28 Ιουνίου, 2010

"ΝΑΚΕΜ ΑΔΟΝΑΪ" - ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ;



ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

Αυτό που θέλω το απαιτώ
αυτό που θέλω είναι απλό
το πιο απλό
το Ένα

Μποτίλια στο Πέλαγος

Σε σχόλιο της προηγουμένης αναρτήσεως τέθηκαν δυο ερωτήματα, στο οποία νομίζω ότι αξίζει μια πιο συγκροτημένη απάντηση, από την συντομία που διέπει την έκταση των σχολιασμών. Έκρινα λοιπόν σκόπιμο να γίνει μια αναφορά σε πλαίσια αναρτήσεως.

Τα ερωτήματα:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Νακέμ Αδονάι = Θα εκδικηθούμε τον θεό.

Δυο ερωτήσεις

Γιατί άραγε να είναι κακό αυτό ;
Ποιόν απ'ολους τους θεούς ;

Ιούνιος 26, 2010

Φίλε σχολιαστή:

Οι ερωτήσεις που θέτεις είναι εύλογες και αποτελεί αδυναμία του κειμένου που προηγήθηκε, ότι δεν καθίσταται σαφής η άποψή μου πάνω το συγκεκριμένο θέμα.
Η σύντομη αναφορά που επιχείρησα στην εσχατολογία του τεκτονισμού είχε σχεδόν τηλεγραφικό χαρακτήρα, ίσως επειδή αυτή είναι κάπως ευρύτερα γνωστή, επειδή κατά καιρούς έχουν γραφεί πολλά σχετικά με αυτήν.
Ο εντοπισμός σου, ότι η φράση "θα εκδικηθούμε τον Θεό" δεν μπορεί εκ προοιμίου και απριοριστικά να σημαίνει οπωσδήποτε κάτι κακό, με βρίσκει σύμφωνο.
Εκτός αυτού, η μετάφραση του συμβολισμού που έδωσα δεν είναι σωστή. Το "Νακέμ Αδονάι" δεν σημαίνει θα "εκδικηθούμε", αλλά θα "εξοντώσουμε τον Θεό" (νέκυς = νεκρός). Βεβαίως, παρά το λάθος, η διατύπωση του συμβολισμού είναι περίπου η ίδια.
Στην Θεογονία αποτελεί σύνηθες φαινόμενο οι διάδοχες θεότητες να εξοντώνουν τις προηγούμενες. Όπως ο Δίας πχ. που έριξε τους Τιτάνες στα Τάρταρα. Αλλά και κάποιες θεότητες εξοντώνουν τα παιδιά τους, με στόχο να ματαιώσουν την διαδοχή τους, όπως ο Κρόνος που τρώει τα παιδιά του:

...ὅ δ΄οὔρανῶ ἐμβασιλεύει,
αὐτός ἔχων βροντήν ἠδ' αἰθαλέοντα κεραυνόν,
κάρτει νικήσας πατέρα Κρόνον. εὖ δε ἕκαστα
ἀθανάτοις διέταξεν ὁμώς και επέρφραδε τιμάς.
(Θεογονία, 74)

Κατά πόσο ο συγκεκριμένος συμβολισμός ανταποκρίνεται σε μια τέτοιου είδους διαδικασία εναλλαγής θεοτήτων, με τις θρησκειολογικές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή, εξαρτάται νομίζω στην απάντηση στο δεύτερο ερώτημα που θέτεις: Για ποιον Θεό πρόκειται; Ποιον αφορά η εκδήλωση διάθεσης να εξοντωθεί στο συγκεκριμένο τελετουργικό;
Κατ' αρχήν θα ήθελα να αποφύγω τον προσδιορισμό "κακό", όσο αφορά την αξιολόγηση ενός τυπικού τελετουργίας. Θεωρώ κυρίαρχη την ανάγκη, να επιχειρείται μια προσπάθεια ερμηνείας των συμβόλων. Ο τρόπος αξιολόγησης, από την στιγμή που καταστεί δυνατή μια ερμηνεία, καλόν είναι να αφήνεται στην κρίση ενός εκάστου. Θεωρώ την κατανόηση των φαινομένων, σημαντικότερη από την καταδίκη.

Η ερμηνεία μου:
Στο θέμα της οντολογίας ο ελευθεροτεκτονισμός ακολουθεί με συνέπεια την διδασκαλία της θρησκευτικής κατεύθυνσης των Γνωστικών. Εξ' ού και η παράσταση του Γ μεταξύ γνώμονος και διαβήτου (ορθό και ανεστραμμένο τρίγωνο - δυαρχία ) που είναι το κυριότερο σύμβολο του τεκτονισμού. Η Γνωστικοί έχουν χαρακτηριστεί ως Χριστιανική αίρεση. Υπάρχουν όμως μελέτες, οι οποίες καταδεικνύουν ότι η θρησκευτική αυτή κίνηση είναι πολύ παλαιότερη από τον Χριστιανισμό. Ο Βασικός ιστορικός που αναλύει αυτή την ιστορική αφετηρία του Γνωστικισμού είναι ο Heinrch Graetz, που έζησε τον πρόπερασμένο αιώνα και έχει συγγράψει συν τοις άλλοις μια πολύτομο "Ιουδαϊκή Ιστορία" ( http://www.zeno.org/Geschichte/K/graetz-gdj--041-0086). Για την παρούσα ανάρτηση το γεγονός ότι ο Γνωστικισμός αποτελεί προχριστιανικό φαινόμενο, δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθότι το θέμα αφορά μια συγκεκριμένη πλευρά - αναμφόβολα την σημαντικότερη - του δόγματος που τον διέπει, σε συσχετισμό με τους αντίστοιχους τελετουργικούς συμβολισμούς. Για την ιστορική πορεία του φαινομένου όμως και ειδικά για τον κλάδο που κατ' επίφαση έχει χαρακτηρισθεί ως "συνωμοτική θεώρηση της ιστορίας" είναι μεγάλης σημασίας.

Η οντολογία των Γνωστικών εκφράζεται - όπως συνήθως συμβαίνει με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις - πρώτιστα από την κοσμογονία που προβάλουν. Σύμφωνα με αυτή, η υλική δημιουργία αποτελεί έργο ενός κατώτερου θεού, του δημιουργού και είναι αποτυχημένη καταδυναστεύουσα τις ενσαρκωμένες ψυχές. Αποτελεί την πηγή του κακού και πρέπει να πολεμηθεί με κάθε σκόπιμο μέσο. Την ιδέα της δημιουργίας της ύλης έκλεψε ο κατώτερος θεός από τις προθέσεις του ανώτερου θεού, ο οποίος είχε την πρόθεση να την κατασκευάσει χωρίς τα ελαττώματα που την διέπουν.

Στην συνέχεια παρατίθενται τα βασικά δόγματα των Γνωστικών, από το βιβλίο του JACK LACARIRIÈR "Οι Γνωστικοί" (Εκδόσεις Ι. Χατζηνικολή - 1975). Επιλέγω αυτό το βιβλίο επειδή ο συγγραφέας δηλώνει και ο ίδιος Γνωστικός. Πρόκειται για ένα πόνημα που εντάσσεται μεταξύ μελέτης και λυρικής προπαγάνδας, με το οποίο ο συγγραφέας και οι συνοδοιπόροι του, παρουσιάζοντας τους γνωστικούς μέσα σε μια αντιεξουσιαστική - αντικομφορμιστική αύρα, επιχείρησαν να διαδώσουν τις ιδέες τους μέσα στο κίνημα της νεολαίας, ιδιαίτερα κατά τον Μάιο του 68. Η για να το εκφράσω με την δική μου ορολογία, πρόκειται για προπαγανδιστικό υλικό, με το οποίο επιχείρησε η στοά να παρασκευάσει τα χαφιεδοπαίδια της μέσα στο λαϊκό κίνημα.
Μια καλύτερη παράθεση της Γνωστικής θεώρησης θα ήταν δυνατή με αναδρομή στο έργο του Πλωτίνου, "Πρός τούς Γνωστικούς", το οποίο συνιστά μια σοβαρή κριτική από την σκοπιά του μεγάλου Πλατωνιστού. Αξιόλογες είναι νομίζω και οι αναφορές που επιχειρεί ο Άγιος Ειρηναίος, στα πλαίσια της πολεμικής του εναντίον των Γνωστικών στο "Κατά Παντῶν των Αἰρεσιῶν". Θεωρώ όμως προτιμότερο, η αναφορά στα γνωστικά δόγματα να γίνει με χωρία από έργο κάποιου θιασώτου και όχι πολέμιου αυτής της κατεύθυνσης:

"... Όσο για αιτίες αυτού του πρώτου σχίσματος, του ριζικού αυτού διαχωρισμού των κόσμων που μας καταδικάζει να ζούμε μέσα σ' αυτόν τον πιο σκοτεινό κύκλο, αυτής της πτώσης τέλος που έκανε τον άνθρωπο αιχμάλωτο μιας ύλης με αλλοτριοτικές ιδιότητες, για την ώρα δεν θα πω παρά πολύ λίγα πράγματα. Θα πω μονάχα πως σε μια κάποια στιγμή, στο χάραγμα του χρόνου, στην αυγή της σποράς, στην παρθενία των δυνατοτήτων ένας από τους κατοίκους του Υπερκόσμου, θεός, δημιουργός, άγγελος ή αιώνας (όρος που έρχεται και ξανάρχεται στην γνωστική κοσμολογία και που σημαίνει κάτι το αιώνιο, μια ζωντανή και προσωποποιημένη οντότητα), κάποιο από αυτά τα όντα παραβίασε, από λάθος, υπεροψία ή ανευθυνότητα την ισορροπία των δυνατοτήτων, παρεμβλήθηκε στη ροή τους και προκάλεσε τις διαταραχές, τις δονήσεις και τα κουρελιάσματα της διασπασμένης και διάπυρης ύλης που οδήγησαν στην βαθμιαία πτώση της προς τους κατώτερους κύκλους. Ο κόσμος που ζούμε δεν είναι μόνο ένας κόσμος θολός, βαρυμένος και ταμένος στο θάνατο, είναι, παραπάνω, ένας κόσμος που οφείλεται σε μια τεράστια μηχανορραφία, ένας κόσμος απρόβλεπτος, ένας κόσμος αθέλητος, απ' άκρη σ' άκρη "πλαστογραφημένος", που το κάθε πράγμα του και το κάθε πλάσμα του είναι αποτέλεσμα κοσμικής παρεξήγησης. Μέσα σ' αυτόν τον στρόβιλο λαθών, μέσα σ' αυτήν την παγκόσμια πτώση και το παγκόσμιο ναυάγιο που είναι η ιστορία της ύλης και του ανθρώπου, βρισκόμαστε πάνω στη γη κάτι σαν ναυαγοί σε παντοτινή μοναξιά, πλανητικοί κρατούμενοι, θύματα μιας αδικίας σε συμπαντική κλίμακα...

... Γιατί το να εξαναγκάσεις ένα νέο και όμορφο πλάσμα να μην ξαναζήσει ποτέ, χωρίς όμως να το σκοτώσεις, δεν είναι το άκρο άωτο ενός σαδισμού που μόνο ένας θεός, σαν πιο προικισμένος διανοητικά από ένα άνθρωπο, θα μπορούσε να διανοηθεί; Ορίστε τι μας ανάγκασε να κάνουμε ο απαίσιος δημιουργός, ο άτιμος Αιώνας που διάστρεψε την πορεία της ιστορίας του κόσμου στις αρχές του χρόνου (που ταύτισε αναγκαστικά με το βάρος μια που για τους γνωστικούς χρόνος δεν είναι παρά μια κατάσταση της καταραμένης ύλης): να κοιμόμαστε σ' όλη μας την ζωή χωρίς να το ξέρουμε και χωρίς να έχουμε παραδοθεί στον θάνατο σαν τον Ενδυμίωνα...

... Μ' άλλα λόγια , είναι φανερό πως ο κόσμος μας, ο κόσμος της σκοτεινής φωτιάς, είναι η περιοχή του κακού. Αυτόν τον όρο του κακού, δεν πρέπει να τον πάρουμε εδώ με την ηθική, αλλά με την βιολογική του έννοια. Κακό είναι η ύπαρξη της ίδιας της ύλης σαν παροδική δημιουργία σα νοθευμένη διάταξη των πρώτων σπερμάτων: το γεγονός του ψυχικού ύπνου που μας κάνει να παίρνομε σαν πραγματικό εκείνο που δεν είναι παρά ο ψεύτικος κόσμος των ονείρων. Αυτά είναι όλα τα δεδομένα, όλες οι δομές του θα λέγαμε σήμερα του καθημερινού μας σύμπαντος. Από όλους τους πόρους τους σύμπαντος εκκρίνεται το κακό και το σκεπτόμενο εγώ μας είναι δεμένο αναπόφευκτα μαζύ του όπως είναι δεμένο και το φυσικό Εγώ μας με τον άνθρακα των πυρήνων μας. Σ' αυτό το επίπεδο βέβαια, αν καταγράψουμε τις φρίκες του τυχαίου κόσμου, τις διακλαδώσεις των πλοκαμιών αυτού του καρκίνου, θα μας πιάσει ένα είδος ίλιγγου. κολυμπάμε μέσα στο κακό σα να κολυμπούσαμε στην αγκαλιά μιας μολυσμένης θάλασσας. Κανένα απορρυπαντικό της ψυχής δε θα μπορέσει να μας ξεπλύνει, έξω από εκείνο που μας προτείνει η γνώση. Σ' αυτό οφείλεται και η βασικά μολυσμένη φύση κάθε ανθρώπινης επιχείρησης και κάθε ανθρώπινου θεσμού: χρόνος, ιστορία, εξουσία, κράτη, θρησκείες, φιλές, έθνη, όλες αυτές οι έννοιες, όλα αυτά τα συστήματα που δημιούργησε ο άνθρωπος είναι σημαδεμένα από αυτή την αρχέγονη κληρονομιά...

