10 Οκτωβρίου, 2018

Η ΚΑΤΑΠΤΩΣΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ




 1. ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ

Ζούμε σε εποχή τεραστίων ανακατατάξεων στην διεθνές προσκήνιο, οι οποίες εκδηλώνονται - όχι απλώς με εντυπωσιακό - αλλά με εκπληκτικό τρόπο. Ποιος θα μπορούσε πριν από μια δεκαετία να διανοηθεί την αναίρεση τής παγκοσμιοποίησης από τον πρόεδρο τών ΗΠΑ στο βήμα τού ΟΗΕ; Ή πριν ένα έτος, ότι θα ήταν δυνατόν η Χίλαρυ Κλίντον να δηλώσει, ότι προφανώς η Ρωσία δεν είχε ανάμιξη στην διαδικασία  τής εκλογικής της ήττας; Ή πριν δυο μήνες. ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια θα εξελισσόταν σε νίλα για τούς παραχαράκτες τής ιστορίας; Ή ότι η αριστερά στην Ευρώπη, η οποία επί δεκαετίες εκράδαινε τα λάβαρα τής εξέγερσης εναντίον τού κατεστημένου, θα μετατρέπετο στον πλέον φανατικό εκφραστή τής αντίδρασης ενάντια σε πάσα ουσιαστική κοινωνική αμφισβήτηση, παραδίδοντας την σκυτάλη τής επιβολής ριζοσπαστικών αλλαγών σε νέα δεξιά μαχητικά σχήματα;
    Η τρέχουσα διογκούμενη συγκυρία, η οποία κονιορτοποιεί το πεδίο τών τετριμμένων, υπερσκελίζει τα στερεότυπα, ρίχνοντας στο καναβάτσο την αναλυτική "δεινότητα" τόσο τών σοβαρών πολιτειολόγων, όσο και τών μόνιμων βλαχαδερών τής αυτόκλητης κοπυπαστικής "ενημέρωσης", τα οποία εστιάζονται στο να αναπαράγουν την ειδησεογραφική καταγραφή τών πρώτων, προβαίνοντας όμως για λόγους σαθρού "γοήτρου" και αυτοεπαιρόμενοι σε διάνθιση με παχιά φρασεολογία, υβρίζοντας με βάναυσο τρόπο όσους ένεκα τού πασατέμπου τολμούν να παρακολουθούν τα γραφόμενά τους μέσω χαρακτηρισμών τού τύπου "λωβοτομημένοι μου" ή και ακόμη πλέον εκχυδαϊσμένες εκφορές. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που κάποιοι εξ αυτών αυτοανακηρυσσόμενοι σε χαλίφηδες στη θέση τού χαλίφη, διεκδικούν για πάρτη τους το μέτρο να αποφαίνονται ποιες σελίδες ανήκουν στον "πατριωτικό" χώρο και ποιοι κοσκινίζουν διαδικτυακό τραχανά. Με αποτέλεσμα άνθρωποι με τεράστια προσφορά στην μπλογκόσφαιρα, οι οποίοι δημιούργησαν ενδιαφέροντες χώρους διαφώτισης και διαλόγου, να συμμαζεύουν σιγά - σιγά τα υπάρχοντά τους, βλέποντας τον πέριξ αυλόγυρο να ναρκοθετείται με κοπριά τών εσώψυχων.
    Η ζωή όμως προχωρεί πέραν, άνωθεν και ανάμεσα στούς πηχυαίους ειδησεογραφικούς τίτλους τού κάθε επαγγελματία γκροσίστα τής ενημέρωσης, ο οποίος έχει κληθεί στα πλαίσια τής πέμπτης εξουσίας με την σημερινή της ηλεκτρονική μορφή, να διαμορφώνει τήν "κοινή" γνώμη και να καθορίζει ποια είναι η "αλήθεια" στις οθόνες τών υπολογιστών, οι οποίες βαθμηδόν αντικαθιστούν τής οθόνες τών τηλεοράσεων. Όπου οι αυτόκλητοι αστέρες τής διαδράσεως αναπαράγουν μια από τα ίδια με τούς προηγούμενους, χωρίς να δύνανται να κατανοήσουν. ότι το ξεσκέπασμα τού κοινωνικού μύθου απαιτεί επίπονη αφοσίωση ζωής, η οποία δεν είναι δυνατόν να προσμετράται από τα κοπάδια τών ποντικιών, τα οποία μπορεί να εισέρχονται σε ένα ιστότοπο.
    Ο προσεκτικός παρατηρητής μπορεί να διαπιστώσει, ότι κάποιοι, που έχουν αποφασίσει να παρέμβουν ενεργώς, συστηματικώς και αποτελεσματικώς στην αλλαγή βασικών δεδομένων, συνιστούν συλλογικά κοινωνικά υποκείμενα, τα οποία βαθμηδόν συνθέτουν - συχνά με ανεπαίσθητο τρόπο και πέρα από φαιδρές τυμπανοκρουσίες - τούς δικούς τους διαύλους διαφωτίσεως και τις δομές προωθήσεως τών πολιτικών παρεμβάσεων στην βάση τής κοινωνίας και στην Ελλάδα. Αυτοί δεν είναι ούτε κομματόσκυλα, ούτε προλετάριοι τού κουτσούμπα, ούτε επίδοξοι μεγαλόσχημοι κολοκοτρωναίϊκοι σουγιάδες, ούτε εμπαθείς προσκολλημένοι σε παρωχημένα ιδεολογικά σύνδρομα, αλλά επαγγελματίες με όλη την σημασία τού όρου. Παρ' όλες όμως τις φιλότιμες και καθόλα αξιόλογες και αποδοτικές προσπάθειές τους, ζωτικά ανεκπλήρωτο παραμένει ακόμη το ζητούμενο, ότι δεν είναι δυνατόν να συσταθεί προοπτική χωρίς συγκεκριμένο αναλυτικό - θεωρητικό υπόβαθρο.
   Βεβαίως, η αναζήτηση κοινωνικών θεωριών στα κατά καιρούς ιδεοληπτικά φληναφήματα τύπου μαρξισμού, λενινισμού, ναζισμού και τα τοιαύτα, που κατά καιρούς σερβιρίστηκαν προς μαζική κατανάλωση και κοινωνικό αποπροσανατολισμό είναι ολοσχερώς αφελής. Βαρβάτοι παρεμβατικοί χώροι, οι οποίοι διαθέτουν δυναμισμό, οργάνωση, ιστορία, μηχανισμούς θεωρητικής επεξεργασίας και αποκρυστάλλωσης στοχεύσεων, συμφώνως προς τις εκτιμήσεις και την εμπειρία τού γράφοντος, θα ήταν αφελές και τουλάχιστον αντιπαραγωγικό, άν όχι μοιραίο, εάν δημοσιοποιούσαν την σύσταση, τίς δραστηριότητες και τις στοχεύσεις τους. Ο αντίπαλος δρα κεκαλυμμένα με κάθετα οργανωμένο σύστημα ιερατείων και αποκρυφιστικών μυστικιστικών εταιρειών, η έκφραση τών οποίων στην επιφάνεια τών δρώμενων περιορίζεται κυρίως σε δήθεν "ανθρωπιστικές" λέσχες, λόμπυ σεξουαλικώς ανωμάλων, μπουλούκια αγομένων αγανακτισμένων, συλλόγους διαστροφικού "μοντερνισμού", κομματικούς σχηματισμούς, θρησκοληπτικές σέκτες,  κογκλάβια τραπεζών και πολυεθνικών εταιριών (μη εξαιρουμένων αυτών τών μέσων μαζικής εξοντώσεως) δεξαμενές σκέψης κακουργηματικών ανεγκεφάλων, "ακαδημαϊκά" κατεστημένα και τραστ "ενημέρωσης". Ενώ οι στρατιές μυστικών πρακτόρων, οι μηχανισμοί επωάσεως στελεχών για τα καρτέλ, το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, τελετουργικών ιεροεξεταστών και στελεχών ερεύνης καταστροφικής τεχνολογίας παραμένουν σχολαστικά αθέατες. Κάθε σοβαρή ομάδα, η οποία έθεσε ή θέτει ως στόχο, να αντιπαλέψει τα σχέδια τού συρφετού τών αποκρυφιστών, είναι επόμενον να θεωρεί τελείως επιζήμια πάσα αποκάλυψη τής θεωρητικής της δομής, ως δομημένο συγκρότημα.
