31 Ιανουαρίου, 2015

ΠΕΡΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΤΡΗΤΟΥ



"Έχε υπομονή και θα δεις τα πτώματα των εχθρών σου να επιπλέουν στον Γάγγη"
Ινδική Παροιμία



1. JENSEITS VON GUT UND BÖSE

Περί ενός μπορώ να διαβεβαιώσω τούς ευγενείς επισκέπτες αυτής τής σελίδας. Κατά την διάρκεια τών προσεχών μηνών δεν πρόκειται να μονοτονήσουμε. Το ελληνικό στοιχείο μοιάζει να έχει ανακαλύψει εκ νέου την χαρά. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, όχι μόνον διότι κατ' αυτόν τον τρόπο ανεβαίνουνε οι συχνότητες τού πεδίου, αλλά, καθώς ξεκαθάρισε πριν κάμποσες δεκαετίες ο Δημήτρης Πουλικάκος, "Και εμείς για γιορτές ψάχνουμε".
Περιδαβαίνοντας τις δυο τελευταίες ημέρες το διαδίκτυο, αποκομίζω την εντύπωση, ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων γράφουν, τεντώνουν ένα σχοινί μεταξύ αυτοκτονίας και ευτυχίας, αναλόγως τού ρόλου και τής ιδιοσυγκρασίας, που χαρακτηρίζουν ένα έκαστο:
Για τούς μεν βρισκόμαστε, λόγω αυτών που εξαγγέλλει και πράττει η νέα κυβέρνηση, όχι μόνον έμπροσθεν τού γκρεμού, αλλά έχουμε επιχειρήσει ήδη βουτιά στο βάραθρο. Ισχυρίζονται, ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα αποτολμά μια ανυπολόγιστης επιπολαιότητος μετωπική ρήξη με τούς "εταίρους", χωρίς να είναι εις θέσιν να σταθμίσει και να ελέγξει τις συνέπειες αυτών των κινήσεων. Αναλόγως βεβαίως των πολιτικών επιλογών τους, θεωρούν αυτοί, ότι η κυβέρνηση καταστρέφει ασύστολα και απερίσκεπτα την χώρα, ή ότι επί τέλους αποτολμάται η ποθούμενη ριζική μεταστροφή, στην κατεύθυνση της κοινωνικής και εθνικής αναγεννήσεως.
Η εκτιμήσεις τής άλλης κατηγορίας βρίσκονται στον αντίποδα τής περί μετωπικής συγκρούσεως επιχειρηματολογίας. Ισχυρίζονται, ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη τις κυβιστήσεις και ότι δεν ασκεί ρήξη ούτε καν σε επίπεδο επιχειρημάτων και προπαγάνδας.
Εγώ εξακολουθώ να επιμένω, ότι μια φρόνιμη και πράα αποτίμηση όσων συμβαίνουν, πείθει ότι ούτε το ένα συμβαίνει, ούτε το άλλο.
Εγώ το έγραψα και επιμένω: Ασπιρίνες ναι, εγχείρηση όχι.
Αλλαγές θα γίνουν στις φόρμες και μάλιστα θεαματικότατες. Όσο αφορά όμως την ουσία, δεν θα αλλάξει τίποτε. Και επιμένω: Ναι, οι αλλαγές στις φόρμες είναι και αναγκαίες και ωφελούν. Και μπράβο τους που τις κάνουν. Όμως χωρίς αλλαγές ουσίας, τα υπάρχοντα αδιέξοδα απλώς θα μετατεθούν χρονικά, ενώ οι αιτίες που τα αναπαράγουν θα βαθαίνουν.
Βεβαίως, μπορεί κάποιος να μού απευθύνει το ερώτημα, ποιες αλλαγές είναι αλλαγές μορφής και ποιες αλλαγές ουσίας;
Ευχαριστώ, όποιον καλοθελητή επιχειρεί να με στριμώχνει με επιχειρήματα. Παρεπιπτόντως, το βρισίδι δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, διότι έχω ζήσει ήδη 43 χρόνια σε μια τραχιά χώρα τού εξωτερικού ως πολίτης δευτέρας κατηγορίας. Δεν είχα την μανούλα μου εδώ να μού ψήνει καφεδάκι και τα τελευταία 10 χρόνια πριν πεθάνει (πριν 24 χρόνια) δεν μπόρεσα να την δω, με ελάχιστες εξαιρέσεις κάθε 4 χρόνια, όταν εγίνοντο εκλογές στην Ελλάδα, ως ακτιβιστής τού κινήματος αντιρρησιών στρατεύσεως.

Υπό αυτήν την οπτική, η νέα κυβέρνησις μεγάλου συνασπισμού, έχει στόχο να δώσει μια ανάσα σε ένα σύστημα, που έχει φθάσει σε  όρια ακατάσχετης δύσπνοιας. Τα παράθυρα θα ανοιχθούν, ώστε να μπει οξυγόνο. Οι μυτιές όμως, οι οποίες βγάζουν άχρηστα τα πνευμόνια, το διάφραγμα και κυρίως  τον εγκέφαλο, όλο το θυμικό και το παρασυμπαθητικό, θα συνεχισθούν. 

Ας δούμε όμως συγκεκριμένα τα βασικά στοιχεία των πρόσφατων εξελίξεων:
Πέρα από επαναπροσλήψεις τών καθαριστριών, ελαφρύνσεις των δανειοληπτών, αυξήσεις μισθών σε κάποιες "ειδικές" ομάδες, κατάργηση τής αξιολόγησης, σταμάτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, πράγματα που είναι αφάνταστα θετικά και είμαι εις θέσιν να γνωρίζω τι έστί άστεγος και πεινασμένος, τι εστί μια οικογένεια σε πλήρη απόγνωση, αποτίμηση τής δεούσης τιμής σε ηρωϊκώς υπέρ πατρίδος πεσόντες - όσο κι αν αυτό ηχεί παράδοξο - όλα αυτά είναι ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ. Για ποιο λόγο, θα αναπτύξω στην συνέχεια, χωρίς όπως ήδη έγραψα να αμφιβάλλω, ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει όλα τα υποσχεθέντα.
Κατά την άποψή μου τρία είναι τα βασικά δρώμενα τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες σηματοδοτούν τις κυβερνητικές επιλογές και στο μέλλον:

1) Η άσκηση βέτο στην επέκταση των κυρώσεων τής ΕΕ. εις βάρος τής Ρωσίας
2) Η δημόσιες δηλώσεις κατά την συζήτηση του υπουργού οικονομικών κ. Βαρουφάκη με τον εκπρόσωπο τού Eurogrup κ. Ντάισελμπλουμ υπό δημοσιογραφική κάλυψη
3) Η ρίψη στεφάνου από τον υπουργό αμύνης κ. Καμένο στα Ίμια.