... Μέσα σε αυτόν τον χωρίς τέλος κύκλο, το απλό γεγονός της ζωής, της ανάσας, του ύπνου της ονειροπόλησης, , έχει σαν συνέπεια την ύπαρξη και την αύξηση του κακού... Αυτό το έμφυτο ελάττωμα, στο οποίο οι Εβραίοι κα οι οι Χριστιανοί έβλεπαν το αποτύπωμα του προπατορικού αμαρτήματος, της ανθρώπινης δηλαδή μόνο ευθύνης, οι γνωστικοί το αντιμετώπιζαν αντίθετα σαν ένα είδος κανονισμού που είχε επιβληθεί στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος δεν ευθύνεται καθόλου για την κατάρα που τον έχει χτυπήσει. Πραγματικός υπεύθυνος είναι ο σαδιστής εκείνος δημιουργός που τόλμησε να συλλάβει μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια ένα τόσο σκληρό κόσμο.
Γιατί αν σε τελευταία ανάλυση αυτός κόσμος ήταν ένα έργο ενός θεού καλωσύνης και δικαιοσύνης - και όχι έργο κάποιου αδέξιου και κακού κατά βάθος δημιουργού -τότε θα έπρεπε να του αποδίδαμε τις πιο δόλιες σκέψεις, τα πιο ανομολόγητα όνειρα, τα πιο εξολοθρευτικά απωθημένα...

... Ας συνοψίσουμε: μας εκμεταλλεύονται σε μια κοσμική κλίμακα. Είμαστε προλετάριοι ενός δήμιου-δημιουργού, εξόριστοι σκλάβοι σ' έναν κόσμο υποταγμένο μέχρι τα σπλάχνα του στην βία, κατακάθια ενός χαμένου ουρανού, ξένοι πάνω στην ίδια μας την γη...
... Στα μάτια των γνωστικών ο όρος "ξένος" εξέφραζε την φυσική τεράστια αντίθεση ανάμεσα στον "δυνάμει"άνθρωπο του Υπερκόσμου και την αποτυχημένη δημιουργία της ανθρώπινης απομίμησης που βάλθηκε να σκαρώσει ο δημιουργός και να την πετάξει μέσα στον κύκλο της σκοτεινής φωτιάς...

... Στην αρχή, στον κόσμο των ενδεχόμενων και των δυνατοτήτων, μέσα στον ευφυή εγκέφαλο του αληθινού Θεού του ψηλότερου κύκλου, γεννήθηκε μια εικόνα ανθρώπου, ενός δυνάμει ανθρώπου, νοητική μήτρα εκείνου που θα μπορούσε να κάνει πραγματικόν ο αληθινός Θεό´ Αυτή την εικόνα, τη συλλάβανε οι δημιουργοί, άρχοντας ή άγγελοι των κατώτερων κύκλων. Πως; Γιατί; Μυστήριο. Τη συλλάβανε όμως και έμειναν έκθαμβοι μπροστά στο φως, στη δύναμη, στην ομορφιά, στη συνοχή που ακτινοβολούσε αυτός ο Άνθρωπος που είχε διανοητικά συλληφθεί. Αποφάσισαν να τον αντιγράψουνε...

... Όταν όμως ο αληθινός Θεός είδε εκείνο το λάθος, εκείνη την φρίκη που σέρνοταν πάνω στην γη απειλώντας να την κατακυριέψει, ένοιωσε οίκτο για την αδεξιότητα των αγγέλων και φύσιξε μέσα στο σκουλίκι που κλαψούριζε την σπίθα της ζωής που του έδωσε τη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια του και να μιλήσει. Έτσι γεννήθηκε ο homo bipedus και loquens. Έτσι εξηγείται και η διπλή φύση μας. Είμαστε κάπως, σαν ένα επιδιορθωμένο σκουλίκι, ένα πρώην αμφίβιο που το επιδιόρθωσε η επιείκεια του αληθινού Θεού και το προίκισε με μια σπίθα, μ'ένα φωτεινό κλάσμα της Υπέρτατης Δύναμης.
Σ' αυτό το στάδιο της γνωστικής ανθρωπολογίας, το ηθικό δίδαγμα βγαίνει θα έλεγε κανείς μοναχό του. Αυτό που μας βαραίνει, αυτό που μας αποκοιμίζει είναι αυτό το λασπερό κατακάθι, αυτή η βορβορώδης ύλη από την οποία μας τράβηξαν, και ιδιαίτερα αυτή η διαστροφή της δομής μας που μας κάνει ανίκανους να αναλάβουμε την αποστολή για την οποία προοριζόμαστε κι από την οποία μας ξεστράτισαν ελεεινοί μαθητευόμενοι μάγοι. Μόνη η σπίθα της ζωής που κατοικεί μέσα σ' αυτό το σώμα που φθείρεται θα μπορούσε αν την συντηρούσαμε , την ανασκαλεύαμε και την κρατούσαμε αναμμένη με μια κατάλληλη άσκηση να μας ανακουφίσει από το βαρύ καβούκι του κορμιού μας...

... Μπορούμε και οι πιο πολλοί γνωστικοί το έκαναν, μπορούμε να αρνηθούμε να πάρουμε μέρος στο συνενοημένο αυτό κοσμικό παιχνίδι, αν απέχουμε από την αναπαραγωγή και αποφύγουμε μ' αυτό τον τρόπο να παρεμβάλλουμε την παράλογη παρένθεση της ζωής ανάμεσα στο μηδέν και τον θάνατο"...

Πράγματι ο lacarrière, ως σύγχρονος Γνωστικός, παραθέτει τις γνωστικές δοξασίες με γλαφυρό τρόπο:
- ΥΠΑΡΞΗ ΔΥΟ ΘΕΩΝ - ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥ - ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΑΡΧΙΑ
- ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
- ΠΛΗΡΗΣ ΑΠᾼΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ Ο ΟΡΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ
- ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
- ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΩΣ ΠΕΔΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Όποιος είναι έστω ελάχιστα εξοικειωμένος με τις αρχές του Ελληνικού Πνεύματος, μπορεί αμέσως να διαπιστώσει ότι οι αρχές του γνωστικισμού ευρίσκονται ακριβώς στον αντίποδά του. Όπως ορθά διαπιστώνει ο Πλωτίνος το όλο Γνωστικό σύστημα αποτελεί μια ανοιχτή προσβολή του Ελληνικού Πνεύματος: "Ἓλληνας διασύρειν και ὑβρίζειν" (Προς τους Γνωστικούς - 6, 44).
Η διδασκαλία του Πυθαγόρα για την Αρμονία, η οποία διαχέει τον σύνολο κόσμο - στολίδι, ο μονισμός των Ορφικών, η Πλατωνική κοσμογονία περί Αγαθού Δημιοργού , ο οποίος δημιουργεί τον κόσμο με πρότυπο τον Εαυτό του και την Ιδέα της τελειότητος αντιφάσκουν κατάφωρα στα γνωστικά δόγματα.

Το σύγγραμα, στο οποίο συμπυκνώνεται η κοσμογονική αντίληψη της αρχαίας σοφίας είναι ο "Τιμαίος" του Πλάτωνος. Κοσμογονικές αντιλήψεις παραθέτει ο Πλάτων και στον διάλογο "Πολιτικός". Ο "Τιμαίος" αποτελεί ένα σύγγραμμα που αξίζει πράγματι να μελετηθεί, διότι θέτει τις αρχές της Οντολογίας, που διέπουν το Ελληνικό Πνεύμα. Αυτές δεν περιορίζονται στο ζήτημα του μονισμού. Ένα πολύ σημαντικό θέμα της πραγματείας αποτελεί ο ΝΟΥΣ, μια κατηγορία -κλειδί για την διαδικασία του γίγνεσθαι και της δημιουργίας, που διαχέει όχι μόνο την ουσία και το μήνυμα του Πλατωνισμού, αλλά προσδιορίζει και τον τρόπο που πρακτικά αυτός αγκυρώνεται μέσα στην ανθρώπινη ιστορία, ως διαδικασία της ανθρωπίνου τελειώσεως. Καθ' ότι ΝΟΥΝ δεν διαθέτει μόνο το Θείον, αλλά και η δημιουργία και ιδιαιτέρως ο Άνθρωπος. Εκκινούντες από το "Τα πάντα λόγου συνέχονται", το οποίο εδίδαξε με έμφαση ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, αγόμεθα στην "Ὀγδόη Ἡμέρα της Δημιουργίας", που ο ίδιος διακήρυξε, με σημαντικότατο συμπρωταγωνιστή της Δημιουργίας τον Άνθρωπο.

Σε αυτήν την ανάρτηση θα περιοριστώ σε κάποια παράθεση χωρίων από τον "Τιμαίο", καθώς και παρουσίαση των απόψεών μου επ' αυτών, λόγω του συγκεκριμένου θέματος της αναρτήσεως. Βεβαίως αυτού του θέματος άπτεται και το μήνυμα των "Μυστικών" Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι οποίοι - κατά την άποψή μου - διέσωσαν, διέδωσαν ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΑΝ το Ελληνικό Πνεύμα κατά την διάρκεια των μέσων χρόνων, παρ' όλον ότι η Εκκλησιαστική θεολογία και πρακτική ΒΡΙΘΕΙ γνωστικών (και όχι μόνον) επιρροών και παραχαράξεων. Μια κατάσταση, με την οποία οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ βρέθηκαν σε μόνιμη ανοικτή και αδυσώπητη σύγκρουση. Διότι καθήκον των ήτο να διαφυλάξουν το Ελληνικόν Πνεύμα από τις παραχαράξεις της εξουσίας μέσω των εκκλησιαστικών ταγών της. Το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερο - αλλά και ιδιαίτερα σημαντικό. Εφ' όσον όμως ευοδώσει το παρόν ιστολόγιο, θα τύχει αναφοράς στο μέλλον.

Γρέφει λοιπόν ο Πλάτων στον "Τιμαίο"

29, a
... εἰ μέν δή κάλος ἐστιν ὃδε ὁ κόσμος ὅ
τε δημιουργός ἀγαθός. δῆλον ὡς πρός τό ἀίδιον ἒβλεπεν.
εἰ δέ ὃ μηδ' εἰπεῖν τινι θέμις, πρός γεγονός. παντί δή σαφές
ὃτι πρός τό ἀίδιον. ὁ μέν γάρ κάλλιστος τῶν γεγονότων, ὁ
δ' ἂριστος τῶν αιτίων...

29, e - 30, a
... Λέγωμεν δή δι' ἣντινα αἰτίαν γένεσιν και το πᾶν
τόδε ὁ συνιστάς συνέστησεν. ἀγαθός ἦν, ἀγαθώ δέ οὐδείς
περί οὐδενός ἐγγίγνεται φθόνος. τούτου δ' ἐκτός
ὢν πάντα ὃτι μάλιστα ἐβουλήθη γενέσθαι παραπλήσια ἑαυτώ.
ταύτην δή γενέσεως καί κόσμου μάλιστ' ἂν τις ἁρχήν κυριω-
τάτην παρ' ἀνδρών φρονίμων ἀποδεχόμενος ὀρθότατα ἀπο-
δέχοιτ' ἂν. βουληθείς γάρ ο θεός ἁγαθά μέν πάντα, φλαῦρον
δέ μηδέν εἶναι κατά δύναμιν, ούτω δή πᾶν ὃσον ἦν ὁρατόν
παραλαβών οὐχ ἡσυχίαν ἀγον ἀλλά κινούμενον πλημμελῶς
καί ἀτάκτως, εἰς τάξιν αὑτό ἢγαγεν ἐκ τῆς ἀταξίας, ἡγη-
σάμενος ἐκεῖνο τούτου πάντως ἂμεινον. θέμις δ οὒτ' ἦν
οὒτ' ἒστιν τῶ ἀρίστω δρᾶν ἂλλο πλήν τό κάλλιστον.
λογισάμενος οὖν ηὓρισκεν έκ τῶν κατά φύσιν ὀρατῶν οὐδέν
ἀνόητον τοῦ νοῦν ἒχοντος ὃλον ὃλου κάλλιον ἐσεσθαί ποτε
ἒργον, νοῦν δ' αὖ χωρίς ψυχής ἀδύνατον παραγενέσθαι τω.
διά δε τον λογισμόν τόνδε νοῦν μέν ἐν ψυχῆ. ψυχήν δ'ἐν
σώματι συνιστάς τό πᾶν συνεκταίνετο, ὃπως ὃτι κάλλιστον
εἲη κατά φύσιν ἂριστον ἒργον ἀπειργασάμενος.

37, a
... λογισμοῦ δέ μετέχουσα και
ἁρμονίας ψυχή, τῶν νοητῶν ἀεί τε ὂντων ὑπό τοῦ ἀρίστου
ἀρίστη γενομένη τῶν γεννηθέντων...

Από την στιγμή που δημιουργείται ο κόσμος, από την στιγμή που αρχίζει η κυριαρχία της έλλογης Ψυχής, η ύλη υποτάσσεται οριστικά και το κοσμικό χάος εξαφανίζεται ανεπιστρεπτί. Το καλό ενθρονίζεται στον ουρανό και φανερώνεται στους ανθρώπους. Τότε θα εμφανιστεί και το κακό, θα περιοριστεί όμως στον χώρο της δράσεως των ανθρώπων.
Στον ουρανό η κυριαρχία της αθάνατης ψυχής επί του σώματος είναι συνεχής και αδιατάρακτη. Ή με άλλα λόγια, στον ουρανό υπάρχει μόνον η άριστη Ψυχή του αγαθού Δημιουργού.

Η αναφορά στην μαθηματική αρμονία, η οποία κυριαρχεί τόσο κατά την διαδικασία γενέσεως, όσο και κατά το γίγνεσθαι του κόσμου, η οποία αναλύεται σε άλλα μέρη του "Τιμαίου" υπογραμμίζει το βαθύ σχέδιο της τάξεως, η οποία κυριαρχεί στην Δημιουργία.