    Η προηγούμενη διαπίστωση όχι μόνον δεν αναιρεί, αλλά καταδεικνύει την σκοπιμότητα να διοχετεύονται σε τελείως επιλεκτική βάση κάποιες αποκαλύψεις στην δημοσιότητα, οι οποίες προάγονται από συγκεκριμένες επιγνώσεις τών θεωρητικών δεξαμενών αυτών τών ομάδων. Αυτές δεν απευθύνονται στις πλείστες τών περιπτώσεων προς κάποιο μέσο και ανώνυμο κοινό. Τελικοί αποδέκτες τους είναι ευαισθητοποιημένοι καλοθελητές - κυρίως ευρισκόμενοι σε άλλους, αλλα σημαντικούς γεωγραφικούς χώρους από τις συνεκτικές ομάδες παρεμβάσεων, οι οποίοι συλλαμβάνοντας αυτά τα αποσπασματικά μηνύματα. είναι σε θέση να προβούν σε διαφώτιση ευρύτερων συνόλων, μέσω τής σύνθεσης αυτών τών δεδομένων με δικό τους τρόπο.
    Αυτό δηλαδή, το οποίον προσλαμβάνει ο καθημερινός άνθρωπος ως υποτιθέμενο πλήρες θεωρητικό οικοδόμημα, είναι μόνον ένα μικρό μέρος τού θεωρητικού υποβάθρου, το οποίον διαρρέουν σκοπίμως στην δημοσιότητα αμφότερα τα συνεκτικά στεγανά, έκαστο προς τις σκοπιμότητές του, Σκοπιμότητες, οι οποίες είναι εκ προοιμίου αντικρουόμενες. Πέραν όμως τών συνασπισμένων μηχανισμών υπάρχουν και δρουν ταυτοχρόνως και οι ιδιώτες. Περί αυτών ουδείς δύναται να ισχυρισθεί, ότι αυτοί σε όλες τις περιπτώσεις διαθέτουν περιορισμένη νοημοσύνη, χωρίς να είναι εις θέσιν να "δημιουργήσουν" ή να προσαρτήσουν γνώση και να επεξεργασθούν και να δομήσουν θεωρία. Πέραν τού ζητήματος τής δυνατότητος προσβάσεως εκάστου καλοθελητού σε αρχεία καταγραμμένης γνώσεως, όπως οι βιβλιοθήκες και τα βιβλιοπωλεία - παρά την συστηματική απόκρυψη και καταστροφή διαφόρων συγγραμμάτων - η οποία είναι αυτονόητα δεδομένη, επί τού προκειμένου τίθεται ακόμη ένα πολύ ιδιαζούσης σημασίας ζήτημα: Η θεωρία, ως συστηματική σύνθεση πληροφορίας και νοητική επεξεργασία αυτής, σχετίζεται αμέσως με τα πεδία πληροφορίας. Η πρόσβαση σε αυτά συνιστά διαδικασία πέραν τών συμβατικών μηχανιστικών ερμηνειών. Παρόλο που κάθε άνθρωπος βρίσκεται σε συνήθως ασυναίσθητο δούναι και λαβείν με αυτά, η δυνατότητα να αξιοποιεί κάποιος με συστηματικό τρόπο αυτά που αποκομίζει από εκεί, ή ακόμη περισσότερο η δυνατότητα να μπορεί συνειδητά να παρεμβαίνει σε αυτά ή να προσλαμβάνει από αυτά ερεθίσματα συνιστά δώρημα. Ως συνήθως η αξιοποίηση ενός ταλάντου προϋποθέτει άσκηση και καλλιέργεια. Χαρισματικοί και καλλιεργημένοι άνθρωποι αντλούν ή πριμοδοτούνται από τα πεδία πληροφορίας με γόνιμο γνωστικό πολτό, τον οποίον με την έφεση που διαθέτουν επεξεργάζονται, προάγοντες κάποιες φορές πρωτοποριακά αποτελέσματα. Αυτούς τούς πρωτοπόρους "προφήτες" τής ανεπαίσθητης καθημερινής εμπνεύσεως και τα πονήματά τους κυνηγούν τα λαγωνικά εξεύρεσης γνωστικού υλικού τών θεωρητικών επιτελείων τών συνασπισμένων ομάδων. Αυτοί γνωρίζουν, ότι η άνωθεν Χάρις φροντίζει να εκδηλώνεται στην σφαίρα τού ανεπάντεχου, άρα απαιτείται η προσεκτική συγκομιδή της. Η αρετή τών θεωρητικών επιτελείων συνίσταται στην συνέχεια, όχι μόνον να αξιολογήσουν το σύνολο τών πληροφοριών και τού υλικού, τα οποία συνάγονται, αλλά βάσει εκείνων τών δεδομένων, που θεωρούνται καταλυτικής σημασίας, να αποτολμήσουν οι ίδιοι το άλμα στα πεδία πληροφορίας, για να συνάγουν την μέθοδο, με την οποία θα μπορέσουν να διοχετεύσουν αυτό που κατείχαν ως αφηρημένη κλείδα προηγουμένως σε διαδικασία πραγματώσεως.
   Αυτή η διαδικασία, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει την πρακτική συνωμοτικών συνασπισμών, δεν μπορεί παρά να προάγεται και η ίδια με καλυμμένη και αποκλειστική μεθοδολογία. Η δυνατότητα να επιχειρηθεί μια διείσδυση σε τέτοιου είδους συμβάντα προϋποθέτει έντονη εξοικείωση με την συνωμοσιολογία και όχι μόνον. Αυτή η περιοχή τής γνώσεως, η οποία δομείται και διαφυλάσσεται εντός ολιγαρίθμων παρεμβατικών ομάδων, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως αποκλειστική θεωρία.
   Κατά κανόνα η μετάδοσις τής γνώσεως έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα. Όμως πάντοτε η κωδικοποιημένη καταγραφή της επιτρέπει το προνόμιο τής διεισδύσεως σε επιλέκτους. Όταν ο Πλάτων π.χ., ως Πατέρας τής Μυστικής Γνώσεως διατείνεται, ότι "Η γνώσις επιφυλάσσεται δια τούς εναρέτους", πιστοποιεί ως εκπονήσας συγκεκριμένα συγγράμματα, ότι αυτά εμπερικλείουν συγκεκριμένο υψηλής αξίας γνωσιολογικό περιεχόμενο, το οποίον όμως είναι διασφαλισμένο από πρόσβαση φαύλων. Επ' αυτού καλούνται οι επιλεγμένοι από το πεπρωμένο ενάρετοι να ξεκλειδώσουν την γνώση αυτή, που με τον συγκεκριμένο τρόπο έχει αγκυρωθεί στο μέλλον, στον κατάλληλο τόπο, κατά τον κατάλληλο χρόνο. Την θεωρία, που συνάγεται κατ' αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαμε να ονομάσουμε Θεωρία Παρελθούσης Σοφίας.
   Φυσικώ τω λόγω, ως τρίτος τύπος θεωρίας είναι αυτός, ο οποίος προκύπτει από την συμβατική και άνευ επικαλύμματος ενασχόληση τών ιδιωτών. Σπουδή και έρευνα, εντρυφής ενασχόληση και αναζήτηση οδηγούν στον προσπορισμό δεδομένων, η αφαιρετική, συστηματική επεξεργασία τών οποίων οδηγεί σε επιγνώσεις, συμπεράσματα, γενικεύσεις, ταξινομήσεις και τεκμηριώσεις , οι οποίες υπό συνθήκες μπορούν να δομήσουν μια θεωρία. Επί τού προκειμένου πρόκειται περί συμβατικών θεωριών.
   Το μέγεθος τής εγκυρότητος τών θεωριών ποικίλει. Ενώ οι Θεωρίες Παρελθούσης Σοφίας εγείρουν το αίτημα απολύτου ισχύος, οι υπόλοιπες συνιστούν στις πλείστες τών περιπτώσεων λογικές κατασκευές, η επικύρωση τών οποίων διεξάγεται εντός τών εκάστοτε προσιτών πλαισίων, που εκάστη θεωρία καλείται να εφαρμοσθεί, ώστε να αποδώσει συγκεκριμένο αποτέλεσμα, στις πλείστες τών περιπτώσεων πρακτικώς αξιοποιήσιμο.
    Φρονώ, ότι για να έχει μια θεωρία το θεμιτό αποτέλεσμα, εκεί όπου το διακύβευμα είναι ζωτικό και η σύγκρουση που αυτό προάγει καθολική και οικουμενική, είναι σκόπιμο αυτή να συνιστά ταυτοχρόνως σύνθεση και τών τριών τύπων θεωριών που παρατέθησαν. Υπό αυτήν την έννοια το ερμηνευτικό σχήμα, με το οποίον θα επιχειρηθεί χειρισμός τής σύγχρονης πραγματικότητος είναι ορθό να δομείται κατ' αυτόν τρόπο.


