19 Νοεμβρίου, 2011

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ


Πιστεύω στο Πεπρωμένο, όχι ως δεδομένο, αλλά ως πρόκληση.
Πρόκληση για ενδοσκόπηση, ερμηνεία, αντοχή, εμμονή και δράση.
Επί πλέον πιστεύω, ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας ηρωικής εποχής. Μια ηρωικής εποχής όμως, στην οποία οι Ήρωες δεν θα έχουν πλέον τραγικό χαρακτήρα.
Κανείς δεν θα χρειαστεί πλέον στο μέλλον να συγγράψει τραγωδίες. Επί σκηνής θα ανέλθει ο ίδιος ο άνθρωπος, χωρίς ιμάτια, εφόσον αυτά ήδη του τα πήραν. Τότε θα αποβάλει και την μάσκα, ώστε να ολοκληρώσει ο ίδιος την γύμνια του, επιστρέφοντας το φύλλο συκής στον σκηνοθέτη.
"Δεν είμαι πλέον μίμος" θα του πει. "Φέρε τον παραγωγό, τον σεναριογράφο, το ΤΕΒΕ του κάθε Παπαδήμου να τους επιδώσω πιστοποιητικά απολύσεως. Τώρα θα πάψουμε να παριστούμε κάτι. Εσύ το επέλεξες πρώτος. Θα μιλήσουμε πια χωρίς προσχήματα, χωρίς υπεκφυγές. Αυτό σημαίνει, ότι δεν χωράμε και οι δυο πλέον στο θέατρο της ιστορίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνω εγώ πάνω σε αυτή την σκηνή άλλο ως μίμος και εσύ στα παρασκήνια ως σκηνοθέτης. Επέλεξες και ακολουθώ. Θα σεβασθώ την σωρό σου. Την δική μου ρίξε την στις ύαινες ή όπου αλλού επιθυμείς".

Κατανοώ την Πρόνοια, όχι ως άνωθεν βοήθεια αποσυμβολισμών ή απομυθοποιήσεων σκοπίμως κεκρυμμένων, αλλά ως εντελέχεια της ελεύσεως των μύθων στο φυσικό τους τέλος, το οποίον είναι η πλήρης πραγμάτωσις.

Δεν αναμένω να συναντήσω πλέον το Οιδίποδα, καθότι οι πόδες του έλιωσαν πλέον εντελώς στο διάβα της ιστορίας. Δεν αναζητώ την Ηλέκτρα με στόχο την ταφή του Ορέστη, ώστε να αποκατασταθεί κάποια ευταξία. Δεν προσδοκώ πλέον, απαιτώ εδώ και τώρα Ανάστασιν Νεκρών και Ζωήν του Μέλλοντος Αιώνος.
ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΑΙΩΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΖΩΗ.
ΑΠΑΙΤΩ ΖΩΗ ΑΛΗΘΗ, ΑΠΗΛΑΓΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
ΑΠΑΙΤΩ ΖΩΗ ΑΝΕΩΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ - ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΟΡΜΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ Α-ΛΗΘΕΙΑΣ.

Αναγνωρίζω στους αντιπάλους του Ελληνισμού ελληνοφώνους πάσα ειλικρίνεια. Έφεραν απροκάλυπτα την τριμερή επιτροπή να τεθεί επικεφαλής της Ελλάδος, η οποία έχει έμβλημα την λερναία ύδρα. Αποκαλύπτεται το τέρας, το οποίον ηττήθη αρχικώς εις αυτόν τον Τόπο, ώστε κατακυριαρχούν της οικουμένης να επιστρέψει στην Ιεράν Γην για την τελική σύγκρουση:

Οι Έλληνες γνωρίζουν, ότι είναι υιοί και θυγατέραι Θεών, γνωρίζουν ότι φέρουν πτερά. Πτερά Πνευματικά τα οποία τους έδωσαν την πρώτη νίκη κατά την Τιτανομαχία επί των υποχθονίων. Αυτή η νίκη όμως ήτο ενδιάμεσος. Ένα των καφαλών της ύδρας διέφυγε του ροπάλου του Ηρακλέους και του δαυλού του Ιοάλου. Κάποιος έκρυψε αυτό μέσα στην γη.
Η Μήτηρ Χθων έκτοτε φέρει μέγα άλγος.
"Τίτανος" σημαίνει γύψος, άσπρη σκόνη.
Κάποιοι δεν μπορούσαν πλέον να εμφανίζονται με βαμμένα λευκά τα πρόσωπα, κρατώντας σείστρα και κουδουνίστρες, ως επιλεγόμενοι "τιτάνες" χωρίς βαρύτατες συνέπειες ανοικτά και δημοσίως, για να πείθουν, ότι η γη είναι άσπρη σαν τα μούτρα τους, ότι είναι μια "λευκή θεά", η Magna Mater, "μεγάλη θεά", η οποία απαιτεί ανθρώπινο αίμα για να καρπίσει με την λεγόμενη "βλαστική λατρεία". Αυτό μπορούσαν να το κάνουν πλέον μόνο στους πάγιους χώρους τελετουργίας, που είχαν κάτω από το έδαφος, κεκαλυμμένοι ως κλέπται.
Αχθοφόροι μιας αιματοδιψούς και αιμοβόρας χθόνιας λατρείας, αχθοφόροι εκπεσότων αγγέλων, με τους οποίους μόνο δια της καταναλώσεως διμεθυλτριπταμίνης (DMT) η καταλληλότερη ποιότης της οποίας βρίσκεται στο ανθρώπινο αίμα (πλην του LSD και των ψυχοτρόπων μανιταριών) όταν αυτό έχει παράγει αδρεναλίνες μέσω τυραννισμού. Αλλά αυτό το αίμα - το υπό του Εφιάλτου πινόμενο - περιέχει και άλλα σαλταριστικά, πολύ ισχυρότερα της κοκαίνης και ηρωίνης, που οδηγούν όχι μόνο σε εξαρτήσεις ψυχής αλλά σε πλήρη υποδούλωση.










Ο Προμηθεύς δώρησε όμως στους ανθρώπους την φωτιά και την γνώση. Τους δίδαξε την καλλιέργεια της μάνας γης, την συντήρηση των τροφών. Τους έκανε ανεξάρτητους από την όποια συγκυριακή καρποφορία ή έλλειψη καρποφορίας της γης. Τους δώρησε την φωτιά, για να επεξεργάζονται τα μέταλλα, για να γίνουν χάλκινα υνιά, τα οποία θα βοηθούσαν να καλλιεργηθεί πιο εύκολα η γη, για να χορτάσει ο κόσμος ψωμάκι, για να μην υποχρεώνεται να κάνει εξιλασμούς, πετώντας το αίμα του στους υποχθόνιους.
Όμως ο Προμηθεύς τιμωρήθηκε από τους τιτάνες. Ο Προμηθεύς, ως Προνοών Νους, αλυσοδέθηκε στα βράχια του Καυκάσου (υπογραμμισμένο) για να του τρώει τα συκώτια, να του κατασπαράζει τα σωθικά ο γύπας. Η γυναίκα του αδελφού του επιμηθέως (του μην προνοούντως) πανδώρα άνοιξε την κύστη που δέχθηκε από την θεά της πονηρίας. Και ξεπήδησαν από αυτή όλα τα κακά.
Οι τέκτονες ισχυρίζονται ότι ο "μεγάλος διδάσκαλος" διαφυλάσσει το κουτί, που περιέχει το "μεγάλο" μυστικό. Τουτέστιν την συνταγή της επικλήσεως του εφιάλτου.
Γι' αυτό ο σίδηρος του δρεπάνου και του ηνίου θα μετατραπεί στην συνέχεια σε μάχαιρα και ξίφος από τους υποχθονίους, ώστε να κατασφάζονται οι άνθρωποι μεταξύ τους, με βάση την καλλιέργεια αμοιβαίου μίσους από τα υποχθόνια ιερατεία, τα οποία δρούσαν και δρουν υπούλως σε όλες τις χώρες, έθνη και λαούς. Για να ξεκοιλιάζουν τον ευεργέτη της ανθρωπότητος Προμηθέα, το δημιουργικό μας Πνεύμα δηλαδή, τις δημιουργικές μας δυνάμεις και να εκχύονται τα άντερα αυτουνού χαμαί με τους πολέμους, το μίσος, την πρόσδεση της ανθρωπότητος πίσω από τους εξοπλισμούς, την επιβολή της πολεμικής βιομηχανίας και της αρπαγής, ως διεθνούς "τάξεως".

