05 Μαρτίου, 2012

Μικρή συμβολή στον προβληματισμό του HellCombatant

αλημέρες!

Επειδή ο φίλος HellCombatant απηύθυνε την επιστολή του και σε μένα, θεωρώ χρέος μου να γράψω δυό λόγια επί του θέματος.
Ο HellCombatant είναι (κατά τη γνωμούλα μου) απ' τους ελάχιστους ανθρώπους στη σημερινή Ελλάδα (θες πέντε; θες δέκα; το πολύ - δεν έχει άλλους), οι οποίοι έχουν τρομερά προχωρημένες απόψεις - προκύπτουσες, βέβαια, και από αναλόγου όγκου διάβασμα. Τις οποίες απόψεις καλά θα κάνει ο τυχών αναγνώστης να τις αντιμετωπίζει με τον δέοντα σεβασμό.

Τί σημαίνει, όμως, αυτό στην πράξη:
  • Ο οικοδεσπότης "Μποτίλιας" και η αφεντιά μου πάμε σιγά-σιγά, ψηλαφητά, θέλουμε σίγουρο πάτημα στο συμπέρασμα, θέλουμε να γίνουμε κατανοητοί απ' τον πάσα έναν, κι αργούμε χαρακτηριστικά. Αν και τα γεγονότα τρέχουν "με χίλια"!
  • Ο HellCombatant, απ' την άλλη, ήδη βρίσκεται πολύ μπροστά, μπορώ να πω μπροστά κι απ' τα γεγονότα, αλλά βαρύνεται απ' τη "μοίρα των πρωτοπόρων": τη μοναξιά! Δεν νομίζω, δηλαδή, πως μπορεί να πείσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Κάτσε, τώρα, να μιλήσεις στον πρώτο τυχόντα συν-Έλληνα γιά "κυκλικούς χρόνους" και τα ρέστα, τη στιγμή που σε ρωτάει τί θα γίνει στην πράξη με τα χρέη του, τί θα γίνει με τους λαθρομετανάστες, τί θα γίνει με τους ένοπλους ληστές που πλημμύρισαν τη χώρα, που ανά πάσα στιγμή είναι πιθανόν ν' αφαιρέσουν τη ζωή του γιά πέντε ευρώ (ή λιγώτερα).

Επιπλέον, εμείς οι πιότερο ψαγμένοι, έχουμε ένα απαράδεκτο χαρακτηριστικό: δεν είμαστε ενωμένοι.
Ο καθένας σαλπάρει με μιά βαρκούλα, και πλέουμε όπου θέλουμε. (Ενώ τα -αρνητικά- γεγονότα εξακολουθούν να "τρέχουν με χίλια".)

Γιά να μη μακρυγορούμε, τί δεί πράξαι: Γνώμη μου, ας αφήσουμε την κατάσταση στο επίπεδο, όπου μπορούμε να την ελέγχουμε. Δηλαδή, ας λέει ο καθένας τα δικά του με τον τρόπο του, κι ας ξυπνήσει κι ας παρακινήσει όσους μπορεί, όπως μπορεί. Και βλέπουμε.



Εδώ, ίσως, μερικοί θα πεταχτούν και θα μας κατηγορήσουν (όχι τον Hellcombatant - εμάς τους υπόλοιπους) γιά διάφορα. Πχ απάθεια, ή ανικανότητα κατανόησης δυσκόλων εννοιών, που υπερβαίνουν την εξυπνάδα μας.
Απαντώ προκαταβολικά: τίποτε απ' όλ' αυτά. Σκεφθείτε, πολύ απλά, πως η αλλαγή του πλανητικού παντοίου περιβάλλοντος (οικονομικού, οικολογικού, ψυχολογικού, αντιληπτικού, κτλ κτλ κτλ) προς έναν στην κυριολεξία παράδεισο, δεν εξαρτάται μόνον από μας. Σκεφθείτε, επίσης, ότι δεν ζούμε σ' έναν απλοποιημένο κόσμο με σκέτο "μαύρο-άσπρο"... που, ακόμη και στο σκάκι, δεν διακρίνεσαι, αν δεν διαβάσεις πρώτα ολόκληρους τόμ(ν)ους θεωρία. Στον κόσμο μας, κάθε μέρα γίνεται χαλασμός.

