15 Ιανουαρίου, 2013

ΦΩΝΗ ΒΟΟΝΤΟΣ...


Η προηγούμενη ανάρτηση είχε ως κεντρικό θέμα τον τρόπο, με τον οποίον η αλλοτρίωση τού ερπετικού εγκεφάλου τον εργαλιοποιεί και τον εκμοχλεύει, ώστε να τον καταστήσει κρανιακό δικτάτορα εις βάρος των νοητικών κέντων εκλογικεύσεως και υπερβατικής λειτουργείας.
Τα σχόλια που κατατέθησαν σε αυτήν, θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά και ενδιαφέροντα,  κατευθύνοντας ένα έντονα ζωντανό διάλογο στην προβληματική τής σύγκρουσης, η οποία απειλεί να ανοίξει τούς ασκούς Αιόλου στα πλαίσια τής κλιμάκωσης μιας διογκούμενης πολώσεως, και η οποία μπορεί να οδηγήσει προσεχώς σε χαοτικά δρώμενα.
Το κεντρικό σύνθημα τής "νέας τάξης" "ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ" δηλώνει χωρίς περιστροφές, ότι η δημιουργία πλήρως ελεγχόμενου χάους αποτελεί την στρατηγική των επικυριάρχων στην τρέχουσα φάση. Η βάση αυτής τής  στρατηγικής συνίσταται στο τέχνασμα "Δημιούργησε μια αξεπέραστη κρίση και μετά πείσε τους, ότι η λύση για το ξεπέρασμά της βρίσκεται στα χέρια σου".
Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί, ότι στην Ελλάδα έχουν επιβάλει τον ρόλο πειραματόζωου στα πλαίσια τής παγκόσμιας επιβολής ελεγχόμενου χάους. Η Ελλαδική κοινωνία οδηγείται με γεωμετρική ταχύτητα έντεχνα ολοένα και εντονότερα εκτός των ορίων αντοχής της. Αυτοί που ελέγχουν τα εξουσιαστικά θεσμικά δεδομένα μέσω ενός πλέγματος εντολοδόχων και μηχανισμών επιρρεασμού, αφ' ενός μεν αποδομούν πάσα δομή σταθερότητος, αφ' ετέρου επιχειρούν με την καλλιέργεια συνδρόμων να μετατρέψουν τούς ανθρώπους σε οργισμένη μάζα, όπου ο ένας στρέφεται μανιωδώς εναντίον τού άλλου.
Το λεγόμενο "δόγμα τού σοκ" προσβλέπει στην επιβολή ακάθεκτης κοινωνικής αγκυλώσεως των μηχανισμών ψυχικής αυτοάμυνας με την διαδικασία ακαριαίου εισοδηματικής πτωχεύσεως όλων των κοινωνικών στρωμάτων, εξαιρουμένων των εκάστοτε ενεργούμενων διπόδων. Η ηθελημένη κλιμακούμενη καταρράκωση των όποιων κοινωνικών θεσμών και των όποιων αξιών ίσχυσαν στο παρελθόν, έρχεται να σκάψει μια ψυχολογική άβυσσο, την οποία καλούνται να επικαλύψουν τρία κυρίως σύνδρομα:
- Η αίσθηση πλήρους αδυναμίας, η οποία οδηγεί σε αδράνεια, βαθειά απογοήτευση και τάσεις αυτοκαταστροφής.
- Ο μηδενισμός, με στόχο την έκρηξη ακατάσχετης βίας, πέρα από κάθε λογική και προγραμματική σκοπιμότητα, ενάντια σε οτιδήποτε θεωρείται τύποις συστημικό, ασχέτως εάν αυτό εξυπηρετεί έστω σε ένα βαθμό γενικότερα κοινωνικά συμφέροντα ή όχι..
- Η ξέφρενη κοινωνική μισαλλοδοξία, η οποία οδηγεί στην πρακτική τής αμοιβαίας αλληλοεξοντώσεως έντεχνα φανατισμένων κοινωνικών ομάδων μέσω οργανωμένων πογκρόμ και ακόλουθης αντίποινας.

Η εφαρμογή τής κοινωνικής μηχανικής είναι παλιά και έντονα δοκιμασμένη από τούς επικυριάρχους πρακτική. Τις συνέπειες τού άγεσθαι και φέρεσθαι καθ' όλην την διάρκεια τής ιστορίας, εξακολουθεί να πληρώνει η ανθρωπότητα, με τις εκατόμβες αίματος των πολέμων και τον κοινωνικό εξανδραποδισμό, έστω κι αν αυτός συχνότατα κατέστη εύπεπτος και κοινωνικά αποδεκτότατος, μέσω προωθούμενων εγκεφαλοαλλοιωτικών μυθευμάτων από τεράστιους μηχανισμούς προπαγάνδας, καθώς και ταυτοχρόνων σαδομαζοχιστικών προσμίξεων γευστικών συστατικών, καθώς και των κάθε είδους ναρκωτικών και των διακόσμων ψευδούς ευπρεπείας.
Η αδυναμία των κοινωνιών επαρκούς και δημιουργικής μελέτης τής ιστορίας, καθώς και η άντληση συμπερασμάτων από αυτήν, τα οποία θα διαμόρφωναν την υπεύθυνο λήψη συνεπειών, ανακυκλώνουν υπό διαφορετική εκάστοτε μορφή το δράμα τους, ενώ η βάση παραμένει αναλλοίωτη:
Ο θρίαμβος τού πληρωμένου προπαγανδιστού, η κατάληξη στον γκρεμό υπό τις οδηγίες τού στημένου προβοκάτορα, η μονοκρατορία τού λαϊκιστή, η αποδοχή τού δολώματος προς πέψη και δηλητηρίαση από τον κάθε απατεώνα, το προσκύνημα τής μπότας τού ισχυρού, η κατανάλωση τού προσχηματικού παυσίπονου από τον δήθεν "πνευματικό" ταγό, η καθωσπρεπική προσαρμογή στα κελεύσματα τού γραβατωμένου αλανιάρη.

Μέσα στον κυκεώνα τής κοινωνικής και πολιτικής ύπνωσης εκτοξεύονται σαν φωτοβολίδες μέσα στην νύκτα οι φωνές βοόντων εν τη ερήμω, όπως αυτή, που διαμορφώνει σε δύο σχόλια στην προηγούμενη ανάρτηση ο φίλος μου Θεοφάνης Ράπτης.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι η διάλυση των κοινωνιών κλιμακώνεται από τούς επικυριάρχους και με την εθνοτική αλλοίωση των κοινωνιών μέσω τής οργανωμένης ακατάσχετης μαζικής μετακίνησης πληθυσμών, την ύπουλη επιβολή τής υποτιθέμενης "πολυπολιτισμικότητος", η οποία συνίσταται κυρίως στην προώθηση υποθαλπτικών πυρήνων τής σαρία και τού αντίστοιχου ισλαμοφασιστικού περίγυρου, στην προώθηση πυρήνων τής διεθνούς μαφίας και κυκλωμάτων τού εγκλήματος κυρίως από "φίλιες" μυστικές υπηρεσίες, καθώς και στην προώθηση τής απολιτισμικότητος τού παγκοσμιοποιημένου χυλού.
Όμως, κατά πόσο η αντιμετώπιση αυτών των επιθέσεων αρμόζει να γίνει στην βάση κριτηρίων φυλετισμού, επειδή δήθεν παρεμβάλλονται απροσπέλαστα πολιτισμικά δεδομένα, όπως με έμφαση τέθηκε στα σχόλια τής προηγούμενης ανάρτησης από φίλο σχολιαστή, είναι μια τελείως άλλη ιστορία. Αυτή δεν είναι δυνατόν - δεδομένου ότι αυτή μονίμως προβάλλεται με αξιωματικό - αφοριστικό τρόπο - να τύχει αξιολόγησης, εάν προηγουμένως δεν τεθεί με διεξοδικό τρόπο το γενικότερο ζήτημα τού πολιτισμού, ειδικά αυτού που θεωρείται "δυτικός" πολιτισμός.
Κατά πόσο το ενεργούμενο από την "νέα τάξη" πληθυσμιακό ανακάτεμα, που στηρίζεται σε άνομες και ύπουλες πρακτικές και σκοπιμότητες, αρμόζει να οδηγήσει στην διαμόρφωση κλίματος κοινωνικού ρατσισμού και εκδικητικής ξενοφοβίας, θεωρώ ότι εντάσσεται εξ ίσου και σε συνδυασμό με το σκόπιμο πληθυσμιακό ανακάτεμα στην στρατηγική των επικυριάρχων.
Υποσχέθηκα ήδη στο άμεσο μέλλον την ανάρτηση κειμένου με αυτό το θέμα. Τώρα διαπιστώνω, ότι επί τού εν λόγω θέματος είναι αναγκαία η κατάθεση συγκροτημένης πραγματείας, αποτελούμενης από σειρά αναρτήσεων. Και υπόσχομαι να μην σταθώ φειδωλός στην ικανοποίηση αυτής τής αναγκαιότητος. Ευχαρίστως προτίθεμαι να αναρτήσω και ολοκληρωμένες απόψεις οιουδήποτε το επιθυμεί, εφόσον αυτές αποστελούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή στην περίπτωση που δεν υπάρχει διάθεση επικοινωνίας μέσω μέιλ, εφόσον αυτές κατατεθούν στα σχόλια με ταυτόχρονο μνεία στην επιθυμία αυτές να αναρτηθούν.

Όμως θεωρώ ζωτικά σημαντικό τον εντοπισμό τού Θεοφάνη στα σχόλια, ότι το πληθυσμιακό ανακάτεμα αποσκοπεί ταυτοχρόνως - πέρα από την διαβρωτική του έναντι των εθνοτικών δεδομένων επιρροή - στην δημιουργία κοινωνικής πολώσεως, στην σκόπιμη επιβολή εμφυλιακού σκηνικού και στην προώθηση εκατέρωθεν χαοτικών πογκρόμ. 

Ειδικά η συγκεκριμένη αναφορά τού Θεοφάνη στον παρελθόντα εμφύλιο πόλεμο τής  γείτονος Γιουγκοσλαβίας, χαράχθηκε με καλέμι στην συνείδησή μου και θεωρώ, ότι θα απόβαινε σωτήρεια, εάν απασχολούσε τα φρένα κάθε καλοθελητού.
Αρκετές φορές διαπίστωσα, οτι η αντίληψη, η οποία κυριαρχούσε στην Ελλάδα κατά την διάρκεια τού εμφυλίου πολέμου στην Γιουγκοσλαβία, ήταν ότι αυτός δεν συνέβαινε σε γειτονική χώρα, αλλά σε άλλο πλανήτη.

Σχολιάζει ο Θεοφάνης Ράπτης:

 ... Για την ώρα είστε έτοιμοι απλώς να βγάλετε ό ένας οτ μα΄τι του άλλου όπως ακριβώς θα συμβεί κ στη συνέχεια της "Ελληνικής" μας πραγματικότητας με βάση την περιβόητη "Θεωρία των άκρων" κατά πως ακριβώς το επέλεξε οτ εξυπνότερο πρακτοριλίκι κάποιων άλλων που φαίνεται ότι είχαν όλον τον καιρό να μας ψυχολογήσουν πάρα πολύ καλά από τον τελευταίο εμφύλιο -ίδιον των Ελλήνων!- κ δώθε! ...

...Εγώ πάντως ένα έχω να σας πω:

 Καθώς σήμερα το μεσημέρι περνούσα από την Πλ. Αμερικής, έπεσα πάνω στην εκκένωση κατειλλημένου κτιρίου. Ήξερα βέβαια ότι η εντολή εκκαθάρισης έχει ήδη δοθεί από τα ΕΠΕΝικά αποβράσματα που κατέλαβαν το Υπ. ΠΡΟ-ΠΟ τα οποία και μέσω της πρακτορευόμενης Χρυσής Αυγής, διείσδυσαν στα σώματα ασφαλείας. Αυτό που με κέντρισε όμως ήταν η ταχύτητα εξέλιξης ενός σχεδίου του οποίου οι πραγματικοί σκοποί ουδόλως έχουν να κάνουν με την διδόμενη αφορμή, όπως ακριβώς και στην ιστορία των πολέμων, άλλον τι τα αίτια και εντελώς άλλο οι αφορμές!
Οπότε λοιπόν, έχουμε και λέμε:
α) Στο σημείο που πάνε την κατάσταση πραγματοποιούν ακριβώς τις συνθήκες για τις οποίες οι Αναρχικοί απλώς υπερηφανεύονται ότι το γράφουν στα συνθήματα τους, δηλ. Το Σημείο Χωρίς Επιστροφή. Κ αυτό θα είναι το σημείο έναρξης του πραγματικού Εμφυλίου Πολέμου.
β) Σε αντίθεση με το παρελθόν, αυτά τα παιδιά της νεώτερης γενιάς πολύ απέχουν από το να ευαγγελίζονται τον παράδεισο όπως οι προ χούντας, αριστεροί που προσπαθούσαν και να προβλέψουν την έλευση του με ...Μαρξιστικά μαθηματικά! Αυτά τα παιδιά πλέον απλώς ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ! Διότι δεν ξέρουν που να στρίψουν και που την κεφαλήν κλίναι! Και οι διάφοροι βλάκες ολόγυρα οι οποίοι απλώς επιμένουν να ανεβάζουν την πίεση θα δουν απλώς το καπάκι της κατσαρόλας να τους έρχεται στο κεφάλι.
γ) Όλοι αυτοί οι απερίγραπτοι βλάκες ξεχνούν
ότι μια άλλη μεγάλη "πατρίδα", η Γιουγκοσλαβία, έγινε κομματάκια το 90 παρ' όλον ότι είχαν περάσει δεκαετίες από την τελευταία φορά που οι κάτοικοί της είχαν πολεμήσει ο ένας τον άλλον. Πλην όμως, η ίδια αυτών απληστία και βλακεία τους έκανε να θυμηθούν τόσο παλαιά μίση και να αυτο-διαλυθούν!
Ένα απομένει να πω λοιπόν. Τα συγχαρητήρια μου. Εμένα πάντως, όπως και τον αγαπητό και φιλότιμο Hellcombatant θα μας βρούν στη γωνία όλοι να τους περιμένουμε με μια ξιφολόγχη για την τελική τους Δίκη.

Επειδή ο κόσμος είναι πρακτικός και ο καιρός λίγος. Εξαιρετικά αφιερωμένο στους τσομπάνηδες προπάππους που όταν τολμούσε κάποιος να τους φλομώσει με αμπελοφιλοσοφίες του έστελναν την γκλίτσα κατευθείαν στο κεφάλι.

Και τώρα πηγαίνετε να πληρώσετε τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε ...χρυσό!

Και ένα τελευταίο ωραίο του παππού μου: "Ότι δεν μπαίνει από τα ώτα, μπαίνει από τα πρύμνα!" 



 ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
 

Όσα πρόσθεσα εδώ σε αυτήν την ανάρτηση ως απάντηση σε σχόλια τού Ανώνυμου, που θεωρώ ότι με προσέβαλε, τα αφαιρώ τελείως, χωρίς να τα μεταφέρω στα σχόλια και τα σβύνω ολοσχερώς, πλην των προσωπικών μου στοιχείων, τα οποία εξακολουθώ ευχαρίστως να θέτω στην διάθεση των επισκεπτών.
Αυτή η διαδικτυακή σελίδα δεν δημιουργήθηκε για να αναπαράγονται διενέξεις και διαξιφισμοί, αλλά για να διεξάγεται κοινή αναζήτηση και να αναπτύσσεται διάλογος.
Κάποια στιγμή πρέπει να μπαίνει τελεία στις συγκρούσεις.
Επαναλαμβάνω, ότι αμφισβητώ καθεστώτα, μηχανισμούς και νοοτροπίες. Δεν αμφισβητώ ανθρώπους ως φυσικά πρόσωπα. Των περισσοτέρων δεν γνωρίζω το παρελθόν και αδυνατώ να εικάσω ποια θα ήταν η δική μου εξέλιξη, εάν βρισκόμουν στην θέση τους.
Αρνούμαι να κρίνω τούς συναθρώπους μου. Δεν αποτελώ μέτρο ορθότητος, είμαι μόνον ένας από τούς χιλιάδες αναζητητές τής μπλογκόσφαιρας. 

