05 Οκτωβρίου, 2022

ΦΙΛΕ ΜΟΥ

 

  Ο καλός μου φίλος Εργοδότης Δημοσίων Έργων, ΕργΔημΕργ, διαχειριστής τού πολύ δυνατού ιστολογίου https://ergdhmerg.wordpress.com/ μού έδωσε σήμερα δουλειά. Σχολιάζοντας στην προήγουμενη ανάρτηση, έγραψε:

"Όπως και να 'χει, οικοδεσπότα, τις απολαμβάνουμε τις ποιητικές σας δημιουργίες, οπότε αναμενομεν και καινούργιες!"

  Επειδή προσπαθώ στις προτάσεις καλών φίλων να ανταποκρίνομαι, ηχογράφησα σήμερα ένα τραγούδι ακόμη. Εδώ και περισσότερο από είκοσι χρόνια έχω σταματήσει να γράφω τραγούδια, οπότε αποφάσισα να προστρέξω σε παλιό υλικό, αυτήν την φορά φτάνοντας πολύ πίσω. Το "Φίλε μου", που ηχογράφησα ξανά σήμερα, είναι το πρώτο τραγούδι που έγραψα, το 1971 όταν ήμουν 17 χρονών.

  Νομίζω, ότι κατά την δεκαετία τού '90 ήταν, όταν παρουσίασαν οι αδελφοί Κατσιμίχα το υπέροχο τραγούδι τους "Ο Έφηβος ο Φάνης":

https://www.youtube.com/watch?v=eJgr9Bg-XV0

  Από ότι καταλαβαίνω από τούς στίχους, οι αδελφοί Κατσιμίχα πρέπει να γνώριζαν την ιστορία τού Φάνη από δεύτερο χέρι. Όταν έγραψα το 1971 το "Φίλε μου" είμαστε με τον Φάνη κολλητοί και είχα ζήσει όλα τα καθέκαστα από απόσταση αναπνοής...

  Αφιερώνω το άσμα που ακολουθεί στον καλό μου φίλο Εργοδότη, με αγάπη και προς όλους, όσους αρέσκονται να επισκέπτονται αυτήν την σελίδα.

 


 

3 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

ΤΙ ΩΡΑΙΟ!!!
Είσαι Γίγας Διονύση!!!

botilastopelagos είπε...

Θερμά ευχαριστώ αγαπητέ Κώστα. Ακολουθώ την προτροπή σου, να ανεβάζω πότε πότε κανένα ασματάκι για την πλάκα μας. Να είσαι πάντα καλά.

Εργδημεργ είπε...

Καλημέρα φίλτατε!

Ευχαριστώ γιά αφιέρωση!