19 Οκτωβρίου, 2012

Τα τωρινά μας βάσανα - γιατί;

ρχονται σαν αστραπή... οι καλές ιδέες!

Ξέρετε γιατί περνάμε ως λαός, όσα βάσανα περνάμε;

Πολλές οι απαντήσεις, αλλά θα μου επιτρέψετε να σας παρουσιάσω τη μόνη σωστή:

Γιά να βρούμε τη λύση στο δράμα!

Είναι όπως στα βιντεοπαιχνίδια: Όποιος-α τελειώσει την παρούσα "πίστα", τότε και μόνον τότε μπορεί να περάσει στην επόμενη. Οι υπόλοιποι-ες θα συνεχίσουν να τρώνε τα μούτρα τους στην ίδια "πίστα", και θα χάνουν νομίσματα.

Τί ψαχνόμαστε, επομένως (ως παρέα γραφιάδων κι αναγνωστικού κοινού), γιά την -σε κάποιο μέλλον- κατεδάφιση του "Μάτριξ" και λοιπά ουρανοϋψιπετή, τη στιγμή που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις τωρινές / παρούσες θανάσιμες, γενοκτονικές παγίδες των προδοτών πολιτικών;

Οπότε:
  • Καθορίζουμε στόχους.
  • Βρίσκουμε τον τρόπο / τους τρόπους να τους πετύχουμε.
Άμεσα.

Κατ' εμένα, τρείς είναι οι στόχοι προς αμεσώτατη επίτευξη: (α) χρήμα, (β) ελεύθερος χρόνος, (γ) ελευθερία κινήσεων. Αλλά να μη σας παίρνω στο λαιμό μου.

Ακούω τις ιδέες σας.



Υγ 1: Αρκετά πιά με τις απεργίες και τις πορείες και τα βρισίδια στο Διαδίκτυο! Τέλος αυτά! Δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνον παρατείνουν την παραμονή μας στον βούρκο.
Εδώ και τώρα, λοιπόν, πρακτικές λύσεις να ξεφύγουμε! Υπάρχουν; Μπορείτε να τις φανταστείτε; Μπορείτε να τις προτείνετε;

Υγ 2: Διαφωνώ όσο δεν πάει με την άποψη ότι είμαστε συνδεδεμένοι με το κάρμα της χώρας μας, θέλουμε-δε θέλουμε. (Άρα -και με το συμπάθειο-, τον ήπιαμε εξ ορισμού.) Είμαστε, όσο είναι και οι πολιτικοί που -ως λέγεται- φρόντισαν ν' αγοράσουν βίλλες κατά Φλόριντα μεριά, γιά να ροκανίσουν με την ησυχία τους τα κλεψιμέϊκα.
Μόνον αν κάτσουμε και δεχθούμε εθελουσίως βαρύ φορτίο μοίρας, θα την πατήσουμε. Εγώ προσωπικά (έχων και τη συνείδησή μου ήσυχη) δεν το δέχομαι - και δεμπάνα διαφωνούν ολόκληρες ταξιαρχίες αγγέλων εις τους ουρανούς!

Υγ 3: Μην παιδεύεστε να βρείτε λύσεις γιά όλους. Δεν ισχύουν - και δεν θα γίνουν δεκτές. Καθ' ό, τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς. Διότι, ο ηλίθιος δεν πρόκειται ξαφνικά να γίνει έξυπνος. Όταν ξαναστρώσει η κατάσταση, θα πάει τρέχοντας και θα ξαναψηφίσει αυτούς που πάντα ψήφιζε: τους καταστροφείς, δηλαδή.
Αφήστε τον ηλίθιο να πάει στον αγύριστο! Δεν τον χρειαζόμαστε.

(Όσοι-ες θέλετε να εκπέμψετε κύματα αγάπης στους δυστυχείς συνανθρώπους μας, κτλ, εντάξει - και δεν μου πέφτει λόγος. Προσωπικά, έχω σοβαρώτερες ασχολίες.)