ΘΑΝΑΤΩ ΘΑΝΑΤΟΝ ΠΑΤΗΣΑΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ

Διονύσιος Κλαδάς τού Γεωργίου,
πολιτικός μηχανικός, συντονιστής κινημάτων
Βερολίνο


ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Με αυτά που εγράφησαν στα σχόλια κατόπιν των "ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ" θεωρώ υποχρέωσή μου να προβώ σε μια αποκατάσταση ένεκα τής δρυμείας κριτικής, που άσκησα στον πρώτο σχολιαστή στα πλαίσια αυτής τής ανάρτησης:
Σε αυτή την ανάρτηση είναι η πρώτη φορά που παρενέβην στον κανόνα, που έχω εκούσια θέσει, να μην στρέφομαι εναντίον προσώπων, αλλά οι αναφορές να περιορίζονται στην κριτική θεσμών, καταστάσεων και νοοτροπιών, ακόμη και στην περίπτωση που θα μπορούσα να δεχθώ προσωπικές επιθέσεις.
Εύχομαι και ελπίζω αυτή η εξαίρεση να μην επαναληφθεί.
Η πρακτική που ακολούθησα στο παρελθόν, να παρακάμπτω όσα επί προσωπικού μού αποδίδονται στα σχόλια, οδήγησε σε όξυνση αυτής τής τάσεως, η οποία αναμφιβόλως αποτελεί εν τέλει μια ισχνή εξαίρεση στα σχόλια.
Κάποτε συμβαίνει να αποδίδονται χαρακτηρισμοί, χωρίς κακή πρόθεση και από κεκτημένη ταχύτητα (για να μην γράψω επιπολαιότητα) από πλευράς προσώπων, οι οποίοι είναι καθ' όλα αξιόλογοι και αξιοσέβαστοι, όπως συνέβη στην περίπτωση αυτού που έγραψε το πρώτο καθώς και ακόλουθα σχόλια σε αυτήν την ανάρτηση, ο οποίος είναι παλιός φίλος στους σχολιασμούς, έχοντας επανειλημμένα δώσει δείγμα γραφής, που αποκαλύπτει άνθρωπο με σοβαρότητα, αυξημένες ευαισθησίες, πολλές γνώσεις και ψυχική ευγένεια.
Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι δικαιούμεθα να προσβάλουμε ή να απαξιώσουμε κάποιον κατά βούληση, οπότε θεώρησα σκόπιμο να θέσω ένα φραγμό. Ο τρόπος που ακολούθησα δεν είναι δεοντολιγικά ορθός και ανάγεται στα πρακτικά πλεονεκτήματα, τα οποία διαθέτουν οι διαχειριστές ενός ιστολογίου έναντι των σχολιαζόντων. Κάποιος, που καταθέτει μια άποψη υπό μορφή σχολίου, προσμένει να δεχθεί απάντηση στο ίδιο πεδίο διαλόγου, που είναι τα σχόλια. Η μεταφορά τής διαμάχης που εκφράστηκε στα σχόλια στο κείμενο τής ανάρτησης από τον διαχειριστή, στοχεύει στο να εκθέσει κάποιον σε εντονότερο βαθμό. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί βάσει όσων κατατέθηκαν εγγράφως, την ευθύνη των οποίων φέρει ο εκάστοτε συγγράψας.
Ο καλός μου φίλος ζήτησε ακολούθως συγνώμη (προληπτικά ή μη, αυτό δεν συνιστά ουσία)  καταδεικνύοντας ψυχική ανωτερότητα, πράξη ενώπιον τής οποίας υποκλείνομαι.
Επειδή δεν μπορεί να εντάσσεται στούς στόχους μου να στενοχωρώ τούς φίλους μου, αποσύρω την κριτική που τού έκανα από εδώ και την μεταφέρω στα σχόλια, εκεί όπου αυτή εν τέλει αρμόζει να βρίσκεται.
Ειλικρινά λυπάμαι για την διαμάχη και για την διάσταση που θεωρησα σκόπιμο να τής προσδώσω.
Θα πρέπει όμως όλοι οι φίλοι να γνωρίζουν, ότι η αρχή αυτού τού ιστολογίου να περιορίζεται αυστηρά στο επίπεδο τής προβολής και συζήτησης ιδεών, δεν συνεπάγεται, ότι συνίσταμαι εξ ευπλάστου μάζης, ευρισκομένης στην άνευ όρων δκαιοδωσία των οιονδήποτε παρορμήσεων.
Άλλα ιστολόγια προβλέπουν έγκριση των σχολίων πριν αυτά δημοσιευθούν. Αυτή η πρακτική δεν με εκφράζει, διότι πιστεύω, ότι η διαδικτυακή διαδράση ωφείλουμε να οδηγήσει βαθμηδόν σε ίσες δυνατότητες για όλους στην διάδωση των πληροφοριών και των απόψεων.
Όταν λειτουργεί μια προσωπική ιστοσελίδα σε επίπεδο δημοσίου εκφοράς, αυτή μπορεί να έχει προσωπικό χαρακτήρα, αλλά δεν είναι ορθό να την αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές της ως ιδιοκτησία τους. Αυτή δέον να αποτελεί αυτομάτως δημόσιο αγαθό και ελεύθερη πλατφόρμα έκφρασης στα πλαίσια τού αμοιβαίου σεβασμού.
(Διαφορετικό είναι βεβαίως το καθεστώς, που αφορά την πνευματική κυριότητα των κειμένων που γράφονται. Ως προς αυτό ορθώς δικαιούται ο καθείς να αποφασίζει ο ίδιος περί του δικαιώματος διακινήσεως και προβολής τους).

67 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είσθε μορφωμένοι και η γνώση είναι δώρο πέφτετε στην παγίδα του συστήματος που νομίζετε ότι πολεμάτε. Για ποιο εμφύλιο γράφετε ;.Δεν υπήρξε ποτέ το 43-49 εμφύλιος και όσο δεν θα καταθέσετε τα 'όπλα' έστω και τα νοητικά θα είστε το λάδι στη μηχανή του συστήματος. Εμφύλιος ήταν ο πελοποννησιακός πόλεμος! ναι αυτός ήταν για να μιλήσουμε καθολικά-φιλοσοφικά-μαθηματικά. Δεν μπορείς να ορίσεις μια φεράρι 'κοιτώντας' ένα ζάσταβα ακόμα και αν είναι κόκκινο. Καλές συνάψεις για όλους

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είσθε μορφωμένοι και η γνώση είναι δώρο πέφτετε στην παγίδα του συστήματος που νομίζετε ότι πολεμάτε. Για ποιο εμφύλιο γράφετε ;.Δεν υπήρξε ποτέ το 43-49 εμφύλιος και όσο δεν θα καταθέσετε τα 'όπλα' έστω και τα νοητικά θα είστε το λάδι στη μηχανή του συστήματος. Εμφύλιος ήταν ο πελοποννησιακός πόλεμος! ναι αυτός ήταν για να μιλήσουμε καθολικά-φιλοσοφικά-μαθηματικά. Δεν μπορείς να ορίσεις μια φεράρι 'κοιτώντας' ένα ζάσταβα ακόμα και αν είναι κόκκινο. Καλές συνάψεις για όλους

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ 1 - 2 από 2

Φίλτατε,
δεν γνωρίζω κατά πόσο είμαι μορφωμένος, δεδηλωμένος μπετατζής είμαι. Όμως έχω μαζέψει ξυλάκι άφθονο, όχι μόνο στα γιαπιά τού κάθε μπάρμπα-Μήτσου, όπου ανταλάσσω εργατοώρες με φούμαρα και το λουρί τής μάνας. Και είμαι βέβαιος, ότι αναμένεται να φάω πολύ ξυλάκι ακόμη από διάφορες μεριές. Γι' αυτό τον λόγο αποφάσισα, όχι μόνο να μην καταθέσω τα όπλα - τα οποία ουδόλως αξιώθηκα να πιάσω μέχρι σήμερα - αλλά επί τέλους να τα πιάσω, μήπως προλάβω να ρίξω και εγώ καμία στους μαστιγωτές μου, πριν δω τα ραδίκια ανάποδα.
Το πατιρντί που κλιμακώνεται, δεν θα είναι μόνο εμφύλιος, εάν δεν συνετιστούμε και δεν λάβουμε μέτρα αναλόγως, αλλά θα αποτελεί οργανική συνέχεια τού εμφυλίου 43-49, ο οποίοες ήταν συνέχεια τού λεγόμενου "εθνικού διχασμού" και των εμφυλίων 1823-1825, οι οποίοι αποτέλεσαν συνέχεια τού πελοποννησιακού πολέμου.
Εσύ όμως είσαι κατά την δική μου εκτίμηση μορφωμένος. Και αυτήν την διαπίστωση δεν την γράφω, για να με λυπηθεί κάποιος, επειδή έφαγα τα νειάτα μου στα σκλαβοπάζαρα στο κουρμπέτι. Μήπως λοιπόν μπορείς να μού έξηγήσεις, που διαφέρει η Άρτεμις Ορθία τού παλοποννησιακού πολέμου από το σκωτικό δόγμα και την εξαγγελθείσα έλευση των "μεγάλων παλαιών; Και σε παρακαλώ, εάν εαυτό είναι δυνατόν, συγκεκριμένα και χωρίς γενικολογίες περί μικρού Μακεδόνος.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μποτίλια στο Αρχιπέλαγος, που παρακολουθεί μέσα στους κυματισμούς του σαστισμένο το απίστευτο μπάχαλο που «παρουσιάζεται» ως άλλο, θλιβερό θεατρικό, στην στεριά, πλησίον του, θεωρώ σπουδαία την επισήμανση της μεταφοράς της «ερπετίτιδας» από έξω μας, μέσα μας. Γιατί να κουράζονται τα πάσης φύσεως «ερπετά», είτε φέρουν φολίδες και ουρά, είτε όχι, να μας χειραγωγούν, όταν μπορούν να μας κάνουν έρμαια των σχεδίων τους, στρέφοντάς μας εναντίον του εαυτού μας;; Απίστευτη η παγίδα η διαχρονική που μας περίμενε, ατελείωτες οι λακούβες κι εμείς πάμε μόνοι μας και πέφτουμε μέσα. Βέβαια αυτό πιστεύω πως συνέβη, κατέστη εφικτό, και συμβαίνει και σήμερα, επειδή δεν ορίσαμε ποτέ τον εαυτό μας όπως του πρέπει και αξίζει. Όλα είναι θέμα Αξιών και Πίστης στις Ιδέες, στα Αρχέτυπα και στα Πνευματικά πεδία του ανθρώπου, τα οποία όμως, ανέκαθεν παρέμεναν κλειδωμένα, με την «ευγενική» παρέμβαση του πνευματικού φασισμού των οργανωμένων θρησκειών. Ο άνθρωπος ως οντότητα καλείται να αναπτυχθεί και να αλλάξει, προκειμένου να αντιμετωπίσει την λαίλαπα και τις οργανωμένες πολυπλόκαμες επιθέσεις που δέχεται. Τελικά είναι οι προκλήσεις του ανθρώπινου πεπρωμένου αντίστοιχες και ανάλογης δυναμικής του εκάστοτε ανθρώπινου δυναμικού, ή, όπως φαίνεται, την πατήσαμε ...; Αν και τα φαινόμενα, πολλές φορές, απατούν.
Αυτά τα λίγα για τώρα σχετικά με τα ερπετά έξω μας, και το ερπετό μέσα μας.

Διαβάζοντας με προσοχή τα σχόλια όλων, και την τελευταία σου ανάρτηση, Φίλε Μποτίλια, δεν μπορώ να αποφύγω μια απορία : γιατί μιλάμε για εμφύλιο, ποιοι θα συμμετείχαν σε έναν εμφύλιο, και τι ποσοστό του πληθυσμού απαιτείται να συμμετάσχει σε μια σχετική σύρραξη για να αποκαλέσουμε την σύγκρουση «εμφύλιο» ; Και με ποιο διακύβευμα ;; Κάτι άλλο επιδιώκουν οι σχεδιαστές των συγκρούσεων, γιατί εμείς να το ονομάσουμε εμφύλιο ;;; Μήπως έτσι τους διευκολύνουμε ; Δεδομένης της δύναμης των λέξεων, και των ονομάτων... Επιμένω να αναρωτιέμαι. Μιλάμε για εμφύλιο μεταξύ ποιων ;
Καλημέρα, τέτοια ώρα, σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Αδυνατώ πραγματικά να εννοήσω την ψυχολογία σας, φίλτατε γράφετε μεγάλες παραγράφους αντί να σιχτιρίσετε γιατί αυτό θέλετε κατά βάθος. Εξακολουθώ να μην μπορώ να εννοήσω ΔΕΝ υπήρχε εμφύλιος το 43-49 υπάρχουν χαζάρικά ερπετά που γελούν σχεδιάζοντας την αποδόμηση της Ελλάδος και εν συνεχεία της Ευρώπης.
Δεν με ενδιαφέρουν τα ιερατεία τους διαχρονικά, όσο μπορώ να έχω ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και να αντικρούω την προπαγάνδα τους είμαι μάχιμος. Οι διαφορές μας είναι σε θέματα πίστης φίλτατε και σε αυτήν δεν δύναμαι να χρησιμοποιήσω λογικά επιχειρήματα. Εγώ πιστεύω στις συνομωσίες και πιστεύω ότι έχω εχθρό υπαρκτό προαιώνιο που πολεμάει το πνεύμα μου και όχι μόνο με ιδεολογίες-μπουρδολογίες. Κρίμα γιατί πίστευα ότι ήσουν αληθινός πατριώτης. Ο αληθινός πατριώτης ή προσπαθεί να καταστείλει τα πάθη ή αν δεν μπορεί απέχει.

Ανώνυμος είπε...

τα ιδια λετε.

PANDAROS είπε...

Καλημερα

Εχω την αισθηση οτι η αναμειξη του πληθυσμου της Ελλαδας με μουσουλμανικα κυριως στοιχεια,απο τους επικυριαρχους, λειτουργει,κατα κυριο λογο σαν ιος μολυσματικης ασθενειας!!!
-Ξεκααθαριζω, οτ δεν ασπαζομαι καθολους ρατσιστικες ρατσιστικες αποψεις και ιδεες.αλλωστε ΄ωστε δεν ζω στην ασφαλεια των βορειων προαστιων που καθε τετραγωνο εχει και ενα περιπολικο[βλεπε Ψυχικο που δεν βλεπεις αλλοδαπο ουτε με το κυαλι] αλλα ζω στις λεγομενες λαικες συνοικιες και τα παιδια μου παιζουν μετα παιδακια των αλλοδαπων..]

Στο θεμα μας τωρα,,..φερνοντας ενα μεγαλο πληθυσμο απο αυτους τους δυστυχους ανθρωπους σε μια περιοχη αυτοματα αλλαζεις οχι μονο την πληθυσμικη συσταση της αλλα και την ψυχοσυνθεση της περιοχη αυτης,,,αν φερεις για παραδειγμα εναν μεγαλο αριθμο π,χ ιρακινων θα εχεις και μια μικρη Βαγδατη στην πολη που ζεις ,με τα καλα και τα κακα της...ο γηγενης πληθυσμος δεν θα εχει την νοοτροπια που θα ειχε πριν την αφιξη αυτων των ανθρωπων,αλλα θα ειναι επηρεασμενος με τις σκεψεις και τις ιδεες των αλλοδαπων!!Ολα παιζονται στο μεταφυσικο επιπεδο ,,λιγα ατομα μπορουν ανετα να μπαχαλοποιησουν μια φυλετικη ομαδα και να την κανουν υβριδιο..
,,αλλωστε και οι αρχαιοι ελληνες οταν αποικουσαν ηταν στην αρχη λιγοι αλλα συντομα κυριαρχουσαν με αυτον τον τροπο στις αλλες φυλες.και στο τελος της αφομοιωναν [με οπλο τον πολιτισμο τους,,]
..τωρα θα μου πεις οι πακιστανοι τι πολτισμο εχουν να μας αφομοιωσουν...
Στους επικυριαρχους αρκει η μειξη σε πρωτη φαση..ο ιος μπηκε στο σωμα μας..και τα υπολοιπα ερχονται,,ξερουν τι κανουν,,

Theophanes Raptis είπε...

Προς Ανωνύμους Επιστολή γενικώς!

Επειδή βαρέθηκα και σιχάθηκα το θέατρο του ψυχολογικού πολέμου που έχει στηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια τουλάχιστον από σωρεία Γκεμπελίσκων στην μπλογκόσφαιρα, είμαι υποχρεωμένος να σας ξεσκεπάσω μια και καλή.

Οι πραγματικές προθέσεις πίσω από την έλευση επιφανούς Μεσσία, και οι πραγματικές νευρώσεις που υποκρύπτονται πίσω από την συνωμοσιολογία αποκαλύπτονται επί το πρακτικώτερον όταν δει κανείς την τελευταία έκκληση σε κυβέρνηση στρατιωτικών με επικεφαλής κάποιον ακατανόμαστο Στρατηγό!

Δε θέλει πολύ για να διακρίνει κανείς τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της εκστρατείας. Θα το πω ευθέως. Πρόκειται για τα απομεινάρια της παλιάς "Κόκκινης Προβιάς" (της αντίστοιχης Ιταλικής "Gladio" ) και συνεργού πυρήνα σε κλιμάκια της ΕΥΠ!

Αυτές οι παρασιτικές υπάρξεις οι οποίες ποτέ τους δεν κατασκεύασαν οτιδήποτε το παραγωγικό, ποτέ δεν υπήρξαν δημιουργικοί σε τίποτε άλλο πέρα από τη διαρκή δημιουργία συνωμοσιών και αστικών μύθων για την χειραγώγηση των μαζών, ας ξέρουν ότι ορισμένους από εμάς, ο "εμφύλιος" τους μας συμφέρει!

Διότι από μια άποψη, αυτό το ίδιο "χάος" το οποίο καλλιεργούν είναι που θα βγάλει από τη μέση όλο εκείνο το παρασιτικό στρώμα που δεκαετίες τώρα εμποδίζει τόσον εμένα τον ίδιο όσο και άλλα αληθινά παραγωγικά μέλη να τροφοδοτήσουν αυτόν τον τόπο με το ζωογόνο αίμα της αληθινής επιστήμης και της πραγματικής παραγωγής, αυτής που σαμποτάρισαν τόσο έντεχνα από τον καιρό της χούντας και δώθε για λογαριασμό ολίγων ντόπιων κοτζαμπάσηδων.

Δια δείγμα μόνον, ας απαντήσει οποιοδήποτε τέτοιος μωροφιλόδοξος σκώληκας που περιμένει τον "Σωτήρα" του, με ποιά τεχνολογία μπορούμε να κάψουμε νερό στη θέση του πετρελαίου! Και σε τι βοήθησαν οι υπηρεσιούλες τους τόσα χρόνια που εγώ έκανα το πραγματικό "scientific intelligence" με τρόπο που αυτοί θέλουν δεκαετίες για να τον σπουδάσουν!

Αλλά όπως θα έλεγε και ο παππούς μου "Ούστ ρε 'ζωντανά', ε 'ζωντανά'!"

Ανώνυμος είπε...

κε Θ. Ράπτη

Γειά σας ξανά και από ετούτο εδώ το ''θρέντ''.

Επιτέλους σταματήστε τα τόσο προβλέψιμα ''γκαιμπελίσκοι'' (την στιγμή που ο εν λόγω δόκτορας υστερεί παρασάγγας της αδελφικής αγκιτάτσιας-προπαγάνδας ή των προβοκατόρικων ενεργειών των απανταχού οπαδών της αριστεράς ατραπού. Μην νομίζετε ότι οι ναζί δεν ανήκαν στην ίδια ατραπό. Στην ίδια επακριβώς. Βλέπετε απλά αλλάζει ο ιεροφάντης του αρχαίου δράκοντος, αλλά εσείς τυρβάζετε σε παντιέρες ναφθαλίνης).