Οπωσδήποτε θα αναφερθώ στην συνέχεια και στο γενικότερο κλίμα και στην επιλογή προσώπων. Και με αφορμή την μαγνητοσκόπηση, σύνδεσμος τής οποίας κατατέθηκε στα σχόλια τής προηγούμενης αναρτήσεως, σχετικά με την πρόσφατη διάλεξη τού νέου υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο βιβλιοπωλείο "Ιανός". 

Ας πάρουμε το πρώτο σημείο:
Όταν είχε εκλεγεί ο τραμπάκουλας και νεκροθάφτης τής Ελλάδας Παπαντρέας το 1981, με τα συνθήματα "έξω το ΝΑΤΟ, έξω η ΕΟΚ, έξω οι βάσεις τού θανάτου", η πρώτη κίνηση που έκανε σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, ήταν να βάλει σε σύνοδο τού ΝΑΤΟ βέτο σε απόφαση καταδίκης τού Γιαρουζέλσκι. Το πόπολο χειροκρόταγε τότε περιμένοντας ουσιαστική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική. Από την διαδικασία όμως των συνομιλιών τής επιτροπής για την διαπραγμάτευση με στόχο την απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ από την Ελλάδα, μετά από μια δαιδαλώδη διαδικασία παρελκυσμών, ώστε να υπάρχει σασπένς για το πόπολο, όχι μόνο δεν έφυγαν οι βάσεις, όχι μόνο δεν απομακρύνθηκαν τα πυρηνικά από τις Γούρνες, αλλά έπεσε καπάκι και βάση στο Άκτιο, για την στάθμευση και υπηρεσιακή λειτουργία των AWACS, η οποία αναβάθμισε τον ρόλο τής Ελλάδος στην πρόσδεσή της στο άρμα τού ψυχρού πολέμου. 

Οι εναγκαλισμοί στην συνέχεια τού παπατζή με τον Γιασέρ Αραφάτ και η απομάκρυνση των μαχητών τής Φατάχ και τού Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση τής Παλαιστίνης από την Βηρυτό στην Λιβύη με ελλαδικά πλοία, ήταν το επόμενο πυροτέχνημα. Τελικά το ζητούμενο ήταν πώς θα ξεκουμπιστούν οι Παλαιστίνιοι από την Λίβανο, στα πλαίσια τής προώθησης τής διχοτομήσεώς του, ή η φορολόγηση τού ΚΙΣ; Καθότι η επιθετική στρατιωτική μηχανή τού Ισραήλ, έχει φτιαχθεί και εξακολουθεί να φτιάχνεται με ελληνικό χρήμα. 

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΛΟΙ - ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το κάζο τής ΕΕ. με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία, θα πρέπει να μπορέσουμε να κατανοήσουμε, πώς λειτούργησαν αυτές οι κυρώσεις, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΩ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΒΓΗΚΑΝ ΞΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.
Ο πολιτική τής Ρωσίας δεν έχει γίνει κατανοητή. Όσο επιχειρούμε γεωπολιτικές αναλύσεις με αναφορά την Ρωσία (ή και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση) είτε καταναλώνοντας την κοπριά των δυτικών μαζικών μέσων, είτε εγκλωβισμένοι σε μαρξιστικού τύπου σχήματα, ανοίγουμε τρύπες στο νερό.
Η Ρωσία επί Χρουτσώφ αντιμετώπιζε άμεσο επισιτιστικό πρόβλημα, εισάγοντας μεγάλη ποσότητα δημητριακών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Σήμερα η Ρωσία όχι μόνον είναι αυτάρκης σε δημητριακά, αλλά εξάγει 140.000 τόνους δημητριακών ετησίως στις ΗΠΑ.
Μια χώρα για να επιβιώσει σε συνθήκες αποκλεισμού χρειάζεται δυο πράγματα. ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. Και η Ρωσία είναι σε θέση σήμερα, όχι μόνον να είναι αυτάρκης στούς δυο αυτούς τομείς ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Δεν αντιλέγω, ότι χρειάζονται και τα πορτοκάλια και τα φουλάρια. Αυτά όμως μπορεί η Ρωσία να τα προμηθευθεί και από την Τουρκία. Οι τούρκοι πασάδες, μπροστά στα σχέδια διαμελισμού τής παράγκας τους, που προωθούν οι δυτικοί, είναι αναγκασμένοι να ελιχθούν με την ανατολίτικη κουτοπονηρία που τους διακρίνει, προς πάσα κατεύθυνση. Και το ΝΑΤΟ πλέον βάζει από παντού νερά. Διότι οι κύριοι με τα σουτιέν τής Bohemian Groove έχουν βάλει μπροστά την επιβολή τού Αρμαγεδώνος, ως τελευταία φάση τού σχεδίου τής κουκουβάγιας, που υπηρετούν.

Για ποιο λόγο δεν τόλμησαν να κάνουν οι δυτικοί την εισβολή που σχεδίαζαν στην Συρία με τα χαλιά από βόμβες των Β52; Οι επικεφαλείς τού στρατού ήταν αυτοί, που συγκρούστηκαν με την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ. Έκαναν το πείραμα και φάγανε σφαλιάρα πρώτης τάξεως. Οι Ρώσοι καταρρίψανε δυο πυραύλους, όταν το θέμα ήταν ακόμη σε εξέλιξη. Γράφτηκε, ότι οι πύραυλοι αυτοί εκτοξεύθησαν από πλοία τού Ισραήλ. Αυτό είναι ψεύδος. Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την βάση τού Γιβραλτάρ και έγιναν αλοιφή για κάλους. Όταν οι δυτικοί κατάλαβαν πού πάει η δουλειά, προτίμησαν μια ήττα από αδράνεια, μπροστά σε ένα στρατιωτικό ξεβράκωμα. Διότι έτσι κι αλλιώς το ΝΑΤΟ συμβατικό πόλεμο εναντίον τής Ρωσίας δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει.
Γι' αυτόν τον λόγο υποχρεώθηκαν οι δυτικοί να ανοίξουν μετά το μέτωπο στην Ουκρανία. Προσπάθησαν να σώσουν τα προσχήματα από την ήττα τους, δείχνοντας, ότι είναι εις θέσιν να απειλούν την Ρωσία δίπλα στα σύνορά της.
ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΑΜΕΝΟΙ.
Οι Ρώσοι τούς ροκανίζουν σιγά - σιγά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, κάνοτας εν τέλει μια κατανοητότατη για την δημοσιότητα φιλειρηνική πολιτική στο ζήτημα. Οι δυτικοί έχοντας ταυτιστεί με τούς ισλαμοφασίστες, ταυτίστηκαν στην Ουκρανία και με τους ναζί. Έτσι χάνουν βήμα προς βήμα την νομιμοποίηση μέσα στην δική τους περιοχή, ενώ η συμπάθεια για την Ρωσία διογκώνεται.
Και έχουν γίνει και άλλα πολύ χοντρά λάθη από τούς δυτικούς, όσο αφορά τις στρατηγικές επιλογές, στα οποία θα αναφερθώ στο κεφάλαιο τής γεωπολιτικής.

