16 Σεπτεμβρίου, 2012

ΤΕΡΑΣ ΛΟΧ ΝΕΣ ΠΑΡΟΥ - ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ

1. ΤΟ ΛΟΦΙΟ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΛΟΧ ΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Ενώ ήθελα στην συνέχεια αυτής τής πραγματείας να ασχοληθώ με τα εγκληματολογικής υφής στοιχεία τής υποθέσεως τού τέρατος, αυτό συνεχώς αναβάλλεται. Οι εκπληκτικές τομές τού ΕργΔημΕργ - σύμφωνα με τα ταπεινά μου κριτήρια - προσδίδουν διαστάσεις πέραν των όσων θα μπορούσα να αναμένω στο θέμα. Ομολογώ, ότι εξ αρχής είχα διαπιστώσει, ότι το θέμα αυτό έχει τεράστιες διαστάσεις. Διαστάσεις, που ξεπερνούν ποιοτικά τον χαρακτήρα μιας μεμονωμένης εγκληματικής ενέργειας ενός "λαθρομεταναστευτικού τέρατος" σε βάρος μιας βαναυσότατα κακοποιημένης εφήβου, με στόχο να τής κλέψει το κινητό τηλέφωνο, για να αγοράσει, όπως  "κατέθεσε" στο "ανακριτικό έγγραφο", "φάρμακα για την άρρωστη μητέρα του και στην συνέχεια σκέφτηκε, ότι ήθελε και να ασελγήσει σεξουαλικώς εις βάρος της". Σαν να λέμε τουτέστιν, ότι τα κίνητρα βιασμού προκύπτουν από συλλογισμούς και λογικές συνεπαγωγές.
Ποτέ όμως δεν έφθανε η φαντασία μου, όταν συνέγραφα το πρώτο μέρος αυτού τού θέματος, με στόχο να καταδείξω, ότι τα εγκληματολογικά στοιχεία, τα οποία είχαν δοθεί από κρατικούς φορείς - ή είχαν αφεθεί εντέχνως να "διαρρεύσουν" στην δημοσιότητα - ήσαν πλήρως αντιφατικά μεταξύ των, άρα επρόκειτο περί  άνωθεν στημένης σκευωρίας, ότι η όλη υπόθεση προσλαμβάνει τέτοιο τελετουργικό εύρος και βάθος.
Ιδιαίτερα η ανάρτηση τού Εργολάβου που προηγείται, εκτιμώ ότι καταρρίπτει πολλά στεγανά και αποτελεί αφορμή για ποιοτική επέκταση των ορίων τής προβληματικής μας.

Δεν αγνοώ διόλου - τουναντίον δικαιούμαι να ισχυριστώ - ότι συχνότατα εξήρα εδώ, πως το θρησκειολογικό, τελετουργικό επίπεδο συνιστά την βάση επί τού οποίου εδράζονται όλες οι εξελίξεις. Και οπωσδήποτε αυτό καταγράφεται με συγκεκριμένους τρόπους στην επιβολή των γεγονότων, όπως επί παραδείγματι η επιλογή ημερομηνιών, οι οποίες σχετίζονται με αριθμούς,στους οποίους οι επικυρίαρχοι αποδίδουν αποκρυφιστικές ιδιότητες. Η επιλογή τού αριθμού 11 έχει καταστεί υπό αυτό πρίσμα ενδιαμέσως περιώνυμος.
Ταυτοχρόνως όμως δεν απέκρυψα, ότι είμαι πραγματιστής και ότι αποδίδω μεγάλη έμφαση σε εκείνη την σφαίρα των φαινομένων, τα οποία καθίστανται αμέσως οφθαλμοφανή και χειροπιαστά - ή "προφανή" (profan = προσιτά στους "βέβηλους") συμφώνως προς την ορολογία των αποκρυφιστών. Η κυριότερη σφαίρα φαινομένων με οφθαλμοφανή και άμεση έκφανση, η οποία αφορά την ζωή μας, είναι η πολιτική. Φυσικά ακολουθούν πλείστες όσες άλλες, όπως η οικονομία, η οργάνωση των επιστημών, τής παιδείας, των θρησκευμάτων, των κοινωνικών ηθών, τής εθνικής άμυνας, των ΜΜ"Ε", μέχρι εν τέλει και τής μαγειρικής. Εάν συγκρίνουμε π.χ. την γαλλική με την ιταλική κουζίνα, θα διαπιστώσουμε δυο διαφορετικούς κόσμους. Η πρώτη είναι ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη, ενώ η δεύτερη είναι φοβερά απλή, έστω κι αν κάποιες εμπορικές σκοπιμότητες έχουν ενδιαμέσως παρέμβει σχετικοποιώντας κάπως τις διαφορές.

Στην συνωμοσιολογική θεώρηση δεν κατέληξα μέσω γενικότερων προβληματισμών, ή βιβλιακή μελέτη. Αυτή η οπτική προέκυψε βαθμηδόν από την συγκεκριμένη πολιτική δραστηριότητα, την οποία ανέπτυξα μέσα από μια πορεία δεκαετιών σε πολιτικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες δράσης καθώς και το μεταναστευτικό κίνημα στην Γερμανία. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, χωρίς να παρακάμπτω την πηγή από την οποία μπορούν να εκπορεύονται τα προβλήματα, δεν υποτιμώ διόλου την σημασία τής πολιτικής.
Συν τω χρόνω, ομολογουμένως, βαίνουμε προς μια ανερχόμενη απαξίωση τής πολιτικής, από όλο και περισσότερους ανθρώπους καλής θελήσεως, καθώς αυτή ολοένα και περισσότερο διαστρέφεται. Προσωπικά όμως, έχοντας ζυμωθεί έντονα με την εξ Ελλάδος προερχόμενη εργατιά στην Γερμανία, με ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να ήσαν ακραίοι αριστεροί, ή φανατικοί χριστιανοί ορθόδοξοι, με αυτούς που μετά ένα σκληρό οκτάωρο στις φάμπρικες έριχναν τα πόδια στην πλάτη, για να επιτραπεί στην εκπαίδευση η εκμάθηση τής Ελληνικής Γλώσσης, έχοντας ζήσει χρόνια και χρονάκια ως πολίτης δευτέρας κατηγορίας σε μια χώρα με έντονα φυλετικά σύνδρομα και απολαμβάνοντας την ευτυχία, όποτε μπω στα σύννεφα καπνών των καφενείων, όπου συχνάζουν ολημερίς οι απόμαχοι μετανάστες μεταξύ πρέφας και τάβλι, πάντοτε να δεχθώ κάποια πρόσκληση με την προσφώνηση "σύντροφε", "αδελφέ", "μαγγίτη" - ή ότι άλλο ήθελε προκύψει - "κάτσε να σε κεράσουμε ένα καφέ", διατηρώ υψηλή εκτίμηση προς την πολιτική. Γι' αυτό η αντίστοιχη σφαίρα έκφανσης με απασχολεί πάντοτε με έντονο ενδιαφέρον.

Η εκτίμησή μου σχετικά με το σύμπλεγμα όσων συνέβησαν στην Πάρο ήταν αρχικώς, ότι η βασική  στόχευση όπισθεν αυτών ήταν κυρίως πολιτική, όπως εξ άλλου κατέθεσα χωρίς περιστροφές στις στην πρώτη ανάρτηση αυτής τής θεματολογίας. Θεώρησα, ότι κεντρικός στόχος είναι η δημιουργία κλίματος πολώσεως στην Ελλάδα, προσβλέποντας στην έντεχνο επιβολή εμφυλίου συγκρούσεως. Εκτίμησα επίσης, ότι το τελετουργικό μέρος των εγκληματικών ενεργειών εκδηλώθηκε ως η συνήθης πάγια πρακτική, ενός εμφορούμενου οντολογικώς από δυαρχία κατεστημένου, το οποίο είναι αιμοδιψές και προσδίδει μονίμως στις εγκληματικές του επιχειρήσεις τελετουργική δεοντολογία.
Για αυτόν τον λόγο δεν συμφώνησα εξ αρχής με την γενική οπτική τού Εργολάβου, ο οποίος απέδωσε στα γεγονότα αμιγή τελετουργικό χαρακτήρα, ανάγοντας και όσα ακολούθησαν σε αυτήν την σκοπιμότητα.
Ακόμη και μετά από δεύτερη, προσεκτική ανάγνωση των εκτιμήσεων τού Εργολάβου δεν μπόρεσα να συμφωνήσω. Όταν όμως επιχείρησα να γράψω το δεύτερο μέρος αυτής τής αναφοράς, διαπίστωσα ότι αυτομάτως η ουσία των γεγονότων εστιάζεται σε όσα αυτός είχε εντοπίσει. Τελικά αυτό το ζήτημα υπέχει μεθοδολογικού χαρακτήρος. Δεν είναι δυνατόν ζητήματα σημαντικά, όπως οι επιχειρήσεις μείζονος σημασίας, ενώ οι βάσεις των εξελίξεων εδράζονται στο θρησκειολογικό - τελετουργικό στοιχείο, αυτά να κυριαρχούνται πρωτίστως από πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ η έδρασή τους να εκδηλώνεται υπό την γενική έννοια, δηλαδή εν τέλει δευτερευόντως.

Αυτή λοιπόν η επίγνωση με ώθησε να προσπαθήσω να αξιολογήσω εκ νέου παρόμοιες διαδικασίες επιχειρήσεων ψευδούς σημαίας με αυτήν τής Πάρου. Θεωρώ, ότι οι δύο κυριότερες είναι οι μαζικοί φόνοι στην Νορβηγία, Όσλο και Ουτόγια, καθώς και στην Αουρόρα τού Ντένβερ.
Για αυτές μάλιστα, μου είχε παραγγείλει ο Εργολάβος σε σχόλιο να ασχοληθώ με το κατά πόσο αυτές σχετίζονται με χρονοπύλες.
Πολύ ορθά διαπιστώνεται η σύμπτωση ημερομηνιών:
Νορβηγία: 20.07.2011
Αουρόρα: 22.07.2012
Πάρος: 22.07.2012 η επίσημη εκδοχή, ή 20.07.2012 η πιθανότερη κατά τον ΕργΔημΕργ.

Με αυτήν την προβληματική όμως αναγόμαστε κατ' ευθείαν στα "ΚΥΝΙΚΑ ΚΑΥΜΑΤΑ" και τον θρησκειολογικό ρόλο τού Σείριου, όπου στο απώτερο παρελθόν έπεφτε το τελετουργικό λεπίδι - και προφανώς εξακολουθεί να πέφτει - βροχή :
Αναφέρει σχετικό άρθρο στην Βικιπαίδεια:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8D%CF%89%CE%BD_%CE%9C%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%82
 Ο Άλφα του Μεγάλου Κυνός, γνωστός και σαν Σείριος, είναι ο λαμπρότερος αστέρας, εάν εξαιρέσουμε τον Ήλιο, για τον παρατηρητή στη Γη. Είναι επίσης ένας από τους πλησιέστερους αστέρες. Το όνομα του αστέρα σημαίνει καυτός, εφόσον ο καλοκαιρινός καύσωνας σημειωνόταν αμέσως μετά την ανατολή του Σείριου κατόπιν συνόδου με τον Ήλιο. Οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν τέτοιες καλοκαιρινές μέρες κυνικά καύματα, καθώς μόνο οι κύνες ήταν αρκετά τρελοί για να βγουν έξω στον καύσωνα, μ' αποτέλεσμα ο αστέρας Σείριος να ταυτιστεί με κύνες. Ο αστερισμός έτσι έλαβε την ονομασία Μέγας Κύων.





Η Ατάργα αναφέρει μεταξύ άλλων στο ιστολόγιό της σε ένα κατατοπιστικό άρθρο για τον Σείριο:
http://ellinikiglossa-lexarithmoi.blogspot.de/search/label/%CE%A3%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82

 Ο Σείριος. το μυστηριώδες άστρο που κυβέρνησε το πνεύμα των αρχαίων Μακεδόνων, ξαναστρέφει το πρόσωπο του στην Ελλάδα, τώρα που μπαίνουμε στον Υδροχόο. Αιγύπτιοι, Βαβυλώνιοι, Ασσυριοι, Σουμέριοι, Ετρούσκοι και Ρωμαίοι έχουν στο πάνθεον τους μία θέση για το αστέρι εκείνο που, περισσότερο από τ' άλλα, λάμπει στο βράδυνα ουρανό. Μυστηριακές λατρείες και συμβολισμοί που κρύβουν χαμένα μυστικά μέσα στη νύχτα του χρόνου. Μπορούμε άραγε να ανασυνθέσουμε τις ψηφίδες μιας μεγάλης γνώσης που χάθηκε ή που ίσως παραμένει ακόμη ανάμεσα μας σε μέρη που δεν φανταζόμαστε; Ένας κώδικας περιμένει να αποκρυπτογραφηθεί...

Το Ουράνιο Σώμα του Σείριου
Αστρονομικά ορίζουμε το Σείριο ως το λαμπρότερο απλανή αστέρα του Μεγάλου Κυνός. Ανήκει στον τύπο των λευκών αστεριών και α­πέχει μόλις...8,4 έτη φωτός από τη Γη. Είναι διπλός αστέρας και μα­ζί με το συνοδό του, το Σείριο Β', περιστρέφονται γύρω από ένα κοι­νό κέντρο βάρους. Η μέση αμοιβαία απόσταση τους είναι της τάξε­ως των 3 δισεκατομμυρίων χλμ. και η περίοδος της περιφοράς τους διαρκεί 50 χρόνια. ...

Σύμφωνα με τη γνώμη πολλών αστρονόμων, ο Σείριος βρίσκεται στο «κέντρο» σχεδόν του γαλαξία μας. Ετυμολογικά, η λέξη «Σείριος, -α, -ον» σήμαινε ο καίων, ο κατά· καίων, ο καυστικός, ο θερμός και ήταν επίθετο των ουρανίων σωμάτων, τα οποία εκπέμπουν μεγάλη θερμότητα. «Σείριος» ο­νομαζόταν πολλές φορές και ο Ήλιος, γεγονός που δημιούρ­γησε στην πορεία μεγάλη σύγχυση γύρω από το διαχω­ρισμό των δύο άστρων. (Γι' αυτό και μέχρι σήμερα άλλοι μιλούν για το «Μακεδονικό Άστρο» και άλλοι ·για το «Μακεδονικό Ήλιο», αναφερόμενοι στο γνω­στό μακεδονικό σύμβολο). Ομόρριζες λέξεις είναι ο «σειριόκαυτος», που σήμαινε ο καμένος από τον η­λιακό καύσωνα ή από το Σείριο και η «σειρήνα», μυθικό εκείνο πλάσμα που αναπαριστάνονταν άλλρτε ως γυναίκα-ψάρι και άλλοτε ως γυναίκα-πουλί και σήμαινε αρχικά «η φανερώνουσα τη δύναμίν της δια του καύσωνας του ηλίου κατά τη μεσημβρίαν»...

