28 Φεβρουαρίου, 2022

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΔΙΟΔΟΤΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: Ο Πούτιν θέτει το ρωσικό πυρηνικό αποτρεπτικό σύστημα σε ύψιστο συναγερμό. Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην "εχθρική" ρητορική του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον πρόεδρο.

 

https://diodotos-k-t.blogspot.cohttps://diodotos-k-t.blogspot.com/2022/02/blog-post_89.html

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε τις στρατηγικές αποτρεπτικές δυνάμεις της Ρωσίας σε "ειδική" ετοιμότητα, ανακοινώνοντας την κίνηση αυτή κατά τη διάρκεια συνάντησης, την Κυριακή, με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Βαλέρι Γερασίμοφ.

Η απόφαση αφορά διάφορα όπλα, τόσο πυρηνικά όσο και συμβατικά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για την άμυνα όσο και για την επίθεση. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ορισμό της Μόσχας, αποσκοπούν "στην αποτροπή της επίθεσης κατά της Ρωσίας και των συμμάχων της, καθώς και στην ήττα του επιτιθέμενου, μεταξύ άλλων σε έναν πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων".

"Οι δυτικές χώρες δεν προβαίνουν σε μη φιλικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας μόνο στον οικονομικό τομέα. Μιλώ για τις παράνομες κυρώσεις που όλοι γνωρίζουν καλά", επέμεινε ο Πούτιν. "Ωστόσο, οι κορυφαίοι αξιωματούχοι των κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ κάνουν επίσης επιθετικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας".

Η κίνηση αυτή γίνεται εν μέσω της συνεχιζόμενης επίθεσης της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. Η στρατιωτική επιχείρηση ακολούθησε την επίσημη αναγνώριση από τη Μόσχα των αποσχισθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίες αποσχίστηκαν από το Κίεβο το 2014.

Προκάλεσε μαζικές διεθνείς αντιδράσεις, με τη Δύση να εξαπολύει νέο κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας την για "απρόκλητη" επίθεση. Οι νέοι περιορισμοί κυμαίνονται από προσωπικές κυρώσεις κατά κορυφαίων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μέχρι τη στοχοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.  


6 σχόλια:

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σπάει το παγκοσμιοποιημένο status quo και περνάει τον Ρουβίκωνα: "Αυτός που αποφασίζει για την εξαιρετική κατάσταση είναι κυρίαρχος". Ο Πούτιν αποκαθιστά την κυριαρχία του κράτους και την καθετότητά του απέναντι στην εξωτερική απειλή και τον κίνδυνο εσωτερικής αποσύνθεσης μετά την ακολουθία του COVID. Βάζει το πολιτικό και στρατιωτικό πάνω από το οικονομικό και κοινωνικό. Το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα και η κάθετη πολιτική του διοίκηση παίρνουν τη σκυτάλη από τη "φιλελεύθερη-τρανσουμανιστική" πτέρυγα που επέβαλε τον κοβιδισμό στη Ρωσία και εργαλειοποίησε την κοινωνία των πολιτών. Ο Πούτιν σπάει την παγκοσμιοποιητική περικύκλωση και το "τόξο της κρίσης" που σταδιακά έπνιγε τη Ρωσία. Η κλίμακα αυτής της αντιπαράθεσης είναι παγκόσμια και συνολική. Γινόμαστε μάρτυρες της ανάδυσης ενός νέου πλανητικού γεωπολιτικού κύκλου και της γέννησης ενός νέου παγκόσμιου πολιτικού "νομού". Είναι το τέλος του "τέλους της ιστορίας". Η επιστροφή του απρόβλεπτου και του τραγικού στην πολιτική, η επιστροφή της Ιστορίας. Η πολιτική παίρνει τη σκυτάλη από την κυβερνητική και την κοινωνική μηχανική. Λήψη αποφάσεων έναντι νομικισμού. Ο θάνατος από προοδευτική ασφυξία της πολιτικής παγκοσμιοποίησης διακόπτεται από μια απροσδόκητη διασπαστική γεωπολιτική πράξη. Ο πόλεμος και η κλιμάκωση είναι πλέον αναπόφευκτες μεταξύ δύο πόλων με ανταγωνιστικά συμφέροντα.

Απάντηση
Απαντήσεις

ΦΙΛΕ ΜΟΥ CON,

ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΠΛΑ: ΘΑ ΦΑΕΙ Η ΜΥΓΑ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΑΤΣΑΛΙ!


Το σχόλιό μου σε αυτήν την ανάρτηση:

@ CON

Με το σημαντικό σχόλιό σου συμφωνώ, πλην τις τελευταίας φράσεως που αναφέρεις ότι,

“Ο πόλεμος και η κλιμάκωση είναι πλέον αναπόφευκτες μεταξύ δύο πόλων με ανταγωνιστικά συμφέροντα”.