Να γράψουμε και το άλλο; Πριν από δυο μήνες περίπου, πέρασαν για μερικές ημέρες δυο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στην Μαύρη Θάλασσα και πλησίασαν την Κριμαία για λόγους αντιπερισπασμού και γοήτρου. Μετά δυο ημέρες τα μάζεψαν και έφυγαν σαν βρεγμένες γάτες. Μετά την αποχώρηση των πλοίων από την μαύρη θάλασσα δήλωσαν παραίτηση 45 μέλη τών πληρωμάτων. Αυτό που είχε συμβεί ήταν, ότι κάποια στιγμή πετούσαν πάνω από αυτά τα πλοία μαχητικά τής Ρωσίας, ενώ στα πλοία δεν λειτουργούσε τίποτε. Όχι μόνον τα ραντάρ, αλλά ούτε τα καζανάκια στις τουαλέτες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. 

Οι προηγούμενες αναφορές για την Ρωσία εγράφησαν σχετικώς με τις κυρώσεις που επιβλήθησαν σε βάρος της. Η παρουσία όμως τής Ρωσίας στην διεθνή σκηνή συνδιαμορφώνει μονίμως με έντονο τρόπο τον κεντρικό άξονα τής γεωπολιτικής πραγματικότητος. Στο ζήτημα αυτό θα επανέλθω σε αυτό το κείμενο, όταν προσπαθήσω να προσεγγίσω το ζητούμενο τής γεωπολιτικής. Στην βιντεοσκόπηση τής διαλέξεως τού νέου ΥΠΕΞ που προανέφερα, ο κ. Κοτζιάς υπεισήλθε στο ζήτημα αυτό  και με συγκεκριμένες αναφορές στον Αλεξάντερ Ντούγκιν. Σχετικά με τον ρόλο αυτού στην διαδικασία διαμορφώσεως τών γεωπολιτικών επιλογών τού Κρεμλίνου έχουν επικρατήσει εσφαλμένες αντιλήψεις και θεωρώ, ότι ένας επαναπροσδιορισμός τού ζητήματος τής γεωπολιτικής πέραν των παρανοήσεων που επικρατούν, επιβάλλει και την αποτίμηση τού ρόλου του Ντούγκιν συμφώνως προς τις πραγματικές του διαστάσεις. Γενικότερα όμως, το ζήτημα τής γεωπολιτικής ως επιστήμης μάς ανάγει στα ιστορικά δεδομένα, από τα οποία αυτή έλκει την εν τέλει διαμόρφωσή της από τον καθηγητή Karl Haushofer, τουτέστιν στις ζυμώσεις, που αφορούν την συγκρότηση και μετέπειτα πορεία τού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας NSDAP. Σχετικά με τα αντίστοιχα γεγονότα έχουν κυριαρχήσει μυθεύματα, τα οποία εάν δεν αναιρεθούν βήμα προς βήμα, είναι αδύνατον να συγκροτηθεί ένα φρόνιμο αναλυτικό όργανο επί γεωπολιτικής βάσεως. Πάντοτε στα ζητήματα υψηλής πολιτικής υφαρπάζει την προσοχή μας κάποιο προσκήνιο. Όπισθεν αυτού όμως λειτουργούν παρασκήνια, τα οποία είναι καθοριστικής σημασίας, στα οποία η πρόσβαση δεν είναι αυτονόητος και δεν είναι δυνατόν να καταστεί αυτή δυνατή χωρίς διεισδυτική διάθεση, κριτικό πνεύμα, αλλά και κατά το δυνατόν προσωπική εμπειρία στούς χώρους όπου αυτά διαδραματίζονται.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα τής πρόσφατης αρνησικυρίας τής Ελληνικής κυβερνήσεως εναντίον τής αποφάσεως περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος τής Ρωσίας αξίζει να σημειωθεί - πέραν τής αναφοράς τού βέτο, που πρόβαλε ο Παπανδρέου το 1982 στην απόφαση καταδίκης τού Γιαρουζέλσκι και τών λόγων, ένεκα τών οποίων αυτές στρέφονται περισσότερο εναντίον αυτών που τις επιβάλλουν παρά εναντίον αυτών που τις δέχονται - και το βέτο τής κυβερνήσεως Καραμανλή στο Βουκουρέστι σχετικά με την είσοδο των Σκοπιανών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. με το όνομα Μακεδονία.
Είναι ενδιαμέσως εμφανέστατο, ότι και οι δυο παλαιότερες περιπτώσεις, στις οποίες έκαναν Ελλαδικές κυβερνήσεις χρήση του δικαιώματος βέτο σε φόρα τής δύσης, αυτή ουδόλως εκλήφθη ως διάθεση ρήξης με τις πάγιες συμμαχίες ή τον δυτικό προσανοτολισμό τής Ελλάδος.
Η αρνησικυρία τού Παπανδρέου διευκόλυνε την τακτική εξαπάτησης τού Ελληνικού λαού για την παραμονή των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα, το ξεπούλημα των εθνικών πόρων για την προμήθεια αεροπλάνων φερέτρων με ελαττωματικό σύστημα εναερίου ανιχνεύσεως από τις ΗΠΑ, με την ανάπτυξη και διεύρυνση των διευθαρμένων κυκλωμάτων διαμεσολαβήσεως κλπ.
Η αρνησικυρία τού Καραμανλή στο Βουκουρέστι, ουδόλως απότρεψε τήν έξαρση των αλυτρωτικών διεργασιών με πατρονάρισμα τών δυτικών στο γειτονικό προτεκτοράτο, με στόχο την διατήρηση μιας εστίας γάγγραινας, την οποία με την κατάλληλη ευκαιρία θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν οι "σύμμαχοί" μας σε καρκίνωμα.

