιούς, και να κυριαρχείτε πάνω σε όλη τη δύναμη του εχθρού... Παρόλα αυτά να μην χαίρεστε για το γεγονός αυτό, ότι τα πνεύματα υποτάσσονται σ’ εσάς, αλλά να χαίρεστε επειδή τα ονόματά σας είναι γραμμένα στον ουρανό"».
Κατά τις πρώτες ημέρες ο Ιησούς εβδομήντα από αυτούς που τον ακολουθούσαν τους έστειλε να κηρύξουν το Ευαγγέλιο στις πόλεις και στα χωριά, σαν πρόβατα εν μέσω λύκων. Αυτό δεν είναι πολύ κολακευτικό για τους τοπικούς χωρικούς! Αλλά σύμφωνα με την κοσμολογία της Καινής Διαθήκης, όλος ο κόσμος και όλοι οι κάτοικοί του είναι δέσμιοι ενός αδυσώπητου εχθρού, και η μία αληθινή ελπίδα λύτρωσης έρχεται με την είδηση της εισβολής του Θεού στην "επικράτεια" (καμπύλη)
του Σατανά. Οι απεσταλμένοι του Ιησού διδάσκουν ότι, «Η Βασιλεία του Θεού έχει έρθει κοντά σας» – που είναι το ισοδύναμο(immanent )με τη φράση ότι ο Θεός ο ίδιος, σε πλήρη θεϊκή δύναμη, είναι πια επί σκηνής*. Στους απεσταλμένους ειπώθηκε ότι το κήρυγμά τους θα είναι "ισοδύναμο"* με την κρίση του Θεού, και θα ξεχωρίσει όσους επικροτούν το άγγελμά τους από εκείνους που το απορρίπτουν.

Περίμενα αυτές τις μέρες να δω ποιος καλοθελητης θα εμφανιστεί ωσάν αστραπή, κεραυνός εν αιθρία* , φέρνοντας μαζί του μια καταιγίδα, προσπαθώντας να σβήσει αυτό που γράφτηκε στο χώμα με το Δάχτυλο.

«λίθος προσκόμματος και πέτρα του σκανδάλου»

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Πλήρωμα
Πλήρωση
Πληροφορία

Im man ent
Ισχυρή αλληλεπίδραση

Α=1
÷
/-\
=
1/3
0,3333333333333

\-/
/-\
=
2/6
0,3333333333333

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Πλήρωμα
Πλήρωση
Πληροφορία

Im man ent
Ισχυρή αλληλεπίδραση

"Το ηλεκτρόνιο (-) περιγράφεται ως ένα νέφος πιθανοτήτων γύρω από τον πυρήνα που είναι πιο πυκνό κοντά στην απόσταση της στιβάδας που του αναλογεί ενεργειακά.

Η ροή ηλεκτρονίων μέσω αγωγού δημιουργεί το ηλεκτρικό ρεύμα."

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Πλήρωμα
Πλήρωση
Πληροφορία

Im man ent
Ισχυρή αλληλεπίδραση

Άραγε,
Θά προλάβω τά Χριστούγεννα;

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Πλήρωμα
Πλήρωση
Πληροφορία

Im man ent
Ισχυρή αλληλεπίδραση

"άρνηση σύμπραξης"
Τού Χωροχρονικού Συνεχούς

Αλυσιδωτές Αντιδράσεις

23/12 Όσιος Νήφων

Νήφων: Προέλευση από τα Ελληνικά
Ετυμολογία / Τι σημαίνει: "Νηφάλιος, ξεμέθυστος, σοβαρός, συνετός". Προέρχεται από το ρήμα νήφω που σημαίνει "είµαι νηφάλιος, δεν είµαι µεθυσµένος, έχω πνευματική διαύγεια".

Ν Η Φ Ω Ν
Φ Ω Ν Η Ν

Λ=30
÷
/ \
=
15

\ /
/ \
=
60/4 15

60/8 7,5

60/12 5

60/16 3,75

60/20 3

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Πλήρωμα
Πλήρωση
Πληροφορία

Im man ent
Ισχυρή αλληλεπίδραση

"άρνηση σύμπραξης"
Τού Χωροχρονικού Συνεχούς

Αλυσιδωτές Αντιδράσεις

3×Κ 60
3×60° 180°
3×Χ 1800
3×360° 1080°

Κ005Χ100010
Coix Lacryma-jobi

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Πλήρωμα
Πλήρωση
Πληροφορία

Im man ent
Ισχυρή αλληλεπίδραση

"άρνηση σύμπραξης"
Τού Χωροχρονικού Συνεχούς

Αλυσιδωτές Αντιδράσεις

24/12 εορτή του Ιωσήφ υιού του Ιακώβ

"Ιακώβ εγέννησε Ιωσήφ, τον άνδρα ης Μαρίας, από την οποία γεννήθηκε ο Ιησούς, που κλήθηκε Χριστός. Υπάρχουν 14 γενεές από Αβραάμ έως Δαβίδ, 14 από Δαβίδ έως της μετοικεσίας στη Βαβυλώνα και 14 από την μετοικεσίας στη Βαβυλώνα ως τον Χριστό."