Οι αντιδιαμετρικές θέσεις της κοσμογονίας και της ουσίας του κόσμου, προδιαγράφουν μια σαφή αντιπαλότητα, όσο αφορά την αποτίμηση της Δημιουργίας. Αυτό που αποτελεί πλήρη αποτυχία για τους Γνωστικούς και το οποίο καλούνται αυτοί αυτοπροσδιοριζόμενοι να εμποδίσουν και να ανατρέψουν, συνιστά κόσμημα, προϊόν Θείας Σοφίας που διέπεται από Αρμονία και προσβλέπει στην τελείωσή του μέσω του γίγνεσθαι για το Ελληνικό πνεύμα.

Στόχος των Μολοχιστών είναι η ανακοπή της τελείωσης της ανθρώπινης παρουσίας και εχθρός τους ο Δημιουργός του Σύμπαντος.

Ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι, δεν νομίζω ότι μπορεί να αποδειχθεί με λογικά επιχειρήματα. Πολλά μπορούν να καταδειχθούν αναφορικά με την σύνθεση της κοσμικής αρμονίας. Ή κατά πόσο οι κατά καιρούς γνωστικές ομάδες, είτε σαν Οφίτες, είτε σαν Βαλεντιανοί, σαν Μανιχαίοι, σαν Βογόμιλοι, σαν "Καθαροί", σαν Καββαλιστές, σαν Ροδόσταυροι, σαν Θεοσοφιστές, σαν Σκωτικό Δόγμα, σαν Scall and Bones, ή σαν Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ήταν πράγματι "αντιεξουσιαστές", όπως ισχυρίζονται στις μυήσεις του "ανατροπέα" Εωσφόρου, δηλαδή ως υπηρέτες του "άρχοντος του κόσμου τούτου".
Όμως αυτά δεν μπορούν να αποτελούν απάντηση στο πρόβλημα της επιλογής του τρόπου που είναι σκόπιμο να εντασσόμαστε στην Δημιουργία.
Διότι αυτή, όσα κι αν γράψουμε, όποια κι αν είναι το βάθος και το εύρος της επίγνωσής μας, παραμένει μυστήριο και πρόκληση.
Στην ουσία το δράμα του κάθε ανθρώπου είναι δράμα κοσμικό.
Η πίστη μπορεί να αποτελεί μεταφυσική βεβαιότητα, αλλά και πλάνη φανατισμού.
Έτσι κρινόμαστε συνεχώς από τα μικρά και απλά, που δεν παύουν να είναι ταυτοχρόνως τεράστια και ολικά.
Διότι η Μονάς και η Απλότης απαιτούν τον Έρωτα. Ο οποίος πληγώνει μεν, αναγεννά δε, μέσα στο δράμα της μετουσίωσης των εικόνων σε Αρχετυπική Δόξα.

25 Ιουνίου, 2010

ΚΡΕΣΕΝΤΑ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΟΣ ΣΕ ΞΙ ΦΑΛΤΣΟΡΕ - ΟΠΟΥΣ 1


"Η βασική μου εμπιστοσύνη έγκειται στο ότι μέσω εμού ομιλεί ο Θεός. Χωρίς αυτήν την προϋπόθεση δεν θα ήταν δυνατόν να επιτελέσω το έργο μου"
George Bush (jun.)
"Bush meets with Amish"
Εφημερίδα "Lancaster New Era", φύλλο 16ης Ιουλίου 2004


Μετά την έλευση της νηοπομπής επί πλέον πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ από την διώρυγα του Σουέζ στις 8 Ιουνίου και την ταυτόχρονη παροχή αεροδιαδρόμων από την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία στο Ισραήλ με στόχο την διεξαγωγή επίθεσης στο Ιράν, αλλά και την συνεχή διόγκωση της πετρελαιοκηλίδας στον κόλπο του Μεξικό, που προσλαμβάνει όλο και πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει καταστεί φανερό ότι κάποιοι κλιμακώνουν με καλπάζουσα ταχύτητα τον Αρμαγεδδώνα.

Με ιδιαίτερα απειλητικό τρόπο αποκτούν επικαιρότητα μέσα σε αυτά τα πλαίσια κάποιες προφητείες και τα αντίστοιχα κείμενα - άλλα από τα οποία ανήκουν στον Χριστιανισμό, άλλα στον Ιουδαϊσμό και αλλά στο Ισλάμ - που καταλήγουν σε ένα κοινό παρονομαστή:
Μέσα από το άνοιγμα κρουνών αίματος και την καταστροφή μέγα μέρους της ανθρωπότητος θα επέλθει ο "αναμενόμενος μεσσίας". Φέρων διαφορετικό όνομα για κάθε θρησκευτική κατεύθυνση ή σέκτα, "περιέργως" όμως μέσα από κοινώς προβλεπομένη διαδικασία τρομερού και άνευ προηγουμένου αιματοκυλίσματος.


Νομίζω ότι αυτά που εντοπίζει στο ιδιαίτερα εύστοχο κείμενό του ο Μιχάλης Καλόπουλος, που στην συνέχεια παραθέτω, μπορούν να τεκμηριωθούν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο από τα τεκταινόμενα, τα οποία συσσωρεύονται εδώ και αρκετά χρόνια. Η δράση των φανερών και κρυφών ιερατείων, που συγκροτούν τον πυρήνα των εξουσιαστικών αλήτ, οι οποίες κλιμακώνουν την σύγκρουση μέχρι το απροχώρητο, δείχνει όλο και πιο ξεκάθαρα το αληθές της εκτίμησης του Καλόπουλου, ότι οι προφήτες δεν προφήτευσαν αλλά προ-φύτευσαν. Οι εντοπισμοί τους για τα μελλούμενα - ειδικά αυτοί που έχουν εσχατολογικό περιεχόμενο - αποτελούν πρόγραμμα δράσης για κάποιους. Δεν πρόκειται για πρόβλεψη, αλλά για προκαθορισμό γεγονότων που καλούνται να πραγματοποιηθούν από οργανωμένα κυκλώματα, με στόχο την επιβολή κάποιων τελικών στόχων τους:

http://greatlie.com/xristianismos/bible/609-armagedon-oi-profites-mas-apeiloun-akoma.html

Αρμαγεδών: οι προφήτες μας απειλούν ακόμα
Του Μ. Καλόπουλου


Η μεγαλύτερη απειλή από καταβολής κόσμου είναι ακόμα μπροστά μας: «Έθνη πολλά συνήχθησαν εναντίον σου Ιερουσαλήμ λέγοντα, ας επιβλέπει ο οφθαλμός μας επί την Σιών. Αλλά τα σχέδια μου δεν γνωρίζουν και (τα έθνη) δεν καταλαβαίνουν τις προθέσεις μου, που είναι να τους συγκεντρώσω σαν τα δεμάτια στο αλώνι για να τους αλωνίσω. Σήκω και αλώνιζε θυγάτηρ Σιών, διότι θα σε κάνω δυνατή σαν ταύρο με σιδερένια κέρατα και χάλκινες οπλές, για να ποδοπατήσεις (Μασ: κατασυντρίψεις. Ο΄: λεπτύνεις – εξασθενίσεις) πολλούς λαούς, και ν’ αφιερώσεις τα λάφυρα (Μασ: τα διαρπάγματα και την περιουσία) αυτών σε μένα τον Κύριο» (Β.Β.) Μιχαίας Δ΄11-16 Αυτή λέει η «ιερή μας Βίβλος»!
Ας τους αφήσουμε όμως να μας αφηγηθούν, την προσφιλή προφητική τους στρατηγική: «Προσέξτε τον καιρό ακριβώς εκείνο που θα αποκαταστήσω τον Ιούδα και την Ιερουσαλήμ, θα συγκεντρώσω όλα τα έθνη και θα τα φέρω στην κοιλάδα που ονομάζεται Ιωσαφάτ (κοιλάδα μπροστά στην Ιερουσαλήμ). Εκεί θα κριθούν για ότι έκαναν στον λαό μου τον Ισραήλ… (Μασ: τον οποίον διέσπειραν μεταξύ των εθνών)… τον λαό μου που ξεπουλήσατε στους Έλληνες, ώστε να απομακρυνθούν από την χώρα τους. Εγώ όμως θα τους ξεσηκώσω από τον τόπο όπου τους πουλήσατε και το κακό που κάνατε θα σας το ανταποδώσω… Βάλτε δρεπάνι! Ο καρπός είναι ώριμος να θεριστεί. Μπείτε στο πατητήρι (Μασ: ο ληνός είναι πλήρης) κι αρχίστε να πατάτε! Είναι γεμάτο. Τα λαγήνια (Μασ: υπολήνια) ξεχείλισαν… Μεγάλος θόρυβος από τα πλήθη στην κοιλάδα της δικής. (θόρυβος εδώ είναι η προφητική έκφραση για την “καταπάτηση” αμέτρητων ψυχών) Ο Κύριος θέλει βρυχίσει εκ Σιών… (προσέξτε τώρα την απαραίτητη αποκάλυψη του μηχανισμού της συντέλειας που ακολουθεί) Την ημέρα εκείνη… Σ’ όλα τα ρυάκια του Ιούδα θα τρέχουν νερά, και μια πηγή απ’ τον ναό θα αναβλύζει και θα ποτίζει την ξερή κοιλάδα… εγώ ο Κύριος που κατοικώ στην Σιών θα εκδικηθώ»! (Β.Β Ιωήλ Δ΄1-18 . Μασ. Γ΄)
Το βιβλίο της εθνο-διαμελιστικής μαγγανείας, πραγματικά σε μεγάλα αποκαλυπτικά κέφια!
Όταν ο διαχρονικός προφήτης προφητεύει, απλώς προ-αναγγέλλει, προ-καθορίζει και προ-δεσμεύει (προ-”φυτεύει”) τις εξελίξεις, και με λεπτές αναφορές στη μεθοδολογία, προ-παραγγέλνει συγκεκριμένες εξελίξεις που ο ίδιος δρομολογεί για το μέλλον!
Στην Αποκάλυψη λοιπόν, όπως το θέλουν οι συγγραφείς της και παραγγελιοδότες της τύχης των λαών. Ο Γιαχβέ, δηλώνει ότι πρόκειται να εξοντώσει-εξουθενώσει τα έθνη, σε έναν άλλο, επίσης παρόμοια μοναδικό τόπο! Διαβάζουμε: «πνεύματα όμοια με βατράχια, που κάνουν τερατουργίες, στέλνονται στους βασιλιάδες όλης της γης για να τους συνάξουν στον πόλεμο που θα γίνει την μεγάλη εκείνη μέρα του (εβραϊκού) θεού… τα πνεύματα μάζεψαν τους βασιλιάδες σ’ έναν τόπο καλούμενο εβραϊστί Αρμαγεδδών» (Β.Β. και Μασ.). Αποκάλ. ΙΣ΄16
Τώρα λοιπόν, μπορούμε καλύτερα να καταλάβουμε τους εντολοδότες προφήτες των βιβλικών γραφών, όταν συνδέουν την μαζική ήττα των εθνών, με την Μεγιδδώ και τον Αρμαγεδδώνα!
Όπως λοιπόν διαβάσαμε λίγο παραπάνω στην Αποκάλυψη, τα έθνη με ακατάπαυστα υποσχεσιακά κοάσματα βατράχων (όπως πολύ απλοϊκά η Αποκάλυψη παρομοιάζει τους εθνοσυνάχτες), θα ξεγελαστούν και πρόθημα θα προχωρήσουν σε μια, ή περισσότερες, πολλά υποσχόμενες συνάξεις.
Η “σύναξη” όμως αυτή, ή οι συνάξεις, δεν θα γίνουν οπουδήποτε, παρά σε έναν ή περισσότερους “τόπους”, που (όπως η κοιλάδα Ιωσαφάτ και η Μεγιδδώ), θα εξασφαλίζουν τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα μαζικής εξάρτησης (άρδευσης) των εθνών, απ’ τους εντολοδότες των εθνοκραχτών βατράχων. Να λοιπόν η λειτουργική βάση του Αρμαγεδδώνα! Εθνοσυνάξεις, με απόλυτο έλεγχο δίψας και πηγών!!!
Προϋπόθεση λοιπόν για την τελική κρίση και καταστροφή των εθνών… η γενικότερη “διατροφική” τους κηδεμονία!!!
(Επί του συγκεκριμένου αποκτά ιδιαίτερη σημασία το θέμα με την ακατάσχετη έκχυση πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικό και θα ακολουθήσει ιδιαίτερη ανάρτηση).

Ο Πάπας του ελευθεροτεκτονισμού Albert Pike είχε γράψει ήδη από τον πρόπερασμενο αιώνα στό βιβλίο, που υπέχει ρόλο μανιφέστου για τις μασονικές στοές, "Morals and Dogma",
http://www.hermetics.org/pdf/masonry/Albert_Pike_-_Morals_and_Dogma.pdf
ότι θα απαιτηθούν τρεις παγκόσμιοι πόλεμοι για την επιβολή της "νέας τάξης".