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είχα κάνει μία ερώτηση η οποία είναι ουσιαστικά της ίδιας φύσεως 2-3 άρθρα προηγουμένως.

Είμαι περίεργος να ακούσω και τις υπόλοιπες απόψεις του δικτύου.

Ανώνυμος είπε...

Δύο είναι τα σενάρια παιχταράδες μου:Ή βάρυνε επικίνδυνα ο βράχος που λέγεται ΓΗ από κάθε καρυδιάς καρύδι και πρέπει να ελαφρώσει Ή κλείνει ο κύκλος των αλανιών που μας ζοχαδιάζουν αιώνες τώρα.Παίζουν και τα δύο 50/50.διαλέξτε εσείς ότι νομίζετε..........

Ανώνυμος είπε...

θελετε λυση; Οτι δεν λυνεται κοβεται, μαζικη ενοπλη επιθεση στρατου-λαου στην βουλη και στα μμε, αμεση καθερεση, συλληψεις των προδοτων, δημευση περιουσιων ολων των πολιτικων των τελευταιων 40 χρονων, απεμπλοκη απο ανθελληνικες σιονιστικες ομαδες νατο κοκ, αμεση συνεργασια με πουτιν.

Ανώνυμος είπε...

Να πω κάτι.

Πρώτον. Αν αρχίσουμε και σκεφτόμαστε τεχνοκρατικά θα κάνουμε ό,τι έχει κάνει και οποιοσδήποτε τεχνοκράτης πριν από εμάς. ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ. Γιατί οι Αμερικάνοι άρχισαν να σκοτώνουν γυναικόπαιδα γνωρίζει κανείς; Γιατί ανέλαβε η RAND να δώσει λύση τεχνοκρατικά. Η λύση τους ήταν «αν σκοτώνετε περισσότερους εσείς από ό,τι αυτοί τότε θα κερδίσουμε τον πόλεμο». Και δώσε αβέρτα καψίματα χωριών και εκτελέσεις αμάχων για την πλάκα τους. Τον Ντέϊβιντ Γκαλούλα τον γνωρίζει κανείς; Ούτε η μάνα του δεν τον ξέρει στην Ελλάδα κι ας είχε άμεση εμπλοκή στον εμφύλιο. Εξαιρετικός τεχνοκράτης και θεωρείται εξπέρ σε θέματα αντι-ανταρσίας. Πόσες ψυχές σκοτώθηκαν για να εφαρμοστούν οι τεχνοκρατικές του απόψεις, άλλο πράγμα. Το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και το να βλέπεις τον συνάνθρωπό σου ως πιόνι σε ένα παιχνίδι σκακιού μόνο σε πόνο μπορούν να οδηγήσουν.

Η δική μου λύση, και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με αυτήν, είναι να θυσιαστούν άντε 2000 άνθρωποι της κορυφής της ελίτ. Χωρίς κεφάλι, οι υπηρέτες δεν θα κάνουν ρούπι. Και με σωστή παιδεία και νόμους και όχι με «δημοκρατία» όπως την έχουν καταντήσει και «ελευθερία» όπως την έχουν ξεφτιλίσει μπορεί να επιτευχθεί αξιοπρεπής επιβίωση για όλους, χωρίς ανθρώπους που πίνουν το αίμα του άλλου με το πουρί.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ FRACTAL BANKING ΚΑΙ ΤΟ "CORPORATE SCIENCE" ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ, ΒΛΕΠΕ ΤΕΣΛΑ ΚΟΚ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ Ο ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΙΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ... ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ, Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ

Unknown είπε...

Έχει γίνει οτιδήποτε ιστορικά δίχως σύγκρουση ? τι το διαφορετικό μπορεί να γίνει σήμερα. Φίλε colaphus αυτά τα άτομα της ελίτ είμαστε σίγουροι ότι είναι 'άνθρωποι' με πνεύμα και ψυχή ανθρώπινη?. Εγώ δεν τους κατατάσσω σε αυτό το είδος συνεπώς η οδός παραμένει η αναγνώριση του 'εχθρού' που προσπαθεί για πρώτη φορά στα γνωστά χρονικά να λοβοτομήσει 7+ δις 'ανθρώπων'. Στην πράξη τώρα ο φόβος είναι το όπλο τους, αυτό πρέπει αρχικά να πολεμηθεί.

