28 Ιανουαρίου, 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΔ. ΜΕ ΤΙΤΛΟ "Τα δίδυμα κέρατα της επαναστάσεως και της άνωθεν ανίερης πιέσεως


...Πολλαπλασιάστηκα, για να με νιώσω,
για να με νιώσω, χρειάστηκε να νιώσω τα πάντα,
ξεχείλισα, χύθηκα έξω από μένα,
γυμνώθηκα, παραδόθηκα
και σε κάθε γωνιά της ψυχής μου υπάρχει ένας βωμός σε διαφορετικό θεό...



Κήποι σωσίες και παράλληλοι ποιητές
(από τα σχόλια)


Στην διαδικασία των κοινωνικών ανατροπών 
οι τελεολογίες δικαιούνται να προβάλλονται μόνο ως φάρσες.
Σαν αδιόρθωτος κλόουν όμως δεν μπορώ να αποκρύψω,
ότι το είδος μας είναι καταδικασμένο να κατακτήσει την ευδαιμονία.

Πελαγοφίαλος


1. ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑ Η ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Την προπροηγουμένη ανάρτηση αποτελεί ανοιχτή επιστολή τού ΔΚ. προς τον γράφοντα.

Θεωρώ ότι όταν μια επιστολή απευθύνεται ως ανοικτή, αποσκοπεί σε δυο σκοπιμότητες:

1. Το ενδιαφέρον της κρίνεται από τον ασποστολέα γενικότερου χαρακτήρα, ώστε αποδέκτης να μην είναι αποκλειστικά και μόνον αυτός που ονομαστικά αναφέρεται, αλλά και κάθε άλλος που αισθάνεται, ότι το περιεχόμενο τής επιστολής τον αφορά άμεσα.
2. Ο επονομαζόμανος αποδέκτης καλείται να τοποθετηθεί δημόσια και υπεύθυνα στο περιεχόμενο τής επιστολής.

Ομολογώ, ότι τέτοιου είδους ανοικτές επιστολές ανταποκρίνονται επ' ακριβώς στις προσδοκίες μου. Γι' αυτό τον λόγο ευχαριστώ τον φίλτατο ΚΔ. εκ νέου για το πόνημά του και τις δημιουργικές προκλήσεις που αυτό περιέχει.
Ίσως το περιεχόμενο αυτής τής ανοικτής επιστολής να μην κατέστη πλήρως και σε όλα τα επί μέρους σημεία του κατανοητό από όλους, όσους είχαν την καλή διάθεση να την διαβάσουν και να ασχοληθούν με αυτήν. Εάν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο, φρονώ, ότι αυτό ανάγεται στην πρακτική τού ΚΔ. ενίοτε να εκφράζεται με συμβολικό τρόπο, κωδικοποιώντας μηνύματα. Αυτή η πρακτική τού αποστολέως ανταποκρίνεται εύστοχα στην μόνιμη χαίρουσα προσδοκία τού φερόμενου ως αποδέκτου να ερμεινεύει, να αποκωδικοποιεί και να επιζητεί την εξαγωγή των σημενομένων εκ των σημενόντων.

Ο ΚΔ. γνωρίζει λίαν καλώς την αποστολή του στην προκειμένη περίπτωση και την εκπληρώνει με αριστοτεχνικό τρόπο. Αυτή επικεντρώνεται κυρίως στο να θέσει ζητούμενα και όχι να προτείνει λύσεις σε αυτά. Σχετικά με το δεύτερο πετάει το μπαλάκι στον αποδέκτη. Έχοντας αναταποκριθεί στην δική του πρόκληση, φέρνει τον αποδέκτη ενώπιον ενωπίω, έναντι εκείνης τής προκλήσεως, την οποίαν θεωρεί ότι αρμόζει να τον απασχολήσει.

Ο ΚΔ. έχει δηλώσει ότι "με πάει". Το ίδιο δηλώνω και εγώ γι' αυτόν. Πέραν τής αντισυμμετρικής μας αρμονίας, εφ' όσον αυτός είναι ΚΔ. και εγώ ΔΚ., ο φίλος μου είναι εξαιρετικός ζωγράφος, ανταποκρινόμενος σε τεχνοτροπίες που συμπαθώ ιδιαίτερα: Ζωντανά χρώματα - τουτέστιν Μεξικάνος - μονίμως συμβολιστής, αδυσώπητα σουρεαλιστής στις προκλήσεις του, συνειδητά παιχνιδιάρης ως "περιστρεφόμενος Δερβίσης" όπως ο ίδιος δηλώνει, γκαζώνοντας ενώ πατάει φρένο, δηλαδή ανατροπέας χωρίς φωνασκίες και σεβόμενος τα μέτρα τής αισθητικής.

Ο φίλος μου δηλώνει ετών 31 ενώ εγώ 58. Εδώ δηλαδή προσκρούουν πρόσωπα ανήκοντα σε δυο διαφορετικές γενιές, γι αυτό δήλωσα σχολιάζοντας την ανάρτηση τής επιστολής του, ότι αφ' ανός αυτή με χαροποιεί, αφ' ετέρου με τιμά.
Ο ΔΚ. φέρει, θέλοντας και μή, όλα τα βασικά χαρακτηριστικά τής γενιάς που ανήκει. Το ίδιο ισχύει και για τον γράφοντα. Κατά συνέπεια, η συζήτηση που διεξάγεται αφορά έμμεσα και πίσω από τούς συγκεκριμένους συζητητές, και ζητούμενα που θα μπορούσαν να αφορούν από κοινού δύο διαφορετικές γενιές. Όπου οι δύο άμεσα διαλεγόμενοι αποτελούν απλά το έναυσμα για την συμμετοχή στον διάλογο και άλλων, οι οποίοι είτε ανήκουν στην γενιά, η οποία σήμερα ανδρώθηκε και ολόκληρώθηκε ο γυναικείος σχηματισμός της, ως γενιά που βιολογικώς ανθεί και φέρει ορμή, είτε ως γενιά, η οποία βρίσκεται προ τής ωριμότητος και θα κληθεί τα επόμενα χρόνια να συμβάλλει με πιο υπεύθυνο τρόπο στον σχηματισμό τού καρπού. Είτε βεβαίως ως φίλοι και φίλες ενδιάμεσων ηλικιών, οι οποίοι αναλόγως τής ηλικίας τους εκπροσωπούν άλλες σημαντικές ηλικιακές ομάδες.

Αναμφίβολα η γενιά, η οποία πλησιάζει την ωριμότητα, ωφείλει να είναι υπόλογη, έναντι αυτής που αποτελεί το ανερχόμενο βιολογικώς - με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται - δυναμικό. Και η δεύτερη είναι σαφώς υπεύθυνη για τα παιδία νηπιακής ηλικίας, καθώς και αυτά που πρόκειται να γεννηθούν.
Οι ενδιάμεσες ηλικίες φέρουν το βαρύ, αλλά ωραίο καθήκον τής διαπαιδαγωγήσεως τέκνων σχολικής και εφηβικής ηλικίας, στην ουσία αυτοί κρατούν την διαμόρφωση τού πλέον ευαίσθητου παράγοντα ως προς την διαμόρφωση τού επόμενου μέλλοντος στα χέρια τους.
Εξίσου σημαντικό είναι το χρέος, όσων δεν έτυχε να κάνουν (ακόμη) παιδιά. Το χρέος ενός εκάστου, ορίζεται εφ' ω αυτός ετάχθη. Στην σύγχρονη κοινωνία, στην οποία οι λεγόμενοι "singles" αποτελούν σημαντικότατο ποσοστό, καλούνται αυτοί να διαλεχθούν όχι μόνο με το προσωπικό πεπρωμένο, αλλά και με το κοινωνικό, προάγοντας τα δικά τους συμπεράσματα, την μαρτυρία και την προσφορά τους σε αυτό.

Ένας διαδικτυακός χώρος, όπως άλλωστε συμβαίνει με τα περισσότερα μπλογκς, που δεν αποσκοπεί να αποτελεί μόνον ένα ιδωτικό ημερολόγιο, αλλά προσβλέπει στην χαρά να κοινωνήσει, καθίσταται προικισμένο, με την συμμετοχή όλων αυτών που προαναφέρθησαν.
Με αυτήν την έννοια, η ανοικτή επιστολή τού ΚΔ., αλλά και η συμμετοχή όλων όσων με τον ένα ή άλλον τρόπο συμμετέχουν εδώ - διαδραστικά ή μή -συμβάλλουν στην ικανοποίηση αυτής τής ανάγκης.

