05 Μαρτίου, 2014

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΣΚΟΚ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΨΕΥΤΟΠΑΖΑΡΑ ΤΗΣ ΝΤΥΣΝΕΫΛΑΝΤ



1. ΚΑΙ Ο ΧΙΤΣΚΟΚ ΩΣ ΣΤΡΑΓΑΛΑΤΖΗΣ ΣΕ ΜΠΑΡ ΚΙΝΗΤΟΓΡΑΦΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ

Μετά από την μικρά - ή για κάποιους φίλους κάπως μακρά - απουσία μου, κρατάω ότι κάποιοι αρέσκονται υπό κάποια έννοια με την συντροφιά μου, δεδομένο που με χαροποιεί. Άρα δικαιούμαι, άμα λάχει, σε αυτό το σημείωμα να γίνομαι και ολίγον αυτοβιογραφικός. Ενίοτε, αναφερόμενοι σε αλλότρια, κατ' ουσίαν περιποιούμεθα το πορτραίτο μας. Ή και τ' τανάπαλιν, περιαυτολογώντας, μπορεί να διαχέουμε το φως, που αντανακλά επάνω μας ο περίγυρος.
Επί σειρά ετών τσαλαβουτάω, στο μέτρο μου που μού επιτρέπει η ψυχοπαθολογία μου, στο διαδίκτυο με τρόπο σχετικά συνεχή. Χωρίς να επιδιώκω να δομήσω βαθμηδόν περιοδικό ποικίλης ύλης, αυτό που θεωρώ ότι διαφοροποιεί όσα εδώ κατατίθενται από το σερβίρισμα πίτσας με το μέτρο, είναι ότι δεν με ενδιαφέρει να σπρώξω κατόπιν εορτής σόδα για χώνεμα στούς συνδαιτυμόνες μου.
Στην πορεία αυτή απέκτησα την εντύπωση, ότι η εικονική πραγματικότητα είναι πιο συμβατική από την συμβατική, καθώς και ότι η συμβατική πραγματικότητα είναι πιο εικονική από την εικονική. Εφόσον η πληροφορία συνιστά την βάση τής πραγματικότητος, ως προϊούσα συνείδησις, δύναμαι να ισχυριστώ ότι δεν ήτο άσκοπος η σημασία, την οποία απέδωσα στην πληροφορική και στα συμπράγκαλά της.
Ότι η οδός δεν οδηγεί ντουγρού, ούτε με εκπλήσσει, ούτε με αποθαρρύνει. Η ευθεία δεν υφίσταται, παρά ως πλάνη των αισθήσεων, αλλά κυρίως και των προσδοκιών. Εάν πριν δυο χιλιάδες χρόνια ισχυριζόταν κάποιος, ότι στην περίπτωση που η ζωή του διαρκούσε περισσότερους αιώνες και αυτός προχωρούσε συνεχώς ευθεία, θα επανήρχετο κάποια στιγμή στο σημείο τής αφετηρίας του, θα εθεωρείτο τρελός. Πολύ πιο πριν όμως από τον Riemann αναφέρθηκε στην πρωταρχική λειτουργία τής καμπυλώσεως ο Ηράκλειτος, εντοπίζοντας την ομορφιά τής καμπούρας: ".... ώσπερ λυρίης και τόξου". Τα όσα ισχυρίστηκε επ' αυτού κατόπιν ο Αϊνστάιν, μπορεί να αξιολογούνται ποικιλοτρόπως. Όμως είναι αδιαμφισβήτητο, ότι καμία συσκευή GPS δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει με στοιχειώδη ακρίβεια, εάν δεν υπολογίσει την καμπύλωση τού ηλεκτρομαγνητικού σήματος κατά την διαδρομή του από τον δορυφόρο προς την γήινη μάζα. Η στρέψη είναι το πεπρωμένο των περιπλανώμενων στον λαβύρινθο. Γι αυτό ο Μάρκος Βαμβακάρης μάς καλεί να την πράξουμε και συνειδητά και χαριτωμένα, παίρνοντας κάργα κλειστές στροφές στο ζεϊμπέκικο μας.
Ποτέ δεν απέκρυψα εδώ, ότι γουστάρω τις κλειστές στροφές, άσχετα εάν διαθέτω το θάρρος και το ζύγισμα να τις πάρω. Στηριζόμαστε σε ισορροπίες, τις οποίες θεωρούμε απαράβατες. Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι, ότι η ισορροπία των κεντρομόλων και των φυγόκεντρων προσδοκιών μας, εγγυάται την παραμονή στις τροχιές μας. Οι κλειστές στροφές όμως αναιρούν αυτές τις ισορροπίες. Χωρίς μισόλογα έκανα εδώ αναφορές για εκφυγή, όχι μόνο από το τρέχον ιστορικό σπείρωμα, αλλά από το όλο καλαμπαλίκι μια και καλή.
Όχι, αγαπητοί φίλες και φίλοι: Δεν είναι οι ισορροπίες, αυτό που μπορεί να μάς κρατάει ουσιαστικά. Οι ισορροπίες συνιστούν πλασματικά σύνδρομα τού "μεγάλου αδελφού". Σύνδρομα τοξικών υποκειμένων, τα οποία έχουν τραυματιστεί και κακοποιηθεί πολλαπλώς, με αποτέλεσμα να επιζητούν έξωθεν "προστάτη", τουτέστιν ψυχικό νταβατζή. Αισθανόμενοι την άπειρη αδυναμία μας έναντι των προκλήσεων επιζητούμε ξύλο να πιαστούμε. Και αυτό το ξύλο είναι πλείστων όσων ειδών - εφόσον διαθέτουμε "επιλογές", "χόμπια", "προσωπικότητα", "γνώσεις", "ικανότητες", "ανησυχίες", "ευφυΐα" αλλά και "καθώς πρέπει τσαμπουκά". Η επιχρώσεις του εξαντλούν όλες τις παρεχόμενες ευκαιρίες μιας σάπιας παλέτας.
Θεωρήθηκε θεωρία η κραυγή τού Γκούρτζιεφ, πως εάν δεν πέσει κάποιος στις ρόδες τής νταλίκας, δεν θα κατανοήσει τι είναι η ζωή. Δεν είναι όμως οι ισορροπίες αυτό που μπορεί να μάς κρατάει όρθιους, αλλά ο Από Μηχανής  Θεός. Δεν υπάρχουν πιο στιβαρά χέρια για τα νήματά μας. Και ας μην συγχέουμε τα νήματα αυτού που χορεύει ζεϊμπέκικο με τα νήματα τής μαριονέτας. Άλλο είναι να ενεργείς και άλλο να ενεργείσαι.
Δεν ανήκω σε αυτούς, που πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός ενσαρκώθηκε για να σώσει την ανθρωπότητα. Ο μόνος λόγος ενσαρκώσεως, τον οποίον μπορεί να εντόπισε, ήταν να σώσει τον εαυτό του. Μα αυτός ήταν και ο μόνος τρόπος, ώστε να σωθεί εν τέλει η ανθρωπότητα. Η Πατερική Διδασκαλία αποκλύπτει, ότι ο άνθρωπος επλάσθηκε με πρότυπο με τον Χριστό. Και εάν δεν αποκατασταθεί το Αρχέτυπο, πώς θα αποκατασταθεί η Εικόνα; Έστω κι αν επιμένει ο Πλάτων, ότι τα Αρχέτυπα είναι αιώνια και δεν υπόκεινται στην σφαίρα τού γίγνεσθαι, πώς είναι δυνατόν να αναδειχθεί ο Βασιλεύς της Δόξης χωρίς την Άκρα Ταπείνωση; Πώς είναι δυνατόν να ενδυθεί κάποιος την Αλήθεια, χωρίς να εκδυθεί το ψεύδος; Και η επίγνωση ότι ο η Αλήθεια δεν συνιστά για το Θείον ένδυμα, αλλά ενεργούντα Πυρήνα, τι αξία μπορεί έχει χωρίς την επίγνωση, ότι η αλήθεια συνιστά τον ξεχασμένο πυρήνα τού ανθρώπου. Ο άνθρωπος δεν είναι κάποιος αμαρτωλός πίθηκος, ο οποίος υποφέρει κάτω από το βάρος σφαλμάτων τού παρελθόντος, αλλά πρόκειται για μια οντότητα που βρίσκεται σε αναζήτηση τής Συνειδήσεως. Και αυτή η αναζήτησις υφίσταται ως πρόκλησις, αλλά κυρίως ως Πρόσκλησις τού Εαυτού. Εφόσον δεν ανταποκρινόμεθα σε αυτήν πελαγοδρομούμε στους δρόμους τής λήθης και τού αποπροσανατολισμού, ροκανίζοντας φαντάσματα, τουτέστιν δοξαστή τροφή, ευρισκομένη πέραν τού εφαλτηρίου τού νέφους. Η σχέσις Αρχετύπου και Εικόνος, είναι σχέσις ερωτική, τουτέστιν προσκρούει στις ρόδες τις νταλίκας. Και επειδή ακριβώς η εικόνα αλέθεται από αυτές τις ρόδες, ενώ το Αρχέτυπο τις μετατρέπει σε ρόδα τού Μαΐου, σηματοδοτεί το σημείο που παύουμε να τριγυρνάμε στον λαβύρινθο τής πόλης σαν χαμένοι. Διότι το σακάκι στούς ώμους συνιστά εν δυνάμει πτέρωμα, καθότι οι γενιές πίσω δεν πήγανε ευτυχώς χαμένες, ώστε να τις φορτωνόμαστε, αλλά απαλά αυτές μας φέρουν στην εξέδρα απογειώσεως, αρκεί να κατανοήσουμε και να αξιοποιήσουμε τούς αγώνες και την προσφορά τους.
Ας μην ξεγελιόμαστε: Όταν επιχειρούμε να βοηθήσουμε κάποιους, στην ουσία βοηθούμε τον εαυτό μας, ή ορθότερα, τον Εαυτό μας, μειώνοντας την απόσταση που χωρίζει από αυτόν.
Αυτά τα καταθέτω, για να ξεκαθαρίσω, ότι με όσα καταθέτω εδώ, δεν επιχειρώ να "ξυπνήσω" κάποιους άλλους, οι οποίοι υποτίθεται ότι διαθέτουν μικρότερη επαγρύπνηση από την δική μου. Γράφω χωρίς αυταπάτες μόνο για την πάρτη μου.
Είμαι βεβαίως ευγνώμων, έναντι όλων όσων προσκομίζουν την ευγενή διάθεση να διαβάζουν τα γραφόμενά μου - για λόγους συντροφίας. Είναι άπαντες δι εμέ αξιοσέβαστοι.
Ιδιαίτερη προσοχή αποδίδω στούς σχολιασμούς που γίνονται. Δεν απαντώ πάντοτε και πάραυτα, όχι διότι παρακάμπτω με αυταρέσκεια κάποιους, αλλά διότι δεν τυγχάνω δημοδιδάσκαλος, ώστε να αισθάνομαι εντεταλμένος να τοποθετούμαι έναντι ερωτήσεων ή τοποθετήσεων διδασκομένων. Τα σχόλια εδώ έχουν κατά βάση εύρος και βάθος, τα οποία υπερσκελίζουν κατά κανόνα τις γνώσεις και τον προβληματισμό μου. Μονίμως όμως αποτελούν αφετηρία ερεύνης και στοχασμού. Μόνον όταν αισθάνομαι έτοιμος, ή εκτιμώ, ότι έχω κάτι ουσιαστικό να καταθέσω επ' αυτών, προβαίνω σε τοποθετήσεις.

Τα ζητήματα, τα οποία ετέθησαν στούς ολιγάριθμους σχολιασμούς τής τελευταίας αναρτήσεως μου, εκτιμώ ότι υπέχουν τεράστιας σημασίας: Το ζήτημα τού χάους, ο συσχετισμός Υπαρξιστών και Σοφιστών, τα ζητούμενα Ουσίας και Υπάρξεως συνιστούν θεματολογία, την οποίαν, εάν αποσκοπεί κάποιος να χειριστεί επαρκώς και αποβλέπων σε κάποιο παραγωγικό αποτέλεσμα, προϋποθέτουν βαρβάτες φιλοσοφικές βάσεις. Εάν δεν αποτελεί τελικό στόχο μας, το να γίνεται κάποια κουβεντούλα για να κινούμε ιστολόγια, οι αβασάνιστες τοποθετήσεις και η σοφία τού ξερόλα, είναι ενασχολήσεις μάταιες. Μέσα από αυτήν την οπτική, επειδή ακριβώς οι ανάλογοι εντοπισμοί στα σχόλια αναδύθηκαν με αιτία όσα είχα αναφέρει στην ανάρτηση, άρα συνιστούν γόνιμη προέκτασή της, επιδόθηκα στην μελέτη και τον προβληματισμό επ' αυτών των θεμάτων. Κατ' αυτόν τον τρόπο εντόπισα, ότι πράγματι τα θέματα που θίγονται στην ανάρτηση, έχουν σχετισθεί από πλευράς σημαντικών επίκαιρων στοχαστών, όπως ο Michael Tsarion, με κάποια από τα θέματα, που ετέθησαν στα σχόλια.