Φωνασκούν οι αυτοαναγορευμένοι "οπαδοί" του H.P. Lovekraft, ότι οι "μεγάλοι παλαιοί" θα επιστρέψουν. Ότι η ύδρα και το μολόχ θα παρουσιαστούν απροκάλυπτα στο άμεσο μέλλον, για να μας βάλουν να γεννοβολάμε ανθρώπους, που θα τους έχουν ιδιοκτησία τους σε φάρμες για ανθρωποθυσία.
Όχι μάγκες! Ο Lovekraft δεν ήταν το "τέρας", που παρουσιάζουν στα οπισθόφυλλα των ξενόγλωσσων εκδόσεων των βιβλίων του κάποιοι εκδότες. Αυτό το ασκητικό παιδί, που έζησε μια ζωή στην ανέχεια, δεν έγραψε για να μας πείσει, ότι είμαστε τελείως ανήμποροι μπροστά στο έρπον και ανερχόμενο κακό. Ο Lovekraft έγραψε για να αφυπνίσει και να προειδοποιήσει (Nomen est omen).

Γνωρίζουμε:
Οι "μεγάλοι παλαιοί" θα επιχειρήσουν ρεβάνς σε βάρος της ανθρωπότητος.
Όμως η Πρόνοια απεφάσισε , νέοι Ηρακλείς να γυαλίζουν το ρόπαλο και νέες Αριάδνες να γνέθουν το νήμα.


-Εμπρός για την τελειωτική νίκη επί της ύδρας και του μολόχ.
-Είμαστε πολλοί, δεν παραδίδουμε, μαχόμεθα μέχρι τελικής νίκης.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ.

"ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΑΣ" - ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ.
ΝΗΣΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΚΛΙΚΑ. ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ .

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μποτίλια Καλημέρα!

Ναί! έχεις απόλυτο Δίκιο!
Το Πεπρωμένο μοιάζει να είναι μία "Θεατρική πρόκληση"αν μου επιτρέπεται ο όρος, που μοιάζει άλλοτε με ορμώμενη θύελα που σαρώνει τα πάντα και άλλοτε με έναν ήλιο λαμπερό που ζεσταίνει και δίνει την πολυπόθητη ζωή! ...
Μιά πρόκληση για δράση του εκάστοτε πρωταγωνιστή, αφού εμβαθύνει στον ρόλο που του έχει διανεμηθεί σ' ένα καλοστημένο έργο απύθμενης εμμονής για το πρώτο βραβείο ηθοποιίας... μέχρι να καταλάβει οτι άπλά ήταν ένας κομπάρσος μόνο και μόνο για να μπορέσει να στηριχθεί αυτό το θεατρικό δημιούργημα "τερατούργημα" ...
οι ρόλοι επιλεγμένοι κάπου κάποτε.. τραγικοποιούν και 'αλλοτε διακωμωδούν τα πάθη του κάθε ήρωα που συνοψίζονται σ' ένα φαντασιακό σενάριο...
εύχομαι, το τέλος να είναι χαρούμενο για όλους εμάς που έχουμε δώσει την ύπαρξη και την ψυχή μας για το τελευταίο δυνατό χειροκρότημα!...αφου πιστεύουμε πως ηθοποιός σημαίνει ΦΩΣ!...

Μάγια η Μέλισσα

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Αγαπητή φίλη Μάγια η Μέλισσα,

χαίρομαι που το ήμαρ θα αποκατασταθεί. Μεγάλη όμως ιστορία, την οποία καλώς κατέχεις,ως απελευθερώτρια όχι μόνον παντών των μελισσών.

mnk είπε...