Στον καλό μου φίλο απάντησα στα σχόλια, ότι αδυνατώ να απαντήσω στα ερωτήματά του ολοσχερώς, παρότι δεν τυγχάνω διόλου άσχετος προς αυτά. Ισχυρίστηκα, ότι ενδιαμέσως διαθέτω κάποιες εμπειρίες και συμπεράσματα σχετικώς, τα οποία ευχαρίστως θέλω να θέσω στην διάθεσή του, στα πλαίσια μιας ανοικτής συζήτησης.
Συμφώνως προς κάποια Ινδική φιλοσοφική σχολή, όσα κάνει ο άνθρωπος μέχρι το 64ο έτος τής ηλικίας συνιστούν προετοιμασία. Με την ολοκλήρωση αυτού τού έτους καλείται πας προετοιμαζόμενος να λάβει την απόφαση, κατά πόσο σκοπεύει να γεράσει ή να ωριμάσει.
Κάθε 8 χρόνια αναγεννώνται όλα τα κύτταρα τού ανθρώπινου οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης και τής λέμφου. Το 64 αποτελεί την όγδοη επανάλληψη τού 8, το οποίο σφραγίζει ως αριθμός κάποιους σημαντικότατους βιολογικούς κύκλους. Σημαντικότερος των οποίων είναι η κύησις. Γι' αυτό, ο άνθρωπος μπορεί να γεννηθεί μετά από 7 ή 9 μήνες κυήσεως, αλλά δεν μπορεί να γεννηθεί μετά από 8. Διότι τότε το βιολογικό σύστημα ισορροπεί.
Προσωπικά διανύω την όγδοη οκτάβα, βρισκόμενος στην πρώιμη φάση της. Εάν θα δυνηθώ να παίξω στις υψηλότερες και εν τέλει καρποφορούσες κατά τούς Ινδούς οκτάβες, γνωρίζει μόνο το πεπρωμένο. Γνωρίζω, ότι αυτή η οκταετία, 1910 με 1917 αποτελεί και θα αποτελέσει μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη περίοδο για την ανθρωπότητα. Εκτιμώ, ότι η επόμενη αυτής οκταετία 1918 - 1925 θα είναι ακόμη πιο καθοριστικής σημασίας.. Τούς λόγους που με οδηγούν σε αυτήν την εκτίμηση σκοπεύω να παραθέσω σε κάποια από τις επόμενες αναρτήσεις, η οποία θα αφορά την Νέα Εποχή. Όχι αυτήν των "νεοεποχιτών", θεοσοφιστών, αν και στις αστρολογικές αντιστοιχίες αποδίδω έμφαση, αναγνωρίζοντας την σημασία τού περιεχομένου και τού ρόλου των Υδροχοϊκών ποιοτήτων. Αλλά εκτιμώντας, ότι θα πρέπει να διερευνηθούν πέραν τής πορείας τής Εκλιπτικής και άλλα καθοριστικής ενδείξεως Μεταίωρα.
Κατά συνέπεια δεν είμαι βιολογικώς ακόμη ώριμος να κατέχω. Βρίσκομαι σε στάδιο αναζητήσεως. Όμως όχι πρώιμο, αλλά προκεχωρημένο. Άρα δικαιούμαι - και ωφείλω - να εκδηλώνομαι, πάντοτε όμως ακόμη με την δέουσα επιφυλακτικότητα. Καλώς ή κακώς δεν μπορώ να ζυμώσω ψωμί. Έχω όμως μαζέψει κάποια τουβλάκια από προηγούμενα συντρίμμια μου και αποτολμώ κάποια σκαριφήματα για τον φούρνο.


2. ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΚΕΡΑΤΑ ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΡΑΒΛΙΑ ΟΣΩΝ ΑΓΑΠΟΥΝ 

Πράγματι, εάν μελετήσουμε τα δεδομένα των κοινωνιών, μη εξαιρουμένης και αυτής στην οποία ανήκουμε, θα διαπιστώσουμε ότι τις σφραγίζει η δυαρχία.
Ο Κάρολος Μαρξ διακύρηξε, ως ο πλέον επιφανής και αγιοποιημένος θεωρητικός των λεγόμενων "κοινωνικών επαναστάσεων", ότι "Κυρίαρχη ιδεολογία σε μιά κοινωνία καθίσταται η ιδεολογία τής κυρίαρχης τάξης". Όπου ως "κυρίαρχη τάξη" διαπιστώθηκε να είναι "η τάξη που έχει την κυριαρχία στα μέσα παραγωγής".
Σε αντιδιαστολή προς την θεωρία τού Μαρξ κυρίαρχη ιδολογία στις κοινωνίες είναι - συμφώνως προς τις απόψεις τού γράφοντος - αυτή που που επιβάλλουν τα κρυφίως δρώντα χθόνια - κρόνεια ιερατεία.
Αυτά αναπαράγουν την οντολογία τού δυισμού, όπου "η αρχή του καλού και τού κακού" καθορίζουν αμοιβαίως τα πάντα.
Σχετικά με την δυαρχία των αποκρυφιστών δεν έχω να προτείνω κάποια πιο λειτουργική συντομογραφία από τις "ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ', που έχω αναφέρει επανειλημμένα εδώ και έχω καταχωρήσει στο scribd.com. Για όσους επιθυμούν να εντρίψουν εις βάθος, υπάρχει βεβαίως πληθώρα θρησκειολογικών και εθνολογικών μελετών, για κάποιες από τις οποίες γίνεται αναφορά και στην συντομογραφία που προαναφέρθηκε.

Μελετώντας την ιστορία των κοινωνικών επαναστάσεων παρακολουθούμε, ότι αυτές ήσαν στις πλείστες των περιπτώσεων ενταγμένες στην λογική τού συστήματος, το οποίο ισχυρίστηκαν ότι αμφισβητούσαν, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν, στην περίπτωση που αυτές επιβλήθηκαν στο εξώτερο εξουσιαστικό σκηνικό, σε αναπαραγωγή τού προϋπάρχοντος συστήματος με άλλη μορφή.
Τα εκάστοτε καθεστώτα ομοιάζουν ως εκ τούτου να κυοφορούν την αμφισβήτηση και ανατροπή τους ως σάρκα εξ ίδιας σαρκός. Το λεγόμενο "αντίπαλο δέος", που προάγεται εντός των πλαισίων των καθεστώτων, αποτελεί ανεστραμένο είδωλο αυτών, είναι δηλαδή εξίσου καθεστωτικό με αυτά, περιορίζοντας τις "αλλαγές" στον εξωτερικό μανδύα και αποτρέποντας τις όποιες ουσιαστικές αλλαγές περιεχομένου.
Αυτό δεν συνεπάγεται, ότι οι προσπάθειες όσων συμμετέχουν στις διαδικασίες κοινωνικής ανατροπής με αγνά αισθήματα, ανιδιοτελώς και εντίμως αποβαίνουν σε κάθε περίπτωση τελείως μάταιες. Η διάδοση μιας αντίστοιχης αντιλήψεως είναι αντιδραστική και αποσκοπεί στην πλήρη αδρανοποίηση τού ιστορικού υποκειμένου.
Οπωσδήποτε οι σχέσεις εξουσίας δεν έχουν στατικό χαρακτήρα, αλλά συμμορφώνονται σύμφωνα με την δυναμική των κοινωνικών συγκρούσεων. Όσο πλέον συνειδητή και δυναμική είναι συμμετοχή των αγνών κοινωνικών αγωνιστών σε αυτές τις συγκρούσεις, τόσο περισσότερο βελτιώνονται συνήθως τα δεδομένα τής ποδηγετήσεώς τους από τον δυαρχικό περίγυρο.
Εάν πάρουμε ως συγκεκριμένο παράδειγμα την επανάσταση τού 1821, αυτή μπορεί να μην οδήγησε στην ποθούμενη εθνική απελευθέρωση τού λαού, αλλά οδήγησε με την αποτίναξη τού οθωμανικού ζυγού στην έξωθεν και έσωθεν επιβολή ενός προτεκτοράτου, το οποίον ήτο και παραμένει υποχείριο των λεγόμενων "μεγάλων" δυνάμεων. Εάν όμως προσπαθήσουμε να φανταστούμε, ποια θα ήταν η κατάντια μας σήμερα, εάν δεν είχε λάβει χώρα τότε ο Μεγάλος Ξεσηκωμός, μπορούμε να κατανοήσουμε, ότι παρόλο που αυτός εξαντλήθηκε μεταξύ των κεράτων τής εξουσίας (κατά Κ.Δ.) με τρόπο ανίερων πιέσεων, περόλα αυτά ΥΠΗΡΞΕ ΣΩΤΗΡΕΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.
Μπορεί σήμερα να καταγγέλουμε την σφοδρή επίθεση ενάντια στην γλώσσα μας και την διαστροφή που αυτή έχει υποστεί. ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥΣ ΙΣΩΣ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Μπορεί σήμερα να καταγγέλουμε τις απόπειρες διαστρέβλωσης τής νεώτερης ιστορίας μας. ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Η βελτίωση των σχέσεων εξουσίας προς όφελος τής κοινωνίας είναι το πρώτο όφελος, το οποίον προκύπτει από την παρέμβαση των ανιδιοτελών κοινωνικών αναμορφωτών και έχει συλλογικό - κοινωνικό χαρακτήρα. Πέραν αυτού όμως τα ξεχωριστά πρόσωπα, τα οποία συμμετέχουν με ανιδιοτέλεια στούς κοινωνικούς αγώνες επιτυγχάνουν συνήθως επίσης και μια προσωπική εξέλιξη, η οποία είναι και αυτή θετική. Αυξάνουν παραγωγικά τις εμπειρίες και την ετοιμότητά τους, τον αλτρουισμό και την κοινωνική ατοσυνειδησία τους.
Εφόσον όμως η όλη διαδικασία παραμένει εγκλωβισμένη σε δυαρχικά πλαίσια, όλα αυτά τα επί μέρους αναμφισβήτητα οφέλη, έχουν μόνο ποσοτικό χαρακτήρα στα πλαίσια τού ισχύοντος συστήματος κοινωνικής αλλοτρίωσης και αδυνατούν να σπάσουν την άνωθεν επιβεβλημένη κρούστα τόσο σε επίπεδο κοινωνικής, όσο και σε επίπεδο ατομικής συνειδήσεως. Κατ' αυτόν τον τρόπο οι δυνάμεις τής κοινωνικής ανατροπής παραμένουν κατά κανόνα δέσμιες ιδεολογημάτων και ουραγοί ηγεσιών, οι οποίες διεκπεραιώνουν συστημικά σχέδια. Η αδυναμία να βρούν οι κοινωνικοί αγώνες μια ποιοτιική διέξοδο και οι ήττες που επακολουθούν, είναι συχνά ζοφερές και απανωτές. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται μια καλυμμένη ηττοπάθεια και επικρατεί ψυχολογικό κλίμα προσαρμογής, ασχέτως εάν οι ηγεσίες αυτών των κινημάτων εντείνουν τούς τόνους ενός ψευτοεπαναστατικού βερμπαλισμού. Έτσι τα κοινωνικά κινήματα απολήγουν μεσα σε μια πορεία να εξαντλούν την δυναμική τους σε ακτιβισμούς άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος (την λεγόμενη "επαναστατική γυμναστική") και να βαυκαλίζονται, κραυγάζοντας κενή προοπτικής συνθηματολογία.
Αυτή η απόλιξη είναι πλήρως επιθυμητή από το σύστημα, το οποίον παρά την εξωτερική δήθεν μαχητική πρακτική των θεσμών που ευαγγελίζονται κοινωνική ανατροπή, θεωρεί, ότι μέσω αυτής τής φρούδας διαδικασίας, η οποία δεν αποτελεί γι' αυτό κάποια απειλή, συντελείται η εκτόνωση τής καταπίεσης που εφαρμόζεται. Η αντιμετώπιση αυτή των κοινωνικών κινημάτων ονομάστηκε και "Μέθοδος τού Μηχανοδηγού": Όταν η πίεση τού ατμού στο μηχανοστάσιο ανέβει πολύ, ώστε να απειλεί έκρηξη, ο μηχανοδηγός αφήνει ένα τμήμα τού ατμού ελέυθερο, ώστε να εξέρχεται αυτό τού λέβητος, κατεβάζοντας την πίεση, ενώ η ατμομηχανή εξακολουθεί την προκαθορισμένη πορεία.