Πιστεύω εντόνως στην αξία και την προσφορά τής διαδράσεως. Αυτή δεν συνιστά απλά και μόνον κάποιον τρόπο επικοινωνίας, αλλά στα πλαίσια τού διαδικτύου συνιστά φαινόμενα συγχρονικότητος, ή αυτού στο οποίον αναφέρθηκα στο παρελθόν ως δίκτυο.
Επί πλέον, ο εσωτερικός προβληματισμός μας, όπως αυτός μπορεί να καταγράφεται διαδικτυακά, σχετίζεται άμεσα με τις πρακτικές προκλήσεις τις ζωής μας. Άρα, δεν έχει νόημα να επιχειρήσουμε να λειτουργήσουμε στην εικονική πραγματικότητα, χωρίς να πιάσουμε τον ταύρο τής συμβατικής τοιαύτης από τα κέρατα. Η νταλίκα, πριν εκδηλωθεί ως βιβλιακού τύπου subliminal, μάς την έχει στημένη επάνω στο συμβατικό οδόστρωμα. Και ότι επιδιώξουμε να προσπορευτούμε με τον μονόδρομο τής βιβλιακής μελέτης, εάν δεν στηρίζεται σε ζωντανή αλληλουχία με το συμβατικό του αντίκτυπο στην πραγματικότητα τού οδοστρώματος, αποτελεί κενό διανοουμενισμό, που όση φραστική επιτήδευση και εάν αυτός υποστεί στην διατύπωσή του, δεν παύει να είναι ανοσιούργημα.
Έτσι λοιπόν το πέλαγος βρέχει πρώτιστα τα πόδια τής καρμανιόλας τού γίγνεσθαι.

Κάποιες φορές με ρωτούν επισκέπτες τής σελίδας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, για ποιο λόγο επιτρέπω ή ακόμη και ανέχομαι σχόλια, τα οποία δεν έχουν κάποιο σοβαρό νόημα. Όπως έχω τοποθετηθεί και στο παρελθόν, επαναλαμβάνω ότι θεωρώ, πως όλα οι σχολιασμοί που κατατίθενται εδώ είναι σοβαροί και έχουν αξιόλογο νόημα. Κάθε άνθρωπος διαθέτει ίδια δεοντολογία στην έκφραση και κανείς δεν συμμετέχει εδώ τυχαία. Εάν αποσκοπούμε να επικοινωνήσουμε με τις ανησυχίες που εκφράζουν κάποιοι σχολιαστές, αξίζει να επιχειρήσουμε να μεταβούμε από τα σημαίνοντα στα σημαινόμενα.
Κάποιοι φίλοι θεωρούν σκόπιμο να με αμφισβητούν με μετωπικό τρόπο, με μια γραφή, η οποία φαίνεται να επιχειρεί μια πλήρη απαξίωση. Αυτό είναι κατ' αρχήν πλήρως αποδεκτό. Μεγαλύτερη βαρύτητα αποδίδω στα επιχειρήματα που προβάλλονται, ασχέτως ποια είναι η βάση τής κριτικής και θεωρώ, ότι αυτά είναι πάντοτε χρήσιμα, ως αφετηρία προβληματισμού. Αυτά με απασχολούν πολύ περισσότερο από την όποια ανάγκη επικύρωσης.


2. ΚΡΙΣΗ: ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ;

Παλαιότερα είχα την εντύπωση, ότι το φάρμακο που προτιμάται στην καταπολέμηση τής βαριάς μολύνσεως είναι η ασπιρίνη. Συν τω χρόνω διαπιστώνω, ότι επαφιέμεθα μάλλον περισσότερο στις θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες τής καραμέλας.
Αναμφιβόλως η συμπτωματολογία τής νόσου μας προσλαμβάνει ολοένα και περισσότερο ζοφερές διαστάσεις στην επιφάνεια. Ενώσω όμως επωάζετο ο εχινόκοκκος, εμείς αγρόν ηγοράζαμε. Ακολουθώντας στην διάγνωση των αιτιών τής κακοδαιμονίας μας την κομπογιαννίτικη μέθοδο τής συμβατικής ιατρικής, βαυκαλιζόμεθα να αποδίδουμε την παθογένεια που μάς διακατέχει στα όποια μικρόβια και όχι στο βάναυσα εξουδετερωμένο ανοσοποιητικό μας σύστημα, το οποίον οι ίδιοι  μετά περισσής μανίας φροντίσαμε να αδρανοποιήσουμε. Έτσι βαράμε μια συλλογική εκούσια χημειοθεραπεία συνειδήσεως στην γκλάβα μας, πιστεύοντας ότι κατακρημνίζοντας τα πάντα, κάπου θα εξουδετερωθούν στον ορυμαγδό τής εσωτερικής μας οβίδας μαζί με τα λοιπά και οι υποτιθέμενοι παθογενείς μικροοργανισμοί. Αρκεί να παραμείνει μόνο ένα ανέπαφο: Η αρειμάνια μαγκιά μας. Εμείς δεν φταίμε για τίποτε. Αυτοί που φταίνε είναι μόνον οι άλλοι και κυρίως οι ξένοι. Εμείς είμαστε πάντοτε δημιουργικοί. Οι κλέφτες ευθύνονται για όλα, που άρπαξαν το βιος, το οποίον εμείς με φιλοπονία οικοδομήσαμε. Είτε αυτοί είναι πολιτικοί, είτε τραπεζίτες, είτε τροϊκανοί, είτε διεφθαρμένοι επιχειρηματίες, είτε διαπλεκόμενοι, είτε ο φούφουτος. Ότι εμείς μια ζωή κουβαλάμε όλους αυτούς στην πλάτη μας από καταβολής ελλαδικού προτεκτοράτου, φιλάρεσκα, απερίσκεπτα με άκρατο φιλοτομαρισμό και πλήρη εφησύχαση, ουδόλως συνέβαλλε στην κορύφωση τής κατάντιας μας, όπως αυτή με ζοφερό τρόπο εκδηλώνεται πλέον απροκάλυπτα.
Δεν μάς ανησυχεί διόλου το πύον που αναπτύσσεται σε μόνιμη βάση μέσα στα έλκη μας, Όταν όμως αυτά ανοίξουν και το πύον εκχύνεται, τότε μιλάμε για κρίση.
Αναπαράγοντας μονίμως με οίστρο τα σαθρά πρότυπα τής εξουσίας, ενσωματωμένοι με υπερηφάνεια στο σάπιο κουφάρι της, δεν αποδώσαμε μόνο πλήρη πιστοποιητικά αθωότητος στον ρόλο τής εκούσιας προσαρμογής μας, αλλά διεκδικήσαμε επί πλέον επαίνους και αναγνώριση. Εφόσον έχουμε ιδιότητα, διαθέτουμε τίτλους, επιτελούμε ρόλλον, συμβάλλουμε παραγωγικώς στα καθέκαστα, νεμόμεθα τα αγαθά τού κοινωνικού πλούτου στον ένα ή άλλο βαθμό, απολαμβάνουμε τα αγαθά τής προόδου.
Το χειρότερο σαράκι, που εμφύσησε η βαρβαρότητα στις σάρκες τού Ελληνισμού είναι η ατομικότητα. Μια οντική αντίληψη, η οποία περιχαρακώνει το εγώ στα επιφανειακά όρια τού περικαλύμματος τής υπάρξεως, χωρίς να αναδεικνύει την παραμικρή ουσία τής προσωπικότητος. Διότι η ανθρώπινη φύση είναι έτσι, ώστε είναι αδύνατον να αναδεικνύεται ουσία τής υπάρξεως μέσα στο μπουντρούμι τού "εγώ", έξω από το αληθεύειν τού εμείς. Διότι η Αλήθεια αφορά την ουσία μας.

Το χαπάκι χρυσώθηκε έντεχνα και πολύ πονηρά. Είναι μακρά, αλλά συνεχής η αλυσίδα, που τραβάει από την αρχαϊκή Λέρνη ως τα σύμβολα τής τριμερούς επιτροπής τού Λουκά Παπαδήμου και συνασπισμένων. Μονίμως κολυμπάει μέσα η ύδρα, η θεά των υδάτων, η μπριτάνια, το ψαροκέφαλο ως τιάρα τού πάπα ρώμης. Όμως ο κάθε κρίκος στηρίζει και προετοιμάζει τον επόμενο στην κυκλοτερή αλυσίδα των ροτισιεράδων, που περισφίγγει την χαβούζα, που μάς πλασάρουν σώνει και καλά ως "κοινωνία".
Αυτό που ο Καρλ Πόπερ ονομάζει "ανοικτή κοινωνία", όπου ο καθείς υποτίθεται "ότι δύναται να ευτυχίσει κατά το δοκούν και βάσει αυτών που κατεβάζει η γκλάβα του", εγώ αποκαλώ κοτέτσι. Ο ατομισμός, που διακηρύσσει ο Πόπερ, ενάντια στον επιλεγόμενο "Εσσεντιαλιασμό", τουτέστιν ενάντια στην κατ' αυτόν "θεωρία" τής ουσίας, βαυκαλιζόμενος ότι κατατροπώνει τον Πλατωνισμό, αποσκοπεί να υποβάλει μια κουκκίδα στο νήμα με το οποίον κοινωνούν οι άνθρωποι, ώστε αυτό να καταντήσει ανενργό σε πλαίσια αγκύλωσης
Ο αλητάμπουρας Ζαν Ζακ Ρουσώ διεκήρυσσε στο "Κοινωνικό Συμβόλαιο" τον "χειραφετημένο πολίτη". Αυτόν, ο οποίος δικαιούται βάσει τού "φυσικού δικαίου", τουτέστιν την δεοντολογία των ενστίκτων τής ζούγκλας, να καθορίζει κατά το δοκούν, κατά "την ίδιαν φρόνησιν", τα κοινωνικά πεπρωμένα. Μέσα από τις στοές και τις γαλαρίες (μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί σχέση έχουν οι γαλαρίες με το γάλα; Μήπως γνωρίζει κάποιος για το ρόλο τού "Ηλίου τού Μεσονυκτίου" στα Ελευσίνεια Μυστήρια, ή για τον "Μαύρο Ήλιο" τής ναζιστικής Ahnenerbe; Ή για το πως συνδέονται οι στοές και οι Λαβύρινθοι με την χθόνια λατρεία;) νόμιζε ο μπαρμπαγιάννης, ότι θα ξέκανε με μια κίνηση τον Ηράκλειτο:

ΔΙΟ ΔΕΙ ΕΠΕΣΘΑΙ ΤΩ ΚΟΙΝΩ.
ΞΥΝΟΣ ΓΑΡ Ο ΚΟΙΝΟΣ.
ΤΟΥ Δ' ΕΟΝΤΟΣ ΞΥΝΟΥ ΖΩΟΥΣΙΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΩΣ ΙΔΙΑΝ ΕΧΟΥΣΙΝ ΦΡΟΝΗΣΙΝ

Πώς να μπορέσει να κατανοήσει τον Λόγο ο βάρβαρος, αφού ο λόγος είναι κοινός; Ο βάρβαρος δεν μπορεί να κοινωνήσει, έχει "ίδιαν φρόνησιν", τουτέστιν μπαρμπούτσαλα.
Πώς να μπορέσει να κοινωνήσει την ουσία, αυτός ο οποίος δεν είναι εις θέσιν να βιώσει τον Λόγο, την κοινωνία τού εμείς και σύμπασης τής κτίσεως και τού ακτίστου;
Έτσι το μόνο που μπορεί είναι να παραμένει στο προφανές, που είναι η ύπρξη.
Η ουσία όμως είναι ουσιαστικοποιημένος όρος μετοχής. Είναι κοινωνία. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται το μεγαλείο τού προφανούς. Κοινωνώντας με την ύπαρξη φθάνουμε στην ουσία. Διότι η ύπαρξη αποκαλύπτει και αναδεικνύει την ουσία στην διαδικασία τής ερωτικής κοινωνίας. Η ύπαρξη είναι αδιαπραγμάτευτα ουσιαστική. Αλλιώς παραμένει ατομικά αποκομμένη, τουτέστιν ανάπηρη.