Στην Αιγυπτο και στην Ελλάδα
Στην αρχαία Αίγυπτο, σύμφωνα με τις απόψεις των μελετητών, ο Σεί­ριος ταυτιζόταν με τη θεά Ίσιδα, που αναπαριστάνονταν ως αγελάδα ξαπλωμένη πάνω σ' ένα πλοίο, και στ' αγάλματα την απεικόνιζαν συχνά με κέρατα αγελάδας και με την κόμμωση της σαν ουρά ψαριού. Πολλές φορές έφερε ως στέμμα ένα οκτάκτινο αστέρι. Αδερφός και σύζυγος της Ίσιδος ήταν ο Όσιρις, που η λατρεία του έμοιαζε πολύ με εκείνη του Διονύσου. Με αυτόν η Ίσιδα γέννησε τον Ώρο...Canis στα λατινικά). Μορφή τσακαλιού ή λύκου είχε και ο σουμεριακός θεός Άνου, που φαίνεται πως ήταν επίσης σχετικός με το αστέρι αυτό.
Για την ελληνική μυθολογία, ο Σείριος είναι το άστρο εκείνο, στον Αστερισμό του Μεγάλου Κυνός, στο οποίο είχε μεταμορφωθεί το σκυλί του Ωρίωνα. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, καθώς οι αστερισμοί του Κυνός, του Ωρίωνα και της Αργούς βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον.
Ο Ωρίων ήταν γιος του Ποσειδώνα και της Ευρυάλης, κόρης του Μί­νωα και φημισμένος κυνηγός. Φορούσε συνήθως μία λεοντή και κρα­τούσε στα χέρια του ρόπαλο (σύμβολα αυτά και του Ηρακλή). Υπάρ­χουν πολλές ιστορίες γύρω από το πρόσωπο του και τον πιστό του σκύλο Σείριο.
Ο Ωρίωνας συνδέεται με το βασιλιά Οινοπίων (ή Οινέα στη Βοιωτία), που είχε σύζυγο του (ή κόρη του) τη Μερόπη, την οποία βίασε ο Ο­ρίων υπό την επήρεια της μέθης. Ο Ωινοπίων, εξοργισμένος, τον τύ­φλωσε, με τη σύμπραξη του πατέρα του Διονύσου...

 Ο Ώριων όμως και ο Σείριος κυνηγούσαν άγρια ζώα και στο βασίλειο του Άδη (όπως περιγράφεται και στην Οδύσσεια), αν και αυτή πρέπει να είναι μία παράδοση ξενόφερτη, ίσως αιγυπτιακής επιρροή που σχετιζόταν με τα μυστήρια και τη λατρεία των νεκρών.



Πάρα πολύ σημαντικές πληροφορίες όμως για τον Σείριο και τα "κυνικά καύματα" μας δίνει ο ικανότατος από πλευράς θρησκειολογίας και συνωμοσιολογίας ιστολόγος του visupview.blogspot.com:
http://visupview.blogspot.de/2012/07/sirius-rising.html

Yes folks, it's that time of year again. Either the Dog Days of Summer are already upon, or they soon will be. In the ancient world the Dog Days constituted one of the most important time frames of the year for several of the great civilizations such as the Egyptians, Greeks, and Romans. The concept of the Dog Days derives from the heliacal rising of Sirius, the Dog Star. In the ancient world Sirius was of not little significance. 
"Sirius, or Serios, was the most important star in the ancient world. It was so important during one period of Egyptian history that some documents refer to Egypt itself as the Seriadic Land, after the Greek name for the star. Norman Lockyer, the 19th-century astronomer and specialist in temple orientation, surveyed no fewer than seven ancient Egyptian temples which were oriented to Sirius."
(
The Secret Architecture of Our Nation's Capital, David Ovason, pg. 139)
The actual significance of Sirius is far beyond the scope of this article, but the curious reader is advised to explore several of my prior posts on Sirius, beginning here and here. For the time being, we shall roll with Crowley disciple Kenneth Grant's occult definition of Sirius:
"In the Arcane Tradition, the vast star, Sirius, symbolizes the sun behind the sun, i.e. the true father of our Universe. Sirius was the primordial star of all time, as the duplicator or renewer (of time cycles). He was known in Egypt as the Doubling One, therefore a Creator or reflector of the Image. Sirius, or Set, was the original 'headless one' --the light of the lower region (the South) who was known (in Egypt) as An (the dog), hence Set-an (Satan), Lord of the infernal regions, the place of heat, later interpreted in a moral sense as 'hell.'"
(
The Magical Revival, pg. 226-227)
Sirius seemingly acquired its association with time keeping due to its heliacal rising coinciding with the flooding of the Nile. This day marked the beginning of the Egyptian calendar and the Dog Days of Summer. The Greeks and especially the Romans would embrace this time frame.
"Throughout Latin literature there are many references to 'the Dog Days' which followed the heliacal rising of Sirius in the summer. These hot, parched days were thought by that time to derive some of their ferocity and dryness from the 'searing' of Sirius. Traditions arose of Sirius being 'red' because it was in fact red at its heliacal rising, just as any other body at the horizon is red. When making rhetorical allusions to the Dog Days, the Latins would often speak of Sirius being red at the time, which it was."
(
The Sirius Mystery, Robert Temple, pg. 86)



As can be imagined, the Dog Days were considered to be an evil time, marked by strife, chaos and madness. Despite the reverence and fear the ancients showed the Dog Days remarkably little about them has passed down to us. Even the actual dating of the Dog Days is highly debated. Robert Anton Wilson placed the time of the Dog Days as running from July 23rd till September 8th. Others have the Dog Days only lasting a month, and thus ending on August 23rd. Others still, such as David Ovason, have the Dog Days starting much sooner, on July 3rd, and stretching into early September. Given the significance the ancients attached to the Dog Days it is rather peculiar that there is so little consensus as to what the actual dates were.

What's more, there apparently were some kind of bizarre rituals associated with the Dog Days which numerous modern scholars hold to have been sexual in nature. The classical mythologists Carl
Ruck and Danny Staples, while discussing the mythological hound Maira, write:
"At Athens, Maira was transmuted to the heavens as Canis Minor, the constellation of the Lesser Dog. With Sirius, the Canis Major, she ushers in the dog days of summer with her morning rising, the days whose unbearable heat makes women's uncontrollable sexuality still dangerous, as in the old days: for men, the month for a safe marriage was January; but transported to the skies, these dog days produce the heat necessary for the ripening of the grapes, as well as the dryness that drives off the damaging blight or black rot that would destroy the crop with the kind of fungal mold that is the antithesis of the beneficial yeast --and which is the curse these chthonic hounds would place on cities who do not know how to appease them, as they are at Athens."
(
The World of Classical Myth, pg. 85)
In other words, it was feared that the Dog Days produced an uncontrollable sexuality in women, which implies that they were originally celebrated with orgiastic rites (presumably dominated by women) during Greece's matriarchal period. This is in stark contrast to the theory of famed poet and author Robert Graves:
"The Dog with which Aesculapius is pictured, like the dog Anubis, the companion of Egyptian Thoth, and the dog which always attended Melkarth the Phoenician Hercules, is a symbol of the Underworld; also of the dog-priests, called Enariae, who attended the Great Goddess of the Eastern Mediterranean and indulged in sodomitic frenzies in the Dog days at the rising of the Dog-star, Sirius."
(
The White Goddess, pg. 53)
Perhaps the men of Athens simply didn't want to include women in their orgiastic rites so as to maintain the purity of the rituals? Or perhaps another partner that could also be refereed to as 'bitch' had long since been used by men in these rites.
"Crowley identified the heart of the Thelemic current with one particular Star. In Occult Tradition, this is 'the Sun behind the Sun,' the Hidden God, the vast star Sirius, or Sothis, which opened the zodiacal year of 365 days as well as the Great Year of approximately 26,000 years. 
"According to Herodotus..., the Egyptians celebrated the annual return of this Star, or God, with obscene rites characterized by bestial copulation. Thus, the Dog-Star. Crowley knew that no rite of antiquity was without magical purpose. He performed exhaustive experiments with this formula... and found it more effective, in many ways, than the formula of normal sexual magick which Theodor Reuss, following Kellner, had incorporated in the O.T.O."
(
The Magical Revival, Kenneth Grant, pg. 50-51) 
Thus, the Dog Days potentially featured 'traditional' orgies, 'sodomitic frenzies,' and/or bestiality as part of the rituals of this glorious time. It also featured sacrifice, naturally. In some accounts the Romans were said to have sacrificed a brown dog at the onset of the Dog Days. However, there may have been even more sinister practices in an earlier period.
"The story about the puppies recalls the Roman habit of sacrificing red puppies in the Spring to avert the baleful influence of the Dog-star on their grain; the sacrifice was really to the Barley-mother who had the Dog-star as her attendant. Rhiannon, in fact, is the Mare-Demeter, a successor of the Sow-Demeter Cerridwen. That the Mare-Demeter devoured her children, like the Sow-Demeter, is proved by the myth of Leucippe ('White Mare') the Orchomenan, who with her two sisters ran wild and devoured her son Hippasus ('foal'); and by the myth recorded by Pausanias, that when Rhea gave birth to Poseidon she offered her lover Cronos a foal to eat instead of the child, whom she gave secretly into the charge of the shepherds of the Arcadian Arne."
(
The White Goddess, Robert Graves, pg. 385)


Ιδιαιτέρως κατατοπιστική σχετικά με τις θέσεις τού Σείριου ως προς την άνωθεν επιλογή κάποιον άκρως σημαντικών γεγονότων είναι και η λίαν πρωτοποριακή μελέτη τού Ίων Μάγγος στο "Μια Στάλα" με τίτλο "Οι Μεγάλες Συμπτώσεις τού κόσμου":
http://www.terrapapers.com/?p=285

Hiroshima και  Nagasaki, ένα από τα χειρότερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το άρθρο είναι αφιερωμένο στην μαύρη επέτειο, των  66 χρόνων από την Hiroshima και το Nagasak,τιμής ένεκεν για τους αδικοχαμένους 270.000 νεκρούς. 6 Αυγούστου 2011, που είναι η 66η επέτειος της Hiroshima και 8 / 8 για το Nagasaki.  Νομίζετε ότι οι ατομικές βόμβες σκάνε όποτε θέλουν να τις ρίξουν τα πολεμοχαρή γεράκια ? Σας γέλασαν ξανά. Σκάνε ΜΟΝΟΝ σε συγκεκριμένες συντεταγμένες , συγκεκριμένη μέρα και ώρα και με τον Ήλιο σε συγκεκριμένη θέση !!! Όσοι καταλαβαίνετε από Υπερδιαστατική Φυσική, ρίξτε μια ματιά στο σχεδιάγραμμα ! Μην αρχίσω τώρα με τον Azazoth και … μπλεχτούμε στα πλοκάμια του Cthulhu … άσε που κάνει ζέστη.
Μια Απόκοσμη Αστροφυσική Συνωμοσία 300 Ετών !!! Και το 33ο Μυστικό της Αμερικής !!!

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε, πολλές συμπτώσεις. Συμπτώσεις που δεν είναι καθόλου συμπτώσεις, και φτάνουν στην προδοσία της ανθρωπότητας. Φταίνε όλοι οι <<μυημένοι>> κύριοι ορισμένων μυστικών εταιριών, που τα στήνουν όλα αυτά, μέ την απίστευτη βλακεία που τους διακατέχει...

... Για όλα τα σημαντικά γεγονότα των τελευταίων τριακοσίων ετών,που εξετάζουμε εδώ, χρησιμοποιούν ένα timing που λαμβάνει υπ όψιν συγκεκριμένα ουράνια σώματα στις 0 – 3,33 – 19,5 – 33 και 33,33 μοίρες ως προς τον ορίζοντα του γεγονότος.




Πώς να μπορέσω λοιπόν να φανταστώ, ότι το τέρας του Λοχ Νες τής Πάρου είναι σκύλος;
Ή μήπως έπρεπε να μου έχει περάσει από τον νού, ότι εφ' όσον στα καταβάσια δίπλα στην Ακρόπολη (ιδέ την άνάρτηση "Απορείες Αφελούς - Δεύτερο Μέρος") ως γρίπες έχουν επιλεγεί  σκύλοι (ιδέ ανάρτηση "Το Σκυλί του Μπάσκερβιλ Υπό το Φως τής Ακροπόλεως")
http://bostopel.blogspot.de/2011/11/blog-post_22.html
και
http://bostopel.blogspot.de/2011/11/blog-post_24.html

δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο;



2. ΤΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΥΨΙΠΥΛΗΣ, ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΤΩΝ 49 ΚΑΙ Η ΠΥΛΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΙΝ. 
Η ΑΛΛΩΣ ΠΩΣ: ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η ΠΥΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ:



Σημαντικά και τα πλακάκια στο πάτωμα.
Προσέξτε την αναγραφή τού ονόματος τού "ιδρύματος" στην αφίσα, η οποία έχει επικολληθεί στην μικρή, διπλανή είσοδο: Στη λέξη "Μερόποιον" το Π στο μέσον είναι μεγεθυνμένο ως Πύλη.


Τι κτίσμα δεν θα μπορούσε να είναι πουθενά αλλού, παρά δίπλα στην Ακρόπολη.
Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πολύ κοντά στην πρώην οικία τού Πρόκλου; Ή μήπως δίπλα στην Πλατωνική Ακαδημία, ως κάποιοι πληροφορούν;
Μονίμως ο "θρίαμβος" έχει νόημα ανεκδικήσεως.

Τι περιέχει η Πύλη; (Στην φωτογραφία βρίσκεται πίσω από την δεξιά κολώνα):


Τι άλλο από την "αγία σοφία" σε στάση τεκτονικού χαιρετισμού;
Και έμπροσθεν αυτής οι "μυούμενες".

Μα! θα προβάλει κάποιος.
Αυτά είναι χριστιανικά. Δεν έχουν σχέση με την μασονία.

Είναι όμως έτσι;
Ας δούμε τι διαθέτει το κτίριο...



Σωληνώσεις εξαερισμού που βγαίνουν από το υπόγειο.
Διαβάστε, εάν θέλετε, στο "Απορίες Αφελούς - δεύτερο μέρος", περί φίλτρων, κεραιών, πολέμου εις τούς ουρανούς κλπ.
http://bostopel.blogspot.de/2012/04/blog-post_25.html
ΚΑΤΑΒΑΣΙΑ...

Αλλά και κανα δυο κτίρια πιο κάτω ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ


Όλα του κουτιού...
Απροσπέλαστα τζάμια...
Κάμερες παρακολουθήσεως..
Ανάγλυφα...