Στην ουσία η "νέα τάξη" αποτελεί τον απώτερο στόχο ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου παγκοσμίου επιβολής κάποιων ετερόκλητων εξωτερικά ιερατείων, τα οποία συνδέονται τόσο από κοινή εσχατολογική προπαγάνδα, όσο και από συγκεκριμένους λειτουργικούς οργανωτικούς δεσμούς.
Αυτοί οι δεσμοί έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν με συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος έγινε σαφώς αντιληπτός, σε όσους τολμούν να αναζητούν την αλήθεια, με το τον τρόπο που αυτή εκδηλώνεται στην ιστορική πραγματικότητα και να την αντιμετωπίζουν χωρίς σκοπιμότητες. Δύο πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιου είδους υπόγειων διασυνδέσεων ήταν η σχέση μεταξύ του παπικού Τάγματος των Ιπποτών του Ναού και του ισλαμικού αποκρυφιστικού τάγματος των Ασσασίνων. Αλλά και οι διασυνδέσεις, που συχνότατα βγήκαν στην επιφάνεια, μεταξύ της Ισλαμικής Αδελφότητος που εδρεύει στο Κάιρο και από την οποία προέρχονται οργανώσεις όπως η λεγόμενη "Αλ Κάιντα", οι Ταλιμπάν και η Χαμάς, αρχικά με τους Ναζί, στην συνέχεια με την Ιντέλιτζες Σέρβις και τελικά με την CIA (Για την Ισλαμική Αδελφότητα και το πατρονάρισμά της από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες έχει προηγηθεί ανάρτηση κλήση της ανάρτησης 08.12.2008).

Σε αυτά πρέπει να προστεθεί και ο ρόλος που έπαιξαν οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες στην εκθρόνηση του Σάχη της Περσίας και στην επικράτηση του Αγιατολάχ Χομεϊνί και των Μουλάδων. (Το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερο και ακολουθήσει προσεχώς ανεξάρτητη αναφορά).
Το ίδιο ισχύει όσο αφορά την υπόθαλψη του αρχηγού της Ιρανικής αντιπολίτευσης Ραφτσαντζάνι και της δημοκρατικής στροφής που είχε λάβει χώρα στην διάθεση των Ιρανών πριν τις τελευταίες εκλογές, από τον Τζορτζ Μπους, ο οποίος με εμπρηστικές δηλώσεις φρόντισε να ανακτήσουν την υπεροχή ξανά τα ιερατικά γεράκια γύρω από τον Αχμεντινετζάντ (δες και το βίντεο με τον καθηγητή Δρ. Wolfang Eggert στο τέλος της ανάρτησης. Πρόκειται για το τρίτο μέρος μιας συνέντευξης - δυστυχώς στα γερμανικά - ενώ όλη η σειρά των βιντεοσκοπήσεων παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον. Από το scribd.com μπορεί να κατέβει ατελώς και το βαρυσήμαντο ιστορικό έργο του Δρ. Eggert "Israels Geheimvatikan") .



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ:
Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΟΣ - ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ - ΥΠΕΡΒΑΣΕΩΣ

Στην εσχατολογία που προβάλει ο ελευθεροτεκτονισμός έχω αναφερθεί στις "Θρησκειολογικές Προσεγγίσεις", που μπορούν να κατέβουν από το scribd.com. Αυτό το μυητικό τάγμα (δεν προτίθεμαι να αποδώσω χαρακτηρισμούς, διότι αυτοί καλόν είναι να προκύπτουν δια παν έκαστον από την μελέτη των δεδομένων των φαινομένων) κάνοντας χρήση μια δυαρχικής οντολογίας αντιμάχεται την αρχή της Τριαδικότητος, τουτέστιν της αρχής της διαλεκτικής και της υπερβάσεως των αντιθέτων, αναπαράγει στο τυπικό του την επανοικοδόμηση του Ναού του Σολομώντος, την οποία δρομολόγησε το Τάγμα των Ιπποτών του Ναού. Η μόνιμη αναφορά των βαθμών μύησης στους ιππότες, με απόληξη στον 33ο βαθμό, ο οποίος φέρει την ονομασία "Ιππότης Εκδικητής της Ιερουσαλήμ" είναι εύλογη.
Η λατρεία του Μολόχ είναι επίσης φανερή με την μετάβαση από τους λεγόμενους "συμβολικούς" στους "μυητικούς" βαθμούς, κατά τον 18ο βαθμό που ονομάζεται "Ιππότης Ροδόσταυρος". Ο ερυθρός σταυρός αποτελεί Βαβυλωνιακό σύμβολο του ηλίου (και είναι πολύ ορθή η παρατήρηση του ιστολογίου "Έλλην VS χάος" ότι η σημαία των Σκοπίων - και βέβαια όχι μόνο - αναπαριστά εωσφορικό συμβολισμό, ως σκοπίμως στρεφομένη εναντίον του Ελληνικού Πνεύματος, το οποίο κυοφόρησε την Τριαδικότητα - Διαλεκτική - Υπέρβαση).

Το κτύπημα των ξιφών προς τα άνω από τους τέκτονες 33ου βαθμού με την κραυγή "Νακέμ Αδονάι" (Θα εκδικηθούμε τον Θεό) καθώς και η σαφής πολεμική ενάντια στην Τριαδικότητα μέσα από τον "μύθο του Χιράμ" αποκρυσταλλώνουν τους απώτερους στόχους του τάγματος. Σύμφωνα με την συμβολική του τεκτονισμού, ο Χιράμ ήταν αρχιτέκτων από την Τύρο της Φοινίκης, ο οποίος πρωτοστάτησε στην οικοδόμηση του ναού του Σολομώντος. Υποτίθεται ότι έπεσε θύμα τριών δολοφόνων (συμβολισμός της αρχής της Τριαδικότητος, την οποία καλείται να καταργήσει ο τεκτονισμός) όταν "οικοδομήσει ξανά τον Ναό", στον οποίο βάσει της καβαλιστικής εσχατολογίας θα ενθρονιστεί ο "μεσσίας".


ΚΑΒΒΑΛΙΣΤΕΣ ΧΑΣΙΔΙΜ: Η ΣΕΚΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΝ CHADAD LUBAVITCH ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΪΚΟΥ ΜΕΣΣΙΑΝΙΣΜΟΥ

Η σέκτα περί τον CHADAD LUBANOVITCH, ο οποίος είναι επικεφαλής της KABBALA-CHURCH στις ΗΠΑ εξασκεί τεράστια θρησκευτική και πολιτική επιρροή παγκοσμίως. Ο Lubavitch θεωρείται ο "μεσσίας πριν τον μεσσία". Συμφώνως προς τις καββαλιστικές απόψεις των χασιδίμ αναμένονται δυο μεσσίες. Ο πρώτος, Μπεν Γιοσουά, θα προετοιμάσει την οδό της ελεύσεως του δευτέρου, Μπεν Ντάβιντ, ο οποίος προορίζεται να είναι και ο εν τέλει μεσσίας.
Οι χασιδίμ θεωρούν τον εαυτό τους και κυρίως τον επικεφαλής τους Lubavitch, έκφραση του Μπεν Γιοσουά.
Η σέκτα αυτή έχει καταφέρει να θέσει υπό την επιρροή της την πλειοψηφία των Εβραίων αρχιραββίνων. Το ποσό χρημάτων που δαπανά ετησίως για την διάδοση των στόχων της είναι 100 εκατομμύρια δολλάρια, ίσο δηλαδή με το ήμισυ του ποσού που δαπανά το Βατικανό.
Ο προκάτοχος του Lubavitch, ραββίνος Schneerson ο οποίος πέθανε το 1994
, είχε τιμηθεί με το χρυσό μετάλιο του Κογκρέσσου των ΗΠΑ, το οποίο αποτελεί την υψίστη διάκριση που αυτό απονείμει, ένεκα της προσφοράς του "στην παγκόσμια παιδεία, τα ήθη και την ανάπτυξη της καλοσύνης.
Παρόλο που σε βάρος αυτής της σέκτας έχουν λάβει χώρα επανειλημμένα μηνύσεις και κλήθηκε αυτή να λογοδοτήσει στα ομοσπονδιακά δικαστήρια για διασυνδέσεις με την μαφία, χρηματιστικές παρανομίες και χοντρό εμπόριο ναρκωτικών, το 1983, με αφορμή τα 80α γενέθλια του Schneerson, το Κονκρέσσο καθιέρωσε την επέτειο των γενεθλίων του ως "Εθνική Ημέρα Παιδείας" - National Day of Education.
Τα προκλητικά κυρήγματα της σέκτας για ανάγκη της ελεύσεως του μεσσία μέσα από την διεξαγωγή του τρίτου παγκοσμίου πολέμου, στάθηκε αιτία να εξαπολύσουν εναντίον της σφοδρές επιθέσεις ραββίνοι που δεν θέλουν να συμμετέχουν στο τεχνητό στήσιμο του Αρμαγεδδώνα, όπως ο πρώην ραββίνος της συναγωγής του Βερολίνου Walther Rothschild, ο οποίος χαρακτήρισε την σέκταύν
"συνάθροιση ψυχικώς νοσούντων ατόμων".
Η σέκτα αποτελεί τον σκληρό πυρήνα του ριζοσπαστικού Σιωνισμού. Μέλη της είναι ο επικεφαλής της παγκόσμιας τράπεζας και αρχιτέκτων της εισβολής στο Ιράκ Paul Wolfowitz και ο Binjamin Netanjahu.
Ο Lubanovitch θεωρείται ο πραγματικός παρασκηνιακός ηγέτης του Ισραήλ.

Οι συνεχείς αναφορές της σέκτας στην ανάγκη του ολοκαυτώματος του Αρμαγεδδώνα, ώστε να συντελεστεί η έλευση του Μεσσία, με κήρυγμα το οποίο ταυτίζεται στα βασικά του με την αντίστοιχη προπαγάνδα των Πεντηκοστιανών και άλλων "ριζοσπαστών χριστιανών" τύπου Μπους, αλλά και των Σιιτών και ομάδων των Σούφι, οδήγησε στην συγκρότηση της δημιουργίας πρωτοβουλίας πολιτών, οι οποίοι συλλέγουν υπογραφές ενάντια στην κλιμάκωση του Αρμαγεδδώνα:

http://apocalypse-no.net/en/


συνεχίζεται...




14 Ιουνίου, 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΜΟΛΕΝΣΚ - ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ



ΤΟ ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΓΑΙΑΕΡΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Όπως αναφέρθηκε στο πρώτο μέρος της αναφοράς, ο εκλιπών πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι, έκφραζε τους βαθύτερους πόθους και την ψυχοσύνθεση του Πολωνικού λαού. Πατριώτης, χωρίς διάθεση προσαρμογής σε όσα επιτάσσουν οι ισχυροί, πολιτικός με απόψεις και προσωπικότητα πέρα από νόθους συμβιβασμούς. Ήταν επόμενο να επισύρει το μίσος του κατεστημένου κάθε απόχρωσης. Για τους νόθους "αριστερούς" επικίνδυνα δεξιός και για τους νόθους "δεξιούς" επικίνδυνα αριστερός. Tα ελεγχόμενα μαζικά μέσα Δύσης και Ανατολής μόνιμα επιχειρούν να τον δυσφημίσουν. Κύρια τα γερμανικά και τα ρωσικά. Αυτές οι δυνάμεις θέλουν σώνει και καλά να αντιμετωπίζουν την Πολωνία ως φτωχό και ασήμαντο γείτονα, υποχρεωμένο να προσαρμόζεται στον γεωγραφικό εναγκαλισμό τους, που σημαίνει συμπίεση, με στόχο την δορυφοροποίηση και την μετατροπή των ζωτικών ζητουμένων της χώρας αυτής σε περιοχές εξάσκησης επιρροής.
Ο Κατσίνσκι όμως υπήρξε σκληρός διαπραγματευτής τόσο απέναντι στην ΕΕ. και όσο και στην Ρωσία.
Η Ρωσία θέλει με κάθε τρόπο να επιβάλει στην Πολωνία ένα συμβόλαιο προμήθειας γαιαερίου αξίας 50 δισεκατομμυρίων Ευρώ, διάρκειας μέχρι το 2037. Αυτό το συμβόλαιο αποτελεί σκέτο δούλεμα, έχει αποικιακό χαρακτήρα και είναι κάτι σαν να θέλει να πουλήσει κάποιος κοτρώνια σε μια χώρα που πλέει στις πέτρες. Διότι η Πολωνία διαθέτει η ίδια τεράστιες ποσότητες γαιαερίου, πλήρως αξιοποιήσιμες. Τα αποθέματα αυτά αριθμούν σύμφωνα με δημοσιεύσεις της εταιρίας ερευνών για υδρογονάνθρακες "Wood Mackenzie" 1,4 τρις κυβικά μέτρα. Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για τον ανεφοδιασμό της Πολωνίας με αέριο τουλάχιστον για ένα αιώνα (http:\polskaweb.eu\oel-multis-wollen-gas-in -polen-foerdern-76438)

Ο Κατσίνσκι επιχείρησε να παίξει τα συμφέροντα των δυτικών πολυεθνικών, οι οποίες μόλις διαπιστώσουν την ύπαρξη γαιαερίου πέφτουν σαν τα κοράκια, ενάντια στην επιβολή του Κρεμλίνου. Στις 8 Απριλίου αφιέρωσε η "Wall Street Journal" εκτεταμένο άρθρο στο Πολωνικό γαιαέριο, κάνοντας αναφορά στην πρόθεση της Πολωνικής κυβέρνησης για αξιοποίηση αυτών των αποθεμάτων στο προσεχές μέλλον.
Σε αυτήν την προοπτική είχε εκδώσει το Πολωνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος κατά την διάρκεια των δυο τελευταίων ετών περισσότερες από τριάντα άδειες ερευνών σε πετρελαϊκές εταιρίες των ΗΠΑ και της Αγγλίας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι: Exxon Mobil, Chevron, Marathon Oil και Conoco Phillips.
H "Chevron Explotation and Produktion Poland AG" είχε στην διάθεσή της από τα μέσα του παρελθόντος Δεκεμβριού άδεια διεξαγωγής ερευνών στην περιοχή Zamosc σε έκταση 800 τετραγωνικών χλμ.