Τα μέτρα αποκλεισμού που επέβαλλαν οι δυτικοί στην Ρωσία είχαν ως αποτέλεσμα, μετά τα αντίμετρα που έλαβε το συγκρότημα Πούτιν, να περισφίξουν την θηλειά στον λαιμό τών δυτικών. Αυτά οδήγησαν σε προσπάθεια ενίσχυσης των διεργασιών των BRICS, οι οποίοι διαμορφώνουν ένα ζωτικό χώρο έξω από τα δεδομένα τής παγκοσμιοποίησης, που αποτελεί την στρατηγική των δυτικών. Πέραν αυτού, ο Πούτιν εξήγγειλε ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, στηριζόμενο σε ποιοτική αύξηση δαπανών τής πολεμικής βιομηχανίας. Είναι επόμενο, κατασκευάζοντας νέα οπλικά συστήματα με εντονότερο ρυθμό από πριν, αφού αντικαταστήσουν με αυτά μετά την ολοκλήρωση τους παλαιότερα συστήματα, να προσπαθήσουν να πουλήσουν ότι δεν χρειάζονται οι ίδιοι στο εξωτερικό. Και για τέτοιου είδους εξοπλισμούς εκλιπαρούν οι ενδιαφερόμενοι το Κρεμλίνο. Έτσι η μόνη συνέπεια δεν θα είναι να βρουν οι δυτικοί αυτά τα όπλα μπροστά τους κατά τις επόμενες αποστολές τών κανονιοφόρων τους, αλλά με αυτό τρόπο συνέβαλλαν στην ενδυνάμωση τής πολεμικής βιομηχανίας τού βασικού τους αντιπάλου.
Πέραν αυτού οι Ρώσοι εστράφησαν προς το να βρουν νέους προμηθευτές για μια σειρά προϊόντα πέρα από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αφού προηγουμένως εντατικοποίησαν την διαδικασία να καταστούν αυτάρκεις στα απολύτως αναγκαία.
Δεν μπορούμε, ως είναι φυσικόν, να γνωρίζουμε τούς τρόπους, με τούς οποίους προβληματίζονται στις ανάλογες δεξαμενές σκέψεως οι ανεγκέφαλοι εγκέφαλοι τού ΝΑΤΟ. Εάν όμως δεν κατενόησαν, ότι το βέτο τής νέας κυβερνήσεως λειτουργεί προς ώφελός τους, σε μια ρύθμιση που επέβαλλαν αυτοί κατ' ανάγκην για λόγους γοήτρου και που λειτουργεί αναστρόφως, τότε είναι τελείως ανάξιοι να συμμετέχουν σε τέτοιους οργανισμούς και θα βοηθούσαν το ΝΑΤΟ περισσότερο, εάν φόρτωναν κάποιο καρότσι παγωτά, για να  τα πουλήσουν στο Μανχάταν.


Αξίζει επίσης, αποτιμώντας τις διαστάσεις τής εν λόγω αρνησικυρίας στην βάση κατά πόσο αυτή κινείται στην σφαίρα των φορμαλιστικών δεδομένων ή κατά πόσο αυτή άπτεται τής ουσίας, να μνημονεύσουμε την έξοδο τής Ελλάδος από το στρατιωτικό σκέλος τού ΝΑΤΟ, όταν επέστρεψε ο Καραμανλής στην Ελλάδα μετά την πτώση τής δικτατορίας. Εκείνο το διάστημα ήταν ακριβώς, που ωρύετο ο ίδιος πολιτικός με το σλόγκαν "Ανήκομεν εις την Δύσιν", χρυσώνοντας το χάπι τής υποτέλειας.

Ας μην μπερδεύουμε λοιπόν τις ενέργειες μερικού χαρακτήρος, που γίνονται κάτω από την πίεση συγκεκριμένων συνθηκών, κατά τις οποίες το άρχον συγκρότημα κινδυνεύει να περιέλθει σε κρίση ηγεμονίας, με στρατηγικού χαρακτήρος επιλογές, οι οποίες στοχεύουν σε ουσιαστικές ανατροπές μέσω ενεξέλεγκτων συγκρούσεων.
ΑΛΛΟ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.
Φυσικώ τω λόγω, δεν επιτρέπεται να αποκλείονται οι διαπραγματεύσεις, ακόμη και όταν μεθοδεύεται η ρήξις. Όμως οι "σύμμαχοι" γνωρίζουν, ως κάθε εχέφρων: Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, όπως ένα βέτο δεν καταργεί την συνοχή σε μια συμμαχία.  

Σχετικά με την επιβολή κυρώσεων τού ΝΑΤΟ στην Ρωσία:


Beitrag

 
Συνεχίζεται...
 

47 σχόλια:

nikos είπε...

Νέα επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ΕΥΠ, τοποθετείται ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης. Επιλογή, δεκτική κι αυτή πολλών σχολιασμών και αποριών... Έχει εκτενές βιογραφικό ο Γιάννης Ρουμπάτης, ανταποκριτής στις ΗΠΑ των εντύπων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Εκδοτικές επιχειρήσεις Κοσκωτά παλαιότερα, κ.λπ. Αναλυτικά: Ο Γιάννης Ρουμπάτης, ανταποκριτής του ΔΟΛ στις ΗΠΑ, με σπουδές και διασυνδέσεις στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας κατά τη δεκαετία του 1980, είναι ταυτισμένος με αυτό που έμεινε να ονομάζεται "Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ".

nikos είπε...

Παραμένει πάντως η απορία και για την επιλογή τούτη: Δικά του στελέχη δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αριστερούς, άφθαρτους ανθρώπους, να τους αξιοποιήσει σε τόσο κρίσιμα πόστα όπως αυτό της ΕΥΠ; Δεν έχει; Δεν θέλει; Δεν μπορεί;
Και, ξέρετε, το να έχουμε αυτές τις απορίες αυτό είναι δικαίωμα μας και παρακαλώ μην το αμφισβητήσει κανείς...

Marco De Sade είπε...

Τα πράγματα είναι χειρότερα από ότι νομίζουμε...

Μιας κωλοτούμπας μύριες έπονται!

Ανώνυμος ή ΓΑΒ είπε...

ελα μωρε πώς κανετε ετσι και σεις πια σιγα και τι εγινε το πολυ πολυ να πεθανεται οι πρωτοι θα ειστε ή οι τελευταιοι σαμπως

μη φοβου ρε ο θανατος δεν ειναι το τελος

εξαλλου ειτε ετσι ειτε αλλιως ειτε παραλλιως ολα ενα ψεμμα ειναι φαινομενα σου λεει η κβαντοφυσικη

ριχτε το λιγο εξω μικρη ειναι η ζωη ξες καμια βολτιτσα κανα γκομενακι, πιειτε κανα ποτακι κανα μπαφακι δεν ξερω πώς τη βρίσκει ο καθενας μακρυα μονο απο κοκορετσια και αμφετες

κι μην αγχωνεστε πολλη θα γερασεται γρηγορα

άλλος γνωστός anonymus είπε...

αμήν

nikos είπε...

Εκλογές ή ανακύκλωση ψήφων;


http://www.efsyn.gr/arthro/ekloges-i-anakyklosi-psifon

Μάνια είπε...

@Βρωμοσκυλο
Βαζουν και αλβανους τωρα στις υπηρεσίες βλέπω;
Μπαινεις σε ενα μπλογκ με ιδιαίτερες αναλυσεις και αγνοεις βασικους Ορθογραφικους κανονες

ΚΟινως ..Που πας ρε καραμητρο;

Ανώνυμος ή ΓΑΒ είπε...