Αυτές οι ιστορίες έχουν επαναληφθεί ξανά και ξανά και μας έχουν οδηγήσει στα σημερινά επικίνδυνα αδιέξοδα. Ιδιαίτερα η νέα γενιά που εισέρχεται σε ηλικία υπευθυνότητος και μπορεί ακόμη να σκέπτεται όχι μόνο κριτικά, αλλά συνειδητοποιεί και την ανάγκη να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις τού συλλογικού μας πεπρωμένου, τα έχει μπουχτήσει.
Σε αυτά νομίζω ότι αναφέρεται ο ΚΔ. στην πρώτη προβληματική τής επιστολής, ακολουθώντας γραφή πυκνή και συνειδητά προκλητική:

"...Θα μπορούσε στην ουσία του πράγματος να ισχυριστεί κάποιος, ότι όλοι ανεξαιρέτως είναι καταπιεσμένοι ανεξάρτητα από το κοινωνικό τους status, και άρα το να προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες τους ενάντια μίας οποιασδήποτε αδικίας, είναι σαν να παίζει κανείς με τις θέσεις των επίπλων σε ένα σπίτι που έχει ήδη πάρει φωτιά. Όλοι οι των επαναστάσεων πάντα αργά ή γρήγορα απογοητεύονται, όταν βλέπουν πως οι κινήσεις τους ενεργοποιούν τον εχθρό και ταΐζουν το τέρας που αντιπαλεύουν, ενισχύοντας τον οπλισμό της «τυραννίας» που έχουν εγκαθιδρύσει κάποιοι «άλλοι». Εκτός βέβαια κι αν πρόσκαιρα γίνουν αυτοί οι επικυρίαρχοι στο παιχνίδι αυτό του ανθρωποφαγικού κανιβαλισμού..."

και

"...Απλά όλο αυτό πρέπει να το δούμε ως ένα ταξίδι της συλλογικής συνειδητότητας, σημειώνοντας πως αυτό δε σημαίνει ότι το είδος μας δε το είχε ανάγκη ως τώρα, ή δε θα το έχει ανάγκη για μερικές χιλιάδες χρόνια ακόμη. Στο μόνο πράγμα στο οποίο εναντιώνομαι είναι η ψευδαίσθηση. Και από τη στιγμή που τα χέρια μου είναι γεμάτα ακόμη από καθαρίσματα παλαιών δικών μου αυταπατών, ο αναγνώστης ίσως και να αναρωτιέται γιατί αντικρούω τις ψευδαισθήσεις των άλλων. Είναι ίσως το μόνο πράγμα που μπορεί κανείς να κάνει..."

φτάνοντας τελικά να γίνει αδυσώπητα προκλητικός:

"...Η ιδέα το να παίρνει κανείς μέρος σε κινήματα μπορεί να έχει απελευθερωτικά και καθαρκτικά χαρακτηριστικά, δε το αρνείται αυτό κανείς.  Τέτοια όμως όπως το να παίζει ένα καλό παιχνίδι ποδοσφαίρου, να συμμετέχει σε μία θεατρική παράσταση  ή να γράφει ένα βιβλίο. Το προφανές ερώτημα που προκύπτει, είναι ότι αν όλοι αυτοί που συμμετέχουν σε όλα αυτά, γνώριζαν ότι τα πάντα είναι ένα παιχνίδι, και ότι πιθανότατα θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από ότι περιμένουν, θα έπαιρναν τελικά μέρος; Θα ήθελαν να συμμετέχουν απλά και μόνο για την ψυχαγωγία εαυτών;..."

Απευθυνόμενος σε ένα πρόσωπο τής προηγούμενης γενιάς απευθύνεται στην ουσία σε όλους όσους ανήκουν σε αυτήν και αγκομαχούν να δομήσουν κάποιο λόγο στην προοπτική τής δυναμικής "κάποιας(;)" ανατροπής.
Και λέει κοντολογής:

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι: Δεν βαρεθήκατε την τζαμπούνα; Τι είναι αυτό που επικαλείστε και προς τι μάς εγκαλείτε μετά από τόσα και τόσα; 

Εγώ μπορώ να διακρίνω μόνο το ξεραμένο σας λαρύγγι, που μέσα στην κάψα τού οχετού προσπαθεί απεγνωσμένα να σχηματίσει εκείνο το γράμμα τής αλφαβήτου, που εσείς υπαινίσεσθε ότι θα αποτελέσει κάποτε την κραυγή για την κατάληψη τού υψώματος.
Μπορώ να διακρίνω μόνο το μπαλωμένο σας βρακί, ενώ εσείς πασχίζετε να καθαρθείτε με τον ρέοντα ιδρώτα σας, όταν διατείνεσθε πως βαστάτε την λαβή τής πόρτας στον προθάλαμο, όπου φυλάσσονται τα σκεύη για τον εορτασμό.

Και πώς θα πληρωθεί το Προφητικόν τού Εξορίστου Ποιητού;
Πού είναι η καταιγίδα, που θα γεννήσει ο Νούς τού Ανθρώπου;

Στην ουσία ο ΚΔ. μάς ζητάει να καταδείξουμε, ότι πράγματι υπάρχει εκείνη η ενότητα των αντιθέτων, η οποία δεν αποτελεί εγκλωβισμό στην δυαρχία, αλλά ζωογονεί την διαλεκτική ενός οράματος απελευθέρωσης.
Εκείνη την διαλεκτική, η οποία υποβιβάζει τα διπλά κέρατα τής δυαρχίας σε ανούσιες κρεμάστρες για τα βιολιά  και τα σουράβλια αυτών που αγαπούν.


ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΥΠΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.
ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΙΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΤΟΕΠΙΒΕΒΑΙΟΥΜΕΝΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ.
ΟΤΑΝ ΡΩΤΑΕΙ "ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ;" ΕΝΝΟΕΙ "ΠΟΥ ΦΘΑΝΕΙ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΣΟΥ, ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΛΑΞΕΥΕΙΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ".

Δηλώνει ότι δεν είναι σκληρός απέναντι σε ότι θεωρεί ενδιάμεσο. Αποδέχεται με συμπάθεια να κινούνται οι Ανώνυμοι στα μεσοδιαστήματα.
Όμως από αυτούς που θέλουν να επιδεικνύουν πρόσωπο, απαιτεί τον σχηματισμό ευκρινών και υπεύθυνων χαρακτηριστικών, τα οποία να είναι εις θέσιν να προδιορίζουν αιτιολογημένη αποφασιστικότητα έναντι των προκλήσεων που εκούσια αυτοί ισχυρίζονται ότι αποδέχονται.
Δηλώνει, ότι δεν πάσχει από μάσκες, λοφία και πόζες. Κατανοεί τον ψυχολογικό ρόλο που αυτά μπορούν ίσως να εξυπηρετούν στα πλαίσια μιας φευγαλέας αυτοάμυνας.
Όμως ζητούμενο δεν μπορεί να είναι η εξυπηρέτηση, αλλά η επιτέλεση.
ΤΕΛΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ. ΣΚΟΠΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ.
ΤΕΛΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ. ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ.

Ο φίλτατος ΚΔ. γίνεται όφις προκλήσεως, βάζοντάς μας ενώπιον των συνεπειών όσων θίγουμε.
Όμως εμάς δεν μας απασχολεί εάν θα ρεζιλευτούμε για μια ακόμη φορά.
Άρα το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί, είναι να προχωρήσουμε. Διότι εάν καταφέρουμε να σπρώξουμε την πραμμάτια μας μέχρι τούς πρόποδες τής ανηφόρας, είμαι πεισμένος, ότι οι νεώτεροι που έπονται θα ανορθώσουν την σημαία τους ψηλότερα.

Θα με ρωτήσει όμως ο ΚΔ.:
Ποιο ύψωμα και ποια σημαία;
"Σημαία από νάυλον, πλαστική";

ΔΕΙΞΕ ΤΟΤΕ, ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΝΑ ΒΡΕΙ.


3. ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΑΡΧΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.
ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΚΥΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΑΝΘΡΩΠΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. 

Συνεχίζεται...

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Nacht und Nebel" Herr "Flasche Im Meer"!

Oberleutnant Zur See

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Der Sextand wurde bereits überholt. Im Zeitalter des Radars ist kein Sicht erforderlich.

Pressesprecher der Ertrunkenen

Ανώνυμος είπε...

Class 8 electricity network substation into a much higher level of energy [url=http://www.onlyyoutony.com]polo ralph lauren[/url]members of the U S Electoral College will of money to expend June 30 nights [url=http://www.onlyyoutony.com]ralph lauren[/url]protection of your child viiiHassle free Fasciitis Rheumatoid Arthritis http://www.onlyyoutony.com[/url] could attain an exemption for an outdoor air people tend not to think about is toothpaste

Ανώνυμος είπε...

Κήποι σωσίες και παράλληλοι ποιητές

Πιστεύει ότι κάθε άτομο είναι άπειρο μέσα σε πρόσωπα άλλων εαυτών του.
Δεν ξέρω ποιος είμαι, τι είδους ψυχή έχω;
Ας είμαστε πολλαπλοί όπως το σύμπαν.