Μόνο που στο κουδούνι δεν υπάρχει όνομα....
Ούτε ιδιώτης, ούτε εταιρεία...
Τη αγνώστω θεά...


Και το νούμερο βεβαίως παρά τής εισόδου στην αυλή χαρακτηριστικότατο...
Ανήκει στο διπλανό κτίριο. Έχει τοποθετθητηθεί όμως με τρόπο, που να προσάπτεται στο εν λόγω κτίριο.
Και αν δούμε τί βρίσκεται πίσω από την πόρτα...


Το γνωστό άσπρο και μαύρο πλακάκι τής δυαρχίας....


Και στο βάθος ιωνικός κίων.
Μαλιστα, είναι παλαοί, αρχαιολάτρες, εδώ εξ άλλου είναι ιστορικός χώρος....


Και η Πύλη... Μόνο που έχει μπροστά αλυσίδα... Είσοδος μόνο για επιλέκτους.
Το δένδρο όμως γιατί στρέφεται μακρυά της;

Ανάμεσα στο Μερόπειο και το εν λόγω κτίριο, ως είναι φυσικόν υπάρχει η λέσχη προσκόπων...


Και εδώ βγαίνει από τον τοίχο σωλήνας εξαερισμού.
Τα υπόγεια πρέπει να συνδέονται.
Πέρασα από εκεί περίπου στις 8:30 το βράδυ. Άκουσα να εξέρχονται πολές φωνές από πιτσιρίκια.
Κάτι σαν πολυάριθμο ντάντευμα, ή όπως λένε οι παραμάνες baby sitting...
Κάτι σαν να μυούντο οι μαινάδες πιο δίπλα...


Και τα περισσότερα γύρω σπίτια κλειστά.
Χρειάζεται ησυχία όταν έχονται οι βαρειές lexus.
Και τα υπόγεια πρέπει να επικοινωνούν. Χρειάζεται χώρος, πολύς χώρος όταν συναθροιστεί παμμελής η ομοίγυρις.

Ξέρω... Είμαι βλαξ, φαντασιόπληκτος. Βλέπω φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν...


Και απέναντι ο Ιερός Βράχος.
Και να επιμένουν, ότι αυτό το κοντό πράγμα που έστησαν επάνω είναι δήθεν ο Παρθενών.


Με τα σωθηκά ανοικτά για να φυγαδευθούν όλα τα κάτωθεν.


Παραβλέπουν, ότι η νοητή Ακρόπολις βρίσκεται εντός κάποιων ανθρώπων, ως αήτητος δύναμις τής τελικής εφορμήσεως.

Μήπως αναρωτηθήκατε, γιατί οι πυρκαγιές στα δάση μπαίνουν στην Ελλάδα τον μήνα Αύγουστο;
Ο Ιούνιος δεν έχει καύσωνες και ημέρες που φυσούν άνεμοι;


3. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Συνεχίζεται...

51 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Μποτιλια, αν και συχνα σε κραζω γιατι εισαι χαοτικος και αναβλησιας μ αυτη τη φορα επανερχομαι με μια παρακληση :
βαλε βρε αδερφε τα links των "Απορίες Αφελούς - δεύτερο μέρος" και "Το Σκυλί του Μπάσκερβιλ Υπό το Φως τής Ακροπόλεως" . Το ιστολογιο σου εχει αρχισει και γινεται τεραστιο...

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Φίλτατε, είναι τώρα 4 η ώρα το πρωί για μένα και 5 για σένα. Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου και ευχαρίστως προσθέτω τούς συνδέσμους.
Κατά τα άλλα δεκτό και το κράξιμο.

ΕργΔημΕργ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΕργΔημΕργ είπε...

Καλημέρα!

Θα ξαναμπώ λίγο στα χωράφια σου.

Η πόρτα με την αφίσα είναι τεχνοτροπίας "Άρ-Ντεκό" μαϊμού, τουτέστιν απλουστευμένη Άρ-Ντεκό και καθυστερημένη να εμφανιστεί στα καθ' ημάς κάποιες δεκαετίες από το 1900. Εν πάσει περιπτώσει, η σιδερόπορτα είναι κατασκευή κάπου του 1930, μέχρι το πολύ μέχρι το 1960. Ήτοι, και το όλο κτίριο, με την όλη ιστορία του, παλιούτσικο.

Τί δείχνει το σχέδιο; Ή πυραμίδα από πάνω, ή "στόχευση" προς ένα βάθος. Το μοτίβο αυτό το έχουμε δει κι αλλού, πχ σε καθεδρικούς ή αντίστοιχα "μυστήρια" κτίρια ανά τας Ευρώπας, ή και ...σε κόμιξ.

Επίσης: στη φωτογραφία των δύο επάνω ορόφων του "ναού", φαίνονται καθαρά δύο γύψινες στυλιζαρισμένες προτομές. Γνωστότατο μοτίβο, το οποίο αποδίδει είτε τη Μέδουσα, είτε μαινάδες, είτε την ταραγμένη ανθρώπινη ψυχή, συνήθως των αμαρτωλών στην Κόλαση.
Δεν είναι πρωτότυπο, υπάρχει σε αρκετά αρχαία αγάλματα, σε αγιογραφίες, μέχρι και σε ζωγραφιές τύπου Ιερωνύμου Μπός θα έλεγα.

Στον άσχετο περιπατητή, βέβαια, φαίνεται "χαριτωμένο" - και ο διακοσμητής, που έβαλε τις φάτσες αυτές εκεί, πολύ εκλεπτυσμένος, και "μακάρι να είχαμε λεφτά, να τον πληρώσουμε να μας διακοσμήσει και το σπίτι μας"! :-)

Ανώνυμος είπε...

Για να λύσετε (λέμε τώρα) το μυστήριο...

πρέπει να πάρετε υπόψιν σας...κάτι που επιμελώς αφήνεται στην άκρη

τον γάμα
και τον πλανήτη των γυναικών

μετά...δείτε τα πειρατικά και την κεφαλή..στην σημαία τους

black pearl και flying dutchman

άμα ξαναδείτε το τέλος του μάτριξ

σε πειρατικό...για το passage...μπαίνει ο Νιός

χωρίς τους πειρατές...δεν δύναται να βυθιστεί η αρμάδα του Λόρδου Μπέκετ

αλήθεια...πως ένας αμυνόμενος μπορεί να ''τελειώσει'' το απόλυτο κακό ?

προφανώς...μόνο μέσω ενός μισόκαλου που δεν έχει πρόβλημα...επίθεσης (άσε που φτιάνει και το κάρμα του)

Φιλούθκια

ΕργΔημΕργ είπε...

Ά, να μην ξεχάσω... αυτά που έλεγα πριν γιά συναισθήματα και ντουβάρια.

Υπάρχουν ανά την Ελλάδα διάφορα τέτοια "μυστήρια" κτίρια, ή απλά κατοικίες "μυστηρίων" κατοίκων.
Εαν γιά κάποιους λόγους τα σπίτια αυτά μένουν κλειστά (πχ πέθανε ο κάτοχος χωρίς απογόνους), μαζεύουν ...γκραφφιτάδες!

Έχω δει κάτι ωραιότατες ...γκρίζες σαύρες ζωγραφισμένες επάνω σε τέτοια σπίτια! Μόνο που τότε δεν "συνέλεγα" ακόμη γκράφφιττι με την ψηφιακή μηχανή ή το κινητό, και στο μεταξύ οι σαύρες επικαλύφθησαν από άλλα γκράφφιττι, άλλων "συμμοριών" (και καλά).

ΕργΔημΕργ είπε...

Το φωτογραφηθέν ίδρυμα (όχι ο δίπλαθεν "ναός") διαθέτει και σύνδεσμο. (Δεν τον παραθέτω εδώ, επίτηδες, αλλά δεν είναι δύσκολο να τον βρείτε.)

Σε δύο χρόνια γίνονται ενός αιώνος - και, πιστεύω, θά 'χουν επετειακές γιορτές και πανηγύρια. Ώστε να δούμε και φάτσες του "καλού κόσμου" που θα το τιμήσουν.

Από το site τους: Σκοπός του η "μόρφωση και εκπαίδευση απόρων κοριτσιών". (Εκπαίδευση μελλοντικών μαινάδων, εννοούν.) Έ, ναι, το παιδομάζωμα και ο γενιτσαρισμός είναι παλαιά τακτική. Δεν πρωτοτυπούν.
Αλοίμονο στα παιδιά που δεν έχουν οικογένεια!

Επίσης: Η μικρή... "έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 11 ετών". Έφυγε, ή την έδιωξαν;

Τέλος, διαθέτουν και καταχώρηση στο Φατσομπούκ. Πολλές φωτογραφίες, ίσως χρήσιμες!

ΕργΔημΕργ είπε...

Φτού, γαμώτο, ένα-ένα μού 'ρχονται! Τί να σου κάνει μόνον ένας καφές!

Η πόρτα με την αφίσα συνηθιζόταν σε σπίτια αυτού του τύπου, ως πόρτα "υπηρεσίας". Απ' αυτήν έβγαζαν οι υπηρέτριες τα σκουπίδια, ή έμπαιναν στο σπίτι, ή έμπαζαν τα ψώνια (προς την κουζίνα), ή τα ξυλοκάρβουνα (προς το υπόγειο - σκόπιμη η αναφορά υπ' εμού του **υπογείου**).
Φυσικά, διότι δεν μπορούσαν να περνάνε συνεχώς απ' το σαλόνι με τα ψώνια και να βγαίνουν απ' την κυρία είσοδο, ενοχλώντας τους κυρίους και τις κυρίες του σπιτιού!

ΕργΔημΕργ είπε...

Έ, όχι ρε π.ύστη μου!!!

Από το 1972 και μετά, λειτουργεί ως "φιλανθρωπικόν ίδρυμα" (τί μου θυμίζει - χίχί!!!), και φιλοξενεί άπορες ηλικιωμένες σε ...σύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων 33 κλινών.

Άντε, ρε! Τριαντατρία κρεββάτια! Ούτε ένα παρακάτω! :-)

Να φανταστώ τί κάνουν οι "εκπαιδευμένες" άπορες πρώην κορασίδες στις άπορες ηλικιωμένες, που "τά 'φαγαν τα ψωμιά τους"; Ή θα έχω υπερβολική φαντασία;

Σημείωσις: Η φαντασία μου θα με φάει! Οι κορασίδες μάλλον πράττουν το ίδιο, που κάνει συγκαλυμμένα -και σε ευρεία κλίμακα- στους λοιπούς ηλικιωμένους η νυν κυβέρνηση από μισάνθρωπες μασωνόφατσες. (Να βλέπατε τις φωτογραφίες τους στην τιβή, τη μέρα που ορκίστηκαν!... Ευθύ βλέμμα προς τον φακό, και μορφασμός ΜΙΣΟΥΣ. Απαξάπαντες.)

Θα τα πούμε, λεβέντες. Εν καιρώι τωι δέοντι.

ΕργΔημΕργ είπε...

Έ, λοιπόν, τα άτομα δεν παίζονται! LOL!!!

Virtual tour με πανοραμικές απόψεις 360°, πολύ διαφωτιστικό. Στην τραπεζαρία, υφίσταται βαλσαμωμένη ...κουκουβάγια ...άσπρη. Μάλλον μικρός μπούφος είναι, εκτός αν πρόκειται γιά αγαλματάκι γλαυκός.

Δηλαδή; Επιβλέπει κι ευλογεί το φαγητό η Θεά Αθηνά;

Άντε, ρε παιδιά!

PANDAROS είπε...

αδελφια
τωρα τι να πω. τα επαιξα! εχω πολλα να μαθω απο σας...μα καλα περναω σχεδον καθε μερα απο κει και ημουν θεοστραβος ,,που να το φανταστω ,,,

Μποτιλια ,,,,δεν ξερω αν το εχεις ξαναγραψει σε προηγουμενα αθρα σου αυτο..[τωρα σιγα σιγα τα διαβαζω,,]
...μιλαω για τους λυκανθρωπους αυτους τους ιερεις του ΔΙΑ στην αρκαδια που θυσιαζαν τα παιδακια στο Σειριο θα πω εγω και οχι απλα στο Δια Οπως λενε οι περισσοτεροι ,,εδω κολλαει ο γιος του Απολλωνα ο Αρισταιος ,,ΠΗΡΕ ΕΝΤΟΛΗ απο τον πατερα του να παει στην Κεα να θυσιασει στον Δια και στον ΣΕΙΡΙΟ με σκοπο να ,,,βρεξει!!!!χαχχαχαχα το πιστεψαμε τωρα,

,ξεχασες να αναφαιρεις οτι μαζι με τον Αριστεο αποικησαν και οι Παρασσιοι που ηταν απογονοι του ΛΥΚΑΩΝΑ!!!!τι λατρεια θα εφερναν στην τζια?μα φυσικα του Σειριου και του ΔΙΑ!!!Εμεις ομως ξερουμε οτι ο Διας ειναι καλος δεν θελει αιμα και τα σχετικα,,,ο Σειριος τα δεχεται αυτα τα ραντισματακια αιματος,,[αυτο ειναι γκαραντι 1,15 ασσος στο στοιχημα,,,χαχαχαχα το πονταρουμε στην αρνηση αυτου του επιχειρηματος ειναι ασκοπο εκτος του οτι θα μας παρουν με τις πετρες]
οπως ειπες και εσυ στο καταπληκτικο κειμενακι σου ,,ολα κολανε Ωριωνας,Σκυλος, η γυναικα του η ΜεροΠη που ηταν εγγονη αυτου του καθηκιου του Μινωα ,,,,αλλα και η τελετουργικη θυσια του γιου του Ακταιωνα!!!!! που η Αρτεμη των εκανε ελαφακι για να τον κατασπαραξουν τα πενηντα κοπροσκυλα που ειχε μαζι για κυνηγι,,,,,[διαβασα απο σενα γιαυτο το ρημαδιασμενο πενηντα χ2 δηλαδη για τους ιερεις[ πιθανον και ευνουχους] η ιερειες αυτης της μοχθηρης θεας Αρτεμης...
μα τι διαολο, θυσιασε τον γιο του για να γινει η δουλεια? ααααα ξεχασα να σας πω αδελφια΄, οτι αυτη η θυσια εγινε μολις ο Απολλων του ειπε να φυγει απο την φθια και να τσακιστει να παει στην τζια μαζι με τους Αρκαδες λυκανθρωπους που τον ακολουθουσαν,,,,,εσφαξε τον γιο του!
ενα πρακτικο ερωτημα γιατι ο γιος του Απολλωνα να μην εκανε θυσια στον πατερα αλλα μονο Δια και στον ΣΕΙΡΙΟ ?,,ενω θα καθαριζε ανετα την μπουγαδα ο θεος του φωτος,

εγω τωρα πως εχω την εντυπωση απο διασθηση κυριως οτι ο Απολλων ειναι ο ΣΕΙΡΙΟΣ? ο Lucifer ΤΩΝ Ρωμαιων ,,, ,γιαυτο αλλωστε θυσιασε τον γιο στην αδελφουλα του την Αρτεμη,,και εκαανε θυσια στον πατερα του και στον παππου του,,,

τωρα ,εσυ τα εχεις γραψει καλυτερα απο μενα για τους λυκανθρωπους ...τους ιλλουμινατοι μην τα ξαναγραφω εγω απλα θα θυμησω ατι ο σειριος δεν ειναι ο ηλιος, που μας εχουν πρηξει τοσσοι και τοσσοι ,,,ειναι το μισο-φως αυτο που παει να γινει φως..[εσυ τα λες αυτα,,χαχαχχαχ -ελπιζω να σε διαβασα καλα και να μην γραφω παρλες,,,και γινουμε και ρεζιλι]

αυτα που μας λεγανε δεν βγαινουν αδελφε, οι αρχαιοελληνιστες οι εκκλησια μας..ξερεις τωρα οι καλλοι οι φωτοδωτες μπλα.. μπλα
μεχρι και ο χριστος ειπε ..εγω ειμαι το πρωινο αστρο!!!![δηλαδη ο Σεριος?τοσο φωτεινος ειναι, και αυτος?..[..κατσε να βαλω και το βοηθεια μας,,,μην γραψουμε καμια πΑρλα και αμαρτανουμε,,Ας καλυφτουμε δεν εχουμε τιποτα να χασουμε,,,]

παντως αν μπορεις να απαντησεις η οποιος αλλος ξερει αν ο σειριος ειναι ο Απολλωνας και αν σφαζανε μαζι στο Ονομα του ΔΙΑ και του Απολλωνα μωρακια,,,,

οσο για τα αρχιτεκτωνικα ειμαι ασχετος σας εμπιστευομαι τυφλα αυτα που γραφεται,,και να θελω αλλωστε δεν μπορω...
και παλι ευχαριστω για τις πληροφοριες,,


















ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ είπε...

