24 Αυγούστου, 2011

VICTORY OR DEATH - ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΚΑΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΕΣ




Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι ο μόνος άνθρωπος εκτός Λιβύης με τον οποίον συνομίλησε ο Ηγέτης των Λίβυων κατά την διάρκεια του ψυχολογικού πολέμου στις 22 Αυγούστου και ενώ τα διεθνή σκουπιδομίντια κατ' εντολή του ΝΑΤΟ διέδιδαν, ότι οι πατριωτικές δυνάμεις είχαν ήδη ηττηθεί και αυτός είχε τραπεί σε φυγή από την χώρα, ήταν ο πρόεδρος του Διεθνούς Σκακιστικού Συνδέσμου Ρώσος σκακιστής Κιρσάν Ιλιουμτσίνοφ.
Τον Ιλιουμτσίνοφ είχε καλέσει ο Καντάφι κατά την διάρκεια της ΝΑΤΟικής εισβολής στις 12 Ιουνίου για μια παρτίδα σκάκι.Ενώ λοιπόν η χώρα βρισκόταν κάτω από μαζικό κίνδυνο ο Καντάφι έπαιζε σκάκι με την παγκόσμια κορυφή του αθλήματος στην Τρίπολη. ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ: Και μετά την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ κατά την δεκαετία του '80 επί Ρήγκαν, η οποία είχε στόχο την δολοφονία του, με πρωτοβουλία τού Καντάφι εξέδωσε η Λιβύη αναμνηστικό γραμματόσημο για την αποτυχία αυτής της επιχείρησης και την συνακόλουθο νίκη του. Στο γραμματόσημο εικονιζόταν ο Καντάφι ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΚΑΚΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ. ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕ...

Αρέσκομαι να επιχειρώ να ερμηνεύω τα σύμβολα και τις συμβολικές πράξεις. Νομίζω ότι ο ηγέτης του Λυβικού Λαού γουστάρει να τροφοδοτεί τυπάδες σαν εμένα απλόχερα με υλικό... Διότι τα σύμβολα δεν είναι απλά και μόνο σύμβολα...


VICTORY OR DEATH BLUES

Ξύπνησα την νύχτα
χωρίς καμιά διέξοδο
μέσα σε χώρο άβολο
γι' αυτό άνοιξα το σκάκι
για μια παρτίδα με τον διάβολο

Φορώ γοβάκι ζόρικο
κι ας κλαίνε τα μωρά
γιατί πριν να προλάβει να πει ματ
θα του πατήσω την ουρά

Βρυχάται και τρομοκρατεί
μα τίποτε πια δεν τον σώνει
γιατί ετούτη την φορά
τον παίκτη μπέρδεψε με το πιόνι
μωρό μου...






Γνωρίζεις, ότι ηγείσαι μιας μικρής χώρας στο Βορρά μιας ηπείρου, που οι ισχυροί καταδίκασαν στην εξαθλίωση. Μιας ηπείρου, όπου τα άρματα είναι εικοσαπλάσια των αρότρων και στην οποία μια ζωή επέδραμαν οι δουλέμποροι για να απαγάγουν ανθρώπους για τα σκλαβοπάζαρα χωρών, που γύρευαν μια γοργή πρωταρχική συσσώρευση. Χώρες που στόχευαν μέσα σε λίγες δεκαετίες να διανύσουν απόσταση για την οποία σε άλλες απαιτήθηκαν αιώνες. Με στόχο μια ανάπτυξη, η οποία στηρίχθηκε στις αλυσίδες στα πόδια των σκλάβων, στα μαστιγώματα, στις μαύρες κουκούλες και τα ντουφέκια της Κουκ Λουξ Κλαν. Χώρες, που στην συνέχεια επαίροντο ότι ήσαν τα πρότυπα της ελευθερίας, έχοντας κοτσάρει την πυραμίδα των "πεφωτισμένων" στο νόμισμά τους.
Η μικρή αυτή χώρα είχε την ευλογία και την κατάρα να έχει πολύ πετρέλαιο. Γνωρίζεις, ότι την ευμάρεια της ευλογίας ακολουθεί η βία της κατάρας. Δεν ήσουν σαν τους άλλους μπάρμπα Θωμάδες επιστάτης σε μπανανοφυτεία. Γνωρίζεις ότι η ηγετική θέση αυτής της χώρας βρίσκεται επάνω σε αναμμένα κάρβουνα.