Η ιδέα ενός άπειρου σύμπαντος είναι ακατανόητη. Αλλά και η ιδέα ενός πεπερασμένου σύμπαντος είναι παράλογη. Αυτή η απόλυτη βεβαιότητα για την απειροσύνη του κόσμου μαζί με ότι κάτι τέτοιο είναι ακατανόητο, συνιστούν μια από τις τρομερότερες ανοησίες που τυραννούν το ανθρώπινο πνεύμα.
Τα απλά σώματα που απαρτίζουν το σύμπαν είναι πεπερασμένα σε αριθμό, τα οποία έχουν ένα πέρας και συνεπώς οφείλουν να επαναλαμβάνονται άπειρες φορές. Η φύση βγάζει το καθένα από τα έργα της σε δισεκατομμύρια αντίγραφα.
Παράδειγμα, η γη – σωσίας αναπαράγει επακριβώς όλα όσα βρίσκονται πάνω στη δική μας γη και συνεπώς κάθε άτομο, με την οικογένεια του, το σπίτι του κι όλα τα συμβάντα της ζωής του.
Χάρη στο πλανήτη του λοιπόν, κάθε άτομο διαθέτει μέσα στο σύμπαν ένα άπειρο αριθμό διπλοτύπων του, που ζουν τη ζωή του ακριβώς έτσι όπως τη ζει κι αυτό.
Έτσι κάθε άτομο είναι άπειρο μέσα στο πρόσωπο άλλων εαυτών του που δεν έχουν μόνο την τωρινή του ηλικία αλλά όλες τις ηλικίες του. Έχει ταυτόχρονα, κατά δισεκατομμύρια και κάθε δευτερόλεπτο του παρόντος του, σωσίες του που γεννιούνται, σωσίες του που πεθαίνουν, κι άλλους που η ηλικία τους κλιμακώνεται από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο, από τη γέννηση του έως το θάνατο του.

Όσο πιο πολύ αισθανθώ, όσο πιο πολύ αισθανθώ σαν διαφορετικά πρόσωπα,
όσες πιο πολλές προσωπικότητες αποκτήσω,
όσο πιο έντονα, πιο στριγκά τις αποκτήσω,
όσο πιο ταυτόχρονα αισθανθώ μ’ όλες αυτές,
όσο πιο ομοιότροπα διαφορετικός, ανομοιότυπα προσεκτικός,
υπάρξω, αισθανθώ, ζήσω, είμαι,
τόσο πιο πολύ θα αποκτήσω τη συνολική ύπαρξη του Σύμπαντος,
τόσο πιο πλήρης θα ‘μαι σ’ολόκληρη την έκταση του Διαστήματος,
τόσο πιο όμοιος με το Θεό, όποιος και να ‘ναι,
γιατί, όποιος και να ‘ναι, ασφαλώς είναι το Άπαν,
κι έξω απ’ Αυτόν έχει μόνο Αυτόν, και το Άπαν γι’ αυτόν είναι λίγο.

Πολλαπλασιάστηκα, για να με νιώσω,
για να με νιώσω, χρειάστηκε να νιώσω τα πάντα,
ξεχείλισα, χύθηκα έξω από μένα,
γυμνώθηκα, παραδόθηκα
και σε κάθε γωνιά της ψυχής μου υπάρχει ένας βωμός σε διαφορετικό θεό.


Επισκέφτεται Ευρώπες νέες και Κων/πολές διαφορετικές με το Ε/Γ SARTUNIA. Κρόνιο ταξίδι.
Υποδέκτηκαν την ιστιοφόρο είσοδο του σε βόσπορους ψεύτικους.
Ναι, είναι αλήθεια!
Έφυγε μ’ ένα ατμόπλοιο που στο λιμάνι έφθασε ιστιοφόρο.
Αυτό είναι αδύνατον! Φωνάζει το πλήθος, που μαζεύτηκε στο λιμάνι.
Μα γι’ αυτό και του συνέβη.
Είναι το ταξίδι που δεν έγινε ποτέ. Γιατί η ζωή είναι ένα όνειρο. Και έτσι ο φόβος της αλήθειας, δεν άρχισε να του γεννάτε.

Ο Ναύτης από το καφενείο με την κληματαριά, 6 του Γενάρη 2012

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Τι να γράψει κανείς φίλε μου για ενα κείμενο που αληθεύει;
Γι' αυτό επέλεξα το υγρό στοιχείο, ώστε να απολαμβάνω την συντροφιά τού ναύτη και τού δελφινιού.

Ναυαγός τής Συνείδησης

Κ.Δ είπε...

Αν είναι η καταδίκη μας αγαπητέ μου συν-κλόουν (αναφέρομαι στο σημείωμα στην αρχή αρχή) να κατακτήσουμε την ευδαιμονία, τότε ο δρόμος της ως εκεί δεν τερματίζει σε κάτι ουτοπικό, αλλά βαδίζει αιωνίως προς όλες τις ουτοπίες που πραγματώνονται στη Στιγμή.

Πάμε στα δικά μας:

Παρατήρηση για τα διαδικαστικά κατ’ αρχήν:
Για να μην καταλήξουν οι απαντήσεις-δημοσιεύσεις μου a la carte στο χώρο σου Πελαγοφίαλε, και καταστείλουμε το φιμπονατσικό του αυθόρμητου λόγου (και του δικού μου και του δικού σου), θα κάνω εδώ κάποιες μικρές επισημάνσεις, και θα επιτρέψω την πρώτη μου δημοσίευση να συμπεριλάβει ελεύθερα όσα τυχόν ερεθίσματα μου δημιουργούν ενδιαφέρον, από τα όμορφα που μας παραθέτεις. Φρονώ δλδ πως οι παράλληλες διαλεκτικές που ενίοτε συναντιούνται δημιουργικά στην ίδια εστία θα αναπτύξουν την δυναμική πέρα από ότι θα έκανε μία κουβέντα ερωταπαντήσεων και αλληλο- αποκωδικοποιήσεων.

Μερικές αναγνωριστικές παρατηρήσεις πάνω στα γραφόμενα σου:
Οφείλω να ομολογήσω ειλικρινά πως πολύ συχνά εφαρμόζω στα γραφόμενα μου την τεχνική του κρύου και του ζεστού. Γίνομαι δλδ αφοριστικός κι έπειτα επιστρέφω. Και αυτό το πράττω όντως όντας συμβολιστής αλλά και ρεαλιστής (εκτός από σουρεάλ … αχαχα). Ρυθμοί και μεγαρυθμοί είναι μέσα στο σχέδιο αναλύσεως.

Με ειλικρίνεια σου ομολογώ πως όταν έγραφα το κείμενο είχα μία διάθεση έντονα αυτομηδενιστική, όπως αντιλήφθηκε ο Hell, και έντονα αφοριστική . Έθεσα όντως ζητούμενα όπως σωστά διαπιστώνεις, στα οποία και θα επανέλθω αναλυτικά. Η επιστολή αν θες αυτή ήταν μία δημόσια δήλωση, πως δε δικαιούμαι να μιλάω, και πως αν το κάνω, το κάνω γιατί είμαι ατελής άνθρωπος που θέλει να καθαρθεί από τα δρώμενα. Απευθυνόμουν σε όλο τον κόσμο δημόσια για να εντείνω τη ψυχαγωγία μου, αλλά αποδέκτης ήσουν εσύ γιατί σε θεωρώ φίλο που θα ανεχτεί (μαζί με τους άλλους φίλους εδώ) τους προβληματισμούς μου, αφού αυτοί συγγενεύουν με τους δικούς σου.

Το ΚΔ, δεν είναι ΚΔ, αλλά ΔΚ καθότι Δημήτρης. Απλά όλοι με φωνάζουν με το επίθετο, για αυτό και το δικό μου επίθετο είναι το όνομα μου. Τα ζητούμενα της επιστολής τα έθεσα σε μία γενικότερη ιστορική βάση και όχι όσον αφορά τις δύο διαφορετικές γενιές που συναντιούνται εδώ, όπως σημειώνεις. Οπότε όταν κρίνω την επανάσταση και τα κινήματα τα κρίνω στην ιστορική διαχρονία (σε μία βάση που τα θέτει ως γρανάζια της διαρχίας όπως σωστά αναγιγνώσκεις) και όχι στη τελευταία 50ετία. Θα γίνω πιο επεξηγηματικός στο μέλλον.

Την ώρα που γράφω το αυτό σημείωμα έχεις ολοκληρώσει το κομμάτι υπ’ αριθμόν δύο της δημοσίευσης σου και το βρίσκω καθόλα ικανοποιητικό, από την στιγμή που παρά μόνον υπαινίχθηκα κάποια από τα ζητούμενα μου, στην εισαγωγή μου στο χώρο εδώ.

Επί της ουσίας τώρα, ας κάνω μερικές επισημάνσεις σε αυτά που παραθέτεις, πλείστα εκ των οποίων με βρίσκουν σύμφωνο.

Κ.Δ είπε...

Στο παράδειγμα που φέρνεις όσον αφορά τους μεγάλους ξεσηκωμούς – επαναστάσεις που επέτρεψαν να συνεχίσει η πορεία του Ελληνισμού στο χρόνο, θα θέσω ερωτήματα χωρίς να μπω σε διαδικασία απαντήσεων καθώς θεωρώ ότι αυτά θα πρέπει να μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Κοιτάξτε το στρεβλό της οπτικής μας γωνίας: Πριν από την ίδρυση του Ελληνικού εθνικού κράτους το 22, ποια ήταν τα σύνορα του Ελληνισμού επί 4000 χρόνια και βάλε? Είχε σύνορα?

Είναι το ίδιο πράγμα ο μεγάλος ξεσηκωμός του 21 με τον μεγάλο ξεσηκωμό με καλάσνικοφ και κρεμάλες που ζητούν κάποιοι τώρα?

Ποιες είναι οι ιστορικές συνθήκες και εκβάσεις των μεγάλων «νικών» που έγραψαν ιστορία, όπως για παράδειγμα οι Θερμοπύλες και ο Β’ ΠΠ ?

Η όποια επανάσταση τώρα, θα θεωρηθεί επανάσταση ή τπτ άλλο?

Δεν οφείλουμε να αναγνώσουμε τα ιστορικά δεδομένα και να καταστρώσουμε στρατηγική?