Και σας βεβαιώνω: Ακόμη κι αυτοί που (νομίζουν πως) κυριαρχούν στον πλανήτη, κάθε μέρα, μα κάθε μέρα, αναθεωρούν τα σχέδιά τους.



Ας αρχίσουμε, λοιπόν, απ' τα απλά και κατανοητά τοις πάσι, και βλέπουμε. Κι ό,τι επί πλέον μπορεί ο καθένας, συνεισφέρει. Ήδη αργήσαμε πολύ - και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, ως τον κυρίως ένοχο. ( Οι βιαστικοί μεταξύ υμών: ροχάλες και κλούβια αυγά, ελεύθερα. Ξέρετε πλέον ποιόν να στοχεύσετε! :-) )

Συνοψίζω:
  • Όχι φόβο. Μη φοβάστε! Ο φόβος είναι ένα φάντασμα, και τα φαντάσματα ως γνωστόν είναι ανύπαρκτα.
  • Χρησιμοποιήστε το θείο δώρο, που λέγεται "μυαλό". Το δικό σας μυαλό, όχι δανεικά. Κατεβάστε ιδέες, σκεφθείτε, βρήτε μόνοι-ες σας λύσεις σε προβλήματα (πχ: "- Θα μας επιτεθούν οι Αμερικάνοι, αν δεν είμαστε ...καλά παιδιά, και κλείσουμε τις βάσεις τους, μετά από λαϊκή επανάσταση;"), μην περιμένετε τα πάντα έτοιμα απ' αλλού. Και μην αφήνετε να σας παραμυθιάζει ο καθένας.
Αρνητικό παράδειγμα (πρόσφατο) της μη τήρησης του δεύτερου παραπάνω κανόνα - κι από 'κεί που δεν το περίμενε κανείς: τα "ορθόδοξα" ιστολόγια, που μέχρι χθες μας λέγανε να μαζέψουμε τρόφιμα, επειδή "θα έρθει πείνα",... οι προφητείες,... οι γεροντάδες,... ξέρω 'γω..., σήμερα ψελλίζουν πως: "στο βίντεο δεν ακούγεται η φωνή του γέροντος Παϊσίου!"
Το ενδεχόμενο πως οι  "γεροντάδες" μπορεί και να μην λένε την αλήθεια (γιά σοβαρώτατους λόγους, πχ δεν θέλουν να δίνουν έτοιμο υλικό στους ...αναλυτές της CIA - αν παρακολουθείτε την ειδησεογραφία, κάτι σχετικό θά 'πιασε το μάτι σας), δεν τους πέρασε κάν απ' το μυαλό.

  • Χρησιμοποιήστε τα φυσικά όπλα που έχει ο άνθρωπος: την άμυνα και την επίθεση! (Εδώ τα έχει και τα χρησιμοποιεί το κάθε ζώο, πουλί, ψάρι...) Ειδικά όσοι είσαστε πάνω από 36, τα ξέρετε και τα δύο.
(Μην απορείτε, οι μηχανισμοί άμυνας του ανθρώπου ολοκληρώνονται μετά τα 24, και της επίθεσης μετά τα 36. Οι δήθεν σοβαρές εκδηλώσεις αυτών των χαρακτηριστικών πριν τις ηλικίες που αναφέρω, είναι μαϊμούδικες. Ψεύτικες.)
  • Μην αφήνετε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους εχθρούς!!!
Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε ανταρτοπόλεμο, και στον ανταρτοπόλεμο σπανιώτατα αφήνουμε πρωτοβουλία στον εχθρό (μόνο στις ενέδρες περιμένουμε). Στα πλαίσια αυτά, και να με συμπαθάνε: θεωρώ εντελώς ηλίθια την τακτική των "Αγανακτισμένων", που περιμένουν πότε θα ευδοκήσουν τα ΜΑΤ να μην πετάξουν δακρυγόνα, ή πότε θα διαλύσει τους καπνούς ο αέρας. Ή, πότε θα βγει ο πάπας στο μπαλκόνι, να τους απευθύνει λόγους παρηγορητικούς.

Σχέδιο επίθεσης (έστω και ά λά Γκάντι, που λέει κι ο οικοδεσπότης - πχ πορεία προς τ' αλατωρυχεία), έχει κανείς; Μόνο τότε συζητάμε σοβαρά. Αλλοιώς, κλάνουμε - με το συμπάθειο. Αρκετή υπομονή / αναμονή δεν κάναμε ήδη; Λέτε να χρειάζεται κι άλλη; Λέτε να πρέπει να ...περιμένουμε τις ...εκλογές; (Εδώ συμφωνώ χίλια τοις εκατό με τον φίλο "Μποτίλια": όχι!)