@ Μποτίλιαείδες το σχόλιο μου

"@ Μποτίλια

μην ξεχνάμε ο πατέρας του Λάβκραφτ ήταν φίλος με τον Χουντίνι
τώρα γιατί εμένα μου κάνει οτι οι Μεγάλοι παλιοί είναι κάποια φυδάκια
και οι Αρχαίοι (παλαιότεροι των μεγάλων Παλιών) κάποιοι Κύνες..." ή τότε εδώ μέσα έχουμε κάνει δικό μας υπερνου...

Ανώνυμος είπε...

α) Παραθέτω από άρθρο μου σχετικό:
------------------------------
Λοιπόν, σε αυτήν την σειρά άρθρων θα σας αποκαλύψω ακριβώς τι πιστεύουν οι άνθρωποι πίσω από την κουρτίνα. Και θα σας δώσω και μαρτυρίες και αποδείξεις για τα λεγόμενά μου. Αλλά δεν θα με πιστέψετε. Δεν υπάρχει περίπτωση. Βλέπετε, ενώ αυτοί έχουν οδηγήσει τον περισσότερο κόσμο στον πλανήτη στην εκκοσμίκευση και σε αυτό που αποκαλούν «ορθολογισμό», οι ίδιοι είναι φανατικά θρησκευόμενοι. Και όταν λέω φανατικά θρησκευόμενοι δεν κάνω πλάκα. Μιλάμε για ανθρώπους με απίστευτες δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις. Ας σας δώσω ένα παράδειγμα που δεν θα το πιστεύετε. Ο Μαξ Ρότσιλντ ήταν ένας από τους 11 ανθρώπους που εγκαταστάθηκαν στην Βαυαρία προκειμένου να την ελέγξουν μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, ήταν μέλος της Μασονικής στοάς νούμερο 11 στο Μόναχο, ενώ η συνθήκη ανακωχής του πρώτου παγκοσμίου πολέμου της οποίας το προσχέδιο είχε γίνει από ανθρώπους του περιβάλλοντος των Ρότσιλντ, έλαβε χώρα στις 11/11, στις 11:00. Σύμπτωση; Ναι βέβαια, σύμπτωση. Άντε τώρα αλλάξτε πλευρό γιατί αν κοιμάστε μόνο από την μια μεριά θα πιαστεί το κεφάλι σας.
------------------------------
β) Μην αποκλείεις το γεγονός η απεικόνιση να είναι διαφορετική από την απόδοση του εικονίσματος. Δηλαδή να μην πρόκειται για την Αγία Σοφία, αλλά για παράδειγμα για την Σοφία της Γνωστικής θεωρήσεως.
γ)Η 20/07/2012 ήταν α) Παρασκευή και β) η δεύτερη μέρα της καινούργιας σελήνης. Και τα δύο αυτά είναι σημαντικά για την Αφροδίτη. Εάν μάλιστα η τελετουργία έγινε (ή προοριζόταν να γίνει) 12 με 1 το μεσημέρι, 7 με 8 το βράδι (ή 2-3 ή 9-10 το ερχόμενο πρωϊνό) τότε σύμπτωση δεν μπορεί να είναι με τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

η Μυρτώ θυσιάστηκε ισλαμιστικά

η απάντηση του γρίφου βρίσκεται στο πανώ στην ανάρτησή σου από τον ισλαμιστικό εκβιασμό-συγκέντρωση σφαγέων στα προπύλαια

εκείνο το πανώ με το δήμιο με την κουκούλα, το γιαταγάνι αποκεφαλισμού και το μικρό κορίτσι να περιμένει...

Ανώνυμος είπε...

Το "Μερόπειο" ίδρυμα είναι δίπλα στο νεοκλασικό Άκη Τσό.

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

Μποτίλια και Εργοδότη,χωρίς πολλά πολλα ,υποκλίνομαι.!!![μόνο πρί φυγετε απ τήν Λημνο,μην αφήνετε εξω τούς Σίντιες και τήν θεά Χρύση].Γιά τόν ανώνυμο που επιμένει στήν μορφή του εγκλήματος ,[Ισλαμικό]Μά το ενα δεν αναιρει τά υπόλοιπα,συμπλέουν!
Ανωνυμο που γράφει"τον γάμα
και τον πλανήτη των γυναικών" Μπράβο,σωστός!!!
Καλο βράδυ σε ολους

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ ΕργΔημΕργ

Αγαπητέ Εργοδότη, νομίζω ότι με τούς σχολιασμούς σου στα δεδομένα, τα οποία απλώς παρέθεσα, αποκαλύπτεται ένα κουβάρι, το οποίο προφανώς θα τύχει περαιτέρω ξετυλίγματος.
Το ζήτημα τής κουκουβάγιας πρέπει να είναι σημαντικό. Εκτός από σύμφωλο τής Θέάς Αθηνάς υφίσταται ευρεία χρήση τού συμβόλου τής κουκουβάγιας και από τούς αποκρυφιστές. Είναι γνωστά τα βίντεο τού bohemian club στην Καλιφόρνια, όπου παριστούν το μολόχ με τέτοιου είδους μορφή. Το σύμβολο αυτό απεικονίζεται επίσης σε μικρό μέγεθος στο δολάριο. Μέχρι τώρα δεν μπόρεσα να το ερμηνεύσω.


@ PANDAROS

Μάλλον δεν υπάρχει κάτι ποιοτικά νέο για σένα εδώ, τουλάχιστον από την δική μου μεριά, που θα μπορούσες να πληροφορηθείς, καθότι τυγχάνεις ιδιαιτέρως ψαγμένος.
Ούτε νομίζω, ότι διαθέτω αντίληψη ισχυρότερη από την δική σου, ώστε να μπορώ να παρατηρώ πράγματα που εσύ προσπερνάς. Απλά σε μέρη, από τα οποία εσύ διέρχεσαι συχνά, εμένα μού δίνεται η δυνατότητα να τα επισκέπτομαι το πολύ μια φορά το χρόνο. Η συνήθεια αμβλύνει την πρόσληψη, ενώ η στέρηση μοιραία - εφόσον λειτουργεί το αντίστοιχο σύνδρομο - την οδηγεί. Αυτό είναι μια έκφραση τού νόμου, που συσχετίζει την πυκνότητα με τον κολλεκτιβισμό. Όσο πυκνώνει η κυκλοφορία αυτοκινήτων, τόσο πιο πολύ οι οδηγοί διέπονται από κοινή συμπεριφορά στην οδήγηση.
Ας το πούμε πιο απλά: Εδώ βρισκόμαστε άνθρωποι με κοινές ανησυχίες με τις δικές σου. Η έλξη όμως δεν είναι τυχαίο γεγονός, διότι πίσω από το τυχαίο υφίσταται η αιτιότητα και πίσω από την αιτιότητα δρα η αναγκαιότητα. Άρα επ' αυτού οφείλουμε να οικοδομούμε.

Για τους Λυκανθρώπους και τον Λύκειο Δια έχει προηγηθεί εδώ εκτενής αναφορά. Σίγουρα η καλή σου διάθεση να διαβάσεις παλαιότερες αναρτήσεις θα σε οδηγήσει και σε αυτά. Σε περίπτωση όμως που επιθυμείς, ευχαρίστως να παραθέσω κάποιους συνδέσμους.

Και στο πρόσφατο σχόλιό σου καταδεικνύεις, ότι έχεις για να εκφράσεις πολύ σημαντικά ζητήματα, τα οποία συμβάλλουν πολύ δημιουργικά στην σύνθεση.


@ Ανώνυμος

Περί "γάμα και πλανήτη γυναικών".
Θερμά ευχαριστήρια για τις πολύτιμες υποδείξεις.
Ευελπιστώ και σε μελλοντική παροχή βοήθειας και εναυσμάτων για αναζήτηση από την μεριά σου.
Τόσο ο Εργολάβος όσο και εγώ έχουμε επανειλημμένα τονίσει τα όρια των δυνατοτήτων μας και την πάγια ευγνωμοσύνη μας για κάθε παρεχόμενη βοήθεια.
Επειδή όμως τυχαίνει να είμαστε και οι δυο αρκετά κουρασμένα παλληκάρια, κάποιο πρώτο άλεσμα τής τροφής που μάς παρέχεται (πχ. σύνδεσμος) θα βοήθαγε τις μασέλες μας.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ AOPATOS

Αόρατέ μου, όχι μόνο πρόσεξα το σχόλιό σου, αλλά όπως βλέπεις οι τελευταίες αναρτήσεις έγιναν με αφετηρία δικούς σου εντοπισμούς.
Ζητώ συγγνώμη που δεν τοποθετήθηκα στο σχόλιό σου εγκαίρως, παρόλο που η φιλοπονία σου στο διαδίκτυο επιβάλλει πρώτο βαθμό προτεραιότητος, διότι κατά νυχτερινή ώρα ήθελα να γράψω την ανάρτηση, η οποία πραγματεύεται ακριβώς το ζήτημα που έθεσες.
Να είσαι πάντα καλά και να μάς προσφέρεις πάντοτε τα ισχυρά σου εναύσματα.

Όσο αφορά τον Lovecraft, το θέμα έχει τεράστια σημασία και οφείλουμε να ασχοληθούμε με αυτό προσεχώς διεξοδικά. Θα μού επιτρέψεις λοιπόν, να μην επιχειρήσω να καταθέσω την άποψή μου περί των επηρεασμών, που μπορεί να έχει δεχθεί αυτός από το οικογενειακό του περιβάλλον, στον περιορισμένο χώρο ενός σχολίου. Πιστεύω, ότι τον σημαντικότερο ρόλο επιτέλεσε ο παππούς του, αλλά το θέμα αυτό απαιτεί έρευνα και σκέψη σε βάθος.
Δεν έκρυψα ποτέ την μεγάλη μου συμπάθεια για τον Λόβκραφτ, θεωρώντας, ότι η προσφορά αυτού τού ανθρώπου είναι τελείως διαφορετική από τον τρόπο που την παρουσιάζουν αρκετοί.
Σκοπεύω συντόμως να αναφερθώ στο ζήτημα διεξοδικά, πάντοτε με την συμμετοχή και αποφασιστικής σημασίας σύμπραξή σου.


@ Ανώνυμος

Περί "ισλαμικού χαρακτήρα τού εγκλήματος σε βάρος τής Μυρτούς".
Θερμά ευχαριστώ για την εμμονή σε μια άποψη που δεν ισχύει και την οποία οφείλουμε με διεξοδικό τρόπο να ανατρέψουμε εδώ.
Γνωρίζω, ότι η φωτογραφία με το πανώ, έχει αποτελέσει προσφάτως αντικείμενο αναρτήσεων και σε άλλα σημαντικά μπλογκς, τα οποία ως είναι φυσικό παρακολουθώ. Εξ άλλου ο διάλογος στηρίζεται στον καλόπιστο αντίλογο και νομίζω, ότι γνωρίζεις καλώς, πως θεωρώ την καλή σου πίστη πάντοτε δεδομένη.
Νομίζω, ότι η ανάλογη προβληματική - έστω κι αν αυτή άπτεται θρησκειολογικών δεδομένων - αρμόζει καλύτερα να ενταχθεί στην πολιτική πραγματεία τού ζητήματος.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα ήθελα να διαβάσω τις αντιρρήσεις σου, οι οποίες είναι πάντοτε πολύτιμες, σε όσα προσεχώς καταθέσω επ' αυτού.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Colaphus

Φυσικά γνωρίζω το άρθρο σου, καθότι παρακολουθώ την σελίδα σου τακτικά, αλλά έτυχε να διαβάσω και την παραπομπή σου σε αυτό πριν μερικές ημέρες στα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ.
Οπωσδήποτε η "πίστις - σοφία" αποτελεί σημαντικό σύμβολο των γνωστικών και είναι κατανοητό, πως η εικονιστική εκφορά τού εν λόγω "ιδρύματος" έχει διαφορά φάσεως από την ορθόδοξη - χριστιανική. Χωρίς να θέλω να ισχυριστώ, ότι ο εντοπισμός σου επί τού προκειμένου δεν είναι ορθός, θεωρώ ότι έχει επικρατήσει κάποιος σκόπιμος συγκρητισμός, σύμφωνα με το "στην Ελλάδα είναι ο καθένας ότι δηλώνει".

Ήθελα εδώ και ημέρες να βάλω εδώ σύνδεσμο για την σελίδα σου, αλλά το αμέλησα λόγω μπελάδων.
Εύχομαι να έχεις κάθε επιτυχία στην καλή σου προσπάθεια. Η συμμετοχή σου εδώ προσωπικά με χαροποιεί ιδιαίτερα.