Παρατηρήσεις, άσχετες μεταξύ τους:

-Η Ύδρα της τριμερούς έχει 7 κεφάλια, όπως και το Θηρίο στην Αποκάλυψη.

-Το φθόριο προκαλεί απο-τιτάνωση (επικάθιση αλάτων ασβεστίου /ασβεστοποίηση), του Κωνοειδούς Αδένος-επίφυσης. (βλ. φθορίωση νερού).

-Εδώ και αρκετό καιρό, μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως συγχέεις τις λέξεις "Ενδελέχεια" και "Νομοτέλεια". Ίσως όμως και να κάνω λάθος.

-Έκανα ένα σχόλιο/ ερώτηση, σχετικά με την υπόφυση, θέμα στο οποίο θα σου ήμουν υπόχρεη αν μπορούσες να με διαφωτίσεις. Εδώ:

http://bostopel.blogspot.com/2011/11/illuminati.html?showComment=1321384110489#c6328418638874692389

nikos είπε...

mnk- ktos ty taki madry..xixxxi

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Αγαπητή φίλη,

αναφορικά με το σύμβολο της τριμερούς, η ερμηνεία ότι αυτό συμβολίζει την λερναία ύδρα δεν προέρχεται από εμένα. Αυτή ξεκίνησε από κάποια άλλα ιστολόγια και προβλήθηκε από το ιστολόγιο του Αρχαίου, το οποίο παρακολουθώ, καθώς και από τον ΕργΔημΕργ, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα.
Οι παρατηρήσεις σου είναι πολύ εύστοχες, όπως πάντοτε. Η λερναία ύδρα είχε συμφώνως προς τον μύθο 9 κεφάλια. Ο αριθμός αυτός θεωρείται ως ο κατ' εξοχήν ιερός από τους εωσφοριστάς, επειδή τα πολλαπλάσιά του δίνουν άθροισμα πάντοτε εννέα, δηλαδή επαναλαμβάνεται ο αρχικός αριθμός, ως ένδειξη αυτού που παραμένει και δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί.
Θεωρώ την παρατήρησή σου, σχετικά με την παράσταση των 7 κεφαλών και την παραπομπή στην Αποκάλυψη πολύ εύστοχη. Παρ' όλα αυτά όμως πρόκειται για παράσταση της της λερναίας ύδρας. Εάν προστρέξουμε στην Βικιπαίδια, θα δούμε, ότι κάποιοι - προφανώς σκοπίμως - αναφέρονται σε "επτά ή εννέα κεφάλια". Εδώ πρόκειται προφανώς για την επαναφορά του τέρατος, αναλόγως προς τους εικονισμούς της αποκαλύψεως. Κατ' αρχήν δεν είμαι σε θέση να ερμηνεύσω αυτήν την επιλογή. Φυσικά, επειδή το ζήτημα αυτό είναι βασικό, θα το ερευνήσουμε.

Πολύ χρήσιμη και η ενημέρωση που μας κάνεις σχετικά με την ασβεστοποίηση του κωνοειδούς αδένος.
Δεν τυγχάνω ιατρός ή φυσιολόγος, αυτός ο αδένας είναι όμως πολύ σημαντικός για την μετα-φυσική λειτουργία μας. Εάν παρατηρήσεις το τρίτο βίντεο της σημερινής αναρτήσεως, θα δεις ότι εκεί παράγεται η διμεθύλτριπταμίνη η οποία βοηθάει να ανοιχθούν κάποιες ενεργειακές θύρες. Σε κάποια πρόσφατα σχόλιά μου στον ΕργΔημΕΡγ, που αφορούν την ερμηνεία της λέξεως "Λακεδαιμόνιοι" έκανα λόγο για την αξία που αποδίδω στις κεραίες. Το κωνικό σχήμα της υποφύσεως υποδηλώνει, ότι αυτή είναι επί πλέον και η εσωτερική κεραία του εγκεφάλου (ενώ η εξωτερική είναι η σπονδυλική στήλη, η οποία καταλήγει πάλι σε κώνο).