Δε νομίζω πως νομιμοποιείται να μιλά για επανάσταση κόσμος που για παράδειγμα, (και τα λέγω πολύ χοντρά), το 50% κουβαλά i-phone και παρόλη την ανεργία του, στα χωράφια του δεν υπάρχουν παρά αλλοδαποί. Για αυτό και την μεταστροφή την εντοπίζω πρωτίστως εσωτερικά και στη Μνήμη. Αυτά είναι πραγματάκια που θα τολμήσω να τα διαχειριστώ από δω μέσα. Αν θες όλη μου η επιστολή ,αλλά και η συμβολική μου απόφαση να συμμετέχω ενεργά και σε αυτό το χώρο, ήταν μία έγκληση να ορίσουμε τους όρους συνεστιάσεως και εκκοινωνισμού και να αναλάβουμε και ρόλους ταιριαστούς για τις συνθήκες αλλά και για εμάς προσωπικά.

Κλείνω προσωρινώς και αναμένω το 3ο κομμάτι της δημοσίευσης με ενδιαφέρον, αφού βλέπω θέλεις να αποστραγγίξεις μέχρι και το τελευταίο ίχνος από το μεδούλι…

Καλό βράδυ…

Ανώνυμος είπε...

Αχ, αγαπημένα μου μυαλά, καμένα μου
σαν μακαρόνια απλωμένα μου!

http://www.youtube.com/watch?v=jSqw9Yn_RMQ

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω οι Κουκλο-Ποιοί, οι Κουκλο-Κατασκευασταί κ οι Κουκλο-Παίχται!

http://www.youtube.com/watch?v=5hucTDV1Fvo

tuluba είπε...

Καλημερα σας. Λογω του ότι δεν εχω το γραφειν να πολυλογογραφήσω θα πεταξω την αποψη μου στα ερωτηματα του ΚΔ. Παρ’ολ’αυτά χαιρομαι να σας διαβαζω εδώ μεσα.
Α.ελληνισμος:μας πηγαν από τις αυτοκρατορίες στα κρατη και τώρα στο Κρατος.Ειναι διαδρομη γιατι να το συγκρίναμε.Σιγουρα ο εεληνισμος φθίνει.
Β.Μπορει και να είναι το ιδιο ,μαλλων για τα ιδεωδη μερικών μπορει να είναι για αλλους όχι.Εξαλου και το 22 ολοι τα ιδια μυαλα ειχαν ?
Γ.Το κοινο που ειχαν ηταν ότι το αυγο ειχε φτασει στον κώλον και οι ελληνες το ειχαν συνηδητοποιησει.Σημερα νομιζουν ότι τα πραγματα θα κατσουν ετσι και με το λυπος που εχει ο καθεις θα την βγαλουν καθαρη.
Δ.Η οποια επανασταση τωρα (όπως όλες από παντα) για είναι συντονισμένη από πανω.

Καλη συνεχεια

Blackface είπε...

John ο σεναριογράφος έχει όνομα?

Ανώνυμος είπε...

Μποτίλια παιδί μου που είσαι, σε τρέχουνε στα συνεργεία, σε φάγαν τα μπετά?! Βαριά έπεσε η σιωπή...

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ανώνυμος

Αγαπητέ φίλε/η,

θερμά ευχαριστώ για την ερώτηση που έκανες και το ενδιαφέρον που αυτή αφήνει να διαφαίνεται.
Ευχαρίστως απαντώ στο ερώτημά σου:
1. Προς ώρας τουλάχιστον δεν με τρέχουν στα συνεργεία. Η υγεία μου είναι σε καλή κατάσταση, αν και εδώ δεν έχουμε δεί ακόμη ηλιοφάνεια. Κατά άλλα διαθέτω αυτόνομο σύστημα επισκευών και η τελευταία φορά που επισκέφτηκα κάποιο γιατρό ήταν το 1976.
2. Όλα τα μέλη τής οικογένειάς μου διαθέτουν επαρκές ίδιον εισόδημα. Εγώ προσωπικά ζώ και εγάζομαι σε ένα χώρο 10 τμ. και τρέφομαι περίπου με μια νερόσουπα. Έξοδοι και χαβαλές κομμένα εδώ και καιρό. (Από αστρολογικής πλευράς αυτό μεταφράζεται με τον Κρόνο στον δεύτερο οίκο, θέση που χαρακτηρίζει ασκητές και μινιμαλιστές τού κατέχειν).
Κατά συνέπεια αντί να με φάνε τα μπετά, τώρα ξεκινάω να τα τρώω εγώ. Αποφάσισα τον περιορισμό των επαγγελματικών δραστηριοτήτων μου μελλοντικά στο ύψος τού επιδόματος ανεργίας το πολύ, εισόδημα που για εμένα είναι περισσότερο από αρκετό και συνεπάγεται ελάχιστες ώρες εργασίας εβδιμαδιαίως. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει αυτομάτως, διότι πρέπει πρώτα να κλείσω κάτι δουλειές που βρίσκονται στο τέλος. Ήδη απέρριψα τον Δεκέμβριο μια για τα μέτρα μου μεγάλη δουλειά, η οποία θα μού εξασφάλιζε εισόδημα για τουλάχιστον ένα έτος. Οικοδόμησα ήδη ως βασικός συντελεστής το 4ο και το 5ο ράϊχ. Το 6ο θα γίνει μάλλον χωρίς εμένα. Δεν με ενδιαφέρουν πια τα μπετά τού μπάρμπα - Μήτσου, θα ασχοληθώ μόνο με μερεμέτια.
3. Στο πρώτο μέρος αυτής τής ανάρτησης τοποθέτησα την πρόκληση τού φίλου ΚΔ. με τον τρόπο που την αντιλαμβάνομαι. Τώρα καλούμαι να λάβω συγκεκριμένα θέση σε όσα κλήθηκα. Όπως εξήγησα όμως ήδη στον ΚΔ., η πρόκληση αυτή ξεπερνάει τις δυνάμεις μου, άρα απαιτείται προετοιμασία που συνεπάγεται καταβολή κόπου, οπότε ξεκίνησα να σκέφτομαι το θέμα. Επί πλέον χρειάστηκε να ξαναξετινάξω την σκόνη από αρκετά βιβλία, που είχα μελετήσει στο παρελθόν. Κυρίως των:
Ζαν Ζακ Ρουσσώ, Χέγκελ, Κλωντ Λεβί Στρως, Ροζέ Γκαρωντί, Γκόλο Μανν, Χέρμπερντ Μαρκούζε, Γιοργκ Στάρμουτ, Καστοριάδη και Γιανναρά.
Στην πορεία επεξεργασίας των συλλογισμών μου διαπίστωσα, ότι το θέμα συνδέεται άμεσα με αυτό που έχω προγραμματίσει ως "διαδικασία ρωγμής στο Μάτριξ". Άρα το ζήτημα αυτό αποκτά ζωτική σημασία για εμένα. Τις επόμενες ημέρες θα προβώ στο δεύτερο μέρος τής ανάρτησης.
Θέλω να πιστεύω, ότι η πρόσφατη αδράνεια τής σελίδας δεν οφείλεται σε απραξία, αλλά το αντίθετο σε πιο προσεγμένη προετοιμασία των κειμένων.
Ζητώ συγγνώμη από τούς φίλους και τις φίλες για την μη ανανέωση τής σελίδας. Η δική σας προσοχή και συμμετοχή όμως εδώ είναι αυτή, που με έπεισε, να προσπαθήσω οι παρεμβάσεις μου να μην είναι πλέον ευκαιριακές.
Δεν με ενδιαφέρει η επιτυχία σε επίπεδο εντυπώσεων. Όπως ορθά εντοπίστηκε, ασχολούμαι με τα μπετά. Καθαρίζοντας κάπως το οικοπεδάκι εδώ τα τελευταία εξι χρόνια, θεωρώ ότι προσεχώς πρέπει να ριχθούνε θεμέλια. Ο φίλος ΚΔ. έριξε ήδη μπετόν καθαριότητος.
Αυτό δεν σημαίνει, ότι σκοπεύω να ανανεώνω πιο αραιά αυτήν την σελίδα. Το μέλλον θα δείξει.
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Κ.Δ είπε...

Έλα πελαγοφίαλε καλημέρα...

Λοιπόν πηγαίνεις στις Ρυθμίσεις στο blogger κάπου που λέει "προσθήκη συντακτών"...

tuluba είπε...

ειμαι περιεργος για τα συστατικα της νερόσουπας.....

tuluba είπε...

καλημερα.

Ανώνυμος είπε...

ο λαος απαιτει αμεσα φαεθονιανη (ψυχολογια)...

PANDAROS είπε...

Kαλησπερα

Με αφορμη την συλληψη και την κακοποιηση των πιτσιρικαδων ''αντιεξουσιαστων'' η ΄΄τρομοκρατων''. πες τους το οπως θελετε δεν τραβαω ζορι, απο τους ανδρες ασφαλειας των δυναμεων κατοχης θελω να θεσω μερικα ερωτηματα στον ΚΔ..[το αρθρο σου ηταν σημαδιακο φιλε..]

-Πως ειναι δυνατον να αντισταθεις σε αυτην την κατοχικη κυβερνηση αοπλα και αναιμακτα?[και δεν μιλαω για το συγκεκριμενο γεγονος των κακομαθημενων πιτσιρικαδων των βορειων προαστιων ]

..και μην μου πεις εγω αντιστεκομαι με πνευματικο τροπο?..Με πνευματικο τροπο αντιστεκεσαι οταν εχεις να φας και εχεις καπου να βαλεις το κεφαλακι σου μεσα,εστω και σε κανα δυο σπιτακια,,αμα εισαι λιγουρης και μενεις στο παγκακι γιατι η τραπεζα σου πηρε το σπιτι ,η και να μην στο εχουν παρει ακομη, σε εχουν τσιτωσει τοσο οι εισπρακτικες που η πνευματικοτα παει περιπατο και αρχιζεις τα καντηλια σε οποιον βρεις μπροστα σου...
Αρα κατα την γνωμη μου πνευμα και γεματο στομαχι πανε μαζι αυτα,το ενα εχει αναγκη το αλλο,οποτε περιμενω την εναλλακτικη σου προταση στο παραπανω ερωτημα...