Ο Ρενέ Ντε Καρτ φώναζε:
"Cogito ego sum", σκέπτομαι και με αυτόν τον τρόπο υπάρχω.

Όχι, φίλε Ρενέ. Δεν υπάρχεις. Νομίζεις ότι υπάρχεις, ή μάλλον βαυκαλίζεσαι ότι υπάρχεις.
Διότι ομιλείς στον Ενικό.

Ο Ηράκλειτος ομιλούσε στον ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ:
ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΜΕΝ ΚΟΙΝΩΝΗΣΩΜΕΝ ΑΛΗΘΕΥΟΜΕΝ 
ΕΑΝ ΙΔΙΩΤΕΥΣΩΜΕΜΕΝ ΨΕΥΔΟΜΕΘΑ

Αναμφιβόλλως υποκλείνομαι έμπροσθεν τής Υπαρξιστικής φιλοσοφίας και έμπροσθεν των Υπαρξιστών. Επειδή ακριβώς εκφράζουν με ειλικρίνεια το αδιέξοδο τού βαρβαρισμού. Τον "Μύθο τού Σισύφου", τον "Angst", το Άγχος τής Ύπαρξης πέρα από την Ουσία, που διαπιστώνει ο Μάρτιν Χάιντεγκερ.
Ύψιστο περιβάλλον τής φιλοσοφίας είναι το Συμπόσιον. Συντροφικότητα σημαίνει τρώμε μαζί. Και εκεί κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Σε πλαίσια συντροφίας. Φιλοσοφούμε, ή παίζουμε ποδοσφαιράκι. Ζούμε ή πεθαίνουμε. Όλα νοηματοδοτούνται από την στιγμή που κοινωνούμε.
Ο Ευρωπαίος δεν μπορεί να κάτσει σε τραπέζι. Όταν κάνει επιστημονικά συμπόσια, όλοι αυτοσερβίρονται ο καθείς για τον εαυτό του από κάποιον μπουφέ. Χασκογελούν και τσουγκρίζουν τα σορόπια, αλλά δεν μπορούν να κοινωνήσουν, καθότι έχουν "ίδιαν φρόνησιν", είναι δηλαδή άτομα, individuen.
Βεβαίως ορθώς διεπίστωσε ο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ την ανάγκη αυτού που αποκάλεσε "Individuationsprozess". Η διαδικασία να συναντήσει κάποιος τον πραγματικό εαυτό του, είναι αναμφιβόλως μια βαθύτατα προσωπική υπόθεση. Όχι όμως εξατομικευμένη. Δεν είναι διόλου τυχαία η εμμονή τού Γιουγκ προς αυτήν την πορεία στα αρχέτυπα. Δεν είναι δυνατόν να συναντήσουμε τον εαυτό μας έξω από την διαδικασία τής κοινωνίας. Όμως εδώ δεν πρόκειται για μονόδρομο. Η εξωτερική σφαίρα βρίσκεται σε άμεση αλληλουχία με την εσωτερική. Στην εσωτερική οδό, φαινομενικά δεν συμμετέχουν οι άλλοι. Συμμετέχει όμως η ενεργοποίηση τής Ουσίας, ως βάση τής κοινωνίας. Το εκφράζει άλλωστε ο Πλάτων απερίφραστα στο "Συμπόσιο", όταν αποκαλύπτει ο Σωκράτης, πως η Διοτίμα κατά την Ερωτική Μύηση τον οδήγησε να ερωτευτεί τον ίδιο τον Έρωτα.

Ο βάρβαρος δεν μπορεί να καθήσει σε τραπέζι, παρά μόνον με μια εξαίρεση. Όταν η τράπεζα είναι στρογγυλή. Εκεί πίνουν όλοι από κοινό κύπελο. Το άγιον γκράλ, τουτέστιν την διμεθίλτριπταμίνη.

Όπως αναλύει ο Γιάννης Κορδάτος στο έργο του "Αρχαία Κωμωδία και Τραγωδία", οι Έλληνες μετέτρεψαν το περιεχόμενο τού κυπέλου των Οργεώνων τής χθόνιας λατρείας σε κρασάκι στα πλαίσια των Θιάσων, μετουσιώνοντας την χθόνια λατρεία τού Διονύσου σε συμποσιασμό. Άρα, ο πολιτισμός δεν ξεπήδησε από τα καταγώγια των στοών τού Λονδίνου και τις λέσχες τού Πόπερ, αλλά από τον Ηρωϊσμό των Ελλήνων, που αντιμάχονται τα τέρατα.
Γι αυτόν τον λόγο φρονώ, ότι το τσακίρ κέφι συντελείται μπροστά στις ρόδες τής νταλίκας. Τώρα, ποιος θα μετατραπεί σε κιμά και ποιος θα την βγάλει καθαρή, δεν προτρέχω να εκτιμήσω.
Μπορώ όμως περί ενός να αποφανθώ ήδη:
ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΕΛΟΣ. Ασχέτως τρόπου, κόστους και αποτελέσματος.


Στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί ο Michael Tsarion αναφέρεται διεξοδικά στην θεώρηση που πρόβαλλε ο Υπαρξισμός, ότι "η ύπαρξη προηγείται τής ουσίας", όπως εντόπισε ο φίλος Πάνδαρος σε σχόλιο τής προηγουμένης αναρτήσεως. Με σχετικά εκτενή αναφορά στον Μάρτιν Χάιντεγκερ, ο Τσάριον αμφισβητεί την φιλοσοφία τής ουσίας. Με αυτήν οπτική διαφωνώ, ως προσκείμενος στον Πλατωνισμό. Παρ' όλα αυτά θεωρώ όχι μόνον τον Τσάριον πάρα πολύ δόκιμο μαχητή τής συνείδησης, αλλά εκτιμώ ότι το βίντεο αυτό είναι ιδιαίτερα αξιόλογο. Διότι αναδεικνύει εκείνα τα στοιχεία τής φιλοσοφίας τού Υπαρξισμού, που θεωρώ ότι είναι πολύ γόνιμα. Πρόκειται ακριβώς για τα στοιχεία, τα οποία προκύπτουν από το γεγονός τής ίδιας τής ύπαρξης, που είναι οι αυτονόητες αξίες της, όπως η πρόκληση τής ζωής ως δυνατότητα, οι έννοιες τής ευθύνης και τής ελευθερίας.
Αυτά τα δεδομένα αναλύονται με περισσότερο απτό και πρακτικό τρόπο στο δεύτερο βίντεο. Εκεί γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στο οντικού χαρακτήρος λιώσιμο τής ανθρώπινης υπάρξεως από τούς μηχανισμούς χειραγώγησης και καταπίεσης τού συστήματος. Η διαδικασία ελέγχου και καθορισμού τής συμπεριφοράς μέσω τής αλλοτριώσεως τού τρόπου που αναπαράγεται η ανθρώπινη ύπαρξη συνιστά την κεντρική μέθοδο επιβολής τού συστήματος. Θεωρώ, ότι η κατανόηση αυτὠν των μηχανισμών και διαδικασιών καθιστά την κρίση μας εις θέση, ώστε να ερμηνεύσει και να αξιολογήσει τις συγκεκριμένες επιλογές τού συστήματος, όσο αφορά την δημιουργία και την χειραγώγηση κρίσεων . Όπως η κρίση στην Ουκρανία - στην οποία θα αναφερθώ στην συνέχεια - και η οποία δεν είναι δυνατόν να καταστεί ερμηνεύσιμη με τις τυπικές προσεγγίσεις γεωστρατηγικού χαρακτήρος, εάν παρακάμψουμε τα δεδομένα τού σφοδρού ψυχολογικού πολέμου, ο οποίος συνεχώς εντείνεται και έχει ως στόχο τον συνειδησιακό έλεγχο σε μακροκλίμακα.






70 σχόλια:

nikos είπε...

http://3.s.dziennik.pl/pliki/6020000/6020648-2014-2-20-bmi-bildet-ukrainische-polizei-aus-antwort.pdf

Τόλης είπε...

ΟΧΙΟΧΙΟΧΙΟΧΙΟΧΙΟΧΙ.Διαφωνάω σε όλα αλλά πιο πολύ σ'αυτό με τον έρωτα!!Εγώ δεν ξεύρει τήταν αυτήνα η μπογδανομούντζα η Διοτίμα, εγώ όμως ξεύρει ότι αυτοί οι πλατωνικοί έρωτες είναι κακόκακόκακόκακόκακό, μακριά ουστ γατ παλιόξουτα.Και θα στο εξηγήσω αμέσως, γιατί εγώ μπορεί να είμαι λούλαμπόυ ή γκέουλας όπως θε να μελέν οι αγροίκοι, αλλά ξεύρω καλά τη συνομωσία που παίζει πίσω από τους πλατωνισμούς!Τι θα πει ιδεατός έρως;Για αρχή καλός είναι, δίνει έμπνευσις σαν πρώτιστη ώθησις ΑΛΛΑ όταν διατηρείται για πολύ, αποτελεί την ύψιστη ύβρις για την ανθρωπέινη ύπαρξις και ουσία!Μπορεί να οδηγήσει σε παρανοιες, είναι αντιεξελικτικός!Είναι εγωκεντρικός, ατομιστής, προβάλλει προσωπικές ανάγκες και ιδεοληψίες επάνω σε υπαρκτούς ατελείς ανθρώπους και καταστάσεις.Ο ερωτύλος πλατωνιστής ερωτεύεται κάποιον/κάτι από μακριά και πλάθει ΜΑΤΡΙΞ για την πάρτη του, θεοποιεί, μυθοποιεί το αντικείμενο του δήθεν έρωτα του εξαιτίας της δικής του ιδιοτελειας,της δικής του ανάγκης να ερωτεύεται μια πλαστή ιδέα που θα την φτιάξει για να ικανοποιήσει δικές του φαντασιώσεις!Δεν ερωτεύεται το άτομο,την κατάσταση πραγματιστικά.Γι αυτό και αποφεύγει να γειώσει στην ανθρώπινη ατέλεια τα ψεύτικα αισθήματα του.Και έρχεται η ώρα που απομυθοποιεί,που γειώνει,που καταλαβαίνει ότι όλα όσα νόμιζε ήταν ψεύτικα και ψάχνει για το επόμενο ερωτεύσιμο αντικείμενο για να συνεχίσει να πλάθει ψεύτικες σκεπτομορφές και να αυνανίζεται νοητικώς και συναισθηματικώς.ΦΤΑΝΕΙ.Πρέπει να γειώσουμε τον πλατωνικό έρωτα και να τον ερωτευτούμε γειωμένο μέσα σε υπάρξεις και καταστάσεις αληθώς ατελείς και όχι πλαστώς τέλειες.Σήμερα τώρα ΧΘΕΣ.

Κ.Δ είπε...

Όντως ο πλατωνάκος δημιουργεί αποστάσεις ... ιδεάς μορφής... θεωρίας πράξης...ουρανού γης... κου λου που

Τον έχουν ολοκληρώσει κάποιοι πατέρες ταχουμε ξαναπεί...

Όλες οι ερμηνείες που έχει δώσει η κλασική ιστορική φιλοσοφία της δύσης... πρέπει σε κάποια φάση να αναβαθμιστούν... Αυτές μας έχουν φτάσει σε αυτά τα σκατά που ζούμε...

Μπομπ είπε...

Να αναβαθμιστούν ρε ψηλέ, να αναβαθμιστούν.
Ποιος θα τις αναβαθμίσει είν' το θέμα.
Κι άντε και τις αναβαθμίζει ασούμ σε λέω γω..
Άμανεν είναι να προσπαθούμε σήμερα να καταλάβουμε για να εφαρμόσουμε αυτά που λέγανε 2 χιλιάδες χρόνια πριν, θα αναβαθμιστούν και σε 2 χιλιάδες χρόνια πάλι θα προσπαθάν να τα καταλάβουνε οι φουτουροχόμο ναούμ. Κατάλαβεζ??

PANDAROS είπε...