@ Φωτεινή

Αγαπητή Φωτεινή, θερμά ευχαριστώ για την φροντίδα. Εσύ εξάλλου δεν ένωσες τα καλώδια με τον Εργοδότη;
Ο έπαινός σου έχει ιδιαίτερη αξία, διότι όπως έχω ήδη ομολογήσει αποτελεί για μένα μέτρον. Όπως και αυτά που τονίζεις, διότι δυστυχώς δεν τα πιάνω όλα με την πρώτη.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο φίλε μου για τον συγκριτισμό. Άλλωστε το συγκεκριμένο κτήριο δεν το γνωρίζω, υποθέσεις κάνω. Πάντως το σχόλιο που έκανα για την Αφροδίτη/ Αστάρτη κράτα το στο πίσω μέρος του μυαλού για τον φόβο των Ιουδαίων (πτσσσς ακούγεται το πιατίνι απ' την ντραμς). Εγώ το πρώτο πράγμα που έψαξα ήταν η Αφροδίτη και θα μπορούσα να είχα αρχίσει από την αρχή και να διασταύρωνα σιγά-σιγά.

Με έβαλες στο μπλογκ ρολλ σου; Σε ευχαριστώ πολύ! Τώρα αρχίζουν οι (ευχάριστοι) μπελάδες μου φαίνεται!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για το σπαμ, αλλά μόλις παρατήρησα κάτι:

Να βάλουμε στοιχηματάκι πως υπάρχει και δεύτερη κολώνα εκεί κοντά, όπως άλλωστε σχηματίζεται από αυτές που στηρίζουν τα καγκελάκια της περίφραξης; Και τι βλέπω πως φυλάσσουν τα καγκελάκια; As above so below;

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ είπε...

@όλους

πάντως οι νευρικές συνάψεις μεταξύ μας έχουν αρχίσει και δημιουργούνται, έχουμε πλέον υσχιρά σημάδια...

Ανώνυμος είπε...

Μποτίλια έχεις ένα βήμα και αυτό φέρει και ευθύνη, τα Ηλιακά ιερατεία αδελφούλη δεν ήταν κανίβαλοι ούτε τελούσαν ανθρωποθυσίες μην προσπαθείς 'έντεχνα' να φορτώσεις στο σύνολο της Ελλάδας και των Ηλιακών αρσενικών ιερατείων το στίγμα των ανθρωποθυσιαστών. Η σελήνη δεν ήταν πάντα εκεί που είναι. Επαναλαμβάνω η σελήνη δεν ήταν εκεί που είναι. Και πριν υπήρχαν ιερά και πριν υπήρχε σπορά Θεική. Βγάζετε τον Δία τον Σείριο , τον Ιησού αρνητικούς και ανθρωποφάγους. Εφιστώ την προσοχή υπάρχουν και αλλού πηγές και θεωρήσεις, αλλά οι αγκυλώσεις σου είναι τρομακτικές δεν τις αναφέρω(πηγές) γιατί θα αναγκαστείς να βάλεις συνδέσμους και εκεί μέσα είναι διαφορετική η εξήγηση στα περί άστρου του Κυνός. Οι ομφάλιοι λίθοι , οι αστρικές πύλες αδελφούλη δεν χρησίμευαν μόνο γι' αυτό που γράφεις. Έως εδώ αρκετά.

The kagenakadachi είπε...

Έχετε όλοι σας σκεφτεί, πριν καταδικάσετε τις ιέρειες και τη Θεά, ότι η τελετουργική ανθρωποθυσία του ηγέτη μπορεί να ξεκίνησε σαν προληπτικό μέτρο ενάντια σε άτομα με ψυχοπαθητική και ναρκισσιστική διαταραχή της προσωπικότητας;
Τα διαταραγμένα άτομα αυτού του φάσματος είναι σπουδαίοι πολεμιστές, χωρίς αίσθηση του φόβου, ψυχρά λογικοί, πονηροί εκμεταλλευτές, με υπερανεπτυγμένη σεξουαλικότητα, με παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης και αντιμετωπίζουν τους άλλους ανθρώπους σαν αντικείμενο στην καλύτερη περίπτωση και σαν λεία στη χειρότερη. Η διαταραχή αυτή της προσωπικότητας εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες από ότι στις γυναίκες, αλλά όταν εμφανιστεί στις γυναίκες είναι πολύ πιο κακοήθης (σας επισημαίνω την περίπτωση της Ελισάβετ Μπαθόρυ).
Σε πιο πρωτόγονες και δεμένες κοινωνίες, οι ψυχοπαθείς αντιμετωπιζόντουσαν σιωπηλά και αποτελεσματικά. Παραδείγματος χάριν, στους Ινουϊτ, έναν τέτοιον -"κουνλανγκέτα"- τον ρίχνανε σε ένα γκρεμό διακριτικά. Πιθανότατα, οι πλέον σοφές γυναίκες της φυλής, όταν η φυλή βρισκόταν σε κίνδυνο, επέλεγαν τον ψυχοπαθή της φυλής, τον όριζαν πολεμικό ηγέτη-βασιλιά, του έδιναν την ευχαρίστηση της απόλυτης δύναμης και μόλις η αποστολή του έληγε, τον θανάτωναν πριν στραφεί ενάντια στη φυλή του.
Οι καλύτερες προθέσεις... Δυστυχώς, όπως γίνεται πάντα, όταν η διαδικασία μετατραπεί σε ατσάλινο γρανάζι, σε αρπάζει και σε αλέθει. Δεν σας φαίνεται περίεργο το ότι όλες οι καταστροφές σε κοινωνίες με τελετουργική ανθρωποθυσία αρχηγού συμβαίνουν όταν μια, κάπως ψυχοπαθητική νέα γυναίκα της φυλής, σώζει το υποψήφιο θύμα; Η μάλλον ψυχοπαθητική Υψιπύλη σώζει τον -σίγουρα ψυχοπαθητικό- πατέρα της, η Ιπποδάμεια χρησιμοποιεί κατά εντελώς ανήθικο τρόπο τον ηνίοχο του πατέρα της για να σώσει τον -εξίσου ανήθικο- Πέλοπα, η ανώμαλη Πασιφάη σώζει τον θηριώδη ταύρο κ.ο.κ. και ας μην αρχίσω με το Δία. Έτσι, ένας ψυχοπαθητικός ηγέτης πακτώνεται στην εξουσία μιας πόλης κράτους.
Και πριν με κατηγορήσετε, ψάξτε στο Διαδίκτυο και δείτε τη σύνδεση της ψυχοπάθειας (με την έννοια της έλλειψης ενσυναίσθησης) και της ναρκισσιστικής διαταραχής της προσωπικότητας με τις ηγετικές τάξεις.

mnk είπε...

Το να χρησιμοποιείς π.χ. μασωνική λογική, για να εξηγήσεις τις πράξεις των μασώνων, είναι ένα πράμα. Το να χρησιμοποιείς όμως μασωνική λογική, για να εξηγήσεις τα πράματα καθ' εαυτά, είναι ένα άλλο πράμα. Σημαίνει πως την έχεις πατήσει. Χοντρά.

Υ.Γ. Προτείνω την ενδελεχή επανάγνωση του "εκκρεμούς του Φουκώ" -κι ας φαντάζει μπανάλ. :D

Υ.Γ.(2) Ωραία τα κυπαρισσάκια, στην αυλή με τα ριγέ πλακάκια. Συμμετέχει κι η φιλενάδα μου η Περσεφόνη στη μάζωξη;

Υ.Γ.(3) ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ!

crow1 είπε...

Αγαπητοί Μποτίλια κ Εργοδότα
'Αθόρυβα' διαβάζω τις αναρτήσεις σας εδώ κ πολύ καιρό.(ΚΑΤΙ με οδήγησε στα κείμενα του Εργοδότη και μοιραία στου Μποτίλια).

Υπάρχουν πολλά μέρη(κτίσματα-κτήρια) πέριξ των Αθηνών οπου μάλλον είχαν πολλή μεγάλη 'ανάγκη' στα υπόγεια τους να υπάρχει εξ-αερισμός...(απλή παρατήρηση χρειάζεται για τον εντοπισμό,αν και καταλαβάινεις έναν τέτοιο τόπο πριν καν τον δεις απλά πλησιάζοντας...)
Α και μην ξεχάσω να αναφέρω πόσες προυποθέσεις πρέπει να πληρείς για να υοθετήσεις ένα ορφανό σε μια οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.
AMBER ALERT-
ή διαφήμηση πραγμάτειας?? δύο αλήθειες???τρεις??πόσες????

Ναι Εργοδότη έχεις δίκιο όταν λες:
έχει ενεργοποιηθείτο "δίκτυο μυαλών",εχει ενεργοποιηθεί και κάτι άλλο όμως
-Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΜΥΑΛΩΝ-

PANDAROS είπε...

καλησπερα...

δεν ειχα κανα σκοπο να βγαλω τον Δια ,τον Σειριο η τον Ν Απολλωνα,ανθρωποφαγους,,αλλα μου την βιδωνει οταν ακουω για Κρονεια πρακτικη [που επιβεβαιωμενα υπαρχει ετσι?και τα λοιπα,,,χωρις να δουμε τα δικα μας,,τα εχουμε δει αραγε?
η βλεπουμε μονο τα των μασονο κρονειοσατανοεβραιων,,
,εδω οπως ειπε και ο εργολαβος βαζουμε την πρακτικοτητα και την λογικη,,που σημαινει 1+1 =2 και επειδη εγω ειμαι πρακτικος αμθρωπος
γιατι απο το πρωι που θα παω στην δουλεια μου μεχρι που να σχολασω πρεπει να βρω ενα θυμα να του τα παρω μαυρα για να ταισω την γυναικα μου και τις 2 μικρες μου κορες,που ολη μερα την αραζουν σπιτι και οταν σχολαω μου λενε μπαμπακα και μπαμπακα ..και μετα τα φιλακια μου ζαχαρωνουν το πορτοφολι...αν δεν βρω θυμα δεν θα φανε, αν βρω θα φανε παντεσπανι,,,,χαχχαχαχχα τετοια καθαρματα ειναι αυτοι οι εκτελωνιστες,,,

,,,,εγω απλα ψαχνομαι και βαζω ερωτηματα που καινε γιατι αν τα ηξερα αυτα δεν θα ασχολουμουν με το μπλοκ αυτο,,,,εσεις αδελφια ασχολειστε με την δουλεια σας εκτος δουλειας?...φυσικα οχι γιατι ειστε στις δουλειες σας σαινια αν ασχολειστε δεν θα ξερετε την δουλεια σας,,

επισης δηλωνω υπευθυνα δεν εχω διαβασει ποτε φουκω ξουκω και πως διαλε λεγονται οι αλλοι,ομοιοι του, και ουτε νιωθω την αναγκη να τον διαβασω,, ειναι εγκλημα αυτο?να μην εχεις διαβασει φουκω?χαχαχαχαχα

στις σκεψεις μου παω βημα- βημα ,βαζω τη λογικη και δενω ενα φανταστικο σεναριο που μπορει στο τελος να επαληθευτει,,. ΠΑΝΤΩς εγω εκανα σχολια πανω στν τοποθετηση του μποτιλια για τον ΣΕΙΡΙΟ

υπαρχει απο'που και να το πιασεις συνδεση μεταξυ Δια- αρκαδων λυκανθρωπων- απολλωνα -αρτεμις και ανθρωποθυσιων ΕΚΤΟς αν εχεις αλλη αποψη πανω σε αυτο το θεμα παρακαλω πολυ να καταθεσεις την αποψη σου να ξεστραβωθω και εγω,,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ,,,γιατι και εγω ετσι μεγαλωσα οπως εσυ,,ειχα εξιδανικευσει τους θεους τις θεες και ολο αυτο το κακο συναπαντημα,,που ρουφουσε το αιμα ,και εκανε δυσκολη την ζωη των αρχαιων προγωνων μας,,



παλι πολλα εγραψα,,αλλα καθε μερα μαθαινω και κατι απο αυτην την σελιδα,,και σας ευχαριστω ολους γιαυτο
-





Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ανώνυμος
"περί ευθύνης και τρομακτικών αγκυλώσεων"

Αγαπητέ / αγαπητή:
Επειδή το σχόλιό σου έχει έντονα κριτικό χαρακτήρα - δεδομένο που εκτιμώ ιδιαιτέρως - θα μού επιτρέψεις να ασχοληθώ διεξοδικώς με όσα αντιπαραθέτεις καθώς και με αυτά που μού αποδίδεις, στα πλαίσια της επόμενης ανάρτησής μου.


@ The kagenagatachi

Αγαπητέ / αγαπητή (αν και μεταξύ μας το "αγαπητή" διαφαίνεται περισσότερο στον σχολιασμό σου):
Εκτιμώ την άποψή σου ως λίαν σημαντική, παρόλο που διαφωνώ με αυτήν. Θεωρώ σκόπιμο να καταθέσω την άποψή μου επ' αυτής διεξοδικά στην επόμενή ανάρτησή μου.
Εννοείται - και αυτό ισχύει εξίσου και για τον/την κάθε διαφωνούντα - ότι ευχαρίστως, εφ΄όσον επιθυμείς, διατίθεμαι να προβάλλω τις όποιες αντιρρήσεις και υπό μορφή αναρτήσεως, εφόσον μού αποσταλεί κάτι.


@ mnk

Το σχόλιό σου αυτήν την φορά διατυπώνει πολεμική - γεγονός που είναι βεβαίως δικαίωμά σου - εφόσον μού αποδίδει εφαρμογή μασωνικής λογικής και ότι την έχω πατήσει "Χοντρά".
Δεν θα είχα το παραμικρό πρόβλημα να απαντήσω διεξοδικά σε οποιονδήποτε άλλον. Από μια πολύ καλή φίλη όμως όπως εσύ δεν αποδέχομαι την πολεμική χωρίς τεκμηρίωση, ούτε και προτίθεμαι να τοποθετηθώ επ' αυτής μόνον για λόγους αυτοϋπερασπίσεως.
Σε παρακαλώ λοιπόν να τεκμηριώσεις:
1. Πώς βγάζεις το συμπέρασμα ότι εφαρμόζω μασωνική λογική.
2. Από πού συνάγεις, ότι ένα τόσο σημαντικό βιβλίο, όπως το "Εκκρεμές τού Φουκώ" φαντάζει σε εμένα μπανάλ.