Κατ' αρχάς, όσο αφορά την αναφορά σε δυο ενεργούντες πόλους στην παγκόσμια στρατηγική, θα διαφοροποιηθώ, εντασσόμενος με την εκτίμηση τού Προέδρου Πούτιν, ότι έχουμε εξέλθει πλέον τού διπολισμού στην παγκόσμια κατανομή δυνάμεως, έχοντας εισέλθει σε μια πολυπολική κατανομή, τόσο από πλευράς ισχύος, όσο και από πλευράς στοχεύσεων. Ο Πρόεδρος Πούτιν έχει επιτύχει σε σημαντικό βαθμό να δημιουργήσει συμμαχίες, ή τουλάχιστον να οδηγήσει σε σε ευμενή ουδετερότητα όλους τούς πόλους σε παγκόσμιο επίπεδο, που δεν ελέγχονται από την καμπάλ. Πέραν αυτού έχει διεισδύσει αποφασιστικά μέσω ευαίσθητης ενεργειακής εξάρτησης ΟΛΕΣ τις περιοχές, οι οποίες πρόσκεινται στην καμπάλ, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, οι οποίες πολύ αξιόλογο ποσοστό των αναγκών τους ικανοποιούν με Ρωσικό πετρέλαιο. Πέραν αυτού, άπαντες οι διαστημικοί σταθμοί υποβιβάζονται αυτομάτως σε ιπτάμενα καρότσια για την μεταφορά λαχανικών, χωρίς την συμμετοχή τής Ρωσικής διαστημικής τεχνολογίας Οι κυρώσεις, που επιβλήθηκαν προσφάτως από τούς δυτικούς στην Ρωσία, αυτό που θα επενεργήσουν κοντοπρόθεσμα, είναι η διάλυση των δυτικών οικονομιών και κυρίως τής γερμανίας. Άρα επίκειται διάλυση τής ευρωπαϊκής ένωσης και τού ευρώ. Αυτήν την εξέλιξη επιθυμούν τόσο η καμπάλ, όσο και η Συμμαχία Αντιδυνάμεων, δεδομένου, ότι και οι δύο έχουν διακηρύξει καταστροφή τού παλιού συστήματος, με στόχο την αντικατάστασή του από ένα νέο, ή “νέο”. Κατά πόσο όμως η καμπάλ θα μπορέσει να επιβάλλει το “new reset“ επάνω στα μπάζα τού καταρρέοντος ισχύοντος συστήματος, όχι μόνο αμφιβάλω, αλλά αποκλείω με βεβαιότητα.

Η διακήρυξη τού Προέδρου Πούτιν να τεθεί το πυρηνικό αποτρεπτικό σύστημα σε ύψιστο συναγερμό, μόνο ως φραστική κίνηση ενός διεθνώς αναγνωρισμένου σκακιστή στην διεθνή κονίστρα μπορεί να εκληφθεί, ενταγμένη στα προπαγανδιστικά πλαίσια τής ψυχολογικής σύγκρουσης, που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, για τούς εξής λόγους:

  1. Τα πυρηνικά αποτρεπτικά συστήματα βρίσκονται πάντοτε σε ύψιστη ετοιμότητα, διότι ο απομένων χρόνος αντίδρασης δεν είναι μεγαλύτερος από λίγα λεπτά.

  2. Οι ΗΠΑ αδυνατούν καθ' οιονδήποτε τρόπο να αντιπαραταχθούν σε συμβατικό επίπεδο στην Ρωσία. Χώρες, όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία αποκλείεται να επιτρέψουν επίθεση από το έδαφός τους. Τα κρατίδια τής Βαλτικής σαν χώροι εξαπόλυσης επίθεσης ενάντια στην Ρωσία διατρέχουν άμεσο κίνδυνο να περάσουν σε σύντομο χρόνο σε Ρωσική κυριαρχία ξανά. Στην γερμανία οι ΗΠΑ διατηρούν 35.000 στρατό. Αυτές οι δυνάμεις δεν επαρκούν ούτε για τουρνουά μπάσκετ. Κάθε προσπάθεια μεταφοράς στρατιωτών και πολεμικού υλικού δια θαλάσσης ή αέρος, στην βάση εκκίνησης ή διεξαγωγής θερμών συγκρούσεων μάλλον κινδυνεύει να μετατραπεί σε τροφή για τα σκυλόψαρα τού Ατλαντικού. Απομένουν η Αγγλία, η Γαλλία και ο Φούφουτος. Οι δυο πρώτες είναι καλές για κάποιο Swinger Club τής Ουγκάντας. Την πολεμική ικανότητα τού τρίτου δεν γνωρίζω επ' ακριβώς και δεν θα μπω σε πειρασμό να τον εκθέσω, διότι είμαστε από παιδιά φίλοι.