καλησπερα

μποτιλια εθεσες πολλα θεματα θα προσπαθησω να τα πιασω ενα-ενα

ΛΗΜΜΑ

σοφία

ουσιαστικό
-ας

ΣΗΜΑΣΙΟΛΟΓΙΚΟ

Α. δεξιότητα, εμπειρία σε κάποια τέχνη ή επάγγελμα |γνώση κπ. πράγματος |με γεν. ή εμπρόθετο προσδιορισμό Β. σωστή κρίση, φρόνηση, ευφυΐα, εμπειρία στα πρακτικά ζητήματα της καθημερινής ζωής, αντ. ἡ ἀμαθία |καπατσοσύνη, πανουργία |με αρνητική σημασία Γ. γνώση των επιστημών, εμβρίθεια, μάθηση |θεωρητική γνώση, φιλοσοφία

σοφιστής

ουσιαστικό
-οῦ

ΣΗΜΑΣΙΟΛΟΓΙΚΟ

Α. 1. επιδέξιος, έμπειρος σε μια τέχνη 2. συνετός, φρόνιμος, σοφός, φιλόσοφος Β. 1. διανοητής ή φιλόσοφος που δίδασκε με αμοιβή 2. αυτός που εξαπατά με λόγια, απατεώνας, κατεργάρης |με αρνητική σημασία

αν εξαιρεσουμε και στα δυο το Γ δηλαδη την αρνητικη σημασια της λεξης σοφος και σοφιστης,που οφειλεται κυριως στους πλατωνικους -λες και αυτοι διδασκαν τους μαθητες τους για ενα πιατο φασολαδα και οχι για ολο το χαρτι της γης- θα παρατηρησουμε οτι οι σοφιστες ηταν πρακτικοι ανθρωποι που επιαναν την ζωη απο τα μαλλια, δηλαδη προτιμουσαν τον εμπειρικο δρομο ενω ταυτοχρονα ηταν και σοφοι...

πιστευω οτι αυτο εννοει ο μποτιλιας οταν μας γραφει αυτο...
'' Άρα, δεν έχει νόημα να επιχειρήσουμε να λειτουργήσουμε στην εικονική πραγματικότητα, χωρίς να πιάσουμε τον ταύρο τής συμβατικής τοιαύτης από τα κέρατα''

εγω βεβαια θα ακολουθουσα τις συμβουλες του μεγαλυτερου ΣΟΦΙΣΤΗ ολων τον εποχων του ΣΩΚΡΑΤΗ,οχι απο τις μετα θανατο μαιμου περιγραφες του,απο τον πλατωνα,αλλα απο τις περιγραφες του Αριστοφανη,που ο Σωκράτης των
Νεφελών.ηταν ερευνητης φυσικων φαινομενων και διδασκε με φυσιοκρατικο και ορθολογιστικο τροπο...
Ηταν ο Αριστοφανης πουθενας και αλλα εβλεπε και εγραφε?
η ηταν πουθενας ο θουκιδιδης οταν εγραφε οτι ο Σωκρατης ειχε φροντιστηριο και επαιρνε ζεστο χαρτακι απο τους μαθητες του-και καλα εκανε θα προσθετα...
ο θουκιδιδης μαλιστα μας λεει οτι ο Σωκρατης εδινε βαση στην σπουδη των ανθρωπινων υποθεσεων και οχι οπως μας τον παρουσιαζει ο πλατωνας

Γιαυτο και οι κυνικοι οι οποιοι ηταν απευθειας απογονοι της Σωκρατικης σχολης ειχαν τετοιες αντιθεσεις με τους πλατωνιστες ,Αυτοιι πολυ απλα ακολουθουσαν τις εντολες και τις διδαχες αυτου του μεγαλου δασκαλου τους, του Σωκρατη

Καποτε πρεπει να σταματησει αυτο το παραμυθι με τον Πλατωνα και τον Σωκρατη

ξεκινησα λιγο αναποδα για να φτασω στον ατομικισμο και την σχεση του με την γνησια Σωκρατικη σκεψη των κυνικων και φυσικα στον υπαρξισμο...

ταλεμε αργοτερα

Κ.Δ είπε...

Μπομπ έτσι κι αλλιώς αυτό που λες είναι αυτονόητο...

Μέχρι το σημείο που ο φορέας της πληροφορίας (δλδ η συνειδητότητα της ανθρωπότητας) που λέγει και ο μποτίλιας θα καταφέρει να φιλτράρει και να αναβαθμίζει αυτοστιγμεί το ατελές μοντελάκιον... θα έχουμε χάσματα... μεταξύ ... refresh... και ιστορικής στασιμότητας. Ίσως όταν γίνει το μονδελάκι πιο δυναμικό ... και προσαρμόζεται στην εκάστοτε στιγμή... κατευθείαν ... να μπορούμε να μιλάμε και για έξοδο από ιστορία όπως τη φαντάζεται ο οικοδεσπότας. Αυτό όπως ξέρεις βέβαια προυποθέτει την εγκατάσταση του 2ου παρατηρητη ... (έτσι την έλεγε ο γνωστός σου γκούρτζιεφ). Την αυτοπαρατήρηση δλδ ... επισταμένα. Διαύγαση τοπε ο Καστοριαδης περιγράφοντας το ίδιο. Αλλά όλα αυτά προυποθέτουν και εσωτερική εργασία από όλους.

Μπομπ είπε...

Χε! Τι με θύμισες τώρα λέμε! Γκουρουτζί ε, παληκάρ 2 μέτρα λέμε. Κάναμε παρέα ένα φεγγάρι πουλέ. Ναι ναι,καλό παιδί καλό παιδί ήσαν, να σχωρεθούν τα πεθαμένα του. Και γερό ποτήρι ε,δεν καταλάβαινε τίποτε σε λέω. Και χορευταράααας,πωπωπωπω.Ζεμπεκιά να δεις εσύ να σε φύγει το κλαπέτο.Εντάξει ρε ψηλέ,αυτοπαρατήρηση μέσα οκ και τι 2ο πουλέ,10 μαζί να σε βάλω να κάνουμε και τημ ποδοσφαρικό ασούμ.Και τι θα καταλάβς νομίζς;Μπορείς να κοινωνάς και ταυτόχρονα και με άλλους που αυτοπαρατηριούνται δήθεν; Ε; ΕΕΕ;Πίπες μπλε λέμε.Συ να αυτοπαρατηριέσαι επί 10 και να δρας ταυτόχρονα και οι υπόλοιποι να ψάχνουν να καταλάβουν άμανεν ήπιες τελικά εσυ το DMT όλο απ'το γκραλ και μείναν αμανάτι και στην ξέρα.Τι ψάχνεις να βρεις σε λέω..Κοινωνίες και μπόρδες.Εν τέλει παίζεις μπάλα μονάχος με το τημ που λέγαμε και στην πορεία φκιάνεις κι άλλα τήμια για κανά πρωτάθλημα να περνά κι η ώρα..

Ανώνυμος είπε...




Αφιερωμένος νοερώς,ήμουν στήν Ουκρανίαν
Μά η Μούσα μ'ανακάλεσε,εις τήν Φιλοσοφίαν
καί παρατάω πάραυτα καί δράματα καί κάλλη
ίνα ο Ανθός τής Λογικής,εμπρός σας ξεπροβάλλη
Σεβαστοπόλ Μαιώτιδος τήν γήν καί Σαυρομάτας
αφήνω κι αποχαιρετώ,ξανθάς γαλανομάτας

Κοσκίνισα τόν Πλάτωνα μέ περισσήν μανίαν
κι αποκαλύπτω φθύς εδώ,όλην τήν σκευωρίαν
Πώς οι εσθλοί πλατωνιστές,δόλιοι
στά λόγια μπερδευτές
μέ γλώσσες-φεύ-διχαλωτές
διαστρέψανε εψές προψές,'τά πούπανε
οι Σοφιστές
Καθήκον!νά υπερασπιστώ,τών σοφιστών
τόν αρχηγό
Σωκράτην λέγω τόν τρανό,αυθόρμητον καί λαϊκό

Νά περιγράψω οφείλω γω καί νάβρω τρόπο γλαφυρό
καί μάνά χείρας λεξικό σημασιοροκανιστικό,αχτύπητο αποδεικτικό

πώς εις τήν τσέπη του τά φράγκα τιτιβίζαν
κι αμέτι νεανίες φιλοσοφία κουδουνίζαν
καί φυσιοκρατικώς τά πόμολα γυαλίζαν
κι ολονώνε τά κόκκαλα τρίζαν
Τί άλλο θέλετε ωρέ
μέ συνηγόρους σάγκιμέ,Μέλητος πάει
διακοπέ
Αμέ!

Πρώην καλντεριμιτζού είπε...

Όλο μπλα μπλα
και ψου ψου ψου
και σου ψου με
οι αντιμελητέ
κι η πιάτσα χέστηκε
καλέ μου ανωνυμοποιητέ
δια την αποκατάσταση των ονομάτων
και λοιπών ετεροφρονημάτων

Ιδού η απορία του σωκράτη επανέρχεται σφοδρή και τσεκουράτη

γνωρίζεις κάτι τελικώς,
ή δεν και μπας έχεις ιδέα;

Δηλαδή για να το πούμε και αλλοιώτικα από τα προλεγόμενα. Αν δε φροντίσουμε να γυαλίσουμε καλα τον κώλο του ειδώλου μας, δε θα μπορεί να μας κλάνει άνετα. Αυτό το επισυνάπτω στο γιάλισμα των πομόλων που ανέφερες, ως δεύτερη πνευματική εργασία που προτείνει αυτό το thread. Είχαμε πρόοδο δλδ σήμερις.

Τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοόλη
Που είσαι Τοοοοοοοοοοοοοοόλη
Γιατί καλέ τα καλά αγούρια να μην βάζουν τις κάλτσες στο συρτάρι

Πως ε θα λυθει το ουκρανικό έτσι?

Απαπα πάω κι εγώ να ξυριστώ η βρωμιάρα

Ανώνυμος είπε...

Η φιλοσοφία σε μάρανε εσένα καραγκιόζη που θα μας πεις και για τον Σωκράτη.Τράβα ρε για κανά τρομπάρισμα μπανίζοντας κανά ουκρανό ξεκώλι μπας και ισιώσεις παπάρα,τα ίδια σκατά και χειρότερος είσαι από αυτά που ντεμέκ θες να αλλάξεις.Και για να τελειώνουμε,δεν ξέρω ποιος καριόλης εδώ μέσα έχει πρόσβαση σε πάροχο και το παίζει με ντεμέκ συγχρονικότητες και δίκτυα αλλά κοίτα να το κόψεις σύντομα αυτό που κάνεις μουνάκι γιατί θα σας γαμήσω όλους.

Τόλης είπε...

Όντως.. Όλα τα σχόλια εδώ, τεραστίας σημασίας!! Με βάθος ένα πράμα, ε κυρ-μποτίλια μου?? Απύθμενο το βάθος, άπατος ο πάτος πουλέν, να θες να πατώσεις η ντάνα και μη σ'αφήνουν τα σημαίνοντα τα τέρατα.. Και συ μαρή τζιβιτζιλού τί στριγκλίζεις πια? Καλέ τι αγούρια με λές, αγγούρια θε να πεις. Εχμ δεν το ξερες και συ? Η ζωή είναι ένα αγγούρι χρυσή μου. Άλλοι το τρώνε και δροσίζονται κι άλλοι το τρώνε και ζορίζονται....... Να, προ ολίγου μπούκωσα ένα η χαρχάλω, ζουμερό ζουμερό. Αχχχχχχχ άιντε..τη δροσιά του να 'χειςςςς.

PANDAROS είπε...

Καλημερα

μπορει κανεις με τον υπαρξισμο να σπασει το ματριξ?

-ελα ντε?Και εγω αυτο αυτο ψαχνω...

«Ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που γίνεται μόνος του. Αυτή είναι η πρώτη αρχή του υπαρξισμού».