Όσο αφορά το ΥΓ(3) θα βοήθαγε νομίζω, εάν έκανες εσύ ένα έλεγχο στους συνδέσμους της δικής σου σελίδας, στην βάση κατά πόσο όλοι αυτοί στους οποίους παραπέμπεις μπορεί να σε εκφράζουν πάντοτε και σε όλα όσα αναφέρουν, εφόσον θεωρείς σημαντικό το ζήτημα αυτής τής δεοντολογίας.
Εδώ οι παραπομπές οδηγούν σε όλο το φάσμα. Από οπαδούς τής "χρυσής αυγής" μέχρι το "Κ"ΚΕ.
Δεν έχω το παραμικρό ενάντια σε απαξιωτικά σχόλια. Στην δική σου περίπτωση όμως περιμένω και επιμένω, οι αντιρρήσεις σου να τεκμηριώνονται, καθότι εγώ ποτέ δεν εφαρμόζω πολεμική σε προσωπικό επίπεδο, ούτε εναντίον φίλων, ούτε εναντίον αντιπάλων. Πέραν αυτού αποδέχομαι ευχαρίστως οποιαδήποτε κριτική και δεν αισθάνομαι πρόβλημα να τοποθετηθώ έναντι τής όποιας κριτικής θεωρήσεως.
Βεβαίως είμαι κάλλιστα σε θέση να αντιλαμβάνομαι και υπονοούμενα. Απέναντί σου όμως δεν προτίθεμαι να λειτουργώ αμυντικά.


@ crow1
Καλώς ήλθες.


@ PANDAROS

Αγαπητέ μου,
προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπερασπισθώ οτιδήποτε καταθέτεις, εάν συμφωνώ με αυτό (και συνήθως συμφωνώ).
Όμως πιστεύω, ότι με ανάπτυξη λόγου περισσότερο δομημένου, μπορείς να γίνεις περισσότερο αποδοτικός, καθότι τα θέματα στα οποία αναφέρεσαι είναι πάρα πολύ σημαντικά και - όπως έχω γράψει ήδη - νομίζω ότι είσαι πολύ κατατοπισμένος.
Θα χαρώ ιδιαίτερα, εάν εν καιρώ θέλεις να αποστείλεις κάτι για ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ


Αγαπητέ μποτίλια , ΕργΔημΕργ και λοιποί , έχω την αίσθηση ότι το παρακάτω κείμενο εντάσσεται στο δίκτυο που αναφέρεται ο ΕργΔημΕργ.

Η ονομασία " Πύλος" σχετίζεται ετυμολογικά με την λέξη "πύλη ".
Π-έρασμα απο την Π + ΥΛΗΝ.
Συνεχεια ……

http://afipnisoy.blogspot.com/2012/09/nestor.html#ixzz26qlBeOAI

Ανώνυμος είπε...

Μποτίλια είμαι επί-κριτικός γιατί όλοι μας όσοι αναζητούμε και ερευνούμε μέσω κειμένων διαπράττουμε ένα συνηθισμένο λάθος, που γίνεται όταν παίρνουμε ανθρώπινα μέτρα για να μετρήσουμε θεϊκά έργα. Έγώ δεν μπορώ να βάλω link γιατί δεν υπάρχει αλλά υπάρχει το βιβλίο του Θεόδωρου Αξιώτη 'Αργώ' η πρώτη αργοναυτική εκστρατεία του 3.500 π.Χ. Όσοι θεωρούν εαυτούς ερευνητές ας το μελετήσουν και ας αντιπαραβάλλουν ότι γράφεις στην ανάρτηση, απλά πράγματα που θέλουν όμως χρόνο και καθαρό πνεύμα.

mnk είπε...

@ Αξιότιμον + Φίλτατον Πελαγοφύαλον,

Πωπωωωω.... Τα πήρες κρανίο!
Λοιπόν, ή εγώ βρισκόμουν σε πολύ λάθος στιγμή όταν έγραφα το σχόλιο, ή εσύ όταν το διάβαζες. Απόλυτη διαφορά φάσης.

1) Το σχόλιο δεν απευθύνεται αποκλειστικώς σ' εσένα, γι' αυτό κι έχει απρόσωπο ύφος (νομίζω δηλαδή). Επέχει μάλλον θέσιν δηλώσεως. Η χρήση β' ενικού είναι καθαρά τρόπος έκφρασης -ατυχής ως φαίνεται. Είδες πουθενά ν' αναφέρομαι σε κανέναν Πελαγοφύαλο ή Μποτίλια; Βεβαίως, γράφηκε ως σχόλιο σε δικό σου ποστ, στο δικό σου μπλογκ. Σωστό αυτό. Όμως, να... Παρασύρθηκα απ' τις κουβέντες για συλλογική έρευνα και συλλογικά μυαλά και πέταξα κι εγώ τη μπαρούφα μου, έτσι ξέμπαρκη στον αέρα, με την ανεμελιά που θα την πέταγα εν μέσω μιας παρεΐστικης συζήτησης. Μέα κούλπα. Θα έπρεπε να είμαι πιο σαφής.

2) Το σχόλιό μου ουδόλως διατυπώνει πολεμική, τουλάχιστον όχι προς πρόσωπα συγκεκριμένων συμμετεχόντων στον εδώ διάλογο. Σταθερά, προτιμώ ως στόχους τους ανεμόμυλους.
Το σχόλιο (φιλοδοξεί να) υποδηλώνει κρούσιν καμπανακίου προς άπαντες, εμού συμπεριλαμβανομένης. Αυτή ήταν τουλάχιστον η πρόθεσή μου, αλλά, όπως λένε και τα "πολυαγαπημένα" του εργοδότη αγγλοσαξωνάκια, οι καλές προθέσεις ενίοτε οδηγούν στην κόλαση.

(συνεχίζεται)

mnk είπε...

3) Είναι κάτι που το έχω εντοπίσει και με βασανίζει και το βασανίζω, εδώ και πάαααρα πολύ καιρό:
Οι σκέψεις κι οι λογικές διεργασίες όλων ημών, των τρυποκάρυδων, που ψάχνουμε την πραγματική πραγματικότητα πίσω απ' τα επιφαινόμενα, έχουν βαρύτατα επιμολυνθεί από αλλότριες οπτικές. Αν προσέξεις, θα δεις πως δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην "μασωνική λογική". Κάπου εκεί υπάρχει κι ένα π.χ(=παραδείγματος χάριν). Θα μπορούσα κάλλιστα να αναφερθώ στην θεοσοφική λογική, νεοεποχίτικη λογική, μαγικο/εσωτεριστική λογική, γνωστική λογική, Zeitgeistιανή λογική... κλπκλπ. Είναι φυσιολογική διεργασία του νου, ασυνείδητα, να ενσωματώνει τις διεργασίες και την οπτική των πρώτων του δασκάλων, εκείνων που τον πρωτοέβαλαν στο νόημα ενός γνωστικού πεδίου. Όμως, η οπτική και οι νοητικές διεργασίες λειτουργούν ως αυτοαναπαραγώμενα κι εξαπλούμενα φράκταλ, ως μολυσματική ασθένεια που τείνει σε επιδημία. Θα υπενθυμίσω πως, νικητής στα παιχνίδια εξουσίας, δεν είναι αυτός που κερδίζει την παρτίδα, αλλά αυτός που επιβάλλει τους κανόνες του παιχνιδιού. Η πραγματικότητα είναι μεν διανοητική/πνευματική/ενεργιακή κατασκευή, συλλογική τοιαύτη δε. Έχουμε, ο καθένας από μας, μερίδιο ευθύνης. Ωφείλουμε να επιλέξουμε, συνειδητά, σε ποιές διανοητικές δομές θα κατευθύνουμε την προσοχή μας, άρα θα διοχετεύσουμε και την δημιουργική μας ενέργεια. Επίσης, ωφείλουμε να επιλέξουμε, συνειδητά, τα κριτήρια βάσει των οποίων θα επιλέξουμε. ;)
Χρειάζεται εσωτερική εγρήγορση. Το μέσα μας πρέπει να γίνει σκληρό και συμπυκνωμένο σαν το κουκούτσι της ελιάς (τουλάχιστον), για νά 'χουμε οποιαδήποτε ελπίδα.

4) Δεν συνάγω από πουθενά πως το "εκκρεμές του Φουκώ" φαντάζει σ' εσένα μπανάλ. Έχει πέσει στην αντίληψή μου πως, πολλοί "ερευνητές", το αναφέρουν απαξιωτικά ως "ξεπερασμένο". Το συνέστησα, διότι εκεί ο Έκο κάνει εμφανές, με πρόδηλο και σαφή τρόπο, πως άλλο είναι να αναλύω εξαντλητικά και να χρησιμοποιώ, ως εργαλείο, την δική τους λογική για να εξερευνήσω τα έργα τους, και τελείως άλλο το αν εγώ ΕΠΙΛΕΓΩ να ενσωματώσω αυτή τη λογική.

5) Το ΥΓ(3) δεν έχει βέβαια καμία σχέση με τους συνδέσμους του μπλογκρόλ σου κι ούτε κατάφερα να καταλάβω την αιτία που το συνδέεις. Ήταν ένα μικρό, άνοστο -κι ατυχές ως φαίνεται- "αστειάκι", που αναφερόταν στο σπιτι της Βίκυς στον ως άνω πεζόδρομο (αναφέρθηκε κι από άλλον σχολιαστή) κι υπονοούσε την -χαζή- ερώτηση, "τάχα η Βίκυ τι να ξέρει για τους προσκόπους και τις προσκοπίνες;".
Όσο για τους δικούς μου συνδέσμους, "λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμμένα". Πονεμένη ιστορία.

Παράπονο 1) Ενώ όλα τα γραφόμμενά μου τα ανέλυσες εξονυχιστικά, για τα κυπαρίσσια και την Περσεφόνη κουβέντα. Είπα κι εγώ να συνεισφέρω στην ανάλυση του τοπίου... πλήν φεύ!

Παράπονο 2) Έχω διαβάσει εδώ σιβυλλικώτατα κατεβατά σχολιαστών, απ' τα οποία δεν καταλαβαίνω γρι, εσύ όμως φαίνεσαι να τα αντιλαμβάνεσαι σε βάθος. Το δικό μου "λακωνίζειν"(λέμε τώρα) γιατί το παρερμήνευσες σε τραγικό βαθμό; Μήπως είναι καιρός ν' αρχίσω να σκέφτομαι "τι θέλει η αλεπού στο παζάρι";

Ανώνυμος είπε...

(Να κι ο σπάμμερ!)

@mnk: Μου άρεσε πάρα πολύ η μεταφορά με τον τρυποκάρυδο! Μπορώ να την χρησιμοποιήσω στο μέλλον;

mnk είπε...

@ colaphus

Σου μεταβιβάζω, πλήρως κι ανεπιφυλάκτως, κάθε πνευματικό δικαίωμα. Θα συνεχίσω όμως να την χρησιμοποιώ κι εγώ, καταπατώντας ασύστολα τα πνευματικά δικαιώματα που σου μεταβίβασα. :D

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ είπε...

@ μποτίλια στείλε μου ένα σκάιπ σου και ιμέιλ εποικωνιας στο aorata.gegonota@hotmail.com

να κανονήσουμε για την εκπομπή στο λάιβ στριμ...βεβαίως θα θελα και τον εργοδότη ...αλλά ελπίζω στο μέλλον...

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ mnk

Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη, διότι σε παρεξήγησα. Με αυτά που παρέθεσες στην συνέχεια φυσικά συμφωνώ.
Όπως μπορείς να διαπιστώσεις, δεν βιάστηκα να υπεισέλθω στην ουσία όσων έγραψες στο πρώτο σχόλιο και ζήτησα κάποιες επεξηγήσεις, για να μπορέσω να καταλάβω τι εννοούσες.
Η απρόσωπη εκφορά τού σχολίου σου, δεν συγκεκριμενοποιούσε σε ποιόν αυτό απευθύνεται.
Το ίδιο ισχύει και για την αναφορά στην Βίκυ Σταμάτη. Το "λευτεριά στην Βίκη Σταμάτη" εμφανίζεται εδώ και εβδομάδες στον σύνδεσμο τού Δικαιόπολη, άρα η πιθανότητα παρεξήγησης είναι εκ των πραγμάτων δεδομένη, χωρίς να υπάρχει κάποια προδιάθεση.
Την συμπάθεια και την εκτίμησή μου για εσένα την γνωρίζεις και είναι ανέκαθεν δεδομένη, καθώς και το ότι είσαι όχι μόνο περισσότερο από ευπρόσδεκτη εδώ, αλλά και σχεδόν από καλή φίλη. Αυτό νομίζω ότι δεν σημαίνει, πως δεν δικαιούμεθα να ασκήσουμε αμοιβαία κριτική, ή να διαφωνήσουμε. Την εκτίμησή μου έναντι φίλων ουδέποτε εξαρτώ από τον βαθμό συμφωνίας. Η συμμετοχή σου και εδώ είναι ιδιαίτερα πολύτιμη, πέρα από τους λόγους συμπάθειας και διαδικτυακής φιλίας, διότι η πολυφωνία και η κριτική είναι απαραίτητα στοιχεία για την ποιότητα του διαλόγου που επιδιώκουμε όλοι.
Δυστυχώς, την αναφορά σου στην Περσεφόνη δεν μπόρεσα να την κατανοήσω πλήρως, γι αυτό και δεν αναφέρθηκα. Δεν ήμουν βέβαιος κατά πόσο αυτή αφορά τα Ελευσίνια Μυστήρια ή κάτι άλλο. Και έκρινα σκόπιμο να μην βαρύνω την τοποθέτησή μου με επί πλέον απορίες. Εάν μού δόσεις κάποια βοήθεια για να μπορέσω να κατανοήσω που αναφέρθηκες, φυσικά μετά χαράς θα σου πω την άποψή μου. Κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι έχω πρόθεση να αποσιωπήσω οτιδήποτε.
Στο θέμα τού "δικτύου" που αναφέρθηκες, παρόλο ότι αυτό έχει τεθεί πολλαπλά, εγώ δεν έχω τοποθετηθεί ακόμη.
Στο εδώ παζάρι ιδεών, φρονώ, ότι οι αλεπούδες αρμόζει να ανέρχονται σε περίοπτη θέση τού βήματος, ώστε να εντείνεται ο διάλογος. Στην δική σου περίπτωση όμως ισχύουν τελείως διαφορετικά συναισθήματα από εμένα. Και αυτά θέλω να με οδηγούν, διότι στις "λογικές" δεν θέλω να αποδίδω αξία. Σού ζητώ λοιπόν ακόμη μια φορά συγγνώμη, επειδή η τοποθέτησή μου στάθηκε αιτία να αισθανθείς ίσως κάπως άβολα.


@ AOPATOS

Το μηχάνημα που έχω συνδέσει στο διαδίκτυο είναι ματρακάς, με αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες να μην έχω κάνει χρήση του skype και ενδιαμέσως έχω ξεχάσει τον κωδικό μου. Σήμερα ή αύριο θα αλλάξω τις συνδεσμολογίες και θα συνδεθώ εκ νέου με το skype, οπότε θα σου γνωστοποιήσω τον κωδικό μου στο άμεσο μέλλον.
Θερμά ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Αργόσχολη είπε...