Εξαφανίστε τον φόβο σας, σκεφθείτε, πάρτε (κυρίως επιθετικές) πρωτοβουλίες.

Και τα "ψιλά γράμματα" τα δικά μου, του "Μποτίλια", του HellCombatant, θά 'ρθουν κι αυτά με τον καιρό τους.

Υγ: Τώρα που το σκέφτομαι... και με κίνδυνο να με γιαουρτώσει η παρέα - και δη δημοσίως, όταν βρεθούμε σε κανέναν "Μπαϊρακτάρη"!

Βρε, μπας και το ακριβές συνώνυμο του "Μάτριξ" είν' ο φόβος;

3 σχόλια:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Καλέ μου Εργοδότη,

θα ήθελα και εγώ να γράψω δυο πράγματα στα ζητήματα που έθεσες:
- Και εγώ θεωρώ ευτύχημα, ότι βρισκόμαστε εδώ και κάποιο διάστημα σε διάλογο με τον φίλο HellCompatant, την αξία του οποίου έχω δημοσίως ήδη αναγνωρίσει.
Αυτό όμως δεν συνέβη τυχαία, αλλά οφείλεται στην φιλόπονη δραστηριότητα συναγωνιστών, που μάς συνδράμουν εντατικά και εκτός εικονικής πραγματικότητος, δεδομένου ότι δεν είμαστε μεμονωμένα άτομα, αλλά υπό διαμόρφωση επιτελείο. Άρα δεν επίκειται η στιγμή, που θα ξεκινήσουν να μας φοβούνται, αυτό συμβαίνει ήδη.
- Τα περί προσοχής που ανέφερα, δεν αφορούν δική μου αδυναμία να τοποθετηθώ σε όλα, όσα παραθέτει ο HellCompatant, αλλά απευθύνονται έμμεσα και με ευγενικό τρόπο σε αυτόν. Διότι, όπως μπορείς να διαπιστώσεις από το συνοδευτικό της ανοικτής επιστολής που μας απηύθυνε, πρόκειται για ένα άνθρωπο με ιδιαίτερα ευγενική εκφορά.
Με όλα τα ζητήματα στα οποία γίνεται λόγος στην ανοικτή επιστολή και ειδικότερα
- την έννοια του καλού και του κακού στα πλαίσια της δημιουργίας
- τον ναζισμός
- τον "μαύρος ήλιος"
- τον Μισέλ Φουκώ
- το λεγόμενο "εκτροφείο"
έχω ασχοληθεί και γνωρίζω περί τινών πρόκειται, χωρίς βεβαίως να είμαι ειδήμων.
Πιστεύω όμως, ότι εάν ήταν δυνατόν να συμπεριληφθούν οι απόψεις μου επ' αυτών σε δυο ή τρεις οθόνες, δεν θα είχα να παραθέσω τίποτε αξιόλογο.
Στον εκλεκτό φίλο μας θα απαντήσω εμμέσως, παραθέτοντας κάποιες περαιτέρω απόψεις μου σε προσεχείς αναρτήσεις σχετικά με τα ζητήματα που θέτει. Αυτοί όμως, οι οποίοι παρακολουθούν με συνέχεια όσα ήδη έχω γράψει κατά καιρούς - και ιδιαίτερα στο ζήτημα της οντολογίας - μπορούν να κρίνουν κατά πόσο έχει ήδη απαντηθεί ο κορμός τών ζητημάτων, που έθεσε η επιστολή. Ενδεικτικά αναφέρω μια παλαιότερη ανάρτησή μου σχετικά με την κίνηση των "γνωστικών".
Φυσικά, αυτό που προωθεί την αναζήτηση είναι ο διάλογος και όχι οι όποιες έτοιμες θέσεις.
Πέραν αυτού δηλώνω απερίφραστα, ότι για μένα οι συναγωνιστικές σχέσεις οικοδομούνται με βάση την συμφωνία ΣΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ. Άρα, το τι έκαστος πρεσβεύει περί κότας και αυγού, μπορεί να είναι σημαντικότατο στην κατεύθυνση της εκπόνησης μιας ρεαλιστικής και λειτουργικής διεξόδου, η πορεία όμως αυτής της διεξόδου δεν κρίνεται μόνο ή κυρίως στα πληκτρολόγια.
Κατά τα άλλα τυγχάνω ενήλικας και γραφήν γνωρίζω, τουτέστιν αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη όσων αναφέρομαι έναντι όλων, όσων οπουδήποτε αυτοί καθίστανται κοινωνοί αυτών.
Και μια και έγινε αναφορά στον χρόνο: Δεν νομίζω ότι αυτός τίθεται στην διάθεσή μας, αλλά εμείς οφείλουμε να υπηρετούμε την αποστολή του. Η ώρα είναι πάντοτε η κατάλληλη: ΣΠΕΥΔΕ - ΒΡΑΔΕΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Ναι, είναι ο φόβος η ουσία του Μάτριξ, οι μηχανές παραγωγής ενέργειάς του, τα μιτοχόνδριά του, η ουσία της καθήλωσης του Ανθρώπου. Ανθρωπάκια φοβισμένα, σκυφτά και απενεργοποιημένα, συντονισμένα πλήρως με τους κραδασμούς του φόβου, θύματα του συστήματος και του εαυτού τους, εγκλωβισμένα σε έναν φαύλο κύκλο έλξης φοβικών ερεθισμάτων και αναπαραγωγής των αντίστοιχων εμπειριών.