μανιασμενη μανια μου
μανα μου μαντζουρανα μου

μεσα πεφτεις ναι
και ντογκι ειμαι και βορειοηπειροτικο κιολας
μολοσσος
τις αργιες φυλαω τα γιδια ενος φιλου

ψημμενη σε βλεπω μπατ σορρι σουγκακιουμπ παρε νουμερακι γκοου ιν λαιν και αν δειξεις καλη διαγωγη θα το σκεφτω :]

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους!
Κύριε ''Μποτίλια'' τα σέβη μου!
Κάνω copy-paste ένα σχόλιο που έκανα στο μπλογκ perimajestic, γιατί με ενδιαφέρει και η δική σου γνώμη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, εννοώ την μεταφυσική διάσταση της επικαιρότητας:

[Aγαπητέ Peri, ο Διηνέκης ''τα έχει πάρει'' με τον Παναγιώτη Τραϊανού για το άρθρο ''Νίκη ΣΥΡΙΖΑ''. Εύχομαι όμως να μην νομίζει ότι ''νάτα μας, συριζαίος κι ο Τραϊανού'' γιατί ο Τραϊανού ποντάρει στο ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ στοιχείο των εξελίξεων και η χαρά του έγκειται στο ότι οι Έλληνες έκαναν επιτέλους ένα βήμα μπροστά, όχι γιατί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή ψήφισαν ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ'' ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΥΝΆΣΤΕΣ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ''ΘΑΝΑΤΟ'' ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ...
ΤΟ ΙΧΩΡ ΞΥΠΝΆ!.....

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ]

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

Αγαπητέ Κώστα σού ανταποδίδω τον σεβασμό. Γνωρίζω ότι είσαι καλός σχολιαστής και παρακολουθώ τα σχόλιά σου εδώ και καιρό, που καταθέτεις σε αρκετές ιστοσελίδες. Το συγκεκριμένο σχόλιό σου έτυχε να μην το προσέξω, αν και τα γραπτά τού peri μέσα έξω τα παρακολουθώ.
Το κείμενο τού Τραϊανού το διάβασα εχθές στα γρήγορα, αλλά δεν το έχω μελετήσει ακόμη σε βάθος. Συμφωνώ με την γενική του εκτίμηση, ότι η κύρια τομή που επέφεραν οι εκλογές έγκειται στην σφαίρα τής ψυχολογίας. Αυτό είναι μια πραγματικότητα, η οποία καταγράφεται ευκρινώς.
Εάν πρόσεξες τις δικές μου επισημάνσεις, δεν ταυτίζω αυτό που εισέρχεται στην κάλπη με αυτό που αναγγέλεται στην συνέχεια ως εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει, ότι δεν έχει συντελεστεί μια ποιοτική μεταστροφή στις διαθέσεις και τις επιλογές.
Προσωπικά δεν φθάνω να διακρίνω, ότι έγινε μια ξεκάθαρη επιλογή τής ελευθερίας στην βάση τής ουσιαστικής ρίξης με το παρελθόν. Αλλά δεν διακρίνω και κάποιον άμεσο κίνδυνο για πείνα ή "θάνατο".
Οπωσδήποτε όμως άλλαξαν ήδη κάποια πράγματα, τα οποία μπορούμε και ωφείλουμε ως βάση τής κοινωνίας να αξιοποιήσουμε. Ας μην τα περιμένουμε όμως όλα από τούς άλλους. Οι οραματισμοί και τα προθέματά μας δεν χωρούν πάντοτε σε ένα φάκελο που κατευθύνεται στην κάλπη. Η βάση μπορεί να αρθρώσει τη δική της προσπάθεια και την δική της παρέμβαση. Συμφωνώ, ότι το κλίμα διαμορφώνεται θετικά. Το κλίμα όμως ως δεδομένο κατατάσσω στις προϋποθέσεις και όχι στα αποτελέσματα.

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξα τις επισημάνσεις σας και γενικά εκτιμώ πολύ τα άρθρα σας σε σημείο που τα αποκαλώ στους φίλους μου ''σκέτες χειροβομβίδες!''.
Το κλίμα όχι μόνο διαμορφώνεται θετικά, αλλά ότι κι αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, λύκος με προβειά ή αρνί ντυμένος λύκος (το δεύτερο είστε από τους καταλληλότερους να το επεκτείνετε), εδώ έχει γίνει όντως μια επέμβαση κατά την οποία απετράπη γενοκτονία.
Σας παραπέμπω σε ένα ακόμα πρόσθετο σχόλιο, το ''1 Φεβρουαρίου 2015 - 3:21 μ.μ.'', εδώ:http://perimajestic.blogspot.gr/2015/02/blog-post_1.html
στο οποίο τολμώ προς το τέλος να εκθέσω ένα προσωπικό μου συμπέρασμα, ευκόλως κατανοητό από την πλευρά σας.
Μεγάλη τιμή για μένα οι απαντήσεις σας στα σχόλιά μου,
και μεγάλη η χαρά μου για την επικοινωνία που αποκτώ σιγά σιγά με πένες που θαυμάζω σαν τη δική σας και του Εργοδότη.

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος ή ΓΑΒ είπε...

και δε με λετε ρε παιδια με το μπαρντον αν επιτρεπεται να ρωτησω απο περιεργια δηλ αυτο το τραιανο που λετε μπορειτε και το διαβαζεται αληθεια ε μπορειτε ??

γω τι να πω δηλ 2-3 προσπαθειες που εκανα παλιοτερα ξεκιναγα με πρωτη καλα πηγαινε στην αρχη δευτερα παραγραφο ομος θολονε το μπαμπριζ μαυριζε λεμε μπλοκαρε το συστημα ολο μιζα παπαλα

βρε απο δω βρε απο κει καθαριζα τζαμι τιποτα μαυριλα σκετη εβγαινα εξω εσπρωχνα τιποτα
μεχρι και σε κατηφορα που βρεθηκα τη μια φορα δηλ δεν τσουλαγε λεμε αναποδα πηγαινε οπως στον ολυμπο καπου που πανε τ αμαξια λεει σε μια κατηφορα και παν αναποδα χαχα ετσι ακριβως

κοιταω και κει διπλα 266 λεει ονλαιν μαμο τη ντανα μου μαμο 266 ανθρωπες τον εδιαβαζουνε και γω να μη μπορω θολουρα ενα πραμα ?? καπου κει τερμα στα σχολια σα να ψιλοξεθολονει και μπραβο ο ενας συχαρητιρια ο αλλος μας φωτιζεις μας ανοιγεις τα ματια εμενα γιατι με τα θολονει ρε πρωτη φορα τετοιο πραμα δε μ εχει ξανασυμβει

τεςπα παρενεθεση αυτο να μη σας βγαζω και απ τη ροη συνεχιστε συνεχιστε οι σοφοι αναλυται και αι μανιασμεναι αναλυτριαι

Ανώνυμος είπε...

Έχω αφήσει φορές και φορές ευγενικά επικριτικά σχόλια στον τραιανό κ η απάντηση ήταν μπανάρισμα και μπλοκ.

Μόνο η στάση και το στυλ διανοούμενου νεοψευδοπροφητάκου με τα κλασικά κλισέ και φρασεολογία φτάνει. Το βασικό σύστημα του (ο "υδροχοισμός" που προτείνεται σαν σύστημα) με την αριθμολογία της πλάκας και ο μηχανισμός γραφής που παράγει αφορισμούς με λογοπαίχνια είναι απλά δούριος ίππος για να περάσει άλλα πράγματα που κρύβονται κάτω από τους τόνους λέξεων και αφορούν την μεταφυσική του έλληνα.