ΖΑΝ-ΠΟΛ ΣΑΡΤΡ

αυτο απο μονο του καταριπτει την μετενσρκωση και ολα αυτα τα συναφη που μας πιπιλανε το μυαλο εδω και χρονια.[το γελιο ειναι οτι προσπαθω να εξηγησω τον σατρ με τον δικο μου τροπο..χαχαχχα αν πω καμια μπαρουφα δεν τρεχει καστανο δεν ειμαι και καθηγητης πανεπηστημιου να κανω διατριβη πανω του,στο φτερο διαβασα κατι λιγα γιαυτον...οποτε μην τα δενετε αυτα που λεω]

Ομως αν ισχυει ο κυκλος μετενσαρκωσεων θα πρεπει να να υπαρχει καποια ταξη στο συμπαν,αν ομως το συμπαν ειναι ακαθοριστο,δηλαδη ειναι ενα συμπαν τυχαιοτητας-οπως μας λενε σημερα οι επιστημονες, τοτε ο ανθρωπος -συμφωνα με τον Σατρ- ειναι ελευθερος να ακολουθησει οποιον δρομο αυτος θελει και μαλιστα χωρις το βαριδι της θρησκειας η οποια ειναι γεγονος οτι μας προσφερει μια προστασια και διεξοδο απο το υπαρξιακο μας αγχος αλλα οπως και να το κανεις ειναι μια αυταπατη..

παμε παλι πισω στα δικα μας..

«"Γεννηθήκαμε μια φορά και δε γίνεται να γεννηθούμε και δεύτερη, ενώ είναι βέβαιο πως δεν θα υπάρξουμε ξανά στον αιώνα τον άπαντα. Εσύ όμως, ενώ δεν εξουσιάζεις το αύριο, αναβάλλεις την ευτυχία γι’ αργότερα.
Κι η ζωή κυλά με αναβολές και χάνεται, κι ο καθένας μας πεθαίνει μες στις έγνοιες."
Επίκουρος

το πως εννοει την ευτυχια ο επικουρος τα ειχαμε πει πρι απο καιρο,οποτε δεν εχουμε ουτε χρονο ουτε χωρο να τα ξαναπουμε-να σας πω και την αληθεια,αυτην την στιγμη δυο το βραδυ,εχοντας πιει και τα ποτα μου δεν τα θυμαμαι ακριβως, κατι θολα πραμματα,δηλαδη τιποτα.χαχαχχα!!!


ομως τωρα που τα γραφω, τι θα λεγατε αν η ΚΕΝΟΤΗΤΑ μπορει να σπασει το ματριξ?

εαν επιτελους κατανοησουμε τα λογια των υπαρξιστων και του επικουρου, οτι δεν υπαρχει ουσια αλλα μονο υπαρξη τοτε ολα καταρρεουν,και ο λογος ειναι γιατι αν δεν υπαρχει ΟΥΣΙΑ θα ειμαστε ολοι ΚΕΝΟΙ!!!

Ενταξει δεν λεω, ειναι φριχτο το αισθημα της κενοτητας και η κατανοηση οτι οσο ζουμε τωρα και μετα τελος, ουτε δευτερα παρουσια ουτε μετενσαρκωση ουτε ψυχη ουτε τιποτα...
τα ειχε πει και ο μπαρμπα Νικος..

«Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο— καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο— το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή» Νίκος Καζαντζάκης - Ασκητική
τωρα που το σκεφτομαι μου ερχεται να ξερασω , ειναι πολυ δυσκολο για μενα να δεχτω το τελος την υπαρξης, λες ολα να ειναι ματαια?Δεν ξερω...



το θετικο παντως-μετα το αρχικο σοκ- ειναι οτι αυτη η σκεψη σε απελευθερωνει με την εννοια πως ο ανθρωπος παυει να ειναι ενα εργαλειο του Θεου η του δημιουργου η να αποτελει μερος θεικου σχεδιου κλπ

γιατι συμφωνα με την σκεψη του Σατρ ο ανθρωπος πρωτα υπαρχει και μετα προσδιοριζεται και αφου δεν ηταν προσδιορισιμος δεν ηταν τιποτα!!Μολις λοιπον προσδιοριστει και τραβηξει το δρομο που αυτος θελει τοτε και μονον τοτε θα αποκτησει την ανθρωπινη φυση!!!
[ελπιζω να μην τα εκανα σκατα!!!]

τα λεμε


PANDAROS είπε...

H μαλον τα ξαναλεμω...

πως θα ηταν ο κοσμος αν ο ανθρωπος ειναι καταδικασμενος-οπως λεει ο Σατρ- να ειναι ελευθερος?
ο καθενας θα εκανε του κεφαλιου του και οποιον παρει ο χαρος?

«Δεν είναι δυνατό να ζει κανείς ευχάριστα, αν δεν ζει φρόνιμα, ηθικά και δίκαια, όπως και δεν μπορεί να ζει φρόνιμα, ηθικά και δίκαια, αν δεν ζει ευχάριστα».
Επίκουρος Κύριαι δόξαι

ειναι μια λυση και αυτη...

Ο Σατρ βεβαια ειναι πιο σκληρος απο ατον επικουρο γιατι μας λεει πως καθε αποφαση του ανθρωπου πρεπει να ειναι το καλυτερο για αυτον αλλα και για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
Αυτο σε φερνει αντιμετωπο με τις πραξεις σου ,οι οποιες ειναι και μη αναστρεψιμες και οπως και να το κανουμε ο πιο σκληρος κριτης ειναι ο εαυτος μας που ειναι εξω απο καθε συστημα και απαλλαγμενος πλεον απο ΚΑΘΕ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΕΝΗς ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ [θρησκευτικης,πολιτικης κλπ] που τις θεωρουσε σαν το μεγαλυτερο εμποδιο του ανθρωπου στον αγωνα του για την αποκτηση της ελευθεριας

ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ο Σατρ ελεγε οτι ''η ελευθερια μας,ανηκει στη γενναιοτητα μας''

πραγματικα θελει γενναιοτητα για να διαχωρισουμε τον εαυτο μας απο τον κοσμο, τοτε μονο ειμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, παρολα αυτα οπως ειπαμε και πιο πανω ο αγωνας για την δικα μιας ελευθερια αυτοματα σημαινει και την προασπιση της ελευθεριας και των αλλων ανθρωπων

αυτα ειναι τα ωραια παμε τωρα στα αλλα, οπως τα βλεπω εγω

Εχω την εντυπωση οτι ο ελευθερος ανθρωπος γινεται αυτοματα και παρανομος για το κρατος το συστημα το ματριξ βαλτε οτι θελετε...,επειδη το κρατος βιαζει και καταπιεζειτην ελευθερια του και αυτος θα αντισταθει με καθε τροπο-αν πραγματικα ειναι ελευθερος- ,πολυ φοβαμαι θα χρησιμοποιησει τις μεθοδους του κρατους, εξαπατηση, βια κλπ,
και σαν ''παρανομος'' για να επιβιωσει θα σχηματισει ομαδες με αλλους ελευθερους ανθρωπους,για να κατστρεψει το συστημα γιατι μονος του δεν μπορει.

η γνωμη μου ειναι πως ο ελευθερος ανθρωπος δεν ειναι αλλα γινεται, αν πεταξει στα σκουπιδια εννοιες βαριδια που τον καταπιεζουν οπως κρατος, εθνος, φυλη,θρησκεια.

επισης βαζω ενα ερωτημα που δεν εχω απαντηση πως ο ανθρωπος του σατρ εχει σχεση με την κοινωνια αφου απο μονη της μεσω των νομων του βαζει φραγμους στην ελευθερια?

τελος πιστευω πως ο ελευθερος ανθρωπος οπως τον εννοει ο σατρ, τεινει προς τον νιτσεισμο παρα στον μαρξισμο και ειναι παραδοξο


μεχρι εδω παιδια παω για υπνο






Ανώνυμος είπε...

όχι, δε μπορεί η απάντηση σου στο μάτριξ να είναι η κενότητα.
κι αυτή μάτριξ είναι

Μπομπ είπε...

Μάτριξ εδώ μάτριξ εκεί μάτριξ και παραπέρα, τι θα γίνει ρε μπούστημ; Όλα μάτριξ πια; Τώρα βέβαια εδω ρε ψηλέ λες πώς θα γίνει να βγεις από το έργο του ντηζάινερ.Ε πώς λές; Θα πρέπει να γίνεις κι εσύ ένας ντηζάινερ και η ζεμπεκιά εξ ευωνύμων η ροπίς ασούμ να γίνει λέμε,Το μπέκα λέει πώς θα κάνεις εν ζωή στην άβυσσο,δεν ξέρω για πριν και για μετά τα ζωοδόχα τρίπια,για το εν ζωή ασούμ π΄πως θα γενεί κι άντε και μπαίνεις σε λέω γω,το τι θα δεις ψηλέ και πλάτσα πλούτσα μες στα νερά τα σκοτεινά,τσουνάμια εδώ,φωνές κακό τσιρίδες,ένα φακόο ρεεεε, πόδια χέρια στον αγέρα και δως του πλάτσα πλούτσα,γαμώ τα μπρατσάκια μου γαμώ,ύφαλοι στανάποδα,τυφώνες πράμα λέμε,τα φώτα ένας ρεεε να βλέπουμε τι γίνεταιιι και φτάνεις λέει ασούμ κάπου δεν ξέρω και γω πού να βρεις την έξουντος,το βγέκα λέει.Ποιο βγέκα;;Περιφραγμένο είν' ψηλέ,κοιτάς εδώ κοιτάς εκεί,πλέγμα ηλεκτροφόρο,μια πόρτα ρεεεε και πλάτσα πλούτσα δως του ξανά εσύ,πούυυυ τιιιι,περίφραξη παντού.Σκυλί που δαγκάνει δεν ξέρω αν παίζει αλλά η περίφραξη είναι εκεί.

Κ.Δ είπε...

Matrix above και matrix below.

Άνευ matrix είπαμε πάπαλα... τα ψυχοπαθολογικά και μικροκομπλεξικά της ζωής, και τα λοιπά αλατοπίπερα.


Πλήρης κενότητα ισοδυναμεί με παντελή έλλειψη αναφοράς και ουσιαστικό αυτοκανιβαλισμό, και πλήρης μιμιτισμός και ταύτιση με το ωόν... αυτοεγκλεισμός και αυτο-υπόδικη φασουλα...

Εδώ οι κουβεντάρες οι μεγάλες αφορούν τους ταυτόχρονους όρους εισόδου και όρους εξόδου ώστε να διατηρείς πάντα το εκάστοτε σύστημα ανοιχτό στο απροσδόκητο. Νάχει πιο πλάκα σε αναπάντεχο matrix κάποιου άλλου παράλληλου ή κάθετου επιπέδου, πέρα από την above και below επαναληπτικότητα.

Ανώνυμος είπε...



http://www.youtube.com/watch?v=gBNxGZP49ls

Μπομπ είπε...

Τι είπες τώρα ρε ψηλέ για μισό ασούμ να μας το κάμεις πιο λιανό...Αυτοεγκλεισμός λέει και αυτοκανιβαλισμός και απαυτισμός και όλα τα σε αυτισμός είναι η κενότητα λέει ασούμ;; Δηλαδή τι θε να πεις ρε ψηλέ ότι τα ζεν τα μπούντα μόνκια είναι πλανεμένοι κενοαπαυτιστές ασούμ;Ή ότι τα άσπεργκερ νάουμ τα χόμο είναι συλλήβδην και από πόδι χαμένα και αυτο-υπόδικα καταδικασμένα;;Δε λέει δε λέει ψηλέ..

Κ.Δ είπε...

Δεν υπάρχει πλανεμένος. Για τον καθένα το βάζο με το μέλι είναι τελείως διαφορετικό και ο καθένας διαλέγει αν θα δοκιμάσει, αν δε θα δοκιμάσει καθόλου ή αν θα το φάει όλο. Το ότι υπάρχει όμως το βάζο είναι αναπόφευκτο ελεώ περατότητας

Κ.Δ είπε...

Επειδή μάλλον δεν έγινα απόλυτα κατανοητός η κενότητα είναι προς την μία μεριά της αυτοελλάττωσης ... και η ταύτιση με το ωόν το αντίθετο άνυσμα της αυτομεγένθυσης...

Και τα δύο σε απόλυτο βαθμό είναι matrix. Για αυτό μιλάμε για όρους εισόδου και εξόδου με μέτρα κλπ

Μπομπ είπε...