14
14
14
==
30+12
Λ ΙΒ*
42/24 1,75
Mo42+24Cr 1+5 7
66. 6->7 C-C

Στην γουικηπαιδεια μιλούν για λάθος εσκεμμένο τού Ματθαίου σχετικά με την Γενεαλογία Του Ιησού Χριστού

Το πυρίτιο (λατιν. silicium) είναι το χημικό στοιχείο με χημικό σύμβολο Si, ατομικό αριθμό 14
όνομα silicium, που προέρχεται από τη λατινική λέξη silex, που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «πυρόλιθος», και την κατάληξη -ium, που υπονοεί μέταλλο.

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζω ότι κοιτούν πολλά μάτια εκτός έδρας* που τά κοιτώ και γω,
Η Έδρα τού Μποτιλια είναι Ισχυρή, και ανοιχτή προς τα μάτια Όλων.
Σα Μερον

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Πλήρωμα
Πλήρωση
Πληροφορία

Im man ent
Ισχυρή αλληλεπίδραση

"άρνηση σύμπραξης"
Τού Χωροχρονικού Συνεχούς

Αλυσιδωτές Αντιδράσεις

24/12
Πέρασαν 10 ημέρες από την αρχή των Συνεχίζεται*

"Γραμμική Α
Γραμμική Β
"πρόσβαση σε άσκηση εξουσίας"
Υπογραμμίσεις
Σύνολο Σώμα

Γαστέρα"
Σα Μερον

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Πλήρωμα
Πλήρωση
Πληροφορία

Im man ent
Ισχυρή αλληλεπίδραση

"άρνηση σύμπραξης"
Τού Χωροχρονικού Συνεχούς

Αλυσιδωτές Αντιδράσεις

Λίγο προτού τελειώσει αυτό το (Συνεχίζεται) θα ήθελα να αναφερθώ πάνω στο ζήτημα της Πανδημίας, που ήταν εκτός από ένα τεράστιο επιχείρημα (πείραμα) κοινωνικής μηχανικής, ήταν και μία τύποις* μυητική επίδραση, αλλά επίσης και μια παγκόσμια έρευνα αναζήτησης της Γραμμής Αίματος, με πάμπολλους τρόπους αλλά κυρίως μέσα από βάσεις δεδομένων.

ΑΊΜΑ
ΆΙ ΑΜ

Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Πλήρωμα
Πλήρωση
Πληροφορία

Im man ent
Ισχυρή αλληλεπίδραση

"άρνηση σύμπραξης"
Τού Χωροχρονικού Συνεχούς

Ή "άρνηση σύμπραξης"
Τού Χωροχρονικού Συνεχούς, υπονοεί την μη συμμετοχή σέ αυτήν την Χρονογραμμη που μας υπέβαλαν οι εξουσιαστές,
Παίρνοντας* χρόνο μέσα από τον κόπο και τόν μόχθο μας, μέσα από το Αίμα μας, μέσα από την παρουσία μας που το βάρος της καμπυλώνει τόν χώρο και δημιουργεί χρόνο, ρουφόντας* την Ενέργεια αυτή .

Αλυσιδωτές Αντιδράσεις

Όριο Καμπύλης Ω

ιι
υ
ω

ΣΗΜερων

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ματθ. 5,13)

Το νάτριο είναι το χημικό στοιχείο με σύμβολο Na (από τη λατινική λέξη natrium) και ατομικό αριθμό 11.
Na tri um

Si14+11Na

25 Mn
Man//gen

Μυστικές κοινωνίες

" Όπου περισσεύει ή Αμαρτία, Υπέρ περισσεύει ή Χάρης Του Θεού"

Δεν ξέρω τίποτα για τής μεγάλες μυστικές κοινωνίες, Τίποτα.

Ξέρω όμως ότι Υπάρχουν μικρές μυστικές κοινωνίες,
Ανθρώπων που έχουν ξυπνήσει* και έχουν Ανά Λάβει έναν Ρόλο,
Ρόλο Μετά Φυσικό, μέσα στις 3 διαστάσεις της Φύσης,
Τόν Ρόλο τούς που είναι Γραμμένος μέσα στο Σενάριο Του Μεγάλου Σκηνοθέτη,
Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν την Υποκριτική τέχνη,
Αλλά πού έχουν Εμπιστοσύνη,
Στην Ημέρα στην ώρα αυτή που θα έρθει για να Εκπληρώσουν τόν μικρό Ρόλο τούς,
Άνθρωποι που δεν ξεπερνούν στο σύνολο τά Δάχτυλα μιας Παλάμης του Ενός Χεριού,
Όμως Υπάρχουν και πολλές μυστικές κοινωνίες τόσο Μεγάλες και θαυμάσιες, που το σύνολο τους Δεν ξεπερνά το Συν Όλο τού Ενός Δαχτύλου της Παλάμης του Ενός Χεριού.

Immanent

Αυτές οι μικρές μυστικές κοινωνίες Σύν τελούνται μέσα από την Βάση του Δ,
Είναι αυτή η οριζόντια γραμμή που καλύπτεται από το Λ.

Λ
_

Δ

Ό Εν θ ουσιασμός κρατά μερικά δευτερόλεπτα.
Η Απο-γοήτευση κρύβει μέσα της κλειδιά, πνευματικά, που ανοίγουν νέες Πόρτες, κάνοντας Βήματα Προοδευτικά.

Τέλος