Δευτερο ερωτημα,,γραφεις πως τετοιου ειδους αντιδρασεις, ουσιαστικα δινουν ποντους στο συστημα και ουσιαστικα λειτουργουν υπερ του [ και εγω μαζι σου αδελφε]..ομως το θεμα ειναι με ποιον αλλο τροπο θα την ακουσουν στερεοφωνικα απο τον λαο η εστω απο μικρες ομαδες του λαου αυτα τα καθηκια που εχουν βαλει σκοπο να ξεπουλησουν ολα τα μπακιρια της χωρας μας και φυσικα και εμας μαζι,,
Μερικες φορες σκεφτομαι αν εστω και αυτη η ελεγχομενη αντιδραση που λες ειναι καλυτερη απο το το τιποτα. μπορει εστω και λιγους ανθρωπους η εστω ακομη και εναν πολιτη αυτη της ρημαδας της χωρας να να τον ενεργοποιησει

..εχω αγανακτησει φιλοι μου1 Πιασανε αυτα τα 4 μικρα νουμερα, τα ξυλοφοτωσαν με σκοπο να φοβησουν τον λαο πως αν σκεφτουν να κανουν οχι τα ιδια .αλλα απειρως μικροτερα σε κλιμακα επεισοδια κατα των δυναμεων κατοχης θα εχουν ακριβως την ιδια τυχη!

Ειπαμε αυτοι εχουν το μαχαιρι αυτοι και το πιρουνι .Μονοι τους σερβιρουν και μονοι του τρωνε.Ολα ειναι δικα τους,,

PS
ειπαμε ολα ειναι δικα τους

απο newsbomb

Χρυσανθόπουλος: Η «Blackwater» φυλάει τη Βουλή!

..Μάλιστα, ο εμπειρότατος Έλληνας διπλωμάτης, που δεν θα ρίσκαρε να προβεί σε τέτοιες δηλώσεις εάν δεν ήταν απόλυτα σίγουρος για αυτά που επικαλείται, υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση σύναψε συμβόλαιο «προστασίας» του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την «Academi», γνωστή και με το πρώην όνομά της «Blackwater» που είναι μία ομάδα ενόπλων μισθοφόρων, η οποία ανέλαβε δράση για πρώτη φορά στον πόλεμο του Ιράκ και κατηγορείται για σωρεία σφαγών σε βάρος αμάχων.
Σε αυτούς ...στους μπεκρήδες πιστολέρο μακελάρηδες έχει αποθέσει η Ελληνική Βουλή την προστασία της; Από ποιόν άραγε; Από τον Έλληνα πολίτη που διεκδικεί τα δίκαια του ...δημοκρατικά;
Στην είδηση αυτή επανήλθαμε στο Newsbomb, γιατί παρότι έχουν περάσει τόσες ώρες από την αποκάλυψή της ακόμα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή απάντηση από πλευράς κυβέρνησης και κοινοβουλίου.... κάτι που αναμένουμε με αγωνία! Όπως επίσης καλό θα ήταν να υπάρξει απάντηση από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ...σαφέστατα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το εάν και κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά και εάν και κατά πόσο έχουν δικαίωμα οπλισμένοι επαγγελματίες δολοφόνοι να λαμβάνουν την ευθύνη της προστασίας της ...δημοκρατίας μας!








HellCombatant είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=gdpCu2a8v2I

Κ.Δ είπε...

@Πάνδαρε
ο καθένας από την θέση του. Άλλο πράγμα ο εθνικιστικός ελλαδισμός και άλλο ο ελληνισμός. Η αντίσταση του ελληνισμού ήταν πάντα πρώτα προσωπική κι έπειτα πολιτισμική (εννοώντας το πώς πραγματώνεται ο εκκοινωνισμός εντός της πόλης). Δηλαδή ορίζει στιβαδωτά τα όρια εξατομίκευσης του, (κατά αντιστοιχία των ρυθμών της ζωής. )

Για αυτό και έθεσα το ερώτημα του ορίζοντα γεγονότων μας. Τι είναι αυτό που καλούμαστε να προστατεύσουμε? Γνωρίζουμε?
Όχι δε γνωρίζουμε αγαπητέ. Έχουμε χάσει το γνώθι σεαυτόν. Που είναι ο Ελύτης μας. Που είναι ο Σικελιανός μας. Δε τους βλέπω μεταξύ μας.
Αν τα σπάσουμε σαν τους μπαχαλάκηδες θα είναι σαν παραδινόμαστε στους επικυρίαρχους που λένε οι εδώ φίλοι. Θα μεγαλώσουμε κι άλλο την απόσταση από το ιδανικό για την τροπικότητα μας πρότυπο.
Είναι ανεπίτρεπτο να εξαντλήσουμε τον μποτίλια και τον εργολάβο βάζοντας τους να πετάνε πέτρες και να αμολάνε γκαζάκια.
Όχι όχι η επανάσταση έτσι χύμα και τουμπουρλουκηδόν ισοδυναμεί με αυτοκαταστροφή. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να γνωρίζουμε το επίπεδο στο οποίο παίζουμε με στόχο να μην εξαντλούμαστε. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ. ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΝΙΚΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ (ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΙΣΩΣ) Και αυτά τα λέγω με άξονα ανάλυσης τον ελληνισμό και όχι τα δήθεν αναρχικά αγανακτισμένα μ@λ@κισμένα που γυρνάνε με iphones. Να πάνε στα χωράφια να βρούνε μεροκάματο.
Όσο αυτοί κι εγώ κι εσύ και όλος ο κόσμος εδώ την ψάχνει φτιάχνει ένα συγχρονιστικό κύμα ζωής. Γνώθι σαυτόν το βασικό. Και για να είμαι και σκληρός και με τους φίλους bloggers και τον εαυτό μου: από το blog δε μπορείς να κάνεις επανάσταση. Αυτό είναι στενόμυαλο. Δε κατεβάζουν κυβερνήσεις τα μπλοκ κάνοντας αντιπολίτευση. Όχι.

Κοίταξε
όσο πιο προσωπική είναι η αντίσταση, τόσο πιο ψηλά οφείλει να στοχεύει. Ακούγεται οξύμωρο αλλά έτσι λειτουργεί. Αν βγω στο δρόμο και σπάσω μία τράπεζα δεν θα έχω καταφέρει τίποτε. Αν όμως καταφέρω να σπείρω μερικούς ιούς στο αιθερικό, τότε αυτοί αγαπητέ, αν είμαι καλώς, θα πολλαπλασιαστούν στο συλλογικό ασυνείδητο κι έπειτα θα εκδηλωθούν. Και μόνο που λέω ότι όσο είμαστε εδώ και μιλάμε, και αντέχουμε … ουσιαστικά νικάμε … δείχνω ένα δρόμο. Σπέρνω έναν μικρό ιό. Φίλε είμαι σίγουρος πως θα γεννηθούν σταδιακά πολλοί πυρήνες τύπου think tanks. Ήδη συμβαίνει δλδ.
Δε πρέπει να εξαντληθούμε το λοιπόν για να επιβιώσουμε. Ίσως στο μέλλον να πρέπει διερευνήσουμε με μία ανάλυση εδώ στο μποτίλια στρατηγικά ποιους τρόπους έχουμε για να κινηθούμε.

Κ.Δ είπε...

"Όσο αυτοί κι εγώ κι εσύ και όλος ο κόσμος εδώ την ψάχνει φτιάχνει ένα συγχρονιστικό κύμα ζωής. Γνώθι σαυτόν το βασικό."

"Το όσο και αυτοί" πήγαίνει στο μποτίλια και τον εργολάβο...

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ ΚΔ.

Φίλτατε καλωσήλθες και από την κυρία είσοδο.
Σιγά σιγά μαζευόμαστε ωραία συντροφιά και σ' αυτήν την παράγκα στο μείζον διαδικτυακό ξέφωτο. Και αυτό αναζητούμε οι άνθρωποι πρώτιστα. Δεν είναι ίσως τόσο εύκολο να κατανοηθεί, ότι η επανάσταση είναι κυρίως γιορτή. Το κόστος το έχουμε έτσι κι αλλιώς, ότι κι αν κάνουμε. Οπότε οι μυρωδιές, τα χρώματα, το σούσουρο, το θρόισμα, η δροσιά, το αγιάζι και ο καύσωνας στο λειβάδι και στο πέλαγος μπορούν να γίνουν δικά μας, εφ' όσον αποφασίσουμε να μην επιτρέψουμε να μάς τα στερούν. Καθ' ότι η εξουσία - και όπως πολύ σωστά διαπίστωσε ο Φουκώ, δεν πρόκειται για εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, αλλά για ενιαίο αμοιβαίο σύστημα στην σφαίρα τού αυτοκαθορισμού - αρμόζει σε τρωγλοδύτες. Αφού δεν μπορεί να υπάρξει πιο ελεεινή κακομοιριά και ανάπηρη αφασία από την εξουσία.
Υπάρχουν δυο τρόποι για να μην υποκύπτουμε οι άνθρωποι σε κάποια ζητούμενα: Ο πρώτος είναι ο μηδενισμός, ο δεύτερος είναι η αναζήτηση τής προσκολλήσεως σε κάποιες αρχές και αξίες. Ο πρώτος χαρακτηρίζεται από μένος και ένταση, θωράκιση τού εγώ και ανούσιο κρυφτό πίσω από χρωματιστά καλαμπαλίκια. Ο δεύτερος επιζητά μόνο μια ανθρώπινη επαφή έξω από τα όρια τής σαχλαμάρας. Διότι αυτό συνιστά το κοινωνείν.
Οι αρχαίοι άφηναν τα όπλα πάντοτε εκτός αγωνιστικού χώρου. Στις μονομαχίες και στην μάχη με τα θηρία συνήθισαν την πλέμπα να εκτονώνεται. Εδώ μπορεί κάποτε να μαλλιοτραβιόμαστε, δεν παύουν όμως ποτέ να ισχύουν η αμοιβαία εκτίμηση και η συμπάθεια.
Εδώ δεν πρόκειται να προετοιμαστεί ή να γίνει κάποια κοινωνική επανάσταση, εξέγερση ανατροπής και τα τοιαύτα. Εγώ θα έμπαινα σε ένα διαδικτυκό χώρο μόνο για να αιστανθώ σαν άνθρωπος δίπλα σε άλλους ανθρώπους. Και είμαι πρόθυμος και διαθέσιμος να αναλάβω την διεκπεραίωση όποιας εργασίας ή καθήκοντος, που θα θεωρούσα θεμιτή για τον οιποιονδήποτε δεκαεξάχρονο.
Τώρα, ότι θα τούς δώσουμε τα παπούτσια στο χέρι και θα φάνε τής χρονιάς τους με το σκουπόξυλο και μάλιστα με άγριο τρόπο, αυτό είναι άλλη ιστορία. Διότι η πιάτσα παραβρώμισε. Και δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να μετατρέπεται το λειβάδι σε χωματερή και το πέλαγος σε υπόνομο τού κάθε αλητήριου.
Η παλικαριά μου μέχρι σήμερα ήταν να μαζεύω σφαλιάρες. Αλλά δεν έκανα τον βλάκα. Ο Εργοδότης τούς προειδοποίησε. Εγώ ούτε γράφω, ούτε λέω τίποτε. Γνωρίζω όμως, ότι όποιος είναι πορωμένος διακατέχεται από μανία και όποιος εφαρμόζει κτηνώδη βία μπορεί να σταθεί μόνο, όσο ενσωματώνει το θύμα του. Μπορεί να είναι πονηροί, όμως δεν είναι έξυπνοι. Φτάνει να βρεί κάποιος από πού μπάζει το σκάφος νερά. Και αυτήν την ρωγμή δεν την γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι. Διότι, εάν την γνώριζαν, δεν θα είχαν καταντήσει τόσο αισχρά μεν, αλλά ταυτοχρόνως και τόσο αφελή ρεντίκολα. Νομίζουν ότι δουλεύουνε άλλους, χωρίς να έχουν καταλάβει το δούλεμα που τρώνε οι ίδιοι.
Το πλέον επικίνδυνο ναρκωτικό είναι η εξουσία. Εάν δεν κατανοηθεί σε βάθος και συγκεκριμένα το τέχνασμα τής δυμεθύλτριπταμίνης, πάσα αναφορά στο Μάτριξ, δεν θα μπορεί παρά να εξαντλείται σε γενικολογίες.
Για ποιο λόγο μίλησε ο Πλάτων για "σπήλαιο"; Και ποιοι είναι οι "δεσμώτες"; Οι τύποις εξουσιασταί, ή οι τύποις εξουσιαζόμενοι; ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΙ" ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ;
Τι γνώριζε συσκεκριμένα ο Διδάσκαλος; Με ποιο τρόπο αγκύρωσε αυτός την υποθήκη του στο μέλλον; Και πότε αυτή θα εκπληρωθεί;