Ναι ενώ τώρα που με το εξήγησες ντεμέκ, σε κατάλαβα νομίζεις..Ψηλέ μου, για πάμε ξανά ένα ρηπήτ στο πιο απλοϊκό και λαϊκό ασούμ: Ζεν μόνκια, μπούντα, Μπάρντο και κενότης-τι έχεις να πεις και ντύσου τζιβιτζιλού για να με το πεις μπας και σε καταλάβω ασούμ..Επίσης,τι σκατά συμβαίνει λες με τα άσπις και γενικότερα με τις σύγχρονες ψυχικές συνδρομές,που όπως και να το κάνουμε είναι αρκετά συχν'ες αλλά από ότι φαίνεται αυτές οι ομάδες αποκλείονται αμέσως από τις κοινωνίες που λέμε και τη δυνατότητα συμμετοχής μέσα στις μελλοντικές κοινωνικές ουτοπίες,ε;;Τελικά τι γίνεται ασούμ;Δε φαίνεται να μας περικλείεει όλους η φιλοσοφία και ο κβαντικός πήδουλας,ε;;

Σχετικά με το μπέκα και το βγέκα που λες,εντάξει ρε ψηλέ,ανοίγει η πόρτα ασούμ και έχεις ταυτόχρονο μπέκα και βγέκα αλλά τι γίνεται μέχρι να 'έβρεις την επόμενη πόρτα είν το θέμα,καταλαβεζ;;Όπως επάνω έτσι και κάτω;;;Ποιος το πε αυτό;;Το είδες εσύ να είναι έτσι;;Σοβαρά;;Ίδιο είναι λες;;Να σε πάρουμε καμιά βόλτα τότενες για μαλλί της γριάς στα κάτω να μας πεις άμανες είναι ίδια με τα πάνω......

Κ.Δ είπε...

Έτσι όπως το βλέπω ο καθένας είναι ο πυλωρός του εαυτού του. Τουτέτστιν κουβαλά τη θύρα του. Ενίοτε μπορεί να παίξει ο ίδιος και ρόλο πυλωρού, φύλακος ή δε ξεύρω τί ... σε σύστημα μεγαλύτερης κλίμακας αν έχει ανοίξει χώρο με το σπαθί του ή αν του έχει παραχωρηθεί από τις συνθήκες αλλά αυτό δε μας απασχολεί.

Τώρα οσον αφορά τα άλλα περί κενότητας, το πρόβλημα της αυτοελάττωσης είναι ότι είναι εξορισμού αυτοαντιφατική γιατί οφείλει κανείς να έχει κάτι για να την ορίσει. Τελείως οριακά γίνεται μία φαύλη διαδικασία όπου ο παρατηρητής επηρεάζει το παρατηρούμενο και άρα αυτός που την στοχεύει απλά κυνηγά την ουρά του γιατί πολύ απλά χάνει κάθε μέτρο σύγκρισης με ότι άλλο υπάρχει πέραν του εκμηδενισμένου εαυτού του και άρα χάνει τελικά κάθε ικανότητα συνύπαρξης. Το ποια είναι τα υγιή όρια που θα εξασκείς την αυτοελάττωση είναι άλλο καπέλο. Εκτός κι αν καταφέρει κανείς να ταίζεται με φωτόνια... οπότε κεί πάω πάσο... μπορεί να αυτοελαττωθεί σε κβάντο.

Στα άλλα … ρε συ δεν αναφέρθηκα σε σύγχρονες ψυχικές συνδρομές ούτε σε άσπεν ούτε σε τίποτες. Με αυτό το “ψυχοπαθολογικά” και “μικροκομπλεξικά” … αναφέρθηκα στις κατάλληλες δόσεις φαντασίας και φαντασίωσης που έχει έκαστος λόγω του απλού που είχε πει ο σώκρατης. “Δε ξέρω τα πάντα” … και άρα αφού δε τα ξέρω... εκ των πραγμάτων... φορώ και μπλε και ροζ γυαλιά …. ή ότι με βόλεψε. Φαντάσου να μη φορούσαμε καθόλου γυαλιά. Θα καιγόμασταν από τα φώτα τα αόρατα. Δε θα αντέχαμε. Θα σταματούσαμε να υπάρχουμε όπως μας φανταζόμαστε. Δυστυχώς και ευτυχώς... τη γλύκα της ζωάρας … τη διατηρεί ενίοτε και η φαυλότητα της. Αυτά όλα ως αποψάρες και τίποτες παραπέρα.

Μπομπ είπε...

Ναι ρε ψηλέ μου αλλά δεν απαντάς,δεν απαντάς στα βασικά που ρώτηξα..Αυτό πάντως με την αυτοελάττωση έτσι όπως το λες,αναιρεί το γνωστό και τρανταχτό «όπως μέσα έτσι και όξω»,ε;;Μήπως αναιρεί και το άλλο το τιτανοτεράστιο που μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα οι απανταχού ντιντάσκαλοι«όπως επάνω έτσι και χάμω»,ε; Λέω μήμπως..Πώς τόπες τ'άλλο,κυνηγά λέει την ουρά του;;Χεχ,σαν τον ουροβόρα ασούμ;;αχαχαχαχαααα!!1Βρε εντάξ,δεν είπα ότι αναφέρθηκες συ στα άσπεν κλπ,γω αναφέρθηκα,τα συνέδεσα με τους (απ)αυτισμούς,θέλονταζ να ειπω ότι μάλλον,λέω ΜΑΛΛΟΝ,όλα τούτα τα μεταφυζικοφιλοζοφίκ,ζεν μας χωράνε ούλα τα παιζάκια του τεού τελικώζ..Κάποιοι φαίνεται να είναι πιο ευνοημένοι......Κάποιοι τόχουν το προνόμιο του βάζου με το μέλι και κάποιοι δεν τόχουν.Στο πηγάδι κει δίπλα στο δέντρο της ζωής φαίνεται κατούρηξαν κάποτεςς.........

Τόλης είπε...

Καλέ ποιος σας είπε ότι ο Σόκρατες είπε ότι ΔΕΝ τα ξέρει όλα ή ότι ΔΕΝ ξέρει τίποτες??Εν οίδα ότι ουδεν οίδα δεν είπε ο άνθρωπας??Ε,ένα ξεύρω ότι το τίποτα ξεύρω.

Ανώνυμος είπε...

Κουμ Μπουμ Τσά

κουμ κουατ

ο υιός του Κουμ Μπουμ Τσά

εκεί είναι το κλειδί της αποδιαυγάσης του κούρνελου και του σούργελου

Κουμ Μπουμ Τσά

;41 1` 2523 34 112716

ο ευρών στην ωπή της ευρείας όπως ο πατήρ

(για πολύ δυνατούς γριφίστες και γραφίστες)

Ζήτω ο Δεξιός Τομεύς

βλάκα τόλη, άλλου το ουδέν,άλλον το τίποταν

τιποτένιεν

Ζήτω ο Μπροστινός Τομεύς

σΒΌΜΠΟμπ-ντας σουαχίλις

Ανώνυμος είπε...

Απρόσεχτε ...

Τόλης είπε...

Καλέ τι λέγει αυτός ο ουγκαγκαμπούγκου?? Η κουμπούμτσα είναι το κλειδί της αποτέτοιενας?? Μωρ'τι μας λες?? Συ δλδ τόχεις βρει??Άμανεν τόχες βρει δε θάσαν εδώ.......Βλάκα!!!1

Πρώην καλντεριμιτζού είπε...

σ,ενα χρυσή μου σενδιαφέρ ο μπροστινός... ο προβοκατρούλης... ο αςπρο,σεχτούλης... πιτσιλιστής

Τόλης είπε...

Θα σούλεγα τώρα και εσένα τζάτζω τί με ενδιαφέρει αλλά έχε χάριν που σεβομαι τον κυρ-μποτίλια και δεν ηθέλαω να μουντζοπιαστώ και μεσέ,όπως παλιότερα....Άιντε τέλος πάντων .προσβολές και προσβολές έχω υποστεί δε θα κολλήσουμε σε άλλη μία.τι να κάμεις ,όλοι τα ζηλεύουν τα ερμαφρόδιτα εξάλλου...............

Πρώην καλντεριμιτζού είπε...

Γω ειμί βασιλικιά, δε κατεβαίνω εις τα σατουρνάλια, κι εσύ δε με ξες μαρί χαρχάλω. Ούτε το μποτίλια ξες. Καθρέφτη καθρεφτάκι μου.

Νταβάς είπε...

Η γριφάρα των τοπολογικά ισοδύναμων, ομόμορφων και μάλιστα μή παραμορφωμένων-έκπτωτων κατοπτρικών των κλεψιμείκων σούργελων και ... κούνελων ... τάσπασε

Σας μιλώ από την ευρεία ωπή της καλντεριμιτζούς

Ανώνυμος είπε...

πρώην ρε

Τόλης είπε...

Άαααντεεε..!Καλά για νυν δεν το συζητάμε αλλα ακόμη και ex να είναι η ντάνα δλδ, από τον νταβά της δε γλιτώνει,ε??Αχχχχχχ βρε άτιμε τρίμορφε ντάντυ, τι μας έχεις κάμει και πώς θα σε ξεφορτωθούμε λε΄με.....

Ανώνυμος είπε...

Αναγιγνώστε την γένεση, τα λέει όλα, αν μπορείτε, σούργελς.

Ποιά η διαφορά αβύσσου, σκότους και κενού; ας μιλήσουν οι ειδικοί ουφολόγοι που ανοίγουν το στόμα τους και πετάνε ούφο-μπρόκολα.

Τα μάτριξ τελειώνουν, διότι τα ισότοπα είναι πεπερασμένα και γκαλντεριμιτζίδικα.

ζώατα (εσύ ειδικά πρόσεχε τις πύλες διότι μερικές είναι δίπλες και άλλες τουλούμπες πανοράματος)

ποιά η διαφορά ερπετών θαλασσών, ερπετών γης, κτηνών, τετραπόδων, κητών, θηρίων βλακέντιοι;

αδιάβαστοι σουρεκλεμέδες του έχετε αλλάξει τον δοξασμένο με τα πιτόγυρα που πετάτε, κουνενέδες.

Κουμ Μπουμ Τσά ρε λέμε, ο πρώτος της κόρας στην ευρεία ωπή της καλντεριμιτζούς αμόρφωτα στουρνάρια.

Αλλά που να ξέρετε από μπαλλίτσα !

άμπαλλοι κεφτέδες

Νταβάς είπε...

Που πα ρε Αρη σε πόλεμο έτσι… Τράβελ γκιρλ … 60 γιούρια το μήνα … Άκου με. Κει να δεις όχι διπλές … αλλά τριπλές πύλες. Εσύ με γιόμες τύπου γένεσης … και με με ρωτησούλες ποια η διαφορά του κλανω, του χέζω και του εχέκλασα που πας. Πονάνε τα ματάκια μας.

Ανώνυμος είπε...

"Τα μάτριξ τελειώνουν, διότι τα ισότοπα είναι πεπερασμένα και γκαλντεριμιτζίδικα."

Matrix

Μπομπ είπε...

Χεχ! Βρε καλώς τον ντρίμπζηλο μουγγοτζίτζικα! Άρθρωση όμως ο ντρίμπζηλος,ε; Ποιος είσαι ρε μαν, ο Μαιτρέγιας ναούμ;χαχαχαχ. Έλα,τσίμπα μαιτρεγιονούμερο από το μηχάνημα και μπες στη σειρά λέμε. Το ίδιο ποίημα λες και συ,μη νομίζεις,με λίγο φάλτσο στην αποστήθιση,δε λέω,αλλά το ποίημα είναι ίδιο,ναι ναι ίδιο ίδιο,με αυτό που μας ζαλίζουν τον έρωτα χρόνια τώρα κάτι αμάμητες ντασκαλοθείτσες από τη μια και κάτι πναιβματοπρίαπες πατερούληδες από την άλλη..Βέβαια,ξες ποιο είναι το κοινό σας ολωνώνε σάς,που χετε σκοπό να μας ανοίξετε τα μάτια εμάς τους κεφτέδες,ε;Την ίδια μπόχα εκπέμπει ο πρωκτούλης σας,από χλουμ κιόλα!Και ξες γιατι,ε ξες;Γιατί την ίδια φράκα στο 2ο γκλαβιαίο γκύγκλωμα έχετε όλοι σας,την καρέκλα του δοξασμένου θέλετε όλοι!ΟΛΟΙ.Ξεβουλώστε το λοιπόν τη φράκα που λέγαμε πρώτα και εδώ είμεθα εμείς τα ζώατα να το ξανακούσουμε το ποίημα σας.Αλλά πού σαι!Να το ξανακούσουμε σε άλλη οκτάβα και με άλλη ρίμα... ντρίμπζηλε...

Ανώνυμος είπε...

ούρτ ρε γίδι

Ο σβόμπομπντας σουαχίλις είμαι βλάκα και σας έχω όλους για πλάκα μυξομπουχέσες που κλαίγεστε στο Κουμ Μπουμ Τσά.