Τόσο ο Λεχ Κατσίνσκι, όσο και ο διευθυντής της Πολωνικής Εθνικής Τραπέζης NBP, που επέβαινε επίσης στο ίδιο αεροπλάνο, ήταν αυτοί πρόβαλαν ισχυρά εμπόδια στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τασκ, απένατι στην υπογραφή του συμβολαίου για την προμήθεια ρωσικού αερίου. Το σχέδιο συμβολαίου είχε κατατεθεί από τον προηγούμενο Αύγουστο, χωρίς όμως να είναι η δυνατή η προώθησή του.
Ακριβώς όμως πάνω από τα μνήματα των θυμάτων του Katyn πρόβαλε ο Πούτιν την τελική διαμόρφωση του συμβολαίου στον Τασκ. Δυο ώρες μετά την τελετή, στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε, ανακοίνωσε ο νέος τσάρος της ΚαΓκεΜπε, ότι επιτεύχθηκε πλήρης συμφωνία με τους Πολωνική κυβέρνηση σχετικά με το συμβόλαιο παροχής ρωσικού αερίου στην Πολωνία μέχρι το 2037.

Είναι ευνόητοι οι κίνδυνοι που συνεπάγεται για την στρατηγική των Ρώσων ιμπεριαλιστών μια άντληση του πολωνικού αερίου, σε ποσότητες μάλιστα που υπερκαλύπτουν τις πολωνικές ανάγκες.
Το Κρεμλίνο έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί τους αγωγούς αερίου απέναντι στις χώρες διέλευσης ως μοχλό εκβιασμών, όπως πρόσφατα έγινε στην περίπτωση της Ουκρανίας. Αρέσκεται το ίδιο να εκβιάζει με το κλείσιμο της ενεργειακής στρόφιγγας και όχι να καθίσταται αυτό εκβιάσιμο, από χώρες που αποτελούσαν πρώην δορυφόρους του.
Για τον αγωγό που διέρχεται μέσω της Πολωνίας έχει προγραμματίσει η Ρωσία σημαντικές επενδύσεις στο μέλλον και το μόνο που δεν εύχεται είναι πιθανούς μελλοντικούς ανταγωνιστές στην διοχέτευση του στρατηγικού της εμπορεύματος στην Ευρώπη.

Οι συνθήκες όμως της πτώσης(;) του αεροπλάνου και όσα ακολούθησαν αποκαλύπτουν τις γκανγκστερικές μεθόδους του Κρεμλίνου.


ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ "ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ"

Με βάση το "Γιάννης κερνάει - Γιάννης πείβει" ανέλαβε ο Πούτιν επικεφαλής της επιτροπής που διεξήγε "έρευνες" για τα αίτια του "ατυχήματος".
Ευθύς εξ αρχής καθόριζαν οι Ρώσοι το αποτέλεσμα των "ερευνών", ενώ κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρες του ατυχήματος ξεκίνησε αυτή η επιτροπή μόνη της την διεξαγωγή "ερευνών". Στην συνέχεια δέχθηκε η κλίκα του Κρεμλίνου την δημιουργία μιας ρωσοπολωνικής επιτροπής. Όταν όμως έφθασαν οι Πολωνοί ειδικοί, περιορίστηκαν στο να γίνονται αποδέκτες των ρωσικών πορισμάτων.
Μέσα σε αυτές συνθήκες ζήτησαν οι Πολωνοί άδεια για αυτόνομη διεξαγωγή ερευνών, οι Ρώσοι όμως αρνήθηκαν αμετάκλητα. Ο γενικός εισαγγελέας της Πολωνίας Andrej Seremet ζήτησε την παραίτηση του πολωνού υπουργού αμύνης και κατέκρινε τον πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ, με την καταγγελία ότι υπόθαλψαν την προώθηση του αιτήματος για διεξαγωγή αυτόνομων ερευνών έρνατι των Ρώσων. Ο Semet απεύθυνε μια σειρά καίρια ερωτήματα στους Ρώσους. Το κυριότερο των οποίων ήταν για ποιό λόγο τα πυροσβεστικά οχήματα και τα οχήματα διάσωσης που έσπεςυσαν στον τόπο του "ατυχήματος" είχαν σβησμένα τα μπλε φώτα στο άνω μέρος του αμαξώματος και δεν έκαναν χρήση στις σειρήνες, στον βαθμό που επικρατούσε ομίχλη. Το αίτημα του Σέμετ, να υπάρξει πρόσβαση των Πολωνών στα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου, παρέκαμψαν οι Ρώσοι με προσπάθεια να το μεταθέσουν χρονικά. Ο τρόπος όμως που αντέδρασαν γενικότερα στον τρόπο παραχώρησης δικαιώματος πρόσβασης στις μηχανές καταγραφής των δεδομένων της μοιραίας πτήσεως, έδειξε ότι πραγματικός στους στόχος ήταν η συγκάλυψη και παραποίηση των δεδομένων.

Το ζήτημα της διεξαγωγής ερευνών σε περίπτωση πτώσης αεροσκάφους καθορίζει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο μια ρωσοπολωνική συμφωνία που υπογράφηκε κατά το έτος 1993. Παρ' όλη την ύπαρξη αυτής της συμφωνίας ο Ντόναλντ Τασκ όπως και οι Ρώσοι υπεύθυνοι ισχυρίστηκαν ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή δεν ισχύει, κάνοντας μνεία και εφαρμογή της συμφωνίας του Σικάγου περί ιδιωτικής αεροπλοΐας του έτους 1944. Στην εφαρμογή όμως της Συμφωνίας του Σικάγου αντιφάσκουν κατάφωρα δύο δεδομένα:
- Το Τουπόλιεφ ήταν κρατικό αεροπλάνο, ευρισκόμενο σε κρατική πτήση.
- Το Τουπόλιεφ ήταν αεροσκάφος ενταγμένο στην Πολωνική πολεμική αεροπορία.
Η συνθήκη του Σικάγου είναι καταχωρημένη στην Wikipedia και προσιτή σε όποιον θέλει να διαπιστώσει ο ίδιος τα ψευδή επιχειρήματα όσο αφορά την σύσταση επιτροπής ερευνών με στόχο την συγκάλυψη:
Η Συνθήκη Ιδιωτικής Αεροπλοΐας του Σικάγο - 1944

Αυτός ο παράνομος χειρισμός του θέματος της σύστασης ερευνητικής επιτροπής είχε ως αποτέλεσμα την κατάθεση μήνυσης από τον πολωνικής καταγωγής Γερμανό δικηγόρο με έδρα το Βερολίνο STEFAN HAMBURA. Ο Hambura είναι μάχιμος νομικός, που εκπροσωπεί τα δίκαια της πολωνικής μειονότητος έναντι των γερμανικών αρχών. Η εξουσιοδότηση κατάθεσης αυτής της μηνύσεως προήλθε από τον γιο της ANNA WALENTYNOWICZ, η οποία ήταν γνωστή ηγετική παράγων του συνδικάτου "Αλληλεγγύη" και η οποία βρήκε σκοτώθηκε επίσης κατά τα γεγονότα της πτώσης του αεροσκάφους.


Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΛΟΗΓΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΕΛΕΓΧΟΥ

Κατ' αρχήν αποτελεί πρόκληση για κάθε λογικό άνθρωπο που αγαπάει την αλήθεια και προσβλέπει στην διαλεύκανση των συνθηκών του Τουπόλιεφ, τον Πολωνικό λαό συνολικά, αλλά και της οικογένειες των θυμάτων που ευρίσκοντο στο αεροσκάφος, το γεγονός ότι την μεθεπόμενη ημέρα μετά την πτώση εξαφανίστηκε ο ειδικός του πύργου ελέγχου στο Σμολένσκ ονόματι PAVEL PLUSNIN, ο οποίος χειριζόταν την επικοινωνία με τους πιλότους του Τουπόλιεφ.
Την επομένη της πτώσης του αεροσκάφους, δηλαδή στις 11 Απριλίου προβάλθηκε από τον ρωσικό τηλεοπτικό Σταθμό "LIFE NEWS" συνέντευξη του Plusnin, η οποία αναδημοσιεύτηκε στα πολωνικά μαζικά μέσα. Η δημοσίευση αυτής της συνέντευξης είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή σωρείας επιστολών στις εφημερίδες από τους συγγενείς και τους στενούς συναδέλφους των πιλότων του μοιραίου αεροσκάφους, οι οποίοι χαρακτήριζαν ψευδή τον ισχυρισμό του Plusnin, ότι υπήρξε σημαντική δυσκολία στην συνεννόηση με τους πιλότους, διότι "αυτοί εγνώριζαν ελάχιστα την Ρωσική γλώσσα".
Η μαζική αυτή διάψευση ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο PLUSNIN. ΠΕΝΤΕ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ PLUSNIN ΕΓΡΑΨΑΝ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
Φυσικά μια τέτοια επιχειρηματολογία ευρίσκεται στα όρια της τερατολογίας και αποκαλύπτει την τάση του Κρεμλίνου να συγκαλύψει την εγκληματική πρακτική του.

Η γενική εισαγγελία της Πολωνίας διαθέτει ενδιαμέσως μαρτυρίες αυτόπτων, ότι κατά την διάρκεια της πτώσης του αεροσκάφους, ευρίσκοντο στο πύργο ελέγχου άτομα ξένα, που δεν ανήκαν στο προσωπικό αεροπλοήγησης.


ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΤΙΑ

Είναι γνωστό ότι η διελεύκανση των συνθηκών της πτώσης αεροσκαφών γίνεται κατά κανόνα με την εξέταση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους. Εκεί καταγράφονται όλες οι συνομιλίες των πιλότων με των πύργο ελέγχου καθώς και όλοι οι χειρισμοί που αυτοί κάνουν.
Η ρωσική κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα της εξέτασης των μαύρων κουτιών, προφασιζόμενη με παράνομο τρόπο την συνθήκη του Σικάγου.

Έξι εβδομάδες μετά την πτώση του Τουπόλιεφ μετέβη στην Μόσχα ο Πολωνός υπουργός εσωτερικών JERZY MILLER για να παραλάβει το
περιεχόμενο των μαύρων κουτιών. Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε με τον ρώσο αναπληρωτή πρωθυπουργό SERGEJ IWANOW. Ο Iwanow τον έβαλε να υπογράψει ένα χαρτί παραλαβής αντιτύπων του περιεχομένου των μαύρων κουτιών, στο οποίο είχε ενσωματωθεί παράγραφος δήλωσης συμφωνίας για την μη δημοσίευση αυτού του περιεχομένου. Η προσπάθεια των Ρώσων να αποκρύψουν τα δεδομένα της πτώσης του αεροσκάφους έγινε και με αυτό το μέτρο για μια ακόμη φορά προφανής.

Στην συνέχεια έδωσε ο Miller συνέντευξη τύπου, όπου κατέστη φανερό ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΚΟΥΤΙΩΝ ΜΕ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗ ΤΡΟΠΟ:
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης δήλωσε ο Miller:
"Μόλις πληροφορήθηκα, ότι παρουσιάστηκε κάποιο μικρό πρόβλημα στην καταγραφή των δεδομένων από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους. Υπάρχει προφανής διαφορά φάσεως στην καταγραφή των δεδομένων στα μαύρα κουτιά του Τουπόλιεφ με όσα κατέγραψαν τα όργανα του πύργου ελέγχου.. Υποθέτουμε ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε επειδή τα μαύρα κουτιά ήταν απαρχαιωμένα. Ο επαναφορέας της ταινίας δεν λειτούργησε κανονικά όταν έπρεπε να την γυρίσει από την άλλη πλευρά και δεν έγινε δυνατή η γραφή. Τουλάχιστον όμως μπόρεσασήμερα να διαπιστώσω την κανονική λειτουργία της ταινίας των μαγνητοφώνων του πύργου ελέγχου, που φυλάσσεται σε ασφαλές μέρος της ρωσικής υπηρεσίας αεροπλοηγήσης".

Μετά την επιστροφή του Miller στην Πολωνία ανακοινώθηκε ότι η Πολωνική κυβέρνηση δεν αισθανόταν δεσμευμένη απέναντι στο πρωτόκολλο που υπέγραψε και ότι θα έδινε στην δημοσιότητα το αντίγραφο του περιεχομένου των μαύρων κουτιών. Το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού να ενημερωθεί περί αυτού οδήγησε πολύ σύντομα σε πτώση του σέρβερ της αντίστοιχης ιστοσελίδας του υπουργείου. Εντός ελάχιστου χρονικού διαστήματος είχαν επιχειρήσει είσοδο στην ιστοσελίδα 220.000 ενδιαφερόμενοι. Αυτά όμως που διάβασαν εκεί στην συνέχεια οδήγησαν σε πλήρη απογοήτευση: Κατά το τελευταίο λεπτό πριν την πτώση του αεροσκάφους υποτίθεται ότι δεν είχε καταγραφεί η παραμικρή συνομιλία μεταξύ πιλότων και πύργου ελέγχου. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι απίθανα μακρύ. Για τα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα αυτό θα ήταν φυσικό, λόγω πανικού. Βρίσκεται όμως πέραν των ορίων και της πιο τολμηρής φαντασίας, να μην ζήτησαν οι πιλότοι την συνδρομή του πύργου ελέγχου στην περίπτωση της πτώσης.
Όπως πιστοποίησαν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ένας Πολωνός δημοσιογράφος, που παρακολούθησε την πτώση του Τουπόλιεφ, αυτό έπεσε με μεγάλη γωνία κλίσεως και την υπερβολική ταχύτητα των 15 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Αλλά και το υπόλοιπο περιεχόμενο της μαγνητοταινίας ήταν άνευ αξίας. Πέρα από ένα συνονθύλευμα φωνών δεν ακουγόταν τίποτε, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο συμπέρασμα.
Είχε γίνει φανερό ότι ο Πούτιν είχε διοχετεύσει πειραγμένα "πειστήρια".


Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΩΡΟΥ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Σε τέτοιου είδους πτώσης αεροσκαφών είναι σύνηθες στο τόπο της πτώσεις να βρίσκονται πτώματα των επιβατών, τραυματισμένοι ή μη επιζώντες, αποσκευές και προσωπικά αντικείμενα.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν μετά την πτώση στο συγκεκριμένο μέρος δεν είδαν τίποτε από αυτά.
Οι συντριπτική πλειοψηφία των συγγενών των θυμάτων, που μετέβη στην Μόσχα μετά το ατύχημα δεν μπόρεσαν να δουν την σωρό των συγγενών τους. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι Ρώσοι υπεύθυνοι τους έδειξαν κάποιες φωτογραφίες από πτώματα και τους έδωσαν μια κάρτα με αύξοντα αριθμό, η οποία ανταποκρινόταν σε κάποια σωρό.
Στην συνέχεια παρέλαβαν στην Πολωνία από ένα μεταλλικό φέρετρο το σκέπασμα του οποίου είχε κολληθεί με οξυγονοκόληση, το οποίο στις πλείστες των περιπτώσεων, κάτω από την πίεση των συνθηκών δεν μπόρεσαν να ανοίξουν. Σε κάποιες περιπτώσεις, που τα φέρετρα ανοίχτηκαν, αυτά περιείχαν μόνο ένα μικρό τμήμα πτώματος, που δεν ήταν αναγνωρίσιμο σε ποιον αυτό ανήκε.
Ουδείς των συγγενών των θυμάτων παρέλαβε μια σωρό, την οποία θα μπορούσε να αναγνωρίσει. Τ αίτημα των συγγενών απέναντι στους Ρώσους υπεύθυνους να παραλάβουν έστω ένα τμήμα από τα καμμένα ρούχα των θανόντων συγγενών τους, δεν έγινε δεκτό.

Το χειρότερο όλων είναι ότι η υπουργός
EWA KOPACZ υποσχέθηκε στους συγγενείς των θυμάτων ότι θα διεξαγόταν DNA-τεστ για την ταυτοποίησή τους, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.
Στην Μόσχα βρίσκεται ακόμη ένα καμιόνι γεμάτο με τμήματα της υποτιθέμενης σωρού των θυμάτων, για το οποίο δεν υπάρχει πρόθεση να αποδοθεί στους δικαιούχους.

Η πρακτική που ακολουθήθηκε στην προκειμένη περίπτωση είναι πρωτοφανής. Σε ανάλογες περιπτώσεις διεξάγονται πάντοτε ιατροδικαστικές έρευνες DNA στην σωρό των θυμάτων.
Η προσπάθεια εξαπάτησης των συγγενών των θυμάτων από την πλευρά της κλίκας του Κρεμλίνου είναι προφανής:
Σε συνδυασμό με το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, όπου ακούγονταν πυροβολισμοί στον τόπο της του Τουπόλιεφ, είναι προφανές ότι μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους, οι επιζώντες δολοφονήθηκαν με πυροβόλα όπλα και φλογοβόλα. Η επίδειξη των πτωμάτων με τις τρύπες των πυροβολισμών των εκτελεστών του Πούτιν, δεν ήταν δυνατή.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΠΟΛΙΕΦ ΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΙΛΙΟΥΣΙΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ







Συνεχίζεται...

13 Ιουνίου, 2010

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ SMOLENSK



ΕΝΑΣ ΗΡΩΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΙΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

Οι Πολωνοί είναι ένας ηρωικός λαός. Ευρισκόμενοι γεωγραφικά μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας, υπήρξαν μόνιμα στριμωγμένοι από τις δυο αυτές δυνάμεις, οι οποίες κλιμάκωναν διαχρονικά τον διαμελισμό, την προσάρτηση τμημάτων στην επικράτειά τους και την πολιτική δορυφοροποίηση της Πολωνίας, χωρίς να αποτελούν τις μόνες δυνάμεις εντός και εκτός Ευρώπης, που θεωρούν τις μικρότερες γεωγραφικά χώρες οικόπεδα άσκησης πολιτικής ηγεμονίας.
Η Πολωνοί άσκησαν πάντοτε απέναντι στην επιθετική πολιτική των "μεγάλων" γειτόνων τους σθεναρή και ηρωική αντίσταση, προσκρούοντας στην θηριωδία τους. Με το σύμφωνο Ρίπεντροπ - Μολότοφ είχε αποφασιστεί η βίαιη νομή αυτής της χώρας μεταξύ χιτλερικών και σταλινικών. Οι Πολωνοί, στα πλαίσια μιας άνευ όρων αντίστασης, δεν δίστασαν να αντιτάξουν στις σιδερόφρακτες μεραρχίες των ναζί ακόμη και το ιππικό τους, δείχνοντας μια μοναδική για τα δεδομένα της κεντρικής Ευρώπης υπέρ πατρίδος ετοιμότητα.

Υποτίθεται, ότι στην Ευρώπη μετά τον Β' ΠΠ. εγκαταστάθηκε μια ειρήνη με στόχο τον σεβασμό των συνόρων και την κατάργηση των πολεμικών διενέξεων, που οδήγησαν δυο φορές αυτήν την ήπειρο σε απροσμέτρητες καταστροφές. Η "Τελική Πράξη του Ελσίσκι", το "Δόγμα Ζόνενφελντ", καθώς και το "Δόγμα Περιορισμένης Κυριαρχίας", που διακήρυξε ο Λέονιντ Μπρέζνιεφ, κατέγραψαν την απόφαση των μεγάλων δυνάμεων να παραμείνουν τα σύνορα της Ευρώπης ως είχαν. Ο αμοιβαίος σεβασμός από τις Υπερδυνάμεις των σφαιρών επιρροής, όπως αυτός καταγράφηκε με τις υποτονικές αντιδράσεις των Δυτικών έναντι στην παρέμβαση των Ρώσων στην Ουγγαρία το 56 και στην Τσεχοσλοβακία το 67, διήρκησε μέχρι την φάση, κατά την οποία ο ηρωισμός των Πολωνών και η έλλειψη διάθεσης προσαρμογής τους στην ξένη επιρροή, όπως αυτή εκφράστηκε με την εξέγερση των Πολωνών εργατών στα πλαίσια του συνδικάτου "Αλληλεγγύη", έγινε αιτία εκμετάλλευσης για να καταγραφεί από τους Δυτικούς η επιβολή μιας νέας, ισχυρής ρευστότητας στο status quo.
Η εκλογή του Πολωνού Βοϊτίλα στην παπική έδρα του Βατικανού έδειξε τότε, ότι θα ακολουθούσαν νέες τάσεις διατάραξης των ισορροπιών, που θα επανέφεραν την Ευρώπη και τον γεωγραφικό της περίγυρο, αρχικά σε αστάθεια και στην συνέχεια σε καθεστώς συγκρούσεων.
Αυτή η νέα αταξία (νέα, σε σύγκριση με την προηγούμενη που είχε επιβληθεί) διακηρύχθηκε ως "Νέα Τάξη" από τους Μπους και Γκορμπάτσοφ στην Μάλτα, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.
Ως αποτέλεσμα της προγραμματισμένης ρευστότητος που είχε αποφασιστεί στα πλαίσια της "νέας τάξης", ξεπήδησε ένας αιματηρός πόλεμος μέσα στην Ευρώπη, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την επαναφορά του καθεστώτος και των διαδικασιών, που είχαν οδηγήσει στους παγκόσμιους πολέμους του περασμένου αιώνος. Ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία δεν οδήγησε μόνο στην διάλυση αυτής χώρας. Αποσταθεροποίησε την μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων, δημιουργώντας μόνιμα προκλητικές εστίες έντασης, όπως το βαλκανικό προτεκτοράτο της διεθνούς της ηρωίνης Κοσσυφοπέδιο και το σκοπιανό αλαλούμ των αυτοαποκαλούμενων "μακεδόνων", που δυναμιτίζουν έκτοτε μόνιμα την σταθερότητα στα Βαλκάνια.
Η επιθετική παρουσία των ΗΠΑ κορυφώθηκε στην περιοχή, με την εγκατάσταση της μεγάλης στρατιωτικής βάσης Bondsteel στο Κοσσυφοπέδιο. Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις που επιβλήθηκαν στην άλλη μπαρουταποθήκη, που είναι ο ευρύτερος χώρος της Μέσης Ανατολης, την εισβολή στο Ευρασιατικό προτεκτοράτο της ηρωίνης Αφγανιστάν και στο Ιράκ, την παρέμβαση των Δυτικών στο Κουρδικό ζήτημα, την αναμόχλευση από την CIA, μέσω της επιρροής της στην Ισλαμική Αδελφότητα και Βαχαμπιστικό Χαλιφάτο, της επιθετικότητας του Τζιχάντ, είχε πλέον φανεί ότι τελικός σκοπός της επιβολής της "Νέας Τάξης" ήταν η κλιμάκωση του ολοκαυτώματος του Αρμαγεδώνα, δηλαδή του τρίτου παγκοσμίου πολέμου.


Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ "ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

Ο δεύτερος μεγάλος "κερδισμένος", με την έννοια που αξιολογούν οι εξουσιαστικές κλίκες τα οφέλη - διότι οι λαοί τουλάχιστον οφείλουν να εφαρμόζουν τελείως διαφορετικά κριτήρια - είναι η καγκεπίτικη - βογιαρική κλίκα της Ρωσίας.
Στην Ρωσία ανέκαθεν εξουσιάζει μια απολυταρχική κλίκα, που στηρίζεται μόνιμα στις ίδιες σταθερές και ψυχοσύνθεση εξουσίας εδώ και πολλούς αιώνες, έστω και εάν το κέλυφος της κρατικής επιβολής μεταλλάσσεται χαμαιλεοντικά με ριζικά διαφορετικούς τρόπους. Στην ουσία, τόσο οι βασικοί φορείς εξουσίας, που είναι οι κρατικοί φεουδάρχες των φυσικών πόρων (Βογιάροι) και η μυστική αστυνομία, όσο και το μοντέλο επιβολής, που στηρίζεται από την μια στην έντεχνη καλλιέργεια μοιρολατρίας και από την άλλη στην εκμετάλλευση του εγγενούς πατριωτισμού του Ρωσικού λαού, παραμένουν διαχρονικά αμετάβλητα.
Με έντεχνα τεχνάσματα μεταβίβασης της εξουσίας από την ίδια κλίκα στον εαυτό της, αυτή επιτυγχάνει την διαιώνιση της επιβολής της. Δείχνοντας πάντοτε μια ισχυρότατη ευστροφία όσο αφορά τις ανάγκες προσαρμογής της σε νέα δεδομένα. Και χειριζόμενοι τρόπους, οι οποίοι τολμούν μεγάλες τριβές, που συμπεριλαμβάνουν από δοτές "ανατροπές" μέχρι και "επαναστάσεις". Πάντοτε με το ίδιο βασικό στόχο: Να μην αναπτυχθεί ψυχολογία ιντιβουντουαλισμού και πολιτικής ελευθερίας στον λαό, να μην αναπτυχθεί ατομική δημιουργική πρωτοβουλία, που θα μπορούσε να οδηγήσει μεσοπρόθεσμα σε μια υγιή και χειραφετημένη συλλογικότητα. Έτσι ώστε να διαιωνίζεται η κυριαρχία της απολυταρχικής, γραφειοκρατικής κάστας.
Συνέπεια είναι να βρίσκεται ο Ρωσικός λαός μόνιμα σε ρόλο πειραματόζωου, μέσα σε μια απάνθρωπη επιβολή εξουσιαστικών μέτρων. Είτε όταν ο "μέγας" πέτρος οδηγούσε χιλιάδες ανθρώπους σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων, κάνοντας πασσαλοπήξεις στους βάλτους για να οικοδομηθεί η "αγία" πετρούπολη, είτε όταν ο ιβάν ο "τρομερός" ή ο στάλιν με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα επέβαλαν την κρατική ιδιοκτησία στην γη, θεριεύοντας το γραφειοκρατικό μολόχ.
Οι Ρωσική διανόηση, διαχρονικά διασπασμένη σε "δυτικόφιλους" και "σλαβόφιλους", παραπαίουσα μεταξύ ελευθεροτεκτονισμού και θρησκευτικής απολυταρχίας, απέτυχε να δημιουργήσει μια ουσιαστική προοπτική πνευματικής και πολιτικής χειραφέτησης.
Πολλών ειδών λιβάνια καίγονται καθ' όλες τις εποχές από οπαδούς και φίλους του "Μόσκοβου", της "Αοράτου Αρχής", του "Ξανθού Γένους", της "Μητέρας του Σοσιαλισμού", του "Πατερούλη της Εργατικής Τάξης", του "Κοντού με τα Μαύρα Γυαλιά" και δεν συμμαζώνεται. Η αλήθεια όμως μιλάει άλλη γλώσσα. Η πολιτική του Ρωσικού κράτους υπήρξε μόνιμα απάνθρωπα εξουσιαστική και ουδέποτε στήριξε ανιδιοτελώς την Ελλάδα.