Υπό επεξεργασία...











31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν κοπάσουν τα κύμματα της βίας, τότε θα γίνει η μόνη και αληθινή επανάσταση στην ιστορία του Ανθρώπου, φίλε μου Διονύση. Την μέρα που ο φόβος θα παραμερίσει και τα μικρά εγώ των τυράννων της καθημερινότητας, είτε διαβιούν στο Μαξίμου, είτε στα στέκια των «πατριωτών», είτε στα παρδαλά λημέρια των «αντιπάλων» του έθνους (ποιου, αναρωτιέμαι… και ποιών τελικά… ποιοι απέμειναν …), θα εξαφανιστούν μετά των κατόχων τους σε μία έκρηξη αλήθειας και καθαρότητας.

Η βία έχει πολλά πρόσωπα και ακόμα περισσότερα χαμόγελα. Πολλά ζήτω, άφθονη «νοικοκυροσύνη» πλέον, και εισβάλλει παντού. Σε σπίτια, πεζοδρόμια, σύνορα, συναισθήματα, νοήματα, ψυχές και σώματα, είναι τόση πολλή που αναρωτιέται κανείς που χωρούσε και κρυβόταν. Στόχος της πάντα οι λέξεις, συνακόλουθα οι συνειδήσεις, και ανάποδα πάντα… Εδώ που κανείς δεν ξέρει πια τι μέλλει γενέσθαι, και ίσως έτσι να πρέπει. Η ασάφεια ίσως σώσει ό,τι απέμεινε από μια κοινωνία που δεν κοινωνεί πια, δεν επικοινωνεί, μόνο αυτοφωτογραφίζεται, όταν δεν έχει κάποιον πόνο διαθέσιμο να φωτογραφίσει, τον πόνο του άλλου πάντα… ηδονιζόμενη μέσα σε ύπνο βαθύ, τόσο βαθύ που μοιάζει πλέον με θάνατο. Τον θάνατο του ψεύτικου και του απάνθρωπου, ίσως.

May the force be with you.

εργδημεργ είπε...

Καλημέρα σας, οικοδεσπότα καί συνδαιτημόνες!

Ίσως το κορυφαίο κείμενο του αγαπητού "Μποτίλια". (Μέχρι το επόμενο κορυφαίο! :-) )

...Θυμάμαι κάποτε, ως μαθητής Δημοτικού, που είχα ρωτήσει τους "μεγάλους" αν μαθαίνεις πολλά στο πανεπιστήμιο. Κι η απάντηση ενός φιλοσοφημένου ανθρώπου ήταν πως δεν μαθαίνεις τόσο, όσο μαθαίνεις ...πώς να μαθαίνεις!
Έ, λοιπόν, εκείνο που δεν είπα στους αναγνώστες μου τόσα χρόνια, ήταν πως γνωρίζω όχι τόσο να ερευνώ το άγνωστο, αλλά το πώς να το ερευνώ. Μ άλλα λόγια, θα πάρεις καλές απαντήσεις, αν μάθεις να κάνεις καλές ερωτήσεις.

Κάρρυ όν δέ γκούντ γουέρκ, αγαπητέ! Αναμένωμεν εναγωνίως!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥ ΕΡΙΞΑ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ "ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ"

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ
ΕΔΩ:
ΠΑΣΥΑ - ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΒΑΡΔΑΡΗΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ «UNITED MACEDONIA» - 01
ΕΔΩ:
https://www.youtube.com/watch?v=Ffl_jaQ2t_M

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

@ΜΠΟΤΙΛΙΑ

ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟΝ ΤΤΛΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ "ΤΟΥ" ΟΠΟΤΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΟ

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΔΥΟ "ΤΟΥ" ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΚΕΚΛΙΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ



ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ

botilastopelagos είπε...