Ανώνυμος είπε...

7 δισ κατσαρίδες! Οι "άνθρωποι" είχαν πάντα μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους! Να πάνε καμία βόλτα στο γαλαξία να συνέλθουν...

Ανώνυμος είπε...

" Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

7 δισ κατσαρίδες! Οι "άνθρωποι" είχαν πάντα μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους! Να πάνε καμία βόλτα στο γαλαξία να συνέλθουν...

Οκτωβρίου 20, 2012"

για πες πες και αλλα, εσυ δεν εισαι κατσαριδα;; εισαι ας πουμε υπερανω των βρομερων κατσαριδων;

PANDAROS είπε...

Καλησπερα,

Αν και δεν εχω καμμια σχεση με τους βουδιστες πιστευω στην ελλαδα η μονη λυση ειναι η μη-βια,,,,

τι θελω να πω το αιμα παραγει αιμα και η βια παραγει πιο πολυ βια,,
ναι η οχι?

Οποτε στην επωμενη απεργια μην παει κανεις ολοι σπιτακι τους [φυσικα και δεν θα παει κανεις στην δουλεια ]και να πανε μονο οι εργατοφασιστες οι βουλευτες του κωλου,και 5000 μπατσοι.,να γινουν επιτελους ρομπα,

αν παμε ομως σε απεργια , θα δουμε οτι γινεται και εδω και χρονια,πολυς λαος με μισος και στην μεση 200 μπαχαλακιδες να τα κανουν ολα λαμπογιαλο και οι μπατσοι να κυνηγουν τον απλο λαο και τους γεροντες
να τους λιωνουν στο ξυλο
ετσι στο τελος ολα καλα για την αρχουσα ταξη...

αυτο για αρχη,

μετα εξω απο τα σωματεια κομματικα στελεχη ,,,εργατοπατερες και τα σχετικα μονο εργαζομενοι και οχι λουφαδωροι
..σας το λεω αυτο εκ πειρας γιατι οποιος ηταν προεδρος των εκτελωνιστων [και φυσικα και ο γραμματεας ] το ειχε σαν βιογραφικο για το μετεπειτα βουλευτιλικι ετσι ο κλαδος μας πηγε κατα διαολου,,,τωρα που αλλαξαμε τα κοζα και βαλαμε ενεργα μελη, ελπιζουμε να σωσουμε την παρτιδα να δουμε,,,δινουμε μαχη τουλαχιστον,,

,,και φυσικα το οπλο μας ειναι η ψηφος! ME ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΗΔΕΙΕΣ αλλα τον π@@@ μας την υπογραφη μας και την ψηφο μας να ξερουμε που να την βαζουμε...δυστυχως απο οτι φαινεται δεν ξερουμε που να τα βαζουμε και τα τρια,,χαχαχαχχ

και τελος επιτροπες πολιτων για τα παντα απο τα σχολεια μεχρι τα δαση,,δεν ξερετε ποση δυναμη εχουμε παιδες,,,καναμε μια επιτροπη με μονο 50 γονεις για να μην φυγει το σχολειο μας και να παει στου διαολου την μανα στα πλαισια των συγχωνευσεων,,και μιλαμε για το δημοτικο,, ετσι?.
και την ακουσανε στερεφωνικα ολοι,,δημος μπατσοι υπουργοι και τα σχετικα,,και το σχολειο εμεινε στην γειτωνια μας και εκλεισαν το αλλο σχολειο που θα πηγαιναμε..
,,ετσι ηρθαν αυτοι στην γειτωνια μας,,γιατι οι γονεις αυτων των παιδιων, πεινανε φραπε και εμεις τρεχαμε στους δρομους,,

μεγαλη δυναμη οι επιτροπες ενεργων πολιτων

εχω παρα πολλα παραδειγματα να πω κλεινω παντως με αυτα τα τρια,



αδαής είπε...