  3. Εάν αποτολμήσουν οι καμπαλιστές των ΗΠΑ να ρίξουν κάποιο πυραυλάκι εναντίον τής Ρωσίας, τότε θα συμβεί αυτό που φοβούνται και που απέφυγαν εκ τού ασφαλούς στα πλαίσια των δυο παγκόσμιων πολέμων. Τα δεκάδες πυρηνικά υποβρύχια των Ρώσων δίπλα στις ακτές των ΗΠΑ θα μεταφέρουν τον πόλεμο στο έδαφός τους, οπότε αντίο ονόρε. Πέραν ότι κατά πόσο ελέγχει τον στρατό των ΗΠΑ η καμπάλ μπορεί να απαντήσει μόνον ο φίλος μου ο χαρδαλιάς, που είναι ειδήμων περί τα στρατιωτικά και πολύ μάγκας παιδί (Η ο Πάνος Καμμένος, όταν φορέσει στολή κυνηγού με παράσημα από τούς προσκόπους).

Κατά την εκτίμηση μου ο Πούτιν προέβη στην εν λόγω προειδοποίηση, για να προλάβει χρονικά τούς δυτικούς με μια προπαγανδιστική κίνηση ματ, με στόχο να μην προλάβουν να προειδοποιήσουν αυτοί πρώτοι, επειδή δεν είναι σε καμία περίπτωση σε θέση να προβούν σε μια συμβατικού τύπου σύγκρουση. Έτσι τούς πέταξε το μπαλάκι, για να βάλλουν το δάχτυλο στο στόμα. Τι μένει να πουν τώρα αυτοί; Ή θα κλαίνε, προσποιούμενοι το θύμα, ή θα πουν ότι βάζουν και αυτοί το οπλοστάσιό τους σε ετοιμότητα. Χαίρω πολύ, Κλαδάς.

Κατά την γνώμη μου, η αναφορά σε “πόλεμο” που γίνεται ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ. Επί τού προκειμένου εκτυλίσσεται μια περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση των Ρώσων στην Τρικερατία (βλέπε ανάλυση περί ουκρανικής σημαίας σε παλαιότερη ανάρτηση). Είναι αστείο να θεωρήσουμε, ότι μια χώρα με πληθυσμό 30.000.000 ανθρώπων (εάν θεωρήσουμε και τούς νεοναζιστές, τούς νταβατζήδες, τούς εμπόρους ναρκωτικών, τούς εμπόρους παιδιών και τούς κατασκευαστές όπλων βιολογικού πολέμου ως ανθρώπους, οπότε σε αντίθετη περίπτωση το προηγούμενο νούμερο μειώνεται) είναι δυνατόν να καταληφθεί από ένα στρατό 42.000, με τον οποίον εισέβαλαν οι Ρώσοι στην τρικερατία. ΟΙ ΗΠΑ στο Βιετνάμ είχαν μεταφέρει μισό εκατομμύριο κόσμο (και ηττήθηκαν!!!) στο Ιράκ μόνον οι ΗΠΑ είχαν 130.000 μακελάρηδες, στο Αφγανιστάν μόνον οι ΗΠΑ είχαν 150.000 αυνανιζόμενους, που τα μάζεψαν και φύγανε, αφού άνοιξαν μια τρύπα στο νερό, πέρα των φοβερών καταστροφών και το χάος, που επέφεραν σε αυτές τις χώρες.

Επί τού προκειμένου πρόκειται για ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ των Ρώσων με τούς εξής στόχους, συμφώνως προς τις εκτιμήσεις μου:

  1. Ξεπάτωμα της καμπάλ και των εγκληματικών συμμοριών της σε αυτήν την χώρα, που είναι το δεύτερο κέντρο της μετά την ελβετία, όπου προς ώρας κόβει νάυλον σακούλες ο κλάους σβαμπ, για να φτιάξει plastic money .

  2. Ξεχέρσωμα των επιθετικών εγκαταστάσεων του νάτο δίπλα στα σύνορά τους.