Θα άξιζε ίσως να γίνει μία ενδελεχής κριτική κάπου στο διαδίκτυο γιατί δεν υπάρχει αντίλογος έστω για κάποιον που την ψάχνει λίγο. Τώρα για τον πολύ κόσμο που τον παρασέρνει ο βομβαρδισμός λέξεων του καλά να πάθει. Προσωπικά θα ασκούσα κριτική μόνο σε δύο σημεία 1. Στο ίδιο το πρόσωπο Τραιανό 2. Στα θεμέλεια του προτεινόμενου συστήματος

Ανώνυμος ή ΓΑΒ είπε...

καλα κοιτα οκ μεταφυσικη ας πουμε ,πλεον λεω τη λεξη και κατουριεμαι στα γελια ,μεγαλυτερη μουφα φουσκα δε νομιζω να υπαρχει ,ναι φουσκα γιατι κοιτα εδω τα φυσικα και ντεμεκ αποδειξιμα δεν κατανοουμε ολοι το ιδιο ποσο μαλλον τα μεταφυσικα

ε ειναι λεει το ταδε τραιανο και παρλαρει το δικο του μοντελο οκ ε τσε ??ειναι και καποιοι που τα διαβαζουν και συμφωνουν και βοηθιενται ,διαφωνεις ??να τους πεις τι ,οχι μη συμφωνεις ??και γω εχω προσωπικους φιλους που ο ενας λεει κανει θεουργιες στον υπνο του και η αλλη θεραπευει αρρωστιες με αγγελικους διαλογισμους και εχουν κοσμο που συμμετεχει και βοηθιεται στη φαση που ειναι ,τι να τους πω οχι μη δεν ??με ποια ιδιοτητα θα το κανω ??στη δικια τους σφαιρα αντιληψης λειτουργουν ,ειναι οι αληθειες τους αλλο αν εγω διαφωνω

να γινει λες κριτικη οκ κανεις σχολια σε μπαναρει δε γουσταρει τι κανεις ??κανεις πχ ενα scatology μπλογκι σαν το σαντισιο αγορι εδω παραπανω [μη νομιζεις το scatology ειν απο τα πιο δυσκολα ειδη λογοτεχνιας ]και λες τα δικα σου

κριτικη οκ αλλα το ζητημα ειναι ως τι ναι ως τι κανεις κριτικη ,βασιζομενος σε τι και κυριως γιατι ,βασικοτατα ερωτηματα αυτογνωσιας κατ εμε πριν την οποιαδηποτε κριτικη

δεν τρεχει και τπτ η πολλη σοβαροτητα ειναι το προβλημα σ αυτα ,για μενα ολα αυτα τα μεταφυσικοσυνομοτετοια ζητηματα τα προσεγγισε ευστοχα και με ιδιαζοντα τροπο δεκαετιες πριν ο robert anton wilson με το illuminatus
εξαλου τιποτα δεν ειναι αληθινο ολα επιτρεπονται δω που μαστε

nikos είπε...


03 Φεβρουαρίου 2015

Προς :
τον Πρωθυπουργό κον Αλέξη Τσίπρα
Υπουργό Εξωτερικών κον Νίκο Κοτζιά


Υπόμνημα
Το ΔΣ της Εταιρείας μας (κλάδος της τιμημένης με Νόμπελ Ειρήνης 1985 IPPNW) σας συγχαίρει για την εκλογική σας νίκη και προσβλέπει σε στενότερη συνεργασία σε θέματα ειρήνης και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος από τα χημικά, βιολογικά κλπ όπλα και κυρίως από την πυρηνική απειλή η οποία προέρχεται τόσο από τα πυρηνικά όπλα όσα και τα πυρηνικά εργοστάσια.
Η Εταιρεία μας κατά το παρελθόν είχε επανειλημμένα ενημερώσει τον πρωθυπουργό κο Αλέξη Τσίπρα για τις πρωτοβουλίες μας και τώρα ευελπιστούμε σε μια στενότερη συνεργασία.
Αυτό που επείγει σήμερα είναι η προώθηση της απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων όπως ξεκίνησε μέσω του ΟΗΕ από το 2011 βασισμένη στο ανθρωπιστικό δίκαιο. Η Εταιρεία μας παρ’ ότι επανειλημμένα ενοχλούσε τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν κατάφερε ούτε καν την ενεργή εκπροσώπηση της Ελλάδας σε αυτή την προσπάθεια. Παρ’ ότι επανειλημμένα ζητούσαμε την έγγραφη αποτύπωση της εθνικής πολιτικής στο θέμα το μόνο που παίρναμε από το ΥΠΕΞ ήταν η προφορική διατύπωση ότι λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας δεν έπρεπε να εκνευρίζουμε τις πυρηνικοκάτοχες χώρες αφού ήδη σαν χώρα έχουμε υπογράψει τις προηγούμενες συνθήκες.
Παρακαλούμε τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ, τον υπουργό κο Κοτζιά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό κο Τσίπρα να πρωτοστατήσουν σε αυτή την πρωτοβουλία, αφού μάλιστα η απαγόρευση των πυρηνικών όπλων αποτελεί λαική επιταγή και πάγια διακηρυγμένη πολιτική όλων των κυβερνήσεων στην Ελλάδα.
Το δυστύχημα του Τσερνομπιλ και η συνεχιζόμενη τραγωδία της Φουκουσίμα απέδειξαν ότι τα πυρηνικά εργοστάσια δεν είναι η ασφαλής, φθηνή και οικολογική μορφή ενέργειας, αλλά αντίθετα ο προθάλαμος κατασκευής πυρηνικών όπλων. Γιαυτό και καλούμε την νέα ελληνική να εξαντλήσει τα νομοθετικά περιθώρια στα πλαίσια της ΕΕ και να αποτρέψει την κατασκευή νέων πυρηνικών εργοστασίων στην περιοχή και ειδικότερα σε σεισμογενείς περιοχές της Τουρκίας.
Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο σας για τη σωτηρία της πατρίδας μας. Οι προσδοκίες όλων των ελλήνων είναι μεγάλες και οι ευχές όλων μας σας συνοδεύουν σε κάθε βήμα σας σε αυτό το επικίνδυνο μονοπάτι. Θα σταθούμε ενεργά πλάι σας σε κάθε σας θετική πρωτοβουλία. Σας παρακαλούμε μη μας διαψεύσετε.