Σε βάφτισαν "το κακό παιδί της παρέας". Η CIA έριξε το αεροπλάνο στο Λόκερμπυ, για να απαλλαγεί από πράκτορές της, που είχαν αποσκιρτήσει και την ιστορία την φόρτωσαν σε σένα. Για να σε χαρακτηρίσουν "τρομοκράτη", "τρελό" και "φασίστα" επειδή ακριβώς ήσουν επαναστάτης, είχες τσίπα, συμπαθούσες τους ανθρώπους και δεν ήσουν σαν αυτούς.

Όποτε επιδίωκαν τα παραπαίδια τους στην περιοχή να αποκτήσουν γόητρο "λαϊκού ηγέτη" τα έβαζαν να σε γλύφουν. Τις πραγματικές τους διαθέσεις τις έδειξαν, όταν οργάνωσαν την δολοφονία σου με αεροπορική επιδρομή. Μπορεί να ήταν πονηροί, αλλά εσύ ήσουν έξυπνος. Γιατί η ευφυΐα δεν αποκτάται μέσα στα φέρετρα των τεκτονικών στοών, αλλά στα επαναστατικά λημέρια της ερήμου.

Μετά από αυτά έβγαλες γραμματόσημο. Δεν κατανόησαν, ότι αυτό ήταν μήνυμα, διότι τα γραμματόσημα επικολλούνται σε επιστολές για φθάσουν στον παραλήπτη. Μια ζωή μασκαράδες τα πέρναγαν για χρωματιστά στολίδια και τα κόλλαγαν στο μέτωπό τους για να φαίνονται "σπουδαίοι".
Μέχρι που μάζεψαν το σκυλολόι για την πέσουν μαζικά στην χώρα σου. Δεν είχαν φανταστεί, ότι εσύ είχες ανοίξει ήδη και τους περίμενες.

Γνωρίζεις, ότι οι βάρβαροι στο τέλος θα διαβούν. Όμως οι γενναίοι είναι σοφοί. Μπορούν να μετατρέπουν την "νίκη" των αντιπάλων τους σε ήττα. Γιατί ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ. ΓΙΑΤΙ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΣΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΗΔΗ. Έδειξες ότι μικρές χώρες μπορούν να αντιστέκονται, όταν υπάρχει αποφασιστικότητα και προετοιμασία, γονατίζοντας υπερδυνάμεις.
Γνωρίζεις, ότι κάθε κίνηση επάνω σε αυτόν τον ταμπλά απαιτεί σύνεση, θάρρος και πριν από όλα βαθυστόχαστο υπολογισμό. Στην ουσία η νίκη στήνεται επάνω στα λάθη του αντιπάλου μέσα σε ένα σκληρό ανταγωνισμό. Και το μεγαλείο της στρατηγικής σκέψης δεν εξαρτάται από το μέγεθος των δυνάμεων, τις οποίες μπορεί κάποιος να παρατάξει. Η υπεροχή σου είναι δεδομένη. Αυτοί μπορεί να διαθέτουν επιτελεία. Η ευφυΐα όμως δεν μπορεί να είναι η πρόσθεση επί μέρους πανουργιών. Όπως διακήρυξε ο Ηράκλειτος ένας ενάρετος μετράει περισσότερο από χιλιάδες καιροσκόπους της σειράς.
Φωνασκούσαν ότι κέρδισαν. Εσύ γνωρίζεις όμως, ότι η παρτίδα δεν κερδίζεται αναποδογυρίζοντας την σκακιέρα και σκορπίζοντας τα πιόνια στο πάτωμα. Διότι και αυτό το παιχνίδι έχει κανόνες. Δεν κερδίζεται με φωνές, ούτε με τερτίπια, με αναίτιους πρόωρους πανιγυρισμούς.
Κάθε κίνηση που κάνουν, μπορεί να αποβεί γι αυτούς μοιραία, διότι μπορεί να σου παρέχει ευκαιρίες. Το ίδιο όμως ισχύει και για σένα. Γι' αυτό προσέχεις. Όλες σου οι δυνάμεις είναι ανέπαφες και καραδοκούν εύστοχα παραταγμένες την ευκαιρία της επέλασης. Όμως πρώτα πρέπει να ανοίξουν οι δίοδοι. Γνωρίζεις πως έχεις πολλά προτερήματα και ότι αυτά πρέπει να μπουν στην μάχη με τακτικό πλεονέκτημα και στρατηγική υπεροχή.
Κοκορεύονται, μέχρι να δεχθούν το πρώτο ισχυρό κτύπημα. Με αυτά που θα ακολουθήσουν θα παρεκτραπούν.