Ενδιαφέρουσες αναλύσεις αν και δεν εντρυφώ στις "συνωμοσιολογικές" θεωρίες.Κι αυτό, όχι επειδή πιστεύω πως δεν εξυφαίνονται σε μια παράλληλη, (υπόγεια αλλά και εμφανή) πραγματικότητα, αλλά επειδή συμμερίζομαι την άποψη ότι όσα σχέδια κι αν γίνονται, "η ιστορία λειτουργεί παρά λόγον", ακυρώνοντας τα μεμιάς σαν λανθασμένα ίχνη...Όντας η ίδια μόνη αλάνθαστη, με την έννοια "αυτού που συμβαίνει" και όχι αλάνθαστη με βάση του τι θα μπορούσε ή μπορεί να συμβεί, αφήνει πάντα τις αναγκαίες "ρωγμές" ανοιχτές. Αυτό δεν εμποδίζει τους μεν να εκπονούν τα σχέδια, τους δε να τα υπηρετούν. Έτσι, ο πολέμος μεταξύ Καλού -Κακού συνεχίζεται αέναος και τελική έκβαση, όπως προσδοκούσα παλαιότερα αφελώς, μάλλον δεν υπάρχει.


mnk είπε...

@Πελαγοφύαλε,
Εγώ ζητώ συγγνώμην, διότι η απρόσεκτος διατύπωσίς μου έγινε αφορμή παρερμηνείας και συνεπώς ευλόγου απορίας κι ίσως κάποιου εκνευρισμού. Θα φροντίσω να είμαι πιο σαφής στο μέλλον.
Χαίρομαι για την επανεπιβεβαίωση της ευμένειάς σου προς εμένα και σε διαβεβαιώ πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

- Στην αυλίτσα με τα ριγέ πλακάκια, αριστερά, υπάρχει ένας ψηλός φράχτης από κυπαρίσσια. Το κυπαρίσσι, ως γνωστόν, είναι το δέντρο της Περσεφόνης και γι' αυτό, κατά αρχαίαν παράδοσιν, φυτεύεται στα νεκροταφεία. Επίσης, μακρυές συστάδες, πυκνοφυτεμένων κυπαρισσιών, χρησιμοποιούνται, στην ύπαιθρο, ως ανεμοφράχτες, για την προστασία καλλιεργειών. Σε επαύλεις κι εξοχικές κατοικίες, χρησιμοποιούνται για οπτική και ηχητική μόνωση. Εντός πυκνοκατοικημένων και στενών χώρων, το κυπαρίσσι -και μάλιστα σε συστάδες- αποφεύγεται, λόγω του σκοτεινού ίσκιου του (οπτικά και ψυχολογικά). Κατά έναν σχεδόν μυστήριο τρόπο, έχει την ιδιότητα ν' απορροφά το φως και να δημιουργεί γύρω του σκοτεινιά/μισοσκόταδο. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν νομίζω να έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο μέσα στην Αθήνα. (Θυμίζει μάλλον παρισινή αισθητική αντίληψη, με σάλτσα αρτ ντεκώ όπως έγραψε ο εργδημεργ, παρά σαξωνική κι οπωσδήποτε όχι μεσογειακή.)

- Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το βάθος πεδίου και η οπτική ένταση της προοπτικής που δημιουργείται απ' το πλακάκι, σε συνδιασμό και με την οριζόντια γράμμωση των τοίχων. (Αν το πλακάκι ήταν καρρώ, ως είθισται, δεν θα είχαμε το ίδιο υποβλητικό αποτέλεσμα). Το αποτέλεσμα εντείνεται απ' την περίκλειστο και δυσοίωνο παράταξη των κυπαρισσιών. Ομοιάζει με θεατρικό σκηνικό ή με υπερεαλιστικό πίνακα ζωγραφικής, με έργο γραφίστα μάλλον παρά αρχιτέκτονα. Μου δημιουργεί την αίσθηση ενός μυστηριακού και φοβικού τούνελ που ο νεκρός (ή μυούμενος) θα διασχίση αναγκαστικά προς το άγνωστο, μέχρι τον οδοδείκτη/κίονα που (μου δίνει την εντύπωση πως) σηματοδοτεί το τέλος της αβέβαιας πορείας και την στροφή του διαδρόμου δεξιά, πίσω απ' το σπίτι, όπου εκεί "κάτι" αποκαλύπτεται (τα Ηλίσσια πεδία ή το «εσείς που μπαίνετε εδώ, ξεχάστε κάθε ελπίδα», άραγε;). Βεβαίως, αμφιβάλω κατά πόσον θα μπορούσαν να τελούνται μυητικοί περίπατοι, σε χώρους με οπτική πρόσβαση απ' τον δρόμο. Πλην όμως, διαθέτω μεγάλη κι αχαλίνωτη φαντασία, ενίοτε νοσηρή.

Ταύτα και μένω.
(Άϊ ρεστ μάϊ κέϊς, που λένε και τα "πολυαγαπημένα" του εργδημεργ)
Σας φιλώ σταυρωτά, τρις.

zoyzoy είπε...

Ώστε γιαυτό και στη Δήλο νησί του Ηλιου έχουμε σε μεγαλοπρεπή θέση την
της Θεάς Ισιδαςπύλη
ατ'τους ναούς των ξένων Θεών.

PANDAROS είπε...

καλησπερα
,μποτιλια εχω την εντυπωση πως το κτηριο το οποιο μας έδειξες δεν αποτελει τον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ τους..[τα κεφαλαια εσυ τα εγραψες,, εγω κοπια απο εκανα χαχαχχαχα] μπορει μπορει να ειναι κανενα παραρτημα -κατι σαν ξωκκλησι ας πουμε- του καθεδρικου ναου τους

ο καθεδρικος ναος τους πρεπει να ειναι ενα εντυπωσιακο κτισμα και μαλιστα να εχει κτιστει πανω κατω την περιοδο που κτιζοταν η Μητροπολης Αθηνων[αν θεωρησουμε οτι η Μητροπολη ειναι ενα κτισμα για το καλο μας],,,και πρεπει να ειναι πολυ κοντα της

τα ιδια πρεπει να ισχυαν και στην αρχαια εποχη αν θεωρησουμε παντα οτι ο Παρθενων ειναι ενα κτισμα που αντιπροσωπευει το φως τοτε σε πολυ κοντινη αποσταση πρεπει να υπηρχε ο ναος του κακου!!!!!!
η λογικη μου ειναι οτι αυτοι οι τυποι τα εχουν χωρισει τα τσανακια τους, δηλαδη εμεις και εσεις και κανενας αλλος,ασχετα αν στην μεση ειμαστε εμεις...εμας μας φερνουν βολτα !!!

παραδειγματα πολλα, οπως διπολο αμερικης -ρωσιας, αθηνα -σπαρτη...καλο -κακο
εχω την αισθηση πως υπαρχει σιωπηλη συμφωνια πανω σε αυτο και απο τα δυο μερη !!!!Μερικες φορες η συμφωνια σπαει μονο αν το ενα μερος μπλεχτει στα ποδια του αλλου ....και τοτε αρχιζει ο πολεμος μεταξυ τους.

επειδη στην ελλαδα δεν εχουμε τετοια τεραστια κτισματα του κακου οπως αυτο

http://www.flickr.com/photos/arielle_kristina/3217205133/
η τελος παντων σαν κιαυτο

http://www.visualphotos.com/image/1x8679921/catedral_de_santa_maria_de_la_sede_sevilla

-πρεπει λοιπον να ψαξουμε μεγαλο κτηριο οπωσδηποτε μεταξυ 1840 και 1860 .
το μεγεθος παντα παιζει σημασια,,,
φανταζεσαι ποτε την μητροπολη σαν περιφεριακο εκκλησακι?η τον παρθενωνα σαν ναισκο?
Αρα και αυτο πρεπει να ειναι μεγαλο και χλιδατο
στην ερευνα αυτη πρεπει να δουμε ποιοι αρχιτεκτωνες εκτισαν την Μητροπολη και ποιοι παρεμφερη κτηρια της ιδιας εποχης ,μπορει και να ειναι και χρηστιανικοι Ναοι-μην σας φαινεται περιεργο- ολα παιζουν

το κοιταω και αν βρω τιποτα σημαντικο το ποσταρω εδω
























..

flolikesflo είπε...

Έυγε ! Συνεχίστε ακάθεκτος αγαπητέ Μποτίλια, τα άρθρα σας αποτελούν πηγή έμπνευσης και εφαλτήριο περισυλλογής. Επίσης και αυτά του φίλτατου εργοδότη.

Ρίξτε και μια ματιά στο παρακάτω link. Ανορθόγραφος και παραληρηματικός (?) ο γράφων αλλά ίσως ανοίξει επιπλέον δρόμους στην αναζήτησή σας (μας)
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10530&ARCHIVE=

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ

Πολύ σημαντικός ο σύνδεσμος που παρέθεσες καθώς και η αντίστοιχη σελίδα συνολικώς.
Το ζήτημα τής Πύλου είναι γνωστό στην βιβλιογραφία και στην αρθρογραφία από χρόνια, σε συνδυασμό με το πλοίο, το οποίον έλαβε μέρος στο πείραμα τής Φιλαδελφείας και "δωρίστηκε" στην συνέχεια από το ναυτικό των ΗΠΑ στην Ελλάδα, για να βρίσκεται συνεχώς στο Αιγαίο. Το Αιγαίον Πέλαγος αποτελεί μια παγκόσμια ιδιαιτερότητα με την οποίαν θα ασχοληθούμε προσεχώς.


@ Αργόσχολη

Αναμφιβόλως οι εκφάνσεις των φαινομένων εκδηλώνονται σε πολλαπλά και διαφορετικά επίπεδα. Και η ενασχόληση με κάθε ξεχωριστό επίπεδο μπορεί να οδηγήσει αφ' εαυτής σε σημαντικά, χρήσιμα και ορθά συμπεράσματα, εφ' όσον εφαρμόζεται στην προσέγγιση με συνέπεια και σύστημα η λογική εκάστου επιπέδου.
Προκειμένου όμως να συγκροτηθεί αναλυτικό όργανο απαιτείται η σύνθεση, στην βάση τής οργανικής αλληλοεπιδράσεως και η εξ αυτής προκύπτουσα ιεράρχηση των δομών.
Όσο αφορά την σύγκρουση καλού και κακού πιστεύω στην δυνατότητα αίσιου τέλους. Ως οπαδός τού μονισμού αποδίδω στο γίγνεσθαι σωτηριολογικό χαρακτήρα υπεράνω των χρονικών και ιστορικών κύκλων. Η πρόκληση για εμένα δεν συνίσταται μόνο στην επιλογή στρατοπέδου αλλά και στην εκπόνηση εκφυγής. Θεωρώ, ότι υπέρβαση ως πρόκληση λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, που μας διέπουν: Το προσωπικό, το συλλογικό, αλλά και ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, το οποίο σχετίζεται με την μύχια κοινή μας ουσία.


@ mnk

Χαίρομαι που ήρθη η παρεξήγηση, η οποία προφανώς ανάγεται σε δικό μου εκνευρισμό λόγω εξωδιαδικτυακής κοπώσεως.
Οπωσδήποτε, εγώ πρέπει να προσέξω περισσότερο στο μέλλον και δεν νομίζω ότι χρειάζεται εσύ να επιλέξεις άλλον - πιο συγκεκριμένο - τρόπο εκφοράς από αυτόν που επιθυμείς και σε εκφράζει.
Την ερμηνεία σου για τον διάδρομο τού κτίσματος εκτιμώ ως πολύ επιτυχή. Στηρίζεται όμως σε στοιχεία που αγνοούσα, γι αυτό δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω εξ αρχής τον συλλογισμό.


@ zoyzoy

Θερμά ευχαριστώ για την παράθεση τής πολύτιμης φωτογραφίας.


@ PANDAROS

Η αναφορά σε "καθεδρικό ναό" είχε στόχο να προκαλέσει, χωρίς να αποβλέπει σε συγκεκριμένη ταξινόμηση.
Νομίζω, ότι είναι ακόμη νωρίς για μια συγκεκριμένη αποτίμηση τού εν λόγω χώρου. Παρ' όλα αυτά, αυτός έπαψε - τουλάχιστον για τα δεδομένα αυτής της σελίδας - να παραμένει "αφανής".


@ flolikesflo

Προσωπικά εκτιμώ τον σύνδεσμο που παραθέτεις ως πάρα πολύ σημαντικό. Αποτελεί προσωπική μαρτυρία και περιέχει πλείστες όσες αναφορές. Θεωρώ όμως, ότι αυτός είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείται με προσοχή, διότι περιέχει επικλήσεις. Αυτές εγώ κατά την ανάγνωση τις παρακάμπτω, ώστε να μην καταγράφονται στο ασυνείδητο.

Ανώνυμος είπε...

Α-
Αγαπητέ φίλε Μποτίλια, Εργοδότη, και λοιποί φίλοι και φίλες, Καλημέρα.

Ομολογώ τα δεδομένα που παρατίθενται εδώ, από όλους, είναι πραγματικά προκλητικά. Ωραία προκλητικά.
Φίλε μου Μποτίλια, σε μια προηγούμενη ανάρτηση, στην αναφορά μου σε κάποια δεδομένα της κρυφής βάσης πολλών «θεραπευτικών» σεμιναρίων και λοιπών, ανέφερες πως στα μάτια των μασώνων, είμαστε όλοι μασώνοι, όλοι εμείς οι «βέβηλοι», απλά γιατί δεν μπορούμε να αποφύγουμε την έκθεση στα σύμβολά τους, και στις θεωρίες τους, που είναι, ΟΝΤΩΣ, παντού. Ας το πιστεύουν αυτό, αν θέλουν, αν δεν αντέχουν διαφορετικά. ΟΜΩΣ. Ακόμα κι αν κάτι εισέρχεται, εν αγνοία μας, έστω, στο ψυχικό μας όργανο, είμαι βέβαιη πως έχουμε και φίλτρο και την δυνατότηα να το πετάξουμε, σαν το ίζημα του καφέ. Καφές φίλτρου, μασωνικές θεωρίες φίλτρου. Είναι η εσωτερική αίσθηση που έχουμε, τα «σκουλήκια στο στομάχι», ή όπως αλλιώς εκδηλώνεται στον καθένα μας, που μας αποτρέπει ίσως από το να συμμετέχουμε σε καταστάσεις που είναι ΑΛΛΙΩΣ, απ’ ότι δείχνουν.