Συνεχίζεται...

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Η πρότασή να υπερασπιστούμε την υπόφυση έχει διττό χαρακτήρα:
- Ο πρώτος αναφέρεται στην διαφύλαξη της φυσιολογίας της, η οποία, όπως με πολύτιμο τρόπο μας διαφωτίζεις, δέχεται επιθέσεις μέσω των ψεκασμών (και όχι μόνο). Περί αυτού θα προβώ (λίαν συντόμως) σε συγκεκριμένες προτάσεις.
- Ο δεύτερος αφορά την συνειδητή ενεργοποίηση της υποφύσεως, ως μάχιμο επιλογή των Ελλήνων, διότι και οι εωσφορισταί την χρησιμοποιούν εναντίον μας σε υπερθετικό βαθμό. Είναι κάτι ανάλογο, με αυτό που δήλωσε ο ινδιάνος Διδάσκαλος Δον Χουάν στον Καστανιέντα: Για να αντιμετωπίσουμε την ισοπεδωτική επίθεση των λευκών, το όπλο που μας έμενε είναι το "Ναγουάλ".
Ο αγώνας μας δεν μπορεί να περιορίζεται στα όρια της "στενής" συμβατικής λογικής. Όπως όμως είπε σχετικά με την καταλληλότητα και αποδοτικότητα των τρόπων που υπάρχουν ένας Διδάσκαλος, μια επιστολή μπορούμε να την γράψουμε με το χέρι, με την γραφομηχανή ή με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Και μπορούμε να την αποστείλουμε με κάποιον καμηλιέρη, το ταχυδρομείο, η ως e-mail.

Τόσο ο όρος "εντελέχεια" όσο και ο όρος "νομοτέλεια" περιέχουν εντός των το "τέλος" ως σκοπό και σημείο αφίξεως μέσω δυνάμεων και ροπών. Η εντελέχεια αναφέρεται στις εσωτερικώς "εν"υπάρχουσες δυνάμεις και ροπές, οι οποίες, χωρίς να γίνεται αυτό πάντοτε συνειδητό, μας ωθούν προς κάποιο απο"τέλ"εσμα. Είναι ενσωματωμένη στο υποκείμενο, μπορεί να έχει τόσο προσωπικό όσο και συλλογικό χαρακτήρα. Ο όρος είναι ως γνωστόν Αριστοτελικός.
Η νομοτέλεια αφορά τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα, τα φαινόμενα, η ύπαρξη γενικότερα, ως αναπόφευκτη αιτίαση (παρόλο που για την μεταφυσική δεν υφίστανται ούτε νομοτέλειες, ούτε αναπόφευκτο. Ένα Διδάσκαλος - ο Σρι Αουρομπίντο - Ινδός που μελέτησε πολύ την Ελληνική φιλοσοφία διαβεβαιώνει, ότι μπορούμε να αλλάξουμε ακόμη και το παρελθόν).
Εάν θεωρήσουμε κάποια πολυπλοκότερα συστήματα ως ζωντανούς οργανισμούς, τότε μπορεί η εντελέχεια και η νομοτέλεια να έχουν σημεία συγκερασμού.
Κατά πόσο χρησιμοποιώ την εντελέχεια με ορθό τρόπο, δεν γνωρίζω. Έχω κάνει επανειλημμένες χρήσεις αυτού του όρου και θα πρέπει να το ελέγξω (στο βαθμό που μπορώ).

Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω για την πολύ προσεκτική αποδοχή των όσων γράφω. Τα περισσότερα εξ αυτών - ιδιαίτερα η ερμηνεία γραμμάτων και όρων - είναι πολύ πρόσφατη και δεν έχει δοκιμασθεί από τον χρόνο. Πολλά πράγματα, μόλις μου έλθουν ως απόψεις, τις γράφω. Άλλες προκύπτουν κατά την διαδικασία της εγγράφου παραθέσεως. Το διαδίκτυο έχει το προτέρημα, ότι άλλα αυτά μπορούν να τεθούν στην κριτική επεξεργασία ή αντιμετώπιση κάθε καλοθελητού σε πραγματικό χρόνο. Υπό αυτήν την έννοια ευχαριστώ θερμά όλους τους καλούς φίλους, που συνδράμουν με απόψεις και κριτικά σχόλια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω σε σένα, η οποία μονίμως παρακολουθείς και συνδράμεις. Σε παρακαλώ όμως, όπου μπορείς κτύπα και μην μου χαρίζεσαι για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αποτέλεσμα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης και για την εμψύχωση και αποδοχή.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε τις περιουσίες μας ζητάνε, ούτε το κορμί μας.
Την ΨΥΧΗ μας μόνο θέλουν, για να μας καταστήσουν γκρίζα δουλάκια.
Δηλ. κουφάρια που μόνο θα εκτελούν εντολές.

Υ.Γ.
Χα χα χαα... Θα σας έγραφα... τί ακριβώς θα καταφέρουν στο τέλος, αλλά ας όψεται η ευγένεια μου (η οποία παρεπιπτόντως, το τελευταίο διάστημα έχει παραβιαστεί ούκω ολίγες φορές...)

Ανώνυμος είπε...

Mara στο 7ο σχόλιο περί ευγένειας...

mnk είπε...

@ Πελαγοφύαλε,
Πάντα πίστευα πως η σκέψη είναι ομαδικό άθλημα. Αν δεν ήταν έτσι, θα έπρεπε όλοι μας να ξεκινάμε απ' την ανακάλυψη της φωτιάς και του τροχού. Οποιος ασχολείται με το "άθλημα" θα πρέπει, όχι μόνον να είναι δεκτικός στην αμφισβήτηση, αλλά να είναι κι ο πρώτος που θα θέτει συνεχώς σε αμφισβήτηση κι επανεξέταση τα δικά του συμπεράσματα. Έτσι πάει αυτό κι εσύ φαίνεσαι να το γνωρίζεις καλά. Δεν τίθεται, λοιπόν, θέμα του να σε "χτυπάω" ή να σου "χαρίζομαι". Όλοι στα τυφλά βαδίζουμε, γι' αυτό ακόμα και οι μονόφθαλμοι μάς είναι πολύτιμοι.

Ευχαριστώ για τον κόπο και τον χρόνο που διαθέτεις, σε διευκρινιστικές απαντήσεις.

(συνεχίζεται)

mnk είπε...

Παρατηρήσεις:

- Έχει πέσει στην προσοχή μου, τα τελευταία χρόνια, πως συχνά οι εξουσιαστές χρησιμοποιούν στοιχεία απ' την Αποκάλυψη, με πολύ επιδεικτικό τρόπο. Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτό γίνεται στα πλαίσια της επιχείρησης "σοκ και δέος", γι' αποπροσανατολισμό των ενοχλητικών από κάτι άλλο, για επίκληση υλικών κι άυλων συμμάχων, ή για κάποιον άλλο λόγο που δεν μου πάει στο μυαλό.

- Οι κεραίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως αλεξικέραυνα, δηλαδή για την συλλογή κι εκτροπή, ανιχνευτικών ή καταστρεπτικών ενεργειών. (Σχετικά με Λακεδαίμονα, Ερμές κλπ)

- Το πεπρωμένο υφίσταται. Η αναίρεση και τροποποίησή του, προϋποθέτει την άσκηση της ελευθέρας βουλήσεως, την οποία όλοι κατέχουν, πλην όμως ελάχιστοι εξασκούν. Ο δρόμος προς την ελευθερία, είναι ο δρόμος του Ήρωα ή του Άγιου. Απαιτεί την πλήρη αυτοθυσία, την εκμηδένιση της ΕΙΚΟΝΑΣ του εαυτού, αυτού που νομίζεις πως είσαι, ώστε να γίνεις αυτό που πραγματικά ΕΙΣΑΙ. Είναι ένας ισόβιος, εξαιρετικά επώδυνος και μοναχικός δρόμος, ενάντια στις -εσωτερικές κι εξωτερικές- τιτάνιες δυνάμεις του πεπρωμένου, με μόνο σύμμαχο την ΘΕΙΑ ΧΑΡΙ. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν αρκετά ισχυρό κίνητρο για κάτι τέτοιο.