Δεν κατέχω από σκάκι. Το σκάκι απαιτεί στρατηγική εμπειρία και στηρίζεται σε διατάξεις άμυνας, αλλά κυρίως επίθεσης. Εσύ είσαι στρατιωτικός, εγώ είμαι αγρότης. Έχω μόνο το δικράνι και γνωρίζω, ότι προλαβαίνω να κτυπήσω το θηρίο μόνο μια φορά, πριν αυτό με βάλει κάτω. Γι αυτό σημαδεύω πάντοτε στο "Δόξα Πατρί".
Σου στέλνω την σκέψη, τον σεβασμό και τον βαθύ θαυμασμό μου.
Γνωρίζω ότι δεν μάχεσαι μόνο για την προάσπιση του λαού της Λιβύης. Οι νεοταξίτες απειλούν όλη την οικουμένη.
Γνωρίζω, ότι αύριο πολλοί από μας θα πρέπει να παραλάβουμε αυτήν την σκακιέρα, χωρίς να διαθέτουμε πετρέλαια και χρυσό. Μας φτάνει όμως η ευχή της μάνας μας και θα το παλέψουμε.


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό το ποίημα! Το γοβάκι μάλλον ήταν μπορντώ...

Θερμά Χαιρετίσματα
ο Μήτσος

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Αχ φίλε Μήτσο, να γράψω ότι περίμενα το σχόλιό σου για το μπλουζάκι;
Τα πλυσταριά που γρατζουνάγαμε τις κιθάρες όταν είμαστε πιτσιρικάδες παρήλθαν, η νοσταλγία όμως έμεινε, "σαν παλιό κατοχικό τραγουδάκι".

Ανώνυμος είπε...

η τριλογία Λιβύη εξαιρετική
πάντως όσο πιο γρήγορα ξεμπροστιάζονται τόσο πιο γρήγορα είναι αναγκασμένοι να δρουν... δυστυχώς
γι' αυτό συμπτύχθηκε τόσο πολύ ο χρονος τα τελευταία τρία χρόνια (2008, 2009, 2010, 2011)
@αλλενάκι

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

αλλενάκι,
σε ευχαριστώ θερμά για την ενθάρρυνση.
Πράγματι οι συστημικοί κανίβαλοι έχουν πετάξει τις μάσκες σε μια απροκάλυπτη επίθεση εναντίον της ανθρωπότητος. Οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρηγορότερα από πριν και είναι πλέον θέμα επιβίωσης να καταστεί κατανοητή η κρισιμότητα των εξελίξεων.

Το Μώλυ είπε...

Αγαπητέ φίλε "Μποτίλια στο πέλαγος",

ρίξε μια ματιά και πάρε άφθονο αποδεικτικό υλικό:

Συνασπισμός Δύσης & Αλ- Κάιντα στην Λιβύη (για …ανθρωπιστικούς λόγους)

“Από …τρελό (κι από μικρό) μαθαίνεις την αλήθεια”

28 – 2- 2011:
“Στην Αλ Κάιντα και σε νεαρούς που δρουν υπό την επήρεια ναρκωτικών, επέρριψε τις ευθύνες για τις αναταραχές στη Λιβύη, ο Μουαμάρ Καντάφι, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο σερβικό τηλεοπτικό σταθμό Pink, μια συνέντευξη ηχογραφημένη, που σύμφωνα με το σταθμό δόθηκε στο γραφείο του Λίβυου ηγέτη, στην Τρίπολη.

Ανάγνωση του υπολοίπου… http://gkdata.wordpress.com/2011/08/27/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB-%CE%BA%CE%AC%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BB%CE%B9%CE%B2/

ΓΕΙΑ & ΧΑΡΑ!!!

Το Μώλυ είπε...

Μόλις σκέφτηκα ότι εσένα θα σε ενδιαφέρει και αυτό:

"Ρωγμές στην πυραμίδα του Washington Monument!"

http://gkdata.wordpress.com/2011/08/26/%CF%81%CF%89%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-washingt/

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Αγαπητέ φίλε το Μώλυ,

σε ευχαριστώ για τις παραπομπές στα ενδιαφέροντα θέματα. Η ανάρτηση για τις σχέσεις CIA και Ακ Καίντα είναι διεξοδική και πολύ ενημερωτική.
Παρακολουθώ συστηματικά την ιστοσελίδα σου και σου εύχομαι καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Μποτίλια.
Τα σύμβολα είναι κάτι παραπάνω από σύμβολα.

Orestios

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΡΟΧΟ!

PERI MAJESTIC