Μόνιμη καραμέλα αποπροσανατολισμού του Ρωσικού λαού υπήρξε από την πλευράς της εξουσιαστικής κλίκας η αντισημιτική προπαγάνδα. Αναμφίβολα ο σιωνισμός συνωμότησε και συνωμοτεί εναντίον της Ρωσίας. Οι Ρότσιλντ και οι διεθνείς πράκτορές τους αποτελούν ότι πιο επιθετικά χυδαίο και ειδεχθές έχει γνωρίσει η ανθρώπινη ιστορία. Οι ίδιοι είναι όμως αυτοί που εξαπολύουν βασικά τις αντισημιτικές εκστρατείες, καταδυναστεύοντας τον Εβραϊκό λαό και ποδηγετώντας τον σε μόνιμα καταστροφικές και απάνθρωπες πολιτικές, ενώ οι ίδιοι, ως Χάζαροι, δεν είναι Εβραίοι. Οι σιωνιστές είναι που επιχειρούν ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΕΠΥΙΥΓΧΑΝΟΥΝ να συμμετέχουν σε όλα τα βασικά εξουσιαστικά συγκροτήματα, παίρνοντας νομή της εξουσίας, είτε αυτά είναι Αγγλοσαξονικά, είτε είναι Ρωσικά, είτε είναι Κινέζικα, είτε ανήκουν στην Ναζιστική Διεθνή.
Ανέκαθεν υπήρξαν υψηλά ιστάμενοι Χάζαροι και πράκτορες των Ρότσιλντ σε αυτά τα εξουσιαστικά επιτελεία.
Γι' αυτό η Ρωσία, ακόμη και την εποχή που απαγορευόταν αυστηρότατα η έξοδος των Ρώσων στην Δύση, ενίσχυε το Ισραήλ κάθε χρόνο με την αποδημία δεκάδων χιλιάδων Εβραίων, συμπράττοντας στην μετατροπή της Μέσης Ανατολής σε κόλαση για τους Αραβικούς λαούς. Η ροή του χρήματος από το εμπόριο όπλων τους ήταν αρκετή.

Οπωσδήποτε οι Ρώσοι, ως συνδιαπραγματευτές της παγκόσμιας σκακιέρας, βγήκαν έντονα κερδισμένοι, από τις ρυθμίσεις που επέβαλε η "νέα τάξη". Όλα τα μεγέθη είναι εύγλωττα, πιστοποιώντας ότι αυτή η επανακατάστρωση δεδομένων του παγκόσμιου σκηνικού, τους οδήγησε σε ποθητά ζητούμενα. Ενισχύοντας τους δυο βασικούς πυλώνες της οικονομικής ισχύος τους, που είναι τα ενεργειακά αποθέματα και η πολεμική παραγωγή τους.
Με την νέα "κοινοβουλευτική" μορφή διακυβέρνησης κατέστη η ενεργειακή διείσδυση στην Ευρώπη πολύ ευκολότερη, εγκαθιδρύοντας μια τεχνολογική σύμπραξη με την Γερμανία σε αυτούς τους τομείς.
Η ένταση στην Μέση Ανατολή, που προέκυψε από τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των ΗΠΑ σε αυτήν την περιοχή και την εισβολή στο Ιράκ, οδήγησε σε μια τεχνητή άνοδο της τιμής των καυσίμων, που τους πριμοδότησε ζωτικά. Η σχετικά δαπανηρή εξόρυξη του Ρωσικού γαιαερίου, αποκτά δυνατότητα εμπορευματικής αξιοποίησης, μόνο εφ' όσον η τιμή τιμή του πετρελαίου ανέλθει αρκετά.
Η παγκοσμιοποίηση , η οποία ανέδειξε την Κίνα σε παγκόσμιο κέντρο έντονης ανόδου της παραγωγής, δημιούργησε και έντονη ανάγκη για ενεργειακές δαπάνες, αναδεικνύοντας τον στρατηγικό ρόλο των ρωσικών αποθεμάτων, σε φάση που η διαμόρφωση των τιμών διεθνώς τα καθιστούσε εμπορεύσιμα.
Και η άνοδος της έντασης στις διεθνείς σχέσεις, αποτέλεσε την καλύτερη βάση για την παραγωγή της και το εμπόριο στους πολεμικούς εξοπλισμούς υψηλής τεχνολογίας.

Στην φάση της πολιτικής του σοκ, μετά την πολιτική του "Κομμουνισμού Γκούλας", όταν η Ρωσία για να πραγματοποιήσει την αναγκαία προσαρμογή από το σοβιετικό στο επόμενο αναπτυξιακό μοντέλο, χρειαζόταν εισαγωγή ρευστότητας, πρόβαλαν στο προσκήνιο τον "μέθυσο" Γιέλτσιν, με ένα ευφυή ελιγμό. Οι "Ολιγάρχες" έσπευσαν να επενδύσουν στην Ρωσία, εισάγοντας χρήματα από το εξωτερικό, ονειρευόμενοι την μακροπρόθεσμη κυριαρχία πάνω στις φυσικές της πηγές. Όταν η κρίση όμως ξεπεράστηκε και αφού η GRU (πρώην KGB) με ταυτόχρονη εκπόρνευση μεγάλου αριθμού Ρωσίδων στο εξωτερικό, ξεπέρασε την οικονομική στενότητα, έβγαλε ο Γιέλτσιν σαν άσσο από το μανίκι, σύμφωνα με τα πάγια χαρτοκλεπτικά τεχνάσματα, τον "Κοντό με τα Γυαλιά Ηλίου". Τότε ο Πούτιν εκδίωξε άρον - άρον τους "Ολιγάρχες", μαζεύοντας με τον γνωστό τσαμπουκά κρατικού γκρουπιέρη την μπάνκα. Οι Δυτικοί μυημένοι και συνεννοημένοι μέσα στις συνεδριάσεις των κρατικών fora στα πλαίσια συμβιβασμών με το κόλπο, έκανα μόκο.

Η Ρωσία εκποιώντας στους Δυτικούς τα πετρέλαια της Κασπίας και ανεχόμενη την επιθετική στρατιωτική παρουσία τους στην Ευρασία, μέσω των στρατιωτικών διευκολύνσεων που παρέχουν στο ΝΑΤΟ πρώην σοβιετικές "δημοκρατίες", μπήκαν στο μεγάλο παιχνίδι των αγωγών, αναδεικνύοντας την Ρωσία σε βασικό ενεργειακό συντελεστή της παγκόσμιας νομής δύναμης.
Με ανέπαφο το βαλιτσάκι χειρισμού των "στρατηγικών" όπλων στον έλεγχό τους, μπορούσαν πλέον να επιβάλουν δεδομένα στον πρώην άμεσα εξαρτημένο περίγυρο, στον οποίον είχαν επιτρέψει κάποιες ασκήσεις γυμναστικής, πολιτικής απόσχισης, αυτονομισμού, ή προσετερισμού με την Δύση, όπως η Ουκρανία, η Λευκορωσία και περιοχές στον Καύκασο.

Οι μέθοδοι επιβολής στάθηκαν οι ίδιοι με το παρελθόν:
Μετατροπή της Τσετσενίας σε σεληνιακό τοπίο, δηλητήρια στο θέατρο που είχαν καταλάβει οι Τσετσένοι με άνευ όρων εξόντωση όσων εβρίσκοντο μέσα, βόμβες σε κατοικημένες περιοχές από τους καγκεμπίτες που αποδόθηκαν στους Τσετσένους, στήσιμο της προβοκάτσιας στο Μπεσλάν από τις μυστικές υπηρεσίες, συσστράτευση με το ΝΑΤΟ στον "αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία", μόκο στις επιθετικές παρεμβάσεις των Δυτικών.

Και ως ήταν επόμενο: Μόκο των Δυτικών για όλες τις προβοκάτσιες της Ρωσίας.


ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Από καιρό σκόπευα να κάνω αναφορά στην δολοφονία του μεγάλου Πολωνού Πατριώτη Λεχ Κατσίνσκι και την Πολωνική ηγεσία (κρατική και πνευματική) από την KGB με επικεφαλής τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σχετικός φόρτος εργασίας δεν μου επέτρεψε να περάσω σε συγγραφή του κειμένου που είχα προγραμματίσει, αρκούμενος στην συλλογή και αξιολόγηση του νέου υλικού που εδημοσιεύετο.
Μια σημαντική όμως ανάρτηση στην διαδικτυακή σελίδα "ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" (δείτε και τους εδώ συνδέσμους) που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου, αποτέλεσε το έναυσμα να προχωρήσω:

http://emprosdrama.blogspot.com/2010/06/blog-post_7497.html#more

Στην συνέχεια παραθέτω ολόκληρο το κείμενο αυτής της ανάρτησης:

Το αεροπλάνο του Πολωνού Προέδρου και το ...δυστύχημα!

Το κείμενο που ακολουθεί το έλαβα από ηλεκτρονικό μήνυμα ενός φίλου το οποίο με εντυπωσίασε και το δημοσιεύω χωρίς σχόλια!

"Όταν μαθεύτηκε ότι κατέπεσε λίγα χιλιόμετρα από το Μινσκ το αεροπλάνο που σκότωσε τον πρόεδρο της πολωνικής δημοκρατίας Καζίνσκι στέλνοντας στον τάφο, τον ίδιο, την οικογένεια του, τον αφρό της επιχειρηματικής ζωής της Πολωνίας και την ελιτ των ενόπλων δυνάμεων της χωρας, ίσως επειδή διαβάζω σχολαστικά ιστορια και τέτοια "ατυχήματα" μετά απο χρονια αποδεικνύονται καλοστημένες δολοφονικές ενέργειες, ο νους μου πήγε σε διάφορα συνομωσιολογικά σενάρια.
Έχοντας κρίση και...αντίληψη καταλάβαινα ότι μου λείπανε διάφορα κομμάτια του παζλ που θα μου έδιναν μια ολοκληρωμένη εικόνα αφήνοντας για λίγο τη φαντασία μου σε ύπνωση και πείθοντας τον εαυτό μου ότι όπου υπάρχει καπνός μπορεί να μην ειναι φωτιά απλά καπνογόνο!
ΜΕΧΡΙ που έπεσε μια γαλλική εφημερίδα της προηγούμενης κυριακής που μου χάριζε το κομμάτι που έλειπε για να'μαι σίγουρος ότι τους έφαγαν τους ανθρώπους τα πολύ γνωστά και παγκόσμια συμφέροντα.
Δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω απλά θα σας παραθέσω τα στοιχεία του άρθρου και η κρίση δική σας...
Η Πολωνία από όλες τις τέως ανατολικές χώρες ήταν η μόνη με ρυθμό ανάπτυξης 2% - όταν όλες οι άλλες, Λετονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Λιθουανία είναι πλέον χρεωκοπημένες χώρες, όμηροι του ΔΝΤ!
Ήταν η μόνη χώρα που απέκρουε τα "φλερτ" της ευρωπαικής ένωσης για άμεση σύνδεση και μεγάλη προσφορά χρυσών ευρω.
Επίσης ήταν η μόνη χώρα του τέως μπλοκ μέσω του προέδρου της που αρνιόταν τον πολύτιμο δάνειο του ΔΝΤ για περαιτέρω ανάπτυξη.
Ο συγχωρεμένος Καζίνσκι αληθινός πατριώτης - σε αντίθεση με τον Τζέφρι Μινέικο Παπανδρέου - αντιστεκόταν με μένος και σθένος στις << καλές >> προθέσεις των ΕΕ και ΔΝΤ γιατί δεν ήθελε όπως είχε δηλώσει να κατεδαφίσει το σύστημα περίθαλψης,συντάξεων και μισθών του δημοσίου (κάτι σας θυμίζει;) σε αντίθεση με τον φιλοευρωπαιστή μέχρι δουλικότητας Ντόναλντ Ντάσκ, που τον διαδέχτηκε και είναι σύμφωνος με όλα τα μέτρα που προτείνουν οι << σωτήρες >> της ανθρωπότητας.
Επειδή λοιπόν ο Καζίνσκι δεν θέλησε να γίνει πελάτης και να παραδώσει εν μια νυχτί τη χώρα του (καλή ώρα του δικού μας) στους ξένους κερδοσκόπους αποφάσισε να δεθεί με το άρμα της Ρωσίας και η επίσκεψη του στην Μόσχα, σκοπό ειχε,την στενότερη σύνδεση και συνεργασία με την εναλλακτική υπερδύναμη για ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων.
Αλλά για κακή τύχη της Πολωνίας και της δικής του τον σταμάτησε το ατύχημα και έτσι όλως βολικώς και περιέργως άνοιξε ο δρόμος στη αγέλη των λύκων όπως ονόμασε ο Όλι Ρεν στην συνεδρίαση του Εκοφίν τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Τα συμπεράσματα δικά σας...και ίσως έτσι να καταλάβετε και λίγο την ανθρώπινη πλευρά του πρωθυπουργού μας που προτίμησε να γραφτεί στην ιστορία ως εθνικός μειοδότης παρά ως αποθανών εν υπηρεσία σε αεροπορικό ατύχημα.

ΥΓ. Πού κολλάνε οι στρατιωτικοί θα μου πείτε, ξέχασα μια μικρή λεπτομέρεια:η πολωνική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αρνιόταν κατηγορηματικά στην ανάπτυξη νατοϊκών πυραύλων στο έδαφος της με στόχευση την ρωσική επικράτεια!!
Τελικά στο ατύχημα δεν χάθηκαν μόνο 164 ζωές αλλά και ΜΙΑ ΧΩΡΑ!!!"

"Είμαι ευτυχής που ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε θελήσει το ΔΝΤ."
Χαρυ Κλυν

Συνεχίζεται στο β΄μέρος

12 Ιουνίου, 2010

ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΑ



Zωγράφισα ένα άγγελο για την Μούσα και της τον αφιερώνω, για να την προστατεύει.

Μια και είπαμε ότι οι άγγελοι βρίσκονται πάντοτε στο καθήκον.

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΕΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΗΣ "ΚΑΘΑΡΣΗΣ"



Οι Τούρκοι το λένε "Ανά νταν μπαμπά νταν".
Οι πράκτορες του αγγλοσαξονισμού "παπανδρεϊσμό".

"Θα πραγματοποιήσει τον ΗΘΙΚΟΝ ΚΑΘΑΡΜΟΝ. Θα παύσει το κράτος να είναι επιχείρησις του Κόμματος. Οι καταχρασταί του δημοσίου χρήματος θα αποκαλυφθούν και θα τιμωρηθούν. Το δημόσιον χρήμα θα γίνει ιερόν και θα χρησιμοποιείται μόνον δια τας ανάγκας του έθνους και του λαού".

Από εφημερίδα του 1950.
Αρνούμαστε να διδαχθούμε από το παρελθόν, επιστρέφοντας στα ίδια και τα ίδια. Μόνο που η επιστροφή γίνεται κάθε φορά με πιο ζοφερό τρόπο.


ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΗΣ



Μετά από μια δύσκολη από δουλειά εβδομάδα, δεν μου παρέμενε παρά το καταφύγιο στιχουργικής.

Θέλω να αφιερώσω τους στίχους παλαιών ασμάτων που ακολουθούν στους φίλους της σελίδας, Νίκο, Ζάχαρη, Mara, και αλλενάκι, που έγραψαν ευγενικά σχόλια στην προηγούμενη ανάρτηση:

Επειδή όμως δεν υπάρχει πιο αναμενόμενο από το αναπάντεχο, ακόμη μια φορά η τηλεπάθεια έκανε θραύση: Ενώ σκανιάριζα κάποιες από τις ωραίες προσκλήσεις για τις εμφανίσεις της "ΠΟΡΦΥΡΑΣ" που είχε φιλοτεχνήσει ο Ιωάννης (αυτοεικονιζόμενος στο κέντρο της πρόσκλησης πιο πάνω) έσκασε αυτός μύτη στα σχόλια.
Στον Γιάννη τι μπορώ να αφιερώσω; Μαζί φτιάξαμε το πάλαι ποτέ την μπάντα, που σταμάτησε το 2000 (μΧ.). Δεν είναι μόνο συνιδιοκτήτης των ασμάτων (ακόμη ηχεί στα αυτιά μου αδελφέ Ιωάννη η φωνή σου στον "Αετό" καθώς και η αξέχαστη φυσαρμόνικα) αλλά και αρχειοφύλακας των Basement Tapes. Σίγουρα κάποτε στο μέλλον, όπως επιθυμείς, θα βρεθούμε πάλι μαζί στα υπόγεια, για εκδίωξη φαντασμάτων.



ΕΙΣ ΠΕΣΟΝΤΑΣ Β΄ΜΟΙΡΑΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑΣ

Στον Πενταδάκτυλο απιθώνω ένα λουλούδι
μας πρόδωσαν αδέλφια
τα πολυβόλα σκίσαν τις καρδιές μας
πεθαίνω...
με κάθε σπιθαμή εδάφους που ξεπουλάμε
κάθε τραγούδι που ξεχνάμε
κάθε κόκκο αλήθειας που σκοτίζουνε
όταν συνηθίζουμε
όταν προσαρμοζόμαστε
όταν δεν πολεμάμε


ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΣΑΪΓΚΟΝ

Ένα κεφάλι Βιετκόνγκ -
μια κάσα μπίρες
σου έφερα πολιτισμό
μα δεν τον πήρες

Για παραδόσεις μου μιλάς
με λόγια της αγκλίτσας.
Τι θα το κάνεις το μωρό
της Ροζ Μαρίτσας;

Φέρ' το στο πάρτι μας
για να μην πάει χαμένο
το μέλλον έτσι
θά 'χεις εξασφαλισμένο

Να κοπιάζεις δεν χρειάζεται
στον βίο
όταν τα παίρνεις όλα έτοιμα
απ' τον θείο

Και αν νομίζεις
πως λίγα παίρνεις
αποικία είναι ρε φίλε,
τι περιμένεις;

Στην μέση μην μεταμοσχεύσεις
μεντεσέδες
για να σου πούνε "Φίλε μπράβο"
οι χαφιέδες

Στον Ουρανό μας
άστρο που δεν σβήνει
ο Μοναχός στην Σαϊγκόν
που τον χιτώνα βρέχει με βενζίνη


Ο ΑΕΤΟΣ

Στην πέτρα κάθισε ο Αετός
διπλά στεφανωμένος
ταξίμι νταλκαδιάρικο
στον Ήλιο για να παίξει
γιατί έχεις φύγει μακρυά
πολύ από το Αιγαίο
και δεν μπορεί άλλο η καρδιά
τον πόνο της ν' αντέξει

Μπροστά στην πύλη του ναού
σφίγγεις το δεκανίκι
μέσα στα μάτια με κοιτάς
και μου μιλάς με φρίκη

Γιατί έχει φύγει ο καιρός
και γυρισμό δεν έχει
μπορεί να ψιλοθέλουμε
μα λείπουν τα στελέχη

Πάνω στο τέμπλο μας κοιτούν
βουβά οι Ταξιάρχες
κρατάνε λόγχες του Φωτός
φτάνουν σε μας οι άκρες

Κομμάτια από τον Απόστολο
διαβάζει ο αναγνώστης
καθώς η σκιά σου γλίστραγε
στα όρια της πτώσης

Σε πτώση ελευθέρα
το καταπέτασμα
απόψε σε καλεί.
Μα όταν το τρυπήσεις
και στου Άδη τις καμάρες πορευτείς
αυτή η ρωγμή που ανοίγει
το Φως πάντα θα έλκει στη ζωή

Ακούω το κλάμα του Αετού
μέσα στο μεσονύχτι
τώρα η πέτρα σκίζεται
και γίνεται χαλίκι

(με τις υγείες μας)

11 Ιουνίου, 2010

ΣΚΥΛΟΨΑΡΟ ΜΠΛΟΥΖ

Σκυλόψαρο Μπλουζ

Δεν θέλω να είμαι αφρόψαρο
μέσα στην συγκυρία
στον πάτο αν θέλεις τράβα με
μ' άσε με καρχαρία

Δύναμη που προέρχεται
από τις καταστάσεις
βρωμάει γαλαζόπετρα
στα βάθη της θαλάσσης

Την δύναμη θέλω ν' αντλώ
μονάχα απ' τα σαγόνια
την τρίαινα όταν θωρώ
του άγριου Ποσειδώνα

Και όταν μερακλώνεται
και φτιάχνει τρικυμίες
ταβλάκι παίζω ήρεμος
μαζί με τους ξιφίες

Μαύρο φτερό μου φύτεψαν
τα κύματα στην πλάτη
ηγεμονίας σύμβολο
στις θάλασσας το αλάτι

Αγέρωχοι οι ελιγμοί
σε πόντους και παράλια
καθώς το λείο δέρμα μου
χαϊδεύει τα κοράλλια

Πλανώνται όσοι νομίζουνε
ότι γυρεύω κρέας
μπλουζάκια μόνο αναζητώ
και ατμόσφαιρα παρέας


Αφιερωμένο στην αγάπη σας,
Πελαγοφίαλος


06 Ιουνίου, 2010

Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΦΛΟΤΙΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ


"Ίσως ήταν μια σπίθα που μπορεί να ανάψει φωτιά στον κάμπο, όπως έλεγε ένας παλιός φίλος"
Βαγγέλης Πισίας,
συνδιοργανωτής στου "Στόλου της Ελευθερίας"

Από ότι πλέον διαφαίνεται η ανθρωπιστική δράση των αγωνιστών της πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για την Γάζα", η διοργάνωση της οποίας ξεκίνησε με πρωτοβουλία Ελλήνων μαχητών της ανθρωπιάς, πρόκειται να προσλάβει στο άμεσο μέλλον τέτοιες διαστάσεις, που ούτε η δημιουργική φαντασία αυτών των μαχητών και οι προβλέψεις του Γιώργου Καραμπελιά (δείτε δυο αναρτήσεις πιο κάτω) ή κάποιου άλλου θα μπορούσε να διανοηθεί:

Με αφορμή μια σημαντική ανάρτηση του ιστολογίου "Ιδιαζόντως" (δείτε και τους εδώ συνδέσμους) διάβασα σε δημοσίευση στο tvxs δημοσίευμα tvxs τα κάτωθι:

Στολίσκος με «οργισμένους» Ισραηλινούς, που θα ζητούν να σταματήσει η τουρκική κατοχή στην βόρεια Κύπρο και να επανενωθεί το νησί υπό την κυπριακή κυβέρνηση, πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα από το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post.

Με την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ να κορυφώνεται, ειδικότερα μετά τη γνωστοποίηση ότι οι 9 νεκροί ακτιβιστές του «Στόλου της «Ελευθερίας» είναι Τούρκοι, οι ομάδα των «οργισμένων Ισραηλινών», όπως αναφέρει η εφημερίδα, επιθυμεί να δώσει τη δική της απάντηση στην Τουρκία στην προσπάθεια της περασμένης εβδομάδας να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας.

Στην ομάδα συμμετέχει ο Alex Goldfarb, πρώην βουλευτής των κομμάτων Tzomet και Yiud, τη δεκαετία του ‘90, καθώς και ο ακτιβιστής του κόμματος Meretz, Pinhas Har-Zahav. Η κίνηση πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από πλούσιο Ισραηλινό, το όνομα του οποίου παραμένει άγνωστο.

Όπως πολύ σωστά όμως τονίζει η ιστολόγος mnk:

Το γελοίο βέβαια είναι πως οι Ισραηλινοί είναι πρωταθλητές στην αγορά Ελληνικών περιουσιών απ’ το ψευδοκράτος. Έχουν ήδη συστήσει Εβραϊκή κοινότητα στα Κατεχόμενα κι έχουν βαφτίσει την Κύπρο Εβραϊκή πατρίδα, τελώντας και τις ανάλογες ετήσιες γιορτές “μνήμης”!

Το παρόν ιστολόγιο, εμμένοντας στην γραμμή - σε αντίθεση με τους πολιτικάντηδες της Ελλάδας και τα φερέφωνά τους - που κλιμακώνουν την εμπλοκή μας στον Αρμαγεδώνα - ότι η Ελλάδα οφείλει να διατηρήσει στρατιωτικά αυστηρή ουδετερότητα στην σύγκρουση Ισραήλ - ΗΠΑ με Ιράν - Τουρκία, θα συνδράμει, όπως έκανε στην περίπτωση της Φλοτίλα και αυτήν την νηοπομπή, που έχει στόχο την κατεχόμενη από τους Τούρκους βόρειο Κύπρο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι σκοπιμότητες αυτής της διοργάνωσης είναι ιδιοτελείς και ότι έχουν σαφώς προπαγανδιστικό χαρακτήρα, που βρίσκεται πέρα από το δίκαιο.

Ποιος είναι όμως σε θέση να μας διαβεβαιώσει, ότι μέσα στην αποστολή αυτή δεν συμμετέχουν και Ισραηλινοί συναγωνιστές μας, με τους οποίους από χρόνια αυτή η σελίδα συνεργάζεται, οι οποίοι έχουν - ως αντιρρησίες στράτευσης ή αντισιωνιστές - τελείως άλλη στόχευση από την κυβέρνηση καθαρμάτων του Ισραήλ;

Όσο αφορά την φαγωμάρα των σκυλιών μεταξύ τους, ισχύει το "Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα". Μόνο που δεν πρόκειται για αχυρώνα, αλλά για γη, ποτισμένη με αίμα λαϊκών αγωνιστών. Την Κύπρο και την Παλαιστίνη συνδέουν αγώνες ενάντια στην αποικιοποίηση και τον ιμπεριαλισμό.
Και ας σκεφτούμε ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΣΚΗΝΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΤΣΑΝΤ - ΜΙΝΕΪΚΟ ΚΑΙ ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ






Την Δευτέρα 31 Μαίου κατά την προσέλευσή μου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του ισραήλ λίγο πριν τις 8μμ δέχθηκα έλεγχο από ομάδα αστυνομικών.
Η συγκεκριμένη ομάδα βρισκόταν στην οδό Ανδριανείου λίγα μέτρα πριν τη συμβολή της με την λεωφόρο Κατεχάκη. Αφού έλεγξαν την τσάντα μου και είδαν την ταυτότητά μου, με άφησαν να προχωρήσω ευχόμενοί μου "καλό απόγευμα"(!!!).

Φτάνοντας στη συμβολή με την κατεχάκη είδα μια διμοιρία των ΜΑΤ να τρέχει προς την οδό που ήμουν. Βλέποντας τις άγριες διαθέσεις τους, ενστικτωδώς σήκωσα τα χέρια ψηλά. Εκείνοι έπεσαν πάνω μου και άρχισαν να με ξυλοκοπούν με ότι μέσο διέθεταν χωρίς κανένα έλεος. Ακόμα και μετά από τις υποδείξεις συναδέλφων τους, οι οποίοι με είχαν ελέγξει πιο πριν, δεν σταμάτησαν να με χτυπάν και να με σέρνουν στην άσφαλτο.
Αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε λόγος να με συλλάβουν άρχισαν να αποχωρούν, ο τελευταίος της διμοιρίας απασφάλισε μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και την άφησε να σκάσει δίπλα στο πόδι μου, ενώ ήμουν ημιλιπόθυμος. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι παραμόρφωση του προσώπου μου, αιμάτωμα στο μάτι, διάσειση, κάταγμα στο αριστερό χέρι, μώλωπες στο σώμα και θλαστικο τραύμα στο πόδι με χημικό έγκαυμα από τη χειροβομβίδα.

Είναι πιθανόν η ελληνική αστυνομία να ζήλεψε την αίγλη, το κύρος και την αποτελεσματικότητα των ισραηλινών συναδέλφων τους οι οποίοι δολοφόνησαν άμαχους ανθρώπους.

Να είναι σίγουροι ότι όποια μέθοδο και αν χρησιμοποιήσουν δεν πρόκειται να κάμψουν την διάθεση και την ανάγκη μου να αγωνίζομαι και να αντιδρώ σε ότι άδικο συμβαίνει γύρω μου.

Η αλληλεγγύη μου προς τον μονίμως δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και τους ακτιβιστές των πλοίων ελευθερίας για τη Γάζα, ήταν, είναι και θα είναι δεδομένη.


Υ.Γ. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπήρχαν ζαρντινίερες γύρω μου, ούτε φόραγα πράσινα παπούτσια, παρολαυτά όποιος διαθέτει περαιτέρω ντοκουμέντα για το συμβάν ας τα στείλει στο παρακάτω e-mail. (31maiou@gmail.com)

Χρίστος

Ανάρτηση: ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