Κ.Δ είπε...

@Μποτίλια
Προσυπογράφω...

Μία μικρή επισήμανση που θα μπορούσα να κάνω ...είναι να διαχωρίσουμε την προσκόλληση και την εμμονή από την τροπικότητα που νοηματοδοτεί το βίωμα και να διαχωρίσουμε σαν έννοιες τις αρχές από τις αξίες.

Ο ελληνισμός είχε την φυσική τάση να πορεύεται με αξίες και όχι με αρχές που φτιάχνονται συνήθως από τα ρεύματα της εποχής. Ενίοτε μπορεί και να έγινε αντινομικός, ακριβώς για αυτό το λόγο.

Όμως επίσης ήταν πάντοτε διαχρονικός για αυτό ακριβώς το λόγο πάλι. Γιατί χτίζει αξίες που αγκαλιάζουν τη ζωή...όπως όλοι μας θέλουμε να γευόμαστε τις μυρωδιές, τα χρώματα, το σούσουρο που ωραία μας περιγράφεις. Μιλάμε για αξίες αξιωματίκές.

Το κοσμοείδωλο μας δεν αρνήθηκε ποτέ το Κόσμο. Αντιθέτως, όπως γράφεις τον αγκαλιάζει και ξεκινά το πάρτι.

Σε τέτοια μικρά παρτάκια όπως αυτό που στήθηκε εδώ, μας δίνεται η ευκαιρία να αρχίσουμε να σκαλίζουμε τις βαθύτερες αξίες μας, ώστε να κοινωνήσουμε την αλήθεια μας.Αυτό είναι ότι πιο ευχάριστο...

Μπήκα κι εγώ λοιπόν από την κύρια πόρτα στη παρέα, κι εύχομαι κατ' αρχήν σε όλους υγεία, σωματική και πνευματική. Όλα τα άλλα έπονται. Θα έρθω λίαν συντόμως με μία δημοσίευση-αποκωδικοποίηση στο στυλ του Εργοδότα.

Καλημέρα

PANDAROS είπε...

Προς Κ.Δ και μποτιλια

Αυτα που λετε ακουγονται ωραια..προσωπικη αντισταση σε συνδιασμο με την σπορα ιων στο αιθερικο ο Κ,Δ και αναγνωσματα απο τον φουκω και τον πλατωνα ο μποτιλιας!!!
Ωραια,σε ολα συμφωνω και θα μπορουσα να συμπληρωσω παρα πολλα και εγω πανω σε αυτα που θεσατε
Ομως εδω μιλαμε για την επιβιωση του Ελληνικου λαου!!!

Η αδελφη μου , κυριοι να ειστε βεβαιοι οτι δεν θα κατσει καν να σας ακουσει, οχι γιατι ειναι ασχετη και αγραμματη ισα - ισα με τα πανεπιστημια της τα αγγλικα και τα γαλλικα της , με την γυναικα μου τα πανε μια χαρα μιλανε σε αλλο επιπεδο [..μονο εγω σε αυτο σπιτι ειμαι σκραπας,,]χαχααχ
..οταν λοιπον αυτη επερνε τουλαχιστον δυο χιλιαρικουμπες στην τραπεζα που δουλευει και αλλα τοσα ο γαμπρος μου τοτε εβαλαν δανειο 850 χαρτακια το μηνα συν τα μετρητα που εσκασαν για να αγορασουν ενα σπιτακι 150 τετραγωνικων να βαλουν μεσα το κεφαλακι τους!!![ τους επερνε και με το παραπανω ετσι?] Τωρα που ο γαμπρος ειναι ανεργος εδω και ενα χρονο και αυτη παιρνει το μηνα οσα επαιρνε το 15νθημερο εδω σας θελω αδελφια,,που πανε η προσωπικες αντιδρασεις ,που παει ο φουκω και πλατωνας και ο καθε μεγαλος διανοητης..

Με αυτο το προσωπικο παραδειγμα θελω να σας πω. πως για μενα μετραει πρωτα η επιβιωση του λαου μας και μετα οι διανοητες -αν υπαρχουν- να επενδυσουν πανω του...

Τωρα θα μου πειτε''Τοτε εσυ γιατι ασχολεισαι με εμας!!!

Απλα γιατι μ'αρεσετε. Μαθαινω πολλα απο σας και κυριως γιατι δεν εχω -ακομη τοσο μεγαλο οικονομικο προβλημα σαν την αδελφη μου -γιατι αν ειχα τετοιο, αυτην την ωρα θα ημουν στο τελωνειο να τσιμπησω κανα πελατη με σκοτωμενενο τιμολογιο [ουσιαστικα κλεβοντας την δουλεια αλλου συναδελφου] για να ταισω τα παιδια μου!!!!..και μετα θα ξερενομουν στον υπνο και την αλλη μερα παλι τα ιδια...και παλι τα ιδια την επωμενη [ οχι οπως τωρα που ειμαι χαλαρος και το απογευμα διαβαζοντας ,[και πινοντας ουισκυ εστω και λαθραιο,,χαχαχα ] πλωτινο και πλατωνα και τους μεγαλους διανοητες Αγιους της ορθοδοξιας, που τους εμαθα απο τον μποτιλια και εχω παθει την πλακα μου μαζι τους...

Κλεινοντας ,,το οπου φτωχος και η μοιρα του-που λεει ο σοφος λαος μας,
παει γαντι εδω, γιατι δεν μπορεις σε μια χωρα με εναμισι εκατομμυριο ανεργους που οι μισοι ειναι για τα σιδερα ,με παιδακια που λιποθυμουν απο την αφαγια στα σχολεια μας, να ζητας προσωπικη αντισταση και να τους μιλας με ορους πλατωνα και φουκω.
Αυτο δεν το λεω γιατι δεν σας εκτιμω ..ισα- ισα, σας εκτιμω απεριοριστα ομως ας ειμαστε πρακτικοι ]
ΟΙ Πλατωνες οι φουκω ειναι για μας που ακομη μπορουμε , και οχι γιαυτους....
και οι κακοι το ξερουν αυτο ,γιαυτο κανουν οσα κανουν...
Οποτε για μενα η λυση ειναι μια..μαζικη αντιδραση του λαου εναντια στις δυναμεις κατοχης,και οτι κατσει!!! [Αλλα οπως και να εχει το θεμα η επωμενη μερα θα ειναι σιγουρα καλυτερη]
Ετσι και αλλιως η μιση ελλαδα ειναι για τα σιδερα.. τι εχει να φοβηθει?







Ανώνυμος είπε...

Κ η άλλη μισή για το μπαλαούρο, αλλά θα τα πούμε στην Αναφορά Μηχανοστασίου!

Θαλαμοφύλαξ

Ανώνυμος είπε...

was Sie suchen, ist das, was sucht, geliebte "Flasche im Meer"

Luftstern Komando

Ανώνυμος είπε...

CLOUD ATLAS ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ,
ΕΡΡΩΣΘΕ!

tuluba είπε...

@ PANDAROS,
Καλημέρα σε όλους , δεν νομίζω ότι η στάση που αναφέρουν οι οικοδεσπότες, θεωρούν ότι θα είναι αναίμακτη. Θεωρώ ότι το γνωρίζουν και οι ίδιοι.
Μπορεί ποσοτικά να είναι λιγότεροι από μια «επανάσταση». Και αυτή ήδη προκαλείται από το σύστημα , μονό και μονό για να ελέγξουν το αποτέλεσμα της.
Ευχαριστώ για τα γραπτά σας.

PANDAROS είπε...