- Συμφωνώ με την Mara(:), την ψυχή μας θέλουν, όμως η κατοχή της ψυχής περνάει μέσα απ' την κατοχή του σώματος. Όταν μάλιστα χρησιμοποιούν ως μέσα την επιστήμη και την τεχνολογία, τότε το έργο τους διευκολύνεται κι επιταχύνεται εξαιρετικά.

@ niko,
Τι σημαίνει αυτό που γράφεις; Η γλώσσα που χρησιμοποιείς μού είναι άγνωστη. Αν θέλεις, διευκρίνισε.

nikos είπε...

mnk-http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oFtszZJ1_ZY

nikos είπε...

mnk-http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oFtszZJ1_ZY

mnk είπε...

@ niko,
Μάγκας ο γάταρος!
Έχω μια υποψία βέβαια, πως μπορεί να έχεις σαρκαστικές προθέσεις, αλλά δεν με χαλάει καθόλου. Είμαι Ελληναρού και το καυχώμαι. Έκαστος εφ' ω ετάχθη! ;D

Αλλά και πάλι, τι σημαίνει το "ktos ty taki madry" δεν το κατάλαβα.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφη η αναζήτηση και εγώ είμαι χρόνια στην μη συμβατική αναζήτηση αλλά τώρα τελευταία πέρα από τις όποιες πληροφορίες έχω ερευνήσει ιδίως στα μετά τα φυσικά δεν μπορώ να μην κάνω μια τολμηρή σκέψη και να 'ρίξω' την μαθηματική πιθανότητα να χρησιμοποιείται όλος αυτός ο αποκρυφισμός χιλιάδες χρόνια τώρα για να συντηρεί και να διαιωνίζει την εξουσία τους στον πλανήτη, ΔΙΧΩΣ ουσιαστικά την συνδρομή αρνητικών οντοτήτων άυλων ή μη αντιλαμβανόμενων από την αποκωδικοποίηση του περιορισμένου έυρους συχνοτήτων του ανθρωπίνου εγκεφάλου(εδώ μπαίνει και η επίφυση) και η mainstream πληροφόρηση και 'επιστημη' τα αποδέχεται πλήρως 'τα περί κεραίας'.http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=17.06.2008,id=1854616 .Ένα μικρό απόσπασμα.(Πειράματα που διεξάγονται σήμερα σε πολλά ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ και της Ευρώπης έδειξαν ότι το ΤΜΠ (Τεχνητό Μαγνητικό Πεδίο) χαμηλής συχνότητας και έντασης λειτουργεί ως χρονοδότης, γι' αυτό προχώρησαν στην εφαρμογή του Διακρανιακού Μαγνητικού Ερεθισμού (ΔΜΕ) (Transcranial Magnetic Stimulation) (TMS) σε ασθενείς που έχουν κατάθλιψη. Επ' ουδενί δεν καταρρίπτω συλήβδην τα όποια ανεξήγητα φαινόμενα ανά τις εποχές, αλλά ακριβώς επειδή τα έχω ερευνήσει διεξοδικός δεν μπορώ παρά να δηλώσω ξεκάθαρά ότι έχω περιέλθει σε 'αδιέξοδο' . Με την γνώση του πως λειτουργεί ο εγκέφαλος από αρχαιοτάτων χρόνων θα δύναται ο οποιοσδήποτε επιτήδειος με Emp ή ηχοβόληση με συγκεκριμένο λεξιλογιο να ελέγχει το ανά τον πλανήτη 'ποίμνιο'.
Ευχαριστώ για την υπομονή !

εργδημεργ είπε...

Χαίρετε!