@ Ρίκα Τριάς

Αγαπητή Ρίκα,
με αφορμή το σχόλιό σου θέλω να ανεφερθώ σε δύο παραμέτρους, που αφορούν τα κατά απαξιωτικό τρόπο αποκαλούμενα αγγλιστί "low and order" υποκείμενα, οι οποίες συχνότατα παραβλόπονται:
Η πρώτη είναι γενικού χαρακτήρος. Σε κοινωνίες οι οποίες έχουν μικροαστικοποιηθεί με στρεβλή μεθοδο, όπως η Ελλαδική, επικρατεί η εσφαλμένη αντίληψη, ότι η κύρια αντίθεση που ταλανίζει την ζωή τών ανθρώπων ανάγεται στην πόλωση μετξύ τών ληστοτραπεζών, τών καρτέλ, τών χειραγωγούμενων μαζικών μέσων και των πολιτικών ουρακοτάγκων από την μια μεριά, οι οποίοι βρίσκονται σε υποτιθέμενη πλήρη και αγεφύρωτη αντίθεση προς τήν "μεγάλη μάζα τού λαού" από την άλλη μεριά. Στις αρχές τής δεκαετίες τού '70 κατέδειξε ο Νίκος Πουλατζάς στο έργο του "Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία - Η Κρίση τών δοκτατοριών", ότι ο κοινωνικός εξανδραποδισμός δεν επιβάλλεται αποκλειστικά από αυτούς που κατά παράδωση αποκαλούνται άρχουσα τάξη, ή από αυτούς που ο ίδιος δανόητης περιέλαβε στον όρο "άρχον συγκρότημα". Βασικό μοχλό στην διεκπεραίωση τών λειτουργιών τού συστήματος, αλλά και ως τον πλέον φανατικό και αποφασισμένο στυλοβάτη του, ο οποίος συχνά απέσπασε και την πρωτοκαθεδρία στην δομή τής εξουσίας είναι η τάξη που ο Νίκος Πουλατζάς αποκάλεσε "διοικώσα".
Ήδη κατά την εποχή τού μεσοπολέμου ο Βίλχελμ Ράϊχ κατάδειξε στο έργο του "Μαζική Ψυχολογία τού Φασισμού", ότι το κοινωνικό στήριγμα τού ναζισμού καθώς και το βασική δεξαμενή επάνδρωσης τών εξουσιαστικών δομών του αποτέλεσε η γραφειοκρατική μικροαστική τάξη. Δεν είναι τυχαίο, ότι στην γερμανία από την περίοδο τής Πρωσικής επιβολής η δημοσιοϋπαλληλία απελάμβανε εξόχων προνομοίων. Η ιδιότητα τού "Beamtenstatus" επεκτεινόταν στον κάθε κρατικό τζιτζιφιόγκο, ακόμη και στούς επιστάτες τής υπηρεσίας περισυλλογής απορριμάτων. Μπροστά στον εφ' όρου ζωής εξασφαλισμένο και προνομοιακά αμοιβόμενο κρατικό οδοκαθαριστή ήταν το μέσο στέλεχος μιας ιδιωτικής επιχειρήσεως απλά γρανάζι τών αναλώσιμων. Ο Γερμανός κοινωνιολόγος LeoKofler τεκμηρίωσε με το βιβλίο του για την γραφειοκρατεία το 1970 τον τρόπο με τον οποίον οι ορδές τών μικροαστών ξεκλήρησαν στην κυριολεξία στα πλαίσια τού ναζιστικού κινήματος βιομηχανικούς κολοσσούς όπως η Ζήμενς, τον ιδιοκτήτη τής οποίας Walter Rathenau δολοφόνησαν οι ναζί (επειδή ήταν υπέρ τού ασσιμιλισμού τών εβραίων και δεν συμπαθούσε τον σιονισμό).
Στις δυο παρελθούσες αναρτήσεις αυτής τής σελίδας με τίτλο "Φασισμός και Πασόκ" ανέλυσα για ποιο λόγο το Πασόκ είναι κλασικός φασιστικός οργανισμός, που έθεσε ακολουθώντας την δεξιά διδαχή σε κίνηση την πλέον επικίνδυνη μικροαστική μπόχα, δημιουργώντας σχολή για πληθώρα επομένων. Δεν είναι κατ' αυτόν τρόπο μόνον οι ληστρικοί τραπεζικοί μηχανισμοί, το δωτό δικαστικό σώμα, η συφιλίδα τού κομματικού κατεστημένου, οι μηχανισμοί ελεγχόμενης μαζικής ενημέρωσης, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, οι κάμπιες τού διπλωματικού σώματος, οι μηχανισμοί νομιμοποίσης τού συστήματος και δευτερογενούς ενσωματώσεως όπως οι ιθύνοντες τής δημόσιας εκπαίδευσης μόνον αυτοί που δομούν τον πυρήνα τής αναπαραγωγής του. Δίπλα στον διορισμένο μεταφραστή στις βρυξέλες τών οκτώ χιλιάδων ευρώ μηνιαίων απολαβών, εξίσου σημαντικός είναι και ο γύφτος στην Ομόνοια που πουλάει την άσπρη. Αλλά και τα προσαρτήματά του. Ποια είναι αυτά θα καταδείξω στην δεύτερη παρατήρησή μου με αφετηρία τα συγκεκριμένα συμβάντα τού λιντσαρίσματος τού Ζαχαρία Κωστόπουλου. Ώστε να κατανοηθεί ποιούς εν τέλει πριμοδοτούν στην πράξη οι κήνσορες υποστηρικτές τού φόνου στην πράξη, που βαυκαλίζονται ότι με αυτόν τον τρόπο προάγουν "κοινωνικό" και "εθνικό" "έργο".

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΚΙΑΣ ΑΠΕΙΛΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΙΣΟΥΣ: "ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ"

ΕΔΩ:
http://proboleus.pa-sy-a.gr/2018/03/31/00-00/pa-sy-a_proboleus_2018-03-31_00-00.htm#plohgos_03

botilastopelagos είπε...

@ Ρίκα Τριάς

Ας στρέψουμε λοιπόν αγαπητή φίλη τώρα λίγο την προσοχή μας και προς αυτόν τον "αγνό, φτωχό βιοπαλαιστή", από τον οποίον "το κράτος έχει ρουφίξει σχεδόν όλο το εισόδημα πλην ελαχίστου ποσού, ίσως μη επαρκούς καν για να επιβιώση με την δυσβάσταχτη φορολογία". Οποίον ελάχιστο και μη επαρκές για στοιχειώδη επιβίωση ποσόν έρχεται να τού αρπάξει υπό την απειλή μάχαιρας το "ομοφιλόφιλο οροθετικό πρεζόνι", ευρισκόμενο σε ντελίριο στέρησης" και ούτω καθ' εξής.
Αυτοί που διατείνονται αυτά δεν μάς ενημέρωσαν σχετικά με κάποια στοιχειώδη δεδομένα:
- Πότε πήγε για τελευταία φορά ο σικ μάγκας στην Ομόνοια να αγοράσει χρυσά μανικετόκουμπα, η μαντάμ σουσού να αγοράσει σμαραγδένιο περιδέραιο και ο φούφουτος αργιλέ με το χρυσό καλάμι;
Οι πέριξ την Ομόνοια σαράφηδες έχουν μόνον μια αποστολή: ΝΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑΠΟΜΗΜΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΘΥΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ούτως ώστε να εξαφανιστούν από την κατοχή τού κοσμάκη όλα τα αντικείμενα αξίας, με τα οποία αυτός θα μπορούσε να αγοράσει ένα κομμάτι ψωμί, όταν ενταθεί η τεχνητή πείνα. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑΝΤΙ ΕΥΤΕΛΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ. Ποιο πεινασμένο φτωχαδάκι και ποιός εξαρτημένος σε κατάσταση σαλταρίσματος που εκποιεί τα τιμαλφή τής μάνας του ζητάει απόδειξη; Ο κάθε καριόλης σαράφης, που αποσπά την βέρα μιάς βασανισμένης χήρας έναντι γελοίου ποσού, που την τίμησε με την συζική πίστη μια ολόκληρη ζωή και την εκποιεί για να πάει στο φούρνο να αγοράσει μια φρατζόλα ψωμί για να ταϊσει τα παδιά της κοντόπρόθεσμα, είναι ρυπαρό κοινωνικό κατακάθι, "νοικοκυραίος" τής πούτσας, που συμπληρώνει το κύκλωμα που αποτελείται από τον Γρηγόρη Βαλιανάτο, που με τούς μηχανισμούς προπαγάνδας κοινωνικού ξεχαρβαλώματος τροφοδοτεί με νέο αίμα τις πιάτσες, τον γύφτο ντίλερ, που μαζεύει χρήμα για τον εφοπλιστή εγκληματία παράνομο εισαγωγέα τής άσπρης, που χρηματοδοτεί τα κόμματα εξουσίας, τον ζορό τής "ενημέρωσης" που μπαινοβγαίνει στα σωφρονιστικά ιδρύματα και τον σάυλοκ που μαζεύει τον χρυσό από την Ελλάδα, για να τον χώσει στον πρωκτό του (Για να μην μού παραπονιούνται κάτι φιλαράκια, ότι ο Μάρκος αφήνει αδρανή την Μπαρμπουτιέρα).
Λοιπόν μάγκες το διάλειμα τελείωσε.
Θέλετε να μείνετε μέσα; Να μείνετε. Θα υποστείτε όμως τις συνέπειες τών πράξεών σας.
Εδώ είναι Μπαλκάνια. Χώρος αέναου Ζεϊμπέκικου και άνευ όρων Θανάτου, που αγκαλιάζει τα κόκαλα τών προγόνων μας και ξερνάει την δική μας ολιγορία.

botilastopelagos είπε...