Δεν υπάρχουν συνταγές για την ανατροπή, την υπέρβαση αυτής της κατάστασης, μόνο μια ατομική εσωτερική ψυχική επανάσταση, απότοκος της δυναμικής της στιγμής, εκείνης της στιγμής που η απόφαση απελευθέρωσης από τα δικά μας δεσμά γίνεται εκ των ων ουκ άνευ, μετατρέπεται στο οξυγόνο μας, στην ουσία της επιβίωσής μας.

Ο άνθρωπος πρώτα απελευθερώνεται από τον εαυτό του, από αυτό που πίστεψε ότι είναι κι ας ήξερε ότι δεν είναι έτσι, και μετά δεν χρειάζεται να απελευθερώσει τίποτα άλλο, τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους. Αν δεν γονατίσουμε όμως, δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε την θέα του Ουρανού, δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης, ούτε την λαχτάρα να το πράξουμε. Άρα μήπως τους χρειαζόμαστε τους σκοτεινούς προκειμένου να διακρίνουμε τι πραγματικά ζητάμε, και ποιοι πραγματικά είμαστε ; Μήπως, ίσως. Απλά αναρωτιέμαι.

Χωρίς αυτό να αποτελεί άλλοθι για τα εγκλήματά τους, αν δεν ήμασταν κοιμισμένοι, τι από όλα όσα πράττουν θα είχαν πετύχει ; Η επίθεση εναντίον τους ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ο εισβολέας και φονιάς πρέπει να τιμωρείται σκληρά, αλλά μήπως παράλληλα μας δίνει το πολύτιμο μήνυμα ότι οφείλουμε να κλειδώνουμε την πόρτα και να προστατεύουμε την Ζωή μας, από τα ψεύδη, τα λάθος όνειρα και επιδιώξεις αλλά και τις ατελείωτες ψευδαισθήσεις, στην προκειμένη γενικότερη κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Εργολάβε my friend

''ego...προχωρημένοι...επικυρίαρχοι...δικό σας μυαλό...ανταρτοπόλεμος''

τόσο προβλέψιμα και τόσο ελεγχόμενα ακόμα και από primitive μορφές matrix

η μετατροπή του πλανήτη...σε επίγειο παράδεισο είναι πάγιος στόχος των Τρώων

(νιώθεις τέτοιος;...ή μήπως είσαι στην πρώτη γραμμή άμυνας και δεν το έχεις καταλάβει)

πάντοτε επιχειρούν το ίδιο
αφού πάντα ο Πάρης διαλέγει λάθος ατραπό στην κρίση του
όπως και οι Παν-Ελληνες άλλωστε που απλά ανακυκλώνουν την Τροία σε ισχυρότερες δομές με περισσότερη γνώση

όσο για τους αντάρτες του χτες (Νεοπτόλεμος υιός Αχιλλέως)....γίνονται υπερασπιστές της Τροίας του αύριο....αφού παντρεύονται την χήρα Ανδρομάχη του μεγάλου και ηθικού υπερασπιστή της Τροίας, Εκτωρα!