Μικρή επισήμανση, γιά την mnk:

Όντως τώρα τελευταία "αυτοί" χρησιμοποιούν πολύ την "Αποκάλυψη", διότι αυτά τα τέρατα, οι καβαλλάρηδες, κτλ κτλ, ήταν δικό τους έργο.
Με μία διαφορά - και σου αποκαλύπτω προκαταβολικά κάτι, που έχει θέση σε μελλοντικό μου άρθρο της ενότητας (Φ-2) (Ο Φαέθων στη λαογραφία και τον πολιτισμό) :

Όλ' αυτά αναφέρονται στο (απώτατο) ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!

Ακριβώς τον καιρό, που εξερράγη (ακριβέστερα: τον ...εξερράγησαν) ο Φαέθων.

Άρα, η "Αποκάλυψη" κάθε άλλο παρά προφητεία είναι. (Το γιατί και το πώς, στο άρθρο.)

Τώρα, αν "αυτοί" ονειρεύονται λίαν προσεχή επανάληψη αυτών των γεγονότων... με τη διαφορά ότι τώρα θέλουν "happy end" (δηλ. να ΜΗΝ επέμβει ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και -εκτός απ' το ξύλο που θα τους ρίξει- τους αρπάξει το κατά τον μύθο των Γνωστικών "σμαράγδι"), θα τους θυμίσω τη ρήση του "δικού τους" Καρόλου Μάρξ, ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα!

Ανώνυμος είπε...

Η Λερναία ύδρα (κακή ώρα το ΠΑΣΟΚ) ήταν ένα τέρας με εννιά κεφάλια που ζούσε στους βάλτους μιας παραθαλάσσιας περιοχής κοντά στο ’ργος, της Λέρνας, απ’ όπου πήρε και το όνομά της.
Το τέρας τρομοκρατούσε όλη την περιοχή, κατέστρεφε τις καλλιέργειες και προτιμούσε για φαγητό τα πρόβατα. Ο Ηρακλής έπρεπε να την αντιμετωπίσει. Πήρε για βοηθό του τον αγαπημένο του ανιψιό Ιόλαο και κίνησε για τη Λέρνα.
Γρήγορα διαπίστωσε ότι η αποστολή του δε θα ήταν καθόλου εύκολη. Μόλις έκοβε ένα κεφάλι της ύδρας στη θέση του φύτρωναν δύο. Παράλληλα η Ήρα δεν είχε καθήσει με σταυρωμένα τα χέρια. Έστειλε βοηθό του τέρατος έναν κάβουρα, ο οποίος παρενοχλούσε τον Ηρακλή, δαγκώνοντάς του το πόδι, κάθε φορά που ο ήρωας επιχειρούσε να κόψει ένα κεφάλι της ύδρας.
Για να αντιμετωπίσει τον πολλαπλασιασμό των κεφαλιών της Λερναίας ύδρας, ο Ηρακλής ενέργησε έξυπνα. Έδωσε έναν αναμμένο δαυλό στον Ιόλαο και του είπε να καίει τις καινούριες κεφαλές και το σημείο όπου έκοβε το κεφάλι. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο Ηρακλής έκοψε εκτός από τα οχτώ κεφάλια του τέρατος και το τελευταίο κεφάλι, που ήταν το κέντρο της ζωής του και σύμφωνα με το μύθο αθάνατο. Μόλις έκοψε το αθάνατο κεφάλι ο Ηρακλής, το έθαψε και το σκέπασε μ’ ένα μεγάλο βράχο για να μην υπάρχει καμιά δυνατότητα ξαναζωντανέματός του. Με τη χολή του τέρατος ο Ηρακλής εμπότισε τα βέλη του κάνοντάς τα δηλητηριώδη.
Παρά το μεγάλο άθλο ο Ευρυσθέας αρνήθηκε να τον αναγνωρίσει ισχυριζόμενος ότι η συμβολή του Ιόλαου ήταν καθοριστική. Ο χρησμός έλεγε ότι έπρεπε μόνος του ο Ηρακλής να επιτελέσει όλους τους άθλους του. Ο ήρωας δικαιολόγησε την παρουσία του ανιψιού του με την εμφάνιση του κάβουρα. Ήταν μια μάχη δύο προς δύο.
http://mythologia.8m.com