@ εργδημεργ

Φίλτατε τών φιλτάτων,
θερμά ευχαριστώ για την ενθάρρυνση.
Είναι κοινότυπο να δηλώσω, ότι κατέχεις το σπάνιο δώρημα να διαβάζεις την σκέψη. Πράγματι και χωρίς περιστροφές προορίζω αυτήν την θεματολογία ως τα απαύγμασμα όλων τών προηγούμενων που ασχολήθηκα, χωρίς όμως να γνωρίζω τι θα καταφέρω. Αυτή η στόχευση δεν εκπορεύεται από ότι εκτιμώ, ότι ωρίμασε κάποια ικανότητα που διαθέτω ή δεν διαθέτω. Πέραν βεβαίως τής προτροπής τού Αριστοτέλους Ωνάση προς όλους μας "Σκόπευε ψηλά, για να φτάσεις ψηλά". Η δυναμική αυτής τής θεματολογίας εκτιμώ ότι εκπορεύεται από τούς άξονες που την σχηματοποιούν. Κάποιοι βρίσκονται εδώ, όπως ο "Ναυαγός τού Χρόνου", η "Αρχαϊκή Τέχνη", τα κείμενα για τον Φλυν και τα "Περί Γεωπολιτικής". Όμως όταν τα χέρια μας αγγίζουν μορφές όπως ο Oswald Spengler είναι σαν να ανεβάζουμε χρυσό από τα έγκατα τού ορυχείου. Στις φάσεις τις σιωπής έψαχνα. Και πιστεύω ότι έπεσα επάνω και σε μια άλλη ακόμη μεγάλης αξίας φλέβα. Κάποιοι φαίνεται ότι απόδωσαν στο απώτερο παρελθόν μεγάλη σημασία στον γερμανόφωνο χώρο, που δεν την περίμενα, ενώ αυτός πρόσφερε τα τευταία του μεγάλα πονήματα. Έτσι ο κύκλος τής προβληματικής που πελέκαγα, φαίνεται να αναδεικνύει κάποια εικόνα, που ανέμενε διάσπαρτη στα γιουσουρούμ τής πόλης, παραμένοντας ανενεργή για πολλλές δεκαετίες. Θα δούμε.
Τώρα βέβαια, επειδή είσαι μεγάλος joker, μπορεί να γελάς κάτω από τα μουστάκια σου, γνωρίζοντας ότι κάποια από αυτά που γράφω άλλος τα σπρώχνει στο χωνί. Φτωχοί και μόνοι καουμπόηδες στο ουέστ Εργοδόταρε.

botilastopelagos είπε...

@ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Φίλε Σπυρίδων,
ευχαριστίες από καρδιάς για τον προβιβασμό στην επόμενη τάξη. Όμως εκτιμώ, ότι αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει με όλους όσους προσπαθούν και είμαστε τουλάχιστον δεκάδες στο διαδίκτυο. Επειδή εγώ γράφω πολύ αραιά, μοιάζουν να συμβαίνουν στις αναρτήσεις κάποιες φορές μικρά άλματα. Όμως την ίδια πορεία διαγράφουν και όλοι οι άλλοι, που επειδή είναι πολυγραφότεροι εμού, η άνοδός τους χαρακτηρίζεται από συνέχεια.
Ότι κάτι πολύ καλό θα συντελεστεί σε αυτή την φάση, είναι βέβαιον. Όχι όμως κυρίως διότι εγώ γράφω αυτή την ανάρτηση. Είμαστε όλοι μια οργανική ενότητα σε κοινή πρέμβαση και κοινή πορεία. Αναμφίβολα και όλα τα αδέλφια ανεξαιρέτως, που καμιά φορά χρειάζεται να τούς φωνάζουμε, για να μην σκύβουν πολύ στις κουπαστές. Ο καθένας μόνος του, δεν είμαστε τίποτε. Όλοι μαζί είμαστε το μέλλον. Διαφωνίες, διενέξεις και κόντρες είναι φυσικό να υπάρχουν. Όμως η χαρά βρίσκεται στο τζαμάρισμα. Και τα πιο ωραία σόλα παραμένουν μεταίωρα, εάν δεν εναρμονίζονται σε ζόρικο μπακράουντ. Και εάν δεν ακολουθούνται από την δεξιοτεχνία τού επομένου, καταντάνε βαρετά, μέχρι να εκλίψουν ως κοινότυπα και ανυπόφορα. Θα γκρέμιζα κάθε παλάτι μοναξιάς για μια καλύβα που γίνεται γλέντι.
Τίς ευχαριστείες μου και για την προβολή τού κειμένου σε δικό σου χώρο. Επιφυλάσσομαι και εγώ. Έχεις πολύ πράγμα και οπωσδήποτε η περιοχή αμοιβαίας επικάλυψης μόνο μικρή δεν είναι.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΕΔΩ:
http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2018/10/12/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2018-10-12_00-00.htm#plohgos_03

Γιάννης301 είπε...

Αγαπητέ Μποτίλια καταρχήν συγχαρητήρια για το ιστολόγιο που διατηρείς. Δυστυχώς δεν μπορώ πάρα να συμφωνήσω με το άρθρο σου. Έχουμε γεμίσει προδότες και πιο καλά γενιτσάρους, μιλούν Ελληνικά ,γράφουν Ελληνικά και σκοτώνονται για την πατρίδα όπως οι ίδιοι διατυμπανίζουν...

Άλλα είναι λύκοι με προβιά προβάτου χρησιμοποιώντας ένα σωρό λογικές πλάνες , για να οδηγήσουν χειραγωγήσουν τον κάθε αδαή που διαβάζει ένα μπλογκ , με την ελπίδα να μάθει κάτι παραπάνω, ώστε να μην ακουσει τα μέσα μαζικής εξαπάτησης. Δυστυχώς μια πρόσφατη "ερευνά" μου στην Ελληνική μπλογκοσφαίρα έδειξε ότι το 50% είναι πρακτόρια και τρολ.


Είναι να απορεί κάποιος με το ποσοστό αυτό. Ας κοιτάξει ο καθένας να δει πως καπηλεύονται το πατριωτικό χαρακτηριστικό και σου δίνουν μερικές ειδήσεις που κάποιος άλλος έχει δημοσιεύσει πρώτος και γυρνάνε σαν τα κοράκια πάνω από άλλα μπλογκια προσπαθώντας να εντοπίσουν κάποιον που νοιάζεται πραγματικά για αυτή την χωρά και γράφει την γνώμη του.

Μπας και μπορέσει να αφυπνίσει και προβληματίσει τα όρθια κρέατα της χωράς αυτής να σκεφτούν με λογική και κριτική σκέψη τι γίνεται πραγματικά στην χωρά αυτή.

Ένα τέτοιο θύμα είναι ο αγαπητός μου εργοδότης του οποίου το μπλογκ έκλεισε μετά από επίθεση της κ.Σουφλή (Αττικά νέα). Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αφού έγραψε το τελευταίο σχόλιο εναντίον του Παλαιού, το μπλογκ σταμάτησε την λειτουργιά του και τώρα είναι κλειστό.