το τι θα γίνει ο πλανήτης είναι στα χέρια όχι του αυτοκράτορος, αλλά του Παντοκράτορος

ουδείς άλλος δύναται να τον ενοποιήσει όσο και να προσπαθήσει ο κάθε επαναστάτης (μόνο ο Οδυσσέας περνά το τόξο και από τις 12 τρύπες των τσεκουριών)

και ναι δεν μπορείς να επαναστατήσεις στους επαναστάτες, ούτε να κάνεις ανταρτοπόλεμο

και ναι και αυτοί έχουν διαφορετικούς πυρήνες...με διανοούμενους που είναι και η πραγματική εξουσία του πλανήτη και όχι οι τράπεζες και οι λέσχες και οι στοές και λοιπές γραφικότητες

παρόλα αυτά το <> τους αλλάζει όχι μόνο από τους ιδίους, αλλά και από εξωτερικές παρεμβάσεις

μεγάλο μυστικό είναι ότι...έχουν έναν περιορισμό

δεν δύνανται να κατακτήσουν την σοφία την αποκαλυπτική, τουτέστιν να λύσουν το pattern όσο επιτρέπεται

για αυτό μιλούν για φώτιση, αλλά με τι είδους <> είναι το θέμα

φως είναι και το ΗΡ και το ΕΛ και το ΣΑΤ...και άλλα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους

Οι άνθρωποι είναι πάντα αυτοί που είναι, οι περισσότεροι σε επίπεδο γαστέρας, άλλοι λιγότεροι σε ηθικό και ακόμα πιο λίγοι σε βιωματικό

δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό, ούτε ο λόγος μας είναι να κάνουμε κάτι για αυτό

πάντα τα μυστήρια είναι για τους ολίγους και επαναλαμβάνω η συνολική θέωσις του πλανήτη είναι δουλειά Εκείνου...σε χρόνο που μόνο ο Πατήρ γνωρίζει

κάθε προσπάθεια <> από μέρους μας...μας κάνει αυτόματα Τρώες...και στην χειρότερη παπαρήγες εναντίων πατατών

ο κόσμος συντελείται, μορφώνεται, κοσμείται και ο ρόλος μας είναι εδώ άλλος. Σημασία έχεις εσύ, ο μποτίλιας, ο μπουκάλας. Τα ατέρμονα δεν οδηγούν παρά στον Μινώταυρο

ο Μίτος...στο-Μι οδηγεί
έξοδος...από το Στο-μι-ον είναι η έξοδος από τον λαβύρινθο

άσε που πάντα καραδοκεί και ο Στο-μαχος...να βρεθείς δηλαδή αλλού νταλού

σε κάθε άλλη περίπτωση γινόμαστε και εμείς ΤΡΩΕΣ-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ως <> που χωρέσαμε το Θείον pattern στα δικά μας μέτρα και σταθμά, προκειμένου να χωρέσουμε στο μυαλουδάκι μας το αδύνατο να καταχωρηθεί και αναλυθεί

το ακόμα χειρότερο είναι...ότι νομίζουμε ότι κάνουμε ανταρτοπόλεμο...ενώ είμαστε απλά μέλη-υπηρέτες του μερικού του μερικού

οι <> (sic) του εσώτερου κύκλου, έχουν την ίδια οπτική με εσένα. Η μάλλον, εσύ έχεις την ίδια οπτική με αυτούς (απλά είσαι ακόμη στην εισαγωγή της). Απλά δεν έχεις δύναμη και επιρροή επί αυτής. Αυτοί έχου μερικώς...Οπως και όταν ένα ον του εδώ...θελήσει να κάνει παπαριές με όντα από αλλού. Νόμος αυτός....ο θεληματικός εννοών.

το θέμα είναι το θέλημα ποιού; Το Θέλημα του Πατρός είναι το μυστικό και όχι του ego σου ή των

Εσύ αν είχες αυτή τη δύναμη, τι θα την έκανες απέναντι στον κόσμο?
(μάλλον ο μόνος τρόπος για να την έχεις αυτή τη δύναμη, είναι τελικά να είσαι ένας από «Αυτούς»... Και μάλλον αναπόφευκτα...)

<<...>>