Με βαθειαν εκτίμηση

Η πρόεδρος

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

http://ippnwgr.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=4FrtSmLooS0#t=434

Πριν από 13 μήνες περίπου.....
.....δηλώσεις του διφορούμενου καθηγητή γεωπολιτικής Δ.Κιτσίκη,
οι οποίες μας αφήνουν με το στόμα ανοικτό λαμβάνοντας υπ'όψιν
τις σημερινές εξελίξεις.
Βέβαια, κατά την γνώμη μου, αυτά που λέει από το 6ο λεπτό και μετά είναι μια αμερικανική φαντασίωση
η οποία θα παραμείνει φαντασίωση.
ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ ΣΕ ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΟ

Νάσαι καλά φίλε Κωστή, που μάς ρίχνεις πάντοτε τα ωραία.
Περί "χειροβομβίδας" όμως ας προσγειωθούμε, κρατώντας το μέτρο. Ανθρωπάκι είμαι, που έφαγε χρόνια και ζαμάνια σε κόμματα, οργανώσεις, πρωτοβουλίες, επιτροπές και κοινότητες. Εάν δεν μάθαινα τα βασικά εκεί μέσα, θα ήμουν τελείως για τα μπάζα.

Αφού εκτιμάς ότι είναι αμερικάνικες φαντασιώσεις, ας φτιάξουμε και μεις τις δικές μας φαντασιώσεις (φαντασιακές θεσμίσεις). Καθότι η φαντασία τών τρελών είναι πολύ ισχυρότερη από την φαντασία των πορωμένων. Κατάλαβες με πιο τρόπο θα τούς πάρουμε τα σώβρακα;

Ανώνυμος είπε...

Aν σκεφτείς ότι οι Ρώσοι άρχισαν να μιλούν κι αυτοί για πολεμικές αποζημιώσεις που τους αναλογούν, από τη Γερμανία, ..κάτι γίνεται...

Αλλά η φαντασίωση η δική μας, του συνειδητοποιημένου ελληνισμού, από γεωπολιτικής απόψεως, δεν είναι καθόλου φαντασίωση, είναι το μέλλον!

Θα χρησιμοποιήσω έκφραση του επίσης διφορούμενου μπλόγκερ ''στρέϊντζερ'' και θα πω: Πρέπει να ''στοχεύσουμε'' προς ένα δικό μας χάρτη, στον οποίο -δεν ξέρω για Πόλη, αλλά κάποια Μικρασιατικά παράλια με Σμύρνη, Αλικαρνασσό, Έφεσο, Μίλητο, Αττάλεια, Ταρσό και ελληνικό πάλι το νυν κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου- μετά το διαμελισμό της Τουρκίας, να αρχίσει ''κάποια'' ενεργειακή εκμετάλλευση της Α.Μεσογείου ως εξής:
Μονοψήφια ποσοστά σε αρπακτικά (ευρωπαϊκά κράτη, ηπα, ισραηλ), μονοψήφια ποσοστά αλλά αξιοπρεπή σε φίλιες χώρες όπως Συρία, Αίγυπτος, το ίδιο στη χώρα με τον πατενταρισμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και την τεχνογνωσία άντλησης από το βυθό (όπως η Νορβηγία), δίκαια διψήφια ποσοστά σε Ελλάδα μετά της Κύπρου (ενοποίηση)και ομόδοξο σύμμαχο –αν όχι αδελφό έθνος πλέον- Ρωσία.
Μοιάζει με όνειρο, αλλά είναι εφικτό, εφόσον το ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ, ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ γι αυτό, ξεκουνηθεί κι η Αθηνά, εμφανιστεί και κάποια ΥΠΕΡΑΡΙΣΤΗ προσωπικότητα να μας εμπνεύσει…

Έτσι, θα μείνουν τουλάχιστον με το σώβρακο (για να αλλάζουν με στριγκάκι) οι δυτικοί μνηστήρες.

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

υ.γ. Το ‘‘ΚΑΠΟΙΑ ενεργειακή εκμετάλλευση’’ πήγαινε στην περίπτωση που σιγουρευτούμε στην πορεία ότι οι περισσότερες ζωτικές ουσίες της μάνας ελληνικής γης, σε στεριά και βυθό, δεν πρέπει να βγουν για να μην διαταραχθεί το ''ορμονικό’’ της σύστημα το σχετικό και υπεύθυνο για την ευεργετική συνεργασία του Ιχώρα με το μίγμα Ηλιακού και Σειριακού φωτός. Όλα αυτά δηλαδή που μέχρι στιγμής καθιστούν την ελληνίδα ανατολική Μεσόγειο, το ‘'άγιο δισκοπότηρο’’ της ισχύος.

nikos είπε...

Τα Α.Δ.Ι. πρέπει να τα παίρνουν τα υδροηλεκτρικά (της ΔΕΗ ή ...οποιουδήποτε) και όχι ...χωματουργοί που το είδαν ηλεκτροπαραγωγοί με αέριο


http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2015/02/blog-post_9.html

nikos είπε...


Η τυραννία της οικονομίας

http://oikologein.blogspot.gr/2015/02/blog-post_13.html

nikos είπε...


Αναφορά Γρυμπογιάννη στον ΑΠ για τις καταγγελίες Βαρουφάκη και την ανάγκη παραμερισμού του αρθ. 86 Σ

https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/02/12/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B3%CF%81%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%80-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA/

nikos είπε...

το μπίζνες καλά κρατάει http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/316547

nikos είπε...

Κύριε υπουργέ, θα καταργήσετε τον νόμο Λοβέρδου;
στις 27 Ιουνίου 2011 αποκτήσαμε το καινούργιο νόμο “Φρανκενστάιν”, το νόμο 3984/2011 (ΦΕΚ 150Α) «Δωρεά και μεταμόσχευση …………
-https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/07/01/%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-39842011-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8B%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%83/

190276 είπε...

http://learntarot.com/bigjpgs/maj17.jpg

http://thumbs.dreamstime.com/z/%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5-%CF%83%CE%AC%CF%80%CF%86%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%82-2881404.jpg

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSzFgC1e_Tlu-MOEabRw4lgovCsDZ2APc9fFXu68nOes-7wBmJEzg

nikos είπε...

σήμερα διάβασα στα πολωνικά μπλοκ και στο μεταφέρω
Βρότσλαβ: το πρώτο κρούσμα ιλαράς σε τρία χρόνια. Το κορίτσι δεν είχε εμβολιαστεί, έχουν μολυνθεί από τον ιό στο Βερολίνο

Ανώνυμος είπε...

μποτίλια είσαι μεγάλος μπαγάσας

Marco De Sade είπε...

@ ΓΑΒ

Χα χα, νά 'σαι καλά... Μετά την αναχώρηση του Χάροντα/Δράκοντα και μερικών άλλων, λίγοι άνθρωποι με πραγματικό ελληνικό χιούμορ έχουν μείνει σε αυτό το κλαψομούνικο διαδίκτυο.

Ανώνυμος είπε...

κ η σάτυρα κλαψομουνιά είναι. Στα του χαρούλη μπερδεύεστε γιατί στεγνώσατε από έμπνευση.

Ανώνυμος ή ΓΑΒ είπε...

ενταξει κοίτα ολα ωραια κ καλα , αν κ εχω ενστασεις περι σατυρας αλλα βαριεμαι τωρα αλλη φορα

εχω ομως απορια :γιατι λεμε κλαψομουνιά κ δε λεμε κλαψοψωλιά ,ή εστω κλαψοπουτσιά !! ε? δεν καταλαβα δηλ. πατριαρχικος δαχτυλος Κ εδω ???

Marco De Sade είπε...

@ ΓΑΒ

Το κλάμα είναι αρχετυπικά συνυφασμένο με το μουνί. Είναι μια από τις κλασικές μεθόδους που χρησιμοποιεί το δεύτερο για να σέρνει καράβια.

(Είδες ο άλλος με το που άκουσε το όνομά πως εμφανίστηκε... Ωχ, πάλι για μέλλουσες ζωές θα ακούμε και για όλα αυτά τα θαύματα που δεν μπορούμε να δούμε γιατί είμαστε άπιστοι.)

Τέσπα, φεύγω γιατί έχω ένα ραντεβουδάκι με την Χαρούλα, την αδερφή του Χάρου (προσπαθώ να την πείσω να δρέψει τον Καραμανλή μπας και γλυτώσουμε την κυβέρνηση Αντεθνικής Ενότητας που ετοιμάζουν).

Ανώνυμος ή ΓΑΒ είπε...

οπα για κατσε εχω την εντυπωση οτι ξαναμπερδευεσε οπως κ παραπανω με τη σατυρα

το οτι τα περι κλαψας κ καραβιων εχουν γινει καραμελα των πικραμενων κ πληγωμενων αρσενικων δεν συνεπαγεται κ το αρχετυπικο του θεματος , ετσι δεν ειναι ??

επίσης αλλο σατυρα αλλο scatology αλλο κλαψομουνια. η σατυρα μπορει να συνδυαστει με τη σκατολογια οχι κ απαραιτητα ομως αλλα ποτε με την κλαψομουνια. η σατυρα ειναι ο fool της τεχνης. αποσκοπει στον καυτηριασμο της αρχουσας ταξης κατα κυριο λογο, με χιουμοριστικη συνηθως διαθεση , αποσκοπωντας ΠΑΝΤΑ στη σμιλευση κ εξελιξη των συνειδησεων. το να βαφτιζουμε σατυρα την πικρα κ την κλαψομουνια του καθενος , δε λεει κατι. απλως υποβαθμιζει αυτην την πολυ δυσκολη μορφη τεχνης

τωρα για να το παμε κ λιγο προσωπικα , με το συμπαθειο κιολας αλλα επειδη σε αρκετα παραπανω σχολιο μου αναφερθηκα σε σενα , ειχα μιλησει για scatology , δε μιλησα ουτε για σατυρα ουτε για χιουμορ καθοτι κανα 2 φορες που σ επισκεφθηκα δεν ειδα τα 2 τελευταια ειδα μονο το πρωτο

προσωπικη μου αποψη βεβαια κ ας σχωρεθω απο τους υπολοιπους γ αυτη την μικρη επιπροσωπικου παρενθεση μου , αλλα εχω την εμμονη να ξεκαθαριζω τα λεγομενα μου που καποιες φορες παρανοουνται

Marco De Sade είπε...

De gustibus non disputandum...

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις Marco De Sade λέμε ένα κουταβάκι δω πιο κάτω π γαβγίζει γαβγίζει γαβγίζει κ μόλις του πετάξεις κόκκαλα, μήν πω κάκαλα τρέχει κει να σε ικανοποιήσει τη γαστεροδιασκέδαση σου να το δεις να χοροπηδά και να γλύφει σκατά

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπαγάσα μποτίλια του Αγίου Τρ(ολλ)αϊανού είναι σήμερα;

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@Ανώνυμον

Αγαπητέ φίλε, κρίνοντας από το προηγούμενο ανώνυμον σχόλιο και όσο μου επιτρέπει η αντίληψη μου, θα έλεγα ότι μάλλον σήμερα είναι των Αγίων (Μαλα)Καημένου και Κακαλοπικραμένου.
Βεβαίως, όπως έχω ξανατονίσει και στο παρελθόν, αυτή η σελίδα θα παραμένει πάντα ανοιχτή για οποιονδήποτε έχει να καταθέσει την εποικοδομητική άποψή του.
Είναι μεγάλη η χαρά μου να βλέπω αγαπητούς φίλους να αφήνουν τους σχολιασμούς και την κριτική τους, μέσα σε τούτο τον ταπεινό χώρο.
Και πάλι σας ευχαριστώ.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Ευχαριστώ τον φίλο ΓΑΒ για την συγγραφή σχολίων υπό την ψηφιακή μου επωνυμία.
Μέσα είμαι, λίγη υπομονή και θα επανέλθω, όταν ωριμάσει η άποψη, για να μην σέρνεται το σύστημα μόνο από την διάθεση να φαινόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Επιστρέφοντας στο σχόλιο της 'Φεβρουαρίου 01, 2015', νομίζω πως κάποια αναμπουμπούλα και πείνα (3μηνη;-4μηνη;-6μηνη;, κατά πώς λεν κι οι προφήτες..)είναι κοντά.
Να τι ζούμε αυτό το διάστημα:

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF

και δωρο αυτο:

https://www.youtube.com/watch?v=JV7a1EwNIMg

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

nikos είπε...

δυστυχώς εδώ στο Ελλαδισταν η κατάσταση χειροτερεύει απο μέρα σε μέρα και είναι τραγική και θα χειροτερεύει οσο περνά η ώρα http://www.admie.gr/fileadmin/groups/EDRETH/Monthly_Energy_Reports/Energy_Report_201502_v1.pdf

nikos είπε...

το μαύρο χρήμα που τσίμπησε επίσημα απο τους χοχολους ( ΑΠΕ) το Κάθαρμα για το 2014 ξεπέρασε το 1 δις

nikos είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=HRvgQdClrxI&list=PLjZB5Ow0b13LwMtnlhLmstYsutSA-d9-5

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=AaoCsEmaJWg

2609 είπε...

μπιπ!!

nikos είπε...

ΓΙΑΤΙ Η ‘ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΙΑ’ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΣΙΓΟΥΡΗ


http://crimesagainstgreeks.com/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9/

Ανώνυμος είπε...

Διονύση όλα εντάξει?

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Ανώνυμο φίλο/η:

Αγαπητέ/ή σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Είμαι καθ' όλα εντάξει και θα επανέλθω με αναρτήσεις εν ευθέτω χρόνω.

Διονύσης

nikos είπε...

απο την εφημεριδα της Κυβερνισης http://www.kathimerini.gr/823787/article/epikairothta/ellada/vasei-sxedioy-oi-epi8eseis-twn-anarxikwn

nikos είπε...




www.independent.co.uk/news/business/news/greek-debt-crisis-news-14-people-arrested-during-violent-protests-in-athens--but-not-one-of-them-was-from-greece-10393386.html