Πολύ σωστά αλλά χωρίς να ξέρω τι καπνό φουμάρουν, που θα έλεγε πιθανότατα και ο παππούς σας, σας έθεσαν άλλοι συνομιλητές την αλήθεια που δεν θέλετε να δείτε. Δεν υπήρξε εμφύλιος πόλεμος τότε.

Προφανώς γνωρίζετε αλλά κοντοφθάλμως έχετε ξεχάσει (επιτρέψτε μου) ότι ''εμφύλιο'' τον χαρακτήρισε ο γνωστός πολιτικός ανήρ στο dirty 89, σπεύδοντας ταυτοχρόνως να αναγνωρίσει και ντε γιούρε αυτό που αναγνώρισε.

Εμφύλιος γίνεται μεταξύ ομοεθνών ρυσίβωμων και ουχί μεταξύ αυτών που αφοδεύανε στα ιερά και τα όσια, όπως και στην οχτωβριάνα τους και τότε και σήμερα.

Ούτε το ιστορικό (επιτρεπτό μεν) ολίσθημα του αγαπητού κου Μποτίλια, περί συνέχειας του εθνικού διχασμού ισχύει. Επιτρέψτε μου κε Ράπτη να ανοίξω μιά παρένθεση στο παρόν μήνυμα, απευθυνόμενος στον αγαπητό κο Μποτίλια.

κε Μποτίλια,

ο ισχυρισμός αυτός είναι αίολος καθόλα, διότι καταρρίπτεται εκ του γεγονότος ότι η Βενιζελική παράταξη (εις εκ των δύο παρατάξεων του εθνικού διχασμού) εσχίσθηκε κυριολεκτικώς στα δύο, συντασσόμενη τόσο με τον παλαιό πολιτικό κόσμο, όσο και με το ΕΑΜ.

Απευθύνομαι ξανά σε εσάς κε Θ. Ράπτη.

Υπάρχει πόλεμος αγαπητέ μου, νοητικός από προοδευτικές και εθνομηδενιστικές περσόνες στο διαδίκτυο, αλλά υπάρχει και φυσικός.

Οφείλω να σας πληροφορήσω όμως, ότι ουδείς εχέφρων ξεχνά ή έχει ξεχάσει. Παρόλες τις άθλιες κυριολεκτικά στρεβλώσεις του αντίπαλου δέους των εθνομηδενιστών, είναι τουλάχιστον αφελές να θεωρείτε τους ανησυχούντες ''φασίστες'', χαϊδεύοντας από την άλλη ως άλλος ''συριζαυγίτης'' τους σκούφους των ''παιδιών''.

τέλος α'

Ανώνυμος είπε...

Είναι τουλάχιστον αφελές να ομιλείτε για πρόβλημα εισβολής και από την άλλη να ομιλείτε για ''δυστυχείς''. Υπάρχουν αναμφισβητήτως και δυστυχείς, αλλά όταν πρωτίστως έρχεται ο καθωσπρεπισμός και η φαρισαϊκή ή επαγγελματική συμπόνοια, αυτό δείχνει έλλειψη ιστορικής μνήμης για το πως οικτρές αλλά δυναμικές μειοψηφίες γενοκτονούν λαούς στο όνομα του μαύρου θεού τους.


Η απόδειξη του ότι ζείτε στο παρακράτος των ''γκρούεζων'' της ΕΡΕ ή την εποχή που οι ινστρούχτορες μπορεί να έπειθαν γιδοβοσκούς (όπως έχει ξεκαρδιστικώς αποτυπώσει ο Χάρρυ Κλύν στον τραμπάκουλα), έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Καταλάβετέ το σας παρακαλώ, είναι εμμονή (γραφική πλέον) το να επιμένετε σε ορολογίες τύπου ''προβιάς'' ''ΕΥΠ'', ''κοτσαμπάζηδες'' που ακούγονται τόσο από τα χείλη σας, όσο και από γηρασμένους εκπροσώπους του περιοδεύοντος μεντράνο υιοθετούμενο δια μέσω εκσπερματίσεων επαναστατικότητος από τα αμειράκια και ερίφια του σύγχρονου μεταλλαγμένου κοπαδιού.

Προφανώς όπως εσείς πειστήκατε, σε άλλες εποχές, πιό αθώες που τσιμπάγανε οι περιστερές, τσιμπήσανε και άλλοι και ουδόλως σας μέμφω για αυτό.

Δεν είναι αυτή αγαπητέ μου, άλλη μιά απόδειξη του κενοταφίου που χαρακτηρίζει το ημίνεκρο απολίθωμα της Παρισινής κομμούνας (που τιμούν παρεμπιπτόντως κάθε χρόνο οι ποδίτσες που λέτε και εσείς) που χαρακτηρίζει την ατραπό σας ?

Εξαιρουμένης βεβαίως, μιάς μικρής αλλά αξιόλογης μερίδας που παρά τις αγκυλώσεις της έχει διαλέξει ορθώς να επιτελέσει τα κβαντικά της άλματα, καταλαβαίνοντας ποιοί είναι οι αδελφοί τους και ποιά η πλάνη του.

Ξεπεράστε επιτέλους, το ψέμμα που ζείτε !

Ο Λενινισμός-Μαρξισμός απευθύνθηκε στον υπόκοσμο, σε ευκολόπιστους και σε περιπλανώμενους αλήτες, όσο το τόξο ήταν καθοδικό ως ατραπός του βυθίσματος. Τα ψέμματά του τα βίωσαν και τα βιώνουν λαοί στο δέρμα και τα εσώτερά τους. Οπως και οι ψυχές των δεκάδων εκατομμυρίων νεκρών που άφησε πίσω του.

Το τόξο πέρασε την καμπή του όμως αγαπητέ, αυτό προσπαθώ να σας δώσω να καταλάβετε και ότι από εδώ και πέρα το φως θα είναι για όποιον δύναται να το δεχτεί ή να το αντέξει. Οσοι δεν θα μπορέσουν απλά θα καταφαγωθούν κυριολεκτικώς από το πυρ που κατατρώγει τα περισσευούμενα, αφού αναγκαστικά θα πέσουν προς τα κάτω.

Η σημερινή εύκολη μερική καταδίκη από την παράταξη του εγκλήματος και της προδοσίας δίκην αυτοσυγχωροχαρτίου των προηγούμενων εγκληματών είναι τουλάχιστον τρανταχτή απόδειξη της μη συμμόρφωσής τους και της εξακολουθούμενης ανιδιοτέλειάς τους. Τσιτάτα του τύπου(για όλα φταίει ο γέρο τζο)δεν τους απαλλάσσει ούτε από την σύμφυτη εγκληματικότητά τους (που την ονοματίζουν επαναστατικότητά) τους, ούτε από το σύμφυτο μίσος τους.

Εμείς περιμένουμε να πυκνώσουν οι γραμμές αμύνης μας, από όσον το δυνατό περισσότερους πεπλανημένους και προσευχόμαστε για αυτό.

Ελάτε μαζί μας, δείτε το ψέμμα. Ξεπεράστε τις αγκυλώσεις σας.

Οι Μάγιας είχαν δίκαιο αγαπητέ μου, αλλά το end αφορά τις ιδεολοηψίες του Επικούριου και των υλοποιητών του.

Να το ξέρετε αυτό και να το αναμένετε.

Καλό σας μεσημέρι.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ράπτη και φίλτατε μποτίλια.Έξω από τα δόντια τα κάτωθι.
Δεν μιλούμε για προσωπική πνευματική εξέλιξη(αυτό είναι άλλο κεφάλαιο) δεν μας ‘απασχολούν’ τα Σεληνιακά τους ιερατεία έχουμε ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΔΙΟΣ ΑΡΡΕΝΑ – ΗΛΙΑΚΑ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ...ΕΧΟΥΜΕ ΙΗΣΟΥ-ΙΑΣΩΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΕΣΤΕ , μιλάμε για την άμυνα του όμαιμου ομότροπου ομόθρησκου ομόγλωσσου . Δηλώνετε μαθηματικοί και επιστήμονες και δεν έχετε ιδέα από Ιστορία. Και ο Άδωνις γνωρίζει Ιστορία αλλά επέλεξε να υπηρετήσει τα ερπετά. Στις πράξεις διαφέρουν οι αληθινοί πατριώτες. Καμία συνεργασία με τον εχθρό.... τώρα εάν δεν είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο συνειδητότητας για να τον ‘αναγνωρίσουμε’ λυπούμε αλλά ο καθείς διαλέγει τα προαποφασισμένα στρατόπεδα που έχουν δημιουργήσει τα ερπετά και δρουν σε βάθος χρόνου διχαστικά και προς όφελός τους. Δεν μπορείς να είσαι μια ζωή στο ένα άκρο του διπόλου που έχουν φτιάξει δήθεν ιδεολογικά-επαναστατικά(κομμουνισμός- πολιτιστικός μαρξισμός) και να θεωρείς το άλλο άκρο εθνικοσοσιαλισμός-ναζισμός ώς κόκκινο πανί και κάθε πηγή κακού(είναι τουλάχιστον αστείο). Θα υπήρχε Στάλιν δίχως Χίτλερ ή τούμπαλιν Χίτλερ δίχως Στάλιν.... διότι όσοι έχουν μελετήσει τον β’ παγκόσμιο θα έχουν εννοήσει ότι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ήταν το Γερμανία-Ρωσία τα υπόλοιπα ήταν ‘αψιμαχίες’ για να στείλουν οι Αντλάντιοι κατόπιν την ‘ειρηνευτική’ δύναμη στην Νορμανδία για να χωρίσουν το οικόπεδο Ευρώπη κατά το δοκούν και να βάλουν τους πρόθυμους προδότες κομμουνιστές στην Ελλαδίτσα να στήσουν τον δήθεν ‘εμφύλιο’ όσο τα χαζάρικα ερπετά θα κλέβουν την Γη των Φιλισταίων και θα ιδρύουν το κρατίδιο τους το 1949. Για ποιο Εθνικό διχασμό μιλάς ξέχασες την πρόταση του Βενιζέλου(και αυτός αγνώστου πατρός χα χα) για το νόμπελ Ειρήνης !!!στον χαζαρο-Εβραίο γενοκτόνο ντονμέ δαίμονα Κεμάλ. Όσοι αρνούνται να συμμετάσχουν στην ανάλυση του πλέγματος της παγκόσμιας ερπετικής συνομωσίας θα εξηγούν τα φαινόμενα ολόγυρά τους με όρους οικονομικούς-ταξικούς... Ελεύθεροι είναι μπορούν να κάνουν και καριέρα στα μίντια, στην πολιτική πουλώντας παραμύθα αντλάντια... Όσοι αρνούνται πεισματικά να εννοήσουν ότι ο μοναδικός στόχος των ερπετών είναι οι Έλληνες και όσοι φέρουν γονίδιο Θεϊκό θα ονειρεύονται εμφυλίους όντας εγκλωβισμένοι στις συναισθηματικές αντιδράσεις τους. Ο σχεδιασμός τους είναι καθημερινός έχουν τα λεφτά και την πληροφορία, αλλά έχουν και κάτι ακόμα πιο ισχυρό έχουν ρίξει τον ΙΟ του πολιτικά ορθού στον πλανήτη και αυτός ό ΙΟΣ σάπισε τα μυαλά και την νοητική λειτουργία εκατομμυρίων. Ότι αυτή την στιγμή διαφωνούμε σε κάτι τόσο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ(περί δήθεν εμφυλίου) και συνάμα ΑΠΛΟ είναι απόδειξη της επίδρασης του Ιού. Και να θυμάσαι την φράση του Ισοκράτη. Εμπιστέψου όχι όσους σε επαινούν για κάθε τι που κάνεις ή που λες, αλλά όσους σε επιπλήττουν για τα σφάλματά σου.Με αγάπη
Υστ. δεν έχω καμία σχέση με τον φίλο που ομιλεί περί μικρού Μακεδόνος εγώ δεν πετάω την μπάλα στην εξέδρα κοιτώ τον εχθρό κατάματα αφού πρώτα τον έχω φτύσει στον καθρέφτη. Ηττώμεθα παντοιοτρόπως αρνούμενοι να αποδεχτούμε τον αόρατο εχθρό και τα ‘σοφά ερπετά’ αγνώστου φύλου γελούν με την κατάντια μας βλέπωντας μας για μια ακόμη φορά να βαυκαλιζόμαστε στο μαντρί που μας έστησαν.

Samurai είπε...

Καλησπέρα σε όλους και όλες.
Θα ήθελα να απευθυνθώ στον Ανώνυμο
και να τον ρωτήσω..όταν αδερφός σκοτώνει αδερφό ..όταν υιός προδίδει πατέρα και τον εκτελούν.. μπορούμε να μιλούμε για εμφύλιο?

Theophanes Raptis είπε...

Μερικές υποσημειώσεις που κρίνονται απαραίτητες.

α)Δε δήλωσα πουθενά εδώ μέσα ότι είμαι Μαρξιστής-Λενινιστής, αντίθετα με ενδιαφέρει ο Ελευθεριακός Αντιεξουσιαστικός Κομμουνισμός. Γι αυτό και προσυπογράφω τη σημαία του Hellcombatant, με τις τρείς ιδιότητες του ανθρώπου που οφείλουν να συνυπάρχουν, του Εργάτη, του Υπερασπιστή και του Φιλοσόφου. Ενώ ο λόγος πολλών Ανωνύμων ζέχνει εξουσία, δηλαδή την ανάγκη του Μεγάλου Μπαμπά που θα τους δείρει όλους!

β)Όποιος τολμήσει να μου μιλήσει εμένα για κβαντικό άλμα θέλω μετά να μου επιστρέψει λυμένη και την εξίσωση του Schroedinger σε σφαιρικές συντεταγμένες για να βεβαιωθώ ότι ξέρει για ποιό πράγμα μιλάει αλλιώς θα μου γεννηθεί η φυσική ανάγκη να τον επάρω στις σφαλιάρες ως απατεώνα που εκμεταλλεύεται λέξεις για τις οποίες δεν έχει ιδέα ως προς το σημαινόμενο και τις διαστρέφει για να δείξει μεγαλύτερος στα μάτια των πρόθυμων και πάντοτε αφελών "μαζών"!

γ)Αυτοί που πετάνε χειροβομβίδες στα πεζοδρόμια για να χεστεί το πόπολο να το ξανασκεφτούνε. Επειδή έτυχε και πέρασα και από κει σήμερα - βρε πόσα μου τυχαίνουν τελευταίως! Μεγάλο πράγμα βρε παιδί μου το τσίρκο Μεντράνο, και ακόμη περισσότερο οι ηθοποιοί που ονειρεύονται ότι τους κυνηγάνε τα σαμιαμίθια αντί να πετάξουνε τη μάσκα που φορούνε!

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αν σε πρόσβαλα αδερφέ, το μόνο που ουσιαστικά σου έγραψα είναι ότι θα απέχω από οποιασδήποτε μορφής διαμάχη το ίδιο θα έκανα εάν ζούσα το 40 ακόμα και αν θεωρούσα λιγότερο ή περισσότερο υπεύθυνους αριστερούς-δεξιούς βασιλικούς βενιζελικούς κτλ.
Συγνώμη εάν κατάλαβα λάθος την λέξη εμφύλιος μόνο για αυτήν την λέξη έγραψα..., ακόμα και αν είμαι ολικά παραπλανημένος και σε λάθος δρόμο ψάξε αλλού για πράκτορες... Είμαι όλα όσα μου προσάπτεις και παραπάνω αν θέλεις αυτοί που ξέρουν να διαβάζουν θα δουν καί θα κρίνουν. Δεν αποσκοπώ πουθενά έγραψα αυτό που ένιωσα και τέλος.

Ανώνυμος είπε...

κε Θ. Ράπτη

Γνωρίζω την τοποθέτησή σας από τις εδώ αναρτήσεις για αυτό και αναφέρθηκα στο οξύμωρον να ενδιαφέρεστε για τον ''ελληνισμό'' και από την αλλη για τον ανθελληνισμό. Η μετεξέλιξις του Μ-Λ είναι αυτό που καλείται ''ελευθεριακό''. Ξέρετε ποιά είναι η μεγάλη σας πλάνη; Οτι έχετε μπερδέψει το ελευθεριακό με την ελευθερία. Σας επισημάνω ότι το πρώτο, αποβάλλεται εκ του πρωκτού στα βαθιά των υπονόμων, ενώ η δευτέρα οδηγεί στην νίκη του χρόνου.

Ως εκ τούτου θεωρώ σχιζοφρενικό το προαναφερθέν οξύμωρον, εξ΄ου και η αναγκαιότητα της παρέμβασής μου προς φωτισμό της μεγάλης πλάνης σας.

Ακολουθείτε την κλασσική γραμμή των εν Ελλάδι θεωρητικών των MC5 οι οποίοι εν μία νυκτί αποποιήθηκαν τον τίτλο του ''αριστερού'', γινόμενοι ''εθνικοί'' με προφανή σκοπό την καταπολέμηση της Ορθοδοξίας και την διασπορά της Εριδος μεταξύ των Ελλήνων.

Αλλαξε ο λύκος πρόβια, αλλά παρέμεινε ο ίδιος. Σήμερα δε και μετά την παταγώδη αποτυχία του εγχειρήματος, προσποιούνται τις συνισταμένες και λοιπά ανύσματα του ''χώρου''.

Εχουν γνώση οι φύλακες και της πλάνης των και των σκοπών των ταγών τους.

Οταν σας επισήμανα, ότι δεν πρόκειται να σας μέμψω για ενσυνείδητο ''πρακτορισμό'' το εννοούσα. Σαφώς και σας θεωρώ απλά πεπλανημένο. Ετσι δούλευαν και έτσι δουλεύουν άλλωστε οι λεγεώνες της σκιάς.