Είναι πάρα πολλές οι θεωρίες, σεμινάρια, εκδηλώσεις, δοξασίες, πίσω από πραγματικά πάρα πολλές υποτιθέμενες «απαντητικές» διεξόδους στα προβλήματα που αποκαλύπτονται σήμερα. Θεραπείες με κρυστάλλους, με αγγελικές (δήθεν) επικλήσεις, θεραπείες ενεργειακές (έχω γνωρίσει κάτι απίθανους τύπους με κομμένη την εγκεφαλική καλωδίωση που παριστάνουν τους «θεραπευτές» ενέργειας, ρέϊκι, κλπ κλπ, κάτι άλλους που θέλουν να σου πουν το μέλλον σου, άλλους που επιμένουν ότι είμαστε όλοι «άγγελοι», απλά ξεπέσαμε εδώ, χάσαμε τον δρόμο και προσγειωθήκαμε σε λάθος διάδρομο. Εκεί δεν λες όχι, λες ευχαριστώ, θα το σκεφτώ, θα δούμε, και την κοπανάς από την πίσω πόρτα, αθόρυβα, μην και διαταράξεις τα ενεργειακά πεδία και πάθουν οι «άγγελοι» πονοκέφαλο). Άλλοι κάνουν κάτι μυστήριες μαζώξεις, καθοδηγούμενες από κάτι τύπους με λευκά, που κόβουν ψωμί και μοιράζουν κρασί, εννοείται με την συνοδεία επικλήσεων, περίεργων. Άλλοι κάνουν σαββατοκύριακες συνάξεις, και κοιμούνται μέσα σε φέρετρα προετοιμάζοντας τον εαυτό τους για το «αναπόφευκτο», λες και θα το πάρουμε είδηση όταν το κρεβάτι μας θα έχει καπάκι.

Σε μπερδεμένες εποχές, φυτρώνουν κάθε λογής «ειδικοί» με τις τέλειες «απαντήσεις», πως γίνεται όμως πίσω απ’ όλα αυτά, αν τα ψάξει κανείς, να εμφανίζονται οι τύποι που ανέφερα, στην προηγούμενη ανάρτησή σου, θεοσοφικές θεωρήσεις, οι αναληφθέντες δάσκαλοι και τα λοιπά παιδιά. Και πολλοί «συμμετέχοντες», όπως συμβαίνει πάντα στις πυραμιδικές οργανώσεις, δεν έχουν ιδέα για την μουσική που ακούγεται πίσω από την κουρτίνα. Είναι η βάση, που κρατά τους μυημένους ψηλά, και δεν πρέπει να καταλάβει τι γίνεται και να μετακινηθεί, γιατί θα καταρρεύσει το οικοδόμημα. Βέβαια όλες αυτές οι δοξασίες όπου όλα είναι αγάπη, φως, μόνο αγάπη και μόνο φως, και είμαστε όλοι τόσο καλοί, θα έπρεπε να δημιουργούν ερωτηματικά, γιατί είναι σαφές πως εδώ δεν είναι ο Παράδεισος.

Οι άνθρωποι όμως όταν δεν αντέχουν να δουν το δικό τους σκοτάδι έχουν ανάγκη, απελπιστική ανάγκη, να νομίζουν ότι όλα είναι φως, και γίνονται ευάλωτοι στους πραγματικά σκοτεινούς που τους διαβεβαιώνουν με κάθε τρόπο και μέσα σε κάθε σχήμα επιρροής, για την πραγματικότητα της «διαπίστωσης» αυτής. Και τους χειρίζονται ανάλογα.
ΟΜΩΣ, όποιος ψάχνει, πάντα βρίσκει, κομματάκια του παζλ, και όταν του δίνεται η δυνατότητα όπως εδώ στο σπίτι σου αγαπητέ μου Μποτίλια να μπει σε διάλογο, αρχίζουν τα κομματάκια να κολλάνε, και να φαίνονται χαραμάδες έστω της πραγματικής εικόνας. Σπουδαίο πράγμα αυτό. Δεν είναι συχνό, ούτε τυχαίο. Στον διάλογο αυτού του είδους αναφέρομαι.

Ανώνυμος είπε...

Β-
Το θέμα είναι πως οι ψυχαναγκασμοί και οι συμβολισμοί των σκοτεινών, είναι παντού. Επίτηδες μας εκθέτουν σε αυτά για να εξοικειωθούν οι ψυχικοί υποδοχείς μας και να μην αντιδρούμε. Αυτός είναι ο στόχος. Όμως δεν λαμβάνουν υπόψη πως την πνευματική διάσταση του ανθρώπου δεν είναι σε θέση να την ελέγξουν. Το σώμα ίσως, το συναίσθημα, την σκέψη, επίσης. Για ένα διάστημα. Μετά την πατάνε, και ειδικά σήμερα, είναι σε ΠΑΝΙΚΟ. Τι τους έπιασε και βιάζονται τόσο πολύ να μας ξεκάνουν ;

Είναι τόσο νοσηρές αυτές οι οντότητες που πραγματικά δεν αντέχουν οποιασδήποτε μορφής αυθορμητισμό, εκεί υπεισέρχεται και η ανάγκη τους και η εμμονή τους σε τελετουργικά ημερομηνίες, κλπ. Καμία εμπιστοσύνη στην Ζωή. Βέβαια πως να εμπιστεύεται κάποιος κάτι που μισεί, και αντιλαμβάνεται με τρόπο διαστρεβλωμένο.

Παρατηρώ πως γύρω μας υπάρχουν τόσα δεδομένα που δεν μπορούμε να τα «δούμε» αν δεν έχουμε τις γνώσεις και τα ερεθίσματα. Πως να πάρουμε τις σωστές απαντήσεις αν δεν ξέρουμε τι να ρωτήσουμε ; Βλέπω τα κτίσματα, τους συμβολισμούς και είμαι βέβαιη πως τα προσπερνούμε αυτά, δεν μας προκαλούν απορίες, είναι καλά «κρυμμένα μπροστά στα μάτια μας», που αλλού ; Πάντως τα πλακάκια είναι άψογα, σχεδόν καθρέφτης, γι’ αυτό οι ποδίτσες φοράνε ποδίτσες, απ’ ότι φαίνεται και φακιόλι, και ξεσκονόπανο στο χέρι. Αναρωτιέμαι αν στον ελεύθερο χρόνο τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και σε νοικοκυριά. Καλό θα ήταν.

Είναι σαφές πως ο μίτος της Αριάδνης πριν μας οδηγήσει έξω από τον Λαβύρινθο, το Σπήλαιο, με την προϋπόθεση να θέλουμε, να αντέχουμε να βγούμε, κάνει μια παράκαμψη. Αναφέρομαι στην διαπίστωσή σου φίλε Μποτίλια, πως η πολιτική δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ, ασύνδετη από τις πνευματικές προεκτάσεις και επιρροές των κυβερνητικών σχημάτων και ιδεολογιών, οποιασδήποτε εποχής. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης οι λέσχες τύπου Μπίλντερμπεργκ, οι Ιλλουμινάτιες οργανώσεις, η Τριμερής επιτροπή (του παπαδήμιου, του μόντι, του ντράγκι, κλπ κλπ) με την Λερναία Ύδρα στην σφραγίδα της, ούτε θα έκαναν κρυφές συναντήσεις οι «ισχυροί» στο Bohemian Grove να προσκυνούν την κουκουβάγια σαν καραγκιόζηδες. Ούτε θα είχε το Lucis Trust αίθουσα «προσευχής» στα Ηνωμένα Έθνη, αυτά που παλεύουν απελπισμένα να καταργήσουν τα Έθνη, διασπώντας τα πάντα. Θα φορούσαν απλά τα κοστουμάκια τους και θα μιλούσαν ανοιχτά για το «μέλλον του κόσμου». Βλακείες λέω μάλλον, οι άνθρωποι είναι σοβαροί, δεν είναι δεισιδαίμονες, ούτε έχουν σχέση με δαίμονες. Ή μήπως έχουν ;;;

Ο Χρόνος μας καλεί να κοιτάξουμε πολύ πίσω, και κυρίως καθαρά, στα χνάρια της Ιστορίας. Το Σπήλαιο είναι παντού, το Μάτριξ κάποιοι παλεύουν να το συντηρήσουν και να το «δέσουν». Κάτι είναι σαφές πως ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. Αν δεν ίσχυε αυτό, δεν θα κινούνταν με «μυστικότητα» ούτε με ταχύτητα απελπισίας, όπως σήμερα.

Στην προηγούμενη ανάρτηση, στο σχόλιό σου, φίλε Μποτίλια, αναφέρθηκες στην διαπίστωσή μου για την αναγκαιότητα ΚΙΝΗΣΗΣ. Νομίζω πως «διάβασες» κάτι που ακόμα συνειδητά δεν έχω κατανοήσει πλήρως, αυτή είναι μια απ’ τις ομορφιές του διαλόγου. Σκεφτόμουν μόνο, 2 πράγματα : Η ΚΙΝΗΣΗ περιέχει την ΝΙΚΗ. Επίσης θυμάμαι κάτι που είχα ακούσει από κάποιον γιατρό (δεν θυμάμαι ποιον) σε μια συνέντευξή του πριν χρόνια που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση. Είχε πει πως το μόνο όργανο του σώματός μας που είναι απρόβλητο από τον καρκίνο είναι η καρδιά, και ξέρουμε καλά τι την διαχωρίζει από τα υπόλοιπα όργανα. Το ότι ΠΑΝΤΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ. Και κινείται χωρίς να της το ζητήσουμε. Κινείται όσο ζούμε. Ζούμε, εδώ έστω, όσο κινείται. Άμα πάψει να κινείται, το όχημα σταματά και το ταξίδι μας ΕΔΩ τελειώνει. Κάτι κρύβει η κίνηση, δεν είμαι σε θέση να το κατανοήσω αυτήν την στιγμή, αναμένω λοιπόν την ανάρτηση που ανέφερες πως θα κάνεις σχετικά. Με πολύ ενδιαφέρον, όπως και όλες τις αναρτήσεις σου.

Αυτά για τώρα.
Χαιρετώ και εύχομαι καλή Δύναμη και Διαύγεια σε όλους μας.
Ρίκα

Αργόσχολη είπε...

Κύριε διαχειριστά,
δεν διαφωνούμε επί τη ουσίας. Περιμένω τα πολιτικά συμπεράσματα που είμαι βεβαία ότι θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον .Ως προς τη διαλεκτική του Καλού και του Κακού, και μόνο που δεν αποδεχόμαστε συνειδησιακά έναν θρίαμβο του δεύτερου,έχουμε κερδίσει την πρώτη θεμελιώδη μάχη. Και επειδή το Κακό είναι εξαιρετικά δραστικό το κεντρικό ερώτημα , κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι αυτό που έθεσε ο Ντοστογιέφσκι "Τι προκύπτει όταν το Κακό δεν εμφανίζεται με καθαρή μορφή αλλά συνδεδεμένο με θετικούς παράγοντες και θετικές επενέργειες".

Ανώνυμος είπε...

91 κ μία κ σήμερα...

Ανώνυμος είπε...

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10530&ARCHIVE=

--->

http://www.lextrait.com/Vincent/Edgar Allan Poe/The Fall of the House of Usher.htm

Ανώνυμος είπε...

http://glypto.wordpress.com/2007/04/19/acharniki-pili/2104200741782jpg/

Ανώνυμος είπε...

Τι παράξενο. Όσες οι ημέρες του Ζωδιακού Κύκλου (CIRCE) τόσοι και οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση "Βαριοπούλα", 365 στρατιωτικοί ακριβώς!
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=55187&Itemid=164
(Ένα σφαχτάρι, γουρούνι της Κίρκης, για κάθε ημέρα του χρόνου?!)

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ είπε...

http://www.livestream.com/sxedioachilleas

δες εδώ έχουμε εκπομπή τωρα 23,54 20/09/012 να δεις πως ειναι

Ανώνυμος είπε...

Το σύστημα είναι τετραπλό

λύσις των δακτυλίων του...οδηγεί σε κατανόηση των ουσιών

κατανοήση του χάσματος της αβύσσου που άφησε η εωσφορική αποστασία

και κατανόηση του γιατί είναι απαραίτητο το ''άρμα'' για την διαβασή του (Κάρτα 7)

Ναι είναι ο Απόλλων και Σείριος...αλλά είναι και Διόνυσος νυκτιπόλος ο Σείριος

είναι και του Μεσονυχτίου, αλλά και της Μεσημβρίας

είναι πολλά...και ένα...είναι και στάσις και κίνησις

είναι οι 2 φάροι που δώθηκαν...για να σημαίνουν

Το σύστημα εμπεριέχει και το καλό...και το κακό...και είναι αντικατοπτρισμός στα εδώ...του Υιού

Ο δε β' είναι η αποθήκη των ψυχών...το μυστικό της οποίας ξέρει ο σπουργίτης

με τις αποθήκες και τις μεταφορές...υπήρχε πρόβλημα

πλέον μετά την έλευση του Λόγου επί της χθονός...υπάρχει ασφάλεια στις μετακινήσεις

...μιάς και το όνειδος του δένδρου της γνώσης του καλού και του κακού...έγινε τίμιον ξύλον ζωής

δείτε και τον Jack Sparrow...στους Πειρατές της Καραϊβικής


Τα φώτα...υπάρχουν σε 3 βασικές καταστάσεις

Ηλιακή...που περιτρέχει την γη

Ηφαιστιακή....με δακτύλιο κάθετο στον Ηλιακό

...και Απολλώνεια...όταν το κατασπασμένο πυρ του Ηφαίστου/Προμηθέα (Ηλίου δύοντος, πιπτει ο Ηφαιστος στην Λήμνο)...αρχίζει την επιστρεπτική του πορεία προς τα άνω (το μυστικό είναι ότι το ηφαιστειακό πυρ του Ηφαίστου...διατηρεί τις ''προαγωγικές'' του ικανότητες για πορεία εμπρός, δεξιά και πάνω


...και υπάρχει και το ''λάθος'' που προηγείται

...οι δακτύλιοι που ''καταστάφηκαν'' πρώιμα...η γενιά του χάους που δίδουν όλες οι παραδόσεις εν παραλλήλω με την γενιά της Γαίας και του Ουρανού

φυσικά...με σκοπό
διότι μόνο το πυρ αυτό...το άναρχον...κατατρώγει ότι περισσεύει αφενός
και διότι...υπάρχει και τελική κρίσις επί του ακατανόμαστου

δούναι και λαβείν

απελευθέρωση ψυχών εκ της φυλακής...με είσοδο λεγεώνων εντός αυτής

και ο νοών νοείτω

δείτε ξανά και το Ματριξ...αν δεν νοείται

δίνονται χύμα κάποια πράματα

...ο 7ος θυσιάζεται και ο 8ος προκύπτει ως όλεθρος

ή διαβάστε την Αποκάλυψη στο σημείο για τους 7 βασιλιάδες και το θηρίο που είναι ένας από τους 7...αλλά πόσες 7αδες ή οκτάβες παίζουν

καλή παλινδρόμησις