Μπου ρε άσχετε. Οσο και να διαβάσεις δεν ξεστραβώνεσαι. Οσο και να προσπαθήσεις πάλι για πρωκτούς και κλανιές θα μιλάς, μέχρι εκεί φτάνεις. Λαγνεία για ανοιχτές πύλες.

Τσου ρε ανεπαρκή.

Ουδείς δύναται να απαντήσει στην ερώτηση αλάδωτο πιστόνι, γιατί ουδείς γνωρίζει. Αμόρφωτο πριονίδι. Ούτε τολμάς να απαντήσεις γιδοβοσκέ.

Εκεί, εκεί στην βήτα εθνική και στην γάμα μπας και ξεχρεώσεις τα γραμμάτια.

Μπάλλα δεν μαθαίνεις ταγάρι.

Νταβάς είπε...

http://www.travelgirls.com/

Ανώνυμος είπε...

"ερώτηση"

Matrix

Μπομπ είπε...

Χαααχαχχα, ρε συ μπούζμπα, η ερώτηξη ποια ήτανε ναούμ γιάντα χάνω και επεισόδια από ψες;;

Ανώνυμος είπε...

κάτσε τώρα είναι σειρά του Πάνδαρου να μιλήσει

σβόμπομπντας σουαχίλις είπε...

Ωχ τα δικά μου τα ματάκια τώρα


μπγχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχουυυυυυυυυυα

ξαναξέρασα




Αnimals

Ταγάρια

Ελάφια

Τετράποδα

Ελέφαντοι (και όχι προφανείς αλέφαντοι)



... για ούρτ

Μοσχάρια

Καρκίνος στα σόγια του Κώτσου και του Γιώργου

Άχρηστοι κεφτέδες





Πάντε να ψηφίσετε τώρα

Καμπούρηδες

Κολλιτσιδάκηδες

Άμπαλοι



Σκατά στα μούτρα σας



Μπρόκωλα

Πεθαμένοι

Στραβούλιακες



I am the travel girl ούι ούι

ΕργΔημΕργ είπε...

Όσο και να προσπαθείτε να
αναδείξετε το κλωτσοσκούφι σε τέχνη παραμένετε σουρουκλεμέδες και τεμπελίσκοι

Μπομπ είπε...

Ίςςςςςςςα μωρή γκαστρωμένη ακρίδα, που θα μας πεις και για τέχνη εσύ. Έλα, τράβα τώρα να εργοδοτήσεις καμιά κουναβοστάνη, πρασοκιοφτέ, α πρασοκιοφτέ.

σβόμπομπντας σουαχίλις είπε...

Spaceboy, σου τοχω ξαναπει,
κοψε τη φλογέρα και φάε ένα κουμ κουατ

Ανώνυμος είπε...

Κιχ για τον γράφο...

PANDAROS είπε...

καλησπερα

Αν και η Αταργα ειναι η πιο αρμοδια να γραψει για την σχεση που μας γραφει ο μποτιλια μεταξυ Μπριτανια και ψαροκεφαλου Παπα,θα δωσω κυριως εικονες και θα κανω καποια σχολια...

πρωτα θα δουμε ποια ειναι αυτη η μπριτανια

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Britannia-Statue.jpg

εχει το στιλ της Αθηνας ,πανοπλη ,αλλα δεν μπορει να ειναι γιατι εχει την τριαινα του ποσειδωνα οποτε ο μποτιλιας εχει δικιο οταν λεει οτι θεα των υδατων
αργοτερα ταυτιστηκε με την βρετανια ως χωρα

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Britannia-_traditional.jpg

δειτε την σημαια της αγγλιας πανω στην ασπιδα της
[η σημαια της αγγλιας δεν ειναι ενα διπλο εψιλον?]
αρα οποτε βλεπουμε τη κυρια αυτη θα την θεωρουμε σαν χωρα..

συνεχεια μετα γιατι παω να παρω το παιδι απο τα αγγλικα,,




Ανώνυμος είπε...

γράφοι, διαγράμματα, χάρτες, μοντέλα, δίκτυα


matrix

Ατάργα τις είπε...

Καλησπέρα

Δεν θεωρώ ότι ειμαι η αρμόδιότερη να γράψω αλλα κάποια πράγματα μπορώ να τα σχολιάσω και να τα πάω παραπέρα για οσους μπορεί να ενδιαφέρονται. Όλα καλά με τις τριαινες και τις σχετικές εικόνες που παρατέθηκαν. Η Μπριτανια εχει στοιχεία από την Μινέρβα των Ρωμαίων και τη δική μας Αθηνά. Και την Μητέρα Θεά Κυβέλη κλπ κλπ

Μερικές ακόμα επισημάνσεις. Η τρίαινα ακόμα και το στέμμα με τα τρία κέρατα είναι σύμβολο της δύναμης της Τριάδος. Αντικαταστάθηκε αργότερα με το σύμβολο του εραλδικού κρίνου.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5f/Gros_%C3%A0_la_fleur_de_lis_dit_patte_d%27oie_sous_Jean_II_le_Bon.jpg.

Θεωρείτε ότι ο πρώτος που το έφερε στην κεφαλή του ήταν ο Κρόνος ο Ισχυρός. Και συνδέεται με τους Γκέμπρες, Γάμπρς, ή Κάμπιρι – Κάβειρους κλπ.
Ισχυρός και Κυβερνήτης αυτή είναι η έννοια των κεράτων στην ουσία που φέρουν στην κεφαλή. Η λέξη ταύρος έφερε την ίδια σημασία ως ισχυρός και ως Πρίγκηπας.

Ταυρική - η ισχυρή και η πριγκηπική - περιοχή της Ουκρανίας και της σημερινής Κριμαίας.
Με πρώτη την Ιώ να την διατρέχει, η Ιώ που έγινε αφορμή να ονομαστεί ο Αξένος σε Εύξεινος και να γεννήσει μετά στην Αίγυπτο τον Επαφο. Η μεταμορφωμένη σε αγελάδα Ιώ…

Το εθνόσημο τώρα της Ουκρανίας εκτός από το ότι αποτελεί ένα σύμβολο του Άνθους του Κρίνου - fleur de lis - ή την τρίαινα κατ΄αλλους, κατ ‘ εμέ φέρει στην μέση το δοχείο συγκέντρωσης για τα γαλάξια (χυλό με κριθάρι και γάλα )ως απομίμηση σπερματικού υγρού. Για την εορτή που ονομάζετε γαλαξίας, στην Αθήνα προς τιμήν της Κυβέλης, αλλά και του Απόλλωνα σε άλλες περιοχές - Αλλα και την κίστη ιχθύων ή piscis Vesica ή Υονή ή το αιδοίο της μεγάλης θαλασσινής Θεάς. Ή αν θελετε και το κουκούτσι αμύγδαλο που λένε…
Ο δε σταυρός, τι συμβολίζει ;;; την ένωση του αρσενικής και θηλυκής ενέργειας, το σημείο δια-σταύρωσης, αλλά και σημείο θυσίας, στο κέντρο, που διακλαδίζεται όμως και καταλήγει σε δύο κέρατα στην κορυφή.
Δείτε και τον λάβρυ παρακάτω…

http://www.hellinon.net/Photos/Ethima3.jpg

http://peripluscd.files.wordpress.com/2013/03/bull-labrys.jpg

έτσι μια μικρή γεύση επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, περισσότερα σε κείμενα που θ΄ ακολουθήσουν, κάποια στιγμή στο blog μου.- Αν δεν μου το χακάρουν κι αυτό - εκτός από τις προσπάθειες που καταβάλλουν για το μειλ μου δηλαδή, που το προσπάθησαν μάλιστα ενώ ήμουν μέσα !
και φυσικά όταν θα έχω χρόνο και διάθεση…

Καλό σας βράδυ

PANDAROS είπε...

Μετα τις πολυ κατατοπιστικες πληροφοριες της Αταργας τιθεται το ερωτημα η μαλλον τιθοντα πολλα ερωτηματα...

Αυτα τα οντα υπηρξαν πραγματικα?Ειχαν σαρκα και οστα? Στην περιπτωση μας ψαρομορφοι θεοι κλπ.
ενας υλιστης θα ελεγε οχι, ενας μηδενιστης θα ελεγε ''χεστηκα αν υπαρχουν η οχι αρκει να μην με ενοχλουν''και θα εκανε τα παντα να τα κατασρεψει αν εμπαιναν στο δρομο του...

[Σε αυτο το σημειο θα προτεινα τον μηδενισμο σαν λυση στο σπασιμο του ματριξ γιατι ειναι αμεσος ,χωρις πολλα φρου-φρου και αρωματα, αρα και αποτελεσματικος,εχουμε τα εργαλεια...μπορυμε να εναλλασομαστε μεταξυ μηδενισμου-πολεμος πατηρ παντων- και υπαρξισμου -κενοτητα- ετσι θα ειμαστε ευκαμπτοι σαν νεαρο δεντρο στον δυνατο ανεμο.
ο σκοπος μετραει αδελφια, μολις επιτευχθει βλεπουμε τι θα κανουμε...]

ξαναγυρναω στο ερωτημα αν υπηρχαν η εστω αν υπαρχουν μεχρι και σημερα αυτα τα οντα.

εγω νομιζω οτι υπαρχουν,γιατι αν ηταν αλλιως δεν θα τα απεικονιζανκαι θα τα λατρευαν ολοι οι λαοι της γης πανω κατω με τον ιδιο τροπο

αυτο που δεν ξερω αν αυτοι δημειουρησαν το ματρι η ειναι μερος του ματριξ.Οπως και να εχει το πραμμα ειναι εχθροι μας και πρεπει να καταστραφουν

αυτα

Ανώνυμος είπε...

Χα!Και εσενα σε «βλεπει» ο...μεγας μυστης Αταργα;Φαντασου ποσους ακομη.Κατα τα αλλα...μας ΣΕΒΕΤΑΙ ολους.Αληθεια!

Μπομπ είπε...

Χχαχχαχα, ρε την πανδαρομπουγιαμπέσα ρε τι μας λέει ρε, που μας δίνει και οδηγίες για το χλάπατης χλούπατης του λιθρινιού και του μπαρμπουνιού ασούμ, χαχαχχα. Ψηλέ, το ψάρι θέλει χέρι λέμε. Μαχαιροπήρουνα και μαλακίες. Και στα λίγο μεγάλα ασούμ σε καμιά τσιπούρα, πωπωππωωω εκεί στο μαγουλάκι ψηλέ έχει ένα ψαχνάκι σε λέω και το μάτι, το μάτι ψηλέ να το ρουφάς, όλη η νοστιμιά εκείθε είναι. Και μετά, αρπάζεις το κεφάλι όολλλλο όλο ναι, το βάζεις στο στοματάαακι και το ρουφάς όολλλο ναι έτσι ρούφα το και αφού το ξεζουμίσεις, στο τέλος φτύνεις. Α, και προσοχή στα κόκκαλα ε. http://www.youtube.com/watch?v=wIEiOwzOzjw

Ανώνυμος είπε...

Ούρτ ρε ούρτ

τάγαροι

Δεν υπάρχει εθνόσημο, σβόμποντες, μπουμπ, μπομπ !Τα πατε μόνοι σας αλλά δεν καταλαβάτε γρι ρε γκρι. Ρούφα το αυγό σου λαλάκη μπομπ

Ιδέα δεν έχετε ρε αγεωγράφητα τηγάνια, πως θα πάτε στην γεωμετρία ρε μπιθουλς;

Ουδείς τόλμησε να απαντήσει τενεκέδες και πως να απαντήσει ένα τραγί άλλωστε. Μιά ζωή θα ψάχνετε τον ταύρο και τα κέρατα ενώ η λύση του γρίφου είναι δίπλα...στο ανοιχτό στόμα του μεγάλου ψαριού.

Τι βλέπετε ωρε; Βλέπετε εντός ή δεν βλέπετε; Φαίνεται το αόρατο ρε μπουμκουμοτσάδες;

Ορνεα

Ψαρόμορφος ον-θείος

Ατάργα τις είπε...