Το να απαιτείτε ότι απαιτείτε σε σφαιρικές συντεταγμένες καταδεικνύει ότι σαφώς και έχετε την ικανότητα να κάνετε αυτό άλμα, εξ΄ου και η επιμονή μου και η προσδοκία μου να επιχειρήσετε κάτι τέτοιο, ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Αν δεν είχατε την δυνατότητα δεν θα επιχειρούσα τόσο σοκαριστικά (όπως εμφαίνεται εκ της αντιδράσεώς σας) να σας επαναφέρω στον ορθό δρόμο.

Ξέρετε, αυτοί που οδηγούν το πόπολο στην πυρά, είναι πάντα χορτάτοι...είτε αστοί κατά την ορολογία σας, είτε αριστοκράτες. Ποτέ εκ του πόπολου...πλην δακτυλοδεικτούμενων εξαιρέσεων.

Καλημέρα σας

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ανώνυμος

Αγαπητέ αδελφέ:
Από μένα συγχωρεμένος ανά πάσα στιγμή, αλλά δεν έχω δικαιοδωσία ούτε να σε κρίνω, ούτε να σε συγχωρέσω, ούτε να σε καταδικάσω, διότι είμαι ο χειρότερος σκατάς, ώστε να μπορώ να κρίνω εγώ εσένα.
Το άσχημο στην περίπτωσή σου είναι ότι παρεκτρέπεσαι χωρίς να το καταλάβεις και επειδή σε εκτιμώ και σε αγαπάω, υποχρεώθηκα να σού βάλω πάγο.
Είσαι παλιός φίλος εδώ και γνωρίζεις την συμπάθειά μου προς το πρόσωπό σου. Όπως έγραψα παλιότερα, πιστεύω ότι είσαι πολύ έμπειρος άνθρωπος και γνωρίζω ότι η εμπειρία αποκτάται με πόνο. Σαν πονεμένος άνθρωπος, νομίζω όμως ότι θα έπρεπε να βλέπεις διαφορετικά και τούς άλλους που έχουν πονέσει.
Για τις όποιες απόψεις, περί εμφυλίου ή οτιδήποτε, θα έπρεπε να μπορούμε να συζητάμε χωρίς χαρακτηρισμούς.
Ότι έγραψα σε βάρος σου, τσιμέντο να γίνει. Εξακολουθώ να σε εκτιμώ και όποτε με καλέσεις θα βρεθώ στο πλευρό σου.
Ουδείς ισχυρίστηκε ότι είσαι πράκτορας. Μπορεί να είμαι οτιδήποτε, αλλά τόσο βλάκας δεν είμαι, ώστε να σού προσάψω τέτοια ρετσινιά.
Για το γεγονός, ότι χύθηκε φαρμάκι στην οθόνη, δεν μπορεί να φταίω μόνο εγώ.
Δυστυχώς, ότι γράφεται μένει. Και μάς σφραγίζει. Γι αυτό τον λόγο η προσοχή είναι καλός σύντροφος.
Γνωρίζεις από παλιά, ότι δεν είμαι κακός. Έγινα κακός. Και καλό είναι να προστατεύουμε τούς φίλους μας από την κατάντια τής κακίας.
Έχουμε πιεί αρκετό φαρμάκι αδερφέ και οι δυο από τα κοινωνικά γουρούνια. Και είναι θλιβερή πολυτέλεια να το κερνάμε μεταξύ μας.
Να είσαι καλά και σε αγαπώ πάντα.
Συγγνώμη και από εμένα, εάν σε αδίκησα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κε Μποτίλια

Προφανώς και μου προσάπτετε τσουβαληδόν πράγματα που αφενός δεν είπα (εσείς τα υποθέσατε) και αφετέρου μπερδεύοντας διαφόρους σχολιαστές δίκην χλωρών και ξερών.

Ουδόλως αμφισβήτησα τον πατριωτισμό σας, τουναντίον τον θεωρώ αγνό και άδολο.

Ξεπερνώ τις γραφικότητες που έχετε αναρτήσει, γιατί τις θεωρώ προϊόν συναισθηματικής φορτίσεως και της υπεραιμάτωση τους ερπετικού σας. Μια παρόρμηση της στιγμής που είναι καθόλα ανθρώπινη και έρχομαι στην ουσία, προκειμένου να αρθούν η καχυποψία και η αρνητική φόρτιση που έχει διαχυθεί στην ατμόσφαιρα. Αν μη τι άλλο, ως υπέρμαχος της αταραξίας θα έπρεπε να το δείχνετε και στην πράξη.

Ως εκ τούτου και πολύ γρήγορα θα επισημάνω κάποια βασικά σημεία, χωρίς να μπαίνω στην θέση του απολογούμενου, αλλά προφανώς για να σας δώσω να καταλάβετε ότι δεν αναγιγνώσκετε σωστά τα γραφόμενα από εμέ.

α'

Ανώνυμος είπε...

1. Πουθενά στις δικές μου αναρτήσεις δεν υπάρχει αναφορά περί πατριωτικών ευσήμων σε μία μόνο παράταξη.

Είσαι πατριώτης ή δεν είσαι. Αυτή είναι η παράταξη άμα θέλετε.Οπως και είσαι παράταξη της προδοσίας ή δεν είσαι. Σαφές.

2. Σαφώς και υπάρχει παραπλανητικό αντινεοταξικό προσωπείο, αλλά υπάρχει και το εμφανές του νεοταξικού. Προφανώς αγνοείτε ότι σε αυτόν τον νοητικό πόλεμο συμμετέχουν και δυνάμεις της ''παλιάς τάξης πραγμάτων'' την οποία αγνοείτε, οπότε και σας παρακαλώ να σκεφτείτε έστω και την πιθανότητα να κάνετε λάθος.

Η φόρτισή σας είναι η νίκη τους. Δεν αντιμάχεστε παρά την παλαιά τάξη πραγμάτων για λογαριασμό της νέας. Αυτό είναι μιά ωμή αλήθεια την οποία και σας παραδίδω. Ολοι γενικότερα οι ''αριστερόστροφοι'' αυτό κάνουν, ασυνείδητα ή μέσω payroll. Αντίθετα όλο γενικότερα οι ''δεξιόστροφοι'' με τον ίδιο τρόπο ασυνείδητα ή μέσω μισθοδοσίας, πολεμούν παρά τω πλευρώ της παλαιάς τάξης. Αλήθεια τι τελεία παγίς.

Τελεία; Δεν νομίζω, υπάρχουν άλλωστε εκείνα τα μικρά μεν, δυναμική δε αριστεροδεξιόστροφα ποσοστά που εγρηγορούν.

3. Προσωπικώς δεν χαρακτήρισα κανέναν πολιτικά επικίνδυνο. Χαρακτήρισα μόνο τον κο Ράπτη ως πεπλανημένο. Αφελείς είμαστε όλοι λίγο ή πολύ αγαπητέ μου και είναι αρκούντως εγωιστικά να θεωρείτε έναν τέτοιο χαρακτηρισμό ως μεμπτό. Πάντως προσωπικώς δεν σας αποκάλεσα ποτέ αφελή, προφανώς απευθύνεστε σε άλλο σχολιαστή. Σας παρακαλώ να αποδίδετε τα του καίσαρος για αποφυγή παρεξηγήσεων (τουλάχιστον από εμένα δεν πρόκειτε να υπάρξει). Προσωπικώς από εμέ συγχωρείστε για τα αναγραφόμενά σας τα οποία επιτρέψτε μου να πω όση ''ιερή αγανάκτηση'' και να σας επιφέρουν, αγγίζουν για έναν εξώτερο παρατηρητή τα όρια του παραληρήματος σε μερικά σημεία του, οπότε και αμαυρώνουν την μέχρι τώρα αξιολογότατη προσπάθειά σας στον παρόν ιστολόγιο.

β'

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται απολογητικού ύφους θυμός επ΄ουδενί.

4. Ο δυτικός ασπρουλιάρης επικοιστής αναφέρθηκε από εμένα ως ''λευκός προτεστάντης'' χέρι-χέρι με τους επικυρίαρχους και τον περιούσιο με φαρέτρα τα ''human rights'' και την 5η φάλαγγα των ανθελλήνων αριστερών. Αυτό προσπαθώ να σας πω. Αυτή είναι και η αλλαγή παραδείγματος.

Επισήμανα επίσης όπως και παραπάνω ότι υπάρχει και ένα μικρό μεν, δυναμικό δε ποσοστό πατριωτικής αριστεράς τους οποίους θεωρώ και αδελφούς και στο οποίο προφανώς και συγκαταλέγεστε. Προφανώς το ξεπεράσατε διαβάζοντας ότι υπαγόρευσε η οργή της στιγμής. Και πάλι συγχωρείστε, είμαι σίγουρος ότι θα επαναφέρετε την πένα σας στις γνώριμες ρότες της.

Σας επισημάνω απλά, πόσο πιό εύκολη είναι η διακυβέρνηση από τους επικυρίαρχους...όταν οι επικίνδυνοι να τους ανατρέψουν ''λευκοί του νότου'', είναι πόπολο με middle managers τους απείρως πιό ευκόλως διαχειρίσιμους αραβες-μαύρους. Φανταστείτε δεν αυτό το λευκό πόπολο...πνευματικά ευνουχισμένο να το απασχολεί αν θα πρέπει δια νόμου να γεννιόμαστε ομοφυλόφιλοι ή όχι ή εν πάση περιπτώση φλέγοντα ζητήματα τέτοιου βεληνεκούς. Φυσικά κάθε αναφορά σε έθνος και ορθοδοξία θα τιμωρείτε με λιθοβολισμό, πράγμα που ισχύει και σήμερα, με τον επιβεβλημένο στιγματισμό κάθε τέτοιας φωνής με τον χαρακτηρισμό του ρατσιστή, του ναζιστή, του φασίστα, του, του, του.

Να είστε σίγουρος ότι ουδείς ''ελευθεριακός'' θα αντιδράσει, όπως και δεν αντιδρά. Οι ελευθεριακοί άλλωστε δουλεύουν για την κατάργηση των εθνών και της θρησκείας μας. Είναι ελευθερικοί με μέτρα και σταθμά. Οπως επιτρέπετε ο εθνικισμός ας πούμε για τους περιούσιους, απαγορεύεται όμως για εμάς.

γ'

Ανώνυμος είπε...

Λογοκρισία σήμερα υπάρχει για πολύ συγκεκριμένους λόγους και δη νομοθετημένη. Ξεπερνώ τα περί δήθεν ''ρατσισμού'' λοιπόν που είναι ξύλινη τυπική γλώσσα των λοβοτομημένων εκ της προπαγάνδας των μμε αποχαυνωμένων συμπατριωτών μου (εξ΄και τα αναγραφόμενά μου περί Γκαίμπελς που και πάλι παρερμηνεύσατε απιστεύτως) και προχωρώ.

5. Αναμφισβήτητα και βάση της ανθρωπολογίας οι επικυρίαρχοι που ανήκουν στην old (σχεδόν όλοι) ανήκουν στην λεγόμενη λευκή φυλή. Αντίθετα στην new υπάρχουν και από άλλες φυλές. Ομως όπως προφανώς γνωρίζετε δεν είναι θέμα φυλής, αλλά θέμα γένους και ειδών.

Τύποις τα γεννήματα εχιδνών και οι φαρισαϊοι είναι ''λευκοί''. Παρόλα αυτά δεν έχουν θέση στην Βασιλεία. Αντίθετα δύνανται οι πόρνες και οι τελώνες, άμα ξεδιαλύνουν την πλάνη τους.

Εξ΄ου και η αγωνιώδης προσπάθειά μου. Δεν είναι σκοπός η εξόντωση των πεπλανημένων. Τουναντίον, σκοπός είναι να τους συμπαρασύρουμε στο Φως. Να τους καταστήσουμε από σατανάδες, αναστάντες. Διότι όπως γνωρίζετε πας πεπλανημένος βρίσκετε δυστυχώς εν το μιαρόν ''φως'' της πλάνης, όντας ένας μικρός εωσφορίσκος.

6. Σωστά το θέσατε για τον Πανέλληνα και την οικουμένη, αλλά μην ξεχνάτε τον Ομηρο και τα ξεχεστήρια για ορισμένες δραστηριότητες των Πανελλήνων.

Βλέπετε το τσουβάλιασμα αυτό εξυπηρετεί σκοπούς. Δεν είναι όλοι οι Πανέλληνες της αρετής, όπως ούτε όλοι οι Τρώες. Το ίδιο και για την κακία.

Οφείλετε να ξεχωρίσετε τα ξερά από τα χλωρά.

δ'

Ανώνυμος είπε...

Οπως ο κος Θ. Ράπτης εντελώς εσφαλμένα θεωρεί ελληνισμό τις σοφιστείες των σοφιστών και την πολεμική στην ορθοδοξία, αγνοώντας επιδεικτικά τον πλούτο του αληθινού ελληνισμού και την διχιλιετή πορεία της τελευταίας μέσω της Ρωμιοσύνης. Αυτό σας λέω απλά.

7. Αν προσέξετε την δική σας έκφραση ''Γνωρίζω όμως πολύ καλά, ότι ο Θεοφάνης είναι αίμα από το αίμα μου και ότι στο δικό του όπλο θα στηρίζομαι'' καλύτερα θα δείτε ότι μπορεί κάλλιστα να σας χαρακτηρίσει κάποιος τρίτος καλοθελητής και αυτός με την σειρά του ως ''ρατσιστή''!!!

...πράγμα που εντελώς αδίκως και ακόμψως υπονοήσατε για εμένα, ασυνειδήτως όμως και ελέω οργής. Και πάλι επαναλαμβάνω ότι δεν σας κρατώ απολύτως καμμία κακία, τουναντίον η εκτιμησή μου είναι μεγαλυτέρα, διότι είναι πολύ ανθρώπινο το ξέσπασμά σας.

Μην υιοθετείτε λοιπόν αγαπητέ μου την επιβληθείσα ορολογία τους. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη τους. Δεν βλέπετε την στημένη πλάνη;

8. Δεν απαντήσατε εάν θεωρείτε αληθές σε ποιά κατηγορία υποκόσμου απευθύνθηκε ο Μ-Λ. Ο ίδιος ο αρχιπράκτωρ Λένιν δεν αποκαλούσε τους 99 στους 100 σκώληκες; O ένας ο πιό πονηρός ηγήτωρ βέβαια. Αυτό είναι μια αλήθεια που προφανώς γνωρίζετε. Γιατί λοιπόν ενώ την εκφέρω εγώ, με χαρακτηρίζετε ''γερμανοτσολιά'' (!!!) ενώ εσείς είστε υπεράνω; Και πάλι συγχωρείστε.

Προφανώς και εφόσον σας ανέγραψα ευθαρσώς ότι και οι ναζί ανήκαν στην ίδια ατραπό, θα έπρεπε από στοιχειώδη ευθιξία να μην αναφέρετε την μη αναφορά στα ναζιστικά σκουπίδια που με τον ίδιο τρόπο επακριβώς ψωνίζανε από υπόκοσμο και μπυραρίες τους δικούς τους εκδοροσφαγείς. Συγχωρείστε όμως ξανά ελέω της φόρτισης.

ε'

Ανώνυμος είπε...

9. Ως ερέθισμα προς ενεργοποίηση του διερευνητικού σας πνεύματος, σας αναφέρω ότι ο ιεροφάντης του μολώχ απαιτούσε θεουργικά λουτρά αίματος στα πλαίσια ενός πανγερμανισμού-πανμογγολισμού (η περιβόητη και σαφώς προπαγανδισμένη δήθεν αρεία φυλή, δεν είναι άλλη παρά την μογγολική την οποία και λάτρευε φανερώς). Είχε παραμερίσει τους πεπλανημένους θεοσοφίζοντες της Θούλης και της άρκτου.

10. Σαφώς και υπήρξαν οι χρηματοδοτήσεις σε κάθε ‘επανάσταση’. Και οι ροδόσταυροι μέσω των ροταρολαϊονς του Σικάγου χρηματοδότησαν τους μπολσεβίκους. Είναι στα πλαίσια του πολέμου παλιάς vs νέας.

11. Οσον αφορά τα ταραγμένα χρόνια, να σας επισημάνω ότι σαφώς δεν ήταν προδότες όλοι οι Ελασίτες. Σαφώς υπήρξαν και άδολοι πατριώτες, σαφώς και ήρωες, σαφώς και καθάρματα. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη των αντικομμουνιστικών ομάδων που συλλήβδην ονομαστήκανε από την αριστερή αγιογραφία ‘τάγματα’.

Δεν ισχύει το ίδιο όμως για τους συμμορίτες (σαφώς βέβαια και εκεί υπήρξαν πλανημένοι, όπως και επί προσωπικού προσχωρήσαντες) του διαμελισμού και του αίματος. Αυτούς τους νίκησε ο Εθνικός Στρατός αγαπητέ μου και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Εκ της ιστορικής πορείας δε της ΕΣΣΔ και των αιμοποτικών μεθόδων των διαφόρων τσαουσέσκου δεν τίθεται καν ούτε και ρητορικώς θέμα για το αν θα ήταν καλύτερα να είχαμε μεταβληθεί σε σοβιετία.

12. Αναφέρθηκα και παραπάνω, ουδέποτε χαρακτήρισα κάποιον ως γκαίμπελς. Απλά σιλήτευσα την επιβλήθεισα ορολογία, την στιγμή που υπήρξαν και υπάρχουν πολύ αποδοτικότεροι και αποτελεσματικότεροι γκαίμπελς

13. Μια και που το αναφέρατε, επίσης προς ενεργοποίηση ερεύνης, ο Ιωαννίδης ήτο μοσσαντοπαίς, όπως και οι Ασλανίδης, Μακαρέζος. Ο Ντερτιλής δεν ήταν, όπως δεν ήταν και ο Παπαδόπουλος. Οι τελευταίοι γνώρισαν τα σχέδια της εσπερίας, όχι όμως και του πρυτανείου όπισθεν αυτών.

Και…μιάς που βλέπω…ότι ορθώς έχετε πράξει στην έμπροσθεν σελίδα και εγώ ας κλείσω και να μην σας κουράζω άλλο…επισημαίνοντας ξανά την εκτίμησή μου στο πρόσωπό σας και στο πρόσωπο όλων των συνομιλητών του παρόντος ιστολογίου.