αγαπητε φιλε-η τουλουμπα

το μονο που ζητησα απο τους οικοδεσποτες, ειναι ενας τροπος αντιστασης που μπορει να γινει κατανοητος απο τον πολυ κοσμο..ειμαι κατα του αιματος αλλωστε .και ''γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε'', που ελεγε και ο δρακουμελ, ανοικω ακομη ας πουμε. στους βολεμενους με την εννοια οτι εχω την δουλεια μου, ζω ανετα την οικογενεια μου εχω αρκετο ελευθερο χρονο,,

οταν ομως βλεπω εικονες σαν τις χτεσινες που χιλιαδες ανθρωποι με απλωμενα χερια ναι περιμενουν τους αγροτες να τους πεταξουν ενα λαχανο και δυο ντοματες τρελενομαι..μιλαμε για 3 ευρα λαχανικα ..εκει πως μαζευτηκε ρε γαμωτο τοσος κοσμος και δεν πηγε για συμπαρασταση στους ναυτικους που ειναι πεντε μηνες απληρωτοιαπο τους εφοπλισταδες και τους εκαναν και επιταξη?
[παντως εχτες ειχε πολυ κοσμο στο λιμανι.αλλα πολυ λιγος αν αναλογιστει κανεις την εξαθλιωση των ελληνων.]

..και τα λεω αυτα γιατι αν και χαμενος απο αυτη την απεργια γιατι η πλοηγοι εχουν να βαλλουν μεσα στο λιμανι κοντεινεραδικο 8 μερες ,οποτε δεν εβγαλα ουτε ευρω αυτην την βδομαδα!!! Ομως πρεπει καπως και με καποιον τροπο να την ακουσουν οι δυναμεις κατοχης,δεν ειπα να σφαχτουμε αλλα οχι και ετσι αδελφια...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΦΑΝΗΣΤΕΙ ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ [πλησιαζουν τους 4000],και ο κοσμος να κοιμαται..δεν εχουν αυτοι οι ανθρωποι συγγενεις?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥς ΞΕΤΙΝΑΞΟΥΝ ΣΤΙς ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,γιατι δεν κανουν πορειες να ταρακουνισουν το συμπαν ,δεν αγαπαγανε τα παιδια τους γονεις τους τους, δεν αγαπαγανε οι γυναικες τους αντρες τους? τι σκατα μας ποτιζουν ,δεν ξερω ..
εχω φρικαρει....









ο νοών...νοείτω είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Από την στιγμή που υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα, είτε με την καλή είτε με την κακή έννοια, αυτό επιφέρει αυτόματα μάχη.
Σε μία μάχη με στρατιωτικούς όρους, πριν από οποιαδήποτε σύγκρουση προηγείται ιχνηλάτηση και σχεδιασμός καθορισμού, στόχων και τρόπων επιτεύξεως.
Άρα υπάρχει συνδυασμός πνευματικής διεργασίας και σωματικής εκτέλεσης.
Όποτε ένας «στρατός» λειτούργησε ως μπουλούκι, ασχέτως αριθμητικής υπεροπλίας, συν τω χρόνω καταποντίστηκε.
Όλα αυτά βέβαια, ενυπάρχουν στους κηρυγμένους πολέμους που έχουν, σχετικά, σαφή χρονικό ορίζοντα
Όταν όμως ασχολούμαστε με έναν διαχρονικά ακήρυχτο πόλεμο, τότε οι τακτικές πρέπει να προσαρμόζονται σε βάθος χρόνου, παρελθόντος, ενεστώτος και μέλλοντος.
Η υπεροπλία των αντιπάλων δεν βασίζεται στους αριθμούς, ούτε στα υπερσύγχρονα μέσα καταστολής τους.
Βασίζεται,και σκοπεύει απ’ ευθείας, στην εσωτερική κάμψη της αντίστασης που επιχειρείται.

Αυτό, θεωρώ, ότι αναδεικνύουν ο μποτίλιας και οι συνεργάτες του εδώ μέσα.
Σε αυτό, θεωρώ, ότι αναφέρεται ο ΚΔ, όταν διαχωρίζει τις αξίες από τις αρχές.
Άλλωστε, και οι εξουσιαστές έχουν αρχές και τις υπηρετούν φανατικά.
Από ποιο κοσμοείδωλο πηγάζουν όμως;

Η ρωγμή που αναφέρει ο μποτίλιας υπάρχει, διότι εάν δεν υπήρχε δεν θα συζητάγαμε τώρα.
Το γεγονός ότι δεν την γνωρίζουν έγκειται στην παντελή έλλειψη αξιών και στο σκοτάδι που υπάρχει γύρω από την ύπαρξή τους.
Δεν μπορείς να δεις κάτι το οποίο αγνοείς ότι υπάρχει, και που ούτε καν το υποψιάζεσαι.

Από την άλλη, η σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας, όταν αντιμετωπίζεται με όρους που σου έχουν θέσει οι άλλοι, αναγκαστικά ζητάει επίμονα άμεσες λύσεις.
Καμία άμεση λύση, που εκδηλώνεται σε μία κατά μέτωπο επίθεση σε έναν τοίχο, απουσία κράνους, δεν θα επιφέρει κάτι περισσότερο από κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις.
Και μπορεί να υπάρχουν πολλά κεφάλια για σπάσιμο, όμως δεν υπάρχουν αρκετοί που μπορούν να αντέξουν στο να μαζεύουν τα κόκκαλα και τα αίματα.
Και τους «άλλους», ουδόλως τους ενδιαφέρει ο πεσμένος σοβάς.

Μία φωτιά, στο διάβα της, δεν ελίσσεται ανάμεσα σε ξερά και χλωρά σκεπτόμενη το αποτέλεσμα, αλλά «τρώει» ότι βρίσκει εμπρός της, όσο θα υπάρχει άνεμος που θα την καθοδηγεί και έδαφος που θα την ταϊζει.
Ή θα πρέπει να της στερήσεις το έδαφος, πράγμα δύσκολο αφού υπάρχουν δισεκατομμύρια «στρέμματα» με ξερά και χλωρά μπερδεμένα, ή θα προσπαθήσεις να καθαρίσεις κάποιες ζωτικές περιοχές για να διαφυλάξεις την αειφορία, ή θα προσπαθήσεις να κλείσεις τον άνεμο στο ασκί.
Το να πέσεις στην φωτιά με έναν πυροσβεστήρα θα σε κάνει ήρωα, απαραίτητο στοιχείο διαφύλαξης της ανδρείας.
Επιλογές πάντα υπάρχουν, και εναπόκειται στον καθένα να τις σταθμίσει ανάλογα με τον νου, την ψυχή και την καρδιά που έχει διαμορφώσει, ή που διαμορφώνει συν τω χρόνω.
Προσωπικά, δεν αναζητώ απαντήσεις εδώ μέσα.
Προσπαθώ, με αγωνία, να βρω τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνω στον εαυτό μου.

Να είστε όλοι καλά.

Κ.Δ είπε...

@PANDARE
Θα συμφωνήσω με τον "νοών νοείτο" 100%

Ο νοών...νοείτω είπε...

@Κ.Δ

Ευχαριστώ, για την εκδήλωση συμφωνίας σου.

Ανώνυμος είπε...

Αναρχικός Τραπεζίτης

Κατακτάει το πλούτο και συγχρόνως πολεμά για την απελευθέρωση της κοινωνίας… μάταιο…

…με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί. Δεν αλλάζει ο κόσμος. Ποτέ πια!

Προσοχή!
Διακηρύττει κατ’ αρχή:

Τον νόμο της ελεύθερης οικονομίας:
Η κατάκτηση της ελευθέριας πραγματοποιείται μέσω της απόκτησης του χρήματος.

Γιατί οι άνθρωποι φέρονται ανόητα.
Κατά καιρούς προσπάθησαν να φτιάξουν μια δίκαιη και ελεύθερη κοινωνία … όπου κανείς δεν θα φθονούσε τον γείτονα του. Αλλά πάντα υπάρχει λόγος για φθόνο. Ένα χαμόγελο… μια φιλία… κάτι που δεν έχεις και δεν θέλεις να αποκτήσεις. Πάντα θα υπάρχουν, μέσα στον κόσμο, σ’ αυτόν εδώ τον κόσμο, πλούσιοι και φτωχοί. Πλούσιοι σε χαρίσματα… φτωχοί σε χαρίσματα… πλούσιοι στην αγάπη… φτωχοί στην αγάπη. Αυτό ισχύει εδώ και πολλά χρόνια και κανείς δεν σκέφτηκε να το αλλάξει.

Η αναρχία είναι ένα όνειρο που υλοποιείται άμεσα μόνο στο προσωπικό επίπεδο, και έτσι αποφασίζεις να ριχτείς στη μάχη του κέρδους. Η ελευθερία είναι το κυριότερο αγαθό ενός αναρχικού. Τα χρήματα επομένως θα σε λυτρώσουν από τις δουλείες και τις υποχρεώσεις του μέσου αστού που είναι αναγκασμένος να συντηρήσει την οικογένεια του, να σπουδάσει τα παιδιά του, και να κρατήσει κατά κάποιον τρόπο μια θέση στον ήλιο.


Ο Ναύτης από το καφενείο με την κληματαριά.

(/) είπε...

Σιγά σιγά
μέσα από την σιγή τού πάθους,
ο πόθος εντείνει την μοναξιά .

(/) είπε...

Το σημείο έδρασης του διπλού διαβητη*
Μισή φορά, πλήρης κύκλος
///
Κάθε 8 χρόνια αναγεννώνται όλα τα κύτταρα τού ανθρώπινου οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης και τής λέμφου. Το 64 αποτελεί την όγδοη επανάλληψη τού 8, το οποίο σφραγίζει ως αριθμός κάποιους σημαντικότατους βιολογικούς κύκλους. Σημαντικότερος των οποίων είναι η κύησις. Γι' αυτό, ο άνθρωπος μπορεί να γεννηθεί μετά από 7 ή 9 μήνες κυήσεως, αλλά δεν μπορεί να γεννηθεί μετά από 8. Διότι τότε το βιολογικό σύστημα ισορροπεί.
///
64
180°
6' (4) ,9
8χ8
7χ7
///
6+4
4+9
23!
5
,5

(/) είπε...

"ΠΟΥ ΦΘΑΝΕΙ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΣΟΥ, ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΤΟ Ξ ΥΛΟ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΛΑΞΕΥΕΙΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ".