30 Απριλίου, 2020

Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ BILD ZEITUNG: ΣΥΣΤΗΜΚΗ ΜΑΝΟΥΒΡΑ Η ΤΡΙΓΜΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΕΑΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ;










   1. ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


    Μια αναπάντεχη είδηση επέφερε έθεσε εχθές το συνολικό προσκήνιο ενημέρωσης τής Γερμανίας μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου έκπληξη: Τόσο οι αντίπαλοι τής επιβολής τών ολοκληρωτικών μέτρων, όσο και αυτοί που τα αποδέχθηκαν, ή και τα προωθούσαν με τον ένα ή άλλο τρόπο, είδαν την δημοσιογραφική ναυαρχίδα τού κιτρινισμού BILD ZEITUNG να αλλάζη κατεύθυνση 180 μοιρών. Η εφημερίδα αυτή, παρόλο που αποτελεί την αιχμή τού δόρατος τών μαζικών μέσων τού περιώνυμου εκδοτικού συγκροτήματος AXEL SPRINGER και έχει αναλάβει εργολαβικά την διαστροφή τών ειδήσεων σε αυτή την χώρα, παρουσίασε μια δρυμεία καταγγελία τής γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με την αστοχία, την υπερβολή και την καταστροφικότητα τών μέτρων λόγω τού κορωνοϊού με το κεντρικό της πρωτοσέλιδο άρθρο. Συγγραφέας τού άρθρου ήταν ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Julian Reichelt.
Σχετικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο you tube δέχθηκαν εκατοντάδες πανηγυρικά σχόλια. Το απίθανα χαμηλό επίπεδο αυτής τής εφημερίδας επί δεκαετίες προξενούσε αίσθηση ντροπής σε εκείνο το μέρος τής γερμανικής κοινωνίας, που δεν ανήκε στην βαθιά υπνωτισμένη πλέμπα. Την εποχή, που άνθιζε ακόμη η βιομηχανική παραγωγή στην γερμανία ξεχυνόντουσαν τις πρωινές ώρες οι στρατιές τών γερμανών στα μαζικά μέσα σαν προφέσορες, κρατώντας μεγάλες τσάντες, όπως αυτές που έχουν οι γιατροί, έχοντας μέσα τα θερμός με τον καφέ και τα σάντουιτς. Η πλειοψηφία είχε υπό μάλης την BILD, με γερακίσιο ύφος τού κατά τον Roussau „χειραφετημένου πολίτη”, που μετέβαινε στους εργασιακούς χώρους, για να κάνη διαλέξεις στο διάλειμμα σχετικά με όσα είχαν προβληθεί το προηγούμενο βράδυ στις ειδήσεις. Η γερμανική κοινωνία χαρακτηρίζεται από μια πολυάριθμη πλέμπα (που θεωρείται ο κοιμώμενος γίγαντας επιβολής ανεγκέφαλων επιλογών) από σημαντικό αριθμό ανθρώπων, που θεωρούνται οι ίδιοι φιλελεύθεροι (όποιος επιθυμεί τούς πιστεύει) ενώ ταυτοχρόνως η πλειοψηφία τους είναι πεπεισμένη για την υποτιθέμενη ανωτερότητα τής γερμανικής φυλής, από σημαντικό αριθμό ψευτοπροοδευτικών, που γυροφέρνουν τούς “πράσινους” και την νεοταξική φυλλάδα “taz“, από ισχυρή κοινότητα άγριων ελτζιμπιτάδων, τών οποίων η ιδεολογία εδράζεται από την μέση και κάτω, αλλά και κάποιο σοβαρό ποσοστό ήσυχων ανθρώπων καλής θέλησης, σαν αποτέλεσμα τών σημαντικών ζυμώσεων στο χώρο τής φιλοσοφίας, τής επιστήμης, τού κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού που αναπτύχθηκε κατά τούς προηγούμενους αιώνες. Αυτό το πνεύμα επιχειρήθηκε να εξουδετερωθεί με την μεταπολεμική καμπάνια τής “επαναδιαπαιδαγώγησης” (Umerziehung) που επέβαλαν τα Βορειοαμερικανοσιωνιστικά επιτελεία, με δημοσιογραφικό ρόπαλο τον εκδοτικό όμιλο τού Axel Springer, ο οποίος κινήθηκε μονίμως στα πλαίσια τής απροκάλυπτης αποβλάκωσης και τού συγκαλυμμένου ψυχολογικού πολέμου όσο αφορά την πλέμπα, ή την έντεχνη προπαγάνδα, μέσω άλλων εφημερίδων όπως η “DIE WELT“, όσο αφορά τούς συντηρητικούς. Κατά την περίοδο τών κινητοποιήσεων τής περιόδου 1968 ο εκδοτικός οίκος τού Springer αποτέλεσε μόνιμο στόχο, καθόσον πληθώρα διαμαρτυριών διεξαγόταν μπροστά στα κεντρικά γραφεία τού συγκροτήματος, ως έδρα τού κακού.
Πέραν όμως τών προηγούμενων, αυτό που χαρακτηρίζει επίσης την Γερμανική κοινωνία, έστω και εάν ακόμη αυτό το ποσοστό της είναι από αριθμητικής πλευράς σχετικά μικρό, είναι το άκρως αποφασισμένο, πνευματικά προικισμένο, αλλά κυρίως με την γνωστή γερμανική συστηματική συνέπεια σε θεωρία και μόχθο παρεμβαίνον δυναμικό τών κοινωνικών ακτιβιστών και αδιαμφισβήτητα πνευματικών ανθρώπων. Αυτοί με τις παρεμβάσεις τους έχουν επιτύχει να μεταστρέφουν βήμα προς βήμα και με γοργά αυξανόμενο ρυθμό την συνείδηση πολλών χιλιάδων πολιτών, αποτελώντας μια ιδιαίτερα βαρύνουσα μαγιά, που ζυμώνει το σύνολο τών ευαίσθητων συνειδήσεων στην κατεύθυνση τής ριζικής ανατροπής τών δεδομένων. Όπως έχει καταστεί εμφανές και στην Ελλάδα, ένα καλό που επέφερε η κρίση τού κορωνοϊού ήταν μια σημαντική μεταστροφή τόσο στην συνείδηση, όσο και στις διαθέσεις τού κοινωνικού σώματος, απογυμνώνοντας σε σημαντικό βαθμό την αλήτ από την επίφαση νομιμότητας, που αυτή επικαλείται. Μέρα με την ημέρα αυξάνεται ο αριθμός ανθρώπων που διαθέτουν κύρος, ως πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι με απήχηση, ιεράρχες και ιερείς καθώς και ειδικοί επιστήμονες, που παρεμβαίνουν πλέον δυναμικά στον δημόσιο διάλογο, ανοίγοντας ένα παράθυρο να συγκροτηθή στην πορεία ένας ισχυρός αντίλογος στην νεοταξική προπαγάνδα και αντιανθρώπινη επιβολή. Ιδιαίτερα, όταν οι πολίτες βλέπουν με παρεμβάσεις πολιτικών από πολύ ψηλά προωθημένες θέσεις, όπως αυτές τού προέδρου Τραμπ, να τσεκουρώνονται νεοταξικοί θεσμοί εν είδει FED και ΠΟΥ, αναπτερώνεται το δικό τους δυναμικό και η διάθεσή τους να αναπτύξουν δικές τους πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις για την κατάργηση τού νεοταξικού εκτρώματος. Για την εγκαθίδρυση ενός πολυπολικού κόσμου, όπου οι μονόπατοι αφέντες δεν θα έχουν θέση, όπως τον εξήγγειλε ο Βλαδίμηρος Πούτιν και μέσα σε πλαίσια θριάμβου τής ειρήνης, όπως οι διθύραμβοι τού Ντόναλντ Τραμπ στο τρίτο βίντεο που έχει αναρτηθεί. Το “ασυμβίβαστο παιδί” τού Λευκού Οίκου Steeve Bannon, παράτησε τις καρέκλες και τα οφίτσια, για να κατέβη αλεξιπτωτιστής στο ευρωπαϊκό πεδίο, μακρυμάλλης και μονίμως αξύριστος με στόχο να γεφυρώση φορώντας σπορ αμπέχονο και άρβυλα με τούς φακέλους υπό μάλης την απόσταση μεταξύ πολιτικών, που βρίσκονται σε θέσεις υψηλής ευθύνης και αυτών, που μια ζωή έδρασαν στην πρώτη γραμμή τών κοινωνικών αγώνων, ως πνευματικός επικεφαλής τής υπό εξέλιξη νέας αστικής επανάστασης.
  
    Πέρα όμως από τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η χθεσινή στροφή τής BILD, αρκετοί ήταν αυτοί που προβληματίσθηκαν σχετικά με την ξαφνική αντιδιαμετρική στροφή, στο ποσοστό μάλιστα που εδώ και κάποιες εβδομάδες οι Q Anon ανήγγειλαν, ότι πολύ σύντομα στην Γερμανία πρόκειται να αναποδογυριστούν όλα. Στο δεύτερο βίντεο οι πολύ δόκιμοι πασίγνωστοι στην Γερμανία δημοσιογράφοι και κοινωνικοί ακτιβιστές Eva Herman και Adreas Popp αποκαλύπτουν ότι η πλειοψηφία τών μετοχών αγοράστηκε από τον επενδυτικό τών ΗΠΑ RKK τού Kolbert Krabitz Roberts. Αυτός έβγαλε το συγκρότημα Springer από το χρηματιστήριο, με στόχο να παρακάμψη την χήρα τού Springer Frieda προσφέροντας 63 ευρώ για τήν εξαγορά κάθε μετοχής τών  μικρότερων μετόχων. Ο Roberts είναι οικονομικό κοράκι, που στο παρελθόν αγόραζε επιχειρήσεις στα πρόθυρα τής χρεωκοπίας, με στόχο την διάλυσή τους και μεταπώληση τών υγειών τμημάτων. Ανήκει στο ρεπουμπλικανικό κόμμα και υπήρξε σημαντικός χρηματοδότης τής εκλογικής εκστρατείας τού Μπους. Χρηματοδότησε όμως με ένα εκατομμύριο και την προεκλογική εκστρατεία με ένα εκατομμύριο δολάρια την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και έλαβε μέρος στο συνέδριο κάποιων σημαντικών επενδυτών που οργάνωσε ο ίδιος.

     Χωρίς αμφιβολία η καρέκλα τής Μέρκελ τρίζει άσχημα. Σημαντικά στελέχη τού κόμματός της αμφισβητούν ολοένα και περισσότερο τα μέτρα για τον ιό. Ακόμη και ο καροτσάκιας δήλωσε, ότι τα μέτρα που πάρθηκαν δεν είναι ισορροπημένα, ενώ μεγάλες εφημερίδες παρουσιάζουν στα πρωτοσέλιδα πρόσωπα για άμεσα διαδοχή. Σε αυτό το ζήτημα θα αναφερθώ σε επόμενη ανάρτηση με τίτλο: "Ο Αστρολη(ο)γικός Χάρτης τής Επικείμενης Εκδίωξης τής Μέρκελ Από Ένα Ειδήμονα".



ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΟΥΦΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ:
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ JENS SPAN ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΜΟΥΡΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΕΜΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ.




Φυσικά θα επανέλθω σχετικά.

3 σχόλια:

nikos είπε...

Ο ιός κατέρριψε τις παγκοσμιοποιητικές φαντασιώσεις. Όμως θέλει πολύ αγώνα ενάντια στην πνευματική υποδούλωση που παράγουν τα ΜΜΕ..

Odyssey είπε...

Επίδειξη πολιτικής ισχύος με πλανητική επιτυχία. Ουσιαστικός αντίπαλος δεν υπάρχει.
(Δημοκρατία, όπως παλιά. Όπως πάντα, όταν το ήθος και ο πολιτισμός οδηγούν την κοινωνίαα στη θέση του χρήματος και της απληστίας).

botilastopelagos είπε...

@ "ANTI AMAZON"

Είσαι κάργα τοξικός και καταχράσαι τής ανοχής ανθρώπων.
Το μόνο που μπορεί να βοηθήση στην περίπτωσή σου είναι το σκουπόξυλο.