Επισημαίνω όμως δε, διότι και εγώ με την σειρά μου έχω υπόμονη (αν και επισημαίνω κουραστικώς και για πολλοστή φορά, ότι δεν θεωρώ προσβλητικά τα ανυπόστατα και άτυχα που γραφτήκανε, αλλά προϊόν θυμού της στιγμής). Οπότε θα παρακαλούσα να διαβάζετε προσεκτικότερα, να μην σκέπτεστε με το θυμικό βάσει της ερπετικής τυποποιημένης ερπετικής ταξινόμησης του εγκεφάλου και να μην κάνετε εγωιστικές υποθέσεις περί δήθεν ''επιθέσεων'' ναζιστών και λοιπές ιστορίες γιατί τελικώς θα χαρακτηριστείτε (και εγώ ο ίδιος) από τρίτους ως ‘γραφικός’.

Πάντα με βαθιά εκτίμηση και αδελφικούς χαιρετισμούς

Ανώνυμος είπε...

Ως υστερόγραφο οφείλω να σας ομολογήσω ότι γνωρίζω πολύ καλά τις απόψεις σας για τον Μάρξ.

Διαβάζοντας παλιότερα κείμενά σας στο μπλογκ των αντινέων, το διαπίστωσα με τα μάτια μου και δεν σας κρύβω ότι φώναξα τρανταχτώς εντός και εκτός ''επιτέλους οι αριστεροί ξυπνούν''.

Καλό σας μεσημέρι

Unknown είπε...

Τό ξεσκέπασμα τής θεοσοφικής απάτης πού κρύβεται πίσω από
τήν ταινία Zeitgeist
http://greek-observatory.blogspot.com/2013/01/zeitgeist.html

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ανώνυμος

Αισθάνομαι ότι βγαίνω από την μέχρι τώρα συζήτηση βαθύτατα ηττημένος.
Σε μια ανάρτηση, όπου προσπάθησα να λειτουργήσω ενάντια στην στρατηγική τής καλλιέργειας πολωτικού κλίματος, υποχρεώθηκα να καταφύγω στην βία των λέξεων. Διότι και η βία των λέξεων βία είναι. Αυτή είναι όμως σαφώς προτιμότερη, όταν επιχειρούμε να αποτρέψουμε την θερμή βία, διότι η δεύτερη δεν επιδέχεται αποκατάσταση.
Όταν καταντάω βίαιος σιχαίνομαι τον εαυτό μου και αναρωτιέμαι κατά πόσο έχουν νόημα οι συγκρούσεις, ή μήπως αρμόζει να πάμε να κλειστούμε σε κάποιο μοναστήρι. Ο στρατάρχης Blücher είπε μετά την μάχη τού Βατερλώ, ότι το χειρότερο θέαμα μετά από μια χαμένη μάχη είναι μια κερδισμένη μάχη.
Το άλλο το παλικάρι είχε την ψυχική ανωτερότητα - ενώπιον τής οποίας υποκλείνομαι - να ζητήσει συγγνώμη. Έτσι φάνηκε πόσο καταστροφική και ανθρωποβόρα είναι η ανάγκη να προσφέβγουμε σε βία.
Δυστυχώς όμως διαπιστώνω διαβάζοντας τα σχόλιά σου που ακολούθησαν, ότι οι ραπισμοί συμβαλλουν, ώστε να σχετικοποιούνται στην συνέχεια τα πέραν τού δέοντος χυμήγματα.
Στην προηγούμενη ανάρτηση συγκρατήθηκα και δεν απάντησα στην άσχημη πρακτική σου, οπότε στην συνέχεια παρεκτράπεις υπερβολικά.
Σχολίασες σε μια ανάρτηση, η οποία είχε θέμα τον ερπετικό εγκέφαλο, μόνο για να κάνεις φυλετική προπαγάνδα, να γίνεις προσωπικός και να απαξιώσεις αγενώς άλλους, χωρίς την παραμικρή αναφορά στο θέμα, εκμεταλλευόμενος την ανοχή μου να μην απαντήσω.
Στην παρούσα συνέχισες τα ίδια και χειρότερα. Οι πληθυντικοί και τα "σεις" και τα "σας" δεν συνιστούν ουσιαστική ευγένεια, αλλά μπορούν συχνά να αποτελούν προπέτασμα αγενούς εκφοράς. Γι αυτό τον λόγο στον διάλογο μαζί σου τα αφήνω στην πάντα. Η ευγένεια συνιστά βασικά μια εσωτερική κατάσταση, η οποία ή υπάρχει, ή δεν υπάρχει, ή υπάρχει σε μειωμένο βαθμό.
Αναπαράγεις εκ συστήματος μια παρωχημένη μετεμφυλιακή ψύχωση, φυλετισμό εκτός ορίων ανθρωπισμού και εμπαθή αντικομμουνισμό, εκεί που δεν υπάρχουν κομμουνιστές, ή αριστεροί, βάσει των ταμπελών, τις οποίες αφειδώς προσαρτείς αυθαίρετα.
Δεν αμφιβάλλω, ότι έχεις και καλά στοιχεία και αυτό το εκτιμώ. Η δική μου εκτίμηση δεν είναι γενική και αφηρημένη, αλλά εστιάζεται εκεί όπου θεωρώ, ότι ο καθείς εκφράζει τα ευγενή του στοιχεία. Όπως γνωρίζω, ότι στα πλαίσια μιας διενέξεως, δεν μπορεί ο ένας να έχει όλο το δίκιο με το μέρος του και ο άλλος να έχει μόνο άδικο. Ως οπαδός τού Πλατωνισμού, ασπάζομαι το "Ουδείς εκών κακός" και προσβλέπω στα καλά στοιχεία τού κάθε ανθρώπου. Η βία δεν μπορεί να αποτελεί μέτρο νουθεσίας και είναι κατάντια το γεγονός ότι εκεί καταλήγουμε.
Εξ άλλου η συμμετοχή σου εδώ δεν μπορεί να έχει μόνο αρνητική αφετηρία. Και όλοι βλέπουμε τα πράγματα μέσα από το υποκειμενικό μας πρίσμα. Το λίγο που ίσως ο καθείς από εμάς μπόρεσε να ανακαλύψει από την αλήθεια πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει.

συνεχίζεται

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

συνέχεια τού προηγούμενου

Όλοι μεταφέρουμε μέσα μας τον εμφύλιο, ενώ πιστεύουμε ότι τον έχουμε ξεπεράσει. Ένα εμφύλιο, στον οποίο εμείς δεν συμμετείχαμε προσωπικά, αλλά είμαστε με πολύ λεπτό τρόπο εκούσια θύματα και αχθοφόροι του.
Παρόλο ότι διασπιστώνω μια μεταβολή των απόψεών σου προς το λιγότερο συγκρουσιακό μετά από κάθε επίθεσή μου, δεν σκοπεύω να συνεχίσω αυτήν την πρακτική και καταθέτω τα όπλα έδώ. Εάν τα όσα ίσως καταθέτεις εδώ μελλοντικά δεν επιδέχονται ήρεμη και αδελφική πραγματεία, θα απόσχω. Το δήλωσα ήδη, ότι θεωρώ ντροπή για τον εαυτό μου να προσβάλλω άλλους ανθρώπους, να αποδίδω χαρακτηρισμούς, να γίνομαι εριστικός και να καταφεύγω σε νοηματικό υποτιθέμενο η μη σφυροκόπημα.
Στο βάθος σε αγαπώ, όπως αγαπώ κάθε άνθρωπο και σε αισθάνομαι σαν ένα ακόμη ταλαίπωρο ταξιδιώτη, όπως είμαι και εγώ, μέσα στην ίδια βάρκα τού πεπρωμένου, που λέγεται ζωή.
Λυπάμαι ειλικρινά, που το σημείο που έχουμε φθάσει συνεπάγεται για τους δυο μας τριβές. Δεν αποσκοπώ να υπεισέλθω άλλο στα επιχειρήματα, αν και ο πειρασμός να απαντήσω σε όσα γράφεις είναι κάθε φορά μεγάλος. Δεν ξέρω κατά πόσο είμαι σκλάβος τού ερπετικού εγκεφάλου, όπως ισχυρίζεσαι. Είμαι όμως βαθιά πεπεισμένος, ότι όταν οι ψυχές μας θα έχουν ωριμάσει μέσα στο αδυσώπητο καμίνι τής ζωής, τότε θα μπορούμε να βαδίζουμε μαζί μέσα στο λιβάδι, χαιρόμενος ο ένας από την παρουσία του άλλου και χαμογελώντας στην ανάμνηση τού παιδίστικου εαυτού μας, που θα έχει σβήσει σαν κάποιος ανόητος εφιάλτης που πέρασε.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αγαπητέ αδελφέ καλησπέρα,
Διαβάζω τους τελευταίους μήνες, την συνδυασμένη γραφή εξαίρετων ανθρώπων, μετά τις ωφέλιμες προσβάσεις που έδωσες.
Είναι γεγονός, ότι οι γνώσεις μου και τα διαβάσματά μου, με κάνουν να υστερώ στην παρακολούθηση και κατανόηση, όλου αυτού του όγκου πληροφοριών και απόψεων που έχουν εκφρασθεί τους τελευταίους μήνες.
Οι έννοιες που έχουν ξεδιπλωθεί, συνοδευόμενες από βιβλιογραφία και ερμηνείες των εξαίρετων αρθρογράφων και σχολιαστών, είναι μία πολύτιμη παρακαταθήκη για διαρκή μελέτη.
Είναι επίσης γεγονός, ότι δεν μπήκα ούτε μία φορά στον κόπο, να σχολιάσω έστω και αδαώς, κάποια από τις αναρτήσεις ή κάποιο από τα σχόλια.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα απαξίωσα.
Άλλωστε, στην πορεία της ανάγνωσης, βρήκα τον εαυτό μου σε άλλα να συμφωνεί, σε άλλα να διαφωνεί και σε αρκετά να μην μπορεί να εκφέρει άποψη.
Απλά, η συνειδητή σιωπή μου στα διαδικτυακά τεκταινόμενα, διατηρήθηκε απαρέγκλιτα.
Η νέα χρονιά όμως, μου «επιβάλλει» την συμμετοχή, όχι επειδή με ενόχλησε η α-φωνία, αλλά διότι έχει αρχίσει να με ενοχλεί η παρα-φωνία.
Επίσης έχει αρχίσει να με ενοχλεί, η έντεχνη προσέγγιση που υφίστανται, όχι στα ιστολόγια τύπου «Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων» και «εσπρέσσο», αλλά στα ιστολόγια που προσπαθούν να πάνε λίγο παρακάτω, την αντίληψη των χειμαρωδών γεγονότων και την σκέψη που δημιουργείται από αυτά.

συνεχίζεται...

Ο νοών...νοείτω είπε...

Τι απειλείται άραγε, και σπεύδουν να «πλαισιώσουν», με την μέθοδο κρύο-ζεστό αυτές τις διαφορετικές συναθροίσεις σκεπτόμενων και ανησυχούντων;
Μην είναι η ιδεολογική παράκαμψη των στερεοτύπων που έχτισαν επιμελώς χρόνια τώρα, λες και η στροφή προς τα αριστερά ή δεξιά, είναι οι μόνες επιλογές κατεύθυνσης σε κάποιον που βρίσκεται στην έρημο;
Μην είναι η αμφισβήτηση των θρησκευτικών δογμάτων, που επιμελώς απέκρυψαν την «πνευματικότητά» τους, από το ποίμνιο, κρατώντας για πάρτη τους την θεολογική εντρύφηση, ώστε να «φαίνονται» πάντα οι κραταιοί της πίστης, δίνοντάς τους μερικά μυστήρια και απολυτίκια για να ασχολούνται;
Μην είναι οι διαφορετικές φωνές που συναντώνται την σήμερον, αναμιγνύοντας παλιά και νέα κάνοντάς τους να ανησυχούν για τα αυριανά;
Μην είναι οι βαθιές «πατριωτικές» τους ρίζες, που συνδυαζόμενες με τις ανωτέρω συνισταμένες, νομίζουν ότι απειλείται η ετυμολογία της λέξεως Έλληνας και εσχάτως Ρωμιός;
Μην είναι το Φως που διέλαθε της αιθαλομίχλης του σκοταδισμού αιώνων, και άρχισε να δείχνει υπό γωνία, τις μουτσούνες και την ατελή καύση του ξύλου απελέκητου;

Δεν γνωρίζω φίλτατε καθ’ότι αδαής και ομοίως αφελής.
Τούτο μόνο μπορώ να πω καθαρά.
Στα στενά που έμπλεξα, όντας καλοπροαίρετος, τις σκιές δεν τις φοβάμαι τόσο, όσο τρομακτικά και απειλητικά θέλουν να παρουσιάζονται.
Το φανάρι που κραδαίνεις μαζί με τους συνδαιτημόνες, με βοηθά να κρατώ τις αποστάσεις από τις μάντρες που ορθώνουν.
Δι’ ό, που έλεγαν και οι πανάρχαιοι, ρίχνε λαδάκι και προχώρα.
Ζητώ συγγνώμη για την άκαιρη παρέμβαση, και σου εύχομαι ωφέλιμη νέα χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

όποιος γράφει περί εμφυλίου είναι το λιγότερο αφελης, εαν το κανει δε σκοπίμως; είναι πράκτωρ. διότι για να τελεστεί ένας εμφύλιος χρειάζονται δυο πάνω κάτω ίσα μέρη δια να συγκρουστούν μεταξύ των, η κατάσταση στην Ελλάδα- και οχι μονο- εχει ως εξης, υπαρχει 1% ίσως και λιγότεροι της λεγόμενης χαζαρικης "ελίτ" οι οποίοι δρουν υπερεθνικα τυπώνουν το χρήμα και κατεχουν το κτηνος της παγκόσμιας βιομηχανίας (όπλα φάρμακα μεταλλαγμένα καύσιμα ΜΜΕ τράπεζες ναρκωτικά ) αυτά τα λαμογια έχουν περίπου το 20% υπό την στενή τους δούλεψη, πολίτικοι, πρακτορισκοι των μμε κοκ, το 80% είμαστε εμείς η πλεμπα, οι λεγομενοι useless eaters οπου η ελιτ μας εχει για κακοπληρωμενους υπανθρωπους, για πειραματόζωα και εν δυνάμει γενοκτονιμενους υπο της μείωσης του άχρηστου δια αυτούς παγκοσμιου πληθυσμού . αρα το 80% vs των 20% δεν ονομάζεται εμφύλιος αλλά κάτι άλλο...
υγ1 το μεγάλο παγκοσμιο πρόβλημα τους είναι οτι μεγάλο ποσοστό αυτου του 80% είμαστε Έλληνες
υγ2 απο οτι φαίνεται η συρια έγινε ο τάφος πολλών υπαλλήλων του 1%
υγ3 αμα δεν καταφερουν να αφοπλησουν τον αμερικανικό λαό και κα πάρουν στα χέρια τους τον ρώσικο ορυκτό πλούτο έρχεται το τέλος τους και η λύτρωσις μας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κε Μποτίλια

Το συναισθηματικό άδειασμά σας, έγινε αισθητό κραδασμικώς από το Βερολίνο μέχρι την Ελλάδα.

Και τώρα που πήρατε το μάθημα του Γκεβούρα και του Χέσεντ, μπορούμε να προχωήσουμε στα βαθύτερα.

Εις αύριον, οπότε και θα σας αναλύσω μυητικώς τον μεταβολισμό και ειδικότερο τον καταβολισμό.

Μπορείτε να αναπαυτείτε ως πολεμιστής που είστε, όχι όμως και να επαναπαυτείτε. Αλλωστε δάφνες δεν έχετε κερδίσει ακόμα.

Εις αύριον λοιπόν όπου και υπόσχομαι σε πολύ απλή γλώσσα και βέβαια χωρίς αμυντική επίθεση (ο σκοπός επιτεύχθει άλλωστε και το βίωμα πλέον είναι εμπειρία σας κατεκτημένη) που νιώσατε πιστεύω πόσο ''απείρως'' τρομερότερη είναι από την ενεργητική επίθεση, να σας εξηγήσω τι σημαίνει Σπάθη της Δικαιοσύνης.

Ξεκουραστείτε φίλε μου, το δικαιούστε και το κερδίσατε άλλωστε. Το εκουιλίμπριουμ στο οποίο θα επανέλθετε θα είναι αρκούντως ανακουφιστικό.

Σας το υπόσχομαι εξ΄ιδίας πείρας.

Καληνύχτα σας

Ανώνυμος είπε...

Μπρος Μποτίλια
Η συγγνώμη είναι αληθινή με την λέξη 'ερπετά' εννοώ το όποιο κακό υπάρχει οράτό η μη, για να ένα πράγμα να είσαι σίγουρος θα το πολεμήσω μέχρι να ξεψυχήσω αλλά δεν θέλω αλλό ΑΔΙΚΟ χυμένο ΕΛΛΗΝΙΚΟ αίμα... Χαίρε και Υγίαινε. Τέλος πάμε για άλλα.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ο νοών..νοείτω

Αγαπητέ αδελφέ σε χαιρετώ και εγώ.
Την παρουσία σου εδώ αισθάνομαι ότι είναι τακτικότατη, έστω και εάν αραιά πλέον τής επιτρέπεις να καταγράφεται.
Γνωρίζω, ότι εχθές το βράδυ μάς επισκέφθηκες αρκετές φορές και σε αισθανόμουν συνέχεια δίπλα μου.
Είναι φρόνιμο με τούς ανθρώπους να δείξουμε μακροθυμία και να πιστέψουμε στην δυναμική τους εξέλιξη, χωρίς να τούς κατατάξουμε σε αμνούς και ερίφια. Αρκετές φορές συμβαίνει, πολύ αξιόλογοι άνθρωποι να παρεκτρέπονται χωρίς κακή πρόθεση. Μέχρι τώρα ακολούθησα την πρακτική τού λαπά, ο οποίος προσαρμοζόταν μονίμως στα χούγια των φίλων επισκεπτών. Διαπίστωσα, ότι αυτό δεν βοηθούσε πάντοτε, γι ααυτό σε αυτήν την ανάρτηση πήρα το σκουπόξυλο. Όμως, πιο χρήσιμο από το σκουπόξυλο είναι η ίδια η σκούπα. Ας συγυρίσουμε τον εαυτό μας πρώτα και μετά όλα θα αλλάξουν.
Η δυναμική ενός ιστολογίου στηρίζεται τόσο στούς διαχειριστές, όσο και στούς επισκέπτες. Ιδιαίτερα σε αυτούς που εισέρχονται τακτικά και συμβάλλουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (όσο αφορά εσένα ακόμη και η σιωπή σου αποτελεί συμβολή). Όμως δεν μπορούμε να παραδούμε, ότι τελικά τον τόνο δίνουν σε ένα ιστολόγιο οι διαχειριστές. Μεγάλα και αξιόλογα ιστολόγια, όταν οι διαχειριστές άλλαξαν επιλογές, δεν στάθηκε δυνατόν τα κρατήσουν στο παρελθόν το απαραίτητο ύψος οι φανατικοί τους επισκέπτες από μόνοι τους.
Ενώ οι επιτυχίες ενός ιστολογίου ανήκουν εξ ίσου σε όλους όσους συμμετέχουν, οι αδυνμαμίες τους εκφράζουν αδυναμίες αποκλειστικά των διαχειριστών. Γνωρίζω καλά, ότι για τις αδυναμίες αυτής της σελίδας ευθύνομαι μόνον εγώ, επειδή ακριβώς γνωρίζω τις προσωπικές μου αδυναμίες.
Πολλές φορές επιδοξούμε να ανοίξουμε μέτωπα, τα οποία εν τέλει δεν είμαστε σε θέση να κρατήσουμε επαρκώς. Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται προσαρμογή. Διαπιστώνοντας μια ανάλογη αναγκαιότητα και αποφασίζοντας να αλλάξουμε κάποια δεδομένα με στόχο την βελτίωση μιας σελίδας υπάρχει πάντοτε χρονική υστέρηση μέχρι να εκδηλωθούν αποτελέσματα. Εμείς μπορεί να αλλάξουμε. Μέχρι όμως να επιτύχουμε και την αλλαγή κάποιων δεδομένων απαιτείται χρόνος. Και η επιτυχία αποτελεί μόνο προοπτική, χωρίς να είναι εξασφαλισμένη.
Πριν λοιπόν αναζητήσουμε "την κόλαση στούς άλλους" ας προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τις δικές μας αδυναμίες.
Πριν λίγο καιρό αρρώστησα. Γι αυτό έτριβα τα χέρια μου από χαρά. Διότι μόνον τα συμπτώματα μπορούν να μας οδηγήσουν ευκολότερα στις αιτίες.
Αισιοδοξώ, ότι κάποια πράγματα στο μέλλον θα βελτιωθούν.
Θεωρώ ανόητο να κακίσω τον οποιονδήποτε επισκέπτη. Όλοι εδώ είναι ευπρόσδεκτοι ανεξαρτήτως σε τι πιστεύουν και το πώς εκφράζονται. Εάν είναι εις θέσιν να με υποστούν, εμένα και τον ΕργΔημΕΡγ, εγώ τούς καλωσορίζω.
Οι οθόνες έχουν υπομονή. Ανοίγουν και σβήνουν. Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να χτυπιόμαστε με τα πληκτρολόγια, παρά να ταμπουρωνόμαστε μέσα στην ιδιώτευση, την μονοκαλλιέργεια των θερμοκηπίων των ΜΜΕ, ή τα στεγανά τής γκρούπας.
Το αεράκι τής εικονικής πραγματικότητας τού διαδικτύου θα φροντίσουμε να μένει μόνιμα φρέσκο και οι συνευρέσεις μας σε αυτόν τον "παράξενο" για τα παλαιότερα συμβατικά δεδομένα χώρο να αποβαίνουν καρποφόρες.
Καλή καρδιά και όρεξη για προσφορά. Θα εφαρμόσουμε το "Αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματά του". Τα επιχειρήματα έχουν την δική τους δυναμική και μπορούν να κατισχύσουν χωρίς ακρότητες. Το διαδίκτυο μας προσφέρει για πρώτη φορά ίσες ευκαιρίες με αυτές των συμβατικών μέσων, αρκεί να μπορέσουμε να τις αξιποιήσουμε. Αυτή η πορεία θα απαιτήσει χρόνο, πολλαπλή συνεχή προσπάθεια και περισσότερες προσαρμογές.
Όμως, ως παλιός εραστής του εν λόγω μέσου, γνωρίζεις, ότι αυτό είναι αξιαγάπητο, έστω κι αν για κάποιους λόγους δεν συμμετέχεις προς ώρας, ως γινόταν προηγουμένως.
Ας κοπιάσουν λοιπόν όλοι οι καλοί μας φίλοι και φίλες, ανεξαρτήτως σε ποια φυλή ινδιάνων ανήκουν. Όλοι παιδιά τού Μεγάλου Μανιτού είμαστε, έστω κι αν έχουμε κάνει την πίπα της ειρήνης φούμαρο. Τώρα, εάν θέλουν κάποιοι να φοράνε τα χρώματα τού πολέμου, δεν μάς πειράζει. Έχουμε κι εμείς τόμαχοκ. Μόνο το πελέκημα τού ξύλου είναι αυτό που μπορεί να πείσει.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ανώνυμος

Καλή νύχτα φίλε και σένα.
Δυστυχώς η φόρτιση ωφείλεται και σε δέκα κομμάτια ξυλότυπους και οπλισμούς που σχεδιάστηκαν από τις 5 το πρωί μέχρι τής 4 το μεσημέρι για να παραδοθούν κάτω από πίεση.
Παρ' ελπίδα το εκουιλίμπριουμ προβλέπει και για αύριο γερμανικό νούμερο.
Όμως δεν πειράζει, πάλι εδώ θα είμαστε και αύριο δια παν ενδεχόμενο.
Μεταξύ μας δεν χρειάζονται συγγνώμες και είναι θείο δικαίωμα τού καθ' ενός να διάγει όπως αναπαύεται.
Αφού παραδίδετε μαθήματα, τι να κάνω, θα καθήσω στο θρανίο κι ας μείνω μετεξεταστέος.

Κ.Δ είπε...

Καλησπέρα σε όλους

Ομολογώ πως θα ήθελα να δείξω κατανόηση και να αποφύγω την κριτική σε ότι συμβαίνει στο φιλόξενο χώρο σου πελαγοφίαλε. Ομολογώ επίσης πως θα ήθελα να αποφεύγω τις διαμάχες και συνήθως αυτό κάνω, αλλά απαιτώ από τους συνομιλητές μου να με σέβονται. Ομολογώ επίσης πως θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των εδώ φίλων, γιατί θεωρώ κακό πράγμα να εμμένεις σε όσα έχεις υιοθετήσει, και καλό να κάνεις διάλογο. Δεν είμαι υπέρ της ομοφωνίας αλλά είμαι υπέρ της συμφωνικής πολυφωνίας.

Ομολογώ όμως επίσης, πως έχοντας μία κάποια ακεραιότητα, και έχοντας υιοθετήσει την θέση του κέντρου και την ακινησία συνήθως, δύσκολα μετακινούμαι και εύκολα αντιλαμβάνομαι τις μετατοπίσεις των άλλων. Σύντομη περιγραφή: παρακολουθήσαμε την εφόρμηση του φίλου μου του ανώνυμου, την δικιά μου άρνησή του, τις αντιδράσεις των Θ. Ράπτη και Μποτίλια κι έπειτα την μία κάποια αποδοχή εκ μέρους του μποτίλια.

Στη συγκεκριμένη περίσταση αδυνατώ να παρακολουθήσω κάποια πράγματα όπως φαντάζομαι και άλλοι αναγνώστες. Μπορώ να κατανοήσω την τελική αποδοχή του μποτίλια, διότι χωρίς εμπιστοσύνη δε πρόκειται να γίνει διάλογος. Υπάρχουν όμως ερωτήματα που θα ήταν ωραίο να απαντηθούν.

Κατ’ αρχήν μία φιλοσοφική ερώτηση που συνιστώ να την πάρετε σοβαρά:
Θα γινόσασταν δολοφόνος για χάρη μίας νέας εποχής? Κάποιοι κάνουν θυσίες που λέγει ο μποτίλιας, κάποιοι κάνουν «χειρουργεία» που λέγει ο φίλος μας ο ανώνυμος. Εσείς μέχρι που είστε διατεθειμένοι να φτάσετε? Aν σας αφορά κάποια νέα εποχή και μπείτε στη διαδικασία να απαντήσετε οφείλετε να δώσετε και τον ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ σας. Δλδ ποια είναι τα σύνορα σας. Άτόμο, έθνος κόσμος κλπ

Συνεχίζω:

Έχετε καταλήξει για το ποιο είναι το paradigm shift φίλε μου μποτίλια? Γιατί στη κουβέντα αν μείνει αυτό αναπάντητο σημαίνει πως ξεκινάμε από τη θέση anonymus , την οποία εγώ την βρίσκω διαρχική. Έχετε καταλήξει για το που βρίσκεστε μεταξύ new και old order που λέγει και ο φίλος μας? Έχετε καταλήξει για τους επικυρίαρχους? Κι αν ναι έχετε καταλήξει επακριβώς και για το ποιες είναι οι μέθοδοι τους?
Ποια είναι η βεβαιότητα της ύπαρξης του φαντασιακού ( όχι φανταστικού, αλλά υπαρκτού στο νοητικό)«φυσικού πολέμου», και της περιρρέουσας συνομωσιολογίας ως εν δυνάμει μέρος αυτού, και ποια η βεβαιότητα ότι όλα αυτά τα εμφανή σημεία «πολέμου» δεν είναι ίσως απλά τα σημάδια εκείνα αγκύλωσης μας στον ιστορικό μας προγραμματισμό?

Θα μπορούσε το άλμα αγαπητοί μου κύριοι να αναφέρετε στην έξοδο από την ιστορία? Στο πέρασμα στην μετα-ιστορία? Στην γέννα μίας πιο ηλιακήςπχ ανθρωπότητας? Στο πέρασμα σε μία ψυχαναλυτική ιστορία? (2η προσοχή κατά γκούρτζιεφ, διαύγαση κατά καστοριάδη και πάει λέγοντας) Αν βαδίζουμε σε ένα τέτοιο πέρασμα όπου απλά θα γίνει το ξεκαθάρισμα του παλιού από τον νέο εαυτό, (ουσιαστικά ια αντιληφθούμε το "κοινωνικοιστορικό") το σκεπτικό new vs old order κατά τα διαρχικά πρότυπα δεν είναι βάδισμα με όρους του παρελθόντος? Παγίδα του παλαιού?


Έστω.

[τέλος 1]

Κ.Δ είπε...

Το συγκεκριμένο paradigm shift αγαπητέ ανώνυμε στο οποίο αναφέρεστε, αν το ορίζετε ως την πολυπολτοποίηση, πολυθολοκουλτουρίαση που επιχειρεί η σύμπραξη του λευκού και μαύρου αδελφάτου ομολογώ πως δε με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Και αυτό γιατί θεωρώ ότι οι κύριοι είναι σαν να έχουν αποτύχει ήδη αγαπητέ. Το ίδιο το σύστημα τους θα καταρρεύσει γιατί γεννιούνται ιοί από τα μέσα. Αν είστε υπέρ του να βάλουμε βρε αδελφέ κι εμείς κάναν δικό μας, μπορώ να πω πως δεν με βρίσκει κατ’αρχήν σύμφωνο και θα σας εξηγήσω άλλη φορά αν μου δοθεί η ευκαιρία το σκεπτικό.

Φίλε anonymus. Ρωτώ στον πληθυντικό και εννοώ τον πληθυντικό.

Που θεωρείτε ότι ανήκετε φίλε anonymus ? (Κατά το ανήκουμε εις τη Δύση. Και αν μου πείτε Ελλάδα, πες τε μου επίσης τα πλαίσια ένταξης στη συγκεκριμένη ιστορικότητα, δλδ, πιθανοί φίλοι και εχθροί ) Ποιος είναι ο ρόλος σας και ο ορίζοντας σας, διότι οι γενικές αναφορές σε «φύλακες» δε λένε κάτι. Θα μπορούσα κάλλιστα να ισχυριστώ πως έχουμε να κάνουμε με ορδές δαιμονισμένων. Ποιοι οι σκοποί σας? Ποιοι οι τρόποι σας (άμυνα, επίθεση)? Που εντάσσετε σε όλα αυτά ο «ιός» μικρός μακεδών, αντίοχος κλπ
Ξεκαθαρίστε παρακαλώ τις προθέσεις σας: Το ότι η εφόρμηση σας ήταν προσχεδιασμένη εν μέρει στα πλαίσια κάποιου όπως το είπατε «μαγικού» (αποτυχημένου και επιτυχημένου/ων ίσως αντίστοιχα) … (σαν αυτά του Εργοδότα, έτσι για να ευθυμήσουμε. Αλήθεια τον εργοδότα που τον κρύψατε ρε παιδιά?? ... Και λείπουν και μερικοί ακόμη εδώ που τα λέμε) για να σπείρετε μερικούς ιούς στο αιθερικό… σε αυτό απαντήσατε. Όπως φυσικά και εμείς που και που επιχειρούμε τα «μαγικά μας», τπτ μεμπτό δλδ.

Σε αυτό που δεν απαντήσατε ακόμη είναι το εξής: Αφού παραδέχεστε σκοπιμότητα εξηγήστε το. Το κάνετε για λόγους χρονοδιαγράμματος τύπου «ο μικρός μακεδών» ή το κάνατε και για λόγους ραπίσματος κάποιων (και άρα πάλι έχετε μεσοπρόθεσμη at least ατζέντα). Ή θεωρείτε πως βρίσκετε μεταξύ φίλων οπότε επιτρέπετε και κάνα μπινελίκομα? Ποιος βιάζεται, γιατί βία?

Εξηγήστε μου όσοι αντιλαμβάνεστε το εξής: Το να θέλεις να φέρεις αναλογίες αποκάλυψης στην ιστορία (και ο καθένας φυσικά θέλει να φέρει τις δικιές του) που σε κατατάσσει? Το να θέλεις να κάνεις το νοητό σου …φυσικό… με τους δικούς σου όρους τι σημαίνει? Πότε παίρνεις την απόφαση να το πράξεις? Ποια είναι τα όρια που βγαίνεις από την σιωπή, την ακινησία και την αταραξία?


Καληνύχτα σε όλους

Ps* Φίλε μποτίλια αναμένω απάντηση σε μέιλ μετά την "ΟΒ" που θα κάνετε ή κάνατε

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Μεταφέρω εδώ την κριτική που άσκησα στο πρώτο και ακόλουθα αυτού σχόλια, για λόγους που εξηγώ στο τέλος τής ανάρτησης:
Πέραν αυτών, η απόδωσις τής εμφυλιακής μοχλεύσεως από τον "1 - 2 από 2" (που διατυπώνεται στο πρώτο και σε ακόλουθα σχόλια) αποκλειστικά σε σιονιστικό δάκτυλο, αποτελεί μη αποδεκτή υπεραπλούστευση.
Οι ιστορικές ζυμώσεις, πού έλαβαν χώρα κατά την δεκαετία τού '40, είναι περισσότερο πολύπλοκες, ώστε να μπορούν να χωρέσουν σε αφορισμούς και σλόγκαν αποτελούμενα από δύο λέξεις.
Και ζητώ συγγνώμη, για το οτι αδυνατώ να επανασυγγράψω όλη την ιστορία τού εμφυλίου στα πλαίσια αυτής της αναρτήσεως. Για όσους ενδιαφέρονται να ερευνήσουν και να ενημερωθούν πραγματικά, υπάρχει πλουσιότατη βιβλιογραφία.
Πάσα άλλη τηλεγραφικού τύπου ιστορική στενογραφία υποβιβάζει την συζήτηση.
Τώρα, εάν ο εν λόγω φίλος αισθάνεται προσβεβλημένος και ισχυρίζεται ότι βρίζω, ας έχει υπ' όψει του ότι αυτός με εξύβρισε (και ας ξαναδιαβάσει εφόσον αμφιβάλλει περί αυτού τα σχόλιά του), επειδή απλά δεν συμφώνησα με αυτόν.
Και ας λάβει υπ' όψει του, ότι το παρόν ιστολόγιο, δεν είναι θέρετρο θωπείας, διότι απλά δεν το χρειάζομαι. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχα σήμερα και καρέκλα.
Άμα λάχει το κλείνω και πάω ξανά στον δρόμο να μοιράσω φυλλάδια, όπως έκανα παλαιότερα.
Δεν πάσχω από αναγνώριση, επισκεψιμότητα, ή προσωπική διαδικτυακή επιβίωση και παρουσία.
Όσο αφορά την προτροπή του να απέχω, εάν έχει να καταθέσει κάτι σοβαρό, ας το κάνει. Κατά τα άλλα ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.
Δεν θα ρωτήσω ούτε αυτόν, ούτε τον κάθε καλοθελητή, να συνεχίσω ή να απέχω. Στην περίπτωση που δεν τού κάνω, δεν χρειάζεται να ταλεπωρείται άνευ λόγου. Εάν δω την επισκεψιμότητα αυτής τής σελίδας να πεφτει καθέτως, τότε υπόσχομαι να την κλείσω.
Μέχρι τότε αρέσκομαι να λειτουργώ για τούς "ψευτοπατριώτες", "αφελείς", "μαρξιστές - λενινιστές", "θύματα τής γκαιμπελικής μου προπαγάνδας" και "ταλιμπάν μανάβηδες", οι οποίοι "βαυκαλίζονται" με το να παρακολουθούν αυτήν την σελίδα.

Συνεχίζεται

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Γράφει ο εν λόγω "πολυπράγμων" τζιτζιφιόγγος στο δεύτερο σχόλιό του με στόχο να με καταδικάσει και πνευματικά:
"... Οι διαφορές μας είναι σε θέματα πίστης φίλτατε και σε αυτήν δεν δύναμαι να χρησιμοποιήσω λογικά επιχειρήματα. Εγώ πιστεύω στις συνομωσίες και πιστεύω ότι έχω εχθρό υπαρκτό προαιώνιο που πολεμάει το πνεύμα μου και όχι μόνο με ιδεολογίες-μπουρδολογίες. Κρίμα γιατί πίστευα ότι ήσουν αληθινός πατριώτης. Ο αληθινός πατριώτης ή προσπαθεί να καταστείλει τα πάθη ή αν δεν μπορεί απέχει."
Από πότε γνωρίζει ο εν λόγω κύριος την πίστη μου;
Πότε τού εξομολογήθηκα χωρίς να το γνωρίζω;
Από πού αντλεί την βεβαιότητα, ότι δεν προσπαθώ να καταστείλω τα πάθη, ενώ αυτός τα έχει δήθεν "κατατροπώσει";
Από πότε αποτελεί η πίστις ενός ανθρώπου μέτρο συγκρίσεως με την πίστη ενός άλλου, ώστε ο δεύτερος να καθίσταται αποδεκτός ή απορριπταίος ως προσωπικότης;
Η πίστις είναι κάτι πολύ προσωπικό. Από την στιγμή που αυτή αναχθεί σε υποδεκάμετρο δόγματος για να κρίνουμε τελεσίδικα τους άλλους, παύει αυτή να έχει την παραμικρή σχέση με υπερβατική βεβαιότητα, με υπαρκτική αναζήτηση, με κατάνυξη έμπροσθεν τού Θείου, με πρακτική πνευματικής ανυψώσεως, με ανιδιοτελή αυτοπροσφορά για την σωτηρία τού σύμπαντος κόσμου.
Τέτοιες αντιλήψεις συνιστούν παθολογική νεύρωση και ευτελίζουν τα ιερά και τα όσια.
Κόψτε το κυνήγι μαγισών με βάση την απόδοση ταμπέλας τού "απίστου", διότι αυτό συνιστά πνευματικό φασισμό.
Φιλαράκι, συνεχίζεις να γέρνεις έντονα όλο και περισσότερο προς την μεριά τού στόκου. Σύνελθε, διότι βλέπω σε λίγο να σού πετάνε ντομάτες στα πανιγύρια.
Και πριν μού αποδώσεις "μπουρδολογίες", κατανόησε, ότι είσαι πολύ μπούρδας ο ίδιος.
Συνέχεια

Διότι δεν με γνωρίζεις, δεν γνωρίζεις το παρελθόν μου και άρα δεν είσαι σε θέση να κρίνεις κατά πόσο αγωνίζομαι ενάντια σε προαιώνιους εχθρούς, που πολεμάνε το πνεύμα, κοκοβιέ, που μετατρέπεις την πίστη σε ιδιοκτησιακό μπρελόκ και νευρωτικό ρόπαλο, για να κατισχύσεις εναντίον ανεμόμυλων.
Στα σχόλια ούτε σε προκάλεσα, ούτε σε προσέβαλα. Άρα πού αποσκοπείς;

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Λυπάμαι πολύ για την διαμάχη που εκφράζεται στα δυο προηγούμενα σχόλια.
Θα τα προτιμούσα να τα είχα σβήσει τελείως.
Αυτό όμως δεν είναι ορθό, έστω κι αν στενοχώρησα τον καλό μου φίλο.
Αφ' ενός ωφείλω να εξαλουθώ να φέρω την ευθύνη όσων έγραψα, αφ' εταίρου δυστυχώς scripta manem.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αγαπητέ μποτίλια, καλώς ή κακώς, εγώ δεν θεωρώ ότι πρέπει να δείχνουμε μακροθυμία σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι έχουμε το ελεύθερο να καταδικάζουμε.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πρόκειται να εξελιχθούν ποτέ, σύμφωνα με τα δικά μου μέτρα και σταθμά.
Ακόμα όμως και στην περίπτωση να συμβεί το αντίθετο μέσα από κάποια απροσδιόριστη για εμένα διεργασία, αυτό δεν σημαίνει ότι θα του επιτρέπω, και όχι θα του συγχωρώ, την οποιαδήποτε ενόχληση προβάλλει, θέλοντας όχι να διαλεχθεί και να νουθετήσει, αλλά είτε να δαιμονοποιήσει μία συζήτηση είτε να παρουσιασθεί ως αυθεντία.
Δίνω μεγάλη σημασία στον χαρακτήρα του ανθρώπου, και προσπαθώ να τον ψηλαφήσω μέσα από τον λόγο του, την συμπεριφορά του και την εν γένει στάση του.
Στην διάρκεια της παρουσίας μου στο διαδίκτυο, έμαθα (;) αρκετά πράγματα που έχουν να κάνουν με την εξ’ αποστάσεως κρίση των ανθρώπων, μέσα μόνον από την ανταλλαγή γραπτού λόγου.
Πάντα, διατύπωνα την ανάγκη, για συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο.
Όποτε αυτό το πέτυχα, έβγαλα πολύτιμα συμπεράσματα.
Ο προφορικός με τον γραπτό λόγο, εμπεριέχουν μεγάλη ανισότητα μεταξύ τους, ώστε να είσαι σε θέση να δημιουργήσεις μία πληρέστερη εικόνα για τον άλλον απουσία κάποιου εκ των δύο.
Και αυτό το διαπιστώνω από τον ίδιο μου τον εαυτό.
Ο χρόνος που έχει κάποιος για να αποτυπώσει την σκέψη του σε γραπτό λόγο, δίνει πολλά περιθώρια ωραιοποίησης, αναλόγως του θέματος.
Λείπει όμως η έκφραση, ο ρυθμός, η ένταση και ο τονισμός.
Ως διαχειριστής ιστολογίου, πέρασα όλες τις παιδικές ασθένειες, αλλά ευτυχώς τα αντισώματα λειτούργησαν.

Όταν όμως διαβάζω μεταξύ άλλων, προτροπές τύπου «Εμείς περιμένουμε να πυκνώσουν οι γραμμές αμύνης μας, από όσον το δυνατό περισσότερους πεπλανημένους και προσευχόμαστε για αυτό.
Ελάτε μαζί μας, δείτε το ψέμμα. Ξεπεράστε τις αγκυλώσεις σας», ως επιστέγασμα κατεβατών, τότε μου έρχονται στον νου οι ιεραπόστολοι που στέλνονταν στις αποικίες των «αγρίων» για να τους ελευθερώσουν από τους δαίμονές τους, σε με πιο σύγχρονη μορφή, όπου οι ιθαγενείς είναι οι αναγνώστες η ζούγκλα είναι το διαδίκτυο και τα τοτέμ είναι τα πληκτρολόγια.

Αυτά τα ολίγα και ζητώ την κατανόηση τους, για την τυχόν ρηχότητα της σκέψης μου.

Ανώνυμος είπε...

Δύο εβδομάδες βρίσκω κι εγώ να αρρωστήσω με 40 πυρετό κουκουλωμένος στο κρεββάτι και όταν επιστρέφω βρίσκω τα απομεινάρια πολεμικής επιχείρησης!

Δεν θέλω να ρίξω (κι άλλο) λάδι στην φωτιά γι' αυτό θέλω να αρκεστώ σε μερικές παρατηρήσεις:

- Ελπίζω να έχετε την αντικειμενικότητα πως αν δείτε όλοι σας όλη την κουβέντα από την αρχή να δείτε πως δεν έχετε ο καθένας σας το απόλυτο δίκιο, αλλά έχει ο καθένας και ένα κομμάτι. Είναι σημαντικό αυτό για κατανόηση πολλών πραγμάτων.
- Ελπίζω να κατανοήσατε πως υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ρήγμα μέσα στην ελληνική κοινωνία (προφανώς στο «ελληνική κοινωνία» βάζω μέσα και έλληνες του εξωτερικού), το οποίο οφείλεται στο φοβερό «δεξιός»-«αριστερός» και τις νόρμες που επιβάλλονται από αυτά τα στεγανά. Δεν είναι ανάγκη πιστεύω να εξηγήσω το ποιοι εφήυραν αυτό το ρήγμα εξ αρχής και το αν η «πρόοδος» που έχει επιφερθεί γενικότερα από αμφότερα τα στρατόπεδα μας φέρνει κάθε χρόνο και χειρότερα ή αν πρόκειται πράγματι για πραγματική πρόοδο και καλυτερεύουν τα πράγματα.
- Ελπίζω να βλέπετε από μόνοι σας το η «παλιά εποχή» και η «νέα εποχή» δεν έχουν και μεγάλη διαφορά σε επίπεδα βίας. Απλά η νέα εποχή παριστάνει πως φέρνει την αγάπη και την ανεκτικότητα αλλά οι άνθρωποι παραμένουν οι ίδιοι (ναι, περιμένετε από τον διαλεκτικό υλισμό και τον σφαγέα Τρότσκυ να σας δείξουν τον δρόμο προς την αγάπη, τι άλλο μετά, θα αγκαλιαστούμε με το «Ο Αγών μου»;). Οι διενέξεις και οι τσακωμοί μεταξύ των ανθρώπων παραμένουν και βέβαια μην ξεχνάμε τους πολέμους που έχουν γίνει από το 1989 (από το 1870 ουσιαστικά, αλλά ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες γιατί θα εκτροχιαστεί η συζήτηση) μέχρι σήμερα για την επιβολή της νέας εποχής. Μην το παίζουμε αθώοι και αφελείς. Η νέα εποχή τα ίδια σκατά είναι με νέα ταμπέλα, απλά χρειάζεται να γίνουμε χυλός για να επιστρέψουμε στο στάτους των αυτοκρατοριών, με άλλους διοικούντες όμως.

Ήξερα από το καλοκαίρι πως θα έγραφα ένα άρθρο πολύ σχετικό με αυτήν την κατάσταση στην οποία περιήλθατε, αλλά δεν ήξερα τι συμπεράσματα θα μπορούσα να βγάλω από αυτό. Και βέβαια αυτό εχει απόλυτη σχέση με το αν η νέα εποχή θα είναι (και αν θα μπορούσε ποτέ) πράγματι να φέρει μια καινούργια ιδεολογία αγάπης και αρμονικής συγκατοίκησης σε αυτό το κομμάτι βράχου στο διάστημα που όλοι μας μοιραζόμαστε. Έψαχνα για κάποιον επίλογο με κάποιο φως στο τούνελ, κάποιο αχτίδα ελπίδας. Πραγματικά με προβλημάτιζε και ακόμα με προβληματίζει. Μου φαίνεται αφού τελειώσω την μετάφραση της «ακτινογραφίας της επανάστασης» θα το γράψω και ας βγει ό,τι θέλει στα συμπεράσματα. Ο τίτλος θα είναι (δεν τον βάζω ολόκληρο για τους γκουγκλόσοφους, να κάνουν ένα γκουγκλ και μου το παίζουν έξυπνοι μετά λες και βγήκαν με διδακτορικό στον τομέα) «Ο νόμος του Ν...». Απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον για μέσα Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου βλέπω να το γράφω. Μποτίλια είσαι καλοδεχούμενος να το σχολιάσεις γιατί ο συγκεκριμένος νόμος είναι αποδεδειγμένος, αμείλικτος και αλλάζει πολύ τα πράγματα. Ίσως μπορείς εσύ να δεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Ίσως να κοιτάζω περισσότερο την πραγματιστική πλευρά των πραγμάτων απ' ό,τι θα έπρεπε, τι να πω. Δεν είναι καθόλου σύμπτωση το ότι δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό.

Χαιρετώ κι ελπίζω να μην έφερα ντεπόζιτο βενζίνης σε δασική πυρκαγιά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μποτίλια

Επιτρέψτε μου μιά μικρή καθυστέρηση μέχρι αύριο το πρωί για τα υποσχεθέντα.

κε ΚΔ

Μετά και την δική σας διόρθωση, νομίζω είμαστε έτοιμοι. Απλά σας επισημαίνω ότι με την υιοθέτηση (αρχίσατε άλλωστε) μιάς τέτοιας γλώσσας, θα δείτε και θα νιώσετε αλλιώς.

Λίγη Υπομονή και θα σας ειπώ για όλες τις απορίες σας αρκετά, πριν σας φερθώ με απίστευτη σκληρότητα, αφού δεν θα δευτερολογήσω ούτε θα μπω σε διάλογο, εφόσον αυτό είναι αναπόφευκτον εκ του θελήματός σας.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Κ.Δ.

Αγαπητέ μου φίλε,
θα ξεκινήσω από το τέλος τών γραφόμενων σου.
Το μέιλ έρχεται μετά χαράς στα πλαίσια που έχει θέσει σε κίνηση η συγχρονικότης.
Σχετικά με τα ερωτήματα που έθεσες:
Αυτά είναι περισσότερα και λίαν σημαντικά. Ως εκ τούτου, μια απάντηση δεν χωράει στα σχόλια.
Δεν υποτιμώ διόλου τον κόπο που προϋποθέτει η διατύπωση ευστόχων ερωτημάτων. Η εύστοχη διατύπωση ερωτημάτων αποτελεί την καλύτερη αφετηρία στην εξεύρεση των απαντήσεων. Όμως η διατύπωση τής απάντησης απαιτεί περισσότερο χώρο στην οθόνη, από ότι η διατύπωση των ερωτημάτων.
Το σχόλιο του φίλου Colaphus που προηγείται, μού παρείχε το έναυσμα να δώσω συνέχεια με την μορφή αναρτήσεων που πρόκειται να ακολουθήσουν σχετικά με το αυτομαστίγωμα τού εμφυλίου. Θα μού επιτρέψεις λοιπόν να προσπαθήσω να διαμορφώσω την απάντηση στα ερωτήματα που θέτεις εκεί, λόγω της επιδιωκόμενης έκτασης.
Αυτό το οποίο μπορώ να διευκρινίσω από τα πριν, είναι ότι δεν διαθέτω ολοκληρωμένες απαντήσεις στα ερωτήματά που θέτεις και ακόμη λιγότερο ακριβείς. Εάν συνέβαινε αυτό δεν θα ήμουν αναζητητής, αλλά επαΐων. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι βρίσκομαι στο ξεκίνημα τής έρευνας που μού αναλογεί. Θεωρώ, ότι διαθέτω κάποια χρήσιμα πράγματα, στα οποία ευχαρίστως μετά την προτροπή σου θα αναφερθώ στο άμεσο μέλλον.

Κ.Δ είπε...

@Ανώνυμος
Καλά δε σχολιάζω άστο, είναι φαιδρό…
Ούτε τους όρους του παιχνιδιού σχολιάζω…
Αλλά θα σε παρακολουθήσω μόνο και μόνο…

... για μην αποδειχθεί στο τέλος myfriend, ότι εγώ προστατεύω την βασίλισσα σου...


@Μποτίλιας
Φίλε μου τα ερωτήματα μου έγιναν για να αποτελέσουν έναυσμα προβληματισμού και όχι για να λύσουμε το κυπριακό εν μία νυκτί.
Ορθώς τα μεταθέτεις αν θες. Απλά κάποια από αυτά έπρεπε να διατυπωθούν γιατί αλλιώς οδεύουμαι τουμπουρλουκηδόν βάσει εντυπώσεων που σχηματίζονται και στη περιοχή σχολίων.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Colaphus

Σού εύχομαι καλή ανάρρωση και καλή πρόσβαση σε προσεγμένη διατροφή, κίνηση σε καθαρό αέρα και χαλκάρωση.
Όπως ορθά διαπιστώνεις, το θέμα το οποίο πραγματεύεται η ανάρτηση και τα σχόλια που ακολούθησαν κατ;αδεικνύει, ότι αυτό δεν είναι απλώς υπαρκτό, αλλά και λίαν επίκαιρο. Επί πλέον κατέστη εμφανές, ότι δεν είμαστε εις θέση να το επισκοπούμε, ως άμεσα ενεχόμενοι.
Κατά συνέπεια δεν μάς μένει άλλη δυνατότητα από το να επιμείνουμε σε αυτό, στα πλαίσια τής προσπάθειας να επιτύχουμε κάποια αμοιβαία αυτοΐαση, εάν αυτό καταστεί να δυνατόν.
Καλύπτοντας τις αδυναμίες μας δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε κάποια πρόοδο. Καθιστώντας αυτές αντιληπτές και βγάζοντάς τες στην επιφάνεια, ίσως υποχρεωθούμε να τις χειριστούμε. Αυτό θα το δείξει η πορεία.
Με το θέμα των Πρωτοκόλλων τού Ρακόφσκυ, που πραγματεύεσαι αυτήν την στιγμή στην σελίδα σου, έτυχε να ασχοληθώ πριν είκοσι περίπου χρόνια. Πριν τέσσερα χρόνια τα ξαναδιάβασα. Ακόμη όμως δεν είμαι σε θέση να διαμορφώσω μια αποτίμησή τους, διότι αυτό προϋποθέτει συγκριτική μελέτη με άλλα, που ακόμη δεν εχω ολοκληρώσει. Αναμφίβολα πρόκειται για πολύ ενδιαφέρον κείμενο και η ενεργητική παρουσιασή τους που προβαίνεις είναι θετικότατη.
Η αντιπαραβολή τού όρου "νέα τάξη" προς την "παλιά" με βρίσκει αντίθετο και θεωρώ, ότι αυτή αποπροσανατολίζει. Η "νέα τάξη" συνιστά όρολογία αυτών που την εφηύραν ως πολιτικό σλόγκαν και η αντιπαραβολή στην όποια "παλαιότερη τάξη" ή υιοθετεί την ορολογία τους ή αποχρωματίζει τούς όρους, αναλόγως που τοποθετείται εκάστοτε η έμφαση. Επειδή αποδίδω ιδιαίτερη σημασία στην σημειολογία των λέξων, προσέχω πως χειρίζομαι τους όρους, οι οποίοι έντεχνα και σκόπιμα προωθούνται από καποια κυκλώματα. Μια εκτενέστερη αναφορά όμως δεν είναι δυνατόν να γίνει εδώ και τώρα.
Με παρόμοιο τρόπο όπως εσύ κάνει χρήση αυτών των όρων και ο φίλος Κ.Δ. Κρατάω τα σχετικά αυτών των αναφορών σε αυτό ως ερέθισμα για μελλοντικές αναρτήσεις.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ανώνυμος

Αγαπητέ κύριε Ανώνυμε:
Αναγνωρίζω το θεμιτό δικαίωμά σας στην επιλογή της σκληρότητος που θέλετε να επιλέγετε. Μετά από την σκληρότατη - για τα δικά μου μέτρα - αντιμετώπιση που δεχθήκατε από εμένα, η αμοιβαιότητα των μέσων σάς παρέχει κάθε δικαίωμα σε αυτήν την επιλογή.
Προσωπικά θα εκτιμούσα περισσότερο μια σκληρή αντιμετώπιση από την εκδήλωση εκτίμησης, χωρίς να αμφισβητώ διόλου την εκτίμησή σας.
Η σύγκρουση προϋποθέτει την ανεύρεση των συγκρουόμενων μερών στο πεδίο που αυτή εκδηλώνεται. Και αυτή η συνεύρεση είναι κατ' εμέ πιο προσοδοφόρα από το κατ' ιδίαν περιχαράκωμα.
Έδωσα, θα δεχθώ κι όλας. Αυτό αποτελεί κανόνα στην ζωή. Και ευχαρίσως δεσμεύομαι να αναρτήσω ότι επιθυμείτε. Ώστε να υφίσταται ισότητα των παρεχόμενων μέσων.
Έχετε κάθε δικαίωμα να τοποθετηθείτε σε ότι επιθυμείτε, όπως επιθυμείτε και αυτό να προβληθεί με τον τρόπο που εσείς επιλέγετε με βαση τις εδώ δυνατότες.
Εφαρμόζω σκληρότητα και αποδέχομαι σκληρότητα. Όμως αυτός ο ιστοχώρος δεν είναι τσιφλίκι κανενός και παρέχει ίσες ευκαιρίες αντιπαράθεσης, ειδικά σε περιπτώσεις που αυτή οξύνεται, στα πλαίσια βέβαια τής αποδοχής, ότι υπάρχει κάποιος διαχειριστής και ότι πρόκειται προσωπικό ιστολόγιο.
Κοπιάστε, να μάς καταμαρτυρήσετε και εσείς όσα θεωρείτε εδώ μεμπτά.

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ είπε...

ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
ΠΑΡ' ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΓΝΩΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠeΡΑΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟ ΕΞΗΣ (ΕΦ' ΟΣΟΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ) ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΡΘΡΟ-ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ-ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΗ-LINK ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
s-spyropoulos@pa-sy-a.gr
ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ - [ΠΑ.ΣΥ.Α.]
http://www.pa-sy-a.gr/
syndesmos@pa-sy-a.gr

ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΜΕΤΩΡ είπε...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00002 ] [ 2009.10.24 24:00 ]

ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΕΟΥΣΑ ΝΟΜΙΚΗ ΤΕΡΑΤΟΓΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΒΙΑΙΩΣ ΔΕΚΑΤΡΙΑ (13) ΝΟΜΙΚΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΙΣΑΝΔΡΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΚΟΥ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΟΡΦΗΣ Ή ΤΡΙΠΡΟΣΩΠΗΣ ΕΝΤΟΜΟΕΙΔΟΥΣ ΕΚΑΤΑΙΑΣ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΦΙΓΟΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΠΑΥΣΗ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ ΠΑΥΣΗ ΤΕΧΝΟΓΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΓΟΝΙΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

http://nemetwr.pa-sy-a.gr/2009/10/24/24-00/pa-sy-a_nemetwr_2009-10-24_24-00.htm

ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΣΕΥΣ είπε...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00003 ] [ 2010.02.17 00:00 ]

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ

http://perseus.pa-sy-a.gr/2010/02/17/00-00/pa-sy-a_perseus_2010-02-17_00-00.htm

ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ είπε...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00003 ] [ 2006.07.07 12:00 ]

"ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ" - [ΠΑ.ΣΥ.Α.] - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΙΔΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

http://syndesmos.pa-sy-a.gr/2006/07/07/12-00/pa-sy-a_syndesmos_2006-07-07_12-00.htm#plohghsh_05

Ανώνυμος είπε...

μποτιλια δες αυτο http://www.youtube.com/watch?v=wcsE9kJJ1qk καλα ξυπνητουρια στην νέα τάξη κονομας η οποια δεν ειναι ουτε δεξια ουτε αριστερη

Ανώνυμος είπε...

ΙΛΛΟΥΜΙ-ΝΑΤΗ-ΝΑΤΗ ΠΕΤΙΕΤΑΙ!!

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Είστε ανά πάσα στιγμή λίαν ευπρόσδεκτος.
Γνωρίζω τα ιστολόγιά σας, έχω μελετήσει επανειλημμένως κειμενά σας και στηρίζω τις βασικές σας κατευθύνσεις.
Ο χώρος των σχολίων εδώ είναι ευχαρίστως στην διάθεσή σας, όπως και στην διάθεση καθενός.
Επειδή εκτιμώ κάθε φιλότιμη διάθεση, για να μη κκοπιάζετε συνεχώς, ευχαρίστως να συμπεριλλάβω ένα από τα ιστολόγιά σας στούς εδώ συνδέσμους. Εάν θέλετε ενημερώστε με πιο από όλα επιθυμείτε να συμεριληφθεί. Πέραν αυτού, φυσικά μπορείτε να προβάλλετε και στα σχόλια ταυτοχρόνως, ότι κρίνετε σκόπιμο.
Είναι χαρά μου που επισκεφθήκατε αυτήν την σελίδα και σας ευχαριστώ θερμά για την προσοχή που τής αποδίδετε.
Πέραν αυτού, εάν προσέξετε τούς συνδέσμους εδώ, θα δείτε ότι συμπεριλαμβάνονται ιστολόγια, που πρόσκεινται από το ΚΚΕ μέχρι την Χρυσή Αυγή. Είμαι υπέρ τής πολυφωνίας και εκτιμώ την εκάστοτε συγκεκριμένη εκφορά τού λόγου, πέρα από παραταξιακές περιχαράξεις.
Την συχνή θεματική συνάφεια, την οποίαν διαπιστώσατε μεταξύ των ιστολογίων σας και τού παρόντος ιστολογίου, μπορώ ανέτως να πιστοποιήσω και εγώ.
Σας εύχομαι καλή δύναμη, πολλές φορές διαβάζοντας κείμενά σας πόνεσα και εύχομαι το Πνεύμα και η Συνείδησις να βοηθήσουν την κοινωνία, φωτίζοντες και τα δυο φύλα που την αποτελούν, αυτά να συνετισθούν και να κοπιάσουν αμοιβαίως για την εξυγείανσή της από την διαβρωτική προκτική των εχθρών της, κυρίως προς όφελος των νέων ανθρώπων.
Εάν επιθυμείτε κάποιαν άλλη συγκεκριμένη συμπαράσταση, βρίσκομαι στην διάθεσή σας.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ανώνυμος (IΛΛΟΥΜΙ-ΝΑΤΗ)

Μεγάλε, εάν πρόσθετες μερικές αράδες ακόμη, θα συνέγραφες άσμα.
Άμα ολοκληρώσεις την προσπάθεια, στείλε τη εδώ, μήπως μπορέσουμε να μελοποιήσουμε το αποτέλεσμα και φτιάξουμε βίντεο.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ανώνυμος

Ευχαριστώ για την αποστολή τού συνδέσμου τού βίντεο. Νομίζω ότι αυτό ειναι κατάλληλο, για να ενσωματωθεί σε προσεχή ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Άσματα μου θέλετε? Πάρτε τα!

"Απόπειρα δολοφονίας ηγέτη τουρκόφιλου κόμματος μπροστά στην κάμερα!"

http://www.onalert.gr/stories/apopira-dolofonias-camera-komma-bulgaria

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lfTnp39Xxw0

'In Girum Immus Nocte, Et Consumimur Igni'. Σύντομα η φωτιά θα κυκλώσει τον 'σκορπιό' από παντού! Τότε οι 'δαίμονες' θα έχουν μείνει με μια μόνο επιλογή - την γνωστή!

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ http://www.pa-sy-a.gr/ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ

Ο ΤΟΜΕΑΣ Ή ΜΑΛΛΟΝ Ο ΕΠΙΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΤΟΜΕΑΣ "ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ" ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΣΟΥ


Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ "ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ" ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ:
http://enhmerwths-pa-sy-a.blogspot.gr/

ΕΝΩ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ:
http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/


ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ LINK ΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΓΝΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΙΑΝΟΗΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ Ή ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
s-spyropoulos@pa-sy-a.gr

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μποτίλια

Επιτρέψατέ μου εκ νέου μια μικρή καθυστέρηση. Η σκληρότητα δεν θα είναι προς εσάς προς Θεού, αλλά προς τον κο ΚΔ, διότι είναι το τίμημα των επιταγών του, ήτοι των ερωτημάτων του τα οποία παρόλες τις διάσπαρτες κλείδες θα πρέπει τελικώς να επιλύσει μόνος του.

κε ΚΔ

Προφανώς αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε το τι σημαίνει ελκυστής.

Αν δε το δείτε εκ της αθέατης πλευράς θα κατανοήσετε, ότι είστε ο ''ηθικός αυτουργός''.

Ανώνυμος είπε...

Από 'Οδός Αβύσσου Αρ. 0'

Δύο οι μπόμπες κ σήμερα...

Έκρηξη στο Mall του Αμαρουσίου - Πληροφορίες για δύο ελαφρά τραυματίες

http://gr.news.yahoo.com/%CE%AD%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-mall-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-090600128.html

- Ηξεραν για το θησαυρό στο υπέδαφος μας και έκαναν τον... Κινέζο! (Α ρε COOPER, εσύ κι η σύμβαση σου!)

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B7%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-082654550.html

Κ.Δ είπε...

@Ανώνυμος

Τα του ελκυστή είναι γνωστά και αμφίδρομα από μακριά εποχή,
για να δίνουμε και στον καίσαρα αυτά που ανήκουν στον Ιούλιο, κε Ανώνυμε


Μόνον μη μου αγχώνεστε, και μην αγχώνεται και τον Μποτίλια μου

@Μποτίλια
θα απαντήσω σύντομα στα μέλια και στα σιρόπια

Καλό βραδάκι σε όλους...

Ανώνυμος είπε...

Άσματος συνέχεια...

ΝΑΤΗ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΞΑΡΧΗΣ
ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ Η ΜΑΛΑΠΕΡΔΑ
ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΑΛΝΤΕΜΠΑΡΑΝ ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ
ΒΟΣΚΟΥΝΕ ΣΑΜΙΑΜΙΘΙΑ
ΝΑ ΧΑ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΥΡΑΥΛΑΚΙ
ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΩΕΙ Η ΟΘΟΝΗ
ΜΕ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΚΟΥΟΥΔΑΑΑ!

Πάρτε τα άρρωστοι!

Ο ΄Άλκης Στέας'

Κ.Δ είπε...

Αχαχαχαχα, τα νεφρά μας



Ο μποτίλιας τώρα υποχρεούται να μελοποιήσει αυτό έπος, το υποσχέθηκε

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ είπε...

@ Φίλατον Μποτίλια
Τώρα μόλις διάβασα την παρούσα ανάρτηση και θα την αναδημοσιεύσω άυριο το πρωί...πολύ ενδιαφέρουσα καθως και τα σχόλια.

@ όλους

Ξεχνάμε την κοινή λογική...τον Έλληνα λόγο, τον ορθολογισμό, παρασυρόμαστε από εικονικές έχθρες και ιδεολογικές διαφορές. παρασυρόρμαστε από του λατινικούς ΙΣΜΟΥΣ πράττοντας μη λογικά και μη ελληνικά.
Η συμβουλή του μποτίλια σε περυσινό άρθρο ισχύει : ΑΤΑΡΑΞΙΑ

Σ ενδεχόμενο εμφύλιο θα διαλέξω τον τρίτο δρόμο, την ουδετερότητα και ίσως ακόμα και την αποχή καθότι ήδη σκέφτομαι την μετανάστευση.

ΥΓ ούτως ή άλλως αυτό το ανθελληνικό κράτος είναι πολύ διεφθαρμένο για να υπάρχει...αλλά και μεγάλη μεροίδα των αυτοαποκαλούμενων "ΕΛΛΗΝΩΝ"...

Εσένα τη Νέμεση καλώ,
τη βασίλισσα την πανίσχυρη,
μέσω της οποίας αποκαλύπτονται οι πράξεις των θνητών ανθρώπων,
την αιώνια, την αξιοσέβαστη, με την απεριόριστη όραση,
εκείνη που αγαλιάζει με το ορθό και το δίκαιο
[...]σε κάθε θνητό είναι γνωστή η επιρροή σου,
και οι άνθρωποι βογγούν πίσω από τα δίκαια δεσμά σου,
γιατί κάθε σκέψη καλά κρυμμένη στο μυαλό,
ξεκάθαρα αποκαλύπτεται στη θέα σου.
[...] Έλα ευλογημένη και ιερή Θεά, εισάκουσε την προσευχή μου,
και βάλε στη φροντίδα σου τη ζωή του πιστού σου,
την αγαθοεργή σου βοήθεια δώσε στην ώρα της ανάγκης,
και άφθονη ισχύ στη δύναμη της λογικής,
τις σκέψεις τις ασεβείς, τις αλαζονικές και τις χαμερπείς διώξε μακριά.
–Ορφικός Ύμνος 61 στην Νέμεσι

Κ.Δ είπε...

@Αόρατος
Εύστοχες οι σημειώσεις σου

@Ανώνυμος
Αν δεν είσαι έτοιμος για στρατηγικές τοποθετήσεις, προτείνω συγκράτηση ραπίσματος και κατακλυσμού, ώστε να επανέλθω με τελετουργικό υλικό που κάνει τις πρίζες καρφιά. Εκεί μετά μαλώνουμε (στρατηγικώς... χεχε). Αν πάλι θες να δώσεις απαντήσεις για όσα προαναφέρθηκαν ...is your choice

@Μποτίλιας
Τώρα Μποτ επιλέγεις: Ή με βάζεις ως συνεργάτη, ή θα κάνω ανοιχτές επιστολές

φιλούθκια και καλημέρες σε όλους

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ AORATOS

Φίλτατε, σε ευχαριστώ για την μόνιμη στήριξη και μη την προβολή αναρτήσεων.
Στο ζήτημα της ΑΤΑΡΑΞΙΑΣ θα χερειαστεί να επανέλθω πολύ σύντομα, για να εκθέσω τον τρόπο που αυτή είναι σκόπιμο να συνδυαστεί με την εγρήγορση και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο επόμενο μέλλον.


@ Δ.Κ.

Είσαι ως συνεργάτης αυτού τού ιστολογίου ανά πάσα στιγμή ευπρόσδεκτος. Στείλε με mail πρόσκληση τής Google για να την επικυρώσω.

Το αυτό ισχύει για τούς φίλους Hell Combatand, ΑΟΡΑΤΟS και Little Fighter.
Πέραν αυτού όποιος επιθυμεί να αναρτηθεί κάποιο συγκεκριμένο κείμενό του εδώ, μπορεί επισης να απευθύνεται με mail.

HellCombatant είπε...

Μιας κ επικαλεστήκατε το όνομα μου πολλάκις στα σχόλια, οφείλω να προσθέσω τα δέοντα.

Πριν οτιδήποτε άλλο, οποιοσδήποτε επικαλείται το 'ξεπέρασμα' δυαρχιών, αριστερών κ δεξιών, κλπ, οφείλει να έχει μια απάντηση κ στα κάτωθι.

α) Είναι η φτώχεια αποδεκτή στο μοντέλο κοινωνίας που έχουν στο νου τους? Προσέξτε, δεν λέω η ολιγάρκεια οποιασδήποτε μορφής, αλλά η σκέτη, ξεκάθαρη φτώχεια!

β) Είναι ο φτωχός υπεύθυνος της μοίρας του?

γ) Είναι η 'φιλανθρωπία' ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος της φτώχειας?

δ) Είναι δυνατόν να εξαλειφθεί ποτέ η φτώχεια σε ένα σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο?

Να απαντήσετε πρώτα σαφώς σε αυτά, σε όποιο πλαίσιο θέλετε κ μετά βλέπουμε. Αλλά αν όμως οποιοσδήποτε πατριώτης, 'δεξιός' η 'αριστερός' δεν έχει τίποτε να πει γι αυτό το θέμα, τότε όπως είπε κ ένας παλιότερος, "κουβαλά ένα πτώμα στο στόμα του"!

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ είπε...

@hellcombatant

Πολύ σωστά το θέττεις.
α) η φτωχεια δεν ειναι αποδεκτή
β)ο φτωχός προφανώς πρέπει ν αλλάξει τη μοίρα του, και η κοινωνία να είναι αρωγός του.
γ)σαφέστατα όχι
δ)προφανώς όχι

ωστόσο αν η απλή λογική που διέκρινε σε μεγάλο βαθμό τους αρχαίους προγόνους μας επικρατήσει τότε όλα τα παραπάνω μπορουν να επιλυθουν.
Η έννοια - αξία της δικαιοσύνης, η αρετή, η αξιοκρατία, η ισονομία, η αλληλεγγυη, η αγαπη για την πτρίδα...και πολλές άλλες εννοιες αυτονόητες που σημερα έχουν χάσει το νόημα τους και έχουν ευτελιστεί.
Τελικά είμαστε υπερβολικά ρομαντικοί ;;;

Ανώνυμος είπε...

υπαρχει λυση για την φτωχεια και οι σιονιστες την απετρεψαν, οταν ο τεσλα την προτεινε η τζει πι μοργκαν τον ελιωσε, φανταστειτε εναν πλανητη με ελευθερη ενεργεια και με ρεπλικειτορς αλα σταρ τρεκ που παραγουν οτι φαγητο επιθυμεις... υπαρχει πεινα και φτωχεια τοτε;...