Όταν γυρνάει και λέει ότι τα σχόλια που γράφονται εκεί επιβαρύνουν τους υπεύθυνους του μπλόγκ αυτό τι είναι; Μήπως μια απειλή; λέω εγώ τώρα; και όλα αυτά σε μια άσχετη κόντρα που είχαν εδώ και καιρό η εν λόγω κυρία με άλλον γνωστό μπλογκερ.

Αναρωτιέμαι τι άλλο υπόθηκε εκτός της δημοσιάς θέασης και ξαφνικά την επόμενη μέρα βγαίνει ανακοίνωση ότι το εργδημεργ αναστείλει την λειτουργία του. Επιτελούς γιατί πολλά έχουν ακουστεί και δεν βγαίνει ανοικτά κάνεις να μιλήσει και να πει τι έγινε.

Όλοι ξέρουμε ότι ο εργοδότης έγραφε με την καρδιά και την ψυχή του. Πολλές φόρες προσπάθησε να αφυπνίσει, προειδοποιήσει, προφυλάξει μεσώ του μπλογκ του. Ήταν το έργο του προς την Ελλάδα μας.

Εκεί μάθαινες να διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές στο τι συμβαίνει... Έδωσε πληροφορία άλλα και σωστό τρόπο σκέψης πάνω σε πολλά θέματα. Θεωρώ ανεκτίμητο το έργο του εργδημεργ.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε σε αυτήν την χωρά ότι είναι σωστό και μπορεί να βοηθήσει την χωρά να βγει από τον βούρκο, συναντάει αντίσταση μεγάτονων και βρώμικο πόλεμο , χρησιμοποιώντας τα όπλα του κατεστημένου. βλέπε μηνύσεις κ.α.

ΕΡΓΟΔΟΤΑ άνοιξε πάλι το μαγαζί σου όπως ήταν και μην μασάς, ξέρω ότι έχεις και άλλα στόματα από πίσω σου, άλλα όταν αυτή η χωρά δεν υπάρχει που θα ζήσουν αυτά; Θα μου πεις: ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη ναι άλλα όταν αυτός ο ένας τραβάει μπροστά ακολουθούν και άλλοι και το ποτάμι μεγαλώνει , ξεχειλίζει...

Όταν χαθεί η Ελλάδα κάνεις μας δεν θα έχει τίποτα πια,θα σβήσει ο φάρος της ανθρωπότητας για την απόδραση από τον κόσμο-φυλακή. (Παλαιός)

Υγ Είμαστε λίγοι άλλα είμαστε ΕΔΩ

Υγ2 Φίλτατε Μποτίλια δεν μπόρεσα να μην τα γράψω, σε ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

εμένα με αρέσει πολύ που ξαφνικά κάποιοι έχετε πέσει από τα σύννεφα, γιατί ανακαλύψατε ότι γνωστά φασιστόμουτρα του δικτύου είναι όντως φασιστόμουτρα χαχαχα! ρε μας δουλεύετε ρε; μποτίλια, εσύ τουλάχιστον που είσαι αρκετά ευπρεπής και φαίνεσαι και οξύνους και έχεις δηλώσει και αριστερός αρκετές φορές, είναι λίγο περίεργο που αρκετοί από τους διαδικτυακούς σου φίλους έχουν ακραιφνώς καραακροδεξιές κλίσεις... σε διαβάζω χρόνια και πραγματικά ποτέ δεν κατάλαβα πώς γίνεται αυτό..πώς γίνεται να αβαντάρεις αλλά και να σε αβαντάρουνε ακροδεξιά φασιστόμουτρα, δηλωμένοι φασίστες.και ο τελευταίος ηλίθιος να κάνει έντρυ στους χώρους όλων αυτών που αποκαλείς φίλους και αδέλφια σου,θα νοιώσει την αρρωστίλα τους στο στομάχι του!Εσύ όλα αυτά τα χρόνια, αλήθεια δεν είχες χαμπαριάσει τίποτα?Και άντε, όντς δεν χαμπάριασες τίποτα όλα αυτά τα χρόνια,αλλά τώρα που όντως χαμπάριασες, γιατί συνεχίζεις να τους γλείφεις και να ακολουθείς μεσοβέζικα πράγματα στην αντιμετώπιση τους??Με όλο τον σεβασμό μίστερ μποτίλια αλλά όλα αυτά είναι κάπως ύποπτα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

@Γιάννης301 Οκτωβρίου 13, 2018

ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ

ΒΑΣΙΚΑ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΣΥΚΡΟΥΣΗΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΙΧΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ Ε-ΜΑΙΛ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΘΕΣΩ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡ΄ ΟΤΙ ΨΕΥΔΩΣ ΕΧΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΣΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΑΝΤΙΑΜΑΖΟΝ" & "ΑΝΤΙΚΕΝΤΑΥΡΟΝ" ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΟΜΕΑ "ΑΝΑΚΟΙΝΩΤΗΣ"
ΕΔΩ:
http://anakoinwths.pa-sy-a.gr/2017/10/13/23-00/pa-sy-a_anakoinwths_2017-10-13_23-00.htm#plohgos_03

ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΗΤΑΝ ΤΖΟΥΦΙΕΣ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΣΑΝ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ «ΚΑΛΟ» ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΟΤΙ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΚΟ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΕΓΩ ΣΤΑΔΙΑΚΩΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΟΜΕΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ" ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ
ΕΔΩ:
http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2018/09/21/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2018-09-21_00-00.htm#plohgos_03

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΙΣΧΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΒΛΗΘΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΑΔΙΚΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ Η «ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ» ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΥΓΑΔΙΖΑΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ «ΟΥΡΟΒΟΡΟΥ ΟΦΕΩΣ» «ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΙΤΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ» ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΕΤΑΙΡΑ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ «ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ» ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΝΑ «ΠΕΣΕΙ» ΟΤΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ - ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" ΚΑΙ ΤΟ "ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙΝ" ΚΑΙ ΟΧΙ Ο "ΕΠΙΜΗΘΕΑΣ" ΜΕ ΤΟ "ΕΠΙΜΗΘΕΥΕΙΝ" - ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ «ΜΑΣΚΕΣ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ

Υ.Γ.
ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΣΤΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ - ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΑ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ - ΑΣ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

@Ανώνυμος Οκτωβρίου 14, 2018

ΔΕΣ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΙΖΟΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΦΑΣΙΣΤΕΣ» ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΕΔΩ:
http://arxidamos.pa-sy-a.gr/2013/01/01/00-00/pa-sy-a_arxidamos_2013-01-01_00-00.htm#plohgos_05

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΜΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΦΩΝΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΒΟ (2^3)

Ανώνυμος είπε...

"...γνωστά φασιστόμουτρα του δικτύου..."
"...ακραιφνώς καραακροδεξιές κλίσεις..."
"...αβαντάρεις αλλά και να σε αβαντάρουνε ακροδεξιά φασιστόμουτρα, δηλωμένοι φασίστες..."
"...θα νοιώσει την αρρωστίλα τους στο στομάχι του..."

ΟΡΟΛΟΓΙΑ "ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ" & "ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΥΦΑΝΕΤ" & "ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ" & "ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΙΛΑ ΕΞΑΡΕΙΑ" & "TERMINAL 119" & "ΛΥΣΑΣΜΕΝΕΣ ΝΟΜΙΚΗΣ" & "ΑΝΤΙΦΑ" & ΚΛΠ & ΚΛΠ & ΚΛΠ & ΚΛΠ & ΚΛΠ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΙΣΜΟΥ - Ν ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

Σάς παρακαλώ θερμά,νά σταματήσει κάθε περαιτέρω αναφορά στο μπλόγκ του εργάκια.τό τι εγινε,το είδαν ολοι,δέν χρειάζονται ιδιαίτερες επισημάνσεις..το επίμαχο θέμα,εγώ και ο εργοδότης[ και ο Παλαιός συμφώνησε],το κλείσαμε οριστικά ,με τον τρόπο τον δικό μας,πού δυστυχώς δεν γίνεται αντιληπτός[και δεν χρειάζεται...]..τά όποια απόνερα θα διαλυθούν με τόν κυματοθραύστη τής δικής μας,ιδιαίτερης στρατηγικής...μην ανησυχείτε οι φίλοι και οι εχθροί μας,το μπλόγκ θα ανοίξει εκ νέου.....
Γιάννη,Σπύρο θα επικοινωνήσω μαζί σας ιδιαιτέρως..