  3. Η τρικερατία είναι εκ των πραγμάτων μετά το πραξικόπημα τού Μαϊντάν ένα fail state. Επιβιώνει βασικά από τρία είδη εισοδημάτων. Το πρώτο είναι τα έσοδα από εγκληματικές πράξεις. Το δεύτερο είναι η καταβολή τελών για την διέλευση φυσικού αερίου. Και το τρίτο είναι η γεωργική της παραγωγή, που είναι τεράστια. Η τρικερατία είναι η εντέκατη χώρα στην παγκόσμια παραγωγή σιτηρών. Αυτά όμως τα προϊόντα εκμεταλλεύονται με ασύμφορους για τον πληθυσμό αυτής τής χώρας πολυεθνικές εταιρείες. Η εξαγωγή γίνεται αποκλειστικά από λιμάνια τής Μαύρης Θάλασσας. Θεωρώ, ότι στόχος τής στρατιωτικής επιχείρησης των Ρώσων είναι να αποκόψουν την χώρα αυτή από την θάλασσα, με στόχο να κτυπήσουν τα εισοδήματα της καμπάλ.

Πιθανόν είναι επίσης, οι Ρώσοι να επιδιώκουν προσάρτηση τού Κιέβου, διότι αυτή η πόλις είναι παλαιά πρωτεύουσα τής Ρωσίας και χαρακτηρίζεται από μεγάλη συμβολική αξία, επειδή εκεί ξεκίνησε ο εκχριστιανισμός των Ρώσων. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως το Κίεβο βρίσκεται σχετικά κοντά στα σύνορα με την Ρωσία, οπότε το απομένον χερσαίο τμήμα προφανώς θα εξακολουθήσει να περιλαμβάνει περίπου τα 2/3 τής επικράτειας. Εάν οι αγάδες τους αποφασίσουν να συνεχίσουν ξανά τις αληταμπουρίες εκεί πέρα, καλόν είναι να αναλογισθούν το “δις εξαμαρτείν”.

Και μια παρατήρηση σχετικά με το “θα φάει η μύγα σίδερο”. Σίδερο θα φάει μόνον η σκατόμυγα, ώστε το πεπτικό της σύστημα να ισορροπήσει.



6 σχόλια:

καρποζηλος είπε...

Βρήκες στόχο με την αναφορά σου για την Ελβετία. Οπότε πάμε ένα βήμα παραπέρα και λέμε ΒΑΤΙΚΑΝΟ. Όταν κάποτε η Λούκα έσκουζε στις κάμερες "Ποπ ιζ δε σάταν", την κοροϊδεύαμε ψιλό γαζί. Τελικά τα είχε 400 η τρελή και 'μεις οι έξυπνοι ήμασταν η τροφή για τα κανόνια. Το άλλο φέουδο του Βατικανού, η Πολωνία, παίζει πάλι το ρόλο της θρυαλλίδας για τον 3ΠΠ όπως έκανε για τον 2ΠΠ: Αυτά που κάνουνε στους Ρώσους οι Πολωνοί της Ουκρανίας, τα ίδια κάνανε και στους Γερμανούς της παλιάς Πρωσίας για να εξαναγκάσουν τον Χίτλερ να εισβάλλει. Συμπαθές έθνος οι Πολωνοί και μακρινά ξαδέρφια μας σύμφωνα με τους γενετιστές, αλλά πρέπει κάποιος να τους μαζέψει τους γ@μιόληδες...

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Φίλε μου Διονύση,

ΓΟΥΣΤΑΡΩ!
ΩΡΑΙΟΣ!
💙

Άργησα να διαβάσω τα σχόλιά σου, γιατί πού να βρεθεί χρόνος, να ζήσω ως άνθρωπος την καθημερινότητά μου, να βάλω αναρτήσεις, να εγκρίνω τον επταπλασιασμό των σχολίων (που συνέβη το μήνα που αφήσαμε) και να απαντώ. Κατάντησα υπάλληλος με απλήρωτες υπερωρίες, από το ίδιο μου το μπλογκ 🙁

botilastopelagos είπε...

Αγαπητέ φίλε Κώστα,
Τι να πρωτοπρολάβεις. Σε συγχαίρω για το κουράγιο σσυ στην υπηρεσία τής διαφώτισης. Πιστεύω όμως ότι οι κόποι σου πιάνουν πολύ τόπο.

ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ. είπε...

ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ :
Ο ΤΡΑΜΠ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΎΣ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
ΤΑ ΣΤΟΎΝΤΙΟ ΤΗΣ castle rock entertaiments ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΈΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΩΝΤΑΣ.
ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Γι αυτό φίλε Διονύση.. είπα να σού δώσω κι εσένα λίγο παραπάνω δουλειά..😇
https://diodotos-k-t.blogspot.com/2022/03/blog-post_2.html

botilastopelagos είπε...

Αγαπητέ Κώστα,
σε ευχαριστώ θερμά για την μόνιμη στήριξη. Εγώ όμως για γλέντια ψάχνω (με τα ραβδιά τού Αριστόμαχου).