Νομίζω ότι σας έδωσα το στίγμα του τι θα συμβεί και με το παραπάνω. Τώρα αν θελετε και μασημένη τροφή να σας πάω παρακάτω. Βλέπε Ουκρανία η πρώτη ανάγνωση ΟΥ-ΚΡΑΝΙΑ δηλαδή εκεί που δεν υπάρχουν ΚΡΑΝΙΑ ή ΑΡΝΙΑ ή εκει που δεν υπάρχει ΚΡΑΝΑ – ή ΚΑΡΑ+Ν ως σκέψη ή ως λογική ή εκεί που δεν υπάρχει κάποιος ΚΑΡΑ-Ν-ΟΣ δηλαδη ένας Νέος βασιλιάς που θα τους ενώσει και θα δημιουργήσει μια Ένωση … άρα θα πάνε για διάλυση… κλπ κλπ.
Η άλλη ερμηνεία μιλάει για ΟΥ- κρανία δε αν δεχτούμε ότι μιλάει για το σημειο που δεν υπάρχουν Κρανιές δίδει σημείο όπου δεν υπάρχουν ΚΡΑΝΙΕΣ - Κάτω Ροές Νέες ουράνιες (;) ¨Η σημείο που ΟΥΚ -ρανιες απαγορεύεται δηλαδή να πέσει η ΡΑΝΙ(ς)Α ή η πρώτη ρανίδα αίματος. Απαγορεύεται δηλαδή να πέσει Σταγόνα αίματος, σπέρματος, κηλίδα ή ίχνος…
Στην Κρι-μαια ή στην Χρι-μαία με την ένωση που δίδεται μέσω του εθνοσήμου υπάρχει σημείο δημιουργίας και μάλιστα εντός της. Εκτός από την Σύλληψη υπάρχει και η Γέννηση δηλαδή – εντός αιδοίου Παρθένου Μάρας ή Μαρίας- και υπάρχει και η Κρι- ΜΑΙΑ ή η Χρι-Μαία που θα συντελέσει στην γέννηση.
Όμως το καλύτερο είναι ότι μέσω του Γαλαξία που σας ανέφερα υπάρχουν επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπου Γαλαξίας βλέπε και Ιορδάνης – εκ της ορμητική εκροή.

καλη σας μέρα

Ανώνυμος είπε...

Έλεος ρε Ατάργα, έλεος...

http://en.wikipedia.org/wiki/Krai

Μπομπ είπε...

Ρε συ κοκοβιοκέφαλε θείο, ο μόνος που δεν ψάχνει εδώ μέσα είμαι εγώ ασούμ, ακόμη να το καταλάβεις;χαχαχχα, έσκασε και η γλωσσαναλύτρα τώρα γάμησε τα. Κι αυτά τα "σεις δε ξέρετε,ξερω εγω και θα σας πω", "σας δίνω στίγμα για το τι θα γίνει, άντε να σας κάμω και τη χάρη να σας δώσω και μασημένη τροφή" πωπωπωππω λέμε κοντεύω να ετυφλωθώ από τον πολύ τον φωταγωγισμό των δηλώσεων λέμε. Ποιοι είστε ασούμ τα Χερουβείμ ή τα Σεραφείμ;;Χαχχαχαχα, δεύτερο δεύτερο μάγκεζ, δεύτερο κύκλωμα λέμε, κάτι έχει παιχτεί με το εξουσιομανές άναλ στάδιο ασούμ, ρίχτε του κανά βλέφαρο, μπας και ξεβουλώσετε την γκλάβα σας και βρεθείτε εκεί που έπρεπε να βρεθείτε τον 12ο του '12.Όχι τίποτις άλλο αλλά πώς και τι περιμέναμε τα ζώατα να μας αδειάσετε γενικώς τη γωνιά τότενες, αλλά πούυυυυ. Τουμπεκιαστήκατε όλοι σας για λίγο μετά την αποτυχία της αποβίβασης και τελευταίως ξαναρχίσατε το ποίημα από την αρχή ασούμ, δε λέει δε λέει. Δεύτερο δεύτερο μάγκεζ, δεύτερο μπας και την πουλέψετε ολικώς και διαπαντώς από δω χάμου και ησυχάσουμε οι υπόλοιποι.

nikos είπε...


ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ – ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ : ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΗΣ ΧΑΑΒΑΡΑ (HAAVARA AGREEMENT)

http://tokoutsavaki.blogspot.gr/2014/03/haavara-agreement_16.html#more

nikos είπε...

Λιτότητα: Μια Επικίνδυνη Πολιτική http://spiros26.files.wordpress.com/2009/10/cebbceb9cf84cf8ccf84ceb7cf84ceb1.pdf

Ανώνυμος είπε...

Ακουστε γίδια ολκής το παρολί today, μπας και ξεστραβωθείτε

To travel girl γα αταρι-2600
θα κατέβει στα couch hunger games που διοργανώνει ο αμνός του θεού στην υπερνοτέα με το φάντασμα της γριάς Ελένης...

... θα φάνε κοκοβιά μέσα από τη πτυχώσεις της κοιλιάς του κήτους κάτω από το αδέκαστο βλέμμα του παντεπόπτη...

...θα τραγουδήσουν στα παλάτια του ήλιου το φονικό τραγούδι του κατσικόμορφου... για να βρουν το στομιο της σπηλιάς του διαβόλου ... και θα κλάψουν μετά ... και θα ξεχαστούν στης σιωπής της Κίρκης το νησί

Κι έπειτα θα γυρίσουν τροχοί και χρόνοι εκατό... και σκιές θα απλωθούν στα καλντερίμια ...όπως παλιά

Κι ένα βράδυ που το φεγγάρι θα φέγγει σα τρελό... επειδή είναι και στούρνοι και θα ξεχάσουνν ότι έφτασε η χρονιά του δράκου... θα δουν να θαμπώνουν τα ταξίδια, οι φίλοι, οι αγκαλιές, τα φιλιά και θα πεθάνουν μαζί με το λιώσιμο του χιονιού

Και σα σκόνη και σκιές στα παλιά καλτερίμια θα συνεχίσουν να γυροφέρνουν της Τροίας.

Όπως παλιά...

Ανώνυμος είπε...

Ιδού και η συνταγή της κοκοβιάς

http://www.sintagoulis.gr/tag/%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CE%AC

για τα υπόλοιπα γίδια ολκής που θέλουν να φάνε από το σώμα του βασιλιά

Μπομπ είπε...

Χχχαχαχχα, ρε τον ντρίμπζηλο τον μουγγοτζίτζικα που μας πλέκει και άριες ντεμέκ. Δεύτερο δεύτερο ψηλέ, μήτρα, 2 chakra ναούμ. Το πρόβλημα πουλέ δεν είναι η έλλειψη γνωσης, όχι όχι, το πρόβλημα είστε όοοοολοι εσείς που διατηρείτε ζωντανές τις πυραμίδες του ντάντυ ασούμ,αυτά είναι τα κακά της ψαροεποχής πουλέ, που πρέπει να τη μπουλέψουν μπας και δει προκοπή ο ντουνιάς.Δε λέω, την έχεις πιάσει εσύ την κουμπούμτσα μαζί και τα κάκκαλα της, και τι κατάλαβες; Μόνος είσαι, παρέα με ουίσκια και την παλάμη σου που παίρνει μπρος με τα πυραμιδοειδή κουκλοθέατρα που στήνεις από δω και από κει...Κουφάλες βοσκοί, ακούστε το καλά.Σε λίγο που έσσεται Νυξ μια και καλή και θα σας γαμήσουμε τα πρέκια εμείς τα γιδοτραγιά όλους εσάς τους τριαδικούς βοσκούς, να δω τι θα κάμετε.

Τόλης είπε...

Ου βρε αγροίκμαν ου να μου χαθείς να μου χαθείς, που τ'αποπαίρνεις τα παιδιά συνέχεια. Εμ καλά σε λέει ο άλλς ταγάρ! Κοίτα βρε μουσκάρ τι ωρρρραία που τα λέγει η γλωσσαποτέτοιενα. Ζηλεύεις γι' αυτό τσινάς! Και ο άλλς βρε ο ντριτέτοιενος, σολάρει βρε ταγάρ δεν το βλέπς??? Αχχχχ καλέ τι ζουζουνάκια είν'τούτα καλέ??!??? Ταιριαστά που είν'αχούυυυυυ.Όπως και δήποτε γλωσσαποτέτοιενα και ντριαποτέτοιενος πρέπει να κάμουνε κονέ αλά γούτσου γούτσου, τα μυρίζομαι ηγώ τούτα, μη νομίζετε. Και κουμπάρος εγώ εγώ εγώ!!!!!11

Μερακλής είπε...

Σκάσε μωρή λούγκρα του φραπέ, θες μωρή να με πεθάνεις; Ελα λοιπόν στο σπιτικο μας, μη το σκέφτεσαι και νάζια μη μου κάνεις.
Σε ψάχνω στους σταθμούς, στα τρένα, στους καπνούς, στα λιμάνια, στα γιοφύρια, στα τόξα της βροχής,αλλά εσύ είσαι με αυτή την κομπλεξική και εμπαθή γίδα τον Μπομπ.

Πού πας με αυτόν τον ξερόλα μωρή;
Δε βλέπεις ότι είναι μ***κας, τραμπούκος και τσαρλατάνος;
Ο Μπομπ είναι ο μοναδικός απο εδω που δεν έχει να πει καλό για κανέναν. Άλλο να είσαι αληθινός και άλλο να είσαι θρασύς και ωμός, αυτό έχει ο Μπομπ. Δεν λες στον άλλον “Α ρε κοκοβιοκέφαλε θείο, Α, Ίςςςςςςςα μωρή γκαστρωμένη ακρίδα”. Εκείνου του έχει πει κανείς ότι είναι μ***κας;

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό που γίνεται μαζί σου Τόλη μου, Αφήνεις εμένα τον Κρυστάλινο και πας με με αυτή Βρωμα

Τόλης είπε...

Α καλά χρυσό μου, εσύ την έχεις κάψει τη φλάντζα, μη σου πω και τη φράντζα. Καταρχήν, βλαχαντερόν ζγκουλήγκιον, το μπόυ μου ΔΕΝ είναι ο Μπομπ... Μπάμπη τον ελέν και δεν εβρίσκεται εδώ μέσα, σεξιστικό λαμόγιο, το κατάλαβες?
Επίσης, έχεις την εντύπωση ότι εγώ, ο Τόλης ο πασίγνωστος για τα ευαίσθητα αισθήματα θα διάλεγα ποτές έναν κάφρο σαν και εσέ?? Που να με μαστιγώνανε με γαρούφαλα, ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ. Άι βάλε τώρα το σεσουάρ εκεί που ξέρεις.
Και τελός, εσύ μωρή σκεμπεδού γλοιώδη μερακλού, έτσι μιλάς στους έρωτες σου?? Εχμ γι' αυτό δε σου κάθεται κανείς αγάπη μου. Μάθε πρώτα να σέβεσαι και να τιμάς το όποιο αντικείμενο του έρωτα σου και ίσως σε κανάν αιώνα σταθείς τυχερός και εσύ. Μπουνταλοταλιμπάν!!!!!1

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο ανώνυμος "θα φάνε κοκοβιά μέσα από τη πτυχώσεις της κοιλιάς του κήτους κάτω από το αδέκαστο βλέμμα του παντεπόπτη".

Ορέος ρε είσαι, ορέος. Ετσι ξεχωρίζει το γίδι από το στάρι. Ετσι ακριβώς. Εσύ βλέπεις εντός, τα γίδια μόνο για γιδοβοσκούς και πορνοβοσκούς.

Ορέος είσαι εσύ.

Εσύ ρε μιλόσεβιτς είσαι μεγάλο τραγί ωρέ βόϊδι, τι γκάου είσαι ωρέ έχεις και πρόβλημα αντιεξουσιαστικό ωρέ βοϊδάρα κοπρολάγνε.

Τράβα στην βίλα αμαλία ωρέ άπλυτο κόπερτον.

Ανώνυμος είπε...


μή γνώτω το ποιόν δικακοσύνη δοκάρι οφθαλμού γιδίου ολκής τί ποιεί το travel girl

PANDAROS είπε...

Χρονια πολλα σε ολους.
Καλη Ανασταση - Επανασταση

Υγεια και ευτυχια σε ολους μας, αδελφια

Ανώνυμος είπε...

Εἰ γὰρ τὸ αἷμα ταύρων,τράγων και γιδίων ολκής καὶ σποδὸς δαμάλεως ραντίζουσα τοὺς κεκοινωμένους ἁγιάζει πρὸς τὴν τῆς σαρκὸς καθαρότητα

Ανώνυμος είπε...

Γνώριζει κανείς , ποιος ανέβασε το μαυρο φορουμ ?