Μποτίλια χίλια συγγνώμην καλέ μου φίλε...και σβήσε και το ονομα σε παρακαλώ,μήν εχουμε νέο πόλεμο κι εδώ...αρκετά..χίλια συγγνώμην .

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε Διονύση, δεν θα τολμούσα να αντιπαρατεθώ στα απαντητικά σου σχόλια… ποιος θα διαφωνούσε με τα λεγόμενά σου… δεν γίνεται. Δυστυχώς έχεις δίκιο.

Ζωή σε μας λέω… μιας και οι νοικοκυραίοι θα μπορούσαν να ήταν ωραίοι.. αν τους είχε απομείνει ίχνος νοικοκυριού, και δεν αναφέρομαι απαραίτητα στα υλικά αποκτήματα, ούτε καν σε αυτά. Αλλά στα άλλα, στην λεβεντιά, στην διάκριση, στην προστασία του «πεδίου» τους από τα ψέμματα των media, social και μη. Που μόνο κοινωνικά δεν είναι, τα δίχτυα αυτά… και μόνο ενημέρωση δεν παρέχουν τα δήθεν μέσα αυτής. Αλλά εξημέρωση και κατευνασμό των ψυχοπολεμικών αντανακλαστικών που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τον πολίτη-οπλίτη σε υπερασπιστή των Ιερών και Οσίων μιας πατρίδας ανυπεράσπιστης και εκ των έσω προδομένης.

Σε κάθε περίπτωση όμως, λέω πως η απάντηση είναι η Δράση, και όχι η αντίδραση σε αυτά που μας σερβίρονται με θράσος και αναλγησία. Η άρνηση να πορευτούμε ανάποδα και αντιδραστικά στον στραβό κι ανάποδο δρόμο που μας οδηγούν τα καθεστώτα, τα ορατά, και κυρίως τα αόρατα.
Και η θέληση δημιουργίας δικών μας Δρόμων, όσο δύσβατοι κι αν είναι. Έτσι κι αλλιώς οι εύκολες νεροτσουλήθρες των ακόλουθων του ψεύδους και της απάτης οδηγούν πάντα στο ορθάνοιχτο στόμα του ρούλη του καρχαρούλη, όσο κι αν είναι αυτό μη ορατό την ώρα που οι παρασιτικοί νομίζουν ότι απολαμβάνουν την βολτίτσα τους.
Από την άλλη οι πιστοί ακόλουθοι της Αλήθειας πάντα πορεύονται σε ανηφόρες, όμως στις κορυφές κατοικούν οι αετοί και όποιος άξιος τις φτάσει απολαμβάνει θέα μοναδική ατόφια λαμπερή και τον πιο καθαρό κρυστάλλινο αέρα. Αληθινό οξυγόνο και ανάσες Ελευθερίας, εκείνης που μόνο με τόλμη και αρετή κατακτιέται. Και διατηρείται.

Σε χαιρετώ με απέραντη εκτίμηση.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

@ΦΩΤΕΙΝΗ

ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ ΑΙΣΘΑΝΩΜΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΟΤΙ «ΤΥΧΑΙΩΣ» ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΤΩΝΩ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΘΕΠΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΟΜΕΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ" ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΠΟΥ ΤΟ LINK - ΙΣΩΣ ΒΑΛΩ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΟΠΩΣ @ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΕΣ ΤΟΝ "ΕΝΗΜΕΡΩΤΗ" -

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΟΜΕΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ" ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΟΨΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΡΑΨΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΣ

ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΕΠΙΤΟΜΕΑΣ "ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ" ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
ΕΔΩ:
http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/

botilastopelagos είπε...

Ευχαριστώ θερμώς άπαντας τούς σχολιάζοντες σε αυτήν την ανάρτηση. Ας μού επιτραπεί όμως μια συνολική τοποθέτηση σε όσα τατατέθησαν μέχρι στιγμής υπό την μορφή ενιαίου κειμένου στην ανάρτηση που ακολουθεί.
Προκαταβολικώς όμως θέλω να ενθαρρύνω άπαντες, που επιθυμούν να καταθέσουν σχόλια, να πράξουν αυτό κατά το δοκούν, χωρίς ενδοιασμούς και τις όποιες εκπτώσεις. Χωρίς να τίθεται το παραμικρό όριο σε μήκος και εύρος τών σχολιασμών. Γράψτε όσο θέλετε, ότι θέλετε και με τον τρόπο που επιθυμείτε. Η δεοντολογία τής διαδράσεως τού διαδικτύου οφείλει να παρέχει ελεύθερο βήμα έκφρασης χωρίς μισόλογα και ψεύτικες σεμνοτυφίες σε όποιον επιθυμεί να εκφράζεται. Τα σχόλια αποτελούν χώρο κοινής ιδιοκτησίας τού ιστολόγου και τών επισκεπτών. Δώστε χώρο στην διάνοια και στην καρδία σας, κάνοντας χρήση τού απαραίτητου τσαμπουκά (και εφόσον επιθυμείτε και τής λογικής και τής προσηκούσης κοσμιώτητος, χωρίς όμως τα δεύτερα να συνιστούν εδώ όρους συμμετοχής από τον διαχειριστή). Δεν υφίσταται έλεγχος, που ούτε ο υποφαινόμενος χρειάζεται, ούτε οι σχολιαστές. Ρίχτε τά μου, ρίχτε τα σε πάντα ένα και πάσα μια, ραπίστε με όπως γουστάρετε, λαμβάνοντας υπ' όψει μόνον ένα δεδομένο: Σε ότι γράφεται δικαιούμαι τόσο εγώ, όσο και άπαντες οι επιθυμούντες να τοποθετηθούν.
Κατά τα άλλα, η νταλίκα εδώ είναι τετραξονική και σηκώνει πράγμα.
Θα παραλκαλέσω, όποιος δεν αρέσκεται στην ανάγνωση κάποιου σχολίου, να το προσπερνά και να μεταβαίνει στην ανάγνωση τού επομένου εφ' όσον επιθυμεί.
Εδώ παρέχεται η δυνατότητα σε όποιον ευαρεστείται να προβεί και σε δική του ανάρτηση άπαξ τού μηνός. Στείλτε μου την συμμετοχή σας και δεσμεύομαι να την αναρτήσω. Σε περίπτωση που θέλετε να προβείτε σε περισσότερες από μια αναρτήσεις μηνιαίως, έχει ωρημάσει η διάθεσή σας για να φτιάξετε δικό σας ιστολόγιο. Σάς συγχαίρω ως μελλοντικούς/μελλοντικές συναδέλφους και σάς εύχομαι εκ τών προτέρων καλές πτήσεις στην μπολογκόσφαιρα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 04805 ] [ 2018.10.14 00:00 ]

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ": Η ΚΑΤΑΠΤΩΣΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ - 1. ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ

http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2018/10/14/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2018-10-14_00-00.htm#plohgos_03

botilastopelagos είπε...

@ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Φίλε Σπυρίδων,
θερμά ευχαριστώ για τις αναδημοσιεύσεις.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

@Denis Cladas

ΕΓΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ο ΛΟΓΟΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΔΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΑ

εμπαινε γιουτσο είπε...

Δυστυχώς απορρίπτω την άποψη ότι η επαναστάσεις είναι αποτελέσματα "κοινωνικών διεργασιών" αλλά καλοζυγισμένες κινήσεις των εξουσιαστών (πιθανόν να υπάρχουν και σώφρονες τέτοιοι) για να μην διαλύσει το μαγαζί. Πάντως προτιμώ τον δικό σου ρομαντισμό από τον δικό μου κυνισμό: ο πρώτος φέρει αγωνιστικό πνεύμα, ο δεύτερος απάθεια.
Είναι φανερό ότι ο κόσμος ρέπει πλέον προς τις ισχυρές ηγεσίες. Και ότι τα ανδρείκελα σκουπίζονται ένα-ένα. Τα Μακρόν, τα Τριντό, τα Γιούνγκερ και τα Τσίπρα, θα τα βλέπουμε στο μέλλον σε ρετρό ντοκυμαντέρ και θα γελάμε. Αυτό συμβαίνει γιατί απλά οι εξουσιαστές δεν μπορούν να παραβλέπουν τα δεδομένα:
- Ότι η φούσκα δεν είναι διαχειρήσιμη. Και ότι η απαίτηση για αέναη "ανάπτυξη" μας οδηγεί στον τοίχο.
- Ότι το προτεσταντικό "αν φέρνει κέρδος, είναι ηθικόν", αφού έπραξε δεκάδες γενοκτονίες στον πλανήτη, τώρα γενοκτονεί και τους ίδιους.
- Ότι η εποχή των εξερευνήσεων τελείωσε και τα κέντρα του κόσμου επανέρχονται στις παλιές συντενταγμένες, την ανατολική Μεσόγειο δηλαδή. Τυχαίως θυμηθήκανε τον Καντάφι, το Μπάαθ, τα πετρέλαια, τα δημοσιονομικά της Ελλάδας; Προβλέπω στο μέλλον να αμφισβητείται ακόμα και το Γκρίνουιτς από ανατολίτες χαρτογράφους (και πολύ καλά θα κάνουν).
Τα μέτρησαν λοιπόν και ευτυχώς κατάλαβαν ότι το λαιζέ φεγ των "εμπόρων των εθνών" θα κάνει τον κόσμο μπούλβερη και αποφάσισαν να ξαναρίξουν τα ζάρια. Παραμερίζουν τα ανδρείκελα και επαναφέρουν τις προσωπικότητες για να ξανακάνουν τη δύση θελκτική (τι είπε ο Τραμπ; επαναβιομηχάνιση; ρε το φασίστα!). Και εννοώ τους Αμερικάνους, γιατί οι Άγγλοι -ένα έθνος ξιπασμένων κρετίνων- θέλουν Αρμαγεδώνα.
*1. Άσε τους μπλόγκηδες να ρίχνουν τα μπινελίκια τους. Υπάρχει πολύ θυμός και απίστευτη καταστολή. Το διάβασες το τρολλάκι παραπάνω; 100 λέξεις έγραψε, οι 50 ήταν φασίστας.
*2. Πολύ θλίψη για το Ζακ ρε φίλε. Ένα χαμένο κορμί ήτανε που του είπανε ότι για την κατάντια του, δεν φταίνε οι 1000 ψωλές που ρούφηξε ή οι 1000 βελόνες που κάρφωσε στις φλέβες του, αλλά η μικροαστική κοινωνία που λέει τον πούστη πούστη...

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΤΟ 1977-1978 ΕΙΧΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΧΕΡΙ ΜΙΑ ΚΑΣΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ «ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ» ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ

ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΣΕΣ TOY "ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ" ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΙΣΣΕΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΦΡΟΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΜΟΡΦΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΑΣ «ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ» ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΙΑ ΜΕΤΡΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΝ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟΥ "ΕΞΩ ΑΙ ΒΑΣΕΙΣ" ΣΕ "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ"

ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

"ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣ -ΟΥΤΣΟΣ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟΝ"
"ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ: ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΣ"
"ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΥΤΣΟΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΤΣΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ «ΕΜΠΑΙΝΕ»"

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ
ΕΔΩ:
http://anakoinwths.pa-sy-a.gr/2015/11/21/21-00/pa-sy-a_anakoinwths_2015-11-21_21-00.htm#plohgos_03

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

@εμπαινε γιουτσο

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

@εμπαινε γιουτσο

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΤΟ 1977-1978 ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΦΙΛΕΣ» ΤΟΥ ΖΑΚ

"ΜΙΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΩΜΑ"

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΧΑΡΙΝ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΔΩ:
http://thiseus.pa-sy-a.gr/2014/08/01/00-00/pa-sy-a_thiseus_2014-08-01_00-00.htm#plohgos_05
ΕΔΩ:
http://thiseus.pa-sy-a.gr/2013/03/10/04-00/pa-sy-a_thiseus_2013-03-10_04-00.htm#plohgos_05
ΕΔΩ:
http://thiseus.pa-sy-a.gr/2015/03/30/00-00/pa-sy-a_thiseus_2015-03-30_00-00.htm#plohgos_05
ΕΔΩ:
http://thlemaxos.pa-sy-a.gr/2012/10/14/00-00/pa-sy-a_thlemaxos_2012-10-14_00-00.htm#plohgos_05

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 04808 ] [ 2018.10.17 00:00 ]

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΦΩΤΕΙΝΗ: "...ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ "ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ"... ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ..." - - - -
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΕΔΩ:
http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2018/10/17/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2018-10-17_00-00.htm#plohgos_03

Κωνσταντίνος -Αλεξανδρος είπε...

Η κάθε μορφή ολοκληρωτισμού με πολιτική αλλά κατά ουσίαν κοινωνική άρα ατομική υφή διερχεται από τον εγκεφαλικό επεξεργαστή.Πως να δημιουργηθούν πολίτες που να παράγουν την Τέχνη της πολιτικής όταν η εκπαίδευση του δημοκρατικού φεουδαρχισμού διαχωρίζει τους νέους και νέες της Ελλάδος σε μαζανθρωπους και διοικητικούς χοίρους που η ολιγαρχική δημιοκρατικη Κίρκη εξακολουθεί να χοιραγωγει στο χοιροστάσιο της τραπεζοκρατικης ψωροκωσταινας.Η παρουσία και αναπαραγωγή των μαζανθρωπων Ελληνόφωνων είναι ο πραγματικός φασισμός που έχει παραμορφώσει την ουσία του Ελληνικού κράτους και απειλεί οντολογικα τοπογραφικά και εθνόδημο γραφικά την ύπαρξη του .Το 2030 που η Ελλάδα θα αποτελεί ένα ισλαμοποιημενο κακέκτυπο ενός δήμου του Λονδίνου είναι πολύ κοντά.Αυτο είναι το μέλλον που διαφυλάσσει ο καπιταλομαρξιστικος ελληνόφωνος φασιστοκρατισμος για την πατρίδα των ιδρυτών της Ανθρωπότητας.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΟΛΕΚΤΙΒΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ KAI "ΜΟΝΕΤΑΡΙΑΚΩΝ" ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΩΣ ΜΕΓΑΣΥΣΤΗΜΑ ΚΥΨΕΛΗΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟΤΕΡΩΝ ΔΙΑΣΠΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ ΣΕ ΗΠΑ

http://anti-metatron-plegma.blogspot.com/2018/09/kai.html