Μήπως το να πηγαίνουμε ΜΟΝΟ στο Σύνταγμα είναι το μεγάλο μας λάθος;

http://ignorant4ever.blogspot.gr/2012/02/blog-post_11.html

και όταν λέμε ΟΛΟΙ εννοούμε ΟΛΟΙ. Στα Σύνταγμα .... να κάνεις τι; "ρουφάμε και τα λέμε;" . Ευχαριστώ δεν θα πάρω!! Διάβασα σε μια ανάρτηση ότι ο αυριανός ήρωας είναι ο γείτονάς σου και έτσι είναι. Οι γειτονιές φέρνουν κοντά ανθρώπους με κοινό περιβάλλον ομοειδή προβλήματα και το σημαντικότερο "δύσκολα καπελώνετε"

Χριστίνα είπε...

Κάτι πιο πρακτικό μπορεί να φανεί και κουτό . Δράττομαι όμως απο το ερώτημα και λέω μια απλή σκέψη
********
Οι στόχοι είναι πολλοί στην παρούσα φάση κατ' εμέ ο βασικός είναι η επιβίωση των υγειών εγκεφάλων και όχι των φοβισμένων από τις φοβίες τους . Αρα όντας πάντα της άποψης ο ισχυρότερος έχει δικαίωμα να επιβιώσει και υποχρέωση να το πράξει. Λέω και γω τη χαζή σκέψη μου...
Ποιος θεωρείται ισχυρός ο καθένας που μπορεί να να πει όχι στις επιβαλλόμενες από τους άλλους θέσεις είτε μικρές είτε μεγάλες .
Τρόπος για επιβίωση : δια ζώσης επικοινωνία και ενημέρωση για τρόπους επιβίωσης με λογικές και τεχνικές του 19ου αιώνα. Διότι τότε δεν βασιζόντουσαν στο ρεύμα πχ και στο τηλέφωνο πχ μόνο για να προβούν σε καλλιέργεια τροφής σώματος και μυαλού. Αρα σε λίγο που δεν θα έχουμε τα τυπωμένα χαρτιά να μιλάμε θα πρέπει κάπως να έχουμε διασφαλίσει βασικές αρχές για να μη παίζει τραμπολίνο το στομάχι

Εξασφάλιση χρήματος σε αυτή τη περίπτωση δεν χρειάζεται,
γιατί η ανταλλακτική οικονομία εξασφαλίζει την επιβίωση εφόσον ο καθένας θα ξέρει κάτι που θα μπορεί να γίνει απαραίτητος για τους άλλους και από τους άλλους (χωράει πολύ συζήτηση σε αυτό)

Ελεύθερος χρόνος : οσονούπω κι έρχεται σε 2 -3 μήνες κανείς δεν θα δουλεύει άρα αν μπορέσουμε και εκπαιδευτούμε με τα παρελθόντα δεδομένα θα επιβιώσουμε στο ζοφερό μεταίχμιο.

Ελευθερία κινήσεων κανείς δεν είχε ποτέ γιατί κανείς δεν του τον έδωσε και απλά του επέβαλε εντέχνως να πιστεύει ότι μόνος του ο καθένας τις έκοψε …Εδώ δυστυχώς δεν έχω απάντηση γμτ …..Θα βρω όμως που θα πάει.

Αυτά όμως θα σκεφτώ κι άλλο και ή που θα βρω κάτι καλύτερο ή που θα κάψω φλάντζα ή που θα κάνω τον εγκέφαλο γιαούρτι

Ανώνυμος είπε...

ρε εργοδοτη να με συγχωρεις, αλλα εισαι ολο μαγκια κλ... και εξατμιση : ολο δεν προλαβαινω, δεν μπορω να γραφω στο δικο μου blog και ολο τσουπ κειμενα και κατεβατα στου μποτιλια